3 – 9 noiembrie 2014

3-9 noiembrie 2014 este săptămâna conștientizării unor adevăruri dureroase. Nu este prima dată când ne întâlnim cu astfel de informații și, de asemenea, nu este prima dată când vom reuși să le rezolvăm așa cum se cuvine. Este însă un moment rar în care suntem îndemnați să facem doar acest lucru. Altădată, această informație a conștientizării adevărului dureros venea la pachet împreună cu alte invitații. Acum facem doar acest lucru și va fi de un real beneficiu pentru cel care dorește să își exploreze viața, pentru cel care dorește să înțeleagă ce i se întâmpla și de ce momentul acesta reprezintă un imens beneficiu, ca o perioadă de formare, ca un curs de calificare într-o meserie nouă ce promite la sfârșit și o diplomă.
Întâlnirea cu adevărurile dureroase este însă un moment delicat. Unii ar putea să cedeze în fața acestui lucru, să se piardă pe traseu, să-și acuze oamenii din jur pentru nemulțumirile lor și în loc să-i protejeze pe ceilalți prin ceea ce au învățat îi atrag în suferințele ce le au acum și își folosesc puterea de influență pentru a-i determina pe aceștia să muncească pentru ei. Este o grea încercare pentru noi toți acest interval de șapte zile, dar cu precădere pentru cei care au grijă de semenii lor.
Este posibil ca în fața acestor situații mulți oameni să considere că sunt bolnavi, săraci, marginalizați, să plângă de singurătate ori să ia drumul străinătății. Nu este vinovat contextul astral al acestei săptămâni de ceea ce s-a întâmplat pentru că vibrația acestui interval scoate la lumină ceea ce au acumulat de la începutul anului până acum. Dacă nu le place ceea ce au, dacă nu pot duce cu ei toate aceste lucruri atunci caută diverse motive pentru a supraviețui.
3- 9 noiembrie 2014 conține și o faza de Lună plină acea care se împlinește pe 7 noiembrie, dar și trecerea planetei Mercur în zodia Scorpion. Cu fiecare zi a acestui interval pe care îl analizăm se accentuează zodia Scorpion deci avem nevoie să ne adâncim în lucruri concrete, să căutăm în adâncul subconștientului ori să primim din partea vieții experiențe ciudate. De fiecare dată când s-a întâmplat acest lucru oameni au trecut prin experiențe legate de ocultism, ezoterism, moarte, renaștere. Aceasta accentuare a zodiei Scorpion nu aduce numai lucruri grele, ci aduce și lucruri bune însă doar îndeplinind anumită condiție. Cu alte cuvinte promite bogăție însă doar dacă omul dispune de inteligența necesară, promite iluminare doar dacă are tăria de caracter, disciplina și determinarea necesare pentru a face acest sacrificiu, promite confort afectiv doar dacă ceea ce strânge în brațe nu moare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne permite să ne debarasăm de lucrurile dureroase pe care le vom conștientiza. După mesajul astral de acum este clar că nu avem nevoie de toate aceste lucruri, nu este necesar să le tot cărăm cu noi de la o lună la alta în speranța că vom reuși să transformăm noroiul în aur. Invitații acestei săptămânii este de a le lăsa în urmă pentru a face loc altora mult mai bune mai profunde și mai deosebite care așteaptă un loc potrivit pentru a se lipi de suflet.

Deschidere. Seriozitate. Atracție către lucruri semnificative. Stresul este combătut prin dezvoltare, știință, creativitate. Înțelegeri subtile. Instabilitatea este obligată să răspundă la stimuli puternici. Apel la istorie.

Astăzi Luna își încheie tranzitul său prin zodia Pești urmând ca, spre seară, să intre în zodia Berbec. Va împlini astfel în mijlocul zilei un trigon cu Saturn, iar Venus va împlini același tip de unghi cu Chiron. Ziua devine, astfel, una reprezentativă la capitolul deschidere și seriozitate. Lucrurile însă merg într-o direcție destul de apăsătoare pentru că această împlinirea trigonului dintre Venus și Chiron se realizează în săptămâna în care am putea conștientiza anumite adevăruri dureroase. Chiron din Pești se află acum în mers retrograd și mesajul său vizează în special anumite lecții care nu au fost învățate sau au fost însușite eronat. Apare, așadar, autocritica sau senzația că nu am făcut ceea ce trebuie pentru noi înșine.
Dacă la nivel individual lucrurile acestea par să se desfășoare într-un registru cunoscut, în privința grupurilor relația dintre Venus din Scorpion și Chiron din Pești înseamnă apel la marile evenimente ale istoriei. Mulți vor avea impresia că ceea ce trăiesc în ziua de 3 noiembrie sau în această perioadă seamănă cu ceea ce s-a întâmplat cu mulți ani în urmă. Este posibil ca o parte din concluziile la care ajung acum să răstoarne convingeri la care au apelat în luna octombrie. Este mai puțin important dacă aceste lucruri se răstoarnă, dacă valorile în care au crezut sunt răstălmăcite. Important este că informația pe care o accesează să fie din ce în ce mai subtilă. Cu cât se adâncesc mai mult în autocunoaștere, cu atât mai bun este rezultatul la care ajung. Cu cât mai extinsă este zona spre care se îndreaptă, cu atât mai util ne va fi rezultatul.
Nu spunem asta pentru că acest lucru se întâmplă în general, ci pentru că acesta este mesajul sintetic al acestei zile – cel mai avantajat din dispunerea aceasta va fi cel care este organizat, care privește cu multă seriozitate sarcinile sale profesionale ori vrea, cu toate riscurile inerente, să-și ducă la îndeplinire planul pe care și l-a stabilit. Seriozitatea va fi astăzi recompensată cu un imens beneficiu, acela care îl ajută pe individ să-și combată stresul prin expansiune, prin cunoaștere, prin cultivarea creativității sau prin iertare. Acești oameni pun o mare greutate pe ființele instabile care nu vor să se aplece cu seriozitate asupra muncii lor și vor să trăiască pe seama celorlalți. În felul acesta, orice formă de instabilitate este reevaluată și nu numai că i se găsește acesteia o explicație pertinentă, dar și persoana care apela de multe ori la această formă de exprimare, pentru a-și justifica necunoașterea sau suferința, își pune un mare semn de întrebare față de puterea sa de discriminare.
Prin urmare, 3 noiembrie reprezintă o zi a înțelegerilor subtile. Multe din evenimentele concrete ale acestei zile ne duc spre situații semnificative. Din această cauză este important să depunem tot efortul de care suntem în stare pentru a extrage din această călătorie subtilă tot ceea ce avem nevoie acum. Relația lui Venus cu Chiron ne vorbește despre înțelesuri aparte acelea care ne duc spre vindecare.
3 noiembrie este și ziua în care luptăm cu instabilitatea pentru a ne așeza mult mai sigur, mai puternic sau mai confortabil în poziția pe care o avem deja. Pentru că aceste unghiuri se împlinesc în săptămâna conștientizării unor adevăruri dureroase este posibil ca relația bună dintre Venus și Chiron, în primă instanță, să atingă puncte dureroase ale relațiilor interumane sau zone delicate ale sănătății personale. Știm însă că așa apare vindecarea, prima dată locul bolnav doare pentru ca apoi, prin atenție sau metodă corectă, această senzație să dispară și organismul să funcționeze la parametri optimi.
Dacă în privința vieții personale lucrurile acestea sunt ușor de abordat, mai ales pentru oamenii serioși, atenți asupra muncii lor și care toată viața au cultivat un respect față de seriozitate și dezvoltare personală, grupurile trec printr-o transformare interesantă. Se face apel la situații similare din trecut când alte grupuri sau poate chiar cel în cauză, dacă avem de-a face cu o formațiune care dăinuie de mult timp de-a lungul istoriei (grup de interese, formațiune social-administrativă, popor, națiune) au trecut prin situații similare. Acest apel la istorie are acum rolul de a vindeca o rană pe care individul, ca parte integrantă a acestui grup, sau grupul în sine, ca ideologie sau concepție, o au.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta astăzi rolul pe care conjunctura astrală a momentului ni-l oferă. Fie că avem înțelegeri speciale, fie că ni se spune la modul concret unde greșim și cum ar trebui să procedăm important este să nu răspundem acestor lucruri care vin spre noi cu negație, cu reticență sau cu agresivitate.

Convingerile sunt așezate într-o poziție favorabilă. Încredere în sine. Demersuri publice care încurajează atenția pe detalii. Administrare corectă a unui bun. Independență. Întâlnirea cu rămășițele trecutului. Primim mesaje din zone obscure. Greutate.

A doua zi a săptămânii înseamnă întâlnirea Lunii cu Uranus și intrarea ei în fereastra conjuncției cu Coada Dragonului. Până ca acest lucru să se întâmple Luna are de parcurs două unghiuri negative cu planetele din Capricorn, adică cu Marte și cu Pluton, dar și unul pozitiv cu Junon. De asemenea, în noaptea de luni spre marți Soarele și Pluton vor fi în sextil, iar asta înseamnă că administrarea bunurilor se va face în mod corect.
Ziua va fi dominată, așadar, de nevoia de libertate, de nevoia de confort, de a primi sau transmite mesaje pentru a explora adevăruri ce până acum au fost ascuns. Se poate vorbi, chiar dacă este multă tensiune, și de încredere în sine, dar aceasta va fi vizibilă mai mult pe zona publică și va încuraja mai curând atenția pe detalii sau exprimarea pe la un nivel superior. Ceea ce ne va plăcea mult la ziua de 4 noiembrie este speranța cu care vom privi spre viitor. Cu cât lucrurile sunt mai apăsătoare sau neplăcute, cu atât independență va veni mai aproape de ceea ce ne interesează.
Sigur, pentru că Uranus se află în mers retrograd și are în continuare o relație proastă cu Axa Dragonului oamenii sunt atrași către trecut, însă nu se întâmplă așa cum am văzut în săptămânile anterioare. De această dată cu cât văd lucruri mai periculoase, mai neplăcute sau mai complicate cu atât consideră că învață mai multe din propriul trecut. Este adevărat, lucrurile acestea se fac greu, printr-o anume apăsare însă rezultatul este unul pozitiv. Relația bună care se construiește între Soare și Pluton aduce oamenilor putere de regenerare, abilitatea de a administra un fond sau de a găsi cele mai bune soluții în a ieși dintr-un impas. Se poate vorbi aici și despre o risipă însă doar în cazul celor care nu sunt elevați, care, de fiecare dată când se întorc la faptele trecutului, le împlinesc pe acestea cu aceeași atitudine, cu aceleași resentimente, cu aceeași nervozitate. Dacă ar încerca să își depășească acest obstacol, dacă ar face un efort intern să se ridice din această stare atunci ar vedea că și pentru ei lucrurile sunt pozitive. În caz contrar, se poate vorbi despre un demers bun care se termină prost, despre un câștig material important pe care-l folosim pentru a plăti o datorie făcută din prostie sau pentru a achita o amendă.
Prin urmare, 4 noiembrie reprezintă ziua în care oamenii descoperă care sunt convingerile lor cele mai mari. Unii vor călători în trecut ca să afle aceste informații, alții își vor aminti câteva lucruri, punctual, fără a fi nevoie sa trăiască ceea ce li s-a întâmplat în luna octombrie. Prin aceste mesaje obscure lucrurile dau semne că se așază într-o nouă ordine și cu toate că e greu obositor sau enervant soluția care vine prin acest demers este una foarte buna.
Nu este însă o zi de atenție, deci raportul cu planurile de viitor sau cu disciplina s-ar putea să fie modificată față de ceea ce s-a întâmplat în ziua anterioară. Aici ne referim atât la starea de sănătate, la nevoia de a construi un edificiu important pentru viitor sau de a dobândi o stare de confort. Întâlnirea Lunii cu Uranus arată și independență, dar îl pune pe individ și în fața unei instabilități pe care nu și-o va putea controla decât dacă are o educație în sensul acesta s-au mai multă experiență. În felul acesta, mulți își vor pune anumite semne de întrebare față de orientarea pe care o au. Se vor gândi dacă banii pe care-i au le ajunge să își cumpere ceea ce vor, dacă salariul este suficient, dacă bunurile pe care le au în jur sunt cele necesare, dacă oamenii au calitatea pe care și-o declară sau dacă viața lor este împlinită așa cum cred.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a le aminti astăzi de faptul că un gând rău care este orientat împotriva unui element rău nu va face altceva decât să-i sporească acestuia puterea. Uneori, iar acest “uneori” se aplică cu precădere în această zi, a evita răul, a nu-l băga în seamă, înseamnă a adjudeca o mare victorie. Acest rău nu reprezintă doar o faptă negativă pe care cineva din jurul o îndreaptă către ceilalți, ci poate însemna și o libertate prost înțeleasă, un element periculos pe care l-am ascuns și la care facem acum apel.

Nepotrivirile sunt judecate aspru. Aspirații către idealuri foarte înalte. Inspirație. Deschidere către informații care nu au fost înțelese de-a lungul lunii octombrie. Protecție prin dăruire. Se vorbește prea mult. Raportare nefirească la puterile unei instituții.

Mulți vor avea impresia că în ziua de 5 noiembrie își întâlnesc norocul. De altfel, dacă luăm în calcul cele întâmplate în ziua anterioară, vom fi pregătiți pentru ce-i mai rău. De această dată întâlnirea Lunii cu Coada Dragonului din noaptea de marți spre miercuri înseamnă și întâlnirea cu evenimente concrete. Această siguranță reprezintă un preambul interesant pentru relația bună dintre Lună și Jupiter. Acest preambul interesant ar putea să le spună oamenilor că e rău, dar se putea și mai rău sau chiar dacă e rău, măcar știu ce fel este. Așezând la baza relațiilor această atitudine, oamenii vor avea impresia că sunt protejați de cei care gândesc și simt la fel ca ei. De aici ne va veni și o ușoară senzație de ușurare în care nepotrivirea, aroganța, duritatea unor fapte să treacă în planul secund.
Trigonul pe care Soarele și Chiron îl împlinesc, pune bazele unor acțiuni sociale foarte interesante. Pe de o parte avem această nevoie de a așeza lucrurile în ordinea lor, de a ne vindeca sau de a găsi soluții pentru a ne simți bine așa cum suntem, iar de partea cealaltă avem apropierea lui Marte cu Pluton pe zodia Capricorn care înseamnă preschimbarea valorilor și așezarea lor pe alte direcții. Am văzut în analizele anterioare că mesajul lui Marte în Capricorn este diferit de mesajul lui Pluton din Capricorn, nu pentru că aceste planete sunt diferite, pentru că acest lucru este evident, ci prin calitatea acestor poziții. Pluton devine astfel, prin inversiunea la care facem trimitere acum, un personaj pozitiv, iar Marte unul negativ. Valorile pe care vrem să le corectăm acum și pentru care cerem universului, familiei, statului sau lui Dumnezeu, sănătate și putere vor fi preschimbate de ambițiile personale în ținte periculoase. Societatea, acolo unde îl întârzie pe individ în desfășurarea unor demersuri în această direcție, arată că stabilitatea, consolidarea a ceea ce există deja reprezintă cel mai bun lucru pe care îl putem face acum. De altfel, această informație, așezată în deviza generală a acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre conștientizarea unor adevăruri dureroase, vizează și această invitație la stabilitate. Mulți se vor gândi că dacă tot au ocazia să ceară ceva, atunci să întindă mâna și să-și ia singuri, dacă tot li se oferă prilejul să spună ce au pe suflet ori să acționeze într-o anumită direcție atunci nu trebuie să stea prea mult în cumpănă, ci să acționeze. De această dată invitația la acțiune reprezintă o răstălmăcire nefirească a unui înțeles pe care îl aducem din trecut.
Prin urmare, 5 noiembrie devine un reper important al acestei săptămâni și, deopotrivă, un ajutor nesperat venit din partea unui element care până acum ne-a surprins negativ. Societatea are acum un impact pozitiv asupra persoanelor care o formează, oprind-o pe acestea din a obține mai mult. Dezechilibrul pe care-l traversăm, haosul care se concretizează acum este periculos pentru o persoană care cere mai mult de la viață. Este nevoie ca întâi să punem în ordine ceea ce exista acum în derulare și apoi să cerem mai mult. Din această cauză unora s-ar putea să li se pară că viața este prea dură și că a dărui din ceea ce nu ai, așa cum ne învață înțelepții, reprezintă o adevărată nebunie. Practic, acest moment de stagnare, pentru cei care au avut până acum probleme mari cu legea, cu banii, cu patrimoniul personal, cu cei din jur, înseamnă ochiul furtunii. Este posibil ca finalul săptămânii să-i găsească pe aceștia într-un con de umbră sau mai nervoși decât sunt acum. Asta nu înseamnă că invitația acestei zile este mai puțin valoroasă. Dimpotrivă, aceste persoane ar trebui sa acorde o mai mare importanță explorării acestui moment de înțelegere, de conștientizare, de liniște pentru a se pregăti pentru un nou avânt, pentru nou val de complicații despre care acum, în această zi, nu știu cum se va prezenta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta astăzi să ne liniștim, să ne detașăm de problemele care țipă mai tare de vocile din jur care ne îndeamnă să alergăm până la linia de sosire pentru că această linie de sosire nu există. Există doar distracția celor din jur care se identifică pe seama gafelor sau suferințelor celorlalți. O picătură de modestie prinde bine oricui astăzi.

Se semnează o declarație. Impresiile sunt evaluate greșit. Răzbunare. Cel slab devine și mai vulnerabil. Faptele sunt încărcate de responsabilitate. Este nevoie de un probatoriu. Comunicarea nonverbală devine prioritară. Cel victorios s-a exprimat în mod viclean. Ripostă.

O mare parte din ziua de 6 noiembrie Luna va fi în fereastra opoziției cu soarele pe axa Taur-Scorpion. Până să ajungă acolo, va avea de împlinit cinci unghiuri dintre care patru sunt pozitive și doar unul negativ. Dispunerea astrală a zilei de 6 noiembrie ne aduce în față unei provocări. În primul rând, ne referim aici la nevoia de a demonstra puterea, autoritatea, curajul sau superioritatea în fața unui personaj care în trecut a făcut același lucru. Pentru unii asta înseamnă să bată pasul pe loc, să-și neglijeze adevăratele sarcini, adevăratele misiuni, să piardă din vedere că munca lui este mai importantă decât ce face vecinul sau colegul de serviciu.
Toate acestea au ca rezultat necesitatea dovedirii unui drept sau a unui talent. Probatoriul invocat astăzi are drept țintă acest aer de superioritate pe care oamenii vor dori să și-l mențină în mod gratuit. Dacă în trecut s-au întâlnit cu oameni care au afișat acest aer de superioritate gratuită prin rău, se vor răzbuna pe răutatea acestora și vor arăta că au devenit așa cum nu și-au dorit niciodată. De aici și o surprinzătoare schimbare de situație prin faptul că personajul victorios, acela care se ridica deasupra celorlalți și care reușește să dovedească ceva, spune că până la urmă a făcut lucrurile acestea prin viclenie.
Această nevoie de a dovedi superioritatea se poate transpune în zona publică și prin declarații furtunoase ori prin semnarea unui act important cu scopul de a repara trecutul. În realitate, acesta nu este reparat, ci reconfirmat. De aceea tot omul va considera că este mult mai important să obțină succesul, indiferent prin ce mijloc decât să se lase în voia unor deziderate care, prin profunzimea sau amploarea lor, ar putea să îl compromită în fața oamenilor cărora nu le poate explica totul. În felul acesta se explică de ce oamenii care nu au dovedit până acum puteri speciale apelează acum la viclenie, de ce oamenii care sunt mici strigă cel mai tare, de ce ființele cu totul neîncrezătoare doresc să convingă pe toată lumea că au dreptate.
Prin urmare, 6 noiembrie este o zi de valoare. Astăzi vedem ce suntem dispuși să facem cu puterile pe care le avem ori cât de disperați am putea fi în fața unui moment de precipitare, în fața unei presiuni sociale. Se poate vorbi astăzi despre energia distrugătoare care le reamintește celor puternici de acum, ce au fost victimele de altădată, că se pot răzbuna. Este de la sine înțeles că acest lucru nu poate fi acceptat de nicio școală de ezoterism. Răzbunarea este expresia unei gândiri răsturnate ce arată că energia nu poate fi folosită numai într-o singură direcție, adică făcând rău celui din față, ci în ambele sensuri, adică prin răzbunare, făcând rău interlocutorului, dar și propriei persoane prin otrava pe care o înghite. Un proverb înțelept condamnă această dorință de răzbunare, această manie transpusă în faptă comparând-o cu o picătură de otravă. Cel care se răzbuna sau care este mânios înghite otrava și, în mod paradoxal, se așteaptă să moară celălalt.
De aceea este important astăzi să vorbim chiar și dacă avem impresia că nu suntem ascultați sau nu suntem acceptați. Nu trebuie să minimizăm puterea celuilalt, nu trebuie să ne considerăm inferiori pentru ca apoi să îi agasăm cu informații suplimentare pe care le pot deduce singuri. Astfel, adevărații victorioși ai acestei zile sunt cei care arată că faptele lor sunt încărcate de responsabilitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face un exercițiu de imaginație. Ce-ar fi să ne imaginăm că toți oamenii sunt la fel. Cel care are puterea să vadă acest lucru, deși până atuncea fost inferior, își descoperă veleități aparte, își vede încrederea în sine ridicată în mod sănătos la un nivel foarte înalt și se simte bine. Cel care ajunge la această linie mediană de pe o poziție superioară și nu se tulbură, nu crede că-și pierd timpul, banii, averea, relațiile sau pe el însuși, trece testul răbdării și al înțelepciunii.

Singurătatea lovește din nou. Minciuni spuse pe un ton foarte convingător. Întârziere. Lipsă de perspectivă. Secretele dezvăluite devin răni foarte dureroase. Simplitatea este pusă la colț. Cei buni sunt la dispoziția celorlalți ca niște slugi supuse. Destabilizare. Victorie prin sacrificiu.

Luna plină din 7 noiembrie le va împlini multora așteptări pe care le au de la începutul lunii octombrie. În primul rând, pentru că se realizează o opoziție între Soare și Lună pe axa Taur-Scorpion, cu Soare în Scorpion, deci o Lună plină în Scorpion, în situația în care Soarele se află în fereastra conjuncție cu Venus, iar pe această axă îl avem și pe Saturn, se poate vorbi din nou de problema singurătății. Minciunile astăzi au un ton convingător, vorbele sunt spuse cu scopul de a obține rezultate imediate, iar ținta acestei viclenii este dezvăluirea unor secrete. Prezența lui Saturn aproape de Venus și în aceeași zodie cu Soarele în această fază de Lună plină în Scorpion poate lua și chipul unei dispute. Întârzierea enervează, însă mulți vor vedea că prin această întârziere au fost protejați din fața unui eveniment complicat. Apoi mulți vor fi zdruncinați pentru că aleg să se gândească în mod greșit la viitor. Lipsa de perspectivă îi sperie și îi face să se simtă slugi supuse. Nu se știe dacă aceste persoane zdruncinate, care iubesc dezechilibrul, ar putea să-și revină și să meargă mai departe pe linia succesului. Se știe însă că relația bună dintre Mercur și Lilith îi transformă pe aceștia în maeștrii în arta conversațiilor inutile. Totuși, este vorba despre o Lună plina și energia se situează la cote înalte, la fel și dorința de a avea, de a deține sau de a construi. Acestea ar putea să crească atât de mult încât ceea ce se întâmplă pe zodia Leu (forța, creativitate, impunere, căldură) să treacă într-un con de umbra pentru că de vină este Luna neagră din Leu, aceea care răstălmăcești dorința de succes și motivațiile acesteia, aceea care îi spune celui care în trecut a fost rău că nu mai are nicio șansă să se ridice datorită secretelor pe care acum toată lumea dorește să i le descopere și să i le facă publice. Din acest punct de vedere este o zi marcată de vulnerabilitate care îi sperie pe mulți cu consecințele faptelor lor rele.
Este însă o zi care luptă împotriva simplității. Cine va dori să meargă în continuare cu aceeași dorință de a simplifica lucrurile, de a le face mai mici sau mai concentrate vor simți că din anturaj le vin anumite impresii negative sau că cineva din jur pune o mare presiune pe răbdarea sa.
Din această cauză se poate spune că Luna plină din Scorpion de anul acesta lovește puternic în convingerile pe care altădată, poate chiar în primăvara acestui an, când s-a împlinit Luna plina în Taur, am refuzat să le rezolvăm. Acum vom considera că suntem întârziați la lucru în demersurile pe care le facem, că suntem blocați în aceste procese, iar principalul rezultat este lipsa de perspectivă. Cu cât vor dori să simplifice mai mult lucrurile, cu atât cei din jur îi vor acuza și vor pune o mare presiune pe nevoia lor de a se detașa de problemă. Dacă vor să meargă mai departe pe linia aceasta atunci victoria va trebui stropită cu puțin sacrificiu.
Pentru că este vorba și de Luna neagră, cea care din Leu îi îndeamnă pe oameni să aibă aspirații prea mari sau să tindă către lucruri pe care nu le merită ori la care nu vor ajunge niciodată, 7 noiembrie va fi și o zi marcată de minciuna. A combate minciuna pe această Lună plină înseamnă, de asemenea, a face un sacrificiu pentru că a contracara o forță care cere o astfel de impunere înseamnă a face apel la un fond de rezervă foarte solid.
Prin urmare, 7 noiembrie este o zi în care mulți vor căuta să dea vina pe celălalt pentru ceea ce le lipsește. Am văzut de-a lungul acestor analize că nu este prima dată când oamenii se confruntă cu așa ceva. În special în această a doua parte a anului 2014 oamenii au fost îndemnați să privească în față aceste adevăruri dureroase. De această dată unora s-ar putea să nu le vină să creadă că doar asta trebuie să facă acum, pe această Lună plină, sau de-a lungul acestei săptămâni. Doar atât trebuie să urmărească: conștientizarea adevărurilor dureroase. Încă se va mai resimții și în spațiul acestei zile dorința de răzbunare pe care conjuncturile zilele anterioare au explorat-o. De această dată răzbunarea va avea gustul dulce, va fi prea condimentată cu mult zahăr, multă vanilie și multă scorțișoară. Cei care au intoleranță la zahăr, la vanilie sau scorțișoară vor suferii astăzi ori se vor teme de boli cumplite. Pentru a merge mai departe cu această alegorie și, deci, a menține regimul, dieta, nivelul, gradul de puritate al sufletului li se cere să facă un nou sacrificiu. Aceștia vor lăsa impresia că, pentru cei duri din jur, sunt slugi supuse și nu-și pot abandona convingerile, crezul, nivelul.
Puterea oamenilor slabi, aceea care este alimentată astăzi în mod artificial, chimic, adică nu vine din suflet are de trecut și ea, la rândul ei, proba minciunii. Este posibil ca această probă a minciunii să se desfășoare doar în raport cu propria persoană, să nu fie nevoie să vină cineva din afară și să-i umple capul cu prostii. Și-l poate umple singur dacă nu dorește să privească în față și înțelegerea, pe care a obținut-o din depășirea durerilor mai vechi, să fie abandonată, preferând să vadă doar nemulțumirea, agresiunea sau suferința.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că pentru ființa întreaga această existența fizică este doar o ipostază de o clipă. Avem de învățat anumite lucruri aici și în cele mai multe din cazuri ceea ce avem de învățat este cel mai greu lucru pe care suntem îndemnați să-l facem. Cine se sperie acum și cedează în fața a ceea ce-l nemulțumește, îl doare sau îl acuză arată că nu este încă pregătit să meargă mai departe ori să treacă pe nivelul următor. În această perioadă a bate pasul pe loc înseamnă a mânca prea dulce față de nevoia pe care o are ființa sa.

Speculație. Intuiția funcționează greșit. Nimic nu ne este clar. Ajungem într-o zonă întunecată. Constrângerile sociale țin de minciună sau de bani. Descoperim lucruri care nu ne convin. Puterile sporesc prin mijloace necuviincioase.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Luna va intra în zodia Gemeni și vom accepta mult prea ușor condițiile puse de Mercur despre care știm că se află acum în tranzit pe ultimul grad al zodiei Balanță. În primul rând, pentru că Luna în Gemeni îi îndeamnă pe oameni să vorbească prea mult sau sa atingă doar subiecte care nu sunt interesante, ci doar superficiale sau care duc spre veselie, distracție jovialitate, apoi pentru ca Mercur din zodia Balanță accentuează această nevoie de desconsiderare care vine din acest semn, se poate spune că 8 noiembrie este o zi de speculație. Toate lucrurile astăzi sunt rediscutate, reanalizate, urmărite dintr-o altă perspectivă sau trimise către o zonă întunecată. Mulți se vor comporta ca și cum nu au învățat nimic din ceea ce au parcurs de-a lungul acestei săptămâni și se întorc la ceea ce explorau pe finalul săptămânii anterioare. Cu alte cuvinte, unii par nebuni, alții nebunatici, iar alții înnebuniți.
În mijlocul zilei Luna are de împlinit un unghi negativ cu Neptun din domiciliu, iar asta înseamnă că oamenii vor avea o explicație, o justificare pentru rădăcinile acestea și nu se vor abține din a le face publice. Din nefericire însă spun celorlalți lucrurile negative, dar adevărate, care stau la baza acestor atitudini, însă nu spun tot. Pentru partenerul de dialog, pentru cel care se află în fața unui om ce trece prin așa ceva și care vrea să știe ce i se întâmplă, absența anumitor informații din discurs îi creează un disconfort. Mergând pe firul acesta, acești oameni ar putea descoperi că informațiile ascunse sunt compromițătoare și nu sunt mulțumiți de ceea ce află.
Pentru a întreține această undă de neadevăr, pentru a menține necesitatea distracției, relaxării sau destinderii unii oameni ar putea să invoce chiar problemele pe care alții le au cu banii sau să se bucure ca au cu un leu în plus și să cheltuiască de 200 de ori mai mult decât aceștia. De altfel, nu este nimic nou, aceasta pare să fie una din bolile societății de consum care îl îndeamnă pe individ să arate că trăiește pe picior mare. În felul acesta, omul se degradează, iar ea supraviețuiește în forma aceasta ciudată.
Prin urmare, 8 noiembrie este o zi în care aflăm mai multe despre asocierile personale. Aceste asocieri nu fac trimitere doar la raporturile dintre oameni, pentru că în cazul acesta minciunile pot fi descoperite mult mai ușor, iar un neadevăr chiar dacă la început e îmbrăcat în straie noi, până la urmă tot ponosit și cu capul spart iese din această confruntare, ci ne referim și la adevărul personal. Nu este o surpriză faptul că unii oameni mint ușor, unii spun că e mult mai ușor să construiești informația, adică să-i pui acesteia câteva ornamente pentru a ieși într-un anumit fel, decât să spui adevărul real. Psihologia unui om care preferă prima dată minciuna este aducătoare de probleme. Un astfel de personaj alimentează de fapt un comportament antisocial, iar soluțiile sale sunt întotdeauna încărcate de îndoială, suspiciune sau neîncredere în partenerul de dialog. Nu pot exista relații sănătoase, când la baza acestor schimbări se află neîncrederea, suspiciunea unuia în celălalt.
Faptul că Mercur trece acum pe ultimul grad al zodiei Balanță, accentuează această dispută a individului cu el însuși și am putea vedea astăzi oameni comportându-se ciudat, atât de ciudat încât să se mire chiar și ei. Au nevoie să fie convinși în primul rând ei înșiși de faptul că sunt bogați, puternici, persoane de temut sau de succes. Cu cât vor insista mai mult pe această latură, cu atât vor crede că puterile le cresc, însă metodele pe care le folosesc nu sunt deloc bune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne abține astăzi din dezamăgire. Nu este cazul să ne oferim privilegiul de a fi dezamăgiți de oamenii care dezvoltă un comportament negativ. Cum am putea să descoperim mai bine iertare dacă nu în fața unui om care face abuzuri?

Acuzații nefondate. Persoanele pozitive sunt vinovate de răul care se întâmplă în viețile celorlalți. Tensiune nervoasă. Dureri suspecte. Griji pentru ziua de mâine. Obsesia controlului. Administrare. Apel la un plan nou de organizare. Se schimbă metoda. Viitorul doar pare bun.

Astăzi Mercur chiar în noaptea de sâmbătă spre duminică va intra în zodia Scorpion. Apoi, spre finalul zilei, Venus și Jupiter își vor împlini unghiul negativ pe care-l formează de ceva vreme. Asta înseamnă că unii, mai atenți din fire asupra fenomenului social sau mai sensibil de felul lor, vor primi răspunsuri referitoare la dificultatea acestei perioade. Mulți vor încerca să înțeleagă multe din ceea ce li se întâmplă, care este rostul lor în această lume și ce au de făcut în locul în care s-au stabilit. Imediat cum intră în zodia Scorpion, Mercur va intra și în fereastra trigonului cu Neptun de pe zodie de apă. Acest lucru se soldează cu un rezultat pozitiv, adică oamenii vor fi mai profunzi, mai atenți la comportament și mai selectivi.
Asta nu înseamnă că poziția lui Mercur din Scorpion este una bună, dar poate deveni bună prin explorare, prin învățare sau prin acceptarea unor experiențe, adică din relația cu Neptun, dar poziția în sine a acestei planete în Scorpion aduce contactul cu informațiile abisale, cu ceea ce am ascuns în subconștient sau tendința de a fugi de propriile probleme pentru a le cosmetiza sau a ne convinge că viața este frumoasă când ea umblă fără pantofi în picioare și cu capul spart.
Asta înseamnă că poziția lui Mercur îi va ajuta pe cei care au de administrat un bun în sensul că îi va ajuta să se controleze mai bine ori să facă apel la un nou plan de organizare. Este însă o poziție proastă pentru cei care vor să simtă viața în diversitatea ei. Această plasare a lui Mercur din Scorpion îl obligă pe omul cu viziune largă asupra vieții să trăiască pe baza bunurilor pe care le au în imediata apropiere. Pentru că știe, din ceea ce am învățat, din ceea ce a fost învățat, că viața înseamnă mai mult decât vede, simte sau decât are în preajmă, această poziție, pentru oameni profunzi, este una dificilă.
La fel de dificilă este și neînțelegerea dintre cei doi prieteni Venus și Jupiter și care aduce din nou în discuție, ca și în cazul lui Mercur, problema unui patrimoniu administrat prost, fie că remunerația de acum nu se află la nivelul cel mai înalt, fie că primim din abundență însă nu ceea ce cerem, ci acuzații nefondate sau sarcini suplimentare. Totul este construit pentru a submina autoritatea ori a-l face pe individ să creadă că se întâmplă lucrul acesta.
Prin urmare, finalul săptămânii înseamnă întâlnirea cu o informație mult prea dură sau periculoasă pentru cei care nu sunt încă pregătiți să o integreze. 9 noiembrie este o zi de tensiuni nervoase, de dispreț față de adevăr, profunzime sau expansiune, deci o zi în care oamenii își reduc spațiul de lucru, de viață, de gândire și obligatoriu trebuie să spună că se simt bine așa.
Prin faptul că Mercur trece în zodia Balanță se schimbă metoda de lucru, modul de raportare la valorile celorlalți și bucuria succesului nu vine decât după ce s-a consumat și ultima etapă. Demersul în sine nu-i bucură pe oameni, deci munca pe care-o primesc astăzi ca sarcini sau necesitate nu le va fi pe plac.
Mercur în Scorpion aduce însă mai multă încredere în sine sau mai multă siguranță pe lucrurile care sunt în mișcare, în derulare sau care nu s-au finalizat încă. Ieșind din zodia Balanță și intrând în Scorpion, Mercur îi va ajuta pe oameni să lucreze singuri și să nu le mai fie teamă că, dacă nu au în jur un specialist, dacă nu cer în permanență părerea unui expert, nu pot merge mai departe. Din acest punct de vedere, 9 noiembrie este o zi încărcată de un mare beneficiu.
Nu este însă ușor de parcurs o perioadă în care este accentuată zodia Scorpion. Astăzi cu intrarea lui Mercur pe acest semn se poate vorbi despre împovărarea conștiinței individului cu gânduri care îl trag pe acesta către adâncuri, către penumbră, către sentimentul de neîmplinire sau către convingerea că un bine, fie el cât de mic, trebuie plătit foarte scump pentru a-l obține.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lua din vibrațiile de acum sentimentul de siguranță, puterea de investigare, de analiză și de organizare, însă de a ne menține în linia acestei săptămâni care ne îndeamnă să avem curajul necesar pentru a privi adevărul în față chiar dacă este dureros.

2 thoughts on “3 – 9 noiembrie 2014

 1. Gabriela spune:

  Draga Gheorghita,
  in fiecare saptamana astept cu nerabdare sa citesc previziunile tale. Sunt deosebit de acurate si intelepte.
  Iti doresc sa ai mereu sanatatea si puterea de a scrie pentru noi, cei care te apreciem fara nicio rezerva.
  Cu mult drag,
  Gabriela

  1. Gabriela,
   Îți mulțumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.