23 februarie – 1 martie 2015

23 februarie – 1 martie 2015 este săptămâna curbelor sinuoase și a hotărârilor pe termen lung. Această săptămână este bogată în evenimente astrale importante, multe dintre acestea având un rol definitoriu asupra conduitei și îndemnându-i pe oameni să creadă că sunt făuritorii propriului destin în momentul în care și-l strică. Multe din hotărârile acestei săptămâni, pentru că se întorc la episoade consumate la începutul lunii februarie sau chiar în anul anterior, lasă impresia unei greutăți aparte sau a traseului sinuos care ajunge la destinație după multe eforturi s-au după un timp îndelungat. Multe dintre acestea ar putea deveni chiar hotărâri istorice însă nu pentru ceea ce urmează să se consume în această prima jumătate a anului 2015, ci în cea de a doua jumătate a acestui an când sunt programate ieșiri la rampă, deschideri către o nouă reorganizare a centrelor de putere, deci către o altă serie de frământări sociale. Ceea ce se consumă acum poate prefigura ceea ce urmează să se consume în a doua parte a anului, o parte în luna iulie, alta în septembrie și o altă parte spre finalul anului.
Limitându-ne strict la acest interval vom observa că, practic, fiecare zi conține un mesaj clar care indică anumite episoade ce se vor evidenția peste câteva luni. Acum sunt vizibile anumite frământări în centrele de putere pe care analiștii fenomenului social le iau în considerare atunci când fac perspectiva evenimentelor sociale sau când vor să descopere care sunt intențiile unor lideri încercați de proprii demoni sau care nu și-au rezolvat problema cu trecutul personal.
Soarele se va afla în această săptămână în conjuncție cu Neptun însă această relație foarte frumoasă primește o opoziție dură din partea Lunii negre, ceea ce va face ca toată această emoție să se transforme într-un război sfânt împotriva unui adversar care nu există ori care este supradimensionat. Nu doar pe conjuncția Soare-Neptun de pe zodia Pești sunt trezite aceste mâinii cu substrat religios, ci am văzut că acestea fac parte de ceva vreme din preocupările cotidiene pentru că Luna neagră trece, încă de la finalul lunii noiembrie 2014, printr-un semn al epurări ideologice, etnice, al interdicțiilor absurde ori a războiului religios adică prin zodia Fecioară, însă acum când se accentuează această opoziție pe axa Fecioară-Pești lucrurile pot scăpa de sub control ori, pentru că suntem în anul secretelor dezvăluite, devin mai evidente sau ies la suprafață.
Săptămâna este dominată de blazare, de aceea povară a superiorității pe care ființele neevoluate sau evoluate parțial o pot traversa atunci când devin leneșe. Lenea este, de asemenea, un element cu care ne vom întâlni de-a lungul acestei săptămâni pentru că tot ceea ce se consumă acum ne suprasolicitare, ne ascute simțul pericolului și ne îndeamnă să ne implicăm în fapte puternice după cum ne este judecata sau în acele fapte pe care le considerăm foarte importante pentru propria stabilitate socială, afectivă, mentală sau relațională.
De asemenea, această săptămână poate fi considerată și un interval al jocurilor periculoase însă jocul nu este definitoriu pentru ceea ce se consuma acum pentru că el este plasat într-un context al resentimentului, al mâniilor nerezolvate, al discuțiilor care trec pe o panta alunecoasă, al derapajelor diplomatice sau schimbării de ritm. Viața de semne că intră pe un făgaș greșit însă, noi, pentru că studiem astrologia, știm că acest lucru nu se produce acum. Orice element hotărât sau lansat în această săptămână și, implicit, în această perioadă, își va avea finalitatea cel mai devreme în a doua parte a anului. Cine crede că mesajul lansat acum produce efect imediat nu ia în calcul rădăcinile acestor buruieni de care ne împiedicăm acum. Ele sunt foarte adânci în pământ și chiar dacă partea de deasupra solului este tăiată, planta va fi vie până cel mai devreme în a doua parte a anului.
Așadar, săptămâna 23 februarie – 1 martie 2015 scoate în evidență un conflict ca urmare a fricii de izolare. Toții cei implicați în această tulburare vor să ascundă prin atitudine absența ideii. În mod cu totul paradoxal, vom vedea că această săptămână ne suprasolicită și pe planul ideilor însă există mari discrepanțe între ceea ce gândim și fapta care ne este cerut în așa fel încât mulți vor considera că ideea ține de un alt domeniu, de un alt plan, de o altă epocă, nu de ceea ce trăim acum. Concluzia va fi că fapta o va lua înaintea gândului deși, în realitate, lucrurile stau taman invers.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti că rezistența se face prin dragoste. Acolo unde găsim rezistență însă nu găsim și dragoste, contracția, efortul, suferința se poate transforma ușor în mânie. Suferința de altădată trăită fără iubire și transformată în mânie ne curtează în această săptămână. Poate vom reuși de această dată să învățăm din trecut și să nu ducem mai departe aceste modele greșite.

Reclădirea elementului individual. Ceea ce este personal are nevoie de revizie. Forța grupului pare să se extindă de la sine. Drama individului nu este înțeleasă de grup. Pasiunile sunt aripi frânte. Cine vrea mai mult va trebui să facă mai mult prin noutate, prin prospețime, prin strălucire. Devitalizare. Motivațiile sunt lovite. Ceea ce nu a fost împărtășit pare singura valoare vie. Se cere un drept. După cum este sufletul, așa este și răspunsul invocat. Certurile sunt inutile.

Cu Lună în exaltare lucrurile se îndreaptă pe făgașul normal, lăsând impresia că puterile omului sunt ușor de controlat, că forța sa de a construi lucruri remarcabile nu se mai supune unor forțe periculoase. Acesta este, practic, și momentul când curbele sinuoase încep să se contureze în zona dorințelor exprimate. Acum gândim că dacă vom vorbi despre ceea ce ne frământă, despre aspirațiile, despre proiectele pe termen lung ceea ce punem la bază, temelia acestui nou edificiu este cu mult mai puternică decât ceea ce am făcut până acum. Din această dispunere astrală este greu să stabilim dacă acum avem mai mult noroc sau nu. Se poate stabili însă că ideea în sine de proiect, de mobilitate, de deplasare înainte este agasată pentru că astăzi careul Soarelui cu Saturn întârzie, frânează, oprește sau obosește. Înțelegem, astfel, că spiritul încercat de vreme, puterea călită, voința care a trecut încercările timpului pot cerceta mai departe decât se poate face, obține sau atinge de la sine, prin concursul astrelor.
Privind toate acestea prin tandemul dorință-împlinire, înțelegem că evenimentele sociale la care participăm ne invită să redefinim elementul personal și abia aceasta să fie garanția pentru a merge mai departe. Revizia face parte din preocupările acestei zile și dacă până acum nu am realizat niciodată o banală interiorizare, dacă până acum nu ne-am pus ordine în gânduri și nu ne-am simțit bucuroși că înțelegem, că acceptăm, dacă până acum am mers mai departe pe un traseu doar pentru că o altă persoană ne-a spus că acela este traseul corect, avem o mare problemă cu a accepta această revizie.
La nivel social revizia agasează sinceritatea și ideea în sine de control este sinonimă cu agasarea patrimoniului, deposedarea de bunuri de preț ori suprasolicitare prin transferul responsabilității ori a vinovăției. Trecerea Lunii prin zodia Taur are însă și o componentă benefică. Acum, când suntem invitați să ne punem ordine în viață și înfruntarea acestei probleme ne lasă impresia că pornim pe o cale ocolitoare, realizăm că sentimentul este cel care se reglează de la sine. Când totul în jur este spaimă și furtună, inima pulsează calm, liniștit, atent la cei care simt și acționează la fel. Acesta este, în egală măsură, și un test pentru cel care vrea și poate să accepte că adevărata viață este cea conștientizată din interior nu din exterior. Lumea se schimbă și cei care impun acestei lumi modificări cer teatru, fariseism, prefăcătorie și îl conving pe “cetățeanul turmentat de atâtea informații” că impactul exterior este ceea ce caută. Adevărata schimbare se face în interior acolo unde Saturn aflat acum cu Soarele la masa tratativelor, negociază o revenire asupra unor probleme mai vechi, ne întoarce atenția spre o conduită interioară și de aici și marea zăpăceala a acestei zile, percepută cu mai mare dramatism de cei care se păcălesc fugind de ceea ce au în suflet, de interior, de dragoste, de onestitate.
Apoi, toate celelalte unghiuri le vorbesc oamenilor despre cât de multe șanse au să se ridice din negura unor fapte pe care le-au săvârșit și le-au continuat cu mintea înecată ori mințindu-se pe sine. Acest proces interior de revizie, acest dialog interior poate obosi, ne poate schimba motivațiile și ne poate face să credem despre ceilalți altceva, să ne schimbăm părerea și să rămânem cu ea schimbată până în vară. Dacă în acest proces nu ne pierdem în detalii, dacă nu cerem drepturi doar pentru a ascunde o nedreptate pe care ne-o aplicăm, doar pentru a ascunde că am rătăcit ordinea și disciplina afectivă și mentală și dorim prin laude, aprecieri să ascundem deficitul de putere, simplificarea lucrurilor se va face într-un ton corect și ușor de înțeles. Astăzi suntem atât de transparenți încât am putea chiar să ne speriem cât de ușor le vedem celorlalți gândurile ascunse, cât de simplu atingem concluzii îndrăznețe și cât de încrezători le strângem la piept, mândri de ceea ce am văzut, înțeles și riscăm să nu ni le mai schimbăm până la vară, chiar dacă rostul lor nu este acela de a ne informa despre defectele celorlalți, ci despre cât de ușor le căutăm pentru a ne justifica propriile limitări. Știm, nu este un secret, ca disprețul față de greșelile celorlalți iese la lumină pentru că oamenii nu se opresc din a se pedepsi pe sine. Adesea ne întrebăm: cum este posibil să ne dorim autopedepsirea când toată viața fugim de durere? Răspunsul nu poate fi logic pentru că această faptă este o plăsmuire a minții false, deci ilogică, o creație monstruoasă a unei ființe care crede despre sine ceea ce nu este. De aceea, în special cei care nu știu nimic despre sine, să pășească astăzi în lumină, să se implice în evenimentele sociale simțind. Dacă ne vom învinge teama de a fi răniți afectiv, atunci putem fi și păstrătorii unor mistere ale vieții care sunt depozitate în mentalul colectiv și la care avem acces orișicând. Devenim puternici prin onestitate și mari prin seriozitatea cu care nu distrugem corola de minuni a lumii.
Prin urmare, 23 februarie este o zi de putere. Astăzi avem întrebări despre sine, despre oameni, despre ce vor să facă aceste persoane cu viețile lor, despre onestitate și putere de transformare. Această nouă direcție este un mare ajutor pentru că ne pregătește să înțelegem ori, dacă anumite situații sunt stabilite deja, să le acceptăm cu mai mare ușurință în zilele următoare, până la finalul acestei săptămâni.
Ziua ne pune în fața unui efort, nu atât unul exterior, cât unul interior. Evoluția se face din interior, din Pacea Sufletului, acolo unde doar conștiința dictează ce se întâmplă și la care nu ajunge nicio forță exterioară. Dacă sufletul este puternic, dacă ne folosim conștienți resursele atunci maniera în care se va desfășura ziua va fi resimțită ca o suprasolicitare, însă una pe care o putem duce mai departe pentru că, spre seară, când Luna se va afla într-o relație proastă cu Mercur și bună cu Lilith, să nu ne pierdem vremea constatând cât sunt de inutile certurile, ci să fim deja activi pe un alt nivel.
Inspirația ne arată astăzi că pasiunile corozive, cele încărcate de patimă și resentiment nu spun nimic despre putere, ci doar despre orgoliu, importanță de sine, iar metodele la care apelează țin de sfidare, aroganță, indiferență, dominare.
La nivel social, 23 februarie ne oferă informații despre cercetări ascunse, despre pârghiile sociale care opresc evoluția popoarelor ori care nu le permit celor puternici să se exprime. Pe acest fond, agasarea unui patrimoniu devine apanajul celor care vor prin aroganță, negativitate, agresivitate să păcălească și să inverseze valorile, arătând că această tendință anarhică este de fapt efectul transformărilor de conștiință. Evoluția te face mai bun, mai puternic, mai luminos, mai disciplinat. Dacă a avea nu implică a pierde aceste calități, atunci se poate vorbi despre evoluție, dacă nu, de involuție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări faptele pe care le oferim celorlalți ca și cum altcineva ni le-ar oferi nouă. Procedând așa înțelegem mai bine cum este cu iertarea pe care o cerem după măsură propriei iertări, după cum ne învață Iisus.

Când ai mai mult, împarte! Dragostea nu are preț. Seniorul ajută și își dovedește statutul și nivelul. Expansiune prin curiozitate. Calitatea de lider este învățată. Puterile ascunse rămân în stadiul latent. Cercetarea lor hrănește doar ritualul. Cinstea este apreciată. Valorile individuale cer fidelitate. Descoperire care consolidează.

Despărțirea de cei dragi are o conotației teribilă asupra celor care sunt centrați mult pe legăturile susținute de această lume, care nu pun în dragoste idei abstracte, ci doar plăceri, senzații, atașamente și numai prin acestea sunt judecate raporturile sociale, succesul, puterea prin asociere ori dominarea. Relațiile bune pe care Venus le va împlini astăzi cu Junon și Saturn le va vorbi oamenilor despre sentimentul de apartenență la un proces, nu neapărat la un grup. Pentru că Soarele încă se mai află într-o relație tensionată cu Saturn, Venus nu poate trece peste motivele pe baza cărora anumite proiecte nu pot merge mai departe, adică senzațiile, plăcerile, dorințele, atașamentele, obișnuințele ori confortul de moment nu înclina balanța, însă poate complica și mai mult acele relații care nu țin cont de disciplină. Pentru că mesajul lui Saturn se distribuie pe mai multe luni, urmând ca în vară când se întoarce în Scorpion să delimiteze ceea ce se întâmplă acum, în primele 6 luni, de ceea ce se va consuma în a doua parte a anului, confuziile de acum, cele care pot trece drept mofturi ori pretenții lansate unor foruri ce au acum alte griji, nu cele ce le sunt solicitate, să producă efecte negative pe care să le soluționăm printr-o modificare de registru, de conduită ori printr-un eveniment concret abia în a doua parte a anului. Iată cum într-o situație ce ține mai curând de traversarea unei situații de moment, ne trezim că ne legăm de oameni pe care îi vom avea alături până în vară ori pe care să nu-i putem rezolva, chiar dacă ne dorim în mod insistent.
Înțelegem de aici că tonul pe care-l dă Venus din Berbec atrage atenția asupra unor probleme de conduită ce au puternice conotații karmice. Dacă invocăm pe aceste unghiuri și ideea de educație, de viață, nu greșim, la fel cum nu vom greși dacă încurajăm partenerii de dialog să se ocupe de studiu, cercetare, analiză, să-și pună întrebări referitor la natura conflictelor pe care le parcurg. Rezultanta acestora este desigur o altă experiență de viață, adică oamenii învață mai multe despre fidelitate, despre onestitate, despre adevăr și despre necesitatea de a-și folosi sau nu puterile ascunse, un avantaj social, o relație sau cunoștințele.
Accentuarea zodiei Berbec, în situația în care Luna încă se află în Taur (exaltare), aduce o tensiune stranie între oameni, un conflict de idei care duce, din fericire, la tolerare, la a respecta unul altuia teritoriul așa cum s-a mai întâmplat cândva. Reeditarea unei situații cere acum, ca și ieri, tărie de caracter, pentru că trecutul nu conține numai conflicte, ci și dreptate, cinste, sacrificiu, dragoste ori educație, iar elementele pe care le extragem acum nu trebuie puse în slujba orgoliului de a sfida ritmul redus, frânat, întârzierile susținute de careul Soare-Saturn. Am învățat să fim puternici, dar și să răbdăm. Am învățat să înțelegem suferințele celorlalți, dar și să dăruim din ceea ce avem. Am învățat să selectăm informația, dar să ne și sacrificăm spectrul percepțiilor pentru a le susține acolo unde le aducem.
Prin urmare, 24 februarie este o zi de meditație asupra vieții. Îndemnul la disciplină nu este separat de ceea ce s-a întâmplat ieri și, poate, nici personajele nu sunt altele, ci doar mai mare dorința de a face ceva împotriva unei nedreptăți, împotriva unui element care ne întoarce din drum, ne oprește ori ne constrânge să revizuim totul.
Prin relații astăzi descoperim că suntem puternici, că avem susținători care ne pot prelua din povară, însă nu o fac pentru că destinul le-a dat lor, după măsura puterii lor, mai multe greutăți și nu știu să și le rezolve. Un lucru care, în general, este ciudat, dar acum se dovedește a fi cât se poate de firesc vine din împărtășirea experiențelor. Cheia soluționării vine prin schimbul realizat între ființe situate pe nivele diferite și cine este deschis acceptării poate depăși aceasta condiționare repede, ca și cum nu a fost atât de puternică ori nu a fost deloc.
Adevăratele probleme ce nu pot fi depășite astăzi, nici chiar prin schimburi între ființe situate pe nivele diferite, sunt cele legate de propriile acceptări. Doar faptele sunt cele care pot beneficia de o asemenea grație. Tensiunea, îndoielile, problemele de conștiință nu au acum parte de tratament preferențial. Trecutul, cel care este răscolit prin accentuarea zodiei Berbec radicalizează ideea despre beneficiu și numai privind din afară se poate soluționa, numai prin impactul exterior rezolvarea practică poate fi însușită.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de cinste. A fi cinstit nu înseamnă a obține acceptul celorlalți pentru a-i implica în diverse acțiuni pentru simplul fapt că știu la ce să se aștepte și nu au fost minți direct, ci a nu le agresa nivelul, a nu le fura din energie, din bucurie, din stabilitate, adică a nu inventa tensiuni pentru a le tulbura liniștea. Valurile sunt agitate, dar adâncul unei mări este totdeauna liniștit. Acolo mișcările țin de alte reguli. Distrugem dacă judecăm mișcările adâncurilor după sunetul valurilor.

Distorsiuni. Acces la o cunoaștere ascunsă. Relațiile sunt favorizate de victoriile mai vechi. Bazele schimbărilor sociale sunt agresate. Ridicarea standardului de viață prin alungarea suspiciunii în colaboratori. Se ascunde o nesiguranță. Viața socială este apreciată prin cinste. Idealul de liniște vine prin izolare fizică. Teama de a împărtăși un secret. Cei care sunt discreți sunt atinși de regret.

Trecerea Lunii în zodia Gemeni aduce o mai mare mobilitate schimbărilor sociale și eu o mai mare putere de expresie în problemele care până acum au fost privite cu reținere sau despre care am crezut că se rezolvă de la sine. Asta înseamnă că bazele schimbărilor sociale vor fi în continuare zdruncinate sau încercate de atitudini nefirești.
Este adevărat prin unghiurile care se împlinesc astăzi, în special relația de trigon între Marte și Junon, dar și cele trei sextile pe care Luna le împlinește cu Junon, Marte și respectiv Venus oamenii vor fi încurajați să privească viața prin reguli, printr-o schemă la care au aderat acum și în baza căreia am reușit să acumuleze anumite experiențe de viață. Este adevărat aceste experiențe de viață s-ar putea să-i ducă spre regret, pe unii să îi izoleze fizic ori să considere că dacă nu luptă, dacă nu se impun prin cuvânt, termen, noțiune sau dacă nu forțează puțin nota evenimentelor nu se aleg nimic.
Vedeta zilelor anterioare, Saturn, are astăzi o relație interesantă cu Luna, în sensul că participă la întâlnirea unei opoziții accentuând dificultățile de comunicare și mergând în continuare pe aceeași linie a opozițiilor, întârzierilor sau obstacolelor. Cu alte cuvinte prietenia pe care simțim nevoia să o afișăm celor pe care-i cunoaștem, cere dovezi de blândețe, de înțelegere sau de dragoste afișate ca o compensare în fața unei frici față de un secret împărtășit, relație care se citește din trigonul lui Marte cu Junon, primește din nou o lovitură dură și din nou idealul aspirația sau acele reguli morale, pe care individul l-a folosit până acum pentru un al scop, nu mai pot fi pus în aplicare sau nu se mai poate face față situațiilor prezente.
25 februarie este ziua în care descoperim prieteni falși, dar, ca o compensare, pentru că se activează axa Gemeni-Săgetător, renumită pentru ușurința cu care îi îndeamnă pe oameni să treacă de la un o extremă la cealaltă, anumite fapte pe care le săvârșim vor fi evidențiate prin cinste, onestitate sau curaj, ceea ce ne va fi de mare ajutor.
În fața acestor probleme unii vor avea impresia că nu au sorți de izbândă, că viața nu le permite să se desfășoare atât de liber sau atât de flexibil ori cu atâta mobilitate pe cât și-ar dori, mulți își dau seama cât de nesiguri sunt atunci când își expun dorințele, fie și sub forma unor idei. Dacă acest proces nu este realizat de un om puternic sau, de partea cealaltă, dacă elementul spre care se deschide individul nu este onest, cinstit, sincer sau dacă acesta nu dorește să protejeze, ci doar să folosească, atunci raporturile astrale ale zilei de 25 februarie ne vorbește despre procese neobișnuite, acelea în care un individ naiv sau cu vigoare mentală ori puțin mai optimist hrănește idealurile oamenilor obosiți care nu-și mai pot menține aspirațiile prin voință proprie.
Prin urmare, 25 februarie este ziua în care descoperim adevăruri pe care le-am mai descoperit și altădată însă de această dată le plasăm într-un alt context iar oamenii, prin situația nouă de acum, au acum un alt rol. De fapt, singurele elemente care se zdruncina ori care sunt încărcate de schimbare sunt bazele unor evenimente care se vor consuma în a doua parte a anului.
Astfel, în săptămâna curbelor sinuoase și a hotărârilor pe termen lung ce vor să reclădească un viitor îndrăzneț pe baza a ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni ascunde o teamă sau poate chiar o atitudine mult prea rigidă construită în vremuri când rigiditatea era cumva justificată pe bună dreptate. Acum ea nu mai este utilă pentru că oamenii pot vorbi mult mai ușor, își pot împărtăși secretele, pot să se deschidă unii față de ceilalți fără ca evenimentele care se implică împreună să ducă la anarhie ori să-i compromită. Fenomenele sociale au, așadar, această notă a modificărilor contextuale în situația în care oamenii vor avea impresia că de fapt se schimbă structura sau lumea în ansamblu. Relația bună dintre Marte și Junon în acest context ar putea să le aducă oamenilor colaborări noi sau asocieri însă doar pe baza a ceea ce și-au dorit sau a urmărit să își însușească în anul 2014 și n-au reușit. În contextul în care Luna împlinește și Primul Pătrar, dar se află și într-o relație proastă cu Saturn mediată de conjuncția lui Venus cu Marte de pe zodia Berbec ziua poate fi reprezentativă prin ușurința cu care identificăm soluțiile. Nu același lucru se poate spune și despre practică. Vedem soluțiile însă prea puțin le punem în aplicare. Atingem comoara însă nu avem cum să o luăm. Cei care sunt inventivi își vor construi situații conjuncturi evenimente, episoade sau chiar alte instrumente prin intermediul cărora să își însușească din bogăția momentului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări astăzi evenimentele sociale cu discreție. A interveni în viețile celorlalți demonstrând insistent și abuziv adevărul în care credem este o formă de risipă. Discreția ne ajută să dezvoltăm o atitudine constructivă cu ajutorul căreia să ne strecurăm printre situațiile pe care nu trebuie să le luăm cu noi de-a lungul vieții, ci să le lăsăm acolo unde se consumă.

Constrângerile sociale sunt privite ca un îndemn la a păstra valorile. Sunt apreciate tradițiile. Perseverența este dezvoltată în raport cu un proiect mai vechi. Dragostea vine prin inspirație. Se vorbește prea mult și se face puțin. Apelul la trecut este doar mental. Se cer realizări pentru viața personală. Oamenii se judecă singuri pentru ce nu au putut realiza. Călătoriile sunt proiectate pentru o altă perioadă a anului. Vechii lideri ies la lumină. Conflict steril între vechile și actualele centre de putere. Consolidarea structurilor statale. Vârfurile educaționale promovează valori bune. Nostalgie. Seninătatea vine din detașare.

O mare parte din situațiile care, de la începutul săptămânii și până acum păreau potențial susținute de conjuncturile sociale, se transformă acum în evenimente. Astăzi Soarele și Neptun se vor afla pentru conjuncție și oamenii se vor judeca după fapte, după sentimente, după ceea ce este cântărit, analizat, cuantificat, mai puțin după pregătire, viitor, speranțe sau obiective. Caracterul practic al acestei zile este susținut și de relația bună dintre Marte și Saturn care aduce dorință de călătorie, de exprimare pe un nivel superior și de a da unui proiect mai vechi un contur concret sau de a închide cercul unor preocupări punctând acest moment cu un rezultat practic.
Caracterul benefic al acestei zile nu vine doar din faptul că oamenii cer acum rezultate concrete, ci vine din faptul că sunt mai inspirați, mai atenți la ceea ce simt sau la ceea ce transferă celorlalți și mai puțin la indiferența cu care au lucrat de la începutul săptămânii și până acum. Dacă, pe de-o parte, conjuncția Soarelui cu Neptun îi face pe oameni sensibili, inspirați, ușor de impresionați în fața suferinței umane, trigonul pe care Marte și Saturn îl împlinesc de pe zodiile de foc accentuează nevoia de a transforma o situație conflictuală într-un avantaj propriu. Dacă luăm în calcul că pe această dispunere Luna se află într-o relație bună cu Capul Dragonului atunci putem spune că 26 februarie este ziua în care descoperim un talent sau punem în aplicare un proiect personal ce va genera efecte bune în cascadă, vizibile până la trecerea lui Saturn în zodia Scorpion în această vară.
La nivel social această situație poate însemna deschiderea către o nouă zonă conflictuală însă doar cu scopul de a investiga, analiza sau evalua evenimente, întâmplări sau situații ce nu au putut fi dezbătute pe întâlniri anterioare. De această dată însă rezultatul este unul bun, adică printr-o situație conflictuală, printr-un joc de rol sau printr-o exprimare la un nivel superior se promovează noi valori, unele educaționale sau care se vor finaliza cu un interes mult mai mare către transformarea personală, diplomația, unificarea convingerilor.
Cu alte cuvinte episodul zilei de 26 februarie face referire la anumite constrângeri sociale, dar ne îndeamnă să-l primim pe acesta ca pe un mijloc prin care observăm și apreciem mai bine valorile tradiționale sau valorile personale, acelea pe care le-am construit prin efort și sacrificiu propriu. Se va vorbi astăzi despre perseverență, despre dragoste, despre sacrificiu sau despre nevoia de a ne uni eforturile în cadrul unui grup pentru a promova o idee, o persoană sau pentru a susține de comun acord un ideal în care credem.
Pentru că avem de-a face cu un trigon care se realizează între Marte și Saturn pe zodii de foc, intuiția, inspirația sau exteriorizarea unui talent reprezintă condiția pe care trebuie să o îndeplinească oamenii pentru ca demersurile de acum să se finalizeze corect așa cum își doresc.
Nu trebuie să uităm însă că în noaptea de miercuri spre joi, Luna și Lilith se vor afla într-o relație proastă la fel și ultimul aspect al acestei zile, adică o relație proastă între Lună și Chiron, ceea ce încadrează direcția pozitivă a acestei zile într-o nemulțumire sau într-o traumă. Judecând faptul că Luna are acum o relație interesantă cu Axa Dragonului această nemulțumire sau această traumă înseamnă cu precădere o experiență neplăcută pe care acum trebuie să o transformăm într-o virtute. Întotdeauna, după cum am văzut de-a lungul vieții, de fiecare dată când ne aflăm într-o situație de genul acesta când trebuie să transformăm un defect într-o calitate, se întâmplă un eveniment, de regulă unul dureros, tragic, suntem dezamăgiți de o persoană în care am avut încredere pentru că trebuie să facem saltul, trebuie să lăsăm în urmă relațiile greșite sau cele care ne-au îmbolnăvit. Această formă de boală fizică, afectivă, mentală sau spirituală ne încearcă astăzi încrederea, voința, credința. Cel care este puternic va putea să facă saltul.
Prin urmare, 26 februarie ridică un mare semn de întrebare față de calitatea unor demersuri în care ne-am implicat până acum. Având dinainte atât de multe păreri care ne pot duce către exprimare personală sau către contracție oamenii vor fi astăzi mult mai îndreptățiți să se judece unii pe alții pentru un rezultat bun sau pentru a se domina. Unghiurile aferente acestei zile le vorbesc oamenilor despre conflicte ce sunt, raportate la realitatea prezentă, sterile, acelea care ar putea să supradimensioneze o situație curentă, dar și despre educație, dragoste, inspirație sau iertare. Astăzi sunt apreciate tradițiile însă nu prin atașament, ci prin diversitate, nu prin ceea ce deținem, prin patrimoniul în sine, cât mai ales prin ceea ce sunt în stare să ne arate că putem obține în viitor prin utilizarea lor.
26 februarie este și o zi în care investigăm boala și punem diagnostic. Informațiile pe care le aflăm astăzi vin adesea pe un traseu ciudat, neobișnuit și au nevoie de experiență personală pentru a se stabiliza. Lucrurile bune care se consumă în această zi primesc lovituri teribile din partea Lunii negre care, din zodia Fecioară, îi agasează pe oamenii cu frici care nu au sens, cu temeri care nu se vor finaliza, cu relații complicate între oameni ce nu trebuie investigate acum, ci mai târziu, atunci când le este rostul. Cu alte cuvinte, una din greșelile mari ale acestei zile este să răscolim acolo unde nu trebuie, să credem că puterea sau revigorarea pe care o simțim astăzi este mai mult decât suficientă pentru a relua un subiect delicat și al duce acolo unde am vrut altădată. Cel care este ancorat în prezent va fi victoriosul acestei zile și, în egală măsură, se va dovedi educat, sensibil, cald și păstrător al valorilor tradiționale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de dragoste. Cine nu iubește va fi astăzi agitat, dur și va dori să schimbe lumea pentru a ascunde că, de fapt, nu se poate schimba pe sine. Cel care se schimbă va observa că emanațiile sale îi transformă în bine și pe cei din jur.

Drepturile individului sunt discutate după ceea ce poate face. Este eliberată conștiința de o vină. Cel superior are o siguranță nefirească. Judecată aspră aplicată aspectelor minore. Promovarea unor valori apreciate prin inspirație. Ceea ce este bine subminează o autoritate. Marile grupuri sociale intră din nou în criză. Binele comun este revigorat. Tristețea este ascunsă. Echilibrul este câștigat prin sensibilitate.

Curbele sinuoase capătă în această zi un sens aparte. În mijlocul zilei Mercur își va definitiva trigonul pe care îl are de împlinit cu Capul Dragonului. Prin această relație cu Axa Dragonului, Mercur va media tendința Nodurilor și le va vorbi oamenilor astăzi despre drepturi puse în aplicare prin cuvânt, prin termen, prin lege sau prin noțiune. Din nefericire, în prima jumătate a zilei Luna se află în Perioada fără direcție. Se află în această stare încă din mijlocul zilei anterioare, când a încheiat ultimul aspect pe care îl realizează din Gemeni. Asta înseamnă că dificultățile de exprimare, neputința de a găsi un canal comun de comunicare sau poate un conflict verbal, pe baza unor informații mai vechi sau prin concluzii mai vechi la care se face acum apel, oamenii se deplasează către o criză a valorilor și nu-și mai pot încânta sufletul cu un bine comun, ci, dimpotrivă, cu o tristețe comună. Perioada fără direcție a Lunii din Gemeni le vorbește oamenilor despre o tristețe ascunsă, pe care au dorit să o țină departe de privirile curioșilor pe motiv că această formă de sensibilitate nu folosește nimănui. Relația bună pe care Mercur o realizează acum cu Axa Dragonului ne va vorbi și despre drepturi, dar și despre o provocare care vine dintr-o zonă a valorilor, ideilor și care ajută conștiința să se elibereze de o vina. Vina că nu știm, că nu putem, că am făcut o răutate la adresa celorlalți, vina că am participat la un proces de distrugere ori că nu ne-am ridicat la nivelul așteptărilor ne reduce sensibilitatea și ne ține departe de echilibrul pe care îl cerem sau ni-l dorim în această perioadă.
În a doua parte a zilei când Luna va trece în zodia Rac aceste valori vor fi evaluate dintr-un alt unghi. Nu vom mai căuta cuvinte pentru a fi sensibili, ci obiecte pentru a extrage de-acolo memoria unor sentimente pe care le-am crezut uitate. Apoi, sensibilitatea pe care nu am dat-o încă uitării, deoarece Soarele se află în continuare în conjuncție cu Neptun, ne ajută să ne revigorăm prin fapte bune sau prin muncă. Luna în Rac este prin excelență o poziție care îi îndeamnă pe oameni spre romantism, spre literatură, spre construcții care să lucreze cu sentimente, cu abilități sau cu certitudini.
Din fericire, impactul pe care Mercur direct din zodia Vărsător îl are acum asupra destinului are un efect tonic asupra relațiilor. Axa Dragonului ce se află acum în plin tranzit pe o axă a relațiilor (Berbec – Balanță) ce are de susținut planetele Marte, Venus și Uranus, aflate în tranzit prin Berbec, răscolește un rău ce, până de curând, a fost supraevaluat. De această dată informația, poate chiar una care este împotriva legii sau împotriva legilor care sunt acum în vigoare ori a regulilor pe care le-am considerat foarte importante, eliberează individul dintr-un prizonierat dureros. Mercur în Vărsător este o poziție foarte bună și tocmai de aceea ideea acum este cu mult superioară puterii de a acționa, conținutul ei va fi cu mult superior puterii la care apelează pentru a se concretiza.
Tocmai de aceea este important ca în această zi să ne gândim de mai multe ori înainte de a acționa, nu pentru că ideea are nevoie de revizie, ci pentru că atrași de conținutul său fascinant oamenii s-ar putea să nu apeleze la cele mai bune mijloace pentru a le pune în aplicare. Acesta este elementul cel mai delicat al acestei zile.
Prin urmare, 27 februarie ne pune la încercare răbdarea. Astăzi gândim mai repede decât acționăm și acest lucru va fi observat atât la nivel individual, prin hotărârea și acțiunea unui individ față de el însuși, dar și în grupul de apartenență prin rolurile pe care anumite persoane și le atribuie. Cel care nu are răbdare cu ritmul de lucru al semenului său va vedea cât de ușor va putea răni sau cât de ușor își va strica prieteniile de durată. Luna se află în Perioada fără direcție încă din ziua anterioară și asta înseamnă că intrăm în ziua de 27 februarie cu un handicap, cu neputința de a ține pasul cu viteza gândurilor sau cu necesitatea unor situații sociale pe motiv că am obosit, nu mai avem atâta putere sau nu mai avem bani.
Mercur din Vărsător este acum în totalitate imaterial și în prezent sfera ideilor nu ține cont de condiționările sociale, de religie, de preferințe sau de disponibilitatea de moment. Ideea acum este imaculată, este clară, abundentă și marea problemă a acestui moment ar putea să vină din faptul că nu mai avem atâta putere pe cât i se cere. Fără putere ideea se va volatiliza și, chiar dacă o vom așterne pe hârtie, începând cu ziua următoare starea de conștiință va fi alta și multe din noțiunile de acum s-ar putea să ne fie străine. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală sunt obișnuiți cu situații de genul acesta. În stările înalte de conștiință planul ideilor este mult mai ușor accesat însă informațiile cu care o asemenea persoană intră în contact s-ar putea să nu poată fi amintite, puse în practică sau folosite la fel de ușor și în stare obișnuită de conștiință. Ele se pierd prin coborâre ori nu încap în vasul prea îngust al percepției lumii fizice. Ziua de 27 februarie este reprezentativă la acest capitol.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a explora astăzi ideea de echilibru. În această lume, omul, pentru că este o ființă multidimensională, poate prin pulsul său, prin suflul său vital, adică prin duhul ce a fost suflat, să creeze echilibre complexe. Faptele sale nu țin numai de lumea fizică, ci țin și de raportul cu ceea ce se întâmplă pe alte planuri, chiar dacă la un moment dat nu este conștient de existența acestora. Ideea de echilibru în raport cu ființa umană are neapărată nevoie de această redimensionare.

Decizii radicale. Agresivitatea capătă însemnătatea unei lecții de viață. Se reînvie erori ale lui 2014. Învinuiții de altădată își arată distincțiile. Se pierde dreptul la replică. Ritmul vieții este schimbat. Nu se acceptă greșeli din frică. Puterea crește prin introspecție. Valorile hrănite până acum devin vlăstari ai noii vieți. Inspirația curge. Seva purității sufletești are acces la mai multe tipuri de informații. Oamenii se tem de sancțiuni. Liderii speculează frământările în grupuri mici. Se dă un exemplu de forță. Pe măsură ce înțeleg oamenii se simt mai bine. Fericirea este un drept rezervat celor care apreciază calitatea vieții.

În mod surprinzător, unghiurile astrale ale zilei de sâmbătă ne aduc mai aproape de deciziile radicale decât ne-au adus zilele anterioare. Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Rac și sunt reînviate anumite erori ale anului anterior. Este posibil ca unii sa aibă mari semne de întrebare față de această călătorie foarte departe în timp, adică în anul anterior, luând în calcul faptul că Luna, în general, nu face trimiteri către evenimente situate atât de departe.
Astăzi se împlinesc nu mai puțin de nouă aspecte dintre care patru sunt careuri, ceea ce înseamnă că această zi aduce o anume tensiune însă nu poate generaliza până acolo încât informațiile mai vechi care vin spre noi din anul 2014 să încline foarte mult balanța către dramă sau către tragedie. Ceea ce vedem din anul anterior ni se pare educativ, interesant sau constructiv, adică prin ceea ce vedem înțelegem sau constatăm suntem îndemnați să ne folosim de dreptul la replică sau să punem piciorul în prag. Acele decizii categorice au la baza lor o tensiune nerezolvată în anul anterior și dacă plasăm aceste elemente în contextul anului 2015, acela al secretelor dezvăluite, momentul 28 februarie ne îndeamnă să alegem un traseu nou, să ne comportăm ca și cum ne-am obișnuit deja cu o stare de încordare, de tensiune sau să nu ne mai temem de decizii radicale.
Evenimentele acestei zile ne vorbesc nouă, oamenilor comuni, despre faptul că liderii se implică acum în evenimente sociale care produc modificări în cascadă vizibile abia în a doua parte a anului. Drept dovadă astrală stă tranzitul Lunii prin zodia Rac ce îi opune rezistență lui Pluton. Prin aceste elemente minore sau care nu sunt arătate privirilor oamenilor comuni, poporului, se face apel la tensiuni pe care le parcurgem de ani de zile, de când planetele Uranus și Pluton se află într-o relație periculoasă pentru evoluția societății. Nu se poate ști din această dispunere astrală dacă acest eveniment va avea o greutate atât de mare încât să încline balanța întregului an. Se poate ști că acest element de disconfort personal cu care un lider intervine în decizii aplicate pentru marea masă a fost creat printr-o relație socială proastă a individului cu grupul restrâns (familie, prieteni) sau a liderului cu grupul pe care-l reprezintă. Știm din astrologia karmică faptul că aceste lucruri nu sunt întâmplătoare. Pe de o parte, avansarea unui individ pe poziție de lider reprezintă efectul unei acumulări, rezultatul unor cauze clare, apoi, de partea cealaltă, găsim mâniile personale ale unui lider care, ajuns în vârf, refuză să vadă mai departe, își neagă viziunea și se uite numai în jos, adică spre oamenii care l-au promovat, căutând prin orice mijloc să îi convingă pe aceștia să îl susțină în poziția în care ajuns. Cei care lucrează cu energia ori care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală știu că acest lucru este specific acestei lumi. Nu reprezintă un element de evoluție, dar nici unul de involuție, ci o stare de normalitate pe care o arată cel care nu a depășit încă aceste condiționări. Urmând acest traseu firesc și, în egală măsură, uitând de vocație, traseul unui individ va părea sinuos, iar hotărârile care ar trebui să se aplice imediat ori care să dea câteva rezultate practice par a fi adoptate pe termen lung.
Prin urmare, 28 februarie este ziua în care constatăm care este poziția pe care o avem în grupul de apartenență, cum suntem folosiți sau cum îi folosim pe ceilalți, cum participăm la fenomenul social și care sunt resursele de care dispunem pentru a ne pune în aplicare planurile. În egală măsură, 28 februarie poate fi o zi de informare, în care un element personal care contravine interesului de grup sau care se pune de-a curmezișul într-un proiect blocând desfășurarea sau întârziindu-l, devine un element care va purta în viitor numele celui care l-a creat. Nu se poate vorbi de originalitate, nu se poate vorbi despre o creație remarcabilă, ci doar despre un lucru neobișnuit.
28 februarie este ziua în care un lider face o demonstrație de forță, lansând mesaje confuze sau obscure, periculoase pentru cei care preiau fără să judece ideile celorlalți, devenind un element periculos pentru armonia grupului.
De asemenea, judecând toate aceste frământări sociale în care omul alege să se integreze, 28 februarie este și o zi a premonițiilor, a intuițiilor speciale sau a sensibilității care duce spre creație. A doua parte a zilei va fi dominată de o aversiune față de realizările celorlalți, față de prezența unor personaje pe care un anume individ nu le poate modela deci de frământări în segmente izolate ale marilor grupuri sau în relațiile care nu s-au maturizat încă. Vom vedea însă că dizarmonia este semnul unei agresivității potențiale și că acolo unde oamenii înțeleg, lucrurile se așază pe un făgaș normal, tensiunile se rezolvă de la sine și apare fuziunea de forțe împotriva unui adversar comun. Așadar, această notă agresivă nu poate fi anulată, dar poate fi transformată în altceva sau coordonată într-un mod în care să nu producă distrugeri importante.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu hrănii agresivitatea și nici duritatea cu care un om needucat își impune ideea sau convingerea. Dacă, având aceste lucruri stabilizate sau maturizate ori cel puțin așa crede, întâlnește un om care pune întrebări sau nu crede în ceea ce partenerul de dialog face arată că a depășit această cușcă mult prea confortabilă și i se oferă posibilitatea de a ne exprima la un alt nivel, adică de a evolua.

Se strânge lanțul. Refuzul unui ajutor din teamă sau neîncredere. Invidia ține locul judecății. Ceea ce este cercetat riscă să se dizolve. Noul nivel de cunoaștere implică asociați noi. Tulburare. Vibrații stranii. Tensiune pe aspirații neobișnuite față de un fruct oprit. Refuzul educației și al ajutorului. Din luptă iese cine poate. Judecata propriilor fapte suferă de prea multă incertitudine. Binele este izolat. Se spun cuvinte memorabile, dar nu le aude nimeni. Istoviți de îndoială oamenii se declară învinși. Pasul înapoi al celui slab nu este un progres al grupului, ci al rasei umane. Prin duritate se reașază în ordine valorile. Vocea conștiinței devine vie. Cântecul exprimă mai mult decât cuvântul.

Probabil că mulți dintre cei care sunt pasionați de științele ezoterice se întreabă: de ce este utilă uitarea? De ce o ființă nu-și amintește care au fost etapele anterioare? De ce ni se șterge o parte din bagajul informațional? De ce nu ne amintim care au fost în mod concret existențele pe care le-am lansat în urmă, din care am evoluat și am devenit ceea ce suntem acum? Tot prin această înțelegere ezoterică constatăm că uitarea este un element educativ. Dacă privim uitarea doar prin elementul de evoluție, singurul care îi dă o importanță constructivă, înțelegem că ea nu este decât un instrument pentru a vedea cum lucrează conștiința. Evoluția prin conștiință înseamnă transformare. Dacă fluturele se transformă din larvă în nimfă pentru a ajunge adult se întâmplă pentru că se desprinde de vechiul stadiu adică uită complet ce a fost și se transformă. Avem nevoie să uităm ceea ce am acumulat pentru că nu acumularea în sine este importantă, ci experiența. Aceeași învățătură ezoterică spune faptul că suntem doar proprietarii unui suflet, restul elementelor cu care lucrăm sunt doar împrumutate din partea unui univers multidimensional, din partea unei Creații care, la un moment dat, și le va lua înapoi. De asemenea, motivul pentru care ne sunt împrumutate aceste bunuri ține tot de acest proces al evoluției, de această transformare pe care am cerut-o în mod direct și insistent, că nu degeaba ne aflăm aici.
Pe momentul în care Soarele și Lilith își definitivează opoziția lor se poate vorbi despre un proces negativ care se acutizează prin uitare negativă. De această dată uitarea nu înseamnă desprindere pentru evoluție, ci sancțiune sau pedeapsă. Aici pedeapsa nu vine doar pentru a produce suferință, ci vine ca o corecție aplicată unei ființe care nu știe cum trebuie aplicate elementele cu care lucrează.
Poate, deloc întâmplător prin mecanismul astral, momentul acesta în care Soarele și Luna neagră se află în opoziție este susținut la o distanță în timp destul de mică de opoziția lui Mercur cu Jupiter. Practic, această uitare negativă sau uitare care produce suferință devine o justiție divină.
Și pentru ca aceste informații pentru a ne fi folositoare trebuie să fie și practice, deducem de aici că mulți se vor întreba în această zi: de ce nu mi amintesc? De ce sunt oprit din a accesa anumite informații? De ce nu pot să fac anumite lucruri? De ce ne lipsesc anumite lucruri? Aceste semne de întrebare, de asemenea, susținute astral de sextilul Mercur-Uranus arată șansa pe care o avem acum când suntem puși în fața unei decizii periculoase. De aceea considerăm că prima zi a lunii martie reprezintă și un moment în care oamenii se pot transforma, asemenea fluturelui, din larvă în nimfă sau, pentru cei evoluați, din nimfă în adult. Procesul acesta de transformare astăzi lucrează foarte bine cu uitarea. Pentru cei evoluați uitarea este selectivă adică se desprind acele emoții negative sau idei false care nu le mai sunt utile sau care s-au transformat peste noapte în greutăți mult prea mari.
Fenomenul social, privit prin această relație între uitare și conștientizare a uitării, va izola binele și îi va convinge pe oameni că doar ei sunt de vină dacă nu pot merge mai departe, iar această oboseală nu este decât semnul unui progres incomplet. În felul acesta, se poate invoca astăzi motivul minciunii, al adevărului incomplet sau al creațiilor false care au acum un singur scop: să înlocuiască adevărul pe care oamenii nu-l pot atinge încă. Dacă în ceea ce privește evoluția personală lucrurile acestea nu sunt periculoase, ci fac parte dintr-un proces de transformare care nu este periculos dacă se produce într-un ritm mai lent, fenomenul social, judecând după mesajul zilei anterioare și după aceea ce trăim de câțiva ani, transformările acestea prin înlocuirea adevărului complet cu o minciună, amplifică tensiunile și frământările fără soluție. Din această cauză mulți se vor considera astăzi vinovați fără vină sau învinși. Dezamăgirea pe care o resimt unii ar putea să fie pusă de pasionații teoriei conspirației pe seama atacurilor psihotronice sau pe seama unor conspirații orientate împotriva bunului simt sau chiar împotriva evoluției. De această dată, acestea, în cazul în care există, nu sunt decisive, nu trec în fața altor procese, ci doar sunt simulate mai bine încât cel care nu este puternic să aibă o justificare a neputinței sale.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii și prima zi a lunii martie înseamnă contactul cu tensiuni care se amplifică de la sine ori care se amplifică prin necunoaștere, ignoranță sau uitare. Uitarea este elementul definitoriu al acestei zile și va produce efecte destul de încordate, periculoase sau dureroase pentru cel care o experimentează. Din punct de vedere evolutiv uitarea are un rost. Ea îl învață pe individ că nu trebuie să ducă cu el mai departe tot ceea ce întâlnește. Omul este un călător, un explorator care doar utilizează se folosește de tot ceea ce întâlnește, nu acumulează.
Natura ne învață lucrurile acestea pentru că totul în creație este pus pentru a ne ajuta să ne deschidem aripile și să zburăm către lumina primordială, adică acea zonă a universului care se află cel mai aproape de ceea ce aici, în întunericul fizic, numim viață. Apa este un exemplu miraculos. Prin faptul că trece ușor de la o stare de agregare la alta apa își pierde memoria, lasă în urmă tot ceea ce a acumulat și poate să o ia de la capăt devenind pură. Acest proces miraculos este realizat și de ființa umană. Atunci când informațiile devin prea grele înseamnă că ele dezvoltă o forță împotriva direcției spre care ființa se îndreaptă. Nu avem nevoie decât de puțină căldură, căldura inimii, de focul lăuntric, de căldura sufletească, de căldura credinței pentru a ne evapora și a trece într-o altă stare de agregare, pentru a intra în contact cu un alt mediu, pentru a trece pe un nivel superior, pentru a ne schimba starea, așa cum spun pasionații de ezoterism, și pentru a surveni acea uitare energetică prin care lăsăm în urmă ceea ce devine greu și apăsător.
Astfel, raportând ecuația astrală a acestei zile la mesajul sintetic al acestei săptămâni sau la ceea ce am traversat în ultimele zile înțelegem că momentul acesta ne aduce foarte aproape de vocea conștiinței. Unii au, ca și ziua anterioară, indicii speciale, se simt îndemnați să reia proiecte lăsate în părăsire sau dintr-o dată nu mai au memoria afectivă a conflictului, a răutății a răzbunării sau tristeții. Se simt ușori pentru că sunt ajutați să fie puternici, să evolueze, să-și înțeleagă procesele pe care le parcurg, să fie conștienți de ceea ce gândesc, simt și fac, dar mai ales să fie conștienți de relațiile pe care le au, de epoca istorică în care au ales să trăiască și de rolul pe care-l au aici.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera conflictele și minciunile acestui moment ca fiind definitorii pentru relațiile pe care le avem sau pentru selectarea metodelor de lucru necesare în următoarea perioadă. Pentru că totul în univers merge pe baza contrastului sau pe baza dualității, momentul în care conștientizăm o minciună arată clar că deja ne situăm în zona adevărului. Doar ignoranța sau greutatea a ceea ce refuzăm să uităm, să lăsăm în urmă ne întoarce din nou către iluzie, adică spre minciună. În absența acestor greutăți, aflarea adevărului înseamnă eliberare. “Cunoașteți adevărul și adevărul vă va face liberi”.

7 thoughts on “23 februarie – 1 martie 2015

 1. Camelia spune:

  Buna ziua,

  Multumesc mult pentru informatiile furnizate prin intermediul site-ului, urmarit incepand octombrie 2013.

  Traiesc experienta suflete gemene, separata fizic de Ingerul meu momentan, parte din procesul acestora.

  Cunoasteti ceva despre ele? Sunt diferite de suflete pereche.

  Multumesc iar,
  Camelia

  1. Camelia,

   Sufletele gemene nu se prea întâlnesc în spaţiul fizic. Raţionamentul este simplu: când doi prieteni foarte buni vor să exploreze o groapă nu intra amândoi acolo, ci unul coboară şi celălalt îl ţine de mână sau de ceea ce îl ajută să coboare până când acesta ajunge jos, îl susţine, îl strigă tot timpul să nu-l piardă, dar nu intră amândoi acolo pentru că nu au ca scop explorarea gropii, ci fac acest lucru dintr-o altă necesitate. Așadar, întâlnirea sufletelor gemene aici, în lumea fizică, este foarte puţin probabilă. Sufletul geamăn este celălalt braț al unei spirale individuale prin care se face evoluția spre topirea în Absolut. Deci recunoașterea celuilalt braț al spiralei presupune un anumit nivel, o sensibilitate aparte și, desigur, o anume maturitate. Nu orice rezonanță pozitivă, intensă ori extatică ține de sufletul geamăn. Legătura dintre sufletele gemene nu este dată de conjunctură, ca în cazul sufletelor pereche.
   Sufletul pereche este mult mai accesibil pentru că el este o completare pentru a împlini o Lucrare (explorarea unei gropi, spre exemplu, unde intră împreună pentru că, prin rolul pe care îl are fiecare în întregul pe care îl formează la un moment dat, este nevoie de contact direct cu informația, cu experiența), apoi cele două rămân în bune relații, fiinţe care se regăsesc repede chiar şi după ce, fiecare, se va asocia, la rândul său, cu alte sufletele pentru a face alte Lucrări.
   Diferența dintre ele este foarte clară: sufletele gemene așa au fost create, cele pereche devine așa pe parcurs.

 2. ana spune:

  Va multumesc pentru intelepciunea cuvintelor dumneavoastra. Va multumesc pentru ca impartasiti cu noi aceste minunate daruri pe care intelegerea dumneavoastra le cuprinde. Urmaresc de multa vreme siteul dumneavoastra si mereu ma pune pe ganduri. Vreau sa stiti ca pentru unele persoane cuvintele dumneavoastra fac minuni. Sa va tina Dumnezeu sanatos si pe cei dragi dumneavoastra la fel!

 3. Camelia spune:

  Multumesc mult, Gheorghita, pentru raspunsul frumos, insa eu sunt caz clar de suflete gemene existente in spatiul fizic. Ele sunt rare, insa exista, chiar am vorbit cu unele, diferite stadii.

  Lumea spirituala este necunoscuta majoritatii oamenilor, insa eu simt inauntrul meu minunea ei, fara ea noi inexistenti. Destinul e destin.

  Vreau sa scriu cateva carti, raspunsul universului la aceasta experienta. Informatiile furnizate de tine fiind foarte utile, as vrea sa mentionez poate in una, numele tau si site-ul, ca recomandare pentru altii.

  Desi informatiile deja publice, esti de acord?

  Multumesc pentru raspuns.
  Camelia

 4. Camelia spune:

  Buna Gheorghita,

  Iti scriam pe 27.02.2015 ca as vrea sa includ numele tau si site-ul intr-o carte pe care intentionez sa o scriu, informatiile furnizate de tine fiind foarte utile mie si altora.

  Revin cu intrebarea: esti de acord?

  Multumesc mult pentru raspuns.
  Camelia

  1. Camelia,

   Mi-a scăpat. M-am gândit atât de mult la propunerea ta că, la un moment dat, am fost convins că ți-am și răspuns. Iată că m-am înșelat!
   Desigur, poți folosi de aici tot ce crezi că-ţi este util sau ceea ce crezi că este util celor cărora le este destinată cartea cu condiția să nu denigrezi ori să se înțeleagă vreo drăcovenie. Eu am mare respect față de informație, niciodată nu scriu în grabă, niciodată nu fac doar pentru a umple pagini pentru că am un mare respect faţă de cel care citeşte. Căutările sufleteşti sunt făclii aprinse pentru a vedea mai departe. Nu doresc, nici direct, nici indirect, să sting făclia nimănui. Am atât de multă răutate în jur, mă întâlnesc cu ea zilnic, cu oameni care îşi propun să devină distrugători de valori, încât m-ar durea foarte mult să ştiu că şi de aici s-ar întâmpla aşa ceva.
   Dacă este îndeplinită această condiţie atunci este rândul meu să-ţi mulţumesc. Orice lumină aprinsă face întunericul mai puţin trist.

 5. Camelia spune:

  Multumesc mult pentru confirmare.

  Voi folosi numele tau si site-ul, impreuna cu cateva detalii referitoare la informatiile furnizate de tine, insa fara modificarea sau interpretarea continutului.

  Este pentru publicitatea/ promovarea ta si ajutorul celor care sunt deschisi acestor explicatii despre influentele Universului.

  Cartile sunt in faza incipienta, mai dureaza pana le finalizez, insa voiam sa ma asigur din timp ca esti de acord.

  Multumesc inca o data.
  Camelia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.