Luna si Saturn

Un alt element pe care am putea usor sa nu-l luam in seama este conjunctia Luna-Saturn. Relatia speciala dintre cele doua plante are o valoare karmica foarte mare, in sensul ca atat Luna cat si Saturn fac din trecut o prioritate. Acum Saturn este retrograd la 1 grad Fecioara si face o opozitie cu Neptun la 23 grade Varsator. Peste acest aspect, acum, se suprapun si Nodurile lunare, aducand prea multa determinare in situatiile pe care le parcurgem. Poate prea mult in ultima perioada, trecutul se ascunde printre pasii nostri, dar, dupa cum vedem in ceea ce se intampla, niciodata nu este suficent, pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura.
Aceasta aglomerare de planete aduce spirit critic, nesincronizare, reprosuri, teama de trecut, agoasa si inhibitie. Influenta este vizibila inclusiv la nivel fizic, fiziologic, moment in care apa redevine prea rece, iar miscare ei se indreapta spre zonele unde exista deja o afectiune. Adica, se intetesc durerile in locurile cele mai sensibile, digestia nu este la cotele cele mai bune si creste sensibilitatea la frig si umezeala, insa nu ca un semnal de alarma, ci ca o slabire a corpului, acum, cand pe cer Luna se apropie de Saturn.
Momentul premergator conjunctiei este foarte important pentru ca ridica o opozitie Luna-Neptun si aduce in planul real iluzii uitate, vise si sperante care nu se pot realiza, teama de a vorbi sau scrie si tendinta de a invinui pe altcineva de aceasta tendinta. Inainte de conjunctie, mintea noastra va fi supusa unui teste greu, pentru ca energia cu care lucreaza se sprijina pe teama, neputinta, esecuri, dar si pentru ca in momentul conjunctiei contractia energetica, generata de aspect si vizibila pe corp, minte si suflet, aduce o departare de jovialitatea, tonusul si increderea din ultimele zile si justifica neputinta si esecul.
Acum, cand Saturn se afla in primele grade din Fecioara, cand mai realizeaza cu Neptun aceasta opozitie si cand Nodurile lunare trec pe acolo, aducand disperare, preschimbare, reconfigurarea idealurilor, frica de necunoscut, trebuie sa fim atenti si sa nu permitem fricii sa ne atinga starile de interiorizare, puterea, increderea si convingerile.
Se spune, ca atunci cand Luna se apropie de Saturn omul are acces la Eul superior si ca prin relatia Luna-Saturn omul se apropie de esenta lucruruilor prin perceperea corecta a realitatii. In acest raport sunt mobilizate valorile personale pentru a le sublima in valori impersonale. Aceasta transcendere este un proces laborios si el implica dorinta de a preschimba si vointa de a actiona. Discernamantul este instrumentul cu care trebuie sa lucram.
Tot anul 2008, Luna va fi supusa unor grele incercari pentru ca inainte de a deveni ctitor, alaturi de Saturn, prin conjunctie, ea este alungata din sfere inalte, ridicand o opozitie cu Neptun.
Prin urmare, cand Luna trece prin Leu, sa ne asteptam la stari proaste, efort fara finalitate, munca in zadar, aspiratii desarte si asta in niciun caz pentru ca planetele se opun vietii noastre echilibrate, ci pentru ca prin golul astral pe care il realizeaza ne arata noua ca suntem departe de calea Luna-Saturn – adica evolutie prin perceperea corecta a realitatii, iar pentru a percepe corect realitatea inseama sa fim permanent constienti ca exteriorul reflecta interiorul si invers.
Aceste zile sunt un dar, o sansa de a descoperi despre noi insine, prin conditionare, ceea ce altfel nu am putea.
Conjunctii Luna-Saturn pana la sfarsitul anului 2008
Marti, 15- 4-2008, ora 19:46 Conjunctie Luna-Saturn
Marti 13- 5-2008, ora 1:04 Conjunctie Luna-Saturn
Luni 9- 6-2008, ora 10:16 Conjunctie Luna-Saturn
Duminica 6- 7-2008, ora 22:58 Conjunctie Luna-Saturn
Duminica 3- 8-2008, ora 14:02 Conjunctie Luna-Saturn
Duminica 31- 8-2008, ora 5:23 Conjunctie Luna-Saturn
Sambata 27- 9-2008, ora 19:30 Conjunctie Luna-Saturn
Sambata 25-10-2008, ora 7:27 Conjunctie Luna-Saturn
Joi 21-11-2008, ora 16:18 Conjunctie Luna-Saturn
Joi 19-12-2008, ora 0:59 Conjunctie Luna-Saturn

Photobucket

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.