27 octombrie – 2 noiembrie 2014

27 octombrie – 2 noiembrie 2014 este săptămâna curajului învins și a poftelor neobișnuite. Mulți vor vedea că de-a lungul acestei săptămâni anumite proiecte pe care le au în derulare nu merg în direcția dorită. Asta se întâmplă pentru că voința personală merge într-o direcție și necesitatea în altă direcție. Chiar de la începutul acestei săptămâni, când Venus și Neptun nu vor fi într-o relație foarte bună, mulți vor avea impresia că tot ceea ce se întâmplă în jurul lor îi încurajează să exploreze o informație ascunsă. Pentru unii asta înseamnă duplicitate sau apel la informații care au fost până acum ținute în umbră. Din această cauză se poate ca anumite sentimente abisale, dorințe care nu au fost explorate la vedere să invadeze conștiința socială a unui personaj important și să-l pună în postura de a se comporta ciudat. Asta înseamnă declarații neobișnuite sau nevoia de a obține control într-o zonă care trebuie lăsată în urmă.
Ceea ce se întâmplă în această săptămână nu are legătură cu evenimentul social care se va consuma în ultima zi a acestei săptămâni și despre care știm că reprezintă un moment important în evoluția unui stat ce se repetă o dată la cinci ani. Săptămâna curajului învins și a poftelor neobișnuite nu se adresează alegerilor unor lideri care au fost făcute deja din vara acestui an, ci se adresează puterii de a înțelege care este realitatea lucrurilor.
Deși mulți se vor izola de toate demersurile pe care le-au alimentat până la începutul acestei săptămâni, începând cu ziua de miercuri, 29 octombrie, mulți vor considera că au acum ocazia să exploreze anumite zone care au fost ignorate în ultima perioadă. Din nou, vom vedea că acest lucru nu are legătură cu decizia politică spre care suntem invitați în ultima zi a acestei săptămâni. Totul merge pe direcția cunoașterii, a înțelegerii personale și a descoperirii unor tranșe de securitate pe care în alte condiții, fără presiune socială, individul nu le-ar fi explorat niciodată.
Elementul cel mai important al acestei săptămâni vine din faptul că ecuația astrală privită ca element sintetic al unghiurilor împlinite în acest interval, face referire la progres, la lupta contracronometru sau a privi foarte departe în viitor și a vedea unde trebuie, de fapt, să ajungem. Prin ceea ce se întâmplă acum nu ajungem nicăieri, dar dacă gândim în perspectivă, dacă am pune ideile în practică la modul social, cumulat, fuzionat atunci am putea spera într-o modificare importantă. Fără îndeplinirea acestei condiții multe din evenimentele acestei săptămâni nu reușesc să ne îndeplinească nicio dorință.
Se poate însă împlini un deziderat stabilit, creionat, impus încă din vara acestui an. Știm că anul 2014 este anul alegerilor multiple și se pare că, după ecuația astrală aferentă acestei săptămâni, anumite lucruri nu se încadrează în aceste deziderate cu caracter general. Dacă ne gândim că elementul inferior, printr-un concurs de împrejurări, printr-o minune, prin instrumente care scapă observației directe este avantajat ne gândim de fapt că aceste variante multiple s-ar putea să își dea mâna pentru a promova un element care este cu totul inferior sau care, fără această susținere, nu ar fi avut nicio șansă. De aici și o mare diversitate a alegerilor, opțiunilor, variantelor, de aici și o mare diversitate socială pe care nu o putem lua în calcul de vreme ce anumite lucruri s-au consumat deja. Dacă am știi câte variabile au fost luate în calcul până ca acest eveniment să se consume în felul acesta am înțelege mult mai bine că această diversitate este integrată în denumirea sintetică de an al alegerilor multiple.
Recomandarea acestei săptămâni este de fapt o invitație. Nu este cazul să fim zdruncinați de un rezultat, nu este potrivit pentru o persoană matură înțeleaptă sau atentă la fenomenul social să privească cu superficialitate o soluție. Lucrurile au fost deja stabilite și nu este cazul acum să considerăm că avem în mâini puterea pe care nu am avut-o niciodată. Realismul acestei săptămâni ne ajută mult mai mult decât iluzia. Este posibil ca în alte perioade ale anului iluzia să aibă o putere pozitivă mult mai mare. Acum, însă, nu.

Pasiuni complicate. Spirit războinic. Nevoie de a extrage binele din orice acțiune. Nu găsim soluții în toate problemele. Izolarea pare cea mai bună soluție. Hotărâri luate la nervi. Contact cu o informație ascunsă. Se luptă împotriva unui adversar doar pentru că acesta pare puțin mai slab.

Chiar de la începutul acestei săptămâni lucrurile pot lua o întorsătură neașteptată pentru că Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Săgetător, va trezi oamenilor un spirit războinic și le va complica relațiile din cauza pasiunilor pe care nu și le mai pot ține sub control. Au nevoie să se exprime, să atragă atenția, să fie prezenți în viețile celorlalți sau acolo unde se discută tot felul de lucruri ciudate pentru că, altfel, simt că pierd teren ori că sunt atrași de o forță nevăzută către penumbră. Mulți se vor trezi că iau hotărâri la nervi, că și-au inventat un adversar și vor să-l doboare cu forțe pe care nu le controlează încă.
În spatele acestor situații care se petrec mai mult în mintea celui dinamic, activează o forță frumoasă întreținută de relația bună dintre Venus și Neptun. Acolo unde oamenii se vor orienta către bun-simț, către echilibru, acolo unde se va păstra o anumită decență în relații se poate vorbi despre un progres împotriva tuturor forțelor care acționează asupra unui individ. Venus acum nu se poate separa de relația sa cu planeta Neptun și de-aici ne pot veni mai multe încurajări spre a-i ierta ori accepta un compromis. De această dată, dacă lucrurile sunt orientate către echilibru, adică să activeze fără nervi sau critica exagerată, oamenii se vor simți inspirați, încurajați să se ajute unii pe alții sensibilizați în fața unor suferințe reale.
De altfel, relația bună dintre Venus și Neptun înseamnă și deconspirarea unor demersuri fanteziste ori periculoase întreținute de anumite personaje care vor să trăiască bine pe spinarea celorlalți. Totuși, aspectul pozitiv pe care Luna îl realizează cu Axa Dragonului și implicit cu Mercur poate însemna și decizii categorice care seamănă cumva cu o decizie luată la nervi. Luna, atunci când trece prin zodia Săgetător, îi îndeamnă pe oameni să treacă repede de la o extremă la cealaltă. Unii oameni fiind atât de hotărâți în această direcție pe care și-au ales-o încă de la începutul lunii octombrie se văd acum îndemnați să acționeze în mare viteză și le poate lăsa impresia celorlalți că trec în mod nejustificat de la o extremă la cealaltă.
Această deplasare interesantă pe care o vom constata cu toții în această primă zi a săptămânii are la bază un curaj pe care fiecare va dori să-l arate cu insistența celorlalți. Cu cât se va insista prea mult pe această direcție cu atât lucrurile vor putea să încline către spiritul războinic ori către agitație și nervozitate. Pentru că anumite unghiuri care se împlinesc astăzi, inclusiv relația proastă dintre Lună și Chiron, care le atrage atenția oamenilor că se risipesc în proiecte iluzorii, înclină către a explora informații ascunse, deci orice formă de activitate de dinamism ori de intensitate se desfășoară departe de privirile celorlalți, individul va alege să facă un gest rapid, categoric, în văzul tuturor, iar interlocutorii nu vor ști că în spatele acestei acțiuni există un istoric, fiind convinși că de fapt se trece de la o extremă la cealaltă în mod nejustificat. Pentru că avem o relație bună între Uranus și Neptun argumentul pentru care se alege o anume acțiune este aceea de a compensa un deficit, de a ajuta o persoană aflată într-un moment dificil al vieții sau de a depăși o durere personală. Intenția este bună, chiar de lăudat, însă s-ar putea ca metodele să nu fie dintre cele mai bune.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce în fața acelui curaj pe care îl vom aborda în expunerea problemelor ce apar de-a lungul acestui interval pe care nu-l analizăm aici. Curajul pe care-l arătăm în prima zi a săptămânii are toate șansele să fie învins până la finalul săptămânii și să lase locul unor pofte neobișnuite sau să amplifice anumite pasiuni periculoase.
Este posibil ca mulți să gândească frumos astăzi despre semenii lor, despre oamenii cu care colaborează sau să-și proiecteze în viitor atitudini despre care cred acum că le sunt folositoare. În realitate, prima zi a săptămânii înseamnă pentru cei mai mulți întâlnirea cu acea formă de singurătate care doare cel mai mult. În fața întâlnirii cu propria durere, cu propria nemulțumire, oamenii aleg să dezerteze. Nu simplifică lucrurile, ci dimpotrivă le complică și mai mult în zona acelor relații care le sunt cu adevărat folositoare. Este de la sine înțeles că ziua va fi marcată de o ambivalență interesantă: pe de o parte este viața privată, aceea pe care fiecare individ și o va explora intens, iar de parte cealaltă sunt problemele sociale pe care încercăm să le rezolvăm cu ajutorul unor pârghii interne. Neglijând relațiile exterioare și considerând că dacă ne mobilizam, dacă suntem curajoși și puternici, rezolvăm totul, alegem să ne desprindem de singurul instrument care ne poate ajuta în acest demers. Prin această acțiune arătăm că nu suntem atât de siguri pe curajul acesta și dacă nu modificam nimic în această structură acest element fragil, pe care dorim să-l vedem ca fiind cel mai puternic până la finalul săptămânii, va fi învins.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a asculta astăzi părerile celorlalți, de a găsi timp pentru problemele lor, de a nu refuza întâlniri, contacte sau schimburi de experiență. Cele mai importante decizii, acelea care ne ajută cu adevărat, sunt astăzi luate împreună cu cei din jur.

Duplicitate. Inspirație excepțională. Neputința de a trece de un obstacol construit prin sentimente confuze. Visul de a câștiga ușor. Nevoie de confort. Lene. Inventivitate. Nevoie de a explora misterul lumii de dincolo. Interes pentru lucruri ascunse. Sentimentele abisale sunt aduse la suprafață.

Împlinirea trigonului dintre Soare și Neptun readuce această posibilitate de a complica lucrurile prin explorarea unor zone asupra cărora nu avem control. Relație dintre Soare și Neptun nu aduce neapărat obsesia controlului, ci ne îndreaptă atenția către suflet, mai exact către acele zone care au suferit din cauza unor abuzuri abordate de ceilalți. Prima reacție a omului atunci când constată că a traversat o problemă este aceea de a se controla mai bine sau de a domina conjunctura evenimentul ori conversația consumată în trecut. De această dată, însă, Luna, trecând în mijlocul zilei din Săgetător în Capricorn, le aduce oamenilor vise reduse ca amploare, dimensiune sau timp de realizare, diminuate intenționat tocmai pentru că avea garanția unui succes.
De această dată, Luna se va afla în fereastra conjuncție cu Pluton o mare parte acestei zile și, trecând de la conjuncție cu Marte la conjuncția cu Pluton, cea care se va consuma în dimineața zilei următoare, se va pune din nou problema administrării unui fond intern.
Dacă în privința lucrurilor personale, a vieții intime, situația aceasta poate fi ținută sub control, în privința grupurilor se poate vorbi aici de frământări interne. Întotdeauna misterul i-a incitat pe oameni și i-a speriat deopotrivă. Acolo unde există mister, există și o mare șansă ca ordinea lucrurilor să se schimbe. Acest lucru nu trebuie obligatoriu să se desfășoare printr-o comandă, ci explorarea în sine a misterului complică lucrurile și îi schimbă pe oameni prin informațiile la care au acces.
Acum explorarea sufletului, așezarea gândurilor într-o ordine anume sau modificarea modului de răspuns la anumite îndemnuri ce vin de pe zona publică le vorbesc oamenilor despre o nouă șansă de reușită. Au convingerea că dacă își folosesc atenția, sensibilitatea, curajul lucrurile se modifică substanțial și ajung, în cele din urmă, la starea de confort.
Lucrurile ar putea să se complice în cazul celor care se gândesc la trecut ca la o colecție de amintiri neplăcute. Unii își vor aminti de o perioadă de privațiuni, de detenție când au fost învățați să ierte, să treacă cu vederea anumite greșeli pe care cineva din preajmă le-a făcut intenționat sau de lungi perioade de suferință, sărăcie. Soarele din Scorpion, înnobilat acum de prezența lui Venus cu care se afla în conjuncție, nu poate fi prieten de suprafață cu planeta Neptun din domiciliu. Lucrurile deci se desfășoară de o manieră profundă aducând, înainte de a promite confortul, un interes pentru lucruri ascunse, cu riscul ca acolo să descopere ceea ce nu le era pe plac.
Dacă judecăm faptul că această societate nu-i învață pe oameni să fie puternici prin calități, ci puternici prin defecte, dorința de confort îi arată omului o direcție, iar sufletul îl va atrage într-o altă direcție. De aici și o dihotomie obositoare care în loc să le dea cu energie prin diversitate, le consumă și mai mult.
Prin urmare, 28 octombrie reprezintă o zi în care gândurile, sentimentele sau aspirațiile sunt atrase către două direcții deodată. Pe de o parte există neputința de a accepta realitatea prezentă pe care, prin unghiul pozitiv dintre Soare și Neptun, o percepem cu mai multă luciditate, cu o mare diversitate de senzații și informații, iar departe cealaltă sunt emoțiile profunde care au nevoie, ca și în trecut, să întărească voința, credința sau puterea de a înfrunta problemele și de a ajunge la o expresie foarte rafinată a sufletului.
Pentru că acum Neptun se află într-un mers retrograd, societatea nu le oferă oamenilor informații de la sine, ci le arată ceea ce pot obține, ca și cum ar face parte dintr-un vis sau ar urmări un film științifico-fantastic. Cel care nu este realist, care se lasă mult prea ușor păcălit de aceste vise bizare nu va avea o zi interesantă, frumoasă sau educativă, ci una care îi va tulbura și mai mult cu această notă abisală.
Pentru că Luna trece în acest interval de la conjuncție cu Marte la conjuncție cu Pluton oamenii sunt îndemnați să ia decizii rapid, să se ocupe de lucruri care li se par foarte mari sau foarte interesante și să se ascundă de adevăratele probleme pe care le au de rezolvat. Cu cât se ascund mai mult, cu atât aduc la suprafață mai multe probleme sau le lasă singure, de izbeliște în ideea că poate se vor rezolva de la sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta, tolera sau aborda cu demnitate durerea sufletului. Când această durere se consumă complet și în locul ei nu este pusă o altă durere, o altă nemulțumire sau o altă problemă, omul atinge o picătura de fericire. Dacă este pregătit să se întâlnească cu fericirea atunci această picătură, prin explorare, se va transforma într-un adevărat izvor.

Sentimentele devin ușor confuze. Apropiere de cel slab. Nesiguranța ne oferă informații lipsite de sens. Declarații complicate. Dinamica se orientează către un domeniu ignorat în ultimele săptămâni. Se lucrează contra cronometru. Lucrurile scăpate de sub control nu mai pot fire dresate corect până la finalul anului.

29 octombrie este ziua în care se stabilesc noile repere. Momentul delicat în care se află oamenii acum îi îndeamnă să treacă de la o extremă la cealaltă, să se privească unii pe alții cu suspiciune și să le fie teamă de anumite decizii pe care le-ar putea adopta în grup. Astăzi Luna se va afla, în special în a doua parte a zilei, într-o relație proastă cu Axa Dragonului. Mulți vor avea impresia că lucrează contra cronometru și din această cauză se simt obligați să facă declarații complicate, să ignore lecțiile pe care le-au învățat în ultima perioadă și să pară oameni interesanți prin ceea ce nu vor să facă.
Trecerea Lunii de la conjuncția cu Marte la conjuncția cu Pluton înseamnă pentru mulți precipitare, dar și adoptarea unor comportamente contrare. Dacă Pluton în zodia Capricorn înseamnă o administrarea unor resurse pe care societatea și actualul său sistem de organizare le preferă, Marte în Capricorn arată desconsiderare față de serviciile societății de consum, față de promiscuitatea sau față de compromisurile momentului. Dacă Pluton în Capricorn investighează nevoia de a menține societatea, chiar dacă este degradată, Marte în Capricorn dorește să o transforme pe aceasta după chipul și asemănarea sa. În ambele cazuri avem de-a face cu o forță de modelare, doar că Pluton modelează pentru a menține, iar Marte modelează pentru a schimba sau distruge.
Marte în Capricorn este o poziție mult mai bună decât Pluton în Capricorn. În mod paradoxal, acum, dacă judecăm aceste poziții, după rezultatele pe care le generează, trăsăturile sunt inversate. Marte în exaltare devine cel rău, iar Pluton devine cel bun.
Din această cauză anumite tentații care vin de pe zona publică și care îl pun pe individ în conflict cu el însuși, dată fiind relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului, ar putea fi răstălmăcite sau privite ca pe niște beneficii.
Această impresie a răstălmăcirii față de anturaj, față de lumea înconjurătoare ar putea să le aducă probleme celor care se află în perioada de formare. Își pot stabili acum repere greșite adică să-și aleagă ținte eronate în fața cărora să nu-și folosească din doza de curaj cu care au fost înzestrați la naștere. Viteza de lucru se diminuează, iar faptele lor pot deveni atât de periculoase încât până la finalul anului 2014 să nu mai poată repara nimic. În felul acesta, lucrurile pot fi abandonate și să lase impresia individului că, de fapt, l-a scăpat de sub control. În realitate nu a controlat nimic, nu a putut influența prin voință proprie nimic, ci doar profita din când în când de anumite beneficii rezultate în urma faptului că aceste procese se desfășurau din inerție.
Prin urmare, 29 octombrie este ziua cea mai delicata acestei săptămâni în care prioritățile se pot schimba pe baza unor confuzii. Dinamica socială trece acum într-un alt mod de vibrație, Luna comportându-se ca un mesager care transferă informații inutile între două locații importante. Judecând această situație, înțelegem că nu mesagerul este vinovat, ci modul cum aleg cele două extreme să comunice. În timp ce Marte se va interesa să afle secrete despre anturaj, să pună degetul pe rană, să obțină puteri supranaturale, să se dezvolte foarte mult într-un domeniu, să arate că deține cheia succesului, Pluton în Capricorn dorește să mențină pe toată lumea pe linia de supraviețuire, inclusiv pe cei cărora le este programat să se situeze sub această delimitare.
Această tendință de uniformizare a valorilor ar putea să-i înnobileze foarte mult pe unii sau să îi descurajeze pe alții creând o zăpăceală generală pe care mulți o vor pune pe seama stresului, lipsei de determinare ce vine din partea societății sau a dezinteresului față de adevăratele valori, așa cum vedem că se întâmplă cu lumea aceasta de câteva decenii. Multe sunt făcute astăzi sub cronometru și dacă greșelile sunt săvârșite fără simțul pericolului sau fără a accepta consecințele acestor fapte, ceea ce se strică nu va mai putea fi reparat până la finalul anului. 2015 vine cu alte direcții și este posibil ca lucrurile pe care Marte le descoperă acum să poată fi valorificate mult mai bine atunci. Dar până la finalul anului mai este ceva timp de parcurs.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu răspunde celorlalți cu duritate. În general, duritate are implicațiile sale pozitive, însă acum, când plutește în aer o mare confuzie, ea accentuează slăbiciunea internă și îl duce pe individ pe o linie moartă.

Declarații incendiare. Se visează la un succes prea simplu. Nesiguranță în adoptarea unei decizii. Amânare. Sentință. Dușmanii vechi prind puteri pentru că primesc informații false despre starea actuală a adversarilor. Forța este concentrată. Informația devine folositoare. Nevoie de a împărtăși din experiențele vieții. Nu toate formele de asociere sunt rele și nu toate prieteniile sunt bune.

Cat timp Luna se va afla în zodia Capricorn, Mercur și Capul Dragonului se vor întâlni într-o conjuncție. Apoi, înainte de răsăritul Soarelui, Lună și Saturn își vor definitiva sextilul pe care l-au format toată noaptea de miercuri spre joi și până în a doua parte a zilei se va afla în Perioada fără direcție, aducându-le oamenilor nostalgia succesului sau dorința de a apropia de sufletul lor acele elemente puternice pe care altădată le foloseau ca scut.
Valorile acestei zile se centrează în jurul unor declarații incendiare pe care oamenii se simt îndemnați să le facă pentru a se proteja. Apropierea lui Mercur de Capul Dragonului înseamnă, de altfel, și trecerea acestui astru prin opoziția cu Uranus, octava sa superioară. Dar nu e totul, Mercur are de traversat și împlinirea unui unghi negativ cu Pluton, ceea ce înseamnă că aceste replici, această nevoie de dreptate, de declarații incendiare, prin care oamenii consideră că se apără, reprezintă dreptul legitim al individului la dreptate. S-ar putea ca această dreptate să fie puțin cam dificilă, adică mulți să prefere acțiunea concentrată doar pentru că nu știu să aleagă ceea ce ar desființa adversarul. Cu alte cuvinte, Mercur din Balanță îndeamnă acum spre putere concentrată doar pentru că, până acum, oamenii au fost rătăciți sau faptele lor diluate. Acum cred că dacă se adună, dacă își spun părerile și devin mai atenți la ceea ce au de traversat reușesc să își armonizeze și acele asocieri care până acum le-au complicat existența și i-au făcut să se simtă marginalizați.
Practic, întâlnirea lui Mercur cu Capul Dragonului le arată acestora cât de departe pot vedea în funcție de piedestalul pe care s-au ridicat. Este posibil ca acest piedestal să fie în centrul unui grup tendențios și atunci aceste persoane devin, prin poziția pe care și-o atribuie, victimele atacurilor directe. Dacă nu ar fi fost atât de vizibili în acțiunea lor, poate ar fi trecut neobservați.
Prima parte a zilei va fi mult mai dificilă decât cea de-a doua, pentru că plutește în aer o formă de nesiguranță, iar oamenii se simt amenințați de informații false. De această dată întâlnirea lui Mercur cu Capul Dragonului nu are beneficii cât prea mari, așa cum ne-am aștepta. Este un semn de abundență, de oportunitate ori de deschidere însă pentru că se împlinește în săptămâna curajului învins și a poftelor neobișnuite s-ar putea ca foloasele momentului să fie periculoase. Oamenii se vor gândi la asociere și vor pierde din vedere calitatea acestor asocieri. De aici pot surveni și o multitudine de probleme care, luând în considerare trăsăturile primelor trei zile ale acestei săptămâni, vor oscila și ele între elementul particular, care dorește să distrugă o realizare socială pe care o consideră inutilă pentru sine, și elementul social, care acum are tendința de a proteja sau uniformiza o direcție generală.
Prin urmare, 30 octombrie ne aduce în fața unor situații pe care, în general, le abordăm în etapele finale ale unor demersuri. Conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului ne spune că trebuie să începem anumite demersuri cu aceste gânduri de critici gratuite, de replici acide sau de amânare ori de sentință împotriva unor informații false. Se poate constata astăzi că, pe alocuri, concentrarea forței interne sau apelul la anumite experiențe de viață care, în general, nu sunt rele, dar nici atât de prietenoase, generează efecte pozitive. De altfel, este mai puțin important dacă facem față cu succes la toate aceste evenimente ciudate. Importantă este atitudine pe care o avem față de achizițiile de până acum. Întâlnirea lui Mercur din Balanță cu Capul Dragonului, când Uranus de ceva vreme are o relație proastă cu destinul, înseamnă privire orientată către interior. Dacă până acum nu am dorit să căutăm în adâncul sufletului răspunsuri, vom fi acum îndemnați de realitatea socială, de trăirile adânci ale sufletului, să facem acest lucru. Dacă nici acum nu vom vedea cât de importantă este viața interioară atunci ne expunem riscului unor conflicte penibile. Conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului spune multora că a sosit momentul dialogului. Cei care au experiența dialogului inutil, a vorbelor fără rost, a timpului pierdut în conversații sterile știu că această energie a comunicării, dacă este dusă la interior, sporește puterea gândului, conservă energia și îl ajută pe om să treacă pe nivelul următor. După relația bună dintre Lună și Saturn, momentul următor înseamnă forța concentrată. Domeniul în care am excelat până acum se pare că va fi principalul beneficiar al acestei forțe concentrate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respinge consumul energiei prin transformarea elementului fals în element pozitiv pentru că acest contact cu falsul transformă energia folosită într-un dispozitiv inutil. Vom avea ocazia astăzi să vedem dacă știm să ne ocupăm de lucruri reale sau avem experiență doar în lucra cu cele inutile.

Insatisfacție. Nevoie de a spune un secret pentru a ne elibera de autocompătimire. Se pune prea mult accent pe o formă de nemulțumire. Liniștea devine suspectă. Se adoptă o hotărâre complicată. Oamenii devin suspicioși. Viclenia li se pare o variantă bună.

Relația proastă dintre Venus și Junon aduce în centrul atenției faptul că suntem nemulțumiți de relațiile pe care le avem sau că nu este cazul să avem mari așteptări de la colaborările care se află acum în derulare. Luna se află în plin tranzit prin zodia Vărsător și s-ar putea ca astăzi aceste nemulțumiri să fie trecute cu vederea, iar oamenii să considere că este mult mai important să vorbească despre lucruri lipsite de importanță decât să se ocupe de ceea ce îi nemulțumește în realitate la partenerul de viață. Această realitate reprezintă acum un astfel de pericol de care toți vor să se ferească. La polul celălalt se găsesc oamenii care pun prea mult accent pe o formă de nemulțumire și consideră că viața se rezumă doar la aceste sentimente apăsătoare sau confuze.
Pentru că Soarele se află acum în plin tranzit prin zodia Scorpion și împlinește cu Luna faza de Primul Pătrar, liniștea momentului devine chiar suspectă. Este pus la îndoială motivul real pentru care o persoană dorește să-și petreacă timpul în prezența celorlalți. Se consideră că dacă a făcut o astfel de alegere cu siguranță există un motiv pe care nu dorește să-l împărtășească. Viclenia lui va părea unora o variantă bună, pierzând din vedere faptul că ceea ce consideră ei viclenie nu este altceva decât o mare confuzie. Totuși, pe baza acestei confuzii oamenii devin suspicioși și le va fi destul de greu să privească înainte. Cu toate acestea, privind înapoi, prin intermediul experiențelor de viață, prin informațiile pe care le află de la cei din jur se poate vorbi despre o remediere. Astrologul sau cel care se ocupă de anticipare nu trebuie să vină acum cu interdicția ori cu eticheta că dacă oamenii sunt superficiali atunci trebuie pedepsiți ori se află în disonanță cu universul. De această dată, adică acum, în 31 octombrie, superficialitatea are și o componentă pozitivă, nu aceea care duce spre confuzie, ci aceea care îi ajută pe oameni să se topească în diversitate.
Nu s-a mai consumat anul acesta o conjunctură atât de neobișnuită, atât de ciudată sau atât de delicată așa cum se întâmplă în ziua de 31 octombrie. Din această cauză oamenii s-ar putea să fie suspicioși și să nu-și mai poată acorda credibilitate pe probleme obișnuite. Ceea ce este dureros, nu vine neapărat din faptul că oamenii devin suspicioși, ci din faptul că, dorind să pară inteligenți, profunzi, detașați de mizeria umană, dau de promiscuitatea atât de mult promovată de societatea de consum și vor pune accentul pe o formă de acceptare pe care, spre finalul anului 2014, o vor transforma într-o problemă și mai mare. Această problemă vizează încrederea nefirească, ireală, lipsită de simțul critic necesar observației pe care trebuie să îl dețină oricine. Relația proastă dintre Venus și Junon, cea care face legătura între ziua de ieri și ziua de astăzi, le vorbește oamenilor despre aceste compromisuri pe care nu le pot lăsa în urmă și care sunt înzestrate cu voință proprie.
Cei care cedează foarte ușor, vor fi primii care vor spune că viclenia este cea mai bună soluție, că nu au nevoie de sinceritate, pentru că aceasta se întoarce împotriva ta, nu le sunt utili oamenii din jur pentru că aceștia nu merită atenție. Dacă facem acest proces mental, dacă realizăm această simulare înțelegem cât de penibilă este aceasta atitudine și cât de periculos este să o menținem.
Prin urmare, 31 octombrie ne vorbește despre insatisfacție într-un mod cu totul neașteptat. Lucrurile sunt răsturnate, dar nu pentru că Venus și Junon sunt acum într-o relație proastă, nici pentru că luminariile sunt și ele într-o relație negativă, ci pentru că nu ne permitem dreptul la destindere, la relaxare și ne lăsăm pradă încordării. Teama de a opri încordarea reprezintă una din cauzele pentru care energia primară a individului este zdruncinată puternic. De fiecare dată când ne gândim la această formă de energie primară considerăm că ea este în afara factorului psihic sau în afara emoțiilor deoarece acestea sunt elemente ale unei expresii superioare. Nici că se putea ceva mai greșit! Emoțiile, psihicul, așa cum le exprimăm acum, în stadiul acesta evolutiv, conțin în cea mai mare parte expresii ale unui instinct modelat cu mare efort și adesea într-o direcție periculoasă. De aceea avem nevoie de acțiuni de întreținere pe orice nivel pentru că forța primară este distructivă ori retrogradă. Acum prin suspiciune alimentăm acestei direcții periculoase și fără să ne dăm seama ne oferim, ca de multe ori de-a lungul vieții, argumente în favoarea acestei convingeri periculoase: oamenii nu sunt buni, hrana nu mai este utilă, cunoștințele nu ne mai folosesc, viața nu are niciun rost, nu avem suficientă lumină, suficienți bani sau suficientă dragoste. Nu ne ajunge nimic și cu toate acestea nu facem altceva acum decât să explorăm măsura pe care am impus-o până acum. Până acum a fost bine, iar acum brusc nu ne mai convine nimic.
Această insatisfacție reprezintă o viclenia sufletului și ea va fi cu atât mai accentuată cu cât sufletul va fi mai bolnav. Nici de această dată nu este cazul să ne acuzăm că dacă se constată acest lucru, dacă descoperim care avem sufletul bolnav suntem constrânși de realitatea acestor informații să ne punem o etichetă că suntem inferiori, că suntem imorali, că suntem proști, ineficienți sau că neapărat avem nevoie de un ajutor profesionist. Nu, avem nevoie doar de o doză suplimentară de realism pe care să o folosim doar în relația cu noi înșine. Cine este realist cu el însuși câștigă astăzi atât de multă putere încât să nu-și compromită demersurile acestui final de an 2014.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a folosi vibrația zilei de 31 octombrie pentru a fi liberi. Nu putem știi nici acum, când anticipăm ceea ce este rezervat pentru ziua de 31 octombrie, dar nici măcar în dimineața acestei zile în ce constă această libertate. Libertatea este savurată cu fiecare pas pe care-l facem. A ne menține în libertate reprezintă privilegiul pe care îl putem stabili încă de pe acum, adică înainte de a se consuma ecuația astrală aferentă zilei de 31 octombrie.

Se deschide un nou capitol al vieții. Revendicări stranii. Suntem încurajați să dăruim. Suntem bulversați de realitate. Personajul slab îmbrățișează cu mare dragoste iluzia. O formă de siguranță ne îndeamnă să apelăm la informații false. Dezinvoltură. Exprimare la un alt nivel sau diferită. Învățăm să cercetăm.

Debutul lunii noiembrie se va face într-un ton aparte. Mercur va avea de împlinit astăzi la grad perfect un sextil cu Jupiter, ceea ce înseamnă că o parte din personajele slabe, din ființele care până acum nu s-au remarcat ori care au așteptat un moment prielnic pentru a ieși la rampă și a da o lovitură sunt încurajate de contextul astral al momentului să lanseze în jur revendicări stranii. Pentru că știm, intervenția lui Mercur în zilele anterioare n-a fost una dintre cele mai bune, aceste revendicări stranii vor lua înfățișarea unor acțiuni făcute pe ascuns. Jupiter se simte în Leu cam cum se simte Mercur în Balanță, de aici putem trage concluzia că oamenii vor considera că dacă nu li se opune rezistență sunt acceptați, metodele lor sunt tolerate și pot merge mai departe cu demersurile în care sunt implicați. De parte cealaltă, societatea nu poate acum, nu are puterea necesară să poată lupta împotriva unui factor atât de mic, redus, comprimat cum este individul care dorește să găsească centru de greutate al unei clădiri pentru a o dărâma.
Cu alte cuvinte multe din demersurile inițiate în prima zi a acestei luni anunță o schimbare de regim sau modificarea unei atitudini care să încurajeze persoanele aflate în poziții secunde pentru a da lovitura. Se știe dacă în viitorul apropiat ori până la finalul anului această faptă remarcabilă a putea fi pusă în aplicare. Nu se știe din ecuația astrală aferentă zilei de 1 noiembrie dacă acest lucru se poate întâmpla acum, în această lună, sau dacă ar putea să treacă prin preschimbare interesante în luna următoare. Se știe însă că ambiție este puternică și pe baza acestei ambiții mulți vor acționa fără minte, cu prea multă forță, cu prea multă agresivitate sau în absența oricăror reguli. Din această ecuație astral înțelegem că 1 noiembrie înseamnă apel la o formă de siguranță bazată pe informații false.
Practic, prin relația bună dintre Mercur și Jupiter, Jupiter reușește să realizeze o mediere a relației proaste pe care Uranus o are cu Axa Dragonului.
Cei care s-au obișnuit deja cu schema de lucru folosită în aceste tipuri de previziuni astrale se vor gândi că Jupiter, dacă mediază, are un rol pozitiv. De această dată lucrurile nu pot fi garantate pe această linie a caracterului pozitiv pentru că Jupiter acum este îndemnat prin condiționările contextului astral să se ocupe de lucruri mici. Uranus are în continuare în vedere modificări esențiale ale destinului și mulți oameni vor avea impresia că prin faptele mărunte ale prezentului vor reuși să rezolve mari blocaje ale destinului. De aici și confuzia care vine, pe deoparte, din partea lui Jupiter, iar departe cealaltă din partea Lunii negre despre care știm că parcurge acum ultimul segment al zodiei Leu.
Cu toate acestea, energia zilei de 1 noiembrie este încărcată de o anume încântare sau de bucurii interesante. Învățăm să cercetăm, să căutăm adevărul și unii chiar vor observa doar că va fi prea târziu pentru a mai înclina balanța. Își dau seama acum că au pornit pe o cale greșită, că s-au preocupat foarte mult de lucruri mărunte, văzându-le disproporționat, prea mari sau prea bogate în însemnătate. De aici și un mare joc al valorilor, acela care se va menține aproape toată luna noiembrie.
Prin urmare, 1 noiembrie este o zi de educație. Pe de o parte Mercur din Balanță ne vorbește acum despre relații evaluate greșit sau despre complicații pe care le rezolvăm pe ultima sută de metri. De partea cealaltă, Jupiter ne va vorbi despre puterea de a căuta esența lucrurilor dar, din nefericire, și de a ne preocupa prea mult de lucruri prea mici și chiar dacă sunt valoroase sau strălucitoare nu au greutatea necesară pentru a echilibra destinul. De aici și traversarea unor experiențe neplăcute, interesante, deconectante, dar care schimbă starea generală a lucrurilor nu rezolva problema esențială cu care se confruntă individul sau grupul de apartenență.
Multe din demersurile acestei zile vor fi marcate de o dezinvoltură interesantă. O formă de nesiguranță ar putea să le motiveze multora gesturi categorice considerând că “acum ori niciodată” sau dacă tot au ocazia să facă un pas important în demersul pe care-l au în derulare de ce să nu încerce toate variantele dacă tot nu i se promite nimic sigur.
Se poate vorbi acum pe această dispunere astrală despre adoptarea unei noi forme de educație. Pentru cei care lucrează cu energia care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală această întâlnire cu noutatea, această dezinvoltură astrală reprezintă o formă de elevare sufletească sau de contact cu un progres la care visa de mult. Este posibil ca acum, la început de noiembrie, acest lucru să fie reliefat doar sub forma unei impresii ori sub forma unei finalități, adică să nu se concretizeze printr-o acțiune. Nici nu are importanță dacă acum toate acestea se transpun prin fapte concrete. Foarte important pentru cel care este activ sau care privește viața printr-o profunzime aparte ca evenimentele acestei zile să fie expresia unui bine spre care tot timpul a întins măna, dar până acum nu l-a atins.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ocupa astăzi de educație. Dacă reușim să citim astăzi 50 de pagini dintr-un roman, dacă putem parcurge cu maximă atenție un articol despre o descoperire științifică sau despre experiențele spirituale ale cuiva ori pur și simplu ne însușim câteva pagini biografice despre o mare personalitate a culturii și civilizației avem multe de câștigat pentru că vibrațiile ecuației astrale ne ajută să magnetizăm din tot ceea ce consultăm informația care ne va fi de mare folos pe viitor.

Sunt zdruncinate proiecte mai vechi. Prea ușor se minte. Este activat un dramatism. Direcția pozitivă este demonstrată prea agresiv. Nu suntem motivați să facem eforturi prea mari. Curajul de a schimba nu poate face prea multe.

Încă din seara zilei anterioare Luna trece în zodia Pești și în noaptea de sâmbătă spre duminică are de împlinit o conjuncție cu Neptun. Apoi foarte aproape de acest unghi Luna definitivează sextilul cu Marte și încearcă să traseze anumite direcții importante pentru acest final de săptămână.
Mulți dintre cei care urmăresc fenomenul social se așteaptă ca previziunile pentru ziua de 2 noiembrie să se adreseze în mod special evenimentelor sociale programate acum. Mulți au impresia că previziunile astrale sunt instrumente puse la dispoziția abuzului de putere sau la cheremul unor persoane care vor neapărat să se situeze în centrul atenției ori să dețină puterea cu orice preț. De această dată însă ziua de 2 noiembrie reprezintă efectul unor acțiuni mai vechi și deci nimic nou adică nicio surpriză nu se poate constata acum. Venus și Pluton vor fi într-o relație bună ceea ce înseamnă că avem acum pe cer un triunghi minor ce își are vârfurile în zodiile Scorpion, Capricorn, Pești vedem plasate trei conjuncții: Soare – Venus, Marte – Pluton, Luna – Chiron.
Pe lângă toate aceste elemente astrale, Soarele și Junon vor împlini astăzi un unghi negativ și oamenii vor îndrăzni să privească în urmă. De fiecare dată când privesc în urmă cu resentiment nimic bun nu se poate alege aici. Curajul de-a schimba nu poate face prea multe, ci doar reactivă un dramatism care ar putea să le arate oamenilor o direcție greșită. Triunghiul minor care se împlinește și care are în fiecare vârf câte o conjuncție ne vorbește despre o putere concentrată, despre mobilizarea unor energii cu totul speciale care sunt pe punctul să marcheze o reușită pregătită din timp. Ceea ce a fost inferior va rămâne inferior, ceea ce a fost superior va rămâne superior.
Cu alte cuvinte, evenimentele rezervate acestei zile vor fi dominate de o anume pasivitate. Mulți dintre cei pasionații de astrologie se vor mira cum este posibil ca o apropiere dintre Marte și Pluton, adică o conjuncție dintre cele două care formează cuplu curajului și care devine un focar în cadrul unui triunghi minor ce are în celelalte două vârfuri alte două conjuncții, susține pasivitatea. Pluton și octava inferioară, Marte, patronează această descindere de forțe ridică un mare semn de întrebare. Saturn aflat acum în mers direct prin zodia Scorpion ridică în văzul tuturor problema patrimoniului. Mulți se vor întreba cu ce se aleg dacă hotărăsc acum să acționeze în forță. Această balanță a deciziei, această dorință de a influența echilibrul social printr-o hotărâre ar putea să tulbure foarte mult conștiința celor din preajmă în această zi importantă.
Totuși, pentru că mulți se așteaptă ca previziunile astrale să le spună mai multe despre victoria unui anumit candidat la alegerile prezidențiale le amintesc de o vorbă de duh pe care celebrul scriitor Mark Twain a spus-o: „Dacă am schimba ceva prin vot, nu ne-ar lăsa nimeni să votăm!”.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii se adresează mai curând sufletului sau unei forme de sinteză care nu are nimic de-a face cu evenimentele sociale programate din timp a se consuma acum. Ultima zi a săptămânii sunt zdruncinate proiecte mai vechi și oamenii se simt îndemnați să viseze foarte departe, dar să nu facă nimic pentru ceea ce ar trebui să săvârșească acum în prezent.
Dacă ecuația astrală a acestei zile ne vorbește despre faptul că oamenii sunt îndemnați să mintă ușor ori să spună minciunii care să afecteze deciziile următoare până la finalul anului, mulți ar avea impresia că aceste orientări astrale se referă la obiceiurile politicienilor de a promite și apoi de a se scuza ori de a da vina pe alții. Previziunile astrale ale zilei de 2 noiembrie nu se adresează sferei politice, ci se adresează psihologiei comportamentale sau acelui psihic încercat de probleme care nu dorește să ia atitudine pentru că este mult prea dezamăgit de faptul că hotărârea sa nu va schimba nimic. Faptul că Pluton și Marte își dau mănă acum pentru a ghida alte două conjuncții, una dintre Soare și Venus, iar cealaltă dintre Lună și Chiron nu ne ajută să ne explorăm propriul curaj. Triunghiul minor nu are în astrologie calitatea unei piramide. Acest element astrologic se referă mai curând la experiența personală și mai puțin la una socială. Deși trigonului pe care acest triunghi minor îl are la bază invocă anumite motivații de ordin moral, ziua de 2 noiembrie va face o mare demonstrație la capitolul conservatorism.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că nu suntem în ziua alegerilor, nu suntem personaje lipsite de voință care pun în practică o dorință socială, ci, dimpotrivă, suntem în săptămâna curajului învins și a poftelor neobișnuite. De aceea este important să ne amintim că educația și autoeducație sunt elemente care dau contur puterii de decizie. Faptul că acum nu putem decide cum ne dorim, faptul că acum nu putem influența așa cum dorim să decidem, nu înseamnă că viitorul este compromis. Viitorul la care se refera această zi nu înseamnă un episod care se consumă în luna noiembrie și nici în următoarea lună a acestui an. Se referă la cele ce urmează a se așeza începând cu a doua jumătate a lunii anului 2016, când unghiul negativ dintre malefici Uranus și Pluton se va slăbi. Așadar, să fim buni cu cei care greșesc pentru că pe viitor cu ei vom lucra atunci când vom dori să transformăm prezentul de atunci într-un viitor mai bun.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.