19 – 25 octombrie 2020

19 – 25 octombrie 2020 este săptămâna dispunerilor conflictuale, a răscumpărărilor și a faptelor binevenite pe care le vor aprecia doar cei buni și cu sufletul curat. Valențele acestei săptămâni ne îndeamnă să ne controlăm, să fim atenți la reziduurile pe care nu le-am curățat încă și să ne schimbăm atitudinea. Despre asta este vorba acum când Marte se va afla într-o relație proastă cu Jupiter, Luna neagră va trece pe zodia Taur, Soarele va părăsi zodia Balanță și va împlini, în ultima zi a acestei săptămâni, o conjuncție cu Mercur retrograd. Ceea ce ni se va întâmpla în această săptămână este un avertisment foarte serios referitor la o invitație la reconfigurare. Ni se va părea acum că facem pași mari, că suntem puternici sau susținuți, că anumite tensiuni s-au rezolvat. În realitate, fățarnicii devin și mai prefăcuți, iar oamenii buni și curați simt că puterea lor crește tocmai pentru că știu cum să facă să nu se amestece cu ceea ce este rău în jurul lor. În rest, situațiile complicate pe care le vom parcurge în această săptămână pornesc de la mici adversități, cele exprimate la o intensitate suportabilă în prima zi a săptămânii, până la aventuri compromițătoare spre sfârșitul săptămânii, cele care ne crează impresia unui succes teribil. Doar în mijlocul acestei săptămâni visarea este constructivă, în rest ea ne invită să participăm la întâmplări delicate pentru care nu avem încă luciditatea necesară și, deci, nu avem nici soluțiile potrivite. În această săptămână descoperim că tăcerea este de aur, că vorbele nu rezolvă întotdeauna ceea ce trebuie, iar faptele pot fi foarte ușor interpretate.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor avea acum parte de încercarea faptelor bune. Lor le este ușor să se implice în acțiuni care să fie considerate așa, dar le este foarte greu să înțeleagă de ce ar trebui să facă așa ceva față de anumite persoane pe care nu le apreciază sau despre care cred că nu merită să beneficieze de niciun ajutor, cu atât mai mult cu cât cei simpli vor fi bulversați în momentul în care persoanele ajutate își vor revendica un drept pe care nu l-au avut niciodată, pe care nu-l merită.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne pierde în schimbări multiple. Lucrurile simple seamănă în această săptămână cu rutina care ne-a nemulțumit în săptămânile din urmă. Ea acum este un factor care ne reglează, ne echilibrează și ne ține departe de ceea ce este rău şi compromițător.

Adversități rezolvate ușor. Compromisuri. Visul frumos se ascunde. Visul urât se preschimbă. Certitudini confirmate de teorii mincinoase. Vrem ceea ce nu putem. Aspirăm spre ceea ce nu merităm. Căutăm ceea ce nu vom găsi. Agitație pentru nimic. Segregare interesantă.

Prima zi a săptămânii este una de ajustare. Astăzi încercăm să rezolvăm câteva probleme care ne-au complicat existența de curând, care ne-au îndemnat să ne împăcăm cu persoane cu care am fost într-o anumită relație tensionată în ultimele zile și de care considerăm că avem nevoie. În realitate, toate aceste impulsuri, din cauza careului Marte-Jupiter, se bazează pe frică. Rezolvăm anumite adversități, suntem mai echilibrați, mai comunicativi, dar asta nu înseamnă că problemele interioare pe care le-am tot explorat în ultimele două săptămâni sunt rezolvate. Există astăzi o problemă de expansiune care nu poate fi soluționată, care duce mai departe o complicație, o îndoială sau o suspiciune pe care am avut-o la adresa unui apropiat și care ne va da bătăi de cap toată săptămâna. Multe se schimbă începând cu 19 octombrie, iar acestea sunt legate de observațiile pe care le avem față de cei din preajmă, față de oamenii pe care îi vedem foarte des, pe stradă sau la televizor, despre ființele care ne stau prea mult în minte. Tot ceea ce ni se întâmplă astăzi trebuie să aibă o justificare, până și lucrurile bune trebuie explicate prin ceva, trebuie prezentate celorlalți ca și cum fac parte dintr-un mecanism personal, unul de evoluție, ca atunci când sunt forțe care ne duc mai departe, care ne reduc agitația și panica. Din această cauză, avem impresia că tot ceea ce ne dorim ne este interzis și că, de fapt, aspirăm către ceea ce nu merită. Retrogradarea planetei Mercur pe zodia Scorpion pune pe noi această presiune care creează conflicte, dar, de data aceasta, conflictele, după cum ne spune și deviza săptămânii, ar trebui să ducă la un fel de răscumpărare. Ceea ce este frumos și vine din trigonul Venus-Jupiter este ținut departe, ascuns de agitația cotidiană, protejat.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucrurile care ne sunt foarte clare, dar care nu produc efecte frumoase, benefice sau constructive pe spațiul public, ci doar într-un cadru izolat. 19 octombrie poate fi considerată și o zi a căutărilor, a cercetărilor, a studiilor care deocamdată nu produc efecte. Astăzi suntem agitați și dacă nu avem o adâncire a percepției ni se pare că suntem agitați pentru nimic. Din fericire, reușim să valorificăm ceva, să ne evidențiem prin ceva, putem să ieșim dintr-o zonă întunecată pentru că avem puțină experiență pe acea linie pe care o explorăm, avem suficient de multă putere în acea direcție încât să credem în ceea ce observăm, chiar dacă teoria sau ceea ce ni se spune vine cu un alt mesaj. Există o forță care ne ajută să scoatem în evidență o calitate personală și această segregare va face ziua de 19 octombrie celebră. Astăzi putem pentru că am putut și altădată pentru că se întâmplă ceva ieșit din comun acum. Asocierile sunt supuse riscului și tocmai de aceea solitudinea, detașarea reprezintă soluțiile cele mai bune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ieși din toate adversitățile, din toate conflictele directe pentru a înțelege de ce am ajuns acolo. Bucuria succesului nu vine prin negociere, prin troc, ci vine prin sacrificiu.

Dispute inutile. Accentele adevărate nu sunt luate în considerare. Accentele dramatice se evidențiază. Uitarea devine o laudă. Putem, dar nu vrem. Semințele unui conflict sunt anunțate de acum. Pașii mici sunt cei mai buni. Avem ceea ce au nevoie alții, dar nu dorim să împărțim. Fenomene stranii.

20 octombrie este o zi de test. Astăzi suntem verificați, evaluați, urmăriți pentru a se stabili dacă deținem calitățile necesare pentru a îndeplini o sarcină, pentru a avea pe mai departe un rol în grupul de apartenență. În egală măsură este și o zi a rezistenței și a încrâncenării pentru că aduce o mare reținere pe deciziile pe care nu le-am putut lua în zilele anterioare. Ceea ce facem acum poate fi considerat o laudă, dar, în realitate, nu este decât un element care ne pune în dificultate. Ceea ce se întâmplă acum este în perfectă consonanță cu deviza săptămânii, cea care ne vorbește despre dispuneri conflictuale și despre anumite răscumpărări. Vrem să câștigăm timp, bani, să ne întoarcem la aventurile de altădată, să fim apreciați așa cum eram în trecut, să fim mai tineri, sa avem mai multe resurse. Faptul că nu înțelegem contextul care nu ne permite așa ceva este un fel de uitare pe care o vom prezenta ca pe un fel de laudă. Ceea ce putem face astăzi nu vom putea face în celelalte zile, nu pentru că dispunerile astrale ar fi altele, ci pentru că aceste accente dramatice care se evidențiază ne duc spre această uitare interesantă pe care o vom folosi ca un instrument de lucru. Uităm și ne face bine că uităm. Ne detașăm și această detașare devine terapeutică. Această zi este dominată de grija că pierdem un teritoriu, pierdem un statut sau ne pierdem rolul pe care îl avem în grupul de apartenență sau în societate. Nu trebuie să uităm că în această perioadă planetele de pe zodia Capricorn încearcă să vegheze o problemă de compasiune, de înțelegere și de toleranță construită de opoziția Venus-Neptun. Acum avem de traversat o altă opoziție, Mercur-Uranus, tot între planete-cuplu, ceea ce va face conștientizarea acestei tensiuni ca fiind o problemă de viață. Spre seară, Luna va trece prin Coada Dragonului și ne va arăta că toate aceste situații pe care le-am gândit și le-am trăit de-a lungul zilei sunt confirmate de întâmplări, de fenomene, unele dintre ele chiar stranii. Presiunea acestei zile este, desigur, una foarte mare, însă celelalte elemente astrale care vin asupra noastră cu mesaje pozitive vor fi vizibile, în așa fel încât tot ceea ce înseamnă conflict deschis pe probleme care ar fi trebuit să fie uitate, să se transforme într-un factor de reglare. Pentru că mulți se tem de conflicte, și cele care se consumă astăzi ne sperie. Din fericire, cele care se consumă acum au doar acest rol, de a ne speria, nu sunt conflicte care să ne compromită.
Prin urmare, 20 octombrie este ziua care ne scoate din întuneric, ne ajută să înțelegem că lauda nu este un element la care să apelăm prima dată nici când ar trebui să o primim și nici când ar trebui să oferim. Ceea ce este restricție ne ajută să ne ridicăm deasupra nivelului pe care l-am avut până în momentul acesta, să ne evidențiem prin calități care au supraviețuit unor mari încercări ale vieții. Oamenii puternici nu sunt astăzi triști pentru că li se întâmplă lor ceva, ci pentru că li se întâmplă celorlalți. Forma aceasta de conștientizare ridică nivelul de interacțiune și scoate în evidență o nevoie reală de oameni, de hrană sănătoasă, de idei formatoare. Toată această tensiune a zilei arată cu ce ne hrănim, care sunt posibilitățile de a ne elibera de conflictele ce ne tulbură în mod inutil, care ne consumă energia prin gânduri sterile și care, evident, nu produc efecte. Tensiunile pe care le parcurgem acum nu sunt singulare, ele fac parte dintr-o schemă pe care am abordat-o și în ultimele două săptămâni. Tocmai de aceea, valențele acestui moment sunt reprezentative pentru ceea ce vom avea de parcurs până la sfârșitul săptămânii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda mai multă importanță valențelor dramatice. Ceea ce este dramatic, doare, adâncește o rană. Ceea ce vine din bucurie va crește așa.

Densitate. Aspirațiile sunt reformulate. Teama de sărăcie devine pregnantă. Timpurile viitoare, cele care ne speriau, sunt aduse mai aproape. Participăm la o schemă de reconfigurare. Ceea ce nu știm, nu ni se va revela acum. Putem, dar nu vrem. Neîncredere. Speranțele sunt reformulate și încadrate după o schemă nouă, nu neapărat mai bună. Decizii pripite.

Ipostaza astrală a acestei zile va fi reprezentativă pentru ceea ce se va întâmpla până în vara anului următor. Există o mare presiune pe decizie, pe recuperarea energiei, pe reinventare. Aspirațiile pe care le avem acum cer să fie formulate și tocmai de aceea întoarcerea la obiceiuri mai vechi, la valorile tradiționale, chiar dacă ele sunt compromise sau prezentate negativ, reprezintă în momentul de față cea mai bună soluție. Orice idee care ar fi scoate în evidență o latură negativă a unei persoane și care ne-a speriat altădată, acum este îmbrățișată, adică atrage tot ceea ce este în mintea noastră încadrat la categoria vulgar sau compromițător. Trecerea Lunii negre pe zodia Taur, tranzit care se va încheia pe 18 iulie 2021, ne vorbește despre acea formă de neîncredere pe care nu o vom împărtăși și celorlalți. Configurația astrală care susține această trecere a Lunii negre pe zodia Taur aduce momentului o picătură de speranță. Această călătorie în trecut ne va ajuta să descoperim oamenii buni pe care până acum i-am văzut răi, întâmplări bune care au fost văzute ca adevărate traume. Ceea ce nu ne-a convenit în trecut, ceea ce nu ne-a plăcut sau nu a fost încadrat corespunzător se poate transforma în următoarele nouă luni într-o ipostază foarte bună și constructivă. Este adevărat, orice schimbare bruscă sau făcută foarte repede produce și răni, dar acum rezultatul va fi unul bun. Luna neagră ne va oferi începând cu mijlocul acestei zile o provocare foarte interesantă. Ceea ce nu vom înțelege acum, la începutul acestui tranzit, nu vom putea împlini niciodată. Tocmai de aceea drumul cel mai scurt pe care Luna neagră îl evidențiază este și cel mai greu. Efortul pe care-l facem acum nu va primi un rezultat imediat, ci va mai târziu o recompensă magnifică, aceea de a ne transforma în alte ființe, cele capabile să-și procure orice. Așadar, nu vorbim astăzi despre a fi implicați într-o acțiune cu rezultat imediat, ci a produce schimbarea care se va pierde în neant, dar care ne va transforma în alți oameni.
Prin urmare, 21 octombrie este o zi a disputelor interioare. Astăzi nu doar gândim, ci vrem să și acționăm în cunoștință de cauză, considerând că toate aceste acțiuni practice produc efecte minunate pe care ni le-am dorit și de care ne vom bucura de acum încolo. Nu trebuie să uităm că suntem în perioada în care Venus se află într-un raport negativ cu Axa Dragonului și toată această șansă pe care ne bazăm în mod voalat astăzi nu există. Totul este o iluzie, totul este o închipuire. Adevăratele provocări sunt cele care ne duc spre reîntâlnirea și experimentarea unor valori personale, a unor experiențe pe care am încercat să le uităm. Rememorarea lor ni se va părea suspectă, neobișnuită la fel și interacțiunile cu ceilalți. Unii oameni chiar trăiesc în trecut, chiar sunt prizonierii propriilor drame. Acestea vor deveni vedetele zilei de 21 octombrie pentru că își vor aminti ceea ce alții au uitat și le vor prezenta celorlalți ca și cum cu toții ar trebui să procedăm în felul acesta. În realitate, momentul acesta accentuează o patimă bazată pe neîncrederea pe care aceste persoane au cultivat-o de-a lungul timpului. Ceea ce este susținut de neîncredere, va muri așa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta tăcerea de fiecare dată când atitudini mai vechi ne duc spre tensiune sau conflicte. Astăzi, tăcerea lui este o lașitate, nu este o fugă din fața unei confruntări corecte, ci este o invitație la a reflecta la ceea ce ne-a rămas din experiențele mai vechi.

Adversități constructive. Facem pași mari pentru vremuri mici. Indiferența rănește sau chiar rupe relații. Cercetări încununate de succes. Concluzii puse la îndoială de partenerii de dialog. Visarea este constructivă. Judecata celorlalți ne motivează. Severitate constructivă. Aventuri riscante care nu distrug nimic.

În noaptea de miercuri spre joi se va definitiva careul pe care Venus și Axa Dragonului îl realizează de ceva vreme. Acest aspect ne aduce puțină nedumerire sau tendința de a rupe anumite relații pentru că lipsește ceva, un cuvânt spus cum trebuie sau la momentul potrivit, ne lipsesc resursele materiale, nu mai avem timp sau ne-am plictisit să rămânem captivi la acest nivel pe care acum îl considerăm inferior. Din fericire, toată această presiune ne ajută să ne orientăm către lucruri mai bune. Venus se află într-o relație proastă cu Axa Dragonului, dar și într-una bună cu Pluton. Dispunerile care apar spre seară sunt constructive pentru că ne duc spre rezultate concrete, practice pe care să le putem valorifica foarte ușor în zilele ce vor urma. Aspectul constructiv al acestei dispuneri astrale ne va rămâne în memorie ca un îndemn la acțiune. Riscăm și de această dată ieșim învingători sau câștigăm ceva. Lucrurile acestea sunt foarte importante pentru o persoană aflată în perioada de formare, care crește, care se comportă ca un burete ce absoarbe tot ceea ce este interesant și consideră că îi va fi folositor pe viitor. În egală măsură, ipostaza aceasta poate deveni și una educativă, dar cu o componentă destul de severă, cea care nu ne permite să simțim prea mult, tocmai pentru că interesul este pe primul loc.
Ziua ne aduce o ușoară tristețe care va reduce substanțial dorința de aventură sau interesul de a ieși din spațiul personal, din zona de confort. Dacă facem lucruri neobișnuite se întâmplă pentru că există un impuls bazat pe disperare, există o presiune cauzată de o umilință peste care acum nu mai dorim să trecem. Revendicările pe care le vom face în special în a doua parte a zilei, atunci când soarele va fi stăpân peste ultimul grad al zodiei Balanță, vor avea înfățișarea unei dreptăți absolute, ni se va părea că suntem singurii care dețin adevărul și că orice opinie venită din partea celorlalți ori susține o vinovăție a cuiva ori o nedreptate.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre lucruri neobișnuite pe care nu știm deocamdată cum să le încadrăm. Suntem marcați de anumite amintiri care ar trebui lăsate în urmă, uitate sau preschimbate în instrumente de lucru, dar ni se pare că totul este grăbit, că suntem constrânși să ajungem repede la o linie de sosire. Ceea ce ține de intimitate devine astăzi furtunos, conflictual, însă toate aceste presiuni sunt bune pentru dezvoltarea unui caracter puternic. Așadar, suntem într-o etapă de evoluție când încercăm să înțelegem mai mult din ceea ce ni se oferă sau din ceea ce nu ni se permite pentru a descoperi de ce s-a întâmplat lucrul acesta fără să fi primit un avertisment.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne baza doar pe concluzii. Ziua de astăzi este și una de observație. Dacă ne bazăm doar pe concluzii înseamnă că suntem în continuare blocați pe prejudecăți.

Revigorare. Tensiune bazată pe pierderi. Apăsare. Deschiderea către un alt mod de comunicare nu favorizează nimic. Schimb de experiență complicat. Putere dezordonată. Restricție autoimpusă. Revendicare. Sursele de inspirație nu sunt cele dorite. Credințe modificate din cauza capriciilor celorlalți. Slăbiciuni periculoase. Acces la informații compromițătoare.

În noaptea de joi spre vineri Soarele va trece pe zodia Scorpion și apoi, dimineață, va împlini opoziția cu Luna neagră. În a doua parte a zilei va avea de definitivat și Primul pătrar, aspect care aduce în acest context o slăbiciune periculoasă sau un interes prea mare față de informații compromițătoare. În această prima zi de tranzit, Soarele ne aduce în fața unor situații care ne complică existența printr-un schimb de experiență defazat, ne face să părem dezordonați în fața celorlalți, lipsiți de abilitatea de a accesa informația foarte repede, dar prea pretențioși și lacomi. Trecerea Soarelui pe zodia Scorpion ne găsește prea obosiți de atâtea situații lipsite de sens pe care am încercat să le abordăm în prima parte a acestei săptămâni. Astăzi vom juca teatru, vom încerca să demonstrăm celor cu care interacționăm că suntem revigorați, că abia așteptăm să se întâmple ceva frumos, că avem planuri pentru zilele următoare, că avem o altă stare de spirit. În realitate, aproape tot din ceea ce spuneam este o mare minciună. Ea va deveni o minciună gogonată în a doua parte a zilei, după ce Luna va trece pe zodia Vărsător. Acesta este momentul când orice barieră a sincerității este depășită, ignorată sau sfidată. Multe se modifică începând cu această zi, iar cei care au preocupări legate de domeniul spiritual sunt avertizați să nu meargă foarte departe cu ideile pe care le au acum pentru că informațiile pe care le dețin deocamdată sunt incomplete, deci compromițătoare. Pentru că resursele acestei zile sunt limitate, oamenii care vor încerca să demonstreze că sunt veseli, curajoși, fericiți, mulțumiți sau împliniți cu viețile lor, cei care vor căuta în mod insistent să arate că lor le lipsesc acele găuri care le crează celorlalți suferință, sunt adevăratele ființe nefericite din această lume. Momentele de tristețe, așa cum le gândim și le interpretăm noi, pot fi semnalele primite de undeva dintr-o zonă la care nu ajungem în mod direct și prin care ni se spune că suntem oameni mici și nu ar trebui să uităm lucrul acesta.
Prin urmare, 23 octombrie este o zi de revelație pentru oamenii deștepți, profunzi și sensibili, dar și o zi de compromis și nebuloasă pentru cei care se ascund de mult timp. Un om curajos care înțelege că anumite experiențe, chiar dacă dor, sunt foarte importante în creșterea și dezvoltarea ființei vor vedea în 23 octombrie, nu un moment autoimpus, nu unul de restricție, ci unul educativ. Învață ce nu ar trebui să facă, dar vede și cine rămâne în urmă. Disse adevărat, sunt ființe leneși care nu doresc să abordezi această situație, această problemăAtât de serios. Nu sunt vinovați că fac lucrul acesta, ci doar, pentru ei, nu a sosit momentul potrivit. Ei se vor adânci prin ceea ce gândesc și se adâncesc în această zi în credințe false și, căutând în jur oameni care să le confirme aceste convingeri, ei, la rândul lor, confirmă credințele false ale celor cu care se asociază. Desprinderea de aceste modele stranii poate fi considerată un moment de eliberare de păcat. Ipostaza zilei de 23 octombrie este una grea, complicată, apăsătoare merită să ne tulbure toate gândurile bune pe care le-am avut de-a lungul acestei luni și toate relațiile delicate pe care am încercat să le reparăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne implica în combinații periculoase crezând că îndrăzneala și curajul de acum ne pot ajuta să rezolvăm în forță, rapid și cu maximă eficiență ceea ce altădată nu am putut. Ceea ce se întâmplă acum este în mare parte doar conflictual. Vindecarea vine de acolo unde otrava furiei este stinsă cu iertare, înțelegere și compasiune.

Nu suntem atenți la detalii. Noile specializări ne ajută să ne reorientăm social, profesional sau relațional. Reducerea severității este soluția tuturor problemelor. Nu suntem pregătiți pentru o schimbare, ci doar pentru o ajustare. Devenim ceea ce gândim. O schimbare ne sperie, dar ne și motivează pentru o mai bună apropiere față de cei care o împlinesc.

Astăzi ieșim din anumite restricții, dar unii o fac într-un mod dezordonat, cu anumite avantaje, cu anumite beneficii, dar după toată zăpăceala momentului ei vor rămâne cu imaginea afectată. De aici înțelegem că toată această direcție trasată de ecuația astrală a zilei de 24 octombrie ne îndeamnă către schimbare și adevărații învingători sunt cei care sunt pregătiți pentru asta. Ceea ce se întâmplă acum reprezintă o etapă emoțională care anunță o etapă rațională ce urmează să se consume în ultima zi a acestei săptămâni. Astăzi doar credem că suntem pregătiți pentru schimbare, dar nu avem motivațiile necesare și nici resursele potrivite pentru a o împlini. Dacă am fi mai atenți la detalii, la mesajele pe care le primim, dar și la legătura dintre aceste mesaje și evenimentele pe care le-am trăit în săptămânile din urmă atunci am descoperi motivații care să ne liniștească, nu motivații care să ne agite. Careul pe care Luna și Uranus îl împlinesc în dimineața acestei zile reprezintă un start prost într-un demers important. El se va concretiza printr-un fel de ruptură, printr-o dezamăgire sau printr-un semn de schimbare pe care, dacă este negativ, îl putem citi foarte repede. Bunătatea acestei zile este o floare rară și de ea nu vor avea parte prea mulți oameni. Tensiunea vine și din exprimări cu bune intenții, dar și din întâmplări pe care nu le-am anticipat și care ne vor marca mult timp de-acum încolo. Ele sunt legate de multe evenimente care, în general, îi marchează pe oameni și în special prin nota lor dramatică. Dezamăgirea și despărțirea sunt cele două elemente care definesc această zi. Ceea ce credem că este progres are nevoie să depășească această presiune a lucrurilor mărunte pe care le vedem adevărate pietre de moară.
Prin urmare, 24 octombrie este ziua când pierdem din vedere detalii importante, când ne pierdem cu firea sau suntem agitați și nu reușim să ne echilibrăm decât dacă în jurul nostru găsim o persoană care se află în afara acestor direcții inferioare și negative. În felul acesta, descoperim că există oameni care activează acum, la fel cum au activat și de-a lungul întregii săptămâni, în conformitate cu a doua parte a devizei săptămânii, cea care face referire la faptele binevenite pe care le vor aprecia doar cei buni și cu sufletul curat. Oameni buni și cu sufletul curat am avut în jurul nostru și în celelalte zile ale săptămânii, însă doar acum suntem în stare să-i vedem pentru că acum rănile pe care le avem se deschid mai mult. Aceste persoane sunt niște vindecători care pot în simplitatea lor să facă niște lucruri absolut remarcabile. 24 octombrie nu este ziua când ei se dezvăluie, ci cea când doar fac niște fapte bune față de oamenii pe care îi aleg, nu neapărat față de cei care și merită, dar și ziua când se poate vedea puritatea sufletească.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu refuza apropierea. Ceea ce vine spre noi poartă amprenta unei magii din care facem parte. În primul rând am atras, apoi, în al doilea rând, ni s-a răspuns. Aceasta este o magie a vieții. Pe baza ei functionează chimia dintre oameni.

Aventuri compromise. Succes descoperit din aproape în aproape. Revenire. Aspirații regretabile. Severitate înțeleasă greșit. Respectăm cu greu o promisiune. Singurătatea sperie. Pedepsim prin tăcere. Restricții puse la îndoială. Sobrietate artificială. Sentințe controversate. Respingere neînțeleasă. Pasiuni pătimașe.

Luna se află acum în tranzit pe ultimul sector al zodiei Vărsător și va împlini, în dimineața acestei zile un trigon cu Capul Dragonului apoi, spre seară, Soarele va trece prin conjuncția cu Mercur retrograd. Dacă Mercur nu ar fi fost retrograd în această perioadă nu am fi vorbit despre situații conflictuale cauzate de intențiile bune ale celor care vor să repare o greșeală, să-și ceară iertare sau să își arate bunele intenții deși până acum nu au putut face lucrul acesta. Așadar, vorbim în ultima zi a acestei săptămâni despre lucruri neînțelese, despre o respingere stranie sau despre întoarcerea către pasiuni care nu pot repara neajunsul și lipsurile din ultima perioadă.
Conjuncția Soarelui cu Mercur retrograd nu este acum un element care să ne avantajeze, ci unul care să scoată în evidență câteva defecte pe care ar trebui să ni le rezolvăm fără spectatori. Asta înseamnă că ultima zi a săptămânii ar trebui să fie una de introspecție când să devenim severi cu noi înșine, nu pentru a ne pedepsi, ci pentru a descoperi ceea ce putem adăuga în sensul bun, prin generozitate și curaj, prin putere și înțelegere calităților pe care le avem deja. Din fericire, trecerea Lunii pe zodia Vărsător poate să aducă suficient de multă volubilitate încât lucrul acesta să se poată produce foarte ușor. Există și un neajuns în toate aceste elan, așa cum știm că se întâmplă de fiecare dată când Luna trece prin zodia Vărsător, cel al aspirațiilor regretabile. Nu tot ceea ce gândim astăzi este reală, nu toate aspirațiile pot fi atinse, însă dacă ne întoarcem către un for interior, dacă rămânem în acea zonă intimă, multe din cele care pot fi rezolvate cu energia pe care o avem acum, cu nivelul de conștientizare de acum, vor produce o schimbare frumoasă, spectaculoasă, dar și simplă, în sensul că ne vor apropia de persoanele care au această amprentă a bunătății.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre lucruri frumoase care sunt doar promise, fără a fi împlinite de la sine. Cei care reușesc să atingă succesul sau să împlinească ceva în această zi arată că au muncit nu doar în ultimele săptămâni, cele care au fost destul de încordate, ci și în ultimii ani. Presiunea pusă pe noi de această conjunctură și care vine în special din zodia Capricorn, dar și ciudățeniile pe care de ceva vreme Uranus de pe zodia Taur ni le predispune, arată că nu e loc de aventuri. Aventurile momentului pot fi atât de riscante încât să ajungem să răstălmăcim tot ceea ce experimentăm și să considerăm că cea mai bună soluție este o pedeapsă pe care să ne-o atribuim singuri. Astăzi ne dorim să fim volubili, dar această volubilitate este ca un fel de antrenament pentru performanță sportivă făcut după câteva nopți de nesomn.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că efortul pe care-l facem acum este pentru recuperare. Efortul ne cheamă către greșeală. Liniștea este cea care ne cheamă către recuperare.

3 thoughts on “19 – 25 octombrie 2020

 1. Maria spune:

  Daca provocarea combinatiei Lilith Chiron pe vibratia Berbecului am trait-o in tranzit, sustinuti de explicatiile dvs., ne puteti da, noua – celor din generatia cu Chiron natal in Taur, o indrumare suplimentara pentru urmatoarele luni, specifica acestui semn, cat Lilith il va parcurge? Cum sa valorificam aceasta intalnire? Multumim mult.

  1. Trecerea lui Lilith pe Taur este o poziție dificilă pentru toată lumea, nu doar pentru cei care s-au născut cu Chiron în Taur. Uranus pe Taur este devastator. De altfel, nici nu mai are rost să spun. Cu toții vedem ce se întâmplă. Luna neagră aduce o minciună periculoasă acolo unde soluțiile vin doar prin sacrificiu. Ne minţim că procedăm corect, că suntem posesorii unor soluții bune, că avem tot ceea ce ne trebuie pentru a ne reface viața, pentru a ne reconstrui. În realitate, ne construim castele de nisip. Pentru mulți ea va fi un fel de calmant, un fel de algocalmin care nu vindecă nimic, ci doar amână. Compromisurile vor fi abisale, neplăcute, dureroase care murdăresc tot ce ating. Dacă Uranus nu ar fi fost pe Taur riscul supradimensionării unei erori personale nu ar fi fost atât de mare și nu s-ar fi pus problema unor abisuri sociale atât de ciudate și de compromițătoare. Dificultăţile ar fi fost mici provocări pe care doar unii nu le-ar fi depășit. În mare parte am fi învățat cum să alegem, ce să mâncăm, cu cine să ne asociem, cât să muncim. Așa, teama că nu vom putea face nimic din toate acestea va fi acoperită cu atitudini false, cu teamă, cu anularea unei identități fără a pune ceva în loc.
   Așadar, mergem pe o potecă de munte. Trebuie să fim vigilenți pentru a descoperi din timp când se termină. Nu poteca este de vină dacă vom vădea în prăpastie.

 2. Maria spune:

  Oooh… Va multumesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.