6 – 12 iulie 2009

Luni, 6 iulie
6 iulie este o zi a opozitiei, a rezistentei, a dorintei de a face altfel decat indica ordinea de fapt a lucrurilor, altfel decat indica intuitia sau constiinta. Cuadraturile pe care Marte le ridica la planetele din Varsator sunt puternice si agresive, aducand tulburare, nemultumire, aversiune, toate indreptate, din nou, impotriva propriei persoane. O grea lectie vom avea de parcurs in aceasta zi pentru ca atacul impotriva propriei persoane este un mare cauzator de suferinta, un perfect aducator de probleme, iar complicatiile nu se vor termina pana cand nu ne vom linisti sufletul si nu ne vom multumi cu putinul pe care destinul ni-l ofera acum.
Chiar daca aspectele sunt categorice, trecerea Lunii intr-un alt semn, chiar cand Marte face pe rand aceste cuadraturi, aduce o separare, o modificare a vibratiei astrale, o schimbare a orientarii pe gandurile de peste noapte. “Noaptea este un sfetnic bun” vom spune chiar in dimineata zilei de 6 iulie, nu pentru ca asa ar fi, ci pentru ca a trece de la cuadratura Marte-Chiron, cu Luna in Sagetator, la trigon Venus –NN, cu Luna in Capricorn, este ca si cum am trece de la furtuna la vreme buna, de la ghinion la noroc. Norocul insa ni-l facem singuri si aceasta modulare a frecventei astrale se incadreaza perfect in trasaturile generale ale zilei in care este vizata lupta impotriva propriei persoane.
De dimineata vom gandi ca destinul este bland, ca exista sanse pentru a reusi si ca putinul compromis nu strica, daca el ne aduce multa liniste, calm si echilibru in viata privata si cea sociala. Pe acest fond aspectele din mijlocul zilei vin ca un dus rece si ne spun ca linistea din familie, nu este deloc asa cum am vazut-o dimineata (cuadratura Luna-Junon), iar cea sociala nici ea nu este asa cum am vazut-o (opozitia Luna-Mercur). Din aceasta cauza intervalul 13:05-16:35, cel care delimiteaza cele doua aspecte indicate anterior, devine cel mai dificil interval al zilei. El aduce sentimente contrare, o stare de neputinta ascunsa adanc in suflet si afisata sau exprimata ca o teama de un inamic pe care destinul ni l-a scos de mult timp din cale. Aceasta imagine de oameni grijulii, atenti, echilibrati ascunde de fapt o mare durere sufleteasca ce se mentine atat timp cat neincrederea si lipsa de viziune acapareaza atentia.
Seara va face o selectie negativa a zilei si daca de fiecare data la finalul zilei este bine sa faci o rememorare, sa-ti cureti mentalul de atasamentul fata de evenimentele carora le atribui o valoare de realitate, acum golul mental, absenta gandurilor este preferata.
Prin urmare, aceasta zi este o zi puternica pentru ca mobilizeaza dorinta si neincrederea invaluindu-le intr-o iluzie care va fi cand placuta, cand dureroasa. Cu toate ca iluzia neptuniana ne atinge vointa inferioara, cea care ne motiveaza actiunile in aceasta lume pentru a obtine avantaje aici, este pervertita, ceea ce ni se intampla in aceasta zi este pe frecventa destinului. Sa daruim bucuriile si suferintele acestei zile Universului, Providentei, Divinitatii, pentru a reusi, prin aceasta intentie, sa sublimam o parte a conditie noastre terestre, aceea care ne blocheaza constiinta in pendularea de la bine la rau doar pentru satisfactii senzoriale, nu si pentru cunoastere. A evolua inseamna a cunoaste, iar cuadratura lui Marte (dorinta) la planetele din Varsator (inovatie, progres, revolutie) pe fondul incapacitatii omului de a se desprinde de dorintele inferioare care ii mentin vie suferinta sau bucuria in detrimentul cunoasterii, zdruncina aspiratia, motivatiile spirituale si puritatea mentinandu-i constiinta la un nivel mediu sau inferior.

Marti, 7 iulie
O parte a careului in T pe semne cardinale, care a adus zilei de luni prea mult piper si prea putin gust, se mai regaseste si in aceasta zi ca amintire a ceea ce ar fi putut duce la esec total, gafa vietii, pierderi totale, distrugeri majore.
Pe Luna plina si cu sextil Marte-Uranus in ziua de marti se trece de la suferinta la intuitie, de la lipsa de perspectiva la emotii intense, curaj, dorinta de aventura, un neastampar pozitiv, care il poate duce pe individ la gesturi ample de cunoastere, intrajutorare, deschidere fata de un ideal sau un demers social respins altadata.
Ascendentul momentului se afla in armonie cu Sensul Vietii, dar si cu Venus, care “stie” de cateva zile care sunt directiile destinului, ce se lanseaza asupra vietii personale, care sunt mijloacele prin care sa ne recuperam banii, averea, casa, masina, prietena/prietenul, nevasta/sotul, reputatia sau postul. Calitatea deosebita a acestei Luni pline este aceea ca deschide portile bucuriei. Unii nu le vor vedea, iar acestia vor fi cei care intai au refuzat sa recunoasca un adevar, poate chiar unul minor, apoi au persistat in aceasta eroare, iar acum se vad in situatia de a nu mai putea recunoaste adevarul si de a minti in continuare. Nefericirea este pentru ei taramul fagaduintei si, daca vor avea parte de o bucurie, pentru ca Luna plina de acum aduce bucuria si pentru ei, atunci aceasta va veni pe traseul milei, a nevoii de a impresiona, induiosa, pe calea lipsei de intelegere si a apelului la evenimente marcante negative din viata.
In 7 iulie avem posibilitatea de a fi un martor al propriei vieti, sondand cat este adevar si cat este minciuna din viata noastra, ce sectoare sunt afectate si unde putem sa speram ca suferinta nu ne-a alterat gandirea, alegerile.
Prin urmare, ziua de marti este o zi frumoasa, cu senzatii stranii, inedite, cu inspiratii geniale, purtatoare ale unor mesaje speciale de reconciliere, impacare sau de indicare a demersurilor corecte. Pentru unii corectitudinea poate arata insa altfel, iar binele poate insemna suferinta, lipsuri, abandon s.a., elemente prin care instrumentele psihologice pun in aplicare un program complex de santaj emotional. Cu toate acestea, oricat de grea este viata oricat de multa suferinta ne poate aduce acum impulsul spre schimbare incurajat de planete, un strop de lumina va intra in viata fiecaruia.
Important este sa fii multumit de tine insuti si mai ales sa fii dispus sa oferi tribut doar binelui si echilibrului pentru ca viata este ceea ce traiesti, nu ceea ce crezi ca traiesti.

Miercuri, 8 iulie
Binele predispus de astre in ziua anterioara, acum isi va face si mai mult simtita prezenta. Ceea ce este esential va avea o unda pozitiva, ceea ce este important va veni pe o cale corecta, printr-un demers corect.
Faptele azi ii vor uni pe oameni, iar intalnirile pot deveni de colectie. Nu este o zi a gesturilor marete si nici una a celor glorioase, ci o zi simpla si calda. Daca pana la 18:03 Luna va trece prin Capricorn, aducand cumpatare si intelegere, restrictii impuse in grup pentru a mentine un echilibru social important, o realizare aparuta chiar cu o zi in urma, dupa ora 18:03, cand Luna trece in Varsator, oamenilor li se dezleaga limba si mintea si nu numai ca vor vorbi mai mult, dar vor si spune lucruri importante.
Faptele impuse de acest tranzit sunt putine, insa pot aparea efecte ale actiunilor din perioada 18-22 iunie (tranzitul Lunii prin Taur) ce au fost centrate pe dorinta de dreptate personala sau de a supravietui prin cumpararea libertatii.
Prin urmare, tot ceea ce iese in intampinare in aceasta zi este suspus unei trieri pozitive, a unei echilibrari karmice prin expulzarea din forul interior a unor convingeri eronate ce atrageau si mentineau in centrul atentiei atitudini negative sau gesturi eroare. 8 Iulie este o zi a Luminii si a efectelor inedite pe care le care confera lucrul in Lumina.

Joi, 9 iulie
Joi este o zi a recuperarii. O oboseala stranie sustinuta pe de o parte de relatia benefica intre Luna si Venus, precum si de Uranus din Pesti, atrage gandirea, emotiile si sentimentele spre astral, spre lumea visului, spre tot ce tine de taramul celalalt.
In aspectul sau pozitiv, ziua este, la fel ca si celelalte anterioare ei, incarcate de sublim si inspiratie, de comunicare pe cai neconventionale, o zi a telepatiei, empatiei, a schimburilor energetice armonioase. Intuitiile pe care le avem acum nu vor fi insa toate pozitive. Unele vor fi semnale de alarma ce vor viza prima jumatate a lunii septembrie cand se va intensifica foarte tare ultima etapa a opozitiei Saturn-Uranus, altele vor viza trecutul, indicand evenimente ce s-au desfasurat pe celelalte opozitii Saturn-Uranus cu momentele lor de maxim in februarie 2009 si noiembrie 2008.
Din umbra, Lilith, aflata acum in tranzit prin Capricorn a perturbat intuitiile sau momentele de destinere si bucurie din zilelor anterioare. Aceste vibratii au fost percepute ca indoieli, suspiciuni, insa nu au putut modifica directia starilor si nici pe cea a evenimentelor. A reusit insa sa sadeasca in suflet suspiciune ca oricat de sigura este o informatie dihotomia ne va urmari in permanenta.
Intuitiile acestei zile, valorile speciale, corecte, benefice cu care vom lucra acum vor fi patate de o usoara indoiala indreptata impotriva propriei persoane, impotriva celor care ne sunt in preajma, impotriva unui ideal, iar efectul nu este acela de a distruge, ci de a frana evolutia.
Momentul complicat al acestei zile aduce un bine periculos, atragerea persoanelor care zambesc frumos si mint la fel de frumos, a oamenilor care nu opun rezistenta. Totul pare alunecos, perfid intr-un mod atat de elaborat incat nimic din ceea ce pare nu va ramane asa. Cei care lucreaza cu energia, care simt vibratile astrale in desfasurarea lor, care pot descompune un eveniment si identifica in efect cauzele multiple care l-au produs, vor trai cu mare intensitate adevarul de dincolo de iluzie.
Pentru acestia ziua poate deveni o zi a iluminarii, a deschiderii spirituale dincolo de limitele impuse de structura actuala. Trebuie aici sa luam in calcul si eventualitatea aparitiei unui soc, a unei traume sau dureri ce se va cubari in suflet si va opri evolutia ori de cate ori se vor intruni conditiile unui salt evolutiv.
Puterea speciala a Lunii in aceasta zi este sustinuta deopotriva de Soare si Saturn. Ea pare acum ca un subaltern care plecat in delegatie are puterea de a reprezenta institutia sa cu toate prerogativele unui sef.
Prin urmare, sa ne asteptam de la aceasta zi la multe evenimente stranii, iar unele dintre ele chiar bune. Este indicat insa sa nu abandonam luciditatea doar pentru ca simturile ne indreapta atentia in alta directie, ci sa incercam sa privim cu maturitate si sa ne intrebam de fiecare data cand ni se intampla ceva “Cine sunt eu?” sau “Cine sunt eu acum?”. Raspunzandu-ne, chiar prin intrumentele limitate impuse de context, smulgem constiinta din material si o lasam libera in asteptarea unui sublim centru de putere, care o va magnetiza si ne va oferi mult asteptatul contact cu adevarul.

Vineri, 10 iulie
Ziua de vineri implineste un aspect astral inedit, cand vom intelege de ce toata saptamana a fost incarcata de o savoare astrala speciala. La 12:10 Jupiter, aflat in mers retrograd se intalneste cu Neptun, de asemenea aflat in mers retrograd, aducand o dislocare a centrului de atentie pe probleme mai vechi, fara a putea sa le solutioneze in vreun fel.
In timp Jupiter si Neptun vor aduce oamenilor teama ca trecutul va fi descoperit, ca faima buna este o penitenta pentru unii pentru ca vor fi solicitati, Luna va trece peste planetele din Varsator, amintind oamenilor ca scopul efortului pe care trebuie sa-l depuna acum este acela de a construi un viitor diferit de ceea ce vedem acum in jurul nostru, pe baze noi, cu structuri noi.
Vineri elevul bun, care se tot lauda cu rezultatele sale bune va fi trimis la un examen greu si acesta va regreta ca a facut public nivelul sau de cunostinte, iar subalternul va avea ocazia sa vada la modul concret si tangibil cum orice recomandare, sfat, idee se transforma brusc in sarcini de serviciu.
Desfasurarea evenimentelor ce incep azi va dura pana pe 22 iulie cand Jupiter il va intalni pe Chiron, aflat de asemenea in mers retrograd si cand se va descoperi ca e buna si o solutie mai veche ce poate fi aplicata fara a distruge planurile de reconfigurare a lumii, statului, grupului de apartenenta sau familiei.
Asadar, ziua de vineri aduce o noua provocare, aceea de a face dovada cunostintelor, de a convinge ca s-a atins nivelul actual prin efort, nu prin favoritisme. Va fi mai mult o lupta cu sine, cu asteptarile pe care le avem de la noi.
Daca in ziua anterioara nu am binevoit sa facem efortul de a vedea adevarul dincolo de evenimente, adevarata intentie a oamenilor o vedem azi, iar noi, la randul nostru ne vom arata adevarata intentie pe care o avem fata de cei din jur. Totusi, universul nu poate face totul in locul nostru, tocmai de aceea cine vrea sa-si mentina locul sau sa obtina mai mult, cine vrea ca atunci cand povesteste despre sine sa foloseasca preponderent “am reusit” fata de “am incercat” va trebui sa dea dovada de vigilenta, disponibilitate, rezistenta la efort.

Sambata, 11 iulie
Ziua de 11 iulie este o zi de finalitate, o zi a sfarsitului atat in sensul bun, cat si in cel rau.
Privind in sensul bun, 11 iulie poate aduce solutia de sfarsit pe care o asteptam de mult timp, dezlegarea unei enigme, momentul de respiro, deci de desprindere de un efort sau o sarcina profesionala. Cand Luna este in Pesti si Soarele este in Rac avem de-a face cu o combinatie care construieste un tunel al finalitatii imediate. Daca in astrologia esoterica Racul canalizeaza din subtil vibratii astrale inedite, semnul Pesti le finalizeaza aducand solutia imediata incarcata de un acut sentiment de neimplinire, dezamagire, refuz, ca si cum suntem obligati sa aducem la lumina o solutie pentru care ar fi trebuit sa mai asteptam.
Totusi acest aspect tine de latura pozitiva a acestei zile, rezolvand o suferinta cu o alta suferinta, o despartire printr-o alta despartire, aducand finalitate intr-un interval care e dificil si care da impresia ca nu se mai termina. Acest canal al finalitatii imediate devine aievea doar in aceasta relatie Soare in Rac – Luna in Pesti. Impulsivitatea adusa de Rac, agresivitatea mocnita, ambitiile vor fi, prin Luna in calitate de guvernator, un imbold spre vointa, spre deschidere a unei usi fermecate. Acum, in zilele de Pesti (Luna in Pesti), de la imbold si pana la finalitate nu este decat un pas.
In sensul negativ, finalitatea poate incepe de la o promisiune facuta fara prea multi spectatori a carei rezolvare va impune un mare efort si care, in final, va modifica structura interioara si statutul social.
O hotarare luata in aceasta zi, ce va avea la baza un motiv personal sau profesional de revansa, eliminare dintr-o schema, concediere, atrage dupa sine ghinionul, esecul pe idee “cine sapa groapa altuia, cade singur in ea”.
Reculul astral special pe care Uranus l-a activat de cand Soarele a intrat in Rac, capata acum valente noi prin faptul ca se va infiripa ceva atat in gesturi, cat si in planurile de viitor.
Pornind de la cuadratura pe care Luna o va face cu Marte (5:16), chiar de dimineata, si pana la cuadratura Luna-Venus (20:44), Luna schimba semnul, la 6:43, trecand in Pesti. Oscilatia intre doua cuadraturi, una cu un benefic (Venus) si cealalta cu un malefic (Marte), aduce exact oscilatia intre bine si rau, intre personal si social, intre valori si nonvalori, intre eforturi construtive si pierderea de timp.
Relatia Luna in Pesti, Marte anaretic (ultimul grad) in Taur, aduce in centrul atentiei durerea, sentimentul parasirii si epuizarii, a efortului care nu se mai termina. O unda de pesimism va pluti si tocmai de aceea trebuie, pentru ca suntem in cunostinta de cauza prin informatiile cu substrat astrologic la care avem acces, sa cautam binele, armonia, echilibrul, zambetul, veselia prin tot ceea ce facem.
In felul acesta ne pregatim intrarea lui Marte in Gemeni, care nu trebuie sa ne gaseasca pierduti in durere, pentru a o inmulti, ci dispusi spre a experimenta noutatea.
Prin urmare, ziua este complicata de dualitate si apasatoare chiar si atunci cand ni se intampla lucruri bune. Relatia Luna in Pesti – Soare in Rac aduce goana dupa a finaliza o etapa, dupa a construi rezultate ce pot fi adesea diferite de premize, iar relatia Luna in Pesti cu Marte pe ultimul grad in Taur semn de decadere, avertisment asupra unei schimbari negative pe care o provocam fara sa ne fie impusa prin determinismul astral. Cine poate face clar diferenta intre tristetea venita din experienta si cea venita din lipsuri poate depasi incercarile acestei zile.

Duminica, 12 iulie
Aceasta este cea mai importanta zi a saptamanii, cea mai puternica pentru ca aduce o combinatie deosebit de puternica intre centri de putere fara razboi, confruntare, ci printr-o deschidere de forte aflate in afara atentiei personale.
Chiar de dimineata, Marte trece in Gemeni, aducand tarie cuvantului, incisivitate verbala, mobilitate gandirii, dar si dezordine in exprimare, lipsa de echilibru, stabilitate sau control asupra dorintelor. Trecerea sa in Gemeni pe un ascendent in Rac aduce putere Lunii si implicit opozitie pe care aceasta o face cu Saturn.
Se vor pune din nou in discutie conflictele intre structuri, intre functionari si chiar conflitul intre state, pe motive vechi. Vechile centre de putere vor initia un demers de revendicare a puterii de influenta, iar acest lucru va putea fi vizibil incepand de azi, pana in septembrie cand se va implini opozitia Saturn-Uranus pe axa Fecioara-Pesti.
Duminica va fi vazuta ca o zi a curajului, desi nu va fi asa! Spun ca nu va fi pentru ca nici ascendnetul in Rac nu aduce curaj, nici Luna, in calitate de guvernator al temei de ingres, trecand prin Pesti si nici opozitia pe care o are de suportat cu Saturn. Ceea ce reiese din aceste relatii poate fi denumit ca agresivitate, raspuns intarziat la un stimul mai vechi, atacul iminent in urma unei detente realizate in ultima luna. Cu alte cuvinte, raspunsul va veni ca urmare a unor demersuri declansate la inceputul lunii iunie si bazandu-se pe acumulari mai vechi va fi confundata agresivitatea si impulsivitatea cu curajul.
Evenimentele se vor derula cu dificultate pana in momentul in care se alege un inamic, un opozant, pana cand gasim persoana cu care sa pornind un schimb de idei, o confruntare, pentru ca desfasurarea propriu-zisa va fi in armonie cu mesajul. Fiecare va da dovada de putere de argumentare, putandu-si sustine ideile atat informational, cat si atitudinal.
Trebuie sa luam in calcul ca Soarele se afla in fereastra opozitie cu Lilith pe o axa a relatilor (Capricorn-Rac), a legaturilor de familie, a demersurilor sociale pentru stabilitate personala, acumulari, chiar a atasamentelor afective si poate aduce pe un fond bun o proasta gestionare a timpului sau cuvintelor, plasand in centrul atentei o problema mai veche.
Prin urmare, stabilitatea acestei zile este slabita de teama de singuratate, deposedare, neputinta de a accepta o situatie incerta pana cand apare momentul prielnic rezolvarii.
Trebuie sa luam in calcul ca trecerea lui Marte in Gemeni si aplicatia opozitiei Soare-Lilith, precum si implinirea la grad perfect a opozitiei Lunii cu Saturn, aduce luminii, gandirii, atentiei, constientizari, luciditatii oscilatii negative, de parca tot ceea ce vine bun in viata trebuie sa se sfarseasca negativ, intr-un conflict sau in insatisfactie. Nu trebuie insa sa ne lasam antrenati in betie de cuvinte. Viata azi poate parea atat de trista incat unii isi vor ascunde nasucul in perna suspinand dupa ceea ce nu vor obtine niciodata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.