13 – 19 octombrie 2014

13 – 19 octombrie 2014 este săptămâna recunoașterii meritelor, a succesului neîmpărtășit și a respectului față de progres. Mulți vor avea impresia că se află acum în fața unui vârf interesant. Dintre aceștia, mult mai conștienți de beneficiile acestei perioade vor fi cei care lucrează cu energia ori care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală. Aceștia vor aprecia mai mult beneficiile care vin din partea zodiei Balanță, adică invitația la a călători către un domeniu misterios, acela al spiritului, și vor trata cu indiferență tentațiile acestei lumi, cele care țin de orgoliu, aroganță, fățărnicie sau dispreț.
Multe din beneficiile acestei săptămâni vor pendula în jurul dorinței de dreptate. Marte se află în continuare în tranzit prin zodia Săgetător și făcând o înțelegere secretă cu planetele din Balanță îi trimite pe oameni spre competiții apoi le va vorbi despre ce meritau și despre ceea ce nu meritau să obțină de acolo. Cei care sunt, de felul lor, mai sensibili vor reuși să se detașeze de ambiția sau de orgoliul de a învinge și pentru ei cea mai importantă victoria a acestei săptămâni va fi dată de faptul că participă la anumite evenimente, că sunt băgați în seamă, că sunt solicitați ori că la un moment dat părerea lor contează. Ceilalți, își vor consuma până și ultima picătură de energie pentru a demonstra ceva, pentru a arăta că sunt deasupra celorlalți ori pentru a-și însușii beneficii pe care nu le merită în totalitate.
În general, ajungem să ni se recunoască meritele după ce parcurgem o perioadă de efort. Particularitatea acestei săptămâni nu ține însă doar de acordarea de beneficii pe baza efortului depus. Asta înseamnă că recunoașterea meritelor s-ar putea să fie realizată într-un alt domeniu decât se așteaptă individul, de alte persoane sau în alt mod. Succesul va fi astfel neîmpărtășit, fie din cauza unei mari surprinderi, fie pentru că individul nu s-a mai întâlnit cu acest gen de apreciere.
În egală măsură, întâlnirea cu genul acesta de rezultate poate fi tradus și prin dictonul: „După plată și răsplată!”. Asta înseamnă că acolo unde a existat agresiune se va răspunde cu duritate, acolo unde s-a ascuns adevărul, minciuna devine mai puternică, fără să se țină cont că acum realitatea sociale este alta. Vom vedea că unghiurile pe care le vom parcurge în această săptămână, cu predilecție în ziua de 15 octombrie, când se împlinește un adevărat regal de unghiuri astrale, vor pune mult accent pe calitatea umană ca și cum edificiul căruia i se pune o bază în această săptămână depinde întru totul de calitatea a ceea ce individul arată acum și nimeni nu vede.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a depăși granița prejudecății. Să lăsăm universul să ne șlefuiască mintea, sufletul, caracterul, să ne încarce cu emoții pozitive, dar să nu considerăm că dacă dintr-o altă zonă cineva ne întinde o mănă de ajutor ne vom putea permite să lansăm spre acea zonă invitații la competiție. Competiția în această săptămână corodează calitatea sufletului și poate crea individului impresii false despre stadiul în care se află sau puterile pe care le deține. Calitatea sufletului este acum o necunoscută și dacă avem deschiderea necesară să primim toate aceste informații așa cum sunt ele, la finalul săptămânii, când ne întâlnim cu mâna destinului, am putea să le integrăm într-un mod miraculos în proiecte foarte îndrăznețe. Având alături asemenea beneficii, viitorul nu poate fi decât luminos.

Simplitatea dă forță. Accidentele sunt privite ca mari impulsuri spre transformare. Putem să strigăm foarte tare. Ne trec prin față secvențe importante ale vieții. Curajul de a spune lucruri dureroase. Nevoie de interacțiune, schimb de experiență, transfer echidistant.

Debutul săptămânii se face cu tranzitul Lunii pe ultimul segment al zodiei Gemeni, ceea ce va accentua accesul la putere prin simplitate. Suntem în continuare în plin tranzit prin zodia Balanță și asta înseamnă că ne aflăm în continuare sub directa influență a opoziției pe care Uranus o realizează față de tot ceea ce se află în tranzit prin această zodie. Asta înseamnă că toate mesajele care sunt legate de armonie, justiție, echidistanță, tot ceea ce este tangent la frumos ori se exprimă prin rafinament, primește o replică dură din partea unui adversar. Astăzi, în prima zi a săptămânii, dar și de-a lungul următoarelor zile ale acestui interval, puterea careului va crește. Este de la sine înțeles că mesajul recunoașterii meritelor sau accesul la un succes pe care să nu-l putem împărtăși lasă în urmă și o durere adâncă.
În această primă zi a săptămânii durerea vine din rememorare unor evenimente importante ale vieții când nu am dat dovadă de suficientă inițiativă când am fost pasivi ori am așteptat ca altcineva să ne facă dreptate. Acum, când Luna se află pe ultimul segment al zodiei Gemeni, când anturajul nu pare să aibă ceva împotriva individului, se întâmplă tot felul de lucruri neobișnuite, tot felul de întâmplări neintenționate de niciuna dintre părțile participante care schimbă echilibrul evenimentelor și sperie.
În fața acestor situații ciudate oamenii care nu am mai trecut prin așa ceva ori care sunt la începutul cercetării lor vor avea impresia că se află în fața unor indivizi foarte ascunși și chiar dacă pe față spun că sunt echidistanți sau chiar prieteni, în realitate, sunt adversari de temut. Această impresie este greșită pentru că se bazează prea mult pe experiențele traumatizante ale trecutului care ne atrag acum ca un magnet. Cu toate acestea, acum oameni au nevoie de interacțiune pentru a se elibera de aceste impresii false. Vor exista persoane care, fiind prea ignorante sau neinițiate în această problemă, nu vor accepta acest înțeles al evenimentelor și vor da înainte cu obsesiile lor, acelea prin care toți cei din jur sunt vinovați de ceva. Dacă ar căuta să integreze vibrația acestei zile, adică ceea ce sunt ei în acest moment, ceea ce gândesc, ceea ce reprezintă, în directiva generală a acestei săptămâni vor vedea că lucrurile se liniștesc și această nevoie de interacțiune îi va duce către un transfer echidistant, către îmbogățirea experiențelor, către liniște.
Se întâmpla însă în această primă zi a săptămânii un lucru cu totul neobișnuit. Cei care lucrează cu instrumentele abstracte care au un anumit nivel al percepției subtile vor observa că se adâncesc foarte mult într-o zonă a misterului pe care nu-l poate împărtăși. Acest mister reprezintă practic și dovada de progres de elevare, de superioritate. Acolo nu pot ajunge cu rațiunea sau cu logica, ci ajung cu alte simțuri pe care lumea fizică nu le poate exprima pentru că nu are echivalent. Vor observa în mod surprinzător că expresia care le vine din conștiință le permite să constate exprimarea prin mai multe stări în același timp. Asta nu înseamnă că acest joc al conștiinței are de-a face cu înțelegerea. Înțelegerea este un instrument de lucru care nu poate dicta conștiinței cum să se exprime, ci îl ajută pe individ doar să constate ceea ce conștiința a creat deja. Înțelegerea nu este un instrument de comandă, ci de constatare. Dacă avem de-a face cu terapeuți, cu oameni care nu se tem de necunoscut, de mister, de cunoaștere, care nu sunt contrariați de aceste expresii minunate ale conștiinței vor observa că forța conștiinței îi ajută să se exprime ambivalent, adică și prin ei înșiși și prin partenerul de dialog ca și cum s-a împărțit în două ori constată dintr-o dată că această fragmentare a fost făcută cu mult timp în urmă, iar acum doar o observă. Această exprimare adâncă, abstractă, profundă îi permite ființei să se mențină întreagă chiar dacă aplică această multiplicare, adică omul să fie el însuși și în același timp să fie și partenerul de dialog, dar nu în formă activă, ci ca martor.
În rest, ziua aduce activități stranii, dorința de a petrece timpul în preajma unor oameni pe care îi admirăm pentru calitățile pe care le au sau pentru că îi vedem superiori.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce în fața unei expresii personale de o adâncă percepție și de un mare rafinament. Dacă alegem să nu fim oamenii comuni alegem de fapt să ne situăm pe vârfurile aride ale cunoașterii, acolo unde simțurile corpului fizic nu pot ajunge. Acolo instrumentele sunt atât de neobișnuite față de ceea ce folosim în mod curent aici încât ar putea să tulbure chiar și dorința de a trăi într-un anumit mod, atrăgând mult spre extreme. În prima zi a acestei săptămâni în care sunt recunoscute meritele, în care succesul nu poate fi împărtășit și în care se arată respect față de progres fiecare va avea nevoie să-și descopere propria cale spre progres. Din exterior s-ar putea ca vârfurile acestea aride să nu reprezinte în acest stadiu progresul cel mai util, dar, în mod sigur, mergând pe calea proprie fiecare va descoperi care sunt pentru el vârfurile aride, cum se construiește pentru el progresul încât pasul să fie făcut înainte cu drag, nu cu de-a sila.
Atunci când se află în fața recunoașterii meritelor sale oamenii cad în patima egoismului, a mândriei, devenind prea aroganți. Realizările acestei luni nu încap în spațiul acestei săptămâni de aceea chiar de la început sunt îndemnați să facă un efort de înțelegere că poate această slugă credincioasă a conștiinței ar putea să-i spună în ce direcție să o ia.
Genul acesta de previziunea astrală care se adresează în cea mai mare parte sufletului are la bază nevoia individului formulată în trecut de a întinde mâna către cer, de a striga spre ajutor într-o limbă pe care cei de Sus o înțeleg. Această nevoie de progres este explicată din punct de vedere astral prin greutatea pe care Uranus din Berbec, pionierul care poate schimba totul într-o clipă, o pune pe planetele din Balanță, cele care sunt prea sigure pe dreptatea cunoscută și refuză să vadă ce se află dincolo ori deasupra.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta prin orice mijloc să îmbrățișam postul de gânduri. Cu cât mai puține gânduri avem cu atât mai mari ne sunt aripile care se deschid și ne duc spre cunoaștere. Cine nu vrea cunoaștere nu are nevoie de aripi, deci să nu le ceară.

Puterea de a construi un noroc important în viitor. Suntem mai aproape de cer. Intuiția funcționează foarte bine. Primim multe informații prin inspirație. Sugestiile din jur au calitatea de ghid. Nu ne este greu să iubim. Transformarea are nevoie de dragoste.

Cea de-a doua zi a săptămânii aduce o importantă modificare în orientarea atenției prin faptul că Luna va trece în domiciliu. Lucrurile devin mai practice deoarece cu cât avansăm în spațiul acestei zile, cu cât ne apropiem de după-amiază zilei de 14 octombrie cu atât mai conștienți devenim de un pericol. Vibrația acestei zile va fi însă dominată de un element cât se poate de bun. Este vorba de sextilul dintre Venus și Jupiter. Întâlnirea celor doi benefici are acum o expresie înaltă pentru că Venus se află în domiciliu, iar Jupiter în Leu să exprimăm de-o manieră caldă expansivă protectoare deși expresia sa cea mai înaltă se află într-o altă zodie de foc, acolo unde îl găsim pe Marte care are și el la rândul său domiciliul în cealaltă zodie de foc. Înțelegem, astfel, că norocul acestei zile vine prin joc de rol sau pe principiul o mână o spală pe cealaltă.
De fapt, ceea ce este mult mai important în această zi vine din indicațiile pe care le au cei doi benefici. Venus se află acum foarte aproape de Capul Dragonului, urmând ca în ziua următoare, miercuri, 15 octombrie, să împlinească o conjuncție, iar Jupiter va media relația proastă care există între Uranus și planetele din Balanță. În timp ce Micul Benefic constată că îi crește puterea prin asociere, Marele Benefic sporește puterea individului prin implicare, extindere, exprimare.
În primul rând, aportul asupra vieții personale merge în direcția în care individul dorește să simplifice lucrurile. Aglomerarea de planete de pe zodia Balanță înseamnă prea multe lucruri de rezolvat în exterior și o prea puțină atenție orientată în interior. Asta nu înseamnă că în interior problemele sunt puține, iar de aici dorința de simplificare înseamnă a pune degetul pe rană. Judecând această căutare a binelui personal după profunzimea spre care am fost îndemnați în ziua anterioară, înțelegem că orientarea către această nouă direcție nu este deloc întâmplătoare. Fuziunea beneficilor de acum arată că sunt intensificate două mari puncte dureroase ale vieții personale. Cine se va orienta către ambele direcții în egală măsură va reuși să depășească obstacolele personale care sunt legate de neputința de a crea, de a se exprima, de a se impune sau de a cere ceea ce au nevoie sau de a se face dreptate.
Atunci când ne ocupăm de suflet sau când dorim să ne exprimăm prin justiție divină nu putem lucra cu aceste energii fără să facem trimitere la iubire. Atât Venus din Balanță, cât și Jupiter din Leu vorbesc despre forța iubirii care creează, transformă sau modelează.
Contextul astral de acum conferă o mare libertate de expresie, de percepție, dar fără să ne pierdem identitatea. Cu toate acestea nu trebuie să pierdem din vedere că Jupiter din zodia Leu are și o problemă cu autoritatea, îndemnându-l pe individ să creadă că dacă a reușit atunci este singurul care putea să facă acest lucru, iar Venus din Balanță, cu toate că este în domiciliu, invocă justiția prin lege, prin reguli de bună purtare, prin recomandări venite din exterior, pentru că, în această dispunere în care este lezată de Uranus devine golită de însemnătate, dorește să completeze acest deficit cu elemente exterioare.
Nu încape îndoială că cele două poziții au un mare rafinament subtil, se exprimă prin migrație, eleganță, expresivitate sau putere. Dar noi, pentru că studiem astrologia și privim fiecare conjunctură prin aspectele esențiale sau din mai multe unghiuri, nu putem să nu consemnăm și aceste direcții. De asemenea, forța lui Jupiter prin expresivitate și dominare va primi în desfășurarea să o susținere din partea lui Marte. Asta înseamnă că acolo unde individul are de depășit mai multe încercări, acolo unde competiția este acerbă și orgoliul va fi foarte mare. De partea cealaltă, Venus, trecând prin opoziția cu Uranus, le arată oamenilor că a sosit momentul să acorde o mare importanță regulilor celorlalți, valorilor stabilizate deja ori standardizate pentru că, după cum se observă, cele personale sunt în impas.
Aceasta este principala problemă pe care o vor rezolva beneficii în ziua de 14 octombrie. Acesta este elementul care are nevoie de schimbare, de modificare, de profunzime pentru a face ființa întreagă. Dispunerea astrală de acum nu înclină balanța către lucrurile negative, dar picură puțină invidie sau puțină aroganță în sufletul celor care se află la început de drum.
Prin urmare, 14 octombrie ne aduce norocul de a ne corecta conduită. Astăzi, prin relația bună dintre Jupiter și Venus, nu vom beneficia de un noroc la modul general, ci va veni spre noi acel noroc pe care l-am ignorat până acum pentru că nu l-am văzut în aspectul său general, întreg, complet. Acum avem nevoie de exemplele celorlalți, să observam când au devenit puternici, cum au procedat, care sunt mijloacele la care au apelat pentru a învinge în confruntări directe.
Atunci când unul este întreg, când observă că poate să facă multe lucruri și nu cade în patima orgoliului să considere că este doar meritul său se înfiripă sentimentul iubirii curate care înnobilează orice faptă. Ceea ce se consumă acum pe zodia Balanță are o mare însemnătate pentru viața proprie pentru că ne aduce în fața unui tribunal invizibil care ne arată ce meritam să primim de la viață sau dacă putem să sperăm la mai mult. Adesea se spune că informația înseamnă putere și dacă acum aflăm această direcție, dacă descoperim care este traseul, dacă aflăm adevărul înseamnă că suntem cu adevărat norocoși, privilegiați sau avantajați de această dispunere cosmică.
Astăzi descoperim că nu ne este greu să iubim și este posibil ca mulți să considere că acest lucru este prea simplu și să-l trateze cu indiferență, cu superficialitate ori să-l ignore gândind că dacă este simplu vor putea să facă acest lucru oricând. Din zodia Balanță ne vin acum și plăceri neobișnuite la fel cum din zodia Leu orgoliile sau aroganțele devin caustice. Iubirea este ceea ce ne calmează, ceea ce ne umple sau ceea ce dă sens vieții. Nu înseamnă că faptele pe care le săvârșim acum vor răsturna lumea, nu înseamnă că vom reuși să construim din nou turnurile gemene în trei zile. Edificiul personal cere ca etalon, ca măsură un standard personal, acela care vine din suflet și doar după puterea și măsura fiecăruia. Doar iubirea ne ajută să ne înțelegem și să avem acces la el în formă continuă. Este posibil ca ziua de 14 octombrie să ne-o petrecem dereticând prin casă ori pur și simplu nefăcând nimic din ceea ce am făcut până acum. Un element care schimbă ordinea, care modifică prioritățile, care se interpune peste ceea ce, prin repetare, a devenit în regulă până acum ne va vorbi despre sensul pe care-l are norocul personal acum.
Recomandarea pentru această zi vine să ne atragă atenția asupra sentimentului de liniște. Liniștea, atunci când este combinată cu iubirea, devine pace. A fi în Pace înseamnă a fi întreg.

Puterea de a schimba destinul. Tentația are chip înfricoșător. Minciuna este descoperită mult mai ușor. Ridicarea nivelului prin depășirea unei încercări. Vorbe spuse aiurea. Oamenii mincinoși devin din ce în ce mai mici. Respect pentru valoare. Invidia este pusă la colț. Se caută simplitatea. Replicile sunt dure, dar încărcate de înțelesuri profunde. Răul nu se lasă atât de ușor doborât.

Ceea ce în ziua anterioară a fost speranță poate deveni astăzi realitate. Puterea poate fi măsurată prin confruntări directe sau demonstrată fără a necesita consum suplimentar de energie. Regalul de forțe astrale care se împlinește în această zi ne va vorbi despre continuarea unor demersuri în sfera ideilor, în sfera planului concret. Asta înseamnă că problemele ridicate acum vor atrage și mai mult atenția asupra unor nevoi personale. Când Venus din domiciliu se întâlnește cu Capul Dragonului bucuria ne cuprinde sufletul și, pe lângă faptul că suntem mai optimiști cu planurile de viitor, observăm că ni se răspunde de la același nivel, cu aceleași intenții bune și cu același optimism. Pentru că această dispunere astrală se împlinește în săptămâna în care ne sunt recunoscute meritele importante înțelegem că forța astrală care vine spre noi acum se va orienta mai mult către identificare, către a face un schimb nevăzut de informații, sentimente, de exemple de viață și mai puțin de obiecte. Venus în Balanță se apropie mai mult de latura imaterială, de ceea ce se vede mai puțin, de ceea ce nu se poate atinge în mod direct. Asta înseamnă că beneficiile pot veni prin vorbe, prin atenție, printr-o prezență, fie ea și mută, prin care se oprește proliferarea unui element negativ. Pentru că evenimentele de acum ne vorbesc despre protecția în fața unor elemente corozive este clar că ne vom întâlni astăzi cu vibrațiile unui element negativ. Oamenii mincinoși se descoperă, devin mult mai vizibili și prin faptul că li se oprește acest demers devin din ce în ce mai mici. Până și ei ajung să respecte valoarea însă numai după ce trec prin șocul opririi demersurilor lor. Drept dovadă astrală avem sextilul care se împlinește între Mercur și Lilith, adică fuziunea dintre două rele care, din fericire, nu se poate impune peste toate celelalte unghii pozitive ale zilei. Totuși, pentru că trecem printr-o fază de pătrar (Ultimul Pătrar) înțelegem că din tensiunea internă, nesiguranța sau poate o picătură de răutate la care nu dorim să renunțăm, reprezintă ceea ce îi încurajează pe acești mincinoși să se exprime. Cu cât nesiguranța este mai mare, cu atât replicile lor vor fi mai dure, însă rezultatul, pentru că întregul context astral ne vorbește despre un bine, despre un succes, va fi încărcat de înțelesuri profunde.
Dar înțelegem din directiva generală trasată acestei săptămâni că succesul împotriva acestor personaje nefericite nu va putea fi împărtășit acum. Practic, va fi mult mai vizibilă o anume stagnare, dar această stagnare reprezintă de fapt și insuccesul prin neproliferarea răului.
Un element important al acestei zile care vine și se integrează în norocul predispus de întâlnirea lui Venus cu Capul Dragonului ne arată că anumite informații referitoare la progresul personal au existat dintotdeauna în jur. Este posibil ca o persoană să povestească despre intențiile sale și să găsească în preajma sa mulți oameni care gândesc și simt la fel. De asemenea, este posibil ca o informație, o avertizare, un semn venit dintr-un anturaj pe care l-am ignorat până acum ori pe care l-am considerat nepotrivit ne atrage atenția și ne face să ne schimbăm traseul, poziția și din noua locație să vedem mai clar ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu procedam așa. Ceea ce se va concretiza acum, o continuare a ceea ce am conștientizat, văzut sau înțeles în ziua anterioară, poartă această emblemă a victoriei obținută prin acțiune proprie. Drept dovadă astrală stă tranzitul activ al lui Marte prin Săgetător care aduce nu numai dorința de competiție, dar și o mare încântare, o mare bucurie atunci când victoria este obținută.
Acolo unde lucrurile sunt centrate pe reguli de bune practici, acolo unde oamenii se arată deschiși înțelegători, generoși, acolo putem vorbi de rezultate mult mai aproape de forma celor concrete decât în cazul celorlalți. Practic, mincinoșii vor fi deconspirați și oferiți ca exemplu la capitolul “Așa nu!” chiar dacă proiectele care vin spre noi în dimineața acestei zile deja și-au format până spre seara echipa de lucru ori deja au creionat demersurile viitoare. Totul depinde de forța personală și de bunătatea sufletului. Cu alte cuvinte, dacă vrem respect față de progres și nu ne dovedim prea lacomi, progresul ne răspunde cu aceeași monedă.
Prin urmare, 15 octombrie ne testează puterea de a alege. Cu cât ne apropiem mai mult de expresia personală, cu atât înțelegem mai bine că avem un scop, o menire, un rost. Fiecare deține un fel de a fi care definește pulsul personal și tot ceea ce creează, tot ceea ce lasă în urmă poartă amprenta personală a puterii care îi caracterizează. Această putere cu cât se va apropia mai mult de bunătate, generozitate, căldură, cu atât va atrage mai multă minciună sau mai mulți mincinoși pe care, conform menirii sau calității sufletului, va trebui să îi înfrunte. Astăzi invidia este pusă la colț pentru că se va vorbi frumos, oamenii vor avea un comportament agreabil și vor dori să facă doar schimburi pozitive.
Sigur, există și oameni care nu știu să se bucure, care sunt orientați negativ și care, de felul lor, arată că scopul pe care-l au în viață este acela de a-i stresa pe ceilalți sau de a le face viața un iad. Aceștia vor încerca să se exprime pozitiv în această zi, dar nu vor putea și replicile dure pe care le vor arunca în jur vor fi semnul că înțeleg că nu se pot ridica la nivelul celor care sunt cu adevărat oameni buni. Dacă privim în jur, dacă facem o retrospectivă asupra ultimei perioade sau ne aruncăm un ochi critic asupra societății, înțelegem că bunătatea, altruismul, generozitatea, dragostea, dezinteresul față de acumulările obsesive ale acestei lumi reprezintă valori rarisime. De aceea, acolo unde se întâlnește un om bun va trebui prețuit pentru că el face parte dintr-o specie pe cale de dispariție. Scopul pentru care se împlinesc aceste unghiuri este acela de a ne trezi amintirea bunătății, amintirea succesului obținut prin cultivarea acestor calități speciale, nu prin proliferarea răului ori prin compromiterea frumuseții universale. Până și a spune “Bună ziua!” cuiva poate astăzi să ne arate care este calitatea omului. Dacă face parte din categoria celor răi va pune în această urare un mănunchi de țepi pentru a-l face pe interlocutor se simtă ziua așa cum o simte el, adică apăsătoare, încărcată, periculoasă. Dacă nu, înainte de a da binețe, omul bun va străluci, va sclipi și va oferi partenerului de dialog un zâmbet sau îl va invita pe interlocutor să se hrănească din căldura sa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a alege, indiferent de direcțiile care vin spre noi acum să facem doar bine. Este posibil ca acest bine să se exprime doar la nivel mental, doar prin gânduri, doar în adâncul sufletului. Să respectăm direcția pe care o alege pentru că de acolo ni se va întoarce cu puterea pozitivă pentru a ne înnobila sufletul și viața.

Prezentul este neîncăpător. Munca este supradimensionată. Relațiile cer un alt mod de raportare. Se concentrează o problemă fără soluție. Mintea lucrează foarte bine. Se cere dreptate. Extravaganțele trecutului sunt dezvăluite. Frica distruge o relație. Accidentul nu este întâmplător. Explozie. Invadarea intimității.

Luna astăzi își încheie tranzitul său prin zodia Rac urmând ca, în mijlocul zilei, să intre în zodia Leu. Înainte de a-și încheia tranzitul său prin domiciliu (Rac) va împlini un careu cu Mercur retrograd din Balanță, cel care, tot astăzi, se va întâlni cu Soarele într-o conjuncție. Toată această frământare astrală ne lasă impresia că prezentul este neîncăpător. Ideile nu pot fi puse în aplicare acum pentru că un anume neastâmpăr nu ne lasă să gândim în perspectivă ori să privim evenimentele într-o succesiune firească. Asta înseamnă blocaj afectiv, blocaj mental, iar rezultatul va fi o stagnare pentru că vibrațiile pozitive din zilele anterioare se răspândesc și asupra zilei de 16 octombrie, căutând să atenueze ori să forțeze într-o direcție bună energia care atare din conjuncția Soarelui cu Mercur.
Mercur, care se află în continuare în mers retrograd prin Balanță, îi îndeamnă pe oameni să spună ceea ce le vine la gură. Dacă sunt orientați pozitiv, dacă lucrurile sunt cât de cât clare, atunci printre două trei prostii mai pot spune și un lucru bun, iar rezultatul nu va fi atât de rău pe cât pare. Cert este că prin conjuncția lui Mercur cu Soarele sau prin impactul pe care Luna îl are la trecerea sa din domiciliu (Rac) în Leu oamenii vor fi îndemnați să-și ceară dreptatea. Este posibil ca unii să creadă că dreptatea înseamnă să fie divulgată celorlalți intimitatea. Invadarea intimității prin explozii temperamentale sau prin desconsiderarea confortului celui din jur reprezintă mijlocul prin care anumite persoane mai puțin rafinate obțin succesul. Practic, aceasta este ziua care aduce cele mai mari neplăceri pe această linie a victoriei.
De această dată întâlnirea Soarelui cu Mercur nu reprezintă succesul, victoria sau beneficiile cu care suntem noi obișnuiți când cele două corpuri cerești sunt în conjuncție. Retrogradarea lui Mercur arată obsesii care afectează procesul muncii sau limitează puterea de înțelegere a unor probleme care se întind pe o perioadă mare de timp sau care cer cunoștințe profunde.
Se poate vorbi aici și despre o teamă în ceea ce privește sinceritatea partenerului de viață sau referitor la faptul că își va ține promisiunea făcută. Este mai puțin important daca o promisiune este dusă la îndeplinire pe cât de important este faptul că presiunea pe care Uranus o pune asupra dispunerii lor astrale de acum, din ziua de 16 octombrie, ne indică posibilitatea de a se produce un accident din neatenție ori din ambiție prostească. Este adevărat, mintea lucrează foarte bine acum însă rezultatele nu pot fi aplicate în prezent, nu sunt destinate nici demersurilor viitoare, ci pur și simplu puse într-o vitrină sau inventate, create pentru a impresiona.
Prin urmare, 16 octombrie ne îndeamnă să observăm beneficiile care pot fi obținute din activități superficiale. Va fi o zi grea pentru cei care nu sunt obișnuiți să facă lucrul de mântuială, să termine repede ori să transfere răspunderea pe umerii celorlalți. Cu toate acestea caracterul superficial are astăzi un magnetism aparte. Mulți vor avea impresia, poate chiar dintre cei care sunt pasionați de astrologie ori de ezoterism, că, prin caracterul superficial al momentului, zodia Balanță se răzbună.
Dacă nu se depășește acest cadru superficial, dacă se respectă programul de lucru, însă nu sunt îndeplinite sarcinile, dacă frumosul este apreciat numai prin haine strălucitoare, farduri sau parfumuri scumpe, atunci 16 octombrie devine o zi agreabilă care nu ne va pune prea multă greutate pe umeri și nici nu ne va apăsa atât de mult. În cazul celor care sunt, de felul lor, mai profunzi, care gândesc intens sau de mai multe ori aceeași problemă, caracterul instabil al vibrațiilor de acum, inclusiv conjuncția lui Mercur cu Soarele, care înseamnă lucru făcut de mântuială, dar în mod insistent, înseamnă destabilizare, consum de timp prețios sau de energie, pierderea unui element important, distrugând un obiect, uitând ceea ce au vrut să spună sau rătăcind o idee importantă asupra căreia nu vor mai reveni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne declara împotriva superficialității pentru că ecuația astrală de acum ne va elimina din această schemă a satisfacției, ca într-o situație penibilă în care suntem dați afară dintr-un restaurant doar pentru că nu avem vestimentația potrivită, doar pentru că bărbatul nu are sacou, iar femeia rochie de seară. Caracterul indecent va ține doar o zi, adică doar astăzi și, dacă ne ținem cu firea și considerăm că deși este joi şi weekendul este aproape, atunci să lăsăm totul în voie sau să ne bucurăm de ceea ce este permis pentru că doar aşa ne vom conserva energia, iar conservarea energiei reprezintă beneficiul cel mai mare al acestei zile.

Se face apel la un volum mare de cunoștințe. Inventariere. Nevoie de exprimare la alte dimensiuni. Apelăm la metode neconvenționale de transfer a informației. Funcția este foarte importantă. Mândria este scăpată de sub control. Argumentele devin din ce în ce mai mici și mai inutile.

Lucrurile mari să obțin cu mari sacrificii. 17 octombrie este ziua care ne aduce în fața acestor sacrificii ca și cum numai așa putem trece de cele mai dificile momente ale vieții. Mercur și Marte în noaptea de 16 spre 17 octombrie ne îndeamnă să facem apel la un volum mare de cunoștințe. Am putea intra în posesia acestora prin inspirație ori prin vise cu caracter premonitoriu. Deși in mod normal conjuncția lui Mercur cu Venus de pe zodia Balanță ar trebui să aibă o greutate mult mai mare în ceea ce privește deschiderea față de trăsăturile spirituale, față de rafinament, eleganță sau dreptate, de această dată lucrurile stau altfel. Relația de sextil dintre Mercur și Marte ne aduce deschidere către mari spații, expansiune către informații neobișnuite și deci ne oferă posibilitatea de a face un pas către o mare realizare.
Sigur, zodia Săgetător nu este prin excelență polul moralității sau al elementelor pozitive. Marte în tranzit prin acest semn ne poate aduce și o situație neobișnuită în care să gustăm din mândrie ca și cum aceasta reprezintă cea mai importantă realizare spre care ne orientăm. Dar Marte în Săgetător are anumite afinități cu Mercur din Balanță în sensul că oricât de mult se greșește, va avea un simț aparte față de dreptate și atunci când o vor întâlni o vor recunoaște, chiar dacă, atunci când este îndreptată împotriva sa, nu va spune clar și răspicat față de toată lumea adevărul.
Dar această relație care se naște între conjuncția de pe Balanță și poziția lui Marte din Săgetător nu reprezintă un semn de progres doar pentru că există anumite similitudini între cele două semne zodiacale. Pe cer avem o dispunere numită triunghi minor care va susține argumentul. Am văzut și pe alte conjuncturi astrale, în previziunile anuale sau în cele săptămânale, că triunghiul minor susține argumentarea, ideea, noțiunea și îi ajută pe oameni să-și explice de ce li se întâmplă tot ceea ce li se întâmplă. În felul acesta, oamenii ajung în preajma unor informații cu atenția mărită prin nevoi, dar și cu simțurile trezite și orientate către succes.
Prin urmare, 17 octombrie este o zi in care lucrăm cu informații, cu noțiuni în care vrem să depășim anumite bariere prin similitudini sau dorim să atingem ținte îndrăznețe doar pentru că nu știm față de ce riscuri ne expunem. Este, de asemenea, și un moment prielnic pentru a ne exprima în alt mod, prin alte instrumente, prin alte construcții semantice sau folosind idei neobișnuite.
Există însă și un pericol în toate direcțiile vizibile acum, iar acestea țin de mândrie. Victoria obținută într-o competiție poate să îl ducă pe cel care se află la început de drum în punctul în care să creadă că este doar meritul său. Retrogradarea lui Mercur în Balanță aduce o atitudine necuviincioasă față de fair play, față de respectul pe care un competitor trebuie să-l aibă față de regulile jocului.
Așadar, 17 octombrie este o zi importantă care ne vorbește despre conduită sau despre inversarea unor reguli și depășirea unui moment delicat prin apel la reguli mai vechi. În continuare Mercur se află în mers retrograd în zodia Balanță și este posibil ca anumite reguli să fie sfidate cu scopul de a câștiga cu orice preț, însă triunghiul minor la care participa mercur, Venus, Marte, dar și Luna cu Jupiter din Leu ne apropie mai mult de argument și ne ajută să transformam această zi într-o victorie curată, nu într-o victorie adjudecată cu orice preț.
17 octombrie este ziua în care cuvântul nu se poate susține pe sine decât dacă există o meserie prin intermediul căreia acesta să se pună mai bine în valoare. Ideile, argumentele sunt instrumentele pe care ni le vom însuși astăzi în ideea că, pe deoparte, putem ascunde mândria nefirească față de o victorie pe care nu am adjudecat-o încă, iar, de parte cealaltă, să ne afișăm față de anturaj cu un optimism fals, acela care vrea să capteze atenția pe realizări iluzorii, acelea la care nu vom ajunge niciodată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda recunoașterea meritelor cu acceptul pe care-l primim din partea celor slabi. Oamenii slabi pot foarte ușor să spună că admiră, apreciază, susțin sau elogiază o persoană, o noțiune sau o idee. Atunci când fac acest lucru fără argument se comporta ca în ipostaza astrală aferente zilei de 17 octombrie când există prea multă ambiție și prea puțină calitate.

Nevoie de siguranță. Apropiere de cel slab. Tentația de a simții ceea ce se întâmplă cu celălalt poate fi confundată cu preluarea problemelor sale. Soluții ingenioase. Evenimentele scăpate de sub control se întorc cu soluții surprinzătoare.

Astăzi lucrurile se mai temperează puțin în tendința lor de a întoarce atenția individului către interior. Cei care nu sunt pasionați de ezoterism, care nu practică nimic din informațiile spirituale ce ajung la ei vor avea o zi liniștită. Nu se vor mai simți presați din jur să discute despre lucruri profunde, să citească un roman pe care nu l-au îndrăgit, să se apropie de informații pe care nu le înțeleg foarte ușor.
Cu toate acestea, 18 octombrie nu este o zi prea simplă și nici lipsită de importanță. Calitatea sa sunt principală vine din faptul că îl îndeamnă pe individ să se apropie de cel slab. Apropierea de cel care se află pe o treapta mai jos, care este mai sărac sau mai slab reprezintă marele beneficiu al acestei zile. Luna se află acum pe ultimul segment al zodiei Leu și ne poate arăta cât de calde pot fi sentimentele atunci când nu există o presiune sau o forță determinantă care să îi spună individului pe ce drum să o ia.
Cu toate acestea, realitatea zilei de 18 octombrie ne aduce în preajma unor soluții miraculoase. Unii s-ar putea să fie foarte surprinși de faptul că persoanele din jur pe care le credeau pe un nivel inferior, cei despre care considerau ca sunt mai slabi, mai sensibil sau mai delicați dețin informații valoroase ori îi pot învăța pe cei puternici cum să fie și mai puternici. Astfel, ne lovim de o calitate care reprezintă în egală măsură un mare mister al vieții. Cum este posibil ca un om mic, slab, neputincios să poată mustra pe marii lideri sau pe cei care au fost de la începutul săptămânii până acum învingători? Nu putem ști prin informațiile pe care le avem acum, însă putem încerca o explicație, putem căuta un răspuns considerând că lecția de viața pe care o primim acum de la cel pe care îl credem slab reprezintă o lovitură dură aplicată orgoliului. Unii sunt orgolioși și nici nu se preocupă de acest lucru, alții se mândresc cu asta însă cei care sunt frustrați acum nu dau prea multă importanță dezvelirii caracterului de această boală cumplită.
Dacă orgoliul este lăsat liber, dacă pierdem controlul asupra sentimentelor frumoase atunci evenimentele scăpate de sub control se întorc înapoi cu soluții miraculoase și abia în aceste momente vedem dacă avem în suflet puterea necesară să apreciem toate aceste calități care, oricum, vin spre noi printr-o magie a cosmosului, adică toate aceste sugestii ori să transformăm o mustrare înțeleaptă într-o lecție de viață.
În felul acesta, înțelegem că 18 octombrie ne aduce în fața unor merite care ne-au fost, în cea mai mare parte, ascunse. Fără o presiune din exterior ori fără a traversa situații șocante nu ne-am pus niciodată problema ca orgoliul, mândria sau vanitatea ar putea fi defecte de caracter. Societatea prezentă nu ne învață ca acestea sunt defecte, ci, dimpotrivă, le prezintă pe acestea ca fiind chei ale succesului.
Prin urmare, 18 octombrie este o zi marcată de surprindere. În egală măsură, este și ziua în care cel mic se ridică și îl mustră pe cel mare pentru a arăta că viața este surprinzătoare, că niciodată nimic nu este pierdut, ci totul este transformat prin procese miraculoase despre care s-ar putea să nu știm încă nimic. Dacă 18 octombrie este ziua în care cel mic devine dintr-o dată puternic pentru că deține o cheie importantă atunci experiențele primelor cinci zile ale săptămânii cu care se mândresc cei puternici, sunt mistere care nu trebuie puse la baza victoriei, ci ar trebui să stea la baza smereniei, modestiei, bunului simț sau înțelepciunii. Pentru că societatea prezenta ne învață că meritele sunt obținute foarte ușor prin aroganță, îndrăzneală, tupeu, ambiție exagerată sau lipsă de respect este puțin probabil ca oamenii din proprie inițiativă să le considere pe aceste defecte de caracter.
Totuși, de aceea avem nevoie în permanență de experiență pentru a vedea ce este important și ce nu, pentru a cunoaște. 18 octombrie este o zi de cunoaștere pentru cel care are inima deschisă, care lucrează ușor cu ideea, cu noțiunea și care nu se leagă de victoriile obținute prin orgolii.
Recomandarea este aceea de a ne desfășura această zi prin respect. Dacă nu pierdem din vedere respectul astăzi vom simții pulsul vieții care ne răspunde la fel.

Se pune accent pe condiție. Valorile personale se transformă în accidente. Partenerul de dialog găsește soluții miraculoase care nu pot fi aplicate în prezent, pentru că sunt destinate viitorului. Moment inedit de progres. Evenimente spectaculoase anunțate de întâmplări banale. Secretele sunt dezvăluite. Expansiune. Capacitate extraordinară de a crea noi structuri. Se dovedește un progres.

Finalul săptămânii ne va vorbi despre muncă, despre rezultatele muncii, dar și despre încadrarea corectă a acestora. Acum se va pune accent pe condiție, pe nivel, pe statutul pe care l-am obținut prin seriozitate, abnegație sau devotament. Ca și cum de-a lungul săptămânii nu am avut deloc de-a face cu orgoliul, cu vanitatea sau cu mândria, victoriile de care ne amintim acum sunt privite ca fiind flori rare și nu dorim să le distrugem corola de minuni, așa cum ne învață poetul .
19 octombrie este ziua când Soarele va fi într-un unghi pozitiv cu luna neagră, iar Jupiter cu Capul Dragonului. În mod normal nimeni nu ar trebui să-și facă griji referitor la calitatea specială a acestei zile. Prin aceste unghiuri oamenii vor vorbi și se vor purta frumos, vor căuta să-și arate cele mai alese sentimente, iar dacă nu le vor avea vor căuta să le simuleze, transformându-se peste noapte în actori ce au de îndeplinit roluri importante.
În realitate, relația bună pe care Soarele și Luna neagră o construiesc reprezintă nevoia de a ieși din tipare și care se poate solda cu un eveniment nefericit. Luna neagră nu prea are beneficii de oferit în nicio conjunctura în care se implică, din această cauză momentul inedit de progres ori expansiunea de dragul confortului personal pe care-l arată acum reprezintă o tentație disimulată care-l poate duce pe individ la un eveniment nefericit. De partea cealaltă, raportul pozitiv pe care Jupiter și Soarele îl împlinesc ne vorbește despre evenimente spectaculoase, întâmplări ieșite din comun care nu apar dintr-o dată acum, ci care au fost pregătite din timp. Jupiter se află în domiciliul Soarelui și din această cauză raportul dintre cele două corpuri cerești pare să fie unul magic. Pe această dispunerea astrală se poate vorbi de succes, de deschideri majore, de valorificarea unei capacități speciale de a crea lucruri noi, structuri noi ori de a pune bazele unei colaborări care se va dovedi pe viitor deosebit de importantă.
Binele însă nu este o noțiune cu care se lucrează atât de ușor. Deși după ce acesta este însușit declanșează evenimente similare nu înseamnă că menținerea pe traseul binelui reprezintă un lucru foarte simplu sau chiar, de la un punct încolo, făcut din plictiseală. În această lume a deșertăciunilor, a deziluziilor și a durerii a te menține pe calea binelui reprezintă o încercare cu adevărat majoră. Cu alte cuvinte, prietenia Soarelui cu Luna neagră reprezintă explicațiile benefice pe care omul le primește referitoare la starea degradantă în care se află societatea. De partea cealaltă, prin relația bună dintre Jupiter și Capul Dragonului ne este indicat setul de reguli, adevărata cale, moralitatea sau cele trei încercări pe care, de regulă, personajele principale ale poveștilor din copilărie trebuie să le depășească pentru a-și împlini destinul. Binele care ne vine din partea lui Jupiter este unul care în acest stadiu doar promite, în timp ce satisfacția care ne vine din raportul Soare – Luna neagră ne vorbește despre achiziții cu care putem conviețui dacă ne coborâm puțin standardul sau pretențiile.
Este de la sine înțeles că mulți vor ceda în fața acestui raport de forțe considerând că este mult mai important să se bucure de ceea ce au, chiar dacă nu este complet, chiar dacă nu este ceea ce caută, decât să creadă într-o promisiune. Considerând așa, se cred oameni practici care vor să procedeze ca în celebrul proverb: „Este bine să nu dai vrabia din mână pe cioara de pe gard!”.
Așadar, lucrurile, după cum sunt ele prezentate în acest raport de forțe, ne vor vorbi despre curaj și despre întâlnirea cu adevăratele valori. Cine este cu adevărat puternic va știi ce sa aleagă. Cine a simulat puterea se va alege cu beneficii simulate.
Prin urmare, finalul săptămânii ne arată că nicio zi nu este mai puțin importantă decât celelalte. Fiind în săptămâna recunoașterii meritelor acum, în 19 octombrie, suntem puși în fața unei încercări pe care s-o depășim doar prin discernământ. De o parte avem tentațiile acestei lumi care ne vorbesc despre achiziții concrete ce ne pot bucura daca vom coborî standardul, dacă vom avea mai puține pretenții, iar de partea cealaltă avem promisiunea că dacă ne menținem pe linia binelui lucrurile vor fi recompensate cu un beneficiu pe care mintea de-acum, atinsă de viciul societății de consum, nu îl poate înțelege.
Cert este că, deși mulți nu vor înțelege acest raport de forțe, vor conștientiza că se află în fața unui eveniment important. Este posibil ca acest eveniment să nu se adreseze cu predilecție vieții individuale, deci nu este obligatoriu ca individul în sine să parcurgă ca individualitate un eveniment spectaculos, ci poate trece prin așa ceva împreună cu anturajul. Asta înseamnă expansiune, testarea capacității de a crea ceva important pentru sine sau pentru grupul de apartenență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi cu mai multă îndrăzneală în viitor chiar dacă vedem acolo doar promisiuni. Acum, la finalul săptămânii, înțelegem că munca nu se adresează efortului fizic, materialist, cât efortului mintal, afectiv sau spiritual. Munca spiritului este ceea ce dăinuie împreună cu spiritul. Munca trupului ține atât cât ține trupul. De aceea relația minunată pe care o are Jupiter cu Capul Dragonului doar ne promite un lucru, o realizare ce ține de contactul cu lumea nevăzută, spre deosebire de celălalt unghi (sextilul Soare-Lilith) care ne vorbește despre bogății ale acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.