9 – 15 noiembrie 2020

9 – 15 noiembrie 2020 este săptămâna complexelor de inferioritate, a cugetului zdruncinat de falsele concluzii și a biruințelor simple și durabile. Chiar dacă pare o săptămână încărcată, ea este, de fapt, una care ne propulsează către o zonă a bucuriilor simple care devin și durabile, dar care sunt și foarte plăcute. Până să ajungem acolo va trebui să ne confruntăm cu anumite complicații care nu au fost rezolvate în săptămânile din urmă pentru că aceste intervale au fost puțin cam restrictive. Complexele de inferioritate care se vor evidenția reprezintă rezultatul a ceea ce ne-a umilit anterior. Din fericire, vorbim în momentul acesta despre lucruri care nu se complică decât dacă sunt abordate prin orgolii, prin atitudini necuviincioase sau prin agresivitate. Acolo unde omul se întoarce spre simplitate, unde lasă de la el, unde înțelege că anumite situații se întâmplă și pentru că are o vină, chiar dacă nu o cunoaște, vorbim despre avantaje absolut spectaculoase ale căror efecte nu se vor vedea imediat, ci doar peste câteva luni. În egală măsură, această săptămână anunță și anumite schimbări. Ele vor veni în fiecare zi cu o notă particulară prin care sunt promovate anumite valori personale. Dacă acestea nu sunt legate de simplitate, fie de cea a limbajului sau de simplitatea comportamentală, nu sunt decât elemente reziduale care trebuie lăsate în urmă. Din nefericire pentru unii, cugetul zdruncinat de false concluzii va fi observat abia spre sfârșitul săptămânii, când lucrurile se limpezesc, când lumina devine foarte vizibilă până și pentru oamenii care au trăit în întuneric și nu au cunoscut-o. În această săptămână există un element astral absolut fabulos care închide cercul circumscris al multor evenimente care au dat acestui an o complicație aparte: conjuncția Jupiter-Pluton, adică inițierea unui nou ciclu al abundenței. Cum nu am vorbit anul acesta despre abundență pentru că de fiecare dată aspectul era viciat de o anumită trăsătură negativă a planetelor participante, nu putem vorbi nici acum despre o schimbare spectaculoasă de moment. Putem vorbi însă de promisiunea unei schimbări care, în timp, se va transforma într-un mare avantaj. Avem ocazia de-a lungul acestui ciclu care va ține până în anul 2033 să descoperim noi surse ale puterii, noi surse ale abundenței, să renunțăm la ceea ce am crezut că ne hrănește, în timp ce ne îmbolnăvea. Momentul acesta este complicat pentru că în această etapă finală, aceasta fiind cea de-a treia conjuncție, vorbim despre o hrană a spiritului, nu despre hrană fizică, vorbim despre o alimentație energetică, despre una existențială, nu despre o alimentație zilnică. Tocmai de aceea săptămâna anunță lucruri spectaculoase, adică situații majore pe care nu le vom vedea acum, dar care se vor putea împlini pentru că acum facem ceea ce trebuie.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți ca simplitatea să nu fie o formă de refuz, un abandon sau o fugă din fața unei acțiuni. Simplitatea în acțiune este dată de măsură. Cel care refuză acțiunea înseamnă că nu cunoaște măsura. Cel care se pierde în acțiune, de asemenea, nu cunoaște măsura. Când cunoști măsura în acțiune descoperi că ai puțin timp pentru toate, iar acel puțin timp creează efecte spectaculoase, adică îți oferă o abundență la care nu ajungi altfel.

Combinații periculoase. Atitudine dominatoare care poate fi combătută doar prin apelul la calm și disciplina. Luciditatea este o piatră rară. Ne îmbogățim vorbind frumos. Luxul este o altă formă de a ne pedepsi. Severitatea este o reacție, nu o pedeapsă. Trăsăturile negative sunt îndreptate către asocierile din ultima perioadă.

În mijlocul acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Leu și va trece pe zodia Fecioară. Lucrurile acestea aduc o schimbare importantă de atitudine, în sensul că omul care a fost până acum combătut, marginalizat își face un plan pentru a reacționa, pentru a se apăra, pentru a se răzbuna. În seara acestei zile, Venus va definitiva opoziția cu Marte care a fost activă și în săptămâna anterioară și care a făcut un fel de casă bună cu opoziția lui Mercur cu Luna neagră. Vorbim, astfel, despre o severitate într-o reacție, nu și de o pedeapsă. Astăzi realizăm că suntem nemulțumiți de ceea ce nu am reușit să facem în săptămâna anterioară, de ceea ce nu am reușit să împlinim anterior și constatăm că nu vom reuși nici acum. Această atitudine va fi prezentă și în vibrația zilei următoare, doar că după aceea trecerea lui Mercur pe zodia Scorpion schimbă cadrul general, adică îi expune pe oameni la alte dificultăți, la alte urâțenii, la alte provocări. Acum ni se pare că dacă suntem gălăgioși avem și dreptate, iar acesta este un lux pe care ar fi bine să nu ni-l permitem.
Dacă într-un registru personal schema aceasta arată o severitate față de sine, bazată pe niște ambiții care deocamdată nu pot fi duse mai departe, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii, cea care face trimitere la complexele de inferioritate, într-un cadru mai larg zona aceasta cere noi asocieri. Având în vedere că Marte este retrograd chiar pe domiciliul său, persoana cea mai zgomotoasă va fi lipsită de scrupule, adică va dori să își impună regulile chiar dacă este vinovată. Face lucrul acesta pentru că are foarte clar impresia că în săptămânile anterioare a fost implicată în asocieri care nu i-au făcut cinste sau nu a reușit să gestioneze corect o situație de genul acesta.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată că suntem în continuare într-o zonă a combinațiilor periculoase, însă acestea sunt doar cele pe care ni le facem singuri. Noi suntem răspunzători de toate tulburările acestei zile, noi suntem vinovați de faptul că partenerul de dialog, interlocutorul, înțelege altceva decât credem că ar trebui să înțeleagă. Momentul acesta poate deveni unul de aventură dacă în zona intimă ultimele săptămâni sau chiar ultimele luni au fost marcate de o presiune aparte. Este clar că momentul de față arată că luciditatea este o piatră rară, așa cum observăm și din cadrul general în care se integrează această săptămână. Reușitele acestei zile vin prin abordarea unei atitudini de calm și atenție, de interes pentru frumos și de respect față de realizările pe care ceilalți le au comportat în condițiile grele ale ultimelor luni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu transforma un conflict personal într-un conflict social. Ceea ce ne face să suferim într-un cadru intim nu ar trebui proiectat asupra celorlalți pentru că este doar o suferință personală. Realizările personale sunt însă semne de progres pe care, dacă le trăim împreună cu cei apropiați, le înmulțim.

Aventuri riscante. Patimile sunt înțelese greșit. Avem dorințe de călătorie ca și cum am urmări să evadăm. Sunt promovate valorile estetice pentru a pedepsi urâțeniile celorlalți. Cercetări accentuate de tristețe. Sensibilitatea este o atitudine nepractică, dar utilă în a depăși anumite dificultăți. Inspirație condiționată de experiențele din ultima perioadă. Intuiție. Răspunsurile sunt bune.

Gândurile întortocheate pe care le-am avut în ziua anterioară se transformă acum în fapte. Acum gândim că ar trebui să acționăm într-o anumită direcție, să punem problema într-un mod categoric, să renunțăm la pretențiile personale sau să le îmbrăcăm pe acestea în hainele unor pretenții sociale ca și cum nu noi am avea nevoie de un anumit rezultat, ci comunitatea. Sentimentul de apartenență sau de neapartenență la un grup devine elementul definitoriu al acestei zile pentru că în jurul său ne construim instrumentele sensibilității, elementele cu care investigăm dificultățile pe care le-am avut de curând sau cele legate de inspirație. Astăzi ne gândim dacă să facem sau nu efortul potrivit pentru a fi integrați într-un grup, pentru a fi acceptați sau pentru a găsi persoana potrivită cu care să ne petrecem timpul în următoarea perioadă. În felul acesta, prin trigonul Soare-Neptun intrăm în rezonanță cu ultima parte a devizei săptămânii, cea care face referire la biruințele simple și durabile. Nu tot ceea ce împlinim acum, în mod direct, poate fi simplu și durabil, însă rădăcina acestor realizări poate fi plantată acum într-un sol fertil.
Combinațiile astrale ale acestei zile ne avertizează că relațiile pe care încercăm acum să le reparăm ne duc spre aventuri riscante. În primul rând, a acoperi ceea ce nu a fost corect, ceea ce nu a fost educativ sau bun arată că nu am ajuns încă în punctul care să permită o stabilitate morală sau spirituală. Apoi, faptul că am putea să nu fim sensibili la emoțiile celorlalți arată că suntem lipsiți de empatie. Într-o societate tulburătoare, obsedată de consum, de dominare, de un sclavagism îmbrăcat în haine noi, lucrul acesta ar putea fi acceptat ca fiind o direcție foarte bună. Din nefericire, toată această sensibilitate a zilei de 10 noiembrie se bazează doar pe nota practică, doar pe ceea ce obținem în mod direct și mai puțin pe ceea ce este de durată sau care implică mai multe etape de împlinit. Acolo unde fapta de acum produce promisiuni de durată avem de-a face cu oameni demni de tot respectul, cu ființe profundă și corecte.
Prin urmare, 10 noiembrie este o zi încărcată de responsabilitate care ne amintește de patimile pe care în săptămânile din urmă le-am înțeles greșit. Nu trebuie să uităm că în această zi Mercur va trece peste ultimul grad al zodiei Balanță, poziție care accentuează tensiunile și abuzurile care apar în viețile oamenilor ce nu vor să recunoască nimic din ceea ce au greșit, nu vor să accepte înfrângerea. Pentru aceste persoane, momentul acesta este, din perspectiva înfrângerii, cel mai dureros al acestei perioade și chiar al anului în curs. Răspunsurile sunt bune pentru că această umilință este un indicator foarte clar al faptului că orgoliile provoacă doar suferință. Revolta care pornește din vibrația astrală a acestei zile se bazează pe faptul că batjocura poate avea consecințe sociale. Prin ceea ce citim din cerul astral al zilei de 10 noiembrie această batjocură nu produce asemenea efecte. Dacă, în general, Mercur de pe zodia Scorpion îi face pe oameni atenți la comportament și foarte practici, selectivi și organizați, în acest context aceste calități sunt combătute sau puse la îndoială. Din această cauză astăzi avem nevoie să ne îndreptăm atenția către inspirație, către sensibilitate, către tot ceea ce promovează frumosul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la atitudine. Nu tot ceea ce gândim că este practic este de viitor sau durabil cel puțin pentru următoarele săptămâni.

Îndoială. Valorile personale sunt deturnate. Este străbătut un traseu pe care anterior l-am evaluat cu dispreț. Câștiguri neașteptate. Instabilitatea este parcursă cu succes. Asocieri de durată. Valorile familiei trec în prim plan.

Astăzi căutăm prin orice mijloc să dovedim superioritate față de un adversar. De dimineață, Luna va definitiva careul pe care îl formează de ceva vreme cu Axa Dragonului. Ceea ce se întâmplă acum scoate în evidență un fel de îndoială ca și cum valorile personale trebuie cumva deturnate ca un personaj inferior să se evidențieze. Acesta este, de altfel, și aspectul eliberator care ne pune doar în fața unei îndoieli, doar în fața unor valori personale zdruncinate, zdrobite sau deturnate de la direcția lor obișnuită. În cuvinte mai simple, 11 noiembrie ne face să ne gândim la lucrurile simple, la valorile familiei sau la ceea ce ar trebui protejat de factorii corozivi care vin din planul social.
Cei care se ascund foarte bine, care obțin anumite avantaje vor merge în această zi pe o direcție neobișnuită. Vor aștepta din partea asocierilor, din partea asociațiilor sau din partea legăturilor pe care le au active în prezent la anumite avantaje directe. Așteptările neconfirmate vor face însă ca această zi să fie încărcată de multe frustrări. Spre seară, când Luna va trece pe zodia Balanță, vom renunța la această atitudine dură, de încrâncenare, la aceste pretenții care sunt în mare parte nejustificate. Vom deveni mai echilibrați, mai atenți la ceea ce se întâmplă cu ceilalți sau pur și simplu indiferenți la fenomenul social care deocamdată nu are o coerență căreia să i se acorde o atât de mare importanță.
Prin urmare, 11 noiembrie este ziua care ne pune în fața unor momente de îndoială la care dacă renunțăm ajungem foarte ușor la câștiguri neașteptate. Este o zi a extremelor, când instabilitatea nu este periculoasă, ci doar constructivă sau o cale foarte scurtă către succesul pe care ni-l dorim de mult timp. Pentru a obține ceva important nu este nevoie decât să renunțăm la îndoială. Asta înseamnă că demersurile în care suntem implicați acum ne fac să părem în ochii celorlalți altfel decât am fost văzuți până acum. Ne recuperăm credibilitatea abia spre seara, însă doar dacă avem o familie care ne susține, prieteni apropiați cu care ținem legătura, doar dacă avem valori solide pe care ne bazăm și de la care nu ne-am abătut deloc anul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi pasivi în ideea că aceste câștiguri neașteptate cer astfel de condiții. Renunțarea la îndoială este principala condiție pentru ca aceste avantaje să poată fi obținute.

/p>

Superioritate prin inspirație. Avantaj prin abundență. Complicațiile mici servesc drept motor pentru a rezolva complicații mari. Sensul comunicării este cel dat de intuiție. Elementele materiale ne întăresc puterea de adaptare. Inteligență. Regretele sunt gestionate corect.

Spre sfârșitul acestei zile se definitivează ultima conjuncție Jupiter-Pluton din acest ciclu planetar. Aspectul definește noțiuni noi legate de abundență, pentru că în privința celor doi vorbim despre un ciclu al abundenței. Din fericire, acum cei doi aștri se află în mers direct, ceea ce nu implică un refuz, ci mai curând o luptă pentru a obține un avantaj pe care să îl împărțim cu ceilalți. Durabilitatea indicată de deviza generală a săptămânii se referă în mare parte la nuanțe ale lecțiilor pe care le vom învăța până în 2033 când se va împli următoarea conjuncție. Astăzi oamenii au o ascendent prin inspirația pe care o dovedesc, au un avantaj prin ceea ce au acumulat și vor să împartă, deci poate fi încadrat în termenul de abundență. Pentru mulți, mijlocul săptămânii este un fel de revenire la forma inițială, la un avantaj pe care l-au pierdut în confruntării anterioare, la o putere pe care și-o pot exercita chiar dacă anumite complicații au fost destul de periculoase în ultima perioadă. Foarte curând și Marte își va reveni la mersul direct, ceea ce înseamnă că acest semn al abundenței care ne apare astăzi peste câteva zile ni se va părea fals. Dat fiind faptul că planul social în care se produce această conjuncție este unul destul de periculos sau complicat, se va face trimitere acum, în mijlocul acestei săptămâni, la capacitatea de adaptare. Momentul aduce surprize, nu ca o succesiune a unor evenimente sociale ce își împlinesc rostul, nu ca o răbufnire în a proteja ceea ce a fost până acum supus unei mari presiuni, ci pur și simplu ca o deschidere către un alt plan al valorilor, ca o iluminare. Prin această iluminare devenim bogați, dar acum nu vom ști concret prin ce. De aici ne va veni și o ușoară frustrare pe ideea de sărăcie. Astăzi avem toate șansele să înțelegem și să ne eliberăm de complexe de inferioritate, de acele concluzii false care nu ne-au folosit niciodată pentru a fi mai buni, mai inteligenți și pentru a ne adapta mai bine la cerințele acestei societăți aflată într-un continuu proces de transformare. În cuvinte mai simple, nu putem vorbi acum despre o rocadă, nici măcar ca pe ceea ce am făcut în prima jumătate a anului, atunci când s-au împlinit celelalte două conjuncții, ci putem vorbi mai curând despre o înțelegere superioară aplicată unor situații simple pe care în prima jumătate a anului nu le-am valorificat corect. Vom deveni posesorii a ceea ce în prima jumătate a anului au fost considerate fapte bune, acte de clemență, iar acum sunt văzute ca un fel de troc, ca un fel de negoț, ca și cum a fost oferit în avans un preț pentru un produs care abia acum apare. Dar aceasta nu este abundența predispusă de ciclul Jupiter-Pluton, ci o simplă recompensă pe care o vom risipi repede pe cheltuieli inutile.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre superioritate, despre educație și despre mici avantaje pe care le vor aprecia oamenii care au măsură, care sunt sensibil și educați. Astăzi vom duce o luptă puternică împotriva celor superficiali sau împotriva rutinei, scopul principal fiind reducerea regretului. Putem acum să gestionăm foarte corect regretele, însă nu ar trebui să pierdem din vedere faptul că măsura este mult mai importantă. Sunt câteva aspecte încordate pe care Luna le împlinește cu Chiron și cu Marte, ambele aflate în deplasare retrogradă, care arată chiar această problemă a reparării, a reconcilierii, a identificării sensului corect pe care oamenii ar trebui să-l aibă atât în comunicare, cât și în acțiunile directe. Observând mai mult unii vor dori să promită că vor face mai mult, însă aceasta este o iluzie. Singura promisiune adevărată este cea care ne spune că lucrurile se vor schimba în bine, dar nu acum, ci peste câteva luni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la scopul pe care ni-l propunem acum. Dacă devenim oameni pasivi, toți cei din jur ne vor răspunde în aceeași manieră. Dacă vom fi activi și ne propunem ca anumite avantaje să vină pe această filieră va fi nevoie, înainte de toate, de măsură.

Aventuri riscante. Căutările interioare sunt desăvârșite de un schimb de experiență bazat pe principii morale. Impulsurile au nevoie de reevaluare. Ne exteriorizăm într-un mod frumos. Căutăm motive de asociere sau de prietenie. Cel neîndemânatic este ajutat. Conversie. Se ajunge la o etapă finală. Gândim la fel, dar comportamentele sunt diferite.

În dimineața acestei zile Mercur va definitiva opoziția cu Luna neagră care a fost activă și în zilele anterioare. Suntem pe punctul de a ne implica în aventuri riscante care să producă în prima parte a zilei schimbări considerabile de atitudine sau schimbări în patrimoniul personal care să fie greu de recuperat în zilele următoare. Ne bucurăm acum de o ușoară apreciere pentru că visăm frumos, pentru că avem puțină speranță, pentru că suntem încântați de răspunsurile frumoase pe care le-am primit de curând sau de idealurile pe care credem, în sfârșit, că le putem împlini. Dacă această relație proastă dintre Mercur și Luna neagră aduce impulsuri complicate, periculoase sau tendențioase la adresa oamenilor slabi, relațiile de careu pe care Luna le realizează cu planetele de pe zodia Capricorn ne îndeamnă să facem compromisuri, să cedăm în fața unei presiuni, să ne asociem cu oameni pe care îi vedem în momentul acesta mai puternici sau mai abili în ideea că depășim un obstacol important.
Oamenii simpli vor fi pe 13 noiembrie copleșiți de probleme. Această apăsare este, în realitate, o impresie falsă sau rezultatul unei oboseli acumulate în timp, nu doar în prima jumătate a acestei săptămâni, ci și din săptămânile anterioare. Vom încerca să schimbăm toată această direcție căutând în jur oameni care se exprimă frumos, care sunt simpli, care se remarcă într-un mod elegant și fin. Vom fi convinși că, mergând în această direcție, vom reuși să ascundem problemele personale atât de bine încât nimeni din jur să nu le vadă.
Prin urmare, 13 noiembrie este o zi riscantă. Astăzi suntem în fața unor compromisuri care amestecă deciziile personale cu cele care țin de grup, atitudine raționale cu cele morale. Rezultatul este un fel de aliaj care ne ajută să depășim doar situațiile de moment. Orice semn de opoziție este un fel de ofensă adusă unui program de conversie, unui om care încearcă să ne schimbe, să ne transforme sau să ne arate ceea ce este frumos și ar trebui să ne însușim. Însușirea este termenul elegant care combină toate aceste extreme ale zilei de 13 noiembrie. Cei care reușesc să își stăpânească impulsurile, atât cele de a critica, de a înțepa sau de a complica viețile celorlalți prin ironii gratuite, dar și cele de a impune un ajutor, descoperă motive de asociere care vor fi cu adevărat de durată. Aceste motive de asociere sunt, în realitate, niște victorii câștigate într-o bătălie pe care acele persoane le duc cu ele însele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne opri la nepăsare. Nepăsarea este un fel de calmant care durează puțin, nu un medicament care merge la cauză și care rezolvă o problemă existențială.

Generozitate afișată deschis. Ideile fantastice ni se par mult mai aproape de realitate. Sensibilitatea este exprimată liber. Rațiunea creează încurcături. Atitudinile ridicole schimbă comportamentul. O emoție tulburătoare ne pune la încercare. Descoperim nevoi noi. Legăturile libere sunt de preferat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Marte își va reveni la mersul direct, ceea ce aduce o întoarcere la o formă de manifestare, de expresivitate sau de curaj care ține mai curând de libertate decât de îndrăzneală, obsesie sau tupeu. Faptul că această revenire la normalitate impusă de modificarea indicată mai sus este un îndemn la atenție și reculegere nu poate fi decât un lucru care să ne bucure. Din fericire, revenirea la normalitate se face în situația în care rucsacul din spate nu este plin cu lucruri curate și frumoase, ci cu reziduuri, cu gunoaie, cu resentimente și obsesii, cele pe care le-am tot acumulat de pe 10 septembrie de când acest astru are această deplasare retrogradă. Dacă de mâine încolo lucrurile vor fi orientate pe un alt făgaș, acum putem vorbi despre un fel de răzbunare, despre cum să găsim cea mai bună metodă pentru a sancționa pe cineva, dar să o facem elegant, cu zâmbetul pe buze, cu metode care să nu pară agresive, dar care să producă exact aceleași efecte.
Am vorbit de multe ori de ipostazele periodice date de opoziția Lună-Uranus. Din nefericire, acest moment de reechilibrare, așa cum ar trebui să fie revenirea la mersul direct al lui Marte, coincide cu această presiune pe inadaptare, pe refuz și pe complicații gratuite susținute de opoziția Lună-Uranus. Ceea ce este explicat rațional creează încurcături și doar sensibilitatea care se exprima liber, cu toate riscurile posibile, ne poate scoate din toate aceste încurcături. Frumusețea acestei zile aduce accidente, întâmplări nefericite care ne opresc de la a intra pe trasee care duc la sfârșituri tragice. Un om înțelept, atunci când pune în Balanță aceste două situații, se bucură că are ocazia să fie oprit, chiar și în modul acesta, pentru că nu-și dorește sfârșitul tragic, chiar dacă victoria pe care o obține la finalul drumului poate fi și ea dureroasă. Sfârșitul tragic înseamnă să fii singur, să nu ai prieteni, să nu te simți iubit, să te uiți în urmă și urma pe care ai lăsat-o în această existența să fie atât de palidă încât doar tu să o observi. Această dramă este evitată de omul înțelept.
Prin urmare, 14 noiembrie este ziua în care ne trezim din nou la realitate dacă ne face plăcere să descoperim ceea ce ne face mai puternici, nu ceea ce ne face mai influenți, mai dominatori. Societatea de consum ne învață să confundăm puterea de influență cu puterea adevărată. În timp ce puterea de influență este demonstrativă, cea adevărată strălucește pur și simplu, asemenea soarelui care există chiar dacă aprecierile față de rolul său colosal pe care îl are în această zonă a universului nu este apreciat pe măsură. Revenirea lui Marte la mersul direct pe domiciliu transformă această zi într-una periculoasă. Oamenii pot avea astăzi idei fantastice care să nu aibă absolut niciun echivalent în realitate, dar care să fie alimentate pentru că doar în modul acesta se obține o eliberare de stresul acumulat de pe 10 septembrie până acum. Acolo unde nu există nicio formă de autocontrol toate aceste beneficii care vin din înțelegerea, din aprofundarea unui sentiment se transformă într-o emoție tulburătoare care ne pune serios la încercare. Nu ne va fi suficient că visăm, ci vom rămâne cu o fixație legată de perspectiva ca acest vis să ne ducă aproape de un sfârșit tragic. Dacă avem încredere în noi înșine, în simplitatea pe care o trăim în momentele acestea vom înțelege și de ce acum este important ca legăturile libere să fie preferate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a alege solitudinea dacă interacțiunea socială este prea zgomotoasă. Zgomotul acestei zile ne creează impresii false despre oameni și despre orientările lor.

Apare o încercare pe sinceritate. Suntem deturnați de la o direcție bună. Ne întoarcem la o sensibilitate pe care nu am înțeles-o prea bine niciodată. Cei independenți îi obligă pe ceilalți să se adapteze rapid. Ușoară neliniște față de viitor. Ne străduim mai mult. Simțim. Valorile spirituale sunt apreciate cu mai multă îndrăzneală. Ne temem de o judecată prin emoții. Certitudinile nu sunt ceea ce am crezut. Atașamentele ni se par dovezi de stabilitate. Viața cere o altă raportare. Complicații legate de cuget, înțelegere, adaptare.

Ultima zi a acestei săptămâni este, de altfel, și cea mai frumoasă. Astăzi ne întâlnim cu motive de sinceritate, de onestitate și de expresivitate. Sensibilitatea va fi apreciată foarte mult pentru că ea va reuși să creeze un contrast teribil cu zonele apăsătoare pe care le-am parcurs în zilele anterioare. Chiar dacă este o zi liberă, pentru mulți va fi una de lucru, când vor lucra cu sine, cu obiectele pe care le apreciază, când vor interacționa cu cei din jur și când vor promova anumite valori spirituale cultivând emoții frumoase, renunțând la anumite atașamente, fiind foarte simpli. În dimineața acestei zile se va împlini faza de Lună nouă pe Scorpion ceea ce înseamnă că spiritul practic, capacitatea de a organiza, de a încadra și a descoperi ceea ce este ascuns sau foarte ascuns devin elemente care să ne ridice pe nivelul următor. Asta înseamnă că viața cere acum o raportare la valori superioare, iar oamenii devin foarte ambițioși, foarte puternici și foarte îndrăzneți. Este adevărat, seara acestei zile are o ușoară undă de tristețe, dar pentru că Luna se află deja pe zodia Săgetător vorbim despre o atenuare a acestei frustrări personale pentru că ea nu este nouă și nu este creată de ceea ce s-a întâmplat astăzi, ci de multe situații cărora nu am reușit să le facem față în ultimele săptămâni.
Elementul definitoriu al acestei zile este cel dat de influență. Ușoara liniște față de viitor reușește să ne mobilizeze atât de multe resursele încât să ne putem organiza etapele următoare cu o ușurință extraordinară. Pentru mulți lucrul acesta ar putea însemna întoarcerea la o sensibilitate pe care altădată nu au avut curajul să o abordeze deoarece anturajul sau comunitatea nu au permis lucrul acesta. Acum observăm că suntem altfel și dacă ne preocupăm de ceea ce este simplu și frumos atunci ne putem gândi la fel de simplu, de frumos, dar și de eficient, la viitorul îndepărtat. Chiar dacă în această săptămână vorbim despre complexe de inferioritate, despre anumite reziduuri de care ar trebui să ne eliberăm este, practic, începutul unei etape de evoluție. Ultima conjuncție Jupiter-Pluton care își pune amprenta și asupra acestei zile, asupra ultimei zile a săptămânii, ne promite că prin îndeplinirea anumitor condiții abundența poate fi obținută, ea nu este rezervată doar câtorva persoane, ci a fost creată în univers pentru toată lumea.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce o notă de optimism foarte puternică și ne dă încredere că multe din încercările pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni au soluții bune. În ultima vreme nu am avut parte de prea multe momente de acest fel, însă acum ar fi cazul să ne bucurăm, chiar dacă poate ne-am fi dorit mai mult succes, mai multă apreciere sau mai multă dragoste. Elementul cel mai dificil al acestei zile este legat de teama că vom fi judecați pe baza sentimentelor pe care le-am avut de curând. Doar oamenii inferiori se vor lega de reacțiile din ultima perioadă și doar aceste persoane vor ajunge foarte ușor la concluzii existențiale bazându-se exclusiv pe reacțiile din ultimele zile. Oamenii nu trebuie judecați doar pentru simple reacții, ci pentru comportamentele pe care le alimentează în timp. Refuzul unui om în această săptămână se bazează pe respingerea unui șablon, a unui comportament ce este citit pe această persoană, nu doar pe baza câtorva reacții, a câtorva cuvinte sau a câtorva reacții pe care le are acum tocmai pentru că, la rândul său, trece printr-un moment de zdruncin și caută răspunsuri. Atunci când dorește să-și construiască un viitor puternic, atunci când dorește să acceseze scheme comportamentale pe care să le dezvolte un om profund nu va renunța niciodată la viziunea de ansamblu, la cadrul general în care se încadrează și el, dar și cel cu care interacționează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi indiferenți față de nimic. Fiecare ființă care există în acest microcosmos are propriile sale nevoi. Unele dintre ele sunt vinovate, dar asta nu înseamnă că ființa este purtătoare de vină. A greși, făcând o anumită faptă din când în când, nu înseamnă a avea un comportament deviant.

8 thoughts on “9 – 15 noiembrie 2020

 1. Cristina spune:

  Buna, Gheorghita! Te rog, ajuta ma inca o data cu un sfat: conjuncția Jupiter-Pluto pica in cazul fiului meu fix peste Soarele lui din casa V, realizând o inconjunctie (asa ii zice? ma refer la unghiul de 150 de grade) cu Saturnul natal din casa 10. Cum sa lecturez asta?

  1. E de bine! Dupa un moment delicat, un fel de criză de identitate, de rezoltă urmează o stare de platou care va fi bună pentru el. Va evolua, va asimila lent, în ritmul lui. Schimbarile şi în cazul lui, ca în cazul tuturor, vor fi vizibile peste câteva lui. Inconjuncţia este bună pentru că rupe ritmul, pune puţină pauză pe nişte activităţi care sunt abordate în virtutea inerţiei, care nu sunt neaparat rele, dar care au nevoie de acest ritm nou. Secretul este noul ritm, mai lent, mai simplu. Prin el ciclul abudenţei va fi foarte bun pentru el.

   1. Cristina spune:

    Vaii, în sfârșit o veste buna in toata nebunia asta! 🙂
    Multumesc, Gheorghita pt ajutor si promptitudine! Încă o dată.
    Toate cele mai bune!
    Cristina

 2. Ana spune:

  De fiecare data ceea ce mi-ati spus mi-a fost de mare ajutor in drumul spre evolutia mea.
  Am ajuns in punctul in care inteleg ca tot ceea ce mi se intampla este o oglinda a ceea ce sunt eu de fapt,ajut de cate ori am ocazia,vad doar latura pozitiva in tot ce mi se intampla(din lucrurile negative incerc sa inteleg unde am gresit eu),ma doare cand vad suferinta de orice fel,dar,desi iubesc, iert,inca nu pot spune ca am o bunatate neconditionata pentru TOT ce se intampla in jurul meu.
  Ce imi lipseste,unde sa mai lucrez la mine?

  1. Fă lucrurile acestea fără să ți le vezi. Când îți numeri faptele bune ești pe orgolii spirituale. Acestea nu-ti folosesc.

   1. Ana spune:

    Ați putea sa imi recomandati o carte,care sa ma ajute in momentele acestea?

     1. Ana spune:

      Exact asta aveam nevoie!Am început cu ”Pase magice”,m-a fascinat,mai vreau…
      Va multumesc din suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.