26 octombrie – 1 noiembrie 2020

26 octombrie – 1 noiembrie 2020 este săptămâna curajului de a spune adevărul și a binelui pe care oamenii îl ignoră pentru că au fost învățați să caute doar confortul. Avem de parcurs o săptămână încărcată, apăsătoare cu multe schimbări în vibrația obișnuită încât a spune adevărul acum este ceva foarte delicat, chiar dacă persoana în cauză nu intenționează să lovească pe cineva cu acest adevăr. Cei care nu se descurcă la acest capitol al sincerității, care nu au luciditatea și nici claritatea mentală adecvată vor parcurge în această săptămână conflicte care nu au o bază reală, care nu sunt justificate, ba chiar sunt gratuite. Având în vedere că adevărul în această săptămână va fi exprimat doar de persoanele care au cu adevărat curaj, putem considera că este și un interval când oamenii puternici cu adevărat se remarcă, dar nu neapărat pentru un beneficiu personal, cât pentru a se proteja de ceea ce este caustic, distrugător. Binele care vine de la sine este ceea ce ne-a ținut mult timp în ignoranță și care, în realitate, nu este decât ceva care aparține de zona plăcerii. Tocmai de aceea el va fi în această săptămână asociat cu confortul pe care am fost învățați să-l căutăm. Inițiativa ne va speria mult acum, iar pe unii îi va îngrozi pentru că nouă perspectivă nu conferă o viziune clară decât în anumite condiții care nu țin de predispozițiile de acum și poate nici de disponibilitatea de a munci mai mult, de a ajuta, de a împărți din ceea ce au. La acest capitol vorbim despre oameni care vor suferi și care nu se vor adapta la cerințele acestei săptămâni. Li se vor părea mult prea complexe în situația în care ei înșiși își exagerează întâmplările minore și și le vor transforma în situații complexe, îi vor acuza pe cei din jur că nu sunt onești, că nu spun adevărul doar pentru că ei sunt extrem de suspicioși. Cu toate acestea sunt câteva momente în această săptămână când este indicat să fim suspicioși, în special în ziua de marți, 27 octombrie, când Mercur va definitiva opoziția cu Luna neagră, dar nu ar fi indicat să transformăm această ipostază de o zi într-un obicei. Este adevărat, impactul zilei de 27 octombrie se va regăsi și în alte zile ale săptămânii, însă doar ca efect, nu ca proces, chiar dacă vibrația se schimbă pentru că planetele Venus și Mercur se întorc pe zodia Balanță și suntem păcăliți că frumosul exterior are obligatoriu și un echivalent în interior. Curajul de a spune adevărul, cu atenție și tact, fără a rănii, este ceea ce ne eliberează de suferința pe care altcineva dorește să ne-o impună, dar și de suferința pe care singuri ne-o impunem ca o pedeapsă.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne lăsa prizonierii frustrării. Cel care acordă foarte multă atenție frustrării și și-o argumentează va trebui să o hrănească și în săptămânile următoare. Orice acțiune, oricât de mică ar fi, care ne depărtează de această frustrare, cu toate că uneori vom avea impresia că bucuriile sunt prea mici și ni se cere un preț prea mare pentru ele, ne face învingători. Lăcomia nu a fost niciodată un element care să fie preferat. Cerând mai mult, devenim prizonierii cantității. Căutând adevărata măsură devenim liberi pentru că ființa nu se concentrează pe acumulare, ci pe echilibrul dintre acumulare și consum.

Se caută o diferență între două tipologii. Apar probleme de memorie pe care încercăm să le rezolvăm prin stagnare, prin invocarea motivelor de izolare. Cantitatea este judecată greșit. Filozofie abordată conjunctural. Oameni nepăsători par solitari sau par ființe care muncesc mult. Severitate care ne scoate dintr-o încurcătură. Sacrificiu.

Prima zi a săptămânii ne aduce în fața unei provocări. Suntem invitați la liniște și la a împărtăși din cunoștințele proprii accesându-le dintr-un colț capricios al memoriei. Cu binele acesta nu ne-am mai întâlnit de ceva vreme, cu atât mai mult cu cât știm ce complicate au fost ultimele săptămâni. Cei care au rămas blocați pe prejudecăți, care nu se pot desprinde de conflictele din ultima perioadă își vor risipi energia căutând o justificare la tot ceea ce li se întâmplă. Astăzi suntem invitați să trăim simplu, să ne bucurăm de lucrurile pe care le avem în jur, de persoanele care au trecut acest test al timpului și ne-au rămas în preajmă pentru că avem nevoie de energia frumoasă care se creează din acest schimb. De mâine încolo lucrurile se complică puțin și adevărul pe care îl putem spune astăzi sau pe care-l împărtășim, nu va mai avea aceeași putere.
În aceeași gamă a provocărilor intră și obsesia față de cantitate. Dacă astăzi cineva ni se adresează într-un mod frumos, deși nu prea ar avea motive sau nu a mai făcut-o până acum, produce un efect straniu, adică un fel de dependență. Chiar dacă nu vor să recunoască, oamenii devin astăzi dependenți de binele care le este oferit. Vor considera că, până la urmă, după atâtea complicații, este dreptul lor să primească pierzând din vedere bucuria contactului. Tocmai de aceea nu ar trebui să ne fixăm astăzi atenția pe cantitate, cât pe procesul în sine, pe faptul că îndeplinim în rol pentru cineva, fără să conteze cât de multe am putea spune sau face.
Prin urmare, trecem astăzi prin întâmplări frumoase și tocmai pentru că nu ne-am mai întâlnit de ceva timp cu ele, ne sperie. Astăzi ne sperie și cantitatea chiar dacă ne face plăcere să primim mai mult, dar și faptul că primim de la cine ne-am așteptat cel mai puțin. Dacă se pune problema să sacrificăm ceva pentru a rămâne în această armonie, să o facem. Acest sacrificiu nu înseamnă o pierdere, nu ne desprindem de ceva pentru totdeauna, ci aruncăm pentru o vreme o greutate pentru a nu pierde controlul asupra balanței. Până la urmă, totul face parte dintr-un joc al destinului care ne învață acum ceea ce avem cel mai mult nevoie în această săptămână: adevărul. Dacă astăzi căutăm mai mult confortul, adevărul pe care îl învățăm din experiențele proprii nu va mai crește și îl vom înlocui cu adevărul celorlalți. Dacă avem în preajmă oameni echilibrați, ne putem baza pe spiritul lor de observație, pe bagajul lor informațional, pe patrimoniul lor spiritual, dar totuși este doar o altă opinie, oricât de bună ar fi. Ea nu va putea niciodată să înlocuiască în totalitate propria opinie, propria experiență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne concentra pe ceea ce este sortit să se întâmple, fără a căuta să așezăm cu mâna prea multe din toată această schemă.

Conflicte gratuite. Elementele emoționale sunt conflictuale. Avem la dispoziție un instrument, o armă. Agresivitatea nu este un instrument al spiritului pătrunzător. Frustrare. Cauzele sunt judecate prea mult după efecte. Acționăm din instinct și credem că nu suntem superficiali procedând așa.

În mijlocul acestei zile se va definitiva opoziția Mercur-Luna Neagră pe axa Taur-Scorpion care ne va brusca destul de puternic ceea ce ieri am încercat să protejăm: adevărul. Adevărul acestei zile nu va fi crezut și oamenii se vor simți marginalizați, frustrați sau chiar superficiali. Spre seară, când intrăm și în fereastra tranzitului planetei Venus pe ultimul grad al zodiei Fecioară, lucrurile se inflamează și mai mult. Situațiile acestea neplăcute pe care le vom parcurge acum lasă impresia că fac parte dintr-un plan, că sunt greutăți ale destinului cu care ne întâlnim periodic. În realitate, atenția pe care am acordat-o pe slăbiciuni deschide o poartă secretă în fața celor agresivi. De altfel, frustrarea va fi cuvântul de ordine al acestei zile punându-ne în situația de a parcurge conflicte gratuite. Noi știm, agresivitatea nu a fost și nu va fi niciodată un instrument al spiritului pătrunzător, ci chiar un semn de slăbiciune, de superficialitate. Relația aceasta agresivă dintre Mercur și Luna neagră îi face pe oameni să se simtă lipsiți de importanță pentru că lipsește ceva, lipsesc anumite bunuri sau nu au acces în anumite medii. Pe acest fond se activează și o curiozitate stranie care inversează ordinea operațiilor, a întâmplărilor, ca și cum oamenii se aruncă în aceste evenimente sociale pornind de la presupusele rezultate finale. Prezența lui Mercur pe zodia Scorpion este un semn de putere, chiar dacă retrogradarea amestecă lucrurile, oamenii devenind brutali in acțiunile lor sau nemiloși cu cuvintele. Această formă de putere îi face pe unii să creadă că nu sunt superficiali, că nu greșesc prin nimic procedând în felul acesta, ba chiar ar trebui să se comporte mai des așa. Să tem să-și exploreze latura emoțională pentru a nu deveni vulnerabili în fața celorlalți. Dacă ne-am întrebat de multe ori de ce, pe Mercur retrograd se răstălmăcește orice idee, de ce se inversează procesele, avem ocazia astăzi să urmărim cu atenție, cu o anumită claritate, pentru că Luna se află într-un sextil cu Jupiter și ne permite lucrul acesta, adică să vedem adevărata cauză a acestor conflicte gratuite. Și pentru că în situații de genul acesta știm că o nenorocire nu vine niciodată singură, astăzi va lipsi autocritica.
Prin urmare, 27 octombrie este ziua care ne scoate la suprafață instincte pe care nu ar fi bine să le utilizăm la intensitatea aceasta și în genul acesta de acțiuni publice niciodată. Cu cât ne vom îndrepta atenția mai mult către aceste instincte, cu atât mai departe vom fi de acele profunzimi pe care ni le atribuim. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor privi cu mai multă atenție aceste impulsuri pentru a nu le supraevalua. Totuși, datorită experienței, le va veni destul de ușor să facă lucrul acesta pentru că astăzi li se va vedea respectul pe care îl au față de oameni, lucruri, valori culturale și spirituale, față de experiențele pe care le-au avut până acum.
Nu exagerăm deloc dacă invocăm pe această dispunere agresivă ura de clasă, conflictul între generații, disprețul pe care un om gălăgios îl are față de cei din jur atunci când proiectează asupra lor toată tristețea și nefericirea sa. Pe lângă faptul că vor fi agresivi, acești oameni nefericiți vor fi foarte mincinoși astăzi. Din această cauză orice ar spune, orice mesaj ar dori să transmită prin cuvinte sau prin gesturi să nu fie crezuți. Vor mai avea ocazia în săptămânile ce vor veni să deschidă din nou acest traseu al adevărului propriu și se convingă că acum au spus adevărul. Chiar dacă adevărul spus este evident, când mesajul ajunge la destinatar cel care l-a emis trece brusc într-o altă fază a raportării și se va folosi de adevărul crezut aruncând în urma lui o mulțime de minciuni care și ele vor fi crezute pentru că au avut un sol bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de postul de gânduri. Cu cât mai puține gânduri de care aceste impulsuri se vor folosi pentru a agita spiritele cu atât mai aproape suntem de liniște și de adevărul ei.

Revendicare. Întoarcere la un frumos periculos. Tensiune interioară generată de o refulare. Amintirile sunt surse de conflict. Veselie stranie. Obsesiile sunt prezentate ca impulsuri reci care cer un singur rezultat: dominarea. Aventuri riscante. Perseverență. Impulsivitate ascunsă în spatele unor acuzații. Cel slab este victima perfectă.

În noaptea de marți spre miercuri Venus va trece, prin deplasare directă, pe zodia Balanță, iar Mercur, prin retrogradare, va intra pe același semn zodiacal. Momentul acesta este unul absolut fascinant pentru un astrolog sau pentru o persoană care se preocupă de aceste simboluri esoterice tocmai pentru că subliniază o tensiune generată de o refulare pe care fiecare individ va încerca să și-o rezolve singur prin impulsuri reci, prin detașare, prin renunțarea la ceva. Cei mai mulți dintre oameni vor apela la dominare, însă nu dominarea este elementul de ordine al acestei zile, cât impulsul ascuns. Impactul pe care zodia Balanță îl are acum asupra întregului context astral prin aceste două modificări în dinamica cerească aduce un risc și îi face pe oameni vulnerabili, nu pentru că ar fi cu adevărat așa în fața celor pe care-i considera mai puternici, ci pentru că se consideră victime într-un conflict personal sau social. Prin ceea ce se întâmpla acum ne apropiem de un rezultat pe care nu ar trebui să-l luăm în considerare, despre care ar fi indicat să aflăm și alte lucruri, spre exemplu de ce este nevoie de atât de multă rațiune în momentul de față. Noi știm ca de fiecare dată când Venus intră pe zodia Balanță lucrurile se limpezesc, însă Mercur intră acum pe același semn însă pe ultimul grad al zodiei Balanță (gradul anaretic) și dintr-odată apele se tulbură, adică tot ceea ce avem frumos și a fost afectat, lezat, încercat, compromis în zilele anterioare acum nu se mai poate impune. Avantajul pe care îl are Mercur acum de pe ultimul grad al zodiei Balanță este mult mai mare decât ceea ce poate să ne ofere Venus, chiar dacă pe zodia Balanță este în domiciliu (una dintre cele mai bune poziții ale sale).
În cuvinte mai simple, ceea ce ni se întâmplă acum seamănă cumva cu un impuls către izolare, către detașare, dar unul ascuns în spatele unei veselii suspecte. Spre seară, Luna va trece prin conjuncția cu Chiron retrograd de pe zodia Berbec și, la fel ca și în seara zilei anterioare, lucrurile acestea neplăcute care s-au consumat de-a lungul zilei se vor inflama. Elementele acestea compromițătoare sunt, din fericire, limitate doar la spațiul acestei zile. Foarte curând Mercur va ieși de pe ultimul grad al zodiei Balanță, continuând să meargă înapoi, iar Venus va deveni mai puternică. Vom putea să fim mai echilibrați, mai înțelepți, mai liniștiți și mai sensibili la frumos, însă astăzi, nu!
Prin urmare, 28 octombrie este ziua care ne avertizează că lucrurile frumoase sunt în continuare în jurul nostru doar că nu le putem accesa. Nu este indicat să mergem pe dominare, pe cuvinte rostite cu scopul de a jigni sau pe un ton ridicat, nu este indicat nici să ne implicăm în aventuri riscante. Putem da o forma acestui dinamism astral, pentru că avem un marcaj pe zodiile cardinale, orientându-ne către perseverență. Această perseverență nu face referire la apăsările pe care le-am avut în primele două zile ale săptămânii. Acestea rămân de la sine în fundal, nu avem de ce, prin voință proprie, să le ducem mai departe. Cei care nu rămân în această zonă a armoniei se vor considera slabi și, implicit, victimele celor care se impun foarte ușor. De partea cealaltă, oamenii care se impun ușor pe acest context sunt, în realitate, oameni agresivi. Ei vor acuza, dar acuzațiile lor nu au un fundament pentru că ascund o mare impulsivitate care abia aceea ar trebui investigată. Cei care uită de simplitate, de fapt, uită de sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că perseverența este o altă serie de activități obositoare. Perseverența ne ține departe de aceea impulsivitate care distruge frumosul de care ne vom bucura în următoarele săptămâni.

Elementele complexe sunt adaptate la conjuncturile minore. Avem nevoie de recunoaștere. Luptăm pentru a fi apreciați și pentru a valorifica rezultatele unei munci anterioare. Fantezii ciudate. Neliniște. Ceea ce pare minciună este un fel de inerție. Ceea ce nu este confirmat de acțiune ne duce către regret.

Mijlocul săptămânii este o zi de consolare. Astăzi încercăm să ne adaptăm, dar o vom face din mers pentru că nu există o foarte mare presiune pe termene, pe acțiuni care să se finalizeze repede, pe ceva care ne cere un răspuns imediat. Ni se pare că tocmai această absență a datelor limită este o relaxare, însă nu ar trebui să ajungem atât de repede la astfel de concluzii. Singurul aspect al zilei este conjuncția Lunii cu Marte și unghiul acesta se va împlini spre seară. Asta înseamnă că tensiunea merge în crescendo și că orice eșec, oricât de mic ar fi, nu ne învață mai multe despre lupta, ci ne duce către acumularea unor frustrări care seamănă cumva cu cele pe care le-am parcurs și în zilele anterioare. Sunt multe întâmplări ciudate pe care le parcurgem astăzi, însă ele ne vor rămâne în memorie, nu pentru că ar fi cu adevărat așa, ci că ele sunt combinații de fantezii bazate pe neliniște. Ca și în zilele anterioare, încercăm să căutăm o explicație pentru multe lipsuri sau întâmplări stranii pe care le parcurgem, însă a merge pe acest drum este o greșeală.
Speranța este ceea ce ne va lipsi în această zi și tocmai absența ei accentuează această formă de neliniște pentru care în momentul de față nu avem o explicație. Din fericire, presiunea zile anterioare se degajă, se rarefiază, iar ea va fi mai ușor vizibilă în cazul celor care își ocupă timpul muncind, lucrând, încercând să valorifice rezultatul unei activități pe care a prestat-o în ultimele trei luni.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre lucrurile complicate care ajung să aibă acest statut pentru că sunt scoase din zona lor. Ele sunt minore, dar în contextul de acum le vedem în mod supradimensionat, vrem să fie foarte importante, iar unii chiar își vor impune să le vadă așa. Din fericire, acest aspect se definitivează spre seară, atunci când anumite activități sociale sunt trecute în planul secund, când fiecare încearcă să se apropie de casă, să se odihnească și să se pregătească pentru următoarea zi. Cei care au însă un alt program și urmăresc să-și petreacă timpul în nocturnă sunt avertizați că vor avea o noapte de joi spre vineri destul de complicată cu multe rememorări dramatice, cu impulsuri agresive pe care vor încerca să și le stingă apelând la tot felul de elemente ajutătoare. Ca și în zilele anterioare, și momentul de față este unul marcat de minciună. Spre deosebire de acele zile, astăzi mințim din inerție, pentru că nu ne interesează persoana sau situația, pentru că aceasta ni se pare varianta cea mai simplă, cea mai accesibilă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că lucrurile acestea întâmplătoare care se consumă astăzi pentru că sunt lăsate în acest ritm ne rezolvă o parte din frământări. Abandonul nu este niciodată o soluție dacă dorim ca elementul la care renunțăm să ne răspundă altfel. Ceea ce arunci la gunoi este mâncat de alții.

Ridicolul ne sperie. Invocăm o moștenire. Reușim să gestionăm o conjunctură periculoasă pentru a o transforma într-o conjunctură a sensibilității. Cuvintele nu ne ajută, dar gesturile, da! Patimă. Strigăm, dar nu ne aude nimeni. Jumătatea este un balsam pentru suflet, pentru cine și-a găsit-o.

În dimineața acestei zile Luna va realiza un aspect foarte frumos cu capul dragonului prin care reușește să medieze tendința nodurilor, unul dintre cele mai frumoase ale acestei săptămâni. Lucrul acesta atenuează puțin din agresivitatea pe care o vom resimți ca urmare a conștientizării unor lipsuri, a unor nevoi, a unor mesaje care ne vin din careurile pe care Luna le realizează cu planetele de pe zodia Capricorn și opoziția cu Mercur retrograd de pe zodia Balanță. Astăzi vom încerca să discutăm despre ceea ce înțelegem, în speranța că și partenerul de dialog se află pe aceeași lungime de undă. Cât Mercur este retrograd nu ar trebui să avem astfel de așteptări. Chiar dacă răspunsul este unul corect sau unul pe care-l așteptam, de fiecare dată ar trebui să revenim asupra întrebării, să cerem informații suplimentare, să ne asigurăm că mesajul pe care l-am transmis a fost recepționat, ca după aceea să încadrăm în mod corespunzător răspunsul pe care îl primim, fără să acuzăm partenerul de dialog de lacune sau atitudini tendențioase. Retrogradarea lui Mercur schimbă acest tip de interacțiune care este foarte important pentru stadiul în care suntem ca ființe.
Ajutorul pe care îl primim prin medierea pe care Luna o face Axei Dragonului este una care ține de întoarcerea către sensibilitate. Nici Berbecul și nici zodia Gemeni nu excelează la acest capitol, dar având în vedere toată presiunea pe care am resimțit-o în ultimele zile, coroborată cu presiunea momentului care, prin careuri, arată că este foarte intensă pe zona personală, pe zona interioară, lucrurile bune pe care reușim să le facem astăzi ni se par mari surse de bucurie și destindere. Pentru mulți, 30 octombrie poate fi considerată o zi de recunoștință pentru că interacțiunea se bazează și pe alte schimburi, nu doar de cuvinte sau de gesturi.
Prin urmare, 30 octombrie este o zi care ne ajută să ne liniștim prin ceea ce facem liber, prin ceea ce decidem în favoarea confortului personal, prin ceea ce ne oferim în dar ca și cum am oferi unei persoane foarte dragi. Având în vedere contextul acestei săptămâni care nu este deloc ușor, laudele pe care le aducem acestor conjuncturi nu ar trebui privite disproporționat. Va fi bine pentru cei care sunt orientați, atenți și condescendenți, ca și cum primesc astăzi recompensa pe care au așteptat-o toată săptămâna și nu a venit. În plus, impactul pe care îl are retrogradarea planetei Mercur ne arată că această recompensă ar putea să vină de la o altă persoană decât ne așteptam. Este mai puțin important de unde vine, care este conținutul ei, cât de important este ca în urma receptări acestui mesaj, valorile personale să rămână în echilibru, noi să fim liniștiți și mulțumiți cu ceea ce avem și facem. Acesta este marele câștig a zilei de 30 octombrie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu invoca rutina sau un obicei pentru a ne justifica neputința de a acționa frumos și liniștit. Acolo unde nu există liniște a existat de curând o nevoie de agitație.

Tensiuni rupte de realitate. Atitudinea conflictuală ne face să ne simțim bătrâni, nu maturi. Conflicte gratuite. Suntem lipsiți de acele resurse care ne ajută să interacționăm prin căldura și farmecul personal. Unele drumuri se închid. Resursele sunt descoperite doar prin intermediul bunătății și prin cel al generozității. Seducție periculoasă. Aproximație generatoare de conflicte.

Ultima zi a lunii octombrie aduce faza de Lună plină, dar și împlinirea opoziției dintre Soare și Uranus. Aceste două elemente creează alte tipuri de tensiuni, diferite de cele pe care le-am parcurs în zilele anterioare tocmai pentru că par mai consistente, mai bine legate, dar și mai bine argumentate. Acum, chiar dacă este Lună plină, părem lipsiți de resurse și pentru a ne descurca apelăm la resursele celorlalți. Unii întind mâna și își însușesc bunurile celorlalți, alții atentează la emoțiile celorlalți și încearcă să lase impresia că multe din cele minunate care s-au întâmplat în viețile lor li se datorează. De aici tragem concluzia că ultima zi a lunii octombrie este un fel de seducție periculoasă. Oferim ceva iar gestul este interpretat ca fiind tendențios, incomplet sau purtătorul unui mesaj diferit de ceea ce a vrut cel în cauză să se înțeleagă. Această Lună plină de toamnă ne consumă din resurse, din cele personale, dar ne îndeamnă și către alte tipuri de resurse. Oamenii obișnuiți, cei care nu au cunoștințe ezoterice și nici o preocupare în a gestiona corect patrimoniul psiho-emoțional vor deveni dependenți de cei cu care interacționează și-i vor ține mult în preajmă, indiferent cât de mult au aceste persoane de oferit. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală devin selectivi, își vor căuta resurse în medicină alternativă, în tehnicile energetice, în meditație. Aceste persoane realizează pe 31 octombrie că liniștea pe care au protejat-o în primele cinci zile ale acestui interval este o sursă de putere și de acolo își iau tot ce au nevoie.
Pe lângă aceste elemente care vin din partea Lunii pline, opoziția Soare-Uranus, care atrage și luminariile în toată această dispunere astrală, se transformă într-o situație explozivă. Se merge pe aceeași modă a răstălmăcirii, a cercetării, a valorilor incomplete, aproximative care creează conflicte gratuite, dar și pe tensiuni susținute de idei care nu au legătură cu realitatea. Obsesia zilei va fi cea dată de valorificarea unui bun, de completarea până la semn a unui vas, de însușirea a ceea ce ni se pare că ne lipsește.
Prin urmare, ultima zi a lunii octombrie este una încărcată de tensiune, de provocări, de mesaje înțepătoare care ne sperie pe motiv că drumurile se închid, suntem respinși, nu putem obține bunurile pe care ni l-am dorit și pentru care am militat toată săptămâna. Opoziția Soare-Uranus aduce un gust față de risc pe care ar trebui să îl evaluăm cu mai multă atenție. Ceea ce nu gândim clar se transformă în fapte incomplete care creează acele tensiuni pe care nu vom reuși să le gestionăm acum. Ele ne vor rămâne în memorie prin intensitatea lor sau prin reacțiile pe care ceilalți le au, deși suntem vinovați că procedează în felul acesta. Pur și simplu n-au înțeles ceea ce li s-a spus, ceea ce li s-a cerut, nu au înțeles nimic din rolul pe care îl îndeplinesc în conjunctura respectivă. De aici înțelegem că orice acțiune care ne diminuează această explozie, acest foc copleșitor, acest impuls de distrugere nu face decât să ne dea mai multă încredere că bunătatea ne scoate din orice încurcătură. Astăzi vorbim despre întâmplări care s-au consumat în primele cinci zile ale săptămânii, dăm răspunsuri la întrebări mai vechi deși tot acest timp de așteptare nu se justifică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne ascunde oboseala printr-un ton agresiv. Dacă astăzi suntem mai săraci în putere înseamnă că avem nevoie să învățăm ceva din asta. Dacă devenim agresivi ascunzând lucrul acesta nu facem decât să răstălmăcim ceea ce credem noi că ar gândi alții despre cum știm noi că suntem. Să avem încredere că o mare parte din observațiile lor sunt frumoase, simple și condescendente. Dacă ne dorim mai mult va fi nevoie să mai așteptăm puțin până când vin și alte conjuncturi mai prietenoase.

Revendicare. Mișcarea nu ne ajută să ne revigorăm. Superstiție. Aspectul critic ne transformă în niște ființe ușor inhibate. Sărăcia ne sperie. Capacitățile sunt diminuate, iar pentru a le revigora avem nevoie de mecanisme de protecție pe care altădată le-am ignorat și care au venit din partea adevăraților prieteni. Redescoperirea unui confort. Aventuri care se pierd, care vor fi uitate ușor, dar care vor genera multe tensiuni pe care le vom rezolva dacă vom gestiona corect anumite dorințe.

Prima zi a lunii noiembrie ne aduce în fața unor convingeri greșite. Am văzut că și în celelalte zile ale săptămânii acest motiv al pretențiilor pe care unii le au pe motiv că merită mai mult, că ar trebui să primească mai mult sau, dacă primesc mai mult, că li se cuvine, a fost regăsit în multe din conjuncturile sociale pe care le-am traversat. Momentul acesta însă vine cu o explicație care ne spune și de ce s-a întâmplat așa ceva. Din zilele anterioare rămânem cu tendința de a ne mișca, de a fi agitați, de a ne consuma în întâmplări foarte simple și minore pe care le vedem disproporționat, pe care le evaluăm la un alt nivel. Prin ceea ce parcurgem astăzi vom crede că vom fi în căutarea stării de confort, dar, în realitate, totul este o agitație bazată pe teama că la acel confort la care dorim să ne întoarcem nu vom ajunge prea curând.
Dezamăgirile sunt foarte periculoase în această zi pentru că ele duc la rupturi, tocmai pentru că această săptămână este marcată de interpretări eronate ale unor mesaje foarte simple care vin din partea celorlalți cu cele mai bune intenții. Aceste dezamăgiri sunt, în realitate, niște amintiri pe care le vom analiza și reanaliza mai mult decât este cazul. Mesajul frumos al acestei zile vine prin atracția pe care o vom avea către anumite situații legate de acest domeniu esoteric, către acest domeniu ce ține de spiritualitate. Primim mesaje, semnale, avertismente, primim cuvinte frumoase pe care le-am mai primit și în săptămânile anterioare, dar le-am ignorat. Există o presiune pe un fel de trădare pe care o vom resimți din partea celor pe care ni-i dorim acum în preajmă sau care ne-au părăsit de mult timp și ale căror locuri nu au mai putut fi niciodată ocupate de altcineva. Așa se manifestă uitarea acestei zile pentru că aceasta anulează încrâncenarea pe care am avut-o în ultima perioadă și de care ne-am folosit pentru a acoperi aceste dezamăgiri. Iată cât de frumos un mesaj negativ se poate transforma într-unul pozitiv!
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce o formă de mișcare care ne va revigora față de toată încorsetarea, față de toate limitările la care am fost supuși de-a lungul acestei săptămâni. Astăzi, prin limitele la care suntem expuși, învățăm să ne redescoperim, să înțelegem mai multe despre cum suntem și ce putem face. Este adevărat, pe aceste conjuncturi astrale capacitățile personale sunt puțin diminuate, însă alte elemente care au pus asupra noastră o presiune foarte mare de-a lungul săptămânii se diminuează și suntem capabili să vedem dincolo de aparențe. Cei care cred că aceasta este de fapt o deschidere către noi aventuri, se înșală. Ceea ce este conștientizare va rămâne în această zonă și îi va ajuta pe cei în cauză să se redescopere așa cum și-au dorit în momentele grele din ultima perioadă. Confortul pe care îl descoperim astăzi depinde mult de această înțelegere, de această reintegrare sau readaptare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne feri de simplitate. Simplitatea nu înseamnă puțin și nici marginalizare. În contextul acestei zile ea ne oferă momentul de liniște, un veritabil medicament care nu poate fi cumpărat de nicăieri. El este un dar care ne-a fost oferit și în alte zile ale săptămânii, dar pentru că eram prea ocupați cu tensiunile, sociale sau personale, nu l-am observat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.