2 – 8 noiembrie 2020

2 – 8 noiembrie 2020 este săptămâna cercetărilor lipsite de sens, a durerilor cu care trebuie să ne obișnuim și a ridicolului care ne va face să râdem cum nu am făcut-o de mult timp. Această săptămână este una de revenire. În primul rând, marți, 3 noiembrie, Mercur își va reveni la mersul direct după trei săptămâni de retrogradare. Scăpăm de tensiunile gratuite, de luptele lipsite de sens, cele pentru putere sau doar cele pentru spectacol, și ne întoarcem la ceea ce înseamnă adevărata putere personală. Nu doar revenirea la mersul direct al lui Mercur face lucrul acesta, ci și faptul că Luna parcurge un sector de zodiac de la Gemeni la Leu, trecând miercuri, 4 noiembrie, și printr-o conjuncție cu Capul Dragonului. Această săptămână, care ne îndeamnă să ne întoarcem la puterile personale, la adâncimile propriei ființe, cu informațiile speciale pe care le deținem sau cu peșterile întunecate despre care nu vorbim niciodată, este una care ne pregătește pentru o schimbare bună. Despre această schimbare aflăm abia spre sfârșitul săptămânii când Soarele va trece prin conjuncția cu Junon și când vom afla lucruri noi despre oameni sau despre noi înșine care ne vor motiva să mergem într-o direcție bună. Așadar, suntem invitați să respectăm seriozitatea și bunurile celorlalți, să nu profităm de momentele de interiorizare a celor pe care i-am crezut până de curând opozanți pentru a le spune ceea ce nu am avut curajul să le spunem atunci sau pentru a face față de ei alte fapte. Săptămâna are o componentă negativă care va produce un efect cumplit asupra celui care profită de slăbiciunile celorlalți. Nu peste mult timp, chiar din săptămânile următoare, se vor vedea efectele faptelor produse de acești profitori. Cei care respectă bunătatea, deschiderea către frumos și au măsură în faptele lor vor reuși spre sfârșitul săptămânii să se echilibreze și să râdă de ridicolul care ne-a chinuit atât de mult în această existență. A râde de ridicol înseamnă deja că am făcut un pas în afara lui.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi că orice lucru, oricât de stabil pare, oricât de dur sau de clar poate fi, se schimbă atunci când un adevăr mai mare ni se înfățișează, este scos la lumină sau este povestit la fel de clar de cel care l-a experimentat. Când universul ne cere să tăcem, să-i ascultăm sfatul!

Reducerea puterii de influență ne sperie pe toți. Jocul este un fel de deconectare. Cel eclipsat se revoltă foarte ușor. Simțim mai ușor emoțiile celorlalți, comunicăm mai ușor pe un nivel care nu ține de cuvinte sau de gesturi. Aventuri riscante. Ne atrage tot ceea ce este universal.

Prima zi a săptămânii este una de tensiune care ne motivează să ne orientăm către alte dimensiuni ale vieții. Cei mai mulți se vor orienta spre joc, spre deconectare, considerând că, în felul acesta, tot ceea ce ține de dramele pe care le-au parcurs în săptămânile din urmă se vor stinge treptat. Există și o categorie de oameni care se vor orienta către aventuri riscante. Toată această agitație, indiferent că devine mai puternică în prima jumătate a zilei sau că devine mai zgomotoasă în a doua parte a zilei, țintește către a ascunde teama pe care o avem în fața pierderii puterii de influență. Cei care cred că sunt supuși unor încercări mari, care conștientizează că aventurile îi duc spre zone periculoase se detașează de emoțiile frumoase care ar putea să-i echilibreze și atunci intră în panică. Puterea nu este totul astăzi, dar oamenii care nu sunt încă pregătiți să evolueze, cei care au rămas în continuare într-o zonă superficială care cred că intensitatea vieții este judecată după succesul pe care îl obțin în aceste aventuri riscante vor avea în momentul de față probleme cu ei înșiși, dar și probleme cu ceilalți. Dacă oamenii echilibrați i-ar asculta pe aceștia vor vedea că mai au multe de corectat, că sunt îngrijorați degeaba pentru că, în realitate, își cultivă idealuri care nu au nimic de-a face cu preocupările pe care le-au avut până acum. Zdruncinul acesta este mic sau lipsit de importanță chiar și dacă îl raportăm doar la ecuația astrală a zilei, fără a mai vorbi de contextul general. Astăzi vom fi supuși acestei presiuni a exagerărilor.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne îndeamnă spre autocontrol, fie prin reducerea intensității dramei, a nostalgiilor apăsătoare și dureroase, fie prin controlul veseliei superficiale care ne îndeamnă către aventuri riscante considerând că acesta este etalonul libertății, cel al puterii sau al simplității. Evenimentele neobișnuite la care participăm astăzi au nevoie de un mesager, unul care să transmită informațiile pe care dorim să le oferim celorlalți, dar și unul care să ne traducă ceea ce avem nevoie să înțelegem de la alții. Sunt multe situații nefavorabile pe care le vom parcurge astăzi și ar fi indicat să nu considerăm că aceste concluzii sau observații reprezintă rezultatul final. Astăzi este doar ultima zi de retrogradare a planetei Mercur pentru că mâine o mare parte din zi va fi static pe zodia Balanță ceea ce aduce alte predispoziții chiar dacă revenirea la mersul direcție o va face în seara zilei următoare. A nu ne grăbi cu concluziile, a accepta că avem nevoie de translator, de oameni care să ne explice poate chiar lucrurile cu care lucrăm în fiecare zi reprezintă cea mai bună alegere. Astăzi această formă de toleranță ne ajută să descoperim acele opinii care ne completează, care ne fac să fim cu adevărat mai puternici, nu puternici într-un mod fals.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a alege simplitatea. Dacă, prin puterea personală, alegem simplitatea, celelalte, necesare evoluției, vin ca un ajutor din partea universului, ca un răspuns la dorința noastră de progres sau ca o recompensă față de înțelepciunea pe care o dovedim alegând, în asemenea momente de mare încercare existențială, modestia.

Ne asumăm anumite riscuri. Gândim în contratimp. Ne relaxăm dacă întâlnim un mediu afectiv curat și simplu. Munca ne sperie. Planurile de viitor înseamnă prea multe calcule pe care nu dorim să le facem acum. Luptă pentru nimic.

În seara acestei zile Mercur își va reveni la mersul direct după o perioadă de trei săptămâni de retrogradare. 3 septembrie este o zi agitată, tulburătoare când nu ne putem hotărî dacă să mergem pe o linie a deciziilor raționale sau pe cea a atitudinilor pur afective. Combinațiile care apar din cele două direcții sunt diverse, iar unele dintre ele ne îndeamnă către luptă sau către renunțare. Dacă Marte nu ar fi fost retrograd acum prin zodia Berbec lucrurile acestea nu ar fi luat această direcție a competiției. Cele două planete (Marte și Venus) sunt plasate fiecare pe domiciliul său, ceea ce este un lucru foarte bun cu atât mai mult cu cât ambele au cu Luna o relație foarte bună. Retrogradarea lui Marte ne face conflictuali, dar nu în mod gratuit, ci punctual pentru că revenirea lui Mercur la mersul direct seamănă cumva cu trezirea dintr-un vis urât când, aflați în continuare sub impactul acțiunilor respective, dorim să căutăm personajele pentru a ne pedepsi pentru ceea ce ni s-a întâmplat în acel univers paralel din care ne-am întors. Asta înseamnă, în cuvinte mai simple, că acele acțiuni care au primit din partea noastră o mai multă atenție vor fi acum considerate surse de conflict și vom căuta, prin tot ceea ce facem, să ne desprindem de ele. Până și planurile de viitor se schimbă puțin în ideea de a ne redobândi starea de confort. Sunt câteva aspecte care apar prin tranzitul Lunii și care nu ne ajută prea mult în sensul acesta, însă faptul că anumite probleme de comunicare dispar este considerat un mare avantaj al zilei.
Prin urmare, 3 noiembrie este o zi care ne învață să ne asumăm răspunderea deciziilor, a faptelor și a sentimentelor. Oamenii liberi vor fi astăzi ciudați, nu pentru că până acum nu ar fi părut așa, dar acum ies în evidență pentru că aceștia simt nevoia să vorbească liber despre sentimentele lor, despre planurile de viitor sau despre ceea ce îi animă. Această libertate este ucigătoare pentru oamenii comuni, lași, fricoși sau fățarnici pentru că. În egală măsură, cei liberi ar trebui să fie pregătiți pentru un sacrificiu deoarece să fii liber într-o lume de fățarnici și ipocriți este un fel de anatemă. Cam în modul acesta se poate judeca legătura stranie dintre trigonul Lună-Venus și sextilul Lună-Marte. Secvențele acestei zile țin mai curând de un fel de telenovelă, nu de un roman structurat în care personajele să fie delimitate clar, firul evenimentelor, de asemenea, momentele plasate corect și explicit, ci este doar o poveste frumoasă sau tristă, conflictuală sau atractivă, după nevoia de descărcare pe care o avem în momentul de față.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi că a ne asuma anumite riscuri reprezintă un semn de libertate. Riscuri ne-am asumat și în ziua anterioară, când am făcut-o din superficialitate, nu pentru că am fi fost responsabili. Momentul spectaculos al acestei zile este tăcerea, nu neapărat tăcerea fizică, adică absența vorbirii, cât tăcerea minții.

Suntem tentați de excesul de autoritate. Incoerența este ascuns în spatele cuvintelor formulate frumos. Minciunile strălucitoare par viziuni clarvăzătoare. Adevărul este umbrit de neputința unui colaborator căruia dorim să-i oferim un sprijin. Singurătate sterilă. Cercetare de pe opoziție deficitară.

Luna parcurge acum ultimul sector de tranzit prin Gemeni și va avea de împlinit și o conjuncție cu Capul Dragonului, ceea ce înseamnă inițierea unui nou ciclu draconitic. 4 noiembrie este o zi de singurătate pentru că ne lăsăm pradă nostalgiilor sau pentru că anumite impresii care ne vin din activități nocturne sau din ceea ce s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri ne duc spre acestea. Este o zi când căutăm răspunsuri, când ni se pare cercetarea este absolut esențială, dar nu așa cum am făcut-o până acum, ci altfel, prin alte instrumente sau cu alți oameni. Practic, ceea ce se întâmpla acum seamănă cel mai mult cu prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre cercetările lipsite de sens. În realitate, sensul a ceea ce este important, cel care ne îndeamnă să înțelegem durerea pentru a trece dincolo de ea este dat de alegerea pe care o facem în afara oricărei minciuni. Astăzi vom fi tentați să ne mințim, să ne spunem tot felul de povești, nu doar nouă înșine, ci și să ne spunem lucrurile acestea între noi, prietenii. Nu va conta că în zilele anterioare am depășit anumite obstacole, că am înțeles anumite lucruri care ne sunt folositoare acum, cât va conta adevărul cu care dorim să lovim în ceilalți. De altfel, aceasta este și cea mai mare tentație a zilei, este și modul neplăcut, periculos prin care dorim să interacționăm cu ceilalți. Acestea sunt minciunile strălucitoare cu care unii oameni vor reuși să-i păcălească pe ceilalți. Minciunile momentului nu arată o experiență de viață, ci, dimpotrivă, arată mari goluri în educație.
Prin urmare, 4 noiembrie este o zi de întoarcere, de răscolire, una care combină foarte ușor frustrarea, neputința cu aspirațiile fanteziste. Cine reușește să se ridice deasupra acestei situații va vedea cât de mult simplifică lucrurile, cât de mult timp câștigă refuzând să se gândească la aceste lucruri lipsite de importanță sau cât de mult timp liber are refuzând întâlnirile lipsite de sens, conversațiile sterile. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, care caută, pun întrebări și primesc răspunsuri, descoperă că această zi este una magică. Simpla detașare de toate aceste complicații lipsite de sens îi eliberează de multe probleme de interacțiune, de multe probleme sociale de multe tendințe către anarhie sau către a repeta la nesfârșit o serie de greșeli.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări bine ceea ce spunem. Cuvântul pe care îl rostim este un factor care declanșează un comportament.

Dramele complicate și neînțelese ale săptămânilor anterioare se întorc. Dificultăți de manifestare a personalității. Credem că ne-am pierdut puterea de convingere. Suntem abandonați de o persoană în care am avut încredere. Răutăți gratuite. Căldura contactului ne scoate din depresie sau din încurcături sociale.

Mijlocul săptămânii ne pune în fața unor drame pe care le cunoaștem foarte bine, dar pe care vom încerca să le ascundem. Acestea sunt, deopotrivă, atât existențiale, dar și unele care vizează simplele interacțiuni sociale, cele care se consumă pe moment. Episoadele acestea pe care le parcurgem acum sunt două negative și două pozitive, însă, în realitate, toate sunt negative. Dacă în privința celor negative lucrurile sunt clare, ele făcând trimitere la o problemă de ordin interior legată de un abandon, de un refuz sau de incapacitatea de a face față unor răutăți gratuite, aspectele pozitive sunt cele pe care Luna le realizează cu Luna neagră și, respectiv, Uranus retrograd. Știm că aceste elemente astrale au o încărcătură periculoasă, tendențioasă în această perioadă și că mesajul care vine din partea lor este acela de a ne întoarce la o problemă mai veche. Problemele mai vechi, cele care sunt determinate de aspectele Lunii nu fac trimitere la evenimente care s-au consumat cu mult timp în urmă, ci la cele din ultimele săptămâni. Dat fiind faptul că ultimele săptămâni au fost destul de apăsătoare, complicate sau marcate de anumite răutăți, este de la sine înțeles de ce schema aceasta pe care o parcurgem acum nu ne poate oferi șansa de a renunța la probleme. Din nefericire pentru mulți, aceste probleme respectă o regulă, regula complicațiilor din săptămânile anterioare și tocmai de aceea momentul de față ar putea fi unul dintre cele mai delicate ale săptămânii, chiar dacă vom mai avea câteva aspecte de parcurs în zilele următoare care au o altă amplitudine și un alt mesaj din care s-ar înțelege că nu acesta este momentul tensiunii maxime.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne face să ne simțim pierduți, lipsiți de putere sau descurajați. Practic, nu este un motiv serios pentru care să cădem în această formă de depresie, nu există o întâmplare clar definită care să ne creeze această impresie, dar există motive interioare, argumente personale, amintiri sau tristeți mai vechi care ies la suprafață și se impun. Șansa momentului este aceea de a valorifica o stare frumoasă, fină și delicată care a supraviețuit complicațiilor din ultimele zile. Aceasta a reușit să se mențină în forma sub care se prezintă acum pentru că a fost ținută departe de minciunile strălucitoare, nu a fost amestecată în riscuri lipsite de sens și nici amestecată cu emoțiile confuze. Prin această stare înțelegem că ridicolul situației are o coerență destul de clară și pentru a trece dincolo de el trebuie să râdem. De ridicol întotdeauna este bine să râdem pentru a nu ne molipsi, pentru că dincolo de ridicol existe ceva urât, răutăți gratuite, invidie sau elemente de caracter care blochează evoluția.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cultiva căldura contactului. Ceea ce este cald și frumos trece dincolo de presiunea momentului, deci face apel la ceva ce s-a întâmplat, dar nu la răutăți gratuite, nu la invidie, nu face trimitere la nimic periculos. Este adevărat, această acțiune presupune un mare consum interior, dar rezultatul ne înnobilează.

Război al cuvintelor. Ceea ce este constant ne plictisește. Duritatea se bazează pe un punct fix, pe o idee fixă, pe o obsesie. Provocări care vin din instinct, din teama de a nu fi bogați în ceva. Severitățile nu sunt autoimpuse, dar periculoase. Gândim contracronometru. Ceea ce a revenit la forma inițială are și o latură tiranică, dură.

Astăzi suntem invitați să luăm parte la un experiment care are scopul de a atenua un conflict mai vechi sau de a ne face să îl conștientizăm mai bine în așa fel încât să găsim într-un timp foarte scurt soluțiile cele mai bune. În fața unei asemenea provocări oamenii se tem, cred că anumite condițiile sunt impuse prea ușor și împreună cu această conștientizare se întorc și spre obsesii mai vechi. Din această cauză, încercarea de a soluționa îi poate face pe unii prea emoționali, prea sentimental, obsedați de ideile fixe pe care le-au avut și în lunile din urmă. Pentru că Luna se află în zodia Rac ar trebui să ne așteptăm și la atitudini categorice, dure, rapide, nu doar la cele sentimentale sau romantice. Greutatea deciziilor creează, prin acest semn (Rac), o presiune interioară foarte mare. Fapta care se bazează pe această presiune va fi una necruțătoare. Din fericire, toată această situație dură arată și că unele lucruri se întorc la forma inițială. Mercur doar de câteva zile și-a revenit la mersul direct și nu putem spune că și-a intrat pe deplin în drepturi. Careul pe care îl împlinește astăzi cu Saturn scoate în evidență această slăbiciune pe care oamenii vor dori să și-o ascundă apelând la genul acesta de comportamente. În plus, Luna, chiar dacă este pe domiciliu, are de împlinit propoziții cu planetele de pe zodia Capricorn ceea ce reduce cumva din ușurința cu care ar putea să transforme o situație conflictuală într-una frumoasă și sensibilă. Această latură sensibilă va exista, însă ea va fi plăcută doar în prima parte a zilei. Spre seară, ea se va transforma în ceva neplăcut.
Prin urmare, 6 noiembrie ne face mai responsabili cu deciziile pe care trebuie să le luăm, mai atenți la ceea ce ar trebui împlinit sau la demersurile pe care ne-am propus să le ducem foarte departe. Faptul că acum gândim că demersuri mai vechi pot fi duse mai departe decât au fost gândite inițial este un act de curaj. Din fericire, curajul acesta nu este fals, însă cere un mic sacrificiu. De această dată, tot răul spre bine! Duritatea acestei zile ne întoarce de pe un drum care este plin de pericole și revenirea la forma inițială sau la o stare de dinaintea pericolului este binevenită.
Ne va bucura mult prima parte a zilei prin planurile pe care ni le vom face, prin așteptările pe care le avem de la rezultatele pe care ar trebui să le obținem de acolo, însă cu cât ne apropiem de a doua parte a zilei sau de seară cu atât situațiile devin ușor agitate, apăsătoare sau chiar agresive.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa antrenați de agitație. Ceea ce ne agită, ne enervează, ne tulbură și ne duce în punctul în care să reacționăm. Această zi nu este despre reacție, ci despre reparare.

Putem mai mult dar nu facem. Descoperim că putem să facem și altceva decât am făcut până acum. Noutatea ne sperie, doar pentru că ea îl vizează și pe celălalt. Avem nevoie de recunoaștere socială. Mândria este sancționată prin replici rapide, scurte sau prin distanța pe care un apropiat o impune. Rupere. Ceartă. Disconfort cauzat de ceea ce credem că ar gândi ceilalți despre noi.

Astăzi descoperim că sunt anumite dureri cu care trebuie să ne obișnuim, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii. Rămâne în continuare activă acea componentă a noutății care ne sperie puțin, însă de această dată ea vizează mai curând situații minore, cele pe care le interpretăm disproporționat, fie că o facem intenționat, fie că nu. În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Leu și sentimentele se vor încălzi și, chiar dacă oamenii devin un pic mai rigizi, mai egoist sau marcați de dorința de a se evidenția prin ceva, ne vom elibera de presiunea complexul de inferioritate, de grija că sentimentele neîmpărtășite se transformă în ceva neplăcut, poate chiar în semne de boală. Lucrurile acestea se sting și rămânem doar cu păcatul mândriei și cu cel al indiferenței. Pentru că va împlini în mijlocul acestei zile un careu cu Luna neagră și un trigon cu Chiron retrograd vorbim în momentul de față despre o Lună slăbită. De asemenea, se alătura aceste idei și faptul că la miezul nopții Luna va împlini un careu cu Uranus retrograd. Slăbită pe zodia Leu, Luna accentuează o latură instinctivă care duce la înfumurare, la aroganță și care îi încurajează pe oameni să se prezinte față de ceilalți într-un mod neplăcut și dominator. Din fericire, această atitudine negativă va fi sancționată astăzi prin replici rapide, dure și scurte, adică i se va răspunde răului cu rău. Deși nu este cea mai bună variantă, pentru că toleranța întotdeauna este de preferat în astfel de situații, e mai bine decât să fie hrănit acest rău prin interiorizarea umilinței și transformarea ei în frustrare. Din această cauză, atunci când nu ni se răspunde frumos avem un disconfort, considerând că situația aceasta este o nesincronizare, iar nesincronizarea înseamnă refuz.
Prin urmare, 7 noiembrie este o zi de maturitate. Nimic din ceea ce se întâmpla astăzi de la sine nu ne duce către această atitudine, însă cu puțin efort, cu puțin sacrificiu, cel pe care l-am cunoscut bine în zilele anterioare, putem ajunge în această zonă. Nu trebuie să facem ceva ieșit din comun, ci doar să refuzăm cearta, atitudinile care duc la despărțire, la rupere sau la distrugere. Izolarea nu este o soluție. Tocmai de aceea cearta poate fi și un dialog interior intens și epuizant, iar despărțirea poate fi o simplă decizie de a nu împărtăși un sentiment frumos, poate chiar singurul care a supraviețuit furtunilor săptămânilor anterioare. Refuzul de a avea un anumit control pe această zonă produce un fel de intoxicație, de acumulare de toxine sau deblocare a toxinelor ce ar trebui să fie eliminate. Vorbim aici de toxine localizate la nivelul gâtului sau la nivelul circulației venoase, în cazul celor fizice, sau sub forma unor idei fixe, obsesiv-compulsive, dacă ne referim la cele imateriale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a reduce substanțial ritmul de lucru. Când totul este făcut lent, în pace, nu în goana trenului, procesele care în zilele anterioare au rămas puțin în urmă pot fi integrate în așa fel încât sistemul să funcționeze cât de cât armonios.

Avem probleme cu înțelegerea unor dorințe. Patimă. Este necesar să înțelegem ieșirile temperamentale ale celorlalți și poate chiar instabilitatea lor. Refugiu într-o lumea viselor. Puterea ne tentează, dar ea este lipsită de vitalitate pentru că nu are susținători. Refuzul prieteniei duce către fanatism. Aventuri riscante. Cuvintele devin arme albe.

Astăzi se întâmplă ceva frumos, ceva nou care ne ajută să ne înțelegem mai bine dorințele și aspirațiile. Suntem mai curajoși și nu mai căutăm un refugiu în durere, ci un refugiu în speranța, într-o lume imaterială unde anumite aspirații sunt mai ușor de îndeplinit sau poate chiar într-o lume a viselor. Ultima zi a săptămânii este una de putere, de curaj, dar și una de grație, de deschidere și de încredere. Astăzi realizăm că suntem înconjurați de oameni puternici, că nu au fost niciodată singuri chiar dacă problemele s-au repetat, chiar dacă de fiecare dată am avut în jurul nostru alte tipuri de persoane. Ajutorul a fost constant ca și cum o forță nevăzută a lucrat prin toți acești oameni. Pentru mulți, ultima zi a săptămânii seamănă cumva cu o revigorare, cu regăsirea acelei puteri personale, unice și fiecare se va comporta în fața acestei destinderi altfel. Unii vor dormi, se vor feri de lumină, se vor izola fizic de persoanele pe care le consideră zgomotoase pentru a-și trăi o stare frumoasă de plenitudine și destindere. Alții se vor bucura într-un mod deschis și energic, vor rade foarte mult, chiar de ridicolul care i-a chinuit de-a lungul întregii săptămâni. Momentul acesta de destindere anunță asocieri noi, întâlniri și prieteni noi care se realizează pe acest principiu al puterii regăsite. Conjuncția Soare-Junon pe Scorpion, după ce aplicația acestui aspect a acumulat trăsături sectorului Via Combusta (diminuare, reinterpretare, atenuare), în situația în care Luna are astăzi un impact frumos asupra contextului astral, ne ajută să ne desprindem de acea latură întunecată a firii suficient de mult timp încât să putem acorda luminii interioare atenția de care are nevoie pentru a crește. Ziua conține și aspecte negative, însă ele vin asupra noastră ca niște factori motivaționali, ca elemente eliberatoare. Astăzi înțelegem cât de mult putem și realizăm că teama de putere, de acea putere care ne schimbă este lipsită de sens.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne îndeamnă să ne refugiem într-o zonă luminoasă, nu fizic, ci spiritual, moral. Această putere pe care o regăsim ne duce către prietenie și anunță că asocierile pe care le iubim acum și de care ne vom aminti cu mult drag anunță legarea unor prietenii similare deci anunță o creștere și o dezvoltare într-un plan spiritual așa cum ne dorim de mult timp. Cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală văd în această zi una de explozie, de confirmare a alegerilor pe care le-au făcut, unele dintre ele în condiții destul de dure, cum au fost cele din săptămânile anterioare, dar și o zi când descoperă valoarea prieteniei. Oamenii frumoși sufletește înțeleg astăzi că refuzul prieteniei duce către un fanatism care întunecă mintea și creează un cerc vicios: cu cât mai multă agitație, cu atât mai puțină lumină. De aceea, revolta ne duce astăzi către aventuri riscante, către o duritate absolut gratuită, către argumente clare și solide, dar care devin greutăți prea mari așezate pe o tulpină prea fragilă. Prin conținutul său, acest adevăr este imbatabil, dar greutatea sa este acum folosită pe un suport de nepotrivit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi că viitorul schimbă totul, că peste o zi, o săptămână sau câțiva ani certitudinile pe care le avem acum și care sunt adevărate roci, pietre foarte grele sau munți, se rodează se transformă în nisip, deci își pierd consistența în care credem acum. Valoarea adevărată a ceea ce trăim acum este sentimentul care protejează viața. Vieții nu trebuie să-i spui cum să se desfășoare. Are propriul program din care și noi facem parte. Când încercăm să schimbăm acest program, greșim. Așadar, să admirăm viața întâi și apoi vom vedea dacă mai avem argumente să o schimbăm noi cu puterea personală. Cel care crede că-și schimbă viață, fără a împlini etape de bază ale destinului său, adică fără a se recompune, nu-i poate învăța pe ceilalți decât să fie la fel de aroganți ca el. “Doamne, facă-se voia ta” este expresia perfectă a recompunerii. Făcând Voia Domnului, nu schimbăm viața, ci o împlinim!

4 thoughts on “2 – 8 noiembrie 2020

  1. paula spune:

    Buna dimineata ! In septembrie 2017 ati spus ca vine o perioada grea pentru varsatori ,atunci faceati analizele si pe zodii .Asa a fost …dar… mai este putin, inca nu s -a terminat si am observat ca ultima luna ptr.mine cel putin a fost ca o recapitulare generala ,cu testari si examene, care mai urmeaza .Perioada de munca intensa,grea ,obositoare , stresanta ptr.ca nu in orice moment am constientizat ca este o munca utila , ca dupa toate acestea urmeaza sa mi fie usor ,sa vad ,sa aud , sa simt ceea, ce trebuie, sa simt ca nu sunt singura ,ca tot timpul este cineva cu mine ,care ma calauzeste , ma indruma ,ma ajuta si ce este foarte, foarte important ca ma iubeste…o iubire adevarata,nelumeasca ! Vreau sa va multumesc ca ati fost unul dintre cei care m au atentionat ca, urmeaza ceva…ceva important.Ati fost un indicator care mi a aratat ceva ! Multumesc !

  2. paula spune:

    Rectific ! Nu dvs ati fost indicator ci analizele dvs !

  3. Maria spune:

    Multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.