9 – 15 ianuarie 2017

9 – 15 ianuarie 2017 este săptămâna surprizelor plăcute care nu durează și a nevoii de bine formulată corect. Acest interval este unul de mare mobilitate pentru oamenii îndrăzneți care se așteaptă la mari schimbări în anul 2017 și cred că acestea se produc încă de pe acum. Luna ianuarie face doar trecerea între ceea ce s-a consumat în tenebrosul an 2016 și între ceea ce vom parcurge de-a lungul acestui an. Asta înseamnă că momentul de acum ar trebui să primească mai multă atenție prin valențele personale, nu prin cele colective. Sunt însă unele, care se vor consuma de luni până joi, ce ne vor smulge atenția din zona personală, din dimensiunea privată, orientând-o forțat către zona publică. De altfel, având în vedere că nicio acțiune nu este săvârșită fără să aibă la bază o cauză, ne gândim că toată această atracție către zona publică nu reprezintă decât dorințe împlinite pe care individul le-a formulat în orb de-a lungul lui 2016. Acum aceste dorințe se împlinesc tardiv, ba chiar încurcă pentru că nu este de bun augur să renunțăm acum la proiectele personale pentru zona publică. De aceea surprizele neplăcute de acum nu durează pentru că ele plutesc, nu sunt ancorate, nu se bazează pe ceva concret. Apoi, din parte a doua devizei aplicată acestei săptămâni, chiar și acolo unde zona personală este puțin abandonată, este necesar ca o nevoie să fie formulată clar. Chiar dacă nu putem face ceva în mod concret în această săptămână din diverse motive, mai mult sau mai puțin subiective, este de o necesitate urgentă să ne formulăm clar ceea ce ar fi trebuit să facem.
Apoi, la capitolul evenimente, această săptămână aduce ideea de dreptate într-o zonă foarte periculoasă. Din fericire, elementele bune nu se vor amesteca nici între ele, dar nici cu cele rele, ci va exista o competiție pentru a se evidenția elementul cel mai puternic și cel mai solid. Din capul locului, 12 ianuarie este cea mai intensă zi a acestei săptămâni. Nu doar că la momentul respectiv se va împlini Luna plină, ci și pentru că aceasta va amplifica două direcții, una pozitivă și una negativă, susținute de careul Soare-Jupiter și, respectiv, conjuncția Venus-Neptun, ca două forțe aflate în competiție. Este nevoie să ne pregătim din timp pentru momentul acesta pentru că pe 12 ianuarie se consumă evenimentele care merită atenție din această săptămână. Toate celelalte, localizate pe zona publică, sunt praf în ochi, prea mult zgomot pentru nimic.
O altă componentă care trebuie consemnată este cea legată de pregătirea pe care fiecare individul trebuie să o facă în vederea parcurgerii celui mai important eveniment astral programat la începutul anului: trecerea Lunii negre pe zodia Săgetător de pe 14 februarie. Curățarea de viciu, desprinderea de promisiuni false, renunțarea la luptă inutilă, adică desprinderea de obiceiurile anului 2016 începe de miercuri, 11 ianuarie. Rigiditatea nu ne ajută în această săptămână, dar ea va fi preferată pentru că există în toate cele șapte zile riscul de a confunda curajul cu încrâncenarea.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu visa la o viață mai bună prin abstract, ci prin concret. Dacă prin acest vis planul concret se dovedește a fi incapabil să ofere resursele necesare pentru împlinirea sa, să avem sinceritatea necesară față de sine să diminuam efortul, activitățile, aspirațiile. A ne menține într-un plan concret bun, cu modestia practică necesară, este mult mai corect decât să visăm în abstract la realizări care nu vor fi atinse niciodată.

Inteligență. Exces de putere. Controlul este abordat într-un mod mult mai strict. Tendința de a căuta succesul. Jumătățile de măsură nu mai sunt plăcute. Continuitate. Intransigență. Este favorizat binele cuiva. Sinceritate. Responsabilitate. Atitudine față de risipă. Convingerile celorlalți sunt respectate mai mult.

Încă din noaptea de duminică spre luni Luna trece pe zodia Gemeni și îi încurajează pe oameni să vorbească frumos, să fie deschiși la opiniile celorlalți, să fie agreabili și să ia lucrurile în ușor, nu în grav, nu în derâdere așa cum am văzut că s-a putut întâmpla în ultima vreme. Pentru că Luna se află acum pe zodia Gemeni mulți vor putea să se exprime mai ușor, adică ideile să fie prezentate față de ceilalți într-un mod mult mai atractiv. Din nefericire, primul sector de tranzit al Lunii prin zodia Gemeni înseamnă și împlinirea careului cu Axa Dragonului. În continuare pe zodia Pești există un marcaj, acolo unde există și Coada Dragonului, dar, vom vedea, lucrul acesta se va menține doar până la finalul lunii aprilie, când se va produce trecerea acestei axe pe o altă poziție. Acum, când Luna se află într-o relație proastă cu Axa Dragonului, iar Jupiter trebuie să împlinească sextilul cu Junon avem impresia că trebuie să facem în așa fel încât să favorizăm binele cuiva. Din această cauză ziua de 9 ianuarie este supusă unei tensiuni teribile. Încă nu ne-am împlinit multe din cele pe care ni le-am programat la începutul anului că a și venit momentul să ne ocupăm de ceilalți. Unii sunt de-a dreptul exasperat de faptul că anul 2017, prin faptul că este un interval al sintezelor, îi îndeamnă către a se face utili celor din jur sau comunității. Debutul acestei nemulțumiri pornește chiar de acum, din 9 ianuarie. Deopotrivă, această nemulțumire arată și că este pentru prima dată anul acesta când oamenii privesc cu responsabilitate o problemă care nu mai poate fi amânată. De aici se poate înțelege că stagnarea este dureroasă, dar nu periculoasă, că ea aduce o întârziere ușoară în planurile personale, dar ne atrage atenția asupra lucrurilor bune care se întâmplă pe zona publică.
Așadar, avem ocazia acum prin ceea ce gândim și facem, să nu mai fim atât de risipitori, să fim interesați ca succesul pe care-l căutăm să nu fie obținut pe seama celorlalți ori împotriva lor.
Prin urmare, 9 ianuarie ne îndeamnă să mobilizăm acele resurse prin intermediul cărora să obținem un control strict asupra a ceea ce dorim, nu neapărat un control confortabil sau plăcut. Eficiența are însă un gust amar și ceea ce suntem pe punctul de a obține prin acțiunile de acum doare, nemulțumește, sperie. Debutul săptămânii se face într-un ton subiectiv, cu prea multe griji față de ziua de mâine, ca și cum oamenii nu mai sunt în stare să se bucure de ceea ce au acum pentru că asemănarea cu ceea ce s-a terminat repede le spune că nici acestea nu vor dura. De aici înțelegem că durerea cea mai mare a zilei de 9 ianuarie vine din prejudecată, vine din ușurința cu care ne facem rău singuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a alege binele cel mai mic pentru că doar folosindu-ne de el putem înclina balanța răului care este plin de sine și care trebuie să ne convingă că este puternic prin volum, prin număr. Binele cel mic este acum buturuga cea mică dispusă să facă o mare figură.

Tristețe. Relațiile devin restrictive. Patimile sunt abordate cu nonconformism. Se dovedește talent organizatoric. Oamenii își acordă circumstanțe atenuante. Optimismul este limitat. Convingerile eronate alimentează complexul de inferioritate. Viciu. Se descrie un tablou simptomatic. Psihologia comportamentală este importantă. Se renunțe la tinerețe. Compromis. Se dă lecții.

Careul Soarelui cu Uranus aduce un moment de tristețe pe un fond care este deja declarat ca fiind încărcat de tensiune ori dureros. Asta înseamnă că adăugăm la o problemă cunoscută o problemă nouă, una legată de o opinie sau legată de neputința de a înțelege un context, o situație, o persoană. Pe 10 ianuarie descoperim o persoană falsă și nu se întâmplă lucrul acesta pentru că am avea dintr-odată o putere specială, pentru că putem aprofunda foarte mult sau avem dintr-odată o capacitate de sinteză ieșită din comun. Încă nu am reușit să ne integrăm perfect în vibrația acestui an al sintezelor, dar putem spune că beneficiem de primele raze care ne duc în direcția aceasta. Deconspirarea de care beneficiem în această a doua zi a săptămânii ne oferă bucuria că nu suntem singurii care suferă, nu suntem singurii frământați de lipsuri, de tristețe, de dezacorduri. Apoi, relația aceasta proastă pe care Soarele și Uranus o împlinesc aduce și aprofundarea gândurilor de îndoială față de proiectele personale. Se întâmplă lucrul acesta pentru că această relație dintre Soare și Uranus este doar un braț al careului în T pe semne cardinale ce are Soarele ca focar. Dar nu putem judeca această situație fără să luăm în considerare că foarte aproape de Soare se află planeta Pluton și că aceasta, împreună cu Soarele, participă la desenarea unei configurații numită nicovală. Există o mare presiune care vine din îndoiala personală, din îndoiala de grup sau din plăcerea de a observa defectele celorlalți, de a le discuta, de a le exagera. Din această cauză mulți se vor simți îndreptățiți să își depășească atribuțiile, să intre în intimitatea celuilalt, să îi facă o observație, să-l oprească dintr-un demers, să îi încurce planurile. De aceea, omul care dorește să fie bun în această zi va porni în această demonstrație de forță de la identificarea caracterului distructiv. Având puterea să vadă răul în față va fi mai încrezător că nevoile sale nu sunt cu nimic mai prejos sau mai presus decât ale celorlalți, că problemele pe care le are fac parte dintr-o gamă de probleme specifice grupului în care s-a integrat.
Prin urmare, 10 ianuarie, ultima zi a primei decade a lunii ianuarie, ne pregătește pentru a înțelege cum anume trebuie să fim ca să avem parte de surprize plăcute, care este puterea pe care trebuie să o folosim pentru a ne înțelege mai bine cu cei din jur, pentru a fi mai puternici și pentru a nu ne pierde optimismul doar pentru că dăm de probleme care par mai mari decât cele din anul anterior. Problemele de acum sunt, în mare parte, asemănătoare celor pe care le-am parcurs pe finalul anului anterior. În plus, deoarece caracterul întunecat al anului anterior se disipă, avantajul major de acum vine prin faptul că ne sunt mult mai clare. Claritatea ne ajută mult să găsim soluțiile pe care le-am avut dintotdeauna aproape, dar nu le-am văzut sau nu am avut curajul să le punem în aplicare. Acum tensiunile ne motivează, ne arată că pe lângă defecte sau vicii mai avem și calități sau abilități speciale și din această combinație ieșim victorioși. Există în continuare o atracție către minciună, către acea minciună care întârzie proiectele sau îi zăpăcește pe oameni, dar semnul avantajului este clar, viu, prezent.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a spune adevărul. Dacă ni se pare ca adevărul pe care am dori să îl spunem sau care ne este cerut este prea dur, atunci să-l gândim chiar dacă nu îl putem spune. A fi în această zonă a adevărului înseamnă a respecta claritatea.

Durere. Convingerile eronate fac trimitere la progres. Vorbele nu mai au atât de multă importanță. Cinism. Tentativă eșuată. Demersuri complicate. Lipsa de echilibru. Atracție către un bine ciudat. Afacerile sunt compromise. Valorile materiale devin importante prin asociere. Convingeri complicate. Se minte frumos. Vorbele nu mai au atât de multă importanță. Patimă. Obstacol. Duritate. Reputația este construită pentru a fi distrusă.

În noaptea de marți spre miercuri Luna va intra pe domiciliu, adică pe zodia Rac și pentru că în momentul acesta va face o combinație interesantă cu unghiurile frumoase care se împlinesc acum, toate pozitive, vom avea impresia că problemele s-au rezolvat. Pentru o scurtă perioadă de timp vom renunța la gândul suspicios, la demersurile complicate, la ceea ce ne sperie pentru a acorda o importanță mult mai bună lucrurilor frumoase, relațiilor constructive, avantajelor.
Marele avantaj al acestei zile vine din faptul că vom avea curajul să producem o schimbare. Este prima dată anul acesta când schimbarea pe care o facem este foarte mare sau categorică, iar efectele nu vor întârzia să apară. Astfel, pe 11 ianuarie vom fi în consonanță perfectă cu a doua parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni care se referă la o nevoie formulată în mod corect. Din ecuația astrală aferentă zilei de 11 ianuarie înțelegem că această formulare produce efecte, dar de ele ne vom bucura puțin mai încolo. Relația bună pe care Marte și Pluton o împlinesc acum arată că la baza acestor impulsuri stă asocierile de bun augur, curajul, nevoia de a ne face remarcați prin fapte bune, prin calități, prin putere constructivă. Tipul inferior va confunda îndrăzneala cu curajul și se va adânci și mai mult în confuzie alegând din tot ceea ce ar trebui să facă acum ceea ce îi hrănește o plăcere. Prin conjunctura astrală de acum plăcerile nu durează, de aceea persoanele indicate nu se vor putea bucura de avantaje pe termen lung, ci doar de efecte de moment. Acestor persoane reputația le va fi afectată de propriile erori, de propria lăcomie, de propriile confuzii. Aceste defecte de caracter cer să fie vindecate, încadrate într-un context în care să se vindece singure, puse în fața unei oglinzi sau în fața idealurilor ambițioase pentru a vedea dacă rezistă sau nu. Trecerea Lunii pe primul sector de tranzit al zodiei Rac implică și medierea tendinței Nodurilor, adică aceste noi sentimente de lumina, seriozitate, curățenie, această nouă sensibilitate, aceste noi direcții nu sunt ipostaze de moment, ci o oportunitate aparte cu care vom lucra mult timp de acum încolo. Strict referindu-ne la această perioadă, sentimentele pe care le avem acum, trăirile care ni se par de actualitate ne spun că au o durabilitate de maxim două luni. În realitate, dacă ne menținem în această zonă a binelui, a înțelegerilor, a nonviolenței, ele au o durabilitate mult mai mare.
Prin urmare, 11 ianuarie este o zi în care ne descoperim care ne sunt convingerile. Preocupările acestei zile au o ambivalență foarte interesantă. Pe de o parte, ne arată unde ne situăm, care este fondul pe care îl vom folosi de acum și până în mijlocul lunii martie, iar, de partea cealaltă, ne încurajează să renunțăm la instrumentele dure pe care le-am folosit pe finalul anului anterior cu scopul de a ne apăra. Deocamdată nu avem de ce să ne apărăm, nu avem împotriva cui să ne declarăm. Răul acestei zile nu poate veni decât din atracția către plăcere cu care înlocuim atracția către bucurii profunde, către curaj. Ne vom da seama că faptele pe care le vom face sunt durabile dacă vom aprecia că dincolo de simțuri există ceva și, nu doar atât, putem identifica o calitate care ni se pare mai importantă, o faptă pe care să nu o uităm și despre care să avem, cel puțin două luni de zile, doar cuvinte de laudă. Dacă doar ne simțim bine și atât, avantajul zilei de 11 ianuarie nu va dura.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face din convingerile personale opinii foarte simple de viață, de interacțiune, de aspirații. Omul care trăiește simplu, nu este sărac, ci bogat în simplități esențiale.

Se discută despre eșec. Se pierde un drept. Aspirații irosite. Binele personal trebuie să fie mai important decât succesul colectiv. Viața trece prin crize. Prea multă intensitate. Valorile personale răstoarnă valorile colective. Ingeniozitate. Pericol. Există posibilitatea de a depăși un obstacol. Se cristalizează un bun. Depășire prin înțelegere. Visul este înțeles mult mai ușor. Sentimentele nu mai sunt atât de complicate. Întâmplări neașteptate. Rezistență la efort. Compensare prin dragoste. Sacrificiul devine esențial pentru sănătate și relații echilibrate.

Mijlocul săptămânii aduce un moment de tensiune pe care-l vom traduce ca un mare dezavantaj. Unghiurile care se împlinesc acum au fost în mare parte active și în celelalte zile ale săptămânii, nu ne întâlnim cu ele pentru prima dată acum. Particularitatea zilei de 12 ianuarie, din perspectiva acestor unghiuri pe care le recunoaștem și în ecuațiile celorlalte zile, este dată de o confirmare. Pe 12 ianuarie se confirma ceea ce am bănuit încă din săptămâna anterioară, referitor la un abuz, o faptă proastă ascunsă, o faptă rea făcută intenționat. Luna plină, prin intensitatea sa, le scoate pe acestea la lumină, le extrage din zona visului sau din partea întunecată și le face accesibile oricui. Dacă până acum am greșit atunci vom fi judecați de ceilalți, ne vom judeca singuri, adică vom fi acuzatori la adresa celorlalți, la adresa faptelor lor și reticenți față de împlinirile la care acestea fac referire. Dacă am făcut fapte bune atunci ziua va fi frumoasă, tocmai pentru că ne vom situa pe conjuncția Venus-Neptun, adică vor veni spre noi aprecieri, multe dintre ele copleșitoare. Ca o consecință a acestui bine, și noi, cei care am fost buni, vom îndrepta spre ceilalți gânduri frumoase, aprecieri obiective, încurajări.
În toată această ecuație dominată de balans, de lupta dintre bine și rău, de această competiție între calități și defecte, Mercur se întoarce pe zodia Capricorn. Toată această dispută între bine și rău, între sensibilitate și închistare, este dusă cu scopul de a rezista la efort, de a avea elemente concrete pe care să ne bazăm în demersurile care nu sunt specifice doar acestei săptămâni, nici măcar lunii ianuarie, ci depășesc în amploare și profunzime perioada aceasta. Întoarcere lui Mercur pe zodia Capricorn îi încurajează pe oameni să se gândească la viață în alt mod, să fie mult mai responsabili, să-și recunoască greșelile pe care le-au făcut și chiar dacă în această etapă nu o vor face la adresa celorlalți, măcar să le recunoască față de ei înșiși. Se întâmplă lucrul acesta pentru că Mercur abia intrat în această zodie mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului. Totul este foarte intens dacă seamănă cu ceva din trecut, este foarte dureros dacă este legat de conflictele anului 2016, este foarte neplăcut dacă se adresează unor episoade sociale care au debutat cu anul 2008, când Pluton a intrat în această zodie și a trecut pe acolo pe unde trece acum Mercur. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori de previziuni astrale, știm că durerea și neplăcerile momentului sunt acum mai vii doar pentru că ni se pare că încercăm să rezolvăm probleme ale trecutului pentru prima dată, doar pentru că avem impresia că așa cum procedăm acum nu am mai făcut niciodată. Dacă avem suficient de multă tărie de caracter încât să trecem peste surprinderea aceasta, vom vedea că drumul devine din ce în ce mai accesibil cu fiecare pas pe care-l facem.
Prin urmare, 12 ianuarie este o zi intensă. Apar scântei, conflicte deschise, se face apel la forțe auxiliare și apar și amenințări ciudate. Apoi, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, nota aceasta conflictuală are și un plus de ingeniozitate ceea ce va face pericolul și mai mare. Dar nu despre asta este vorba pe 12 ianuarie. Începutul acesta trist arată locul în care ne aflăm, vulcanul încins în care ne-am trezit la începutul acestui an și din care trebuie să ieșim. Dacă am ajuns acolo pentru că am dorit să ajutăm pe cineva, faptele bune vor fi lăudate. Dacă suntem acolo pentru că așa am vrut, viața ne-a dat o palma, am fost pedepsiți sau am meritat să fim acolo după gândurile și faptele personale, atunci ziua de 12 ianuarie va fi acuzatoare la adresa destinului personal, dar admirativă la adresa celorlalți. Totul este foarte intens pe 12 ianuarie și, cei care vor consulta din timp aceste previziuni, au nevoie să se pregătească pentru momentul de față, să nu-și consume toate rezervele în conflicte sau bucurii inutile presărate, ca tentații, în primele trei zile ale acestei săptămâni. Adevărata intensitate a săptămânii se va consuma pe 12 ianuarie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta căldura sentimentului pentru a vedea cât de departe suntem de împlinirile frumoase pe care ni le dorim.

Atenție. Căldură. Se discută despre o greșeală. Consecvență. Echilibrul este analizat greșit. Atracție către lucruri care vorbesc despre putere. Viața mondenă devine importantă. Analizele duc la risipă.

În noaptea de joi spre vineri Luna va intra pe zodia Leu și va aduce în centrul atenției o problemă de susținere, de toleranță, de sensibilitate. Aceste elemente sunt raportate la ceea ce poate să facă individul, la ceea ce-și poate obține prin efort propriu, fără a fi acuzat și fără să se simtă cumva constrânsă să facă demonstrații de forță ori să procedeze într-un anumit fel. Cu toate acestea, nu poate fi vorba pe 13 ianuarie de libertate de expresie, ci mai curând de un drept pe care individul dorește să și-l ofere lui însuși. Fie că este vorba despre adaptarea programului de lucru pentru ca relaxarea să fie respectată, fie că activitățile obișnuite sunt făcute cu mai multă implicare, rezultatul este unul plăcut.
În realitate, ceea ce se întâmplă pe 13 ianuarie vine mai curând să confirme impulsurile pe care le-am avut în zilele anterioare și, din prea mult dinamism, din prea multă zăpăceală ori din prea multe sarcini pe care ar fi trebuit să le împlinim într-un timp foarte scurt, nu le-am observat. Dintre acestea, faptul că Mercur mediază tendința Nodurilor înseamnă pentru oameni adâncirea într-un proces de analiză care pornește și ajunge la instrumente concrete. În toată această ecuație confirmarea gândurilor și observațiilor este realizată de evenimentele sociale. Ceea ce vedem că se întâmplă la alții devine o concluzie referitoare la un traseu. În cuvinte mai simple, dacă vom face ca alții ni se va întâmpla așa cum li se întâmplă lor acum și vedem.
Prin urmare, 13 ianuarie este ziua când echilibrul poate fi interpretat greșit. Ceea ce vedem nu este totul foarte bun, ci doar un fragment dintr-un rezultat mult mai mare la care nu am ajuns încă. Asta înseamnă că mult mai câștigat va fi astăzi cel care va discuta despre o greșeală decât să o evalueze prin prejudecăți, prin etichete, decât să creadă că tot ceea ce vede este tot ceea ce se poate vedea.
Cu toate acestea, se poate remarca pe 13 ianuarie că anumite condiționări lipsesc ori sunt mai slabe în intensitate, ceea ce ne poate oferi libertatea de a ne face programul după bunul plac sau de a-l schimba.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne schimba programul de lucru pentru a ne înnobila preocupările, nu pentru a pierde timpul de pomană. Momentul acesta aduce o relaxare a puterii, nu alegerea unor preocupări care să o anuleze.

Tranziție. Puterile sunt accesibile oricui. Curentul epocii aduce confuzii. Împrejurările sunt dubioase. Întâmplările sunt greu de elucidat. Adevărurile ies la iveală. Există o înțelepciune care se amestecă cu viciul. Aspirații complicate. Se rectifică o direcție.

Relațiile bune pe care Luna le are cu planetele de pe zodiile de foc arată că suntem într-un moment de mare deschidere, că avem capacitate de sinteză, putere de observație, dar, în plus, avem și o intuiție foarte bună. Cu toate acestea, nu se poate stabili prin această prezentare cu caracter general dacă perspectiva evenimentelor a ceea ce observăm sau intuim în momentul de față este una foarte mare. Din analizele pe decade știm că evenimentele merg până cel mai târziu spre mijlocul lunii martie. Așadar, nu ar trebui să îndrăznim atât de mult cu mintea și să ducem evenimentele mai departe de acest reper pentru că asta implică apelul la un fond de rezervă. Cine îl are își poate permite. Cine nu, să aștepte un alt moment.
Dar pentru că o mare parte din zi Luna se va afla în careu cu Luna neagră există îndoială care îi va face pe oameni să se gândească de mai multe ori în special în situațiile care sunt deja clare, care au fost lămurite. Din această cauză întâmplările sunt greu de elucidat, iar evenimentele abstracte sunt abordate cu o ușurință fantastică. Mulți nu vor înțelege prea multe lucruri despre ceea ce înseamnă 14 ianuarie pentru că multe din aceste evenimente se adresează propriei evoluții, propriul destin, schimbărilor personale. Și, așa cum știm că se întâmplă de regulă, atunci când individul nu se poate ocupa de el însuși, se preocupă de alții. În consecință, 14 ianuarie pentru oameni slabi și neputincioși devine o zi de bârfă, de instigare la revoltă, de exprimare a nemulțumirilor în public, de eliberare a unor frustrări pentru care era pregătit un alt timp. Având în vedere că și momentul acesta, ca multe altele aferente celei de-a doua decade a lunii ianuarie, face trimitere către mijlocul lunii februarie, când Luna neagră intră pe zodia Săgetător, comportamentul acesta mai puțin corect poate deveni un profesor foarte bun referitor la faptele pe care le vom face în perioada februarie-noiembrie 2017. Din fericire, acestea sunt acum mai mult de natură să ne informeze, decât să ne pedepsească.
Prin urmare, 14 ianuarie devine o zi de informare. Ceea ce este puternic va crește prin calitatea pe care o conține, iar ceea ce este slab se va adânci și mai mult în instrumentele specifice nivelului. Un om curat și puternic nu va avea confuzii, ci simple îndoieli care îl vor face să treacă de mai multe ori peste o informație, peste o situație, să facă verificări suplimentare deși nu este necesar. Un om slab, inferior, observând că nu se poate ocupa de sine, se va preocupa de ceea ce se întâmplă cu alții. Va bârfi mult, va împărtăși din secretele celorlalți, va critica nejustificat sau va ironiza cu titlu gratuit activitatea unui om corect. Apoi, este ușor de dedus, că pentru tipul acesta inferior, prin răutățile gratuite pe care le afișează acum, că următoarele două luni vor veni cu și mai multă anxietate. Poate momentul acesta clevetirile la care se dedau nu li se par periculoase. În următoarele două luni vor deveni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi stabili. Cine este stabil prin bine își conservă puterea, cine este stabil pe nivelul inferior la care a ajuns se protejează de un rău și mai mare.

Prea multă rigiditate. Combinații ciudate. Se caută onorul. Nevoie de maturitate. Atingerea unui rezultat important. Oamenii văd foarte departe. Soluțiile pe termen lung pot fi aplicate corect. Probleme legate de independență. Entuziasm. O dependență puternică este criticată.

Luna se află acum în conjuncție cu Capul Dragonului și va declanșa, începând cu a doua parte a zilei, un nou ciclu draconitic. În consecință, începând cu 15 ianuarie timp de aproximativ patru săptămâni vom gândi că valorile cele mai importante pentru care trebuie să lucrăm sunt cele sufletești. Dar până să ajungem la această concluzie va trebui să stabilim în ce domeniu suntem foarte rigizi, unde avem nevoie de maturitate, dar mai ales care sunt domeniile care cer profunzime, care ne invită să vedem foarte departe.
Schema aceasta care este definită de conjuncția Lunii cu Capul Dragonului face apel la idei aparte, la o judecată matură, la combinațiile care apar din multiplele conexiuni pe care le poate face un om ce dispune de o asemenea gândire. Dar, așa cum am văzut și în zilele anterioare, momentul acesta nu ne vorbește despre o stabilizare în vederea unui salt, nu ne deschide noi orizonturi, ci ne arată prima etapă dintr-un demers care se continuă. Această primă etapă se referă la primele rezultate pe care le obținem lucrând cu inima curată, cu puteri personale, fără o susținere din exterior. Abia acum constatăm dacă moralitatea a avut un rol important în dimensiunea gândirii personale, dacă ideile pe care le-am avut până acum și pentru implementarea cărora am consumat mult din energia personală sunt de actualitate sau nu. Cert este că din acest proces de analiză trebuie să se desprindă și viciile cele mai periculoase care ar putea să ne compromită performanța într-un domeniu în perioada februarie-noiembrie 2017. Deocamdată vedem care este pericolul, deci avem posibilitatea să mai facem anumite schimbări până în mijlocul lunii februarie.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne avertizează, altfel decât celelalte zile, că pericolul este foarte aproape. Nu ne spune în mod concret dacă acest pericol vine din zona sănătății sau din relațiile sociale. Ne spune însă că zona din care va apărea este cea mai săracă în moralitate. În felul acesta, fiecare individ, după puterea pe care o are sau după disponibilitatea pe care consideră că trebuie să o arate acum, va observa ceea ce îi va fi util în următoarele două luni. Schimbarea elementelor negative pe care le observă acum mai poate fi făcută doar până la mijlocul lunii februarie, când Luna neagră va intra pe zodia Săgetător. Cu toate acestea, aspectul dificil al acestor direcții se va acutiza în a treia decadă a lunii ianuarie pentru că acel interval lucrează cu o perspectivă mult mai îndrăzneață a evenimentelor, fără să facă referire la acest proces de pregătire în vederea purificării de păcat. Ultima decadă a lunii ianuarie face trimitere la alte directive, dar nu mulți vor fi aceea care vor putea să separe purificarea ascendentă care începe încă de pe acum de prioritățile de atunci.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne stabili obiective prea îndrăznețe. Obiectivele îndrăznețe vor fi mari consumatoare de resurse. Dacă ne preocupăm să fim foarte pregătiți pentru obiective mai puțin îndrăznețe consolidăm baza pe care se pot sprijini alte proiecte, alte idealuri, poate chiar consolidarea acestora.

3 thoughts on “9 – 15 ianuarie 2017

  1. adi dragos spune:

    mulțam fain și un an n_ou cu spor în ttoate bune !

  2. adi dragos spune:

    încântarea e dificil de pus în alte cuvinte, deci, doar mulțumesc pentru arta întâlnită aici…

  3. Auu… 🙂
    Mulțumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.