16 – 22 martie 2015

16-22 martie 2015 este săptămâna surprizelor sociale și a destinderii individuale. Acest interval devine celebru prin două mari evenimente astrale: împlinirea din nou a careului dintre Uranus și Pluton, marți, 17 martie, și intrarea Soarelui în zodia Berbec, sâmbăta, 21 martie, adică echinocțiul de primăvară. Pe lângă acestea, în această săptămână avem de traversat și unghiuri negative la care participă Mercur împreună cu Saturn și Luna neagră, intrarea planetei Venus în zodia Taur, eveniment ce se va consuma în ziua de marți sau conjuncția lui Mercur cu Neptun în ziua de miercuri și Luna nouă în cea de vineri. Celelalte evenimente astrale la care participă luminariile sau chiar planetele amintite mai sus au menirea de a întări un mesaj integrat în denumirea sintetică aplicat acestei săptămâni, aceea de a întruchipa un interval al surprizelor sociale.
De partea cealaltă, modul în care oamenii vor reacționa la acest îndemn de a activa cu prioritate pe zona socială ține mai curând de tendința de a fugi de propriile probleme, de a și le anula sau de a le transforma în altceva pentru a le vedea mult mai ușor ca fiind calități. 16-22 martie este și săptămâna surprizelor care vin din abandon sau din ușurința cu care am fost obișnuiți pe alte conjuncturi să trecem de la o extremă la cealaltă. Vom vedea că în fiecare zi există o constantă care se repetă. Prima jumătate a zilei va fi diferită de a doua jumătate, nu doar pentru că în cele două segmente se consumă evenimente astrale diferite, ci pentru că în mijlocul fiecărei zile există un eveniment care se comportă ca o graniță. Tocmai de aceea nu este indicat în această săptămână să insistăm cu încăpățânarea de a duce mai departe un deziderat de dimineață până seara sau de la o zi la alta. Dacă facem acest lucru vom vedea cât de multe obstacole întâmpinăm și, în fața acestora, vom avea reacții contrare ori vom fi tentați să le acordăm prea multă credibilitate, în detrimentul adevărului obiectiv. Practic, ceea ce nu va funcționa în această săptămână va fi această continuitate pe care o impunem prin voință proprie. În mod cu totul paradoxal, voința proprie este elementul care va fi agasat cel mai mult acum. Mercur din Pești, cel care îi face pe oameni timizi, reticenți la critică ori mult prea interiorizați, va avea de înfruntat o multitudine de argumente negative din partea Lunii negre ce trece acum prin Fecioară. Este important să știm că aceste argumente construite împotriva viziunii de ansamblu, împotriva iertării, împotriva sensibilității sau fragilității ființei umane sunt de fapt frici în care am fost învățați de-a lungul vieții să credem. Cel mai frumos lucru pe care am putea să-l facem pentru noi înșine este să ne îndoim de realitatea acestor frici. Dar cine va putea face acest lucru?
Așa cum am mai spus și altădată, vom mai avea ocazia de-a lungul acestui an al secretelor dezvăluite să ne mai întâlnim cu momente în care să fim ajutați să înfruntăm aceste frici. Acum ne amintim de ele, suntem îndemnați să privim dincolo de ceea ce reprezintă, dar, în egală măsură, nu suntem încurajați să visăm prea mult. Curajul nu înseamnă acum absența fricii, ci să poți construi împotriva obstacolelor ceea ce ți-ai propus. Asta se întâmplă pentru că frica nu dictează curajului dacă să existe sau nu și nici existența curajului nu anulează frica, deși cele două sunt forțe contrare.
Acolo unde reușim să deținem controlul asupra a ceea ce trăim sau asupra experiențelor de care am avut parte de-a lungul vieții acolo vom constata că patrimoniul crește, devine mult mai puternic, mult mai expresiv și va cântări mai mult în raporturile sociale. Totuși, această săptămână nu ne lămurește referitor la evenimentele sociale care se consumă acum, însă ceea ce vom traversa în săptămâna 16-22 martie ne va lăsa impresia că ne aflăm în fața unor evenimente pe care nu le putem anticipa sau care nu au nicio legătură cu noi. Ele au legătură cu noi însă vom putea vedea lucrul acesta abia la finalul anului. Asta în cazul în care ne vom mai aminti atunci de ceea ce am făcut acum. Tocmai de aceea este și săptămâna surprizelor sociale, nu pentru că evenimentele de acum ar fi noi, ci pentru că, având atenția îndreptată spre altceva, nu suntem în stare să le anticipăm. În consecință, în fața acestor situații sociale care ne iau pe nepregătite sau care ne tulbură prin faptul că nu le-am putut anticipa, ajungem la concluzia că avem nevoie de o pauză. Nu este cazul să ieșim complet din viața socială și să dormim de luni până duminică în speranța că am îndeplinit cel puțin jumătate din îndemnul acestei săptămâni. Dacă îmbinăm toate aceste evenimente sociale cu momentele de destindere sau cu aplicarea unor procedee legate de revitalizare, vindecare sau armonizare, dacă alegem să ținem cont de alimentația sănătoasă, dacă bem suficientă apă sau cât de multe gânduri rele oprim înainte de a le trimite celor din jur atunci putem spune că suntem pregătiți să facem față tuturor acestor instabilității astrale ce vor veni spre noi cu mesaje diferite în fiecare zi.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a refuza interiorizarea agitației exterioare. Tulburările exterioare au o cauză mai veche. Dacă le aducem în interior atunci acestea se vor înmulți. Înmulțind problemele ajungem să deținem doar un patrimoniu bogat în… probleme.

Uitare. Problemele sociale sunt privite cu mai multă atenție. Neastâmpăr. Se primește o opoziție stranie din partea celor dragi. Cuvintele sunt răstălmăcite. Defazare între intenție și acțiune. Gândul de progres nu poate fi pus în aplicare. Teama de greșeală ucide liniștea. Secretele sunt dezvăluite prin neliniște. Liderul se detașează de grup prin calitatea deciziilor și deciziile îl izolează. Depozitele personale sunt consumate pentru un confort iluzoriu. Răspuns negativ la o solicitare mai veche.

Aspectele care se împlinesc în prima zi a săptămânii au o notă comună, indiferent că se împlinesc atunci când Luna se află în Capricorn, în prima parte a zilei, sau când se află deja în Vărsător, în a doua parte a zilei. Uitarea este elementul comun și problemele sociale, cele care vin prin diminuarea atenției sau prin acceptarea faptului că destinderea ar putea fi o soluție, îi pun pe oameni în contact cu acele surprize sociale rezervate acestei săptămâni.
Un alt element specific vine acum din relația proastă pe care Mercur și Saturn o împlinesc. În primul rând, va fi vorba despre termeni, noțiuni, despre cuvinte care au fost până acum ascunse dincolo de privirile curioșilor sau reținute dintr-un motiv anume. Invocând faptul că au trecut prea mult sau că nu au avut suficientă ordine sau disciplină în minte, mulți se vor exprima acum la scenă deschisă, vor spune ceea ce au pe suflet și vor face o impresie proastă. Asta înseamnă că secretele acestui moment sunt dezvăluite prin neliniște, iar interlocutorul sau partenerul de dialog s-ar putea să aibă un șoc, să nu fi atent la întregul context, la situația la care se referă neliniștea de acum, ci să răstălmăcească un adevăr simplu. Rezultatul acestei răstălmăciri nu este altul decât o altă formă de iluzie sau un răspuns negativ la o problemă mai veche.
Acest unghi, tocmai pentru că se împlinește în plină zi, complică foarte mult acele relații care se bazează pe acțiune directă aducând o discrepanță majoră între intenția de a face bine sau de a clarifica și fapta în sine. De asemenea, confortul personal este zdruncinat de această intenție a individului de a-și rezolva o problemă care nu are soluție. Există totuși o diferență între ceea ce se va consuma în prima parte a zilei și ceea ce se va consuma după amiază. La începutul zilei, când Luna și Soarele încă se vor afla în sextil, iar Luna cu Venus în fereastra careului, se fac planuri de acțiune și anumite elemente negative ni se vor părea mult mai vizibile sau, celor care au deja o nemulțumire formulată, aceste elemente negative le devin prioritare, iar rezolvarea lor o necesitate urgentă. Asta înseamnă că în a doua parte a zilei, când Luna se va afla în Vărsător, limba va fi dezlegată și va fi agresat personajul care merită cel mai puțin acest lucru. Relația proastă dintre Lună și Junon ne vorbește despre persoane care au rezistat unor probleme relaționale, care au suportat în trecut și alte conflicte, critici nejustificate sau atitudini necuviincioase din partea celui care acum se arată foarte nemulțumit față de ceea ce trăiește sau față de ceea ce traversează în prezent. Aceste persoane nu trebuie acum acuzate deoarece sunt parte din soluție, nu parte din problemă. De aceea este important să nu ne bazăm astăzi doar pe reacție, să nu ne gândim doar că nemulțumirea în sine este tot ceea ce ne trebuie pentru a solicita dreptatea. Avem nevoie și de puțină înțelepciune, să privim oamenii pe care-i avem în preajmă ca fiind aliații pe care destinul ni-i oferă la bine și la greu. Cei care dezertează, persoanele care se află acum în planul secund și care, la începutul acestei zile, păreau a fi elemente auxiliare în această problema, se descoperă ca fiind personajele care poartă cu adevărat cea mai mare vină. Puțini vor fi însă aceia care își vor arunca undița foarte departe să prindă acești pești mari. Se vor mulțumi cu gâzele din jur, acelea care în săptămânile anterioare doar se încadrau în decor și nu purtau vina ce le este atribuit acum.
Prin urmare, 16 martie este o zi de conștientizare a propriilor nemulțumiri. Chiar dacă realitatea înconjurătoare ne va spune acest lucru, este mai puțin important să identificăm vinovați, cât de important este să conștientizăm care este atitudinea pe care o avem față de aceste persoane vinovate. Pentru că pe acest unghi negativ dintre Mercur și Saturn avem de a face cu o planetă retrogradă, (Saturn), este important acum să nu amestecăm problemele cu persoanele. Întâmplarea are o calitate, iar persoana alta. Dacă anterior nu am putut vorbi nu înseamnă că acum, dacă vorbim, personajul considerat vinovat va trebui să suporte nemulțumirile existențiale ale celorlalți, nu înseamnă că acesta se face cu adevărat vinovat de toate relele pe care le are un partener de dialog. Solicitarea mai veche se localizează acum pe vibrația planetei Saturn despre care știm că are acest mers retrograd până în august. Problema de acum dacă este amestecată cu alte probleme mai vechi care au alte cauze și deci alții vinovați atunci, începând cu a doua parte a lunii iunie, ea se va transforma în altceva, iar acuzatorul de acum va deveni acuzatul de mai târziu.
Este adevărat, toată lumea are parte în această săptămână de surprize. La nivel individual aceste surprize au tendința de a-i izola pe oameni și de a le oferi iluzia puterii. Nu câștigăm astăzi spunând sau exprimându-ne nemulțumirea, arătându-ne triști sau erijându-ne în victime, ci trecând peste acestea cu demnitate și înțelepciune. Dar pentru că este totuși o zi de acțiune vom fi tentați să ne consumăm energia cerând ajutor, amestecând problemele cu persoanele și uitând că acest ajutor, dacă nu găsește în cel care solicită și puțin discernământ, îi va încuraja pe vinovați să persiste în greșeală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că în orice acuzație avem o parte de vină. Cel pe care-l acuzăm astăzi are, prin ecuația astrală aferentă acestei zile, doar rolul de a trezi în cel nemulțumit ceea ce acesta a ascuns în timp. Cu alte cuvinte, cel acuzat nu creează nemulțumirea partenerului de dialog, ci doar o scoate la suprafață.

Evenimente sociale confirmate prin tensiune. Asocierile sau reasocierile din ultima vreme constituie picătura care umple paharul. Nedreptatea trecutului nu justifica acțiunile prezentului. Rupere. Separare. Distrugere într-un demers. Confortul păcălește că fapta este bună. În intimitate ceea ce a distrus societatea este plăcut, deconectant, motivant. Confirmarea unei schimbări realizată în etape. Anunțul este folosit ca vârf de lance. Viitorul sperie. Este cântărit greșit un lucru. Eroarea unui lider pune pe jar întreaga comunitate. Adevărul este în continuare ascuns. Secretele compromițătoare sunt vândute pe tarabă. Liniștea este menținută prin detașare de scandal.

17 martie ne aduce o falsă problemă de mediere. Și această zi se va situa în același ton al dihotomiilor periculoase așa cum am constatat că s-a desfășurat și ziua anterioară. De această dată, împărțirea o va face planeta Venus, cea care în mijlocul zilei va ieși din Berbec și va intra în Taur. Evenimentele acestei săptămâni și, în consecință, ale zilei pe care o analizăm, sunt marcate de o mare tensiune, cea care scoate în evidență o problemă veche, o grijă apăsătoare față de traiul comun, față de puterile pe care omul nu a reușit până acum să și le pună în aplicare. Cu alte cuvinte, ziua de 17 martie scoate în evidență o problemă de afirmare și ceea ce nu se reușește acum reprezintă picătura care umple un pahar al amarului și al nemulțumirii. Asta înseamnă că primul careu dintre Uranus și Pluton de anul acesta aduce o ruptură, o separare sau, mai exact, scoate la lumină ruptura și separarea care până nu demult erau ascunse.
Problema acestui moment nu vine doar din faptul că oamenii conștientizează sau văd pentru prima dată că anumite lucruri au fost ascunse, ci că înțeleg motivul pentru care au fost ascunse. De fapt, la asta se referă cu precădere acest careu între Uranus și Pluton. În urma acestui adevăr care iese la lumină s-ar putea ca oamenii pentru prima dată anul acesta să se simtă învăluiți de o ușoară teamă atunci când privesc în viitor. Evenimentele care urmează să se consume în a doua parte a anului nu ni se mai par acum încărcate de speranță, transformare, nu mai duc la împlinirea unor așteptări pozitive, ci dimpotrivă, devin confirmarea unor schimbări negative despre care câteva persoane, la începutul acestui an, au spus că vor fi realizate în etape. În a doua parte a anului se vor împlini aceste etape și informațiile despre schimbările ce ne așteaptă vin spre noi încă din această săptămână și, în special, în această zi.
Motivul pentru care se consumă toate aceste lucruri este dat de însăși segmentarea ce este văzută acum ca soluție. Resursele sunt la cotele minime și în fața acestei pierderi oamenii sau grupările se vor comporta ciudat. Adevărul este cântărit după un lucru minor și scos la tarabă pentru a obține un preț cât mai bun. Cine nu reușește să-și vândă astăzi marfa scump va rămâne cu ea, se va devaloriza și statutul pe care-l are acum în viitor va intra în criză.
Dacă marile evenimente sociale, acelea care sunt încadrate în această săptămână sub denumirea generică de surprize, au o notă tragică și orice informație care vine spre noi este legată de o problemă din trecut ce trebuie obligatoriu rezolvată, valorile personale au acum o calitate aparte. Trecerea lui Venus în Taur, adică în domiciliu, este semnul unei apropieri de sufletul propriu, de frumusețea și liniștea gândurilor sau de liniștea familiei. Acesta este momentul în care conștientizăm că avem oameni valoroși în jur, evenimentele în care suntem implicați se pot transforma, se pot preschimba ori se pot stabiliza și mai mult devenind solide și puternice pentru a face față viitorului ce ne sperie acum. Prin această trecerea lui Venus în Taur avem puterea să facem o distincție clară între deciziile unui lider, consumat de propriul grup sau rătăcit în propria ambiție, și nevoile individuale. Din această comparație apare adevărul și numai abordând o astfel de relație oamenii reușesc să se stabilizeze pe o cale a binelui și a succesului. Pe aceștia ruperea și separarea nu-i va afecta în mod negativ, ci ea se va transpune printr-o desprindere de ceea ce era rău, impur și păgubos.
O altă componentă a acestei zile este aceea de a cântării greutatea faptelor proprii și de a le vedea pe acestea în funcție de calitatea pe care o au, nu după răspunsul pe care-l primesc din partea beneficiarilor. Astfel, faptele vor fi bune pentru că ele produc rezultate pozitive pe o perioadă îndelungată, nu pentru că îmbunătățesc acum starea de confort a celor din preajmă. Binele acum, tocmai pentru că realizează această ambivalență interesantă în raport cu răul istoric, social sau cu cel construit în ultimii ani, duce la obținerea unor rezultate remarcabile. Acestea vor fi judecate în timp doar după durabilitate și până și calitatea acestora va avea nevoie să se adapteze conform acestei cerințe.
Prin urmare, 17 martie ne aduce un vârf al hotărârilor personale, ce poate deveni în timp un vârf al adevărului, al observațiilor directe și al preschimbărilor spectaculoase. Relația proastă care se reconfirma dintre Uranus și Pluton nu aduce elemente noi, ci le scoate la lumină pe cele care au fost ascunse și le prezintă celorlalți ca și cum ar fi elemente noi. Acestea nu sunt altceva decât probleme vechi puse acum în discuție de alte persoane sau evidențiate prin alte situații. Cine va prefera să le vadă ca fiind elemente novatoare se va expune unui risc foarte mare, acela de a traversa o separare, o distrugere sau o rupere ce se va solda cu o dezamăgire și, în egală măsură, cu o pierdere în patrimoniul personal. Cine prefera să fie lucid și să meargă la cauza lucrurilor, adică să țină cont de faptul că orice eveniment ce se consumă în această zi are o rădăcină pe care o cunoaștem foarte bine, adică relația de mediere a Lunii față de Axa Dragonului, va putea să facă o distincție foarte clară între problemele trecutului care se reinventează acum și nevoia de relaxare, de detașare, de desprindere de toate aceste complicații sociale pentru a nu le mai da atât de multă importanță. Mulți vor conștientiza astăzi că aceste probleme sociale nu sunt decât creații ale dezordinii de grup sau punerea în practică a unei idei utopice. Această idee utopică ar putea să confirme un scenariu negativ în a doua parte a anului. Acum doar aflăm multe lucruri despre aceasta și ceea ce aflăm ar putea să nu ne placă. Dar această nemulțumire nu este lăsată la voia întâmplării. Ea va fi abordată de cei care nu fac astăzi o distincție clară între problemele sociale și problemele individuale, va fi explorată și amplificată de cei care se uită pe geam și își tulbură liniștea familiei doar pentru că pe stradă văd doi trecători care se ceartă.
Pentru unii problemele zilei de 17 martie ar putea să fie trecătoare însă chiar și așa, având această calitate de evenimente care trec cu modele sau cu noaptea, efectele a ceea ce se consumă acum îi afectează și pe ei. Poate nu se vor gândi atât de departe, poate nu vor face planuri de viitor și nici nu-și vor vedea năruite evenimentele programate pentru a doua parte a anului. În mod sigur, în tot acest palmares, în toată această suită de evenimente, se evidențiază un lider, o persoană, o ființă care va îndeplini acest rol ambivalent de bine și rău. Va avea rolul de bine pentru că anumite nevoi personale sunt legate de acest personaj, dar și rolul de rău pentru că relația cu acel personaj doare, nemulțumește sau constrânge.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu aduce în prezent tragedia trecutului doar pentru că avem impresia că ni se permite, ci de a lucra acum doar cu soluții la ceea ce a ajuns în prezent de la sine. A face forțat legături cu anumite evenimente din trecut, a duce într-o discuție întâmplări care s-au consumat cândva pentru a întări un argument sau pentru a face informația prezentului mai puternică reprezintă o greșeală. Ajungem la liniște sau o păstrăm în cazul în care o avem deja doar dacă ținem cont de acest lucru.

Sensibilitatea combate tristețea și teama. Privire de ansamblul asupra ultimei perioade. Analiză la rece a contextului social. Se face clar diferența între viață intimă și cea socială. Confort prin activități intime, casnice. Ridicarea nivelului de percepție prin inspirație, sedimentare. Se renunță la orgoliile personale pentru un confort sau pentru a menține un ideal. Ansamblul situației poate fi obositor. Prilej pentru deschidere personală. Sunt lăsate în urma mofturi. Sentimentul că ocupându-ne de problemele personale reînviem o grijă mai veche. Sunt percepute cu mai multă luciditate cauzele lucrurilor. Adevărul poate speria. Binele se menține prin echidistanță.

Conjuncția lui Mercur cu Neptun este semn de inspirație, de deschidere și, în egală măsură, un motiv în plus pentru ca toată această sensibilitate să fie folosită în combaterea tristeții sau a fricii. Privirea de ansamblu ne ajută să identificăm acele probleme pe care în ziua anterioară ar fi trebuit să le rezolvăm cu titlu urgent. Este, ce-i drept, puțin cam straniu să înțelegem după ce acționăm. În mod firesc, orice situație cere întâi înțelegere și apoi acțiune, pentru că faptele fără judecată sunt cauzatoare de probleme.
Ceea ce este important în această zi vine mai puțin din această conștientizare a ceea ce s-a întâmplat deja, cât mai ales în ridicarea nivelului de percepție folosind chiar această inspirație sau deschidere către un alt plan al informației. Această deschidere personală ar putea să producă printre altele și o înțelegere mult mai bună asupra situațiilor sociale pe care le traversăm. Nu există însă o garanție că, având o sinceritate mai mare, având acces la informații profunde, neapărat rezultatul va fi unul bun. Cel puțin în prima parte a zilei, cât timp Luna va fi în Vărsător, această nevoie de organizare și de precizie va fi considerată un moft. Apoi, în a doua parte a zilei, când Luna va trece în zodia Pești vom avea puterea să vedem problema în ansamblul ei și mai ales fragmentele care ne-au venit din zilele anterioare să fie încadrate corect. Totuși, accesul la sentimentele profunde ori la o formă de control care ne vine din raportarea la exemplele celorlalți pare să fie constanta acestei zile. Acest lucru se întâmplă pentru că această întâlnire între Mercur și Neptun primește o opoziție dură din partea Lunii negre ce trece de ceva timp prin zodia Fecioară. Acolo unde nu există precizie, disciplină și respect va exista risipire accentuată și sensibilitatea sau deschiderea către emoțiile celorlalți va însemna de fapt preluarea din problemele celorlalți sau o altă formă de dezordine.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor folosi ecuația astrală a zilei de 18 martie pentru a se deschide, pentru a reînvia o preocupare mai veche și a simplifica acele situații care scapă de sub control din cauza orgoliului sau a mândriei prea mari.
Anumite informații pe care le obținem astăzi s-ar putea să ne tulbure concepții vechi, ideea de polaritate, echidistanță ori ideea în sine de bine. Reînvierea unei probleme mai vechi, așa cum am văzut că s-a întâmplat și în zilele anterioare, poate însemna și reînvierea unor orgolii mai vechi sau să fim tentați să credem că a sosit momentul să ne facem dreptate singuri. Ar trebui să luăm în considerare că nu doar conjuncția Mercur-Neptun se exprima în această zi, ci și celelalte unghiuri pe care le-am amintit în zilele anterioare și care au un spectru larg de acțiune, în special careul Uranus cu Pluton.
Din fericire, există o șansă, un mare noroc pentru că inspirația acestui moment este folosită pentru a stabiliza, a revitaliza sau a vindeca. Poziționarea planetei Venus în zodia Taur trimite către conjuncția Mercur-Neptun din Pești iertare și înțelegere. Asta înseamnă că o mare parte din tensiunile pe care le-am adus cu noi din zilele anterioare sau chiar din săptămânile anterioare, cu puțină atenție, cu puțină determinare sau cu puțină voință se pot stinge complet în această zi. Știm din elementele de teorie astrologică faptul că atunci când două planete ocupă același grad (conjuncție), direcția acestui unghi este ambivalentă. Conjuncția nu este exclusiv bună sau exclusiv rea, dar poate fi, în funcție de context, într-una din cele două tabere. Acum, de la sine, conjuncția lui Mercur cu Neptun predispune la o altă încercare, însă pentru că de luni încoace lucrurile au evoluat și nu oricum, ci spre bine, avem șansa să facem astăzi fapte bune, să reparăm o greșeală față de noi înșine sau față de cineva drag din preajmă și să restabilim echilibrul.
Prin urmare, 18 martie este ziua în care putem deveni victimele propriilor emoții sau propriilor rezonanțe întreținute prin idei prea rigide sau eronate. Avem ocazia astăzi să ne ridicăm nivelul de percepție prin inspirație, prin sedimentare și să renunțăm la acele orgolii care ne complică viața. Acest lucru însă nu se întâmplă de la sine, ci după ce vedem cât de periculoase sunt faptele acestea și cât de păguboase sunt relațiile care se bazează pe ele.
Sentimentul este o constantă a acestei zile și el va ridica la un nivel superior rezonanța care există deja. Dacă prima parte a zilei va fi dominată de planul de a schimba ceva în jur în grupul de apartenență, în a doua parte a zilei, când Luna se va afla deja în zodia Pești și când va împlini un unghi bun cu Venus și unul rău cu Saturn, vom avea ocazia să ne deschidem către ceea ce este important. Asta înseamnă că vom selecta ceea ce ne avantajează, ceea ce ne protejează, liniștea, confortul și sănătatea, lăsând deoparte grijile zilei de mâine.
În egală măsură, 18 martie este ziua când, din cauza unor sentimente obsesive, nu ne extindem ideea, puterea gândului sau sentimentul către zone menite să ne îmbogățească, ci le risipim în acțiuni fără rost. Asta înseamnă că la finalul zilei, când se va împlini careul perfect între Lună și Saturn ne vom aduce aminte despre această zi doar că a fost obositoare, că am fost nervoși sau am întâlnit numai oameni răi. Nu este nimeni vinovat că lucrurile au fost derulate în modul acesta. Această retrospectivă ar trebui să ne arate, ca și în zilele anterioare, care este rezonanța pe care o întreținem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face apel astăzi la razele soarelui subtil. Căldura subtilă întotdeauna va produce emoții pozitive, iar emoțiile pozitive ne vor oferi o rezonanță frumoasă.

Consolidare. Înțelegerea unei dureri. Un diagnostic eronat duce la descoperirea unei alte afecțiuni. Se generalizează de la un caz particular. Destăinuire. Revelare. Se lucrează mai bine cu înțelegerea. Este descoperită o idee importantă. Acțiunile lasă impresia că sunt îndreptate întru totul către stabilitate socială, administrativă, politică, dar elementul principal este susținut de teama de a pierde o poziție. Se face o analiză pertinenta asupra ultimei perioade.

Deși ziua de astăzi ar trebui să fie puțin mai liniștită, faptul că Luna trece prin conjuncții succesive cu Neptun și respectiv Mercur, apoi prin opoziția cu Lilith, deci prin ceea ce a însemnat cea mai mare problemă a zilei anterioare, se încearcă o consolidare sau o atenuare a unei dureri care a strigat foarte mult de curând pe când era cea mai importantă problemă a acestei perioade. În a doua parte a zilei, când Luna va avea de împlinit o relație bună cu Pluton și una neutră cu Chiron, oamenii vor fi mult mai interesați de administrare, de consolidarea cunoștințelor sau de aprofundarea a ceea ce ar putea, pe viitor, să-i ajute să nu piardă o poziție importantă. Din acest punct de vedere lucrurile se desfășoară într-un registru cunoscut și orice idee, orice întâlnire ar putea să ducă la descoperirea unor informații folositoare.
Pentru că dimineața acestei zile este dominată de opoziția Lună-Lilith problemele care vin din zilele anterioare ne urmăresc așa cum ne urmărește o umbră și cel care nu este instruit, care nu s-a maturizat încă va avea tendința să pună în toate acțiunile acestui moment o picătură de nervozitate, de nemulțumire sau sentimentul că își dorește mai mult și cineva din jur îl oprește, îi încurcă treburile sau îi cere cu împrumut obiectul cel mai folositor. Cine nu ține cont de acest avertisment astral va avea o zi de 19 martie încărcată de nervi și de instabilitate.
De asemenea, pentru că axa Fecioară-Pești este încărcată, se poate vorbi și despre acele sentimente restrictive care nu le permite oamenilor să se arate calzi, iertători sau generoși. Cu alte cuvinte, ne vom întâlni astăzi cu acea formă de zgârcenie care se întoarce împotriva celui care o afișează complicându-i viața și accentuându-i suferința. Din acest punct de vedere devine o zi constructivă, educativă, una menită să ne arate care sunt elementele particulare la care trebuie să renunțăm pentru o mai bună administrare a potențialului sau pentru a ne păstra starea de confort.
Pentru că Venus abia a intrat în zodia Taur și anumite lucruri trebuie să intre în normal, oamenii se vor simți astăzi bucuroși cu ceea ce au. Este adevărat, bucuria nu este foarte intensă, însă poate deveni foarte puternică dacă îi permitem. Ceea ce se întâmplă acum pe axa Fecioară-Pești primește o mediere interesantă din partea planetei Pluton. Asta înseamnă că în cea mai mare parte lucrăm acum cu ceea ce este răscolit din adâncul sufletului, cu ceea ce înseamnă instrumentele de transformare sau de plăcere. Dacă până acum am avut plăceri neobișnuite de a strica, de a jigni sau de a ne însuși bucurii sau bunuri fără să ținem cont de efectele pe care le producem vom avea un 19 martie marcat de conștientizarea durerii.
Prin urmare, 19 martie trebuie să fie ziua în care ne sunt consolidate anumite direcții importante pe care în a doua parte a anului curent să le folosim pentru creștere și dezvoltare. Este adevărat, dacă până acum nu am făcut acest lucru, dacă ne-am preocupat doar de binele personal, de gradul de satisfacție fără să ne intereseze deloc ceea ce se întâmplă cu ceilalți când ne însușim toate acestea, 19 martie se transformă într-o zi de revelație dureroasă pentru că ne arată creația personală în ansamblul ei. Pentru că Luna trece acum printr-un segment dureros, acela accentuat de teama sau neliniștea că pierdem lucruri importante, că risipim timp sau o mare parte din valorile personale de dragul unor plăceri fanteziste, 19 martie ar putea să se transforme într-un mare resort. Ceea ce se întâmplă astăzi prin conștientizarea amintită mai sus ar putea să ne propulseze către relații noi, aparte încărcate de o mare însemnătate. Asta înseamnă că acum este descoperită o idee importantă chiar în momentul în care ne îndreptăm către o acțiune concretă săvârșită în planul social. Mulți vor avea impresia că dacă nu interacționează cu cei din jur, dacă nu se preocupă de problemele lor scapă din fața pericolelor. Este o mare păcăleală pentru că nu pericolele celorlalți ne afectează acum, ci propriile pericolele pentru că altădată din această cauză i-am rănit sau i-au îndreptat pe un drum greșit. Din acest punct de vedere poate fi o zi karmică, o zi în care tensiunile trecutului să ne ridice mari semne de întrebare față de bunele intenții sau față de absența consecințelor unor acțiuni aparent banale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi mulțumiți cu ceea ce vedem, simțim sau trebuie să îndurăm în această zi. Îndurarea sau conștientizarea unei probleme arată faptul că am făcut deja primul pas în afara a ceea ce am creat și dacă ne vom ține de acest drum vom reuși să atingem și punctul în care s-o rezolvam.

Scandalurile nu sunt noi, ci doar confirmate. Este nevoie de un nou început. Cel temător se retrage în cochilie fără explicații. Deciziile de acum se mențin cel puțin o lună. Se urmărește îmbunătățirea nivelului de trai. Teama rămâne un indicator după care schimbăm direcția. Independență prin cuvinte. Eliberare de tensiune prin activități practice, mișcare, sport. Viziunea de ansamblu sugerează reținere. Factorii de coagulare folosesc alte elemente. Se căuta în societate asocieri care să ascundă dezordinea intimă. Stagnarea într-un demers arată că resursele s-au consumat. Frumusețea este explorată de ceilalți. Simulare. Minciună. Agresivități gratuite.

Luna nouă de astăzi ar fi trebuit să ne confere posibilitatea de a ne deschide către noi direcții importante și, prin utilizarea acestora, să ne bucurăm de o transformare a evenimentelor sociale după pofta inimii sau după nevoile pe care le avem în această perioadă. Din nefericire, Luna nouă din 20 martie se împlinește pe gradul anaretic al zodiei Pești ceea ce înseamnă concentrarea problemelor pe care le-am traversat în ultimele patru săptămâni. La nivelul vieții personale această concentrare ne sugerează că o parte din aceste probleme nu ar merita atenția cuvenită și că ceea ce urmărim să obținem în a doua parte a anului 2015 ne va cere mari resurse, o plată. Astfel, în fața unui efort substanțial acum vom fi tentați să cerem o pauză, să ne adunăm forțele, mințile, să ne ocupăm mai mult de sănătatea personală, de liniște de cunoaștere de studiu sau de a identifica acele probleme care nu mai merită atenția cuvenită. Apoi, lăsate libere, aceste probleme se acutizează, se complică, se supradimensionează și se transformă în evenimente sociale care se desfășoară dincolo de puterea de control a individului.
Cu alte cuvinte, începutul de acum ar însemna și îmbunătățirea nivelului de trai prin transferul problemelor pe umerii celorlalți ori prin abandonarea unor tensiuni care au făcut deliciul spectacolului public în ultimele săptămâni. Dar nu doar faptul că Luna nouă se împlinește pe ultimul grad al zodiei Pești este de o mare claritate, ci și faptul că peste această Lună nouă se suprapune careul Lună-Venus care înseamnă relații complicate de neînțelegere, acceptare sau indiferență.
Venus în zodia Taur ar trebui să ne încurajeze să alegem lucrurile simple, frumoase, cele care ne garantează un grad de satisfacție sporit sau acele evenimente care nu se complică de la sine, ci care consolidează starea de confort. Prin relația proastă pe care o are cu Junon, nemulțumiri acumulate în ultimele săptămâni se amplifică și personajul care, până acum, a tăcut sau nu a avut curajul să spună nimic, dintr-o dată scoate din tolba cu săgeți pe cea mai otrăvitoare și se apără cu ea. Pentru că este vorba de un careu, multe lucruri care se desfășoară astăzi vor fi marcate de o agresivitate gratuită sau de tendința de a denatura adevărul, de a-l prezenta subiectiv și de a nu ne mai abate de la această idee sau hotărâre chiar dacă pe parcurs vom observa că este greșită.
Cu alte cuvinte, conjunctura astrală a acestui moment, cea care ne îndeamnă să ne implicăm în activități practice, care ne face să depunem efort ori, dacă preocupările se axează pe zonă mentală, ne constrânge să urmărim extinderea viziunii către mari stații, este marcată de tensiuni absurde. Acuzațiile pe care le aducem celor cu care colaborăm nu sunt reale pentru evenimentul în sine, nu sunt reale pentru tipul de relație pe care-l dezvoltăm, însă pot fi reale pentru persoana care le emite. Asta nu înseamnă însă că ele trebuie să perpetueze. Ceea ce duce spre coagulare folosește acum alte forțe, după cum vom vedea începând cu ziua următoare, când își va intra în drepturi noul ciclu lunar ce debutează cu Luna nouă de astăzi, dar și când Soarele va intra în zodia Berbec, marcând echinocțiul de primăvară. Acum ne preocupăm foarte mult să eliberăm o tensiune pe care o simțim accentuându-se de la sine.
Apoi, a doua parte a zilei, când Luna va intra în Berbec și va avea de împlinit două trigoane cu Junon și respectiv Saturn, desenând, astfel, o piramidă de foc, starea de confort se va stabiliza, direcțiile vor da semne că se schimbă și vom fi în stare să observăm cu mai multă luciditate frumusețea proprie sau frumusețea celorlalți. Deocamdată va fi greu să recunoaștem că în prima parte a zilei am făcut o criză sau am judecat greșit o situație însă faptul că ne lăsăm transformați sau atinși de frumos arată că lucrurile acestea rele care s-au consumat astăzi nu durează foarte mult.
Un alt element care trebuie consemnat este dat de permanentizarea evenimentelor care se consumă pe Luna nouă. În general, evenimentele care se consumă în preajma conjuncției dintre Lună și Soare au o perspectivă de patru săptămâni, cât timp durează un ciclu lunar ce debutează cu acest eveniment astral. Cu alte cuvinte, această tensiune marcată de nevoia de a scoate o problemă personală și de a o arunca la coș s-ar putea să se regăsească și în alte episoade ale acestui ciclu lunar, adică în următoarele patru săptămâni. Faptul că în această zi Luna intră în Berbec și prefigurează ceea ce se va consuma în noaptea de vineri spre sâmbătă, adică intrarea Soarelui în zodia Berbec, arată că de această dată s-ar putea ca această permanentizare să nu se aplice, adică acest ciclu lunar să nu reproducă tensiunea acestui moment de Lună Nouă.
Prin urmare, 20 martie reprezintă un moment de deviație din seria transformărilor la care ne supune această săptămână. Acum avem impresia că valorile personale sunt mai importante decât valoarea de grup și din această cauză vom considera că avem dreptul să schimbăm direcția, să spunem ceea ce ne vine la gură, să facem totul după cum avem chef și să nu ne intereseze consecințele acestor fapte. În altă ordine de idei, această invitație la a ne preocupa de activități practice produce o consecință interesantă: nu extinde viziunea către situațiile pe care până acum le-am evaluat greșit sau nu le-am evaluat deloc.
Pentru că ziua este dominată de un unghi negativ dintre Venus și Junon aceste impresii personale s-ar putea să transforme viziunea de acum într-o slugă mincinoasă, aceea care îi spune stăpânului doar ceea ce vrea să audă. Din fericire, această viziune de ansamblu are toate șansele să nu se reproducă în următoarele patru săptămâni așa cum se întâmplă de regulă cu evenimentele ce se consumă pe Luna nouă. Faptul că Venus se află acum în zodia Taur, că Luna, în mijlocul zilei de 20 martie, intra în zodia Berbec, ceea ce prefigurează trecerea Soarelui în această zodie în noaptea de vineri spre sâmbătă, arată că lucrurile se schimbă înainte de a se stabiliza pe un traseu negativ. Cu alte cuvinte, tensiunea, observațiile negative, stare de nervi, indispoziția sau erorile acestei zile nu au timpul necesar să se stabilizeze pentru ca efectele pe care le produc să vină spre noi în cascadă în următoarele patru săptămâni.
Scandalurile de acum nu sunt noi, ci doar confirmări ale unor idei eronate sau evidențierea unei stări proaste ce nu a fost foarte vizibilă pentru ceilalți deoarece fiecare era implicat în alte acțiuni. Asta înseamnă că oamenii nu trebuie acuzați pe baza acțiunilor care se consumă acum pentru că ele au toate șansele să nu dureze, ci este important să ținem cont că nemulțumirea pe care și-o exagerează sau pe care și-o prezintă la scenă deschisă în defavoarea unor preocupări constructive, pentru ei este reală. Modul cum se prezintă, instrumentul la care apelează pentru a transforma această nemulțumire într-un element foarte credibil este departe de adevăr însă ceea ce face referire la sine este adevărat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a acorda celor nefericiți sau nemulțumiți înțelegere, acceptare și iertare. Dacă vom putea face cu ceilalți așa ceva, vom reuși să întoarcem această iertare către sine și să nu atingem culmi ale nemulțumirii, ale tensiunii sau ale nervozității. În felul acesta, ne pregătim pentru echinocțiul de primăvară.

Acuzațiile tulbură conștiința. Minciunile nu țin cont de calitatea umană. Unde nu este controlată revolta se poate agresa un destin. Tensiunea trebuie să aibă un final pozitiv. Conflictul deconspiră intențiile perfide ale unui adversar. Regret. Autovătămare. Inspirație. Originalitate. Deschidere. Confort ce vine din contactul cu noutatea. Ședințele de terapie schimbă sensul vindecării. Pacientul devine profesor. Privirea îndreptată spre profunzimile ființei vindecă. Se spun lucruri grele.

Intrarea Soarelui în zodia Berbec arată că suntem în sfârșit dispuși să facem o schimbare, să acceptăm soluțiile celorlalți, să lăsăm în urmă o tensiune acumulată în crescendo sau să ignorăm cu mai multă ușurință minciunile celorlalți ori tensiunile pe care și le argumentează prin neadevăruri sau adevăruri subiective. Soarele intră în zodia Berbec în noaptea de vineri spre sâmbătă și la puțin timp după acest moment important și din punct de vedere astrologic, dar și din punct de vedere astronomic, Luna se va afla în conjuncție cu Coada Dragonului pentru ca apoi, în mijlocul zilei, să se afle în conjuncție perfectă și cu Uranus. Momentul acesta este, practic, ipostaza în care anumite evenimente sociale sunt scăpate de sub control tocmai pentru că individul nu le mai acorde importanța cuvenită, pentru că persoana se ocupă acum de nevoile individuale și nu se mai preocupă de ceea ce înseamnă stabilitatea grupului sau elementul care îi unea pe oameni și îi mobiliza pentru un scop comun.
Un alt eveniment astral ce se va consuma în această zi este opoziția lui Mercur cu Luna neagră. Dacă, pe de-o parte, conjuncția Lunii cu Coada Dragonului ne pune în fața unor pericole cunoscute, ușor de anticipat sau de rezolvat, atunci când acestea se consumă pe opoziția lui Mercur cu Luna neagră originalitatea are de suferit și, îndreptându-și privirea către viața intimă, oamenii află despre sine lucruri mai rele decât s-au așteptat și pot intra în criză. Primul lucru greșit pe care sunt tentați să-l facă este autovătămarea. Apoi își vor agresa inspirația, se vor opune gratuit unor adversari pe care nu-i pot învinge și aceste acțiuni nu arată altceva decât risipirea. Atunci când vor să facă o sinteză a ceea ce traversează, atunci când vor să povestească despre experiențele pe care le-au avut, pun în explicații prea mult regret, prea mult disconfort și rămân blocați în această tensiune.
Cu alte cuvinte, această tensiune sau disconfortul pe care individul îl explorează în intimitate, reprezintă un fundal, ceea ce trăiește individul cu el însuși sau cu câteva persoane din jur pentru că la vedere fiecare să se prezinte ca o persoană care le știe pe toate, care poate trece prin uși, care poate rezolva orice fel de problemă.
Există însă o componentă pozitivă a acestei zile și ea va veni din faptul că Luna, situându-se într-o relație pozitivă cu Jupiter, va favoriza acum o nouă formă de vindecare. Jupiter, practic, va media tendința Nodurilor și, inclusiv, această relație tensionată cu propriul trecut sau cu propriile evenimente ce s-au consumat în ultimele săptămâni. Este adevărat, soluția de acum nu durează chiar dacă privirea îndreptată către interior, către profunzimile ființei ar putea fi acum vindecătoare. Ceea ce rămâne după această zi ține de un anumit mod de adresare, o formă de victimizare sau faptul că un personaj s-a ridicat deasupra condiției care îi era atribuită până acum și a îndrăznit să spună lucruri grele. Din această cauză, 21 martie este o zi în care minciunile nu țin cont de calitatea vieții, de relațiile dintre oameni și amplifică o tensiune pentru a-l depărta pe individ de la lucrurile bune pe care ar putea să le facă dacă ar fi liniștit.
Prin urmare, 21 martie, ziua în care se împlinește echinocțiul de primăvară, ne tulbură conștiința prin acuzații nefondate, prin agresarea acelui element original pe care nu am avut până acum curajul să îl prezentăm sau să îl abordăm. Ceea ce este rău ne duce la autovătămare sau regret. Ceea ce este bun, ne inspiră, ne susține originalitatea și ne deschide către o formă de confort care lucrează foarte bine cu noutatea și care poate, în timp, să ne ducă spre vindecare. Lucrurile astăzi pot fi inversate pentru că locul pe care-l ocupă individul în grupul de apartenență sau într-un anumit demers public dintr-o dată se eliberează, pe motiv că acesta are probleme personale mult mai importante de rezolvat, nu mai are dispoziția necesară să-și piardă timpul pe străzi, prin diferite locații sau lucrând în grup, ci dorește să se ocupe de sine. Eliberând această poziție locul va fi umplut cu altceva. Elementul care va înlocui poziția socială a individului sau anumite prerogative pe care acesta le-a avut în public se întorc împotriva sa și îi lasă acestuia impresia că a făcut o alegere foarte proastă.
Ceea ce vine să se consume pe echinocțiul de primăvară reprezintă un puternic impuls către revigorare, transformare sau către a face ceva ce până acum nu am îndrăznit. În general, atunci când Soarele intră în zodii cardinale, așa cum se întâmplă acum, dar și atunci când intra în Rac, Balanță sau în Capricorn, avem posibilitatea de a forța confortul periculos cu care ne-am obișnuit sau pe care ni-l dorim doar pentru că nu am știut cum este să trăiești altfel. Dacă acum dăm dovadă de puțin mai mult curaj, pentru că dintre toate cele patru momente interesante (două echinocții și două solstiții) acesta este cel mai puternic, avem posibilitatea de a ne transforma din pacient în profesor și de a câștiga timp. Acest lucru se explică din punct de vedere astral și prin impactul major pe care cele două planete importante, Jupiter și Pluton, îl au asupra a două opoziții importante ce se consumă în această zi: relația Lunii cu Axa Dragonului mediată de Jupiter și opoziția lui Mercur cu Luna neagră mediată de Pluton. Asta înseamnă că avem resursele materiale emoționale mentale sau spirituale necesare pentru a face acest lucru. Ceea ce ne lipsește este, de altfel, și elementul cel mai zdruncinat sau agresat în această zi: voința.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi doar de elementele noi. Cele vechi își vor purta singure de grijă și dacă ne detașăm de caracterul lor avem puterea de a le vedea cât de corozive sunt și, în egală măsură, am putea extrage de-acolo un motiv în plus pentru a face și altceva.

Izolarea problemelor. Decizia de a activa mai mult în zona intimă. Sensibilitate. Căldură. Acceptarea unei presiuni intime doar pentru a avea un partener de dialog. Tăcerea este soluția la ceea ce nu se poate rezolva imediat. Se anunță o schimbare în zona socială. Sunt ascunse documente. Mesajul lor va fi divulgat spre finalul anului. Agitație pe teama că s-ar putea afla conținutul lor înainte de termen. Echidistanță față de problemele celorlalți. Conspirație.

Ultima zi a săptămânii încearcă să facă o notă discordantă între ceea ce am avut de parcurs de-a lungul acestei săptămâni și ceea ce trebuie să împlinim acum ca o concluzie sau ca o ultima etapă într-un demers inițiat la începutul acestui an. Relația bună dintre Mercur și Pluton ne vorbește acum de comprimarea timpului sau despre soluții care depășesc etapele timpului așa cum le știam până acum. Pentru ființele inferioare, aceste etape ale timpului sunt depășite prin conspirații, acțiuni desfășurate departe de privirile curioase ale celorlalți sau fără ca partenerul ori colaboratorul să aibă idee despre ceea ce urmează să se întâmple. Ființele superioare se vor simți generoase, oferindu-și sprijinul celor care au nevoie de el. Deocamdată, tocmai pentru că planeta Pluton este implicată în această ecuație astrală, dar și pentru că Mercur se află în continuare în fereastră opoziției cu Luna neagră, lucrurile acestea nu vor fi divulgate curând. Vom afla despre ele la finalul anului 2015. Până atunci facem inventarul a ceea ce deținem în acest moment, căutăm să punem în valoare mult mai bine ceea ce credem că e bun și în acest proces de exprimare descoperim că anumite defecte de caracter sau anumite inhibiții ori rețineri pe care le-am considerat obstacole în exprimarea personală sunt de fapt elemente de control, noduri sau piedici pe care noi înșine ni le-am pus pentru a ne exprima mai bine prin alte mijloace. Cu alte cuvinte, sextilul Mercur-Pluton este semnul unei mari schimbări sau momentul de final într-o mare presiune socială.
Ultima zi a săptămânii respectă schema aplicată și celorlalte zile în care prima parte se desfășoară într-un anumit registru, iar a doua parte aduce evenimente care activează pe un tronson complet diferit de ceea ce am avut de traversat până la prânz. Trecerea Lunii în semnul exaltării sale, adică în zodia Taur, arată că în a doua parte a zilei vom pune accentul mai mult pe dorința de a rezolva din punct de vedere practic o problemă și mai puțin de a o explora ca pe un prilej de competiție ori ca o direcție abstractă.
Continuând pe această direcție mulți vor avea impresia că dacă își ascund adevăratele intenții reușesc să depășească momente importante sau să evite un conflict deschis. Ceea ce se întâmplă pe axa Fecioară-Pești vizează în primul rând acele conflicte deschise care nu duc la niciun rezultat sau care amplifică și mai mult teama de despărțire ori boală. Concluziile care vin din aceste conflicte sunt considerate concluzii care duc la îmbolnăvire. Asta înseamnă că expresia individualității va depinde foarte mult de calitatea patrimoniului personal sau de ceea ce individul a folosit într-un conflict deschis. Elementele care au fost puse într-o confruntare sau care au reprezentat dovezi clare într-un proces sau la care s-a făcut apel atunci când s-a dorit construirea unui argument puternic devin acum pietre de moară ori expresii ale unei afecțiuni care lasă impresia că se amplifică de la sine. Așadar, finalul săptămânii este marcat de nevoia de a clarifica sau teamă că am pornit pe un drum greșit.
Nu încape îndoială că relația proastă pe care Luna o dezvoltă cu Junon și apoi conjuncția pe care Luna o are de împlinit cu Venus pe zodia Taur arată că avem nevoie de liniște și că ceea ce se consumă pe zona publică nu ne avantajează sau poate nici nu ne interesează. Asta înseamnă că o parte din evenimentele pe care le-am parcurs în aceste zile ale săptămânii surprizelor sociale nu au fost decât expresii ale unor lupte interne. Concluzia la care ajungem astăzi este aceea că avem nevoie de relaxare. Din nefericire, această relaxare este un lux și nu oricine și-l permite.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne arată că sentințele pot fi depășite foarte ușor dacă avem resursele necesare sau dacă nu ne implicăm în evenimente obscure. Unele informații sunt acum scoase la suprafață așa cum am văzut că se poate întâmpla și pe alte conjuncturi astrale, doar că acum acestea pot fi rezolvate doar dacă dispunem de informații suplimentare, resurse în plus sau un patrimoniu bogat la care să facem apel. Calitatea informațiilor va fi în această zi pusă la îndoială doar în cazul celor care se dovedesc a fi zgârciți sau care consideră că nu au suficient de multe pe care să le pună la dispoziția celorlalți. Asta înseamnă că în cazul acestor persoane se activează relația negativă ce există între Luna neagră din Fecioară și planetele din Pești. Agitația, pe motiv că teama ar putea să ne scape de sub control ori să ne ducă spre boală, reprezintă unul din evenimentele finale ale acestei săptămâni. Dacă se persistă în această stare atunci pasul înapoi ne va lăsa impresia că ridicăm o interdicție și imediat punem alta în loc.
Este de la sine înțeles că evenimentele sociale acum activează mai mult într-o zonă intimă și că dacă acolo lucrurile sunt clarificate, dacă omul este împăcat cu sine atunci căldura relațiilor sociale nu va avea de suferit. În caz contrar presiunea internă se va transforma în presiune externă și teama de sărăcie sau de singurătate ne va cuprinde. Asta înseamnă că o parte din elementele care erau până acum dovezi de stabilitate și siguranță de sine se transformă în „Lucrurile nu mai pot merge așa!”. Cam în felul acesta se traduce relația bună dintre Mercur și Pluton în situația în care Mercur este de ceva vreme agasat de relația cu Luna neagră. Binele de acum are nevoie să primească un aviz favorabil din partea unor foruri superioare sau, dacă suntem deținătorul său, folosindu-l măcar să avem certitudinea că pericolul pe care-l aduce ar putea fi în viitorul apropiat ignorat sau compensat cu un bine substanțial.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi valențele tăcerii. Tăcerea nu înseamnă doar absența vorbirii, ci și garanția că dorim să ne hrănim cu lumina spiritului.

2 thoughts on “16 – 22 martie 2015

 1. Cristina spune:

  Ufff…aspectele de acum si tranzitele ce au loc pe harta mea…5.06.1966, 5.55am, Ploiesti……dau de gandit…..totusi pe 16 martie, plec cu avionul in Londra pt a lucra o perioada….sper sa ma descurc…imi doresc sa imi fie bine!….Astrele predispun, omul dispune….exista liberul arbitru…Doamne ajuta!

 2. maria spune:

  Buna,

  dai cumva consultatii de astrologie? nu am gasit nicio data de contact pe blog, de aceea intreb. Daca da, cum as putea lua legatura cu tine?

  Multumesc,
  Maria

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.