3 – 9 ianuarie 2011

Luni, 3 ianuarie
Pe ultimul sector al zodiei Săgetător, Luna se străduieşte azi să ne amintească ceva din ceea ce nu a fost bine de-a lungul săptămânii anterioare. Pentru asta are de împlinit două careuri, cu Jupiter şi Uranus, pe care le va înconjura cu două sextile, primul cu Neptun şi următorul cu Chiron. Fiind un careu ce se ridică între zodii mutabile, motivul rememorării nu este unul care a apărut dintr-odată azi şi nici unul care şi-a făcut simţită prezenţa doar în săptămâna anterioare, la care facem acum trimitere. Este ceva care doare de mult, care a lezat conştiinţa cu multe luni în urmă, este un împrumut pe care acum, pentru că tot este un an nou, îl cerem înapoi, dar nu-l primim. Acest gen de aşteptare îi poate duce uşor la nelinişte pe cei superficiali, pe cei care aşteaptă de la ceilalţi, de la familie, de la societate, să primească mai mult decât îşi pot oferi singuri. Ne vom confrunta astfel cu un fel de lipsă de măsură, pe care am adus-o cu noi din 2010.
Din fericire, nu aceasta este deviza zilei. Pentru ceea ce se construieşte acum, pentru tipul de deschidere pe care îl abordăm azi şi, de dragul faptelor pe care suntem motivaţi să le facem pe spaţiul public, ne lăsăm în părăsire resentimentele pentru mai târziu şi nu vom considera că greşim dacă nu le rezolvăm acum.
Luna, având o relaţie atât de intensă cu planetele din zodiile Vărsător şi Peşti, printr-o anticipare intuitivă, nu raţională, azi ne încearcă un fel de teamă. Fără să avem vreun semn în această direcţie, ne temem de pierderea unui colaborator sau că tipul de relaţie pe care l-am dezvoltat în 2010 şi cu care ne-am obişnuit deja nu va mai putea fi abordat de acum încolo.
Trecând în Capricorn, Luna îi va îndemna pe oameni să fie mult mai practici decât au fost până acum şi încurajându-i spre a menţine această atitudine le încurca relaţiile sociale printr-un gen de simplificare forţată. Mesajele sunt scurte, ideile de asemenea şi, prin acest gen de atitudine, se ascunde lipsa de profunzime, neputinţa de a soluţiona problemele cu care venim în contact.
Ceea ce vine spre noi acum este serios, dinamic şi important chiar dacă, acum, în 3 ianuarie 2011, iau doar înfăţişarea informaţiilor. Grăbindu-ne să răspundem la ele ne complicăm existenţa, expunându-ne cariera, cunoştinţele, relaţiile sau timpul, la tot felul de încurcături pe care ne vom strădui să le soluţionăm de-a lungul întregului an.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne mută dintr-odată într-un alt plan al existenţei. Cei care încă mai doresc să petreacă, cei pentru care Revelionul nu s-a încheiat şi îşi pot permite o prelungire a acestuia, se lovesc azi de responsabilităţi pe care nu le pot soluţiona, deşi le înţeleg. Un gen de nesincronizare în tot cea ce facem devine un fel de mesager al ritmului alert de lucru cu care vom intra în contact chiar de mâine. Azi se va pune accent pe cuvinte, pe discurs, din dorinţa de a înlocui fapta, acţiunea sau soluţia reală a problemei.
Multora asta li se va părea o păcăleală, însă, azi, a amâna pe mâine ceea ce nu ţine de schema, programul său înţelegerea zilei de azi este o alegere foarte bună.

Marţi, 4 ianuarie
Prima zi importantă a anului 2011 este încărcată de aspecte. Trei careuri, două conjuncţii, două trigoane şi un sextil ridicate azi ne oferă tot atâtea oportunităţi de deschidere spre un nou tip de comunicare, spre o nouă serie de fapte, atât pe sectorul social, cât şi în familie, în cercul de prieteni sau în solitudine.
Dintre toate aceste aspecte, conjuncţia lui Jupiter cu Uranus este şi un eveniment important al anului şi, de asemenea, a întregii perioade pe care o traversăm. Întâlnirea celor doi în Peşti ne aduce în faţa a doi generali care fac un intens schimb de impresii, primul insistând pe experienţa de luptă, pe amintirile şi tacticile perfecţionate în ultimele descinderi (Uranus care este în Peşti din 2003), iar celălalt, înzestrat de la natură cu un talent strategic special, îl corectează pe primul şi, pe alocuri, chiar îi critică metoda. Se înţelege de aici că această dispunere de forţe, că această suprapunere a celor două vibraţii, ambele benefice în sine, nu se soldează cu un final bun. Dacă cineva ar trece prin preajma celor doi, ar crede că se ceartă, că imediat izbucneşte conflictul, în timp ce aceştia, pe ideea “corb la corb nu-şi scoate ochii”, doar se duelează verbal, doar se iau la întrecere într-un schimb ameţitor de replici, de ironii.
Aceste gen de confruntare, dacă se reduce la nivelul disputei dintre doi indivizi, cum ar sugera alegoria de mai sus, ar fi lipsită de pericol, dar când asta pune în joc şi structuri ale statului sau chiar state sau regiuni întregi, schimbul tăios de replici va fi o adevărat sursă de scandal, pentru că va fi privit ca o oportunitate pentru cei mici, neimportanţi, care nu s-au dezvoltat, să-şi exprime şi ei nemulţumirea faţă de cei mari, faţă de una dintre părţi.
Careurile Mercur-Lilith şi Venus-Neptun ne scot în evidenţă intenţiile maliţioase al celor care, dintr-un motiv sau altul, ajung într-un conflict acum sau până pe 22 ianuarie 2011, când Jupiter va trece în Berbec. Privind în mod critic aceste unghiuri şi lăsând deoparte orice implicare emoţională, putem să spunem că aspectul negativ al acestora, ce inspiră neaplicare, tergiversare dintr-o acută lipsă de simţ practic, dintr-o nepotrivire de idei, intenţii sau dintr-o ambiţie fără margini, aceea de a insista că, cine ştie, poate se obţine un efecte şi mă amplu, aduce un final bun.
Schema de acţiune, indiferent că ne îndreaptă spre sectorul vieţii personale sau spre cel public, ne ţine prinşi în construcţii mentale vechi, în idei depăşite de evenimente, în prejudecăţi sau în obsesii. Având atât de multe unghiuri importante, sfera preocupărilor va începe din zona acţiunilor banale (rutina zilnică legată de alimentaţie, curăţenie, mersul la serviciu etc.) până la cele cu un spectru mult mai larg de acţiune ce implică decizii importante pentru grup, alegerea unei profesii noi, stabilirea unei relaţii de prietenie, a datelor contractuale cu un partener ambiţios şi nerăbdător, deschiderea spre un nou domeniu de activitate şi, chiar de azi, culegerea unor rezultate benefice, corecte, ce ne va oferi încrederea că perspectiva este bună.
Este adevărat, judecând după ceea ce vine spre noi azi, că viitorul este corect şi că anticipările negative pe care cei pesimişti le-au lansat cu privire la anul 2011, azi ni se par puţin exagerate. Azi avem tonus şi putere, ambiţie şi orice îndemn are ca finalitate, nu împlinirea unei stări efective de bine, în solitudine sau în grup, ci atingerea unui obiectiv mult mai concret, mult mai creativ, mai palpabil. Dacă mulţi se vor simţi tentaţi ca azi să-şi achiziţioneze un obiect mult dorit, chiar dacă fondurile sunt insuficiente, chiar dacă în momentul deciziei nu ştiu cu ce şi-l vor plăti, fie azi, până la lăsarea serii, fie până pe 22 ianuarie vor găsi mijloacele necesare, pârghiile potrivite pentru a-şi duce la îndeplinire planul.
Totuşi, 4 ianuarie nu este o zi de achiziţie sau de iniţiativă, ci o zi de intuiţie, de gândire în perspectivă, de construire a acelor scheme pe care aplicându-le speram într-o modificare de statut, într-o îmbunătăţire a imaginii, într-o ameliorare a spaţiului în care trăim sau chiar într-o optimizare a stării de sănătate.
Toate acestea ce vin acum spre noi ne incita la un mare consum interior, ne supun la consum suplimentar, la tăierea din rezervele pe care deja nu le avem întregi şi, prin asta, ne aduce pe nevăzute într-o stare de stres, de încordare, de agitaţie. Pe aceste unghiuri mulţi îşi vor îndrepta atenţia spre partenerul de viaţă, aşteptând mai multe de la el, alţii se vor încăpăţâna să demonstreze că pot singuri să facă progrese pe care altădată nu le-ar fi făcut decât ajutaţi.
Aşa după cum se observă, dinamica impusă de aceste aspecte azi nu este cea care se sprijină pe fapte concrete, ci pe un îndemn interior de a modifica, de a ajusta sau de a preschimba situaţia de fapt într-una mai bună, mai plăcută, mai eficientă. Pe unii schimbarea anunţată azi ar putea să nu-i surprindă deloc, dar cu siguranţă îi va uimi mai târziu atunci când faptele, rând pe rând, le vor aduce la lumină caracterul reformator al deciziilor acestei zile.
Prin urmare, 4 ianuarie este o zi dinamică, intensă care ne ajută să ne trasăm direcţii importante ale anului 2011. Că ele vin prin achiziţionarea unui bun, prin întâlniri noi, prieteni noi, un nou job, o nouă oportunitate, un nou tip de colaborare, un nou design aplicat locuinţei sau biroului, ceea ce este important azi se va situa de fapt, nu în finalitate, ci în motivaţie. O nevoie de schimbare poate fi înţeleasă şi că o acumulare de tensiune, toxine, nemulţumire ori umilinţe. Schimbarea care ne va curta azi ne va ajuta să ne simţim din nou vii, ne va spune că trăim, că putem să ne ducem viaţa într-un cadru plăcut şi că, în ciuda a ceea ce eram până mai ieri, acum avem şi noi dreptul la puţină fericire.
4 ianuarie nu ne aduce fericirea, ci doar îndemnul spre schimbare, doar propunerea că împreună cu ea vin primele semne că ceea ce gândim nu este o închipuire.
Fiind Lună nouă, devizele, direcţiile, obiectivele pe care le stabilim azi sunt cele după care ne vom coordona întreagă luna. Din interferenţe, din contactul cu aspiraţiile şi nevoile celorlalţi de schimbare, este posibil ca o serie de neajunsuri pe care le experimentam azi să ni se arate ca nişte împliniri, ca un semn pentru alţii că şi viaţa lor va merge mai bine, că şi ei au loc pe faţa pământului dacă noi nu mergem pe mai multe trasee în acelaşi timp şi dacă nu cerem ca, prin împlinirea dorinţelor, adică prin exercitarea liderului arbitru, să le îngrădim considerabil libertatea. Este greu însă ca pe un aşa îndemn să ne mai gândim la consecinţe. Totuşi, cine doreşte să-şi trăiască viaţa prin gândire şi nu prin impuls, indiferent la ce nivel se situează, va impune azi un control sever al dorinţelor, remodelându-le, nu limitându-le spectrul de acţiune.

Miercuri, 5 ianuarie
Mult mai aproape de finalitatea a ceea ce am gândit ieri, ziua de 5 ianuarie ne stabilizează impulsurile într-un domeniu în care ne descurcăm foarte bine, sau măcar aşa vom considera. Trecerea Lunii prin conjuncţia cu Marte, după ce a fost în sextil cu Lilith, ne îndemnă la compromisuri, la alegeri triste, la coborârea nivelului, la renunţarea la pretenţii, la schimbarea ori ajustarea condiţiilor prin care ieri doream să ne schimbăm viaţa. Azi ne simţim mult mai prinşi în limitările societăţii, ne simţim constrânşi de faptul că suntem bărbaţi sau femei, că hainele nu ne sunt potrivite, că alimentele de asemenea nu satisfac nevoia de hrănire sau că sursele de informare sunt superficiale.
Prin ceea ce alegem să facem azi doar ne umplem timpul, ne lăsăm antrenaţi de ceea ce poate fi plăcut pe moment. Acest gen de obstrucţiune, ce ne deviază de la traseul pe care ni le-am stabilit ieri, poate fi observată în mod practic. Fie că ni se întâmplă ceva la locul de muncă, la magazin sau că luăm parte la un eveniment neobişnuit pe stradă, ca martori sau ca actori, fie că ne amintim dintr-odată de ceva ce s-a întâmplat în ultima perioadă a lunii decembrie, modul de răspuns, modul de a ne linişti vine printr-un gen de coborâre a nivelului afectiv, de suprimare a înţelegerii superioare, a afectivităţii, a echilibrului în familie.
Spre seară, Luna va trece în Vărsător şi mulţi vor putea să vorbească despre asta şi vor observa că aceste modificări de conduită, pe considerentul supravieţuirii, confortului de moment, au fost alegeri impuse doar într-un dialog interior. Nu ne-a constrâns nimeni, noi am înţeles aşa şi, după cum se vede, am înţeles greşit.
Careul lui Venus cu Chiron este însa o mare încercare ce se adresează celor care cred, care au convingeri spirituale sau religioase, celor care, loviţi în trăirile lor spirituale, se simţi lezaţi, umiliţi, chinuiţi sau marginalizaţi. Omul comun, care nu experimentează astfel de trăiri, va înjura de două trei ori vremea sau vremurile şi nu va simţi că nivelul său spiritual se modifică în vreun fel. Cei sensibili, care îşi coordonează viaţa după semnale venite din subtil sau chiar din această lume, dar după un cod propriu de reguli, vor avea o zi dificilă. Acest unghi îi sperie cu anularea convingerilor, le tulbura judecataă şi nu se vor simţi mulţumiţi de rezultatele practicilor spirituale, acolo unde ele există. Umiliţi de propriul nivel de înţelege, mulţi vor fi tentaţi să renunţe la atitudinile lor, la exerciţiile sau la practica în sine, la curajul cu care din aproape în aproape, au impus modificări calitative sufletului, gândirii.
A crede sau a nu crede nu este produsul vreunui raţionament şi celor care se simt zdruncinaţi azi în convingerile lor cele mai intime şi curate le recomand să-şi amintească asta.
Prin urmare, a treia zi a săptămânii ne aduce o selecţie dureroasă. Mintea nu mai funcţionează cum trebuie şi nici judecata nu se mai situează la cotele optime. Azi marginalizam sau ne simţim marginalizaţi, ne lăsăm cuprinşi de o îndoială care ne tulbura mintea şi sufletul. Unii îşi vor descărca această tensiune prin afişarea unui comportament irascibil, alţii se vor interioriza autoagresându-se cu îndoială sau lipsă de încredere.
Oricum am acţiona şi indiferent de nivelul de înţelegere, valenţele zilei ne devitalizează, ne păcălesc cu mare subtilitate că norocul încet încet ne părăseşte şi că nimic nu este stabil sau fericit în această lume, de vreme ce o zi e bine, alta e rău şi tot aşa. Chiar dacă gândind aşa, adică aducând în sfera lucidităţii aceste trăiri, mulţi vor arăta că se lasă preocupaţi de comportament mai mult decât de propriul nivel al satisfacţiei, nu înseamnă că sunt mai puţin afectaţi de influxurile astrale. Ei tot în sfera durerilor sufleteşti sunt pentru că azi cu toţii suferim la fel, fiecare la nivelul, în casa sau pe strada unde am ales să trăim şi să ne desfăşurăm.

Joi, 6 ianuarie
Un satelit al zilei de ieri, 6 ianuarie nu împlineşte la grad perfect niciun aspect. Asta înseamnă că nu suntem obligaţi să ne ajustăm comportamentul după impulsuri noi, nu suntem încurajaţi să facem altceva decât ceea ce ne-a îndemnat ziua de ieri. Prima parte a zilei va fi deci marcată de un proces de conştientizare, de repetare a aceea ce am făcut ieri, de reiterarea întregului spectru de stări sufleteşti sau de îndemnuri pe care ni le-a adus ziua anterioare,
Multe din evenimentele zilei de ieri au cerut chiar o amânare până acum, până în această primă jumătate a zilei, tocmai pentru că acum vom trăi în trecutul imediat, în albia unui râu vechi, într-o rememorare la fel de neplăcută aşa cum s-a întâmplat ieri.
A doua parte a zilei o plasează pe Venus pe gradul anaretic din Scorpion, aducând o formă de revoltă cu totul şi cu totul neaşteptată. În Scorpion, Venus este în exil, deci dispusă să critice, să judece, să analizeze, să umilească. Acest mod nerafinat de a corecta, de a simplifica, poate înseamnă azi şi agresiune fizică, dar şi vulgaritate. Pentru că acest grad anaretic din Scorpion este atins în aplicaţia careului Soare-Saturn semnele uzurii, umilinţei, proiecţiilor iau forma unui atac agresiv. Un gen de tensiune va pluti azi şi femeile sunt mult mai lezate decât bărbaţii.
Prin urmare, o zi fără aspecte majore, o zi fără impulsuri care să ne coordoneze gândurile, sentimentele ori faptele prin împlinirea unor unghiuri, adică finalizarea unor etape principale ori secundare, ne aduce în faţa unui tribunal interior. Judecăm şi suntem judecat, criticăm şi suntem criticaţi şi cea mai mare parte a zilei vom oscila între acestea tendinţe căutând, în acelaşi timp, să fugim de propriile aprecieri sau critici, lăsându-ne antrenaţi în conversaţii sterile, în preocupări mondene, adică într-un fel de pierdere de vreme. În a doua parte a zilei multora le piere cheful de muncă, dar le vine dorul de discuţii sau li se trezeşte instantaneu o curiozitate intensă de a explora necunoscutul, de a încerca senzaţii tari, experienţe noi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia acestei curiozităţi, pentru că este un element pozitiv al zilei, dar de a nu renunţa la raţiune, la logică, la conservatorism, poate chiar la cadrul propriei locuinţe sau al altei locaţii cunoscute, pentru că azi riscurile sunt mari şi grave.

Vineri, 7 ianuarie
Trecerea lui Venus în Săgetător şi împlinirea careului Soare-Saturn aduce acestei zile o dihotomie interesantă, nu doar din împărţirea ei în două perioade, dar şi din combinarea a două trăsături contrare. Alături de acestea Luna se va afla în trigon cu Saturn, sextil cu Mercur şi, spre seară, în conjuncţie cu Neptun.
Una din direcţiile zilei este cea care se va consuma până la ora 14:30, când Venus îşi va schimba semnul. Marcaţi de faptul că multe dintre cele ce ni s-au întâmplat în ziua anterioară au lăsat urme, că agresivitatea lui Venus pe ultimul grad al Scorpionului ne-a pus în situaţia să folosim cuvinte vulgare, să dăm acestora sensuri acide sau să aruncăm adevăruri tăioase în momentele cele mai nepotrivite posibil, să înţepăm şi să fim înţepaţi, prima parte a zilei nu se poate sustrage acestei atmosfere încinse, dinamice, periculoase şi se poate uşor transfoma într-un aducător de ghinioane. Pe acest fond, trigonul Lună-Saturn intervine cu o luciditate aparte. Deşi suntem pe deplin conştienţi că nu este bine, nu ne putem abţine să nu criticăm, să nu stricăm atmosfera sau să nu ne dispensăm de lucruri care deşi sunt încă funcţionale ne produc neplăceri, fie prin informaţia pe care o conţin, fie prin amintirile pe care ni le revigorează, fie prin caracterul lor conservator.
Înlocuirea lor, pe Venus în Săgetător va fi o adevărată paradă. Bucuria şi entuziasmul se răspândeşte peste tot şi calitatea produselor este influenţată de intensitatea cu care ne exprimăm: o bluză este cu atât mai frumoasă cu cât e lăudata la cât mai multe prietene, un computer este cu atât mai eficient cu cât este mai apreciat de cât mai mulţi prieteni ş.a.m.d.
În toate acestea, există o senzaţie de gol, o neîmplinire sufletească pe care fiecare o va motiva diferit şi care este dată de careul Soarelui cu Saturn. Semn de lezarea organică, de întârziere în planurile desfăşurate pe sectorul public sau de schimbare ori distrugere a lor în viaţa privată, acest careu este unul dintre cele mai negative aspecte ale lunii ianuarie. Mai mult vizibil în a doua parte a zilei, impulsul acestui unghi poate deveni un inhibitor perfect pentru planurile de weekend, pentru sărbătorirea unui eveniment important sau pentru a elogia incompetenţa şi rigiditatea unei persoane. Acesta este semn de supunere, de obstrucţiune, de pierdere de vitalitate, de neputinţa de a vorbi în public, de a folosi cuvintele potrivite, de a aprecia la justa valoarea o situaţie.
Aceste două tendinţe de a jongla cu sentimentele, de a le exprim într-un mod cât mai amplu şi teatral, de a simţi o atracţie spre ceea ce străluceşte sau “suna bine”, şi, de partea cealaltă, de a nu le putea atinge din cauza unui nenoroc, a unei lipse de vitalitate sau de oportunitate, aduce într-o împreunare explozivă bucuria şi teamă de bucurie, curajul şi lipsa de măsură în autoexprimare, îndreptarea atenţie spre celălalt şi subjugarea lui prin regulile lui “aşa trebuie”, “aşa este mai bine”, “aşa este corect”.
Prin urmare, 7 ianuarie este o zi de efort interior, de luptă interioară. Vom remarca mai ales spre seara că, de-a lungul întregii zile, în interior, s-a dus o luptă intensă a două tendinţe contrare. Binele şi neşansa ne construiesc azi multe evenimente ca şi cum una trebuie să o compenseze de cealaltă, ca şi cum binele nu are voie să fie niciodată întreg, iar răul să nu poată niciodată câştiga. Din acest aliaj, din această combinaţie de aspecte ideea de speranţă se desprinde şi devine prioritară. Acesta va fi teritoriul unde cele două tendinţe se întâlnesc. Cei mai puţin curajoşi îşi vor trăi întrega zi sperând, neîndrăznind să se arunce în valurile vieţii oricât de mult le-ar plăcea ca riscul să le schimbe în mod pozitiv viaţa, pentru că mai mult se tem că eşecul îi poate compromite definitiv.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a transforma întreaga gamă de porniri în oportunităţi. Dacă dorim să ne achiziţionăm un obiect nou, să ne oprim pentru un moment impulsul şi să înlocuim îndemnul ori entuziasmul cu întrebarea “Am nevoie de acesta?”. Spre exemplu, a înlocui “Îmi doresc şi acum trebuie neapărat să-mi cumpăr!”, cu “Am nevoie de asta?” va sublima, printr-un simplu proces mental, elanul periculos al entuziasmului ce participă acum la o întrecere, la o competiţie fără să ştie. Spionii careului Soare-Saturn îl va sancţiona aspru pe cel care acum cade de pe sârmă, doar pentru că a dorit în mod special să facă un triplusalt şi nu s-a putut abţine. Aşadar, azi să nu facem deci un prea mare balans!

Sâmbătă, 8 ianuarie
Trecerea Lunii în Peşti ne aduce în situaţia de a experimenta trei zile speciale de pregătire a lui Jupiter înaintea trecerii sale în Berbec în 22 ianuarie. Astfel zilele de 8, 9 şi 10 ianuarie, cât Luna va fi în Peşti sunt zile încărcate de un imens factor personal, în care înclinam mai mult spre a renunţa la activităţi mondene şi a ne rezerva timpul necesar pentru a stabili care sunt priorităţile lui 2011.
Azi, 8 ianuarie, parcurgem prima etapă în care, în urma unor evenimente sociale mai puţin plăcute, alegem să ne dedicăm mai mult timp vieţi personale. Unii vor motiva că sărbătorile i-au obosit sau i-au lăsat fără bani, alţii că au exagerat cu atâtea specialităţi culinare, însă adevăratul motiv este cel al vulnerabilităţii.
Un gen de marginalizare, de ironie, de refuz al unei colaborări, de nesincronizare, de defazare, de inhibiţie, teamă ori reţinere ne pune în situaţia de a cere azi mai mult de la noi înşine într-un cadru extrem de personal.
Chiar dacă azi Venus, abia intrată în Săgetător, are un prim contact benefic cu Junon din Balanţă (sextil), şi multe dintre cele ce se vor desfăşura pe spaţiul public ne vor atrage atenţia (pentru că acest aspect se referă mai mult la ceea ce se întâmplă între grupuri, între instituţii sau între persoane, dar într-un cadru larg, deschis, cum este cel social), inhibiţia, încă puternic vizibilă din careul Soarelui cu Saturn, împlinită ieri, ne va ţine departe de ceea ce este dinamism, amploare, evenimente mondene.
Cel mai interesant aspect al zilei, luând în considerare ceea ce s-a împlinit pe cer ieri şi azi, este însă sextilul Lunii cu Pluton. Acest unghi ne dă ocazia de a declanşa procese interioare extrem de benefice, de a le controla şi de a da vieţii interioare o calitate specială, aceea de cârmuitor. Chiar şi dacă suntem obligaţi să dăm curs unei invitaţii pe spaţiul public, participarea la aceste evenimente se va face de pe o altă poziţie. Vorbele vor fi alese cu mai multă atenţie, gesturile de asemenea, iar anturajul va fi simplu şi plăcut, dar menţinut din nevoia de apărare. Aceste impulsuri extrem de personale, manipulate intens de vibraţiile cosmice, nu vor deveni zilele acestea subiecte de discuţie, nu vor fi exprimate nici măcar ca scuze. Ele sunt atât de personale încât luciditatea rece pe care careul Luna-Venus îl va împlini de dimineaţă ar putea apăra această latură sensibilă, în faţa oricui şi în orice mod. Aşa după cum se înţelege, nu este o zi în care să ne provocăm inamicii, să-i ironizam sau să le criticam muncă, ci este ziua lui “ce ţie nu-ţi place, altuia nu face!”.
Prin urmare, 8 ianuarie aduce semnele unei importante schimbări interioare. Unii vor reacţiona schimbându-şi vestimentaţia cum nu au mai făcut de mult timp, alţii vor căuta să se exprime într-un alt limbaj sau vor dori să se adreseze unui alt auditoriu, cu toţii trecem în aceste trei zile de Peşti (Lună în Peşti) prin reformulări, reîntoarceri la origini, interiorizări, revitalizări.
În această primă zi, îndemnul spre a porni pe Cărarea Galbenă, pe care Dorothy din Vrăjitorul din Oz se întoarce în Kansas, apare ca o intervenţie agresivă, ca o marginalizare sau ca o critică prea dură, prea aspră a unor fapte ce nu sunt chiar atâta de greşite. Pe aceste impulsuri niciun fel de apărare nu ne mulţumeşte şi nu ne simţim protejaţi decât dacă ne vom situa în afară aceştui cadru care ne tulbura. Mulţi au azi gânduri de despărţire, de schimbarea locului de muncă, de înlocuire a unui obiect din casă sau de schimbarea grupului de prieteni, definitiv sau cel puţin pentru o vreme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de nu lua în sens personal ceea ce se întâmplă azi. Sub impulsul acestui intens magnetism astral, cei din jur doar ne ajută să ne întoarcem spre suflet, spre liniştea căminului, spre acel cadrul al vieţii personale pe care trebuie să-l întărim, să-l consolidăm pentru a face faţă cu brio evenimentelor de peste an.

Duminică, 9 ianuarie
Ultima zi săptămânii se va încadra în tonurile benefice ale echilibrului şi înţelegerii. Azi luminariile se vor întâlniri într-un sextil, urmând ca abia spre seară Luna să intre în fereastra conjuncţie cu Lilith, aspect care se va împlini la o oră după miezul nopţii.
A doua zi de Peşti (Luna în Peşti) vine cu o selecţie pozitivă, cu o stare de bine câştigată prin efort şi renunţare. Azi ne mulţumesc o vizită sau refuzarea uneia, ne împlineşte un ceai cald sau chiar o masă copioasă, ne încântă un film, o muzică sau pur şi simplu admirarea de la fereastră a peisajului citadin. Ne place ceea ce facem azi şi suntem mulţumiţi.
Spre seară, atmosfera se schimbă. Realizăm că făcând doar ceea ce ne place, multe nefiind programate, am pierdut timpul pe care l-am fi folosit constructiv pentru altceva. La fel ca şi în cazul zilei anterioare, această schimbare de ton nu va fi discutată, nu ne vom învinui că am consumat un timp preţios pe nimic constructiv, doar pentru a întreţine o stare de bine, ci vom considera că am făcut ceea ce ne-a plăcut, că ne-am relaxat, ne-am destins, ne-am încântat auzul sau ne-am hrănit sufletul în armonii plăcute. Ne minţim însă pentru că 9 ianuarie are şi o componentă constructivă, pentru care trebuie să depunem efort. Refuzul acestuia se răzbună prin aruncarea pe umeri, în ziua de mâine, a unor sarcini suplimentare, dar nu ne va interesa acest aspect şi, de dragul binelui de acum, vom suporta.
Prin urmare, 9 ianuarie este o zi de izolare plăcută, de destindere, de antrenare în activităţi plăcute şi de rememorarea pozitivă a vremurilor bune de altădată. Mulţi vor apela la albumele de fotografii, la colecţii, la obiecte depozite în locuri unde nu umblă prea des. De asemenea, în sfera sentimentală, acest apel la confort înseamnă şi apelul la un anumit limbaj, la o anumită sonoritate sau la un anumit peisaj pe care îl vom căuta pentru a ne reîncărca sufletul cu bucurii personale.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a lăsa fapta să lucreze. Chiar dacă spre seară ne vom culpabiliza că s-a irosit timpul în zadar, valoarea trăirilor pozitive ale acestei zile este o investiţie serioasă ce ne va ajuta să parcurgem cu bine anul 2011.

3 thoughts on “3 – 9 ianuarie 2011

 1. clody spune:

  Domnule Coser,
  ma ingrijoreaza foarte mult faptul ca aceasta eclipsa de soare cade aproape exact pe ascendentul cuiva extrem de apropiat(7 iunie 1971,21;50,Bucuresti).Am auzit voci care
  sustin ca deschide un ciclu de 2 ani.Este adevarat?sau este vorba doar despre o luna?
  va multumesc

 2. Clody,
  persoana care ti-a spus ca îti deschide un ciclu de doi ani probabil ti-a spus ca asta îti vine de la Marte, pentru ca atât îi trebui acestei planete să facă un tur complet sau poate ti-a spus ca îti vine de la Saturn, care guverneaza Capricornul – semnul eclipsei si ascendentul sau, pentru ca aproape 2 ani îi mai trebuie acestei planete pentru a trece în Scorpion. Este o conexiune personala de-a sa si nu-ti va folosi daca nu-ti va spune si ce fel de ciclu este. Personal, consider ca este departe de adevar, deoarece atat Marte si Saturn par sa aiba alt rol acolo.
  Eclipsa de Soare de pe ascendent îi slabeste rezistenta organica, îi mareste sensibilitatea la stres, la agenti patogeni, la influente nefaste care îi vin din anturaj. Acum i se raspunde cu rau la un rau pe care l-a facut anterior, fie din partea unui individ, al unui grup, fie din interiorul sau, daca raul facut a fost aplicat propriei persoane prin neglijarea sanatatii, a echilibrului emotional, a moralitatii sau a semnalelor pe care corpul i le-a tot dat de-a lungul lui 2010. Mecanismul de aparare îl va îndrepta spre relatii, spre oameni care i-au probat prietenia si sustinerea sociala. Le va cere ajutorul, se va lipi de ei în speranta ca îsi va rezolva prin asta complicatiile pe care le parcurge acum.

 3. clody spune:

  multumesc mult. este,intr-adevar,vorba despre un rau pe care si l-a facut singur. sa speram ca va si putea depasi aceasta perioada greu de trecut.
  multumesc inca o data.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.