9 – 15 martie 2015

9 – 15 martie 2015 este săptămâna cunoașterii practice și a descoperirii puterilor ascunse. Vom avea parte în această săptămână de anumite conjuncturi astrale cu totul aparte care își unesc forțele pentru a ne ghida pașii pe calea adecvată sau pentru a ne oferi o experiență de viață cu adevărat importantă. În primul rând, Marte este personajul principal al acestei săptămâni pentru că are de împlinit un trigon cu Jupiter, marți, o conjuncție cu Uranus, miercuri, și un careu cu Pluton, joi. Apoi, vineri, Mercur va intra în zodia Pești și în aceeași zi Junon își va reveni la mersul direct pentru ca în ziua de sâmbătă, 14 martie, Saturn să-și înceapă mersul retrograd care va dura până la începutul lui august.
Cu toate că unghiurile împlinite cu Jupiter, cu Uranus sau trecerea lui Mercur în Pești ar putea să sugereze o înclinație către caracterul ideologic, o apreciere a relațiilor dintr-o altă perspectivă, poate chiar una afectivă sau mistică, săptămâna este dominată de îndemnuri către cunoașterea practică sau către a pune în practică acele experiențe de viață care până acum au fost ascunse într-o zonă anume a ființei, a subconștientului sau a vieții sociale. Pornind de la relația bună pe care Marte o are cu Jupiter și până când Saturn va intra în mers retrograd experiențele vor fi puternice și ele cer autocontrol și atenție. Acolo unde nu este autocontrol, acolo unde atenția este diminuată, dar mai ales acolo unde nu ne interesează disciplina sau respectul față de muncă se poate vorbi despre accidente, despre răsturnări de situație sau despre un abandon. Deși aceste unghiuri, de asemenea, ar putea să le vorbească oamenilor despre succes pe cale diplomatică, agresivitatea careului Marte-Pluton aduce blocaj, neputința de a depăși un obstacol, intransigență sau chiar declarații abuzive în care este invocat un motiv de confruntare, de dispută, de competiție sau chiar de luptă. Maniera în care este dus la îndeplinire acest deziderat agresiv n-are nimic de-a face cu războiul, că tot suntem în perioada în care se discută foarte mult despre acest lucru, ci are de-a face cu rezistența.
Cel care în această săptămână rezistă, adică nu-și vinde achizițiile, nu-și amanetează bijuteriile, nu-și pune casa gaj la bancă sau nu-și vinde prietenii pentru confortul de moment, ci în ciuda a ceea ce simte sau îl îngrozește merge mai departe, deci rezistă, este adevăratul învingător al momentului. Nu învinge acela care își însușește bunurile celorlalți, nu învinge acela care cade pradă agresivității careului dintre Marte și Pluton, ci acela care are inima caldă, acela care știe că iubirea, înainte de a fi sursă de inspirație pentru mulți filozofi, este cea care ne ține vie rasa, cea care dă sens existenței sufletești sau aduce cele mai frumoase motivații spre a exista. Cu alte cuvinte, această cunoaștere practică, atunci când este înnobilată de iubire, va ține cont de tot ceea ce am acumulat până acum și nu ne va dezveli de ceea ce este bun, ci de ceea ce este rău și inutil.
Cu alte cuvinte, toate aceste unghiuri care par aducătoare de ghinion sau care ne pot și păcăli că vom câștiga capital de imagine, la loto sau atenția cuiva se adresează în mod special patrimoniului personal, acela care trebuie așezat acum pe o altă bază, iar elementele sale într-o altă ordine pentru ca frământările sociale să nu ne zăpăcească și, în loc să scoatem din buzunar cinci lei pentru a ne cumpăra un obiect, să dăm ceasul de la mâna. Transformarea nu înseamnă să anulăm experiențele personale, să le îmbrăcăm în haine noi și să spunem că sunt animale de circ, ci a aprecia toate aceste experiențe ca făcând parte din ceea ce suntem în acest moment. Unele dintre ele s-ar putea să-și fi îndeplinit cu brio misiunea și atunci trec în planul secund, altele au nevoie acum de mai multă atenție. Unele dintre ele, prin folosire într-o altă situație sau conjunctură, ne vor accentua o senzație de durere, de neîmplinire ori ne vor răscoli amintiri neplăcute. Asta se va întâmpla de-a lungul acestei săptămâni și fie că este vorba de bucurie sau de necaz, fie că este vorba de sporirea patrimoniului personal sau de deposedarea de bunuri cu sau fără rost, acestea ne vor ajuta să ne descoperim puteri ascunse.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne strădui să fim deschiși nu în a spune din gură “Da” sau în a nu critica, tot din gură, ci de a ne folosi procesele mentale într-un mod mult mai flexibil. Chiar dacă multe din situații, obiecte sau persoane sunt recunoscute după rolul pe care l-au avut până acum, poate ar fi cazul să ne gândim că pot fi văzute și altfel. Succesul începe cu această modificare de atitudine.

Ameliorare prin cuvânt. Sunt preferate acțiunile simple. Raportul de forțe nu acceptă intervenția noului. Se strică o pace. Nevoia de liniște este alungată în viitor. Energia este pierdută în reproșuri. Se mimează armonia. Teatrul este un mod de a disimula conflictul intern.

Chiar din prima zi a acestei săptămâni vom vedea că lucrurile în acest interval de șapte zile se simplifică puțin. Chiar din noaptea de duminică spre luni, când Luna se va afla într-o relație bună cu planeta Mercur, vom constata că anumite situații se ameliorează și că lucrurile se simplifică, iar raportul de forțe dă semne că se echilibrează. Până în a doua parte a zilei, când Luna va intra în Scorpion, vom fi în Perioada fără direcție și vom avea ocazia să alimentăm toate aceste informații pentru a ne îmbunătăți condiția de trai și a transforma teatrul social în evenimente care ne avantajează sau ne îmbunătățește starea de confort.
Dacă luăm în calcul că Mercur se află acum pe ultimul segment al zodiei Vărsător și nu oricum, ci într-un report bun cu Luna, atunci relația tensionată pe care Luna o are încă de pe ultimul segment din Balanță cu planetele din Berbec arată că inteligența practică, dorința de a afla soluții miraculoase la probleme foarte complicate constituie, de fapt, și instrumentul prin care este modificată condiția de trai. În această zi nu doar avem idei, ci le vom și găsi echivalentul în planul concret și, în egală măsură, le vom așeza la baza unor episoade de durată.
În a doua parte a zilei, când Luna se va afla într-o relație proastă cu asteroidul Junon ce trece acum prin Leu, se va prefigura ceea ce se va consuma în ziua următoare când Luna se va afla în careu cu Jupiter. Suntem cuprinși de îndoială, de suspiciune, de o neîncredere față de lucrurile grandioase la care participăm. Ni se pare că totul este prea simplu pentru a fi adevărat sau este prea frumos pentru a dura. Aceasta este de fapt și ipostaza când omul își face rău singur, amplificând un conflict intern pe care nu-l poate acum, prin ecuația astral aferent acestei zile, să și-l rezolve. Va putea însă să îl conștientizeze și toată această energie a momentului s-o transforme în înțelepciune de viață. Unii se vor ocupa mai mult de reproșuri, vor privi prea mult într-un viitor incert și vor considera că aceasta este singura realitate. De aici și contradicția acestei zile care dă, din nefericire, un start negativ acestei săptămâni cu precădere celor care preferă să se hrănească cu pesimism. Nu optimismul ne salvează acum, însă pesimismul ne poate distruge pentru că oprește o transformare firească.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce în fața unor evenimente pe care să le privim din punct de vedere practic cu mai multă încredere cu mai multă tărie de caracter și cu mai multă determinare. Prin ceea ce ni se întâmplă astăzi învățăm să ne comportăm pentru că ecuația astrală aferent acestui moment are darul de a așeza evenimentele într-o ordine extrem de practică. Așa cum în aritmetică se respectă ordinea operațiilor, adică întâi sunt rezolvate înmulțirea și împărțirea, apoi adunarea și scăderea, la fel și în această zi, întâi sunt observate anumite procese, apoi sunt împărțite în categorii, în funcție de priorități sau de finalități. Asta înseamnă un consum suplimentar și la acest capitol mulți vor considera că această zi îi suprasolicită. Dacă rămân în acest stadiu, dacă nu se desprind de ceea ce-i sperie foarte tare, vor putea să-și recupereze o parte din energia care se risipește în îndoială.
Așa după cum vom constata, nu optimismul ne salvează din această situație însă persoanele care se lasă în voia suspiciunii, îndoieli, ființele care pun la îndoială informațiile care vin sub formă de recomandare sau de sfaturi, trăiesc astăzi un mare conflict intern, îndepărtându-se de armonie și preocupându-se doar de acuzații. Acuzațiile li se vor părea extrem de reale și singurele elemente care le furnizează informații pertinente.
Pentru că în mijlocul zilei Luna va trece în zodia Scorpion această înclinație spre analiză ar putea să depășească o limită superioară sau chiar bariera bunului simț și anumite persoane care, de felul lor, sunt dinamice, care se exprimă ușor sau nu țin cont de limitele celorlalți, s-ar putea să ridice tonul sau chiar mâna și să transforme această zi din atracție către spiritul practic pozitiv și constructiv, în interes pentru a arăta cât de dură și periculoasă poate fi viața. Este clar, nu avem nevoie de episoade de genul acesta de observație pentru că știm cat de dură și periculoasă poate fi viața, fie prin informațiile pe care le deținem deja, din ceea ce li s-a întâmplat celorlalți, fie din experiențele pe care le avem. Momentul acesta dominat în mare parte de Mercur din Vărsător nu trebuie folosit pentru a submina autoritatea cuiva sau a distruge un crez, ci pentru a proteja și conserva un bine pentru a-l folosi pe mai târziu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu mima armonia, ci de a ne bucura de ea atât cât există, cât se desfășoară în mod real. Minciuna amplifică astăzi un conflict intern care ne va domina spectrul percepțiilor toată săptămâna.

Este combătută o teamă. Sentimentul prinde aripi. Valorile ancestrale sunt privite prin victorii. Calitatea gândirii este judecată. Se promovează o valoare. Uitarea atinge lucrurile importante. Generozitate. Ambiție. Plăcerile sunt plătite scump. Prea multă inițiativă acolo unde sentimentul este restrictiv.

Momentul în care Marte și Jupiter se află într-o relație foarte bună înseamnă pentru oameni și ipostaza în care o competiție poate să se soldeze cu un rezultat pozitiv. Acum însă lucrurile sunt altfel. Pentru că Jupiter se află în mers retrograd, ostilitate și victoria fac trimitere la un istoric, adică la ceea ce am făcut pentru a ști, putea sau deține ceea ce suntem ori ceea ce avem în prezent. Cu alte cuvinte oricât de benefic este tranzitul lui Marte prin Berbec, oricât de multe lucruri neașteptate, spectaculoase, neprogramate ne curtează dacă nu este îndeplinită condiția muncii sau a disciplinei, a preocupărilor fertile, constructive pe care să le fi făcut până acum, competiția zilei de 10 martie nu promovează o valoare, ci avertizează pe cel leneș că ar fi cazul să se apuce de lucru. Acest fapt nu se citește doar din raportul benefic Marte-Jupiter, ci și din relația proastă pe care Luna o împlinește cu Jupiter. Este adevărat, sunt promovate valori, uitarea ajută în redobândirea stării de confort, însă evenimentele sociale nu sunt atât de indulgente cu aceste pretenții ale individului, adică ceea ce se întâmplă pe spațiul public nu încurajează momentul de relaxare pe care individul crede că merită și pe care și-l cere cu insistență. Uitarea devine astfel un lux pe care grupul de apartenență sau comunitatea nu-l susțin.
În egală măsură, raportul care se realizează acum între Marte și Jupiter este semn de generozitate și ambiție. Cu toate că plăcerile vor fi plătite scump și acestea vor avea tendința să atragă intuiția sau inspirația momentului către un plan material, apăsător și compromițător, această inițiativă se soldează în cele mai multe din cazuri cu un rezultat bun. Este adevărat acest rezultat bun poate să nu fie ceea ce individul a cerut sau să nu fie ceea ce se așteaptă să primească. Important este că rezultatul bun se va concretiza și la nivel de experiență de viață având o influență bună sau foarte bună asupra calității gândirii. Prin ceea ce experimentăm astăzi vom fi tentați să judecăm mai puțin și să facem mai mult pentru că, după cum constatăm că se întâmplă la ceilalți, munca este apreciată, efortul este încununat de succes și binele învinge.
Totuși, bucuria momentului nu trebuie explorată în absența spiritului practic, adică a îndemnului sintetic aplicat acestei săptămâni. În acest interval în care intrăm în posesia unei cunoașteri practice Marte și Pluton ating un unghi negativ care zdruncina foarte mult și care, prin amploare și importanță, depășește unghiul pozitiv dintre Marte și Jupiter, adică mult mai persistent va fi careul dintre Marte și Pluton decât trigonul dintre Marte și Jupiter. Cu alte cuvinte, binele de acum s-ar putea să nu dureze ori experiența pe care o traversăm în această zi să nu fie atât de pătrunzătoare sau să nu ne poată învăța atât de multe lucruri pentru că greutățile momentului au tendința de a se așeza pe locul I. Nu contează acest clasament, deși tendința de acum, marcată competiție sau de confruntare, încearcă să ne convingă că ordinea înseamnă obligatoriu un clasament. Ordinea în acest moment este dată de priorități nu de importanță de sine sau de un alt criteriu al valorii.
Ecuația astrală aplicată acestei zile în primul rând va combate teama de eșec sau grija că de-a lungul vieții nu facem altceva decât să adunăm într-un cufăr dorințe fără să ne interesăm dacă acestea se îndeplinesc sau nu. A pune ordine și a privi această ordine doar prin prioritate înseamnă a vedea și dacă, la un moment dat, dorințele pe care le-am formulat altădată s-au îndeplinit și, mai ales, dacă îndeplinirea acestora corespunde prezentului. Această analiză simplă și practică ne învață în primul rând să ne selectăm dorințele. Nu este util cel puțin nu în această săptămână să considerăm că ne rezolvăm problemele doar prin dorință.
Prin urmare, 10 martie reprezintă momentul în care ne luăm la întrecere cu noi înșine. Relația bună dintre Marte și Jupiter arată acest gen de competiție și rezultatul ar putea să-i surprindă pe unii deoarece nu contează dacă ei, ca individualitate sau ca elemente marcate de importanță de sine, câștigă s-au pierd, ci importantă este ordinea, precizia sau rezultatul practic desprins din toată această experiență. Dacă în urma experiențelor acestei zile devenim mai harnici, mai responsabili cu munca pe care o avem de îndeplinit, mai atenți la impactul acțiunilor proprii asupra celorlalți și mai indiferenți față de importanța de sine, atunci rolul ecuații astrale aferente zilei de 10 martie și-a îndeplinit misiunea. Astăzi vom fi atinși de generozitate, de ambiție, de nevoia de a ne lua din jur plăcere și bucurii cu gândul că acestea reprezintă dorințe împlinite. Doar pentru că nu există cineva în jur care să pună ordine în aceste direcții nu înseamnă că avem dreptate. Ecuația aferentă acestei zile ne recomandă să ne uităm în cufărul cu dorințe și să vedem dacă ceea ce am cerut s-a împlinit și dacă împlinirea acestora este cu adevărat ceea ce avem acum nevoie.
Relația dinamică dintre Marte și Jupiter le aduce persoanelor care nu s-au maturizat încă prea multă inițiativă și prea mult entuziasm. Din această cauză pot vorbi fără rost, pot spune lucruri care nu interesează pe nimeni, pot depăși bariere ale bunului simt sau pot lovi din neatenție ori din exces de zel pe cei din jur. Binele acestei zile s-ar putea să nu dureze mai mult decât ar putea să dureze încercările sau durerile zilei de joi, 12 martie, însă ceea ce întâlnim acum în acest drum al evoluției personale constituie adevărata valoare pe care, prin explorare, o putem transforma în hrană a sufletului. Adesea, cei care lucrează cu energia ori care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală neglijează acest aspect practic al vieții considerând că dacă lumea aceasta este o iluzie atunci trebuie să o ignorăm în totalitatea sa, și prin experiență, și prin simțuri, și prin cunoaștere. Până la un punct, această observație este utilă, însă nu se poate trăi aici în această lume desconsiderând tot ceea ce ține de ea pentru că atunci desconsiderăm și rostul pentru care suntem aici. Calea de mijloc întotdeauna s-a dovedit utilă evoluției spirituale. Deci pentru cei care sunt orientați pe o cale spirituală relația aceasta dintre Marte și Jupiter retrograd ar putea să însemne și întâlnirea cu frica teribilă de a se ocupa de treburi ce țin de această lume și să considere că lipsa de experiență îi pune în fața unei competiții neloiale. Nu se știe dacă acest lucru este așa cum îl văd ei, însă în mod sigur le va fi util dacă învață tabla înmulțirii, să citească ori să numere restul pe care-l primesc la magazin.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa în capcana plăcerilor dorinței. Dorința poate însemna astăzi risipă sau pierdere a unui element esențial de care ne-am putea folosi pentru a ne înțelege mai bine, pentru a vedea care este rolul pe care-l avem în grupul de apartenență sau, pentru cei mai ambițioși, pentru a ști de ce s-au născut în această epocă și ce au de făcut.

Explozii temperamentale. Energia este consumată rapid. Se invocă motivul vindecării pentru a rezista sau a merge mai departe. Agresarea elementului feminin. Cuvintele sunt pierdute pe drum. Relații sociale încordate. Accident din neglijență. Triumf. Originalitate. Expresivitate. Răsturnare de situație la nivel social percepută cu duritate de individ.

Ziua de 11 martie va fi dominată de interpretare. Ecuațiile astrale aferente acestui moment, atât relația bună dintre luminarii, dar și conjuncția lui Marte cu Uranus, vor vorbi oamenilor despre diferite puncte de vedere, unghiuri diverse din care pot privi aceeași informație. Pentru unii, întâlnirea lui Marte cu Uranus poate însemna și o invitație la a se exprima într-un mod vulcanic, furtunos, impunându-și propria dreptate, adică de a-și consuma energia pentru a se lauda pe sine, pentru a se prezenta pe sine într-un mod egoist. Alții se vor folosi de acest prilej pentru a transforma această agresivitate într-o informație aparte. Nu trebuie să pierdem din vedere că toate aceste unghiuri majore au în spate relații ambivalente pe care Luna le dezvoltă cu Chiron și respectiv cu Mercur. Pe de o parte, trigonul dintre Lună și Chiron înseamnă accesul la o formă de vindecare pe care am mai folosit-o și de care vrem să ne desprindem pentru că ne-am săturat de rutină sau de lucrul acesta bine știut, iar, de partea cealaltă, se constată incisivitatea conflictului dintre ideea personală și cea de grup, adică puterea careului dintre Lună și Mercur.
Aceste elemente la care participă Luna nu sunt mai importante decât trigonul luminariilor sau decât conjuncția lui Marte cu Uranus, însă au darul ca, prin poziția importantă pe care o ocupă în viața individului, prin accesul direct la anumite priorități, de a se constitui, ca în celebrul proverb: “Buturuga mică răstoarnă carul mare”.
Asta înseamnă că relațiile sociale aferente acestei zile sunt încordate, că oamenii pot parcurge conflicte ocazionale, accidente, din neglijență sau se pot arăta duri unii față de alții doar pentru că sunt complexați ori că nu vor să se uite către ei înșiși, nu doresc să-și îndrepte atenția către interior pentru a vedea ce anume trebuie reparat la ei înșiși.
Dacă ar fi să judecăm tot ceea ce ni se întâmplă astăzi după rezultat sau după gradul de satisfacție, atunci ziua de 11 martie este o zi de succes, de triumf, o zi în care vor prima originalitatea și expresivitatea. Acesta însă este scopul principal (finalitatea) pentru care se consumă aceste unghiuri, nu motivul (prilejul) pentru care ne aflăm în fața acestor experiențe. Când Marte și Uranus se află în conjuncție sunt activate, la nivel fizic, impulsurile nervoase, funcțiile cognitive sunt folosite în alt mod, mult mai eficient sau mai riguros ori se apelează mai ușor la instrumentele abstracte, producând un salt al conștiinței prin expansiune. Nu înseamnă însă că rezultatul este ceea ce are nevoie ființa în ansamblu. Din această cauză, este nevoie să realizăm o interacțiune între ceea ce știm să facem foarte bine, ce am făcut până acum și de care este posibil să ne fii plictisit, și ceea ce suntem îndemnați să facem prin activități de grup. Asta înseamnă că acea activitate pe care suntem tentați să o ignorăm sau de care ne-am plictisit, atunci când este practicată la un alt nivel, pe zona publică, impactul va fi mult mai mare, iar rezultatul, chiar dacă nu este de amploare, ne va surprinde prin neobișnuit sau prin originalitate.
Pentru cel care lucrează cu energia ori care este implicat într-un proces de cercetare spirituală valorile acestea sunt încadrate în categoria elementelor de evoluție. Nu putem ști din această prezentare cu caracter general dacă este așa sau nu. Putem știe însă că, dacă am abordat în modul acesta magnetismul astral, înseamnă, în mod sigur, că a sosit momentul să lucrăm pe un nivel superior. Dacă până la urmă acest nivel superior reprezintă un element de evoluție, adică acel “mai mult”, „mai mare”, „mai puternic”, rămâne de văzut. Important este ca acum putem trece dincolo de o limită sau avem șansa să ne apropiem de ceea ce, de la distanță, ne-am dorit să avem. Rezultatul va fi în mod sigur util experienței de viață.
De asemenea, un element foarte important aferent acestei zile este de a afla stadiul sănătății mentale. Asta nu înseamnă că aflăm dacă suntem nebuni sau nu, ci dacă impulsurile pe care le atragem sunt atât de periculoase încât să ne apropie de un diagnostic. Așadar, 11 martie ne ajută să facem un inventar al impulsurilor care, prin explorare, ar putea să ne ducă în această direcție periculoasă.
Prin urmare, 11 martie este o zi de cunoaștere. Asta se întâmplă nu doar pentru că Marte se află acum într-o conjuncție cu Uranus, ci pentru că acest lucru se consumă având în spate o relație interesantă pe care Luna o dezvoltă, pe de o parte, cu Chiron, iar de partea cealaltă cu Mercur. Există tendința ca în această zi să considerăm că ceea ce am făcut prea mult până acum trebuie lăsat în urmă pentru că noutatea este ceea ce înnobilează viață. Poate ar trebui să fim puțin mai rezervați și să nu ne desprindem abuziv de ceea ce am făcut până acum. Experiența a ceea ce știm să facem foarte bine ar putea să fie extinsă acum prin practicarea acestui lucru într-un alt cadru, cu alți oameni sau în fața unui auditoriu nou. Deci aici ar trebui să se localizeze elementul novator care vine din conjuncția lui Marte cu Uranus .
În altă ordine de idei, ziua de 11 martie ne aduce în fața unor experiențe dure, intransigente și ceea ce considerăm că este originalitate și expresivitate să se transforme până la urmă într-un mare accident social. De asemenea, pot avea loc răsturnări de situație, explozii temperamentale ori declarații la scenă deschisă care să agaseze un element ce a activat până acum la periferia societății. Cu alte cuvinte totul pare astăzi răsturnat, până și sentimentele sau convingerile personale, cele care ieri constituiau o certitudine acum sunt fierte împreună cu îndoielile sau suspiciunile fără să avem nici cea mai vagă idee ce ar putea să rezulte din acest proces.
De asemenea, 11 martie este și o zi de curaj, de inițiativă, de expresie la un nivel nou, de conștientizare a defectelor de caracter sau de identificare a acelor tendințe care, prin explorare, ar putea să ne ducă pe un drum greșit. Și din acest punct de vedere ziua este marcată de cunoaștere sau de autocunoaștere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări astăzi pulsul relațiilor personale. Atunci când acestea devin încordate înseamnă că există un impuls personal care agasează acest schimb.

Conflicte pe ideea de dreptate. Valorile individului sunt constrânse să fie manifestate într-o anumită zonă. Soluțiile pe termen lung nu pot fi puse în aplicare. Teama de insucces generează coșmaruri. Blocaj. Depășirea obstacolelor prin intransigență. Asocierile înseamnă putere. Confesiunea înseamnă slăbiciune. Se inițiază un drum. Ceea ce este lăsat în urmă doare. Agresivitatea de acum arată intenții dure ascunse în trecut. Din două rele se alege un rău mai mic. Gândul de consolidare epuizează, dar este soluția cea mai bună împotriva complicațiilor sociale. Devenire prin depășirea unui obstacol.

Astăzi se împlinește careul dintre Marte și Pluton aducând în centrul atenției ideea de revoltă, amintindu-le oamenilor de ceea ce nu au primit, de ceea ce nu vor primi niciodată și îndemnându-i să se arate nemulțumiți, să împărtășească celorlalți ceea ce îi frământă și să nu accepte nici o soluție din cele care le sunt oferite. Asta înseamnă că ziua de 12 martie este marcată de agresivitate însă această agresivitate este ușor atenuată de alte unghiuri bune la care Marte participă. Este vorba despre trigonul cu Jupiter și de conjuncția cu Uranus. Partea bună vine să îi arate omului că poate pune în aplicare o metodă de purificare fizică sau spirituală ori că se poate folosi de recomandările care îi sunt oferite pentru a adjudeca o victorie. Dar asta înseamnă îndeplinirea unor condiții și anume să nu dorească să-și facă dreptate prin beneficiile la care are acces, să nu se folosească de această instabilitate socială pentru a ieși în evidență și a schimba în mod abuziv scara valorilor. Dacă sunt tentați să facă lucrul acesta atunci vor trece într-un alt plan al problemelor, adică să dea de un blocaj și mai mare, să le fie în continuare permis să se revolte, să demonstreze că sunt puternici, abili că au forță și că pot uza de ea însă nu este obligatoriu ca finalitatea să fie constructivă.
Dacă în cazul trigonului dintre Marte și Jupiter caracterul benefic chiar dacă la momentul când se consuma (marți, 10 martie) pare prioritar el, de fapt, depinzând de careu Marte-Pluton de acum, elementele revoluționare, explicația sau dorința de a schimba prioritățile, fie că sunt privite separat, fie că sunt privite în complex (cele aferente acestei zile), depind foarte mult de momentul de sâmbătă, 14 martie, când Saturn va intra în mers retrograd până în august. Asta înseamnă că bucuriile și necazurile sunt intim legate, că urmăresc accentuarea unor probleme asupra cărora nu am dorit să zăbovim în săptămânile anterioare pentru că altele erau importante și nu am fost în stare să anticipăm că va veni și un astfel de moment când vom da socoteală pentru alegerile pe care le-am făcut sau pentru patrimoniul care-l avem în acest moment. Dispunerea astrală de acum scoate în evidență talente de care nu dorim să ne mai folosim pentru că ne-am plictisit de ele sau considerăm că nu mai sunt de interes. Asta înseamnă desprindere de o parte din obiceiurile care ne-au captat atenția în ultima perioadă și împreună cu acesta lăsăm în urmă și timpul pe care l-am folosit, dar și oamenii cu care am interacționat. Asta înseamnă că deciziile de acum nu sunt simple hotărâri de a ne întoarce cu spatele pentru a nu mai vedea sursa nemulțumirii pentru câteva minute, câteva zile sau poate un an de zile. Dacă alegem să mergem în continuare pe traseul pe care activăm de la începutul anului atunci va trebui să dovedim în această zi un curaj special. Blocajul va fi resimțit de dimineață sau chiar din noaptea de miercuri spre joi si mulți vor avea impresia că numai înfruntând singurătatea, numai asociindu-se cu cei puternici reușesc să meargă mai departe. Ziua este, de asemenea, marcată și de tranzitul Lunii prin zodia Săgetător, relațiile bune ale acesteia cu Saturn, Capul Dragonului și Junon, dar și relațiile proaste cu Neptun și Lilith. Astfel, înțelegem că putem pune accentul pe precizie, pe disciplina, pe respect doar dacă sunt ale altora.
Prin urmare, valorile care sunt utilizate prin această dispunere astrală scoate în evidență ideea de conflict și îi pune pe oameni în situația în care să reziste mai mult la o presiune exterioară, la o durere, la lipsuri, adică la un conflict pe care nu au cum să-l depășească decât traversându-l pur și simplu. Momentul 12 martie este încărcat de teama de insucces și le poate oferi oamenilor coșmaruri adânci pe care, în timp, să le transforme în dovezi de neîncredere sau argumente în favoarea alegerii unui traseu prost. Dacă nu ținem cont de ecuațiile astrale aferente primelor trei zile ale acestei săptămâni și pornim pe acest drum complicat este important să ne așteptăm ca la final, după cum este și suita de unghiuri aferente acestei zile, să ne vom întâlni cu altă formă de tentație, cu un alt obstacol poate chiar mai mare decât cel pe care-l traversam de dimineață. Asta înseamnă că ziua va fi dominată de tandemul răul cel mare vs. răul cel mic cu scopul de a diminua complicațiile sociale, de a accepta până și compromisul, numai durere să nu simțim sau să reducem numărul problemelor.
Ceea ce se consumă în această zi are în primul rând ca scop întărirea gândului care învinge și această formă de consolidare îi ajută pe oameni să lupte împotriva acelor complicații sociale care sunt cu adevărat obstacole, nu cele pe care și le închipuie ca fiind obstacole foarte mari în timp ce ele nu sunt.
Este de la sine înțeles că această formă de simplificare prin acceptarea durerii sau prin înfruntarea unui adversar este specifică celor maturi, celor care au mai trecut prin așa ceva ori persoanelor care au dovedit până acum, în cazul în care nu s-au mai confruntat cu probleme de genul acesta, că niciodată nu sunt abandonate de curaj sau de noblețe. Pe aceste persoane relația proastă dintre Marte și Pluton nu le poate zdruncina, ci, dimpotrivă, le poate întări convingerea că în orice om se poate ascunde un prieten.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi atenți asupra bunătății. Acolo unde bunătatea este înlocuită cu agresivitatea oamenii suferă, evenimentele intră-n criză, iar rezultatul amplifică durerea și suferința. Dacă ne întâlnim cu situații de genul acesta care sunt localizate în viețile celorlalți să punem în ele un strop de bunătate pentru a le transforma.

Sentimentul este evidențiat. Dorința de dreptate îi ajută pe oameni să se înțeleagă mai bine. Sunt tolerate mai ușor ieșirile temperamentale. Sunt extrase din obiceiurile mai vechi independența și rafinamentul, dar la exterior aceasta arată prea multă îndrăzneală. Insatisfacția creează neastâmpăr. Sentimentul că nu am evoluat. Marile realizări personale sunt proiectate în viitorul îndepărtat. Dezamăgire. Exces de emoții reziduale. Oamenii se ajută unii pe alții să-și depășească obstacole existențiale majore. Memoria neplăcută este activată prin interacțiuni împotriva a ceea ce se vede. Ridicarea standardului de viață se face prin asociere. Gândul că relațiile vechi, cele care au rezistat în timp sunt cele care merită toată atenția. La nivel social se va pune problema renegocierii pentru a reînvia relații mai vechi uitate.

Ziua de 13 martie este marcată de drame. Mercur iese din Vărsător și intră în Pești accentuând sentimentul de singurătate, de neputință sau ideea că pentru orice lucru mărunt trebuie să facem un efort foarte mare. De asemenea, trecerea lui Mercur prin zodia Pești accentuează și acele sentimente confuze la care apelează omul atunci când vrea să-și justifice discrepanța care există între intențiile pe care le are și nevoile societății. Mulți vor avea impresia, începând cu această zi, că societatea nu-i ajută, nu le oferă nimic și indiferent care sunt beneficiile care vin din această zonă ele nu pot să ofere satisfacție, nu-l pot mulțumi. Astfel, dorința de dreptate va avea acum o preschimbare interesantă.
Noaptea de joi spre vineri este încărcată de informații stranii, de o combinație între ambițiile individului și necesitatea de grup care se transpune sub forma unor senzații neobișnuite sau chiar sub forma unor vise care nu au nimic de-a face cu realitatea. Tot în noaptea de joi spre vineri, cu puțin timp înainte de răsăritul soarelui, se produce și trecerea planetei Mercur în zodia Pești deci această componentă dramatică are un cuvânt de spus în accesarea informațiilor, în ordonarea lor sau în evaluarea perioadei cât a mai rămas până la final. Dacă în primele patru zile am avut senzația că avem un cuvânt de spus în situațiile pe care le parcurgem, că avem un anume control asupra evenimentelor, începând cu această zi, când Mercur va intra în zodia Pești, vom vedea totul prin dezamăgire. Lucrurile se vor accentua gradat pentru că de mâine, din 14 martie, Saturn va intra până la începutul lunii august în mers retrograd, având la un moment dat și o modificare importantă de orientare și direcție pentru faptul că va ieși în Săgetător și va intra în Scorpion. Ceea ce se prefigurează acum cu intrare a lui Mercur în Pești anticipează o parte a evenimentelor dramatice din vară. Acum însă ne gândim că anumite situații care nu le sunt pe plac reprezintă de fapt anumite derapaje, ci că nu este cazul să le negociem pentru că ele sunt sortite pieirii.
Revenirea lui Junon la mersul direct înseamnă o revigorare a atitudinii față de partenerul de dialog, față de colaborator, față de un profesor, un maestru sau un exemplu pe care ni l-am luat pentru a-l dezvolta ori pentru că l-am admirat. Faptul că Junon își revine acum la mersul direct nu înseamnă că lucrurile se schimbă substanțial sau dintr-o dată, ci suntem avertizați că dezamăgirile de acum s-ar putea să nu fie atât de accentuate, iar standardul de viață nu va presupune o altă serie de compromisuri, ci va constitui consecința unei stări de normalitate.
Totuși, în plan social revenirea lui Junon la mersul direct arată că se renegociază o poziție pentru a se reînvia relații mai vechi ce au fost până acum prezentate ca fiind în criză ori care au fost cu adevărat în impas. Din acest punct de vedere lucrurile se îndreaptă. De asemenea, relația bună pe care Luna o are cu Marte, chiar în dimineața acestei zile, ne dă unde de speranță în acele schimbări sociale care au fost până acum bazate pe resentiment. Dacă până acum, când vedeam o persoană ne aducem aminte doar conflictul sau rememoram o stare sufletească proastă, începând cu această zi, pe lângă acele elemente, care se mențin și care în continuare ne vor lăsa un gust amar, acum adăugăm și o picătură de speranță sau un gest frumos, o vorbă bună sau poate chiar ne abținem din a vărsa ocaua cu acuzații ceea ce va însemna o îmbunătățire a relațiilor sau o revenire la o stare de confort mai veche care a fost specifică finalului de an 2014.
Prin urmare, momentul în care Mercur va intra în zodia Pești va însemna și renunțarea la o formă de independență pe care și așa n-am știut să o folosim în mod corespunzător. Pentru cei care, de felul lor, sunt persoane iubitoare de liniște, ce preferă de fiecare dată să-și desfășoare activități personale departe de privirile curioșilor, care nu iubesc zonele aglomerate și nici viața mondenă trecerea lui Mercur în Pești înseamnă un moment de revigorare, liniștea pe care au tot căutat-o de ceva vreme. Este adevărat, până și-n cazul lor această liniște este plătită scump. Nimeni nu este liniștit cu Mercur în Pești decât dacă dă tribut uitării. De această dată, pentru că cerul astral al acestei zile este mobilizat și de împlinirea Ultimului Pătrar (careu Lună-Soare), dar și de revenirea lui Junon la mersul direct, ceea ce anticipează o parte din evenimentele anunțate de inițierea mersului retrograd al lui Saturn din ziua următoare, uitarea nu este o alegere bună. Avem acces acum la emoții reziduale și cu cât le îmbrățișăm mai tare cu atât mai mult lăsăm în urmă nevoia de activitate, de dinamism sau de distracție.
Pentru că Luna se află în continuare în zodia Săgetător ceea ce se întâmplă în această zi mai mult ne avertizează sau ne informează referitor la ceea ce urmează să se schimbe substanțial începând cu mâine. Acum conștientizăm că poate ar trebui să facem o schimbare în regimul de lucru poate ar fi cazul să nu ne mai consumăm în atât de multe evenimente și să le luăm mai ușor, mai simplu pentru a nu mai pune atât de mult accentul pe efortul individual și a ridica standardul de viață prin asociere. Asta înseamnă că poate acum a sosit momentul să dăm mai mult credit relații mai vechi. Dacă timpul permite, dacă evenimentele sau relațiile pe care vrem să le revigorăm nu sunt prea complicate pentru o zi (ca timp ori ca amploare), atunci este suficient să ne îndreptăm cu gândul spre bine, să ne ajustăm emoțiile pe această frecvență a gândului pentru ca evenimentele să fie reașeze într-o altă ordine. Revenirea lui Junon la mersul direct înseamnă, la nivel social, și revenirea la o formă de relaționare care ar putea să simplifice tensiunile momentului. Această formă de relaționare, pentru că este vorba de Junon, conține prea mult orgoliu și cei care analizează fenomenul social consideră că aceasta este singura vinovată de criza socială pe care o trăim în prezent. Cu alte cuvinte, revenirea la ceea ce a creat criza de acum ar putea să-i sperie pe unii și să le amplifice și mai mult dramă despre care le vorbește Mercur abia intrat în zodia Pești. Acești oameni bogați în informații și-n experiențe cad pradă propriilor certitudini. Ar trebui să se gândească că poate revenirea lui Junon la mersul direct nu înseamnă neapărat a o lua de la capăt. Tipul acela de relaționare avea integrat și rămășițele unui trecut dureros invocate de conjuncturi astrale ale acelor momente. Acum nu se poate reedita schema în totalitate, ci se reeditează intențiile asocierilor sau motivul pentru care anumite persoane considera că au nevoie de o situație socială, un rang, o demnitate sau de resursele celorlalți. Dacă stăm strâmb și judecăm drept atunci observăm că în aceste atitudini și reminiscențe ale unui trecut foarte complicat pot fi incluse și probleme anterioare care au generat tensiunile de acum. Nu putem fi însă în totalitate siguri că acest lucru se repetă întru totul după cum s-a consumat anterior, adică este posibil ca anumite informații ce au tulburat mințile și sufletele oamenilor anterior acum să fie complet inactive. Drama de acum face apel la o experiență clară și dacă avem încredere că durerea este un profesor bun vom trăi cu speranța că fie și numai datorită durerii oamenii nu vor repeta trecutul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de câteva momente din viață când am iubit cu tot sufletul și când am fost în stare de mari sacrificii, de gesturi colosale, doar pentru a menține vie flacăra iubirii. Prudența care ne ține departe de iubire nu este folositoare acum.

Apropiere de cel care suferă. Înțelegere subtilă. Puterea de a transforma gândul profund în ținte orientate către viitor. Interiorizare. Diminuare. Viața personală este susținută de ceea ce a rezistat în timp. Noutatea este văzută ca un element superficial. Înțelegere prin cuvânt. Termen folosit corect. Renunțare la orgolii absurde. Teama este combătuta prin înțelepciune. Tradiționalul protejează pentru vremurile care vor veni. Dinamica socială atrage mai mult atenția asupra schimbărilor sociale. Sunt adoptate mai ușor decizii categorice.

Nu există pasionat de astrologie care să nu se îngrijoreze de fiecare dată când Saturn se revoltă împotriva ordinii și preciziei pe care el însuși a construit-o. De fiecare dată când intră în mers retrograd Saturn se revoltă în primul rând față de propriile achiziții, față de ceea ce deține, față de propriul patrimoniu. Acum, pentru că se află în Săgetător și această retrogradare reprezintă, practic, prima de când a intrat în acest semn, revolta va fi îndreptată împotriva ideii, talentului, purificării, evoluției, schimbului, educației. Aceasta este practic și cea mai mare greșeală pe care putem s-o săvârșim în această zi. Considerând că, diminuând, dăm vieții personale o mai mare valoare, o mai mare importanță sau o mai mare susținere ne înșelăm pentru că nu se poate vorbi de viață personală, de achiziții, fără construcțiile lui Saturn, fără disciplină, metodă, muncă. În general, când Saturn intră în mers retrograd ne confruntăm cu întârzieri și în proiectele de mare anvergură, ne apropiem de valorile tradiționale, starea de vitalitate se situează la cotele minime și oamenii au impresia că, pentru orice lucru mărunt, trebuie să depună un mare efort. Ca o compensare a acestor condiționări oamenii alunecă încet pe panta pericolului, devenind încrâncenați față de orgolii sau față de nedreptatea pe care o constată în jurul lor.
Practic, 14 martie scoate viața personală din conul de umbră și o expunere prin puterile ascunse. Pentru că Saturn încearcă să anuleze valorile personale pe care le-a construit de la sfârșitul anului trecut până acum, deci oamenii se simt dezveliți de acea structură în care au crezut și pe care o considerau salvatoare, nu le rămâne decât să se prezinte în fața celorlalți cu cunoștințele din perioada de formare, prinse în perioada copilăriei sau cu cele câteva informații pe care le-au acumulat prin experiențe proprii, învățând singuri sau furând din mers câte ceva.
Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală această manieră de dezvelire a Eului fals, a personalității false, aceea care primește în această lume nume și importanță de sine, reprezintă un mare beneficiu pentru că îl ajută pe om să-și descopere adevăratele forțe care sălășluiesc în subconștientul propriu sau care sunt ascunse în suflet. Vom vedea că lucrurile vor deveni mult mai clare sau se vor transforma în evenimente sociale începând cu ziua următoare când ridicarea standardului de viață se va face prin combaterea unui rău personal. Deocamdată doar ne informăm sau doar observăm de departe în ce direcție ne îndreptăm.
Elementul neplăcut care va fi constatat în toată perioada retrogradării lui Saturn, adică până la începutul lui august, va fi dat de ușurința cu care sunt adoptarea deciziei categorice deși prin dialog ar putea fi obținute multe beneficii. Retrogradarea lui Saturn este dură și ea întotdeauna cere seriozitate, disciplină, atenție asupra muncii, asupra emoțiilor, respect față de partenerul de dialog și practică. Întotdeauna are grijă să revină asupra unor probleme pe care le-a ignorat sau cărora nu le-a acordat suficient de multă atenție din diverse motive.
Acum ideea de disciplină îl îndeamnă pe individ să se apropie de valorile tradiționale și să caute acolo modele absolut impresionante la persoane, la națiuni, arătând un interes sporit față de modul cum au fost depășite situații asemănătoare cu cele de acum. Deși arcul peste timp face trimitere la ceea ce s-a consumat în finalul anului anterior, cu siguranță fiecare are lucruri nerezolvate care depășesc acest reper și care vin din negura veacurilor. Aici putem face legătura cu astrologia karmică, aceea care le spune oamenilor că experiențele pe care le au sunt așezate într-un șir foarte lung acumulate nu doar acum, în această existență, ci și în altele. Nu putem ști însă din această prezentare cu caracter general dacă lecțiile de viața pe care urmează să le primim până în august țin de această călătorie peste veacuri. În mod sigur, știm că acolo unde sunt îndeplinite anumite condiții, acolo unde avem disponibilitatea necesară să privim partenerii de dialog, grupul de apartenență, familie, prietenii cu atenție, disciplină și respect, acolo suferința se diminuează și vom deveni eficienți.
Prin urmare, 14 martie ne aduce începutul unei experiențe interesante. Este prima de acest fel de când Saturn a intrat în Săgetător și din această cauză ea va deveni și cea mai complicată pentru că prin această deplasare retrogradă Saturn în vară (15 iunie) va intra în Scorpion și va duce spre îndeplinire probleme care s-au consumat din toamna anului 2012 până în finalul anului 2014.
Unii își vor aminti astăzi de supărări mai vechi, de întâmplări nefericite care au devenit dureroase pe corpul social, în special persoanele mai puțin pregătite ce au decis la un moment dat asupra unor situații foarte importante. Dar nu ne referim aici doar la segmentul ideologic sau la cel economic, ci ne referim la cel conceptual, spiritual la evaluarea corectă a acelor întâmplări care ar fi trebuit la momentul respectiv să îi arate individului că poate mai mult și ce anume poate să facă.
Cei care lucrează cu energia sau sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală sunt acum într-o mare dilemă. Nu știu dacă să acorde credibilitate problemelor sociale, nu știu dacă acestea sunt reale sau nu, ori să renunțe la orgolii absurde, să lase în urmă obsesia muncii impecabile, expresie a habotniciei și a îndârjirii. De asemenea, nu știu dacă să acorde credibilitate unei recomandări care le-a fost făcută pe finalul anului 2014 referitor la diminuarea agresivității și la acceptarea unor sarcini profesionale noi, a unei munci făcută cu o altă atitudine. De această dată, retrogradarea lui Saturn nu recomandă, ci impune tăcerea. Până acum dacă ar fi trebuit să procedeze în consecință omul ar fi ales de bună voie tăcerea. Diferența dintre alegeri în cunoștință de cauză și impunere creează mari contradicții așa după cum vom vedea că se va întâmpla de astăzi și până în august. Dar tot e bine că, fie și condiționat, ne este util să avem măsură în efort ori să muncim cu înțelepciune și să apreciem așa cum se cuvine rezultatul muncii .
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne grăbi astăzi să punem etichete. De mâine încolo oamenii își vor schimba numele, hainele comportamentul. A-i privi pe oameni așa cum spun că sunt chiar dacă de mâine lucrurile se schimbă, arată că persoana în cauză este flexibilă și dorește să-și folosească certitudinile sau acel schelet ideologic pentru alte elemente, nu pentru acestea care, la un moment dat, oricum se vor schimba.

Sentimentul de neapartenență păcălește. Sunt invocate motive de separare. Vindecarea este privită ca o necesitate urgentă. Se face curățenie în viață. Ridicarea standardului prin combaterea unui rău personal. Agresivitate împotriva unui obicei prost. Tendința de a strica ceea ce tocmai a fost reparat. Revizuiri proaste acolo unde decizia nu ajunge. Adoptarea hotărârilor creează disconfort. Surprizele sperie. Inițiativa are continuitate. Apare un element surpriză. Sunt deviați de la cale oameni indeciși. Sunt lăsați în urma cei care așteaptă să li se facă totul.

Ceea ce am intuit ieri se transformă astăzi în eveniment. Acest lucru se va consuma chiar din noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când Luna se va afla într-o relație foarte proastă cu Axa Dragonului. Cei care lucrează noaptea ori care obișnuiesc să se trezească foarte de dimineață, fie pentru că serviciul așa le este, fie că așa s-au obișnuit, vor constata că în spectrul trăirilor a apărut un sentiment nou. Sentimentul de neapartenență, acea senzație că am fost păcăliți din motive necunoscute încă este pe punctul de a ne întoarce de pe această cale minunată a cunoașterii practice și a descoperirii puterilor ascunse, după cum este deviza acestei săptămâni.
Astăzi ridicarea standardului se va face prin combaterea unui rău personal însă nu vom ști dacă acesta este un rău personal din primele momente când observăm. Pentru că suntem în săptămâna cunoașterii practice va trebui să îl constatăm pe acesta în momentul în care va fi nevoie de el. Cu alte cuvinte, 15 martie nu ne permite să ne adâncime în exerciții mentale, ci ne cere experimentare, aplicații practice sau să facem dovada faptului că deținem anumite cunoștințe, ne controlăm agresivitatea, știm clar ce vrem, știm să evaluăm corect rezultatele muncii, să avem respect față de partenerii de dialog.
Cei care s-au ocupat cu lucrurile acestea de-a lungul săptămânii nu vor avea o problemă în a le afișa sau în a le pune în practică. Persoanele superficiale care au dorit cu fiecare zi să păcălească încercările momentului se vor vedea acum în fața unei probleme de autocontrol sau vor avea impresia că toate evenimentele pe care trebuie să le parcurgă astăzi sunt surprize neplăcute.
Cu alte cuvinte relația bună pe care Luna o împlinește astăzi cu Chiron, conjuncția sa cu Pluton sau chiar trigonul cu Lilith nu ne ajută ca hotărârea de moment să fie în același timp și decisivă, și confortabilă. Toate hotărârile acestei zile creează disconfort și tocmai din această cauză orice element care ne cere revizuirea unei hotărâri ne sperie și ne invită la efort suplimentar.
Am văzut în anii anteriori și am amintit de multe ori acest lucru că între conjuncția cu Pluton și conjuncția cu Uranus, Luna are calitatea de distribuitor de lumină, intervenind asupra mesajului cu o componentă ce este legată de experimentare, sedimentare sau disciplină. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, de la Pluton la Uranus, Luna le vorbește oamenilor despre necesitatea abordării realității înconjurătoare dintr-o altă perspectivă. Cu alte cuvinte, suntem invitați să vedem același obiect și să ne gândim că poate are nevoie de o altă reprezentare mentală sau să-i permitem acesteia să fie folosită și la altceva. De această dată, începem să privim realitatea din jur altfel nu prin voință proprie, ci prin condiționare. Retrogradarea lui Saturn are acum un rol foarte important pentru că accentuează legătura astrală care se creează cu Uranus prin intermediul lui Jupiter. Practic, trecerea lui Saturn din Scorpion în Săgetător a anulat recepția mutuală care exista între planetele Saturn și Pluton și atunci acea transformare pe baza experiențelor de viață nu se mai realizează de la sine, ci condiționat sau chiar conjunctural. Din această cauză atunci când ființa trece prin situații cu care s-au obișnuit că o activează într-un anumit mod se așteaptă ca universul să-i ofere, așa cum se întâmpla până nu demult, un rezumat, o concluzie, o finalitate, o bogăție suplimentară pe lângă ceea ce el însuși își lua de la sine putere. Acest lucru nu se mai întâmplă și golul acesta sperie păcălindu-l că evenimentele care se așază de o parte și de alta acestui gol sunt surprize. Ele nu sunt surprize, ci întâmplări fără rezultat, adică mari personalități care nu sunt anunțate atunci când intră într-o sală de festivități. Dacă experiențele anterioare ne-au maturizat suficient de mult, nu avem nevoie de cineva care să le strige numele și funcția pentru că ne amintim sau recunoaștem ceea ce trebuie să recunoaștem văzând sau participând la aceste evenimente.
Pentru că legătura dintre planete este destul de complexă și în această perioadă atât Saturn, cât și Jupiter sunt în mers retrograd, se va pune o mare greutate pe tranzitul Soarelui prin zodia Pești, deci pe viziunea de ansamblu, pe experiențele multiple și succesive în așa fel încât dacă această maturitate nu există oamenii prea ușor vor da vina pe comunitate, pe instituție, pe nivel de trai, adică pe orice altceva, numai pe judecata lor nu.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne îndeamnă să cercetăm sentimentele sau faptele proprii dintr-o altă perspectivă. Este posibil ca acum să nu mai fim atât de mult ajutați, cel puțin nu așa cum se întâmpla în trecut, adică din toamna anului 2012 până la sfârșitul anului anterior. Acum, pentru că lipsește acest factor de control, pentru că nu avem în fața ochiului cifra de final la care trebuie să ajungem prin calcul, nu știm dacă metoda aplicată este bună sau nu.
Cei care sunt superficiali vor avea o zi proastă și o vor ține așa până când, la un moment dat, se vor hotărî de la sine putere să se întoarcă de pe acest traseu păgubos. Aceștia vor acuza mult prea ușor societatea că nu-i încurajează, grupul de apartenența că nu-i susține și vor refuza să vadă că nu ceea ce acuză poartă vina, ci acuzatorul este singurul vinovat pentru că s-a obișnuit să primească totul de-a gata.
Cu alte cuvinte relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului care coincide și cu întâlnirea sa cu Pluton, moment care se va repeta lunar, de-a lungul acestui an până în vară, are această componentă a agresivității orientată în orb sau a acuzațiilor nefondate pe baza cărora sunt căutați vinovații fără vină pentru a răspunde de faptele altora.
În sfera evoluției personale tot ceea ce ține de dezvoltare personală se bazează acum pe o hotărâre categorică. Cei care au mai abordat această dezvoltare personală până acum știu că întotdeauna o hotărâre are și părți bune și părți proaste și că este adoptată nu pentru a spori confortul, ci pentru a obține un rezultat practic. Dacă hotărârea generează satisfacții din primul moment, nu după ce produce rezultatul final pentru care a fost adoptată, atunci în mod sigur avem de-a face cu un personaj superficial care a fost învățat să primească de-a gata totul pentru că bucuria prematură față de rezultat arată o educație orientată spre a nu aprecia efortul care-l produce. Aceste persoane în trecut nu trebuia decât să se hotărască pentru ca apoi altcineva să ducă la îndeplinire ceea ce trebuia finalizat, de aceea absența susținerii exterioare pe modelul din trecut lasă acum impresia de gol.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca realitatea înconjurătoare după obsesia surprizelor neplăcute. Cine va proceda în felul acesta va descoperi cat de frumos este să simți pulsul vieții cu bune și cu rele și cât de minunat este să te simți creator de valori nu doar să-ți atribui acest rol fără să te intereseze cum ajungi la un rezultat și dacă sacrificiile celorlalți nu sunt cumva prea mari.

11 thoughts on “9 – 15 martie 2015

 1. DOINA spune:

  Buna ziua,

  …ma numesc Doina sunt nascuta pe 30.06.1969, langa Pitesti in jur de ora 10 am. De un an ma lupt cu o boala grea, cancer la san, de regula am fost o luptatoare…dar acum simt ca nu pot castiga aceasta lupta…ba imi pierd credintele cu fiecare zi …ma simt abandonata ca si cum D-zeu a uitat de mine…imi cer scuze dar daca se poate va rog sa-mi dati un sfat ceva, o sugestie care ma poate ajuta…sa merg mai departe.

  Va multumesc din suflet si va doresc o primavara frumoasa!

 2. Carmen spune:

  Buna Doina! Eu sunt nascuta pe 30.06.1967 …O sa te vindeci, esti tanara si poti lupta.. Dumnezeu te va ajuta sa-ti revii incet, incet…

 3. Elena spune:

  Draga Doina,
  Ți-am citit mesajul si m-am întristat tare. Cu toți știm ca boala ” grea” de care suferi acum este dura, neplăcuta dar nu neaparat si incurabila.
  Se spune ca aceasta boala este ” boala tristetii”, a oamenilor triști.
  Am constatat cu mare bucurie insa ca ești ÎNCĂ ” o luptătoare”…..
  Tu ceri sfaturi, tu ceri ajutorul.
  As dori sa iti spun ca PUTEREA este înlăuntrul tău, apoi ca Dumnezeu sigur nu te- a uitat, nu te- a părăsit, si mai apoi sunt cei apropiați ție…soț, copiii, părinți. Si încă un ajutor de nădejde in astfel de situații critice – psihoterapia… Care sigur te poate ajuta….
  Ca un motto de care sa iti amintești -atunci cand ” simți ca iti pierzi credințele, cânte simți abandonată, cand gândurile te doboară-
  ” Cancerul de sân este vindecabil”, in proporție de 90%….
  Iar cel mai bun medicament este Atitudinea ta fata de boala, fata de viațasi fata de tine însuți….
  – gândește pozitiv,
  – Iubește
  -Iartă si Roagă-te mult, pentru tine si pentru cei din jur.
  Fa-ți ritualuri zilnice sa razi, sa iti oferi bucuri, sa teintalnesti cu prieteni.
  Elimina tot ce este negativ, trist si dureros din gandurile si atitudinile tale.
  Bă chiar si persoanele morocănoase, triste, ursuze….
  Deci fruntea sus si vindecare rapida….
  Cu mult drag,
  Elena

 4. DOINA spune:

  Buna fetelor,

  …va multumesc din suflet ptr mesajele voastre de incurajare.

 5. Maura spune:

  Curaj ,Doina!!! Au reusit multe ,vei reusi si tu !!! Dumnezeu te va ajuta si gandurile bune ,cauta ajutor si la natura . E cu folos.

 6. manola spune:

  Doina,energia mesajului transmis de tine are o vibratie ff.inalta ceea ce pentru mine inseamna ca esti o persoana puternica,plina de iubire,care a inteles ca are o lectie de trecut prin credinta in Dumnezeu,in Divinul din noi prin ascultarea informatiilor venite de la Divin prin inima noastra.Sunt sigura ca vei trece peste aceasta lectie si te vei vindeca.Te iubesc Doina! Esti puternica, vei invinge!

 7. maria spune:

  doina,ce varsta frumoasa,crede in Dumnezeu din toata inima ta ,fii puternica,o sa ma rog pentru tine ,cu credinta se trateaza orice ,DOAMNE AJUTA!…si nu uita iubeste multttttt si din tot sufletul pe toata lumea ..;;

 8. DOINA spune:

  …va multumesc din suflet tuturor, mesajele voastre imi dau putere si …speranta ca totul o sa fie OK…va doresc tot binele din lume…va multumesc!

 9. cristina spune:

  Doina, iti impartasesc cate ceva din experienta unei amice. Imagineaza-ti ca ea a fost depistata cu cancer la san…in timpul sarcinii! Ea si acum crede ca a ajuns la acest diagnostic ca urmare a stresului f puternic (a aflat la un moment dat ca s-ar putea sa fie o sarcina extrauterina si s-a stresat maxim). A fost nevoita sa urmeze tratamentele chiar in timpul..caderea parului, in fine, tot tacamul. A ajuns si la masectomie. Acum si vestea buna: este foarte bine acum, si ea si copiii. Este realmente foarte bine, diferenta se vede de la o posta fata de acum 1 an!

  Se spune despre cancer ca e boala perfectionistilor sau a nemultumitilor (perfectionistii sunt, inevitabil, nemultumiti). Sau ca e boala supararilor adanci, pe sine, pe destin, pe oameni, pe Dumnezeu.., care au coborat adanc in suflet. Oamenii care chiar au reusit sa invinga boala (si crede-ma, nu sunt putini!) sunt cei care au reusit sa coboare la cauzele ei, sa aiba curajul sa smulga supararile din suflet, fara sa poarte nici un milimetru de pica nici vietii, nici siesi, nici apropiatilor, si, apoi, sa se incredinteze cu curaj in mana Domnului. Prietena mea imi povestea ca ce cree ca ajutat-o cel mai mult in ‘lupta’ cu boala a fost ca, la un moment dat, a refuzat sa se mai gandeasca la ea si si-a concentrat atentia pe copii, pe viitorul pe care trebuie sa il asigure lor, pe toate provocarile cotidiene. Pe scurt, s-a refacut ca boala nu exista. Urma tratamentele, facea tot ce trebuie din punct de vedere medical, dar nu isi mai chinuia mintea cu gandul la boala. Cam ca in povestirea lui Dan Puric, mi se pare, cu taranca din avion care, in timp ce se zgaltaia avionul deasupra oceanului si el era innebunit de frica, sporovaia de zor cu prietena ei. Cand el, uimit, a intrebat-o ‘doamna, dar cum puteti fi asa de calma?’, ea a raspuns: ‘maica, mi-am facut o cruce mare la plecare. De-acum, nu mai e treaba mea, e treaba lui Dumnezeu!’ :))

  In acest sens iti recomand lectura unuia dintre marii sfinti contemporani, Parintele (acum Sfant, ca a fost canonizat de curand) Porfirie Kafsokalivitul, mare facator de minuni in viata (si dupa!), care a vindecat pe multi de cele mai teribile boli. Te rog, cauta pe google ‘parintele Porfirie despre boala’ si o sa gasesti un text pe site-ul ‘apaceavie.ro’. Citeste-l atent cap-coada. Sper sa-ti fie de folos!! Si nu uita ca, oricum, boala ta nu e nevindecabila.

 10. cristina spune:

  Tot pt Doina: inca ceva – sper sa nu te ‘sminteasca’ prima parte a textului. Parintele era f bolnav pt ca prelua de buna-voie asupra lui crucile celor pt care se ruga (asta este ‘job’-ul calugarilor, intre altele). In partea a doua a textului urmeaza sfaturile pt noi, oamenii obisnuiti, confruntati cu bolile.

 11. DOINA spune:

  Buna fetelor,

  Si eu am ceva vechime in lupta cu boala. De un an si ceva…am trecut prin toate etapele bolii…mastectomie, chimio, radio, chimio…in februarie am facut un PET-CT si surpriza a fost mare…metastaze mamare, pulmonare si cel mai rau osoase. Dar aveti dreptate, atitudinea fata de boala conteaza enorm, iubirea, iertarea si acceptarea.
  Numai ca intr-o lume plina de durere in care esti mutilat sufleteste si trupeste e greu sa te mentii mereu pe linia de plutire…mai ai si gropi de potential (este inevitabil)…uneori e greu sa-ti gasesti pina si cuvintele…

  Va multumesc din suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.