16 – 22 ianuarie 2017

16 – 22 ianuarie 2017 este săptămâna condițiilor impuse celui slab pentru reușita celui puternic și a relaxării autoimpuse. Din perspectiva autocunoașterii intervalul acesta este unul foarte bun, foarte generos și foarte plăcut. Din perspectiva omului care cere recompense doar pentru că se așteaptă să le și primească ori crede că i se cuvin va fi o săptămână foarte încărcată, obositoare cu multe evenimente enervante, cu schimbări de direcție.
În prima zi a săptămânii Soarele se va afla într-o relație bună cu Luna neagră, arătând că răul poate avea și înfățișări plăcute, mesaje tendențioase care îi întorc pe oameni din drum pentru că pot fi spuse cu zâmbetul pe buze, pot fi strecurate în observații lipsite de conținut care să nu aibă statut de avertizare, să nu folosească la nimic, să demotiveze, să reducă voința de a merge mai departe sau de a înfăptui ceva constructiv pentru destinul propriu. Recomandările pline de lapte și miere, practicate de falșii profeți, sunt doar câteva din schemele care nu bruschează prin adevăr, prin mesajele simplificate, prin descrierile abundente, ci anulează voința de a acționa sub pretextul că nimic rău nu se întâmplă, iar pentru bine nu trebuie să faci nimic, nu trebuie să muncești, ci doar să-l lași să vină. Această componentă se va regăsi în multe din zilele acestei săptămâni însă diferit. Pe 17 ianuarie, când Marte va trece prin conjuncția cu Chiron, apoi pe 19 ianuarie, când Marte împreună cu Chiron se vor afla într-un careu cu Saturn, schemele acestea se vor preschimba în funcție de necesitatea momentului. În mare parte, condițiile impuse celui slab vin în această săptămână doar pentru a susține o putere abuzivă, o putere falsă, cea care va fi vizibilă și în săptămânile următoare, în special până în mijlocul lunii februarie. Cu alte cuvinte, indiferent care este motivația, în această săptămână ceea ce ne este impus trebuie să slujească unei puteri, iar puterea tocmai pentru că dorește să se facă remarcată în această perioadă confuză, nu este una bună.
Pentru a scăpa de toată această presiune, omul matur, cel care a fost întotdeauna atent asupra faptelor sale, care nu s-a lăsat intimidat că uneori viața este grea sau binele are picioare scurte, deci este o minciună îmbrăcată în alte haine, va considera, în special în a doua parte a săptămânii, din seara zilei de 19 ianuarie, când Soarele intra pe zodia Vărsător, că are nevoie de o relaxare. Având în vedere că întreaga situație duce către o ușoară dezordine, relaxarea nu va veni de la sine, adică nu va fi suficient să se hotărască, ci va trebui să fie aplicată printr-un efort de voință.
Avem nevoie în această săptămână să conștientizăm că pașii pe drumul cel bun sunt mici. Cine este lacom va cădea în capcana dorinței de putere și va urmări să se facă remarcat prin ceva, prin viteza de lucru, prin informații, prin dominare. Din nefericire, va face lucrul acesta pe seama celui care nu dorește deocamdată să participe la această competiție, care este slab în general sau slab conjunctural. Binele în această săptămână învinge ca în dictonul: „Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!”.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne folosi de putere dacă ea nu este împărțită. Puterea care este împărțită nu va fi niciodată impusă celor slabi, adjudecată pe seama lor sau folosită pentru a da un exemplu. Puterea împărțită este susținută în această săptămână pe liniștea de a fi, nu pe disperarea de a demonstra că suntem într-un anumit fel.

Rezervă ciudată. Se descoperă un factor de corecție. Provocare. Abuzurile sunt discutate altfel. Regretele sunt analizate altfel. Mișcare importantă. Se traversează o perioadă grea. Gândirea negativistă trebuie eliminată. Se face apel la principii. Viața ne învață multe despre atenție. Cunoaștere prin durere.

Soarele și Luna neagră se vor afla acum într-o relație bună, însă Luna, trecând prin zodia Fecioară, va trebui să împlinească patru opoziții, cu Neptun, Venus, Marte și respectiv Chiron. Asta înseamnă că semnele pozitive pe care le primim din partea unghiului bun Soare-Luna neagră susține o gândire negativistă, anunță că trecem printr-o perioadă grea, trecem printr-un interval când se discută mult despre impuneri, despre norocul la care nu am ajuns și despre relaxarea pe care trebuie să ne-o impunem pentru că altfel nu ne vom liniști.
Cu toate acestea, relația bună pe care Luna o are cu Pluton și care îi da acesteia privilegiul de a media tot ceea ce există într-o relație încordată pe axa Fecioară-Pești, arată că în complicațiile cele mai mari găsim o soluție, în aglomerație ne descoperim liniștea, în indecizie vedem că lucrurile sunt deja așezate. În felul acesta, se poate stabili că 16 ianuarie definește cel mai bine această trăsătură a săptămânii care se referă la condițiile impuse celui slab. În plus, cel slab va trebui să se bucure că este băgat în seamă, că este implicat într-un proces social, adică i se permite să protesteze, să își apere punctul de vedere, să își dezvăluie propria versiune.
Având în vedere că această aglomerare de pe zodia Pești face trimitere la viziunea de ansamblu, debutul săptămânii ne atrage atenția asupra a ceea ce s-a tot întâmplat în mod repetat de-a lungul timpului, în ultimii 8 ani. Știm ca la începutul anului 2008 Pluton a intrat pe zodia Capricorn și de atunci suntem încercați pe acest spirit practic. Fiecare, în funcție de interes, disponibilitate sau de nivel, va selecta din 2008 încoace acele episoade pe care le consideră repetitive și despre care tot timpul a considerat că sunt pietrele de moară. Acele întâmplări care le-au dat bătăi de cap prin repetare sunt la baza gândirii negativiste, aceste episoade i-au dus pe oameni către conflict sau către singurătate, oferindu-le iluzia unui sprijin, nu sprijinul real. Din această perspectivă, 16 ianuarie se transformă într-o zi de protecție, când reducem durerea prin înțelegere și transferăm din putere soluției, nu mecanismului orb, nu iluziei, nu răului în care am învățat, din 2008 încoace, să credem.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton dur, puternic, dar și constructiv. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală își vor da seama că în prezent, prin instrumentele ce le sunt accesibile, la cunoaștere se poate ajunge numai așa, numai prin durere. Este însă un motiv de bucurie pentru că diminuarea durerii, diminuarea problemelor înseamnă și reducerea agresivității, ceea ce ar putea permite celorlalte unghiuri programate a se consuma în celelalte zile ale săptămânii să activeze pe un nivel superior. Cel care este interesat să vadă ce se ascunde în spatele acestor întâmplări va vedea că viața îl învață mai multe despre atenție. Așadar, momentul acesta deține o cheie a succesului, iar aceasta este atenția. Acolo unde nu există atenție presiunea crește de la sine, iar soluțiile se ascund ori devin din ce în ce mai greu de pus în aplicare. Prin atenție negativitatea se reduce, pentru că vom găsi din ce în ce mai puține motive de tristețe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne fixa atenția pe o frustrare. Ceea ce crește prin frustrare va deveni un element care va lupta împotriva propriei bunătăți. Astfel, o simplă frustrare poate declanșa evenimente în cascadă, iar acestea, prin confirmarea lor, să ne convingă să credem în iluzie ca și cum aceasta este adevărul cel mai mare.

Simplitate. Se poate depăși o limită. Acceptarea dreptății celuilalt. Se caută un episod dinamic ce va deveni reprezentativ în adoptarea unui model. Apreciere. Este nevoie de muncă. Puterea. Influențele exterioare sunt dificile. Se profită de bunul cuiva. Aglomerație. Subiectivitatea devine atractivă. Vitalitatea poate scădea considerabil, dar pe seama acestei situații se obține un câștig.

Luna își încheie în mijlocul zilei tranzitul sau prin zodia Fecioară, nu înainte de a împlini câteva unghiuri care să ne aducă din nou în centrul atenției nevoia de simplitate. Această nevoie de simplitate va fi atinsă e alocuri chiar prin constrângere, pentru că ni se va părea că nu mai avem timp, nu mai suntem atât de preocupați de ceea ce se întâmplă în jur sau nu mai răspundem atât de bine la tentațiile care au venit spre noi în prima zi a săptămânii. Dar ar fi prematur să ne gândim că schimbările majore se fac atât de repede. Asta înseamnă că toate aceste modificări de orientare, de discurs sau de preferință se referă doar la o stare de moment. Ceea ce se va impune pe o perioadă mai mare de timp vine ca o provocare în a obține mai mult, în a cere mai mult de la un for superior, de la un colaborator sau de la sine. Conjuncția lui Marte cu Chiron vorbește oamenilor despre ceea ce pot obține dacă se mobilizează, dacă folosesc voința, dacă ies din comoditate.
În mare parte, schema acestei zile, raportată la ansamblul săptămânii, cel care face trimitere la condițiile impuse celui slab pentru reușita celui puternic, aduce un avantaj pe care-l vom regreta mult timp de acum încolo, având în vedere că decada în care este integrată această zi ne atrage atenția asupra lucrurilor bune pe care ar trebui să le facem acum pe finalul tranzitului Lunii negre prin Scorpion. Impulsurile acestea abisale sunt însă greu de controlat și egoismul sau avantajele obținute pe seama celuilalt sunt mult mai atractive decât diminuarea importanței de sine, acceptarea opiniei celuilalt, ajutorul necondiționat. Pe 17 ianuarie ceea ce se vinde ori ceea ce poate fi convertit în bani va fi mult mai atractiv decât ceea ce ajută necondiționat. Conjuncția lui Marte cu Chiron se referă însă la profunzimi care ne-au fost străine până acum, la valori morale ori spirituale la care nu am ajuns pentru că nu am făcut nimic în sensul acesta sau nu am făcut ceea ce trebuie. Cu toate că această subiectivitate va părea foarte atractivă, consecințele ei nu sunt dintre cele mai bune.
Trecerea Lunii pe zodia Balanță în mijlocul zilei și împlinirea careului cu Mercur de pe zodia Capricorn îi ajută pe cei care lucrează cu energia să se detașeze de acest context foarte lipicios, foarte dulce, foarte pătimaș și pot vedea dintr-un alt unghi care sunt gândurile parazitare, ce argumente folosesc pentru a impune propria opinie în defavoarea partenerului de dialog, dar și în defavoarea propriei evoluții. Ar trebui în această zi să ne gândim de mai multe ori dacă ceea ce obținem ușor este cu adevărat util pe viitor. Asta nu înseamnă că trebuie să ne căutăm probleme, să lucrăm cu ceea ce este foarte greu. Înseamnă doar că ar trebui să ne gândim de mai multe ori înainte de a ne însuși foarte ușor și simplu anumite avantaje. Această situație ascunde intenții egoiste și de aceea vom fi înclinați astăzi să ne gândim la consecințe, adică la ce au de suferit alții pentru ceea ce ne face plăcere să facem ori să Deținem.
Prin urmare, 17 ianuarie ne încurajează să facem o demonstrație de putere ori să ne bucurăm că am obținut puterea pentru care am lucrat în anul anterior. Având în vedere că 2016 a fost un an confuz, ciudat, dominat de consum și aglomerație, de epuizare și îngrijorare, succesul de acum care se bazează pe posibilele realizări ale anului anterior nu este de lungă durată și, tocmai pentru că se bazează pe o evaluare subiectivă, este obținut împotriva binelui celuilalt, pe seama altora, prin deposedarea lor.
Avantajul cel mai mare al acestei zile vine din observație. Prin observație înțelegem în ce mecanism suntem integrați, care sunt obiceiurile rele pe care le alimentăm în virtutea inerției, cum ne consumăm ca o lumânare de la o zi la alta și pentru ce. Desigur, o persoană profundă va înțelege că este necesar acest proces de transformare, de combustie, de ardere a impurităților pentru a ajunge la lumină. O asemenea persoană nu se va bucura niciodată dacă în preajma sa va avea avantaje de care se poate folosi în defavoarea altora. Va dori să păstreze echilibrul și pe aceste persoane le vom vedea mult mai clar în a doua parte a zilei, când Luna va intra pe zodia Balanța sau mesajul lor va fi mult mai ușor de văzut, de înțeles și de aplicat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că o persoană responsabilă testează pe sine ceea ce recomandă ca fiind bun.

Activitate intensă. Șoc nervos. Duritate verbală. Regrete. Agresivitate. Se renunță la calm. Epoca este de vină. O tensiune strigă prea tare. Examene. Viitorul sperie.

În tranzitul său prin zodia Balanța, Luna va avea de împlinit acum doar un singur unghi, un careu cu Pluton. Apoi, cu puțin timp înainte ca ziua să se termine va intra în fereastra opoziției cu Uranus. De aici înțelegem că problemele care ne-au dat bătăi de cap în primele două zile ale săptămânii ni se vor părea izolate de contextul social, desprinse din marile probleme personale care ne-au frământat în ultima perioadă, lipsite de sens sau dominate prea mult de subiectivitate. În realitate, cel puțin în prima jumătate a zilei, această subiectivitate este confirmată de contextul astral prin faptul că aduce o tensiune personală în centrul preocupărilor. Cel care are demersuri foarte mari în derulare, persoanele care sunt implicate în proiecte sociale majore vor constata în prima jumătate a zilei că acestea nu merg mai departe, sunt dominate de preocupări enervante, parazitare, prea zgomotoase și enervante. Caracterul neplăcut al acestora este intensificat de faptul că nu fac referire la o problemă concretă, ci amplifică doar zgomotul de fond. Unii vor da vina pe epoca, pe regimul politic sau pe vremea de afară. Având în vedere că impulsul acesta de a găsi în exterior un factor care să susțină dezechilibrul interior sau neputința de a opri, aceste situații mentale arată, în primul rând, că suntem dominați de o subiectivitate bolnăvicioasă.
Dar lucrurile acestea neplăcute pe care le conștientizăm nu sunt întâmplătoare. Această dezordine, chiar dacă nu durează mult, ci doar până în a doua parte a zilei, nu este expresia unor impulsuri de moment, ci arată un obicei la care ne întoarcem atunci când factorii sociali nu impun individului o presiune foarte mare. Cu alte cuvinte, ceea ce se întâmplă pe 18 ianuarie este un test, un examen de rezistență, de pozitivitate, de alegeri mature.
Prin urmare, 18 ianuarie este o zi de conduită. Dacă în prima jumătate a zilei presiunea a ceea ce nu putem controla devine cu fiecare oră din ce în ce mai mare, spre seară, când ne aflăm în zona de influență a careul Lună-Pluton, dar și a opoziției Lună-Uranus, deci când se activează careului în T pe semne cardinale cu Pluton focar, impulsurile acestea personale pe care le-am crezut ipostaze de o clipă, impulsuri fără logică, desprinse dintr-un context major, sunt văzute acum ca făcând parte dintr-un proces de transformare. Pentru unii transformarea este dureroasă, lipsită de sens, după cum vom vedea că se conturează lucrurile pe 19 ianuarie, adică mâine. Dacă se vor încăpățâna să acorde acestor impulsuri personale o importanță mai mare decât trebuie atunci își transformă ziua de 18 ianuarie într-un moment de pedeapsă. Nu există o presiune exterioară care să susțină ideea de pedeapsă, dar încrâncenarea o poate face pe aceasta posibilă. Suma greșelilor personale poate cere acum o pedeapsă ca o trezire la realitate, ca un duș rece, ca o înțepătură de ac pentru a testa funcționarea unui membru.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu redefini nevoia după impulsurile de acum. Cel care nu va generaliza după un caz particular, care nu-și va dramatiza propria existență sau propria condiție pentru că în această zi li se întâmplă să parcurgă situații ciudate, demonstrează că sunt oameni maturi, profunzi și implicați într-un proces real de transformare.

Se risca prea mult. Persoanele importante trec într-un plan secund. Percepții confuze. Subiectivitate. Se discută despre orgoliu. Sunt modificate condițiile de trai. Gândurile nu mai sunt atât de limpezi. Vorbele trebuie să vindece. Se analizează prea mult. Teama de greutate și de circumstanțe atenuante. Se pierde un echilibru. Trebuie să ajungem departe. Sentimentele sunt înflăcărate. Ploaie de cuvinte.

Faptul că toată ziua Soarele se va afla pe ultimul grad al zodiei Capricorn ne îndeamnă să facem o retrospectivă interesantă a ceea ce a însemnat tranzitul său pe zodia pe care o părăsește, adică în ultimele patru săptămâni. De aici înțelegem că de această dată impulsul se schimbă față de ceea ce a fost dominant în zilele anterioare, adică ne întoarcem la situații riscante mai vechi, poate chiar mai vechi de ceea ce am parcurs în săptămâna anterioară.
Partea bună a acestei zile este susținută de medierea tendinței Nodurilor de către planeta Mercur. Dacă Soarele se pregătește astăzi să părăsească zodia Capricorn nu înseamnă că rămânem fără acest impuls de a judeca, fără obiceiul de a lucra cu elemente clar definite pentru că Mercur preia o parte din aceste atribuții și le va folosi, la o dimensiune mult redusă, dar la fel de eficient, în raport cu situațiile ciudate parcurse în anul anterior. Mercur nu are puterea de a merge prea mult în trecut acum, nu pentru că funcția sa este limitată, ci pentru că în această zi, în acest moment, limitarea este impusă de ultimul grad al zodiei Capricorn și se referă la un interval de aproximativ o lună. De aici înțelegem că restricțiile și abuzurile pe care ni le amintim acum sunt cele care s-ar putea transforma în motive de boală, de rupturi sociale, de conflicte interne. Abia acum, în mijlocul săptămânii, înțelegem de ce întreaga săptămână este definită de condițiile impuse celui slab pentru reușita celui puternic. Există un obicei care s-a ascuns foarte bine de-a lungul anilor, care a fost folosit cu precădere din 2008 încoace, de când Pluton a intrat pe zodia Capricorn. Acum, mesajul acesta ne va fi mult mai clar conturat pentru că el este accentuat de impulsul care vine din această zodie în raport cu Coada Dragonului, element astral care extrage din trecut în general, nu dintr-un anumit trecut, obiceiuri care frânează evoluția sau care afectează moralitatea și integritatea.
Spre seară, când Soarele va intra pe zodia Vărsător, vom fi cuprinși de un sentiment nou de libertate. Deocamdată este singurul element de pe zodia Vărsător, singurul element de pe această axă, cea care va prelua controlul de pe finalul lunii aprilie când Axa Dragonului va ocupa această poziție. Deocamdată acest sentiment de libertate este stingher, definit în tonuri neclare sau autoimpus.
Prin urmare, 19 ianuarie ne îndeamnă să gândim frumos față de propria viață, să nu luăm în considerare sintezele negative, bârfele, observațiile lipsite de sens, obsesiile celorlalți care fac referire la ultimele patru săptămâni. Gândul de evoluție depășește acest interval și acesta ar trebui să fie plasat în centrul preocupărilor de acum. Ceea ce ne constrânge foarte tare ne blochează atenția pe evenimente negative selectate din ultimele patru săptămâni, iar ceea ce este evolutiv, progresiv, constructiv depășește acest cadru. Nu trebui să uităm că în relația de careu cu Saturn, Marte participă împreună cu Chiron, cel cu care are în momentul de față o conjuncție. Obsesia binelui personal, avantajul obținut pe seama celuilalt, argumentul foarte bine construit care produce efecte pozitive prin informație, nu prin fapte, ne atrage atenția asupra unor fapte pe care le-am săvârșit cu insistență din 2008 încoace de când experiențele vieții ne îndeamnă să privim concretul ca pe o situație obiectivă, nu să-l definim pe acesta după cum ne-a convenit să fie. Un statut social obținut în modul acesta, printr-un concret obiectiv, s-a bazat în perioada indicată și pe avantaje obținute pe seama celorlalți. Argumentele acelea plăcute, care au fost atractive și pentru că nu li s-a opus rezistență, ni se vor părea acum soluții pentru a ieși dintr-o criză. De aici înțelegem că impulsul acesta vechi de a ne însuși un bine subiectiv doar pentru că putem să-l obținem nu face parte din schema evolutivă, cea care depășește intervalul de patru săptămâni din care extragem acum ceea ce a fost neplăcut. Forma aceasta de abuz, de neplăcere, tocmai pentru că este legată de un tabiet, de obiceiuri personale sau sociale, dar și pentru că a lucrat cu motive ascunse, reprezintă problema din umbră care nu ne dă pace acum. Cel care este sincer cu sine, care este obișnuit să se analizeze, să-și privească faptele obiectiv, va știi că succesul peren, cel care este pentru creșterea și dezvoltarea sa, vine prin interacțiune, nu prin dominare, prin bucuria de a participa la un schimb, nu doar pentru că putem să facem lucrul acesta, ci pentru că dorim să împărțim puterea, adică interlocutorii nu sunt instrumente pentru o reușită personală, ci legături, așa cum suntem și noi, într-un lanț al evoluției căruia vrem să îi dezleagăm misterul. A ne privi pe noi într-un context pozitiv prin această nevoie de a împărți puterea, nu de a o folosi pentru un avantaj personal, este acum cheia succesului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că simplitatea înseamnă sărăcie. Sărac este acela care nu dă, nu acela care nu primește sau care nu deține ceea ce crede la un moment dat că îi este necesar.

O situație se poate înrăutății. Adevărul interior depinde de virtute. O recomandare nu este apreciată. Senzualitate. Impresii negative acceptate prea ușor. Contemplație. Obstacol. Sentimentul de superioritate creează riscuri. Constrângere. Evenimentele benefice sunt încadrate greșit. Regrete ciudate. Speranțe care nu pot fi înțelese de ceilalți.

În noaptea de joi spre vineri Luna va intra pe zodia Scorpion și va împlini Ultimul pătrar. Apoi va avea de împlinit, dar în dimineața acestei zile, și un sextil cu Capul Dragonului, fără să reușească să medieze tendința Nodurilor. Momentul acesta este unul de recompensă, de întoarcere către sine, de atenție și de receptivitate.
Apoi, în a doua parte a zilei, Venus și Pluton își vor definitiva sextilul lor. Așadar, ecuația astrală a acestei zile le vorbește oamenilor despre contraste, despre o combinație între bine și rău care nu are un rezultat predefinit decât prin intermediul puterii. Balanța valorilor se poate schimba în funcție de imobilitatea omului care va ajunge primul la replica cea mai bună, la atitudinea cea mai convingătoare, la puterea cea mai mare. Mulți vor avea impresia că 20 ianuarie este o cursă contracronometru și se vor lăsa implicați în această viteză de lucru pierzând din vedere că evenimentele bune, care sunt, de altfel, și foarte fragile, vor fi încadrate greșit.
Elementele cele mai frumoase ale acestei zile ne aduc în fața unor nostalgii ce vor avea un efect tonic. Binele de acum îi învață pe oameni să fie mai atenți la ceea ce spun, la mesajele pe care le transmit, la cum interacționează, chiar cu oameni pe care nu-i cunosc. Privind din exterior, această problemă îi va duce pe acești oameni care își schimbă brusc modul de a se comporta foarte aproape de regrete. Regretă că au fost duri, reci, respingător ori că s-au răzbunat. Regretă toate faptele rele din ultima perioadă și cred că acest regret reprezintă începutul unei perioade de normalitate. Deocamdată nu se poate vorbi despre începutul unei perioade de normalitate, ci doar despre o perioadă de relaxare.
Prin urmare, 20 ianuarie le vorbește oamenilor despre necesitatea conviețuirii pe baza altor principii, pe baza altor reguli, fiind mai buni, mai înțelegători, mai atenți. Dacă se vor menține în nota agresivă pe care am tot invocat-o în ultima perioadă, vor considera că este de maximă necesitate să învingă într-o confruntare și pentru a obține lucrul acesta cred că trebuie să impună condiții celor slabi. Abia acum își dau seama că balanța valorilor este înclinată nu de o realitate socială, cea despre care vorbim de mult timp, ci de impulsurile personale. Abia acum își dă seama că și această realitate socială pe care o consideră vinovată de multe rele a apărut tot ca urmare a unor impulsuri personale motivate, așa cum sunt motivate cele de acum.
Dacă ar fi să ne referim strict la ceea ce ne oferă această zi, nu să o privim în contextul săptămânii sau în contextul perioadei, momentul acesta le vorbește oamenilor despre dorința de a repara o greșeală înainte ca rezultatul său să ajungă la beneficiar, de a modifica vizibil comportamentului pentru ca interacțiunea să fie mai simplă, mai frumoasă, mai ușoară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că reacțiile de acum sunt determinate de o constrângere. De această dată nu există o constrângere atât de mare căreia să nu-i putem face față. Cine rezistă unei constrângeri exterioare, indiferent cum o motivează, își dă seama în ce mod poate fi liber și prin ce instrumente.

Simptomul devine foarte important. Presiune generală. Valorile dure devin implicite. Se fac eforturi pentru înțelegere. Se acceptă o condiție exterioară. O problemă publică atrage atenția. Experiențe neobișnuite. Viața se conduce după reguli noi. Apare o nouă presiune.

Aminteam în analiza aplicată săptămânii anterioare cât de important este să ne pregătim pentru momentul când Luna neagră va intra pe zodia Săgetător și când vom duce calitățile în care credem cel mai mult într-un război personal. Cine nu se pregătește prin valori obiective, printr-o moralitate sănătoasă, va considera de cuviință că începând cu mijlocul lunii februarie se poate îndrepta către ceilalți și prin defecte de caracter, punând în dificultate sau făcându-le viața un iad. Acum suntem deja la începutul celei de-a treia decade și, așa cum indicam anterior, intrăm într-un interval când sub imperiul unor forțe exterioare ne depărtăm puțin de la această lecție, de la această temă. Mulți, începând cu 21 ianuarie, vor rămâne cu temele nefăcute, se vor întoarce la obiceiuri proaste pe care le-au arătat în anul 2016 și se vor lăuda că nu sunt instabili, ci capabili, că pe ei nu-i influențează nimeni, că faptele lor sunt definite de un crez care nu se modifică de la o zi la alta. În realitate, încă de pe acum arată că sunt slab pregătiți la acest capitol, că nu reușesc să depășească o încercare a vieții personale. Nu se va pune problema acum ca aceste persoane să fie evaluate într-un fel, să fii arătate cu degetul, să fie evidențiate prin defecte, pentru că pe acestea le vom vedea mult mai bine, după alegerile pe care l-am făcut acum, începând cu a doua jumătate a lunii februarie. Până atunci avem nevoie să devenim conștienți în fața unei noi presiuni, cea dată de proiectele de anvergură. Începând cu 21 ianuarie oamenii stabilesc proiecte care vor dura mai mult, unele dintre ele chiar până în a doua jumătate a anului. Este potrivit să procedăm în felul acesta dacă nu avem deja stabilit un cod moral. Fără un cod moral stabilit clar, a doua jumătate a anului, cea care lucrează cu mesajele Lunii negre din Săgetător, nu va permite schimbarea deciziilor dacă acestea au fost adoptate acum în mod greșit. De aceea să nu fim lacom, să nu visăm cu ochii deschiși, să fim realiști și să ascultăm și cu urechile, dar și cu sufletul, ce mesaje primim din jur. În caz contrar, ceea ce hotărâm pe 21 ianuarie reprezintă o deviere de la moralitate.
Prin urmare, 21 ianuarie ne atrage atenția asupra unei probleme care, în momentul de față, este personală, dar prin explorare, prin timpul care îi este alocat, adică până în a doua jumătate a anului, se poate transforma într-o problemă publică. Ne ajută foarte mult ca începând din momentul de față să descoperim care sunt regulile noi ale acestui an, ale grupului în care ne-am integrat, care este noutatea din mesajele cu care intrăm în contact. Suntem ajutați și de trecerea Lunii prin zodia Scorpion care ne face foarte atenți la ceea ce este ascuns, la mesajul de dincolo de cuvinte, de dincolo de gesturi, de dincolo de mesaje.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face eforturi pentru înțelegere. Cine consideră că acest efort de înțelegere este inutil, că duce la pierderea unui timp important, la consum inutil de resurse, greșește. Câștigul obținut prin înțelegere este singura realizare durabilă a zilei.

Cineva face o remarcă interesantă. Un mesaj este purtat prea departe. Partenerul este neobișnuit. O teamă face trimitere la rafinament. Variantele celorlalți nu mai sunt atât de bune. Risc. Conjuncturi ciudate. Atitudini negative din partea celorlalți. Perfidie.

Luna își încheie în mijlocul zilei tranzitul sau prin zodia Scorpion urmând ca spre seară să treacă prin careul la Axa Dragonului. Momentul de față devine, așadar, unul de sinteză, de înțelegere a ceea ce am parcurs în această săptămână, dar și în săptămâna anterioară. Dacă evenimentele acestei săptămâni vor fi cumva transparente, adică oamenii vor putea vorbi despre ele, nu pentru că s-a întâmplat în ultima vreme, ci pentru că sunt episoade care țin de faza ascendentă a ciclului draconitic, cel din săptămâna anterioară, care ține de faza descendentă a acestui ciclu, ține mai curând de elemente de observație personală, ascunse printre gândurile pe care individul nu dorește să le împărtășească. Episoadele din săptămâna anterioară arată unde am greșit de am pierdut putere, energie, care a fost obiceiul pe care l-am alimentat de sănătatea este afectată, iar cele de acum ne vorbesc despre faptele care ne ajută să sporim puterea și vitalitatea.
Pentru că putem face o corelație între cele două perioade, 22 ianuarie ne ajută să anticipăm, poate chiar să privim cu optimism către viitor. Nu este însă adecvat să credem că lucrurile se pot schimba în mod fundamental de la o zi la alta. Suntem în continuare sub impactul unor conjuncturi care au o acțiune puternică asupra întregii săptămâni, deci și asupra acestei zile. Dar concluziile personale, cele pe care nu dorim să le împărtășim celorlalți, ci doar să le ascundem printre alte gânduri, ne încurajează să fim optimiști, să fim mai puternici, să credem că norocul pe care-l căutăm încă ne așteaptă. De aceea și comportamentul celorlalți ni se va părea neobișnuit, și vorbele lor, unele prea blânde pentru a fi adevărate, iar altele prea triste pentru a le lăsa așa.
Prin urmare, finalul săptămânii ne trezește la realitatea care ne este folositoare, nu la cea care nu s-a împlinit încă. Această realitate personală, devine utilă prin faptul că i se adaugă o nouă componentă: încrederea în observațiile personale. A fost nevoie să treacă o săptămâna, poate chiar mai bine de o săptămână, să ajungem la această concluzie. Nu este pierdut timpul acesta chiar dacă lucrurile simple pe care le știm acum sau le înțelegem puteau fi sedimentate într-un timp mult mai scurt. De aceea, referitor la timpul de regenerare, timpul de lucru, timpul de odihnă putem să ne deschidem sufletul către experiențe ale celorlalți, să ascultăm cu mai multă atenție observațiile lor pentru ca, pe viitor, când ne vom întâlni cu situații similare să reducem timpul de înțelegere, de sedimentare. Asta înseamnă că observațiile făcute pentru a corecta o greșeală nu trebuie privită ca un atac la persoană, ca o critica nejustificată, ci ca un semn din partea destinului că dacă lucrul acela va fi rezolvat, viitorul ne va găsi cu un număr redus de probleme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne arăta nouă înșine bunătatea. Un om care nu știe cum să fie bun cu el însuși, dar este foarte indulgent, nu va putea fi bun și cu ceilalți, ci indulgent, adică nu va dărui, ci va cumpăra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.