20 – 26 octombrie 2014

20 – 26 octombrie 2014 este săptămâna contactului cu parfumurile exotice și a evidențierii unui element personal reprezentativ. Ceea ce va veni spre noi în această săptămână are un tonus aparte. Pe de o parte vom fi îndemnați să privim către dușmanii pe care nu i-am putut învinge ori cărora le-am spus tot ce am avut pe suflet, iar de parte cealaltă vedem puritatea unui suflet care nu are nevoie de replici de genul acesta, nu dorește sa aibă comportamente bizare, nu-și fragmentează idealurile, gândurile, sentimentele pentru a și le putea controla, ci sunt ființe care privesc întregul și se bucură de el.
Totuși, 20 – 26 octombrie este și săptămâna experiențelor noi în care viața va fi înnobilată. Acolo unde va fi învinsă teama și puterea va avea nevoie să fie probată în confruntări lipsite de pericol. Așa după cum se constată multe din evenimentele de acum seamănă mult cu ceea ce am trăit, iar o parte dintre ele sunt chiar evenimente care nu s-au finalizat în săptămânile anterioare și au și acum de derulat anumite etape. Elementul particular pe baza căruia aceste evenimente vor fi așezate ori evaluate va fi complet nou.
Încă de la început luăm contact cu o formă de vulgaritate pe care mulți ar putea să o confunde cu dreptul la emoții bizare sau libertatea de a se exprima fără interdicție. În prima zi a săptămânii, apoi, gradat, și în următoarele, vom învăța ce înseamnă atracție pentru că Lilith este puternic implicată în conjuncturile astrale ale săptămânii, în sensul că atracția poate avea și conotații vulgare. Cei care sunt evoluați, care își riscă viața prin regulă morale sau caută adevărul absolut vor vedea acest magnetism astral prin simbolul androginului. Toate evenimentele care vor veni înapoi în cascadă, începând cu ziua de 21 și până la final, 26 octombrie, vor fi dovezi ale nivelului pe care-l avem. Ceea ce arătăm celorlalți, ceea ce vrem cu insistență să se vadă sunt elementele personale reprezentative despre care contextul astral de acum ne spune că vor trebui aduse la lumină, vor trebui evidențiate pentru că vom avea nevoie de ele pe viitor.
În această săptămână Soarele va trece în Scorpion împreună cu Venus în ziua de 23 octombrie, Mercur își va reveni la mersul direct în 25 octombrie, după o deplasare de aproximativ trei săptămâni, iar Marte, în ultima zi, pe 26 octombrie, va intra în Capricorn. La finalul săptămânii vom vedea că ceea ce vom gândi sau vom trăi a fost pregătit din aproape în aproape prin confruntări, dispute sau libertăți abordate de-a lungul întregii săptămâni. Cei care și-au limpezit gândurile, care s-au preocupat mai mult să păstreze raporturile sociale cu cei dragi, nu să jignească, ci să respecte timpul și valorile sale, inclusiv prin ritmul de lucru, chiar respectarea sarcinilor profesionale ori prin a refuza categoric un abuz asupra cuiva pe motiv că nu am făcut niciodată așa ceva cu toate că societatea acum îi încurajează, vor fi cuprinși în această săptămână de o liniște mistică, una care le va hrăni adevărata putere.
Vedem, astfel, că cele șapte zile integrate în acest mecanism de evidențiere a unui element personal se adresează în mod special valorilor sufletești acelea care sunt adesea desconsiderate de mulți oameni inclusiv de o parte dintre cei care practica această știință ezoterică. În funcție de ceea ce suntem îndemnați să trăim, să experimentăm la finalul săptămânii, vom înțelege unde am greșit de-a lungul acestei perioade încercate.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne preocupa să avem mintea deschisă. Atunci când privim experiențele vieții cu mintea deschisă, cu sufletul permisiv, având încredere că binele este o forță misterioasă care va învinge de fiecare dată, nu vom avea decât de câștigat. Cel care se teme să se deschidă pe motiv că a văzut de-a lungul vieții că binele nu învinge va vedea în această săptămână că până și binele are propriul său ritm, adică el va învinge atunci când mesajul său se va încheia. Această disciplină a binelui este un dar al cerului pentru care cei buni, sufletiști sau puternici vor avea tot timpul în această săptămână un gând de recunoștință.

Teamă de lucruri ascunse. Simplitatea se obține prin muncă. Acces la informații secrete. Risipa nu este tolerată. Întoarcere la complicații mai vechi. Vulgaritate. Valorile materiale sunt gândite pentru a ascunde un adevăr. Intuiție misterioasă.

Prima zi a acestei săptămâni este practic și cea mai importantă a acestui interval pentru că aduce împlinirea unui număr destul de mare de unghiuri la care participă planetele individuale, dar și cele în care sunt implicate Jupiter și Lilith. În mod firesc, pentru ca acum se împlinește un singur aspect stresant, adică opoziția Lunii cu Chiron, oamenii ar trebui să se gândească mai mult la lucruri bune, adică la cum să se ajute unii pe alții, cum să se iubească, cum să-și deschidă inima sau cum să se facă utili societății. Lilith, prin cele două unghiuri pozitive pe care le trimite către Venus și către Marte, ne întoarce către complicații mai vechi și ne răscolește acea nemulțumire pe care nu am reușit de-a lungul anului 2014 să o acceptăm. Se poate vorbi aici de complicații care se amplifică prin gândire sau de risipa care va fi destul de bine tolerată de cei din jur pentru că, după cum știm că este mersul societății, sunt acceptate mai ușor greșeli sau fapte foarte rele, decât ipostaze personale în care individul să-și înfrângă o poftă sau să-și controleze un defect. Relația de sextil dintre Venus și Marte ne vorbește despre armonie în cuplu, despre înțelegeri interesante care apar între doi oameni față de care există o atracție. Atunci când vine vorba despre atracție lucrurile sunt atât de complicate și de ramificate încât termenul de mister ar putea să definească cel mai bine un astfel de schimb. Pentru că atât cu Venus cât și cu Marte, Lilith are de împărțit ceva, adică se bagă în seamă că nu poate trăi ignorată sau marginalizată, atunci aceste raporturi personale bazate pe atracție se transformă în vulgaritate. Iată cum din intenția corectă, bună, de a nu risipi un drept sau, la modul concret, de a ne bucura de viață, oamenii ajung să-și spună lucruri complicate, să se acuze unii pe ceilalți sau să se urască.
Pentru că Lilith intervine acum asupra magnetismului feminin dar și asupra celui masculin se impune o precizare pe care ezoterismul o consideră de bază în abordările interumane. Raportul dintre Marte și Venus nu face referire cu predilecție la atracția sexuală, nici măcar în mod exclusiv la erotism, ci la un magnetism cosmic încărcat de mister și de necesitate prin care părțile opuse, ca polaritate, vor să se completeze una pe cealaltă, adică tind una către cealaltă. Pentru că erotismul și implicit sexualitatea fac parte din structura umană, sunt și ele integrate în termenul generic de atracție, dar nici într-un caz nu îl definesc sau nu îl domină.
Tot în mediile ezoterice elevate, acolo unde spiritualitatea de fast-food nu ajunge, cea promovată de „cultură” americană pe acest tronson, susține că starea de normalitate a ființei umane este aceea de bisexualitate. Pentru a defini mult mai bine acest concept se folosește termenul de androgin, adică acel element care conține ambele energii, atât cea feminină, cât și cea masculină.
Acum, când Lilith răstoarnă sensul ascendent al transformării personale, termenul de androgin se referă mai mult la cel de bisexualitate, adică încearcă să vulgarizeze un concept atât de înalt și atât de profund printr-o atracție localizată la un singur plan al existenței – planul fizic. Am specificat acest lucru pentru că forța de distrugerea a lui Lilith de acum este atât de mare încât parfumurile exotice, acelea care sunt explorate de ecuațiile astrale aferente acestei săptămâni, îi tulbură atât de mult pe oameni încât le creează senzații stranii. Nu ne referim aici doar la sexualitate, ci, în general, la atracția dintre bine și rău, care are acum cam aceeași componentă ca atracția dintre interior și exterior, dintre profund și superficial sau dintre ordine și dezordine. Trecerea de la conceptul de bisexualitate, la acela de androginism se va face prin explorarea propriei ființe, prin adâncirea identității în propriul Eu sau prin descoperirea a ceea ce reprezintă ființa după cum se manifestă la un moment dat.
Chiar dacă aceste idei li se par unora destul de abstracte ele au acum echivalent în planul realității prin senzațiile neobișnuite, stranii prin intuițiile misterioase ori prin legăturile pe care o ființa le simte ca le are cu ceea ce se întâmplă în jur.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce în primul rând o teamă de lucruri ascunse. Aceste elemente care s-au ascuns contactului direct s-ar putea să fie legate de multe persoane, de mai multe obiecte, să conțină prea multe amintiri pentru ca mentalul de acum să poată face față valului de informații care-l cuprinde. Mercur se află în continuare în mers retrograd și în seara acestei zile va fi în sextil cu Jupiter, încercând să caute un echivalent în planul social la ceea ce simte, trăiește ori află. Pentru că Venus și Marte au cu Lilith o relație stranie, oamenii se întorc la vechile relații, la vechile plăceri sau chiar la vechile vicii încercând să le transforme pe acestea în vehicule pozitive.
Cei care, de felul lor, sunt mai sensibili, vor observa că ziua de 20 octombrie este misterioasă prin ceea ce le arată ceilalți că dețin. Unii vor fi atât de contrariați sau de mirați, atât de surprinși de ceea ce află despre ceilalți sau de ceea ce există de mult în viețile altora încât vor considera că numai lăsându-se în voia acestor atracții își completează un gol sau simt că trăiesc.
20 octombrie este o zi în care sexualitatea se manifestă straniu prin expansiune, intensitate sau forfotă sau, la capătul celălalt, printr-o contracție stranie care, în procesul ei, ar putea să distrugă o plăcere nevinovată, o bucurie inocentă sau o atracție bună. Nu este indicat să folosim sextilul lui Mercur cu Jupiter pentru a afla lucruri neobișnuite despre ceilalți ori pentru a stabili dacă în jurul nostru sunt oameni care ne seamănă sau nu. Putem realiza acest proces, însă nu cu mintea, nu cu rațiunea, ci cu intuiția. Acum intuiția se lasă învăluită de energii misterioase, iar senzațiile, percepțiile sau sentimentele oamenilor vor fi cât se poate de neobișnuite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta percepția acestei zile ca fiind un adevăr unanim. Dacă privim minciuna în față nu este indicat să spunem că aceasta este un adevăr, ci să ne extindem câmpul conștiinței, să ne privim viața, existența în ansamblul ei și să spunem că situația cu care ne confruntăm este adevărată, dar nu din unghiul mic, mărunt, ci în ansamblul ei. Este adevărat că ne confruntăm cu o minciună, însă minciuna nu va fi niciodată un adevăr. Astfel, minciuna va considera că este crezută, iar omul își va explora ambivalența sa ridicându-și nivelul de percepție.

Se cere o dovadă. Acces la informații prin liniște. Apel la simplitate. Succesul vine prin relaționare. Vorbele se risipesc fără a produce vreun efect bun. Obsesia corectitudinii ne depărtează de conținut. Se caută lumina.

Dacă informațiile anterioare ne-au influențat în mod negativ sistemul de percepție, dacă nu am avut acces la liniște pentru că am fost tulburați de tot felul de întâmplări și evenimente periculoase, întâlnirea lui Mercur cu Capul Dragonului va accentua această obsesie a influenței venită din anturajul sau compromisurile care trebuie să le facem pentru a ne menține la suprafață. Mercur, aflat în plin mers retrograd prin zodia Balanță, se întâlnește astăzi cu Capul Dragonului și această conjuncție ne vorbește despre riscuri, despre accesul la informații, dar nu de la sine, ci forțați de împrejurări sau în urma unor accidente sociale. Toate aceste lucruri apăsătoare ne ajută să ne punem în valoare un element personal de existența căruia nu știam ori pe care ne temeam să-l afișăm. Intenția pentru care se face acest lucru este una bună, dar rezultatul s-ar putea să nu mulțumească pe toată lumea ori chiar să fie enervant. Se întâmplă acest lucru, nu doar pentru că Mercur se întâlnește cu Capul Dragonului prin retrogradare, ci pentru că această întâlnire secretă este deconspirată de Uranus care trimite în această zonă unghiuri negative.
Cu alte cuvinte presiunea pe care anturajul o pune asupra individului îl îndeamnă pe acesta să inventeze soluții de moment, să acceseze informații pe care le-au ignorat ori să constate anumite limite personale legate de acceptarea sau ne acceptarea unor persoane din preajmă. Mulți își vor coborî standardul, vor renunța la dispută, ambiții, ceartă, la promisiuni deșarte și se vor abate de la lumina. Dacă această dispunerea astrală seamănă cu respectul, se întâmplă pentru că o mare parte dintre dispozițiile zilei anterioare se răspândesc și în spațiul din 21 octombrie, adică, suntem păcăliți că întoarcerea spre trecut ori explorarea în orice condiții a unor întâmplări mai vechi ne ajută să înțelegem ceva de acolo. De această dată înțelegerea nu vine oricum, ci prin liniște. Mercur retrograd în Balanță nu poate aduce oamenilor liniște, ci doar o poate simula, îi îndeamnă să se prefacă, să fie indiferenți, nepăsători față de problemele celorlalți însă, în interior, să fie consumați de lucruri banale sau pe care nu le pot reuși.
Dacă luăm în calcul că înainte de conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului se împlinește și careu Lună-Marte, atunci putem înțelege că această obsesie a trecutului nerezolvat are un ecou intim, că este cât se poate de personală și se adresează cu precădere barierelor personale pe care individul și le-a pus lui însuși cu bună știință.
Prin urmare, 21 octombrie devine o zi furtunoasă. Dacă vom încerca să ne detașăm de ceea ce strigă mai tare sau dacă vom încerca să privim din alt unghi situațiile pe care le traversăm vom observa că, de fapt, totul este o furtună într-un pahar cu apă. Lucrurile rele sunt exagerate, nevoia de celălalt este, de asemenea, explorată mai mult decât este cazul sau în detrimentul altor sectoare ale ființei, iar rezultatul nu poate fi decât o risipă de timp, de energie sau de resurse.
Detașarea de acest context arată oamenilor ce bogați sunt, cât de multe informații au în preajmă și cât de ușor își pot rezolva singuri problemele pe care le au dacă le privesc așa cum sunt, nu prin prejudecăți sau prin concepții vechi, eronate. Mercur retrograd în Balanță cade foarte ușor în păcatul de a nu avea respect față de oameni sau față de relații în general. Atunci când oamenii care procedează în această manieră sunt descoperiți invocă faptul că societatea are ceva cu ei, că sunt victimele unor împrejurări obscure sau că sunt și ei oameni și deci supuși riscului permanent.
În interpretarea sa exclusiv pozitivă întâlnirea lui Mercur cu Capul Dragonului aduce oamenilor succes după o perioadă neplăcută, depășirea unor conflicte bazate pe indecență sau oboseală fizică, dar și o anume cenzură pozitivă. Prin această tendință oamenii văd cât de ușor își pot rezolva singuri problemele fără să depindă atât de mult de o structură exterioară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne feri astăzi să judecăm. Judecata se întoarce împotriva celui care o emite și întâi îl avertizează referitor la conținutul pe care l-a creat apoi, dacă acesta va ignora sau nu va crea un mecanism care să anuleze această dezordine, va trebui să se confrunte cu efectele concrete a ceea ce a creat.

Comportamente bizare. Fragmentarea unor idei pentru un mai ușor control al acestora. Nesiguranța. Teama de despărțire. Vești stranii. Regrete tardive.

22 octombrie este o zi în care comportamentul se modifică într-o direcție neobișnuită. Asta se întâmplă pentru că o parte importanta a acestei zile Soarele va fi pe ultimul grad al zodiei Balanță și va exista clar tendința ca anumite elemente personale nefirești, indecente sau vulgare, care au venit spre noi în primele două zile ale săptămânii sub forma unor parfumuri exotice, să se transforme acum în indecență, nesiguranță sau grijă. Practic, energia acestei zile va fi mult influențată de această tendință de a concentra temele pe ultima sută de metri din dorința de a le rezolva, deși nu avem la dispoziție un instrument clar în sensul acesta.
Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Balanță și va avea de construit un careu în T împreună cu Uranus și Pluton, dând acestei zile o notă stranie. Este posibil ca acest caracter neobișnuit al zilei să vină prin provocări, depășite cu succes sau prin expresii personale care anterior erau dureroase și care acum nu le putem realiza, în mod surprinzător, fără un pic de suferință. Din nou vom avea de parcurs întâmplări care să ne deschidă către anturaj și prin această deschidere să simțim că avem ceva nou de oferit, că suntem ființe înzestrate, că avem o misiune pe această planetă și chiar dacă deocamdată nu știm, ca informație, în ce constă această misiune, pașii ne duc pe drumul cel bun.
Poate fi, de asemenea, și o zi a regretelor tardive. Acestea vor fi preferate cu precădere de cei care nu prea și-au folosit până acum voința și care au trăit cu speranța că întotdeauna cineva din jur le va rezolva problemele. De această dată nu vor mai beneficia de aceste susțineri, de aceste beneficii sau de ajutorul pe care îl cereau discret și se văd în fața unei nesiguranței accentuate. Așa ajung oamenii ca, în loc să se bucure că sunt puternici, ca au ocazia să facă ceva util pentru ei înșiși, nu doar să-și piardă timpul consumați fiind de invidii, ambiții sau prostie, se lasă învăluiți de aceste regrete tardive.
Știm din practica terapeutică faptul că atunci când se află în fața unei situații ca aceasta de astăzi, pacientul simte o anume apăsare de care se poate elibera prin susținerea unui terapeut priceput și atent. În timpul desprinderii de aceste reziduuri unii râd, alții plâng, unii acuză dureri suspecte ori foarte intense, unii se simt dezmembrați sau se adâncesc într-un gând plăcut care le modifică percepția conturului corporal. Toate aceste percepții neobișnuite sunt ecoul faptelor personale care ne opresc din evoluție.
Prin urmare, 22 octombrie ne pregătește pentru un moment aparte. Acest sector al vieții care va fi cel mai zdruncinat în această zi este cel mai mult încărcat de reziduuri. Din acest punct de vedere 22 octombrie poate deveni o zi de conștientizare sau o zi în care se evidențiază un element personal reprezentativ. Deși este ziua cea mai săracă în evenimente, ea poate deveni una dintre cele mai importante ale acestei săptămâni sau chiar cea mai importantă la capitolul descoperirea elementului personal reprezentativ.
A vorbi astăzi despre muncă, înseamnă și a vorbi despre recunoștință, despre recunoașterea meritelor sau despre motivele despărțirii de un proces, de selecția celui mai bun mijloc de rezolvare a unei probleme. Pentru că Luna i se opune lui Uranus sentimentul de siguranță va fi puternic și unii oameni care, privind din alt punct de vedere, ar înțelege că fapta pe care sunt tentați să o sancționeze dur este banală, vor dori să iasă din această stare proastă, fragmentând ideile pe care le au pentru a avea un control mai bun asupra ceea ce trăiesc.
În afară de efortul personal în cultivarea voinței sau în a selecta evenimentele pe baza unor reguli stricte care au fost verificate în timp, ziua nu poate fi prea ușor de parcurs, iar bucuriile cer întotdeauna un preț. Doar îndreptându-ne către interior putem depăși anumite episoade complicate sau face față unor vești stranii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de purificare. Fie că alegem să dedicăm acest moment purificării fizice sau abordăm postul de gânduri, fie că ne propunem un legământ pentru o zi în care să nu vorbim urât, să nu ridicăm tonul, să nu criticăm sau să nu judecăm pe nimeni după informațiile la care avem acces în mod direct, aflăm acum că există o ordine a lucrurilor care se află în plină desfășurare și care nu au atins încă etapa finală pentru ca noi să tragem o concluzie din toate acestea.

Desensibilizare. Cercetarea greșelilor proprii este luată în serios. Se minte frumos. Tot ce este frumos devine otrăvitor. Este înțeles greșit ceea ce este văzut. Se pun bazele unor acțiuni concentrate. Raporturile dintre oameni se modifică. Plăcerea este înlocuită de interes. Eficientizarea procesului muncii. Discuții despre viitor. Puterea îi face pe unii prea doriți sau prea accesibili.

Soarele astăzi va trece în zodia Scorpion împreună cu Venus și zodia Balanță va fi eliberată de o mare presiune. Soarele, trecând în Scorpion, schimbă lucrurile în sensul că vom deveni mai practici, mai atenți la nevoile personale sau mai interesați de administrarea bunurilor, decât de procurarea lor fără efort, fără muncă sau prin impactul celorlalți. Prin trecerea sa în Scorpion se produce o modificare de fond, oamenii refuzând să-și mai piardă timpul cu întâlniri superficiale sau alegând să se ocupe de ceea ce le oferă un mai mare grad de satisfacție și mai puțin de înveliș, suprafață. Trecerea lui Venus în Scorpion are însă un impact negativ mult mai mare. În această zodie, Venus se află în exil și de-aici ne poate veni un mai evident spirit critic sau o desconsiderare față de plăcere, bucurie, spirit estetic sau armonie.
Pentru că ne aflăm în săptămâna în care descoperim care este elementul reprezentativ din viață, dar și momentul în care ne întâlnim cu episoade neobișnuite, trecerea în Scorpion a celor două corpuri cerești înseamnă preocupări față de viitor, selecție în grupul de apartenență, atitudine necuviincioasă de alungare, marginalizare sau deposedare în raport cu un asociat, deci o preocupare pentru ceea ce este esențial sau de maximă urgență pentru problemele aflate acum în derulare.
Pentru că Scorpionul se ocupa acum în zodiac să ascundă lucrurile, preocuparea oamenilor acum va fi mai curând către ceea ce le hrănește plăcerea fără să-i bucure ori să-i încânte. Vom vedea că anumite ambiții se aprind, se sporește și interesul pentru acumulări materiale și vor fi, de asemenea, argumentate prin dorința de a eficientiza procesul muncii, iar interesul pentru puterea sporită se va argumenta prin preocuparea oamenilor față de viitor.
Faptul că se degajează acum zodia Balanță îi face pe oameni să se preocupe mai mult de nevoile imediate. Luna va fi și ea în conjuncție cu Capul Dragonului inițiind un nou ciclu draconitic și preluând din vibrația planetei Mercur, care abia s-a desprins de conjuncția cu Capul Dragonului, anumite obsesii. Mulți se vor trezi de dimineață cu ideile gata așezate în ordine, cu planurile gata făcute și vor să se răzbune pe cei care le-au consumat timpul ori pe situațiile care nu i-au mulțumit. Renunță la tot, se întorc la obiceiuri mai vechi sau își numără banii și îi împart pe perioade ori îi investesc imediat în lucruri despre care cred că, pe viitor, îi vor mulțumi foarte tare. Atitudinea aceasta față de valori, relații, acumulări sau imagine socială va face trecerea în planul secund raporturile dintre oameni care acum se modifică substanțial. Dacă în prima parte a zilei lucrurile nu vor fi atât de agresive, de dureroase sau de evidente pe linia transformării, în după-amiaza acestei zile, când Soarele deja a trecut în Scorpion, direcțiile vor fi altele.
Este mai puțin important dacă minciuna va fi elementul definitoriu al zilei de 23 octombrie, cât de importantă va fi preocuparea oamenilor pentru a otrăvi tot ceea ce este frumos. Pentru că suntem la granița dintre două zodii nu putem spune în mod direct că se va lupta împotriva unor valori. Abia mai târziu vom constata că s-a întâmplat acest lucru, când se va face un bilanț, cel mai devreme după 25 octombrie, când Mercur își va reveni la mersul direct. Acum nu avem puterea necesară, nici disponibilitatea și nici nu suntem ajutați să facem o astfel de analiză. Cei care sunt dispuși să aprofundeze aceste observații astrale vor înțelege că reacțiile oamenilor de acum, în special acelea care strică, sunt născute din teamă, nesiguranță sau ignoranță, nu din răutate abordată în mod direct și explicit.
Prin urmare, 23 octombrie reprezintă o zi in care trecem de la o stare la alta, ne modificăm preocuparea, programul de lucru, atitudinea față de oameni sau pur și simplu ne aflăm în fața unei schimbări și nu știm cum să o privim, nu știm cum să o abordăm, dar, mai ales, ne sperie că nu știm unde ne duce. De aici apar și anumite preocupări legate de proces, funcție, acumulare și mai puțin față de oameni sau de personalitatea lor. Preocuparea față de viitor va fi importantă și cumulând acestea cu interesul față de obiecte, lucruri sau procese, înțelegem că raporturile dintre oameni se modifică și că regretele tardive care au venit spre noi în ultima zi de Balanță, inclusiv în spațiul zilei de 22 octombrie, au explorat aprecieri periculoase cu care nu ne putem mulțumi și pe care vom dori de-a lungul acestei zile, dar și în următoarele săptămâni, să le ascundem.
Pentru că cea mai mare parte din zi Venus va fi pe ultimul grad al zodiei Balanță, dorința de a face impresie, de a pune bazele unor acțiuni concentrate și, mai ales, de a nu reuși acest lucru, ne creează o stare proastă și ne îndeamnă să vorbim mai mult despre succes decât să-l atingem. Venus în Scorpion are însă o duritate anume. Nu se va detașa complet de emoții, dar nici nu le va arăta, le va ține în interior și le va folosi pentru a câștiga atenție, pentru a investi într-o relație sau pentru a o transforma în capital social. Așadar, fondul general al vieții se modifică și ar fi indicat să privim toate aceste evenimente cu o luciditate rece, prin rațiune, prin logică și nu prin reacții emoționale necontrolate. Soarele și Luna își vor împlini mâine conjuncția lor și 23 octombrie reprezintă, practic, ultima zi din actualul ciclu lunar. Totul va fi văzut ca o etapă care se încheie, ca un ultim demers ori ca o sumă de acțiuni care trebuie să recupereze avantajul pe ultima sută de metri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de ceea ce se întâmplă în interior. Dacă lucrurile în suflet sunt echilibrate, armonioase sau nu se orientează către tonurile agresive ale vieții atunci și-n exterior viața va fi așa cum ne dorim.

Viața este înnobilată de stabilitate. Se fac anumite compromisuri pentru a rezista unei confruntări. Timpul este de partea noastră. Liniștea înlocuiește ambiția. Ne lăsăm în voia inspirației. Totul curge. Observarea luminii ne limpezește gândurile.

Luna nouă din Scorpion insistă pe aceeași direcție generală pe care o trasează și conceptul sintetic aplicat acestei săptămâni. Sunt evidențiate elementele personale însă, de această dată, prin a răscoli, prin a căuta în locuri unde, de regulă, evităm să umblăm pentru că există riscul de a găsi ceea ce nu ne convine.
Luna nouă de acum, cea care are ascendentul momentului în a doua decadă a zodiei Leu, are și planeta Venus în preajma sa și primește din partea lui Neptun din Pești un unghi pozitiv. Asta înseamnă că proiectele de acum s-ar putea să găsească un suport afectiv prielnic însă nu și un cadru social adecvat pentru a ajunge la finalitate. Oamenii vor fi mulțumiți că totul curge, inspirația este lăsată liberă, iar timpul le este bun prieten însă acesta are alt ritm. Au fost obișnuiți până acum să lucreze sub o presiune, iar acum e altfel. Binele de acum nu este și integrat. Se fac anumite compromisuri pentru că avem de-a face cu zodia Scorpion însă acestea urmăresc mai curând ascunderea anumitor sentimente nefirești sau plasarea anumitor relații compromițătoare într-un plan secund.
Vom observa însă că acolo unde avem inima deschisă și dorim să studiem, acolo unde îi ascultăm pe ceilalți atunci când au ceva de spus ori când critică, atunci învățăm din experiențele celorlalți și, mai mult, înțelegem care este contextul pe care ne bazăm. Pentru că Axa Dragonului pe acest moment de Lună nouă se plasează pe casele III – IX se poate vorbi acum de planuri de deplasare, de educație, dar și de distracție. Este posibil ca aceste deplasări să fie proiecte mai vechi pe care oamenii le-au amânată de mai multe ori și care acum vor să le pună din nou în aplicare.
Totuși, pe această Lună nouă, Mercur, cel care se află în preajma Capului Dragonului, este acum în mers retrograd și nu suntem în stare să luăm singuri decizii, ci e nevoie de aceeași presiune socială sau recomandarea unui factor de reglare, a unei persoane puternice, mai bine informată care să ne ajute în sensul acesta.
Este o Lună noua rea pentru cei cu funcții de conducere. Dacă se lasă prea mult în voia spiritul justițiar atunci riscă să transforme binele social în binele personal și invers, să fac o confuzie gravă între demersurile personale și cele sociale, călcând pe un teren nesigur. Mediul familiei va fi zdruncinat. Acolo lucrurile sunt critice însă pot fi orientate pe un traseu bun, fericit care să-i mulțumească pe oameni sau să le ofere confort doar dacă sunt evitate ieșirile temperamentale sau abuzul de putere. Practic, acolo unde nu există competiție, există armonie chiar dacă se va constata în raporturile de familie o anume reducere a vitezei de lucru. Aceasta poate fi și constructivă adică îi poate duce pe oameni spre liniște dacă, așa cum am indicat mai sus, nu se pune în aceste relații ambiție, orgolii sau amintirea unor evenimente neplăcute.
Prin urmare, 24 octombrie ne îndeamnă să privim spre viitor cu mai multă încredere. Dacă avem puterea să vedem evenimentele plasate departe în timp sau dacă avem mai multă speranță de viață nu înseamnă că tot ceea ce gândim sau intenționăm să facem poate fi realizat de unii singuri. Retrogradarea lui Mercur și Capul Dragonului, care primește o replică dură din partea lui Uranus, ne avertizează referitor la anumite derapaje verbale sau comportamentale în cazul în care mizăm mult pe o susținere. Singura susținere pe care o avem acum este de la noi înșine, de la suflet și ea se va consolida prin educație, respect, refuzul abuzului de orice fel, refuzul minciunii.
Acolo unde nu există aroganță sau dorință de abuz există o altă viteză de lucru. Oamenii vor fi liniștiți, calmi, se vor interesa mai mult și unii riscă să confunde această interiorizare cu pesimismul. Saturn în casa a IV-a, acolo unde se va afla și Luna nouă, poate spune acest lucru însă Luna nouă primește un unghi pozitiv din partea lui Neptun din casa a VIII-a și aceste sentimente abisale pot fi transformate în trăiri profunde dacă sunt trimise către lumină, către liniște, către credință, către dragoste. Mulți vor observa că dacă își îndreaptă atenția către lumină atunci întunericul în care se află plasată acum Luna nouă se risipește și totul curge de la sine. Vor fi inspirați, vor vorbi frumos, o mână nevăzută a destinului îi va scoate din situațiile conflictuale și se vor simți foarte bine că au parte de asemenea experiențe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a menține în suflet doar gândurile frumoase, de a depozita în interior doar valorile care rezonează cel mai ușor cu lumina. Cu alte cuvinte, este vorba aici despre dragoste, bunătate, respect față de oameni, dorința de a ajuta sau bucuria de a trăi simplu.

Gust pentru frumos. Atracție către profunzimea simbolurilor ori pentru a rarefia raporturile sociale. Se cer dovezi de afecțiune. Se invoca motivul împărtășirii unui secret. Frământări interne. Puterile noi sunt verificate în confruntări. Se trăiește intens o dramă. Ne amintim de compasiune. Nedreptatea doare prea tare. Îndrăzneala este salutată.

Abia spre seară scăpăm de retrogradarea lui Mercur, cea care ne chinuie de aproximativ trei săptămâni. Până atunci Soarele are de împlinit o conjuncție cu Venus și vom fi interesați de lucruri frumoase pe care le-am ascuns, care sunt plasate la mari depărtări față de locul în care suntem ori pe o altă treaptă de înțelegere. Asta înseamnă că ziua de 25 octombrie va fi marcată de preocupări față de artă, literatură, față de terapie, față de tot ceea ce se dovedește a fi făcut din bunătate sufletească sau deconspirat cu scopul de a folosi tuturor. De această dată, însă, pentru că Luna, în după-amiaza acestei zile, împlinește o conjuncție cu Saturn, timpul este de partea noastră, însă nu pentru a duce mai departe cu forța anumite demersuri justițiare abordate în zilele anterioare. Ziua de 25 octombrie are nevoie să-i trezească individului gustul pentru frumos.
Este posibil ca această întâlnire a Soarelui cu Venus pe Scorpion să intensifice o dramă. Dar nu trebuie să facem atât de mult caz pentru că am văzut că de-a lungul ultimelor luni am trecut prin nenumărate ipostaze în care au fost explorate laturile ascunse ale firii pentru a ne perfecționa, dar și pentru a ne bulversa. Scopul pentru care ne-am aflat în fața acestei diversități a fost acela de a învăța să lucrăm cu multiple variante de alegere. Cei care au fost activi până acum vor avea o zi plină, își vor aminti de multe situații lăsate în urmă, nerezolvate, în ultimele trei săptămâni și se vor simții îndemnați de cei din preajmă ori de ambițiile personale să meargă mai departe.
Ziua însă ne îndeamnă să privim cu dragoste către cei din jur, să descoperim un element de factură afectivă care să ne reprezinte și care să combată o nedreptate. Asta înseamnă că întâlnirea lui Venus din Scorpion cu Soarele, ce încă deține parfumul aparte al conjuncției cu Luna din ziua anterioară, ne ajută să descoperim puteri noi, dar nu oricum ci să le verificăm în confruntări de o mai mică anvergură.
La nivel social, revenirea lui Mercur la mersul direct, aspect care are un picior în această zi și pe celălalt în ziua următoare, aduce și o anume redresare a unor tensiuni diplomatice. La acest nivel se va vorbi despre nedreptate însă soluțiile nu vin să acuze o faptă rea, ci să arate că viitorul nu va mai conține așa ceva. Am putea să ne gândim că acolo unde există resurse puternice, acolo unde omul are potențial, dar nu știa sau nu a aflat încă dimensiunea acestuia, să ne confruntăm cu ridicarea unei sancțiuni ori cu promovarea puternică a unui personaj care a trăit în umbră. Așadar, 25 octombrie, prin aceste direcții sociale, devine o zi surprinzătoare.
Prin urmare, 25 octombrie ne aduce în fața unor complicații sociale pe care s-ar putea să nu știm să le abordăm așa cum se cuvine. Cerem astăzi dovezi de afecțiune dar, la rândul nostru, oferim cât de multă afecțiune putem sau în modul în care am fost obișnuiți.
Revenirea lui Mercur la mersul direct are un impact pozitiv asupra vieții sociale pentru că anumite tensiuni ce s-au desfășurat în sectorul diplomatic tind să se apropie de echilibru. Se poate vorbi aici despre o nedreptate, dar și despre descoperirea unor noi mijloace de exprimare în procesul de repararea unei nedreptăți. Practic, ziua nu va fi definitorie la capitolul replică, duritate sau răsplată, ci la capitolul: „Așa nu!”.
Pentru că o parte din ziua de 25 octombrie Marte va fi pe ultimul grad al zodiei Săgetător, ziua mai conține și o componentă care-i va enerva pe cei care au un alt ritm lent de lucru și care au fost persoane importante în ziua anterioară. Aceștia vor fi grăbiți de oamenii din jur, de anumite demersuri, de ceea ce au uitat să facă și trebuie să rezolve în timp record pentru că se apropie termenul limită.
De asemenea, ziua este bună pentru cei care își cultivă inspirația, care iubesc literatura, arta, muzica și care caută în permanență să dea sens vieții prin cultivarea acestora. Întâlnirea Soarelui cu Venus evidențiază sentimente noi și dacă unele dintre ele se dovedesc a fi abisale, când ies la lumină au chipuri frumoase și se înmulțesc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cultiva astăzi dragostea de oameni. Este posibil ca persoana care are cea mai mare nevoie de dragoste să se comporte urât, să jignească, să critice, să-și dorească în acel proces terapeutic de redresare, să arunce ceea ce este rău pentru că recunoaște binele care îi este oferit. Un om cald, bun va înțelege și nu va pune etichete pe baza acestor crize.

Revolta este trecută într-un alt plan. Omul devine simbol, iar faptele sale etape ale evoluției sau involuției. Este răstălmăcit un mesaj bun. Planuri de desprindere, ruptură, izolare. Profunzime sufletească. Sunt văzute adevăratele intenții. Curaj. Atenție pe lucrurile esențiale.

Există printre pasionații de ezoterism și persoane care se ocupă de acest sector al anticipării. O parte dintre aceștia au atins un stadiu al autosuficienței prin care spun că știu cu precizie dinainte ceea ce urmează să se întâmple. Aceasta este o aroganță care nu are ce căuta în preocupările unui pasionat al științelor ezoterice. Nimeni nu trebuie să-și permită luxul de a sfida universul considerând că știe ceea ce universul nu a dorit încă să-i arate în totalitate. Despre această modă a aroganței se va vorbi în ultima zi a acestei săptămâni când Marte va părăsi zodia Săgetător și va intra în Capricorn.
Această atitudine de sfidare, care arată că o persoană înțelege cu intelectul și nu cu inima, nu este același lucru cu atitudinea de siguranța de sine pe care un pasionat de ezoterism trebuie să o aibă. A fi siguri pe ceea ce știi nu este totuna cu a considera că știi totul. Deci un astrolog, pentru că domeniul previziunilor de aici este cel al astrologiei, nu trebuie să spună niciodată „Eu știu ceea ce urmează să mi se întâmple și totul mi-e egal!” pentru că aceasta arată lipsă de respect față de posibilitățile foarte mare ale acestei științe sau față de univers. La ce știi dacă nu faci nimic pentru a schimba? Orice ființă, oricât de elevată ar fi, pentru că se află aici în această lume, dispune de o cunoaștere limitată. Nu poți spune că știi ceea ce ți se va întâmpla decât dacă trăiești cu capul într-un borcan sau dacă nu dispui de bunul simț elementar care să diminueze orgoliul sau importanța de sine. Ceea ce citește un astrolog din previziunile astrale este o parte infima din magnetism și, evident, mult prea puțin din aportul individului ce apare la întâlnirea ființei sale cu acest magnetism. Oricât de multe am ști, totdeauna este loc de mai bine. Această aroganță îl face pe acel astrolog să vadă detaliile unei trăiri astrologice curate și își va subjuga atenția prin șabloane, etichete, evenimente în timp ce sufletul este lăsat de izbeliște. Să nu uităm, mândria duce a căderea îngerilor, deci cu aripile acestea de plumb nu se poate zbura.
Marte în Capricorn, pentru că se află în exaltare, îi duce pe oameni către simplitate. Această simplitate va face trimitere la valorile spirituale, la trăirile mistice sau chiar la acest bun-simț al omului simplu care îl îndeamnă întotdeauna către bunătate, reținere, ajutor, simplitate. Marte în Capricorn este adeptul mecanismului și mai puțin al informației de aceea este posibil ca tot ceea ce am învățat de-a lungul acestei săptămâni sau chiar în lunile anterioare să fie răstălmăcit, reformulat s-au așezat într-o altă ordine.
Marte în Capricorn vorbește acum despre profunzimea sentimentelor sau despre necesitatea de a selecta ceea ce trăim sau gândim pe baza unui nou criteriu. Procesul de selecție cere însă mult curaj, poate din această cauză cei care sunt plini de ei înșiși, autosuficienți, care cred că le știu pe toate și care privesc spre cei din jur doar pentru a vedea ce le lipsește, care sunt săracii din punct de vedere afectiv, mental sau material, vor intra într-o perioadă de probleme de natură relațională.
Această atenție pe lucrurile esențiale le va părea lor doar o rutină pe care vor fi tentați să o ignore. Omul va fi elogiat, valorile sale apreciate și lipsurile pe care nu și le-a rezolvat încă vor trezi un mai mic interes. Când Marte trece în zodia Capricorn, Luna va intra în Săgetător și va trimite un gând negativ către Neptun. Această răscolire a valorilor esențiale, această reașezare a lor pe alte criterii sau pe alte baze creează un anume disconfort. Dacă însă se face imediat apel la simplitate, atunci viitorul nu ne va înspăimânta pentru că încă de la începutul săptămânii următoare Luna va fi într-o relație bună cu Jupiter și va beneficia de inspirație, de voință, de suport social sau chiar de dreptate atunci când trebuie. Acum se creează premisele unei mari schimbări și, ca de fiecare dată, la graniță se percep ambele valori, dacă ne referim la elemente gata elaborate.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în fața unor probleme de conștiință. Este posibil ca revolta să fie trecută într-un plan secund, iar omului să fie judecat prea aspru pentru ceea ce nu mai poate ține sub control. Mercur din Balanță se mai află încă în mers retrograd, deci relațiile pot fi judecate cum sunt ele, după faptă, după intenție, însă este posibil ca lupii care până acum s-au îmbrăcat în haine de oaie, cei prefăcuți, ascunși care și-au dedicat o mare parte din viața lor construind un zid între ei și ceilalți, să constate că acest edificiu al ignoranței și separării, clădit din cărămizi ale orgoliului și importanței de sine, nu-i mai protejează. Au considerat că dacă se separă de cei din jur și privesc de sus toată viața vor face acest lucru și nu vor avea nevoie de altceva. Oamenii simpli devin puternici, iar lucrurile care s-au scuturat de artificii sau de ornamente inutile devin esențiale pentru noua structură.
Marte în Capricorn ne îndeamnă spre studiu și un om care este obișnuit tot timpul să studieze, nu să memoreze, va avea tot timpul modestia celui care vrea să știe mai mult, dar nu a reușit încă. Este posibil ca din noianul de informații pe care vom dori să le acumulăm începând cu 26 octombrie anumite valori să aibă nevoie de independență, să fie privite prin desprindere totală de întreg, ca un test de rezistență sau de maturitate. De aici pot veni și situații nefirești ce vor avea un chip diferit față de ceea ce am gândit la începutul demersului. Cei care aleg, începând cu 26 octombrie, să se bucure de noi realizări, de proiecte noi, de colaborări noi, de deschideri către un nou segment social sunt avertizați că s-ar putea, pe parcurs, să aibă nevoie de modificări în structura exprimării, în mesaj, adică să se adapteze față de segmentul căruia i se adresează făcând un schimb, nu doar un transfer într-o singură direcție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că modestia este o virtute. Chiar dacă ne ocupăm de previziuni astrale, noi nu anticipăm aici evenimente împotriva voinței, ci respectăm diversitatea universului, ocupându-ne de mecanismele care sunt active. Cei care se ocupă de dezvoltare personală și nu să satisfacă o anume curiozitate față de ceea ce oricum vor trăi peste câteva zile sau poate peste o perioadă mai mare de timp știu că Universul nu face risipă. Dar știm, vulgarizarea acestui mod de a prezenta o informație ezoterică are un preț.
Descrierea mecanismului activ dintr-un interval de timp sau specific unei zile pune în mișcare gândirea omului și îl ajută să-și folosească elementele particulare pe care și le-a construit fără o intervenție exterioară (cel ce vine din sistemul de valori al astrologului). Când ajungi să spui lucrul acesta, orgoliul arată că din suita de evenimente alegi ceea ce ți se potrivește și tot orgoliul îi va spune unui asemenea astrolog că are dreptul să generalizeze după cazul particular indicat de logica și rațiunea sa. Nu, nu poți ști ce ți se întâmplă (de altfel, nici nu este importantă pentru suflet această distracție), dar poți ști și este indicat să știi din ce mecanism face parte ceea ce ți se va întâmpla pentru a ști ce să alegi pe viitor pentru a deveni mai bun, mai puternic, mai curat. Ceea ce știi că se va întâmpla nu e totul, ci doar ce vezi și înțelegi acum, în prezent, iar după momentul anticipării “acum” devine trecut și dezvoltare personala cu picioarele amândouă blocate în trecut nu prea s-a mai văzut. A crede asta înseamnă a desconsidera conceptul de evoluție. În prezent nu poți ști cum te vei simți în viitor, deci descrie mecanismul din care vei face parte și lasă acelui timp dreptul de a-si construi percepția a ceea ce i se va întâmpla. La școală elevul învață cum să rezolve ecuația de gradul al II-lea, nu rezolvă toate ecuațiile posibile.
Nimeni nu are dreptul să privească evenimentele viitoare cu aroganța de a ști tot ce se poate întâmpla, decât dacă lucrează cu intelectul, cu instrumentele limitate ale acestei lumi. Se știe tot din cunoștințele ezoterice că o astfel de persoană va plăti la un moment dat pentru jugul ignoranței pe care îl pune asupra oamenilor pe motiv că nu-i ajută să înțeleagă mai mult, să vadă mai mult, să poată mai mult, ci să știe cât de multe poate citi această persoană dintr-o dispunere astrală.
Un astrolog cu experiență care face de mult timp greșeala de a simplifica magnetismul astral la nivel de eveniment și nu prezintă mecanismul în sine, cum ar fi indicat, care refuză să practice această ramură pentru creșterea și dezvoltarea oamenilor, poate fi un astrolog cu experiență, așa cum va spune despre sine, însă doar în numărul anilor, nu și în cunoaștere.

3 thoughts on “20 – 26 octombrie 2014

 1. Aura Dvoracic spune:

  Multumesc !

 2. Adr_indra spune:

  Astrologie in combinatie cu alte informatii din spiritualitate. Sunt surprinsa. Placut, desigur. Sunteti foarte original. Unde ati studiat?
  Felicitari!

  1. Mulțumesc!

   În cazul în care am înţeles bine întrebarea, adică te referi la relaţia complexă dintre informaţiile astrologice şi celelalte – sunt autodidact. Sunt multe pe care le-am învăţat de la oamenii minunaţi pe care am avut şansa să-i întâlnesc, dar nu în materie de astrologie, ci de spiritualitate în general.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.