9 – 15 mai 2011

Luni, 9 mai
Într-un crescendo extrem de interesant, vibraţiile astrale ale acestei săptămâni debutează cu o conjuncţie Mercur-Venus în Berbec. Azi Luna, abia intrată în Leu, ridică două trigoane cu Uranus şi respectiv Lilith.
Dacă în prima parte a zilei ne vom frământa în resentimente şi rememorări ale unor situaţi pe care în ultimele două săptămâni nu le-am putut soluţiona, în a doua parte a zilei demersurile sociale vor căpăta o notă specială, un îndemn practic şi prin asta o direcţie demnă de luat în seamă. Oamenii îşi schimbă modul cum se adresează unii altora, îşi rafinează intenţiile înlocuind dorinţa de îmbogăţire materială cu nevoia de a învăţa ceva de la viaţă, de la situaţiile pe care le parcurg, de la înaintaşi prin apelul la reguli morale, lăsate de ceva vreme în părăsire.
Conjuncţia lui Mercur cu Venus în zodia Berbec a duce explozii volitive, exuberanţă, gândire limpede, o înclinaţie spre a descoperi, spre a inventa sau a construi în premieră absolută ceva care să aibă în primul rând utilitate practică. Va fi însă vizibilă înclinaţia spre idealism, specifică zodiei Berbec, gazda acestei conjuncţii, pe care oamenii o vor manifesta printr-o acută nevoie de documentaţie, de lectură, de a se aşeza la masa de studiu şi a cuprinde în sensuri filosofice demersuri personale, veleităţi comportamentale sau un anume mod de a alege informaţia şi a o oferi celorlalţi. Având o conjuncţie de o asemenea anvergură pe Berbec, în ecuaţie se va interveni cu o abilitate deja consolidată, urmând ca prin ceea ce vine spre noi azi ea să fie utilizată spre a i se oferi un sens nou, spre a atinge mari performanţe.
Cei care îşi cultivă ambiţia, care nu pot trăi în umbra nimănui şi care au conştiinţa rostului sau a misiunii vor vedea în această conjunctură oportunitatea anului când vor avea putea să schimbe sau să aducă în această lume, dintr-un plan al ideilor, valori speciale ale gândirii universale. Vor crea mult şi se vor sacrifica pentru idealul lor tocmai pentru că acum au puterea să se identifice mai uşor cu mesajul pe care îl simt şi cu care sunt în armonie.
Cei care doresc să aibă o viaţă simplă şi fără evenimente majore, au azi probleme cu simţurile. Percepţiile ies din cadrul obişnuit, mirosul se acutizează, lumina devine dintr-odată prea puternică, auzul este agresat de sunete venite de peste tot şi ajung uşor la irascibilitate chiar dacă în jur nimic nu se schimbă esenţial. Neînţelegându-şi simţurile, neînţelegând mesajul pe care anturajul i-l oferă, omul obişnuit se răneşte singur, se agresează sufleteşte, îşi reaminteşte situaţii din trecut pe care nu le-a putut soluţiona şi, fără să se poate opune acestui proces, le retrăieşte, le duce din nou în faţa unui tribunal interior în încercarea absolut firească a fiinţei sale de a se proteja de ceea ce-l chinuie. Fiind în afara puterii de a conştientiza şi de a deveni creator, omul obişnuit cade prada propriei banalităţi în întâlnirea cu esenţialul. Neputând să-şi aprinde focul interior, voinţa personală, pentru că nu a cultivat până acum aşa ceva, se uită în oglindă şi nu se recunoaşte, se ascunde într-un colţ întunecat până când se obişnuieşte cu întunericul pentru ca apoi revenirea la normalitate să i se pară tragică, dureroasă, cauzatoare de boli, suferinţă sau lipsuri.
Într-o paralelă întreţinută de natura umană, cei mai mulţi vor trece azi de la un tip constituţional la celălalt, neputându-se stabiliza nici în latura creatoare, dar nici în cea pasivă, tulburând apele şi apoi privindu-le în contemplaţie cum se liniştesc şi—şi revelează adâncimile pline de mistere.
Prin urmare, aspectul dual al fiinţei umane devine azi un instrument de cunoaştere. Că se gândesc la sine, la cei din jur, azi oamenii au tendinţa să greşească şi apoi în faţa unui tribunal interior singuri îşi oferă verdictul, singuri se acuză de superficialitate, singuri îşi judecă greşelile şi singuri îşi oferă pedepse. Dacă în trecut rafinarea spiritului, cultivarea valorilor moralităţii, căutarea Adevărului, menţinerea într-un registru al bunelor practici a dus la obţinerea rezultatelor ele vor fi acum mai mult vizibile, se vor ridica printr-o magie interioară deasupra celorlalţi şi vor primi apreciere, recunoaştere şi acceptare.
Ceea ce ne aduce ziua de azi este o mare încercare pentru cunoaşterea individuală, pentru că ne aduce, într-o manieră rapidă şi amplă, schimbări, translatări într-un sector social sau personal unde ne sunt cerute dovezi de înţelegere, pricepere şi armonie.
Intervenţia zodiilor de foc Berbec şi Leu în această ecuaţie ne aduce o competiţiei constructivă între două interese, două idealuri, două naturi şi, în final, vom avea de ales între două tipuri de rezultate. Nu spun că azi lumina sau întunericul sunt atribuite celor două semne, ci doar ceea ce rezultă din combinaţia lor, o varietate cromatică vizibilă foarte mult în comportament, în modul cum sunt transferate cunoştinţele, cum este făcută dovada priceperii, cât de buni suntem în ceea ce facem şi ce este adevăr şi ce minciună în tot ceea ce vine spre noi sau iese din mâinile ori minţile noastre.

Marţi, 10 mai
Fiind vorba de crescendo, ce va avea o manifestare rapidă până vineri 13 mai, când Jupiter va fi în trigon cu Capul Dragonului, apoi vor urma două zile de platou, azi ne vom confrunta cu o parte din rezultatele zilei anterioare, dar şi cu o nouă manifestare a influxurilor astrale.
Privită prin prisma puternicei determinări, 10 mai ni se va înfăţişa ca o plimbare într-o pădure, dispusă să ne ofere privilegiul de a asculta muzica sublimă a zefirului care adie printre ramuri, sunetul cristalin al păsărilor, superba simfonie a naturii într-o mare diversitate de culori şi sunete sau contactul cu mistere periculoase, cu stări sufleteşti complicate de teamă, incertitudine ori resentiment. Ca şi ieri, multe din cele care ne vor inunda se vor combina în chip miraculos oferindu-ne prilejul de a ne învinge teama, chiar dacă dincolo de ea descoperim alte motive de îngrijorare, alte probleme, unele ce ţin de viaţa socială, de neputinţa de a ne face utili sau de dificultatea de a ne încadra într-o schemă de lucru verificată.
Careul Soare-Lună ca primă provocare, ca prim efect al strategiilor stabilite săptămâna anterioare se vede azi neputincios în faţa altor probleme decât cele anticipate, în faţa altor persoane decât cele cu care ne-am aşteptat să lucrăm. O schimbare de strategie, de îndrăzneală, o uşoară răceală pe care n-am putut-o anticipa ne va pune azi în dificultate. Pentru unii, opoziţia venită din partea grupului este o iluzie, pentru că sunt pricepuţi în a-şi face singuri probleme sau în a da amploarea unor ipostaze care în realitate nu există şi nici nu au existat. Ei se tem şi în teama lor monştri prind viaţă, oamenii le vorbesc urât, le întorc vorbele, îi reped, îi alungă din birou, din sala de şedinţe, îi dau afară din restaurant sau îi agresează pe stradă.
Întregul tablou este, pentru cel care îşi căuta în plan social o recunoaştere a meritelor, unul extrem de dureros. Acesta este momentul când mulţi se vor decide să renunţe la anumite activităţi, vor dezerta, vor ceda nervos, îşi vor schimba modul de lucru sau vor ridica tonul spunând la scenă deschisă ceea ce gândeau de mult timp şi nu au spus.
Dacă ziua anterioară a semănat mai mult cu o călătorie într-o pădure, cu aspectele ei benefice sau malefice, ziua de azi seamănă cu una de tradiţie, numai că tradiţia azi nu-şi scoate din sipet hainele bunicilor, ci pe acelea pe care le tot poartă de ceva vreme încoace sau pe cele pe care le-a purtat în adolescenţă pentru a sublinia apartenenţa la un grup sau pentru a scoate în evidenţă o atitudine. Dacă în cazul tradiţiei populare, verificată în timp şi menţinută cu dragostea omului de părinţi, copii, patrie sau natură, ceea ce vine spre noi azi este semnul unei rătăciri mentale cauzată de o proastă înţelegere a situaţiilor pe care le parcurgem. Nu întâmplător ceea ce este mai complicat şi de neînţeles în propria viaţă vine azi şi ne incită, ne enervează şi ne pune la grea încercare puterea de cuprindere, înţelegerea sau bunul simţ.
Prin urmare, într-un cadru special, cel al unei poveşti frumoase, al unui vis pe care dorim să-l transpunem în realitate, al unui demers căruia nu-i putem intui nicio finalitate, 10 mai ne zdruncină din temelii cu ceea ce nu putem soluţiona, cu ceea ce ascundem cu teama şi ruşinea de a nu fi descoperiţi, cu ceea ce ne incită cel mai mult, aşa cum micuţii eroi din „La Medeleni” erau atraşi de găvanele cu dulceaţă deşi ştiau că nu aveau voie să umble la ele.
O notă inocentă şi uşor distrată face din 10 mai o zi încărcată de scene ghiduşe, de pozne, de erori de judecată, de ieşiri din ritm, de rătăciri într-un labirint construit dintr-un aliaj între inocenţă, infantilitate şi ambiţia adultului care pretinde ceva de la viaţă nu conform maturităţii lui, ci conform vârstei, rangului, funcţiei sau statutului social.
Ceea ce am început ieri se continua azi într-un mod miraculos şi dacă dintr-o intuiţie greu de înţeles ieri am scos din sipet papionul cel pe care l-am purtat în prima zi de şcoală, azi ni-l aşezăm cu nostalgie la gât şi ne privim îndelung în oglindă. „Ce-au mai trecut anii!” vom gândi fără să observăm că această călătorie în trecut este surprinsă de un aparat de fotografiat şi postată pe facebook, risipindu-i definitiv aroma nostalgică pe care cu toţii ne-o mai amintim răscolind prin amintiri sau recitind „Doi ani de vacanţă”, „Copiii căpitanului Grand”, „Cuore – inima de copil” sau „La Medeleni”.
Acum traversăm însă alte vremuri şi dacă ne lipsim de simţul realităţii nu vom înţelege de ce nu primim un feedback pe măsura trăirii. Aceasta va fi în 10 mai marea dramă.

Miercuri, 11 mai
Atât de multe aspecte într-o singură zi, atât de multe informaţii de comunicat şi atât de multe convergenţe într-un punct de o maximă sensibilitate nu am avut de mult timp. Ceea ce a fost amplu a venit prin dinamică, prin amploarea cu care au fost impuse noi elemente de conduită, noi fragmente, noi direcţii atât în ceea ce priveşte viaţa privată, cât şi în cea publică.
Un triunghi regal magnific se ridică în dimineaţa acestei zile pe semne de foc şi parcă Soarele se ridică mai îndrăzneţ pe cer, parcă multe din visele pe care le-am avut peste noapte pot fi mult mai uşor selectate sau ni le putem îndeplini cu o mai mare determinare decât până acum. Capul Dragonului intervine azi într-un regal de zile mari cu o dublă acţiune: fie se consumă acum, rapid, pe parcursul acestei zile, poate chiar până la lăsarea serii, printr-o desprindere de un grup, printr-o manevră de culise care imediat ce este adoptată nu va mai rămâne deloc în culise, ci va trece în văzul tuturor, va fi comentată la radio, la tv, despre ea se va vorbi prin magazine, la colţ de stradă sau prin parcuri plimbând căţeii sau supraveghind copiii care se dau veseli pe tobogan, fie se va consuma într-un timp îndelungat şi atunci schema de lucru va avea un mod diferit de acţiune, apelându-se la un lider de opinie, la un fel de ţap ispăşitor, care necunoscând adevărata cauză va amâna impactul cu marea demascare pe care conjunctura astrală din această perioadă o aduce la lumină.
Marile evenimente ale zilei nu sunt însă aceste trigoane, ci ingresul lui Marte în Taur şi conjuncţiile lui Venus şi respectiv Mercur cu Jupiter în Berbec. Ideea de ofrandă, de câştig prin statut, de recunoaştere a meritelor, de deschidere a unui orizont necunoscut până acum, însă cu mâinile altora, pare să fie esenţa acestor conjuncturi care ne vor afecta în toate sectoarele de viaţă, indiferent de vârstă, sex, nivel spiritual sau locaţie geografică.
Trecerea lui Marte în Taur ne aduce la lumină simţul pentru proprietate, gustul pentru locurile natale, pentru amintirile care ne vin de acolo, pentru valorile pe care ni le-am însuşit acolo, pentru părinţi, averea familiei, un patrimoniu pe care din nefericire nu îl vom atinge încă sau nu în modul cum ne dorim acum. Caracterul practic predispus acum de astre devine un instrument, un mod de a schimba impresii şi un motiv pentru a stabili schimburi de experienţă şi de a impune bariere între oameni sau între naţiuni. Marte intră în Taur din casa a X-a a temei de ingress, ceea ce va aduce multe complicaţii sociale, dispute pe criteriul apartenenţei la un grup, la o ideologie, la un stat, pe criteriul „are sau nu sânge albastru”, „face sau nu cruce cu limba când intră în biserică”. Aceste acrobaţii sociale, impuse ca reguli de bună practică, vin acum şi ne cer un anume mod de comportare, ne evaluează după aceste criterii şi noi trebuie să ne conformăm. Această nouă poziţie ne va aduce o anume pasivitate, una chiar nostalgică, dacă fluxul informaţional este continuu. Acolo unde ideile nu concordă cu realitatea, chiar dacă ea este deformată, acolo unde minciuna nu doreşte să ia aparenţa adevărului şi se prezintă vulgară şi respingătoare, semnul schimbării va izbucni imediat, va arde instantaneu şi mulţi nu vor apuca să vadă decât cenuşa unui mare zeu care, în realitate, nu era decât un măscărici de circ.
Timp de aproximativ 7 ore, cât Marte va fi în Taur şi Luna în Leu, apare un antagonism de poziţie, o competiţie între funcţii, între locaţii. Apare o scânteie care nu este produsă de oameni prin motivaţiile lor, ci de egregoruri, de grupuri de oameni, de tradiţiile lor, de specificul regiunii, generaţiei, de o anume tradiţie care s-a instituit. Ceea ce izbucneşte în intervalul 10,00 – 17,00 va merge greu către soluţionare, se va compromite pe drum şi va sfârşi prin a atrage atenţia opiniei publice, va apela la justiţie sau va acţiona prin eliberarea unui curent negativ ce va infesta cu idei rigide minţile fragile ale celor care nu cunosc bine adevărata lor problemă sau care a fost adevărul când aceste două părţi s-au mai întâlnit în istorie în aceste ipostaze.
Chiar şi aceste elemente au în ele o doză de nostalgie, de senzualitate, un mod special de a dori, o sete de informaţie, o disponibilitate spre a deforma sau modela ceea ce nu mai părea de mult timp util.
Conjuncţiile lui Venus şi respectiv Mercur cu Jupiter împlinite pe fundalul relaţiei de trigon între Marte şi Luna, adică de armonie senzorială, ne aduce sclipiri de iluminare, deschideri spre un orizont nou de înţelegere şi relaţionare, un mod special de a obţine puterea sau de a o menţine, de a dovedi autoritatea şi de a face audienţa să tacă sub imperiul vocii, a timbrului, a informaţiei a dovezilor de moralitate sau a forţei interioare. Totul este colorat, conştient, intens, extravertit dovedindu-se o acută inclinaţie spre inteligenţă, spre studiu sau spre dovedire a abilitaţilor de comunicare, a relaţiilor. Venus fiind pasională şi autodevoratoare în Berbec, iar Mercur excesiv de mult preocupat de latura mentală, abstractă, strategică şi mai puţin de cea a statutului elementelor pe care le foloseşte, primesc de la Jupiter, care în Berbec devine înnobilat cu scopuri înălţătoare, vocaţii, pasiuni, confirmări, acceptări, deschideri sau revelaţii reprezentative pentru anul 2011. De altfel, de la începutul lunii, Jupiter exercită acest gen de influenţă asupra oamenilor, încercându-se prin pozitivitate, printr-o imensă pozitivitate să se contrabalanseze tensiunea perioadelor anterioare, nu doar ale primelor luni ale anului, ci chiar ale anilor anteriori.
Convergenţa acestor elemente, dinamice într-un punct de maximă sensibilitate, aflată pe locul geometric descris de trăsăturile Berbecului şi Taurului dispuse acum într-o compatibilitate motivată de un ideal comun, unul practic, dar scurtă ca durată, ne duce în pragul realizării unui salt, a unei schimbări, a unei descoperiri, a unor modificări de optică, de viziune, de imagine sau inserţie socială ce vor deveni reprezentative pentru întregul an. Azi devenim un alt personaj şi aşa cum pe noi ne va pasiona schimbarea celorlalţi, la fel pe ceilalţi îi va interesa cine se ascunde în spatele personajului pe care îl vom juca azi.
Prin urmare, 11 mai este o zi de mare succes, de dinamică şi explozie de vitalitate, încât până şi greşelile, prostiile sau gafele le facem cu mare eficienţă, până şi în eroare ne dovedim eficienţi. Având o forţă duală şi o mare intensitate este de la sine înţeles ca vibraţiile ei să nu poată fi incluse în spaţiul acestei zile, să nu se poate finaliza acum tot ceea ce această zi predispune.
Pornind de la pasiunea faţă de stabilitate, senzualitate, trăinicie, de la simţul pentru valorile practice, pentru o sănătate dovedită prin vitalitate, analize medicale sau tonus, până la semne ale eficienţei sociale dovedite prin respect, relaţii, eficienţă, gama trăirilor ne împinge spre fapte mari, spre iniţiativă, spre acele preocupări care să ne confere o libertate stranie, vizibilă prin mobilitate nu prin intensitatea ataşamentului faţă de obiecte sau patrimoniu.
Ceea ce generează această zi intră însă în conflict cu elementele negativ ale comportamentului pe care personalităţile compulsive le-au cultivat de la începutul anului până acum. Azi altul va fi de vină pentru că unei persoane îi sunt lansate invitaţii la a a-şi schimba comportamentul, alţii sunt vinovaţi că un anume sector social trece prin deposedări de statut, funcţii, că mulţi rămân fără loc de muncă, fără prieteni, că nu suntem doriţi într-un organism mai mare, grupare sau într-o structură cu acţiune mare ca trăsături sau întindere spaţială.
Personal nu cred că vor exista exemplare pure, care să manifeste perfect una dintre aceste direcţii, ci vor exista combinaţi în aşa fel încât fiecare ne vom simţi ridicaţi într-un domeniu şi izbiţi în altul, uşori şi mobili într-o direcţie şi neputincioşi, complexaţi, temători ori îngrijoraţi în mod excesiv în altele. Dar pentru asta sunt avertismentele, pentru asta astrologii se ocupă de previziuni pentru a ne oferi un tablou cât mai fidel al influenţelor astrale. Încrederea în sine este instrumentul cel mai bun şi corect care ne vine în ajutor. Nu contează ce spune lumea, care sunt tendinţele, dacă putem sau nu să facem ceea ce este acum pe val, dacă avem suficientă stabilitate pentru a ne schimba modul de exprimare, vestimentaţia, cercul de prieteni în timp ce într-un cadru intim să nu reuşim să schimbăm tabieturile (probleme cu trezitul dimineaţa, cu tipul de alimentaţie ş.a.m.d.). Acum totul cere o viziune de ansamblu, cere perspectivă şi tot ceea ce facem acum, oricât de simplu şi banal este, în timp se va dovedi de mare însemnătate pentru destin.

Joi, 12 mai
12 mai are toate şansele să devină cea mai dificilă zi a săptămânii, cea mai periculoasă pentru că aduce o prea mare tărie evenimentelor şi o prea mare importanţă valorii pentru a nu răspunde provocării şi a nu risca să stricăm întregul edificiu, întreaga construcţie sub imperiul unui impuls creator, sub îndemnul de a ajusta puţin ceea ce ziua de ieri ne-a lăsat să stăpânim. Cine nu înţelege că valoare lui 12 mai este diferită de ceea ce a fost ieri va risca azi să acumuleze, să se implice în evenimente personale sau sociale până la prânz, după care să intre într-un declin straniu, greu de explicat de sine din punct de vedere social, dar şi de anumiţi astrologi, pentru că ziua aduce vibraţii benefice, forţă interioară şi multă determinare ce, la prima vedere, nu pare să pericliteze în vreun fel direcţia spre care ne îndreptăm.
Azi se împlinesc la grad perfect trigoanele lui Mercur şi respectiv Venus cu Capul Dragonului şi sextilul lui Marte cu Neptun. În situaţia în care ieri Jupiter din Berbec a dominat întregul spectru al valorilor prin tentaţia pionieratului şi a vocaţiei, iar mâine el va impune ţinte magnifice prin trigonul cu Capul Dragonului (aspect rar) elementele benefice ale acestei zile ni se prezintă ca un sunet stresant care ne distrage atenţia de la elemente esenţiale.
În afara unei opoziţii pe care Lună o împlineşte în plină noapte cu Chiron şi care poate tulbura conştiinţa şi aduce dificultăţi de a înţelege şi integra într-un cadru al concretului elemente de morală sau cazuistica spirituală, ceea ce vine spre noi azi este benefic.
Calitatea unghiurilor de zi, tocmai pentru că se produc în umbra unui aspect cu mult mai mare şi mai important, dar au tendinţa de A consuma prea multă energie pentru câtă valoare au, poate lăsa impresia unei problematici pe care misterul sau adâncimea ideilor să nu o poată rezolva, ci doar abilitatea de a ne menţine pe calea de mijloc.
Am avut de multe ori ocazia să descoperim că avem în jurul nostru oameni care, dintr-un exces de zel, din prea multă dragoste sau dintr-o înţelegeRE superioară, ajung să-şi dorească prea mult, nu pentru sine, ci pentru un „rătăcit al sorţii” sau pentru o persoană care persistă cu străşnicie în aceeaşi greşeală, poate chiar mai mult decât îşi doreşte persoana în sine. Aspectul ambivalent al acestei situaţii ce ne aduce în faţă două personaje implicate într-un proces de modificare a conştiinţei, a unei situaţii, a condiţiei existenţiale, ne oferă prilejul de a înţelege subtilitatea unor forţe cosmice ce acţionează nu numai la nivel global, între indivizi, ci şi în interiorul fiecărei fiinţei. Aceasta ne reaminteşte că structura oricărui element ezoteric ce favorizează evoluţia implică trei elemente absolut esenţiale: cunoscutul, cunoscătorul şi cunoaşterea.
1. Cunoscutul este cel care nu doreşte să facă de bună voie nimic, cel care deţine informaţia, dar nu o poate folosi, cel care se află în faţa unui zid de informaţii, valori sau trăsături şi nu poate descinde, nu poate alege şi nici nu poate soluţiona vreuna dintre ele. El este victima conjuncturilor sociale, omul nepotrivit la locul nepotrivit, eşecul dintr-un grup, exemplul negativ, toleratul sau întruchiparea neputinţei umane, privită fie la nivel global, ca idee, fie la nivel particular ca reprezentant al unei familii sau al unui grup. Rolul său este acela de a cere faţă de univers mobilizarea unei element de o profunzime cu totul şi cu totul specială, de a atrage spre sine, ceea ce cunoscutul nu poate deţine, nu poate reprezenta, nu poate avea – cunoaşterea. El are doar rolul de informaţie
2. Cunoscătorul intervine în această ecuaţie ca un element de sine stătător ce acţionează prin voinţă proprie din sectorul unde se situează şi prin instrumentele pe care le deţine. Calitatea sa este una de destrămare, de separare, de eliberare a conţinutului de iluzie, de fals, de a înlătura cazuistica şi a soluţiona problematica existenţială într-un mod total. Rolul său este acela de a da un sens pozitiv cunoscutului, de a-i identifica esenţa şi de a o pune în mişcare pentru a produce efecte, pentru a fi eficient, pentru a se putea menţine. Cunoscătorul este elementul nedefinit al Universului ce nu poate fi controlat, dar poate intra în comuniune cu cunoscutul printr-un magnetism impus de diferenţele de vibraţie, prin diferenţele de semn între două câmpuri, prin crearea unor depresiuni vibraţionale pe care, din autoconservare, Universul doreşte să le umple, să le uniformizeze.
3. Cunoaşterea se ridică din relaţia celor două forţe ca un element misterios, ca o formă complexă de existare asupra căreia niciun alt element decât autoreflecţia nu poate lansa aprecieri. Cunoaşterea este însăşi viaţa, iar ea prinde forme, se desfăşoară şi se extinde în funcţie de calitatea primelor două elemente. Fără o mare bogăţie de informaţii (fără un cunoscut înzestrat) şi în absenţa unei puternice determinări (un cunoscător talentat) cunoaşterea ia forme înfricoşătoare, care în desfăşurarea sa, în tendinţa sa de a le uniformiza pe cele două ajunge să le rănească periodic, să îl îndepărteze pe cunoscut de cunoscător, să nu poată crea o armonie constructivă, să nu poată găsi calea spre nedefinitul Absolut, cel din care cunoscutul, cunoscătorul şi deopotrivă cunoaşterea au apărut.
Într-o relaţie de strânsă determinare cele trei elemente intervin azi în sfera influxurilor astrale cu un îndemn la armonie, atât de puternic şi de îndrăzneţ încât vom avea impresia că lucrurile cele mai simple sunt de fapt şi cele mai importante. Vom uita că azi cunoscătorul are nevoie de o mare bogăţie de informaţii, că principala calitate a cunoaşterii este viaţa însăşi şi ne vom pierde în detalii care ne vor face să ne simţim bine, dar care nu sunt în stare să ne confere trăinicie.
Privind cerul acestei zile orice pasionat de astrologie ar putea cădea în păcatul de a considera că binele ei este absolut sau că acest bine face parte dintr-o perioadă mai mare de beneficii, însă mecanismul subtil impus de cele trei elemente (cunoscutul, cunoscătorul şi cunoaşterea), după care însăşi planetele există, nuanţează această zi şi ne oferă, din imensa bogăţie de informaţii, dintr-un cunoscut abundent şi generos, un îndemn spre cumpătare şi simplitate.
Omul comun va avea parte de multe bucurii şi împliniri azi, pentru că 12 mai este o zi de împlinire a unor solicitări mai vechi. Ei se vor ridica deasupra condiţiei pe care au avut-o până acum şi, cu cât îşi doresc lucruri mai superficiale, cu atât vor fi mai protejaţi de adevărul dureros din spatele a ceea ce se întâmplă acum. Bucuria şi încântarea nu sunt indicatoare ale progresului sau binelui, ci emanaţii ale unei fiinţe care şi-a atins scopul, şi-a îndeplinit un vis sau a obţinut ceea ce a cerut mai mult sau mai puţin insistent ori conştient Universului.
Omul superior va vedea în beneficiul acestor unghiuri mai mult nostalgie decât linişte sau încântare. El va fi îngrijorat pentru că va putea să citească, aşa cum spune proverbul, în vremea bună de afară semnele unei furtuni. El are în faţa ochilor firul vieţii, chipuri ale fiinţelor dragi, poate vedea ce se află dincolo de obiectele din jur, poate distinge toate aceste elemente şi prin ele se umple cu un sentiment de permanenţă fără să ştie precis de ce vin toate acestea spre el. Ele trebuie privite şi înţeles aşa cum ne sunt oferite pentru că toate acestea azi au calitatea de a fi instrumente ale cunoscutului în căutarea cărora se află un cunoscător înţelept şi vigilent. La un moment dat vom înţelege de ce ne amintim toate acestea, de ce simţim tot acest val de schimbări, de ce suntem îngrijoraţi de ceea ce s-a întâmplat acum 2, 4, 5, 6 luni în urmă sau acum 2 sau 3 ani, de ce ne întâlnim cu un anumit personaj sau de ce nu putem tolera bucuria şi veselia. Toate au un rost, unul pozitiv pentru că aşteaptă cunoscătorul, aşteaptă soluţia, verdictul şi rolul nostru este acela de a nu interveni în proces, de a ne trăi viaţa aşa cum se prezintă ea şi de a nu ne lasă antrenaţi în bucurii prea intense sau de a ne învinui că nu ne ridicăm la nivelul pretenţiilor unui anumit concept ori statut social sau că ne comportăm în dizarmonie cu ceea ce credem despre noi sau cu ceea ce se spune.
Într-o transcriere tehnică unghiurile pozitive pe care Mercur şi Venus le ridică împreună cu Axa Dragonului ne aduc o uşurinţă în comunicare, un transfer rapid de informaţii, o disponibilitate spre deplasări, spre studiu, spre a călători cu mintea sau fizic de a ne deplasa spre o locaţie situată la mari depărtări faţă de locul unde suntem acum, de a îndrăzni mai mult, de a depăşi o bariere ce ţine de limbajul cunoştinţelor, abilităţi practice sau relaţii personale.
De partea cealaltă, prin acţiunea sextilului Marte-Neptun, visele pot deveni realitate, însă nu într-un mod agresiv, ci cald, simplu, liniştit. Multe din cele ce gândim, din ceea ce intenţionăm de dimineaţă sau care ne-au preocupat în ziua anterioară azi prind viaţă ca prin farmec şi cei experimentaţi pot înţelege din asta că se înfiripă în structura lor un nou talent, o nouă putere, o nouă şansă, o deschidere spre un anumit sector personal sau social care va aduce în viitor mari beneficii.
Ceea ce aduce însă această zi, privit prin prisma conceptelor existenţiale, aşa cum vor fi tentaţi să gândim, este izolat. Azi primim mult, poate mult mai mult decât am dorit sau decât suntem conştienţi că merităm.
Prin urmare, penultima zi a crescendo-ului ce a început chiar de luni, 9 mai, ne plasează într-o dimensiune complicată pentru existenţă, dar extrem de plăcută pentru ipostaza de acum, cea a vieţii curente, a activităţilor banale sau chiar a demersurilor superficiale, pentru care nu este nevoie de transformări ale personalităţii, de rafinament subtil, de gândire abstractă sau de abilităţi.
12 mai este o zonă de confluenţă între două sectoare. Primul este cel care vine din trecut cu o formă şi o mare determinare, ca un trecător prin deşert sperând că va găsi în drum o oază. Având de înfruntata un trecut dureros, cum se prezintă acum cel pe care l-am construit de la începutul anului încoace, înseamnă a mobiliza voinţa, orgoliul şi ambiţia mai mult decât putem acum duce. De aceea spun că este periculos acum să ne bucurăm pentru că suntem ascultaţi, că dăm ordine şi ele sunt executate sau, din cealaltă ipostază, că putem să ne înfrângem în faţa unui adversar orgoliul, teama sau vanitatea. Râul vieţii curge azi în meandre greu de înţeles, dar plăcute şi cei care nu îşi trăiesc viaţa cu dorinţa de a construi ceva în perspectivă, ci doar de a o înfrunta pe aspectele ei comune, imediate, simple, au parte de un 12 mai deplin, când vor spune “Ei, a răsărit şi la noi soarele!”.
Un asemenea soare, pentru cei capabili să vadă în perspectivă, are dinţi şi nu încălzeşte, ci arde, pârjoleşte, distruge încet prin evaporare excesivă tot ceea ce de teamă sau constrânşi de societate am reuşit să menţinem. Dacă invocăm acum risipa, mulţi vor spune că batem câmpii, că ne aventurăm într-un domeniul prea abstract pentru a fi şi practic în acelaşi timp. Luciditatea nu se simte azi stăpână pe sine şi tocmai de aceea minciuna pare să se îmbrace în haine de sărbătoare.
Oricât de plăcută este această lume, oricât de mult ne-am dori binele şi stabilitatea, oricât de intens cerem pentru trup ceea ce este otrăvitor pentru suflet şi-i mulţumi apoi lui Dumnezeu pentru dragostea cu care ne lasă să ne degradăm, progresul nu numai că vine prin abordarea gândirii abstracte, prin susţinerea vieţii cu trăiri obiective sau integrarea în existenţa proprie a simbolurilor, ci vine şi prin renunţare. Cine înţelege asta va avea în 12 mai prilejul să simtă pericolul menţinerii în viaţa sa a unui bine plăcut, dar devorator de destin.
Înţelepţii ştiu că multe din trăirile pe care oamenii le pun pe seama spiritului vin de fapt din corp, din fizic, din centri nervoşi sau din activitatea glandelor cu secreţie internă şi tocmai de aceea ei abordează renunţarea la modul cel mai serios pentru a descoperi ce-i face cu adevărat fericiţi. După ce descoperă, îşi pot oferi privilegiul de a reveni. Cu 12 mai suntem în mijlocul acestui proces.
Cei care lucrează cu energia sau sunt într-un proces de elevare lăuntrică îşi vor aminti azi de ceea ce filosofia zen numeşte tathata aşa cum un înţelept spunea: „Până să fi studiat zenul, timp de 30 de ani, vedeam munţii ca munţi şi apele ca ape. Când am ajuns la cunoaşterea mai adâncă, am ajuns să văd că munţii nu sunt munţi şi apele nu sunt ape. Dar acum că i-am priceput însăşi esenţa sunt împăcat. Am ajuns din nou să văd munţii ca munţi şi apele ca ape “.

Vineri, 13 mai
Trigonul Luna-Soare construit cu Luna în Fecioară şi Soarele în Taur nu este dintre cele mai bune trigoane şi nu aduce atât de multe beneficii, aşa cum se crede. Când Luna trece prin Fecioară potenţialul său intră într-un proces de contracţie. Oamenii îşi folosesc mai mult mintea decât sufletul, îşi ascund sentimentele şi pentru că le trăiesc într-o intimitate aproape ascetică ajung să obţină ceva rezultate însă nu sunt cele pe care, într-o abordare deschisă şi sinceră, ar implica în soluţionare şi sensibilitatea şi inspiraţia deopotrivă. Pe acest fond al regulilor şi obsesiei faţă de precizie, faţă de elemente cunoscute, faţă de eficienţă, terenul fertil pe care îl prezintă Soarele din Taur conferă conjuncturii abuzuri de intenţie pe fondul unei şanse, a unor situaţii, în contextul unor oportunităţi insuficient înţelese, dar de care suntem tentaţi să ne folosim din plin. Ideea de schimb, de troc, de ajustare pe principiul vaselor comunicante o sugerează pe cea de armonie şi echilibru, cea pe care unghiul de 120 de grade dintre luminarii o predispune.
Când acest aspect se ridică pe careul Lună – Axa Dragonului, când nu este în niciun fel mulţumită de relaţia cu trecutul său cu perspectiva faptelor sale, oportunităţile ce ne vin din trigonul cu Soarele va depăşi limita binelui şi a armoniei şi atinge graniţele tupeului sau a beneficiilor asimilate prin abuz emoţional, şantaj, păcălire.
Pe acest fond care, chiar dacă se va împlini de dimineaţă el se va menţine toată ziua, luăm contact cu trigonul Jupiter-Capul Dragonului aducând la lumină prin intenţiile cele mai bune cele mai puternice abilităţi, cele mai interesante deschideri mentale, volitive sau spirituale pentru a le folosi în folosul celorlalţi.
Aceste unghiuri nu se ridică în fiecare an. Ultimul a fost în 2006 când Jupiter era în Scorpion, altul în 2004 cu Jupiter în Fecioară, iar în 1999 s-a produs un trigon cu Capul Dragonului când Jupiter trecea prin Berbec şi NN prin Leu, deci din zodii de foc, anunţând schimbări de imagine, dispute pentru putere dintr-o perspectivă vocaţională, dintr-un elan tineresc poate chiar dintr-o nesăbuinţă a tinereţii. Încă de pe atunci, într-un articol intitulat “Privire peste 1999” indicam faptul că dintr-o asemenea dispunere conflictul dintre sentiment şi acţiune va face să coboare aura de mister cu care o mare parte dintre oameni se acoperă, descoperindu-le adevărata înfăţişare. Acum, iluzia de atunci devine un fel de stindard al libertăţii. Apelul la modestele observaţii pe care le-am făcut asupra acestui unghi este bazat pe faptul că anul 1999 a fost anul apropierii de celălalt, iar acum traversăm un an în care dezvoltăm lupta împotriva celuilalt. Curios sau nu, din nou trecem printr-un trigon Jupiter-NN, din nou trecem printr-un tranzit al Marelui Benefic prin Berbec însă cu un mare dezechilibru de forţe, cu o înclinaţie grosolană a balanţei în favoarea zodiei Berbec, în mod sigur şi în defavoarea sa, ceea ce anul 1999 nu a adus.
Trigonul lui Jupiter din Berbec cu Capul Dragonului din Săgetător s-a produs însă în 1975 când, într-un mod surprinzător pentru cei care nu ştiu astrologie şi consideră că aceasta este o interesantă coincidenţă, s-a stabilit prin Charta de la Helsinki drepturile omului, printr-o ajustare la schema deja conturată din 1970 (de asemenea pe trigonul Jupiter-NN, dar pe semne de apa) care se dovedise a fi prea abstractă. Semnate într-un moment când cele două nu mai erau în trigon (conferinţa s-a desfăşurat în 30 iulie şi 1 august 1975) calitatea acestui act democratic – că este sau nu respectat în favoarea individului nu este de consemnat aici – se află în strânsă legătură cu acest trigon ce s-a împlinit la grad perfect când Soarele trecea prin Berbec şi când a construi împreună cu Luna, Saturn şi Venus o configuraţie numită Aripi de pasăre (atipică însă), iar Capul Dragonului intra în toleranţa conjuncţie cu Neptun. Drepturile omului, aşa cum au fost ele finalizate la Conferinţa de la Helsinki din 1975 (prin adăugarea a patru principii: principiul inviolabilităţii frontierelor, principiul integrităţii teritoriale a statelor, principiul respectării drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale şi principiul egalităţii suverane a statelor) nu pot fi puse doar pe un trigon între Marele Benefic, generos atunci când se pune probleme susţinerii calităţilor umane sau protejarea vieţii şi Capul Dragonului din Săgetător, abil în a stabili reguli pentru a menţine echilibrul ideologic şi comportamental. Tocmai de aceea unghiul poate aduce încheierea unei etape pe care Jupiter o începe la trigonul anterior (în cazul Chartei de al Helsinki in 1970, iar in cazul de acum în 2006) pentru ca, în momentul imediat următor acestuia, să se finalizeze intenţia printr-o legiferare, printr-un pact, o înţelegere ce ascunde interese economice, poate chiar o formă mascată de hegemonie, pe baza căruia să se producă o uşoară uniformizare a conceptelor despre lume şi viaţa.
Aspectul ascendent al acestei săptămâni, care ne aduce acum împlinirea unor tendinţe astrale se extinde însă dincolo de graniţele acestei săptămâni. Anunţam în analiza acestui an, încă de la finalul lunii decembrie 2010, că luna mai 2011 va conţine înţelegeri şi armistiţii ce vor face din 2011 un an celebru şi săptămâna de faţă împreună cu influxurile ei susţin din plin această idee alături de alte conjuncturi ale lunii, ce acţionează ca un subsidiar al acestora – sextilul Marte-Chiron, trigonul Marte-Pluton, dar şi careul de tristă amintire Lilith-Pluton – ce nu se produc în fiecare an, dar nici atât de rar cum este trigonul Jupiter-NN.
Trigonul Jupiter-NN, produs pe o aglomerare de planete pe sectorul Berbec-Taur aduce ca primă trăsătură un început, un aer de prospeţime în relaţiile sociale, o formă de stabilitate controlată care va trebui să fie apoi menţinută prin noi scheme de organizare şi funcţionare, prin strategii noi.
Faţă de momente anterioare, când Jupiter şi NN se aflau în acelaşi unghi, acum Uranus se află prea aproape de Luna neagră, iar prietenia lor aduce o înţelegere tacită între câine şi pisică, între şoarece şi pisică între doi adversari care toată viaţa s-au luptat. Retrogradarea lui Saturn pe un asemenea context astral ne aduce o undă de tristeţe. Înţelegerea lor lasă cele două tabere cu marfa în soare, într-o stare de maximă surprindere, întrebându-se “Noi pentru ce ne-am luptat?”. Nu ştim pentru ce s-au luptat unii, însă noi cei care studiem astrologia, dacă facem trimitere la ideologia dezvoltată de aceştia în tot acest timp, ştim că s-au cam luptat degeaba. Altele au fost motivele teatrelor de război, a confruntărilor şi, cum este şi firesc, altele vor fi rezultatele – asta pentru cine are ochi să vadă şi minte să priceapă. Acum trebuie să-şi reconsidere poziţia şi să treacă la un alt stil de viaţă. Ceea ce trăim nu este deloc simplu şi nici normal. Tocmai conjuncţia Uranus-Lilith care îi face pe oameni să fie conştienţi de potenţialul imens al împăcării, chiar dacă asta nu înseamnă şi armonizare, schimbă polaritatea taberelor şi agresorul riscă să devină un agresat într-un interval de timp echivalent celui în care a fost agresor.
Chiar dacă mesajul acesta astral nu li se va părea unora cosmopolit, pentru că nu este diversificat, nu incită conştiinţa omului spre un efort interior, spre progres, eu am dorit să-mi spun părerea şi nimic mai mult.
Prin urmare, ceea ce ne aduce 13 mai cu aceste unghiuri magnifice schimbă roata, inversează polarităţile şi lezează ideea de gândire echilibrată într-o zonă părăsită sau bătătorită de prea multe ori. Pasul pe care îl fac acum liderii de stat, liderii de opinie, gândurile spre care sunt îndreptaţi consilierii, motivaţiile pe care le au sponsorii par să ne ducă în aceeaşi direcţie. Din nefericire, punctul final este deja încins la o temperatură prea înaltă, de aceea finalitatea a aceea ce se construieşte acum nu ne va oferi binele şi stabilitatea prin împlinirea ei, ci prin starea de necesitate de după. Dacă ne referim aici la dimensiunea socială şi aducem vorba de o confruntare, de un conflict, înţelegerea pe care luna mai o aduce, pe tot parcursul ei nu doar în această zi, va avea o utilitate istorică prin efectele sociale pe care le va produce, prin disoluţia vechilor idei, a vechilor structuri, prin asimilarea altora sau prin formele de revoltă locală inerente oricărei imixtiuni a “culturii şi civilizaţiei moderne”.
Într-un cadru personal această cronică este privită ca o schimbare a modului de a gândi, spre a ierta, înţelege sau accepta mai mult existenţa unui factor de stres în anturaj.
Totuşi, calitatea acestei zile este aceea de vas, de cupă care are rolul de a sprijini rădăcina unei plante a cărei frumuseţe se revărsa la distanţe mari de locul unde suntem acum, de centru, de vasul care o ţine ca între două palme firave.
Dacă este permisă o recomandare, încercaţi să identificaţi elementul de legătură care traversează toate aceste zile, fie ca informaţie, fie ca stare sufletească, fie ca şi conjunctură socială. Misterele naturii au acum un program greu de pătruns dintr-o simplă privire, dar şi mai greu de explicat pentru mintea şi simţurile celorlalţi.

Sâmbătă, 14 mai
Prima zi din cele două zile de platou ne aduce o convulsie a planetelor pe semne cardinale, prin opoziţii (Luna-Uranus, Luna-Lilith), careul Luna-Pluton sau conjuncţia Luna-Saturn.
În comparaţie cu intensitatea şi raritatea celorlalte unghiuri care s-au împlinit de la începutul săptămânii până acum, această relaţie, chiar dacă aduce divergenţe pe acelaşi subiect, cu acelaşi caracter unic ce sunt intense faţă de ceea ce s-a întâmplat în afara acestei săptămâni, nu poate să minimalizeze tendinţele primelor 5 zile ale perioadei 9 – 15 mai 2011 şi tocmai de aceea vom gândi deformat şi ne vom vedea oscilând între intenţia de a participa la un eveniment grandios şi neputinţa de a-l percepe la dimensiunea sa reală.
Chiar dacă este vorba despre un careu între malefici (Saturn şi Pluton) ale cărui caracteristici personale şi sociale le-am abordat de multe ori până acum, trecerea Lunii prin această zonă a conflictului face un stop pe războiul clasic şi aduce un comportament straniu care schimbă atenţia de pe vechea confruntare, pe alte frământări ca şi cum atenţia le-a fost atrasă de alte priorităţi care nu le schimbă dorinţa de putere, dar poate produce modificări în plan social printr-o abordare a unei alte game de acţiuni.
Luând în calcul şi modul dificil prin care este abordată relaţionarea, dar şi faptul că din Balanţă acum Saturn nu mai are de înfruntat de unul singur complexul de planete din partea cealaltă de zodiac, deşi pare cam târziu, 14 mai ne aduce mintea cea de pe urmă după un duş rece, după un eveniment puternic, solid, după ce o nouă formă de schimbare pare să se producă.
Azi, această nouă formă de schimbare va prinde viaţă în funcţie de resursele pe care le avem, în funcţie de modul cum am consumat rezerva de stat, banii păstraţi în conturi bancare, rezervele de calciu, magneziu din organism, energia vitală, informaţiile despre mediu, oamenii din jur, despre mersul lucrurilor sau soarta omenirii. Ceea ce aduce 14 mai, pentru că vine cu o soluţionare tardivă, poate fi mai curând un avertisment referitor la o schimbare, neputând însă să o împlinească pe deplin.
Prin urmare, uşor bulversaţi după intensitatea a aceea ce am avut de experimentat în fiecare zi de la începutul acestei săptămâni până acum, 14 mai ne pune la încercare gândirea practică şi capacitatea de a gestiona conflicte, de a le manageria, de a le încadra corect şi apoi de a le soluţiona în aşa fel încât şi viitorul noii formaţiuni ce se naşte în urma consumării conflictului, dar şi părţile care au ajuns până aici, să fie într-un echilibrul suficient de stabil încât să poată exista în continuare ca individualităţi. Ideea de consum până la epuizare, de sacrificiu, de ipostază în care un lider sau un personaj care se vede dintr-odată în postura vieţii lui îşi joacă ultima cartea face din această zi una la fel de complicată ca şi celelalte din această săptămână.
În viaţa personală, relaţiile Lunii cu cei patru malefici (Uranus, Lilith, Pluton şi Saturn), împlinite azi, aduce o conduită stranie. Se alege ceea ce este mai greu de făcut dintr-o saturaţie în probleme şi complicaţii cu speranţa că aceasta va fi ultima etapă, că după asta ori se câştigă un statut, ori se soluţionează o problemă, ori se pierde totul.

Duminică, 15 mai
Cu Mercur şi Venus pe grade anaretice, dar şi cu intensificarea acestora prin opoziţiile pe care Luna le face cu aceste două planete, dar şi cu Jupiter, ultima zi a săptămânii ne aduce o soluţie genială, o descindere pe spaţiul public într-o manieră tranşantă, tăioasă, care va indica despărţirea de o zonă în care repararea, soluţionarea sau ajustarea să nu se mai facă în mod vizibil, în văzul tuturor.
Luna după împlinirea acestor unghiuri trece în Scorpion, lăsând în aer ideea de soluţie, de armonie între trecut şi viitor, între ceea ce am greşit şi ceea ce vom greşi în continuare, între ceea ce am consuma până la epuizare şi ceea ce suntem acum dispuşi să acumulăm pentru o mai bună inserţie socială sau o dezvoltare personală armonioasă.
Chiar dacă par mult mai agresive decât ceea ce am avut de experimentat ieri, conjuncturile acestei zile anunţă doar modificarea gradului de utilizare a rezultatelor, direcţie spre care se îndreaptă gândurile şi preocupările grupurilor, dar şi stabilirea unor angajamente personale care vor face din a doua parte a lunii mai, cu Venus şi Mercur în Taur, una mult mai stabilă şi mai echilibrată din punct de vedere social.
În această zi forma de manifestare va păstra în sectorul personal o înclinaţie spre comunicare, spre a trăi în prezent, spre a consuma într-un mod plăcut ceea ce mai găseşte prin buzunare, prin debara sau prin conturi, de a da curs unei dorinţe de aventuri, însă de această dată nu pentru a lăsa o amprentă socială, ci pentru a redescoperi ceva intim, simplu, uşor, de a recupera o redută, de a deveni din nou stăpân în casa sa.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este o zi de reacţie, de dinamică personală şi de identificare a celor mai plăcute modalităţi prin care să ne alungăm stresul, teama, incertitudinea, lipsa de perspectivă. Începând de azi oamenii se întorc la căldură căminului, la bucuriile pe care le pot obţine de acolo şi, uitându-se în urmă, vor considera că ultimele săptămâni au cultivat prea mult latura primară, brută, nerafinată, lăsând impresia abuzului, a excesivei dorinţe de putere. Astfel de impresii ne ajută să ne cunoaştem mai bine trecutul, să ne udăm cu experienţă iarba curajului pe care în aprilie si-n prima jumătate a aceştei luni am îngrijit-o.
Chiar dacă azi a obţine un efect maxim şi imediat înseamnă a ne zbate între schimbare şi stabilitate, între dorinţa formulată din inerţia de a acţiona pe spaţiul social şi absenţa ei, contradicţiile sunt constructive şi duc spre disciplină şi echilibru.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa activaţi de gânduri, sentimente, dar de a încerca pe cât posibil să le interiorizăm, să le ducem spre un tribunal interior, să le invităm într-un spaţiu al sufletului pentru a nu fi obligaţi să acţionăm rapid, brusc, de o manieră reprobabilă şi prin asta să readucem la viaţă caracterul periculos al pornirilor pasionale nerafinate.

8 thoughts on “9 – 15 mai 2011

 1. Ina spune:

  Domnule Coser sunteti fantastic!Citind aceste previziuni nu ai cum sa nu ramai impresionat…M-am intrebat de multe ori de ce sunteti atat de discret,de ce nu sunteti mai popular sau ce anume va face sa pastrati aceasta rezeva.M-am gandit ca poate nu conteaza care sunt motivele si nu este treaba mea sa intreb asta,dar i-mi pare rau pentru ca nu sunteti cunoscut si apreciat la adevarata valoare.Si poate s-ar deschide mai mult mintile multor persoane care nu au avut sansa sa stie de dumneavoastra.Oricum vreau sa va spun cu sinceritate ca va consider de departe cel mai bun astrolog de la noi, si pentru ca nu stiu care sunt astrologii de elita ai lumii regret foarte mult ca oamenii nu au sansa sa se bucure de capacitatile dumneavoastra.Sunt sigura ca stiti ce faceti si ca intelegeti ca mesajul meu este unul de admiratie.Va multumesc!Va multumim!

 2. Ina,
  eu ma simt iubit si apreciat, chiar mai mult decat ma astept. Eu nu-mi doresc mai mult, nu caut mai mult si deci nu fac nimic pentru mai mult in directia publicitatii. Eu ma simt implinit cu viata mea, nu-mi lipseste nimic si tocmai de aceea ma straduiesc atat cat ma tin puterile sa ofer cat de mult pot eu si nu doar aici pe blog sau in alta parte pe mediul virtual, ci in general, pentru ca am diverse preocupari, colaborari sau proiecte. Ceea ce fac nu este o intamplare si nici efectul unor complicatii comportamentale. Am un motiv foarte serios pentru care vreau ca lucrurile sa ramana in aceasta albie si chiar daca multe ma trag spre social, am o disciplina severa care ma protejeaza.
  In 2005 cand am pornit pe acest drum (forum, site etc… pentru ca de astrologie ma ocupam cu mult inainte de aceasta data), am fost acuzat ca nu pot reusi singur. Iata ca s-au inselat si se vede asta chiar daca prin ceea ce fac nu am urmarit sa demonstrez ca se poate, ci mi-am urmat drumul, Calea. Eu sunt un om simplu si asa voi ramane.
  Eu va multumesc tuturor pentru ca simtiti romaneste si prin asta deveniti luminosi la suflet, iar cei care ma cunosc de aproape inteleg bine ceea ce spun prin asta.
  Nu pot rezona cu titlurile acestea de „cel mai bun”, dar mi-ar placea ca atunci cand sunt atribuite sa se faca de fapt referire nu la anumite performante, ci la responsabilitate. Noi cei care practicam astrologia trebuie, inaintea celor care sunt doar consumatori de astrologie, sa fim responsabili. Astrologia nu este compatibila cu aceste criterii de performanta. Ea este o stiinta a sufletului, iar sufletul isi moduleaza valorile dupa alte etaloane.

  Iti multumesc pentru cuvintele frumoase …

 3. Ina spune:

  Nu numai ca v-ati descurcat ci chiar a-ti facut performanta.Si nu numai in ceea ce priveste responsabilitatea.Atitudinea dumneavoastra este un exemplu pentru noi,modestia dumneavoastra ne pune tot timpul pe ganduri facandu-ne si pe noi sa devenim responsabili si reamintindu-ne tot timpul ca exista multe altele importante in afara materialului.Si personal ma bucur ca cineva a incercat sa va descurajeze pentru ca asta va determinat sa aduceti la lumina adevaratul dumneavoastra potential.Va doresc zile frumoase si senine,multa putere si lumina!

 4. Corina spune:

  Minunile nu se discuta, se traiesc…

 5. Astrov spune:

  Stimate Domnule Coşer, va multumesc pentru ca existati si va multumesc pentru aceste analize in fata carora raman fara cuvinte !

 6. maria spune:

  domnule COSER in data de 05 .05.2011 am suferit o interventie chirurgicala de colecist am trecut cu bine acum sunt in recuperare,dar ma framinta cifra 5.la ora 5 dupa amiaza am fost operata,am 55 ani.sunt 5 de cinci.imi puteti face astrograma ?va multumesc.

 7. maria spune:

  maria ,sunt nascuta in 03/09/1955 ora 11-00 tarnaveni jud mures

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.