16 – 22 octombrie 2017

16 – 22 octombrie 2017 este săptămâna sărbătoririi unei victorii false, a succesului nemeritat și-a nevrozelor privite ca descărcări de tensiune. Dacă dorim ca toate aceste greșeli pe care ni le amintim acum din ceea ce am parcurs în luna septembrie sau în prima jumătate a lunii octombrie să nu ne influențeze deciziile pe care le vom adopta, cu precădere din mijlocul acestei săptămâni (joi, 19 octombrie), va trebui să acordăm o mai mare atenție planului interior, mai mult decât am făcut-o în trecutul apropiat. Mulți vor avea impresia că dacă se ocupă acum de ei înșiși scapă din mâini demersuri sociale care cer acum cu insistență atenție. Centrul de greutate al acestor realizări sociale este în perfectă consonanță cu echilibrul interior. Dacă în această săptămână zdruncinăm această armonie a sufletului, dacă nu reușim să ne împăcăm cu propriile emoții, atunci evenimentele sociale, despre care credem acum că se mențin doar pentru că le acordăm atenție, vor fi, în mare parte, compromise.
Desigur, toate aceste elemente de lucru cu sine nu sunt învăluite într-un mister adânc. Suntem informați că acolo unde ne bucurăm de o victorie falsă, adică de o victorie parțială și ne păcălim că aceasta este victoria finală, vom descoperi cauzele tensiunilor pe care le vom descărca de-a lungul acestei săptămâni. Multe din tendințele care ne ies în cale acum sunt reprimate, adică le-am parcurs pe acestea sub impactul unor tentații sociale, ele ajungând în mică măsură în planul conștiinței, cea care este permanent în contact cu realitatea înconjurătoare. În cuvinte mai simple, am făcut multe luați de val, prin imitație, pentru că nu am găsit resortul necesar să ne apărăm sau să opunem rezistență, iar acum aceste elemente reprimate ne arată că victoriile sunt false ori nemeritate ceea ce ne duce spre anxietate. Intensitatea acestei anxietăți este, așadar, direct proporțională cu ceea ce s-a întâmplat în acest interval de o lună și jumătate la care facem referire. Astfel, dacă ne bucurăm înainte de vreme, dacă fugim de problemele interioare, putem experimenta de-a lungul acestei săptămâni dificultăți de concentrare, insomnie, hiperemotivitate care să ne țină tot timpul în tensiune, în teamă, ajungând chiar să somatizăm prin lipsă de aer, cefalee, vertij sau chiar amorțiri ale membrelor. Toate acestea sunt strigăte de disperare ale ființei care devine din ce în ce mai anxioasă, deși nu-și dorește lucrul acesta.
Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală lucrurile acestea nu vor avea o gravitate atât de mare. Doar se întâlnesc, de o manieră mai directă, cu elemente cu care lucrează deja, de vreme ce au asemenea preocupări. Cu toate acestea, până și aceste persoane vor avea în mijlocul săptămânii momente de zdruncin, de neîncredere, se vor apropia mult de acea gândire răsturnată care îl face pe om să trăiască în separare. Cea mai mare greșeală pe care o putem face în această săptămână este să ne justificăm separarea. Aici este inclusă atât separarea prin conflict deschis, fragmentare, abandon, despărțire, dar și separarea pe baza unor scopuri nobile, izolarea pentru vindecare, pentru meditație, pentru a ne proteja de emoțiile celorlalți. Calea de mijloc rămâne întotdeauna cea mai bună soluție.
Toate acestea vor căpăta un nou înțeles la sfârșitul săptămânii când vom fi tentați să-i judecăm pe ceilalți pe baza unor criterii nespecifice, care nu vor avea în viețile lor niciun rost. Propriul bine vrem să fie văzut și în ceilalți pentru a crede în el. Dacă toată săptămâna ne îndreptăm atenția către interior, dacă nu fugim de noi înșine și nici problemele noastre, nu ne vom petrece sfârșitul săptămânii impunând celorlalți propriul etalon. Abia spre sfârșitul săptămânii vom înțelege de ce suntem atât de încărcați sau de anxioși și de ce trebuie acum să realizăm un proces controlat de descărcare a acestor tensiuni. Soluția este simplă: să nu judecăm totul după primul impuls, să ne oprim, să vedem care este partea noastră de vină și prin ce sunt vinovați ceilalți. Aceasta este calea de mijloc pe care ar trebui să mergem acum.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a încerca să fim empatici. A fi empatic înseamnă a fi conștient de ceea ce se întâmplă cu celălalt și nu doar atât, de a înțelege de ce este așa cum este. Cel care va considera că empatia îl obosește deja trăiește un sentiment de separare ce se poate accentua în această săptămână.

Severitate în lucru. O nouă metodă dă rezultate. Capriciile sunt înlocuite cu discernământul. Se uită lucruri care dor. Stabilizare. Rememorare pozitivă. Redescoperirea unui nou izvor de putere. Conținuturile sperie. Ceea ce se exprimă trebuie înțeles clar. Se participă la un mare eveniment social. Se deslușește cu mare dificultate o situație încurcată. Evoluție. Timpul este petrecut într-un mod agreabil. Relațiile se construiesc pe încredere.

Sextilul care se împlinește în această zi între Soare și Saturn ne aduce un semn de stabilitate, ne avertizează că ne aflăm în fața unei situații delicate pe care suntem pe punctul să o evaluăm greșit. Evaluarea greșită este cea pe care o indică și deviza generală a săptămânii și care face trimitere la o victorie falsă.
Tristețea și dezamăgirea zilei de 16 octombrie se bazează și pe faptul că în momentul de față ne aducem aminte de forțele care ne-au corodat încrederea în săptămâna anterioară. Unii vor fi tentați să-și acorde circumstanțe atenuante cu scopul de a acoperi defecte, de a-și ascunde durerile acumulate în ultima perioadă. Va fi câștigat individul care depășește această etapă de disconfort și își impune o severă metodă de lucru. Faptul că această relație dintre Soare și Saturn intervine când vrem să reducem timpul pentru lucruri și să-l mărim pe cel pentru distracție este, până la urmă, și o lecție practică de maturitate. Acolo unde este respectată metoda, soluțiile vin foarte ușor, unele dintre ele chiar de la sine.
Soluțiile momentului vin spre noi prin schimb de experiență. Junon din Capricorn va media opoziția Luna-Neptun, dar va cere și îndeplinirea condiției susținută și de sextilul Soare-Saturn: disciplina. Ea va face, însă, mai mult referire la disciplina de interacțiune, la respectul pe care oamenii și-l poartă unii altora și mai puțin la respectul pe care un individ îl are față de el însuși. Asta înseamnă că tendința de a reduce timpul de lucru și de a-l mări pe cel pentru distracție nu este un semn de eficiență, ci unul de imaturitate sau de frustrare.
O altă trăsătură importantă a zilei de 16 octombrie se referă la modul cum alegem să administrăm bunurile pe care le avem. Foarte curând, adică în dimineața zilei următoare, Mercur își va încheia tranzitul său prin zodia Balanță. Ceea ce facem acum poate primi și opinii sau încurajări menite să grăbească procesul de lucru. Cel care este pregătit, care devine brusc irascibil atunci când trebuie să lucreze mai mult sau mai bine va reuși să gestioneze foarte bine această nouă viteză de lucru și, reducând timpul de lucru, să nu strice nimic. Desigur, acesta nu este un element general, nu toată lumea poate face ușor și simplu lucrul acesta. Trebuie să fim conștienți că ni se cere un efort de voință și în sensul acesta. Atunci când situațiile la care participăm cu efort și muncă ajung repede la un rezultat bun, iar cel care acționează nu are o atitudine negativă față de ceea ce este obligat să facă, avem de-a face cu o redimensionare pozitivă a vieții, cu oameni puternici care pot crea lucruri remarcabile, cu ființe-exemplu.
Prin urmare, debutul săptămânii se grăbește să ne pună deja în temă cu prima parte a devizei generale a săptămânii, cea care se referă la sărbătorirea unei victorii false. Victoria este falsă pentru că nu este cuprinzătoare, așa cum se spune. Dacă nu am avea așteptări nerealiste ar fi un simplu episod care conține atât elemente pozitive, cât și negative ce fac parte din drumul către victorie. De aici înțelegem cât de mult se grăbesc oamenii să se comporte ca și cum au primit ceea ce nu s-a împlinit încă. Dar lucrurile acestea pot fi și ele nuanțate. Acolo unde nu este foarte clar că victoria nu are nimic de-a face cu ceea ce se sărbătorește, oamenii vor vorbi despre realizări, despre care aleg să creadă, nu doar să se sugestioneze, să se mintă, că este tot ceea ce puteau obține. Este clar că lucrurile acestea accentuează o formă de nevroză care nu va fi foarte clar vizibilă în această săptămână, dar care, prin acumulările specifice, promit descărcări de tensiune în mod haotic de-a lungul lunii noiembrie și, unele dintre ele, chiar în luna decembrie.
Așadar, și de această dată, observăm că alegerile pe care le facem, unele din naivitate, altele din încăpățânare, produc o selecție a evenimentelor și stabilesc încă de pe acum cam care va fi gama vibrației astrale pe care o vom folosi din predispozițiile rezervate ultimelor două luni ale anului 2017. Un om responsabil se va ocupa astăzi de ceea ce este specific, pentru că nu poate fi un fapt comun, obișnuit, firesc, accesibil oricui să treacă, într-o clipită, de la statutul de cerșetor la cel de rege. Lucrurile acestea se întâmplă în imaginația unui povestitor talentat, dar nu prea se întâmplă în realitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu căuta motive noi pentru încredere în sine. Ceea ce nu ne ajută să ne stabilizăm încrederea în sine ne duce către iluzia victoriei, către victoria în sine.

Este nevoie de administrare corectă a unui bun. Dorința de putere. Activitate într-un plan ascuns. Lovituri reciproce. Activitatea profesională dificilă. Este nevoie de învățare. Administrare greșită a unor valori. False favoruri. Aroganță. Tentația imoralității. Minciuna imită putere. Intuiție specială. Calitatea vieții se schimbă. Progres. Renaștere.

În dimineața acestei zile Mercur va intra pe zodia Scorpion și vom deveni mult mai interesați de latura ascunsă a vieții, dacă este bine sau rău ce am administrat, cât de mult am acumulat și, în plus, dacă este și util. Prin această nouă schimbare de vibrație impusă de planeta Mercur oamenii devin mai curioși. Este adevărat, această curiozitate va fi vizibilă mai mult începând cu 18 octombrie, când Luna va intra și ea pe zodia Balanță și ne va elibera de constrângerile date de frică. Acum suntem îngrijorați că dacă insistăm prea mult cu munca, cu efortul, cu studiul, cu grijile nu vom rezista. Spre seară, după ce Luna va ieși din zodia Fecioară vor dispărea și aceste gânduri de constrângere.
Există însă o problemă inserată în ecuația astrală a momentului (susținută de careul Lună-Saturn împlinit dimineață) care se va comporta ca o formă derivată din schimbarea calității vieții (episod declanșat de trecerea lui Mercur pe Scorpion) generată, ca un gol de presiune, la momentul când Mercur încă se afla pe ultimul grad din Balanță. Cei care, luați de val, vor face declarații de dimineață, vor amenința, vor folosi toată această putere și toată această atracția către investigație, către alianțe, în solicitări absurde, așteptându-se să primească favoruri. După cum ne spune și deviza generală a acestei săptămâni, aceste favoruri sunt false și ele trebuie evitate. Cu greu aceste persoane se vor reconfigura pe traseu, cu mare greutate vor accepta ca aceste promisiuni, aceste amenințări au fost niște derapaje la care trebuie să renunțe. Există o tentație a imoralității, a dorinței de putere care, din fericire, ar putea să nu rănească pe nimeni dacă nu vin pe aceste promisiuni de răzbunare. Dacă promisiunile de luptă lipsesc, elementele acestea imorale, inferioare, vulgare nu vor fi atât de vizibile.
Deși unii vor încerca să găsească tot felul de explicații pentru ceea ce li se întâmplă, cele mai mari probleme ale momentului încep să se contureze acolo unde nu există iubire. Cine își înlocuiește iubirea cu multe alte elemente ajutătoare arată că este mult mai aproape de imoralitate decât de profunzimile sufletești, arată că de fiecare dată când are de parcurs un context mai dificil, așa cum este acesta, va răspunde întotdeauna provocărilor.
Prin urmare, 17 octombrie ne vorbește despre risipă. Nu este prima dată când ne întâlnim cu așa ceva, însă acum forma aceasta de risipă ne arată cât de mult suntem privați de dragoste. Ceea ce constatăm acum nu reprezintă, însă, rezultatul unei agresiuni venite din exterior, ci produsul a ceea ce am creat. Cine s-a preocupat până acum de tot ceea ce înlocuiește iubirea, pentru a-și ascunde golul din suflet, va avea de traversat pe 17 octombrie momente tulburătoare, marcate de dezamăgiri sau unele vulcanice marcate de lupte deschise, declarații în forță, amenințări. Abia la finalul săptămânii vom realiza că acestea au fost susținute de o tensiune acumulată în timp, abia de duminică încolo vom vedea că nu ne liniștim stricând, ci dimpotrivă.
Mercur din Scorpion ne face, însă, mult mai atenți la ceea ce se află în spatele lucrurilor, ne ajută să trecem de aparențe, de elementele false. Ca într-un paradox, când ne luptăm cu elementele false există și posibilitatea să pierdem, deci să sfârșim prin a ne scufunda și mai mult în iluzie. De aceea, și această a doua zi a săptămânii ne vorbește despre victorii false. În ziua următoare, când se va împlini conjuncția Mercur-Jupiter, vom avea mai multă încredere în sine, ne vom simți mai liberi în a explora această latură ascunsă, dar acum trebuie să fim rezervați. Vor fi foarte active doar elementele pe care ni le propunem încă de dimineață, cu puțin timp înainte ca Mercur să își schimbe zodia. Pentru că fundalul acelui moment este destul de încordat, o simplă dezamăgire se poate transforma într-o promisiune de luptă. Această promisiune de luptă ne va mobiliza și doar prin intermediul ei ziua se poate defini ca fiind dinamică. Adevăratul dinamism, care se poate solda cu rezultate foarte bune, va veni în ziua următoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți pe tot parcursul zilei asupra a ceea ce ne nemulțumește. Nemulțumirea de acum este rezultatul unei promisiuni. Este adevărat, mult mai ușor de investigat sunt cele care pornesc de azi. Dar acum orice nemulțumire are la bază promisiunea de luptă.

Încredere în sine. Judecată corectă. Dreptate. Mulțumire. Apare o nouă provocare. Este sporită securitatea. Se întâmplă un lucru frumos. Ceea ce este apăsător este soluționat rapid. Faptele personale servesc binelui. Mișcări rapide. Schimbări de situație. Victorie într-o confruntare. Optimismul este plăcut. Gânduri neobișnuite. Reflexie. Dragostea are un țel înalt. Se schimbă datele contractuale. Căderea nu mai este posibilă.

Conjuncția pe care Mercur o împlinește în această zi cu Jupiter este un semn de ajutor, dar și dovada faptului că multe din achizițiile pe care le-am comportat până acum se pot stabiliza și prin elemente pozitive, nu doar prin cele rele. Contextul agresiv nu este, însă, absent în spațiul zilei de 18 octombrie, pentru că ziua este înconjurată de unghiuri severe, dar asta nu ne oprește din a trăi acest moment prin partea bună a neobișnuitului, a misterului.
Elementul reprezentativ al acestor conjuncturi bune va face trimitere la fapte. Dacă până acum poveștile frumoase sau triste ne-au bucurat sau ne-au întristat, în momentul de față vedem dacă acestea ne-au ajutat să mergem pe un drum preferat sau ne-au încurcat opțiunile, traseele. Sunt elemente delicate care se vor strecura în istorisirea unui povestitor talentat. Acestea vin ca urmare a faptului că memoria funcționează altfel, acordând o mai mare atenție elementelor abisale, adică acelor instrumente de lucru pe care le folosim doar în intimitate sau pe care nu le folosim în mod conștient niciodată. Prin ceea ce se întâmplă acum câștigăm timp, adăugăm o putere suplimentară la acea putere pe care până acum, în special în ultimele săptămâni, când Mercur a trecut prin Balanță (30 septembrie – 17 octombrie), am folosit-o în modul cel mai delicat cu putință. Faptul că suntem în contact cu o putere suplimentară, că unii dintre noi mai au și o intuiție aparte, ne determină să facem mișcări bruște, să luăm decizii în ultimul moment, chiar dacă ele sunt nedrepte. Pentru că această conjuncție se împlinește pe un context agresiv, dar în special cel dat de opoziția celor două planete vedete ale zilei de 18 octombrie (Mercur și Jupiter) cu Uranus din Berbec, tot ceea ce iese din ritm, se adaugă în mare viteză sau trebuie soluționat foarte repede vine din teama de distrugere. Un sentiment de nesiguranță ne învăluie și ne face să fim puțin mai agitați. Este adevărat, nu va fi văzută agitația exact așa cum este, pentru că suntem protejați, avem un alt limbaj, putem să vorbim chiar și despre dragoste sau despre trăirile pe care le-am avut cândva, cu toate că în spate, în zona aceea întunecată, nesiguranța va rămâne. Asta înseamnă că acolo unde există o greșeală în sensul acesta ziua se poate transforma într-o durere. Din nou, pentru că plutesc în jurul nostru și raze pozitive această durere va lua doar acum înfățișarea nostalgiei. Ea va continua și în zilele următoare însă într-un alt ton.
O altă componentă a zilei de 18 octombrie se referă la combinația dintre bucurie și tristețe. Atunci când sunt bucuroși sau triști, când trăiesc una din cele două stări oamenii ignoră esența. Trăiesc în mod implicat, fără să se gândească de ce sunt bucuroși sau de ce sunt triști. Elementele practice care se desprind din conjuncția Mercur-Jupiter ne ajută să stabilim etaloane. Reușim astăzi să înțelegem mult mai bine de ce suntem bucuroși sau de ce suntem triști sau de ce suntem și bucuroși și triști deodată. Dacă această atracție spre o încadrare practică pentru o mai bună administrare vine din conjuncția Mercur-Jupiter, bucuria se revarsă asupra noastră din conjuncția Lună-Venus, iar tristețea din careul Lună-Junon. Este clar că un om care trăiește aceste stări separat sau împreună fără a le raporta la esență are nevoie de sprijin. Din nefericire, pe 18 octombrie sprijinul este cuantificat, calculat, facturat. Dacă avem nevoie de ajutor și-l primim nu înseamnă că este gratis. Fie vom plăti pe loc, fie ni se va cere o favoare echivalentă în următoarele două luni.
Prin urmare, 18 octombrie este o zi care ne apropie de victoria cea adevărată și ne depărtează de cea falsă. Desprinderea aceasta trebuie făcută însă în cunoștință de cauză, pentru că ea fără conștientizare va fi trăită în orb. Prin conștientizare ajungem la esență și înțelegem de ce beneficiem de un anumit tratament, de anumite aprecieri, de ce suntem pasibil de lucruri care ne plac sau de lucruri care ne displac. Doar prin raportarea la esență înțelegem de ce este nevoie, din când în când, de schimbare. Conform ecuației astrale a zilei de 18 octombrie schimbarea este bună pentru că este făcută cu supervizare, cu asistență, cu ajutor, cu protecție. În mod normal, nu sunt multe de împlinit în această zi, nici nu ne vom dori să facem prea multe lucruri, dar puterea suplimentară pe care o primim, fie pentru a susține bucuria, fie pentru a susține tristețea, ne încearcă puțin și pe măsură. Cine nu a demonstrat în zilele anterioare că poate avea măsură, nu va reuși nici acum. Este adevărat, acum este mai puțin periculos, dar nu înseamnă că este permis.
Cei care nu vor ține cont de acest avertisment astral și vor folosi energia suplimentară pe care o primesc, se vor folosi de binele care protejează pentru a se consuma, pentru a face ceea ce le place cel mai mult, pentru a-și îmbunătății confortul. Chiar și așa, dacă la sfârșitul zilei au și un moment de reflexie, adică devin conștienți de ceea ce ar fi trebuit să facă și nu au făcut și, în plus, știu și de ce nu au făcut-o, ziua nu este pierdută.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a raporta la vocea interioară tot ceea ce credem că este important de făcut în această zi. Pornind de la elementele banale, de rutină, până la cele speciale să cerem tot timpul o opinie dintr-o zonă a imaterialului. Dacă imaterialul nu își găsește astăzi locul în deciziile momentului nu avem cum să ajungem la esență.

Atitudini compromițătoare. Se dezvăluie un lucru dur. Instabilitate. Nevoie de a crea suferință. Angoasă. Dezordine. Condiționări ciudate. Decepții. Nu este recunoscut public dreptul cuiva. Frustrare. Iritare. Disconfort psihic. Se dorește inițierea unui traseu îndrăzneț. Gândire răsturnată. Avem nevoie de dreptate. Forța colectivă se zdruncină. Apar noi etape. Este nevoie de muncă suplimentară. Nu există respect față de efortul celorlalți. Se participă la un eveniment neobișnuit. Teamă de schimbare.

Prin tot ceea ce se va întâmpla în această zi vom descoperi că suntem în contradicție cu cei cu care interacționăm, suntem tentați să exagerăm vina cuiva, greșeala sa, suferința pe care o are sau angoasa. Ceea ce se consuma pe 19 octombrie este marcat de dezordine și doar în mică măsură, acolo unde lucrurile nu pot fi distruse deocamdată, nici măcar prin energia suplimentară acumulată în zilele anterioare, putem vorbi despre o stabilitate, despre un platou. În orice caz, nu putem vorbi despre un progres. Pentru că ultimul aspect al acestei zile este conjuncția Lună-Soare (Luna nouă), momentul de față ne proiectează pe un tărâm minunat. Ceea ce gândim sau facem până în seara acestei zile ne ajută să ne orientăm pe un traseu nou. Deocamdată, avem de împlinit ultima etapă a ciclului lunar care se încheie acum (inițiat prin Luna nouă din 20 septembrie) și, pentru Luna nouă de acum se împlinește spre seară, nu putem vorbi despre decizii noi, dar ne vom bucura că acest ciclu lunar încărcat de complicații sau de tristețe se termină.
Relația proastă pe care Marte și Luna neagră o împlinesc în dimineața acestei zile, aspect care a fost vizibil și în săptămâna anterioară și va fi vizibil și în săptămâna următoare (atât de întins este) aduce un mare disconfort psihic. Dacă acest unghi nu ar fi fost supervizat de opoziția Soare-Uranus nu am fi fost tentați să selectăm tot ceea ce ne zdruncină, ne descurajează, doar pentru a ne definii poziția în grupul de apartenență. Pe 19 octombrie ne comportăm ca și cum avem o gândire răsturnată, avem în fața noastră etape pe care nu le-am anticipat și despre care credem că nu vom putea să le depășim prea ușor. În mare parte, momentul de față aduce și o teamă de schimbare, dar lucrul acesta nu este decât un mare susținător al unei frustrări. Per ansamblu, ultima etapă a acestui ciclu lunar care se încheie în seara acestei zile arată că de-a lungul celor patru săptămâni cât a durat această etapă ne-am bazat foarte mult pe rezultate nespecifice, fie pe cele care nu mai erau de actualitate și ne aparțineau, fie pe ale altora.
Dacă la nivel individual, cel de care ne ocupăm aici în acest tip de analiză, lucrurile sunt ușor de investigat, deoarece fiecare își cunoaște, în mare măsură, impulsurile, defectele și preferințele, la nivel social momentul 19 octombrie aduce un episod trist. Vorbim despre un eșec în diplomație, despre decizii luate la supărare, la nervi, pe baza unor dezamăgiri ce ar fi trebuit să fie stinse de mult timp. Pentru că lucrul acesta se face pe baza puterii suplimentare venită spre noi în primele trei zile ale săptămânii, opoziția Soare-Uranus, ce ar fi trebuit să treacă drept un simplu moment de nesiguranța, susține acum deciziile publice cu impact asupra maselor. Astfel, forța colectivă, cea despre care s-a crezut că este invincibilă, acele elemente ale marilor grupuri de oameni despre care am crezut că nu se vor schimba niciodată, se zdruncină din rădăcini.
Pe acest fond, Luna nouă din Balanță încearcă să reseteze preconcepțiile despre viață. Ceea ce vedem că se tulbură în viețile celorlalți refuzăm și în viața proprie, ceea ce vedem că îi îmbolnăvește pe alții respingem total. Cu toate că momentul de față este unul neobișnuit, nu devine distrugător de valori, ci distrugător de pericole, limitând forța socială care poate produce, prin desfășurare, pierderi majore pentru oameni. Acolo unde observăm sau ni se pare ca asta se întâmplă, adică se distrug valori, avem de-a face doar cu elemente personale inserate prea mult în obiceiuri sociale, obiceiuri personale care depind prea mult de mode, iar acestea se distrug pentru că rămân fără puterea colectivă din care se hrăneau. Această formă de distrugere, care este doar un efect colateral, face bine proiectelor de viitor pentru că eliberează terenul pentru noi șanse.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune la încercare maturitatea. Am mai trecut prin situații de genul acesta, dar nu în modul acesta, nu prin pericole atât de mari. Cel care este profund și serios, omul care nu a dorit să-l păcălească pe celălalt, iar dacă s-a întâmplat a fost o simplă greșeală neintenționată, va fi primul care va vedea că o structură socială, care se credea invincibilă, se zdruncină din temelii. El nu se va zdruncina pentru că puterea sa este extrasă dintr-o altă zonă. Cei care depind foarte mult de anturaj, de ceea ce se poartă, se vorbește, cei care urmăresc să-și consume puterea personală doar pentru a fi cineva în societate, doar pentru a avea o identitate recunoscută sau a marca istorie a unei rase cu vocație în autodistrugere, vor resimți puternic acest episod.
Nu știm exact de ce se întâmpla lucrul acesta. Putem bănui că efectul de acum este o etapă finală într-un lung proces de decădere, despre care am fost informați din timp și pentru diminuarea căruia nu am făcut nimic. Ne putem gândi și că, Uranus, având o poziție privilegiată în contextul astral al zilei de 19 octombrie, dar și în contextul astral al acestei perioade, îl determină pe individ să ceară prea mult, atât de mult cum n-a cerut niciodată sau peste limita sa de rezistență. De aici poate apărea și colapsul. De aici poate apărea marea greșeală a perioadei sau chiar a vieții. Pentru că ultimul aspect al acestei zile este împlinirea fazei de Lună nouă, începând de mâine lucrurile vor fi un pic mai liniștite sau nu vor avea o presiune atât de mare. Chiar și așa, deciziile de acum ne vor urmării cel puțin patru săptămâni de acum încolo, fie prin caracterul lor coroziv, fie pentru că sunt, de fapt, niște promisiuni de care trebuie să ne ținem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că înălțarea se face doar prin forță. Cel care se înalță este, înainte de toate, eliberat de forța care-l ținea prizonier aici.

Accidentele sunt privite prin prisma celui care pierde. Încăpățânare. Fericirea cere un preț. Repercusiuni. Atitudine superficială. Avem nevoie de suferință pentru a ne trezi la realitate. Probleme legate de administrarea unui bun personal. Răspundere în fața celui slab. Este nevoie de luciditate. Conjuncturile își pot schimba repede finalitatea. Înțelegem altfel revolta celorlalți.

Chiar dacă presiunea pe care am parcurs-o în zilele anterioare se mai liniștește puțin, nu înseamnă că am scăpat de probleme. Trecerea Lunii prin zodia Scorpion poate aduce acum accidente, limitarea fericirii de-a trăi, un spirit critic folosit în mod nejustificat, dar ne și ajută să fim mai atenți, mai calculați și mai profunzi în ceea ce ne interesează cel mai mult. În cuvinte mai simple, omul care a fost dezordonat în zilele anterioare și nu s-a văzut lucrul acesta pentru că s-a ascuns în furtună, se va dezvălui acum ca o ființă conflictuală. Cel puternic și rezistent își va folosi resursele astrale ale momentului pentru a deveni un far pentru cei din jur, o făclie, o lumina pentru sufletele care caută să se hrănească din lumina sa.
Dacă unii se întreabă de ce simpla trecere a Lunii prin zodia Scorpion de acum produce asemenea efecte ar trebui să observe că zodia Balanța este eliberată de presiune, dar nu pentru mult timp, pentru că foarte curând, adică în ultima zi acestei săptămâni, Marte își va încheia tranzitul prin zodia Fecioară și va intra pe Balanța. Mulți se vor comporta pe 20 octombrie ca și cum sunt pe ultima sută de metri, trebuie să împlinească în mare viteză ceea ce și-au propus ori se grăbesc fără să-și dea seama. Apar, astfel, probleme legate de administrarea unui bun, de răspuns, de feedback.
Prin urmare, 20 octombrie este o zi de conștientizare. Multe sunt făcute acum la impuls, mizând pe o șansă, pe un ajutor venit din partea celorlalți, pe susținerea universului. Unii vor și reuși în sensul acesta, dacă au fost echilibrați și nu s-au lăsat modelați de furtunile primelor patru zile ale săptămânii. Ceilalți, vor fi cu adevărat la mâna destinului, nu neapărat pentru a li se oferi ceva, ci pentru a fi puși la punct. Cei care sunt atenți la fenomenul social vor reuși acum să surprindă elemente de revoltă la persoanele din jur care s-au străduit în ultima perioadă să fie foarte calme sau au avut ca obiectiv această strategie de-a fi calm și de a-i lăsa pe ceilalți să se agite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lăsa lucrurile la voia întâmplării. Dacă nu putem să le influențăm prin acțiuni directe, măcar să fim lucizi față de ceea ce ni se întâmplă.

Modificare de atitudine. Slăbiciunea cere o perioadă de respiro. Fluctuații. Familiaritate. Ne lovim de o notă falsă. Secretele nu pot fi împărtășite oricui. Avem nevoie de îndrumare pentru a ieși din întuneric sau din ceață. Se mărește miza. Probleme cu deplasările. Acumulării inutile. Se repetă o greșeală. Puterile oamenilor se trezesc prin suferință. Se discută despre descurajare. Voința este impusă celorlalți pe ascuns.

Prin ceea ce ni se întâmplă acum mulți vor avea impresia că nimic nu este clar. Nu le sunt clare recomandările, mesajele, nu le este clar nici măcar cât venit lunar au, nu le este clar nimic. Relația bună pe care Soarele o împlinește acum cu Luna neagră scoate în evidență secrete care nu pot fi împărtășite. Avem această doză de neîncredere ori de nesiguranță pentru că nu știm să comunicăm dorințele pe care le avem, nevoile de acum, adică nu știm să le povestim celorlalți ce ne trebuie. Miza este, însă, destul de mare pentru că Luna, de fiecare dată când trece prin zodia Scorpion, îi mobilizează pe oameni prin putere. Puterea de acum devine, pentru că elementul decisiv al zilei de 21 octombrie este sextilul Soare-Luna neagră, unul marcat de o minciună, de acuzații prea dure, de o voință impusă. Cu cât ne vom gândi mai mult la deplasare, la mișcare, la translatarea problemelor personale într-un alt domeniu, cu atât alimentăm mai mult fluctuațiile vieții. Pentru a fi în echilibru avem nevoie doar să ne modificăm atitudinea, dar nu de dragul schimbării, ci de dragul adaptării. Nevoia de adaptare de acum, de încadrarea într-o nouă albie, are o singură țintă: ieșirea din întuneric.
Momentul zilei de 21 octombrie este unul destul de dificil pentru că ultimul aspect al zilei este careul Lunii la Axa Dragonului. Ne vom plânge astăzi că obiectivele pe termen lung nu pot fi atinse, dar principalul vinovat nu va fi, de această dată, celălalt, ci propria persoană. Nu ne mai vedem în stare să trecem dincolo de o presiune psihică, nu reușim să ne diminuăm o tensiune personală. Pentru a ieșit din această presiune căutăm bucurii simple, dar aceste bucurii simple, tocmai pentru că se împlinește o relație bună între soare și luna neagră, nu sunt altceva decât tentații de a repeta o greșeală, de a ne adâncimi în eroare, de a consuma și mai mult de acolo de unde avem cel mai puțin. Deja ar fi inutil să aducem în discuție faptul că omul care este puternic pentru a demonstra, nu pentru a ieși din propriile probleme se ocupa acum de ceilalți, le port sâmbetele, le conturează greșelile, le numără evenimentele triste din viață, se implică în tot felul de intrigi care să le slăbească rezistența și să-i compromită.
Prin urmare, 21 octombrie este o zi de fluctuații. Ca și în ziua anterioară, echilibrul pe care l-am cultivat cu bună știință de o lună și jumătate ne protejează de toate relele care plutesc în jur ca baloanele. Prin faptul că ne dorim recunoașterea și aprecierea, dar vrem să le obținem pe acestea foarte ușor, ca o compensare a greutății care ne apasă pe suflet, suntem tentați să răstălmăcim înțelesul, direcția, să dăm un alt sens emoțiilor, să ne lăsăm în voia acestor fluctuații crezând că la capătul acestui drum, când toate acestea se vor încheia, ne așteaptă numai lucruri bune. Este posibil ca, după ce Marte va intra pe zodia Balanță, chiar dacă această poziție știrbește puțin din masculinitatea predispozițiilor, să fim capabili să ne trezim la realitate și să conștientizăm calitatea reală a anturajului în care trăim. În momentul de față ne mințim frumos, ne păcălim atractiv. Cei care lucrează cu energia sau se implică într-un proces de cercetare spirituală vor considera că acesta este un moment foarte potrivit să se retragă dintr-o relație, dintr-o colaborare, să renunțe la anumite activități, să vadă cum este dacă nu mai acceptă cu atât de mare ușurință minciunile acestei luni, păcălelile planului fizic. Sunt avertizați că această decizie nu este ușoară. Se pot acutiza dureri fizice, dureri mentale, dureri emoționale, cele care aveau un rol foarte important în această formă de autoamăgirea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme de suferință. Dacă drumul cel drept trece prin suferință să o privim în față, să-i spunem pe nume, dar să ne propunem să trecem dincolo de ea.

Justiție. Se conștientizează anumite lacune. Adversarul învinge. Este nevoie de liniște. Vorbă aspră. Se caută dreptatea peste tot. Scăderea tonusului. Conflict de idei. Acțiuni complicate. Colaborări ciudate. Introspecție. Nevoie de a dezvolta cu celălalt o relație frumoasă. Orgoliu. Oamenii sunt obligați să vorbească despre greșelile lor.

Marte va trece în această seară pe zodia Balanță. Până să se împlinească acest eveniment astral vom parcurge aproape toată ziua gândindu-ne la întâmplările parcurse de-a lungul lunii octombrie sau lunii septembrie, la dreptatea pe care am pierdut-o, la multe momente de ezitare care ne-au completat deciziile sau ne-au pus într-o lumină proastă timp de aproximativ 6 săptămâni. Prin faptul că Luna trece în continuare prin zodia Scorpion o parte din zi vom fi și revoltați pentru că am permis sa ni se întâmple așa ceva. Îi vom învinui pe ceilalți de subiectivitate și vom vedea cum această subiectivitate și-a pus amprenta asupra rezultatelor. Unii vor considera că anumite forțe din exterior au urmărit acest moment de slăbiciune pentru a prelua controlul, pentru a se impune. Nu, este vorba despre o presiune exterioară, cât este vorba despre o presiune interioară. După cum este construit contextul astral al zilei de 22 octombrie înțelegem că lucrurile bune care ne atrag atenția au fost cele marcate de orgolii. De aceea suntem acum tentați să facem o selecție negativă pentru că erorile pe care le-am făcut în această lună, dar și cele pe care le-am făcut în luna septembrie, s-au consumat așa pentru că nu am gândit corect sau am folosit o gândire răsturnată. Acum, aceste gânduri ne învăluie, ne aduc în fața unor atitudini conflictuale ce au în mare parte o bază emoțională. Atunci când stă față în față cu sine, individul știe că tulburările momentului sunt rezultatul unor dezechilibre. Unii vor promite că nu vor mai face niciodată compromisurile pe care le vede acum în trecutul lor apropiat și pe care le consideră vinovate de multe nerealizări. Așa după cum se poate constata, abia acum, în ultima zi a săptămânii, înțelegem cât de aproape suntem de nevroze, adică de descurajări, obsesii, fobii.
Trecerea lui Marte pe zodia Balanța ar trebui să rezolve toate aceste probleme de comportament, să canalizeze aceste tensiuni în așa fel încât ele să nu mai poată fi încadrate în zona nevrozelor. Nu putem anticipa din această prezentare cu caracter general dacă aceste elemente negative ar putea fi rezolvate doar printr-o simplă schimbare a motivației, instrumentului de lucru ori a atitudinii, situație impusă de trecerea lui Marte pe zodia Balanță. Se știe însă că această poziție susține echilibrul, justiția, legile firii. Pentru tensiune la care ne referim este acumulată de mult timp în momentul acesta, pe finalul acestei săptămâni, dar și în primele zile ale săptămânii următoare, forța pozitivă a acestei poziții nu se va putea face remarcată. În consecință, Marte va deveni un instrument folosit împotriva legilor firii, împotriva armoniei care-l ajută pe individ să se integreze în planul social, împotriva a ceea ce până acum ne-a ajutat să iertăm. Vom vedea, începând cu săptămâna următoare, mai exact în a doua sa parte, ca acest mesaj pe care îl lansează Marte din Balanță ne poate ajuta să ne echilibrăm. Acum doar suntem informați referitor la aceste direcții. De aceea, avertismentul astral se orientează cu precădere spre evenimentele neprevăzute. Ceea ce este rău și avem în fața ochilor poate fi raportat la o soluție, poate fi ținut sub control în mare parte. Evenimentele neprevăzute ne prind acum cu garda jos. Dacă despre această poziție știm că folosește legea drept armă, cuvântul ca instrument de tortură, este de la sine înțeles că în fața unor evenimente neprevăzute omul își dezleagă limba, trezindu-se vorbind fără să aibă un mesaj coerent, ci doar o reacție emoțională.
Prin urmare, finalul săptămânii ne expune consecințelor unor fapte care s-au consumat în această lună sau în luna septembrie și pe care vom fi tentați să le judecăm după ceea ceva urma. Considerăm că se anunță vremuri dificile și avem, din instinct, o reacție de apărare. În realitate, ultima zi a acestei săptămâni este în perfectă consonanță cu a doua parte a devizei acestui interval. Descoperim că toate acumulările, toate tensiunile pe care le-am parcurs în trecutul apropiat se eliberează și, de fapt, toată această furtună a zilei de duminică nu este o apărare în fața unui pericol iminent, ci o descărcare de tensiune. Nu ar trebui să fim mirați dacă lucrurile vor fi mult mai ușor ascunse în a doua parte a zilei. Trecerea Lunii prin zodia Săgetător ne ajută să lucrăm bine la capitolul aparență socială.
O altă componentă a acestei zile este cea de evaluare. Cei care au în jurul lor oameni puternici, prieteni, o familie care să-i protejeze vor raporta toate reacțiile de acum la sentimentul cald al intimității. Sunt avertizați acești oameni că a folosi acest spirit justițiar doar pentru că beneficiază de o ușoară protecție este o greșeală. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar simpli consumatori ai unor previziuni astrale, știm că fiecare om are destinul său și comparațiile între intimități se fac doar pentru informare. Se poate ajunge la etalonare pe baza acestor observații doar dacă există empatie. Astfel, prietenia care ne protejează nu reușește să ne facă și mai înțelepți dacă nu ne deschidem sufletul să percepem realitatea în ansamblul ei, nu doar prin cele câteva imagini pe care le culegem din zbor. Fără empatie, pe 22 octombrie oamenii își vor petrece ziua făcând proiecții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi ce anume ne determină să rămânem în tensiune. Avem ocazia acum să identificăm pârghiile care ne țin prizonieri în tensiune și care ne constrâng să le justificăm realitatea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.