9 – 15 noiembrie 2009

Luni, 9 noiembrie
Conjunctia Lunii cu Marte, din primele ore ale diminetii aduce zilei o nota de agitatie, un neastampar, care, pe fondul aplicatiilor la opozitia cu Jupiter si cuadratura cu Mercur, ce se vor implini spre seara, va da zilei o coloratura stranie de impulsivitate si pasivitate, de incertitudine si observatii rapide, imediate, de intelegere si prostie.
Parcurgem azi Ultimul Patrar ce va pune in aspect nu doar Soarele si Luna sub un unghi de 90 de grade, ci si pe Marte si Mercur a carora cuadratura s-a consumat in 2 noiembrie, cu Luna in exaltare.
Prima zi a saptamanii aduce, in contextul acid al aspectelor indicate de Luna, un sextil intre Venus si Pluton care va spori misterul si prefacatoria, aducand rezultate bune prin metode proaste, solutii apreciate obtinute pe cai neortodoxe.
Daca puterea de a intelege si nepasarea, aduse in context de Saturn ce a gasit-o pe Venus in domiciliu (Balanta) atunci cand a iesit din Fecioara, Pluton, ce trece acum prin Capricorn, va aduce, prin sextilul sau cu Venus, vicleanie, imoralitate, schimbarea regulilor.
Pe sectorul personal, sextilul Venus-Pluton aduce dorinte puternice, sentimente aprinse si intentia de a implica tot ceea ce detine suflare in proiecte personale. Daca ambitia este specifica Scorpionului, atunci ambitia pentru a aduna tot ceea ce hraneste placerea este de domeniul lui Venus in Scorpion care va gasi in buna intelegere (sextil) cu Pluton, aliante si compromisuri care duc moralitatea intr-un con de umbra si scot la suprafata succesul prin orice mijloace, eficienta in a comunica, schimba, tranzactiona sau in a aduna tot ceea ce intra in campul sau vizual.
In plan social, aspectul aduce motivatii de impacare, compromisuri eficiente, bani impartiti din afaceri murdare sau oferiti ca ofrada orgoliului, dorintei de putere, aspiratiilor de a domina constiinta de grup.
Prin urmare, puterea zilei de 9 noiembrie este aceea a compromisului. Dulceata binelui este insa plina de E-uri. Unii au corpul calit nu vor fi afectati de toxicitatea acestora, insa altii vor digera foarte greu solutiile ce vin acum.
Nu trebuie sa cadem insa in derizoriu si sa ne consideram victime. Aceste tendinte sunt vizibile, la intensitati diferite, de saptamana trecuta, cand cele doua planete, Venus si Pluton, erau integrate in fereastra aspectului. Lupta pentru supravietuire va capata in aceasta zi conotatii reptiliene, atacand si distrugand ceea mai era incert in ceea ce priveste scopul si succesul personal. De partea cealalta, pentru cei care doresc sa obtina un succes intr-o directie clar formulata si pentru care depun mari eforturi este o zi incununata de succes. Efortul, munca, lipsa de timp, nesomnul sau chiar saracia nu-i mai intereseaza pentru ca indeplinirea misiunii este tot ceea ce conteaza.

Marti, 10 noiembrie
Lupta pentru putere si aspiratia catre mai mult va suci mintile multora azi. Opozitiile pe care Luna le face planetelor din Varsator va aduce o noapte de luni spre marti agitata, cu vise stranii, neclare in care mesajul simbolic sau premonitor se interfereaza cu imagini memorate din activitatea de peste zi. A amesteca dorinta de a avea ceea ce destinul inca nu ne-a oferit cu sensibilitatea astrala care aduce in fizic elemente sensibile ale evenimentelor viitoare aduce dezordine in gandire, certitudini false, erori de intelegere puse in practica, explozii emotionale, cuvinte folosite fara rost.
Ambitia si intentia de a face totul pe ascuns, impuse contextului de Mercur va aduce prin careul cu Chiron indoiala in fata drumului, destinului, menirii, inclinatiilor pentru care a invatat sau muncit pana acum. Pe unii ii va tenta sa renunte la facultate, sa-si schimbe specializarea sa renunte la serviciu, afacere sau sa schimbe locul obiectelor prin casa, altii insa vor dori sa produca schimbari esentiale in plan emotional, mental sau chiar spiritual.
Nu este insa momentul sa ne asteptam la schimbari peste noapte doar pentru ca, timp de o secunda, am renuntat la inflexibilitate. Castigul imediat fie ca este vorba de bani, obiecte, avere, mostenire sau succes spiritual, o abilitate, o disponibilitate, o informatie noua dintr-o carte sau un domeniu, lacomia venita din lipsa de intelegere a acestora si nu din preaplin va puna stapanire pe noi in aceasta zi.
In a doua parte a zilei, cand Luna va fi deja in Fecioara se va pune la indoiala atat importanta efortului care ne-a captat atentia in prima parte a zilei, dar si scopul pe care ni le-am propus. Cuadratura Soarelui cu Jupiter aduce pe de o parte lupta intre ideal si premise, iar pe de alta parte teama ca o confuntare intre premise si finalitate va aduce un singur rezultate: dezamagirea.
Avand o Luna in Fecioara, ne putem astepta ca toate acestea sa se consume la nivel interior, in minte, si sa produca inactivitate.
La nivel exterior, cuadratura Soare-Jupiter, este, din nou, semn de dezordine sociala. Cele doua planete trebuie sa aduce spiritul dreptatii si al echitatii in sustinerea individului si grupului din carte face parte, iar disputa lor va produce in sectorul personal teama de actiune, pesimism, lipsa de motivatie, pesimis, iar in plan social retragerea unui sprijin, atac impotriva bunelor moravuri, ridiculizarea binelui, puritatii, generozitatii si caldurii, atingand integritatea tuturor celor care lupta pentru sustinerea adevaratelor valori.
Prin urmare, 10 noiembrie va tine pasul cu reforma, dar impotriva ritmului, impotriva regulilor, a recomandarilor, a solutiilor corecte impuse de un for superior. Ajustarile acestora nu fac decat sa amplifice tensiunea, teama de a actiona si haosul social. Azi ne vom da seama de tot ceea ce este rau in viata si vom avea certitudinea ca acest rau se va amplifica. In zadar vor actiona previziunile astrologice sau un sfat al unui prieten, cu totii vom vedea viata in tonuri gri si in analiza pe care o vom face pesimismul, descurajarea vor predomina.
Cei care lucreaza cu energia sau care sunt obisnuiti sa utilizeze intrumentele abstracte vor vedea in pesimisul impus de raspunsul nostru la tensiunea astrala un mijloc de a ierta sau de a renunta la ambitii fara rost. Semnalul venit din social poate fi tradus de acestia nu ca o descurajare, ci ca o eliberare de frica, tensiune sau efort facut impotriva cunoasterii sau evolutiei. Magnetismul Scorpionului, relatia subtila intre cuadratura Soare(din Scorpion)-Jupiter cu Venus (din Scorpion)-Pluton(guvernatorul Scorpionului) va impune o selectie pozitiva, dar dureroasa a experientelor aducand noi directii. In timp ce unii vor pieri ca scorpionii inconjurati de foc, altii isi vor abandona greutatea, coada, ca soparla care isi lasa in urma povara care ii poate afectat viata sau integritatea.

Miercuri, 11 noiembrie
Indiferent cum vom aborda ziua de 10 noiembrie, indiferent ce rezultate vom avea, ele se vor constitui ca baza pentru ceea ce se va intampla azi. Pe separatia sextilului Luna-Venus, trigonul pe care Mercur il va face acum cu octava sa superioara este semn bun, de succes si intelegere. Ziua devine astfel buna si corecta, in care faptele ei vor sustine scopul pe care ni l-am formulat cu o zi inainte.
Chiar daca Venus va face o cuadratua cu Lilith aducand inainte minciuni, invidii si fapte care vor defaima sau leza integritatea sau averea personala, trigonul lui Mercur cu Uranus este din cale afara de bun, ca o raza de lumina in intunericul framantarilor sociale pe care le traversam.
Acest aspect aduce intuitie si intelegere, fapte bune care primesc, la randul lor, ecou pozitiv sau se produc sub impulsul unor fapte bune abordate in trecut. Daca spiritul critic si patrunzator este de domeniul lui Mercur in Scorpion, aducand elan afacerilor, schimburilor de experienta, doborarii limitelor de intelegre a unui mecanism sau ale celor sociale, pentru a pune in aplicare un proiect, Uranus in Pesti va sustine cu dramatism si disponibilitate ceea ce se porneste acum. Luna, din Fecioara, va sustine acestea aducand suport si noroc.
Azi se va intampla ceea ce nu s-a mai intamplat de mult timp, adica ne sare norocul in cale, ne ies in drum oamenii cei mai potriviti pentru a demara ceea ce ne-am propus si totul curge de parca o sustinere din eter ne insoteste la tot pasul.
Spre seara insa cand magnetismul cuadraturii pe care Venus o va implini cu Luna neagra vom inlocui entuziasmul de peste zi cu invidia. Invidia este un sentiment de parere de rau provocat de succesul altora si chiar daca aceasta este pe frecventa Scorpionului, acum, prin Mercur, semnul devine bine aspectat. Totusi, pentru ca nu exista padure fara uscatura, nu exista nici aspect bun fara o samanta de scandal. Iata cum, azi, in incantarea si bucuria succesului, cineva va face o gluma, o ironie sau chiar o rautate care ii poate dezechilibra pe cei slabi, nesiguri, indecisi. Tocmai de aceea succesul deplin al accestei zile se sustine pe realizarile zilei anterioare. Cu cat vom fi mai hotarati si mai puternici in 10 noiembrie cu atat vom fi mai departe de micile rautati ce se vor revarsa asupra noastra in a doua parte a zilei de 11 noiembrie.
Prin urmare, aceasta zi este, cum de mult timp nu am avut, o zi luminoasa, dar succesul ei se va sprijini insa pe hotararea corecta realizata in ziua anterioara. Trigonul lui Mercur cu Uranus va fi insa tonic si va face o legatura ampla cu tot ceea ce in trecut am facut in domeniul sau proiectul pe care acum il demaram. De asemenea este semn de progres in stiinta si de stabilizare prin intelegere, armistitiu, contract, parteneriat intre doua parti aflate in conflict.
Micile animozitati nu par sa le schimbe celor siguri pe ei directia, ci ii poate motiva si mai mult in a-si mobiliza resursele pentru a reusi.
Cei care lucreaza cu energia vor lauda aceasta zi pentru ca trigonul celor doi aduce intelegeri superioare, sensuri smulse din adancul apelor subconstientului si fapte ample, bune, generoase de sustinere a vietii, suflului vital, sanatatii, armoniei, stiintei, cunoasterii. Cei care in 10 noiembrie si-au indreptat intreaga lor energie catre sectorul spritual, de acolo le va veni ecoul sub forma de intuitie, cunoastere, iluminare.

Joi, 12 noiembrie
Ultimul sextil Luna-Soare se produse in aplicatia cuadraturii pe care Mercur o va face cu ultima planeta din Varsator. Incheie astfel un ciclul de contradictii si schimbari, de indoieli ce trebuie transmutate sau abandonate, de modificari impuse gandirii, sentimentelor pentru a pregati fiinta si a o face mai eficienta.
Acest sextil protejeaza, camufleaza, ascunde efectele nefaste ale indoielii si le prezinta sub o forma elevata. Noaptea de miercuri spre o joi este o noapte care ne va pune la mare incercare rezistenta, siguranta de sine, increderea, echilibrul. Unii vor apela la antidepresive sau anxiolitice, se vor izola in substante psihotrope periculoase sau in alcool. Amintirile vor da fiori reci si vor incerca sa ne convinga ca personajele terifiante care ne agaseaza neuronii sunt reale. Plexul solar, zona cefei sau degetele de la maini si picioare vor fi zonele cele mai afectate.
Pe acest fond tensionant ziua va aduce la lumina exact ceea ce gandurile, visele sau sentimentele de peste noapte au scos la suprafata din subconstient. Tocmai de aceea pornind de la opozitia Lunii cu Uranus, ce va duce mai departe teama si nesiguranta zilei de maine, iar incertitudinea cu care ne hranim de ceva vreme incoace ne va motiva pentru a aborda evenimentele zilei cu indrazneala, ambitie si curaj. Prin sextilul Lunii cu Mercur si trigonul acesteia cu Capul Dragonului senzatiile de deja-vu vor fi prezente peste tot. Nu se repeta insa nimic, doar ca vom fi intreaga zi sub impulsul senzatiilor de peste noapte. Vom simti la fel si tocmai de aceea motivandu-ne sa solutionam ceea ce este in neregula din ceea ce simtim, rezultatele faptelor vor fi in mare parte bune, corecte, necesare unui progres prin grup sau familie.
Ziua se incadreaza insa in valentele tonice ale perioadei ce recompenseaza pe fiecare dupa masura sentimentelor sale. Sextilul lui Mercur la Capul Dragonului transforma aceasta solicitanta planeta intr-un mediator al Destinului. Suntem invitati la spriti practic si apreciati pentru putinul pe care-l putem dovedi. Totusi, elementul magic al acestei zile nu este dat doar de acest aspect si nici chiar de calitatea lui Mercur, ci de mesajul si amploarea faptelor sale implicand Soarele, mai exact tragandul dupa el, in trigonul cu Uranus.
Orice provocare este o oportunitate si tot ceea ce doare poate fi un semnal de alarma corect si precis. Ni se cere insa viteza de reactie si vivacitate, pentru ca spre seara unirea fortelor lunare cu cele saturniene (conjunctia Luna-Saturn) ne va aseza gandurile intr-o albie sigura, stabila. Ne vom aminti de prieteni si vom impartasi cu ei sentimente stabile. Micile disensiuni vor putea fi tinute sub control de bucuria de a face ceea ce trebuie, ceea ce ne place sau ceea ce este util pentru destin.
Prin urmare, ziua de 12 noiembrie este o zi incarcata de putere si gratie. Tot ceea ce facem acum va configura destinul. Magii se folosesc de astfel de momente pentru a reaseza evenimentele in timp, pentru a curata destinul omului si a-l reinprospata cu fapte noi, cu directii noi. Vor exista disensiuni, conficte, insa ele vor cere o reactie imediata pentru a se consuma, la fel si faptele bune. Daca tacerea, iertarea, calmul impus anumitor evenimente va duce la topirea energiei negative care aduce tensiune, viteza de reactie in ceea ce priveste buna comportare, gandurile armonioase si corecte vor amplifica succesul si va lumina mintea.
Chiar daca in cea mai mare parte a sa ziua este buna, alegerea binelui nu este deloc o actiune usoara. Binele nu a fost niciodata intamplator, iar aspectul sau constructiv nu va fi nicicum un efect al hazardului. Tocmai de aceea echilibrul, sanatatea, gratia, intelegerea, cunoasterea, iluminarea sunt efecte ale eforturilor asidue. Pe ideea “Dumnezeu ne da, dar nu pune in traista” aceasta zi ne va aduce in fata viitorul ipotetic. De noi depinde daca il vom face mai bun sau mai rau.

Vineri, 13 noiembrie
Abia desprinsa de Saturn, Luna va lasa un sentiment de siguranta si intelegere. Multi vor crede ca nimic nou nu le mai poate oferi viata, ca niciun element inedit nu le mai poate invada preocuparile pe care le au. Da, in 13 noiembrie asa va fi si la fel se va intampla si pentru cei care au astazi parte de o intoarcere a Soarelui sau a Lunii la pozitia de la nastere. Revolutia solara sau lunara cu o cuadratura Soare-Chiron aduce greseala de conceptie sau alegeri gresite. Faptele vor fi lipsite de consistenta si aceasta dezorientare va fi motivata de tema pe care o inspira un adversar, o situatie complicata pe care o vom parcurge sau o afectiune ce nu permite corpului sa functioneze la parametri ceruti.
Aspectul medical al acestei zile vine prin scaderea temperaturii, diminuarea focului interior si, acolo unde el va functiona la parametri normali, va arde in loc sa incalzeasca, va distruge un proces in loc sa-l impulsioneze.
Cuadratura Soarelui cu Chiron va veni ca un diagnostic pus unui pacient dupa ce a petrecut si baut toata noaptea fara sa se gandeasca deloc la consecintele unei vieti dezordonate.
Daca in sectorul personal aceasta informare, cu privire la starea avansata de degradare in care se afla corpul, mintea, sectorul emotional sau chiar cel mental in directia spre care ne-am indreptat in ultima vreme, a fost facuta gradat in ultima saptamana, viata sociala pare sa decada fara a lansa mesaje. Caderea libera pare sa fie mare problema a acestei zile.
Spre seara trigonul pe care Mercur il va face cu Junon, revenita la mers direct, aduce vietii personale o mentinere in tonusul impus de astre in zilele anterioare. Oricat de dura poate fi realitatea se pare ca nimic nu ne va mai speria.
Cu toate acestea bucuria si jovialitatea acestor zile, atunci cand anuleaza realitatea si nu cauta sa o combata prin contragreutati, este semn de dezorientare, ignoranta, superficialitate, anularea vointei sau gandirii libere prin frica de nefast, penitenta, lipsuri. Saturn se apropie din ce in ce mai mult de gradul perfect in cuadratura cu Pluton si inevitabilul se poate produce in orice clipa.
Ziua nu poate insa sa ne ofere solutii puternice si nici realiste, tocmai de aceea sub impulsul unei bucurii stranii, care atenueaza frustrarea si linisteste gandurile hotul intra tiptil in casa si atacul sau se poate realiza in orice moment.
Prin urmare, 13 noiembrie nu este zi in care sa ne permitem o pierdere a memoriei si nici sa anulam echilibrul pe care l-am obtinut in zilele anterioare, ci ni se cere putina maturitate, putina intelepciune. Multi vad in Chiron un justitiar care aduce vindecare prin constientizarea afectiunii si deopotriva a durerii produsa de dezechilibru. A face acum apel la sursele de vindecare si armonizare, a completa nevoia de vitalitate pentru a intari organismul este o necesitate urgenta impusa de contextul astral al acestei zile. Se va da insa o lupta intre dorintele care au dus la dezechilibru si diminuarea rezistei la efort, singurul care va pierde va fi corpul.
A aborda vindecare si armonizarea pe o cuadratura atat de complicata va solicita atat mintea cat si corpul sa lucreze impreuna. Somnul va trebui sa fie impus prin post de ganduri, iar efortul prin calm si in absenta totala a acelei agresivitati ce garanteaza mobilizare imediata, dar produce leziuni. Iluzia vindecarii este insa semnul cu care aceasta zi ne loveste inimile.

Sambata, 14 noiembrie
Trecand prin Balanta, Luna va ridica trei trigoane cu planetele din Varsator, dar va pune la indoiala si necesitatea binelui pe care destinul ni l-a scos in cale in zilele anterioare, realizand o cuadratura cu Axa Dragonului.
Nu putem separa ziua in doua intervale si asta nu ne va ajuta sa intelegem directia binelui si nici a indoielii ce vin acum spre noi, ci ne va tulbura gandurile pentru a renunta atat la bine, cat si la durere si a impune un stop, prin vointa si in absenta vreunui impuls in aceasta directie din partea planetelor.
Sunt in an putin zile in care omul, pentru a nu-si cobori nivelul, trebuie sa impuna un stop pe directiile impuse de astre, si sa-si construiasca, din experientele anterioare, din ceea ce a primit, in absenta vreunui suport astral direct, motive si finalizati spre care sa se indrepte pentru a evita o cadere majora in zilele urmatoare, cand un aspect agresiv fara a-si pregati intrarea in scena isi va impune dintr-odata predispozitiile.
Este cazul acestei zile cand aspectele bune, lipsa agresiunii, bucuria si linistea superficiala distrage atentia de pe duritatea cuadraturii Saturn-Pluton, ce se va implini pe 15 noiembrie. Semnul de bunatate va veni din relationare, din modul in care se impune selectie pe intentii, ganduri sau fapte si va ascunde imaginea in ansamblu a drumului, planul inclinat, ce se deschide in fata unei mlastini sau in fata nisipurilor miscatoare, pe care sarim intr-un picior si cantam “Alouette, gentille alouette, Alouette, je t’y plumerai”.
Prin urmare, 14 noiembrie trebuie sa fie o zi a mobilizarii, a trezirii din adormire, a ridicarii din multime pentru a schimba directia spre care incet, incet ne indreptam. Efortul de a ne ridica din multime este insa foarte dificil, de aceea multi dintre noi vor considera ca acest indemn nu este necesar. Acestia oameni vor continua sa pluteasca in deriva astrala impuse de planete in zilele anterioare considerand ca ar fi ridicol sa aleaga efortul cand intregul context, mersul lucrurilor este altul. Nu acesta este mersul lucrurilor pentru ca nu diminuarea durerii inseamna vindecarea. Trigonul pe care Luna il face cu Chiron, care se mai afla inca in fereastra cuadraturii cu Mercur, aduce spre noi vorbe dulci, ametitoare care ne hipnotizeaza si ne face sa uitam ca suntem pe campul de batalie. 14 noiembrie este o zi in care somnul ratiunii va naste monstri sau va duce spre decadere intreaga fiinta. A ne mobiliza acum si a ne impune efort cand lenea pare sa ne cuprinda, a ne cere drepturile sau a impune respect prin conditie morala, seriozitate, efort, pricepere cand impulsul este acela de a amana cat mai mult este semn ca avem puterea necesara de a ne ridica.
14 noiembrie ne indeamna sa ne folosim liberul arbitru pentru ca acum, uzand de aceste predispozitii, slabeste si permite elementului intangibil – liberul arbitru – ca se sustraga predispoziilor astrale si sa ne ridice din mocirla.

Duminica, 15 noiembrie
Ultima zi a acestui impulsiv ciclu astral aduce deopotriva motive de bucurie si ingrijorare. Semnul maximei decaderi, a intunericului cel mai adanc se ridica azi prin cuadratura lui Saturn cu Pluton la grad perfect, dar si a trigonului Soare-Uranus. Daca in zilele anterioare am cultivat bucuria si tristetea la mari intensitati, avand parte in 14 noiembrie si de o ipostaza speciala in care liberul arbitru sa poate fi utilizat pentru cresterea si dezvoltarea personala, azi ne apropiem de deznodamentul a ceea ce s-a intamplat in ultima perioada.
Daca in plan personala organismul pare ca s-a uzat foarte tare, ca linistea si odihna nu-l mai ajuta pentru a se reface, acesta este momentul in care alegem medicul, clinica, terapeutul, tratamentul, aceasta este clipa de iluminare cand realizam ca asa nu mai putem continua si cand se produce declicul.
La nivel social, acest declic nu se poate consuma intr-un singur eveniment. El produce framantari interne, readucand in scena lupte politice, atacuri la persoana, confruntari. Sunt afectate relatiile dintre centrele de putere, dintre lideri, dintre ceea ce este vechi si ceea ce este nou, raportul dintre argument si necesitate, dintre validitatea mesajului si modul in care este el perceput eficientizand tehnici ample de manipulare si atingand prin asta un ideal un obiectiv important propus de un grup sau o grupare de forte ce urmaresc dominare si control.
Ca vrem sau nu 15 noiembrie ne aduce un fel de final al unui drum pe care am mers in orb sau de care ne-am folosit pentru a atinge tinte importante. In aceasta cursa inceputa la Luna noua din 18 octombrie am intrat cu totii, dar fiind o cursa a puterii, unii au fost aruncati de pe pista, altii au obosit si s-au oprit, cei mai multi si-au impartit locurile in functie de rezistenta si puterea de a atinge finalitatea.
Cu Luna in cadere (Scorpion) si Soarele intr-o pozitie delicata (tot in Scorpion), aducand noaptea o receptie mutuala Soare-Marte (Scorpionul este domiciliul nocturn al lui Marte) gandurile si analizele chiar daca par a se derula mai incet sau cu o alta viteza decat cea pe care o stim si o atribuim acestor tipuri de evenimente, finalitatea pe care o va aduce ziua de 15 noiembrie, prin legaturile ei subtile cu 14 noiembrie si cu 16 noiembrie, cand va aduce Luna noua in Scoprion, va fi puternica, impunand vietii un caracter dur, intransigent, revoltator, agresiv, abil, discriminator.
Scorpionul de anul acesta nu poate fi deloc bland. In general, atunci cand aduce evenimente linistite este fie epuizat, fie temator in fata necunoscutului. Trigonul Soarelui din Scorpion cu Uranus din Pesti, singura planeta aflata acum in mers retrograd va aduce in fata ochilor acel aspect temator. Evident ca nu toti oamenii sunt agresivi si nu toti cei care se implica in social au ceva de impartit sau isi doresc puterea. Acestia vad in framantarile sociale, in goana dupa ciolan, putere, functie, bani, recunoastere, un comportament deviant si privesc efortul lor social, alaturi de acestia, cu teama, retinere, suspiciune. Acesti oameni de bun simt au in 15 noiembrie parte de sansa si noroc. Au ganduri bune si teama lor va fi perceputa mai curand ca o retinere sau ca un pas inapoi care le largeste si mai mult orizontul, viziunea, panorama.
Punand in balanta aspiratiile celor avizi dupa putere, ce isi etaleaza toate frustrarile si nemplinirile intr-o lupta sociala ciudata, imorala, inegala, agresiva, cu disponibilitatea si bunele intentii ale celor care vin in zona sociala pentru a oferi si a intari binele, moralitatea, cultura, echilibrul se va declansa un mecanism de epurare sociala ce ne-a atentionat inca de vineri, 13 noiembrie, cand Soarele a ridica o cuadratura cu Chiron, ca vindecarea individuala sau sociala se face prin durere.
Prin urmare, 15 noiembrie nu poate sa ne aduca pace, liniste si in niciun caz solutii bune. In 15 noiembrie ne trezim ca suntem pe un camp de lupta, ca trecutul nu ne da pace, ca linistea o platim scump si ca din cauza dorintei de putere pe care contextul astral o impune planului social, ce veni dinspre zodiile de putere Scorpion si Leu, sustinute de Balanta si Capricorn, nu putem sa ne asteptam la nimic bun. Aceasta constientizare nu este sustinuta de psimism, ci de luciditate si tocmai de aceea din nou spun ca oricat de dura si intransigenta este viata pe care o traim, duritatea si amploarea acestor influxuri astrale ne conving asupra faptului ca lumea este condusa tot de cei buni.
Cuadratura Saturn-Pluton ce apasa acum pe punctele cele mai dureroase ale vietii private sau personal va fi perceputa ca o eliberare de durere si ca un lucru rau care a curatat o rana. Durerea este insa omniprezenta si oricat de tare ne vom pregati pentru asta nu-i vom putea niciodata face fata fara urmari negative. Vor exista pagube colaterale, dar vor exista si ipostaze inedite care ne vor readuce zambelul pe buze. Suntem inca pe un camp de batalie si acum se pare ca trecem prin ultimul atac pana la venirea serii. Unora li se va termina munitia, altora suflul, dar asa este viata, iar viata nu este altceva decat exact ceea ce traiesti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.