Despre curăţarea ochilor si informatia energetica…

O metoda simpla si la indemana oricui de ingrijire a ochilor este spalarea lor cu apa de izvor. Procedeul este simplu: intr-un vas cu apa de izvor se introduce intreaga fata si se deschid ochii in apa realizandu-se miscari de rotatie a lor pentru a intra cat mai bine in contact cu apa. La inceput ustura si nu trebuie insistat foarte tare, atat cat sa nu va creeze o senzatie de disconfort. Este indicat ca procedeul sa se realizeze seara, inainte de culcare, pentru ca dupa curatarea lor ochii sa fie mentinuti inchisi. El poate fi aplicat, insa, ori de cate ori va simtiti ochii grei, obositi si incarcati de impuritati. Acest procedeu limpezeste vedere si se spune ca, practicat o perioada indelungata, ajuta in eliminarea problemelor oculare. Nu stiu daca o simpla spalare a ochilor poate reduse miopia sau hipermetropia, asa cum se spune, dar in mod sigur ofera o imediata senzatie de confort.
Un alt procedeu este acela de a stropi globul ocular deschis cu apa de izvor. In timp ce ochii sunt deschizi, cu mainile se arunca spre ei apa, in miscari repetate. Picaturile de apa curăţă, dar si maseaza globii oculari aducand o imediata stare de confort vizual.
De asemenea, si despre aceasta tehnica se spune ca, practicata o perioada indelungata, poate elimina problemele oculare.
Cert este ca apa, cu virtutile sale poate realiza atat o purificare fizica, ampla si reconfortanta, dar si energetica, prin minunatele sale proprietari magnetice.
In ocultism se recomanda ca, inainte de a fi folosita, apa trebuie incarcata energetic cu o intentie, dorinta sau speranta. Cum se realizeaza asta?
Dupa ce apa a fost pusa in vas se introduce un deget sau intreaga palma in apa si se emite mental o idee-forta, o dorinta, un ideal care va fi transferat apei. Durata acestui procedeu poate fi de la cateva secunde, pentru cei avansati care sunt obisnuiti sa lucreze cu energia, pana la cateva minute (2-3) pentru cei incepatori. Mesajul pe care il transferam apei trebuie sa fie cat mai aproape de realitate. Ar fi absurd sa transferam un mesaj gen: “Imi doresc sa castig la loto!” si sa ne asteptam sa ne vindecam miopia curatandu-ne ochii cu aceasta apa.
Perseverenta este o alta conditie a succesului.
Incarcarea energetica a apei este folosita de bioterapeuti. Multi dau impresia ca numai ei pot face asta. Fals! Oricine poate face asta si cu rezultate la fel de bune.
Transferati apei dorinte spirituale, ample, din realizarea carora sa aveti multiple avantaje, gen: “Liniste”, “Vointa”, “Vitalitate” “Intelegere” “Cunoastere”. Idei-forta gen “Imi dorec sa fiu iubit(a)” “Imi doresc sa nu ma mai cert cu X” “Imi doresc sa am de lucru” pot fi de asemenea transferate apei, alimentului.
Folositi acest procedeu pentru orice lichid pe care il consumati. Oferiti alimentelor o informatie buna, corecta, precisa, pentru a le invia, pentru a le face potrivite pentru organism si va va fi mult mai usor ca, prin aportul constient si interventia directa, sa va indepliniti idealul.
Transferul informatiei intr-un aliment nu inlocuieste efortul de a actiona in aceasta directie, ci aduce un plus de forta, ca un ajutor venit in acel sector, acolo unde controlul este la cote minime.
In Filocalie se spune: “Dai vointa, iei putere”. Asadar, perseverati!

4 thoughts on “Despre curăţarea ochilor si informatia energetica…

 1. chelarujenica spune:

  F.f .adevarat ce ai spus tu . Este o tehnica cunoscuta din mosi stramosi ,numai ca in zilele noastre s-au pierdut multe , multe traditii inclusiv aceste tehnici…..ma bucur ca mai exista oameni care le aminteste si celor din jur ca exista lucruri simple care le pot fi de folos…….TOT RESPECTUL PT. D-VOASTRA…….JENICA CHELARU …VASLUI….

 2. Lilly spune:

  Tehnica aceasta imi aminteste de acele tehnici de activare ale plexului solar. Mai sunt multe astfel de procedee de contopire cu universul si trezirea sau stimularea centrilor nervosi care corespund energiei solare si neptuniene in trup, cum ar fi imbaiatul picioarelor, sau sa asezi palma stanga in zona abdomenului si cea dreapta paralel cu cea stanga pe spate si pe tulpina unui arbore, tehnici ce tin mai ales de reflexoterapie.

 3. Lilly
  sunt absolut de acord. Tehnicile trebuie insa alese cu mare grija. Multe s-au mostenit, cum spunea Jenica, din mosi stramosi, insa ele trebuie selectate dupa nevoile pe care le are individul, dupa rezonanta sa, dupa gradul sau de intelegere si dupa puterea sa de deschidere. Conteaza insa si modul cum este prezentata o tehnica. De exemplu, daca ii spui cuiva ca meditatia cu oul de lumina ii este utila, s-ar putea sa nu prinda asa cum i-ar prinde daca ii spui, „identifica-te cu lumina unei lumanari, fii una cu ea”. Rezultatul este acelasi. Cei care au folosit oul de lumina stiu ca de la un punct incolo vizualizarea intregeste perceptia si intreaga structura participa la meditatie schimband observatia activa in stare activa. Aceasta stare activa este o stare de cunoastere, iar cunoasterea este principala consecinta a meditatiei cu oul de lumina.
  Tehnicile trebuie alese asa cum alegem florile, dupa rezonanta, dupa cum ne cheama din raft, dupa cum ne simtim in prezenta lor.

 4. Lilly spune:

  Da, pana sa ajungem la o rezonanta care sa realizeze aceasta legatura trebuie mai ales sa rezonam cu tot ceea ce tine de viata si sensul ei. Energia solara nu e suficienta pentru a putea completa portretul perfectiunii. Reflexoterapia are intr-un fel o menire spirituala de a ne accesibiliza valorile de baza ale noii ere ce promite sa inceapa. Sincera sa fiu eu simt efectele centurii fotonice si transformarile pe care le promite a le realiza inca din 2007, nu stiu insa daca in 2012 va avea loc vreo transformare, inclin sa cred ca nu pentru ca Soarele nu pare din punct de vedere global a radia din interiorul centurii fotonice, cel putin nu asa cum se descriu efectele intrarii acestuia, prin caderi globale ale electricitatii… mda, poate ca s-a razgandit!:)).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.