22 – 28 august 2016

22 – 28 august 2016 este săptămâna succesului pe care îl așteptăm de la peștișorul de aur prins deja în cârlig și a lucrurilor simple pe care le distrugem pentru că nu le înțelegem corect. Pentru că nu este simplă deloc, această săptămână ne va zdruncina teribil la capitolul concepții de viață, maturitate, relații cu oamenii pe care îi admirăm cel mai mult, dar și cu cei pe care vrem să îi vedem dispăruți din câmpul vizual pentru totdeauna. Un om profund nu va avea astfel de aspirații, va considera că această săptămână este egală, că nu va excela la capitolul evenimente astrale și nici la capitolul evenimente sociale, că totul este liniar-ascendent. Omul comun va avea un șoc major chiar de la începutul ei când se va împlini conjuncția Mercur-Jupiter și Soarele va intra pe zodia Fecioară. Apoi va simți fiecare zi a săptămânii printr-un crescendo interesant până în ultima zi, când Jupiter se va afla într-o conjuncție cu Venus. De la Mercur la Venus, prin mesajul planetei Jupiter, toate aceste lucruri par mărețe, promise, spectaculoase, interesante. În realitate, totul ia înfățișarea unui peștișor de aur despre care cu toții credem că este prins într-un cârlig și față de care încă nu știm ce solicitări să lansăm. Unii vor considera că progresul lor, adică dorințele împlinite de peștișor, trebuie să fie formulate de o manieră abuzivă la adresa celor pe care i-au condamnat tot anul, pe care i-au considerat vinovați de ceea ce lor le lipsește, de austeritatea pe care trebuie să o îndure acum. Aceștia își vor formula în săptămâna în curs dorințe ciudate, vor avea un comportament neobișnuit, vor folosi metoda și disciplina împotriva acestor adversari. Ceilalți, vor privi marcajul de pe zodia Fecioară ca fiind un semn de respect față de lipsurile majore pe care le au alții. Cel înțelept va considera acum că problemele sale sunt mult mai mici decât ale celor care, deși depun toate eforturile, nu se fac auziți. În această lume, în care există libertate de expresie, în această zonă în care este importantă comunicarea verbală, un înțelept întotdeauna va aprecia glasul gâtuit al unui om care vrea să spună mai multe, dar nu va putea. Toată această suferință, fie că este localizată în zona vieții personale, fie că este transpusă la nivelul unui grup sau la nivelul unui popor, va deveni elementul reprezentativ al acestei săptămâni care va atrage atenția celui puternic, inteligent, adevăratului lider, adevăratului peștișor care va putea, prin toată această forță a grupului pe care îl reprezintă, să îndeplinească pe viitor anumite dorințe. Acești oameni cu totul speciali se vor lăsa singuri prinși în acest cârlig pentru că aceasta le este menirea. Toți ceilalți care vânează peștișori pentru a păcăli destinul nu fac decât să se întâlnească cu lucruri simple și, prin prostia, naivitatea sau ignoranța lor, le distrug.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți mai mult la cum trăim decât la ce trăim și față de cine. De aceea este mai puțin importantă acum explicația tehnică, cât de importantă este implicarea empatică.

Judecată. Putere de creație. Inventivitate. Se stabilesc noi condiții de asociere. Duritatea înseamnă a recupera o creativitate împărtășită. Idealul este scos la lumină. Puterea se impune prin metodă, regulă. Putere colectivă. Se ia o decizie la nivel global. Feminitatea este acuzată de superficialitate. Un depozit material este folosit pentru altceva. Educația este importantă. Primim răspunsuri. Deplasare rapidă între două extreme. Independență folosită pentru a ne însuși un bun la care nu am avut acces până acum. Unele lucruri merg pe dos. Interes material. Agresivitatea este transformată în energie superioară prin atitudine și vorbă.

Cea mai mare parte a zilei de 22 august Soarele se va afla pe ultimul grad al zodiei Leu, ceea ce nu va fi un lucru ușor de suportat, nu va fi ușor de parcurs pentru că se insistă pe duritatea de a recupera, în mare parte, ceea ce s-a pierdut de-a lungul ultimelor patru săptămâni din neglijență sau din necunoaștere. Asta înseamnă că prima zi a săptămânii devine reprezentativă la capitolul recuperare. Unii se vor preocupa de recuperarea puterii, alții de recuperarea unor bunuri, de redobândirea unei imagini foarte bune în speranța că, în felul acesta, se pregătesc pentru ceea ce va veni spre ei începând cu luna septembrie. Momentul acesta, însă face trimitere la ceea ce s-a consumat pe finalul lunii ianuarie, ceea ce înseamnă un arc peste timp puțin cam mare pentru puterea de investigare a unora, evenimentele fiind plasate mult prea departe în timp pentru ca aceste persoane să-și mai amintească detalii. Unii nu se pregătesc pentru evenimente care se vor consuma doar în luna septembrie, ci și pentru unele care se vor consuma spre finalul acestei săptămâni. De lucrul acesta este direct răspunzător Soarele care, în seara acestei zile, intră pe zodia Fecioară, acolo unde știm că există de ceva vreme un marcaj, adică intră în familia marilor evenimente ce devin importante pentru comunitate sau pentru rasa umană în ansamblu, intră în familia evenimentelor care vor face istorie. Asta înseamnă că și firea omului se adaptează după anumite nevoi sociale sau cel puțin acesta este planul de bătaie în prima zi a săptămânii.
O altă problemă a acestei zile este cea legată de disponibilitatea pentru efort. Vom fi atât de impulsivi în a ne lua ceea ce credem că ne aparține, încât am putea, la un moment dat, să folosim chiar argumente colective, chiar o putere colectivă, ba chiar se poate depăși o limită a respectului sau o limită a integrității personale. Doar în această zonă se poate vorbi despre o zi dominată de abuzuri. Vedetele acestei zile, din acest punct de vedere, ar putea fi persoanele care în ultimele patru săptămâni au dovedit un comportament dur, agresiv, dar nu le-a ajuns, adică ar fi vrut să facă mai mult, să obțină mai mult, să provoace mai multă suferință, dar nu au reușit. Acum vor să o ia de la capăt cu aceleași argumente, cu aceeași probleme, considerând că dacă inspiră frică atunci frica celorlalți îi protejează pe ei, torționarii, de situații agresive cărora nu le-ar putea face față. De aici înțelegem că teama aceasta de agresiune pe care o conștientizăm în prima zi a săptămânii va fi până la sfârșitul acestui interval un fel de umbră care ne va urma la tot pasul.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne pune în temă referitor la preocupările pe care le vom avea în tot acest interval. Ne vom interesa să recuperăm ceva, să ne reîntoarcem la o problemă mai veche, să devenim foarte operativi în tipul acesta de demersuri în ideea că ne pregătim pentru ceea ce este programat să se consume în luna următoare. Vom avea de-a lungul acestei zile un interes foarte mare pentru justiție, pentru protecție, dar nu prin metode clasice, ci prin alte înțelegeri, prin noi acorduri, noi căi diplomatice. Avem nevoie să fim responsabili în această zi pentru a nu reînvia agresiunile mai vechi, pentru a nu fi la fel de duri ca altădată pentru că acest context nu mai permite așa ceva. Intrarea Soarelui pe zodia Fecioară în seara acestei zile îi va face pe oameni mai interesați de muncă, de respectul pe care-l au față de ei înșiși și față de ceilalți, iar dacă în anumite situații vom vedea că se insistă pe lipsa respectului, pe refuzul muncii, nu trebuie să considerăm că acestor persoane li se atribuie alte conjuncturi astrale. Ei nu fac decât să arate reversul medaliei, adică nu arată aceste impulsuri sau aceste calități pentru că știu exact care sunt acestea de le refuză.
Avem ocazia în această zi să vedem în ce mod a fost construită educația de până acum, care au fost adevăratele intenții cu care am pornit în aventura anului 2016, în cazul în care nu le-am împărtășit până acum. Trecerea Soarelui pe zodia Fecioară și integrarea acestui element astral în marcajul care există deja pe acest semn, va fi subliniat în această săptămână, începând cu seara acestei zile, ca o mare așteptare din partea peștișorului de aur, cel despre care credem că este deja prins într-un cârlig. S-ar putea ca acest peștișor de aur să fie un mare balaur, iar lucrul acesta se va întâmpla nu pentru că avem un ghinion, ci pentru că, din perspectiva faptelor pe care le-am săvârșit de pe finalul lunii ianuarie până acum, acesta părea să fie adevăratul peștișor de aur. Cu alte cuvinte ajungem la adevărul proverbului: „Ceea ce semeni aceea culegi!”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce se întâmplă fără impact personal. Doar consultând aceste evenimente înțelegem din ce zonă ne putem recupera ceea ce ne dorim.

Subiectul este tratat cu interes. Agresiune împotriva unui factor slab. Suntem conduși pe un drum greșit. Inspirația ne salvează dintr-un conflict. Opoziție în fața unui ajutor. Se spun lucruri grave despre bunuri. Patrimoniu este transformat în subiect de scandal. Valorile administrative capătă un caracter contractual. Totul este judecat după asociere sau schimb. Interes pentru modificarea valorilor sau transferul lor într-o zonă inaccesibilă. Soluțiile pentru problemele trecutului nu pot fi puse în aplicare. Este nevoie de o schimbare majoră. În intimitate, emoțiile sunt așezate corect. Nevoie de sprijin și acceptare.

Luna va trece în noaptea de luni spre marți în zodia Taur și multe lucruri se vor liniști de la sine sau măcar vor fi duse către adâncime, acolo unde puțini oameni ajung sau acolo unde nu trebuie să ajungă nimeni. Din nefericire, de pe această nouă poziție, Luna are de împlinit două opoziții, una cu Junon și cealaltă cu Luna neagră care vor pune în dificultate integritatea personală și modalitatea de răspuns.
Dar schema aceasta astrală conține și alte mesaje, așa cum sunt cele legate de unghiurile bune pe care Luna le va împlini cu Neptun și cu Capul Dragonului, dar în a doua parte a zilei. Asta înseamnă că trigonul pe care Lună-Soare îi îndeamnă pe oameni să judece totul după interes. Există un interes pentru care dorim să recuperăm un element de patrimoniu, o nouă poziție socială sau să fim văzuți într-un anumit fel, există un interes pentru care suntem indulgenți cu anumite persoane, pentru care suportăm anumite reacții nedorite din partea lor, există un interes pentru care ne preocupăm încă de pe acum să studiem mai mult, să muncim mai mult sau să urmărim să ne integrăm într-o categorie socială pe care o apreciem foarte mult. Lupta aceasta între problemă și soluție, între opozițiile de pe axa Taur-Scorpion și relațiile frumoase pe care Luna ne împlinește cu Neptun și cu Axa Dragonului, se plasează perfect în acest context al săptămânii în curs, acela care ne vorbește despre mari așteptări. În plus față de aceste impulsuri pe care le-am văzut și în ziua anterioară, apare un element nou. Din dorința de a face totul foarte bine, distrugem lucrurile pe care tocmai le-am obținut, demersul care ar fi dus la obținerea sa. Interesul rămâne în continuare viu, preocupările de asemenea, însă distrugerea cu pricina, nu poate fi un element bun, nu poate fi ceva peste care vom putea trece dacă avem în derulare un proiect ambițios. Pentru că în continuare avem un marcaj pe zodia Fecioară, această problematică a proiectelor ambițioase ne pune la încercare răbdarea și ne îndeamnă să suportăm multe din partea celorlalți. Vom fi foarte tulburați dacă suntem pe punctul de a obține ceva foarte important și, apoi, într-un moment de neatenție, stricăm totul.
Prin urmare, cea de a doua zi a săptămânii este încărcată de o mare răspundere. Avem acum obligația să fim atât de concentrați și de puternici încât să nu stricăm lucrurile bune pe care le-am acumulat până acum, să nu devenim un factor stresant, să nu fim nici prea îngrijorați, dar, de partea cealaltă, să nu fim nici indiferenți. A ne menține pe calea de mijloc reprezintă marea obligație a acestei zile și lucrul cel mai greu de făcut.
Unii, pentru a se menține la suprafață, consideră că au nevoie de ajutor și atunci strigă, îl solicită, caută să se înconjoare de oameni care pot să facă mai multe decât ei în ideea că se vor ridica, vor progresa sau vor atinge ținta pe care și-o stabilesc pentru momentul de față. Cert este că momentul acesta aduce o mare greutate pe care individul și-o așază singur pe umeri, nu vine din partea celorlalți și nu se poate soluționa decât prin comunicare, prin schimb de experiență sau prin depășirea unui obstacol personal care a fost construit refuzând comunicarea și schimbul de experiență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite să cădem în tristețe. Tristețea că nu am reușit să facem ceea ce ne-am propus reprezintă o altă greutate. Va fi mult mai dificil să ducem mai departe aceste demersuri prin ecuațiile aferente celorlalte zile ale săptămânii dacă ne facem sarcina și mai grea inventând probleme sau lăsându-ne în voia acestei dezamăgiri.

Competiție. Duritate prin apel la metoda sau la regulă. Ambiția devine foarte importantă. Evenimentele vieții sunt privite prin ceea ce trebuie rezolvat. Austeritatea este combătută prin instabilitatea celorlalți. Ne folosim de fricile celorlalți pentru a reuși. Ambițiile materiale sunt foarte importante. Conflictele parteneriale sunt susținute de mari ambiții sociale. Lumea se schimbă. Relațiile sociale oferă garanția unui mare succes. Dificultăți în angajarea pe un traseu ciudat. Devine mult mai evident mărul discordiei. Ne adaptăm unor condiții ciudate. Este scos la lumină un adevăr. Protecție în fața unui eșec. Domeniul artistic nu ne este străin. Responsabilizare. Disciplină de lucru. Ușurință în aplicarea unei metode complicate.

Ecuația astrală aferentă zilei de 24 august conține un unghi foarte important, o conjuncție, între Marte și Saturn, care ne îndeamnă să facem performanță, dar nu de la sine, adică nu are nimeni răbdare cu noi, nu ne așteaptă nimeni să ne respectăm propriul ritm de lucru, ci ne trezim dintr-odată într-o competiție, fie că etapa se încheie și trebuie să înceapă alta, fie că apar pe nepregătite conflicte parteneriale care vor lua proporții. Pentru că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Taur ar trebui ca resursele să fie adecvate acestor competiții, adică să existe un suport și din acest punct de vedere, nu prin ambițiile pe care individul și le-a hrănit de la începutul anului și până acum. Întâlnirea aceasta dintre Marte și Saturn le vorbește oamenilor și despre încredere în sine. Nu este firesc să se discute despre încredere în sine în relații parteneriale, pentru că lupta nu trebuie localizată în acest segment, ci ar trebui să vorbim despre aceasta atitudine în alte tipuri de competiții, acolo unde acțiunea în sine cere așa ceva. Acum are loc o răsturnare a situațiilor pe care le cunoaștem, o inversare a lor, iar oamenii își dau seama că a merge mai departe prin acest demers presupune a face o schimbare și a o respecta. Niciodată nu a fost ușoară schimbarea prin intermediul lui Marte, dar nici prin intermediul lui Saturn. Acum aceste două planete își dau mâna, apar probleme atât de conștiință, cât și probleme de natură materială, apar conflicte atât în zone vechi cât și în zone noi. Din această cauză succesul pe care-l obținem în această zi va avea un gust amar.
În general, întâlnirea celor două planete va pune întotdeauna problema unui blocaj, a unui obstacol sau întâmpinarea unei opoziții care trebuie rezolvate imediat. De această dată, în particularitatea acestei săptămâni, problemele apar prin mișcare, prin inversarea sensului mișcării, prin încordarea localizată pe o zonă particulară și prin eliberarea de condiționări localizată pe o zonă publică. Dacă oamenii nu se opresc să înțeleagă în mod corect aceste impulsuri, dacă nu rămân responsabili chiar dacă trebuie să fie și liberi și înțelepți, dacă nu sunt atenți la iluzia care se deschide în fața lor și care le spune că victoria într-o competiție este aceeași, dacă ești pe primul loc, atunci schema acestei zile vorbește despre un succes fără a distruge lucrurile bune pe care le-am acumulat până acum. Caracterul complicat al momentului vine și din faptul că se face un arc peste timp față de începutul anului despre care puțini oameni își mai amintesc, sunt invocate întâmplări pe care oamenii nu și le mai amintesc în detaliu. Inversarea aceasta ar putea, în consecință, să producă și efecte bune, adică să aducă o mare ușurință în a pune în aplicare metode foarte complicate de care nu ne-am putut apropia până acum pentru că ne inspirau teamă ori aveam față de ele o evaluare greșită. Acum beneficiem de forța concentrată care vine din conjuncția lui Marte cu Saturn, dar și de impulsurile puternice de a ne ridica deasupra schemelor pe care le știm, de a rezolva probleme prin inversarea lor, prin schimbarea polilor, prin schimbarea persoanelor, prin jocuri de rol.
Prin urmare, 24 august este o zi de inversiune și de oboseală. Apar sarcini pe care nu le recunoaștem, complicații care ni se par diferite față de cele pe care le-am abordat în săptămânile din urmă sau în primele două zile ale acestei săptămâni și toată această schimbare, toată această zăpăceală ne obosește. În mod normal, în toate aspectele în care intervine Saturn, trebuie să descoperim ordine, precizie, disciplină. De această dată mult mai importantă decât cele indicate mai sus este inversiunea. Se întâmplă lucrul acesta pentru că prin această rememorare a ceea ce s-a stabilit la începutul anului și a comportat câteva modificări, câteva schimbări până acum, în momentul de față oamenii consideră că se pot ocupa de anumite probleme materiale și să le ignore pe celelalte, dacă până acum au procedat invers. Forma aceasta de libertate produce declicul, produce inversiunea cu pricina care ne va da de furcă acum. Dacă vom înțelege corect că toate lucrurile primesc acum o energie răsturnată, adică dacă până acum le-am apreciat acum nu le vom aprecia, dacă le-am ignorat acum le vom băga în seamă, ne va veni ușor să vedem care este natura demersurilor care cer urgentare în momentul de față. Apoi, vom reuși să ne menținem echilibrul fără să distrugem nimic din ceea ce avem. Inversarea aceasta nu va face decât să înnobileze demersul respectiv.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi lacomi. Dacă observăm că această inversiune ne avantajează foarte mult, ne deschide uși pe care le-am crezut definitiv închise, să ne menținem în continuare în această notă a măsurii, a disciplinei, a echilibrului. Dacă vom depăși aceste limite, nimic nu ne mai poate proteja, nici măcar norocul acesta neobișnuit pe care îl întâlnim astăzi.

Aspectele benefice ale vieții sunt zdruncinată de un conflict. Starea de sănătate este afectată. Frica amplifică încordarea. Oamenii nu se mai simt norocoși. Pierderi importante la capitolul curaj sau voință. Emancipare pusă în pericol. Scăderea puterii de concentrare. Indiferență față de valorile celorlalți. Relațiile se îndreaptă către o cercetare nefirească. Ne întoarcem din drum. Sentimentele își caută o nouă structură pentru a se exprima. Decadența sperie. Viața dorește să o ia de la capăt. Există factori care frânează vindecarea.

Luna va trece în noaptea de miercuri spre joi pe zodia Gemeni și va avea de împlinit Ultimul Pătrar, adică ultimul careu cu Soarele din acest ciclu lunar. Din nefericire, astăzi ea va trebui să treacă prin opoziția cu planetele Marte și Saturn, despre care am aflat în ziua anterioară că se află în conjuncție. Momentul acesta aduce, așadar, o conștientizare dureroasă, cea legată de limitele pe care le avem în a înțelege sau în a accepta dificultățile unei vieți trăită într-o continuă agitație. Se întâmplă lucrul acesta pentru că pe cer se conturează în spațiul acestei zile o cruce mobilă. Prea multă agitație pentru o zi atât de simplă sau o zi care ar trebui să-i îndemne pe oameni să-și lingă rănile, să fie atenți la starea de sănătate, la ceea ce îi epuizează, îi deposedează de bunuri sau îi se răcește, la ceea ce îi îmbolnăvește sau îi face să se simtă atât de îngrijorați.
Este greu ca într-un moment ca acesta, într-o plină agitație, cea dată de perioadă, într-un context în care ni se cere să fim foarte atenți la ceea ce ne-am propus că vom realiza de-a lungul acestui an, la gândurile pe care le-am avut pe finalul lunii ianuarie, să mai fim atenți și la ceea ce avem acum, să mai fim și echilibrați, să evităm și o decădere prin lăcomie sau abuz. Din acest punct de vedere, ziua de 25 august pare să fie mult mai dificilă sau mai periculoasă decât ziua anterioară, cea de care toată lumea s-a temut pentru că a adus întâlnirea într-o conjuncție a doi malefici. Ceea ce a fost gândit în ziua anterioară devine acum acțiune concretă prin opozițiile pe care Luna le împlinește cu cele două planete aflate în conjuncție pe zodia Săgetător. Unora s-ar putea să li se pară un moment de emancipare, să se simtă foarte bine că pot vorbi despre ceea ce gândesc, că își pot prezenta ideile la scenă deschisă, dar pierd din vedere că altele sunt prioritățile momentului. Opoziția lui Venus cu Chiron le spune oamenilor că acum ar trebui să se preocupe de propriile probleme de sănătate, nu de sănătatea societății, de limitele pe care individul în sine le are, nu cele ale grupului său de apartenență. De aici și caracterul complicat al acestei zile care poate duce foarte ușor la decadență, la pierderea unui statut, așa cum se întâmplă în fiecare lună a acestui an. Pierderile acestea sunt conștientizate mai mult în perioada în care Luna va trece prin zodia Rac și va împlini o opoziție cu Pluton, adică în ultima zi a acestei săptămâni. Ceea ce se întâmplă acum vom putea înțelege, pentru că suntem mult prea interesați de instinct, de către acțiunea în sine, abia spre finalul acestei săptămâni. Sigur, în momentul conștientizării va fi deja prea târziu și nu se va mai putea reveni asupra norocului pierdut. Dacă ne-am întrebat de multe ori care sunt factorii care frânează vindecarea, de ce încercăm să facem mai multe decât am făcut în anii din urmă și rezultatele sunt minime sau lipsesc cu desăvârșire, avem posibilitatea în mijlocul săptămânii să înțelegem care sunt aceste forțe. Tendința de a acorda mai multă importanță impactului social decât vieții personale, tendința de a considera că iubirea este pierdută doar pentru că trăim un moment de purificare când gândurile dureroase ies, se risipesc, se evaporă și mi se par mult mai intense, ne îndeamnă să credem că viața este un șir nesfârșit de probleme. Cine își va mobiliza gândurile atât de mult încât să observe schema activă în momentul acesta, se va proteja pe sine, nu îi va mai acuza pe ceilalți că sunt vinovați de ceva sau că au contribuit la nefericirea celorlalți, ci vor gândi că sunt binecuvântați cu ceea ce au.
Prin urmare, 25 august este o zi de confirmare. În momentul acesta avem posibilitatea să credem că trăim o viață dominată de inversiune sau că trăim momente complicate pe care, dacă ne mobilizam, reușim să le depășim cu fruntea sus, însă cu mari costuri. Multe din cele care ni se înfățișează în momentul acesta par orientate împotriva vindecării, complicate, dureroase sau lipsite de sens. Pentru a le combate avem clar sentimentul că numai emanciparea este soluția. Dacă respectăm îndemnul aplicat acestui an, adică înainte de a ne decide asupra unui traseu să ne gândim de mai multe ori și să evităm extremele, atunci vom vedea cât de simplu este să nu amestecăm o insatisfacție de moment, un simptom care ni se pare că ne duce spre o mare boală, cu o mare decepție, cu o mare decădere. Momentul acesta devine, așadar, foarte important pentru săptămâna în curs și avem ocazia, mai mult decât în celelalte zile ale săptămânii, să vedem dacă avem în cârlig peștișorul de aur și dacă ne putem permite să ne facem o listă și din această listă să alegem trei întrebări, trei solicitări, trei dorințe.
Unora li se va părea că acest caracter al zilei de 25 august este încărcat de umor, de veselie, de încântare sau de succes împotriva celor care le-au dorit răul, suferința, lipsurile. Dacă au ajuns să gândească în felul acesta demonstrează cât de retrograzi sunt, cât de înapoiat au gândit la începutul acestui an și cât de încrâncenați au fost de-a lungul acestui an menținând aceste gânduri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi momentul 25 august ca pe unul de emancipare. Nu trebuie să ne facem iluzii, cei care au fost deschizători de drumuri s-au considerat victime. Puțini sunt cei care au conștientizat încă din timpul vieții că vor rămâne în memoria colectivă, în istoria omenirii prin această calitate. Dacă astăzi ne apasă acest sentiment, să nu îi acordăm atât de multă credibilitate. Contează mult rezultatul.

Este ignorată o recomandare. Compromisul e bun acolo unde nu acceptăm recomandările celorlalți. Refuzul unei inspirații. Atitudine necuviincioasă față de un om slab. Fugă de realitate. Vulnerabilitate. Anarhie. Emotivitatea prea puternică ne îndeamnă spre compromis. Lipsa de încredere. Seducție. Viața ne întoarce din drum. Atitudini conflictuale. O libertate atenuează senzația de durere. Precauții anormale. Ne amintim de o datorie. Domeniul afacerilor este afectat de un mare risc. Generozitatea este pusa la încercare. Poziția centrală a unui individ este compromisă. Visăm prea mult la libertate. Avem nevoie de protecție. Fragilitate. Lucrurile simple se complică inutil.

Un alt element negativ care se va consuma în spațiul acestei săptămâni este cel rezervat zilei de 26 august. Careul lui Marte la Neptun nu este deloc puțin lucru și aduce dimensiunii personale o încercare teribilă. Astăzi simțim că ființele perverse, mincinoase și rele au mai multă putere decât celelalte. Nu se întâmplă lucrul acesta pentru că Marte se află într-o relație negativă cu Neptun, ci și pentru că Luna neagră își definitivează trigonul cu planeta Neptun în ziua în care Luna, aflat acum în plin tranzit prin zodia Gemeni, se află într-o dispunere negativă față de Chiron din Pești și față de Venus din Fecioară. Pentru mulți pare să fie un moment decisiv, unul în care se stabilește dacă sunt vulnerabili sau puternici, dacă participă la o anarhie sau dacă sunt ființe înzestrate cu capacități speciale care pot aduce rezultate spectaculoase grupului în care s-au integrat. Cert este că individul, achizițiile sau frustrările sale, constituie elementul principal în această ecuație.
Dacă ar fi să privim toată această reprezentare astrală aferentă zilei de 26 august prin cele două unghiuri, am stabili că emotivitate este problema cea mai mare, iar vulgaritatea provocarea cea mai mare. Dacă ne referim la problemă atunci Marte din Săgetător ne vorbește despre o emotivitate ciudată, cea care a fost până acum confundată cu dezacordul, cu pierderea, cu resentimentele, cea care aduce individului sentimente stranii, poate chiar informații despre evenimente care nu s-au întâmplat încă, dar și o melancolie care inspiră individului teamă și izolare. Marte și Neptun sunt două planete care au o vibrație diferită. Atunci când se află într-o dispunere precum aceasta, aduc dificultăți de adaptare, impresii false despre oameni, despre lucruri, despre situații, o inițiativă ciudată pentru obținerea unui lucru complet inutil, dar și reacții foarte rapide care devin rele tocmai pentru că sunt foarte rapide. În forul său interior, individul care se implică în genul acesta de acțiuni, crede că-și face dreptate. De aici și marea dramă a omului care strigă după ajutor sau care strigă după dreptate, a individului care dorește să afle adevărul și care se întâlnește la tot pasul cu situații care nu îi permite acest lucru. În comparație cu celălalt unghi spectaculos care se împlinește în această zi, maniera aceasta tulburătoare prin care un individ își va explora limitele personale, își va conștientiza defectele de caracter sau problemele, arată că dacă un individ își rezolva propriile probleme, poate spera să înțeleagă ceea ce se află în exterior. Aici ajungem din nou la deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre speranța falsă că ni s-a prins în cârlig un peștișor de aur sau că dacă ne implicăm cu maximă determinare în proiectele personale neapărat obținem un succes și nu stricăm nimic. Este adevărat, această libertate s-ar putea să atenueze în mare parte durerile momentului, dar nu ne duce însă la nimic bun.
Prin urmare, ziua de 26 august aduce un moment de confirmare ca fiind soluția. Mulți vor crede că semnul acesta de decădere este definitiv sau semnul acesta de progres este foarte bun, că realizările de acum sunt foarte importante, că aprecierea de acum va fi aceeași și în lunile următoare, până la finalul acestui an. Se va întâmpla așa pentru că ceea ce este trist și neplăcut din 26 august poartă amprenta unei mari dezamăgiri, care nu va fi susținută de lunile următoare, iar ceea ce este corect, bun și avantajos poartă amprenta unei mari tentații, ca și cum cineva ne-ar testa dacă suntem sensibil la laude, aprecieri sau la alte forme de recompense.
Sfera individuală schema astrală aferentă acestei zile este dominată de un moment de îndoială, care vine ca urmare a împlinirii careului dintre Lună și Axa Dragonului din miezul nopții. Ne trezim cu poezia învățată, apoi, până spre seară, gândim dacă nu cumva ceea ce am visat se va întâmpla, ceea ce intuim va deveni realitate, ceea ce ni s-a șoptit ca o sugestie sau ca o recomandare nu cumva se va împlini întru totul. Există multă confuzie pe cerul astral al zilei de 26 august și din această cauză ar trebui să ne gândim de mai multe ori înainte de a acționa pentru că nu am scăpat încă de marcajul de pe zodia Fecioară, cea care obține rezultate speciale numai atunci când procedează în felul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi prudenți atunci când acuzăm, de a fi prudenți atunci când acceptăm, de a fi rezervați atunci când trebuie să decidem în locul altora.

Schimburi fructuoase. Complicații marcate de pierderea unui bun. Regretele înlocuiesc judecata. Expansiune împotriva unui individ. Se încearcă stăpânirea voinței. Se pierde o legătură. Stările dezagreabile ne recomandă să ne oprim. Căutăm circumstanțe atenuante. Dragostea nu poate fi înlocuită. Cerem detalii. Indiferență. Mișcarea antrenează și defecte, nu doar calități. Ambiție. Se schimbă un domeniu de activitate. Provocări prin mobilitate. Informații obscure. Asemănări ciudate. Deschidere către o formă de bunătate care poate transforma evenimentele vieții în întâmplări regretabile. Se vorbește mult despre experiență. Fericirea nu este înțeleasă corect.

Trecere a Lunii pe zodia Rac ne vorbește despre o separare. În mod normal lucrul acesta ar trebui să fie foarte clar sau să se contureze în jurul unor coagulări foarte interesante, încât oamenii să regrete mai puțin sau deloc, să uite durerile trecutului și să privească înainte. Luna pe această zodie se află în domiciliu și își acordă întotdeauna circumstanțe atenuante. Știm însă că din 2008 încoace, de fiecare dată când Luna trece prin acest semn, va trebui să întâlnească opoziția cu Pluton. În acest ciclu, nu se va întâmpla pe 27 august, ci în ziua următoare, pe 28 august, moment când oamenii vor fi fascinați de un succes care le iau ochii și care îi va duce la pierzare. De această dată, când Luna abia intră pe acest semn, oamenii vor simți că dragostea este mult mai importantă și că fericirea de acum, cu toate că nu este înțeleasă, nu își găsește locul binemeritat în dimensiunea personală. Le lipsește inspirația, adică fac totul după cum li se pare că e corect, după cum au mai făcut, după cum au făcut și alții sau după cum cred că este corect. Uranus, în calitate de planetă neaspectată, zdruncină acest sector al inspirației de care avem acum o mare nevoie. Din această cauză, tocmai pentru că le lipsește inspirația, oamenii au clar senzația că dragostea poate fi înlocuită. Dragostea nu poate fi înlocuită, iar de lucrul acesta ne va fi foarte clar imediat ce, în seara acestei zile, Luna se va afla într-un trigon cu Junon. Există multe provocări legate de deplasare, mobilitate, meserie sau îndeplinirea unor sarcini profesionale, dar acestea nu afectează mobilitatea, nu afectează proiectele pe care le-am avut, cele care au fost active de la începutul anului și până acum. Dacă dorim să reușim în tot ceea ce ne propunem acum ar trebui să evităm regretul, să nu considerăm că faptele pe care le facem sunt incorecte doar pentru că nu primesc acceptul celorlalți, că nu sunt tolerate sau sunt criticate. Apare însă o mare complicație legată de viața intimă, de recunoașterea statutului de femeie sau bărbat, de rolul pe care o anumită persoană îl poate avea într-un cuplu sau în societate dacă dorește să vândă genul acesta de imagine.
Prin urmare, 27 august aduce mici disfuncționalități într-un proiect amplu. Unii vor considera că acesta este drumul pe care trebuie să-l parcurgă pentru a ajunge la fericire, acesta este compromisul pe care trebuie să-l facă pentru a fi apreciați, lăudați sau ajutați să treacă pe nivelul următor. În realitate, sentimentele acestei zile sunt confuze pentru că dimensiunea aceasta psihologică ori schema aceasta afectivă compactă primește impactul Lunii negre din zodia Scorpion care nu îi poate permite individului să fie sincer în totalitate, nici față de el, dar nici față de ceilalți. Oamenii care sunt foarte afectivi arată acum că au o agendă ascunsă, că nu vor să-și pună proiectele pe tapet, să le discute deschis cu toată lumea, să fie disecați de cei care au capacitatea intelectuală sau cunoștințele pentru a face lucrul acesta. Asta înseamnă că ziua aceasta aduce și un regret, dar va fi, în mare parte, mult mai permisivă și mai liniștită decât ultima zi a acestei săptămâni care aduce, prin multe unghiuri care se împlinesc, confirmări negative, confirmări pozitive, semne ale progresului sau decadenței. Momentul acesta, în comparație cu ceea ce se va consuma în ultima zi, va fi unul de respiro. Dacă vom consulta din timp aceste previziuni vom înțelege de ce trebuie să ne pregătim pentru ziua următoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi să acumulăm răbdare, timp, energie, cunoștințe sau putere. Toate acestea vor fi folosite mâine.

Forță mentală. Se zboară către un nou ideal. Succes prin căldură și lumină. Viața o ia de la capăt și nu obosește. Putere suplimentară. Victoria vine prin intermediul unui lider puternic și generos. Viitorul sună bine. Ne deschidem către un personaj care ne poate ajuta. Se luptă cu lăcomia. Activități pentru transformarea simbolurilor în realitate. Teamă de imobilitate. Se caută o adâncime. Nevoie de protecție. Găsim soluții ingenioase la probleme complicate. Viața spirituală ne reamintește de iluminare. Suntem martorii unei mari transformări. Boala nu mai sperie. Se face un pas important în împăcarea cu un adversar. Gândirea se așază pe o altă bază. Succes. Pătrundere în locuri ascunse.

Ceea ce se va consumă în ultima zi a acestei săptămâni va deveni un element reprezentativ al anului 2016. Conjuncția lui Venus cu Jupiter este un element spectaculos, cu atât mai mult cu cât nici Jupiter, dar nici Venus, Doamne ferește, nu primesc din partea zodiei Fecioară energii speciale. Niciuna dintre aceste două planete nu se simte bine în acest semn. Vom vedea în anul următor, la următoarea conjuncție Venus-Jupiter, când Jupiter se va afla deja pe zodia Balanță, unde Venus se află în domiciliu, cam care va fi nota acestui aspect. În momentul acesta vorbim despre ceva cu totul special, despre fuziunea unor forțe pozitive, despre obținerea unui avantaj deși nu era posibil, adică atingerea maximului de rezultat cu resurse minime.
În contextul acestei săptămâni, schema acestei conjuncției Venus-Jupiter are o componentă aparte, una care nu ține de conexiunile care există între perioade, de marile mesaje care se adresează lunilor sau decadelor. Săptămâna aceasta ne vorbește despre un peștișor de aur pe care unii cred că l-au prins deja. Conjuncția Venus-Jupiter poate fi acest peștișor de aur care poate îndeplini trei dorințe. Având în vedere că în dimineața acestei zile, la câteva ore de când conjuncția Venus-Jupiter se va împlini, Luna va trece prin opoziția cu Pluton, toată această schemă, care ar putea să ne dezvăluie un mare adevăr, să descopere un personaj foarte capabil care a fost până acum în umbră, va fi pusă în slujba unei boli. În această lună, opoziția Lună-Pluton se referă la boală, la anumite zone ascunse ale ființei pe care nu le-am explorat adecvat, la o forță mentală pe care am utilizat-o împotriva celorlalți. Conjuncția lui Venus cu Jupiter vine pe acest fond ca un catalizator sau ca un factor de reglare. Devenim personaje pozitive într-un context foarte ciudat doar dacă de la începutul anului și până acum am depus toate eforturile pentru ca această calitate să fie împlinită. Acest unghi dintre cei doi benefici împlinește mari așteptări și delimitează trecutul marcat de efort de viitorul victorios. Pentru toți ceilalți, momentul acesta seamănă ca o pedeapsă divină, cea care nu se va împlini niciodată, pentru că Dumnezeu este milostiv și bun, dar care va pluti întotdeauna deasupra omului iubitor de fapte rele pentru a-i frâna aceste impulsuri și a-l corecta. În felul acesta, schema astrală a zilei de 28 august are semnificații multiple. Pe de o parte, subliniază forța mentală de care dispune un om care muncește sistematic, care este serios și care își iubește semenii, care nu dorește să îi înșele, ci să îi ajute atât cât poate, să le ofere soluții pe care ei să le pună în aplicare și să-și rezolve problemele, iar, de partea cealaltă, schema aceasta vorbește și despre o justiție divina, care împlinește și ordinea perfectă a universului, dar și forțele care reglează eventualele derapaje. Deși pare foarte abstractă, această ultimă zi a săptămânii devine chiar confirmarea devizei generale aplicată acestui interval, cea care face trimitere la existența unui peștișor de aur ce ne poate împlinii multe dorințe, dar și a posibilităților de a ne distruge ceea ce dorim să obținem cel mai mult.
Pentru oamenii comuni, 28 august este o zi în care vor fi fascinați de un lider, își vor aduce aminte de mari vorbe de duh, vor fi atrași de soluții ingenioase, de probleme complicate, de boli vindecate în mod miraculos, de profeții. În realitate, oamenii aceia care au făcut lucruri minunate au fost, inițial, oameni comuni, așa cum suntem și noi. De la acest statut până la acela este nevoie să îndeplinim câteva condiții. Una dintre ele este efortul susținut. O altă condiție este respectul continuu față de oameni și față de valorile lor, indiferent de faza în care se află aceste persoane. Dacă aceste condiții sunt împlinite atunci noi, oamenii comuni, putem deveni și noi ființe cu totul speciale.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii devine o zi în care facem o simbioză interesantă cu omul foarte pervers sau cu cel puternic, devenind parte dintr-un ideal foarte ambițios sau element reprezentativ într-o degringoladă, într-o ipostază socială zăpăcită care să încurajeze descurajarea și deziluzia. Este puțin probabil că această conjuncție Venus-Jupiter să fie reprezentativă în demersuri atât de rele, dar o putem vedea ca un element reprezentativ și în acest sector dacă omul care o folosește crede că, făcând rău, se evidențiază în grupul de apartenență, devine puternic sau mai bun decât ceilalți. Pentru că Venus pe zodia Fecioară are o trăsătură mai puțin fericită, întâlnirea sa cu Jupiter poate avea și această notă tragică, poate aduce o mare putere torționarilor. Nu trebuie însă să considerăm că acesta este un element definitoriu. Nota aceasta particulară vine doar pentru că Venus pe zodia Fecioară este în cădere (cea mai rea poziție). Pentru nimeni întâlnirea acestor două planete nu poate avea, fără îndeplinirea anumitor condiții, beneficii spectaculoase. În consecință, avem nevoie să ne protejăm de obiceiuri sănătoase, de persoane care au o moralitate ce nu poate fi pusă la îndoială, de un patrimoniu solid.
În rest, evenimentele par simple, bazate mult pe o gândire structurată, pe regula pe care am respectat-o de-a lungul acestei săptămâni și care ne-a îndemnat să facem anumite lucruri sau să nu facem, să preferăm ceva sau să respingem. Forma aceasta de simplitate se poate regăsi în mai multe tipuri de acțiuni, indiferent cât de sofisticate sunt ele. Cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem acum este să gândim rău față de un apropiat doar pentru că acum îl considerăm vinovat. Va trebui să așteptăm săptămânile următoare să vedem dacă vina pe care i-o atribuim se confirmă. Dacă ne grăbim acum, acuzațiile acestea se vor întoarce împotriva noastră ca atare sau sub formă de boală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a aștepta ca un eveniment să se întâmple înainte de a-i pune eticheta de bun sau rău, de profund sau superficial, de constructiv sau compromițător.

2 thoughts on “22 – 28 august 2016

 1. Ann spune:

  Buna Gheorghita , multumiri pentru indrumarea spirituala si pentru analogia cu pestisorul de aur.Exista o minunata poveste in evanghelie cu un pestisor care are o moneda de patru drachme in gura lui pentru Petru. La sosirea lui ISUS ,cu discipolii sai in Carpenaum ,colectorul de taxe il intreba pe Petru :”Invatorul vostru nu plateste taxa de templu ?”Aceasta taxa nu era un impozit civil roman ci una religioasa de sustinere a Templului din Ierusalim.Petru devine ingrijorat de faptul ca ISUS nu va fi socotit un evreu bun daca EL nu va plati taxa .ISUS il intreaba de ce este mahnit si dupa ce Petru ii spune ca nu au cu ce sa plateasca taxa de Templu, acesta il intreba:”De unde strang imparatii lumii taxele ,de la copiii lor sau de la straini? „Petru ii raspunde:”de la straini „Atunci,a spus ISUS,”copiii lor sunt liberi.Mergi Petru la pescuit, si in gura primului peste prins in carlig, vei gasi o moneda de patru drachme,cu care vei plati taxa pentru mine si pentru tine.Nu doresc o confruntare cu ei si de aceea vom plati.
  Minunata relatare evanghelica. Dumnezeu ne iubeste si ,la solicitarile noastre ,ne raspunde.La nivel individual, totul depinde de ceea ce si cum isi doreste fiecare.La nivelul unui popor, daca am face legatura cu o explicatie tehnica intre ceea ce a spus ISUS :”de la cine aduna banii imparatii lumii,de la straini sau de la copiii lor?”as privi catre topul brandurilor:APPLE,GOOGLE,FACEBOOK,IBM,MICROSOFT,COCA-COLA,MC.DONALDS,LUIS VUITTON etc.😊1800 miliarde de dollars valoare cumulata pentru top.SUA-52 branduri,Germany-11 branduri,Japonia-8 branduri,Franta-6 branduri,Elvetia-4 branduri.Un profesor de marketing a spus ca brandurile isi iau valoarea din perceptiile consumatorilor. „In Romania,4 branduri straine intra in lupta pentru 3,6 miliarde de eur, pentru care romanii ii dau pe haine si pantofi „anunta un titlu de ziar. In ROMANIA nu avem branduri si deci nu avem de unde colecta bani.Am dezvoltat in schimb un brand rusinos:criminalitatea gulerelor albe.Regimul fiscal romanesc este intr-o continua dezvoltare si poate ,cu timpul ,vom invata si noi de la cei care au branduri financiare, branduri de lux,branduri agricole. Marile companii au fost destul de binevoitoare fata de noi ca popor si ar trebui sa invatam cum sta treaba asta cu adunatul banilor din branduri,din societatile de tip holding,din comert in general.Pentru acest lucru trebuie indepartati infractorii, oportunistii,buruienile in general.
  La nivel individual, te poti brandui☺,mergand pe avantajele personale.Dumnezeu iti poate trimite un pestisor cu ceea ce ai nevoie (in limitele decentei🙏).
  Weekend placut plin de bucurii si multumiri !

  1. Trecând de la Iisus la mari companii, sub pretextul acestei pilde, ai ucis mesajul peștișorulului de aur. Cu toții invocați modelele și realizările economice ale acestor state, dar nu cred că v-ar plăcea să vă numească cineva cotropitori ca pe ei. Așadar, să lăsăm deoparte modelele acestea „bune” că nu au legătură cu ceea ce facem aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.