9 – 15 februarie 2015

9 – 15 februarie 2015 este săptămâna secretelor impuse. Acest interval pe care îl analizăm nu se remarca la capitolul evenimente astrale, ci aduce câteva puncte importante pe care suntem invitați să le valorificăm cu înțelepciune, cu măsură, în așa fel încât, puține cum sunt, acestea să nu devină exponate la capitolul “Așa nu!”.
Chiar din prima zi a acestei săptămâni Venus se va afla într-o conjuncție cu Chiron și oamenii se vor simți îndemnați să privească dincolo de aparențe, să caute mijloace noi de vindecare și să ajung la concluzia că nu pot obține lucrul acesta decât prin împărtășire, prin comuniune, decât dacă participă la un proces de vindecare socială. Acesta va fi practic și momentul în care își vor curăța sufletul și nefiind pregătiți să rămână așa curați, imaculați, în lumina soarelui, vor căuta alte secrete pe care să le așeze la loc. Săptămâna însă are o altă direcție. Secretele impuse de ceilalți vin prin participarea la evenimente comune. Oamenii nu se simt bine dacă le sunt cunoscute anumite gânduri, intenții sau proiecte pe care nu doresc să le facă publice. Atunci când acest lucru se produce ca o necesitate de fapt, atunci când din neatenție pozitivă, adică slăbind încordarea sau încrâncenarea, aceștia își dau seama că aceste secrete nu sunt altceva decât niște invenții, niște energii reziduale pe care trebuie să le lase în urmă, se tem ca nu cumva golul lăsat în urmă, greutatea redusa a destinului, să nu însemne o altă slăbiciune. De aceea, lăsând în urmă o greutate vor căuta cu disperare să pună la loc altceva similar. Este adevărat, pentru că acest interval pornește cu conjuncția dintre Venus și Chiron, ceea ce se pune în loc este de pe un alt nivel, mult mai bun, mult mai rafinat și mai simplu. Dacă însă i se impune acestuia aceleași reguli de comportare, oricât de bun ar fi, până la urmă se va transforma tot într-un gunoi.
Un alt eveniment important al acestei săptămâni este dat de revenirea lui Mercur la mersul direct după o perioadă de trei săptămâni de retrogradare. Până acum am abordat problemele sociale cu mai multă rațiune ori în absența unui sentiment ce ar fi trebuit să-l folosim ca factor de reglare. În absența sa, dacă acest sentiment era greoi, apăsător sau încărcat de reziduuri, oameni au constatat că în ultimele săptămâni au atins adevărate performanțe. Totuși, pentru că studiem astrologia, știm că performanțele pe Mercur retrograd sunt baloane de săpun ori elemente care au nevoie de un alt schelet pentru a supraviețui. Deci revenirea lui Mercur la mersul direct reprezintă un moment dur de conștientizare când ne întoarcem la ceea ce gândeam, simțeam sau intenționam acum trei săptămâni.
Așadar, revenirea lui Mercur la mersul direct nu va produce efecte doar asupra zilei de 11 februarie, ci asupra întregii săptămâni având o coloratură aparte și impunând mesajului sintetic aplicat acestei săptămâni o notă credibilă. Cu alte cuvinte, oamenii vor fi convinși că ceea ce au curățat nu trebuie să rămân așa, iar de acest lucru, în mare parte, este vinovat tranzitul oscilant, adică înainte-înapoi, al lui Mercur.
Pentru a depăși acest moment complicat, pentru a nu ne lăsa pradă unor fluctuații de moment și a merge mai departe cu mintea celui rătăcit, să intrăm, încă din dimineața zilei de 9 februarie, cu un etalon clar, cu o regulă înțeleaptă, cu dragoste față de oameni, căutând simplitatea și bunul simț. Având aceste repere tot timpul înaintea ochilor ipostazele oscilante ale acestei săptămâni care ne îndeamnă să căutăm, nu doar secrete cu care să umplem ceea ce credem că este gol, dar să căutăm și torționarii sau Micii Tirani, doar pentru că nu suntem obișnuiți să trăim fără ei. De aici și caracterul cu totul neobișnuit al acestei săptămâni chiar dacă nu se remarca la capitolul unghiuri astrale.
Recomandarea pentru acest interval este aceea de a medita asupra zborului. Zborul, ca metaforă a evoluției spirituale, are nevoie, de asemenea, de calea de mijloc. Sus vânturile sunt prea puternice, jos pericolele sunt prea mari. Având în fața ochilor regulile puterii binelui vom ști să zburam pe calea de mijloc.

Vindecare. Sunt selectate exemplele celor care și-au depășit bariere importante. Injustițiile sunt inventariate. Soluțiile sunt consemnate și gradul lor de aplicare îi împarte pe oameni în mai multe categorii. Ceea ce este puternic este ascuns dincolo de un obstacol. Noutatea spusă inflamează. Deschiderile spre grup, societate reprezintă o mare aventură. Se caută adevărul care să se sprijine pe prezent. Sunt construite noi standarde. Criteriile de evaluare a lumii fac apel la o moralitate agresată de luna anterioară. Semnul de progres vine prin studiu, prin selecție.

Începem această săptămână a secretelor impuse, adică a contracțiilor, prin traversarea unui unghi destul de interesant pentru ceea ce va veni spre noi în aceste șapte zile. Este vorba despre conjuncția lui Venus cu Chiron și mai ales despre relația pe care Luna o definitivează cu Uranus. Aceste două elemente primesc o susținere din partea altor trei unghiuri la care participă Luna: careu cu Pluton, sextil cu Jupiter și trigon cu Soarele.
Ecuația astrală aferentă zilei de 9 februarie ne va vorbi despre vindecare. Vindecare astăzi are un chip ciudat. Ea cere exemple de bune practici, adică o anumită experiență de viață, un consens între păcat și virtute, o asociere între incertitudine și moralitate. Venus din Pești le vorbește oamenilor despre necesitatea de a ierta, iar Chiron le tot povestește despre cât de frumos este peisajul văzut de sus, adică despre viziunea de ansamblu. Asta ar putea însemna și deschiderea față de grup, față de societate sau față de o mare aventură în care am pornit încă de la începutul anului, aceea în care să dezvăluim secretele care sunt periculoase sau care nu ne folosesc. Prin conjuncția lui Venus cu Chiron dezvelirea secretelor înseamnă astăzi conștientizare. Pentru că Luna se implică acum în relații proaste cu Uranus și Pluton, observația se va face pe defecte de caracter sau pe întâmplări nefericite care s-au consumat în anii din urmă. Unii se vor mira că acum în prima zi a săptămânii se gândesc atât de departe, își trimit ideile către anii din urmă deși Venus și Chiron se întâlnesc în conjuncție în fiecare an. Nu înțeleg de ce situația de față este diferită față de ceea ce s-a întâmplat în anii din urmă.
Caracterul diferit vine, în primul rând, din faptul că această simplificare, această purificare agasează nevoia de noutate sau de progres prin confundarea cu sine. Până acum am avut de făcut ceva în societate, am avut un proiect îndrăzneț și toată atenția a fost acaparată în această zonă. Acum lucrurile nu mai sunt chiar atât de simple cum erau altădată ori nu mai putem fugi de probleme sau de ceea ce se află în exterior. Suntem îndemnați, tocmai pentru că traversăm un an în care secretele trebuie dezvăluite, să punem degetul pe rană, să schimbăm criteriile de selecție de evaluare, să nu ne mai agresăm moralitatea și să nu ne mai opunem schimbării.
Prin urmare, 9 februarie este ziua în care vom fi tentați să ascundem ceea ce este puternic, să realizăm o selecție a informațiilor pe care le avem accesibile în ideea că prin această formă de studiu să obținem un progres, să înlocuim standarde de lucru și să punem în aplicare idei pe care nu am îndrăznit până acum să le scoatem din interior. Această smulgere a ideilor proprii din interior seamănă acum cu secretele dezvăluite, poate pe alocuri chiar sunt secrete dezvăluite și anturajul va avea tendința de a inventaria ceea ce este nedrept sau abuziv orientat împotriva individului.
Se va vorbi în această zi despre noutate, despre sprijinirea prezentului prin deschideri afective, prin iertare sau prin acceptarea unei presiuni. Toată această răscolire internă se face, inițial, cu gândul de a obține o atenuare a durerii, pentru a ne înțelege mai bine cu cei pe care-i considerăm adversari sau pentru a accepta o condiție impusă. În realitate, finalitatea a ceea ce se întâmplă acum va fi observată spre finalul lunii aprilie atunci când vom privi cu alți ochi experiențele primelor trei luni ale anului. Cei care se află pe un nivel inferior vor considera că își pot permite să pretindă celor din jur rezultate practice și abia pe baza acestora, după ce le vor inventaria în detaliu, să-și stabilească obiective pe termen lung. Cei care lucrează cu energia sau au mai multă flexibilitate și acceptă cu mai multă deschidere această justiție subtilă. Se pot pune în locul celorlalți și informațiile noi care vin spre ei acum nu le ridică semne de întrebare, ci îi îndeamnă să aibă mai mult curaj pe motiv că vindecarea în grup le oferă rezultate mult mai bune.
La modul comun, ziua va fi dominată de găsirea unor obiecte pierdute, lansarea unor întrebări tendențioase, curiozitate neobișnuită sau temeri în fața unor intervenții exterioare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi deschiși față de ceea ce se întâmplă în jur. Numai prin deschidere reușim acum să participăm la un proces de vindecare colectivă.

Ideile sunt răvășite. Sensibilitatea nu este înțeleasă de cei din jur. Este constatată o defazare. Mediul social se preocupă de tensiuni inutile. Soluțiile nu pot fi puse în aplicare. Generozitatea este o piatră rară. Vorba rănește. Evenimentele sociale merg spre gruparea intereselor. Sunt revoltați cei care sunt băgați în seamă. Liniștea vine din raportarea la sine. Importanța de sine dezvăluie neplăcutul ascuns în ultima vreme.

Trecerea Lunii în Scorpion schimbă modul în care alegem să ne raportăm la cei din jur și, dintr-o dată, devenim mult mai rigizi, mai critici față de metodele lor de lucru sau mai indiferenți față de soluțiile pe care le urmăresc prin acțiunile în care se implică. Acest lucru este explicat din punct de vedere astral prin relația proastă a Lunii cu Mercur, ce este, de altfel, ultimul unghi de acest fel înainte ca Mercur să revină la mersul direct, eveniment astral ce se va consuma în ziua următoare. Acum ideile sunt răvășite, oamenii nu se mai simt importanți pentru cei din jur și au nevoie să facă demonstrații de forță, să răscolească în adâncul sufletului ceea ce consideră că ar putea să le atragă lor atenția. Această atitudine ar putea să-i pună în dificultate față de persoane dragi, pentru că nu toți cei pe care-i avem în preajmă sunt oameni de proastă factură. Ăsta înseamnă ca evenimentele zilei de 10 februarie sunt complicate și agasează liniștea, atât prin conținut, cât și prin ținta spre care se orientează.
Din punct de vedere social evenimentele se grupează acum pe baza intereselor. Puterea este elementul care captează atenția și pentru unii va fi scopul tuturor acțiunilor în care se vor implica acum. Dar, cum bine știm, Luna în Scorpion nu înseamnă doar atracție către putere de influență sau către dominare, ci și către frică. Aspectul neplăcut al acestei zile va veni prin conștientizarea faptului că energia folosită pentru a atrage atenția celor din jur este una pierdută. Relația bună dintre Lună și Neptun, adică o sensibilitate explorată pentru a întări o decizie pozitivă adoptată în luna ianuarie, rămâne acum fără atenție, fără privilegii sau fără energie pentru că de această dată alegem să urmărim doar niște interese de moment.
Relația obositoare dintre ambițiile promovate astăzi și nevoia de sensibilitate profundă va lăsa impresia că orice am face obosim și că binele nu poate învinge. Luna în Scorpion îi duce mult prea ușor pe oameni spre dezamăgire și sensibilitatea aparte susținută de trigonul dintre Lună și Neptun, în cazul celor inferiori, înseamnă doar observarea defectelor celorlalți. Persoanele profunde, care caută esențialul, care se țin departe de agitația vieții sociale, care-și protejează o sensibilitate rafinată, vor participa la acest mecanism astral arătându-se dezamăgite de promiscuitatea sau indecența oamenilor superficiali.
Prin urmare, 10 februarie este ziua în care ne întâlnim din nou cu tensiunile pe care viața ni le așază la picioare pentru a le observa și apoi pentru a le rezolva dintr-o simplă mișcare. Soluțiile, acum, s-ar putea să ni se pară complicate. Ele, în realitate, nu sunt chiar atât de complicate, ci au fost făcute așa pentru că am pierdut din vedere armonia dintre Eu și Celălalt. Acum se accentuează această dizarmonie, pe de-o parte, prin relațiile proaste pe care Luna le întreține cu Mercur și Junon, dar și, de partea cealaltă, prin nevoia de intimitate, de sensibilitate sau de rafinament (trigon Lună-Neptun).
Deși Luna în Scorpion le poate vorbi oamenilor despre generozitate, mediul social ne îndeamnă să apelăm la situații de genul acesta, să ne grupăm interesele în funcție de tensiunile exterioare și să considerăm că această generozitate constituie contra greutatea care ne ajută să rezolvăm cel mai ușor problemele de acum.
Vibrația astrală aferentă zilei de 10 februarie accentuează această încrâncenare pe care unii oameni o arată. Viața pare grea, solicitările celorlalți sunt privite ca sarcini suplimentare ori ni se pare că vin în momentul cel mai nepotrivit posibil, iar energia este situată la cotele minime. Asta se întâmplă pentru că retrogradarea lui Mercur ne-a epuizat și ne-a îndemnat să vorbim prea mult fără rost, să ne consumăm energia în mișcări haotice ori ne-a făcut vulnerabili față de agitația celorlalți. Acum evenimentele sociale se grupează altfel însă nu mai dispunem de atât de multă putere cât am fi avut luna trecută când Luna a împlinit același unghi cu Mercur. Este posibil ca anumite întâmplări aferente acestei zile să ne răscolească prea mult și să ne lase impresia că dacă am îndrăznit să împărtășim celorlalți din părerile proprii atunci neapărat trebuie să reducem grijile, secretele, îndoielile sau nervii. Acest tip de simbioză va fi astăzi periculos.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta să fim împăcați cu noi înșine. Omul care este împăcat cu el însuși astăzi poate sta departe de interesele celorlalți ce ar putea să-i accentueze dizarmonie sau să-l rănească mai mult.

Se preferă o uitare plăcută. Se acordă o importanță majoră elementului minor. Sunt schimbate prioritățile. Valentele puterii de influența se susțin pe legăturile menținute între elementele minore. Noile centre de putere sunt încercate. Absența unei tradiții cere asociere. Amestecarea valorilor este un mod de a disimula adevărul. Încrederea în puterea legii cercetează breșele de securitate ale dreptății cunoscută de oameni. A cântări valorile personale înseamnă a ridica gradul de sensibilitate. Înălțimile tentează.

Pentru că astăzi Mercur își revine la mersul direct o parte din problemele ultimelor trei săptămâni încetează să mai existe. Din nefericire, multe dintre acestea au produs efecte ireversibile și noile centre de putere sunt acum încercate pe resentimentele trecutului sau pe dorința de a inventa din nou un imperiu, o zonă de influență, o administrare abuzivă asupra unor resurse sau impunerea unor reguli, deși se știe clar că acestea nu sunt corecte. Revenirea lui Mercur la mersul direct înseamnă și revenirea la o formă de inspirație despre care acum, în prima zi de revenire la mers direct, nu se știe dacă este bună sau rea. Se cântăresc lucrurile, valențele care fac trimitere la exercitarea acestei puteri sunt așezate acum pe o albie nouă și se schimbă prioritățile.
Luna se află acum în a doua zi de Scorpion și, pentru că îi încurajează pe oameni să analizeze în detaliu sau să se adâncească în percepții stranii, în 11 februarie se va acorda o mare importanță elementului minor. De vină este tot Mercur pentru că, fiind static în Vărsător, invocă absența unui element de referință și îi îndeamnă pe oameni să se arunce în tot felul de evenimente cu caracter îndoielnic.
Este posibil ca, în special în seara acestei zile, mesajul principal care vine din această nouă dispunere să pună în pericol securitatea. Mintea se ridică atât de ușor de la sol, ideile neobișnuite sunt atât de penetrante încât Mercur static din Vărsător nu va duce la consolidarea idealurilor îndrăznețe, ci la o adâncirea într-o formă de nesiguranța destul de complicată. De aceea, în această beție a puterii care vine din Luna aflată în scorpion și din poziția pe care Mercur o are acum din Vărsător putem stabili că aspirațiile de acum nu sunt mofturi de moment, ci idealuri foarte înalte care-i îndeamnă pe oameni către înălțimi amețitoare.
Înțelegem din această suită de informații astrale că, practic, 11 februarie este împărțită în două. Prima parte conține atât fragmente ale finalului de mers retrograd al planetei Mercur prin Vărsător și poziția sa statică în această zodie, iar a doua conține puțin din poziția sa statică și, evident, mersul direct al acestei planete susținute de careul Lunii cu Jupiter și de trigonul lunii cu Venus. Dacă în prima parte cele două sextile pe care Luna le realizează cu Pluton și cu Luna Neagră, dar și trigonul pe care îl realizează cu Chiron ne tentează cu gânduri nefirești, menite să întărească încrederea în sine, se ridice stima de sine la culmi ireale, a doua parte a zilei ne aduce în fața unei realități crude. Ceea ce vrem de la viață este greu de obținut într-un timp pe care ni-l stabilim sau imposibil de obținut în cazul celor care nu au suficiente resurse. A privi ziua prin această segmentare, prin acest hotar dat de revenirea lui Mercur la mersul direct înseamnă a cântări valorile personale pentru a racorda gradul de sensibilitate la ceea ce se întâmplă în jur. Aici sunt incluse și anumite erori, anumite confuzii personale ce sunt permise, dar și o ușoară grijă sau o teama față de o realitate dură.
Prin urmare, 11 februarie este ziua în care ne înălțăm către vârfuri amețitoare fără să știm dacă putem trăi în asemenea condiții, dacă avem toate informațiile despre cum este să te desfășori fără să ai la dispoziție toate pârghiile care au dus la această ridicare, adică fără să știi cum este să trăiești fără un resort permanent care să te propulseze. În absența unui factor de încurajare, în absența unui prieten devotat, în absența inspirației sau chiar a stării de confort 11 februarie se transformă într-o zi apăsătoare, una care ne îndeamnă să ne certăm cu sine, să ne învinuim că nu am fost suficient de realiști, să ne acuzăm de infidelitate, de inconstanță ori să considerăm că nu am făcut tot ceea ce am putut pentru a trăi mai bine. Aceste acuzații pot crește gradul de sensibilitate al individului însă în egală măsură îl pot și speria dacă acesta nu este pregătit să constate cât de dură este viața pe care o trăiește. Revenirea lui Mercur la mersul direct are darul de a le oferi oamenilor un duș rece. În ultimele trei săptămâni s-a străduit să-i convingă că realitatea este alta, unii dintre ei chiar au crezut că este cazul să se schimbe substanțial și dacă nu mai simt atât de intens, dacă își închid ochii, urechile, gura, inima, brațele, atunci trăiesc mai simplu. Acum, prin revenirea sa la mersul direct, le spune că trebuie să-și deschidă din nou petalele și nu le va plăcea ceea ce vor vedea în jur.
Este posibil ca această diminuare a gradului de sensibilitate, pe care am tot abordat-o în prezentările pe care le facem aici în ultimele trei săptămâni, să-i fi ajutat pe unii să-și optimizeze anumite procese de lucru care erau frânate de această sensibilitate negativă. Sunt avertizați că acum această sensibilitate negativă revine la cum era acum trei săptămâni și de ea vor trebui să se ocupe în mod direct.
Cu alte cuvinte, ne revine și spiritul dreptății absurde, gândul că sunt nedreptățiți sau că ideile pe care le promovăm se vor întoarce la un moment dat împotriva a ceea ce am construit până acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite astăzi să visăm mai puțin. Contactul cu realitatea trebuie să ne găsească pregătiți cu informații accesibile, cu un sistem solid de valori la care să facem trimitere și, evident, cu zâmbetul pe buze.

Se încheie un traseu. Mintea stabilește noi obiective. A merge mai departe înseamnă a fi mai puternic. Rafinamentul este argumentat prin contracție, reținere, competiție, forță. Dreptatea este inventariata. Autoevaluare. Anturajul conferă siguranță. Deschiderile către marile exemple de moralitate tentează.

Deși se astăzi se împlinește Ultimul Pătrar, iar Luna va trece din Scorpion în Săgetător evenimentele care se vor consuma acum, prin caracterul lor fizic, sunt marcate de banalitate. Cu alte cuvinte, înțelegem astăzi că mult mai important a fost ceea ce am făcut până acum decât să încercăm să dregem busuiocul pe ultima sută de metri. Este adevărat, cu trecerea Lunii în Săgetător, acolo unde se află și planeta Saturn, mintea își stabilește noi obiective și oamenii se vor simții mai puternici prin lucruri pe care nu și le pot explica sau nu le pot prezenta celorlalți într-o formă inteligibilă. Doar le simt, le trăiesc intens sau se simt atrași de acestea ca de un magnet.
Totuși, pentru că trecem printr-o relație bună a Lunii cu Marte se va vorbi și astăzi despre putere. Acest unghi se va împlini când Luna trece pe ultimul segment al zodiei Scorpion, deci are încă proaspăt în minte ideea de putere sau dorința de a explora adâncimi ale gândirii, sentimentele abisale, ceea ce înseamnă că a merge mai departe înseamnă, înainte de toate, a dovedii tărie de caracter. Dar nu trebuie să privim lucrurile doar prin ceea ce s-a consumat. Ziua are însă și o componentă originală însă ea se va consuma seara târziu și din această cauză anumite veleități ce transpar din relația bună a Lunii cu Mercur, principala vinovată, se vor aplica mai curând zilei următoare. Sextilul Lună-Mercur urmărește deschiderea către exemple de moralitate, către acele soluții care pot combate abuzul de putere, fanteziile sau acele aspirații în care ne-am scăldat în ultimele trei săptămâni fără un rezultat corect. Cu alte cuvinte, dreptatea acum va fi mai mult inventariată și se va face acest lucru printr-o evaluare strict asupra a ceea ce ne-a rămas. Înțelegem de aici că oamenii dacă fac un pas înapoi și privesc de departe toată panorama se vor simții în siguranță și puternici pentru a înfrunta un pericol mai vechi.
Deducem că ansamblul zilei se adresează în special persoanelor puternice sau celor care au dovedit până acum că pot face față unei situații conflictuale. Deci anumite evenimente sunt amplificate răscolite sau evidențiate prin ceea ce individul deține deja.
Prin urmare, 12 februarie este ziua în care oamenii mari, care au dovedit că se pot afla la înălțime prin ceea ce-au făcut până acum, se zdruncină din temelii și dacă se uită în jos și mai au și rău de înălțime cad. În compensație, 12 februarie este și ziua când omul mic și ambițios, care a muncit până acum în mod sistematic se poate ridica deasupra celorlalți făcând un lucru extraordinar, demonstrând că în anumite situații este mult mai importantă forța apei care își face loc oriunde prin lovituri sistematice, perseverente, tenace față de puterea masivă a unei pietre.
Valorile promovate de această zi se adresează în special sufletului și din această cauză persoanele care sunt ancorate în materialitate, care trăiesc doar pentru a câștiga bani sau a-și satisface anumite plăceri vor trăi momente de confuzie, se vor evalua și vor considera că meritau mai mult, că au procedat greșit și că după cum constatăm acum ar fi trebuit să se abordeze problema față de care au acum regret cu mai mare duritate. 18 februarie nu este o zi a durității, ci ne informează cam ce am avea de pierdut dacă ne-am lăsa în voia acestei durității.
Oamenii se vor simții acum dați la o parte de pe un traseu despre care vor spune că le aparține doar pentru că i-au acordat acestuia mai multă atenție și vor susține cu vehemență că au pus suflet și au investit, iar acum trebuie să primească răsplată. Acesta va fi practic un vârf al săptămânii secretelor impuse pentru că atunci când scot la lumină intenții ascunse oamenii care sunt definiți de caracterul obscur al unor acțiuni se grăbesc să pună la loc ceva similar. Universul însă nu face risipă și marele edificiu al falsului se clatină, se zdruncina din temelii și chiar dacă această situație nu produce acum un efect vizibil sau ireversibil ceea ce se întâmplă acum arată că întotdeauna roata destinului se învârte și că cel mare poate deveni mic și invers.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi totul în jur cu bunătate. A face o faptă bună astăzi fără a cere o plată, fără a impune gândul unei recompense imediate, înseamnă a invita cerul să participe la acest edificiu. Îngerii nu lucrează pe bani, ei nu au nevoie de recompense din această lume și deci nu vor cere niciodată ofrande. Un înger îți va sta tot timpul aproape, îți va ține umbră să-ți poți scrie numele pe nisip și să vezi acest lucru. Dacă vom proceda în felul acesta ne vom detașa de secretele impuse atunci când acestea sunt mai virulente sau mai caustice.

Dinamica socială cere direcții practice. Calitatea individului este trecută în rezervă. Sunt consumate rezerve. O eroare de calcul produce efecte în cascadă. Ceea ce e bun nu ne aparține. Injustiția cere soluționări la nivel social. Dreptatea individuală este un subterfugiu. Partea întunecată a ființei este invazivă. Jumătățile de măsură mută centrul atenției de pe general pe particular. Se pierd din vedere detalii importante. Uitarea este privită ca un medicament.

Chiar în noaptea de joi spre vineri Luna se va afla în conjuncție cu Saturn și va trimite raze negative către planeta Neptun apoi, până spre seară, își va extinde zona negativă până la Chiron. Asta înseamnă că ziua ne va îndemna să privim mult prea ușor către lucrurile care strălucesc, către noutate și să pierdem din vedere detalii importante. 13 februarie devine o zi în care uitare este privită ca medicament și asta doar pentru că va fi iubită mult prea mult o eroare de calcul pentru ca acum să găsim soluții la nedreptăți mai vechi.
Există însă un element important care se va consuma în această zi și care îl ajută pe individ să se deschidă către energia conduitei pe care să o pună în aplicare, nu privind un singur obiect, o singură persoană, ci făcând legături, conexiuni între experiența personală și experiențele celorlalți, între ființe sau între evenimente. Acest lucru se întâmplă ca și cum fiecare individ va dori să se așeze pe experiențele personale și să vorbească cu cei din jur doar dacă aceștia procedează la fel. Cu alte cuvinte avem acum posibilitatea să facem un schimb de experiență susținut de magnetismul astral. Rezultatul unui proces ca acesta nu poate fi decât magic și profunzimea sa atinge zone adânci ale ființei sau mobilizează experiențe pe care le-am crezut uitate.
Din nefericire, însă pentru că acest lucru minunat se consumă în săptămâna secretelor impuse, anumite evenimente bune vor fi declanșate de reacții negative de obstacole sau de modificări ale unor direcții. Una ne propunem și alta vom face, într-un fel gândim relația cu cineva și la fața locului vedem că lucrurile se schimbă. De asemenea, această manieră complexă prin care se realizează un schimb între ființe vizează și explorarea părții întunecate. Acest lucru nu este pus pe seama conjuncției Lunii cu Saturn de pe zodia Săgetător, eveniment care poate aprinde o lumânare, ci va fi suficient pentru a ne orienta într-o zonă foarte întunecată, și mai ales din relațiile negative pe care Luna le are acum cu planetele din Pești. Această relație se traduce în limbaj comun prin surprize care contravin intereselor de grup, care cauzează despărțiri, tensiune și care nu vor putea fi reparate pentru că, dacă s-au produs, arată că dispun de o consistență mult prea moale pentru ca marele edificiu ce îl gândim acum să poate fi susținut.
Schimbul de experiență are, așadar, nevoie de o cântărire pozitivă. De aceea se face apel la trecut nu pentru a reproduce încrâncenarea cu care ne-am implicat în anumite evenimente, ci pentru a vedea că putem fi stabili și această stabilitate pe care am cunoscut-o doar în forma sa numită îndârjire să fie așezată la rădăcina copacului vieții personale. Nu putem știi dacă prin ceea ce facem astăzi acest copac al vieții prinde rădăcini vii sau rădăcini moarte. Vom știi însă că în funcție de rezultatul faptelor de acum oamenii se vor împărți în buni și răi.
Puterea personală va primi astfel un imbold aparte, omul va fi susținut pentru a fi implicat în acest edificiu. Este cazul să considerăm că susținerea pe care o vom primi în această zi reprezintă și acordul față de evenimentele trecute pe care l-am cerut cu insistența ori am așteptat din partea unui for superior. Astăzi suntem doctori pentru propriile suflete, profesori pentru informațiile pe care nu le-am folosit și nu le-am înțeles niciodată sau constructori ai propriului destin despre care încă nu știm prea mult.
Prin urmare, 13 februarie este o zi de mare încântare pentru oamenii care vor să fie utili grupului din care fac parte. De această dată grupul de apartenență nu se referă doar la prietenii care au corp fizic, ci și la prietenii care activează din subtil sau la anumite idealuri în care am crezut foarte mult și pe care, prin atenția pe care le-am acordat-o, le-am personificat. Este posibil ca 13 februarie să fie o zi marcată de singurătate. Aceasta nu este o singurătate prin care suntem pedepsiți, ci una prin care ni se permite accesul la cunoaștere. Adesea, marii creatori au fost marcați de asemenea crize de singurătate ce au venit, în primul rând, din nevoia lor de a se izola de perturbațiile exterioare pentru a trăi în liniște, în pace, în inspirația pe care o căutau.
Avem nevoie astăzi să nu credem în mintea falsă, să nu credem în promisiuni deșarte, să le privim pe acestea cu deschidere, cu încântare, cu atitudini pozitive însă să ne vedem de drum. Acum putem explora cu mai multă încântare puterea personală și ceea ce se află în jur va fi impregnat de o amprentă personală. Vorba va rămâne, fapta va impresiona, iar emanația personală, ceea ce reprezintă ființa, va crea elemente de referință pentru cei care caută un reper.
Cunoașterea acestei zile ne poate spune că nu avem nevoie de piedici pentru a înțelege că putem cădea, nu avem nevoie de trădători pentru a înțelege că lumea poate integra și minciuna, nu avem nevoie de violență pentru a simți durerea fizică. În funcție de gradul de deschidere vom reuși astăzi să construim un edificiu adevărat sau unul fals. Viața este cea care ne ghidează în a prefera atitudini, oameni, amintiri sau direcții de o anumită calitate pentru că, pe viitor, toate vor purta amprenta a ceea ce suntem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi cu maximă seriozitate senzațiile stranii, aparte ce ne invadează astăzi. A ne deschide inima astăzi înseamnă a o ridica spre soare pentru a o încălzi. Unii se vor uita direct la Soare, alții vor prefera să-l privească într-o reflexie.

Mulțumire prin statut, funcție, privilegii. Judecata celorlalți este privită ca o soluție la ceea ce este greșit în cadrul grupului. Eroarea îi îndeamnă pe oameni să creadă că războiul rezolvă. Piere pofta de viață. Insatisfacție. Acceptări penibile pe sentimente. Disociere. Femeia își atribuie un rol negativ. Asocierile pe motivul profitului dezamăgesc. Reușita este văzută foarte departe în viitor.

Abia în această zi vom conștientiza mult mai clar și fără să fim influențați de nivelul de cultură, de puterea de deschidere sau de nivelul de cunoștințe că această săptămână este cea a secretelor impuse. Pe 14 februarie vom dori să ne relaxăm, să profităm de statut, de funcție, de privilegii, de ascendentul pe care-l avem asupra celorlalți și să considerăm că, dacă nu facem acest lucru, suntem într-o gravă eroare.
14 februarie este, de asemenea, și ziua în care oamenii își spun povești frumoase, separă adevărurile subiective de adevărurile obiective și vor să extragă de acolo un înțeles cu care să se laude. Acest proces se realizează însă mai mult la nivel interior pentru că Luna împlinește un sextil cu Soarele și acest raport dintre luminarii face referire mai mult la experiențele personale decât la cele interpersonale.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, Luna și Jupiter se vor afla într-o relație pozitivă și acest unghi va fi de bun augur pentru cei care au activitate în timpul nopții. Vor avea idei speciale, vor fi mai îndrăzneți, vor avea parte de o atenție sporită și tot ceea ce vor acumula în noaptea de vineri spre sâmbătă va dura. De această dată retrogradarea lui Jupiter le va vorbi acestor oameni despre puteri mai vechi, despre instrumente de învățare de cunoaștere sau de deschidere pe care le-au probat pe alte conjuncturi și care s-a dovedit foarte eficiente. Omul comun dacă nu va avea la ce să facă apel își va petrece noaptea de vineri spre sâmbătă în agitație.
Apoi relația proastă pe care Luna o are cu Marte și cu Venus, cele două fiind în fereastra conjuncției, vizează rolul negativ pe care un om și-l poate atribui într-o relație de cuplu sau într-un schimb în care sunt implicate sentimente adânci.
Asta înseamnă că multe din evenimentele acestei zile sunt trăite altfel decât ne așteptăm ori prezentate celorlalți altfel decât se vede din afară. De altfel, diferența între viziunea subiectivă și cea obiectiva, între ceea ce vede individul și ceea ce se vede dinafară protejează conștiința individuală de anumite agresiuni trecătoare. Este bine să fim astăzi așa, nu zăpăciții, infideli sau egoiști, ci atenți la ceea ce ține de experiența personală, de patrimoniul personal sau de cercul de prieteni. Cu cât vom face mai mult acest lucru cu atât gradul de satisfacție va fi mai mare.
Prin urmare, 14 februarie este o zi de mulțumire față de sine, față de rezultatele pe care le-am obținut ori pur și simplu față de ceea ce avem în jur și spre care suntem tentați astăzi toată ziua să ne îndreptăm atenția. 14 februarie este o zi de bucurie, de încântare de satisfacție atât prin ceea ce putem dovedi ca faptă bună, cât și prin ceea ce dovedim ca putere, forță, ca impunere sau ca demonstrație.
Acolo unde pretențiile personale sunt prea mari pofta de viață se stinge și apar senzații stranii. Chiar și așa, aceste senzații stranii pot fi încadrate pozitiv cu condiția ca ele să nu se transforme în elemente de agresiune la adresa celorlalți. Dacă se întâmplă lucrul acesta atunci femeile își vor atribui un rol negativ, iar bărbatul va dori să îi susțină această formă de agresiune prin auto agresiune. Prin bucuriile acestei zile, prin deschiderile sau transpirațiile ori prin senzațiile stranii din timpul nopții de vineri spre sâmbătă putem vedea reușita însă ea este proiectată foarte departe în viitor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi să facem ceva important pentru sine. Este mult mai important să fim mulțumiți cu ceea ce facem decât să fim preciși atunci când evaluăm rolul pozitiv sau negativ pe care îl îndeplinim la un moment dat.

Presentimente. Ajutor venit prin mijloace neobișnuite. Este arborat un ideal îndrăzneț. Ceea ce este cântărit nu se poate ridica la nivelul eficienței așteptate. Bucuriile sunt păguboase. Experiențe nefirești. Evenimentele îi îndeamnă pe oameni să fie restrictivi cu exprimarea sentimentelor. Neatenția aduce pierderi mari. Inteligența este desconsiderată. Adevărul suferă. Sacrificiul este privit ca o formă de practică magică. Ruptură.

Dacă aducem în spațiul acestei zile preocupările de ieri pentru propria persoană atunci vom vedea că, de această dată, trecerea Lunii prin zodia Capricorn nu mai susține această formă de lucru cu sine. Luna în Capricorn devine restrictivă, se supune mult prea ușor în fața regulilor și constatăm, ca de altfel așa cum s-a întâmplat și în anul anterior, dar și în anii din urmă, ca de fiecare dată când se produce acest lucru, că etaloanele la care ne raportăm acum, sistemul afectiv constituie o problemă socială. Intrând în Capricorn și primind de această dată raze negative din partea Lunii negre, sarcina Lunii este acum una foarte mare. Prin regulă, prin disciplină, prin metodă, prin restricție se dorește combaterea unei fricii care a cam scăpat de sub control. Cu alte cuvinte 15 februarie închide cercul săptămânii secretelor impuse și ne invită la seriozitate. Nu putem însă privi lucrurile doar prin prisma pozitivă. Experiențele nefirești vin acum să ne atragă atenția asupra unor lucruri despre care doar astăzi vom crede că ne-au scăpat analizei anterioare. Relația bună pe care Luna și Luna Neagră o împlinesc susține această tentație a răului văzut ca fiind bine și, din această cauză, vom fi pe punctul de a comporta mari pierderi, de a renunța la lucrurile importante de a refuza un sacrificiu doar pentru că ne-am săturat de vechi.
Cei sensibili, care lucrează cu energia sau care se află într-un proces de cercetare spirituală vor avea astăzi presentimente. Vor avea impresia că bucuriile pe care le-au hrănit până acum s-au consumat dintr-un fond de rezerva ori au fost păguboase. Chiar dacă prin experiența spirituală de care dau dovadă de un dram de înțelepciune în plus față de ceilalți, chiar și aceste persoane rafinate, în ziua de 15 februarie, vor suferi. Relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului pune în dificultate o mare parte din experiențele personale însă nu cu scopul de a le anula, ci cu scopul de a vedea dincolo de ele. Putem face astăzi apel la inteligență, rațiune, la recomandările celorlalți sau la ceea ce știm cel mai bine să facem. Important este ca tristețea tentațiile durerea sau dezamăgirea să nu își facă loc în suflet.
Prin urmare, finalul săptămânii vine spre noi cu o mare confuzie. Această confuzie nu este impusă, ci este doar rezultatul unor concluzii pe care le-am crezut nevinovate. Nu este deloc simplu să se lucreze cu informații care au statut de mister sau care au fost etichetate ca fiind secrete. Atunci când aceste secrete au mai fost și impuse atunci cercul care se închide în această zi le vorbește oamenilor despre restricții pe care și le-au aplicat singuri despre adoptarea unor mijloace neobișnuite și vor vedea că există o mare discrepanță între viața personală și ecoul pe care aceasta ar fi trebuit să îl obțină în afară.
Dacă oamenii dețin multiple calități însă nu și ceea ce îi poate regla, dacă au o sensibilitate aparte însă nu și un dram de înțelepciune sau de răbdare, 15 februarie devine ziua experiențelor nefirești care nu îi ajută pentru că nu le clarifică nimic, doar închide cercul unor secrete autoimpuse prin reguli pe care individul și le va stabili, poate chiar cu forța, lui însuși. Adică nu vom accepta o regulă impusă din afară, ci ne-o vom impune singuri.
În viitor, când ne vom întoarce privirea spre trecut sau când ne vom întâlni din nou cu situații similare, când anumite secrete devin dificile și este nevoie să facem apel la un set de reguli atunci ne vom aminti cu grijă, cu teamă, de ziua de 15 februarie, ca și cum aceasta este zona în care ne-am întâlnit cu un șarpe veninos. Cei care știu să abordeze un astfel de pericol îl ocolesc ori fac ceea ce trebuie. Persoanele care nu au deosebit șarpele veninos de unul neveninos și trăiesc să poată povesti despre asta vor privi ziua de 15 februarie ca o zi marcată de traume.
La modul comun 15 februarie este o zi care aduce o concluzie eronată, o declarație de război împotriva unui adversar slab și adoptarea unei minciuni dulci, deși nu este cazul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni. Dacă în suferință, confuzie, efort suntem buni la suflet lumea poate deveni un loc mai bun.

1 thought on “9 – 15 februarie 2015

  1. maria spune:

    doamne ,gheorghita,cata dreptate ai ,sa fii sanatos ,si sa ne traiesti multi,multi ani,astazi am fost pusa in fata faptului implinit,m-a socat pe moment si pe urma mi-am amintit cele scrie de tine,secretul dezvaluit,plecarea fiului meu ,am reactionat intelept datorita tie,ghid de lumina ce esti,nu ne putem opune evolutiei copiilor nostri,mai ales atunci cand noi parintii insistam pentru o educatie inalta ,nu ne dam seama, ca, mereu ,mereu isi iau zborul spre culmi inalte,datorita tie gheorghita inteleg mult mai bine,si usor viata,iti multumesc ,o zi minunata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.