8 – 14 august 2016

8 – 14 august 2016 este săptămâna parfumurilor exotice răspândite de oamenii incapabili, a revoltei inutile față de lucrurile mici și a câștigului privit ca respect, eficiență ori dovadă de putere. Schema astrală de acum se susține mult pe experiențele ultimelor săptămâni, cele care au adus individul în fața unor conștientizări dureroase. Dacă din săptămâna anterioară ne rămâne doar durerea, nu și experiența, nu și finalitatea, nu și etapa superioară la care a trebuit să ajungem prin durere, atunci săptămâna în curs va fi derulată în același registru, adică va fi tristă, apăsătoare și lipsită de sens. Cei mai mulți însă au privit cu maximă responsabilitate experiențele pe care l-au avut în ultimele săptămâni și au ales să rețină pentru posteritate doar ceea ce a fost bun. Asta înseamnă că săptămâna în curs va deveni un fel de graniță între durerile trecutului care au fost încununate de succes și realizările viitorului pentru care trebuie să muncim la fel de mult ca și pentru realizările din ultima perioadă. Granița aceasta ar putea să-i bulverseze foarte mult pe unii și să creadă că, dacă reușesc să capteze atenția (cu toate că sunt incapabili) sunt puternici, adică dacă reușesc să răspândească în jur parfumuri exotice sunt eficienți ori dau dovadă de putere. Nu dau dovadă de putere, ci dau dovadă de impunere, de agresiune, de abuz.
La capitolul evenimente astrale săptămâna în curs aduce câteva episoade determinate de trecerea planetelor individuale Mercur și Venus prin zodia Fecioară, dar și de împlinirea unui unghi important pentru întreaga lună august și pentru această perioadă din an – opoziția lui Jupiter cu Chiron. Apoi, în aceeași zi în care se împlinesc unghiurile indicate mai sus, Saturn își revine la mersul direct după o perioadă de aproximativ cinci luni de retrogradare. Falsa senzație de putere ar putea să îi păcălească doar pe cei care au fost superficiali sau care au considerat că lipsurile și neajunsurile din ultimele cinci luni au fost o constantă aplicată tuturor oamenilor, nu doar lor. Retrogradarea lui Saturn i-a pus la punct pe cei care nu iubesc disciplina, respectul sau munca. Aceștia, care au suferit în ultimele cinci luni, care s-au simțit umiliți dacă li s-a cerut să muncească, să-și respecte un program ori să aibă răbdare, li se va părea că revenirea lui Saturn la mersul direct reprezintă o eliberare de promisiune. Dacă până acum s-au simțit umiliți că ar trebui să respecte disciplina, programul de lucru sau munca, din momentul acesta și până la finalul acestui an se vor considera privilegiați dacă sfidează valorile indicate mai sus.
Asta înseamnă că personajele acestea care au sfidat munca, respectul și disciplina, care nu au dorit să muncească, aleg momentul acesta de revenire a lui Saturn la mersul direct să se revolte împotriva elementelor de bază, care nu au fost supradimensionate în ultimele cinci luni, dar au fost considerate esențiale pentru împlinirea ori reușita unor demersuri. Acum, pentru că se revoltă împotriva lor, le fac pe acestea să pară prea mici, lipsite de importanță, iar faptele lor de-a dreptul ciudate. Cu cât vor sfida mai mult munca pe care a trebuit să o practice, condiționat sau nu, în ultimele cinci luni, cu atât demonstrează că sunt niște ființe incapabile să se descurce singure.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la ceea ce se termină pentru a nu confunda cu ceea ce începe. Fiind o săptămână de graniță, succesul vine numai prin pace. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor avea ocazia acum să vadă cât de multe pot câștiga dacă sunt pur și simplu în pace.

Coincidență stranie. Nesiguranță. Vibrația individului este supraevaluată. Efort suplimentar. Se echilibrează un demers prin acțiuni complexe. Datorie financiară. Viața se susține prea mult pe baza informațiilor. Greșeli săvârșite prin asocieri nepotrivite. Deranj. Nicio putere nu poate rezista îndoieli. Se face apel la alte reguli. Abilitățile și experiențele personale sunt judecate după rezultate. Prea multe discuții. Lucrurile ascunse trezesc nostalgii ciudate.

Prin ceea ce se consumă în această zi ne-ar fi plăcut să vorbim despre lucruri foarte frumoase, despre cele care consolidează caracterul omului puternic, despre faptele bune la care apelăm de fiecare dată atunci când dorim să evităm probleme de comportament sau să ținem departe coincidențe stranii, cele care pun în dificultate atât opinia personală, cât și gândul de a ne construi o viață mai bună. Ziua de 8 august oscilează între careul Lunii cu Pluton și opoziția Lunii cu Uranus. Asta înseamnă că devine o zi de conflict, una în care dinamica ni se va părea că este încărcată de o expresivitate aparte și când, tocmai pentru că Soarele și Luna se află într-o relație foarte bună, superficialitatea ar putea să ne atragă către zone dominate de câștig ușor, către sectoare unde avantajul este obținut fără muncă, doar prin exprimarea unei opinii, doar prin simpla prezență.
Un om puternic, profund sau care este implicat într-un proces de cercetare spirituală, va considera că ziua de 8 august este dominată de o liniște stranie. Prin această liniște stranie va considera că nesiguranța trebuie evitată prin orice mijloc și va dori să facă schimbări în grupul de apartenență. S-ar putea ca fapta în sine să nu fie văzută acum, dar marile schimbări aferente acestei săptămâni pornesc chiar din prima zi, chiar de acum.
Cu toate că specificul acestei săptămâni este diferit față de ceea ce s-a consumat anterior, ecuația astrală a zilei de 8 august ne atrage atenția asupra faptului că lucrurile ascunse, cele care trezesc nostalgii ciudate, sunt, de fapt, într-o consonanță aparte cu parfumurile exotice, cele pe care le vedem mai puternice la oamenii incapabili. Astfel, și prin faptul că nu reușim să gestionăm problemele care ne sunt aduse acum spre rezolvare, dar și pentru că întreaga zi vom oscila între careul Lunii cu Pluton și opoziția Lunii cu Uranus, reînviind o problemă de conflict, de război, ceea ce se întâmplă acum ni se va părea ca fiind greșit, distrugător pentru destinul propriu sau nefiresc. Unii vor considera că, poate, au îmbătrânit, că nu mai pot simți pulsul vieții la intensitatea la care îl simțeau în tinerețe, că nu mai pot tolera greșelile celorlalți și nu mai pot conviețui cu oamenii cărora trebuie să li se explice aceleași lucruri de fiecare dată și, din nou, trebuie să o ia de la capăt. Ecuația astrală aferentă zilei de 8 august accentuează prima parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la puterea pe care oamenii incapabili reușesc să o aibă asupra celorlalți, prin lucrurile ciudate pe care le spun, prin ideile pe care le vehiculează, prin golul pe care îl prezintă celorlalți ca un element ușor, flexibil, simplu.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne îndeamnă să fim maturi, puternici și atenți asupra lucrurilor importante. Greșelile pe care le săvârșim acum își au rădăcina într-o perioadă conflictuală și, dacă sunt aduse în prezent în modul acesta, cu siguranță ele subliniază un război, scot în evidență conflictul individului cu grupul de apartenență, rup armonia mediului în care o persoană dorește să se integreze și încearcă să ne convingă că trăim într-un mediu conflictual. În realitate, ceea ce ne deranjează nu este abstract, este foarte practic, însă este smuls din zona practică și dus în zona abstractă doar pentru că ni se pare mult mai convenabil așa. Vorbind despre elemente abstracte nu suntem obligați acum să ne achitam de o datorie financiară, pentru că dacă vorbim despre bani, vorbim la modul ideal, la modul abstract, nu la modul concret, așa cum ar trebui să ne achităm.
Ecuația astrală aferentă zilei de 8 august ne vorbește despre rămășițe ale trecutului, dar rezultatul acestei conștientizări ar trebui să fie legat de dinamica psihică, de flexibilitatea emoțională, nu de ceea ce avem în bancă sau în portofel. Pentru că tendința principală a acestei zile este de a fugi de presiunea realității, este foarte posibil ca mulți să privească greutatea momentului prin nostalgii asupra unor evenimente care s-au consumat în prima jumătate a anului. Nu ne folosește la nimic dacă ne întoarcem în modul acesta către acele perioade. Important este să vedem cum s-au consumat anumite evenimente, care a fost greșeala pe care am făcut-o și pe care acum nu trebuie să o repetăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite să ne simțim nesiguri doar pentru că ni se pare că mediul în care trăim este ușor conflictual. Nu trebuie să facem un mare efort pentru a ne reaminti că și săptămâna anterioară a fost dominată de această tendință. De această dată, pentru că suntem într-un alt sector, tendința neobișnuită ni se va părea exotică, adică ar putea părea atractivă sau progresistă. Cu cât vom acorda mai multă credibilitate acestei note agresive, cu atât extravaganța momentului va fi o ipostază care consumă.

Forță concentrată. Picioarele ne duc spre un drum foarte bun. Este nevoie de lumină. Primim informații valoroase. Un mister este de nepătruns. Grija față de necunoaștere îi așază pe oameni după reguli noi. Conștientizarea este ciudată. Îmbogățire materială pusă sub semnul întrebării. Se află o cauză a unei afecțiuni. Primim răspunsuri referitoare la oboseală, boală sau tristețe. Asocierile ne ajută să ne schimbăm direcția. Încrederea în sine este simulată. Abandonul este privit, dar nu este abordat încă. Atracție către misticism. Teamă de lucruri ascunse și periculoase. Intrăm în contact cu atributul de martor.

În dimineața acestei zile Luna va intra pe zodia Scorpion și ne va sublinia problemele care ne vor frământa de-a lungul întregii săptămâni. În primul rând, va scoate în evidență nevoia de a ne asocia, de a lucra în echipă, de a prelua de la alții bunuri sau opinii pentru a ne spori puterea de influență și patrimoniul. Apoi, prin conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului survine o conștientizare ciudată în urma unei observații complet neașteptate. Vedem ceea ce nu ar trebui să vedem la alții, înțelegem lucruri care sunt adânci, care ar putea să se transforme pe viitor într-o rază de speranță, dar în spațiul acestei zile rămâne doar o simplă conștientizare. Pentru că vorbim despre Luna pe zodia Scorpion și planetele individuale, Venus și Mercur, pe zodia Fecioară, rezultatul acestor observații sau conștientizări trebui să fie unul eminamente practic. Pentru foarte mulți practic înseamnă valori materiale, bani, funcție sau plăcere explorată la o mare intensitate. Pentru o persoană aflată într-un proces de evoluție practic înseamnă a rezolva o problemă de oboseală, de boală sau de tristețe, a găsi cel mai bun argument pentru asocieri de lungă durată, dar nu oricum, ci fără a pierde contactul cu latura mistică a vieții.
Din aceleași motive indicate mai sus, 9 august se va înfățișa și prin sobrietate. Sobrietatea poate fi astăzi privită ca o forță concentrată, adică numai în absența relaxării sau a veseliei reușim să fim atenți pe ceea ce ne interesează cel mai mult, reușim să aducem la lumină ceea ce până acum s-a ascuns. În consecință, această forță devine concentrată prin sobrietate, iar asta în cazul oamenilor care au fost în săptămânile anterioare exagerat de îngrijorați de teama că lucrurile ascunse pe care nu le pot aduce acum la lumină se vor răzbuna în timp, de ceea ce au definit ca fiind sobrietate, seriozitate, distanță.
Astfel, cea de a doua zi a săptămânii ne aducem în fața unor probleme care ar trebui să se rezolve prin înțelegere sau prin comunicare, prin asociere, prin înțelegeri secrete, prin ceea ce este definit de încredere în sine sau de planurile de viitor gândite în prima jumătate a anului, dar neîmpărtășite. În toată această schemă gândul care înclină balanța către misticism devine foarte puternic și el ne încurajează să ne întreținem cu oameni care gândesc profund, care nu se plâng de oboseală, care nu îi acuză pe ceilalți de propriile probleme, care nu transferă fricile personale celorlalți. Conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului ne vorbește despre gândul că viitorul va fi mai bun, mult mai plăcut și că avem nevoie de câteva momente de relaxare. Aceste impulsuri personale, aceste elemente individuale care ar trebui să sporească binele personal, cel care acum nu se poate exprima decât printr-o vacanță, printr-o desprindere de sarcinile obositoare, de grija că numai muncind putem obține liniștea sau succesul, sunt adevărate impulsuri de putere. Pentru că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Scorpion și are de trecut prin două unghiuri frumoase, unul cu Junon, iar celălalt cu Venus, astre care se află în tranzit prin zodiile Scorpion și, respectiv, Fecioară, grija pentru stabilitatea zilei de mâine depinde foarte mult de mesajul venit din partea celuilalt. Fie că este bine, fie că este rău, ecuația astrală a zilei de 9 august ne îndeamnă să ținem cont de cunoștințele celorlalți, de priceperea lor, de valorile pe care le pot demonstra, de experiențele profunde ale acestora, de ceea ce este valoros sau puternic, de ceea ce pot demonstra prin exemplu. Prin această schemă, 9 august este o zi de aprofundare.
Prin urmare, 9 august este o zi de putere. Lumina care vine din această expresie personală ar putea fi atât de concentrată, atât de eficientă încât să ne pună în fața unor probleme foarte delicate și să le rezolvăm foarte simplu și foarte eficient ca și cum nu ar avea greutatea sau dificultatea pe care le-am cunoscut cu mult timp în urmă. Momentele de acum fac trimitere la mari greutăți care și-au făcut simțită prezența în prima jumătate a anului 2016, cele care ridică un mare semn de întrebare, referitor la asociere sau la valorificarea propriilor cunoștințe sau abilități. Pentru că schema de acum ne vorbește despre o aprofundare ciudată, despre conexiuni neobișnuite, momentul de tristețe al zilei de 9 august trebuie luat în considerare ca fiind un element bun. Nu avem de ce să acordăm mai multă importanță fricii că lucrurile ascunse vor fi ținta unor atacuri venite din partea celorlalți. Nu este o noutate, un om puternic și bine orientat va fi întotdeauna în centrul atenției celor care vor să preschimbe lumea după chipul și asemănarea lor, adică să o facă sinistră.
Ceea ce experimentăm în ziua de 9 august este foarte concentrat, puternic și ar putea să devină reprezentativ pentru această perioadă ori să rămână în memoria colectivă ca un element foarte dur, ca un factor de destabilizare, ca un semn ori ca o dovadă a faptului că oamenii se schimbă foarte greu sau deloc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite să visăm la lucruri foarte bune. În momentele acesta avem puterea de a deveni o cauză pozitivă pentru ceea ce până acum a fost un factor negativ. Putem schimba lucrurile foarte rele în lucruri bune, chiar dacă binele care se obține din materia rea transformată nu va reprezenta ceva ieșit din comun. Schimbarea în sine este eminamente terapeutică.

Nimic nu mai este ca înainte. O practică este preschimbată. Valorile neclare ne duc pe un teren misterios. Se cântărește prea mult un bine. Soluțiile viabile ne îndeamnă să greșim. La capătul drumului ne așteaptă o altă încercare. Iertarea trebuie să fie luată în serios. Inversiune. Viața interioară judecată după rezultatele sociale. Experimentare complicată. Dorințe ce nu pot fi puse în aplicare. Prea multă ambiție sau intenție de a submina autoritatea cuiva. Atitudine de ființă bolnăvicioasă. Un mister este dezlegat, dar oprește aflarea unui secret cu adevărat important. Iluzie.

Primul pătrar care se împlinește în seara acestei zile ne aduce în fața unor surse de poluare. Puterea personală, ambițiile, poate chiar cele nemăsurate, extinse către oamenii foarte sensibil care se comportă precum Mimosa Pudica, planta care raționează imediat la o atingere, ne dau de furcă. Schema acestei zile devine astfel reprezentativă la capitolul putere folosită în mod eronat. Se întâmplă lucrul acesta pentru că în noaptea de marți spre miercuri Luna va trebui să treacă prin conjuncția cu Luna neagră și chiar dacă toată ziua se va afla în relații de prietenie cu celelalte elemente astrale cu care împlinește o configurație numită vapor, impulsul este unul trist, enervant sau dureros. De aceea, în loc să ne folosim puterea acum pentru a crește sau pentru a privi foarte departe, o vom folosi pentru a transforma inversiunea în reguli de bună practică, în dovezi de seriozitate sau în elemente de putere. Frica nu poate fi o putere, ci un factor coroziv, un element care distruge armonia, care împarte întregul într-o multitudine de fragmente ce, în momentul acesta, par să aibă un element comun: tot ceea ce vine din exterior este fie abuziv, fie vicios.
Nu ar trebui să ne mirăm dacă în această zi mulți vor afișa către comunitate atitudinea omului bolnav. Chiar dacă nu sunt bolnavi, chiar dacă nu au dureri care să ducă în această zonă, se vor prezenta în felul acesta pentru că există o mare presiune pe care nu și-o pot controla, există ceva neplăcut care se mișcă în interior și care nu-i lasă să se bucure, să trăiască prin sentimente frumoase ori prin interacțiuni constructive.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor transforma această înclinație către durere sau către rău, în înclinație către mister. În spațiul acestei zile vor face lucrul acesta cu dorința de a descoperi elemente compromițătoare, de a scoate la lumină nu ceea ce nu trebuie încă atins, ci ceea ce a fost ascuns în mod intenționat. Unii dintre aceștia vor fi dezamăgiți spre seară și eșecul acesta va fi văzut ca o dovadă vie a faptului că nu au nivelul pe care și-l atribuie, nu au stadiul pe care cred că l-au atins. Pentru că lucrează la un alt nivel, aceasta este zona din care le va veni durerea. Un om comun va acuza dureri localizate punctual, pe corp, minte, un om special care lucrează cu energia ori care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală va arăta dureri colective, stadii sociale, pentru că acestea reprezintă impulsul de a schimba misterul cu ocultul. Diferența dintre cele două elemente este foarte mare. În timp ce misterul nu-și impune distanța, ea apare din diferența care există între natura sa și ceea ce se află în exterior, ocultul se mișcă întotdeauna în raport cu forțele cu care interacționează, refuzând să-și împărtășească adevărata natură. A transforma misterul, cel care conține un mare adevăr, într-un element ocult înseamnă a strica.
Prin urmare, 10 august este o zi de mare vulnerabilitate, când vom crede că exprimarea durerii reprezintă un semn de putere. Nu este un semn de putere, ci o iluzie a puterii, o exprimare intensă care ar trebui să fie și profundă, dar nu este. Trecerea Lunii prin zodia Scorpion și împlinirea unor unghiuri frumoase pe toată durata zilei, arată că experiențele de acum sunt intense, puternice chiar constructive, dar pentru a le vedea așa ne trebuie un plus de claritate, de inteligență sau poate chiar de experiență de viață. Va trebui însă să facem față cu greu tristeții, durerilor care strigă foarte tare sau dezamăgirilor care nu ne dau pace. Ni se va părea că este loc pentru mai multă ambiție, pentru mai mult interes față de valorile celorlalți, față de ceea ce credem că reprezintă soluția cea mai bună a momentului, dar până la urmă totul este dominat de un mare consum. Practic, acesta reprezintă unul din elementele reprezentative ale săptămânii ce se află în consonanță perfectă cu deviza generală aplicată acestui interval, cea care ne vorbește despre parfumuri exotice, despre oameni incapabili, despre revoltă sau despre dovezi de putere. Experiențe de genul acesta vom avea de parcurs și în ziua următoare, pentru că Luna va intra pe zodia Săgetător abia în seara zilei de 11 august. Până atunci vom oscila între mister și ocult, între experiența ce are un miez de adevăr, o sămânță de putere adevărată și cea care este vie doar pentru imagine, nu și prin conținut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite să credem în iluzia că ceea ce este intens este și profund. Intensitatea acestei zile vine din agitație, din zgomot, din griji sau din alegeri proaste.

Revoltă împotriva unui element care nu are încă o substanță solidă. Valorile esențiale se preschimbă. Binele individual este supraevaluat. Cerem celorlalți ceea ce nu ne putem oferi nouă înșine. Retrospectivă eficientă. Se deviază de pe o cale greșită. Împărtășirea unor informații ajută anturajul să observe mai bine viața individuală. O problemă se rezolvă. Răsuflăm ușurați. Inițiativă. Oportunitățile sunt preschimbate în flori care se usucă prea repede. Avem acces la experiență. Se rupe o legătură. Este afectată imaginea publică. Experiențele personale sunt importante doar prin fapte bune. Destinul ne încredințează sarcini noi.

Schema astrală aferentă zilei de 11 august face trimitere la înțelepciune. Avem ocazia acum să vedem cât de bun este nonatașamentul, cât de penibile sunt acele impulsuri de revoltă împotriva lucrurilor care oricum, în virtutea inerției, le este sortit să se sfârșească în această perioadă. De aici înțelegem că momentul de față, tocmai pentru că se bazează mult pe tranzitul Lunii prin zodia Scorpion, deci pe putere, accentuează acele impulsuri care ar trebui lăsate în urmă și, prin ignorarea lor, acestea să se stingă. De fapt, importanța pe care le-o acordăm arată cât de nefericiți suntem de ceea ce trăim, de noi înșine, de oamenii din jurul sau de poveștile frumoase pe care vrem să le trăim și nu putem.
Trigonul pe care Mercur din zodia Fecioară îl trimite către Pluton din Capricorn, planetă care se află de ceva vreme în mers retrograd, scoate în evidență ușurința cu care am putea să ne rezolvăm mari probleme existențiale. Cu alte cuvinte, parfumurile acestea exotice care sunt răspândite de oamenii incapabili ne arată ceea ce nu ar trebui să facem, ne arată calea scurtă și grea spre vindecare, spre detașare, spre înțelepciune sau spre cunoaștere. Momentul dureros devine, în consecință, expresia unei cunoașteri aparte, gândul cel profund pe care omul înțelept nu trebuie să îl înlăture, ci să-l privească așa cum un bijutier își privește creația sa. Multe din evenimentele personale ies acum pe zona publică într-un mod întâmplător, fără ca persoana în cauză să intenționeze lucrul acesta și să producă efecte remarcabile. Putem vorbi aici despre o inspirație cu totul aparte, despre puterea de a selecta informațiile după alte reguli, după un criteriu nou, adică de a deveni puternici prin experiența pe care o avem, prin sinteză, prin forța concentrată.
În această schemă, rememorarea joacă un rol absolut minunat. Această relație frumoasă dintre Mercur și Pluton arată că reușitele sunt posibile dacă ne amintim ceea ce este bun, nu ceea ce este rău, dacă ne menținem atenția pe lucrurile foarte frumoase, pe experiențele constructive, pe ceea ce zidește, nu pe ceea ce întristează sau distruge. Gândul de răzbunare devine, astfel, expresia unei dezordini psihice care, dacă nu va fi liniștită acum, pe 11 august, cu mare greutate ar putea să fie diminuată până la finalul acestui an.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată care este prețul succesului, cât de puternici suntem pe calea pe care am ales-o și care este simțul practic pe care-l deținem în momentul acesta. Este posibil ca acum să fim dezamăgiți de noi înșine, să nu ne mai vedem persoane de succes, să credem că suntem decăzuți din punct de vedere moral ori social, să nu mai vedem luminița de la capătul tunelului, viața să ni se pară complicată sau plină de ghinioane. Dacă alegem să punem puterea trigonului dintre Mercur și Pluton pe această idee înseamnă că ne place să suferim, chiar dacă nu conștientizăm lucrul acesta ori chiar dacă nu ne place. Forța acestui unghi are menirea de a scurta timpul de vindecare, dar ne permite un acces mult mai rapid către soluțiile miraculoase, adică să scoatem din adâncul sufletului ceea ce este mai valoros, ceea ce putem cu adevărat face, ceea ce este mai ușor și mai frumos. Dacă nu am făcut lucrul acesta până acum, ne va veni greu să îl împlinim în momentul acesta. Cu toate acestea, avem măcar ocazia să vedem în ce măsură suntem dispuși să participăm la un proces de transformare. Trigonul Mercur-Pluton lucrează cu valori esențiale, cele care, poate, au trecut de multe ori pe lângă noi de la începutul anului și până acum. Nu ar trebui în momentul acesta să ne preocupăm prea mult de imaginea publică. Ceea ce nu putem menține de la sine, nu va putea fi menținut cu efort, tocmai pentru că efortul este acum încărcat de suferință sau de dezamăgire. Imediat ce Luna va intra pe zodia Săgetător, în seara acestei zile, oamenii vor arăta că sunt puternici prin calitățile pe care le au, nu prin ceea ce vor să obțină. Nu ambiția și nu aspirația sunt în seara acestei zile elementele care îi vor motiva pe oameni. Rezultatul concret, practic, soluția care ne oferă imediat o rezolvare reprezintă sursa de bucurie, de încântare sau de vindecare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi că bucuria nu este o povară. Omul care se bucură se menține pe sine la un nivel înalt de vibrație, la un nivel avansat de confort psihic, adică este o sursă de energie pozitivă.

Ambiție. Dorința de a trăi viața la un alt nivel. Ceea ce este apăsător este ignorat. Vârsta contează. Se pune în aplicare un flux tehnologic păgubos. Decizii adoptate împotriva binelui personal. Prea multă sensibilitate. Se fuge de problemele proprii. Părăsire. Avem nevoie de o gazdă nouă. Se schimbă comportamentul. Problemele sunt justificate prin acceptul celorlalți. Elementele știute modifică un comportament al unei persoane dragi din preajmă. Implementare. Încercări prea complicate ce ne îndeamnă spre despărțire.

Imediat ce Luna a intrat pe zodia Săgetător va trebui să treacă prin conjuncția cu Marte, prin careul la Axa Dragonului și prin conjuncția cu Saturn. Este adevărat lucrul acestea ar putea să-i grăbească pe unii să ia decizii în necunoștință de cauză sau împotriva propriului bine, dar presiunea de acum este foarte bună, pentru că ne îndeamnă să ne rezolvăm foarte repede probleme care, în mod firesc, ar avea nevoie de mult timp. Cu alte cuvinte, încercările de acum arată cât de ușor ne putem desprinde de probleme și cât de simplu am putea îmbrățișa o soluție foarte bună ce ar putea veni din partea unui personaj pe care nu îl apreciem. Apare, în consecință, ideea de schimbare ca și cum aceasta trebuie să facă parte din procesul de transformare. Careul Lunii la Axa Dragonului nu a fost și nu va fi niciodată un element de progres, ci un element care amplifică durerea, nemulțumirea adică îl pune pe om în fața propriilor greșeli pentru a vedea dacă fuge de responsabilitate sau dacă este curajos și matur încât să și le rezolve rapid.
De altfel, ceea ce se consumă pe 12 august nu reprezintă altceva decât pregătirea în fața unui mare eveniment, cel care se va consuma pe 13 august, când Saturn își va reveni la mersul direct. Până atunci, gândim că urmează să ni se întâmple ceva, nu știm anume ce, și în funcție de calitatea gândurilor pe care le avem acum, considerăm că evenimentul misterios pe care-l așteptăm va fi rău sau bun. Dacă pe 12 august reușim să înclinăm balanța valorilor, să schimbăm calitatea gândului de la rău la bine, putem pe ultima sută de metri să înclinăm această balanță a valorilor de la rău la bine și din suita de evenimente ce urmează să se întâmple în mod obiectiv, să alegem să rezonăm cu ceea ce este bun și constructiv.
Desigur, a alege să gândim într-un anumit fel nu reprezintă cel mai simplu lucru pe care am putea să îl facem în momentul acesta. Mulți vor considera că au nevoie să fie ajutați, impulsionați, să li se explice care este situația pe care o parcurg, care este rolul pe care trebuie să îl îndeplinească în schema în care s-au integrat. Atunci când aceste elemente suplimentare lipsesc oamenii au clar senzația că trăiesc o viață amară, că sunt nefericiți într-un mod foarte vizibil și se simt obligați să ascundă lucrul acesta. În felul acesta, încercările de acum devin foarte complicate, și numai în modul acesta observăm că parfumurile exotice sunt răspândite cu atât mai mult cu cât oamenii sunt mai nefericiți, bolnavi sau incapabili.
Prin urmare, 12 august este o zi de conștientizare. Ni se va părea acum că totul este greu, imposibil, dar din această greutate se ridică ceva foarte bun, foarte valoros, o decizie sau poate chiar un sentiment frumos pe care nu l-am băgat în seamă până acum pentru că altele ni s-au părut foarte importante. Așa cum știm din vechea vorbă din popor care ne spune că dulcele cel mai dulce este ultima picătură de amar, la fel vom vedea și din ecuația astrală aferente zilei de 12 august, cea care reprezintă ultima zi de retrogradare a planetei Saturn. Acum se încheie o perioadă de pedeapsă, de suferință sau de muncă, de efort intens când am putea să ne mobilizam foarte mult să folosim toate resursele pe care le-am pus deoparte ca bani albi pentru zile negre, pentru a face acum un salt pur și simplu spectaculos. Gândurile de acum își vor avea un rost aparte, iar soluțiile pe care le reprezintă, rezultatele speciale spre care le duc, ne ajută să nu ne mai simțim atât de slabi, de marginalizați ori să nu mai credem că trăim o viață amară.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală reușesc să facă acum sinteze absolut impresionante. Fie că renunță la sarcinile care le-au fost date pentru că le-au cerut, fie că se prezintă față de comunitate prin modestie, prin simplitate sau pentru o ambiție foarte mare, va conta mai puțin. Ceea ce va conta foarte mult va fi rezultatul spectaculos pe care îl vom obține pentru că ne mobilizăm într-o anumită direcție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi realitatea momentului prin prejudecăți. Să ne oferim privilegiul de a fi surprinși de ceea ce ni se întâmplă sau de ceea ce li se întâmplă celorlalți. În felul acesta, reușim să ne desprindem de rutina care ne spune că trăim greu. Faptul că vom gândi altfel nu înseamnă că dintr-odată vom trăi mai ușor, dar în mod sigur ne va fi mult mai bine, adică vom fi mulțumiți cu ceea ce avem și serioși în a ne respecta confortul.

Problemele sociale sunt judecate greșit. Se cere mai mult de la viață. Avem așteptări nerealiste din partea unui om care ne-a demonstrat până acum că nu se ridică la înălțimea așteptărilor. Prosperitatea este reformulată. Spiritul critic subminează autoritatea cuiva. Evenimente sociale care creează confuzii. Duritate prin neacceptarea unui sfat. Distrugerea sănătății personale prin atașamentul de eroare. Independența este folosită greșit. Surprize venite prin mijloace neobișnuite. Cuvântul nu se ridică pentru susținerea individului, ci pentru subminarea lui. Falsă senzație de revenire la probleme mai vechi. Continuitate prin voință proprie. În mod deliberat nu renunțăm la probleme. Secretele sunt menținute împotriva celorlalți. Regrete.

Unghiurile aferente zilei de 13 august nu ne inspiră prea multă încredere. Multe dintre ele ne dărâmă tot ceea ce am încercat să construim în ultimele luni, iar altele încearcă să ne construiască, din nimic, imaginea unui om puternic sau ne încurajează să cerem privilegii noi. Statutul pe care îl primim începând cu 13 august va fi marcat de confuzii, adică vom fi încurajați să vorbim despre lucruri pe care nu le cunoaștem, să ne dorim să participăm la demersuri publice despre care nu aveam nici cea mai vagă idee, să promitem că rezolvăm probleme pentru care nu avem nici acum și nu vom avea niciodată soluții. Momentul acesta în care Jupiter se află într-o relație absolut agresivă cu Chiron, iar Saturn își revine la mersul direct, nu reprezintă pentru omul obișnuit revenirea la normalitate. Schema aceasta ne bulversează atât de mult încât nu mai știm care este normalitate. Revenirea la mersul direct al lui Saturn poate însemna revenirea la normalitate, însă noi nu mai știm exact care sunt direcțiile normale spre care să ne orientăm, nu mai știm cum eram la începutul acestui an, care ne-au fost planurile cu care am pornit în această aventură a lui 2016. Ceea ce merge mai departe va depinde foarte mult de voința proprie, de cât de puternici sunt oamenii fără aportul comunității, fără susținerea celorlalți, fără cadouri, daruri, fără a fi susținuți din exterior. Revenirea lui Saturn la mersul direct poate fi considerată o lecție de mobilizare, însă nu una în a merge mai departe, nici în a demonstra celorlalți puterea și revigorarea pe care le-am obținut în ultima perioadă, ci în a reduce intensitatea, în a arăta că ne înțelegem dorințele superficiale, vina pe care o avem, impulsivitatea sau eroarea. De aici și caracterul complicat al zilei de 13 august din care mulți s-ar putea să nu înțeleagă nimic. Unghiurile momentului sunt atât de puternic centrate pe mesajul personal încât a vorbi despre coerciție, a indica faptul că aceste unghiuri, date de impactul Lunii, prin poziția sa pe zodia Săgetător, sau de relațiile dintre celelalte planete, care nu sunt deloc puține și nici de neglijat, încurajează spre socializare, înseamnă a trăi într-o mare eroare. Momentul zilei de 13 august face trimitere la ajutorul pe care trebuie să îl acordăm semenilor. Revenirea lui Saturn la mersul direct ne încurajează să fim atenți la bolile celorlalți, la durerile lor, la ceea ce i-a oprit de-a lungul acestui an de la performanță. Nu este deloc întâmplător și nici o banală coincidență faptul că revenirea lui Saturn la mersul direct pe zodia Săgetător coincide cu tranzitul Lunii pe această zodie. Asta înseamnă că avem ocazia acum să înțelegem de ce am tot suferit din martie și până acum. Unul din motive ar fi nevoia de performanță, de reușită sau de a ieși din confuzie. Pentru mulți, impactul zodiei Săgetător vine să demonstreze că o mare realizare a vieții nu este aceea de a obține o poziție socială, un privilegiu sau un bun, cât mai ales în a ieși din confuzie. Momentul acesta pare să fie edificator la capitolul luciditate, evoluție sau clarificare. Devenim puternici prin ceea ce înțelegem, prin corectitudinea pe care o demonstrăm în momentul în care ceea ce avem în jur ne presează să gândim altfel, să ne comportăm altfel, să decidem împotriva celor slabi.
Prin urmare, 13 august trebuie să devină o zi de victorie. Avem ocazia acum să privim foarte puternic în viitor, să înțelegem trecutul care ne-a adus aici și să nu mai visăm la realizări prea înalte dacă nu le putem obține. Unii vor continua însă să trăiască în aceeași zonă iluzorie, să creadă că dacă se gândesc la o idee neapărat înțeleg, dacă se gândesc la o țintă, neapărat o vor obține. Revenirea lui Saturn la mersul direct, în condițiile în care momentul zilei de 13 august ne aduce o mare problemă legată de autoritate, ne constrânge să abordăm spiritul civic dintr-o altă perspectivă. De această dată nu autoritatea personală este mai importantă, ci prezența, puterea pe care o persoană cu adevărat evoluată o poate impune prin simpla prezență, prin emanațiile personale, prin rezultatele pe care le-au obținut până acum. Judecând după faptul că revenirea lui Saturn la mersul direct ne îndeamnă să privim la perioada pe care am parcurs-o din primăvară până acum ca la un sprijin, ne ajută să înțelegem de ce regretele nu sunt necesare și de ce omul care a reușit să treacă dincolo de condiționări este mult mai puternic, privilegiat, capabil să determine, prin voință proprie, răsturnări pozitive ale unor situații ciudate. Luna din Săgetător are însă de trecut un mare test. Se află acum într-o relație destul de agresivă cu ceea ce găsim pe axa Fecioară-Pești. Gândul de reușită depinde foarte mult de dorința de a împărtăși sau de a invita pe cineva să participe la reușita colectivă, de a invita un prieten să participe la ceea ce ne este rezervat, în urma eforturilor făcute în ultimele luni, prin reușita momentului. În mare parte, schema zilei de 13 august poate fi confuză. Dacă ne ridicăm deasupra problemelor cotidiene, dacă avem puțină viziune de ansamblu, vom trece peste lipsuri, peste boală, peste patimă și vom deveni victorioși.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi puternici prin curaj. Ceea ce este fals ne întoarce la momentul în care eram în primăvară. Nu avem de ce să ne întoarcem la acea etapă pentru că ceea ce am acumulat până acum este important.

Secretele împărtășite se transformă în răni. Oamenii nu mai au încredere unii în ceilalți. Se pune la îndoială o colaborare de durată. Viața se schimbă. Un om respingător se bagă în seamă. Nu avem suficientă energie pentru a face fapte mari. Avem nevoie de transformare interioară. Transformarea pornește din purificare sau refuzul regretului. Interpretăm greșit absența unei susțineri. Abandonul nu înseamnă alungare, ci îndemnul la a ne descurca singuri. Decizie majoră. Simplitatea este acum o mare imitație. Se personifică o problemă pe care am crezut-o uitată.

Ultima zi a săptămânii ne aduce în fața unei probleme de responsabilitate. Luna, în dimineața acestei zile, va trece pe zodia Capricorn și se va pregăti deja pentru întâlnirea cu Pluton, conjuncție care nu se va consuma în ultima zi a acestei săptămâni, ci în prima zi a săptămânii următoare. Cu toate acestea, trecerea sa prin zodia Capricorn aduce întotdeauna o invitație la atenție referitor la modul cum ne exprimăm sentimentele, la responsabilitate și la măsură. În momentul acesta, când Venus și Neptun se află într-o opoziție pe axa Fecioară-Pești mulți au impresia că lucrurile scapă de sub control, că deși trecerea Lunii prin zodia Capricorn ne invita la măsură, de fapt schema momentului se evidențiază prin lipsă de măsură. În felul acesta, condiționările sociale vor avea o altă greutate, deciziile pentru planurile de viitor, pentru stabilitatea familiei sau pentru stabilitatea în grupul de apartenență va căpăta o înfățișare nouă. Toate aceste elemente par să depindă de o teamă, de o frică, cea care face acum referire la patrimoniu, la energia pe care vrem să o folosim în raport cu ceilalți, pentru redobândirea unei poziții sau pentru a părea mai puternici într-o confruntare.
Desigur, opoziția lui Venus cu Neptun, în situația în care Venus, pe Fecioară, se află în cea mai proastă poziție din toate câte ar putea avea, arată că finalul săptămânii ne pune în fața unor probleme foarte delicate. Mulți vor fi îngroziți de ceea ce nu au putut rezolva, se vor teme de faptul că nu sunt înțeleși de oamenii cu care interacționează, deși aceștia sunt doar simpli cetățeni, cu care poate ar putea să nu se mai întâlnească niciodată, suferă la faptul că dorințele pe care le au pe moment nu pot fi împlinite. Simplitatea nu este acum ceea ce pare, nu este ceea ce a fost de-a lungul acestei săptămâni și poate din această cauză ideea în sine de aspirație către un ideal ambițios, de depășire a unor obstacole personale ar putea să fie în această ultimă zi a săptămânii o mare încercare. Frica de monștri pe care i-am creat, grija că banii nu ne ajung, că prietenii nu ne sunt alături, că trăim o viață în singurătate ori că suntem marginalizați reprezintă elementele definitorii ale zilei de 14 august.
Prin urmare, finalul săptămânii ne pune la încercare răbdarea și cunoașterea. Frustrările afective, nemulțumirile pe care le avem față de cei din preajmă, gândurile obscure sau poate chiar limitările pe care le conștientizăm în momentul acesta ne creionează un traseu pe care l-am respins mult timp, în special din martie până acum, cât Saturn s-a aflat într-o deplasare retrogradă. Avem acum falsa senzație de putere și această trăire va fi aprofundată de oamenii care iubesc greutățile și care se simt împliniți dacă suferă.
Sentimentul curat capătă în ultima zi a acestei săptămâni conotații impresionante. Prin acest sentiment curat oamenii reușesc să se elibereze de o mare presiune, să nu mai dea vina pe ceilalți, să nu-i mai considere pe ceilalți vinovați pentru lipsurile lor, să privească cu mai multă încredere către viitor și să fie siguri pe ceea ce gândesc și simt în momentul acesta. Selecția aceasta ne aduce aminte de ceea ce mi s-a întâmplat, nu doar în acest an, ci cu mulți ani în urmă, poate chiar din 2009 încoace, de când am luat contact cu modul organizat de a face o selecție. Doar gândind în felul acesta, în perspectivă, doar invocând experiențe profunde, unele care se pierd în negura anilor, reușim să fim puternici prin simplitate, serioși prin achizițiile personale și credibili prin exemplul pe care îl personalizăm. Teama de singurătate, de marginalizare, realitatea aceasta înfricoșătoare, trăită într-o izolare impusă, nu preferată, nu reprezintă un etalon de care să ținem cont ori cu care să mergem mai departe. Din această cauză 14 august ar trebui să fie o zi de avertizare, nu de pedeapsa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi curajoși cu deciziile pe care simțim că trebuie să le adoptăm. A ezita în a adopta o decizie importantă pentru sine înseamnă a acorda mai multă importanță manipulării ce ar putea veni din partea unui factor rău.

15 thoughts on “8 – 14 august 2016

 1. Mihaela spune:

  Revenirea lui Saturn la mersul direct îmi demonstrează că viața mea este clădită pe baze solide.Această revenire se produce pe o conjuncție cu alte două planete individuale(Venus și Marte).Neptun se află în conjuncție cu Saturn natal,dar n-a reușit să dărâme nimic din ce-am construit.Consumul meu psihic este mare și simt epuizare.Se mai întâmplă o opoziție a lui Uranus cu Soarele meu natal și am observat că s-ar putea să fie o influiență asupra circulației sângelui.Scade tensiunea arterială sub limitele normale.Luam până acum medicamente pentru HTA,analizele sunt bune,iar testul de efort l-am trecut cu brio.Am monitorizat tensiunea de mult timp și nu pot să-mi explic cauzele acestei schimbări.Voi consulta și un cardiolog ,dar te rog să-mi spui,Gheorghiță ce cauze subtile ar exista.Mulțumesc pentru înțelegere!

  1. „Iubirea este o povară!”

   1. Cristina spune:

    Hm, ce chestie… Cu cateva minute inainte sa deschid calculatorul si sa vad acest raspuns, exact la asta m-am gandit: iubirea e o povara. Ca sa o poti suporta trebuie dublata de o credinta de fier, de stanca…

 2. Ralu spune:

  Citind ceea ce ati scris, incerc sa inteleg…Brusc, s-a finalizat povestea in care credeam, fara sa inteleg de ce…Aceste doua saptamani au fost pline de suferinta. As vrea sa vorbesc cu dumneavoatra in masura in care este posibil.

  1. Mulți vor să-mi vorbească, dar îi refuz pentru că nu pot eu.
   Fii puternică prin ceea ce înțelegi, cunoști, depășești. Drumul acesta pe care mergi este foarte larg. Cu toții mergem pe el.

   1. Ralu spune:

    Va multumesc pentru indemn! Si da…iubirea e o povara!

 3. Ann spune:

  Buna sa-ti fie inima!Cum orice si oricine are o astrograma: oamenii,tarile,corporatiile ,bancile,miscarile sociale, ma gandeam ca si animalele de pe langa casa omului au o astrograma.Nu-mi dau seama exact ce si cine a determinat sosirea unui catelus in curtea noastra.Astrograma mea sau a catelusului?La sfarsitul lunii iulie ,m-am trezit cu un catelus mic la poarta.I-am spus sa plece ptr ca noi avem doi caini lup care stau ca doua statui de sfinx la usa.A doua zi l-am gasit tot la poarta ,dormise acolo…A implorat,a facut imposibilul sa-l primesc.M-am intrebat de ce tocmai la mine?M-a uimit insistenta si determinarea lui.Acum,lupii sunt legati iar el este un stapan in miniatura.Si-a ales singur locul lui,o perna mica din catifea uitata de mine pe o scara si .Seara il privim cum doarme.Este plin de viata si totul este pentru el o bucurie.Alearga cu o viteza uimitoare,se joaca cu orice gaseste prin curte,are o bucurie imensa cand ne vede.M-a uimit determinarea si vointa acestui catelus.A obtinut ceea ce si-a dorit.Casa 6 este casa animalelor mici de casa?Ce configuratie astrologica favorizeaza achizitia unui catelus?

  1. Cred că bucuria de a iubi viața, frumusețea de a trăi simplu, doar pentru a avea un companion este o condiție mai mult decât suficientă. Casa a VI-a este cea a animalelor de companie, dar vorbm aici de un animal de companie când ipostaza sa este observată de „stăpâni”, nu impusă?
   Cățelușii buni sunt atrași de cei ce au aură de maești, cei răi de distrugători.

 4. Dragii mei,
  „Iubirea este o povară” a fost mesajul de răspuns la simptomatologia descrisă de Mihaela, adică explicația subtilă a ceea ce corpul i-a spus, nu sinteza a ceea ce trăim acum.
  Să fim puternici și atenți. Iubirea NU este o povară. Iubirea ESTE cel mai frumos dar pe care îl primim. Când apare simptomul indicat mai sus a existat o situatie care a dus la construirea acestei convingeri răsturnate.
  Când crezi că iubirea este o povară pot apărea aceste simptome. Când iubirea NU este o povară survine liniștea, pacea, sentimentul curat, împăcarea. Când apare hipertensiunea, corpul ne spune că nu are nici liniște, nici pace, nici sentimente curate și nu este nici împăcat.

  1. Mihaela spune:

   Mulțumesc,om bun, pentru sprijin!

    1. Cristina spune:

     Probabil ca fiecare avea in minte altceva cand a rezonat cu observatia respectiva 🙂

     In mintea mea a fost ca atunci cand iubim ne doare suferinta celor iubiti – suferinta pe care, de la un punct incolo, nu o mai putem controla. Si atunci, pt ca iubirea sa nu devina o ‘povara’ (in sens de durere pentru durerea celor dragi), nu ne ramane decat credinta neclintita ca in toate exista un sens ascuns si bun si ca acolo unde omul nu poate interveni, Altcineva o va face in locul lui intr-un chip cu adevarat vindecator si salutar.

 5. maya spune:

  Doamne, ce sa mai zic si eu ca-s trecuta cu vremea si ma exprim greoi si nu stiu spune, scrie, cuvinte armonioase care sa va mearga la inima cand le cititi, dar simt nevoia sa spun prezent. Si eu ma lupt sa-mi fie bine in casa, sa ne fie bine in familie sa fie pace si armonie si da, am hipertensiune. Si sunt epuizata dar tot mai cred ca voi razbi. Nu mai am dorinte, nu stiu ce e bine sau bun pentru mine, am incetat sa mai doresc. Si totusi am o dorinta, ca Dumnezeu sa doreasca pentru mine ce mi-o fi mie de folos, ca EL stie adancul sufletului meu curajos si dureros de imperfect.
  IUBIREA e o dulce povara. E o datorie.
  Eu tot timpul am activat ca un satelit in jurul sotului si a celor din familia mea cu… lucruri, sacrificii, servicii. Viata doar asa mi-a fost permisa sa o traiesc, prin ei.
  Da… am ,,crescut „si eu intr-o maniera mai egocentrica recunosc,am fost subordonatul cu cel mai mare grad de libertate. Pentru mine am invatat sa invat, am mai facut o scoala inalta, alta decat cea de la vremea ei, am avut timp pentru citit , pentru calatorit si pentru iubit sotul. Nu ma simt implinita. Lipsesc piese din puzelul vietii mele. Pe unele nu le mai gasesc, iar altele lipsesc cu desavarsire.Doar IUBIREA m-ar implini dar nu o cunosc.
  Nimic din ce stiu nu pot exprima in cuvinte,nimic din ce am citit nu mi-a ramas in minte, totul parca s-a scurs in suflet. Acolo e tot castigul.
  Mai am o dorinta totusi, sa simt acel castig, sa-l traiesc, sa-l gust. Imi doresc tare mult…
  D-le Coser, e permis sa va felicitam cu ocazia aniversarii zilei de nastere, toata luna august. Va imbratisez, La multi ani !

  1. Eu cred că ne sunt permise multe, foarte multe, enorm de multe, aproape orice. Fericitul Augustin ne-a spus și cum: „Iubește și fă ce vrei!”.
   (Multumesc mult pentru urări)

 6. Ann spune:

  Citind aceste idei despre iubire ,mi-a apărut în gând imaginea scutului Atenei ,zeita înțelepciunii, cu chipul Medusei pe el.Cred ca iubirea fara ratiune iți poate împietri inima.Mitul spune ca Medusa era o femeie foarte frumoasa care fusese pedepsita de Atena ,cu care îndrăznese sa se măsoare în frumusețe.Atena a transformat-o intr-un monstru teribil cu șerpi de foc în loc de par.Oricine o privea se transforma în piatra.Medusa s-a transformat in piatra cand s-a privit in oglinda scutului Atenei primit de Perseus pentru a o ucide.Iubirea este ceea ce oferim.Prin raționament logic :dacă te îndepărtezi de rațiune, de spirit și lumina te poți transforma în Medusa impietrita,serpii de foc sunt gândurile ignorante fără ratiune.Dacă ar fi fost posibil,aș fi atașat o pictura de Bartholomeus Spranger „Victoria Minervei asupra ignorantei”.În aceasta pictura (1591)Athena sta cu piciorul pe Ignoranta ,care are urechile unui măgar. Doi îngeri îi întind o coroana de lauri și de palmier pentru victorie.La picioarele ei sunt Bellona ,o zeita subordonata războiului și muza poeziei Calliope. Tema acestui tablou este ca virtutea și înțelepciunea conduc la victoria asupra ignorantei fata de noi și fata de alții. Când exista ratiune nimeni și nimic nu poate fi o povara în iubire.Iubirea adevărată este conexiunea dintre inima și rațiune. Constelatia Perseu conține vestita stea Algol, capul demonului,ochiul Medusei ,iar vechii evrei o considerau Lilith.Iubirea este ceea ce oferim în pace,lumina,înțelegere, dăruire curata și nu în favoarea iluziilor lumești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.