16 – 22 martie 2020

16 – 22 martie 2020 este săptămâna defensivei care acuză, a dramei care minte, a bunătății care parazitează și a înțelegerii unui secret care ne ajută în alegerile următorilor ani. Această săptămână ne pune în fața unor probleme de decizie care sunt, de fapt, rezultatul unor decizii mai proaste pe care am încercat să le reparăm și, în timp, acestea s-au lipit unele de altele și au părut mai puternice. Acum ele sunt văzute separat și trebuie abordate separat. În fața acestei realități mulți bat în retragere, iar această retragere îi acuză, le arată că au defecte pe care au încercat să le ascundă, nu să le repare. Desigur, nu sunt vinovați că au încercat să ascundă un defect, că poate nu au fost pregătiți să le repare, dar dacă nici în această săptămână nu privesc adevărul în față și nu își recunosc vina, acolo unde există, acolo unde este prezent defectul, înseamnă că sunt în fața unei drame care i-a mințit și altădată și care îi va minți și în această săptămână, dar și în următorii ani, până în primăvara anului 2023. Secretele momentului sunt cele care ne arată că ființa umană este plină de surprize. Chiar dacă nu am putut rezolva multe lucruri în lunile din urmă sau în anii din urmă faptul că suntem acum atenți la un mesaj corect arată că înțelegem noțiunea de obstacol, de misiune imposibilă, de limbaj dificil sau de sacrificiu. Ceea ce parcurgem acum este o săptămână încărcată de mari evenimente astrale, unele dintre ele adresându-se sectorului personal, dar sunt și câteva care depășesc această zonă. Aceste elemente care merg spre dimensiunea socială se vor concretiza spre sfârșitul săptămânii, în ultimele trei zile, perioadă care conține și trecerea lui Saturn pe zodia Vărsător, unul din marile evenimente ale anului 2020. Este o săptămână a mesajelor frumoase pe care suntem tentați să le interpretăm greșit pentru că nu le înțelegem, pentru că există un spirit de aventură bazat pe criză, reacții bruște, pe căutări care nu sunt înțelese, pe o seriozitate bazată pe compromis, abuz, șantaj.
Trecerea Soarelui pe zodia Berbec, adică împlinirea echinocțiului de primăvară de vineri, 20 martie, este un semn bun, de succes, de progres, este o invitație la a ne desprinde de gândurile care ne destructurează. Aceste gânduri se destramă ușor însă este nevoie să avem o viziune de ansamblu asupra întregii perioade, să nu ne raportăm doar la ceea ce se întâmplă pe moment, doar la ceea ce auzim de la câteva persoane cu care interacționăm pe moment. Apoi, din capul locului, trecerea lui Saturn pe zodia Vărsător, eveniment ce se va consuma în dimineața zilei de duminică, 22 martie, ne aduce în fața unor episoade spectaculoasă. De acum și până în martie 2023 vom primi mesaje care vor fi, pentru o perioadă, înșelătoare, iar pentru altă perioadă obositoare.
Dacă ajungem în acest punct cu curiozitatea omului care ar vrea să înțeleagă ceea ce se întâmplă cu el, atunci deschidem o parte interesantă pentru un bine și mai mare, iar instabilitățile predispuse de această nouă poziție nu vor fi periculoase, ci doar mici provocări care ne vor ajuta să înțelegem care este direcția în care se deplasează omenirea, cum anume se schimbă lumea.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi puternici în convingerile pe care le avem. Fluctuațiile de acum sunt doar un vânt puternic care trebuie să smulgă ceva. Dacă nu smulge după ce misiunea sa se va încheia, nu va mai ști nimeni de existența sa.

Disconfort. Recuperarea energiei este o prioritate. O surpriză schimbă. Durere confirmată, dar ascunsă. Evoluție prin iertare. Seriozitatea duce spre o realizare ce părea imposibilă. Limbaj adaptat contextului.

Începem această săptămână cu un episod neplăcut. Luna se află într-o dispunere foarte proastă cu Soarele, iar Mercur va intra pe zodia Pești. Spre seară, Luna va trece pe semnul exilului său, pe zodia Capricorn, ceea ce înseamnă o poziție foarte importantă legată de acceptare, efort sau disciplină. Ceea ce gândim acum se va pune în practică în săptămânile următoare, dar asta nu înseamnă că putem trece dincolo de o limită a disciplinei sau a limbajului, că putem să închidem inima față de iertare, față de toleranță sau față de dragoste. Sunt multe semne care ne îndeamnă să batem în retragere, să ne ducem către o peșteră pe care am căutat-o în anii din urmă și nu am găsit-o și pe care credem acum că o vom găsi foarte repede. Trăim în momentul de față o dramă foarte interesantă care scoate la lumină o durere ascunsă pe care, dacă o rezolvăm, ajungem la iertare, nu la acea iertare pe care să o oferim celorlalți, ci la acea iertare pe care să o primim pentru că am reușit să ne adaptăm unor condiții care sunt construite în afara orgoliilor. În felul acesta, putem vorbi în momentul de față despre adaptarea la anumite condiții exterioare care nu țin doar de limbaj, care țin și de anumite mesaje pe care le primim, spre exemplu, în timpul somnului, care ne sunt sugerate de persoane pe care nu le apreciem, pe care le citim din comportamentul celorlalți. În felul acesta, înțelegem că momentul de față ne oferă accesul la o dimensiune nouă, chiar dacă este subiectivă, la ceva neplăcut care în timp ne va provoca anumite neplăceri, care ne va face să ne gândim doar la faptul că acum am selectat ceea ce este rău. De altfel, întreaga săptămână ne vorbește despre o formă de dramă, defensivă, de o durere a mințit pe care nu am înțeles-o în ultimii ani și pe care nu vom reuși să o înțelegem nici în această săptămână decât dacă ne întoarcem către bunătate. Dacă ne întoarcem către bunătate vom avea acces la a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne spune că suntem într-un moment foarte important al vieții când putem înțelege un secret. Acum, fiecare, în funcție de dimensiunea pe care și-a ales-o, explorează un secret mai mare sau mai mic. Cert este că adevărul pe care îl primim acum este un fel de împlinire a unei mari așteptări.
Prin urmare, trecerea lui Mercur pe zodia Pești și împlinirea Ultimului Pătrar face referire în această zi la o dramă personală pe care o vom înțelege puțin mai târziu, atunci când vom fi puțin mai romantici, adică peste câteva săptămâni sau când vom fi puțin mai curajoși, adică peste câteva luni. Astăzi avem curajul să ignorăm persoane care ne spun adevărul în față doar pentru că ni se pare că mesajul este prea convențional, nu este adaptat realității, nu corespunde solicitărilor pe care le avem, nu este pe vibrația sufletului personal, ceea ce ni se întâmplă acum ne lasă impresia că vom fi expuși la consecințele dureroase și tocmai de aceea încercăm să adaptăm toată această dramă condițiilor prezente apelând la un alt limbaj. Limbajul va fi plăcut doar spre seară. În prima parte a zilei el nu ne va ajuta cu nimic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la tipul de curaj pe care-l preferăm. Unii vor prefera un curaj lipsit de emoții, alții unul care îi duce către zone foarte întunecate, retrase, ascunse. Întotdeauna, cum bine știm, calea de mijloc este cea mai bună.

Pedeapsă pentru lucrurile pe care nu le înțelegem. Suntem inspirați de ceea ce este puternic și trebuie analizat. Se face apel la o structură psihică nouă. Dificultăți de înțelegere. Depășirea unui obstacol prin acțiuni în forță. Balans între bine și rău.

Trecerea Lunii peste Coada Dragonului este un element foarte delicat al acestei săptămâni tocmai pentru că la puțin timp după aceea va trebui să se definitiveze două careuri periculoase, unul cu Chiron și celălalt cu Luna neagră. Trecem astăzi prin dificultăți de înțelegere, prin refuzuri, prin accidente la care ajungem pentru că persoanele cu care suntem implicați nu contează, pentru că avem prea multă pasiune, prea multe orgolii, pentru că dorim să depășim anumite obstacole fără să ținem cont de nimic. Vom încerca astăzi să ținem cont de echilibrul dintre bine și rău, însă rezultatul nu va fi unul mulțumitor. La sfârșitul zilei ne vom simți bătrâni, lipsiți de energie, acuzați de lucruri pe care nu le-am făcut sau nu le-am gândit, periculoși. Este clar că valurile momentului sunt cele care trebuie să treacă printr-un proces de sublimare, de schimbare, pentru a lăsa în urmă ceea ce este senzațional sau ceea ce acuzăm în mod gratuit. Depășirea obstacolelor pe 17 martie nu se face prin acțiune în forță. Cine apelează la astfel de metode greșește. Astăzi avem nevoie să fim inspirați, chiar dacă asta înseamnă să consumăm mult de la sine sau să facem trimitere la metode pe care, folosindu-le, să ne compromitem și mai mult cu orgoliile momentului.
Prin urmare, a doua zi a săptămânii ne pune în dificultate atenția și înțelegerea. Astăzi vom fi grăbiți, agitați, lipsiți de acel sentiment al protecții pentru că anumite valori pe care le-am înțeles parțial sau poate nu le-am înțeles corect ni se par mult mai interesante. Pe de altă parte, ni se par mult mai interesante și anumite răzbunări pe care le vom face în spatele unei perdele impermeabile. Oamenii slabi se vor simți astăzi puternici prin cuvintele obraznice pe care le aruncă asupra celorlalți, prin ceea ce cred că trebuie analizat, folosit împotriva celorlalți, utilizat ca un instrument de tortură. Dar noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziune astrale, știm că de fiecare dată când Luna trece prin Coada Dragonului ne întâlnim cu propriile drame. La unii sunt mai intense, alții mai puțin intense. În funcție de cât de mult am vrut să rezolvăm până acum, în felul acesta ne vom trăi complexitatea și suferința unei vieți neîmplinite. În funcție de aceste două elemente alegem să-i chinuim pe ceilalți sau să-i ajutăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că depășirea obstacolului cere utilizarea oricăror metode.

Exprimare dificilă. Acces la un ideal nou. Trecem dincolo de un obstacol pentru că dovedim răbdare și disciplină. Moralitatea este o opțiune bună. Avem o poziție bună față de un adversar pe care l-am mai învins și altădată. Respect față de valorile celorlalți. Ne deranjează ca un apropiat ne ascunde ceva. Misterul ne slăbește de puterea în care am crezut cel mai mult.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn și va avea de împlinit astăzi 5 unghiuri. Trei dintre ele sunt conjuncții, așa cum ne-am obișnuit de mult timp, cu planetele din Capricorn, adică Marte, Jupiter și Pluton. Vorbim astăzi despre un succes prin asociere, însă acesta nu ne va ajuta să trecem dincolo de greutățile care ne-am dat bătăi de cap în zilele anterioare, care ne-au făcut să ne simțim obosiți, nemulțumiți sau revoltați pe ceva. Bunătatea acestei zile se va evidenția printr-o sensibilitate pe care vrem să o exprimăm, dar ni se pare că nu avem față de cine. În contextul acesta, putem vorbi despre o nevoie de aventură, despre căutarea celor mai bune metode pentru a ieși dintr-o dificultate, una fizică, musculară, una comportamentală sau una legată de exprimare. 18 martie este o zi a patimilor care nu au soluții și pe care cel în cauză și le trăiește intens. Faptul că Luna trece prin conjuncția cu Marte poate fi pentru cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală un semn de deschidere, un semn de decizie, de hotărâre categorică pe care să o considere un fel de piatră de hotar. În realitate, este un moment de oprire, de stop, o retragere către valorile personale și, ca o consecință, starea de spirit se va schimba în funcție de peștera în care omul alege să se ascundă. Cei care nu vor găsi acolo elementele așteptate își vor petrece restul săptămânii într-o agitație intensă. Nu trebuie să uităm că vineri, pe 20 martie, Soarele va părăsi zodia Pești și vom trece și prin conjuncția Marte-Jupiter. Ne așteaptă momente intense, de explozie, de provocare. Liniștea de acum nu trebuie să fie o retragere către durere, ci o retragere către adevăratele valori pe care le-am protejat, pe care le-am ascuns în cufere pentru a nu fi distruse de furtunile vremurilor.
Prin urmare, 18 martie este o zi care încearcă să ne convingă că suntem deja învinși, că pentru a supraviețui trebuie să ne retragem, să fim izolați, să ne despărțim de prieteniile care ne solicită, de oamenii care vorbesc mai mult decât putem auzi ori înțelege, de persoanele care ne cer să le facem anumite favoruri. În realitate, 18 martie este un test al răbdării, dar și unul al selecției pozitive. Astăzi ne întoarcem către ceea ce am apreciat cel mai mult. Dacă, retrăgându-ne, ajungem într-o stare mai dificilă, mai dureroasă, mai neplăcută înseamnă că asta am cultivat în săptămânile din urmă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea răbdare cu lucrurile mici. Dacă ceea ce este mic ne trezești emoții frumoase, puternice, rafinate atunci suntem pe drumul cel bun.

Ne întâlnim cu un conflict pentru care nu suntem pregătiți. Mintea ne duce către vigoare și ocrotire. Avem nevoie de protecție. Participăm la o formă de acțiune care seamănă cu represaliile mai vechi. Ne adâncim în mesajul pe care ni-l oferă un adversar. Suferința gratuită. Principiile trebuie reformulate.
În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Capricorn și va trece pe Vărsător, după care va avea de împlinit, în mijlocul zilei, un careu cu Uranus. Până în punctul acesta vorbim despre o desfășurare de forțe având ca motiv o nevoie de protecție. Participăm la anumite evenimente sociale pentru că avem impresia că această formă de manifestare, grupul în sine, evenimentul în sine, ne protejează de ceva. Ziua aceasta are o dinamică aparte, una care solicită mintea și îl îndeamnă pe cel în cauză să găsească soluții pentru a se situa la jumătatea distanței dintre bine și rău, dintre un compromis și o soluție minunată. Este posibil ca în a doua parte a zilei să trecem printr-un conflict care să nu provoace o anume suferință. Această suferință nu este reală, ci este o încercare. Ea este o încercare pe principiile care trebuie reformulate pentru că, în urma experiențelor pe care le-am avut în ultimele săptămâni, acestea au fost puțin viciate. Din nefericire, mare parte din această zi Soarele se va afla pe ultimul grad al zodiei Pești, ceea ce ne aduce o presiune destul de mare pe perspectiva evenimentelor, pe ideea de sănătate, pe ideea de echilibru. Va fi nevoie să gândim și să rămânem în această sferă a conținutului gândurilor fără a ne aștepta la o anumită finalitate. Avem nevoie de vibrațiile zilei următoare pentru a vedea dacă aceste gânduri au un final atât de complicat sau sinistru așa cum ni se pare acum.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre conflicte pe care le ducem cu noi și le ascundem pentru că ne temem de impact, răspunsul celorlalți, de mesajele pe care am putea să le primim de la aceste persoane care joacă un rol important în desfășurătorul demersului și cu care nu avem o relație foarte bună. Trecerea Lunii pe zodia Vărsător este un îndemn la acțiune, dar nu la o acțiune concretă, fizică, nu la a practica un sport sau la a face o anumită mutare fizică, ci la o deplasare către o altă zonă a idei. Ceea ce este astăzi adversar, mâine nu va mai fi. Avem nevoie să permitem deschiderea pe care o vom experimenta începând cu ziua următoare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi simpli în exprimare, dar calmi și foarte generoși în a transmite trăirea.

Deschidere. Aventură. Simțurile se trezesc la oralitate pe care am crezut-o uitată. Ne dorim, dar nu facem nimic pentru a ne împlini ceea ce ne dorim. Gândurile se destramă ușor. Exaltările sunt experimentate greșit. Spiritul de aventură trece printr-o criză ușoară. Avem nevoie de dragoste și de înțelegere. Căutăm repere noi. Succesul nu este un privilegiu, ci o șansă.

În dimineața acestei zile Soarele va părăsi zodia Pești și va intra pe zodia Berbec. Este un moment important, nu doar din punct de vedere astronomic, ci și astrologic, dar și social și comportamental. Suntem în fața unei deschideri, dar nu am fost pregătiți pentru momentul acesta decât dacă am luat în calcul recomandarea inserată zilei anterioare. Celelalte zile ne-au bulversat, ne-au scos în evidență o dramă pe care am gândit-o prea mult sau am trăit-o prea intens pentru a fi acum odihniți și pregătiți pentru o schimbare importantă. Cu toate acestea, faptul că Soarele împlinește un unghi foarte bun cu Saturn înainte de a-și încheia tranzitul său prin zodia Pești arată că suntem în continuare într-o etapă de tranziție. Saturn va intra pe zodia Vărsător în ultima zi a acestei săptămâni, în dimineața zilei de duminică, 22 martie. Până atunci suntem exonerați de orice obligație, dar îndemnați să folosim acest timp pentru a renunța la obiceiuri le vechi, pentru a ne întoarce către sentimentele frumoase, pentru a descoperi cât de important este curajul care nu are în el nimic agresiv, nu are orgolii și nici tupeu. Devenim sensibili la idealuri înalte, iar gândurile apăsătoare pe care le-am avut până acum se destramă ușor. Crizele nu au trecut încă și nici nu vor trece cu această săptămână. Faptul că se schimbă vibrația, că oamenii au mai mult curaj și mai multă atenție este o mare ușurare pentru ceea ce înseamnă mentalul colectiv. Este adevărat, în momentul de față acel spirit de aventură care ar fi trebuit să fie acum la cote foarte înalte rămâne în continuare în criză. Avem însă speranța că prin conjuncția Lunii cu Marte și cu Jupiter de pe zodia Capricorn această reținere de la aventură înseamnă și un proces de autoanaliză, și o sedimentare corectă a unor experiențe care, dacă ar fi fost dusă mai departe, ar fi produs niște rezultate periculoase. Deocamdată suntem într-o fază explozivă care poate fi reparată prin discernământ. Conjuncția lui Marte cu Jupiter este semnul întâlnirii unor lideri care decid în mod corect destinul unui grup, destinul unei națiuni sau poate chiar destinul rasei umane în ansamblu, chiar dacă fondul ne-ar spune acum altceva. Există și lideri înzestrați cu omenie. Evoluția nu stă însă în această decizie, dar momentul acesta este unul foarte bun. Peste ani secretul care prinde acum contur va deveni un fel de confirmare că lucrurile se construiesc în timp și nu avem nevoie de schimbări bruște, de reformulări, de modificări rapide. Timpul are propriul său mecanism care permite acestor situații să se desfășoare fără a li se pierde din integritate. Așadar, avem nevoie de încredere că bucuria de acum nu este distructivă, că retragerea nu este un semn de lașitate, că succesul nu este un privilegiu, ci o șansă.
Prin urmare, 20 martie este o zi care ne ajută să ne deschidem către gândurile bune pentru că acesta să nu se destramă, către oamenii puternici pentru ca aceștia să nu își piardă din forța lor, din încredere, către situațiile favorabile pentru a ni le întipărim în memorie și a face în așa fel încât să nu le uităm niciodată. Chiar dacă întâlnirea celor două planete pe zodia Capricorn ar sugera un entuziasm rezervat, avem nevoie de calm. Acest entuziasm este rezervat nu pentru că cineva îl constrânge, ci pentru că este nevoie de întoarcere la liniște, de renunțare la agitație și panică. Cel care reușește să meargă pe acest traseu va vedea că în spatele său se află, de fapt, nevoia de dragoste și de înțelegere. Soarele pe zodia Berbec aduce o intensitate mare acțiunilor, o eficiență teribilă, dar lasă în spatele său, mai exact, neglijează, această nevoie de dragoste. Atunci când ea este completată vorbim despre o performanță absolut remarcabilă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi cum ar fi să fim liberi în spirit. A fi liberi în spirit înseamnă a face alegeri pe sentimente, pe moralitate, pe transcendență. Corpul, uneori, suferă atunci când este pus în fața unor asemenea decizii, dar dacă deciziile sunt corecte, dacă ele nu sunt adoptate ca o formă a unei minciuni spirituale, ca expresie a unui orgoliu spiritual, atunci oricât de greu este momentul de încercare el poate fi depășit.

Rămânem fideli vechilor reguli. Cel care este aspru nu decade. Trecem prin întâmplări surprinzătoare ce ne ridică deasupra unor pericole. Ne atingem scopul creionate în săptămânile anterioare. Răzbunarea nu este o soluție. Binele învinge prin simplitate. Ocrotire. La putere ajungem respingând influențele rele ale celor care nu s-au curățat de resentimente. Primim mesaje frumoase. Răspunsurile greșite sunt iertate. Avem șansa să devenim mai buni.

Relația bună pe care Mercur și Capul Dragonului o definitivează în seara acestei zile este semnul că suntem fideli unor reguli vechi, că nu suntem dispuși să schimbăm prea multe, deși credem că suntem în stare pentru că avem deja insuflat acest spirit al inițiativei ce ne-a fost oferit prin vibrația sintetică a zilei anterioare. Cu toate acestea, faptul că Luna va fi în a doua parte a zilei pe zodia Pești este un semn că anumite drame, anumite frământări nu ne lasă să gândim liber, nu ne lasă liber. Emoțiile creează întâmplări, întâmplările creează situații care pot fi foarte ușor puse pe seama unor conjuncturi, iar rezultatul nu poate fi unul ușor de dus în contextul acestei săptămâni. Suntem în săptămâna dramei care minte, a dramei care ne păcălește că ea este mai importantă decât sacrificiul care ar putea să ne ducă la un rezultat bun, chiar dacă nu este garantat. Ceea ce pare foarte ușor de obținut, chiar dacă asta presupune un compromis, este o problemă. În consecință, latura aceasta calmă pe care o experimentăm în special în a doua parte a zilei, nu doar prin relația lui Mercur la Axa Dragonului, ci și prin relația Lunii cu același element astral, ne spune că suntem într-o etapă de negare. Dacă rămânem pe această zonă a recomandărilor zilelor anterioare nu înțelegem de ce binele învinge prin simplitate. Nu toate argumentele acestei zile sunt bune. Ele sunt credibile, poate chiar interesante pentru că fac parte dintr-un sistem de valori, dintr-un sistem filozofic, că sunt explicate printr-o suită de raționamente cărora nu li se găsește nicio greșeală, dar când sunt raportate la viața omului, la ceea ce este simplu și frumos, ele se dovedesc a fi complet inutile. Așadar, problema acestei zile nu stă în a găsi adevărul, ci în a nu-l uita.
Prin urmare, 21 martie este ziua care ne atrage atenția asupra disciplinei mentale, asupra dorințelor de răzbunare pe care acum credem că ni le putem pune în aplicare mult mai ușor. Astăzi gândim în alți termeni și nu sunt acei termeni tocmai corecți. Chiar dacă avem răspunsuri greșite, acestea ar putea fi evitate, însă iertarea cu greu va fi înțeleasă așa cum trebuie. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că, spre seară, Luna din Pești va avea o relație interesantă cu Mercur și alta, la fel de interesantă, cu Uranus. Totul se bazează pe informații sau pe înțelegerea informațiilor, tocmai de aceea apelul la simplitate este cea mai bună soluție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu căuta răspunsurile la oamenii pe care îi vedem că sunt agitați, că au nevoie, la rândul lor, de clarificare. Dacă avem în jurul nostru un om calm să ne raportăm la starea lui, să vibrăm asemenea lui, să simpatizăm cu el. Omul calm este vindecarea acestei zile.

Descoperii surprinzătoare. Lumea se schimbă. Abia acum înțelegem că ne-am pregătit pentru ceva periculos. Mesajele sunt înșelătoare. Există o forță care ne corodează din interior. Sensurile bidirecționale sunt obositoare. Răzbunările sunt alese prea ușor. Avem nevoie să înțelegem de ce unele daruri trebuie respinse. Nu toate luminile vin de la răsărit. Renunțarea la un obicei, la o structură, la un mod de a gândi sau la o preocupare trebuie abordată cu mare atenție. Fără discernământ, neobișnuitul este un fel de destrăbălare.

În dimineața acestei zile Saturn își încheie tranzitul sau prin zodia Capricorn și va trece pe zodia Vărsător. Din nefericire pentru cei care cred că lucrurile se rezolvă prin această schimbare, acest tranzit este unul mai lung decât este de regulă, tocmai pentru că, prin retrogradare, din 2 iulie și până în 17 decembrie 2020 va tranzita din nou zodia Capricorn. Elementele care au nevoie de structură vor fi abordate din nou în am doua parte a anului, vor fi revizuite, reindexate, puse în fața unor soluții care au fost adoptate prea repede. Aceste soluții, ce ne par la momentul respectiv ca fiind adoptate prea repede, vor fi abordate de acum și până la începutul lunii iulie. Cele mai multe soluții rele vor fi adoptate în perioada de retrogradare a planetei Saturn, cea cuprinsă între 11 mai și 29 septembrie. Unele elemente de acum vor fi cumva reluate de la începutul lunii iulie și până la sfârșitul lunii septembrie, când Saturn, chiar dacă este retrograd, va fi pe domiciliu, pe Capricorn. Acest tranzit lung al lui Saturn pe zodia Vărsător se va încheia pe 7 martie 2023. Saturn pe Vărsător este promotorul ideilor absurde, animatorul schimbărilor ciudate care produc răni ce vor lăsat cicatrici ce nu vor fi șterse niciodată. Anumite curente ideologice, științifice, spirituale chiar dacă nu vor mai găsi adepți, ele vor rămâne mari exemple și, în timp, vor fi acordate de cei care sunt sensibili la aceste elemente dizarmonice. De asemenea, această poziție este una care strică ordinea în segmentul financiar, aduce fluctuații sau schimbări pe baza unor variabile ce nu au fost analizate corect în ultimii ani. În realitate, toate aceste lucruri neobișnuite arată că oamenii au cerut o schimbare, dar nu sunt pregătiți, iar această schimbare îi ia pe nepregătite, îi duce în acea zonă în care ar trebui să se comporte așa cum și-au dorit, dar o fac după metodele vechi. Cu Saturn pe Vărsător se va căuta întotdeauna un substituent, un vinovat, o persoană care să susțină cauza cuiva, care să promoveze o idee, care să mintă, un fals profet.
Prin urmare, sfârșitul acestei săptămâni înseamnă și începutul unei perioade care se va sfârși în primăvara anului 2023. Vor exista multe fluctuații, unele dintre ele ne vor aminti de trăsăturile pe care le-a avut acest început de an, în special primele două luni, iar lucrul acesta nu ne va fi pe plac. Din toată această perioadă de acum și până în primăvara anului 2023 cel mai greu este acest an. Vorbim de schimbări în zona geopolitică, de răzbunare gratuite, de daruri respinse în zona personală a vieții, de vieți ratate pentru că există un obstacol pe care cel în cauză nu îl poate trece. Acest obstacol a fost anunțat cu ani în urmă, prin diverse mesaje, toate încurajând discernământul și respectul față de valorile profunde ale vieții. Chiar dacă pare un clișeu, cei care au respectat din aproape în aproape recomandările mesajelor astrale vor fi protejații acestei perioade. Ceilalți se vor confrunta cu o formă de neobișnuit care îi va duce la dezordine. Își vor reveni abia după ce tranzitul lui Saturn pe Vărsător se va încheia, adică din martie 2023. Referindu-ne strict la vibrația acestei zile, ea vine să confirme faptul că anumite idei sunt legate de secrete, unele personale, pe care nu dorim să le împărtășim celorlalți, altele legate de dimensiunea socială care ne-au antrenat în tot felul de situații publice care ne îndeamnă acum la răzbunare sau la dramă. Lucrurile mici ni se par acum perfect justificate, altele parcă ne îndeamnă să facem mai mult, să adăugăm un plus de forță dramei pe care oricum nu am rezolvat-o în exercițiile psiho-emoționale pe care le-am parcurs în ultimele luni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa surprinși. Cei care caută surprinderea sunt oameni flexibili. Prin flexibilitatea pe care o dovedim acum și care va crește în săptămânile, în lunile și în anii ce vor veni ne vom proteja de mari distrugeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.