9 – 15 martie 2020

9 – 15 martie 2020 este săptămâna crizelor de identitate, a creativității probată frumos sau răsunător și a ridicării unei probleme sociale care trebuie rezolvată urgent. Pentru mulți, această săptămână va fi plină de accidente, de surprize neplăcute, multe dintre ele ca un fel de răsplată pentru că de la începutul anului și până acum au încercat să se ascundă, să mintă, să abordeze o problemă într-un mod fals. Pentru aceștia, prima zi a săptămânii va fi una delicată, care îi va suprasolicita, adică Luna plină de luni, 9 martie, va fi un fel de răsplată negativă pentru greșelile pe care le-au făcut în săptămânile din urmă. După ce Mercur își va reveni la mersul direct, din dimineața zilei de marți, 10 martie, această notă conflictuală se va stinge, dar vor lua contact cu altele, mai mari, mai ample pentru că șocul începutului de săptămână a fost atât de mare încât acea structură de protecție, acea carcasă de care se foloseau pentru a se ascunde de ceilalți a dispărut și se simt vulnerabili sau corodați de un mediu de care nu se mai pot proteja sau ascunde. Cei mai mulți, însă, vor avea o săptămână deosebită, plină de încercări, de provocări care par construite în așa fel încât să pună în valoare omul sincer și frumos, să scoată în evidență calitățile unui om onest. Ceea ce câștigăm în această săptămână vine printr-un fel de sacrificiu, prin ceea ce lăsăm în urmă pentru că doar așa reușim să oferim comunității un exemplu frumos. Poate, pe moment, lucrul acesta nu contează, exemplu este văzut sau dacă este văzut nu este înțeles, dar lucrul acesta nu contează. A oferi un exemplu corect comunității nu cere și un răspuns imediat. Pui sămânța în pământ primăvară și știi că la toamnă te vei bucura. Nu te aștepți ca a doua zi să vezi în fața casei un pom înalt cu fructele coapte deja. Reușim să depășim toate aceste încercări dacă suntem mai atenți la intensitatea dramelor celorlalți, la mesajele pe care ni le transmit. Până acum poate nu am fost atenți, dar acum avem tot ajutorul subtil de care avem nevoie pentru auzi ceea ce până acum nu am auzit, pentru a vedea ceea ce până acum nu am văzut. Se vor întâmpla niște lucruri interesante în această săptămână, la început prin revenirea la o normalitate pe care ne-am dorit-o, iar după aceea prin depășirea unor limite, situație pe care ne–am dorit-o altădată. Această combinație de revenire și explozie este absolut inedită și este pentru prima dată când o experimentăm în acest an.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne pierde limpezimea gândirii, de a nu renunța la ceea claritate a idei, de a fi simpli în tot ceea ce facem. Ceea ce ne tulbură are un mesaj mai vechi pe care ar trebui să îl investigăm, să îl analizăm și, dacă este nevoie, să îl purificăm. Avem nevoie să ieșim din această săptămână mai curați decât am intrat. Altfel ceea ce ne murdărește acum ne va îmbolnăvi mai târziu.

Sentimentul ne pune în dificultate o atitudine morală. Ne amintim de necazuri cu oameni importanți. Trecem dincolo de o problemă socială, dar nu și de una personală. Nemulțumirile sunt ascunse. Reușitele se impun mai ușor în fața celorlalți. Revendicare. Inventivitate. Dezvoltare ciudată. Descoperim un mister care ne tulbură. Avem nevoie de un timp de gândire.

În mijlocul acestei zile, Venus va definitiva sextilul cu Capul Dragonului, aspect activ încă din săptămâna anterioară, prin care se realizează și o mediere a tendinței Nodurilor. Devenim mai atenți la frumos, la moralitate, la ceea ce este bun și trebuie dus mai departe, mai sensibili la nevoile celorlalți ca și cum acestea fac parte din nevoile noastre. Acest aspect reduce stresul conviețuirii și îi ajută pe oameni să se înțeleagă mai bine și să colaboreze mai simplu. În consecință dimensiunea socială a demersurilor personală va intra într-o fază de elevare, de succes și prosperitate. Având în vedere că Axa Dragonului are o dispunere pe o axă a relațiilor, instituția familiei este principalul beneficiar, iar valorile tradiționale sunt instrumentele prin care această instituție este înnobilată.
Cu toate acestea, Luna plină de azi și Neptun în această fază a ciclului lunar, ce intervin cu un mesaj personalizat, ridica anumite semne de întrebare legat de faptul că valorile pe care le deținem și vrem să le ducem mai departe să nu fie atât de curate pe cât credem. Venus ne spunem că vom alege pe care de bine putem, dar nu poate decide prea mult. Așadar, episodul acesta pune puțină presiune și pe direcțiile care au nevoie de vindecare. Se va forța puțin nota lor și de aceea avem nevoie să fim lucizi, deschiși și toleranți pentru că orice urmă de subiectivitate reduce șansa ca binele în care credem să se îmbunătățească. Este adevărat, acolo unde nemulțumirile au fost ascunse, nu vor fi arătate acum doar pentru că Venus este într-o relație bună cu Axa Dragonului sau pentru că e Lună plină, însă avem șansa să depășim anumite limite. Există ajutor, există și o anume curiozitate, dar frica va fi și ea prezentă. Trecerea Lunii prin zodia Fecioară aduce și temerilor puterea de a se extinde, de aceea binele nu va cădea acum din cer dacă ne mobilizăm vom vedea că o forță nevăzută ne cuprinde și ne susține acțiunile.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne pune în fața unor sentințe pe care ni le vom da singuri și, în timp, ni le vom complica și mai mult. Ele vor lua acum înfățișarea unor crize de identitate, a unor remușcări atât pe greșelile intenționate făcute în ultimii ani, dar și pe cele pe care le-am făcut refuzând binele, prin indiferență. Luna plină de azi aduce putere acestor direcții și este nevoie de multă atenție pentru că depășirea acestei încercări ne va propulsa într-o zonă cu multe bucurii, poate chiar într-o zonă a fericirii. Prin ceea ce vom traversa azi vom vedea că vindecarea chiar există și ea nu este doar atenuarea unor simple simptome. Asta înseamnă că nu vorbim despre lucruri neobișnuite pe care trebuie să le experimentăm fără a ne gândi la limite. Limitele sunt atinse foarte ușor, fără a ne pune bariere legate de timp de gândire, de confort emoțional, de dificultăți pe care le-am parcurs în săptămânile anterioare. Această Lună plină ne îndeamnă să fim atenți, circumspecți, dar nu asupra tuturor problemelor, ci doar asupra problemelor sociale, cele care ne ajută să ne rezolvăm nemulțumirile personale. De aceea momentul de față ni se pare unul marcat de o dezvoltare ciudată și, deopotrivă, marcat de revendicare. Forța pe care o parcurgem acum este una care ne duce către o soluție, dar unii vor fi mult mai atenți la ceea ce văd pe traseu, nu la ceea ce trebuie să obțină în final.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa la soluții care se împlinesc de la sine doar pentru că puterea este acum mult mai mare decât altădată. Gândurile pe care le avem acum au nevoie de puțină disciplină.

Ne situăm pe o poziție conflictuală. Indiferența este un fel de subterfugiu. Prea multă duritate nu rezolvă problema, ci ne acutizează sentimentul că suntem și de acum încolo victime. Apare un conflict pe care nu-l putem rezolva. A fi spectator este o veritabilă artă. Educația contează mai mult decât pare la prima vedere.

În dimineața acestei zile Mercur își va reveni la mersul direct, după o perioadă de aproximativ trei săptămâni de retrogradare. La puțin timp, în mijlocul zilei, Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Fecioară și va trece pe zodia Balanță. Vorbim, așadar, în prima parte a zilei, despre o situație conflictuală pe care încercăm să o gestionăm fără a provoca pe nimeni. Faptul că Mercur își încheie tranzitul său retrograd pe zodia Vărsător este un semn de progres, de avantaj, de succes, dar și o dovadă că putem să ne echilibrăm emoțional pentru a deveni mai creativi. De asemenea, și atitudine afectivă se modifică, în sensul că reținerile pe care un partener, un colaborator, un asociat sau un coleg le-a avut vor fi mult mai ușor de înțeles, de respectat și de promovat. Astfel, vorbim pe 10 martie despre o formă de creativitate care trebuie să combată anumite prejudecăți ce au fost cultivate în săptămânile din urmă prin științe umaniste, prin științe ezoterice, prin abordări transdisciplinare. Dacă nu ar fi să ne amintim despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei săptămâni am fi simpli spectatori la unele întâmplări absolut frumoase, spectaculoase, care nu au nimic de-a face cu indiferența, care nu ne duc spre răzbunări gratuite și care nu ne solicită foarte mult. Faptul că în mijlocul acestei zile Luna trece pe zodia Balanța este un avantaj foarte mare pentru oamenii care caută să se exprime în modul acesta. Conflictele de acum vor fi supuse unui examen foarte strict, adică ele nu ne vor mai pune în dificultate invocând acele întâmplări legate de inconsecvență, răceală sufletească, secret. În plus, faptul că această retrogradare se încheie, înseamnă și revenirea la o formă de normalitate în ceea ce privește comunicarea și respectul față de valorile celorlalți. În ultimele trei săptămâni mulți s-au simțit victime, deși nu erau, iar acum au ocazia să se exprime de o manieră corectă, instituțională, vocațională și amabilă. Pentru că vorbim despre o poziție a lui Mercur pe zodia Vărsător, vorbim și despre un izvor interesant, despre o sursă frumoasă din care un om educat își poate extrage o putere teribilă cu care poate interacționa altfel decât a făcut-o în ultimele săptămâni. Astfel, schema personală comportă o schimbare, una care este în armonie cu deviza săptămânii, cea care ne spune că avem o prioritate, cea a creativității care va fi probată prin frumos.
Prin urmare, 10 martie ne vorbește despre succesul pe care îl obținem prin redresare. Pentru mulți, redresarea de acum nu pare a fi ceea ce a fost până acum. Ea va întruchipa speranța unei noi asocieri, a unei noi prieteni, a unei legături care ar putea să treacă dincolo de prejudecățile trecutului. 10 martie este și ziua care ne arată că prejudecățile sunt foarte periculoase și tocmai de aceea ele trebuie depășite, respinse sau încadrate într-o zonă asupra căreia să revenim peste ceva vreme cu un instrument eficient de vindecare. Pentru că în această săptămână Mercur va mai sta pe zodia Vărsător, putem vorbi despre acțiuni lucide, dar după aceea va fi nevoie să ne întoarcem către o structură emoțională pe care acum o considerăm echilibrată. De aceea, revendicările care vin spre noi în prima parte a zilei nu sunt decât niște reminiscențe ale unor întâmplări teribiliste. Conflictele pe care nu le putem rezolva în această zi nu sunt imposibile, ci doar unele care au nevoie de mai mult timp, de mai multe resurse pentru a putea fi rezolvate. Dacă avem suficient de multă disciplină încât să observăm lucrul acesta înseamnă că suntem deja pe o pistă ascendentă, înțelegem deja care ne sunt nevoile, care sunt puterile ce ne ajută să ne ridicăm deasupra unor probleme sociale conturate în ultimele trei săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că un conflict este un semn de dizarmonie. Pe 10 martie un conflict este un simplu obstacol. Dincolo de el nu există nimic.

Descoperire. Patimile sunt sublimate. Escesele sunt temperate. Temerile mari sunt confirmate, iar cele mici infirmate. Lucrăm mai bine. Dialogul este îmbunătățit. O îndoială oprește o cercetare. Se schimbă tactica. Ostilitățile sunt înțelese mai bine. Avem nevoie de o împăcare, dar ea nu vine din exterior. Clemență greu de acceptat și de înțeles.

11 martie ne pune în fața unei întâmplări absolut triste. Avem de-a face cu o formă de separare pentru care nu suntem pregătiți deocamdată, pe care nu am anticipat-o și despre care nu știu nimic. Relația proastă pe care Chiron și Axa Dragonului o definitivează în seara acestei zile scoate în evidență atitudini prostești, impulsuri negative, o educație greșită pe care suntem dispuși să o folosim ca și cum face parte dintr-o structură pozitivă, ca și cum este o îndemânare pe care propria personalitate a dus-o mult mai departe, ca expresie a unei evoluții, ca expresie a unui avantaj. Faptul că acest asteroid are acum o relație destul de proastă cu Axa Dragonului, dar buna cu Soarele și cu Jupiter arată că elementele sociale, cutumele, elementele de educație care sunt legate de piedici sau de restricții sunt acum într-o lumină proastă în timp ce elementele personale, cele care nu au fost deocamdată testate, cele care sunt în raport cu elementele noi, de tehnologie, au un avantaj teribil. Vorbim, așadar, despre o zi a subiectivității, care caută să sublinieze că nevoia de confort vine prin asociere, prin subjugarea nevoilor celorlalți, prin invocarea unor motive de asociere care până acum au fost refuzate pentru că, din punct de vedere social, altele erau prioritățile. Acum, pentru că există această presiune pe descoperire, pe patimă, pe acuzații legate de incapacitatea de a obține performanță în domeniu stabilit, ajungem să ne gândim și că, poate, relațiile simple ar putea să ne ofere rezultate mult mai bune decât am putea obține pe alte căi. Coborând acest nivel, înțelegem că este nevoie pe 11 martie de o formă de împăcare, de toleranță, de renunțare la acele pretenții care le-au creat celorlalți probleme. Acum avem ocazia să vedem care ne sunt erorile, fie că sunt cele legate de limbaj, de conținut, De miros, sau de alte elemente care țin de o didactică ce nu este accesibilă omului comun.
Prin urmare, 11 martie ne vorbește despre senzații care ne duc spre tărâmuri noi. Avem ocazia acum să înțelegem de ce situațiile conflictuale au fost atât de intense și de ce liniștea nu ne-a oferit confortul pe care l-am dorit. Împăcarea este acum un semn de vindecare doar dacă are legătură cu creativitatea, frumosul, doar dacă aceste elemente pe care le invocăm sunt semne ale unor soluții sociale absolut remarcabile. Bucuriile de acum vor fi de durată dacă ele sunt juste, valoroase, echilibrate și încărcate de acel sentiment al dreptății pe care ni l-am dorit în ultimele săptămâni. 11 martie este o zi care cercetează îndoiala pentru a vedea cât de multă nevoie avem de încredere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce ne sugerează ca fiind înțelegere obișnuită, curaj sau dragoste. Chiar dacă 11 martie este o zi tensionată, ceea ce vine prin dragoste creează, nu distruge.

Excese abordate împotriva celorlalți. Mimetism. Se accentuează drama unui om neînțeles. Se discută mult despre sentimentul de nesiguranță, dar nu se face nimic în sensul acesta. Aventură suprimată de frică. Refuz. Comunicare deviată de un interes ascuns. Pierderea unui bun ne trezește la realitate.

În mijlocul acestei zile Luna va încheia tranzitul sau prin zodia Balanță și va trece pe Scorpion. Asta înseamnă că va trebui să definitiveze careul cu Saturn care se afla de ceva vreme pe zodia Capricorn. După aceea va trece prin opoziția cu Uranus și prin trigonul cu Capul Dragonului. În felul acesta, ziua devine una care se opune exceselor, care ne îndeamnă către aventură, care ne pune în dificultate, doar pentru că este nevoie să ne identificăm acele probleme pe care până acum le-am ascuns pentru că ni s-au părut mult mai importante conflictele sociale decât cele personale. Mijlocul săptămânii ne scoate în evidență acea creativitate care poate fi valorificată prin rezolvarea conflictelor personale, prin înțelegere sau prin toleranță. Conflictele personale sunt pe 12 martie semne ale unei aventuri pierdute, dovezi ale faptului că oamenii slabi nu reușesc niciodată să fie văzuți, înțeleși sau tolerați. Astfel, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o pierdere pe care schema acestei săptămâni o conține. Avem o Lună care trece pe zodia Scorpion și care ascunde o tensiune, tocmai pentru că ne pune în fața unei relații tensionate cu Uranus și pozitive cu Axa Dragonului. Avem, astfel, în față o problemă de aventură care, în aparență, ar trebui suprimată prin frică, dar care, până la urmă ține, pentru omul educat sau pentru cel care lucrează cu energia ori care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală, de o zonă profundă, cea care nu ține neapărat de aventură, cât de disciplină. Chiar dacă cea mai mare parte a zilei Luna se va afla pe zodia Balanță, trecerea sa pe zodia Scorpion schimbă cumva direcția, dar și vibrația zilei. Astfel, vorbim despre o aventură care nu trebuie să se termine în această săptămână pentru că ea pornește dintr-o formă de creativitate ce are nevoie de mai mult timp pentru a fi pusă în valoare. Frumosul care pornește din 12 martie este unul absolut spectaculos, indiferent că este legat de interacțiune, de relații între oameni, de amintiri sau de fapte concrete. Ceea ce se întâmplă acum ține de o formă de aventură care sfidează frica și care îl ajută pe cel în cauză să treacă dincolo de ceea ce i-a inspirat până acum o groază teribilă.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre erori pe care am putea să le depășim prin prietenie, prin asocieri frumoase, prin acele atracții la care ajungem doar dacă îndeplinim anumite condiții. Este foarte posibil ca una din condițiile pe care trebuie să le îndeplinim să fie aceea de a pierde un bun, de a fi limitați la o anumită formă de comportare, de a fi respinși dintr-un cadru. Dacă nu rămânem blocați în frică atunci realizările pe care le obținem în urma acestor episoade sunt unele foarte frumoase. De asemenea, depășirea acestui obstacol legat de frică, de instabilitate, este un semn de maturitate care nu va reuși, de-a lungul următorilor ani, să combată o formă de deviație pe care până acum doar am criticat-o, despre care nu am știut nimic și pe care nu am putut să o anulăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că omul simplu este și prost. Ceea ce este simplu, astăzi, este rezultatul unui progres ce nu poate fi înțeles decât de un om foarte profund.

Instabilitate. Elementele vechi se transformă pur și simplu în elemente noi. Participăm la evenimente pe care nu le înțelegem. Sarcini suplimentare obositoare. Direcțiile favorabile nu sunt și corespunzătoare scopului. Se reconfigurează un traseu existențial. Grija că o despărțire este pe punctul de a se împlini tulbură apele. Interesul unui om mic zdruncină interesul meu mare. Nu apreciem exemplele celorlalți. Avem nevoie de productivitate.

Luna se află acum în plin tranzit prin Scorpion, împlinind în cursul acestei zile trei aspecte: o opoziție cu Venus, un sextil cu Marte și un trigon cu Marte. Spre seară, Marte va definitiva un careu cu Junon, aspect pe care l-am integrat și în analizele pe care le-am făcut și zilelor anterioare. Vibrația momentului ne vorbește despre speranță, dar nu despre acea componentă care ne ridică spre o zonă fină, rafinată, ci despre efortul de a menține speranța pe linia de plutire. Astăzi ni se cere să fim eficienți, dar și drepți, curajoși și sensibili. Elementul central al acestei configurații astrale este o tensiune care încearcă să ne devieze de la un traseu, să ne spună că valorile pe care le-am promovat până acum nu sunt corecte și trebuie schimbate. Cei care rezistă la această schimbare brutală sunt oamenii care au învățat să-și controleze interiorul, au învățat să fie liniștiți în furtună, să aprecieze valorile tradiționale, ceea ce au învățat de la părinți, de la prieteni, de la oameni pe care ii iubesc. Cu alte cuvinte, ecuația astrală a acestei zile ne invită la simplitate, la acea simplitate la care niciodată nu se ajunge ușor. Este adevărat, noaptea de joi spre vineri va fi puțin cam agitată, la fel de agitată se anunță și noaptea de vineri spre sâmbătă, iar lucrul acesta primește ca suport o energie frumoasă care se consumă în timpul zilei. Fără o anume maturitate vom avea impresia că aceste bucurii sunt lipsite de valoare, de importanță. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziuni astrale, știm că, adeseori, lucrurile simple sunt cele mai valoroase.
Prin urmare, 13 martie este o zi dificilă, când suntem convinși că orice solicitare vine de pe o listă suplimentară, că totul se adaugă la ceea ce aveam deja în minte că trebuie făcut. În realitate, aceste invitații la a face ceva sunt, de fapt, elementele care ne salvează dintr-un mecanism trist și obositor care ne consumă o mare parte din putere în mod gratuit. Oamenii mici, prin caracter sau prin educație, sunt cei mai gălăgioși acum. Ei zdruncină interesul celor care sunt mari, prin caracter și educație, iar lucrul acesta poate fi temperat prin raportarea la marile exemple de viață. Cei care ajung să tempereze aceste energii sunt, la rândul lor, oameni care lasă în urmă un frumos exemplu de viață.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după interes. Interesul, fără a fi raportat la nevoile celorlalți, este doar expresia egoismului.

Sensibilitate. Expresii care trec dincolo de lucrurile comune ne înnobilează. Interes pentru a ordona, administra, folosi. Un om mic râvnește la bunul celui mare. Transformare prin eficiență. Cuvintele înnobilează. Concentrăm pentru a da durabilitate, dar stricăm. O informație greșită ne zăpăcește. Mesajele bune sunt puse în aplicare cu un anume sacrificiu. Decădem prin înșelare asupra persoanelor, nu asupra lucrurilor sau demersurilor.

Relația bună dintre Marte și Neptun, cea care se consumă în mijlocul acestei zile și care a fost activă și în săptămâna anterioară, ne vorbește despre acele sentimente concentrate pe care ar trebui să le luăm în considerare. În mare parte, nu doar datorită acestui aspect, ci și datorită celorlalte, ziua este una frumoasă care ne invită la transformare, la evoluție și la înțelepciune. Experimentăm astăzi o formă de veselie, de bucurie pe care o vom considera mai intensă în a doua parte a zilei. Această stare crește prin intermediul informației. În prima parte a zilei informațiile care vin spre noi au un caracter confuz și încercarea de a elucida face ca a doua parte a zilei să ne ajute să evităm căderea în stări proaste, adoptarea unor decizii greșite sau zăpăceală. Și această zi, dar și următoarea, sunt episoade când putem construi atât de mult prin stare și cuvânt încât să vedem, la modul practic nu teoretic, că suntem făuritorii propriului destin. Există o sensibilitate aparte care ne cuprinde acum și care ne ajută să punem ordine în viață, fără a pierde nimic din frumusețea și farmecul pe care îl presupune jocul, destinderea, bucuria. Trecem astăzi de la sârguință, de la consum pentru a afla adevărul, la bucuria de a ignora un adevăr care înrobește, care apasă, care întristează.
Un alt element important al acestei zile este cel legat de creativitate. Prin creativitate înțelegem că puterea cuvântului trece dincolo de elementele comune ale vieții. Astăzi suntem în stare să construim, în bine sau în rău, după puterea cuvântului, după ceea ce punem în cuvânt, după forța pe care suntem dispuși să o consumăm pentru a crea.
Prin urmare, 14 martie ne vorbește despre aparențe, despre rolul lor, despre impactul pe care anumite mesaje în care credem foarte mult îl au asupra vieții obișnuite. Dacă decădem prin ceea ce nu putem controla vom fi mai înșelați de oameni, de situații sau chiar de noi înșine. Această relație frumoasă dintre Marte și Neptun ne vorbește și despre necesitatea sacrificiului. Transformarea pe care ne-o dorim, ceea ce urmărim să atingem sau să devenim nu poate fi obținut decât dacă ceva se consumă complet, decât dacă ceva moare. Dar trebuie să fim conștienți că acest sacrificiu este cerut implicit ca o plată. La el ajungem pentru că înțelegem valoarea sa, alegem în mod implicit să facem lucrul acesta. Nu ne garantează nimic că dincolo de el vom avea soluția. Poate nu este suficient. Poate va fi nevoie de mai multe episoade de genul acesta. A merge pe cale implică și un astfel de risc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne considera înnobilați doar pentru că starea de spirit se schimbă în a doua parte a zilei. Ceea ce se schimbă înnobilează prin ceva concret, nu prin ceva volatil.

Speranțele sunt transpuse în realitate. Convingerile ne mențin buna dispoziție. Planurile sunt luate în serios. Test. Aventuri scăpate de sub control. Educație prin înțelegerea cenzurii. Pierdem un bun, dar consolidăm un ideal. Seriozitate pusă la îndoială.

Relația bună dintre Uranus și Capul Dragonului care se definitivează în dimineața acestei zile nu este doar o trăsătură a momentului, ci și una a perioadei pe care o traversăm. Ea face referire la anumite crize de identitate pentru a-i arăta omului obișnuit că poate mai mult, pentru a-l convinge să-și lase din acel confort ciudat, pentru a avea curajul să piardă ceva ca în locul gol Universul să pună ceva mult mai valoros. În spațiul astral al acestei zile își face loc speranța, dar altfel decât am regăsit-o în zilele anterioare. Ea vine aproape de noi prin convingerile care ne mențin starea sufletească bună, nu prin consistența stării în sine pe care se susține răul, ci prin comanda dată de cel în cauză. Acest aspect, cumulat și cu faptul că, spre seară, Luna va împlini un careu cu Neptun, face trimitere la cenzură. Astăzi trecem un test important legat de autocontrol, de adaptare la o cerință exterioară fără să ne dăm seama că viața ne pune la încercare. Nu va fi nicio problemă dacă astăzi pierdem un bun pentru că această pierdere pe care o acceptăm ne garantează că un ideal găsește în noi un teren fertil și că împlinirea sa poate fi posibilă.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre o formă de realism pe care de puține ori o experimentăm. Noi credem că realismul înseamnă să te raportezi doar la elementele pe care le vezi cu ochii fizici, nu și la celelalte cu care interacționezi (emoții sau prin alte energii personale). Vibrațiile astrale ale momentului ne consolidează convingerile personale, cele care țin de educație, de putere, de curaj, dar nu prin demonstrație de forță, ci prin baza unui comportament corect. Uranus în zodia Taur este o mare încercare pentru noi toți pentru că amestecă valorile, dar nu ne garantează că rezultatul este ceva mai bun decât a fost, dar dacă participăm la tot acest proces ca un magician, dacă facem parte din această schemă fără a ne pierde mințile atunci putem crede că toată această degringoladă, toată această zăpăceală, de această dată prezentat într-o formă bună, ca o victorie, ne ajută să devenim oameni mai buni decât am fost. Nu există nicio garanție că acest rezultat bun se va împlini, cu atât mai mult cu cât seara acestei zile va veni cu o notă ușor neplăcută, cu rememorarea unor frustrări mai vechi când am crezut în idealul de acum și când am văzut, din aproape în aproape, cum acesta se năruie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite să visăm, de a ne permite libertatea de a alege altceva decât ne dictează o persoană toxică, un mediu social, chiar societatea în ansamblu. Fiecare este răspunzător pentru propriul destin. Dacă alegem greșit pentru că am fost influențați este tot vina noastră, este doar greșeala noastră.

5 thoughts on “9 – 15 martie 2020

 1. Ana spune:

  Imi plac tare mult comparațiile pe care le faceți in analizele dumneavoastra,dar si mai tare ador când gasesc câte un proverb,parcă mă ajută să înțeleg mai ușor totul( sincer vorbind analizele dumneavoastră sunt complexe,metaforice si trebuie multa atenție pentru a înțelege esența).
  Tocmai de aceea îndrăznesc să vă rog daca vreți să ne spuneți un proverb doar pentru ziua de 14,pe mine m-ar ajuta foarte mult.Este o zi esențiala pentru evolutia mea viitoare(la ora 12 sustin examenul) si cu toate ca stapanesc bine teoria am ceva emotii.

  1. „În iubire nu este frică, ci iubirea desăvârşită alungă frica, pentru că frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desăvârşit în iubire.” (Ioan 4:18)

 2. Ana spune:

  Da,da,da!Gândurile mele „fug pe câmpii” uneori.

 3. paula spune:

  Misterul a fost deslusit ! Sunt momente cand CEVA ma implineste,ma intregeste,ma face bucurie ! In aceste momente nu mai am nevoie de nimic altceva ,am totul ! Din pacate sunt si momente cand raman singura ,fara ajutor,Ceea ramasa singura ,fara sprijin, nu este suficient de puternica sa astepte , sa rabde ,sa infrunte… si fuge repede la Gheorghita , sa beneficieze si de ajutorul lui …Vai , vai…ce rusine !!! M am gandit sa impartasesc cu dvs si acest aspect…sper sa nu va deranjeze !Multumesc pentru sprijinul dvs neconditionat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.