The Wizard of Gore (2007)

Montag the Magnificent (Magnificul) este un maestru iluzionist, care isi tine spectacolele alegand femei voluntare din public. Spre uimirea audientei, Montag creeaza iluzia ca le dezmembraza trupurile. Dupa terminarea spectacolului femeile se intorc nevatamate in public. Insa la scurt timp, cadavrele incep sa apara: femeile care s-au oferit voluntar sunt gasite moarte dupa acelasi model pe care iluzionistul l-a mimat pe scena…
(sursa: http://openskyent.com/post_prod.html)

Filmul nu are nimic de-a face cu magia, vrajitoria sau cu ocultismul, ba dimpotriva, atunci cand trebuie sa o faca, intervine cu elemente naive, lipsite de o argumentare credibila, consistenta. Nu poate fi, insa, judecat din acest punct de vedere, pentru ca specificul filmului este altul. Este insa un film de demonstratie tehnica. Sunetul si efectele speciale sunt cele care dau o nota originala, personala cu totul si cu totul speciala. Nu cred ca mi-ar placea sa-l revad, nu cred ca ar putea sa sugereze asta cuiva, dar am ramas pur si simplu impresionat de varietatea sunetelor si de modalitatea speciala prin care sugereaza trairile complexe ale personajului, prin modificari originale de cadru si interventia geniala a sunetelor. Orice sunet produs are o surprinzatoare rezonanta organica, prezentate intr-o varitate si o combinatie atat de complexa, incat creeaza, extrem de bine, impresia unei alte dimeniuni, aproape ca simti trairile personajului, efortul sau de a identifica realitatea din tot ceea ce i se intampla.
Este o demonstratie de maiestrie tehnica, iar nivelul calitativ este atins si pentru ca aceste doua elemente sunt integrate foarte bine in firul epic al filmului. Poveste este insa o inventie a unei minti bolnave, regizorul, Jeremy Kasten, fiind considerat un excentric.
Merita vazut, dar in format DVD. Fara un sunet de calitate, filmul devine banal, cu scene haotice, cam vulgare si cu un final respingator, infantil.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.