Nu va lasati copiii vaccinati!

A inceput campania de vaccinare a fetitelor de 10-12 ani impotriva cancerului de col uterin. Am remarcat cu stupoare faptul ca dezinformarea face, si de aceasta data, casa buna cu disperarea parintilor care nu doresc sa-si vada copii in suferinta. In cateva cuvinte, nu pot decat sa-mi exprim indignarea in fata acestei masuri prin care, in mod pervers si aberant, se pune inaintea sanatatii un interes financiar.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat miercuri declansarea campaniei de vaccinare impotriva cancerului de col uterin in randul fetitelor de clasa a IV-a. Astfel, din 24 noiembrie 2008, fetitele cuprinse intre 10 si 12 ani vor fi vaccinate impotriva virusului Human Papilloma Virus, despre care se spune ca produce cancerul de col uterin. A doua si a treia vor fi programate in ianuarie si respectiv mai 2009, astfel ca in termen de 6 luni, se doreste finalizarea vaccinarii celor 110.000 eleve.
Virusul [Human Papilloma Virus] este asociat cu cancerul de col uterin si de aceea vaccinul respectiv este prezentat ca un vaccin anticancer de col uterin. Nimic mai fals! In primul rand, acest virus reprezinta doar un factor de risc pentru cancerul de col uterin si nu cauza lui. Exista cazuri de cancer de col, in care nu s-a detectat prezenta acestui virus. In al doilea rand, procentul de evolutie spre cancer a unei infectii HPV este foarte mic, majoritatea infectiilor fiind eliminate intr-un interval de 2-3 ani, chiar in absenta oricarui tratament. Acesta este un alt argument in favoarea ideii ca un sistem imunitar echilibrat poate face fata si acestui tip de virus. Pe de alta parte, vaccinul contine doar cateva tipuri de HPV, cele mai frecvent asociate cu cancerul de col uterin. Dar exista zeci de tipuri de HPV si este posibil ca peste o vreme sa se descopere ca si alte tulpini ale virusului sunt asociate cu cancerul, si atunci va urma un nou vaccin, apoi un altul si altul… Pe de alta parte, infectia cu acest virus se transmite in principal pe cale sexuala. Este adevarat ca exista si alte posibilitati de contaminare, dar tipurile pentru care exista vaccinul se transmit mai ales pe cale sexuala. Or, nu este logic sa faci un asemenea vaccin la fetite care inca nu si-au inceput viata sexuala. Se presupune ca prin vaccin se obtine o imunitate pe termen lung, dar trebuie avut in vedere faptul ca vaccinul nu este utilizat de mult timp pe scara larga, deci nu se stie care va fi, de fapt, perioada pentru care asigura protectie. La fel a fost si cazul vaccinului impotriva hepatitei B. In momentul in care s-a utilizat pe scara larga, s-a constatat ca perioada de protectie nu este asa de lunga cum se preconiza. Si mai exista un neajuns. Vaccinarea are efecte negative si asupra unui sistem imunitar sanatos. Fiecare vaccin care este administrat reprezinta de fapt un stimul puternic pentru organism, pentru sistemul imunitar, in mod special. Dupa fiecare asemenea stimul, el face eforturi ca sa-si adapteze mecanismele de aparare la microbul respectiv. In momentul in care se face un alt vaccin, apare un nou stimul care actioneaza asupra imunitatii. Cu cat sunt mai multi asemenea stimuli si cu cat sunt administrati de la o varsta mai tanara, cand imunitatea nu este bine definitivata, cu atat creste riscul ca sistemul imunitar sa nu mai faca fata si sa cedeze. Pentru a face o comparatie plastica, putem spune ca lucrurile se petrec similar cu un material elastic care este supus constant unor socuri. La inceput, acest material face fata socurilor, dar daca acestea se tot repeta, isi pierde elesticitatea si chiar se poate rupe.” (Dr. Rares Simu, medic specialist in imunologie clinica si alergologie).
Pentru a va informa despre importanta vaccinului, atunci cand este necesar de facut, dar si despre implicatiile pe care le are o astfel de campanie, aberanta si construita impotriva elementarului bun simt, va rog sa cititi articolul din Formula AS, in care doctorul Rares Simu, medic specialist in imunologie clinica si alergologie ne vorbeste despre implicatiile acestui procedeu medical, pe intelesul tuturor.
Protejati-va copii! Nu-i lasati pe cei care se ocupa de afacerile Ministerul Sanatatii sa le distruga sanatatea.

Vaccinurile intre „DA” si „NU” – Dr. Rares Simu, medic specialist in imunologie clinica si alergologie

 

1 thought on “Nu va lasati copiii vaccinati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.