Opozitia Marte-Jupiter

Opozitia Marte-Jupiter din 24 aprilie 2008, ora 16:22 este un aspect interesant si nonconformist.
Opozitia Marte-Jupiter aduce in primul rand un conflict de interese, o disputa de idei abordata in mod aprins, coleric, eventual in public, in locuri unde se aduna cat mai multi oameni. Valorile personale se opun celor colective, iar rezultatul este unul nefericit. Nu mai este niciun secret ca in aceasta perioada oamenii nu se mai inteleg, pentru ca de ceva vreme incoace foarte multe influxuri astrale sunt canalizate, in special in ingress, de aspecte agresive. Aceasta opozitie se incadreaza in cadrul general prin faptul ca aduce pierderi de obiecte de pret. In Capricorn, Jupiter nu tine la valorile pe care le castiga in viata de zi cu zi, ci mai curand la cele pe care el sau prietenul sau cel mai bun le-a castigat la licitatie, cele pe care patina timpului a trecut de mai multe ori si care sunt apreciate tocmai pentru ca sunt vechi, cunoscute, apreciate deja de altii. Atunci cand se opune lui Marte, obiectele vechi, valorile stravechi, autoritatea, varsta este pusa fata in fata cu inovatiile si teribilismul vietii cotidiene. Modernismul ataca traditionalul, un fel de tuning facut dintr-un elan adolescentin, dintr-o nesabuinta a tineretii.
In astfel de momente se greseste. Oamenii dau in mintea copiilor, cum se zice, si erorile sunt atat de hilare si ciudate incat pot fi trecute usor cu vedere, tocmai ca sunt facute din naivitate.
Aspectul este insa mai putin agresiv decat ne asteptam. Mercur este planeta mediatoare si, din Taur, ii protejeaza pe cei asezati care se gandesc de 10 ori pana sa faca un pas, dar si pe cei tineri carora, acum, le apara interesul, statutul si demnitatea profesionala. Se pare ca aspectul ii vizeaza mai mult pe cei in varsta si din aceasta categorie mai mult pe femei. Atentie asadar la teribilisme si iesiri necontrolate, atentie la obiecte ascutite, la temperatura apei de la robinet, din instalatia de racire de la masina sau la temperatura corpului. Cele doua planete sunt de ceva vreme in aceste zodii reci si au obisnuit organismul cu o anumita temperatura, cu un anumit ritm, iar dinamismul de acum, chiar daca nu este la fel cu situatia cand planetele sunt in semne calde, efervescente, efectul va fi acelasi.
In ultima perioada, aceste planete s-au mai opus in ianuarie 2006 si iulie 2007 cand Marte era in Taur si respectiv in Gemeni. Prin urmare, exista o cursivitate a opozitiilor pe care Marte le realizeaza cu Jupiter, nu din cauza sa, ci din cauza lui Jupiter care sta aproximativ un an in fiecare semn, si aduce continuitatea conflictelor, incercarilor de factura sociala, dar si a solutiilor cu care vine.
Sunt multe persoane care se declara sensibile la ciclul martian. Multi spun:”Am observat ca din doi in doi ani am parte de situatii similare”. Asa si este! Chiar daca Marte este impulsiv si are o doza de imprevizibilitate, predispozitiile sale nu surprind si fac parte dintr-o gama restrasa de trasaturi. Va fi diferita intensitatea, insa valoarea se va repede cu incapatanare.
Daca facem o retrospectiva personala si ne amintim de inceputul anului 2006 si de vara fierbinte a lui 2007 sigur gasim similitudinii. In primul caz am parcurs incercari de factura materiala, patrimoniale, ce aduceau profesiei, statutului imagine si valoare, iar in al doilea caz, cu Marte pe Gemeni, incercari din conjuncturi, intamplari total noi, surprinzatoare prin caracterul lor inoportun, dar enervante pentru ca au dovedit profunzime si au lovit cel mai mult sensibilitatea.
Acum, pe Rac, sunt incercate relatiile, dar, din fericire, nu rau, ci bine. 24 aprilie 2008 poate deveni o zi a impacarii, a intelegerii, a eliberarii de o tensiune acumulatat in timp. Oamenii ori se impaca pentru ca inteleg si nu-i mai apasa conflictul si mania, ori se elibereaza de tensiunea unui conflict fara solutii si realizeaza ca nu au ce sa-si mai spuna.
Va spun acest lucru, acum, in zilele de Fecioara, cand Luna abia s-a desprins de Saturn si cand mi-a aratat inca o data ca in aceasta perioada destinul te loveste acolo unde punctul este mai slab si mai dureros.
Traim intr-o perioada in care influxurile astrale ne duc cu prediclectie catre trecut, catre acele zone unde nu am putut sa rezolvam sau nu am dorit. Ceea ce vine acum din trecut este chemat de noi. Asadar avem sesiune de restante si vom promova daca vom invata mai mult decat am invatat altadata! 

Photobucket

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.