2 – 8 martie 2015

2 – 8 martie 2015 este săptămâna redescoperirii traseului evolutiv și a ridicării prin bunătate. Așa după cum se poate constata din acest mesaj sintetic următoarele șapte zile conțin două direcții importante. Pe de o parte ne vom întâlni cu acele secvențe ale trecutului care ne-au dus până într-un punct pe care, la momentul acela, l-am considerat un element de evoluție. Apoi, prin îndeplinirea unor condiții, prin reînnodarea firului de acolo de unde a fost rupt și prin acceptarea vindecării să reușim să ne ridicăm prin bunătate către o alte poziții, unele mult mai utile și mai plăcute decât cele cu care vom lucra de-a lungul acestei săptămâni.
Evenimentele astrale integrate în spațiul acestei săptămâni sunt intense, diverse, încărcate de o forță aparte ce au în centrul lor planetele individuale Marte și Venus. De asemenea, în ziua de 3 martie se definitivează și trigonul dintre Jupiter și Uranus, un element care ne răscolește, ne aduce aminte de cât de importantă este compasiunea sau ne indică din trecut evenimente memorabile menite să ne magnetizeze întregul spectru al percepțiilor. Pentru că în realitate Venus și Marte sunt vedetele acestei săptămâni, dorințele, ambițiile, plăcerile sau alte elemente de temperament pe care le-am explorat altădată ori pe care le-am folosit negativ ne invită acum să reinventăm anumite evenimente din trecut care a avut un rol important în progresul de altădată, dar care au controlat și anumite încercări despre care am crezut la vremea aceea că au fost depășite definitiv.
În această săptămână se împlinește și faza de Lună plină, în 5 martie, și mulți vor avea senzația unei căderi în gol pentru că puterea de acum nu va putea fi folosită pentru a construi ceva după pretențiile sau mofturile de moment, ci după o necesitate impusă prin niște reguli mai vechi. Ceea ce pare noutate trebuie explorat deoarece în mod sigur în spate ascunde un plan neobișnuit sau pur și simplu un plan mai vechi.
Mulți vor avea impresia în această săptămână că înoată în ape tulburi și că armonia simplă și delicată a ultimelor luni nu a fost decât un strat foarte subțire care acum se topește. Alții se simt răsplătiți de destin cu aceleași beneficii pe care le-au primit acum doi ani. Lucrurile acestea însă nu activează doar pe tronsonul specific. Există și combinații între acestea în așa fel încât ceea ce reprezintă pentru unii un beneficiu ar putea să reprezinte pentru alții o înfrângere și, implicit, reeditarea acestor situații care fac referire la destin. Indicat ar fi ca înainte de această săptămână să ne amintim de ceea ce ni s-a întâmplat la începutul anului 2013 pentru a înțelege spre ce evenimente ne îndreptăm în această săptămână.
Un element absolut spectaculos al acestei săptămâni este legat chiar de motivul pentru care ne îndreptăm în trecut spre cele două repere indicate mai sus. Acest eveniment astral este dat de conjuncția lui Marte cu Coada Dragonului în ziua de 7 martie după ce, în 2 martie, Venus s-a aflat în aceeași relație cu Coada Dragonului. Dacă Venus trece în fiecare an prin această poziție, nu se poate spune același lucru despre Marte. El s-a mai aflat în conjuncție cu Coada Dragonului în mai 2013, eveniment care a fost canalizat la momentul respectiv prin ceea ce a reprezentat această poziție împreună cu aglomerarea de planete de pe zodia Taur. Atunci valorile materiale, teama că un bun se depreciază, că este înlocuit sau că nu mai corespunde standardelor a transformat evenimentul astral de la acea vreme într-o mare angoasă. Acum ne amintim de ceea ce ni s-a întâmplat atunci și ne simțim înțelepți, încărcați de o experiență aparte și puternici prin ceea ce conștientizăm. Multe din evenimentele care s-au consumat în prima parte a anului 2013 poartă această amprentă a agresivității pe care un om o arată față de obiecte sau față de semenul său atunci când iubește mai mult obiectele.
Apoi, ca o împlinire a tuturor acestor călătorii spre trecut, finalul săptămânii ne oferă răspunsuri. Vindecarea poate fi un răspuns sau confirmarea faptului că suntem deja în posesia unor concluzii foarte utile. Așa după cum se constată săptămâna 2 – 8 martie ne ajută să înțelegem ce rol am îndeplinit în ultimii ani, dacă suntem pe o pantă ascendentă sau dacă suntem pe o pantă descendentă, ce puteri reale avem și cât de importanți suntem în mediul în care am ales să activăm.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a gândi altfel decât suntem tentați să observăm, analizăm sau să evaluăm situațiile care se reiterează acum. Chiar dacă asta înseamnă un efort suplimentar pe lângă acela pe care-l facem să rezistăm în fața unui val al transformării, important este să vedem că dacă procedăm altfel atunci și rezultatul va fi altul.

Mult înseamnă risipă. Inventar al bunurilor. Puterea sporește prin reasimilare, reindexare, reevaluare, revizuire. Sunt iubiți oamenii calzi. Speranța într-o viață luminoasă deschide noi oportunități de asociere. Nu este permis refuzul. Se plătește pentru păcatele altora. Asocierile cu oameni de aceeași factură consolidează în crederea că binele va crește. Abuzul de putere este realizat prin cuvânt și doar pentru a împlini o promisiune mai veche.

Multe lucruri care se consumă în prima zi a acestei săptămâni, pe de-o parte, trasează direcții importante aferente acestei săptămâni, iar, de partea cealaltă, vizează chiar decada curentă, aceea care, în privința evenimentelor concrete, se dovedește a fi autoreflexivă. Asta se întâmplă pentru că Venus va avea de traversat acum o conjuncție cu Coada Dragonului și ne va aduce din trecut acele dorințe pe care nu le putem încadra corespunzător în planul pe care-l avem acum în minte, deci nu se încadrează în proiectele de viitor, în strategiile pe care le considerăm acum practice, apoi, pentru că este vorba de trecerea planetei Venus prin zodia Berbec, trecutul ne aduce în centrul atenției prea multe resentimente și ambiții. În altă ordine de idei, această poziție le vorbește oamenilor și despre înțelepciune, curaj sau ușurința de abstractiza ori de a privi lumea înconjurătoare ca fiind un joc de rol sau piese pe o tablă de șah. Pentru mulți, asta înseamnă ușurință în a se asocia, iar acest lucru va fi vizibil chiar din dimineața acestei zile când Luna se va afla într-o conjuncție cu Junon. Pentru că acest lucru se produce pe zodia Leu, întâlnirea Lunii cu Junon prefigurează ceea ce se va întâmpla în ziua următoare, când Luna se va afla în conjuncție cu Jupiter. Practic, în săptămâna descoperirii traseului evolutiv și a ridicării prin bunătate, relația bună pe care Luna o are cu Junon le arată oamenilor un traseu bun, o deschidere interesantă, productivă sau confortabilă de care se vor bucura în multe etape până la finalul acestei luni. Ceea ce se va întâmpla în această săptămână, adică în acest interval cuprins între conjuncția lui Venus cu Coada Dragonului și conjuncția Soarelui cu Chiron, ne îndeamnă să fim pozitivi puternici și să privim dincolo de abuzul de putere ori dincolo de cuvintele care ne părăsesc.
Faptul că această săptămână debutează cu trecerea Lunii în zodia Leu, eveniment care se produce noaptea de duminică spre luni, înseamnă accesul la o formă de bunătate pe care o gustăm prima dată prin generozitate. Asta înseamnă că trecerea lui Venus prin Coada Dragonului nu este obligatoriu un element de penitență, nu ne aduce din trecut neapărat revizie sau sancțiune. Luna din Leu încălzește sentimentele și îi pune pe oameni în fața unor situații în care binele să triumfe prin laudă reciprocă, prin susținere ori, cum este la moda acum, prin gândire pozitivă.
Dispunere astrală a acestei zile are însă și o componentă aparte, aceea care vine din relația bună ce se construiește între Lună și Saturn. Asta înseamnă că oamenii se gândesc acum la o promisiune, să renunțe la abuzul de putere ori să îmbrățișeze un termen, un cuvânt, o noțiune, o recomandare, o cale spirituală ori un demers public pe care-l cunosc foarte bine, pe care l-au mai abordat și altădată și față de care au anumite resentimente de care acum, în virtutea educației sau autoeducației, nu doresc să se desprindă. Promisiunile sunt acum, de fapt, legăminte mai vechi care pot fi reînviate și prin această dispunere astrală cu toții să se simtă revigorați, iubiți, acceptați într-un mediu nou. Iubirea este un element misterios al acestei zile și ea va lua amploare doar dacă sămânța sa a fost pusă în pământ încă din anul anterior.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton interesant. Pe de o parte avem acces la informații mai vechi pe care oamenii le selectează adesea când sunt presați de anturaj, când sunt agasați, umiliți sau lăudați excesiv adică îndemnați să facă apel la un fond de rezervă. În egală măsură, trecerea planetei Venus prin Coada Dragonului înseamnă și a explora din trecut acel noroc pe care l-am lăsat în părăsire, pe care l-am ignorat sau pe care nu am știut să-l folosim așa cum trebuie. Acum, prin comuniune, prin idealizare sau pur și simplu prin căldura sentimentelor, simțim că o luăm de la capăt, că ne deschidem față de oamenii pe care i-am ignorat ori care au suferit din cauza noastră în trecut și prin ceea ce facem acum, prin impactul acțiunilor din prezent, viața capătă un sens nou. Mulți vor renunța la abuzuri, la atitudinile necuviincioase, însă nu vor renunța la cuvinte folosite greșit ori la înțelesuri mai vechi în care au crezut sau pe care le consideră în continuare soluții la probleme mari, ample care nu se rezolvă într-o săptămână și nici chiar într-o lună.
Prima zi a săptămânii îi îndeamnă pe oameni să lupte împotriva pericolului, să nu accepte refuzul pentru că există un istoric cu persoanele cu care interacționează astăzi, care îi îndeamnă să se bucure sau să fie triști ori cu care să realizeze un schimb de informații. În egală măsură, 2 martie este și ziua în care ne reamintim de o promisiune mai veche. Fie că această promisiune este făcută față de noi înșine, fie că este făcută față de cineva din preajmă, rezultatul ne îndeamnă să căutăm în adâncul ființei soluțiile în care am crezut în trecut. Este posibil ca prezentul să nu ne poată ajuta în sensul acesta. Cu toate acestea ceea ce este corect bun și profund înseamnă baza unui mare progres pe care îl vom simți mai aproape de noi înșine abia în a doua parte a anului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântării lucrurile nu pentru a ne preocupa de rezultat. Rezultatul își va purta de grijă. Este important astăzi să acceptăm că anumite situații pe care altădată le-am privit cu mare greutate sau pe care le-am considerat de netrecut acum se cristalizează de la sine.

Vorbe aruncate. Rafinamentul este expresia armoniei dintre oameni. Nu se poate face dreptate fără a gusta din amar. Cerul se deschide. Evenimente memorabile care dictează un curs pozitiv. Segmentul emoțional este ridicat prin elogiere. Este trezit respectul. Se simulează compasiunea. Viciul pigmentează țintele pozitive. Oamenii se reîntorc la sentimente mai bune. Individualism pozitiv. Distrugerile constructive devin ținte ale progresului. Adicția restrânge segmentul progresului la câteva preocupări. Trecutul pune condiții.

Deși foarte mulți pasionați de astrologie ar putea considera că întâlnirea lui Jupiter cu Uranus într-un trigon ar putea însemna momentul în care norocul se descătușează, pentru că aceasta este și ziua când Luna va trece prin conjuncția cu Jupiter și norocul acesta ar putea să fie aplicat unui grup mare de oameni, unui popor sau unei națiuni sau poate chiar rasei umane în ansamblu, faptul că Jupiter se află acum în mers retrograd arată că acest beneficiu, acest noroc sau succes care ne vine din trecut, poartă amprenta unor lucruri nerezolvate, deci activează după o schemă care nu este specifică prezentului. Asta înseamnă că oamenii vor fi tentați acum să vorbească mult și să spună puțin, să arunce cu vorbe în toți cei din jur în ideea că adevărul personal este mai important decât tot ceea ce se înțelege din mesajul sintetic obținut din discuțiile de grup. Prea ușor vom auzi astăzi oamenii spunând că ei știu mai bine cum stau lucrurile și că ar fi indicat ca întregul grup de apartenență, poate chiar întreaga națiune, să laude cunoștințele, ordinul pe care-l dau, declarațiile pe care le fac. Pentru ca astăzi Luna se află într-o relație interesantă cu Jupiter și din această poziție trimite un trigon către planetele din Berbec, în special față de Venus și Uranus, trigonul cu Marte care s-a împlinit în ziua anterioară, elementele stranii ale acestei zile lasă impresia că doresc să-i învețe pe oameni cum să se poarte, cum să-și descopere sentimentele profunde, cum să aibă încredere unii în ceilalți și care este bagajul de cunoștințe ori bagajul sentimental pe care îl dețin.
De acest lucru este responsabil grupul de planete care activează acum Coada Dragonului și care le trezește oamenilor sentimente confuze sau dorințe mult prea intense, pe care altădată și le-au inhibat, acela de-a spune, de a se exprima, de a se impune sau de a-și însuși cu forța ceea ce altădată au considerat că merită să primească de la sine. De aici și caracterul straniu al trigonului pe care Jupiter și Uranus îl împlinesc astăzi. Dar nu mă refer aici la întreaga perioadă pe care o traversăm acum, ci la ziua în cauză sau cel mult la această săptămână. Perioada mai mare a fost integrată în analiza anuală pe care am prezentat-o la sfârșitul anului anterior în materialul “2015 – anul secretelor dezvăluite”.
Elementul particular al acestei zile vine dintr-o relație proastă care se construiește între Lună și Mercur și va face trimitere la ideile false ale trecutului pe care nici măcar prezentul, ce este acum mult mai flexibil cu problemele individuale, nu le poate rezolva. Dacă în ziua anterioară trecerea lui Venus prin Coada Dragonului le-a vorbit oamenilor despre neputința de a trăi iubirea așa cum cere prezentul, de obsesia iubirii imposibile, trigonul Jupiter-Uranus le va vorbi oamenilor despre mărire și decădere, despre deschidere spectaculoasă ori pur și simplu despre neputința de a accepta că indulgența pe care o primim din exterior este golul de care avem nevoie. Cei care vor refuza să vadă acest gol ca pe un moment de respiro vor considera că tăcerea lor prezintă un moment în care oamenii nu sunt avantajați de ceea ce au în jur, ci pur și simplu pedepsiți de ceea ce nu pot obține. Acest moment în care Jupiter și Uranus se află într-o relație bună ar putea să stimuleze compasiunea, înțelegerea sau profunzimea spirituală dacă toate aceste elemente au făcut parte din preocupările oamenilor în anul anterior. Astfel, ar putea acum să obțină un rezultat interesant, adică este trezit deopotrivă respectul și viciul, cele care altădată speriau anturajul sau lansau impresii false, și care au ocazia acum să îi arate individului ținte pozitive. Prin aceste ținte mărirea și decăderea, acele elemente pe care relația bună a lui Jupiter cu Uranus le indică, sunt încadrate foarte ușor la capitolul experiență de viață.
Prin urmare, 3 martie reprezintă o zi de mare rafinament existențial, prin care oamenii înțeleg contextul în care activează, care sunt mijloacele la care apelează, cât de departe pot merge cu ceea ce au de spus, de făcut sau de modificat și cât de înțelepți se dovedesc atunci când nu țin cont de recomandările celorlalți sau nu le pasă ce strică. Relația bună dintre Jupiter și Uranus se orientează astăzi către progres însă acest progres este condiționat de o curbă sinuoasă, adică de îndeplinirea unei condiții: mărirea și decăderea imaginii personale are nevoie la un moment dat de contrast. Dacă un personaj a fost acum umilit, adică este mic, marginalizat, ca urmarea unor demersuri sociale orientate împotriva sa, acum se poate ridica și poate face o impresie foarte bună. Dacă se află foarte sus pe scara evoluției sociale primește o lovitură care îi va construi statutul de ființă decăzută. Se întâmplă toate lucrurile acestea nu pentru că mesajul principal al acestei zile este acela care ne îndeamnă spre contrast, ci pentru că numai așa se poate redescoperi un traseu evolutiv, numai așa ființa nu va fi compromisă iremediabil. Asta înseamnă că pe Jupiter retrograd din Leu, aflat în relație pozitivă cu Uranus direct din Berbec, se poate vorbi de ridicare prin bunătate, însă faptele acestea au nevoie de un moment spectaculos pentru a deveni vizibile. Cei care sunt decăzuți vor trebui să cucerească impresia celorlalți, atitudinile lor prin eroism. Ceilalți vor trebui să arate că stelele nu se sfiesc să pară mici licurici.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza astăzi atitudinea grosolană. Ceea ce este rafinat construiește. Ceea ce este dur, vulgar sau grosolan distruge.

Revigorarea condițiilor de lucru. Independența țintește prea sus. Nevoie de cadru solid. Se caută asocierea cu cei care oferă. Privilegiul de a fi recompensat. Meritul nu este pierdut în trecut. Se face dreptate.

Vibrația acestei zile încearcă să contureze un capitol important al acestei săptămâni în care oamenii se orientează către simplitate, către iubirea dezinteresată sau către a redescoperi ceea ce îi împlinește.
Prima jumătate a zilei se va situa însă pe frecvența dispozițiilor aferente zilei anterioare, când au existat anumite probleme de comunicare și când oamenii au văzut că din neatenție, ignoranță sau prostie reușesc să distrugă lucruri folositoare și să piardă o poziție importantă. Acum, când Venus se află într-o relație bună cu Jupiter, se împrietenește cu Uranus și încearcă să vadă dincolo de aparențe. Aparențele sunt date de trigonul beneficiilor, pentru că Jupiter este retrograd și ideea de dreptate le vorbește oamenilor despre faptul că au privilegii însă nu se pot folosi de ele. Aceste merite pierdute reușesc să pună o mare greutate pe conștiința celor care nu sunt încă evoluați sau nu sunt încă pregătiți să facă un salt. Ei se vor mobiliza pentru a-și face singuri dreptate, pentru a oferi argumente interesante fără a avea parte de beneficii imediate. De altfel, beneficiile imediate constituie, după cum vom vedea în a doua parte a zilei, o mare greutate și o piedică împotriva unor asocieri foarte bune.
Dacă resping ideea de dreptate se vor situa pe frecvența relației proaste dintre Lună și Saturn și, pentru că Luna se află deja în zodia Fecioară, adică semnul pe care Lilith îl traversează de câteva luni bune, experimentul acesta al revendicărilor sau al solicitărilor pe ideea de dreptate sau răzbunare, constituie o adâncire și mai mare în acele procese care s-au soldat cu pierdere de statut sau cu decădere. Se poate vorbi aici și despre o independență pierdută însă totul se face într-un mod plăcut, deconectant sau lipsit de durere.
Pentru unii, aceste îndemnuri putea să însemne revigorarea unor condiții de lucru, transformarea sarcinilor grele în sarcini și mai grele însă fac acest lucru cu convingerea/păcăleala că lucrul acesta înseamnă o revigorare sau o împrospătare a raporturilor sociale.
Așa după cum se constată, raportul pe care Venus din Berbec, aprigă și dornică să își impună propriile condiții, îl are cu Jupiter și Uranus, ce se află de ceva timp într-o relație bună, reînvie complicațiile de natură relațională pe care nu le-am rezolvat în 2014 pentru că, și atunci, dar și acum, baza nu are nimic de-a face cu realitatea. Apelul la trecut complică lucrurile pentru că retrogradarea lui Jupiter îi îndeamnă pe oameni să scoată de acolo ceea ce este incomplet s-au marcat de resentiment. Resentimentul acestei zile ne arată ceea ce pierdem, ne îndeamnă să ne facem singuri dreptate și să pierdem din vedere că poate dreptatea divină sau redescoperirea unor informații obiective care ne-ar clarifica situațiile pe care le-am parcurs și despre care avem acum impresia că știm totul, nu reprezintă adevărul absolut și, nici într-un caz, nu reprezintă ceea ce credem că înseamnă dreptatea.
Prin urmare, 4 martie este o zi in care primim o lecție importantă de la viață. Unii consideră că merită să-și facă dreptate, să întindă mâna și să-și ia ceea ce consideră că le lipsește, să se impună în fața celorlalți pentru că adevărul pe care îl dețin este superior a ceea ce aceștia știu și cunosc. Retrogradarea lui Jupiter spune că, de fapt, lucrurile acestea sunt o altă formă de iluzie și nu trebuie să pierdem din vedere că de fiecare dată când viața a avut accente dure, dramatice, de fiecare dată când am considerat că merită mai mult în detrimentul celorlalți lucrurile s-au stricat și mai tare, iar binele pe care credem că-l construim reprezintă de fapt forța caustică orientată împotriva a ceea ce este deja bun sau constructiv.
Iată cum un element benefic într-o relație cu un alt element benefic incomplet, atenuat sau așezat pe o bază greșită arată că astăzi suntem dispuși să construim un edificiu impresionant, marcat de o arhitectură specială însă supus tot timpul uzurii ori prăbușirii. Ziua va fi, așadar, marcată de prea multe resentimente, de tendința de a face rău cu intenții bune și de a îngrădit celorlalți libertatea de expresie și puterea de a găsi adevărul prin forțele proprii. Este o zi grea, încercată însă beneficiile pe care le obține cel care își controlează aceste impulsuri de a face dreptate abuziv reprezintă o mare și importantă achiziție în drumul spre cunoaștere. Vom vedea, nu foarte departe în timp, ci începând cu ziua de mâine, că până și acest „bine” în care credem poate fi la rândul său zdruncinat de un „bine” mai mare pe principiul: „Pentru orice pește există un pește mai mare”. În ziua următoare, când se va consuma faza de Lună plină, Venus se va afla într-o relație proastă cu Pluton și această prietenie neobișnuită ce ne cere astăzi putere și ne amplifică focul egoismului, mâine se va dovedi a fi o mare problemă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântării lucrurile pentru a descoperii liniștea dacă acest proces nu ne relaxează, nu ne eliberează de gânduri și resentimente înseamnă că întreține un proces complicat, apăsător, ce ne duce în mod indubitabil către regret. Liniștea ne înnobilează. Regretul ne sărăcește.

Conspirațiile spulberă visul de a redeschide un traseu nou. Exploziile readuc un eveniment din 2014 ca referință la capitolul “Așa nu!”. Invidie. Seducția rupe lanțul sclaviei, dar îl duce pe individ spre o cădere plăcută în gol. Apel la persoane care au învins frica. Risipă. Agoniseala de la începutului anului este ascunsă. Plata este supradimensionată. Costurile se ridică la nivelul aspirațiilor. Calitatea este afectată de condițiile puse de deținătorul produselor inferioare. Slăbiciunile stăpânesc.

Luna plină de astăzi ne reînvie ideea de conspirație. Acolo unde există doi oameni vom vedea, nu două persoane care își unesc forțele pentru a deveni mai puternici sau mai profunzi, ci două persoane care urmăresc să obțină un avantaj împotriva altora. Inițial, vom fi puternici în aceste convingeri pentru că această observație ne va lăsa impresia că deținem adevărul, că dispunem și de o formă de inteligență aparte, că suntem altfel decât cei pe care îi criticăm. Apoi, în a doua parte a zilei, cu cât ne apropiem mai mult de momentul de Lună plină se creează un gol în viața personală cu atât mai mult cu cât în prima parte a zilei am dorit să dăm o replică, să-i criticăm pe ceilalți ori să le arătăm că avem dreptate. Acest lucru ar putea fi observat atât în concepțiile existențiale, în ceea ce privește schimbul de informații morale, cât și în latura profesională. Adică succesul de dimineață se transformă brusc în insuccesul de după-amiază.
Luna plina le va vorbi oamenilor și despre risipă. Dacă participă la evenimente sociale prin concurență, prin nevoia de a demonstra că adevărul personal este mai important decât al celuilalt atunci îndemnul la bunătate, unul din elementele sintetice aplicate acestei zile, îl duce spre risipă și bunurile pe care le dețin nu vor construi o formă de satisfacție, ci o formă de sclavie. Prin intensitatea Lunii pline de pe axa Fecioară-Pești oamenii, nu descoperă generozitatea și compasiunea, ci zgârcenia și invidia.
Acest lucru înclină mult către valorile negative pentru că faza de Lună plină se suprapune cu relația proastă care există deja pe axa Fecioară-Pești prin faptul că Lilith trimite razele negative către planetele din Pești. Cu alte cuvinte, această sporire a puterii, pentru că vine pe o experiență a dreptății egoiste, dar și pentru că Lilith de pe Fecioară îi face pe oameni mult prea îngrijorați pentru lucruri penibile, inutile sau mărunte ori mult prea fricoși față de ceea ce nu știu, este puțin probabil să ducă la un rezultat bun. Plata este supradimensionată și am putea să ne întâlnim astăzi cu o formă de zgârcenie neobișnuită. Pentru a nu împărtăși, pentru a nu dărui, oamenii ascund ceea ce au și spun că sunt săraci. Pentru că Luna plină înseamnă și amplificarea puterii personale printr-un magnetism exterior, nu neapărat prin contracție interioară, această sugestie (“nu am”, „nu dau”) se poate transforma în realitate.
Anumite evenimente care devin mai vizibile în această zi ne conduc atenția către episoade care s-au consumat în anul anterior. Încă nu am scăpat de umbra trecutului pentru că, după cum se conturează invitațiile acestei zile și după cum am văzut că s-a conturat și vibrația zilei anterioare, ne consumăm o mare parte din energie pentru a reînvia ceea ce nu s-a consumat în anul anterior. Dacă aceste elemente inutile nu sunt lăsate să moară, dacă nu sunt abandonate ori schimbate în altceva, la un moment dat ne vom simți obligați să le hrănim, chiar dacă începând cu săptămâna viitoare vom vedea cât sunt de inutile. Acestea sunt ca niște animale de companie pe care trebuie să le hrănim dacă vrem să le avem în preajmă. Vom vedea însă că aceste costuri se dovedesc mult prea mari și dacă dorim să nu ne risipim avem nevoie să folosim această energie, acest dinamism al zilei de 5 martie pentru a ne desprinde de toate acestea. Va fi însă foarte greu pentru că toate argumente ale momentului susțin că lucrurile acestea sunt reale. Ele nu sunt reale însă pentru a vedea adevărul de dincolo de iluzie avem nevoie să pornim cu o negație chiar dacă nu avem în preajmă niciun element real care să o susțină.
Prin urmare, 5 martie reprezintă o zi în care o parte din defectele explorate cu atâta intensitate în anul anterior prin viață își cer drepturile și sunt pe punctul de a ne acapara întregul spectru al percepțiilor. De asemenea, 5 martie este și o zi de risipă și puțini vor fi aceia care vor putea să transforme zgârcenia sau reținerile intenționate în adevăruri absolute. Astăzi oamenii spun prostii pentru că sunt convinși ca acestea îi apără de agresiunile exterioare. Cu cât ne apropiem de momentul de Lună plină, ce se va consuma în după-amiaza acestei zile cu atât mai săraci vom fi pentru că energia acestei faze a Lunii sau energia acumulată prin experiențe speciale este consumată acum pentru a ține în viață aceste aberații, aceste convingeri eronate sau, cum le spune omul modern, „aceste principii de viață”.
5 martie este ziua în care se accentuează chinul omului “cu principii” care se consideră un educat, superior celorlalți doar pentru că locuiește într-un apartament cu toate utilitățile oferite de societatea de consum, care se mândrește cu faptul că practică un sclavagism modern, fie are o firmă cu angajații, fie el însuși se supune unui program strict și aberant de lucru și care crede că suferința aceasta stupidă reprezintă expresia unei societăți evoluate. 5 martie ne ajută să vedem cât de penibil este acest sclavagism modern și dacă avem suficient de multă putere și determinare ne ajută să vedem cum am putea să-l combatem ori să vedem cum putem atenua încât să mergem mai departe pe calea de mijloc.
Relația proastă pe care Venus o are cu Jupiter accentuează aceste tensiuni de natură conceptuală și, pentru că este vorba de careu, acestea sunt frământate în mentalul propriu atât de mult încât să prindă în vârtejul lor și energiile bune pe care am putea să le protejăm dacă astăzi nu vom încerca să le redefinim, reanalizăm sau reclasifica după aberațiile în care vom crede acum. Acest moment de frustrare va putea fi observat cu precădere de cei care lucrează cu energia ori care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală pentru că va încerca să-i convingă că tot ceea ce au experimentat ca trăire spirituală reprezintă o eroare de cunoaștere. Durerea acestor momente ar putea să-i motiveze să treacă dincolo de acest văl periculos și bolnăvicios al iluziilor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca un experiment: să ne gândim la faptul că suntem cercetați, nu că trebuie să cercetăm. A privi realitatea din jur ca și cum aceasta presupune un proces de verificare ne oferă posibilitatea de a ne corecta și de a ne raporta mai mult la bunul simț. A ne apropia de bunul simț reprezintă garantul că avem șanse astăzi să trecem dincolo de această perdea densă și periculoasă a iluziei creată de convingerile eronate.

Circumspecție. Dimensiunea personală este diminuată pentru a fi în rezonanță cu un grup mare. Calitatea vieții se schimbă prin discriminare. Se caută răspunsuri în locuri ascunse. Descoperirile nemulțumesc. Individualitatea este avantajată de retragere. Vindecare. Seriozitate. Participarea la o descindere în care beneficiul personal să fie numit.

De multe ori de-a lungul acestei săptămâni ne vom întreba cum ar trebui să procedăm pentru a ne redescoperi frumusețea de altădată, liniștea sau profunzimea pe care le-am abordat cu ani în urmă. Astăzi, când Soarele și Pluton se află într-o relație bună, gândurile acestea devin prioritare. În această perioadă, când oscilăm de la bunătate la răutate, când încercăm să ne ridicăm deasupra unei condiții negative impusă de comunitate prin activitățile de grup ale membrilor săi, observăm că modul de comportare poate fi ajustat prin activități colective desfășurate după un model mai vechi.
Practic, această înclinație către modele mai vechi reprezintă, în egală măsură, și marele conflict al acestei zile. Se pornește de la discriminare, de la o atitudine de superioritate, de la a refuza o informație, de a amesteca totul, de a privi într-o direcție greșită și se ajunge la vindecare și seriozitate. Traseul este însă sinuos și din această cauză puțini sunt aceia care reușesc să ajungă la destinație, puțini sunt aceia care reușesc să descopere locurile ascunse acolo unde răspunsurile au fost așezate pentru a nu fi distruse de evenimentele trecătoare, de mode sau de atitudini de moment.
În tot acest proces interesant, cel care caută adevărul, dar și cel care se lasă tentat de această transformare, deocamdată, doar prin curiozitatea, constată că în acest proces de căutare sau de cercetare, urmărește abordarea a două tipuri de direcții:
1. Purificarea sau desprinderea ființei de creațiile false, negative, periculoase sau inutile;
2. Evoluția sau trecerea ființei pe un nivel superior pentru a se înnobila ori a se extinde prin puteri suplimentare ori prin cunoaștere.
Cele două direcții, în general, sunt abordate separat ori amestecate într-un proces despre care adeptul să poată emite oricând păreri credibile față de cei care se situează pe un alt tronson. Cine se află într-unul din cele două procese poate oricând să îl abordeze și pe celălalt și, privind în spate sau către ceilalți care nu fac acest lucru, să se poată prezenta pe sine ca pe un personaj interesant, diferit față de grup, poate chiar ca un lider.
Învățăturile ezoterice au însă o părere foarte clară despre situațiile de genul acesta, îndemnându-ne să le abordăm pe acestea separat, adică cele două trasee, purificarea și evoluția, nu trebuie amestecate decât sub directa îndrumare a unui terapeut sau ghid.
Mulți consideră că purificarea ființei, desprinderea de toate aceste creații false, generează evoluție. Evoluția înseamnă să faci mai mult decât să te menții în curățenie sufletească. Este adevărat, pentru cel care nu a făcut deocamdată nimic din ceea ce implică evoluția sau purificarea, informații de genul acesta ar putea să-i creeze mai multe întrebări ori să-i ofere prilejul de a se îndoi de ceea ce nu a atins încă. Nu acesta este scopul pentru care sunt prezentate informațiile de față. În egală măsură, contactul cu aceste informații ar trebui să ne aducă aminte de faptul că în privința cercetării spirituale, a căutării adevărului oamenii nu au de ce să emită păreri față de ceea ce urmează să se întâmple. Evoluția spirituală transformă ființa, deci o face să fie altfel, nu doar să vadă, să simtă, să perceapă în mod separat ceva. A trăi în alt mod, a te transforma din fluture în nimfă sau din nimfă în adult presupune a atinge un stadiu pe care nivelul inferior nu-l poate știi. Tocmai de aceea învățătura ezoterică are în centrul său idei exprimate de marii învățători într-un mod genial spre exemplu: „Cunoașteți adevărul și adevărul vă va face liberi”. Pentru că atunci când știi ce se află dincolo deja trăiești acolo.
Nu poți obține de la sine această trecere pe un nivel superior doar dacă nu-ți menții sufletul în inferioritate, doar dacă trăiești prin echilibru armonie și frumusețe sufletească. Aceasta este doar o condiție pentru ca, la un moment dat, să se producă saltul.
Atunci când beneficiem de o îndrumare, atunci când suntem duși către lumină, atunci când ni se arată cum este să fii într-un fel sau să trăiești într-un anumit mod, adică atunci când beneficiem de grația unui ghid autentic, nu când întâlnim un om care este dispus să fac în locul nostru ceva, putem spune că prin ceea ce facem îmbinăm cele două trasee și beneficiem de o evoluție accelerată. Fără o astfel de îndrumare cele două trasee nu pot fi îmbinate. Nu putem merge legați la ochi pe un traseu decât dacă ne asumăm riscul de a ne răni, adică de a nu mai fi în integritate. A merge mai departe fără un ghid nu este interzis, însă este incomparabil mai greu și mai riscant. Absența unui ghid este identică descoperirii libertății de a gândi, însă doar atunci când puiul abia ieșit din ou își deschide aripile și zboară. Măiestria zborului vine după lungi lecții primite de la o pasăre mai mare, de la vânt, de la spiritul unei alte păsări care Lucrează din subtil. Pentru oricare dintre aceste două elemente, privite separat, se poate spune că adeptul nu are nevoie de maestru, nu are nevoie de un ghid. Necesitatea unui ghid se impune atunci când dorește să le îmbine pe cele două, adică se urmărește un proces de evoluție accelerată.
Acestea sunt elementele care ne vor fi lansate ca provocări în această zi. Prin acest tandem între a face ceva sau ar fi într-un anumit fel ne vom desfășura toate activitățile acestei zile și, pentru că este vorba despre un sextil între Soare și Pluton, caracterul practic al vieții va fi mai mult gândit, procesat ca trăire, ca idee sau ca noțiune. Cu alte cuvinte momentul acesta ne îndeamnă să căutăm răspunsuri, să ne preocupăm de a îndeplini o anumită condiție și mai puțin să facem ceva în mod concret. Fără a ne îndrepta atenția către aceste lucruri, ceea ce vine din acest unghi special (putere, inteligență, memorie, revoltă pentru reinstaurarea unui lider, simplificare pentru a controla, spirit practic, ordine, progres prin promovare sau studiu) va fi trecut în plan secund.
Prin urmare, 6 martie este o zi interesantă pentru cei care și-au formulat deja întrebările de la începutul săptămânii până acum. Ceea ce se întâmplă în această zi îi îndeamnă pe oameni să se hotărască într-o anumită direcție, să ia anumite decizii, să fie mai puternici și mai convinși că traseul pe care au pornit este cel mai bun. Prin aceste hotărâri și, prin aceste idei calitatea vieții lor se modifică, se îmbunătățește și ceea ce descoperă îi mulțumește și îi ajută să observe că nu au nevoie de atât de multe lucruri, nu am nevoie de atât de mulți nervi sau atât de multă tensiune pentru a construi ceva. Îmbinând cele două direcții importante ale transformării spirituale (purificarea și evoluția) oamenii descoperă că inspirația, ajutorul primit de undeva din subtil, de la ființe foarte evoluate sau poate chiar de la Ființa Supremă îi îndeamnă să vadă totul ca fiind simplu, poate chiar foarte simplu. Atunci când complicăm, când procesele mentale sunt lăsate libere să ne chinuie, renunțăm la seriozitate și ne îndepărtăm de vindecare. Este posibil ca în aceste frământări metafizice răspunsurile ce vin spre noi să ne ducă spre un alt plan al existenței, adică toată această muncă sufletească să ne ducă spre evoluție. Nu înseamnă însă că ne și purificăm, nu înseamnă că acumulările sau tensiunile sunt lăsate de la sine. Acest lucru se produce doar dacă întâlnim, în problema care devine foarte importantă în această zi, un ghid, un profesor atent, un maestru o ființă care a împlinit cu propria ființă ceea ce adeptul dorește să realizeze cu sine.
În felul acesta, relația bună dintre Soare și Pluton, în săptămâna redescoperirii traseului evolutiv și a ridicării prin bunătate, ne orientează către acest minunat beneficiu de a merge pe calea de mijloc, adică, nu de a anula cele două extreme, ci de a uni ceea ce se află în stânga cu ceea ce se află în dreapta pentru creștere și dezvoltare personală. Prin acestea evenimentele care sunt marcate de reacții obișnuite față de locul de muncă, față de un disconfort, de o afecțiune, poate chiar față de o problemă de patrimoniu, de funcție, de faimă sau de autoritate se schimbă și dacă nu uităm că îndemnul marilor ființe ale universului, poate chiar al Ființei Supreme este să nu uităm că totul este foarte simplu vom înțelege că simplitatea este aceea de a trăi esențial, asemenea celor “săraci cu duhul”, nu de a avea idei puține, de a lenevi sau de a fi fanatici în a păstra o regula. A lăsa ființa să funcționeze prin această simplitate înseamnă a descoperi ce se află dincolo de agresivitatea creațiilor personale, incomplete sau naive. Omul este un creator, dar până să creeze elemente eterne devine creator de elemente periculoase. Procesul transformării, acela care include atât purificarea cât și evoluția, implică la un moment dat și confruntarea cu creația proprie. Simplitatea ne ajută să devenim altfel, mai buni și mai puternici, să ne transformăm din larvă în nimfa sau din nimfă în adult fără să ducem cu noi în noul stadiu creațiile periculoase sau inutile, dar, în egală măsură, fără a le lăsa pe acestea libere să-i agreseze pe ceilalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cât de util ne este acest proces de transformare sau, luate separat, cât de utilă este purificarea și cât de necesară este evoluția. Dacă ne gândim astăzi la aceste lucruri mai mult decât am făcut-o în zilele anterioare răspunsurile pe care le primim acum vor fi cu adevărat folositoare pentru o transformare reală.

Se răspunde unei provocări. Valorile personale sunt pierdute printre alte valori susținute de comunitate. Pedeapsă. Efectul îi împinge pe unii spre gesturi categorice. Agresivitate. Rană. O calitate este exploatată. Respingere. Deficit. Acuzații nefondate. Victoria este confundată cu calitatea. Regretul că deținem poziția din prezent. Revoltă împotriva propriului statut. Tendința de a relua un comportament greșit. Voința este un exemplu pentru ceilalți, nu și metodele.

Trecerea lui Marte prin Coada Dragonului este de fiecare dată semnul că lucrurile pot intra într-un derapaj accentuat pe motiv că agresivitatea și bucuria suportate în trecut cer acum o reiterare. În general, acest aspect aduce din trecut probleme, însă sunt și situații, chiar dacă destul de rare, când devine canalul unor bucurii la care individul ajunge prin plăcere ori dorința. Acolo unde avem de-a face cu răzbunare, acolo unde oamenii încearcă să își impună propria dreptate cu forța, acolo avem de-a face cu ființe inferioare, cu oameni care nu au învățat de la viață decât să întindă mâna și să-și ia chiar dacă nu le aparține.
În felul acesta, atât în astrologia previzională, cât și în celelalte ramuri ale astrologiei, trecerea lui Marte prin Coada Dragonului este semnul unei pedepse. Cum anume se ajunge la această pedeapsă poate fi un element particular ce se lasă dezvăluit doar de o ipostază a temei individuale ori de o tema sugerată de astrologia previzională ce pornește tot de la momentul nașterii. Indiferent de situația pe care un individ trebuie s-o parcurgă, momentul acesta scoate în evidență mijloace mai puțin corecte și se folosește de acuzații nefondate pentru a adjudeca o victorie.
Această poziție a lui Marte nu este un element atât de rar. Pentru că Marte are un tur al zodiacului în aproximativ doi ani de zile, din doi în doi ani trecem prin situații de genul acesta. Este posibil ca ipostazele de acum să nu semene cu ceea ce s-a întâmplat acum doi ani de zile și să nu reprezinte o bază pentru ceea ce va veni spre noi peste doi ani. De fiecare dată însă Axa Dragonului se află în altă zodie și acest lucru canalizează într-o anumită direcție mesajul pe care întâlnirea lui Marte cu Coada Dragonului îl particularizează în raport cu trecutul fiecăruia. De această dată Marte se află în domiciliu și ideea de dreptate va face trimitere la un element corect, echitabil sau care s-a făcut vizibil până acum printr-o victorie fulminantă. Dar pentru că faptele de genul acesta nu pot fi judecate decât în tandem cu un partener, victoria unuia înseamnă și eșecul altuia și, când karma comună se curăță, cei doi se vor întâlni din nou, așa cum se întâmplă acum. Chiar și dacă se va vorbi despre revoltă, chiar și dacă ceea ce se scoate în evidență acum reprezintă un exemplu negativ, trecutul spre care ne îndreptăm acum și pe care vrem să-l reiterăm ori să-l îndreptăm ne vorbește despre succes, despre victorie, despre mândrie, fală despre ceea ce ar putea să simtă un învingător atunci când și-a atins scopul.
Din fericire, de această dată când Marte se află în conjuncție cu Coada Dragonului, Luna se apropie cu pași repezi de conjuncția cu Capul Dragonului. Aceste secvențe astrale nu se suprapun perfect, ci doar în limita toleranței unghiurilor. Este însă suficient pentru ca o poartă să se deschidă și alta să se închidă, pentru ca nevoia de noutate să poată fi conturată doar printr-o desprindere foarte vizibilă de acel trecut care, prin bucurie sau necaz, ne ține captivi.
Asta înseamnă că pe o altă dispunere astrală, prin alte instrumente sintetice, adică într-o altă săptămână, nu în săptămâna descoperirii traseului evolutiv și a ridicării prin bunătate, această dispunere astrală, această conjuncție a lui Marte cu Coada Dragonului ar fi însemnat gestul categoric menit să încline balanța pentru a reitera un succes. Acum însă trecerea Lunii în Balanță și iminenta sa conjuncție cu Capul Dragonului arată că obiectivele sunt altele. Nu este important să pierdem sau să câștigăm, este important să analizăm care sunt acele evenimente care ne consumă prea mult energia.
Este posibil ca o parte dintre cei care sunt doar consumatori de astrologie să se simtă deja obosiți de atâta cercetare spirituală sau atâta cunoaștere, de atâtea invitații, teste, provocări, ca și cum universul sau Dumnezeu face risipă în disperarea sa de a ne câștiga din ghearele ignoranței. Nu doar acum am primit invitații pentru transformare, ci acestea au existat dintotdeauna și au fost răspândite către această zonă a sistemului solar în funcție de forțele magnetice și misterioase ale corpurilor cerești din preajma noastră. Așa cum se întâmplă într-un complicat mecanism de ceas, la fel se întâmplă și cu acest magnetism astral care sincronizează forțe pentru a ne permite să folosim puterea universului pentru creștere și dezvoltare sau pentru decădere și autodistrugere. Acesta este unul din momentele în care ni se întâmplă ceva din ceea ce ni s-a întâmplat în mod repetitiv de-a lungul vieții.
Pentru că Marte acum se află în domiciliu, beneficiem de grație, avem puterea să deschidem ochii și să îl vedem pe acela din fața noastră care ne întinde o pungă cu galbeni sau ridică sabia. Ceea ce va veni după acest episod sunt elemente particulare aplicate acestui context, adică vom fi îndemnați să ne asociem ori să acceptăm cu mai multă încrâncenare o condiție proastă. Atracția și respingerea sunt susținute astral de cele două sextile pe care Luna le împlinește cu Junon și respectiv Saturn. Pe de o parte există libertatea pe care și-o impune fiecare, iar de partea cealaltă condiționările pe care suntem obligați să ni le argumentăm singuri pentru a le îmbrățișa și mai mult. De aici și caracterul complicat al acestei zile ce nu ne poate ajuta dacă deschidem ochii, dar suntem orbi, deci dacă există premisele conștientizării însă ele nu se consumă așa cum le este hărăzit pentru că individul este răutăcios, pervers, ignorant sau prea mândru de ceea ce deține. A plasa acest moment în săptămână redescoperirii traseului evolutiv înseamnă îndeplinirea condiției absolut esențială: să vrem altceva. S-ar putea ca de această dată să fie mai ușor ca altădată.
Prin urmare, 7 martie este ziua în care răscolim prin cufărul cu amintiri și găsim acolo ceea ce găsim de fiecare dată, din doi în doi ani, când Marte trece prin Coada Dragonului – bucurii sau necazuri. Evenimentele acestei zile nu au o notă aparte față de mesajele pe care le-am primit de la începutul acestei săptămâni până acum. Nu există ceva ieșit din comun care se consumă astăzi în mod inopinat. Am primit avertismente, am avut speranțe, am primit semnale din această zonă încă de la începutul săptămânii și dacă le-am înțeles așa cum trebuie evenimentul de acum se va consuma într-un mod spectaculos. A ignora aceste avertismente nu înseamnă a ne proteja de un rău potențial sau de un bine copleșitor. Momentul acesta, spre deosebire de altele care s-au consumat în anii anteriori, ne îndeamnă să conștientizăm de ce devenim prizonierii tristeților sau bucuriilor acestei lumi, de ce nu putem privi foarte departe sau de ce nu ne putem sustrage unor condiționări care ne fac să privim într-o anumită direcție.
Indiferent de calitate acestor evenimente, o anume revoltă va fi vizibilă, iar cei mai mulți se vor vedea în fața unor acuzații nefondate, având tendința de a reacționa așa cum s-a întâmplat în trecut: fie se vor mobiliza și atunci vor adjudeca din nou o victorie bucurându-se, dar bătând pasul pe loc, fie se vor speria din nou de o realitate pe care nu o pot controla. Și într-un caz, și în celălalt avem de-a face cu un deficit, cu evenimente care, prin caracterul lor coroziv sau prin mângâierile lor tendențioase nu ne permit să ne desprindem de ceea ce am fost cândva. Dacă în trecut am suferit, este cazul să repetăm acele secvențe, iar dacă am adjudecat o victorie reiterarea acelor ipostaze nu mai este deloc folositoare.
Faptul că pe această conjuncție a lui Marte cu Coada Dragonului se interpune și luna prin faptul că, încă din noaptea de vineri spre sâmbătă, va trece în Balanță, apropiindu-se cu pași repezi de conjuncția cu Capul Dragonului și împlinind, în spațiul zilei de mâine, opoziție cu Marte, indiferent de calitatea evenimentelor aferente zilei de 7 martie rezultatul va fi unul revoltător. Va exista un conflict, o suprasaturație, o formă de revoltă împotriva a ceea ce este programat să se consume acum, ca și cum nimic nu ne convine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta elementul particular aferent acestui moment și, în egală măsură, de a refuza revolta. Teama și fala sau mândria sunt în egală măsură forțe care întunecă sufletul și amâna evoluția. Cine vrea să evolueze va proceda în consecință. Cine nu, își va petrece ziua bucurându-se sau întristându-se, așa cum făcea altădată.

Vindecarea este un dar al cerului. Speranța vine din suflet. Este accentuat conflictul în relațiile șubrezite în ultima lună. Cercetarea duce la dreptate. Acuzațiile accentuează nesiguranța. Se urmărește ridicarea standardului. Valoarea partenerului este pusă la îndoială. Interacțiunile rapide lasă impresia de efort din partea privitorului. Judecată aspră aplicată acordurilor mai vechi. Pedeapsa este amânată. Implicarea în demersuri care cer consum de resurse personale. Schimbare.

Astăzi Soarele și Chiron se vor întâlni într-o conjuncție și oamenii vor dori să se apropie foarte mult ceea ce reprezintă pentru ei sursa de sănătate, de vindecare sau de echilibru. Din nefericire, acest lucru se produce pe zodia Pești, iar asta înseamnă că pentru a ajunge la vindecare, din cauza faptului că Luna neagră trece prin zodia complementară (zodia Fecioară), este nevoie să înfruntăm o frică, o grijă sau să ne punem ordine în viață. Acest lucru nu trebuie făcut cu agresivitate și nici sub imperiul unor forțe exterioare. Asta înseamnă că nu este indicat să facem acest lucru pentru că ne-a sugerat cineva, că partenerul de viață numai așa poate fi împlinit, numai așa putem să facem plăcere celorlalți sau doar așa ne cumpărăm o poziție importantă în grupul de apartenență.
De asemenea, pentru că astăzi se consumă două aspecte invocate și în ziua anterioară (conjuncția Lunii cu Capul Dragonului și opoziția Lunii cu Marte), una din condițiile importante pentru atingerea momentului de vindecare este înțelegerea propriilor impulsuri. Asta înseamnă că acolo unde este instalată o vină, acolo unde avem o neînțelegere, o nedreptate sau un element care nu funcționează așa cum trebuie, acolo unde se constată o stare de tensiune există o problemă a trecutului care ne-a oprit până acum de la vindecare. Ochii care s-au deschis în ziua anterioară rămân deschiși și în această zi ca un privilegiu al cerului sau ca o dovadă a faptului ca anumite lucruri învățate, conștientizate ori asimilate sunt durabile.
Întâlnirea Soarelui cu Chiron înseamnă și deschiderea către recomandările celorlalți, față de exemplul pe care un maestru, un profesor, un prieten sau o persoana mai bine informată îl oferă. Cine dorește să se țină în continuare pe linia acuzațiilor va constata că nu doar accentuează nesiguranța, dar se adâncește și în anumite stări proaste ori constată amplificarea unui disconfort fizic. Cine gândește pozitiv ori dorește să înțeleagă mai bine care sunt bucuriile sau necazurile vieții va reuși să vadă dincolo de aparențe și va putea să își amâne o pedeapsă, în cazul în care anumite situații periculoase, complicate sau dureroase, programate pe alte conjuncturi astrale aferente acestui an, aveau scris să se consume acum. Această amânare este tonică și sporește încrederea în sine sau îl încurajează pe individ să accepte o schimbare. Nu putem ști însă dacă schimbarea preconizată de ceea ce se întâmplă acum este utilă sau bună pentru individ. În mod sigur, dacă este cerută în acest context ea are un rol în acest proces de transformare a individului sau are un rol pe care îl vom afla mai târziu, până la finalul acestui an.
Pentru o anume categorie socială întâlnirea Soarelui cu Chiron poate însemna și ușurința în a descifra tainele cerului. Nu ne referim aici doar la științe care sondează cosmosul, ci ne referim și la alte taine ale cerului, cele pe care le găsim oglindite în suflet sau în microcosmosul ființei, așa cum ne învață științele ezoterice. Pentru această categorie de indivizi instruiți sau pasionații de cele aflate dincolo de aparențe momentul 8 martie reprezintă un element de valoare prin intermediul căruia se vor pune în evidență calități speciale din utilizarea cărora vor avea de câștigat foarte mulți oameni. Asta înseamnă că semnul de vindecare prin conjuncția Soarelui cu Chiron și doar în cazul acestora vizează invitația la a participa la un proces comun. Asta înseamnă acțiuni de binefacere, fapte fără un preț, sacrificiu sau ajutor necondiționat.
Prin urmare, finalul acestei săptămâni devine perla unei coroane menită să atragă atenția asupra a tot ceea ce-am construit sau am traversat de-a lungul acestui interval. Nu putem vorbi de o coroană cu o singură perlă și nimic altceva, la fel cum nu putem vorbi de o coroană dacă aceasta nu are un simbol. Dacă acordăm importanță doar acestei zile, ignorând celelalte șase ale acestei săptămâni, beneficiile de acum vor fi minime și se vor orienta doar în a identifica acuzațiile nefondate care ne-au complicat până acum viața. Dacă am lucrat asupra transformării personale de-a lungul acestei săptămâni și acum am considerat că trebuie să luăm o pauză, ignorând faptul că toate acestea trebuie să conțină și această ipostază a vindecării, atunci nu ne mai putem mândrii că deținem încă o coroană, ci o banală diademă, adică nu putem vorbi despre întâmplări cu tâlc, cu rost sau cu iz metafizic, ci doar de autoinvestigare, o analiză la rece a unor întâmplări fără ca acestea să aibă deocamdată un miez. Combinația celor două elemente ne va face să ne ridicăm și nu oricum, ci prin bunătate. Asta înseamnă că săptămâna ne ajută pe de o parte să ne redescoperim un traseu evolutiv, iar de partea cealaltă dacă îndeplinim și condiția acestei zile ne oferă garantul ridicării prin bunătate. Bunătatea, prin intermediul conjuncției Soare-Chiron de pe zodia Pești, are întotdeauna integrat sacrificiul. A iubi în sacrificiu înseamnă a arăta că deții o noblețe sufletească de-a dreptul rară. În general, spiritele puternice se pot ascunde în suferință sau în puțin pentru că iubirea pe care o simt nu este o cascadă zgomotoasă, ci un izvor de munte.
Pe lângă această spectaculoasă conjuncție a Soarelui cu Chiron împlinită la finalul unor unghiuri care le vorbește oamenilor despre redescoperirea unui traseu evolutiv, ultima zi a săptămânii duce mai departe direcții importante ale zilei anterioare când am conștientizat un element pozitiv sau unul negativ care definește trecutul propriu. Apoi, prin alte unghiuri care se împlinesc acum, sunt reiterate conflicte mai vechi ce au hrănit nesiguranța sau lipsa de iubire. Până și nevoia de dreptate, aceea care vine dintr-o relație bună a Lunii cu Jupiter se transformă în nevoia de a ne face dreptate cu forța. Iată deci cât de important este să lăsam vindecarea să se producă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne reaminti astăzi de speranță. Speranța care este susținută pe disperarea de a rezolva în mod egoist ceva ne duce întotdeauna la pierzanie pentru că este rodul unor ambiții exterioare și niciodată nu va veni din suflet. Speranța care vine din suflet întotdeauna ne îndeamnă să ridicăm privirea spre cer pentru că, de fapt, ea este un dor – expresia unei memorii ancestrale, aceea care ne spune ce buni și puternici eram ori vom fi într-un anumit timp sau într-un anumit loc.

1 thought on “2 – 8 martie 2015

 1. Natalia spune:

  Ghiorghita…astazi 8martie,mi-am dat seama de cita daruire si bunatate pentru semenii tai esti capabil.Daruire din timp, din cunostintele multiple.
  Fata mea mi-a tiparit 2015-Anul secretelor dezvaluite,a intercalat Zodiile cu
  lunile si mi-a daruit o revista groasa format A 4 care contine bine inteles multa
  Astrologie, dar si multa fizolofie si multa jurnalistica si multa beletristica.Iti
  multumesc pentru generozitatea ta si pentu indemnurile pe care ni l-e dai.
  Acum stau comoda si citesc, ma duc nainte,ma intorc inapoi,fac notite pe margini,imi notez metaforele frumoase (ca licuricii in iarba) incerc sa te inteleg dar nu reusesc intodeauna. In tot cazul, esti indispensabil.
  Multumesc pentru ceia ce faci pentru noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.