2 – 8 noiembrie 2009

Luni, 2 noiembrie
Intrand, chiar din primele ore, in Taur, Luna va aduce stabilitate sentimentelor si ii va indrepta pe oameni spre aspectele pragmatice ale vietii. Daca, abia intrat in Balanta, Saturn poate aduce scindare in relatii prin apelul la sanctiuni mai vechi, leziuni care par a fi decisive, finale, de neschimbat, apelul la placere, incantare, satietate, multumire, dominare prin farmec si senzualitate, ne va oferi un alt gen de risipa. A face apel la risipa atunci cand Luna este in Taur, doar din acest motiv, ar putea trece drept o nesabuinta a astrologului, dar a indica legatura care se construieste acum intre pragmatismul acestei pozitii si cuadratura Mercur-Marte aspectul accentueaza dorintele primare, seta de putere, placerea de a domina, de a insusi bunurile celorlalti, gesturi care ii pot face pe oameni sa se distruga unii pe altii.
Nu trebuie insa sa uitam ca este Luna plina, si chiar daca faza maxima a acestui aspect se consuma spre seara, chiar de dimineata vom fi sub influenta sa dand curs nevoii de mai mult, de abundenta, de acumulare, avaritie.
Fiind in Taur, Luna va fi incercata de Lilith, cu care va face o cuadratura, de Marte, cu care va ridica de asemenea o cuadratura si de Mercur impreuna cu care va ridica o opozitie implinita la grad perfect spre seara. Toate aceste aspecte aduc impulsuri agresive si nevoie de a impune forta intr-un spatiu ingust unde nu-i loc pentru toti cei care vor sa stea acolo, sabotaje, subminari de autoritate, zambete false si construirea unei atmosfere de teama, grija, nesiguranta.
Instabilitate – acesta este cuvantul care poate defini Luna plina din Scorpion. Daca astrologia indica acest moment de Luna plina drept tonic, relaxant, vindecator, capabil sa mobilizeze virtuti sau energii astrale ce duc spre anularea greselilor karmice si impacarea cu destinul, este lesne de inteles de ce exaltarea Lunii, beneficiul si abundenta pe care o poate detine in astfel de momente va atrage invidii mari si, prin aceste invidii, gesturi de alungare a hotului de pe mormanul cu monezi de aur.
A da curs acestei instabilitati, a abuza de cota ridicata a vitalitatii este semn de nesabuinta si duce in mod indubitabil la risipa, la cadere in minciuna si dizgratie.
Prin urmare, prima zi a saptamanii aduce greutate alegerii, povara gandurilor ce se afla de mult timp intr-o disputa acerba cu sentimentele. Ziua ne va aduce dorinte fara intelegere si porniri fara informatii, dar si pareri fara adevar. Cei care vor dori sa aiba si mai mult, nu vor punea pune in aplicare planul lor azi decat insusindu-si bunul altuia, mintind si lovind in puterea aproapelui. Cuadratura Mercur-Marte este in mod indubitabil un aspect greu. Ea va amplifica atitudinea dominatoare a lui Marte in Leu, care nu tine cont de nimic, ci doar de ceea ce stie, intelege sau atinge el, in raport cu esenta motrica, vivacitatea subconstienta, puterea de a domina punctul fix al unei parghii si de a coordona, prin concentrare si focalizare, valori pe care sa si le insuseasca abuziv.
Recomandarea cea mai potrivita pentru o astfel de zi este sa nu dati curs liber pornirilor. Saturn in Balanta, prin experimentele de viata la care va face apel, ne va face indreptatiti sa ne impunem punctul de vedere. Nu este potrivita o astfel de actiune, dar nici abandonul, fuga de la locul confruntarii, ci diplomatia, invocarea unui motiv echivoc si depasirea momentului intr-un cadru lipsit de evenimente explozive. Explozia nu trebuie sa fie doar cea exterioara, ci se va lua in calcul si mania, focalizarea negativa a gandurilor care vor aduce in context un alt gen de confruntare, o altfel de batalie dusa intr-un alt sector unde vom gasi de asemenea aceleasi predispozitii astrale. A ne izola intr-un consum interior nu inseamna depasire corecta a situatiei.

Marti, 3 noiembrie
O alta disonanta a saptamanii survine chiar in aceasta zi in care Venus va ridica un trigon cu Neptun, aducand un inedit moment de gratie, o bucurie metafizica ce va inspira putere si regenerare si, tocmai in aceasta evlavie, in aceasta emotie si cautare superioara, careul acesteia la Nodurile Lunare sa ne indice faptul ca intentia, gandul, pornirea, bucuria cu care sunt abordate faptele acestei perioade nu sunt deloc sustinute de progres, destin, evolutie, adica nimic din cea ce facem nu este apreciat, evaluat, observat.
Intervalul de 20 de ore intre cele doua momente de maxim al aspectelor indicate (trigon Venus-Neptun, careu Venus-NN) este unul de balans, de deruta si de oscilare. Nu vom sti daca sa ne incredem in aspectul bun al evenimentelor sau sa luam de decisiv caracterul dur al vietii. Nici dupa ce va trece acest interval nu vom sti. Venus este inca in Balanta si nu poate decat sa ne ofere iluzia ca binele are acum un alt gust si ca un mic element, o schimbare mica, una minuscula chiar, atunci cand se produce va fi lipsit de vlaga, putere, autoexprimare.
Oscilatia lui Venus poate fi privita insa si ca o tentatie, iar tentatiile, oricat de bune sau rele sunt, trebuie luate in seama, trebuie abordate cu maturitate. Relaxarea nu prea este prietena cu tentatiile, ci mai curand pacaleala, iluzia neptuniana si atragerea individului necajit, naiv sau flusturatic spre o sfera a racelii, dezamagirii sau durerii.
Prin urmare, ceva din ceea ce se intampla in aceasta zi ne va lua ochii privirea, intelegerea, contactul direct cu informatia si ne va tentat sa intram pe o linie moarta plina de flori si de parfumurile lor ametitoare. A alunga gandul nu este o solutie pentru a da raspunsuri prompte si directe, a actiona rapid si in folosul imediat de asemenea nu este o solutie, ci utila este orice tehnica mistica, esoterica, spirituala sau religioasa de transcedere a acestei lumi. Tentatia cu care Venus din domiciliu ne va atrage, indiferent de substratul si de instrumentele pe care le va folosi, ne va obliga sa o luam de la capat si in acelasi cadru al suferintei, sperantelor desarte, iluziilor. Transcenderea a ceea ce inseamna chemare, invitatie la parteneriat, propunere, gest de impacare sau de dispute s.a.m.d. trebuie transcens in adevar. Nimic din cea ce vine gratuit spre noi nu este util, nici chiar castigurile mari ce ar putea schimba statutul si ar alina suferintele fizice. Totul trebuie sublimat in traire spirituala, totul trebuie daruit Domnului.
Aspectul nu instiga la renuntare, la abandonare a vietii sau luptei pentru a cunoaste, ci doar a acelor elemente care vor sa se sustraga discriminarii, schemei de intelegere si armonie.
In 3 noiembrie puterea vine din transcendenta.

Miercuri, 4 noiembrie
Noaptea de marti spre miercuri va fi si ea sub semnul vibratiilor impuse de planete asupra zilei de marti aducand o inclinatie spre melancolie sau tensiune pe ganduri de inhibitie sau porniri impulsive.
Sextilul pe care Luna il va face cu Junon, chiar din prima ora a acestei zile, vine cu o noua variabila in ecuatie. Fiind vorba de o retrogradare, faptele abordate in trecut si nerezolvate atunci vor avea in aceasta noapte un sfetnic bun. Acesta este ultimul aspect pe care Luna il va face inainte de a parasi acest semn si ultimul sau cuvant pe anul acesta din Taur cu Soarele in Scoprion.
Intrega zi va putea fi puna in balanta pe baza senzatiilor avute pana dimineata. Ele nu aduc nesomn, dar nici gandul ce linisteste si tempereaza frica, ci puterea si bucuria deopotriva de a explora ceea ce altadata am stricat.
Ziua de 4 noiembrie aduce insa un alt eveniment astral aproape de perceptie: lipsa de control. Strania lipsa de control cu Soarele in Scorpion si Luna in trigon cu Saturn este la fel de neobisnuita ca predispozitia spre risipa pe Luna in Taur. Neptun se apropie de revenirea sa la mersul direct si in aceste ore miscarea lui retrograda este practic oprita. Revenirea la mersul direct abia la 20:09 va aduce zilei momente periculoase de deruta. Unii vor avea impresia ca pierd controlul gandurilor, sentimentelor ca nebunia le face curte si un demon jucaus si patetic le tot sopteste in ceafa chemari epuizante. Oprirea lui Neptun este perceputa de astrolog ca o blocare in gheata si in niciun caz moment de iluminare, eliberare de conditionari si ridicare a valului iluziei. Gheata lui Neptun poate fi: ruptura de mediul social, departirea de bunele practici, dominare, explozia – chiar fizica a unui obiect ce refza sa mai functioneze corect -, proliferarea haotica a celulelor impunand disfunctii simple sau complicate, virusi agresivi incurajati de temperaturi scazute, renuntarea la atentie si apelarea la substante ce pot induce stari ireale de perceptie a dimensiunilor subtile. Pe acest fond, trigoanele Lunii cu Saturn si Lilith sunt semne de modificare a comportamentului impunand, ca principala predispozitie, renuntarea la comportamentul de pana acum.
Viteza cu care evenimentele vor avansa este impusa de Luna din Gemeni si sextilul pe care aceasta il va face cu Marte va aduce placere evenimentelor, oricare vor fi ele, pentru a suprima teama si a o inlocui cu neuroleptice.
Prin urmare, 4 noiembrie este o zi in care vointa este diminuata. Cei care au avut sansa se abordeze impulsul ascendent al vointei in 3 noiembrie, acum vor putea sa perceapa inertia astrala ce ii va ajuta sa-si deplaseze fiinta, gandurile, sentimentele spre zone calde, spre oameni cu care sa construiasca o interactiune placuta, joviala. Jovialitatea nu este insa un indicator al echilibrului si al deplasarii fiintei spre caldura, ci luciditatea. A gandi corect si echidistant, a pendula cu mobilitate intre “eu” si “celalalt” este semnul ca fiinta nu a fost inghetata in aceasta zi in prejudecati, vicii sau manii.
Viata sociala nu va comporta schimbari esentiale, ci va impune gesturi neobisnuite, cuvinte diferite de ceea ce s-a folosit pana acum si care vor arunca asupra oamenilor iluzii credibile.
Nu trebuie sa ne lasam pacaliti de Fata Morgana! Ceea ce Neptun azi ingheata este trecut pe lista sa neagra si, cu fiecare aspect puternic pe care il va face pana la urmatoarea retrogradare, ce va avea lor in intervalul 31 mai 2010 – 7 noiembrie 2010, va cauta sa dea la o parte acest obstacol si sa-si mentina puritatea in izolare.

Joi, 5 noiembrie
5 noiembrie este o zi buna. Influxurile astrale agresive se rarefiaza, lasand loc puterii si experientelor anterioare. Aspectul inedit al acestei zile este chiar sextilul Luna-Marte, in faza sa de separatie (gradul perfect s-a implinit in 4 noiembrie, ora 21:55) pentru ca, mentinandu-se pana aproape de pranz, va construi faze ridicole sau penibile fara sa lase insa urme: intarzie la o intalnirea foarte importanta fara sa invoce vreo scuza, renunta la biletul cu numerele castigatoare la loto pe motiv ca Nirvana ii face curte si ca scopul vietii este sa traiasca izolat sau in varful unui copac s.a.m.d
Se intampla ceva ciudat in toate aceste impulsuri pentru ca nimic nu este real, nici chiar pentru cel care le da viata.
Totusi nu este periculos daca se intampla asa ceva, pentru ca Jupiter si Chiron, din Varsator, vor proteja gandul si va impune, prin inedit, sansa si bucurie. Chiar si spre seara, cand Luna face cu careu cu Uranus si ar putea aduce printr-o retrospectiva a zilei dureri fizice sau spirituale pe care in timpul zilei nu le-am perceput asa cum s-au anuntat, trigonul cu Neptun ne anesteziaza simturile mentinandu-ne in acelasi cadru benefic, lipsit de consecintele nafaste ale zilei.
Prin urmare, 5 noiembrie nu aduce evenimente care sa lase urme in constiinta individuala sau de grup. Va pune accent pe distractie, pe combatarea stresului, pe discutii despre ce haine purtau turcii la Rovine si cum ar aratat Achile daca ar fi purtata chiloti creati de Catalin Botezatu. Ziua este inedita pentru ca aduce o dezghetare a sentimentelor. In cadrul social 5 noiembrie aduce un moment de constientizare. Se va rade insa prea mult si nu de ceea ce se va afla sau spune, ci datorita impulsusului astral. Pe un alt context astral, valorile puse in discutie azi ar fi provocat o mare tensiune. Azi ne vom purta de parca toti am fumat hasis.

Vineri, 6 noiembrie
Trecerea Lunii prin ultimul sector al zodiei Gemeni aduce o cuadratura cu Junon si un trigon cu Venus aducand vibratia lui rasu’-plansu’ la vedere.
Este vineri si pentru multi sfarsitul de saptamana se anunta singur la tribuna. “Trebuie sa fac ceva!”, “Trebuie sa scap de starea asta!” vom auzi mai des in jur sau ne vom trezi ca vom zice. Exista o tensiune care pluteste in aer fara a o putea localiza pe o problema in mod special. Gandul ca loviturile, pe care le-am putea primi de la inamici cunoscuti sau necunoscuti, din societate sau din partea guvernului “crizat”, sunt iminente ne aduce stare de nervi, frica sau, la polul celalalt, o atitudine de lasitate mascata in care devenim indulgenti, disponibili, accesibili, calmi si linisti pentru a nu tulbura apele impotriva noastra.
Trecerea Lunii in Rac nu ne aduce momentul pe care ni l-am dorit, dar ne aduce starea pe care am fi obtinut-o daca am fi procedat asa cum ne-am propus. Nu va fi o constientizare aleatoare si nici selectiva, ci va impune fiecaruia un gand de intelegere asupra faptelor sale. Unii nu-si vor mai dori aventura niciodata, dupa ce afla ca avionul in care ar fi dorit sa se urce s-a prabusit.
Daca prima parte a zilei ne aduce preocupari legate de sfera personala, de aspectul fizic si moral, de bunurile de care dispunem si pe care dorim sa le impatim sau impartasi celorlalti, trecerea Lunii in Rac aduce, prin cuadratura cu Saturn, preocupari legate de sfera sociala. Este prima cuadratura pe care Luna o face cu Saturn de cand acesta a trecut in Balanta, de aceea evenimentele pe care le va aduce ni se vor parea suportabile, inteligibile, usor de dus. Ele se vor amplifica la fiecare cuadratura si vor avea tendinta sa se consume la fiecare opozitie.
Relatia acestora acum, cu Saturn in Balanta, schimba viziunea asupra vietii si o apropie mai mult de realitate. Chiar daca sperietura zilei de azi va fi mare, aventura va tenta in continuare si va impune, prin relatia cu Saturn, noi asocieri, noi relatii, prieteni noi si o noua modalitate de a cauta senzatii tari, bucurii, impliniri.
Daca in timpul tranzitului prin Fecioara, Saturn infrunta Luna in cuadraturi pe vibratii mobile (Gemeni si Sagetator), consumandu-si durerile cu dramatism si luciditate (Pesti), acum cuadraturile le va realiza din domiciliul ei (Rac) si al sau (Capricorn), iar opozitia din semnul de evolutie al Racului (Berbec).
Timp de trei ani de zile nu va fi deloc putin lucru sa faci fata unei opozitii Luna-Saturn, pentru ca va impune alegeri impotriva evolutiei personale, dar pentru binele grupului. Asadar, pe cuadraturile Luna-Saturn frica, tensiune, nesiguranta, lipsa de perspectiva, abandonul si indoiala vor incuraja gesturile de sacrificiu, alegeri in aceasta directie.
Prin urmare, 6 noiembrie aduce un aer proaspat pe campul de batalie. Suntem chemati in ring si supusi la probe noi. Nu ne va spune nimeni ca durerea cea mai mare, neincrederea sau incertitudinea sunt propriile poveri, ca din ele se vor naste viitorii inamici si ca de dragul lor vom muri in mizerie. Nu ni se va spune nici ca pentru a merge mai departe, a evalua fizic, mental, afectiv spiritual sau social va trebuie sa sublimam ignoranta si neputinta, infruntandu-ne proprii demoni.
Saturn este in Balanta si daca exista ceva care ni se va parea schimbat la partenerii de vietuire atunci acesta va fi comportamentul. Desi toata viata sunt preocupati de comportamentul lor sau al altora, omenii sunt in afara elementelor de psihologie comportamentala. Nu inteleg de ce devin prieteni unii cu altii si de ce la un moment dat se despart, nu inteleg de ce exista tradare si de ce trebuie sa exista o voce reprezentativa, un lider, un ghid, un tiran si o victima, nu inteleg de ce natura tolereaza tot acest haos, de ce indurarea este o calitate la fel ca modestia, altruismul sau generozitatea.
Cu toate acestea vom lucra timp de trei ani, cat seniorul karmei va sta in Balanta, cand Luna va face acest aspecte cu Saturn. Daca vrem sa vedem cat curaj avem, la modul concret, nu sustinut de confort sau protectie, sa urmarim ce intentii, ganduri si atitudini vom avea pe careu Luna-Saturn si cum le vom infrunta pe opozitie.

Sambata, 7 noiembrie
Revenind la mersul lor direct, planetele, una cate una, ne creeaza impresia ca incet incet totul se intoarce la normal. Hm, va ramane insa o impresie pentru ca revenirea la mers direct a lui Junon se va face pe gradul anaretic a lui Venus in Balanta, adica in mari de lacrimi, in suspinul despartirii si dramatismul telenovelelor aduse parca intentionat in realitate.
Cele doua trigoane pe care Luna le realizeaza azi cu Soarele si Mercur sunt tonice si benefice. Azi buna dispozitie si intelegerea, comunicarea si disponibilitatea par sa-i cuprinda pe toti. Implicate intr-o astfel de relatie cu Luna si aflati in ultima zi de retrogradare a lui Junon, sentimentele si gandurile par sa vina spre a repara ceea ce s-a gresit in trecut, spre a permite o mai buna intelegere a celor din jur si a propriei fiinte. Totusi, de dimineata, Venus pe ultimul grad din Balanta, va face o tragedie din orice refuz si isi va exagera durerea strigandu-si-o pe strada.
La nivel interior cele doua trigoane aduc un echilibru homeostazic, un control interior bun, o orientare spre ceea ce este sanatos, spre ceea ce face bine corpului, mintii sau sufletului. Acest echilibru este insa foarte delicat si el se poate rupe in orice moment tocmai pentru ca Venus, care a captat atentia noastra in ultima vreme si ne-a coordonat miscarile, pica in dizgratie. Greselile cu care ii indeamna pe oameni la actiune sunt copilaresti, nepotrivite contextului si sunt orientate spre extravaganta vestimentara, dialoguri stupide, snobism, minciuna, sau grotesc.
La nivel exterior relatiile intre oameni si raporturile care se consturiesc in grupuri sunt sustinute de convenienta si lipsa de interes. In aer pluteste o liniste aparenta. Atentia oamenilor fiind atrasa de evenimentele lipsite de importanta, fiind preocupari legate de activitati in grup, intalniri in cluburi, restaurante, parcuri sau iesire din cadrul obisnuit. Venus anaretic poate rupe aceasta armonie in orice moment prin disensiuni, lipsa de coordonare, nesupunere, instabilitate.
Prin urmare, ziua este iesita din cadrul negativ al perioadei pe care o traversam. Totul pare sa fie bun si normal, firesc si in albia lui cand, deodata, samanta de scandal izbucneste si trasforma totul intr-un fiasco. Vor avea succes azi cei care pun in atmosfera de grup atitudini perverse, indecente, sustinute de prefacatorie si mediocritate care vor vedea in esecul intalnirilor o confirmare a faptului ca socializarea nu este buna decat pentru barfa.
Recomandarea pentru aceasta zi este, evident, postul de ganduri. Daca de dimineata ni se va parea ca ziua nu ne poate aduce nimic nou, cu atat mai mult un element care sa ne perturbe intentiile, pe parcursul ei evenimentele vin in cascada, fiind neagresive, doar incredibil de incomode. Intrand in acest cadru va fi greu sa nu emiti pareri, sa nu judeci, sa nu critici, sa nu te arati indignat sa nu te afisezi rezervat atunci cand ti se asteapta parere si sa nu-ti ascunzi dorinta de stralucire si importanta in spatele manierelor retinute, subtiate in gesturi si voce, ce pune in lumina reflectorele toata intensitatea prefacatoriei de care suntem in stare.

Duminica, 8 noiembrie
Fandoseala zilei de sambata se risipeste azi ca un abur fin si lasa in loc doua fiare agresive, doua animale de prada, care, initial, nu doresc sa se lupta intre ele, dar ajung sa faca asta atunci cand isi vor incalca una alteia teritoriilor.
La 2:23 Venus trece in Scorpion risipind bunele maniere si dand frau liber limbajului usturator, vorbelor grele si puterii de a folosi omul, faptele sale, averea sa pentru dominare, control. De partea cealalta, al doilea animal, este Luna care la 12;22 va trece in Leu, aruncand cartea de poezii pe fereastra si napustindu-se la vecinul de deasupra care si-a gasit taman acum sa dea muzica mai tare si sa-si antreneze invitatii.
Daca ar fi ne ne luam doar dupa aceste hiatusuri de frontiera, am considera ca puterea este cea care ne inunda si ca acum este momentul sa platim ceea ce s-a gresit in trecut, insa doar ca un efect al vointei nostre, nu ca un determinism in care ne integram. A pune schimbarea evenimentelor doar pe momentul de trecere al unei planete intr-un alt semn este o optiune des intalnita la astrologi si, daca de cele mai multe ori alegerile si comentarile sunt corecte, iata un caz in care daca ar proceda asa ar gresi.
La trecerea lui Venus in Scorpion, Luna trecea peste Coada Dragonului si nu oricum, ci intr-un trigon cu Uranus. Fiind pe casa II si inca in trigon cu Neptun, octava sa superioara, Venus se va detasa de natura sa superioara si va aduce in comportament tot ceea ce este material, tot ce sugereaza atractie, respingere, avere, lupta pentru putere, porniri ascunse, prezentate diferit decat sunt ele pentru un scop. Este, de altfel, suficient de clar ca Venus in Scorpion va cobori nivelul de vibratie si va inlocui convenientele cu suspiciunea, placerea de a interactiona, cu motivatia de a ne folosi de orice si oricine pentru a cuceri sau mentine un teritoriu si, pentru noi, cei care anticipam acestea, este suficient sa consideram ca acestea sunt cauzele. Acum acestea nu vor fi cauze, ci mijloace, iar natura ascunsa si impulsiva a scorpionului, dominatoare si vicleana, va fi supuna unui impuls ce va veni din conjunctia conjunctia Lunii cu NS. Ceva ne va trage in jos si ne va hrani natura inferioare, un eveniment ne va lovi puternic si ne va trezi la realitatea din care ne-am sustras in ultimele doua zile si nu va fi nimic nou, ci o terifianta umbra a trecutului.
Nu este intamplator spre ce ne vom orienta si ce motivatii vom avea pentru a ne cuceri, recuceri sau mentine teritoriu. Natura animalica pe care fiecare o detine va prinde viata si o vom lasa sa umble libera pentru ca, abia acum intelegem ca bucuriile zilelor anterioare, incantarea si jovialitatea au fost, asa cum am anticipat atunci, subtiri ca un fir de ata. Impulsurile acestor modificari de vibratie vor fi puternice si ne vor duce in polul opus. Evident, nu este bine si nici corect sa permitem o asemenea modificare si trebuie sa consideram ca in trecut, atunci cand am gresit, am facut tot ceea ce am putut mai bine si ca acum, daca s-ar repeta situatia, vom proceda la fel.
In a doua parte a zilei ne vin si parghiile unei asemenea schimbari. Cuadratura lui Mercur cu Jupiter aduce relatia cu o autoritate, cu un superior, cu un factor de dreptate si decizie, intr-un punct delicat. In acest moment constatam ca s-au consumat lumanarile conjunctiei Luna-NS, cuadraturii cu Venus si sextilului cu Saturn si doar ratiunea mai poate diminua pornirile.
Prin urmare, ziua este complicata de intelegeri gresite. Viata ni se pare din nou grea si impovarata, ca intelegerile ne duc doar spre suferinta si durere si ca solutia cea mai buna nu este mentala sau sentimentala, ci faptica. Unii isi vor suna prietenii si le vor spune verzi si uscate pentru ca vor invoca finalul suferintelor si indurarii, altii se vor apropia de dusmani cu urechile aplecate pentru ca s-au saturat de atmosfera incordata sau dominare, iar altii vor lovi in toti cei care le ies in cale cu vorbe, atitudini, poate chiar fizic pentru a combate demonii care le intuneca mintea.
Nimic din ceea ce vine spre noi acum nu este nou si tocmai de acea nu trebuie sa schimbam metoda pe care am aplicat-o pana acum, gandurile si nici sa consideram ca distrugand sursa suferintei am scap de ea. Nu! Putem, pentru ca avem sustinerea astrala, sa distrugem azi tintele pe care ni le propunem, dar nivelul de vibratie, starea incerta sau inferioara in care suntem va atrage prin rezonanta o alta sursa de durere pe care nu o vom mai putea distruge. A ne preocupa doar de durere inseamna a nu-i intelege rostul. Durerea ne arata o margine, o limita dincolo de care exista ceva. Oamenii si-au imprietenit durerea cu frica si au facut din asta un cuplu de temut care dau viata celor mai terifianti si agresivi demoni. Durere este o perceptie a intregii fiinte si ea ne spune ca suntem vii si interactionam. A o suprima sau a duce fiinta acolo unde ea sa nu semnaleze nimic, sperand ca ne protejam este o mare greseala. Rupand alianta durere-frica, nu inseamna ca trebuie sa imprietemni durerea cu placerea. Placerea este semn de abundenta, durerea de limita, a le impreuna inseama a amplifica pericolele de granita pe care fiinta ni le semnaleaza. De aceea sa ne impunem prin vointa sa lasam durerea sa-si strige informatiile si chiar sa se joace cu ecoul, iar noi sa izolam frica si sa o tinem departe pentru ca acolo unde este frica nu exista intelegere si cunoastere.
Ce-ar fi sa nu ne mai fie frica de durere!

1 thought on “2 – 8 noiembrie 2009

 1. Victor Ion Arnotescu spune:

  ”Oamenii si-au imprietenit durerea cu frica si au facut din asta un cuplu de temut care dau viata celor mai terifianti si agresivi demoni”.

  COPLESITOR, d-le Coser!
  Marunta mea experienta de viata confirma cele spuse de dvs. Fiindca de ori de cate ori am avut o cumpana in viata, nu durerea s-a dovedit inamicul cel mare, ci FRICA… Frica este cea care ne prabuseste pe nivelurile vibrationale corespunzatoare demonilor si mizeriei insuportabile.

  Iar lasitatea, tradarea, voluptatea, avaritia, agresivitatea, jefuirea bunurilor altora nu pot niciodata sa ne asigure impotriva durerii, ci doar creeaza noi si dureroase fire karmice.

  Si cu asta am zis ”totul” – caci in durere / frica / reactii josnice palpita (de mii de ani incoace) aceasta carne insufletita. Si-s prea putini acei care au reusit sa se desfaca de groaznica stransoare a animalului launtric ce vrea ”sa se conserve”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.