11 – 17 noiembrie 2019

11 – 17 noiembrie 2019 este săptămâna dovezilor inutile despre putere și progres, a curajului care ne motivează să mergem mai departe și a faptelor bune care ne vor fi plătite mai târziu. Ceea ce va veni spre noi în această săptămână va fi o veritabilă lecție de moralitate. Ne vom gândi la întâmplările care s-au consumat în săptămânile din urmă și vom căuta motive pentru a ne susține punctul de vedere, pentru a ne demonstra nevinovăția, pentru a ne scoate în evidență anumite calități pe care, cândva, într-o relație cu sine, le-am considerat cele mai importante. Acum, pentru că le prezentăm unui evaluator avem ocazia să vedem dacă ele sunt așa cum le-am văzut sau baloane de săpun. În mare parte, mesajele pe care le primim în această săptămână sunt unele care ne îndeamnă să ne schimbăm atitudinea, dar nu ca un semn de libertate, cică un semn obsesiv. Intrăm în această săptămână cu idei fixe și tot ceea ce ni se va întâmpla se va raporta la aceste obsesii. Gândul că ne urmărește un obstacol, că suntem agasați de propria urmă, de propria umbră este un element care va fi regăsit în toate conjuncturile acestei săptămâni. Retrogradarea lui Mercur va fi un element care se va impune și care ne va crea impresia că suntem inutili, că mesajele pe care le transmitem nu sunt recepționate de cine trebuie sau că persoanele pe care le întâlnim nu au capacitatea necesară pentru a înțelege mesajul pe care îl oferim. Este clar că această săptămână ne arată pe ce orgolii stăm. Faptul că ea este plină de evenimente astrale, nu doar Luna plina de marți, ci și alte zile când Mercur împlinește unghiuri importante cu Soarele, Saturn sau Neptun, ne arată că în ansamblu zona aceasta face referire la acele puteri care nu au nevoie de orgolii pentru a se susține. Noi, pentru că avem alte obiceiuri, apelăm la acțiuni logice, la relații toxice, la puteri care creează doar impresii, la oameni lipsiți de forță, dar care lucrează foarte bine la imagine, la impresie. Această săptămână este una de spectacol, iar pentru oamenii profunzi va fi una de muncă, de refugiu, de regret că nu au schimbat un anturaj, că nu pot modifica nimic în cadrul în care activează, că sunt în continuare prizonierii unui mod de a fi sau unui cadru. Chiar dacă primele zile ale acestei săptămâni vor fi dedicate pentru acești oameni, spre final ei vor înțelege că faptele bune ale acestei săptămâni nu vor rămâne neplătit. Ele vor fi apreciate mai târziu.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a cultiva speranța că acele sentimente foarte fine, rafinate și delicate pe care nu le-am împărtășit niciodată vor fi văzută de cineva. Dacă nu vom avea prejudecata că acestea ar trebui să fie văzute de o anumită categorie de oameni vom avea și împlinirea pe care o așteptăm.

Patimă. Severității excesive. Inițiativa nu ne ajută. Adevărul este rapid la suprafață. Atragem un ghinion, dar ne simțim puternici. Uitare. Sancțiune. Respect. Sensibilitatea domină mult planul intuiției. Avem nevoie de căldură. Nesiguranța poate deveni un mare obstacol. Comportamentul are o notă neobișnuită.

Azi totul este concentrat. Soarele va trece prin conjuncția cu Mercur retrograd și ne vom folosi de aceste impulsuri pentru a transforma ideile simple în unele foarte concentrate. Desigur, cum bine știm, nu tot ce este concentrat este și bun, dar acesta va fi reperul principal al zilei. Dacă ceva nu primește o atenție suplimentară se disipă, se topește, se amestecă printre altele și nu ajunge la destinație așa cum ne-am dori. Dacă în dorința de concentrare stă puterea zilei, tot în focalizare stă și slăbiciunea cea mai mare. Vom consuma prea multă energie pentru evenimente minore și vom ajunge, fie să nu le mai vedem pe cele majore, fie să nu le mai putem duce mai departe. Aici vom vedea cât de mare este măiestria comportamentală a unora, cât de fin se exprima și cât de ușor se strecoară ei printre probleme. În plus, este important să ținem cont de calitatea acestor oameni pentru că după ce trece perioada de retrogradare a lui Mercur (începând cu 20 noiembrie) să putem avea cu aceste persoane și un alt schimb, poate chiar să ne implicăm în proiecte unde intervenția fiecăruia să fie pe jumătate, nu ca acum, unul oferă un exemplu și celălalt învață.
Pentru că totul este emoțional, conjuncția Lunii cu Uranus aduce o ușoară instabilitate, însă doar în prima parte a zilei pentru ca în a doua parte a zilei toate provocările prin care am trecut până acum să prindă un sens, să fie semne de stabilitate, dovezi de putere interioară și încurajări pentru a duce o viață echilibrată și frumoasă. Luna va media tendința Nodurilor, însă nu pentru a găsi soluții de moment, ci a ne izola ceea ce avem frumos pentru a duce mai departe ca fel de a fi fără compromisuri sau conflicte obositoare. Aceasta este partea cea mai frumoasă a zilei.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne încurajează să ne susținem dreptul la opinie, să ne detașăm de etichetare, să preferăm ceea ce dezvoltă, echilibrează ori alimentează sentimentele frumoase, precum altruismul, iertarea, generozitatea. Cei care nu vor proteja aceste direcții vor avea o zi proastă pentru că, spre seară, Luna nu va mai avea ce să medieze pentru destinul lor deoarece și-au stricat singuri bună dispoziție, averea, prieteniile valoroase, casa în care au locuit de o viață. Avem nevoie de certitudine, însă nu este indicat să o folosim pentru a deveni încrâncenați, respingători sau pentru anumite răzbunări. Binele și răul, armonia și dizarmonia, frumosul și urâtul stau acum pe același piedestal. Câștigat este cel care se strecoară printre cele care vor să-l convingă că sunt esențiale, indiferent de tabăra din care vin. Ceea ce este foarte evident riscă să ne facă orbi față de baza din care se desprind. Un om înțelept ia în calcul tot ceea ce la un moment dat primește eticheta de rău sau bine pentru că a învăța în multiplele încercări că evoluția vine din împletirea acestora, nu doar ca un joc al culorilor, ci ca o cărare dificilă unde stâncile nu sunt acolo pentru a se desprinde și a ne pune viața în pericol, ci și de a-i ajuta pe aceștia să urce spre idealul propus.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la intensitate. Uneori și bucuriile prea intense produc aceeași orbire, produc dramele adânci și neînțelese.

Teamă de trecut. Indiferență față de valorile medii. Curaj. Impulsivitate. Se cedează în fața unei presiuni. Contextul nu ajută. Divergențe de opinii care se rezolvă prin emoții frumoase. Se caută elementul median între două extreme. Gândirea ne călăuzește către o destinație foarte bună. Mediul se opune. Este important efortul propriu.

Marea problemă a zilei nu va fi una legată de dinamică ideilor, de intensitatea gândurilor, ci de controlul emoțiilor. Se continua ușoara zăpăceală a zilei anterioare însă Luna plină de acum, fiind o Lună plină de toamnă, grăbește o sedimentare fără să se pună problema dacă oamenii sunt pregătiți să conviețuiască până la primăvară cu ceea ce strâng acum. Desigur, este vorba și despre o stabilitate, adică ea se confirmă așa cum a fost confirmată și de predispozițiile zilei anterioare, însă problema va veni din consecințe, nu din proces. Această diferență de nuanță îi va face pe cei superficiali să creadă despre sine că sunt dintr-odată superiori tuturor, iar pe cei profunzi să se îndoiască de calitățile lor, doar pentru că acum anumite demersuri sunt deviate de la traseu sau chiar oprite. Nu trebuie să uităm că suntem în săptămâna dovezilor inutile despre putere și progres și, în consecință, ceea ce ne duce în această zonă consumă și separă. Puterile speciale pe care le obținem în această zi, cele care vin din relația foarte bună dintre Marte și Jupiter, ne arată că lucrurile foarte simple pot fi îndeplinite dacă respectăm puterea exemplului, dacă nu lăsăm imaginația să își piardă conținutul pe care l-a avut în săptămânile din urmă sau dacă nu permitem oamenilor foarte răi să ne convingă de drama vieților lor. Pe 12 noiembrie vorbim despre o Lună plină de putere, de restricționare, una care trebuie să producă un efect imediat în acumulările omului foarte mic, ambițios, lacom care a dovedit până acum că poate fi puternic în condiții de criză. Vorbim, așadar, despre un ușor exces care trebuie temperat pentru că lucrurile simple nu sunt înnobilate de impulsurile agresive ale acestei săptămâni, ci trebuie protejate.
Prin urmare,12 noiembrie ne vorbește despre oamenii care cred în schimbare, despre lucrurile frumoase care se împlinesc acolo unde nu există compromis și despre puterea pe care omul călit reușește să o acceseze dincolo de pasiunile pe care le-a arătat în săptămânile din urmă. Lucrul acesta se întâmplă pentru că nu mai suntem atât de sensibili la iluzii, la minciuni, nu mai decidem că patrimoniul personal să fie folosit de deciziile celorlalți care au arătat până acum cât de disonante sunt. Elementele spirituale ne încântă, ne arată că viața ne poate oferi și alte elemente, și alte trăiri, care pot duce și către alte realizări, cele care țin de acele situații sau conjuncturi care ne rămân în memorie în absența conflictelor care le-au determinat. Relația bună dintre Marte și Jupiter are la bază impulsul de a demonstra, cel care înseamnă pentru unii un fel de agresivitate, dar rezultatul care ne rămâne în memorie este unul foarte frumos și educativ.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu oamenii care greșesc. Cu toții greșim, așadar de fiecare dată ne simțim bine atunci când suntem iertați. Iertarea nu înseamnă indulgență sau o formă de încurajare a greșelii, ci un respect față de om, față de cel care nu merită această etichetă de ființă defectă doar pentru că la un moment dat a greșit.

Severitate în decizii. Contextul social nu ne ajută. Experiențele comune sunt de un real ajutor. Izolarea are farmecul ei. Tranziție. Cutezanță. Deturnarea proiectului de la obiectivele inițiale. Ne conduce un om slab. Ispită. Problemele financiare sunt ciudate.

Multe lucruri ciudate sunt programate să se consume în această zi, însă o mare parte dintre acestea se vor stinge înainte de a-și atinge ținta finală. Cel care este conștient, care urmărește fenomenul social sau care este atent la ceea ce se întâmplă în jur va observa care este impulsul și va înțelege că absența finalității este o mare realizare pentru el, ca observator, ca persoană ce acționează, dar și pentru comunitate. 13 noiembrie este o zi de risipă, când ajungem să rămânem fără ceea ce am fi vrut să consumăm în această zi doar pentru că ni s-a părut foarte important momentul în care trebuie să explicăm ceva, să oferim celuilalt un element minor crezând că acesta va amorsa, ca o pompă, potențialului propriu. Retrogradarea lui Mercur care își pune amprenta acestei zile ne tulbură lucrurile simple și ne întoarce la conflictele pe care nu le-am înțeles altădată și care au creat anumite conflicte ambientale, asocieri neplăcute sau au generat conjuncturi care ne urmăresc și acum și de care ne este rușine. La momentul respectiv acele conjuncturi au făcut trimitere la o anumită ierarhie socială, iar acum nu dorim să mai recunoaștem lucrul acesta. Retrogradarea lui Mercur nu înseamnă uitare reală, ci înseamnă acum o uitare selectivă. Cu toate acestea, 13 noiembrie ne vorbește despre un progres pe care-l obținem prin conversație, prin cuvinte, prin clarificări. Ceea ce rămâne obscur nu este de viitor. Ceea ce se clarifică ne duce către elemente și mai dure, ascunse, obscure, care prin clarificările impuse de conjuncturile viitoare ne ajută să ne protejăm de acele întâmplări penibile. Chiar dacă astăzi Soarele va trece prin sextilul cu Pluton, relațiile pe care le avem sunt cumva delicate, marcate de idei fixe, de întâmplări care au fost depășite arbitrar, fără o clarificare verbală, fără să se discute ce anume a deranjat pe fiecare parte.
Prin urmare, 13 noiembrie ne vorbește despre orgoliile care rămân în continuare penibile pentru că încrâncenarea lor pare un semn de putere. Modul de a glumi, de a selecta informația, de a ne prezenta prin funcția pe care o avem, prin statutul pe care știm că îl avem în grupul de apartenență creează impresii false, atât cel în cauză, cât și partenerilor de dialog. Momentul de față poate distruge un eveniment frumos pentru că mintea este rătăcitoare. Ar trebui să așteptăm să treacă ziua de 20 noiembrie, ca Mercur să-și revină la mersul direct, pentru ca și impresiile acestea să se schimbe. Suflul proaspăt al acestei zile vine din nevoia de schimbare, de evoluție, de acces la o nouă dimensiune a vieții, la a produce o schimbare care, chiar dacă este dureroasă, măcar să fie substanțială pentru această etapă a vieții. În mod absolut surprinzător, soluțiile vin chiar din această zăpăceală pentru că aceasta ne duce în afara zonelor de confort pe care altădată le evitam. Acum suntem desensibilizați și nu curajul ne duce acolo, ci inconștiența. Pe moment, inconștiența aceasta poate produce efecte foarte bune. Desigur, nu facem din această trimitere un exemplu de bune practici.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne ancorați în orgolii. Lucrurile simple și mobile au nevoie să se împlinească după o comandă specifică.

Succes prin mijloace neobișnuite. Combinațiile noi ne ajută să obținem popularitate. Experiențe neobișnuite. Interes pentru viața socială. Sensibilitatea este criticată. Avem nevoie de dreptate. Nu se știe de ce trebuie să câștigăm, dar avem nevoie de această victorie. Situațiile noi ne pun în dificultate.

Și în această zi Mercur retrograd are de împlinit o relație interesantă cu Neptun. Faptul că acest unghi se împlinește în plină noapte nu este o consolare pentru oamenii zăpăciți, nu este un semn de protecție pentru cei care au programat pe 14 noiembrie un proiect important. Retrogradarea lui Mercur, prin impactul pe care îl are asupra acestei conjuncturi, în mod individual, se va stinge până în mijlocul acestei zile, dar efectele acestui zdruncin vor fi vizibile și spre seară când Venus va definitiva careul cu Neptun retrograd pe care îl formează de ceva vreme. Ideile fixe, zăpăceala, comportamentul indecis, greșelile pe care le-am făcut în mod sistematic se transpun în a doua parte a zilei într-un fel de confirmare a faptului că nu avem nivelul ce ne-a fost atribuit, că erorile pe care le-am făcut și care au fost semnalate în prima parte a zilei sunt de fapt semne ale unui mare deficit. Aceasta va fi percepția care ne va zdruncina întreaga emoție a zilei. În realitate, ceea ce ni se impută acum este un fel de luptă împotriva greșelilor mici pentru a ascunde prin această acțiune marile greșeli ce nu pot fi explicate sau pentru deconspirarea cărora nu a sosit încă momentul potrivit. Astfel, vorbim de oameni mari care fac greșeli pe măsura funcțiilor deținute, dar care acum trag la răspundere oameni mici și îi umilesc pentru ca aceștia să pară, prin victimizarea lor, că sistemul care se construiește deasupra lor este unul perfect. Forma aceasta de acoperire a greșelilor proprii majore cu victimizarea celorlalți (ce ține mai curând de relația bună pe care Soarele și Luna neagră o definitivează în această zi și care are asupra întregii săptămâni o forță teribilă), are asupra acestei perioade un impact foarte mare. Această zi scoate în evidență, mai mult decât celelalte, inutilitatea dovezilor de putere, tocmai pentru că aceste dovezi de putere s-au bazat, în concepția omului mic, pe muncă. Ceea ce se întâmplă acum nu face referire la recunoașterea rezultatelor pe baza muncii, ci la anumite avantaje care vin din speculații. Aceste speculații trebuie să rămână vii, viabile, calibrate corespunzător doar pentru că există un om slab care crede în acuzațiile ce-i sunt aduse.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre ceea ce administrăm ușor dacă suntem echilibrați, despre ceea ce ne ajută să ne organizăm mai bine, să recunoaștem un sistem care este structurat corespunzător, să nu ne ghidăm după ceea ce este superficial și dezagreabil. Aspectele negative ale acestei zile sunt cele care ne împovărează și care ne transformă în victime, deși nu suntem. Vorbim în mijlocul acestei zile despre acțiuni săvârșite în absența oricăror scrupule, dar nu de unul simplu, ci de omul complicat care ocolește de fiecare dată calea adevărului. El caută să-și ocupe poziția prin abuzuri, să devină un om puternic doar pentru că persoana mai slabă crede în puterea sa. Să crezi în puterea unui om și să te simți puternic este un veritabil semn de evoluție. Să fii slab și să lucrez pe cel mai puternic este o dovadă că există ceva greșit În raportare. Dacă această raportare îi arată celui care se consideră inferior că mai sunt câteva etape pe care nu le-a împlinit, adică arată că totul este transparent, această condiție a abuzului nu se împlinește. Dacă totul este afectiv și se bazează pe explorarea emoției celui inferior care se vrea pe nivelul cel mai înalt atunci vorbim despre o manipulare, despre un abuz care nu poate duce spre evoluție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita asupra compromisului. Uneori o atitudine categorică trezește la realitate și persoana care s-a obișnuit cu abuzul, dar și pe cel care abuzează. Se poate ca etapele acestei treziri să fie dureroase, să rupă prietenii care păreau veșnice, însă rezultatul este benefic pentru sănătatea sufletului. Nu conflictul este cel care va defini statutul noului suflet liber, ci și momentul când a descoperit adevărul.

Plăcerile vinovate ne transformă în persoane nervoase. Căutăm să îndeplinim un rol dominant. Valorile iubirii sunt judecate corect. Ne căutăm circumstanțe atenuante. Avem nevoie de clarificări suplimentare. Opoziție. Vise despre o viață mai bună. Nu știm ce să facem, dar știm să ne condiționăm. Indulgența nu folosește la nimic. Căutăm circumstanțe atenuante pentru că suntem foarte receptivi.

Luna își încheie astăzi tranzitul său prin zodia Gemeni și multe din ideile pe care le-am avut în ultima perioadă trec printr-o analiză strictă, sunt raportate la modele sociale, sunt inventariate, ridicate, valorificate. Vom trece, astfel, prin opoziția Lună-Jupiter, care este pentru momentul de față un episod dur de justiție, unul când anumite convingeri ne sunt zdruncinate, când încrederea în sine cere o verificare atentă, când ne sunt oferite motive de a ne întoarce din drum. În mod paradoxal, momentul acesta ne arată că trebuie să mergem mai departe oricât de confortabilă poate fi o întoarcere. Această continuare a drumului este un fel de inversare aplicată strict stagnării spre care suntem îndemnați acum și pe care am resimțit-o în prima jumătate a acestei săptămâni. A ne preocupa să oferim celorlalți dovezi de putere, de eficiență, de sensibilitate sau de puritate a însemnat un consum inutil de energie. Acum descoperim că a rămâne în această zonă nu este cea mai bună soluție. Spre seară, Luna va trece pe zodia Rac și ne va face mult mai sensibili și mai atenți la ceea ce avem de protejat, de înțeles, de tolerat, de iubit. Acesta este momentul când ne gândim că poate colaborarea de până acum a fost într-un impas și avem nevoie de o ușoară revigorare. Revigorarea pe care o gândim acum face parte din evoluția acestei săptămâni care se realizează pe acest tronson al răbdării și al discernământului. Este foarte posibil ca ziua de 15 noiembrie să ne-o petrecem vorbind despre lucruri care s-au întâmplat cu mult timp în urmă și care la momentul respectiv nu au avut importanța emoțională pe care le-o dăm acum. Asta nu înseamnă că suntem oameni mincinoși, că ascundem ceva, ci înseamnă că am evoluat, că înțelegem ceea ce ni s-a întâmplat, că putem fi pregătiți pentru un salt. Această schimbare, acest salt va veni începând cu 20 noiembrie, după ce Mercur își va încheia deplasarea retrogradă.
Prin urmare, 15 noiembrie ne vorbește despre curajul de a ne ascunde, fără a fugi din fața realității, ci de a ne diminua din entuziasmul care ne scoate tot timpul în față. Avem ocazia acum să aplicăm planurile ascunse, chiar dacă, pe alocuri, ele sunt zdruncinătoare, chiar dacă ne sperie oamenii cu care am putea să colaborăm, cu situațiile pe care ar trebui să le înfruntăm. 15 noiembrie este o zi a curajului dovedit prin ceea ce decidem, nu prin ceea ce suportăm din ceea ce ni se întâmplă. Ceea ce este obscur ni se revelează acum, doar trebuie să fim atenți. Informațiile speciale vin prin cuvintele celorlalți, chiar dacă ei nu sunt conștienți că transmit un astfel de mesaj, prin emoțiile pe care simt nevoia să le reverse asupra celorlalți, chiar dacă nu au deocamdată conștiința impactului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa împiedicați de ideile preconcepute, de sentimentele obsesive, de recomandările insistente ale celorlalți. Omul liber explorează, chiar dacă după această călătorie constată că nimic nu este mai frumos și mai valoros decât ceea ce a avut deja acasă înainte de a porni în această aventură.

Divergențe de opinii. Se schimbă datele problemei. O contestație ne scoate dintr-o încurcătură. Dezechilibrele ne ajută să scoatem în evidență calitatea umană. Reverberații. Domeniul material ridică o problemă de adaptare. Gândim ceea ce ne folosește. Viitorul este diferit față de cum credem că este. Observarea prezentului nu ne ajută să creionăm etapele viitoare.

Deși ziua aceasta aduce împlinirea unor unghiuri foarte frumoase, sunt câteva elemente delicate pe care ar trebui să le avem în vedere pentru a nu ne pierde cu firea sau a nu înțelege greșit conjuncturile pe care le parcurgem. Relația proastă pe care Luna și Junon o definitivează în noapte acestei zile arată că intrăm în acest spațiu cu resentimente, cu convingerea că unele lucruri nu sunt posibile, chiar dacă poveștile frumoase pe care le-am auzit până acum ne-au impresionat. Cu această nedumerire începem noul ciclu draconitic, cu aceste gânduri trecem prin conjuncția Lunii cu Capul Dragonului. Vom rămâne în continuare senini față de ceilalți, vom fi în continuare încrezători că faptele pe care le vom face ne vor defini și că nu este important să împărtășim nimic din ceea ce trăim pentru că bucuriile și nefericirile ne reprezintă și dacă le împărtășim ele nu se înmulțesc și nici nu scad. Ceea ce ne oferă ziua de 16 noiembrie este un fel de blazare care va fi ascunsă în spatele unor zâmbete foarte largi pentru că acestea au fost exersate. Oamenii care vor insista că sunt foarte fericiți cu ceea ce au acum, foarte mulțumiți cu ceea ce primesc, foarte încântați cu ceea ce au împlinit, cei care încearcă să demonstreze acest preaplin sunt de fapt îngroziți de golul pe care îl conștientizează și care se va acutiza în perioada următoare. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că după ce Luna va trece peste Capul Dragonului va împlini un unghi bun cu Mercur retrograd. Dacă Mercur nu ar fi fost retrograd întregul mesaj ar fi fost bun, însă de această dată bună este doar intenția, doar ceea ce crede cel în cauză, nu și ceea ce se înțelege din ceea ce spune. Atunci când suntem învățați de părinți să avem măsură în ceea ce spunem, în ceea ce exprimăm sau în ceea ce destăinuim se face referire la anumite elemente care nu țin de aceste situații astrale marcate de retrogradarea lui Mercur. Retrogradarea lui Mercur aduce nu doar confuzie în termenul exprimat, ci și o anume discontinuitate în a alege momentul potrivit când ar trebui ca o persoană să spună ceva despre sine, să se arate într-un anumit fel.
Prin urmare, 16 noiembrie ne vorbește despre măsură. Legăturile de acum ni se vor părea obositoare, dar dacă lumea rade, dacă oamenii se distrează, dacă găsim în jur motive de destindere atunci ni se pare că totul este echilibrat. În realitate, căutarea în sine a distracției, a deconectării, a relaxării arată fuga de un gol interior. Astăzi viața ni se va părea foarte interesantă, însă nu este indicat să îi punem acesteia în preț. Nu este indicat să vindem ceea ce deținem doar pentru că avem în jur oameni care cumpără orice, care primesc ceea ce oferim, care ne îndeplinesc anumite solicitări doar pentru că, în insistența nemăsurata a momentului, avem o foarte mare putere de convingere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi neglijenți cu ceilalți. Cel care întâi îi ascultă pe ceilalți și descoperă motive de bucurie din ceea ce i se oferă este un om care nu fuge de golul său, ci își umple ființa cu bucurii reale, nu cu cele artificiale.

Schimbarea opiniei nu arată că suntem slabi. Dependență de o opinie mult mai bună. Experiențele personale sunt încadrate corect. Ne conduce gândul cel bun. Spiritul critic este de bun augur. Avem relații cu oameni care știu să se orienteze. Potrivire de caracter. Viziune amplă. Rigiditatea arată cât de slabi sunt cei care doar spun că ne susțin, dar nu și demonstrează lucrul acesta.

Ceea ce vine spre noi în ultima zi a acestei săptămâni ne îndeamnă să fim atenți la persoanele care au alte nevoi decât cele pe care le avem noi, la oamenii care trec prin momente delicate și care ar putea să ne spună nu că dintr-odată balanța valorilor s-a schimbat, ci că sunt pedepsiți de o justiție divină, că își primesc ceea ce au meritat de mult timp. Ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre sacrificiile pe care un om profund le face atunci când alege să gândească frumos despre o persoană care se află într-un moment delicat al vieții. Asta înseamnă că ne vom întâlni acum cu oameni care trec prin confuzie, iar noi, la rândul nostru, asemenea lor, prin rezonanță, avem nevoie să observăm e anume din vibrația personală ne face să interacționăm cu ei, de ce ne-au ieșit în cale. Acolo unde această armonie nu este respectată, acolo unde acest schimb de experiență nu este împărtășit apare un conflict. Conflictul acestei zile le spune multora că experiențele pe care le-au avut de-a lungul acestei săptămâni sunt inutile. Unii vor merge chiar mai departe și se vor arăta foarte dezamăgiți de întâmplările pe care le-am considerat în ultimele două zile foarte frumoase și reprezentative, dar pe care acum le vor refuza categoric. Vorbim, așadar, acolo unde acest schimb de experiență nu este împărtășit, despre o schismă. Cel puternic va înțelege că violența se stinge prin creativitate, prin sentimente împărtășite, prin sensibilitate și prin acceptarea acelor legături care intensifică emoțiile, care creează relații amoroase, chiar dacă ele par, deocamdată, greșite, aberante, imorale, într-un contrast teribil cu tot ceea ce au crezut până acum.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre libertatea mesajului care ne ajută să înțelegem că experiențele pe care le-am avut până acum fac parte dintr-un plan mult mai mare. Dacă judecăm totul după răspunsul imediat, nu ajungem la ținta pe care ne-am propus-o. Acum realizăm că ceea ce ni s-a întâmplat de-a lungul acestei săptămâni ne oferă o experiență teribilă, ne ajută să înțelegem că nu este necesar să dovedim cuiva că putem sau știm să facem ceva, ci este suficientă simpla interacțiune. Uneori este nevoie de un astfel de probatoriu, dar nu este necesar să facem din lucrul acesta o condiție. Cel care caută să convingă, vrea să se înconjoare de oameni care nu sunt interesați să descopere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza gândul că omul care suferă este neapărat un om rău. Durerea unui om poate fi înțeleasă doar dacă este ascultată. Cel care va dori să înțeleagă mai mult despre durerea unui om va căuta să se raporteze la ceea ce o provoacă, la mesajele care vin din anturajul care o întreține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.