1 – 7 august 2016

1 – 7 august 2016 este săptămâna adâncimii unei puteri personale și a disputelor pentru adjudecarea unui loc pe care, deocamdată, nimeni nu-l merită. Din capul locului, putem stabili că această săptămână va lucra cu puterea. Nu o va face așa cum s-a întâmplat în alte ipostaze ale anului 2016, când impulsuri care au venit din această zonă s-au soldat și cu rezultate pozitive. Acum singurele rezultate pozitive care ar putea apărea, cele legate de maturizare sau de cunoaștere, nu vor găsi instrumentele necesare pentru a se prezenta ușor pe sine, pentru a se explica simplu și credibil în așa fel încât să găsească un loc binemeritat în demersurile de acum. Achizițiile acestea sunt importante pentru sine, pentru confortul personal, dar până și pentru individul în cauză lucrurile acestea vor fi ușor enigmatice în așa fel încât un om care nu a atins încă maturitatea necesară, care nu are suficient de multă încredere în sine, le va pune la îndoială și va considera că efectele lor sunt false.
Apoi, pentru că această săptămână aduce câteva evenimente importante pentru anul 2016 și, implicit, și pentru această perioadă, avem obligația morală față de noi înșine să privim toată această zonă cu mai multă atenție. Trecerea lui Marte de pe Scorpion pe Săgetător înseamnă pentru această săptămână momentul de trezire. Nu ambiția și nici dorința de putere trebuie să rămână în istoria personală, cât, dacă le-am adjudecat, cum anume le putem duce mai departe fără să facem rău celorlalți. Dacă le folosim și producem suferință atunci nu poate fi vorba despre progres, nu poate fi vorba despre o adâncime a puterii personale, ci despre o intensitate a puterii personale despre care vom afla, spre finalul săptămânii, că mai mult consumă decât oferă și ne ține captivi în ambiții care nu ne duc la nimic bun. Astfel, zona aceasta a intensității puterii, nu a adâncimii ei, este generatoare de conflicte și cu cât ne implicăm mai mult în a demonstra în cadrul unui conflict că avem dreptate cu atât ceea ce obținem ne va folosi mai puțin. Nu trebuie să uităm că luna august ne lansează o atracție teribilă față de slăbiciunile și nevoile celorlalți, iar dacă intervenim în această schemă astrală cu ambiția de a obține mai multă putere, cu dorința de a face ca această putere să fie mai intensă, nu mai profundă, nu putem vorbi despre progres, nici despre elevare, ci despre o agitație care, la un moment dat, ni se va părea de-a dreptul obositoare. Lucrul acesta îl vom înțelege mult mai ușor spre finalul săptămânii, când Venus va intra și ea pe zodia Fecioară, deci zodia Leu va fi substanțial degajată, acolo rămânând doar Soarele, și când se va accentua axa Fecioară-Pești într-un mod trist, dureros sau enervant. Tot spre finalul săptămânii avem ocazia să înțelegem mult mai ușor că elementele de patrimoniu care ne scot din această complicație socială sau personală nu sunt cele care amplifică intensitatea puterii, ci care ne duc spre profunzimi sufletești pe care le putem dovedi prin moralitate, prin echilibru, prin respect față de muncă. Această problemă a muncii, prin accentuarea axei Fecioară-Pești, va avea repercusiuni teribile asupra modului de a gândi, asupra manierei în care ne vom selecta anturajul, deci asupra demersurilor programate a se consuma până la finalul acestui an.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că dacă nu trăim într-un mediu favorabil, dacă suntem înconjurați de oameni care ne greșesc prea mult sau intenționat, avem dreptul să renunțăm la etaloane corecte de moralitate. Ceea ce fac oamenii din jurul nostru îi caracterizează pe ei. Ceea ce facem noi ne caracterizează pe noi. Ceea ce se află între noi și ceilalți este doar un proces de interacțiune care trebuie să susțină, pentru o anumită perioadă de timp, anumite impulsuri, nu să definească în niciun fel statutul pe care îl are una dintre cele două părți. Cine dorește să fie cu adevărat responsabil, bun, puternic, pozitiv, nu se va justifica prin intermediul calității relațiilor pe care le dezvoltă acum sau calității pe care anturajul o arată în momentul acesta. Nu mă spune că este puțin mai bun decât anturajul, puțin mai puternic decât acesta sau puțin mai eficient. Cel care este responsabil va avea ca etalon în evaluarea acestor calități propriile profunzimi.

Mare dominare. Libertate de expresie folosită la un alt nivel. Nevoie de repere care se depășească un cadru îngust. Stabilitate obținută cu mare efort. Oamenii de litere sunt favorizați. Deschidem brațele și primim mai mult. Înțelegere superioară. Asocieri care ne îndeamnă să nu renunțăm la o preocupare sau la o cale. Deschidere către disciplină. Duritate pe patrimoniu. Viața este luată cu asalt. Renaștem din propria cenușă. Profunzimea este preferată. Se face mișcare. Competiție pentru a demonstra un lucru bun. Asocierile particulare sunt acum transformate în asocieri sociale. Este refuzată servirea. Decepție.

Ecuația astrală aferentă zilei de 1 august cuprinde unghiuri foarte importante pentru această perioadă, dar și pentru luna august, în ansamblul ei. Este vorba despre împlinirea trigonului Venus-Uranus, a trigonului Soare-Saturn și a sextilul lui Mercur-Junon. În contextul acesta, în care Uranus și Saturn se află în mers retrograd, relațiile frumoase pe care Soarele, pe de o parte, dar și Venus, de cealaltă parte, le trimit către aceste planete ne avertizează că momentul de față ar putea să dezamăgească. Una ne dorim și alta primim din exterior, într-un fel sunt conturate impulsurile personale și în alt mod vor fi construite răspunsurile de pe zona publică. Asta înseamnă că încă de la începutul acestei săptămâni luăm contact cu deviza generală aplicată acestui interval care ne îndeamnă să ne adâncim într-o percepție personală, să explorăm o putere personală care, în trecut, atunci când ne-am mai întâlnit cu ea, a generat dispute pe ideea obținerii unui bun sau a unei poziții. Reîntoarcerea la impulsurile mai vechi aduce și un consum suplimentar pe niște lucruri care nu mai sunt de actualitate. Pentru că Venus și Mercur sunt acum implicate în unghiuri pozitive, dar și pentru că Luna trece prin domiciliu, separându-se, în a doua parte a zilei, de opoziția cu Pluton, aspect foarte dur și rău, ne putem aștepta ca la începutul acestei săptămâni să fim cuprinși de o inspirație aparte, să spunem cuvinte frumoase, să le arătăm celorlalți că suntem dispuși să facem și fapte bune, nu doar să criticăm ori să încadrăm rigid informații sau oameni, dar să avem și surpriza ca anturajul să nu ne răspundă pe măsura așteptărilor. De aici pot apărea asocieri frumoase care, chiar dacă sunt de moment, ar putea să ne confere o stare sufletească minunată în așa fel încât să depășim un moment de decepție. Această decepție, care va fi vizibilă și în ziua următoare, pentru că Marte se află pe ultimul grad al zodiei Scorpion, se referă la un refuz. De aici înțelegem că în spațiul acestei zile, în zona aceasta în care activează cele trei unghiuri împlinite la grad perfect, binele trebuie să obțină în mod obligatoriu un rezultat. Dacă nu obține un rezultat atunci se blochează o mișcare, anumite demersuri în care binele acesta s-a integrat sunt frânate ori orientate către altceva.
Pe acest fond, poate apărea o situație absolut impresionantă. Persoanele care, în săptămânile anterioare, nu s-au remarcat prin ceva anume, dacă rămân în aceeași zonă a anonimatului, în consonanță cu deviza generală aplicată acestei săptămâni care arată că dorim să ne adjudecam un loc pe care nu-l merităm, se vor evidenția, adică sunt scoase din umbra, din anonimat și promovate prin calități reale. Indiferent de zona în care activăm, prima zi a lunii august este în mod indubitabil o zi de putere. Vom vedea pe mai târziu care a fost calitatea acțiunilor de acum, dacă vom refuza să fim conștienți de ceea ce facem. Vor fi oameni care vor refuza să fie conștienți, lăsându-se mai curând în voia beției puterii, cea care poate lua, prin cele două retrogradării ale planetelor Saturn și, respectiv, Uranus, înfățișări înfiorătoare.
Prin urmare, prima zi a lunii august ne pune în fața unor valori absolut esențiale, care să devină mai importante sau mai puțin importante prin asociere, prin raportare la valorile celorlalți, la elemente similare de viață, de expresie, de comunicare sau de destin. Implicarea planetelor colective Uranus și Saturn va pune acum problema unor asocieri particulare care ar putea să transforme impulsurile de moment în demersuri sociale. Este foarte posibil ca răspunsul social să nu fie cel adecvat, dar pentru că în noaptea de duminică spre luni, adică imediat ce intrăm în spațiul zilei de luni, Luna mediază tendința Nodurilor prin Capul Dragonului, suntem invitați să acordăm mai puțină importanța dezamăgirilor, să fim mai puțin atenți la competiție sau la stabilizarea rezultatelor proprii obținute prin demersuri egoiste sau agresive, pentru a ne extinde viziunea spre ansamblul situației, adică dincolo de ceea ce ne doare, dincolo de ceea ce ne supără în mod direct. Având puterea de a ne separa de ceea ce ne înțeapă cel mai tare, putem spera la o renaștere, chiar la una spectaculoasă. Pentru că trăim într-o societate în care lucrurile acestea spectaculoase nu se întâmplă la ordinea zilei, este de așteptat ca prima zi a lunii august să rămână în conștiința oamenilor mai mult prin dominare decât prin libertatea folosită pentru a trece pe nivelul următor. Aprecierile pe care le primim vor fi mai curând considerate semne ale unei puteri aflată în plin exercițiu, decât atracții către zone noi, către a ne extinde viziunea și asupra altor sectoare, asupra altor ființe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că dacă avem acum puterea să fim disciplinați într-un moment de tensiune am rezolvat problema la care tensiunea se referă. Avem nevoie acum să descoperim că dincolo de această tensiune există o libertate care ne scoate din contextul supărător, coroziv, agasant. Abia aceasta este marea realizare a zilei de 1 august.

Se vorbește despre menire. Gândurile sunt întoarse din drum. Se reia o competiție. Oamenii au nevoie să devină eficienți. Se acordă o mare importanță schimbului. Aer de superioritate. Curaj. Risipă. Prea multă mândrie. Dorința de a construi o operă impresionantă. Izbucnește un conflict. Primim recomandări pe care nu le putem pune în aplicare. Se inventează un nou traseu. Oamenii se deschid către noi valori. Istoria devine importantă. Neliniște. Planurile de viitor se stabilesc prea repede. Pasiunea ne cuprinde din nou. Prea multă tensiune se transformă în limitare a acțiunilor. Ușoară severitate.

Marte va trece în seara acestei zile din Scorpion în Săgetător cu puțin timp înainte de a se împlini faza de Lună nouă. Asta înseamnă că intrarea lui Marte pe zodia Săgetător are conotații mai puțin plăcute, adică ne vorbește despre un curaj care se bazează pe schemele vechi, despre o dorință de competiție într-un demers în care, altădată, am pierdut, despre reeditarea unor conflicte în ideea că, de această dată, vom ieși învingători. Dar până când Marte intra pe zodia Săgetător, adică cea mai mare parte din zi, se va afla pe ultimul grad din zodia Scorpion și nu va aduce inventarierea unor probleme mai vechi pentru ca, din rândul acestora, să le evidențiem pe cele pe care le putem rezolva cu noua sa poziție, cea de pe Săgetător începând cu seara acestei zile, ci aduce crearea unor probleme pe care, în marea lor majoritate, nu vom reuși să le rezolvăm până la finalul acestui an. Desigur, Marte nu va sta pe zodia Săgetător până la finalul acestui an, ci până pe 27 septembrie, deci observația aceasta nu este legată de durata tranzitului său prin această zodie, ci se referă la o notă particulară pe care Săgetătorul o are în ansamblul zodiacului. Problemele care vin din acest semn sunt răspândite cu o viteză atât de mare de la o extremă la cealalta încât, pentru rezolvarea lor, este nevoie de efort suplimentar, de un patrimoniu suplimentar, de o metodă de lucru stabilită clar din timp. În cursul răspândirii acestor probleme nu vom avea timp să ne adaptăm metodei de lucru pentru a fi foarte eficienți. De aici și nota aceasta extremistă care ne vine din zodia Săgetător, de aici și modul impresionant prin care calități și defecte coabitează, de aici și marea tendință a acestei zodii de a se ascunde de defecte și de a urmări apreciere doar pentru calități, de a se teme de dezvăluiri publice în timp ce calitățile le vrea apreciate doar la scenă deschisă.
Astfel, până când Marte să intre pe zodia Săgetător și să resimțim cu toții o încurajare în a ne exprima la un nou nivel, în a avea mai multă libertate de expresie, în a spune cu mai mult curaj ceea ce gândim, avem de trecut prin evenimente mai puțin plăcute, iar unele ar putea fi chiar dominate de inactivitate, de boală, de pesimism sau deziluzie profundă. Prin această poziție a lui Marte pe ultimul grad din Scorpion nu ascultăm de recomandările celorlalți, exemplele care ne vin din partea lor nu mai sunt de actualitate și gândim că impulsul acesta negativ reprezintă de fapt adevărata trezire la realitate. Realitatea aceasta se va risipi brusc în seara zilei de 2 august când Marte va intra pe Săgetător.
Luna nouă care se va împlini cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie are și ea o componentă puternică pentru că ne aduce o atenție pe imaginea proprie, ne face mult mai responsabili față de cum anume să ne folosim puterea, ne îndeamnă să fim selectivi, să ne desprindem de problemele cu care am coabitat în ultimele patru săptămâni, să nu mai acordăm atât de multă importanță neliniștii și să nu mai credem în minciunile care ne sunt oferite ca instrumente de dezvoltare personală. Atât trecerea lui Marte pe Săgetător cât și Luna nouă de pe Leu devin, prin această conștientizare, semne de putere și prin aceste semne de putere putem spera că vom fi în stare să ne construim un viitor mai bun. Până când apare acest moment de conștientizare și Luna din Leu participă la toată această dramă aducând din trecut, prin cele două careuri pe care le împlinește cu Junon și cu Lilith, evenimente care s-au finalizat prost, dar care au început bine, frumos, cu speranța în dragoste și plăcere. Dezamăgirile de atunci contribuie la tristețea care va domina o mare parte a zilei de 2 august. Momentul de conștientizare, de luciditate ne ajută să transformăm toate aceste amintiri triste în instrumente de putere pentru că le vom goli pe acestea de caracterul tragic și, tocmai pentru că avem putere prin luciditate, le vom transforma în experiențe de viață, nu în traume, nu în răni.
Prin urmare, cea de-a doua zi a săptămânii și, implicit, cea de-a doua zi a lunii august ne vorbește despre menire. Pentru a ajunge să conștientizăm că avem un rost, că viața se desfășoară pe baza unui plan și trebuie în mod obligatoriu sa ajungem la un rezultat foarte bun, va fi nevoie să trecem prin zone întunecate. Practic, la asta se referă ecuația sintetică a zilei de 2 august, la coabitarea întunericului cu lumina, a defectelor cu calitățile remarcabile. Momentul de revoltă al zilei de 2 august va avea un loc foarte important în istoria personală pentru că se va argumenta foarte bine și prin elemente negative, cele care vor fi active cea mai mare parte din zi, dar și prin dorința de a le lăsa pe acestea în urmă, de a privi foarte departe către o zonă a succesului, a mulțumirii sau a prosperității. Pentru că toată această furtună primește și suportul Lunii noi, situațiile chiar dacă par încurcate, chiar dacă firele destinului par acum amestecate și ni se va părea că niciodată nu le vom putea desface, nu trebuie decât să fim puțin lucizi, în special în a doua parte a zilei, nu trebuie decât să privim ansamblul acesta dureros, trist și deprimant cu o ușoară severitate pentru a trece dincolo de ceea ce strigă mai tare. Nu trebuie să ne rămână din ceea ce se consumă acum aerul de superioritate, ci faptele care ar putea să vorbească despre asta. Luciditatea ne ajută să evităm extremele, chiar dacă, la început, a fi pe calea de mijloc ni se va părea elementul cel mai periculos, cel mai coroziv sau mai ciudat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza mândria. Nimic din ceea ce se întâmplă acum nu poate hrăni o mândrie pozitivă. A renunța la ea înseamnă a ne ușura accesul la luciditate, cea care ne scoate foarte ușor din încurcăturile momentului.

Evenimentele individuale marcate de dragoste, plăcere sunt de domeniul istoriei. Un suveran devine celebru prin fapte mici. Prea multe acțiuni exterioare. Situații alambicate. Se pierde contactul cu un partener. Alegeri dificile. Dorință de independență exprimată prin valori noi. Se caută o plăcere și se găsește o problemă.

Spațiul zilei de 3 august nu conține unghiuri care să se împlinească la grad perfect, deci nu conține elemente care să se impună printr-un determinism agresiv, categoric, așa cum știm că se întâmplă cu celelalte zile ale acestui an. Cu alte cuvinte, ceea ce trăim pe 3 august nu trăim în celelalte zile, ceea ce vine spre noi acum nu a avut ocazia până acum să fie văzut în modul acesta, explorat în maniera aceasta și nici valorificat atât de bine. Dacă în prima parte a zilei lucrul acesta pare să fie încurcat și anunță încă de pe acum că intrarea Lunii pe zodia Fecioară va aduce un conflict patrimonial, în a doua parte a zilei, când Luna se va afla în fereastra trigonului cu Uranus, aspect care se va împlini la miezul nopții, gândul a ceea ce urmează să se întâmple în ziua următoare va trece în planul secund. Asta înseamnă că evenimentul care este dominat de intrarea Lunii pe zodia Fecioară scoate în evidență conflictul accentuat de axa Fecioară-Pești, cea care este mediată de mult timp de planeta Pluton. Astfel, prin absența aspectelor împlinite la grad perfect se poate experimenta acum o libertate teribilă, o deschidere foarte frumoasă către lucruri care nu au avut până acum cadrul necesar pentru a se împlini. Este posibil ca aceste lucruri minunate, pentru că Luna se află în continuare pe zodia Leu, să țină de interpretarea personală, adică să nu fie grandioase, să nu încline balanța valorilor personale atât de mult, ci doar să aducă o mare satisfacție, să fie simple, mici, dar foarte importante pentru cel în cauză. Pentru că se anunță un moment grandios ce urmează să se întâmple pe 4 august, dar pe care, în a doua parte a zilei, îl trecem în planul secund, Pluton, ca planetă mediatoare a Nodurilor, calitate pe care o deține de mult timp, nu-i permite omului evoluat să își folosească independența împotriva celorlalți, să abuzeze de acest moment de deschidere, de sensibilitate, pentru a-și impune experiența proprie, cea matură, călită în timp, peste maturitatea fragilă a ființelor care nu au atins încă stadiul adecvat pentru a-și purta singure de grijă.
Prin urmare, 3 august este o zi care ne oferă posibilitatea de a ne reduce suferința, de a ne adânci în puterile personale, dar nu pentru a accentua un conflict, nu pentru a fi mai vulnerabili decât am fost altădată, ci pentru a deveni mai puternici prin libertatea pe care o simțim în momentul acesta. Este adevărat, evenimentele de acum vor fi marcate de o putere specială, cea care, pe de o parte, indică ușurința de a lucra cu informațiile, de a fi liberi în a le atribui acestora sensurile pe care considerăm că le merităm, iar, de partea cealaltă, ne oferim și libertatea de a privi în viitor. Unii nu vor putea privi mai departe de ziua următoare, anticipând ceea ce urmează să se întâmple și care ține de neputința de a ne adapta conduita la nevoile grupului, la a lucra cu informații abstracte și a vedea cât de important este să deținem un anumit patrimoniu, să deținem anumite obiecte, anumite lucruri sau să umblăm pe stradă îmbrăcați cu opiniile celorlalți. Un om puternic are acum șansa să devină vizionar. Faptul că nu se împlinesc unghiuri la grad perfect, dar în a doua parte a zilei ne aflăm în fereastra trigonului Lună-Uranus, arată că persoanele acestea primesc informații despre soarta grupului, despre destinul omenirii, au intuiții spectaculoase, au viziuni asupra a ceea ce trebuie să facă de acum încolo. De aici înțelegem că toată această greutate a viziunii este cântărită după maturitatea fiecăruia. Pe un braț al balanței este așezată maturitate individuală, iar pe celălalt braț al balanței, universul, divinitatea, alte forțe care contribuie la creșterea și dezvoltarea noastră, așază ceea ce trebuie să știm pentru a nu ne rătăci.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la pulsul vieții. Dacă vom fi suficient de sensibili vom vedea că tot ceea ce avem în preajmă ne vorbește, ne transmite ceva, participă la acest proces minunat numit evoluție.

Rigiditatea este transformată în disciplină. Conflict patrimonial. Partenerii care se cunosc de mult timp se ceartă. Valorile personale se clarifică prin discuții în contradictoriu. Nu există o problemă care să nu fie rezolvată prin dialog. Se naște o nouă problemă socială. Prea multe cheltuieli sunt puse pe seama celui disciplinat. Se demonstrează ceva. Lipsă de scrupule.

Luna va trece în dimineața acestei zile din zodia Leu pe zodia Fecioară și ne va complica viața transformând presupunerile zilelor anterioare în evenimente concrete. Apar, astfel, discuții în contradictoriu, dar și tendința de a confunda disciplina cu rigiditatea. Conflictul patrimonial va avea acum și rolul de obstacol în calea autorealizării, susținând fluctuații periculoase, nu doar în exprimarea propriei opinii, ci și fluctuații de natură materială. În consecință, mijlocul săptămânii ne arată că deviza generală aplicată acestui interval se adresează flexibilității pe care trebuie să o dovedească un individ atunci când face apel la puterile sale, atunci când se implică într-o negociere, într-un dialog, într-un schimb de bunuri, de informații ori de valori pentru creșterea și dezvoltarea sa, pentru a alimenta dispute cu scopul de a obține ceea ce și așa nu-i mai este necesar.
Dacă luăm în calcul faptul că în mijlocul zilei Luna va trebui să treacă prin careul cu Marte, primul unghi pe care această planetă îl realizează de când a intrat pe zodia Săgetător, înțelegem cât de ușor se poate ajunge la aceste derapaje, cât de ușor se pot arăta oamenii fără scrupule, neatenți, indiferenți față de emoțiile celorlalți ori mult prea curioși față de ceea ce i-ar compromite pe alții, față de ceea ce le inspiră frică.
Dar careul Lună-Marte nu este singurul unghi care se împlinește în această zi. Pe final de zodie Leu, Luna va trece prin conjuncția cu Venus și, cu toate că și în momentul acesta ea va fi în fereastra careului cu Marte, va primi în continuare raze minunate din partea lui Uranus cu care a împlinit un trigon la miezul nopții. Astfel, momentul acesta în care ne întâlnim cu frumosul, pe care-l gândim sau îl trăim într-un mod particular, ne face mai lucizi, ne arată cât de dificile sunt alegerile din această perioadă și cât de periculoasă ar putea fi dorința de independență scăpată puțin de sub control. Pe acest fond, trecerea Lunii pe zodia Fecioară și, implicit, consumarea celor două unghiuri (careul cu Marte și sextilul cu Junon) ne vorbește despre cheltuieli, despre consum, despre nevoia urgentă de a renunța la mofturi sau la prietenii absurde. Dacă în prima parte a zilei nu am fost curioși față de ceea ce-i face pe ceilalți vulnerabili, ci ne-am preocupat de propriile limite, de propriile probleme, în a doua parte a zilei asocierile nu vor avea un caracter coroziv, nu ne va veni greu să trăim și nici nu ne vom simți vulnerabil în fața vicleniei celorlalți. Nu vom fi afectați nici de lipsa de scrupule a celui prea ambițios, adică vom beneficia de un proces de selecție care se realizează pe baza comenzii pe care o dăm în prima jumătate a zilei, când am pus respect în toate acțiunile pe care le-am realizat.
Prin urmare, ceea ce constatăm începând cu 4 august ne arată mult mai clar că lucrurile încep să se contureze într-un alt domeniu, că nu va mai conta atât de mult nici libertatea de expresie și nici creativitatea. Ele vor rămâne active ca achiziții, dar nu le vom putea spori nici rolul și nici intensitatea. Asta înseamnă că libertatea de expresie pe care o resimțim pe finalul tranzitului Lunii pe zodia Leu ar fi, în contextul acesta, o ultimă gară, un ultim impuls de a ne folosi de acest instrument pentru a ne așeza evenimentele viitoare într-o ordine mult mai bună. Impulsul de a nu investiga problemele celorlalți, de a nu invada intimitățile lor nu reprezintă rigiditate, închistare sau lipsă de flexibilitate, nu constituie un motiv pentru a crea sau alimenta un conflict patrimonial, ci respectul pe care îl acordăm celorlalți, adică reprezintă invitația la a trăi cu toții în același spațiu și a fi cu toții liberi. Cine va putea face lucrul acesta își va asigura în a doua parte a zilei o protecție din partea conjuncturilor astrale, reușind să stea deoparte de noile probleme sociale ce apar din accentuarea zodiei Fecioară. De altfel, doar acum ni se vor părea noi ori doar pe moment ele vor avea această înfățișare nouă pentru că vor ieși în evidență prin intermediul altor persoane, dar, în realitate, fac referire la marile probleme existențiale pe care, poate, acum ar trebui să le abordăm dintr-o altă perspectivă. Deci noutatea nu vine din evenimentul în sine, ci din întâlnirea cu mesagerul sau din limbajul pe care acesta îl folosește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu spera că dacă ne lăsăm în voia unor derapaje lucrurile se vor rezolva de la sine. Dacă vom greși în prima parte a zilei, în a doua parte a zilei lucrurile nu se vor rezolva de la sine, ci se vor amplifica de la sine în consonanță cu comanda ce le-a fost dată.

Se apelează din nou la o critică nejustificată. Observația este folosită în mod greșit. Prea multă rigiditate. Ne amintim de datorii. Renunțăm la un jurământ. Simțul detaliului este transpus în lucrări care nu se ridică la nivelul așteptărilor. Pasiuni care cuceresc lucruri inutile. Ne îndreptăm către o perioadă de restricție. Sensibilitatea este răstălmăcită. Ni se modifică un comportament pe baza unui stimul de moment. Dorință de creație și de bogăție. Idealul este reformulat. Sensibilitatea și imaginația ne duc pe drumuri deșarte. Am încurcat un traseu.

Ziua aceasta ne va vorbi despre credibilitate. De această dată, credibilitatea se bazează mult pe o critică nejustificată, pe ușurința cu care oamenii apelează la potențialul personal pentru a se face remarcați sau pentru a se impune în grupul de apartenență. Este de la sine înțeles că momentul acesta este dominat de o mare presiune. Toată ziua de 5 august Venus se pregătește să părăsească zodia Leu și să intre pe zodia Fecioară, eveniment care se va consuma spre seară. Apoi, Mercur va fi și el întreaga zi afectat de presiunea pe care conjunctura de acum o pune pe comunicare, pe sensibilitate sau pe nevoia de stabilitate – sextil cu Lilith.
Trecerea planetei Venus pe ultimul grad al zodiei Leu aduce și nevoia de a face apel la momentele de glorie pe care le-am parcurs în ultimele săptămâni. De altfel, nu poate fi considerată practic o retrospectivă, o călătorie în trecut, ci doar o simplă rememorare cu scopul de a ne revigora din punct de vedere psihic, de a nu mai considera că trăim o viață nefericită și că pentru fiecare lucru, oricât de măruntă ar fi, trebuie să muncim din greu, că nu suntem proscriși, nu aceasta ne este condiția, că acum doar trăim puțin mai greu. Vom vedea că poziția planetei Venus pe zodia Fecioară nu este una fericită, pentru că gândurile acestea de bogăție sau de sărăcie, de putere obținută prin muncă, metodă, precizie, așază preocupările personale într-o albie creată din tristețe sau deziluzie. Chiar dacă oamenii vor munci și de acum încolo o vor face, nu din pasiune, ci pentru că sunt constrânși, pentru că nu au de ales, pentru că nu pot să facă altceva, pentru că sunt ajutați să trăiască altfel. Venus pe zodia Fecioară nu lansează doar invitații de genul acesta, nu predispune sensibilitatea individului doar la abuzuri sau tristețe, dar în această zi, când inteligența practică, memoria, nevoia de a ocupa o poziție în grupul de apartenență sau societate sunt afectate de un mod greșit de a aprecia puterea, adică Mercur este afectat de Lilith, drumul vieții pare foarte întortocheat și greu. Primul impuls este acela de a apela la o critică nejustificată, de a ne arăta foarte pretențioși sau nemulțumiți de tot ceea ce avem în jur. Ni se va părea că așa sunt toți, ca așa este moda, ca așa trebuie procedat în momentul acesta ori că aceasta este realitatea. Trecerea Lunii în mijlocul zilei prin conjuncția cu Capul Dragonului ne arată că gândurile acestea întunecate ne pot afecta conduita morală sau o pot afecta pe cea spirituală. Ceea ce se întâmplă acum nu este un simplu comportament, nu este o simplă certitudine, ci o călătorie în adâncimile ființei, acolo unde sunt ascunse puterile personale. S-ar putea ca în momentul acesta duritatea cu care dăm un răspuns, cu care refuzăm o colaborare, cu care ne aplecăm asupra unor sarcini profesionale, asupra unei munci să ni se pară dovezi de putere. Tot ceea ce duce spre extremă se bazează pe impulsul negativ cu care am luat contact în ziua anterioară și care s-a susținu pe lipsă de respect. Și în această zi extremele sunt periculoase.
Prin urmare, 5 august ne poate transforma în ființe foarte rigide doar pentru că ne temem că nu avem credibilitate. În consecință, vom traversa acum momente foarte intense de tristețe sau de deziluzie, părând chiar ciudați față de ceilalți, pentru că ne vom petrece aproape toată ziua gândindu-mă la gloria de altădată pe care nu o vom mai putea reedita prea curând sau niciodată. În felul acesta, suntem în perfectă rezonanță cu deviza generală aplicată acestei săptămâni care ne vorbește despre traversarea unor dispute pentru adjudecarea unui loc pe care, deocamdată, nimeni nu-l merită. Pe 5 august vrem să reedităm un moment de glorie, dar nu folosim comportamentul cel mai bun și nici nu apelăm la exemple dintre cele mai eficiente. Pentru că ni se pare că avem demersul foarte clar conturat în minte, că fiecare etapă a sa este precis inserată în șirul transformărilor, ni se va părea că suntem flexibili, că știm ce avem de făcut, că ne putem permite chiar acest moment de contracție, de supărare, de tristețe sau de deziluzie pe motiv că așa se întâmplă cu cei care vor să construiască ceva de-a lungul vieții, așa se întâmplă cu cei care muncesc. Dacă spațiul zilei de 5 august ni se va părea ca o pedeapsă, tocmai pentru că ne separă de gloria pe care nu o mai putem reedita, iminenta trecere a planetei Venus pe zodia Fecioară, semn de constrângeri și de autoînvinuire, de autopedepsire, transformă în certitudine impresiile acumulate prin frustrare de-a lungul acestei zile. Aceasta este zona cea mai periculoasă în care va activa ecuația astrală a zilei de 5 august. Numai în modul acesta sensibilitatea și imaginația ne pot duce pe drumuri greșite. Dacă am fi suficient de atenți încât să nu compensăm nemulțumirea de moment, tristețea care ne cuprinde cu gloria de altădată care a apărut pe baza altor conjuncturi diferite de ceea ce se întâmplă acum, traseul vieții nu se va modifica, iar munca nu va fi considerată o pedeapsă. Este adevărat, Venus pe zodia Fecioară limitează bucuria și îi convinge pe oameni că nu au dreptul la fericire, la liniște, ci ar putea să guste puțin din acestea dacă există un confort material, dacă există o bază, dacă există un titlu sau o poziție socială. Dacă respectăm îndemnul pozitiv al acestei zile atunci comportamentul nu va fi modificat pe baza unor stimuli de moment, oricât de credibili ar fi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că modestia nu este o pedeapsă, ci o virtute. S-ar putea ca acum să ne doară observând că alții trăiesc mai ușor, că obțin mai ușor ceea ce noi obținem greu și să considerăm lăcomia și invidia perfect justificate. Este doar o impresie de moment și nu ne va folosi dacă le vom transforma în certitudini. Fiecare are parte de încercări pe măsura puterii pe care o deține, pe măsura nevoii de cunoaștere sau pe măsura a ceea ce a cerut de la viață, de la univers, de la divinitate.

Revoltă împotriva unui factor care și-a stabilizat poziția. Se participă la o lucrare importantă. Se menajează bunurile cuiva. O notă dominantă acționează negativ asupra emoțiilor. Se identifică o problemă care va critica frumusețea și eficiența cuiva. Se pune problema vârstei. Conturul destinului devine sinuos. Bunăvoința ține prea mult de caracter. Obiceiurile se modifică. Se trece în mod dureros dincolo de aparențe. Reușite verticale. Drumul cel mai scurt este cel mai greu.

Luna își va încheia în cursul acestei zile tranzitul sau prin zodia Fecioară și va avea de împlinit o conjuncție cu Jupiter și o opoziție cu Chiron, elemente astrale care se află de ceva vreme în opoziție. Cu alte cuvinte, schema aceasta pe care o reactivează Luna pune în valoare elemente negative de comportament ca și cum acestea ar trebui să fie privite ca exemple de bune practici. Vom vedea, cel puțin în prima jumătate a zilei, că ziua va fi dominată de impulsuri negative, de motive de conflict sau de revoltă ca și cum trebuie să cerem socoteală celor care au de ce noi nu avem. De aici înțelegem că vibrațiile zodiei Fecioară se accentuează puternic și pe omul comun îl va afecta foarte mult pentru că îi va suplimenta motivele de teamă, de tristețe sau de sărăcie. Pe cel puternic îl va motiva să renunțe la aceste argumente și să treacă dincolo de nota momentului ce devine dominantă prin tristețe sau griji nejustificate.
Pe acest fond, intervine careul lui Mercur cu Saturn retrograd, aspect care aduce dificultăți de învățare sau refuzul de a recunoaște autoritatea cuiva. Dacă pe o conjunctură mai generoasă, refuzul acesta de a accepta autoritatea cuiva s-ar fi bazat pe o competență personală, pe faptul că, în privința problemei pe care o considerăm cea mai importantă, credem că avem o opinie mai bună decât a celorlalți, o poziție mai puternică sau o soluție mult mai eficientă, în momentul de față refuzul de a recunoaște autoritatea cuiva vine din frustrare, din puțin, din ceea ce conștientizăm că nu avem. Dacă un om căruia i se cere o opinie despre o autoritate insistă foarte mult pe acest refuz, dacă nu găsește resursele necesare pentru a se apropia de calea de mijloc, dacă drumul acesta foarte scurt al opiniei refractare i se pare cel mai bun, atunci careul Mercur-Saturn îi aduce o stabilizare pe o opinie greșită și cel puțin până la finalul acestei luni vom fi constrânși de ceea ce declarăm, vom fi obligați să ne comportăm în funcție de ceea ce spunem.
Mult mai câștigat va fi cel care va renunța la aceste impulsuri egoiste, va sacrifica motivul de revoltă cu toate că, cel puțin în spațiul acestei zile, va avea impresia că face lucrul acesta împotriva sa, împotriva a ceea ce ar putea obține spunându-și opinia, însușindu-și bunurile pe care le are în față. Careul lui Mercur cu Saturn se referă la evoluție prin constrângere. Conform noilor teorii ale astrologiei karmice, în privința acestor două semne evoluția se face de la Fecioară spre Săgetător, de la libertatea de a avea o opinie, de a o prezenta clar așa cum o percepem, la constrângerea că ea nu este utilă în contextul acesta, adică de la Mercur în Fecioară la Saturn retrograd în Săgetător. Trecerea Lunii pe zodia Balanță și, implicit, împlinirea sextilului cu Marte le poate oferi acestor oameni puternici atitudini verticale ce vor putea fi valorificate mult mai bine în săptămânile care vor veni.
Prin urmare, 6 august ne aduce revolta împotriva unui element care ar putea merge mai departe în forma aceasta dacă nu-l tulburăm. Ne va veni foarte greu să ne abținem din a nu tulbura acest element stabil pentru că suntem revoltați de conținutul pe care-l are, de ceea ce credem că mai are de împlinit ori de demonstrat. Această relație ciudată dintre Mercur și Saturn, cea care ne vorbește despre puțin, despre restricții, despre teama de boală sau de marginalizare, se poate transforma într-o notă dominantă a acestui sfârșit de săptămână. Dacă vom insista mult pe această problematică, emoțiile vor fi atât de puternic răvășite încât să se producă o inversiune care să dureze mult timp. Pe baza a ceea ce se tulbură acum vom emite în săptămânile următoare păreri despre oameni sau despre faptele lor care nu vor fi corecte, dar în care vom crede. În felul acesta, putem anticipa că anumite obiceiuri se vor modifica, păstrându-și nota dureroasă sau îngrijorătoare față de perspectiva lucrurilor, față de cum ne vedem în viitor.
În consecință, nu este indicat, nici pentru cel care dorește mai mult, dar nici pentru cel care crede că merită mai mult, să se lase în voia uitării. Pe conjunctura aceasta uitarea înseamnă anularea unui simț corect, renunțarea la comportamente decente, de bun-simț, care ar putea face cinste oricui. Mulți vor insista pe ideea că vârsta este o problemă, indiferent de numărul anilor, particularizând prin evenimente consumate în ultima perioadă această notă tristă, încărcată de eșec și care va avea drept rezultat demotivarea. Vârsta nu este vinovată pentru ceea ce se întâmplă acum, ci teama de a fi iresponsabil. Cine reușește să treacă de această barieră a vârstei își dă seama că niciodată clasicul nu se demodează și i se potrivește oricui, indiferent de vârstă, că nu sunt bariere temporare de cunoaștere dacă cel în cauză dorește să progreseze, nu doar să-și însușească anumite beneficii despre care știe că apar pe acest traseu al evoluției spirituale. A fi mai bun înseamnă a trăi prin această bunătate, nu doar de a fi văzut bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ține departe de confuzia care ne face să credem că binele își definește statutul prin aprecierile celorlalți. Retrogradarea lui Saturn, ca element puternic inserat în ecuația astrală a zilei, ne vorbește despre evenimente triste care au devenit așa pentru că am cedat în fața laudelor false sau pentru că am lăudat fals. Binele este o stare în sine, este un etalon cu ajutorul căruia definim anumite direcții ale vieții, el nu este definit de reacțiile celorlalți, nici măcar atunci când le determină. În felul acesta, alimentăm un bine care ne dezvoltă, nu un bine care ne ține pe loc.

Curajul se întoarce împotriva individului. Lumea fizică funcționează după alte reguli decât cea spirituală. Teamă de a împărtăși un secret. Evenimentele sociale depind foarte mult de o greșeală săvârșită de cei cu funcții și demnități. Lucrurile se precipită. Elementele dureroase sunt flexibile și mobile. Un destin este doborât pe baza unor criterii subiective. Prea mult egoism. Regretele nu ajută la nimic. Luptă cu un adversar invizibil. Se inventează o problemă pentru ca soluțiile mici să pară mari. Forța este volatilă. Viața are asupra individului un caracter coroziv. Elementele negative sunt pe punctul de a prelua controlul.

Ultima zi a acestei săptămâni ne pune în fața unei mari încercări. În primul rând, trebuie să dăm dovadă de autocontrol. Mercur, aflat acum în plin tranzit prin zodia Fecioară, va împlini în a doua parte a zilei o opoziție cu Neptun. Practic, toată ziua vom fi în fereastra acestui unghi, urmând ca, spre seară, tot acest crescendo care ne îngrijorează ori care ne pune într-o lumină proastă să se transforme în eveniment concret. Apoi, tot în spațiul zilei de 7 august se va împlini și careul lui Venus cu Marte, adică nici în sfera personală nu vom avea parte de o înțelegere adecvată, nu vom avea starea necesară pentru a înlătura această grijă sau această teamă de neîmplinire, de refuz sau de critică. Faptul că Luna se află acum pe Balanță și nu pe Fecioară, nu ne ajută prea mult. Rămâne în continuare zodia Fecioară accentuată, iar de această dată problema generală, cea dată de interacțiunea individului cu comunitatea, se va particulariza și pe un eveniment concret marcat de un zgomot puternic, de declarații incendiare, de cuvinte dureroase care sunt spuse pentru a adânci o rană. Este clar că acum mulți vor interveni cu explicații legate de muncă. Vor spune că ajung la conflict pentru că sunt puși să facă ceea ce trebuie, nu sunt lăsați să lucreze, nu au unde, nu le este plătită munca. Presiunea aceasta care vine din zona muncii poate avea și repercusiuni asupra comerțului, asupra achizițiilor pe care vrem să le facem în această perioadă făcând alegeri proaste sau plătind obiecte pe care să nu le folosim niciodată.
De fapt, ceea ce se împlinește acum, pe final de săptămână, se află, de asemenea, pe vibrația devize generale aplicată acestui interval care se referă la adoptarea unor procedee de autocunoaștere, având ca scop adâncirea unei puteri personale, dar și implicarea în evenimente revendicative, cele care ne fac să cerem prin dispută ceea ce nu vom folosi niciodată.
Un element absolut impresionant care va fi activ în spațiul zilei de 7 august se referă la negociere. Faptul că Luna trimite acum un sextil către Saturn arată că suntem preocupați de o problemă de conduită, de educație sau de performanță. Vrem să fim mai buni prin ceea ce facem, în domeniul în care activăm și ne lăsăm în voia ideilor care ne frământă, care ne ambiționează să demonstrăm că putem mai mult, fără să luăm în calcul dacă rezultatul a ceea ce ne stabilim acum să facem ne va fi folositor sau nu. Omul comun nu va ține cont de această nuanță, în timp ce individul care lucrează cu instrumente abstracte, care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală va deveni conștient de faptul că prin pesimism, teamă sau atitudine refractară față de bunul celuilalt nu face altceva decât să-și strice relațiile folositoare și să acorde o atenție prea mare relațiilor de pe urma cărora nu se poate alege cu nimic. Un om profund va știi că nu alimentând această inversiune reușește să obțină controlul asupra a ceea ce face, ci prin schimb de experiență, prin comunicare, prin negociere. Procedând așa reușește să obțină și un confort personal care îl va ține departe de regrete sau de atitudini revendicative absolut sterile.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii încearcă să ne responsabilizeze pe ceea ce vrem cu orice preț să aducem din trecut în ideea că prin duritate reușim să ne impunem ori să obținem ceea ce pe alte conjuncturi nu am reușit. Din nefericire, relațiile acestea proaste pe care le au planetele Venus și Marte, pe de o parte, dar și Mercur cu Neptun, de partea cealaltă, pun în mare dificultate nevoia de a fi acceptați într-un grup, de a primi recunoaștere, de a lucra în colaborare cu o forță care a obținut o poziție socială importantă.
7 august este o zi a disconfortului psihic, a îndoielilor față de propria putere și, poate, din această cauză, adevărata putere ni se va părea volatilă, adică nu reușim să ne folosim de ea pentru nimic bun sau constructiv. Pentru că planeta Pluton mediază o mare parte din tensiunile care vin de pe axa Fecioară-Pești, ar fi indicat ca în această zi să nu acordăm atât de multă credibilitate marilor probleme care țipă, cât să ne gândim la ce am demonstrat până acum că putem cu adevărat face. Dacă binele pe care l-am alimentat până acum devine vizibil atunci elementele negative nu vor reuși să preia controlul, ci doar ne vor stânjeni, ne vor enerva sau vor întârzia anumite demersuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi triști pentru că așa ne încurajează ceea ce ni se întâmplă acum. Nu avem de ce să ne lăsăm păcăliți în a oferi tribut lucrurilor rele în felul acesta. Elementele negative ale acestei zile pot rămâne vii doar dacă vom crede că sunt reale.

15 thoughts on “1 – 7 august 2016

 1. Ann spune:

  „Policandru cu doua brate -intr-unul arde ispita Luceafărului de seara,în celălalt, roua Luceafărului de ziua-năluca unui brad,înalt ca un junghi,si-a pus sandale și s-a suit în nori.Era târziu, lumea adormise , numai prin trupul minciunii umblau magii cu daruri,și deodată Dumnezeu sau un mare artist urcat de curând la dreapta lui s-a apucat sa sculpteze în marmura roșie. Rupte cu dalta,așchiile săreau în prăbușirile pământului ,incendiindu-i ierburile,iar Marea vuia ,detuna,hohotea.
  Furtunile sunt glorii efemere,dar,ca orice triumf străin, ele limpezesc în noi celebritatea sentimentului de frica.Curajul trăiește intre doua fulgere și coroana lui e așteptarea. Când urla furtuna suntem cel mai aproape de noi,neliniștiți, mândri, încovoiati și provocatori. Cu inima lăudăm primejdia,cu oasele batem în poarta înfumurarii, cu plămânii sorbim otrava beznelor, și numai cu un gând pierdut căutăm sărutul. ….Azi noapte ,blestemul umbla descult prin mărăcinii de mărgean și toate jurămintele vândute își spărgeau fălcile ,mestecând piatră din mâinile ziditorilor. „Noapte buna ! cu Fanus Neagu „Insomnii de Matase”

 2. Ann spune:

  LA MULTI ANI ! Astazi e ziua ta , zi specială si frumoasa ca tine ! Iti multumesc pentru ceea ce daruiesti si iti doresc o viata frumoasa cu împliniri personale si profesionale !💖🎁🍸🌞🎂
  Cu stima,

 3. Luli spune:

  La multi ani !
  … si vorba lui Shakespeare nitel parafrazata : daca nu lasi un semn, cine va sti ca ai fost acolo?
  Asa ca iti las si eu un mic semn , un gand catre un om bun : sa iti inceapa un an frumos si sa pui in el tot ceea ce ai vrea sa ai : energie, bucurie si alte o suta de motive de incantare …
  Intr-o lume a orgoliilor iti admir modestia si onestitatea, toleranta si puterea alchimica cu care transformi vibratiile in logos.
  … si sa nu uiti ca El ti-a daruit toti anii acestia.

 4. Ina spune:

  La Multi Ani, unei persoane deosebite care ne ajuta in fiecare zi!

 5. MihaD spune:

  La Multi Ani! cu intarziere dar din suflet!

 6. elena spune:

  LA MULTI ANI ! cu respect pentru lumina ce o raspindesti in jur.
  Scuze pentru intirziere.

 7. dana spune:

  ..la multi ani, om frumos.

 8. daniela spune:

  La multi ani !
  In semn de recunostinta si multumire pentru tot ceea ce faci pentru noi …din suflet si pentru suflet…iti doresc multi ani cu sanatate si lumina, prieten drag! Cu drag, Daniela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.