9 – 15 octombrie 2017

9 – 15 octombrie 2017 este săptămâna sobrietății care ne duce spre revendicări și a devenirii care produce efecte chiar dacă nu le observăm. Deși suntem obișnuiți, după cum au fost conturate conjuncturile astrale din ultimele luni, cu evenimente provocatoare, dar inteligibile, ceea ce vine spre noi în această săptămână, deși face trimitere și la o schemă cunoscută, este complet nou. În primul rând, se împlinește un alt careu între Soare și Pluton, un alt careu între Marte și Saturn, un alt careu între Venus și Luna neagră, o altă opoziție între Mercur și Saturn, o altă opoziție între Marte și Chiron. Lucrurile acestea ar trebui, în mod teoretic, să ne spună că problemele pe care le parcurgem sunt cunoscute. Din nefericire, nu este atât de simplu. Pe 10 octombrie Jupiter va trece pe zodia Scorpion și toată această gamă, toată această frecvență este răstălmăcită, este raportată la un alt etalon. Dacă până acum aceste probleme personale sau de interacțiune erau raportate la o lecție de viață pe care individul nu a dorit să o învețe sau nu a putut, acum totul este raportat la putere. Nu mai putem merge mai departe Așa cum am considerat până acum. Trecerea lui Jupiter pe zodia Scorpion produce o schimbare absolut esențială care va fi susținută de multitudinea unghiurilor astrale ce se împlinesc în această săptămână. Sobrietatea va fi elementul definitoriu care, pe baza experiențelor mai vechi, ne va duce către revendicare. Cine va reuși să se abțină din a pretinde, cel care va reuși să își croiască un traseu nou fără a impune, fără a fura, va putea să obțină rezultate foarte bune pe care se va putea baza în săptămânile care vor veni, chiar dacă în momentul de față nu le va vedea. Cu toate că mulți vor crede că trecerea lui Jupiter pe zodia Scorpion seamănă cu ceea ce s-a întâmplat pe ultimul tranzit pe această zodie, cel care a debutat acum aproximativ 11-12 ani, momentul de față aduce o altă raportare la etalonul social. Dacă la momentul anterior existau anumite forțe sociale care au permis individului să se desfășoare, cu bune cu rele, momentul de față nu mai este atât de permisiv. În timpul acestui tranzit al lui Jupiter pe Scorpion, Uranus va trece pe zodia Taur, adică pe cea mai proastă poziție a sa din întregul ciclu. Așadar, problemele acestea de administrare, de reconstrucție, de redefinire a statutului sau de renaștere au nevoie de un plan care a fost gândit și inițiat în lunile din urmă, fie prin scheme mai vechi, verificate în timp, fie prin colaborări mai vechi care au trecut testul eficienței. Cel care cunoaște aceste detalii, cel care înțelege că dialogul nu este doar o modalitate de pierdere a vremii, ci un instrument de evoluție, va reuși să adapteze nevoile sale la cerințele prezente.
Fără a repeta sau a rediscuta o parte din elementele care sunt deja inserate în analizele pe zile, doresc să subliniez faptul că această săptămână este una de o importanță majoră. Efectele a ceea ce gândim și decidem acum vor fi văzute abia spre finalul acestui an. Cu cât ne vom depărta de acest moment de inițiere a tranzitului lui Jupiter prin zodia Scorpion cu atât mai atenți vom fi la elementele abisale, la emoții, interacțiuni, promisiuni sau angajamente. Ceea ce nu ne duce spre revendicare, nu este sobru și ne poate ajuta foarte mult să vedem efectele a ceea ce facem chiar dacă acum nu ne este scris să avem acces la așa ceva.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu confunda curajul cu aroganța. Omul care este curajos va fi acum foarte rezervat, foarte atent la variantele multiple pe care le-ar putea alege. Cel arogant va fi foarte sigur doar pe ceea ce vede la prima privire.

Contracție. Acțiunile lente sunt cele mai bune. Precipitare. Circumspecție. Sunt reprimate dorințe care nu au fost îndeplinite rapid. Se aprofundează o problemă. Binele celuilalt inspiră teamă. Revendicări absurde. Gust pentru aventură. Orgoliul este rănit. Ne bazăm și pe persoanele care nu pot face nimic. Se contribuie la o mare realizare din poziție anonimă. Inima bate altfel. Se caută o metodă nouă.

În noaptea de duminică spre luni Luna va ieși din zodia Taur și va intra pe zodia Gemeni. Lucrul acesta nu ar trebui să ne îngrijoreze pentru că ne va ajuta să fim comunicativi, deschiși la opiniile celorlalți, interesați să oferim sprijinul mult mai ușor. Ceea ce ar trebui cu adevărat să ne îngrijoreze este împlinirea careului Mercur-Pluton din a doua parte a zilei. De aici ne vin contradicții, orgolii, chiar teama de schimbare. Perspectiva ca lucrurile acestea rele pe care le traversăm la începutul săptămânii să aibă o remanență puternică încât să fie active, prin aceste urmări, până la finalul lunii octombrie este una foarte mare. Cea mai mare greșeală pe care o vom face acum este să ne bazăm pe oamenii care ne-au dezamăgit, pe cei care nu au avut niciodată bune intenții sau care au dovedit că sunt foarte zgârciți. Motivul pentru care ne lăsăm antrenați către aceste finalități negative este susținut de contradicțiile pe care nu ni le putem lămuri. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin calitatea pe care Mercur o va îndeplini în a doua parte a zilei. Pentru că se desprinde de conjuncția cu Soarele, dar rămâne în continuare în fereastra acestui unghi, în a doua parte a zilei el va deveni ars de soare, asta înseamnă că motivele care ar trebui să ducă la coerciție, să consolideze prieteniile și încrederea în sine duc la tristețe, dezbinare. În felul acesta, Luna de pe zodia Gemeni încearcă să atenueze puțin din crizele de nervi, revendicările absurde sau să șteargă de pe obraz lacrima celui trist. Acțiunile sale sunt însă slabe în intensitate și nici nu durează mult.
Dacă nu uităm că aceste predispoziții vin într-o săptămână care transformă sobrietatea în motive de revendicare atunci nu am mai fi atât de încrezători că reprimarea dorințelor este o opțiune bună. Ceea ce este reprimat se asociază cu frustrări mai vechi și, utilizând contextul agresiv al acestei săptămâni, aduce, întâi, o tulburare în planul conștiinței individuale și, apoi, o exprimare de o manieră agresivă, ca și cum am uitat dintr-odată de tot ceea ce este bun, de tot ceea ce ne transformă în ființe agreabile. Deocamdată, în spațiul acestei zile traversăm o tulburare în planul conștiinței individuale. Ea însă reprezintă doar începutul problemei. Și acum, la fel ca și în săptămâna anterioară, ne confruntăm cu efectele trecerii lui Jupiter pe ultimele minute ale zodiei Balanță. De aici se înțelege că toată această tulburare pe care, pe alte conjuncturi, am putea să o rezolvăm prin autocritică sau autocenzură, ne duce către fapte greșite, unele chiar obraznice. Chiar dacă ni se pare un lucru foarte greu de realizat, să fim constanți în faptele bune pe care l-am abordat și în săptămânile anterioare, prin motivele pe care le-am avut atunci. Efectele bune ale acestor fapte sunt reale, chiar dacă acum nu suntem în stare să le vedem.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton dur, agresiv, menit să ne distragă atenția de la faptele bune, să ne schimbe imaginea pe care o avem în comunitate, să ne facă să îi dezamăgim pe ceilalți. Chiar dacă adevăratele fapte negative ale acestei săptămâni se vor produce începând cu ziua următoare, peste ceva timp când apele se vor liniști și vom face o retrospectivă pentru a înțelege de unde a pornit tot conflictul, privirea se va fixa pe acest moment, pe începutul acestei săptămâni furtunoase. Cel care își va menține echilibrul acum a folosit toată această forță a furtunii pentru a alimenta angrenaje complexe folosite pentru creșterea și dezvoltarea personală, pentru devenire. Abia acum, pe aceste conjuncturi ciudate, se va remarca adevăratul cârmaci, cel care nu doar se laudă că știe, ci chiar știe cu adevărat. Cea mai mare greșeală a momentului vine atunci când ne preocupăm doar de acțiunile care produc efecte imediate. Dacă situația o cere, lucrul acesta nu va fi periculos, dar amploarea acestor conjuncturi reduce foarte mult numărul acestor situații. Cele mai multe episoade sunt de durată.
Vom auzi în jur cât de mult se vor scuza oameni că uită, că nu sunt atenți, că au fost trădați sau înșelați, că lucrurile nu s-au desfășurat după cum le-au gândit sau intenționat. Cu cât sunt mai dese aceste exprimări cu atât persoanele respective arată în ce direcție și-au folosit atenția și de ce li se întâmplă ceea ce li se întâmplă. Acolo sus, în ceruri, nu stă ascuns un contabil care să împartă binele și răul după bunul plac. Ceea ce ni se întâmpla acum reprezintă doar efectul a ceea ce am făcut, simțit, gândit sau ales.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu căutam o metodă nouă doar pentru că pe cea veche nu o mai suportăm. Cel care conștientizează acest impuls dispune de o voință puternică pe care o poate folosi pentru creșterea și dezvoltarea sa, nu pentru a întreține orgolii penibile.

Invidie. Perioadă activă referitor la pasiune sau luptă. Frustrarea se transformă într-o declarație de război. Dezordine. Revoltă. Rătăcire. Binele nu mai poate fi investigat atât de ușor. Se ajunge prea repede la luptă. Se caută o împlinire. Nu mai interesează pe nimeni respectul. Constrângerile inspiră teamă. Se fac pași mărunți. Inițiativa trebuie să ducă la o competiție, la o confruntare sau la un concurs. Presiune mare. Prea multă mândrie. Ceea ce este secret inspiră putere. Neîncredere. Teamă de pedeapsă. Obrăznicia este privită ca o dovadă de independență. Fermitate. Tot ceea ce este nou trebuie să dovedească putere.

În mijlocul acestei zile Jupiter își va încheia tranzitul prin zodia Balanță și va intra pe Scorpion, semn pe care îl va tranzita până anul viitor pe 8 noiembrie. Dacă pe această poziție, adică de-a lungul acestui an, nu am reușit să înțelegem care sunt principiile comunicării, a schimbului de experiență și de ce trebuie, în multe privințe, să păstrăm echilibrul, șansele ca lucrul acesta să fie obținut pe următorul tranzit se diminuează substanțial. Ceea ce nu am putut face de un an de zile nu vom putea face în următorul an pentru că prioritățile se schimbă. Nu chiar din primele minute ale tranzitului sau prin Scorpion, ci cu fiecare zi care se adaugă, vom observa că realitatea se îndreaptă către putere, către utilizarea puterii, către consolidarea ei sau către a impune. Chiar și pentru cei pașnici, trecerea lui Jupiter pe Scorpion trezește intenții de a domina, controla, de a gestiona, de a administra, cu scopul de a obține o mai mare putere de influență, o mai bună inserție. Totul devine foarte intens, mai ales că, oricât am încerca să fim echilibrați, curiozitatea ne va crea mari probleme. Acum, în această etapă, adică în această săptămână, vom fi tentați să facem comparație cu ceea ce am traversat în săptămânile anterioare sau chiar de-a lungul acestui an, când Jupiter se afla pe zodia Balanță. Trecând pe zodia Scorpion ne va face să înțelegem că deciziile pe care le-am adoptat împotriva celorlalți, pentru a-i rănii, pentru a-i jigni, pentru a le interzice un drept, pentru a-i întrista se transformă, pe noua poziție a lui Jupiter, în forțe care să ne accentueze o slăbiciune ori să ne creeze obstacole și mai mari. Circulă adesea în popor expresia: „Obstacolele sunt pentru boi!”. Cei mici trec pe dedesubt, cei isteți pe deasupra, doar boul stă și se uită la obstacolul de care nu poate trece. Nu putem fi de acord în totalitate cu această expresie pentru că multe din situațiile care au acest statut de obstacol trebuie nuanțat și mai ales trebuie știut că obstacolul nu este neapărat ceva care oprește evoluția, care anulează creșterea. Noi, pentru că avem suficient de multe cunoștințe ezoterice pentru a privi această problemă dintr-un alt unghi, știm că, printre altele, rolul obstacolului este de a trezi. În perioada în care Jupiter a trecut prin zodia Balanță ne-am putut folosi de această viziune ezoterică asupra obstacolului. Trecând prin Scorpion, Jupiter ne face atât de practici încât să uităm de profunzimea care ne-a folosit în ultimul an și care ne-a apropiat de aspectul fin al vieții, de rafinament, de tot ceea ce este frumos, sublim, înălțător. Așa ajungem să considerăm că individul care are în fața sa un obstacol este neapărat un nefericit al sorții. Cu toate că unii nu vor avea această prejudecată în a-i considera așa pe cei încercați de destin, forța cu care Marele Benefic se va impune va fi un element pe care nu vom avea cum să nu îl remarcăm.
Dacă în zona aceasta a elementelor individuale lucrurile vor fi mai ușor de investigat, ceea ce poate face pe spațiul public Jupiter din Scorpion este chiar periculos. Schema sa face trimitere atât la confruntări militare cât și la decizii publice care pot duce la frământări menite să producă schimbări importante pe harta lumii. Este relativ simplu să înțelegem lucrul acesta făcând trimitere la ceea ce s-a întâmplat în 2006 când Jupiter a trecut prin Scorpion. Ne referim aici nu doar la confruntările din Orientul Mijlociu, din țările arabe, la vremea aceea Libanul era un teatru de război, dar și la alte episoade, care s-au întâmplat mai aproape de noi, spre exemplu în Rusia prin agresiunile pe care această mare putere le-a făcut la adresa Ucrainei, desigur, cu urmările pe care le știm cu toții. Poate, privite ca simple evenimente, la momentul când s-au produs nu ar părea să fie mai importante decât altele care s-au consumat în anii din urmă sau după momentul 2006. Impactul lor a fost însă unul care le-a dezvăluit intenția pentru care s-au consumat. Știm ce s-a întâmplat în Orientul Mijlociu, știm ce s-a întâmplat începând cu 2007 cu Ucraina, știm cât de importante au fost aceste mișcări sociale. Această poziție a lui Jupiter face trimitere și la alte sectoare ale vieții. Sunt explorate atât domenii care țin de partea umanistă, prin explorarea sau administrarea resurselor umane, fie prin abordarea științelor din perspective noi, cu descoperiri spectaculoase, dar și prin avertismente serioase, cutremurătoare. Dacă, anterior, lucrurile acestea au depins și de mânia protagoniștilor, de orgoliile lor, de dorința de cucerire, expansiune, de această dată se caută o nouă formă de stabilitate. Pentru că știm, nu este o noutate, condițiile de pace sunt impuse de cuceritori, ideea de stabilitate nu poate să îi avantajeze pe cei care pierd în această confruntare. Acum Uranus se află pe finalul tranzitului său prin Berbec, spre deosebire de momentul anterior (2006) când trecea prin Pești. Acum nu mai există entuziasmul de altădată, opinia publică nu mai poate fi manipulată să simtă într-un anumit fel. Lipsesc, așadar, alianțele pe criterii emoționale, asocierile pe baza entuziasmului. Totul este calculat, poate mult prea atent socotit, în așa fel încât rezultatul să fie conform planului. Dacă luăm în calcul și faptul că Uranus în primăvara anului următor va intra pe zodia Taur, suntem avertizați încă de pe acum că această axă a proprietăților (Taur-Scorpion) este ținta schimbărilor inițiate încă de pe acum. În a doua parte a anului următor, pe finalul tranzitului lui Jupiter pe Scorpion, ceea ce este acum rău ni se va părea o soluție minunată. Apare, așadar, o descărcare a unor tensiuni prin surpare, prăbușire, implozie. La momentul acela vor conta valorile morale pe care suntem tentați să le anulăm acum prin exagerarea obstacolului, printr-o prea puternică fixare în materie, în simțuri, în obsesia recompenselor. Apelul la o zonă sensibilă a vieții va fi soluția și numai pregătindu-ne de pe acum putem depăși cu bine această încercare.
Ziua mai conține și un careu între Soare și Pluton, aspect care este capabil să ne spună foarte multe lucruri despre perioada care va veni, în sensul că problemele pe care le anticipăm acum, la inițierea tranzitului lui Jupiter pe zodia Scorpion, vor putea fi rezolvate doar prin impactul zodiei Capricorn. Acum pe acest semn se află doar Pluton, urmând ca spre finalul acestui an să avem acolo și planeta Saturn. Așadar, grijile momentului, cele legate de dezordinea din viața personală sau cea pe care o vedem pe zona publică, nu pot fi rezolvată prin planul pe care ni-l facem acum, ci avem nevoie de puțin timp, ca unele din cele care se consume ori să se încheie, iar altele să se sedimenteze, pentru ca puterea desprinsă din duritatea acestor predispoziții să nu se așeze în vârful unui băț, ci pe baze solide. Pentru că moralitatea consolidată prin maturitate să ne ajute spre finalul tranzitului lui Jupiter pe Scorpion ea trebuie să lase răul să se evidențieze. Pentru că vorbim despre particularizarea energiei jupiteriene prin intermediul Scorpionului, a aplica soluția înainte de a apărea, concret, problema este o mare greșeală de tactică.
Prin urmare, 10 octombrie ne introduce într-un carusel amplu al dispozițiilor astrale despre care nu avem cum să știm totul acum. Multe dintre ele vor veni spre noi în etape, altele se vor grupa și ne vor așeza planurile de viitor pe alte baze, în special începând cu primăvara anului următor. Tranzitul lui Jupiter pe zodia Scorpion va ține până în prima decadă a lunii noiembrie 2018. Până atunci suntem invitați să înțelegem mult mai bine politica pașilor mărunți, să observăm în ce direcție se îndreaptă de această dată ambițiile celor cu care colaborăm, cât de periculoasă este neîncrederea și, la polul celălalt, cât de periculos este orgoliul în situații de genul acesta. Este important să știm și care va fi gama acțiunilor sociale, dar mai important este să avem verticalitatea necesară încât să nu ne cuprindă beția puterii. Cel care va greși în felul acesta va intra într-o furtună dominată de revoltă și de dezordine. Cu cât își va dori mai multă putere cu atât va obține mai puțin din ceea ce cere vieții și orice acțiune va rămâne doar în stadiul de început.
Cei care studiază fenomenul social pot, cel mult, să facă trimitere la ultima dată când Jupiter a trecut prin zodia Scorpion (2005-2006), însă sunt avertizați că schemele sociale de atunci nu se reproduc întru totul. Va lipsi entuziasmul, ușurința cu care oamenii care simțeau la fel se asociau. În felul acesta ajungem să folosim trăsăturile pozitive ale acestei noi poziții. Ne vom folosi puterea pentru a explora, pentru a cerceta, pentru a transforma aceste reziduuri într-o energie folositoare. Sunt susținuți de aceasta forță astrală cercetătorii, temerarii, cei care își câștigă existența administrând, protejând, studiind.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări spre ce sector se îndreaptă fermitatea, dorința de putere sau plăcerea de a constrânge. Acestea vor fi sectoarele cele mai încercate până la anul următor în noiembrie.

Griji pentru ziua de mâine. Pretenții prea mari. Condiționări. Indolență. Mobilizare. Se accentuează senzația că trăim greu. Dinamismul obosește. Lupta înseamnă, în primul rând, pierdere. Victoria este de fapt tentația de a repeta o greșeală. Dorim să ne protejăm de un păcat. Rutină. Se caută confirmări într-un domeniu clar. Avem nevoie de dreptate. Ne bazăm pe o persoană care nu ne poate ajuta. Beneficii din partea unei autorități. Cultura trebuie dovedită. Ne aflăm într-o ipostază de schimbare. Se discută și despre beneficii, dar nu cu teamă.

În noaptea de marți spre miercuri Venus va atinge opoziția perfectă pe care o formează cu Chiron de ceva vreme. În mijlocul zilei, Marte va trece și el prin careul perfect cu Saturn și cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie Uranus va definitiva trigonul cu Luna neagră. Așadar, pare o zi specială, când binele și răul se iau la întrecere și când nu contează care dintre cele două forțe câștigă. Pentru unii schema aceasta aduce primele semne ale unor conflicte ample, primele dovezi că se află pe o cale ocolitoare, că au deviat de mult timp de la traseul corect și acum se află într-un impas. Pentru acești oameni, 11 octombrie vine cu semne de boală, cu grija față de viitor, cu o stare de surescitare, de agitație care nu poate să producă nimic bun. Se vor prezenta față de ceilalți într-un mod greșit, abordând comportamente incorecte. Faptul că în dimineața acestei zile Luna va intra pe zodia Rac este un lucru bun din care vom înțelege că emoțiile pot fi și constructive, nu doar tulburătoare. Prin trecerea sa pe domiciliu, Luna ne face atenți la ceea ce este cu adevărat important, la ceea ce merită consum, efort, protecție. Acolo unde semnele de boală sunt deja prezente, acolo unde nu se mai poate face nimic pentru ca lucrurile să se îndrepte, vorbim deja despre o greșeală abordată în mod repetat, despre mari erori ale destinului. Deocamdată, schema astrală a zilei de 11 octombrie nu face trimitere în mod explicit la probleme existențiale, ci doar le sugerează. Ele devin importante atunci când ne raportăm la grupul de apartenență, la națiune, la rasa umană în ansamblul ei.
Un alt element care se desprinde din ecuația astrală a zilei de 11 octombrie este cel legat de schimbare. Pentru că există multă presiune pe decizii de moment, pe complicații sociale care nu și-au atins încă finalitatea, suntem tentați să grăbim împlinirea lor. Pentru că există în acest moment o relație bună între Uranus retrograd și Luna neagră, suntem tentați să credem că rezolvarea grijilor de moment produce asupra vieții în ansamblu o eliberare de probleme, o liniștire. Luna neagră ne păcălește și de această dată prin exagerarea acestor griji, dar nu pentru că așa ar fi ele. În felul acesta, motivul de schimbare își are o rădăcină și în zona intuiției. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor fi păcăliți că accesează un nou plan al puterii. În realitate, este o simplă ipostază de schimbare care trebuie parcursă ca atare. Cel care va respecta acest îndemn astral își va folosi sensibilitatea la momentul potrivit, nu va fi îngrijorat că trebuie să fie în permanență atent, vigilent, în tensiune pentru a face față situațiilor neprevăzute.
Prin urmare, 11 octombrie este o zi de exagerare. Astăzi ne exagerăm durerile sufletești, simptomele de boală, grijile, tot ceea ce este mic, tot ceea ce, în mod firesc, s-ar împlini de la sine. Dorința de putere ne schimbă viziunea asupra vieții, iar pe unii îi va face chiar lacomi. Cei care își vor petrece această zi în conflicte arată doar că sunt foarte lacomi. Cei care nu-și exagerează problemele, care nu se plâng prea mult vor percepe toată această influență astrală ca pe o conștientizare a problemelor celorlalți. Vor vedea și cât de grave sunt problemele lor, dar și cât de mult se preocupă unii să și le exagereze.
O altă problemă a zilei de 11 octombrie este cea legată de complicații în administrarea unor bunuri, a unei sume de bani, a unui capital de încredere. Este adevărat, prin această preocupare arătăm că avem nevoie de recunoaștere, de confirmare sau de o protecție în activități pe care nu le stăpânim foarte bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să grăbim mersul lucrurilor. Răbdarea ne ajută să corectăm eroarea care ne poate duce la distrugerea bunului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi lucrurile la dimensiunea lor reală. Prin exagerare nu ne mobilizăm pentru o mai rapidă soluționare.

Ne întâlnim cu o provocare a destinului. Se caută autorealizarea. Austeritatea este evitată. Metodele noi dau acum primele rezultate. Ghinioanele nu mai sperie atât de mult. Există o confuzie ce se transformă în greutate. Atacuri exterioare bazate pe forță interioară. Se minte frumos. Greșeala este îmbrăcată în straie noi. Asocieri care nu folosesc nimănui. Soluția prezentului se aplică doar acestui moment. Perspectiva nu poate fi bună, chiar dacă așa se arată. Ușoară încordare. Avem nevoie să ne reîncărcăm bateriile. Ușoară dezordine. Apel la simboluri.

În mijlocul săptămânii Venus va definitiva careul cu Luna neagră pe care îl formează de ceva vreme. Tot acum, Mercur se va afla într-o relație bună cu Axa Dragonului care pare să fie plasat într-un context foarte bun menit să ne permită să ne încărcăm bateriile, să facem față complicațiilor momentului. Din nefericire, soluțiile care apar acum, în mijlocul săptămânii, nu pot fi puse în aplicare atât de ușor. Adevăratele realizări nu pot fi interpretate în maniera predispusă de astre în această perioadă. În continuare se caută soluții foarte ușor și avem impresia că dacă schimbul de experiență se face mult mai ușor și marile probleme care n-au frământat în ultima perioadă se rezolvă rapid. În realitate, lucrurile acestea bune sunt expresii ale fățărniciei, sunt instrumente de care se folosește un om pentru a-și ascunde erorile.
12 octombrie este o zi de orgoliu, de răzbunare când se profită de pe seama credibilității celorlalți când adevărul nu este băgat în seamă. În mod firesc, această relație bună pe care Mercur o are cu Axa Dragonului ar trebui să producă efecte, dar oamenii se uită în altă parte, nu le văd, dacă le văd nu le înțeleg, dacă le înțeleg le ignoră însemnătatea. Astfel, momentul de față aduce confirmarea a celei de a doua părți a devizei săptămânii, cea care se referă la efectele ce nu sunt observate.
O altă problemă a momentului este împlinirea opoziției Luna-Pluton. Din 2008 încoace, când Luna trece prin domiciliu trebuie să treacă și prin opoziția cu această planetă. Momentul este aducător de probleme, de ghinioane, unul care ne sperie cu obstacole, cu lipsa de perspectivă sau, cum se întâmplă în cazul de față, cu răutățile celorlalți. Pentru că tendința acestei săptămâni este de a exagera, și această răutate este prezentată disproporționat, afișată să pară mult mai intensă decât este în realitate. În felul acesta, vorbim despre o configurație numită careu în T pe semne cardinale care amplifică instabilitatea și face în așa fel încât această teamă de rău sau de lucruri ascunse să fie foarte reală.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre dezordine. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, care nu vor să se lase în voia acestui val distrugător vor face apel la simboluri, la etaloane, la reguli și își vor propune, chiar de dimineață, să nu se abată de la ele. Dar lucrurile acestea nu trebuie luate în ușor. Este simplu să combați o forță care dă mai multă putere ghinionului, oprește desfășurarea unui proces sau șterge complet perspectiva bună a unor situații. Pentru a face față cu bine acestui moment, pentru a nu exagera această observație și a nu ajunge să ne bucurăm că nu am ajuns într-un rău mult mai mare doar pentru că această frică este și ea, la rândul ei, prezentată disproporționat, să avem încredere în regulile pe care le adoptăm, să stăm departe de confuzie chiar dacă de această dată certitudinea este obținută prin utilizarea unui număr redus de instrumente sau reguli. Numai aceste elemente corecte, frumoase și profunde ne scot din această zonă a sobrietății care ne ține captivi doar pentru a întreține un val social marcat de nemulțumire, revoltă, revendicare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la emoție. Pe 12 octombrie emoția este mult mai importantă decât informația, decât cuvintele care încearcă să o explice.

Risipire. Se caută o metodă care să dea rezultate rapide. Omul este cel mai important instrument de lucru. Rezervă. Se evită sentimente confuze. Posesivitate. Aspectul dominant al vieții se bazează pe emoție. Se adoptă o decizie dură. Pretenții. Moment de glorie. Evoluție interioară. Exacerbarea unor reacții afective complică raporturile sociale. Nevoie de protecție a grupului. Provocare. Se depășește o linie, dar se evită un pericol.

Momentul acesta ne vorbește despre ceea ce ar trebui să respectăm pentru a nu ajunge la boală, pentru a nu ne schimba metoda de lucru, pentru a nu fi recalcitranți la ceea ce este important pentru ceilalți, dar neinteresant pentru noi. Relația bună dintre Mercur și Saturn scoate în evidență rezerva pe care o avem, indiferent că ea este bună sau rea. Astfel, finalul tranzitului Lunii prin zodia Rac înseamnă pentru mulți o explorare interioară, o eliberare de păcatul zilei anterioare, de o mare presiune ce ține de administrare, gestionare sau memorie, și abordarea problemei cu mai mult curaj. Este foarte posibil ca, din cauza careului Lună-Jupiter, acest curaj să primească un răspuns negativ, adică să sperăm într-o schimbare, dar ea să nu se producă, să mizăm pe anumite rezultate, dar acestea să se lase așteptate.
În cel mai fericit caz, relația bună Mercur-Saturn ne vorbește despre disciplină, dar acum ea ni se va oprea neinteresantă pentru că alte unghiuri, care dau săptămânii o notă instabilă, nu o susțin. Poate, însă, să susțină nostalgia acțiunilor primelor patru zile ale săptămânii pe care ne-ar plăcea acum să le reedităm. De aceea unii oameni sunt descurajați de tipul de relație pe care-l dezvoltă în momentul acesta, de schimbul de informații pe care îl realizează cu cei din anturaj. Faptul că Venus trece pe ultimul grad al zodiei Fecioară este în momentul de față un element de care ar trebui să ținem cont pentru că toate aceste probleme pe care le exagerăm, desigur, diferit față de cum am procedat în zilele anterioare, au doar o mare componenta afectivă, nu și valoarea informațională pe care le-o atribuim. Problemele pe care le invocăm pe 13 octombrie nu sunt atât de grave, dar sunt, pe segmentul spiritual, foarte generoase în trăiri.
Lucrul cel mai simplu, dar care nu este recomandat, pe care am putea să-l facem pe 13 octombrie este să fim indiferenți față de realizările pe care ceilalți le obțin sau să fim refractari la un factor de transformare. Pentru că raporturile sociale pe 13 octombrie sunt complicate, după cum ne spune și deviza generală a acestei săptămâni, din cauza sobrietății, oamenii se risipesc foarte mult crezând că prin rigiditate ajung la soluții miraculoase. Există o mare problemă emoțională care se răspândește de-a lungul întregii săptămâni, dar care va fi vizibilă în această zi prin faptul că nu vom putea reuși să accesăm informații pe care ne-am bazat, pe care le-am memorat, sentimente care n-au fost până acum foarte clare. În consecință, suntem dispuși acum, când nimic nu este clar, să decidem ca și cum totul este clar. Lucrurile acestea devin foarte complicate în special în a doua parte a zilei când există riscul de a depăși o limită a respectului, a integrității personale.
Prin urmare, 13 octombrie este o zi de risipire. Ar trebui să fim foarte atenți ca lucrurile acestea pe care le-am învățat de-a lungul acestei săptămâni să nu cadă pe mâna celor care se folosesc de cei cu care colaborează doar pentru a-i pregăti să-i aplaude în momentul în care au obținut o victorie. Momentul acesta al lunii octombrie este unul foarte important pentru cei care caută gloria, care au probleme de natură afectivă și vor să treacă dincolo de ele, pentru cei care urmăresc să obțină un rezultat imediat. Conjunctura zilei de 13 octombrie simplifică toate aceste complicații și, cel care are curajul să privească adevărul în față, le va lua ca atare, adică gata simplificate. Ceilalți, vor considera că această simplificare nu este adecvată, vor căuta o altă metodă de lucru, având, din nefericire, reacții negative față de toți cei cu care interacționează. În a doua parte a zilei acești oameni vor fi nedrepți, vor greși încălcând regulile de conviețuire, poate chiar o promisiune. Rezerva pe care ziua de 13 octombrie o predispune nu este un element născut din maturitate, ci rezultatul frustrărilor acumulate în primele patru zile ale săptămânii. Vom fi foarte câștigați dacă nu vom așeza provocările momentului lângă marile drame parcurse în ultimele patru săptămâni. Ceea ce nu se apropie de dramă este cu adevărat un semn de evoluție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la sugestiile celorlalți. Orice decizie are nevoie acum de un ecou.

Atenuarea durerii. Previziune. Complicațiile vieții trebuie interpretate astfel. Se depășește o problemă de imoralitate. Imaginația este preferată. Ne îmbogățim informațiile prin interacțiune. Cristalizarea unor experiențe. Efortul este bun. Se dorește un nou statut. Un demers social nu este înțeles. Devalorizare. Se caută rafinamentul și eleganța.

Relația bună pe care Soarele o împlinește cu Axa Dragonului în dimineața acestei zile este un element foarte bun, dacă nu chiar unul dintre cele mai bune elemente ale acestei săptămâni. Astfel, momentul de față ne aduce argumente în favoarea atenuării durerii, senzații stranii care pot fi încadrate în zona previziunilor, anumite conexiuni pe care le facem și care ne pot informa despre mersul lucrurilor, despre calitatea celor cu care interacționăm, despre cât de volubili sunt ori cât de imorali.
În mijlocul acestei zile în Venus va trece pe zodia Balanță, adică în domiciliu, poziție care ne avantajează pe toți. Acest episod este urmat de o conjuncție Luna – Capul Dragonului inițiindu-se un nou ciclu draconitic. Ceea ce a fost de-a lungul acestei săptămâni durere sau devalorizare se transformă pe 14 octombrie în intenție bună. Nu se știe dacă rezultatul a ceea ce intenționăm acum este unul foarte bun, dar ne putem aștepta ca problemele legate de o folosire neadecvată a bunurilor, cele de care ne-am folosit în special de la începutul săptămânii, să se rezolve brusc, tocmai pentru că anumite experiențe de viață se cristalizează. Venus, trecând pe zodia Balanță, îi face pe oameni comunicativi, foarte atenți la schimbul de experiență, la maniere, la ceea ce înseamnă rafinament și eleganță, iar, pentru cei care lucrează cu energia ori care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, aduce și interes pentru mister, pentru informații aflate într-o zonă neclară, indecisă sau care nu beneficiază deocamdată de încrederea celorlalți. Venus pe zodia Balanță aduce această încredere că ceea ce primește acum eticheta de elemente valoros așa va rămâne.
Pentru că acum, pe trecerea lui Venus pe zodia Balanță, vorbim și despre o relație bună între Soare și Axa Dragonului, ne putem aștepta ca în anumite situații în care, de-a lungul acestei săptămâni, nu am avut soluție să se împlinească miraculos. Unii vor vorbi pe 14 octombrie despre miracole, însă nu înseamnă că ele se împlinesc de la sine. A existat însă și o anumită atracție către o zonă abstractă pe care am parcurs-o în primele patru zile ale acestei săptămâni. Cine a reușit în prima jumătate a săptămânii să nu uite că valorile spirituale sunt cele mai importante, va reuși și pe 14 octombrie să rămână în această zonă a creativității, a sensibilității, a rafinamentului.
Prin urmare, 14 octombrie este o zi care ne avertizează că lucrurile foarte profunde au nevoie să fie și rafinate, sensibile, încadrate într-un etalon al valorilor profunde, nu doar înnobilate, din când în când, cu câteva noțiuni din acest domeniu. 14 octombrie aduce și o atracție către devalorizare, un curaj mai mare spre a trece dincolo de o limită a puterii, a înțelegerii sau a emoției. Acum avem ocazia să înțelegem că limitele în care am crezut în prima jumătate a săptămânii nu sunt reale. Cel care rămâne credincios acestor limite alege să își anuleze valorile personale, să își limiteze capacitatea de a se schimba, înnobila, evolua. Prin contactul cu aceste valori rafinate înțelegem cât de important este să depășim o problemă de imoralitate. Desigur, fiecare își definește imoralitatea după stadiul evolutiv în care se află, după preferințe, după nevoi. Conjunctura astrală a zilei de 14 octombrie ține cont de aceste particularități. Cu toate acestea, suntem avertizați că achizițiile zile de 14 octombrie nu sunt de durată sau, așa cum suntem informații din deviza generală a acestei săptămâni, ceea ce este peren nu va putea fi observat, investigat sau catalogat prin instrumentele care ne sunt accesibile acum. Dacă nu ne descurcăm într-o situație complicată atunci să raportăm totul la măsura iubirii, la intensitatea emoțiilor și apoi totul se va regla.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune un post de gânduri. Cu cât avem mai puține gânduri și mai multe trăiri frumoase cu atât mai câștigați suntem.

Sunt descoperite secretele vieții personale. Multă energie. Stabilizare. Conflicte de idei. Opinii contradictorii care nu duc nicăieri. Revolta împotriva unui bine. Cel care ne-a ajutat este criticată. Capricii. Exaltare ciudată. Rătăcire. Revoltă. Informații confuze. Uitare. Pasiuni periculoase. Oamenii își acordă circumstanțe atenuante. Se merge la rădăcina răului. Situațiile favorabile nu sunt înțelese corect. Se desfășoară un demers public rău. Progresul este posibil numai acolo unde există prudență.

Ultima zi a acestei săptămâni este marcată de o bucurie stranie. Unii vor face o retrospectivă a ceea ce a însemnat această săptămână încurcată, alții vor merge mai departe cu presiunea pe care nu au rezolvat-o de la începutul lunii octombrie și până acum. Se vor preocupa de secretele celorlalți considerând că numai în felul acesta se pot proteja de agresiunile venite din jur. 15 octombrie este o zi dominată de instabilitate, conflicte de idei, frici legate de absența susținerii, neputința de a găsi cel mai bun tratament pentru durerile care ne apasă sufletul.
Cu toate acestea, elementele care ne captează atenția pe 15 octombrie au o mare profunzime. Unele dintre ele fac trimitere la episoade care s-au consumat în ultimele luni ale anului și pe care le-am privit cu indulgență ori prin anumite circumstanțe atenuante pe care oamenii și le oferă atunci când simt că pierd teren. Altele, puțin mai restrictive, fac trimitere la evenimente care s-au consumat în lunile de vară și care sunt în consonanță cu un mesaj negativ. Acum, în ultima zi a acestei săptămâni, pentru că suntem sub imperiul unei devize care ne vorbește despre sobrietate, dar nu oricum, ci cu scopul de a ne convinge că revendicările sunt foarte importante, momentul acesta confuz pare să fie un fel de pedeapsă pe care dorim să o aplicăm celor cu care nu suntem de acord. Dacă alegem să procedăm în felul acesta nu facem decât să ducem mai departe o rădăcină a răului, să alimentăm situațiile care nu sunt favorabile doar pentru că în momentul acesta nu primim soluțiile pe care le solicităm. Cea mai dificilă perioadă a zilei va fi cea de dimineață, când Luna se va afla pe zodia Leu. În mijlocul acestei zile Luna va intra pe zodia Fecioară și, prin relația bună cu Jupiter, va încerca să compenseze multe greșeli ori să liniștească spiritele. De aici se înțelege că progresul pe care ni-l dorim nu poate fi atins decât prin prudență, iar uneori printr-o pace dureroasă și amară.
Dacă în privința elementelor personale lucrurile acestea sunt ușor de controlat, până și nemulțumirile sau poate o recomandare proastă ori un diagnostic greșit, atunci când vine vorba de demersurile publice lucrurile se complică. Vedem pe 15 octombrie că revolta nu se stinge și trece într-un alt plan. Important ar fi să nu rămânem cu aceste sentimente confuze, să nu rămânem cu convingerea că dacă nu distrugem ceva lumea nu se poate reconfigura. Această exaltare ciudată, această confuzie bazată pe capricii nu poate fi decât o forma de rătăcire care se încheie cu o revoltă. Pentru că am văzut, informațiile acestea au fost inserate și în celelalte observații aplicate analizelor acestei săptămâni, nu putem să considerăm că rătăcirea este un factor de progres. Fără prudență acest progres nu poate fi împlinit.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre problemele care stau în calea stabilității. Pentru unii aceste probleme sunt legate doar de idei care nu au fost formulate corect, de informații confuze sau poate chiar de anumite mesaje care nu au fost reținute corect, rătăcite sau poate chiar uitate. Ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește și despre pasiuni periculoase, acestea fiind mult mai clar conturate în a doua parte a zilei. Aceste pasiuni periculoase au menirea de a ne pune la încercare evoluția spirituală, dar nu prin instrumente cu care cei care lucrează cu energia sunt obișnuiți, ci prin instrumente banale.
O altă problemă care se va evidenția pe 15 octombrie este cea legată de complexul de inferioritate. Rădăcina răului poate acum favoriza o recomandare greșită pe care să nu ne-o mai putem scoate din minte pentru mult timp de acum încolo. Relația proastă pe care Marte și Chiron o definitivează acum ne-a lansat deja mesaje de ceva vreme, încă din săptămâna anterioară, dându-ne ceva bătăi de cap. Acum avem ocazia să înțelegem că frământările nu sunt simple conflicte de idei, ci sunt expresii ale unor comportamente eronate pe baza cărora oamenii dau sfaturi. Capriciile, de asemenea, nu sunt expresii născute din independență ori din maturitate, ci simple reziduuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce ne liniștește. Ceea ce ne liniștește este cu adevărat un factor de evoluție.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.