16 – 22 februarie 2015

16-22 februarie 2015 este săptămâna disconfortului cauzat de o nouă dimensiune a valorilor. Multe din evenimentele acestei săptămâni vor fi interpretate greșit ori vor fi privite răsturnat ca și cum ele nu se mai încadrează în regulile pe care le știm ori nu mai pot fi prezentate din nou așa cum au fost prezentate, spre exemplu, la începutul lunii februarie, când s-a consumat conjuncția lui Uranus cu Coada Dragonului la grad perfect. Acum se face o rememorare a acestor evenimente și vârful faptelor acestei săptămâni vor avea o componentă menită să ne bulverseze. Prin această componentă oamenii vor încerca, prin energia și intențiile de acum, să modifice faptele trecutului și să se poarte ca și cum evenimentele care s-au consumat cândva nici n-au existat.
Săptămâna este foarte importantă la capitolul evenimente astrale doar prin ceea ce se consumă în zilele de joi, vineri și duminică. Joi se împlinește Luna nouă cu doar două minute înainte ca Soarele să iasă din Vărsător și să intre în Pești. Apoi, vineri, Marte și cu Venus, la interval de aproximativ 20 de ore, vor intra succesiv în Berbec. În ultima zi a acestei săptămâni vom înțelege cel mai clar la ce se referă această nouă dimensiune a valorilor. Unii vor crede că reprezintă un stadiu al luptei cu problemele sociale însă ea face referire la altceva. Relația bună care se construiește între Saturn și Junon încearcă să completeze un deficit moral sau spiritual ori dorește să îl îndemne pe individ să guste și dintr-o altfel de percepție.
16 – 22 februarie 2015 este în egală măsură și săptămâna în care nefericiții se pot împlinii printr-un schimb interesant de valori cu cei care sunt mulțumiți ori împliniți cu viețile lor ori primesc un răspuns sau o informație care îi ajută să vadă din nou departe în viitor. Din această cauză este important să ne pregătim pentru conjuncția luminariilor ce se va împlini în noaptea de miercuri spre joi când avem nevoie să înțelegem de ce acum este necesară o contracție. Contracția personală care devine elementul definitoriu al Lunii noi din 19 februarie îi ajută pe oameni să vadă care le este greutatea iubirii, până unde poate să meargă sacrificiul, cât de inteligenți sunt sau cât de susținuți pot fi în demersurile pe care doresc să le pună în aplicare în următoarele luni până în vară, când Saturn se va întoarce în Scorpion. Acum visează, își fac planuri și speră ca toate acestea să reprezinte o nouă dimensiune a vieții. Deocamdată avem doar o nouă dimensiune a valorilor până când acestea nu prind rădăcini, nu putem intra în posesia unei noi dimensiuni ale vieții.
De asemenea, este și săptămâna în care vorba poate răni sau se vor adânci anumite conflicte în care oamenii, anterior, când s-au mai consumat, nu și-au spus totul. Acum pentru că se simt revigorați cu intrarea planetelor Marte și Venus în zodia Berbec cred că este momentul să pună stăpânire pe demers, pe informație, pe eveniment și să se impună. De asemenea, acest interval de șapte zile poate fi și momentul în care se schimbă stăpânirea. Acest lucru se adresează cu precădere grupurilor mari, marilor mișcări sociale, adică se adresează acelor centre de putere care până în a doua parte a anului 2016 se tot reconfigurează.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a cântări vorbele, de a ne gândi de mai multe ori înainte de a face o faptă adică de a aprofunda reținerea, modestia, bunul simț și dragostea față de faptele bune pentru care nu cerem și nu gândim o plată.

Evaluarea faptelor cere parcurgerea unor etape. Se dorește simplificarea metodei de lucru. Intimitatea cere rafinament. Se fac analize, sinteze, evaluări. Ceea ce este bun vine prin interacțiune. Retrospectivă asupra vremurilor când resursele erau din abundență. Se judecă o risipă. Ceea ce se deține acum este confortabil.

În pofida a ceea ce știm despre trăsăturile generale ale acestei săptămâni, ziua de 16 februarie ne îndeamnă către evaluarea faptelor cu scopul de a intra cu fruntea sus într-o nouă etapă. Din nefericire ceea ce se va întâmpla în această primă zi a săptămânii va fi mai curând încadrat într-un segment al disconfortului. Se va vorbi astăzi despre intimitate, despre nevoia de a împărtăși celorlalți din experiențele proprii ori pur și simplu de relaționare cu scopul de a ne simți bine, adică de a dobândi o stare de confort. Dincolo de toate aceste lucruri care sunt evidente și pe care mulți le vor privi ca o consecința a ceea ce s-a consumat în ultimele trei săptămâni, relația bună pe care Luna o are cu Chiron, cu Venus și cu Marte, dar și raportul interesant care se construiește acum între Lună și Pluton le vorbește oamenilor despre încercări existențiale care, obligatoriu, trebuie să-i ducă spre o nouă redimensionare a vieții. Pentru unii, ziua de 16 februarie va fi bucuria întruchipată, pentru alții, la extrema cealaltă, va fi întunericul cel mai adânc. Toate aceste lucruri vor fi explorate în taina sufletului, față în față cu propriul Eu și cu propriile probleme. Ceea ce se construiește acum prin unghiurile la care participă Luna înseamnă a pune la încercare sinceritatea unui apropiat. Este posibil ca această încercare să fie expresia unei experiențe de viață, adică oamenii din ceea ce știu sau prin ceea ce cred că pot să facă ori prin ceea ce sunt să se încerce unii pe ceilalți considerând că numai așa se pot ajuta. Apoi, la capătul celălalt, se află nevoia de a analiza, de a critica sau de a justifica o faptă care s-a consumat la începutul acestei luni. Considerăm că se face apel la începutul acestei luni pentru că Luna trece acum prin conjuncția cu Pluton despre care știm că dezvoltă o relație proastă cu Axa Dragonului și cu Uranus. Evoluția conștiinței înseamnă, așadar, să înfruntăm o problemă personală pentru a o înțelege. Elementul particular care vine pe fondul acestei ipostaze arhicunoscute ține de înfruntarea unei bariere personale, după cum am văzut că s-a întâmplat la începutul acestei luni.
Din această cauză, multe din evenimentele acestei zile vor purta amprenta lui „nu știu”. Astfel, problemele personale vor putea fi încadrate mult mai ușor, iar oamenii vor reuși să se înțeleagă mult mai bine unii cu ceilalți dacă raportează la ceea ce cunosc, încadrează sau știu despre propria viață. Nu înseamnă că dacă fac acest lucru intervin în raporturile sociale prin proiecții personale, ci înseamnă că reușesc să extragă din toate aceste interacțiuni ceva bun, așa după cum ne învață Chiron, adică înțelepciune, Venus, adică frumusețe, Marte, adică curaj.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton mult prea serios pentru a ne gândi la succesul pe care am putea să îl obținem creând celorlalți un disconfort. 16 februarie este și ziua în care oamenii se răzbună prin absență, prin a-i obliga pe ceilalți să participe la sentimente mult prea profunde, adânci sau frumoase decât pot sau decât și-au dorit. De asemenea, 16 februarie este și ziua unei retrospective aplicată unor vremuri când resursele nu erau pe sfârșite sau nu erau folosite de alții, așa după cum ni se întâmpla acum.
Din unghiurile care se împlinesc în această zi deducem că vibrația momentului ne îndeamnă să analizăm, să înțelegem și chiar să cunoaștem cât de important este la un moment dat să acceptăm faptul că atât corpul, cât și resursele acestuia, cele care țin de structura sa în sine, dar și de achizițiile sale, sunt împrumuturi pe care le-am cerut universului. Cine înțelege încă de dimineață acest lucru va traversa o zi încărcată de simboluri, de o însemnătate aparte, de mesaje subtile care duc spre cunoaștere. Este posibil ca în această zi cunoașterea să treacă prin sentiment și să nu ne alegem cu prea multe lucruri. Ceea ce obținem astăzi, când sensul evenimentelor ne îndeamnă să explorăm plăceri păguboase, reprezintă un mare câștig. Pur și simplu schimbăm sensul evenimentelor și rezultatele efortului de acum se vor vedea în faptul că relațiile nu se mai strică, iar oamenii nu se mai ceartă din prostii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi înțelepți cu noi înșine. Omul care nu se ceartă cu el însuși va putea la un moment dat să nu se certe cu cel de lângă el dacă acesta greșește sau dacă îi opune rezistență. Acesta este un mod practic de a-i trata pe ceilalți după cum ne tratăm pe noi înșine.

Vorba ajută la depășirea unei bariere. Marile descinderi sociale obosesc în fața analiticului. Apel la inspirație. Feedback-ul este afectat. Rezultatele vin de la sine. Ceea ce este cântărit nu poate fi spus. Plictiseala anunță iminența unei schimbări. Este spus un adevăr. Este curtată frica și șantajat cel care o trăiește. Conștiința binelui magnific ridică nivelul. Binele vine prin autocontrol, autodominare, autocritică.

Trecerea Lunii în zodia Vărsător aduce o deschidere a interesului față de informații abstracte, o apropiere a individului față de informație, față de noțiune cu scopul de a clarifica anumite situații de natură relațională. Interesul individului acum se întoarce către ceea ce nu a fost corect sau către o nedreptate care s-a consumat în mod special pe finalul lunii ianuarie sau la începutul lunii februarie. Evenimentul care se conturează, pe de-o parte, pe conjuncția Lunii cu Mercur și, de partea cealaltă, pe opoziția Lunii cu Junon nu înseamnă un adevăr spus în mod nepotrivit ori față de o persoana care nu poate duce mai departe o informație, un mesaj sau nu dorește sa accepte realitatea de fapt. De aici înțelegem că anumite rezultate cu care ne confruntăm în această zi vin de la sine. Altele sugerează că a sosit momentul ca oamenii să fie mult mai atenți cu faptele lor pentru că, după cum constatăm astăzi, ceea ce ignoră sau nu controlează, se răzbuna. De acest lucru este răspunzător tranzitul Lunii pe zodia Vărsător în ceea ce înseamnă medierea tendinței Nodurilor cu Coada Dragonului. Tocmai pentru că Luna se află în Vărsător, se poate vorbi astăzi de conștiință. Nu se poate vorbi însă de responsabilitate decât în raport cu ceea ce înțelegem, facem sau observăm. Asta înseamnă că evenimentele ce se consumă în dimineața zilei de 17 februarie poartă amprenta unui adevăr spus prea dur sau într-un mod nepotrivit momentului. Cu cât se insista mai mult asupra acestei informații cu atât se va lăsa în jur impresia că oamenii trec prin greutăți foarte mari, că realitatea din jur este dominată de aceste sentimente apăsătoare și că soluția, în cazul în care există, este inaccesibilă.
De asemenea, această ipostază, ce ar trebui să ne îmbogățească în informații sau lumină sufletească, pune la îndoială bunele intenții ale individului care dorește să le ofere celorlalți cu forța un bine în care crede cu tărie. Este adevărat, acolo unde avem de-a face cu conștiința binelui, acolo se poate vorbi de o preschimbare magică sau de progres.
Principiile la care se face apel în această zi ne aduc în centrul atenției necesitatea zborului. Zborul, acum, nu este privit doar ca simbol, ca metaforă sau ca îndemn în cercetarea spiritului, acela care se înalță către planuri marcate de o vibrație din ce în ce mai înaltă, ci se referă și la acele ipostaze, situații sau întâmplări care ne exaltă sufletul și ne ridică spre ceea ce considerăm a fi un trai ușor. De asemenea, evenimentele astrale aferente zilei de 17 februarie vizează și zborul ca atare însă el se adresează cu precădere clarificării unui mesaj. Zburăm sus spre casă, ne întoarcem la o iubire mai veche, ne lăsăm antrenați în evenimente care ar putea să ne întoarcă spre locul unde am săvârșit o greșeală cu scopul de a ne elibera de griji, de tensiuni sau pentru a repara.
Prin urmare, 17 februarie este o zi de succes prin libertate de expresie. În egală măsură este și o zi a durerii sufletești pe care o simte un om atunci când vede că adevărul său nu este acceptat de ceilalți sau când constată că nu este înțeles și, în consecință, este marginalizat ori alungat dintr-un grup. Ceea ce se întâmplă astăzi prin această desprindere, alungare sau acceptare, înseamnă pentru individul înțelept întoarcerea la lucruri care sunt mult mai importante decât însămânțarea adevărului în care crede acum.
Fiecare are prin destinul personal un scop și scopul în sine se folosește de diferite mijloace, de diferite resurse, de tot ceea ce ar putea la un moment dat să poarte denumirea de instrument. Din această cauză, binele de-acum ar putea să nu fie ceea ce este considerat, ci doar un alt instrument care poate produce răni trupului colectiv, celor dragi din jur sau chiar progresului personal. Dacă acum privim cu prea multă aroganță spre viitor sau cu prea mult resentiment către trecut, nu facem decât să repetăm o schema pe care am mai folosit-o și altădată. Dacă acceptăm că, poate, răspunsul negativ al celorlalți constituie dalta unui sculptor cosmic prin care ni se corectează un comportament, o decizie luată, despre care avem încă o altă părere, evident mult mai bună, atunci armonia se instaurează și informațiile pe care le primim ne conferă, în primul rând, liniște sufletească și apoi înțelegere cu cei din jur. Doar prin această raportare se poate instaura un bine sufletesc, acela care îi permite omului să fie tolerant, să fie vertical și să nu-și piardă din savoarea mătăsoasă a vorbelor de duh.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne sustrage astăzi verdictelor. Informațiile decisive, categorice nu au de ce să-și piardă căldura atingerea moale sau încrederea. Acolo unde acestea nu sunt date de calitățile miraculoase care le conferă flexibilitate și profunzime avem de-a face cu acuzații mascate.

Libertatea aduce un suflu nou. Se spune prea mult. Se acuză prea ușor. Compătimire. Exces abordat din neputința de a găsi satisfacție. Reputația este afectată. Fapta bună nu este apreciată. Orice opoziție încurajează pasivitatea. Intensitatea este alimentată de tensiune, contracție, nervozitate.

18 februarie încearcă să modifice direcția spre care ne am îndreptat în primele două zile arătând că un moment de neatenție, o faptă săvârșită din zăpăceală putea să afecteze pe o perioadă mare de timp reputația. Asta se întâmplă pentru că intrăm în ziua de 18 februarie după ce Luna s-a aflat într-o relație bună cu Uranus, deci am activat din nou mesajul reconfigurării personale cu care am intrat în contact la începutul lunii și în opoziție cu Jupiter care înseamnă revoltă împotriva unui element ce nu poate fi schimbat sau încurajarea pasivității. Aceste elemente se așază la baza unor concepții sau idei asupra cărora vom zăbovi de-a lungul întregii zile, ca și cum ne trezim cu poezia învățată și nu vom putea să mai facem și altceva.
Relația proastă a Lunii cu Jupiter poate scoate în evidență și sentimente nedrepte sau o injustiție pe care o vom procesa de-a lungul întregii zile. Gândindu-ne prea mult la faptele rele sau la injustiție, la ceea ce nu a fost corect sau la a cântării mai mult acuzațiile decât privilegiile care vin din înțelegere, oamenii constată că se acuză prea ușor, că se preocupe de lucruri care nu au importanță pentru că se lasă acaparați mult mai ușor de intensitate, decât de profunzime.
Pe fondul acesta, ziua de 18 februarie va fi dominată și de trecerea Soarelui pe ultimul grad al zodiei Vărsător care îi va îndemna pe oameni să exploreze o formă de neastâmpăr, de revoltă, de nefiresc despre care unghiurile la care participă Luna vor apela cu insistență. Mulți vor avea impresia că toate lucrurile astăzi merg spre rău, au ghinioane, că își propun să facă lucruri bune și tot ceea ce există în jur îi îndeamnă să fie nemulțumiți, să vadă numai ceea ce îi enervează, să se împiedice, să fie îndemnați să facă lucrurile cele mai grele, să li se dea ultimatum și tot acest efort să consume din fondul de rezervă fără un rezultat bun. Nu totul se cântărește, nu totul trebuie gândit după profitul imediat. Această gândire a economiei de piață, această concepție modernă care spune că totul trebuie judecat după avantaj sau satisfacție devine astăzi elementul negativ de care este indicat să ne debarasăm.
Prin urmare, 18 februarie ne îndeamnă să privim realitatea înconjurătoare cu alți ochi. Este posibil ca lucrurile mici, mărunte, aparent lipsită de importanță să devină astăzi pietre de moară, să ne arate că ne aflăm în fața unei noi dimensiuni sau că lucrăm cu valori noi pe care nu știm să le folosim așa cum trebuie. Greutatea acestei zile ne poate enerva sau ne poate apăsa atât de mult încât să privim toate raporturile sociale prin opoziție sau efort. Dacă ne-am gândi că structura mentală este cea care se opune și că toată această întâmplare a vieții, toată această situație ar trebui privită altfel, printr-un alt mecanism, nu doar prin cel al acțiunii care generează o satisfacție imediată, am fi mult mai câștigați sau am depăși acest moment încărcat de răspundere.
Evenimentele acestei zile sunt dominate, nu doar de mesajul straniu al Lunii, aflată acum pe ultimul segment al zodiei Vărsător, cât mai ales de faptul că Soarele se află pe ultimul grad al zodiei Vărsător urmând ca în noaptea de miercuri spre joi cu doar două minute înainte ca soarele să își schimbe zodia să se împlinească o Lună nouă periculoasă, încărcată de disconfort și provocatoare de suferințe sau apăsări mentale pe care trebuie să o depășim cu fruntea sus, cu demnitate și cu înțelepciune. Ajutorul pe care-l primim din vibrațiile zilei de 18 februarie ne îndeamnă să punem la îndoială această mentalitate modernă care ne spune că toate faptele au nevoie de răspuns benefic imediat pentru a fi corecte. Omul este o ființă multidimensională și are nevoie ca acest concept al eficienței să se raporteze la un alt sistem de valori, nu doar la acest sistem limitat, economic, mercantil bazat pe satisfacție sau lăcomie. Lăcomia este o piedică a acestei zile și avem nevoie acum să ne desprindem mintea de aceste idei false care transformă o energie benefică în ansamblul ei, răspândită pe un interval mare de timp care va produce efect benefic în viitor, într-o situație conflictuală în prezent doar pentru că acum ceea ce atingem, vedem sau observăm în realitatea imediată doare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lua după aparențe. Greul de-acum înseamnă că suntem pregătiți să intrăm pe un drum nou. Dacă ne plângem, dacă ne fixăm atenția mai mult pe durere arătăm că poate nu suntem încă pregătiți sau nu suntem hotărâți, în cazul în care universul consideră că structura personală este acum pregătită să facă o schimbare. Ziua de 18 februarie nu lucrează atât de mult cu necesitatea prezentă, cât mai ales cu acele nevoi care duc la descoperirea unui nou izvor al puterii.

Sonorități noi. Se cere soluționare urgentă la un demers mai vechi. Studiu de caz. Desprinderea de plăcere lasă impresia că munca salvează. Efortul este un resort pentru a descoperi noi veleități. Talentul este deconspirat. Calculele sunt făcute corect. Pe graniță, omul descoperă puterea care alege. Profunzimea oscilează între grav și senin. Țintele sunt altfel formulate. Calitatea vieții poate fi îmbunătățită prin apreciere, dragoste, sacrificiu, inteligența mișcării, susținere.

Abia în această zi, pe Luna nouă care se va împlini acum, oamenii vor înțelege în ce constă disconfortul acestei săptămâni sau cât de clar sunt conturate noile dimensiuni cu care vom lucra acum. În primul rând, această Lună nouă care se va împlini în noaptea de miercuri spre joi, cu foarte puțin timp înainte ca Soarele să intre în zodia Pești, deci avem o Luna nouă în Vărsător, ne aduce sonorități noi sau va cere într-un mod specific soluționarea urgentă într-un demers mult mai vechi. Asta înseamnă că oamenii vor fi grăbiți, poate mult prea grăbiți pentru ce ar putea să facă în primul rând pe momentul de maximum al acestei faze a Lunii, adică în plină noapte. Apoi, desprinderea de plăcere, direcția principală care vine din întâlnirea celor două luminarii, va lăsa impresia că salvează o muncă sau că duce mai departe un demers îndrăzneț cu care am luat contact la începutul lunii februarie. De câte ori a venit vorba de momentul de început al lunii februarie nu am ratat ocazia să amintesc de faptul că acela este elementul decisiv care dă tonul evenimentelor anului 2015. Dacă privim evenimentele sociale care s-au consumat în jurul nostru, aici în țara noastră, dar și cele care s-au conturat pe plan mondial, ajungem la concluzia că astrologia citită așa cum este scrisă, nu pe de-a-ndoaselea, ne oferă informații clare de care ne putem folosi pentru a înțelege ce trăim și, mai ales, de ce. Așadar, Luna nouă care se împlinește în noaptea de 18 spre 19 februarie demonstrează că resortul de care ne folosim poate deveni util dacă facem apel la cunoștințe care s-au cristalizat în ultima perioadă. Calculele pe care le facem s-ar putea să fie la granița dintre bine și rău, la delimitarea dintre profunzime și superficialitate, în încercarea de a da un nou sens instrumentelor noi care au venit spre noi. Ideea de dreptate care se tot vehiculează în ultima vreme nu este decât o mânie care nu a avut până acum mijlocul sau instrumentul necesar pentru a se exprima. Acum, când Saturn se află în Săgetător, ea consideră că se poate folosi de o nouă ideologie, de idei îndrăznețe sau de mișcări făcute la vedere. Pentru că noi studiem astrologia știm că foarte curând Saturn va reveni în zodia Scorpion și visul dreptății făcută în grabă se va risipi.
Poate această Lună nouă nu ar fi fost atât de categorică, de dură sau poate n-ar fi făcut apel la evenimente neplăcute consumate cu precădere la începutul lunii februarie dacă în acest moment Marte nu ar fi ocupat o poziție delicată. În zodia Pești, Marte nu ocupă un loc privilegiat, ci, dimpotrivă, viziunea de ansamblul îl îndeamnă pe individ să se consume prea mult. Oamenii care nu au rezerve atunci când sunt îndemnați să se exprime, prin Marte din Pești se expun unor riscuri teribile. Acțiuni pe care în mod frecvent le făceau fără consecințe acum îi îmbolnăvesc sau îi compromit. Cu asta s-au ocupat Marte în Pești în ultimele săptămâni. Însă acest lucru va fi indicat în ziua următoare, 20 februarie, când Marte împreună cu Venus vor intra în Berbec. Acum, când Soarele și Luna se află pe ultimul grad al zodiei Vărsător, Marte și Venus se află pe ultimul grad al zodiei Pești și această legătură le vorbește oamenilor despre gravitate, despre oscilație, despre ținte formulate greșit sau despre acuzații nefondate pe baza cărora oameni nevinovați ori care nu purtau vina invocată au fost acuzați ori sancționați.
Luna nouă din Vărsător condamnă oamenii pentru idealul în care cred și acum, când aceste ecuații sociale se consumă într-un mod dureros, realizează că toate calculele sunt făcute fără a lua în considerare această variabilă a prezentului în care un moment de neatenție sau de uzură mult prea accelerată a celor care sunt implicați în procesul de justiție îl arată. De acest lucru sunt vinovate mai multe unghiuri astrale, în special cele la care participă Luna după ce a intrat în zodia Pești. Este vorba despre careul cu Saturn, conjuncția cu Neptun și opoziția cu Luna neagră.
La modul concret, 19 februarie, privind, nu în contextul anului 2015, ci doar în contextul săptămânii disconfortului cauzat de o nouă dimensiune a valorilor, vizează agresarea unui talent, despărțire, răzgândire în a merge pe un traseu sau dramă afectivă care îi îndeamnă pe oameni să se judece greșit și să se acuze în așa fel încât tot resentimentul să aibă o remanență teribilă, adică să țină cel puțin câteva luni, deci până în vară, când Saturn, prin retrogradare, va intra în Scorpion și-l va pune pe acuzatorul de acum în postura de acuzat.
Prin urmare, ecuația astrală a zilei de 19 februarie urmărește să ne dea o lecție dură și, în egală măsură, să o acopere cu indicații despre foarte multe probleme de care elementul dureros este acum legat în așa fel încât să acopere motivul real pentru care acuzatul este lovit, marginalizat sau învinuit pe nedrept. Nu ne referim aici la evenimentele sociale sau politice, nici chiar la cele financiare, ci ne referim la o transformare a conștiinței care utilizează acum talentul personal. Cel care oscilează mai mult arată că nu are încredere în calitățile pe care și le-a păstrat până acum, nu și-a descoperit dacă are sau nu un talent și poate nici nu-l interesează să îl pună în aplicare. Contextul astral de acum nu îi mai oferă individului atât de multă putere, ci i oferă multă informație. Acolo unde nu există putere, informația nu prinde, iar frustrarea transformă într-o dramă personală toată această conștientizare a adevărului la care individul nu ajunge.
La modul concret, dacă noaptea de miercuri spre joi va fi marcată de gânduri adânci, de efortul de a descoperii ce anume ne este necesar pentru a merge mai departe, care este granița dintre bine și rău și cât de mult trebuie să insistăm într-un demers pe care l-am afișat celorlalți la începutul lunii februarie, a doua parte a zilei de 19 februarie va fi marcată de nevoia de disciplină, de calcule făcute la rece, de o îmbunătățire a raportului social pe baza unui sacrificiu, pe baza unei inteligențe, poate chiar a mișcării, pentru susținerea pe care dorim să o primim din partea unei structuri sociale. Se poate vorbi aici și despre dragoste sau despre sentimentele confuze ale următoarelor patru săptămâni, cât timp Soarele se va afla în zodia Pești. Până în noaptea de vineri spre sâmbătă, când Luna va intra în Berbec, raporturile sociale spre care ne îndreptăm atenția vor fi ușor confuze arătând că dacă, în general, omul își construiește viața după cum este el pe interior, atunci de acolo vine problema. Asta înseamnă că un pasionat de astrologie privind toată această dispunere astrală ar fi tentat să creadă că acesta este un moment de expansiune. Nu, acesta este un moment de contracție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita astăzi asupra calității vieții. Dragostea nu trebuie înecată în suferință, sacrificiul are nevoie de dăruire, iar inteligența de căldură.

Pasiune pentru victorie. Încrederea în sine este un element de mândrie. Este combătut exemplul preluat în mod incomplet. Valurile de memorie selectează doar acele valori care contravin puterii pozitive. Rupturile sunt argumentate de elan. Inversiune rău-bine. Confuziile vieții cotidiene sunt ignorate. Certați cu sine oamenii cred că pornind într-o călătorie își rezolvă problemele. Ceea ce este static sperie. Recâștigarea confortului prin efort individual abordat fără raportarea la grup. Victoriile vin cu o plată. Raportările la trecut atrag și aplică vechile programe. Acțiunile dure sugerează că îi protejează pe cei slabi, dar de fapt îi transforma în supuși cu o altă calitate. Se schimbă stăpânirea.

Pe rând, dar la interval de aproximativ 20 de ore distanță, Marte și Venus vor trece în zodia Berbec, schimbând foarte mult balanța cauză-efect, modificând registru comportamental și aducând o ruptură în raporturile sociale ce nu erau clar conturate, în ideea de a combate confuzia vieții cotidiene sau măcar a o ignora. Cât timp Marte a trecut prin zodia Pești i-a încercat pe oameni cu sentimente confuze, le-a pus pe umeri o prea mare greutate ori i-a împovărat cu grijile celorlalți. Cei care nu aveau suficiente rezerve, cei care aveau sănătatea ușor șubrezită în fața unor eforturi suplimentare s-au văzut dintr-odată vulnerabili, în așa fel încât să se îmbolnăvească prea repede, să obosească prea ușor sau să cedeze nervos. Vorbim aici despre o modificare de conduită, despre o deconspirare a unor adevăruri care prin Marte în Pești au fost prea ușor ascunse, ținute departe de privirile curioase ale celorlalți sau așezate intenționat într-un con de umbră pentru a pregăti o victorie. Marte în Berbec se simte mult mai bine decât se simte Venus în această zodie, tocmai din această cauză se va trece de la proiect, program, schiță, de la calcule făcute în minte, la acțiuni concrete, justificate poate mult prea necuviincios sau brutal.
În primul rând, trecerea lui Marte în Berbec schimbă simetria și aduce o inversiune în raportul în bine-rău. Mulți oameni au impresia că prin acțiuni directe își vor recâștiga drepturile sau se va face curățenie într-o zonă, într-un sector, înlăturând astfel vechile programe sau vechile conflicte. În realitate, acestea sunt explorate pentru că imediat ce Marte a intrat în zodia Berbec, Mercur va împlini opoziția sa cu Junon. Practic, acesta este momentul în care victoriile vin ca o plată, iar raportările la trecut poartă această amprentă a calității construită mult prea repede, în grabă.
Nu este însă puțin lucru să traversăm o intrare în zodia Berbec a două planete individuale într-un interval atât de scurt. Această degajare bruscă a zodiei Pești și încărcare a zodiei Berbec arată că rupturile, chiar dacă vor fi argumentate, nu vor fi susținute de evenimentele din prezent. Poate, până la mijlocul lunii martie, lucrurile se vor așeza într-o ordine anume însă acum ele vor genera disconfort și durere.
La modul concret, trecerea celor două planete pe zodia Berbec înseamnă îndemn la acțiune, la forță, la a recupera timpul pierdut sau a găsi un adversar pe care să-l provocăm și cu ajutorul acesteia să ne consumăm toată tensiunea, dar și toată energia.
Dacă ne referim strict la ziua de 20 februarie, nu doar la următoarea perioadă când cele două planete vor trece prin Berbec, atunci trebuie să consemnam că această zi este atipică. Numai ce Marte a intrat în zodia Berbec și acțiunile sale vor redimensionate și criticate nu doar de faptul că Mercur va explora conflictul cu cei din preajmă sau le va îndrepta oamenilor atenția doar pe rupturi comportamentale, ci și datorită faptului că Venus se află cea mai mare parte din zi pe gradul anaretic din zodia Pești. Toate acțiunile acestei zile, nu a următoarelor săptămâni, vor fi dominate de un dramatism aparte din care reiese faptul că omul nu are încredere în sine. Evenimentele acestei zile îi spun acestui individ neîncrezător în forțele proprii că toate eșecurile pe care le-am parcurs au scos în evidență acest mesaj.
Prin urmare, 20 februarie reînvie pasiunea pentru victorie. Din nefericire, această pasiune pentru victorie alege acțiunile cele mai proaste pentru a le evidenția. Rupturile care apar acum în relații, acuzațiile care sunt aduse celor cu care ne aflăm în conflict nu fac altceva decât să accentueze drama sau să sporească și mai mult ghinionul celui care este supărat.
20 februarie aduce o inversiune în raportul bine-rău în așa fel încât cel care acționează pe zona publică și crede că face bine de fapt își face rău lui însuși atât de mult încât nici nu mai simte dacă este agresat de cineva din afară, dacă adversarul său mai are sau nu putere asupra sa. Pentru că multe unghiuri care se împlinesc acum vorbesc despre un bine potențial, despre o modificare de vibrație ce urmează să fie resimțită puternic abia din noaptea de vineri spre sâmbătă ceea ce trăim astăzi accentuează confuzia sau conflictul dintre dorința de acțiune și neputința de a o susține.
Așadar, 20 februarie este o zi de acțiune și o zi de reacțiune, un interval în care cerem, prin efortul pe care-l facem, să ne întoarcem către un trecut în care m-am fost victorioși. Contradicția vine din faptul că dorim să modificăm trecutul care nu conține energia pe care o simțim acum. De aici și nonsensul ce apare din nevoia de a combina o dorință aprigă de reușită, o energie suplimentară, o pasiune pentru acțiuni concrete, cu întâmplări în care am suferit tocmai pentru că aceste lucruri nu au existat. Astfel, pierdem din vedere că dorința aprigă de acțiune sau de reacțiune de acum se bazează cu precădere pe evenimentul creat de absența acestora. Din această cauză, a ne întoarce în trecut cu dorința de a modifica ceea ce am creat deja generează rupturi în adâncul sufletului, contradicții psiho-comportamentale sau adevărate motive în care omul să se certe cu el însuși și astăzi, doar astăzi, să creadă că nu este în stare să-și rezolve propriile probleme. Dacă pune la baza acțiunilor viitoare această confuzie, atunci va privi realitatea înconjurătoare prin această ceață a confuziei și se va menține în zona concluziilor eronate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări astăzi cum trecem de la neputință la putință, de la nevoie la acțiune sau de la devitalizare la forță. De mâine încolo lucrurile vor fi conturate altfel.

Prea multă inițiativă și prea puțină stabilitate pentru a urmări etapele intermediare. Impulsivitatea este privită ca motiv pentru jovialitate, bună dispoziție, superioritate. Generozitate. Invidie. Efort evaluat cu întârziere. Se muncește pentru a onora o imagine. Demnitatea socială cere blazoane. Mândria nu ajută ordinea, precizia, seninătatea și nici destinderea. Raportarea la marile biografii înseamnă acum reproducerea modelului lor de mândrie și vanitate. O bază morala solidă nu permite deviații de la cale. Prin ea țintele nu sunt un alint al vieții. Se impune menținerea ținutei.

Intrarea Lunii în zodia Berbec înseamnă schimbare și în segmentul sentimentelor în așa fel încât lucrurile, chiar dacă sunt puțin mai agresive decât s-a conturat în ziua anterioară, vor fi mult mai ușor de înțeles și, prin diversitatea a ceea ce oferă, mult mai ușor de pus în aplicare. Astăzi va fi foarte ușor să fim generoși, poate puțin cam invidioși pe succesul celorlalți, însă suficient de flexibili sau de mobili încât acest lucru să treacă drept un moft de moment. Toată ziua Luna se va afla în fereastra conjuncției cu Coada Dragonului și evenimentele acestei zile vor avea o conotație interesantă. Pe de o parte, ele le vor vorbi oamenilor despre mândrie, ordine, precizie sau despre curaj, iar, de partea cealaltă, le va arăta unde au greșit pentru ca în viitor să nu mai facă la fel. Din această cauză, pentru unii 21 februarie poate fi o zi de pedeapsă dacă trecutul lor a fost de-a lungul acestei săptămâni răscolit numai prin evenimente tragice sau prin nemulțumire. Dacă de luni încoace s-au simțit constrânși de adevărul celorlalți, dacă au avut o problemă în a crede o informație ori nu s-au putut prezenta corect față de cei din jur atunci morala lor îi îndeamnă acum să creadă că destinul îi pedepsește și raporturile cu ceilalți vor avea în continuare această notă dramatică. Dacă stăm strâmb și judecăm drept vom vedea că raportarea la marile exemple ale celorlalți conțin, printre altele, și situații similare celor de acum în care oamenii spun una și se înțelege alta, când faptele lor urmăresc o țintă și, de fapt, anturajul le analizează, le interpretează sau chiar le vede altfel.
Mulți, pentru a supraviețui, se gândesc la faptul că poate ar trebui să-și mențină verticalitatea, să se impună în fața celorlalți cu moralitate, cu demnitate, cu îndrăzneală chiar dacă, tot cedând pentru a le menține pe acestea, pierd. Luna în Berbec îi face pe oameni mândri, dar pentru că avem pe dispunere de acum multe planete în zodiile de foc această inițiativă, această mândrie sau chiar această aroganță se prezintă printr-un farmec aparte. Ea indică masculinitate, curaj, obiectivitate sau chiar tendința de a lua taurul de coarne și de a înfrunta o problemă care până acum îi făcea pe unii oameni să se ascundă într-un colț acolo unde să nu-i vadă nimeni.
Prin urmare, 21 februarie este o zi în care ni se permite să facem ceea ce ne dorim. Este posibil ca întreaga zi să fie consumată în acțiuni banale, să fugim din fața unor responsabilități și să nu fie nevoie ca, pe viitor, să plătim scump această deviație. În mod sigur, 21 februarie este o zi în care ne întâlnim din nou cu acele rămășițe ale trecutului care au fost construite prin mândrie, aroganță sau printr-o interpretare greșită a evenimentelor care s-au consumat atunci. Descoperim astăzi că avem un aliat nou, nu doar unul exterior, nu doar un personaj pe care l-am ignorat ori pe care nu am dorit să-l băgăm în seamă, cât mai ales un aliat interior. Viața poate însă să ne surprindă astăzi arătându-le că viitorul poate fi construit printr-o îndrăzneală cuminte. Luna din Berbec, ce se va afla în noaptea de vineri spre sâmbătă în conjuncții succesive cu Venus și Marte, le vorbește oamenilor despre curajul de a susține o opinie sau de a folosi o energie chiar dacă, în conformitate cu educația formală, nu avem competențele necesare. Apoi, de-a lungul zilei, relațiile pe care Luna le construiește cu Saturn, cu Junon și cu Mercur ne îndeamnă să avem speranța că, până și acolo unde nu am ajuns niciodată, parfumul faptelor personale poate depăși această bariera spațiului, a înțelegerii sau cunoașterii în așa fel încât să lăsăm o urmă puternică a trecerii. Nu trebuie să cunoaștem oameni în mod direct pentru a fi în legătură cu ei. Despre asta este vorba în curajul zilei de 21 februarie. Învățătura ezoterică susține de mult timp acest lucru, însă ipostaza astrală abia de curând le-a permis oamenilor să poată lucra în mod conștient cu aceste energii. Nu cred că este nevoie de prea multe exemple pentru ca acest lucru să fie înțeles așa cum trebuie. Totuși, exemplific realitatea virtuală ca fiind definitorie în toată această suită de explicații. Internetul, chiar comunicarea prin intermediul aparatelor electronice ne pot permite să depășim această barieră fizică și să ne aflăm în legătură cu o persoană chiar dacă fizic nu am cunoscut-o niciodată. Energia zilei de 21 februarie îndeamnă acum să avem mai multă încredere că participăm împreună cu aceste ființe la mare lucrare, chiar dacă nu le-am cunoscut în mod direct.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lucra astăzi asupra credinței. Credința este descoperită acolo unde am ascuns sămânța convingerilor personale. Cine merge în altă direcție va găsi semințele altora și fructele pe care le obțin din aceste semințe, chiar dacă vor fi sănătoase, viabile, s-ar putea să nu le fie pe plac. Așa cum apa cea mai bună este de acasă, așa cum dragostea cea mai frumoasă este cea pe care am cunoscut-o prin sentimentul matern sau prin iubirea sinceră și împărtășită, la fel, privind în contextul macro al existențelor ființei care suntem, întoarcerea spre credință înseamnă să săpăm acolo unde am ascuns sămânța convingerilor personale. De acolo începe drumul spre credință.

Sentimente intense. Dorințe. Intenția de a domina prin forță. Asocierile pe criteriul forței nu mai sunt un secret. Se divulgă faptul că se urmărește fuziunea prin asimilarea unor zone mai mici ca întindere sau mari ca forță de exprimare. Senzualitate. Pasiune. Disciplina este stabilită de reper, iar reperul este modificat după gradul de satisfacție. Plictiseala este primul efect al opoziției. Sunt preferate acțiunile care dovedesc o condescendență față de vârstă, experiență, pricepere. Valorile timpului sunt elogiate. Viitorul nu se poate construi după aceste valori. Încântare, mândrie, satisfacție pe ideea apartenenței la un grup puternic. Elementul pozitiv vine din gândire, nu din impuls.

Ultima zi a săptămânii le vorbește oamenilor despre pasiune. Acum nu doar că se împlinește conjuncția lui Venus cu Marte și această direcție în care se conturează sau spre care se orientează sentimentele umane devine ușor de înțeles și de aplicat, dar și pentru că Saturn se va afla acum într-o relație bună cu Junon retrograd. Ceea ce se conturează în 22 februarie le vorbește oamenilor despre transformare emoțională, despre adâncirea în sentimentele proprii pentru a le găsi acestora sensul. Este posibil ca această călătorie spre adâncul ființei să nu se soldeze cu rezultatul așteptat. Atât timp cât călătorim pentru a cunoaște nu putem știi dinainte cu ce ne vom îmbogății, deci nu putem știi precis ce ascundem în adâncul ființei. Omul este însă o ființă multidimensională și sistemul său de percepție se transformă împreună cu această expansiune a câmpului conștiinței sau cu această deschidere a percepției sale. Dacă în conștiința corpului fizic omul are sentimentul că face mai multe lucruri însă pe rând, într-un plan superior lucrul acestea este analizat sau perceput în alt mod, adică ființa poate face mai multe lucruri în același timp, poate avea satisfacții multiple din acțiuni care se desfășoară în același timp. Pentru omul care a trăit toată viața în aburii percepției fizice această multidimensionalitate i se pare o fantezie. Practica spirituală, chiar dacă nu este foarte avansată, dacă este abordată cu seriozitate, cu atenție și cu bun-simț, acum, în această perioadă de transformare globală, îl poate duce pe om în fața acestei noi percepții. Așadar, relația care se construiește acum între Saturn și Junon retrograd vizează raportul dintre sistemul propriu de percepție, trecutul, experiențele care îl definesc pe individ și care l-au format în ceea ce este și realitatea subtilă.
La modul comun unghiurile acestei zile le vorbesc oamenilor despre plăceri, sau despre ușurința de a se judeca unii pe alții pe baza plăcerilor. Valorile timpului sunt elogiate acum pentru că oamenii își aduc aminte de ceea ce au descoperit, se laudă cu patrimoniul sau cu resursele pe care le au, fac uz de forță, de vârstă, de experiență sau de pricepere și doresc să se domine unii pe alții prin toate aceste lucruri. Asocierea, dacă nu îi ajută pe oameni să depășească această bariera percepției limitate, îi va bloca la nivelul pasiunii sau la nivelul senzualității. Nu înseamnă că dacă bariera percepției limitate nu este depășită ceea ce se trăiește în ziua de 22 februarie este rău. Înseamnă doar că viitorul nu poate fi construit prin aceste valori. Știm însă că nu toți oamenii se gândesc la viitor, nu toți privesc în depărtare cu scopul de a da un sens vieții sau de a construi ceva important. Unii vor să experimenteze plăceri sau să pună în practică doar impulsuri care le vin fără să-și pună întrebări.
Prin urmare, 22 februarie ne aduce în centrul atenției sentimentele intense după nivelul pe care-l avem. În funcție de complexitatea lor putem chiar constata dacă acum, în această perioadă, activăm pe un nivel inferior sau nu. Sentimentele intense legate de atracții fizice, dorința de acumulare, nevoia de a da o replică dură cuiva sau de a avea dreptate într-o confruntare înseamnă a activa pe planul fizic sau în lumea aceasta limitată care își cere atât de agresiv și violent drepturile. Trecerea de pe acest nivel de percepție pe unul superior înseamnă și confruntarea cu o ușoară confuzie. Cel care a mai făcut lucrurile acestea reduce această confuzie la o fracțiune de secundă pe care nu o explorează sau poate nici nu observă. Prin această nouă percepție valorile timpului sunt apreciate în alt mod, grupul este întărit, nu neapărat prin puterea individului cât prin legăturile libere, superioare, rafinate dintre puterile individuale, iar gândirea pozitivă îl face pe individ ca parte a acestui grup ce lucrează acum altfel să se simtă aparținător al unor valori sufletești de o mare însemnătate. Este posibil ca multe lucruri astăzi să nu poată fi explicate. Neputința de a explica nu înseamnă necunoaștere sau incultură, nu înseamnă nici măcar lipsă de putere, ci doar expresia unui progres care nu s-a stabilizat încă.
La modul concret, 22 februarie înseamnă a prefera acțiuni care să ne ofere răspunsuri imediate sau a forța o întâmplare pentru a produce un rezultat rapid. Desigur, vor fi oameni care vor acționa și în consonanță cu lumea materială, dar și pe un plan superior, iar aceste persoane vor judeca totul după gradul de satisfacție. Dacă nu au un patrimoniu real, dacă nu dețin suficient de multă energie pentru a face acest lucru cu măiestrie atunci seara zilei de 22 februarie ar putea să-i tulbure și să le arate, ca în celebrul proverb, că cine fuge după doi iepuri nu prinde niciunul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi mai mult să simțim realitatea și să analizăm ori să o judecăm mai puțin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.