Peste puţin timp intrăm în 2011, cu speranţă, cu bucurie sau cu teamă, cei mai mulţi cu un gust amar, acela al dezamăgirilor. Vă doresc să aveţi un an mult mai bun decât se arată în previziuni, mult mai puternic si, pentru că influxurile astrale ne spun că 2011 este un an unic în întreaga existenţă, vă doresc putere multă, ambiţie şi puritate sufletească pentru a face acum un salt evolutiv spectaculos.
La mulţi ani, 2011!
Acest an unic in intreaga noastra existenta, asa cum spune Gheorghita, nu poate fi decit unul indumnezeit! La multi ani tuturor!
LA MULTI ANI! Sa va dea Dumnezeu multa liniste in suflet, pace si armonie.
La multi ani!Noul an sa va daruiasca liniste,multa sanatate si lumina de care aveti nevoie pentru a ne fii calauza pe mai departe!Pentru ca asa cum v-am mai spus si altadata sunteti un deschizator de drumuri si un model de urmat.Multe multumiri pentru altruismul dumneavoastra si multe felicitari pentru cunoasterea si cultura dumneavoastra!
La Multi Ani!
LA MULTI ANI !
MULTA PUTERE SI DISCERNAMANT IN 2011 VA DORESC TUTUROR!
cU MULT DRAG, DIN NOU, LA MULTI ANI!
La multi ani!
puteti sa ne spuneti daca vor mai fi previziuni pentru intregul an 2011 la Urania ?
pentru anul 2011 va dorim sanatate si sa continuati cu perseverenta dvs in prezentarea tendintelor astrale
cu stima, N
„puteti sa ne spuneti daca vor mai fi previziuni pentru intregul an 2011 la Urania ?”
nina, mi-am ingaduit sa-ti raspund eu, deoarece am urmarit emisiunea saptamanala de vineri, 31 decembrie; si undeva, in primele minute ale emisiunii , vorbind despre eclipsa de pe 4 ianuarie, Urania a spus:”anul viitor va fi un an cu 6 eclipse; nu vreau sa anticipez insa CEEA CE VA FI O ALTA ANALIZA A ANULUI VIITOR..”
Este posibil, ma gandesc, ca viitoarea emisiune sa fie dedicata anului 2011..
Mihaela, multumesc pentru informatie;
Nina
Un An Nou, cu pace in suflet si bucurie! Doamne Ajuta!
Buna seara, d-le Coser si La multi ani!
Am si eu o intrebare nascuta din lectura cartii d-voastra si dupa alte cateva lecturi in care am intalnit aceasta informatie (ex. M. Eliade – Imagini si simboluri ). E vorba de punctul vernal si de recunoasterea oficiala care ar trebui sa vina din partea astrologilor in legatura cu distanta dintre zodii si constelatii care nu mai e aceeasi ca si atunci cand au fost stabilite actualele efemeride!Inteleg faptul ca avem la dispozitie zodiacul sideral, dar intrebarea mea e cati il folosesc!La fiecare inceput de an, ne mai trezim cu un comunicat de presa al astronomilor care ne spun ca nu e asa cum credem, probabil pana cand va veni si o reactie oficiala din partea mai multor asociatii de astrologi!Nu am gasit la Dane Rudhyard nici o informatie despre acest subiect ( poate exista si nu am gasit-o eu )!Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce se petrece cu acest punct vernal si de ce ar fi nevoie din partea astrologilor actuali pentru a fi inlaturata confuzia!Sunt convinsa ca raspunsul d-voastra va fi de mare folos si altora, nu numai mie, ca de obicei!Va multumesc anticipat si sper sa gasiti ceva timp si pentru intrebarea mea!
Cu stima, Ioana Binea
Ioana,
Astrologia este o stiinta ezoterica si tocmai de aceea valorile reale, astronomice, uneori nu folosesc astrologului pentru ca instrumentul sau de lucru este întelegerea mesajului astral, dar în raport cu ecosistemul planetar în care noi, oamenii, ne ducem existenta. Daca vei compara definitiile pozitiilor planetare pentru cele doua tipuri de sisteme vei realiza ca în sistemul sideral nu te regasesti, fara sa poti cumva sa-ti explici de ce este asa. Întrebarea ta nu este singulara, cu siguranta multi se gândesc la faptul ca influentele astrale, de vreme ce nu sunt consemnate în tabele dupa cum sunt pe cer, ar putea sa fie o fantezie colectiva sustinuta pe atractia omului catre mister, catre spectaculos sau catre un instrument care sa-i spuna în termeni simpli, accesibili lui, cum este el ca om sau ca va trai mai bine. Proba de foc este astrologia previzionala. Atât timp când dupa aceste pozitii, pe care nu le consideram reale, comportamentul omului poate fi anticipat, în linii mari sau punctual pe evenimente sociale ori personale, înseamna ca în aceasta ecuatie astrala, în acest determinism astral intervine, nu ca factor determinant, ci coagulant ori catalizator, mentalul colectiv, ale carui modificari se produc lent, poate prea lent fata de deplasarea anumitor astri.
Stiu de diferentele majore care exista între ceea ce folosim noi acum si sistemul sideral si nu cred ca este necesara o atitudine atât de categorica acum. Punctul Vernal este în Pesti si înca suntem în era care a explorat astrologia într-un mod atât de amplu si a îmbogatit-o, prin reprezentatii sai de seama, cu modificari de întelegere si ajustari ale instrumentelor de lucru. Atunci când va trece în Varsator probabil ca se va face o relocare a ingres-urilor zodiacale nu pentru ca se schimba era, pentru ca la trecerea din Berbec în Pesti nu s-a facut asta, ci pentru ca este genul de influenta majora de care poate fi raspunzator Varsatorul. Consider ca acum nu este necesara o astfel de modificare. Astrologii se descurca foarte bine în sistemul acesta, iar cei care spun ca nu se descurca si vor schimbarea sunt invitati la studiu, nu la ghicit în ghioc. Astrologia cere mult studiu, analiza, efort de întelegere, obiectivare. Daca nu vor sa se rafineze prin acest gen de provocare, atunci se pot îndrepta spre astrologia hindusa care foloseste deja sistemul sideral si si-a dezvoltat instrumentele în conformitate cu aceste pozitii.
Eu sunt mult prea mic sa pot cuprinde acest înteles. Nu stiu de ce acest sistem functioneaza, dar în ceea ce ma priveste el este verificat. Ma încânta mult ideea de amestec între umanul reprezentat prin mentalul colectiv sau egregorul acestei planete si fortele complexe impuse de magnetismul astral. Este mult mai aproape de sensibilitatea pe care viata însasi o sadeste în fiinte si o alimenteaza prin armonie, interactiune, nu printr-un determinism atroce în care nu ai dreptul sa intervii pe motiv ca, în raport cu o planeta, dimensiunea existentei umane este insignifianta. Cred într-un destin personal, în vocatie, în daruirea care are din partea Universului întreaga sustinere si doar acest sistem astrologic, dintre toate celelalte, îmi poate împlini dorinta de cunoastere fara a dezvolta un comportament gresit, a ma rataci de la ceea ce caut cel mai mult, fara a sfida Universul doar pentru ca am avut norocul sa gasesc o spartura într-un zid prin care cu fascinatie îi urmaresc reprezentatia.
D-le Coser,
Foarte limpede, ca intotdeauna, raspunsul d-voastra!
Sigur ati remarcat ca in ultimii ani, la inceputul anului, astronomii dau un comunicat de presa in care amintesc oamenilor ca pozitia constelatiilor din zodiacul sideral nu coincide cu cea din zodiacul tropical ( fara sa se exprime asa ), cel folosit pe scara larga de astrologi!Cred ca ne este de mare folos tuturor clarificarea acestei informatii. Impresia mea, dictata strict de intuitie, este faptul ca tocmai din aceasta diferenta dintre zodiacul sideral si cel tropical de naste ideea de evolutie pe care o sustine astrologia. Cele doua nu coincid decat la finalul unui Mare An dupa denumirea lui Platon, ceea ce ar insemna ca ajung sa se suprapuna in mod natural la finalul unui ciclu cosmic.
Cum vedeti totusi diferenta dintre zodia in care se afla Soarele in sideral si cea in care se afla in zodiacul tropical?Ar putea fi de folos sa se cunoasca tipul de experienta la care este invitat un nativ in ambele sisteme?Ma refer la cei care sunt interesati sa afle aceste lucruri!
Am cautat informatii despre pozitia actuala a punctului vernal si am gasit ca e in Pesti, la 23 de grade!Este corect?Asta ar insemna, conform ritmului sau de deplasare de un grad la 72 de ani, ca ar mai fi 72 x 7 ( 504 ) ani pana la intrarea sa in Varsator, adica debutul astrologic al Noii Ere?
Va multumesc mult pentru raspuns si pentru eleganta desavarsita de care dati dovada chiar daca intrebarile mele sunt cam puerile!
Întrebarile tale nu sunt deloc puerile.
Acum Punctul Vernal nu se afla la 23 grade Pesti, ci în primele grade din Pesti, pentru ca el, deplasându-se retrograd, va trebui cât de curând sa intre în Varsator. Exista mai multe metode de calcul a ayanamsei (DeLuce, Fagan-Bradley, Krishnamurti, Lahiri, Larry Ely, Ramân, Shill Pond, Sri Yutkeswar, Sundra Rajan, Usa-Shashi) care ne indica pozitii între gradul 2 si gradul 9 Pesti a Punctului Vernal. Acum suntem pe falia dintre ere, adica pe acea portiune în care cele doua mari sectoare îsi exercita concomitent influenta.
Se spune ca pozitiile planetelor în zodiacul sideral, la fel ca si deplasarea adevarata a Nodurilor sau a Lunii negre, fac referire la un destin cosmic, la o dimensiune macro a existentei umane, la acele valori care ne-ar folosi daca ne-am dezvolta existenta în raport cu misiunea astrala, cu karma multiexistentiala. Poate deloc întâmplator acest sistem este adoptat de Orient care nu a avut niciodata probleme în a accepta existenta transmigrarii sufletului de la o existenta la alta. Probabil ca mentalul colectiv, având o asemenea nuantare în acel sector, destinul le permite folosire cu succes a sistemului sideral. Noi, europenii, dar si cei care au preluat de la noi modelul analizelor astrologice, avem o alta reprezentare a vietii si chiar daca parem deschisi la minte, comunicativi, doldora de experienta, nu suntem decât niste copii batrâni si complexati care, cu mici exceptii, nu stim ce sa alegem de la viata: copilaria neîmplinita sau veleitatile filosofice sustinute pe frustrari, inhibitii sau orgolii.
Daca viziunea asupra vietii îti depaseste cadrul restrâns al existentei materiale, daca ai perceptii care te duc spre informatii pe care nu le-ai cules de aici, în aceasta viata, ci le-ai adus cu tine din trecutul îndepartat prin efort propriu, atunci cred ca pozitiile zodiacului sideral te ajuta sa-ti selectezi informatiile care vin aici spre tine pentru a-ti ajusta tintele si a nu te departa de univers, de misiunea pe care, probabil, ai avut-o de-a lungul mai multor vieti si pe care, asa cum ar fi firesc, sa o ai si acum.
Multumesc mult pentru informatii si pentru bunavointa!
Am vizionat aseara tarziu filmul despre yoghinii tibetani si marturisesc ca m-a impresionat profund, mai ales pentru ca undeva in adolescenta am citit cartea despre viata lui Milarepa, una dintre primele carti aparute la noi pe acest subiect!
Cu adevarat impresionant chipul acelui maestru senior!Am avut impresia, dincolo de o pace si o blandete parca nesfarsite pe care le exprima ca parca s-ar desprinde de trup ca si cum s-ar fi straduit sa se mentina in forma fizica in timpul acelui interviu!O senzatie cu totul neobisnuita pe care nu stiu daca as mai putea-o intalni pe altundeva!Nici nu gasesc cuvinte care sa exprime ce se vedea. Am crezut ca nu vad bine, ca e o iluzie optica!Prima impresie a fost de tristete pentru cenusiul acestei lumi care ascunde divinul atat de bine!
Multumesc si pentru aceasta experienta nepamanteana ( vorba d-voastra )!
Figura lui Dalai Lama m-a mirat pentru ca ma asteptam la ceva mai multa profunzime, dar am privit cu ingaduinta pentru ca m-am gandit ca rolul sau in film a fost de mediator intre „lumea lor” si „lumea noastra”.Am citit cartea Alexandrei David Neel despre al 13 -lea Dalai Lama, dar am pierdut sirul informatiilor si nu am stiut ca cel de acum nu este cu adevarat incarcarea spiritului protector al tibetanilor!
Daca imi ingaduiti, as mai avea o intrebare, legata tot de timp!
Este adevarat ce se spune prin diverse medii ca anul 2012 este sfarsitul unui Mare An, adica acel fenomen care se petrece odata la 26 000 de ani?Unii, din aceleasi medii, incearca sa explice confuzia generala in care traim prin acest sfarsit dublu, al unei Ere si al unui Mare An!
Va intreb pentru ca am din ce in ce mai des senzatia ca se petrec lucruri pe care cu totii le-am tot amanat, de parca am trai din ce in ce mai aproape de prezent, ca timpul nostru psihologic se suprapune peste cel cronologic!Nu bag mana in foc ca nu e o senzatie profund subiectiva, generata de o experienta strict particulara!Dar va intreb pe d-voastra pentru ca nu am mai gasit pe nimeni altcineva care sa se descurce atat de bine cu iluziile!
Multumesc din nou!
Obsesia pentru anul 2012 a pornit de la un calendar mayas care, pe lânga faptul ca face trimitere la evenimente ale lumii cunoscute de mayasi, adica mayasii si înca vreo câteva popoare din jurul lor, nici macar nu a fost citit cum trebuie. Nimic din dezastrele înfioratoare nu va deveni realitate, nu va fi nimic din ceea ce au spus si au tot raspândit reprezentatii literaturii de fast food americane. Nu va fi niciun cataclism înfiorator, nimic din toate acestea nu va deveni realitate. Planeta îsi va continua periplul sau, iar noi vom avea ocazia sa mai venim aici pentru a ne curata sufletul de impuritati. Marii clarvazatori ai istoriei, Nostradamus, Vanga si înca vreo câtiva, au tot indicat pentru perioada pe care o traim o forma de conflict, un razboi care, iata, nu s-a concretizat. De aici trebuie sa tragem o singura concluzie: tot cei buni conduc lumea! Profetii nu s-au înselat, ci si-au realizat pe deplin rolul de observatori. Au vazut, au spus si asta pentru a se putea modifica, nu pentru a-si construi aici, în aceasta lume, o faima. Cunosc fiinte de lumina, ce traiesc aici în aceasta lume, care lucreaza pentru modificarea câmpului negativ al planetei. Aceste mici exemple sunt pentru mine semne ca efortul si sacrificiul lor dau roade, dar si dovezi ca viata trebuie traita prin vocatie si daruire, nu prin satisfactie sau dezordine afectiva.
Domnule Coser,
Spuneti „viata trebuie traita prin vocatie si daruire” si mie imi suna bine, dar nu inteleg cum anume sa descopar acest izvor interior care se numeste „vocatie”!Exista elemente in astrograma personala care indica o anumita vocatie, care construiesc un profil prin care energia acelui om sa se reverse in lume pentru a o face mai buna?Daca da, care ar fi acestea si cum putem afla care ne este vocatia din tema natala?
Va multumesc inca o data pentru tot ce faceti si va rog sa imi raspundeti cand veti avea vreme!