Venus si Jupiter stralucind la apus!

Sfarsitul lunii noiembrie aduce pe cer o superba conjunctie Venus-Jupiter. Cu evenimentele astrononice in care Luna construieste, prin conjunctii, splendide evenimente astrale, am mai vazut si vom avea ocazia, periodic, sa vedem. Conjunctia Venus-Jupiter, la grad perfect va avea loc pe 1 decembrie 2008, ora 10:44. Asta inseamna ca o buna vizibilitatea va avea loc cu putin timp inainte ca aceste planete sa treaca de descendent in cadranul al II-lea, adica sa apuna (Venus apuna la 19:12, iar Jupiter la 19:25).
Pornind de la conjunctia Luna-Venus in ziua de 1 noiembrie, cand Luna, abia vizibila dupa conjunctia cu Soarele, trece pe sub Venus, si pana la sfarsitul lunii, Venus se va apropia vertiginos de Jupiter (cate un grad pe zi) devenind, in seara zile de 30 noiembrie, impreuna cu Marele Benefic, doua punct stralucitoare pe cer in zona vestica.

CALENDAR NOIEMBRIE

Si mai interesanta va fi seara zilei de 1 decembrie cand Luna in jurul orei 18:00 va face conjunctii succesive intai cu Jupiter, ramas in urma, si apoi cu Venus, creand un spectacol astral special.
Gandindu-ne ca din vechime oamenii si-au ridicat privirea spre cer nu numai pentru a invoca ajutorul divin, ci si pentru a scruta universul astral si a-i afla secretele, am putea sa procedam la fel in serile zilelor din finalul lunii noiembrie si inceputul lunii. In general trecerea unei planete prin casa VII aduce o nevoie de relationare, un interes fata de asociere sau grupuri, o placere de a interactiona pentru a solutiona un conflict sau pur si simplu de dragul de a ne pierde timpul in mod placut.
Relatia speciala pe care o presupune acum apropierea lui Venus de Jupiter este una cat se poate de benefica. Se stie ca, in astrologie, Venus, in calitate de Luceafar de seara, este melancolica si poetica, aducand oamenilor gust pentru activitati rafinate, preocupari artistice, intelegere si interes pentru a armoniza o relatie, indiferent care va fi sacrificiul pe care va trebui sa-l faca. Implicand aceste trasaturi in contextul unui Jupiter in casa VII, puteam asista la momente speciale de constientizare. Casa VII, ca interval astrologic care gazduieste acest eveniment, nu este intotdeauna responsabila de armonie si echilibru, ci chiar de lipsa de armonie si conflict. Este adevarat ca valentele acestea sunt transmise cu statut de informatie si ca in masura in care mesajul il mobilizeaza atat de tare pe individ incat sa treaca la actiune, atunci finalitatea negativa ce poate fi adusa de aceste planete este imediat evaporata. Intelegem, de aici, ca trasaturile acestei case unghiulare sunt de o mare valoare morala. Actiunea si reactiunea, informatia, avertismentul si constientizarea sunt de asemenea apanajul sau, ajutandu-l pe om sa inteleaga mai bine contextul in care se afla. Relatia ei va fi una directa, cu casa I, indicand domeniul interpersonal in care individul doreste sa actioneze, si indirecta, cu casa XII, in care avem de-a face cu o penitenta, cu o sanctiune fata de avertismentul anterior ce nu a fost observat sau luat in seama.
In contextul acestui frumos eveniment astronomic, mesajul astrologic este, in mare parte, unul pozitiv. Avem de-a face cu o sporire a interesului fata de celalalt, cu intensificare a nevoii de a relationa intr-un cadru elevat, rafinant, dar si cu o acuta dorinta de a elimina probleme sau chiar toxine de natura fizica, emotionala sau mentala.
Insa, in derularea lor, actiunile predispuse vor suferi de lipsa de control direct. Chiar daca Jupiter si Venus se ridica la apus in Capricorn, Soarele, Mercur si Marte sunt in Sagetator si vom considera ca, daca tot exista armonie si sentimentele pozitive sunt declarate sau garantate, scopul scuza mijloacele.
Asadar, serile ultimelor zile din noiembrie si inceputul lui decembrie sunt supuse riscului de a rani fara intentie sau de a gafa in mod exemplar, atunci cand nu vom lua in considerare ca armonia trebuie traita in simplitatea in care se arata si ca a schimba ceva din ceea ce natura, destinul, astrele, parintii, prietenii, institutiile etc etc ne ofera este o mare greseala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.