15 – 21 august 2016

15 – 21 august 2016 este săptămâna nevoii de mai bine, a prudenței și a descoperirii unui adevăr care confirmă proverbul: „Paza bună trece primejdia rea!”. În primul rând, conjuncturile astrale de acum ne vorbesc despre educație, despre cât de mult apreciem bunele maniere, respectul față de ceilalți, onestitatea sau cât de multe suntem dispuși să facem pentru a ne menține în zona satisfacției. Vom vedea că, pentru unii, nevoia de mai bine se conturează doar prin exploatarea celorlalți, furând, pretinzându-le celorlalți să muncească pentru ei, să le ofere din rezultatele muncii lor, să le dea din putere, din energie. Avem însă ocazia să îi vedem în această săptămână și pe cei care sunt buni pentru că au ales să respecte valoarea, pe cei care au ales în cunoștință de cauză să fie prudenți, nu care sunt reținuți din frică. Aceste persoane devin nestemate ale săptămânii și prezența lor în comunitate va fi de-a dreptul tonică. Impactul teribil pe care aceste ființe îl vor avea asupra comunității este dat de interesul pe care cu toții îl vom acorda acum progresului. Chiar și oamenii lacomi vor avea acum puterea să aprecieze că o astfel de persoană este aparte, superioară prin autocontrol și profundă prin prudență.
La capitolul evenimente astrale, această săptămână nu excelează. Avem în ziua de marți, 16 august, o conjuncție a lui Venus cu Capul Dragonului, semn de noroc sau de conștientizare a norocului care ne lipsește, un trigon al Soarelui cu Uranus tot în ziua de marți, apoi, în mijlocul săptămânii, joi, 18 august, pe faza de Lună plină și împlinirea trigonului Venus-Pluton. Unghiurile acestea ne vorbesc despre nevoia de a face fapte bune pentru a contrabalansa o răceală care vine din partea unor cunoscuți ce primesc acum puteri suplimentare pentru a răni sau dezamăgi. De lucrul acesta vom fi mult mai conștienți în ziua de vineri, 19 august, când Mercur va trece prin opoziția cu Chiron și când ideea de sacrificiu va fi o susținătoare puternică a nevoii de prudență. Dacă până vineri nu am înțeles că trebuie să fim prudenți prin voință proprie și numai prin această prudență să ne conturăm nevoia de bine, vom face lucrul acesta vineri, dar și în ultimele zile ale acestei săptămâni, însă nu liber, ci cu forța.
Desigur, dacă săptămâna este săracă în evenimente astrale nu înseamnă că este mai puțin importantă. Știm că nu este ușor să lucrezi asupra viciilor. Lăcomia este viciul omniprezent acum și care ne va da de furcă în această săptămână. În celelalte săptămâni vom vedea că lăcomia se ascunde în spatele altor probleme. Acum ea va fi văzută prin disponibilitatea omului de a fi bun cu cei din jurul său, de a-i ajuta, prin interesul pe care îl are să devină un exponent al rafinamentului și al profunzimii. Devine, astfel, o săptămână dominată de lupta cu sine, de dificultatea de a înțelege reacțiile celorlalți atunci când acestea sunt complet diferite față de reacțiile pe care l-au avut în săptămânile anterioare. Noi, pentru că studiem astrologia, vom ști că aceste reacții care ies din felul de a fi al partenerului de dialog, al celui cu care interacționăm, sunt de fapt impulsuri care trebuie să îi definească lui nevoia de mai bine sau reacții care scapă prudenței. Așadar, nu avem de ce să îi judecăm după această luptă pe care, pe alocuri, o mai și pierd, pentru că ne-ar plăcea să primim din partea lor aceeași înțelegere în situațiile în care și noi, cu propriile lupte, pierdem.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne propune să fim buni fără a demonstra lucrul acesta, de a fi puternici fără a-i obliga pe ceilalți să vadă, de a fi sensibili fără a provoca celorlalți emoții prea puternice.

Acces la secretele celorlalți. Puterea este testată prin creație. Nemulțumirea acumulată de-a lungul timpului se transformă acum în agresivitate. Luciditate. Avem posibilitatea să arătăm cât de buni suntem. Incompatibilitatea nu ne sperie. Ciudățeniile unei vieți trăite în izolare rămân într-o zonă obscură. Avem puterea să o luăm de la capăt. Găsim soluții la probleme mai vechi. Greșelile celorlalți sunt văzute acum dintr-un alt unghi și înțelese mai bine. Asocieri stranii care sporesc puterea și influența. Abilități noi de comunicare. Putere de a merge la rădăcina lucrurilor. Simplitatea este apreciată mai mult. Se poate face dovada înțelepciunii, dar ne pierdem în detalii inutile.

Ne va trebui mult curaj pentru a înfrunta ecuația astrală aferentă zilei de 15 august pentru că în momentul acesta suntem vulnerabili în fața privirilor curioase ale celorlalți, dar și ceilalți sunt vulnerabil, prin secretele pe care vor cu orice preț să și le ascundă, față de noi. Astfel, prima zi a săptămânii, privită în contextul celor șapte zile pe care le analizăm, dă startul unei conștientizării interesante. Această conștientizare legată de nevoile celorlalți, de secretele lor, de ceea ce-i face puternici sau despre care le sunt căutările majore ale vieții, reprezintă un moment de luciditate cu care vom lucra și în zilele următoare, până când această săptămână se va încheia. Luna va trece astăzi prin conjuncția cu Pluton, în mijlocul zilei, și din această postură amplifică ceea ce știm că se petrece de pe această zonă a zodiei Capricorn: medierea tendinței Nodurilor. Unii vor vorbi în această primă zi a săptămânii despre o risipă, despre faptul că nu s-au putut mobiliza prea mult în prima parte a lunii august, dar, pentru că de felul lor sunt prudenți, se vor ține cu firea și nu vor discuta prea multe despre greșelile altora pentru că își doresc din tot sufletul ca și cei din preajmă să procedeze la fel. Startul acestei prudențe este cel mai bun lucru pe care am putea să-l facem în prima zi a acestei săptămâni.
Apoi, ziua mai are o componentă, cea legată de sensibilitate, de nevoia de vindecare, de căutarea unor noi surse de putere, însă poate fi, deopotrivă, și o zi încărcată de obscuritate sau de autoînvinuire. Este înțelept acela care nu judecă toată această conjunctura doar din punct de vedere afectiv, nu judecă doar din punctul de vedere al ideii, al noțiunii, ci încearcă să coboare mintea în inimă și să îi privească pe cei din jur așa cum sunt, fără să-i judece, fără să îi analizeze prea dur, fără să le disece faptele sau vorbele, adică arată încă de pe acum că sunt prudenți cu relații active. Omul care procedează în felul acesta arată că poate fi supus în fața unei puteri despre care nu știe prea multe lucruri, pentru că are respect, pentru că invocă acea armonie care a fost tot timpul în adâncul sufletului său și pe care a folosit-o de fiecare dată când a avut nevoie de miracole. Miracolele vin pentru că ele au fost sădite în sufletul nostru înainte ca noi să aflăm de nevoia care le invocă, înainte de a ne întâlni cu situațiile imposibile, cu pericolul.
Prin urmare, 15 august este o zi de mare putere, de determinare și de curaj. Soluțiile vin acum pentru că ne mobilizăm, nu pentru că așa au fost construite din timp, că li s-a dat comanda din vreme. De aceea în momentul acesta oamenii au clar senzația că li se permite accesul la secretele celorlalți. Dacă nu sunt atenți, dacă nu vor să înțeleagă ceea ce descoperă la alții, își transformă toată nemulțumirea pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, nu doar din acest an, ci și din anii din urmă, într-o agresivitate care li se va părea acum ca fiind luciditate. Vor vedea în săptămânile care vor urma ca această luciditate este păguboasă.
De asemenea, nu trebuie să le fie frică de faptul că nu mai au influență asupra celorlalți și trebuie să caute un punct vulnerabil pentru a deține controlul, pentru a se menține în poziția pe care o au. A urmări să activăm acum prin faptele bune înseamnă, implicit, și a avea încredere că partenerul de dialog poate răspunde aceluiași impuls de a face fapte bune. În felul acesta, devenind celule de armonie care răspândesc în jur impulsuri către echilibru și vindecare, către inteligență și bucurie. Astăzi se poate face dovada înțelepciunii fără prea mare efort, doar dacă alegem să nu ne pierdem în detalii. Detaliile sunt cele care ne afectează pe noi înșine, care ne amplifică sentimentul de insatisfacție sau teama că un om care nu este dominat poate deveni imediat un adversar. Oamenii când sunt liberi pot face și fapte bune, nu doar fapte rele. De aici înțelegem că dacă ne este permis să accesăm secretele celorlalți, nu trebuie să le citim pe acestea prin prejudecăți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi puternici prin ceea ce susținem, nu prin ceea ce distrugem.

Se face o alianță interesantă. Independența ne salvează dintr-o mare încurcătură. Suntem îndemnați să alegem prost, dar avem noroc. Vindecarea vine prin schimbarea metodei. O recomandare venită din afară ne ajută să depășim un obstacol major. Încredere în sine. Convingerea că observația personală, chiar dacă este dură, ne ajută să depășim o problemă. Viața poate merge mai departe cu o senzație de ușurare. Putem privi foarte departe. Avem senzația că putem face orice. Deviația nu înseamnă greșeală. Binele personal este susținut de acțiuni de grup. Creativitate. Pe zona publică deciziile personale dau o nouă putere unui lider. Se anunță o schimbare socială importantă.

Luna își încheie în mijlocul acestei zile tranzitul său prin zodia Capricorn și va intra pe zodia Vărsător ajutându-i pe oameni să fie mult mai atenți, mai curajoși prin opiniile pe care le au și mai liber prin ceea ce gândesc. Curajul pe care-l dovedesc oamenii acum este susținut cumva de ceea ce ar trebui să reprezinte o mare figură a anului 2016. Venus se va afla în seara acestei zile în conjuncție cu Capul Dragonului și nu am indicat întâmplător faptul că Luna în mijlocul zilei va intra pe zodia Vărsător, pentru că Luna pe Vărsător și Soarele de pe Leu care se află într-o dispunere interesantă cu Uranus, adică ne ajută să privim foarte departe, să avem o viziune spectaculoasă asupra destinului propriu, să ne imaginăm că suntem oameni foarte puternici sau foarte curajoși și, chiar dacă în momentul acesta nu suntem așa, până la urmă să devenim. 16 august este și o zi de creativitate și dacă am fi mai atenți la ceea ce simțim, la cerințele sociale, atunci sectorul de tranzit al Lunii prin zodia Capricorn (prima jumătate a zilei), nu ar fi dominat de nevoia urgentă de alianțe. Oamenii vor privii totul ca o provocare, ca o deschidere către ceea ce îi împlinește sau îi ajută să se stabilizeze pe direcția preferată, fără să-și modifice convingerile și fără să facă niciun fel compromisuri dureroase. Visul de a trăi mai bine reprezintă îndemnul principal al zilei de 16 august și el ar trebui să se transforme într-un mare noroc. Din nefericire, trecerea micului benefic prin Capul Dragonului nu reprezintă anul acesta un mare noroc pentru că pe Coada Dragonului se află Neptun. Dorința personală de a reuși, de a avea noroc, nu găsește susținere pe zona socială, adică ne dorim ceea ce societatea nu ne poate oferi, urmărim să obținem ceea ce nu se poate în această epocă.
În plus, schimbările pe care le comportă societatea sunt spectaculoase. Trigonul Soarelui cu Uranus ne îndeamnă să fim receptivi la ceea ce se întâmplă cu marile grupuri de oameni, ne îndeamnă să fim atenți la ceea ce se schimbă în lume, că poate aceasta este cauza pentru care anumite dorințe personale nu pot fi împlinite sau nu primesc din partea comunității atenția adecvată. Desigur, așa cum am mai indicat și pe alte conjuncturi, putem trece peste toate aceste impedimente dacă avem respect.
Prin urmare, ziua de 16 august este un impuls către succes. Avem ocazia acum să vedem în ce domeniu putem excela, cât de departe putem merge cu opiniile proprii și cât de curajoși ne putem prezenta față de comunitate. Nu putem miza pe noroc, nu putem miza nici măcar pe declarațiile de susținere din partea celorlalți, ci doar pe reușita pe care am comportat-o până acum. Mulți se vor teme acum ca nu cumva binele să reprezinte un semn vulnerabil, să nu fie considerat pentru ceilalți primul efect de decădere. Ceea ce apare prin aglomerarea de planete de pe zodia Fecioară devine o veritabilă forță în acțiune, un impuls de a depăși un mare obstacol, dar și riscul de a ne împiedica de un prag.
Dacă nu suntem acum, dacă nu suntem nici zgârciți, atunci vom spune celorlalți ceea ce credem că îi ajută, le vom oferi ceea ce credem că le este necesar, vom reuși să echilibrăm cumva în balanța valorilor, adică să nu ne mai temem de competitorii foarte bun și nici de dușmanii ascunși. Cuvântul va avea pe 16 august un rol foarte important și numai prin intermediul său reușim să realizăm o trecere de la problemă la soluție, de la lucrurile rele la cele bune, adică de la ceea ce ne sperie, la ceea ce ne încurajează. Numai așa putem să înțelegem de ce oportunitatea de acum nu reprezintă un mare noroc, de ce energia teribilă pe care o avem în momentul acesta nu reprezintă o dovadă de succes.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne apropia de liniște. Momentul acesta ne va lăsa impresia că liniștea pe care o căutăm este de fapt plătită foarte scump. Dacă atinge momentul de liniște suntem victorioși și nu ne va mai interesa cum anume am ajuns acolo.

Încredere în sine. Se depășește un obstacol fără revolta. Nemulțumire față de un partener pentru că acesta nu respectă ritmul sau volumul de lucru. Există riscul adoptării unei hotărâri greșite. Dualitatea obosește. Metodele vechi sunt cele mai bune. Succesul este stăpân pe sine. Relațiile cu ceilalți sunt liniștite. Participăm la fapte remarcabile. Răceala este abordată dintr-un alt unghi. Se vorbește prea mult despre putere și nu se face nimic pentru ca aceasta să sporească. Nemulțumirea devine periculoasă. Somnolența creează impresii greșite despre viață. Avem puterea sa ajungem dincolo de aparențe.

Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Vărsător și ne îndeamnă să fim calculați, atenți la ceea ce spunem, la ceea ce facem, la urmările faptelor proprii pentru că acestea vor avea repercusiuni puternice asupra relațiilor profesionale, cele care sunt încercate de ceva vreme prin accentuarea axei Fecioară-Pești. Se va pune problema pe 17 august a unui obstacol pe care nu am reușit să-l depășim într-un mod adecvat sau asupra sentimentelor confuze ori asupra acelor impulsuri dominate prea mult de senzualitate sau de nevoia de moralitate. Moralitatea de acum face trimitere la decepție, la greșelile pe care le-am făcut cu mult timp în urmă cu scopul de a înțelege care sunt erorile pe care le tot repetăm și care sunt puterile reale pe care le putem invoca în orice moment. Vom fi pe 17 august atât de confuzi pentru că Luna are de împlinit două relații negative, una cu Junon și cealaltă cu Luna neagră, cele doua astre care se află în conjuncție pe zodia Scorpion. Răceala este privită acum ca o dovadă de putere, distanțarea ca un semn de nemulțumire din care ar trebui să se înțeleagă ceva, dar nu se înțelege, iar eroarea de gândire ca un semn de pedeapsă primită din partea vieții. Omul comun nu va înțelege prea multe din ceea ce i se rezervă pe 17 august cu atât mai mult cu cât și cei profunzi par să treacă prin sentimente confuze. Aparența lucrurilor pare să domine spectrul percepțiilor de acum și riscul de a adopta anumite decizii greșite pare să fie unul foarte mare. Abia acum ne dăm seama cât de important este să fim prudenți, adică să fim conform proverbului: „Paza bună trece primejdia rea!” așa cum am observat din deviza generală aplicată acestei săptămâni.
17 august este și ziua vânătorilor de recompense, cei care nu țin cont de sentimentele celor din jur, care vorbesc mult și degeaba și care abuzează foarte mult de încrederea celor slabi. Dacă până acum am dovedit că nu suntem siguri într-o anumită direcție va trebui să fim foarte atenți pe 17 august să vedem care au fost lupii care ne-au urmărit această slăbiciune în zilele anterioare.
Prin urmare, 17 august ne învață să nu mințim, să nu inducem în eroare, să nu apelăm la dualitatea care obosește ori să nu aducem în prezent metode vechi care nici în trecut nu s-au dovedit a fi foarte bune. Dacă suntem în conflict cu cei care au puterea, cu cei care sunt foarte eficienți ori care domină și controlează prin opresiune sau minciuna atunci să ne ținem cu firea, să nu fim foarte demonstrativi, să nu le povestim celorlalți că avem anumite resentimente față de ceea ce nu ne convine ori față de ceea ce credem noi că este greșit din faptele lor. Nu trebuie să facem din 17 august o zi de sentință și niciuna de analiză pentru că impresiile acestea, așezate pe zona publică, ar putea să ducă la mari conflicte de opinie sau chiar de tabără.
Am putea foarte ușor să fim atenți la muncă, la disciplină, să ne preocupăm de ceea ce este corect și eficient, de ceea ce combate ideile greșite sau de metoda de lucru care-l duce întotdeauna pe cel care o adoptă la un rezultat foarte bun. Cu alte cuvinte, nu avem de ce să fim foarte atenți pe conflictele de opinie care nu pot fi soluționate prin nimic acum, ci ar trebui să fim atenți pe realitatea pe care am cunoscut-o dintotdeauna, chiar dacă pe alocuri conținutul ei ne nemulțumește. Duritatea a ceea ce înțelegem acum prin calm, liniște și luciditate se va dovedi mult mai valoroasă decât răceala a ceea ce ne închipuim că s-ar putea întâmpla cu alții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu forța nimic. Dacă lăsăm lucrurile să se întâmple de la sine, vom fi pregătiți pentru Luna plină care se va împlini mâine și care va aduce o intensitate obositoare sentimentelor pe care omul obișnuit nu și le poate înțelege.

Pornim pe o cale minunată. Avem puteri sporite. Elementele banale ne ajută să ne depășim inhibițiile. Prea multă mișcare. Încrederea în sine arată un talent pe care până acum l-am ignorat. Se evidențiază un element ce poate deveni în timp factor dominant. Coordonare bună. Se renunță la un bine care consuma. Suntem convinși să nu renunțăm la timiditate. Se fac teorii noi despre rușine. Aplauzele sunt acceptate cu modestie. Curajul este dovedit din plin. Reîmprospătarea vieții înseamnă investigarea zonelor întunecate.

Luna plină care se împlinește pe zodia Leu este întotdeauna un semn de putere. Avem ocazia acum să fim puternici prin ceea ce gândim, puternici prin ceea ce am demonstrat că suntem în stare să facem, prin sentimentele stabile pe care le avem ori prin statutul obținut cu atât de mult efort de la începutul anului și până acum. Știm că anul 2016 este anul dihotomiilor periculoase și nimănui nu-i este bine cu ceea ce a avut de parcurs până acum, cu frământările cărora a trebuit să le facă față. Momentul acesta ne vorbește despre o bună coordonare sau despre instrumentele la care apelăm pentru a sta departe de rușine, de timiditate, de partea întunecată a ființei. Nu contestă nimeni că Luna plină care se împlinește cu Soarele pe zodia Leu și cu Luna pe zodia Vărsător, deci o Lună plină în Leu, ne mobilizează foarte puternic și ne aduce dorința de a ne pune în valoare, de a ne mișca către o zonă a puterii absolute, de a obține un avantaj care să nu poată fi contestat de nimeni.
Momentul acesta este însă susținut de trigonul pe care Venus și Pluton îl împlinesc și care accentuează această notă revendicativă, dar nu prin puterea abuzivă, ci prin puterea care se impune în mod echilibrat, prin prudență ori prin descoperirea unui adevăr care echilibrează. Înțelegem lucrul acesta din faptul că această relație Venus-Pluton pune din nou în valoare calitatea de planetă mediatoare pe care Pluton o are în raport cu Axa Dragonului. Gândul acesta de mișcare, de putere, de dominare, așa cum se conturează el în 18 august, este un semn de echilibru de care trebuie să ținem cont atunci când ne referim la viață, la valorile esențiale sau la misiunea pe care o avem. Unii vor considera pe 18 august că pornesc pe o cale minunată, că se întâlnesc cu avantaje pe care le merită, dar de existența cărora au uitat, că sunt din nou tratați cu respect așa cum și-ar fi dorit pe vremuri ori că pătrund într-o lume materială care le oferă și bucurii, nu doar probleme, muncă sau obstacole. Avantajele acestea vor fi văzute în momentul de față ca o reîmprospătare a vieții, nu prin răsplată, ci prin curajul de a investiga acele zone întunecate. Cu alte cuvinte, Luna plină din Leu devine un fel de flacără care ne ajută să vedem foarte departe, fără să fim obligați să facem ceva anume, doar vedem și, prin claritate, prin viziune pătrunzătoare, prin înțelegere profundă reușim să fim și prudenți, să stăm departe de probleme și să ne coordonăm foarte bine gândurile pentru a nu greși.
Luna plină va fi activă și după ce, în seara acestei zile, Luna va părăsi zodia Vărsător și va intra în Pești. Părțile acestea întunecate ale ființei vor fi în continuare investigate, chiar dacă prin alte metode, însă cu aceeași lumină, cu aceeași determinare, cu aceeași susținere din partea oamenilor care vor și ei să trăiască frumos, să se bucure de viață, de ceea ce este frumos în jurul lor. Cel mai frumos lucru pe care am putea să-l facem în această zi este să participăm împreună cu acești oameni la aceste emoții frumoase. Am greșit foarte mult dacă i-am judeca acum după ceea ce știm despre ei. A ne detașa complet de această judecată înseamnă a le oferi prilejul de a-și descătușa singuri lanțurile ignoranței în care sunt prinși.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce în fața unei probleme de autocontrol. Avem ocazia acum să arătăm că suntem puternici pentru cei din jur, nu doar pentru noi înșine, adică suntem rezervați și prudenți prin ceea ce vrem să susținem, să protejăm ori să ajutăm să crească, dar nu pentru binele propriu. Aceasta este cea mai frumoasă dovadă de putere pe care am putea să o oferim într-o perioadă a vieții care, cum bine știm, destul de complicată. Fiind puternici în modul acesta reușim să trecem și peste timiditate, și peste rușine, dar și peste laudele false. Inhibițiile nu mai pot să aibă atât de multă putere asupra deciziilor personale și, astfel, pornim pe o cale minunată. Este posibil ca unii să fie mirați de modestia pe care ar putea să o dovedească pe 18 august, mai ales că această Lună plină care se împlinește pe zodia Leu nu susține prin nimic modestia. Ea, modestia, devine o consecință a puterii folosită pentru binele celuilalt. Astfel, înțelegem cât de mult am fost consumați până acum de binele pe care l-am urmărit doar pentru a ne avantaja pe noi înșine.
Apoi, această relație complexă care apare din combinația Lunii pline cu trigonul Venus-Pluton ne ajută să fim și foarte buni într-un demers care a început în prima parte a anului și care este legat de imaginea socială, de administrarea unui patrimoniu, de modul cum facem o cheltuială, de o investiție pe care nu am avut până acum curajul să o facem. Acum considerăm că a sosit momentul să facem această investiție, să facem această cheltuială pentru că nu vom fi singurii ei beneficiari, ci îi ajutăm și pe ceilalți, adică, într-un context mai mare, în care se pune problema valorificării unei calități existențiale, a punerii în valoare a unei calități de destin, a acționa în direcția aceasta și a ne gândi și la binele celuilalt, acum când axa Fecioară-Pești este atât de încărcată, este clar o dovadă de prudență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a răspunde pozitiv la solicitările celorlalți, chiar dacă ele sunt absurde. Fapta bună pe care o facem este ceea ce înnobilează mediul în care trăim, este făclia care aduce lumină în întunericul în care trăim.

Cunoaștere pusă la încercare. Se fac asocieri pe baza experiențelor din ultimele luni. Familia se reunește. Vorbele grele devin pietre de încercare. Relații vechi se pot rupe pentru a confirma o informație. Intransigența preia controlul. Oamenii se deranjează unii pe alții. Probleme de înțelegere. Mobilizare într-o direcție dureroasă. Fapta neplăcută este cea mai utila destinului. Interacțiuni stranii. Consum nervos. Suspiciune. Raportare la regretele celorlalți. Vindecătorul este judecat după cât câștigă. Viața se poate schimba prin acceptare. Un sacrificiu nu este impus. Ne gândim prea mult la pedeapsă. Bucuriile sunt misterioase.

Ecuația astrală aferentă zilei de 19 august este o mare încercare pentru noi toți. De această dată este pusă la încercare cunoașterea, înțelegerea nevoii celuilalt, adică fiecare individ este invitat sa arate dacă are îndoieli față de binele pe care trebuie să-l facă, față de anumite concesii care, în săptămânile anterioare, dar și în această săptămână, de la început și până acum, au luat mai mult înfățișarea unor condiționări sociale. Aceste concesii ar fi trebuit să fie făcute din inițiativă proprie, nu pentru că a existat o solicitare din jur, nu pentru că am fost obligați. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Mercur trece prin opoziția cu Chiron, iar Luna prin conjuncția cu Coada Dragonului. În felul acesta, momentul în care observăm o îndoială personală coincide cu conștientizarea acestei solicitări care vine din partea comunității ca o presiune, ca și cum trebuie să facem ceva împotriva voinței proprii. Este clar că lucrul acesta se produce cu o mare tensiune psihică, cu un mare consum nervos, cu o mare grijă față de stabilitatea relațiilor pe mai departe, cu frica față de ziua de mâine. Presiunea aceasta accentuează teama că orice am face nu vom putea să rezolvăm marile probleme pe care le parcurgem pentru că există și un mare stres în sensul acesta moștenit din perioade mai vechi, există o mare tensiune pe dorință, pe recunoaștere socială sau pe managementul timpului. Mulți vor avea impresia că în această zi trebuie să facă un mare sacrificiu pentru a ține sub control această presiune socială și că, dacă nu vor reuși într-un timp foarte scurt, factorii aceștia îi vor coroda iremediabil.
Desigur, nu ar trebui să fim atât de speriați că aceste lucruri majore nu s-au rezolvat până acum și cer cu insistență în momentul de față o soluție. Ni se pare că totul devine foarte apăsător și pentru că această opoziție a lui Mercur cu Chiron îl face pe individ să se gândească mai mult la ceea ce-l deranjează pe el, decât la nevoile celorlalți. Din această cauză lucrurile sunt văzute disproporționat, deși, în realitate, nu sunt așa. Noi, pentru că studiem astrologia, ar trebui să fim foarte atenți la calitatea pe care Pluton o are de îndeplinit în raport cu ceea ce se consumă pe axa Fecioară-Pești. Medierea aceasta care vine prin gândire profundă, prin maturitate, prin reținere sau prin respectul față de norme, timp, valori ale trecutului, reprezintă soluția pentru foarte multe probleme care instigă acum la panică sau conflicte.
Prin urmare, 19 august face trimitere la modul cum lucrăm cu îndoielile personale. Pentru unii, aceste îndoieli personale sunt mult mai importante decât soluțiile pe care anturajul le are, iar pentru alții acestea nu sunt decât niște repere de care trebuie să țină cont în această perioadă. Indiferent de conținutul lor, starea de spirit a zilei de 19 august este definită, în mare parte, de mobilizarea într-o direcție neplăcută. Totul se face cu un mare consum nervos, cu o mare reținere sau cu mari semne de întrebare referitor la scopul pe care-l avem în familie, în relațiile active, în grupul de apartenență sau în această viață. Cei care se bucură par ciudați, din această cauză motivul de bucurie este acum, pe 19 august, cât se poate de misterios.
Astfel, ceea ce ni se va întâmpla vineri, 19 august, pare să fie definitoriu pentru schema generală aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la prudență, la descoperirea unui adevăr care să ne mențină în această zonă a măsurii, a respectului față de valorile celorlalți cu scopul de a ne ține departe de o primejdie. Opoziția Mercur-Chiron nu se referă, însă doar la un mare consum nervos, ci și la unde am putea ajunge dacă acesta nu este ținut sub control. Motivul bolii poate deveni prin accentuarea acestei axe o sursă de dizarmonie, un motiv pentru a accentua o boală pentru care ar putea să nu existe vindecare. Dacă, peste ani, vom conștientiza că ne aflăm într-o suferință accentuată, s-ar putea ca începutul să pornească de acum, din această săptămână, când am fost lacomi cu ceea ce am crezut că merităm, lacomi cu ura, cu disprețul, cu ranchiuna cu care dorim să îi pedepsim pe ceilalți. Desigur, atunci va fi puțin cam tardiv să înțelegem că nu este posibil să înghițim otrava și să ne așteptăm să moară altcineva. Dacă vom înțelege lucrul acesta încă de pe acum, vom evita episodul acela, vom evita îmbolnăvirea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că poate ar fi momentul să privim lucrurile rele și dintr-o altă perspectivă. Dacă vom face lucrul acesta cu tot sufletul, vom vedea că ele au devenit rele pentru că am intervenit asupra lor, iar acum putem interveni din nou, însă transformându-le din nou în ceea ce au fost inițial, adică lucruri bune.

Se minte frumos. Un aspect negativ se impune. Revoltă împotriva vremurilor apuse. Anumite probleme rămân în această formă. Deposedare prin furt. Însușirea unui bun prin mijloace mai puțin corecte. Inserția unui factor străin într-o zonă nouă. Ineficiența sperie. Oamenii sunt judecați prea mult după lucruri lipsite de importanță. Segmentul vrea să fie mai important decât întregul. Atenție pentru valori transmise prin căi neobișnuite. Deschidere către mesaje venite din lumea de dincolo. Convingeri ce ne poate nemulțumi. O trăsătură definitorie încurajați despre renunțare. Suntem aproape de cer. Nemulțumirile au la bază probleme materiale. Complicațiile materiale sunt amestecate în prea multe probleme legate de evoluția spirituală. Clasicul trebuie reformulat.

Luna se află acum în tranzit pe ultimul segment al zodiei Pești și ne reînvie o mare dramă. Pentru unii, această mare dramă poate fi dată de un moment de conștientizare, de înțelegerile aparte pe care le au acum referitor la anumite întâmplări care s-au consumat în prima jumătate a anului. Alții nu se gândesc atât de departe, ci se arată dezamăgiți de lipsa de implicare a celor din preajmă, de refuzul unui ajutor direct, de tăcerea celorlalți, de absența lor. Pe baza acestor observații oamenii vor încerca să își redefinească poziția pe care o au în grupul de apartenență, vor încerca să vadă dacă sunt eficienți sau nu, dacă sunt apreciați sau nu și îndrăznesc să forțeze puțin această notă transformând impresiile de acum în concluzii. Și de această dată ar trebui să fie prudenți, să aibă măsură în observațiile pe care le fac, în deciziile pe care le iau, dar mai ales să fie atenți ca nu cumva să transforme dramă aceasta de moment, dezamăgirea zilei de 20 august într-un element de perspectivă. Dacă vor alege să fie prea atașați de aceste observații arată că de fapt aceste frământări sunt un fel de pedeapsă din partea destinului pentru ceea ce nu au făcut din proprie inițiativă, ci doar cu ajutorul celorlalți. Acum, când elementul care a susținut altădată demersurile personale lipsește, omul leneș sau învățat să primească totul de-a gata strigă disperă și își dramatizează propria condiție.
Unghiurile acestei zile sunt toate impregnate cu o sobrietate care indică teama de eșec, de singurătate, de puțin sau teama de stricăciune. Cu toate acestea, cel care va încerca să lucreze asupra evenimentelor care s-au consumat în această săptămână se va simți mai puternic decât ceilalți, ajutat să le observe pe acestea cu mai multă obiectivitate, să se apropie de următoarea etapă, să iasă din această zonă a presiunii psihice și a greutăților sufletești. Ceilalți, pentru că se ocupă de evenimente care s-au consumat pe alte conjuncturi, care au un conținut diferit de specificul asupra căreia se lucrează în această săptămână, vor resimți drama neputinței ca fiind mai intensă, problemele materiale li se vor părea mai mari sau mai complicate. Faptul că unii sunt eficienți decât alții nu trebuie să devină reprezentativ pentru proiectele aflate acum în derulare, pentru ceea ce urmează să se consume în săptămânile următoare. Greutatea prea mare se referă doar la ceea ce avem de făcut acum, adică este o evaluare doar asupra momentului prezent. Cine o va duce mai departe în viitor va pregăti încă de pe acum un eșec. Eșecul care se va construi din aproape în aproape începând cu săptămâna viitoare va fi definit de renunțarea la ceea ce acum acestor oameni li se pare foarte greu.
Prin urmare, 20 august este o zi de deșteptare. Cu toate că acest moment de deșteptare este adresat tuturor la fel, unii îl vor folosi ca un moment de orgoliu, interesându-se mai mult să demonstreze celorlalți că au putere și dacă pot să facă lucrul acesta acum vor putea și mai târziu. Se vor consuma teribil pentru ceea ce nu este corect din ceea ce observă și își vor atribui roluri de justițiari. Pentru că Luna trece în mijlocul zilei prin opoziția cu Jupiter care tranzitează ultimul sector al zodiei Fecioară, atitudinea justițiară este o pedeapsă pe care aceste persoane doresc să o aplice celorlalți. Dacă în această zonă au măsură, sunt liniștiți, moderați în atitudine, reținuți la vorbă, atenți pe valorile pe care le transmit, nu vor genera conflicte. Altfel, li se va opune rezistență, li se va spune de la obraz, vor fi marginalizați. Schema astrală a zilei de 20 august îi arată individului care este nevoia sa reală, nu cea pe care și-a rezolvat-o cu ajutorul celorlalți. Acum lipsește o susținere din exterior, lipsește chiar dragostea care ne-a motivat să facem o figură bună, lipsesc multe din cele pe care le-am considerat veșnice și despre care am crezut că nu vor dispărea niciodată. Abordarea acestor probleme personale fără aceste elemente care au susținut din umbră lasă impresia că viața este grea și că de-acum încolo așa va fi. În mod sigur nu va fi așa cum gândim sau simțim în această zi, ci ar putea, dacă ținem în mod special, să le facem doar să semene cumva cu acestea. Nu avem de ce să ducem mai departe aceste observații, dar a ține cont de ele acum este un semn de atenție față de această etapă a vieții, este o dovadă de respect față de ajutoarele pe care le-am primit până acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu transforma neobișnuitul pe care îl întâlnim astăzi în obișnuitul cu care vom lucra în zilele următoare. Dacă lăsăm lucrurile să vină de la sine, dacă suntem mai mult observatori atunci reușim să ne strecurăm printre aceste probleme fără să ducem mai departe, cu forța, drama momentului.

Semnul de progres. Deschidere către o nouă putere. Întâlnire cu consecințele faptelor mai vechi. Propria stabilitate se zdruncină. Descoperim că avem un element în comun cu un grup acuzat. Conjunctură ciudată. Consolidare pe o linie care produce acțiuni în cascadă. Încăpățânare. Disconfort cauzat de efort susținut. Momentul adevărului. Sensibilitatea și tandrețea sunt tratate ca obstacole.

Ultima zi a săptămânii ne vorbește despre progresul pe care l-am făcut lucrând asupra prudenței sau asupra adevărului pe care l-am respectat. Acest progres ne poate duce către o mare realizare profesională, către o mai bună cunoaștere de sine sau către o inventariere corectă a problemelor care s-au făcut remarcate în această perioadă. 21 august devine astfel și o zi în care căutăm tandrețea, sensibilitatea și nu suntem supărați dacă nu le găsim. Abia acum ne dăm seama că a existat o forță care a activat de-a lungul acestei săptămâni și care a scos în evidență un zdruncin. Achizițiile pe care le-am comportat activând într-o anumită direcție ne oferă acum o mai mare satisfacție decât de mult am putea să ne întristăm dacă nu ni se răspunde pe măsura așteptărilor la vorbe frumoase, la sentimente.
Un alt element specific zilei de 21 august este cel dat de conștientizarea unei dorințe. Trigonul pe care Luna din Berbec îl întâlnește cu Marte din Săgetător îi face pe oameni să-și dorească mai mult, să răspundă unor provocări, să se simtă încrezători în forțele proprii într-o competiție, la un concurs, la o întrecere. Ceea ce conștientizează că pot face acum le va rămâne mult timp în memorie, mult timp acțiunile proprii vor fi susținute de lucrul acesta, de această încredere, de această convingere. De altfel, acesta pare să fie și principalul motiv pentru care oamenii nu vor să mai facă schimb de sentimente. Invoca faptul că trebuie să se concentreze pe o sarcină de lucru, trebuie să se concentreze pe o competiție. Luna din Berbec îi face însă și puțin mai rigizi decât au fost până acum, dar vor ajunge la conflict doar cei care și-au dorit să demonstreze celorlalți puterea prin ceartă sau alte forme de agresivitate. Chiar dacă este ultima zi a acestei săptămâni, nu am ieșit complet din acest sector care ne cere să fim prudenți. Deschiderea către această nouă formă de putere cere, de asemenea, să ne menținem în zona prudenței. Cine nu respectă lucrul acesta acum se va trezi că este atras în conjuncturi foarte ciudate, unde elementele dominante sunt asemenea impulsurilor agresive pe care nu și le-au dorit controlate sau diminuate.
Prin urmare, ultima ziua săptămânii este o zi de răspuns. Cine a dovedit toată săptămâna că este educat și atent va răspunde frumos stimulilor care vin de pe zona publică, va vorbi cu măsură, își va alege cu atenție cuvintele, va fi cinstit cu cei din jur și, chiar dacă starea de spirit nu este prea bună, se va prezenta celorlalți prin voioșie, optimism și pozitivitate. Aceasta este maniera prin care reușesc să sfideze o regulă proastă, o decizie rea sau o atitudine agresivă. Nu toți însă au fost cinstiți de-a lungul acestei săptămâni. Acum putem vedea, în funcție de intensitatea atitudinii negative, dar și în funcție de zona spre care este îndreptată, gradul de corectitudine dovedit de-a lungul întregii săptămâni. Pentru că în ziua următoare, la începutul săptămânii următoare, Mercur și Jupiter se vor afla într-o conjuncție perfectă, momentul acesta al zilei de duminică ne spune că lucrurile sunt deja pregătite, cărțile sunt deja făcute, deciziile sunt deja adoptate. Ceea ce vedem acum nu reprezintă un proces intermediar, ci decizia finală, comportamentul pe care oamenii nu și-l pot schimba prea ușor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite să cădem în păcatul de a-i judeca pe ceilalți pentru ceea ce au reușit să obțină de-a lungul acestei săptămâni. Diminuarea sau înlăturarea lăcomiei este o treabă foarte grea.

6 thoughts on “15 – 21 august 2016

 1. Dvoracic Aurica spune:

  Multumesc din tot sufletul ca existati !

  1. Constantin violeta spune:

   Va multumesc pt prezentare. Ma ajuta f mult

 2. elena spune:

  D- nule Coser ma regasesc exact in exprimarea „Disconfort cauzat de efort sustinut’ si nu stiu sa ma detasez , nu de efort ci de gind .Este oare o obsesie? In alta ordine de idei am o nelamurire ; este in data de 18 aug 2016 -eclipsa de luna ? ca pe unele analize se mentioneaza ca da , eu stiam ca eclipsele sunt in septembrie . Va multumesc ca interactionati cu novici

  1. Când ești mai interesată de greutatea în sine decât de efectele ei pățești așa cum spui. De unde știi când vei scăpa de problemă dacă pe tine te interesează mai mult problema în sine, decât efectele ei? Aici trebuie să lucrezi.

   Nu, pe 18 august nu este nicio eclipsă. Ca să se producă o eclipsă de Lună trebuie să fie Lună plină, dar nu oricum, că nu se produce la fiecare Lună plină câte o eclipsă, ci Luna trebuie să fie în fereastra de 17 grade de o parte sau de alta a Nodurilor sale, în unele lucrări am găsit valori mai mari, până la 18,5 grade. În momentul de Lună plină de săptămâna viitoare unghiul depășește această valoare (cea minimă de 17 grade). Adică, unii specialiști spun că prin acest tip de observație eroarea poate părea doar dacă unghiul este intre 15 si 18,5. Daca este sub 15 grade sigur se va produce o eclipsă, dacă este peste 18,5, sigur nu. În intervalul indicat se poate stabili prin alte calcule, cred destul de complexe, pe care nu le cunosc. Există însă site-uri documentate de astronomie care ne oferă aceste informații. Spre exemplu, următoarea eclipsă de Lună va fi pe 16 septembrie. Până atunci, avem una de Soare, pe 1 septembrie, chiar inelară, dar care va fi vizibilă doar în emisfera sudică.

 3. elena spune:

  Multumesc pentru raspuns la ambele intrebari. Chiar m-ati ajutat, e un alt mod de a interpreta situatia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.