23 – 29 ianuarie 2017

23 – 29 ianuarie 2017 este săptămâna explicațiilor date despre demersurile esențiale și a avantajului care emoționează. Relațiile astrale care se realizează între planete în această săptămână se încadrează în aceeași notă ezitantă pe care am indicat-o și în săptămânile anterioare. Deși ar trebui să ne pregătim pentru trecerea Lunii negre către zodia Săgetător, eveniment care se va consuma în mijlocul lunii februarie, schema pe care o vom experimenta în aceste șapte zile ne distrage puțin atenția de la cele importante, adică suntem încurajați să ne oprim și să povestim despre succes, să mergem mai departe pe acest demers pentru a-l împlini cu adevărat. 23 – 29 ianuarie 2017 îi încurajează pe oameni să vorbească despre succes adică să se ocupe de vorbe și să uite de fapte. Cei care sunt profunzi vor observa care sunt aceste momente, când li se distrage atenția de pe cele esențiale, când adevărul explicat pare să fie mai interesant decât adevărul faptei și prin deciziile pe care le vor lua vor fi repere absolut minunate pentru ceilalți. Aceste persoane vor observa care sunt demersurile esențiale, nu vor refuza să vorbească despre ele, dar, în egală măsură, nu vor permite celorlalți să îi oprească din drum, nu vor fi de acord să înlocuiască faptele cu vorbele, reușita împlinită cu reușita vorbită. Astfel, rezultatul este unul de-a dreptul emoționant, profund și menit să încânte atât pe cel în cauză cât și grupul care va beneficia pe viitor de rezultatele pe care individul le obține. Din această perspectivă, săptămâna în curs este una plină de evenimente cu un puternic substrat personal, un interval care evidențiază meritul individului și numai prin intermediul acestuia poate fi analizat succesul de grup.
Evenimentele astrale ale acestei săptămâni sunt încărcate de o mare semnificație. Acum avem ocazia să înțelegem de ce anul 2017 este, dintr-o anumită perspectivă, sfârșitul unui traseu, încheierea unui ciclu. Această încheiere se referă la Saturn și la faptul că de-a lungul acestui an Saturn ne pregătește pentru un nou ciclu, cel care debutează cu intrarea sa în domiciliu. Desigur, acesta este un ciclu al responsabilității, al muncii și al discernământului. Peste puțin timp, când Jupiter va intra în domiciliu, vom putea corela aceste nevoi, aceste căutări ale sufletului, aceste purificării prin muncă și suferință, cu rezultatele sociale notabile. Abia prin această corelație care se va consuma mai târziu, din 2018 încolo, vom putea vorbi despre un progres real. Deocamdată ne pregătim pentru etape mai mici sau mai mari, cum este intrarea Lunii negre pe zodia Săgetător sau intrarea lui Saturn în domiciliu. Având în vedere că la momentul acela minunat, pe care l-am amintit mai sus, Uranus se va afla în cea mai proastă poziția sa din tot zodiacul, pe Taur, este imperios necesar ca toate aceste momente de pregătire, în care planeta Uranus este implicată direct sau indirect, să fie privite cu maximă responsabilitate. La momentul acela vom considera că rolul esențial în adjudecarea unui succes nu va fi atât de mult în ceea ce vom face la momentul acela, cât va depinde de cum anume ne-am pregătit. Pregătirea o facem încă de pe acum. Asta înseamnă că evenimentele concrete ale acestei săptămâni devin, cu fiecare zi în parte, exemple de bune practici.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi siguri și mulțumiți că faptele mici nu sunt lipsite de importanță doar pentru că așa ni se par acum. A fi mulțumit cu cât poți să faci este o dovadă de modestie, iar modestia nu va fi afectată niciodată de moarte, ea va rămâne veșnic o virtute.

Aventură. Sentimente frumoase. Inspirație. Suntem criticați prin indispozițiile celorlalți. Viața este judecată după valori. Se transmite un mesaj tendențios. Tinerețea este apreciată. Se rezolvă o atitudine agresivă. Se trece dincolo de percepție. Cunoașterea devine atractivă.

Relația proastă pe care Luna o are de împlinit cu Neptun în dimineața zilei de 23 ianuarie ar putea să ni se pară soluția tuturor problemelor. Printr-o nemulțumire pe care o exprimăm, printr-o observație negativă ori printr-o critică, cea care ajunge la o cotă superioară, la un punct foarte intens, reușim să simplificăm un demers care cere multe explicații pentru a se împlini. Nemulțumirea care îmbracă astăzi haine noi, exprimarea aceasta care se adresează doar zilei de 23 ianuarie, nu care face o sinteză a unei perioade mai mari, momentul acesta de remarcă ori de critică nu trebuie confundat cu marile probleme pe care începem să le conștientizăm chiar de la începutul acestei săptămâni. Ele sunt în consonanță cu deviza generală aplicată acestei săptămâni, adică se referă la demersuri esențiale.
Relația proastă pe care Marte și Junon o au ne vorbește despre o fericire pierdută sau despre o situație nouă pe care trebuie să o gândească altfel, fără jigniri, fără să își însușească bunurile celorlalți, cu mai multă atenție, fără agresivitate, cu mult tact și în conformitate cu cerințele sociale de acum. A traversa ziua de 23 ianuarie fără judecată, fără a-i acuza pe ceilalți de propriile limite, fără a face proiecții, înseamnă cunoaștere, iar forma aceasta de cunoaștere devine dintr-odată atractivă. În felul acesta, se poate anticipa că reacțiile de moment, cele care pe altă conjunctură ar produce un mare rău, impulsionează către efort, către studiu, către muncă.
În realitate, prin nemulțumirile de acum oamenii își dau seama cât de multe au un comun, cât de puține sunt lucrurile care îi separă, deci nu trebuie să depună un efort prea mare pentru a fi inspirați, pentru a vorbi frumos, pentru a simți profund. Dacă vom face în așa fel încât revolta de acum să fie expresia sincerității, nu un instrument prin care ne ascundem și mai mult disprețul, invidia sau ura împotriva celui mai bun, mai bogat să mai puternic, ne vom proteja de demersuri complicate care se vor consuma la începutul lunii august și pe finalul lunii mai, perioadă care sunt în consonanță cu ceea ce se întâmplă acum.
Prin urmare, prima zi acestei săptămâni ne încurajează să credem în aventură. Unii vor considera că aventura înseamnă să spună tot ceea ce le vine la gură, fără judecată, fără măsură, fără să țină cont de sentimentele celorlalți sau de urmările a ceea ce oferă. Alții se contractă, devin mult prea îngrijorați ori temători față de ieșirea din ritm, față de consumul suplimentar la care ne invită această zi. Dacă vom fi atenți la reacțiile pe care le avem vom vedea, pe ce tronson acționăm, adică dacă începem săptămâna cu gânduri de răzbunare, mai mult sau mai puțin evidente, arătăm că pornim în această călătorie cu dorința de a face o schimbare rapidă, pentru a obține un confort de moment. Prin aceste impulsuri se trece dincolo de percepție, se ajunge la o claritate care este anulată de impulsul de moment. Ceea ce amplifică nervozitatea, irascibilitatea este gândul că nu vom putea ajunge acolo unde ne propunem acum. Această negație este cauza relelor pe care le vom traversa în următoarea perioadă. Cert este că și această săptămână face parte dintr-o buclă pe care am indicat-o în săptămâna anterioară, cea care ar putea să ne depărteze de pe drumul cel mai important, acela care ne pregătește pentru trecerea Lunii negre pe zodia Săgetător. Reușita de acum, dacă este susținută de agresivitate, de o ranchiună, de umilință mai veche, adică nu este un impuls de moment, prin impresiile pe care le facem celorlalți ori prin ceea ce stricăm cu bună știință, ne va știrbi din succesul pe care vom fi obligați să-l obținem din februarie și până în noiembrie, când Luna neagră va trece prin Săgetător.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări cum visează oamenii. Dacă nu suntem în stare să vedem în mod obiectiv cum visăm noi, să-i urmărim pe ceilalți atunci când sunt implicați în acest proces. Visarea este o componentă a vieții în care se regăsește, într-o sinceritate totală, întregul complex de forțe de care se folosește un om pentru a exista.

Confruntare. Visul merge mai departe. Mirare. Înțelegerea suferinței celuilalt. Se caută o durere pentru a fi iertată. Risipă. Oamenii își fac procese de conștiință. Veridicitate. Se dovedește o calitate. Organizare. Apar soluții ideale, dar sunt puse greu în aplicare. Generozitate. Greutățile sunt depășite prin înțelegere.

Luna se află acum în ultima sa zi de tranzit prin zodia Săgetător și, așa cum este de așteptat, va trece prin conjuncția cu Saturn. Dacă în momentul acesta conjuncția Lunii cu Saturn ni se va părea un element pe care-l cunoaștem foarte bine, chiar dacă este dur sau încurcat, începând cu jumătatea lunii februarie, când pe acest semn va intra și Luna neagră, trecerea Lunii prin Săgetător va avea o greutate mult mai mare. Cu alte cuvinte, responsabilitatea de acum ni se va părea ușor de îndeplinit, traseul mult mai simplu de parcurs, iar sarcinile profesionale nu ne mai obosesc atât de mult. În plus, ni se va părea că astăzi suntem și mai organizați, și mai atenți la situațiile neprevăzute, dar și mai buni în a le gestiona. S-ar putea ca spre seară, când Luna se va afla într-un careu cu Marte, când se vor încinge puțin spiritele, răbdarea pe care am avut-o de-a lungul zilei să se risipească. Cea mai mare parte a acestei zile vom fi însă cuprinși de o responsabilitate care nu ne mai obosește, chiar și atunci când ne pune în fața unor situații paradoxale.
Desigur, suntem în continuare în fereastra careului lui Marte cu Junon și Luna nu va face decât să activeze probleme mai vechi pe care acum le putem rezolva mult mai ușor. Și această zi ne va arăta că se află în consonanță perfectă cu deviza generală aplicată acestei săptămâni, adică face referire la explicațiile date demersurilor esențiale cu scopul de a obține un avantaj. Emoția va fi intensă, ambiția de a fi învingători într-o confruntare, de asemenea, la fel și necesitatea de a marca momentul acesta pentru o realizare personală. De aici înțelegem că schema astrală a zilei de 24 ianuarie rămâne în memoria personală prin succesul personal, nu prin cel colectiv. Demersurile colective vor fi încununate de succes dacă persoanele care participă la conturarea lor au avantaje personale imediate.
Prin urmare, 24 ianuarie ne arată cât de inutil este regretul. Cu Luna pe Săgetător, implicându-se în evenimente atât de intense, pot apărea foarte ușor situații personale care să încânte sufletul și să aducă satisfacție. Pentru că dorința de mai mult este foarte intensă cel care nu este încă pregătit să evolueze, omul care nu s-a maturizat încă, chiar dacă anii au trecut peste el, va ieși din acest confort personal și va căuta satisfacții sociale. În momentul în care a ieșit din confortul personal delimitat deja, din programul de lucru pe care și l-a stabilit de mult timp, în momentul în care și-a abandonat confortul pe care îl avea pentru a obține mai mult pe zona publică s-a desprins de o reușită personală fără a avea promisiunea că va găsi ceva în altă parte cu care să o înlocuiască. În felul acesta se explică jocul de lumini și umbre, de satisfacție și nervozitate, în felul acesta se conturează tabloul dinamic al zilei de 24 ianuarie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de credință. A dori mai mult fără a crede în mai bine înseamnă lăcomie.

Putere de convingere. Personalitatea devine fermă. Abordări noi. Se depășește un termen. Realizări importante. Convingeri care se transformă în erori de gândire. Inventivitate. Autoritatea este importantă. Ingeniozitate. Se percepe un adevăr. Visul devine constructiv.

Trecerea Lunii pe zodia Capricorn și, apoi, împlinirea trigonului dintre Saturn și Luna neagră, dar și a conjuncției Venus-Chiron transformă ziua de 25 ianuarie într-un spațiu al convingerilor constructive. Acum se va pune problema sincerității pe care o are omul înzestrat cu o mare putere de convingere în așa fel încât să se vadă foarte clar dacă ceea ce lasă în urmă este un traseu original, ingenios, viu, adevărat sau doar o copie a ceea ce admiră. În mare parte, vibrațiile acestei zile nu sunt rele, ci, dacă nemulțumesc, atunci au fost construite în mod intenționat pentru a intimida. Atunci când cerem explicații, zona aceasta periculoasă care ne intimidează devine din ce în ce mai mică sau în afara a ceea ce avem de făcut acum sau ne preocupă.
În felul acesta, se va pune problema unei autorități pe care individul să o respecte dacă are curajul necesar să o înțeleagă. Ceea ce nu înțelege nu respectă, refuză, acuză sau construiește împotriva sa instrumente pentru a defăima. Prin ceea ce se împlinește în această zi adevărul nu este greu de perceput, iar prin intermediul acesteia visul devine și mai constructiv. Astfel, oamenii își dau seama că nu este simplu să ai putere de convingere, nu este simplu să deții o putere, la fel cum nu este simplu să te folosești de acel curaj prin intermediul căruia aceste calități personale sunt răspândite, afișate, demonstrate.
Dacă trigonul lui Marte cu Luna neagră poate ușor transforma o convingere personală într-o opinie de grup, dacă ascultătorul nu are maturitatea necesară să privească informația cu care intră în contact în contextul general, conjuncția lui Venus cu Chiron aduce vindecare în zona personală cea mai dureroasă. Așadar, se poate vorbi și pe 25 ianuarie despre un confort, despre depășirea unei limite personale fără a face ceva în mod special, doar prin a ne permite să fim într-un anumit fel.
Prin urmare, 25 ianuarie ne ajută să înțelegem că este nevoie de abordări noi ale problemelor vechi, avem nevoie să privim o problemă pe care o cunoaștem dintr-un alt unghi, să o discutăm prin alți termeni, poate chiar cu alte persoane. Avem nevoie de un strop de curaj în plus pentru a descoperi cât de frumos este să acționezi fără teamă, fără grijă, fără tensiunea că am făcut o alegere proastă. Dacă demersurile în care ne implicăm nu cer o astfel de destindere, să fim curajoși în a nu alege nimic, în a urmări pulsul vieții din umbră, din afara situației, din poziția martorului. Și într-un caz, și-n celălalt, curajul poate aduce soluții minunate care mai târziu să fie elemente pozitive pe care le putem invoca atunci când vorbim despre schimbarea destinului, despre modificarea obiceiurilor care ne definesc. Momentele acelea ar putea fi localizate pe finalul lunii mai sau la începutul lunii august.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi ce este bine pentru cel care ne critică, ne acuză, care este nevoia celui cu care suntem în conflict sau nu suntem de acord. În felul acesta, am putea descoperi că această problemă poate fi privită din mai multe unghiuri, adică poate fi adevărată de ambele părți.

Se pune mare bază pe instinct. Șansele se împart egal. Aspirație către un ideal îndrăzneț. Se recunoaște o vină. Apare o problemă de autoritate. Raporturile dintre oameni sunt dificile. Se tratează cu fermitate o problemă delicată. Instabilitate. Experiențele celorlalți devin atractive. Un om superior dovedește puterea prin frumos.

26 ianuarie este ziua în care Luna se va afla în conjuncție cu Pluton și, nu este prima dată când este indicat lucrul acesta, trecem printr-o încercare. Pentru unii această încercare vine prin succesiunea firească a ceea ce au declanșat la începutul săptămânii, pentru că și-au schimbat opinia, grupul cu care lucrează, pentru că au dorit să facă o modificare în programul personal. Pentru alții încercarea va veni prin refuzul modificării, deci la polul opus. Cert este că pentru ambele tabere adevărul descoperit în primele trei zile ale săptămânii va fi o armă, un instrument de lucru, o motivație. Dacă în primele trei zile ale săptămânii nu ne-a fost clar unde ne situăm sau unde se așază partenerul de dialog, pe 26 ianuarie vom vedea clar atitudinea și poziția celui cu care interacționăm.
Dacă în prima parte a zilei probleme personale cer o anume soluție, a doua parte a zilei ne îndeamnă să ținem cont de un mesaj venit din partea unui grup sau să interacționăm cu mai mulți oameni despre care nu am știut că împărtășesc aceeași opinie sau chiar fac parte din aceeași structură. În consecință, combinațiile zilei de 26 ianuarie sunt foarte diverse, de aceea sunt avertizați oamenii care până acum au acționat singuri, au mers fără un ajutor pe un anumit traseu pe motiv că trecerea de la personal la social implică și o anume instabilitate. Este posibil ca această instabilitate să fie de moment și individul să pară ușor descumpănit față de proiectele pe care le are în derulare, ușor dezorientat sau ușor neîncrezător în colaboratori. Greutatea cea mare vine din faptul că mesajul grupului nu este foarte clar exprimat, de aceea este foarte important pentru cel care iubește frumosul, pentru omul rafinat și corect, să țină cont de moralitatea personală, de felul său de a fi atunci când interacționează cu un grup, pentru a rămâne ca un stejar falnic în bătaia vântului, adică drept, neclintit.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne îndeamnă să recunoaștem adevărul îmbrăcat în hainele minciunii sau, viceversa, să recunoaștem minciuna îmbrăcată în hainele adevărului. Deși în aparență așa vom considera, momentul acesta nu este unul de discernământ, ci de rezistență. Prin felul de a fi, nonverbal, omul explica acum care sunt demersurile esențiale pe care le iubește cel mai mult, care-l definesc, și pe care dorește să le ducă mai departe. Cu toate că 26 ianuarie este o zi care evidențiază o problemă de autoritate, pe mai departe omul merge cu valorile personale, așa cum am văzut că s-a mai întâmplat și în primele zile ale săptămânii. Cel superficial care va avea privilegiul să vadă furtuna care vine din partea unui grup sau din partea unor oameni care împărtășesc aceeași opinie va fi mândru că a descoperit adevărul, a separat greul de neghină. În realitate, mândria este ceea ce corodează foarte mult rafinamentul succesului. Acest individ mândru va rămâne cu succesul, dar pentru că îl ține ascuns în mâinile mândriei ori nu-l va vedea nimeni, ori nu va avea ce să facă cu el. Din perspectiva valorilor perene, 26 ianuarie este o zi de rezistență, nu de mândrie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi cum vor cei din jur să aibă credibilitate, ce sunt dispuși să facă, dar și cât de multe vor să facă. A știi care sunt explicațiile corecte, a avea puterea să citești și mesajele nonverbale, nu doar cele exprimate, arată o rezistență care se sprijină pe obiceiuri vechi care, în plus, sunt și foarte corecte.

Se renunță la minciună. Autoritatea devine utilă. Se obține o recompensă. Subiectele sunt bazate pe încredere. Puterea devine atractivă. Se pun reguli noi. Se impune o nouă condiție. Colaborările țin cont de reguli. Se discută despre o pierdere. Originalitatea este reformulată.

Relația proastă pe care Venus și Saturn o definitivează în după-amiaza acestei zile ne vorbește despre o informație proastă cu care ne-am mai întâlnit și în zilele anterioare sau în săptămânile anterioare, dar pe care nu am fost în stare să o încadrăm corespunzător. Acum, când Venus și Saturn se află într-un careu, se va discuta despre pierderile pe care aceste informații ciudate le-au provocat, despre eșecul pe care l-am comportat pentru că nu am știut să ne apărăm, să ne prezentăm cum se cuvine, să fim onești sau mai puternici. Ne vom gândi că toată această conștientizare înseamnă încheierea unei etape, deși vom greși dacă vom considera că lucrurile trebuie interpretate în felul acesta. Până la această finalitate la care ne referim acum mai este puțin, adică ea se va consuma în mijlocul lunii februarie. Momentul acesta devine, așadar, o punte a suspinelor, pentru că suntem invitați să facem dovada valorilor solide pe care le-am acumulat, să arătăm, în mod credibil, ca avem experiențe, nu doar obținute în individualitate, ci și prin colaborări.
Având în vedere că luna ianuarie lucrează cu sintezele prin cunoștințele științifice, adică totul este clar și face parte dintr-un mecanism ce poate fi explicat ori reprodus la o altă scară, relația aceasta proastă pe care Saturn și Venus o împlinesc ne informează asupra neputinței de a ține pasul cu vremurile, poate chiar ne scoate în evidență o limită a intuiției, a deducțiilor, a cunoștințelor. Mulți au impresia pe 27 ianuarie că evenimentele îi iau pe nepregătite, că puterea li se pare interesantă, dar nu mai ajung la ea, au rămas în urmă, sunt abandonați sau nu încap în noua schemă. În felul acesta, mulți consideră că nu se vede dacă își ascund limitele, neputințele, sau angoasele și dau vina pe ghinion, întârzierile neprevăzute, răutățile celorlalți.
Prin urmare, 27 ianuarie are toate șansele să devină o zi a puterii, numai că această putere este mult prea subiectivă și se bazează, nu așa cum credem, pe avantajele pe care le prețuim cel mai mult, ci pe lipsurile care ne-au dat bătăi de cap pe finalul anului anterior și de-a lungul acestei luni. Deși vom avea impresia că suntem pe final de drum, pentru că suntem acum în ultima zi a ciclului lunar care se va încheia în noaptea de vineri spre sâmbătă prin Luna nouă, adevăratul sfârșit al problemelor care ne frământă acum va apărea la mijlocul lunii februarie. Acum suntem în decada care face o buclă de la toată această pregătire necesară trecerii Lunii negre pe zodia Săgetător.
Deși, poate, nu este cazul, se impune aici o explicație. Mulți vor avea impresia că niciodată nu au fost invitați să se pregătească atât de mult, într-un interval atât de lung pentru un eveniment astral care nu durează o veșnicie, ci doar nouă luni. Aproape că întregul context astral, după cum sunt construite mesajele sintetice, ne îndeamnă să nu băgăm în seamă prezentul, adică trecerea Lunii negre pe finalul Scorpionului, semn de intrigă, acuzații abisale, tenebre, adică adevărata cauză a problemelor pe care le vedem prezentate peste tot, ci să ne ocupăm de ceea ce nu s-a împlinit încă, ceea ce contravine proverbului înțelept: „Nu da vrabia din mâna, pe cioara de pe gard!”. Contextul astral ne spune să ne eliberăm de toate aceste probleme care ni se par de un realism crunt, pentru că adevăratele complicații de care trebuie să ne ocupăm sunt cele de pe „gard”, adică cele care vor veni spre noi începând cu jumătatea lunii februarie. Un terapeut știe însă că procesul vindecării începe cu eliberarea de convingerile false sau de acele convingeri care au produs boala, durerea sau dizarmonia. Despre asta este vorba în tot acest proces de pregătire. Cine vrea să creadă în problemele care ne sunt aruncate acum la picioare, ca și cum sunt problemele noastre de o viață, nu are decât. Un om înțelept va trece dincolo de ele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lucra astăzi ca și cum am respira. De fiecare dată când ritmul de lucru se intensifică, să căutăm cu gândul cauza care schimbă viteza de lucru. Dacă este o frică, o grijă, o neîncredere, dacă sunt suspiciuni pe care vrem să le mască atunci să ne întoarcem la respirația fizică, să inspirăm adânc, să expirăm de voie, să ne imaginăm ceva frumos, să rememorăm ceva minunat care ni s-a întâmplat, să adulmecăm toate aceste lucruri minunate pentru că acestea sunt valorile solide care ne dau putere. Celelalte sunt himere ale nopții minții.

Teamă. Se discută prea mult despre responsabilitate. Spirit aventurier. Atitudini dure. Manifestări bruște. Lipsă de înțelegere. Accidente prin precipitare. Opinii modificate. Schimbări de poziție prin reacții temperamentale. Dezordine. Succes prin atitudine și curaj. Judecăți pripite.

În noaptea de vineri spre sâmbătă se împlinește Luna nouă apoi, dimineața devreme, Marte va trece pe zodia Berbec, semn pe care îl patronează. Luna nouă pe zodia Vărsător este accentuată de grija că elementele noi nu pot să încapă în schemele cu care am lucrat până acum. Având în vedere că săptămâna în curs se referă la explicații date asupra unor demersuri esențiale cu scopul de a vedea luminița de la capătul tunelului, ceea ce se consumă pe 28 ianuarie inspiră teamă. Unii, mai curajoși din fire, își vor depăși această grijă printr-un spirit aventurier, modificând brutal schema programată pentru momentul de față. De aici înțelegem că nu tot ceea ce ne vine să facem în această zi este bun sau de perspectivă, nu totul se bazează pe o opinie obiectivă, ci mai reprezintă și un impuls de moment pe care nu-l putem controla.
Dacă Luna nouă de pe Vărsător ne îndreaptă atenția acum către consum, trecerea lui Marte pe zodia Berbec aduce multă energie, disponibilitate pentru acțiuni în spațiul public, în aer liber, către decizii rapide, care se vor dovedi în această etapă, în acest prim sector de tranzit al lui Marte prin Berbec, destul de proaste. Se întâmplă lucrul acesta pentru că în continuare suntem în fereastra careului dintre Venus și Saturn, dar și în cea a conjuncției lui Neptun cu Coada Dragonului. Ceea ce nu a fost bun pe finalul anului anterior și se dovedește a fi rău acum nu este un rezultat de moment, nu este expresia unor ipostaze personale sau sociale care s-au consumat acum, ci rezultatul cultivării unor obiceiuri nerafinate, dense, brutale.
Dar lucrurile acestea nu sunt însă atât de dure cum par la prima vedere. Trecerea lui Marte pe zodia Berbec este un episod astral deschizător de drumuri, care îi ajută pe oameni să simplifice foarte mult demersurile care erau verificate iar și iar. Este posibil ca hotărârile de acum să fie produse într-un moment de maximă contracție, cu durere, ca o smulgere a unei rădăcini profunde, dar prin această decizie categorică câștigăm timp important.
Prin urmare, 28 ianuarie este o zi de curaj și deschidere. În primul rând, prin Luna nouă care se împlinește în noaptea de vineri spre sâmbătă, ne reamintim de responsabilitate, căutăm rostul gândurilor de acum pentru a face demersurile în care suntem implicați mai eficiente, dar considerăm și că unele dintre ele nu mai trebuie gândite din nou, ci bruscate către finalitate.
Dacă prin deciziile de acum avem curajul să modificăm opiniile celorlalți, nu pentru a dovedi o lipsă de înțelegere, ci pentru a depăși o barieră susținută pe teamă, invidie, necunoaștere, înseamnă că ne aflăm în fața unui succes foarte important care va simplifica lucrurile și va împlini mari așteptări. Este clar că prin trecerea lui Marte pe zodia Berbec unii vor alege să declare război celor pe care îi consideră slabi. Curajul lor agresiv nu-i va face să fie confundați cu adevărații curajoși. Judecățile lor vor fi pripite, iar spiritul lor aventurier o joacă de copii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi reținuți cu atitudinile, cu solicitările, cu pretențiile. Omul puternic va fi astăzi foarte cald.

Generozitate. Profunzime prin idee și sentiment. Gândul de progres devine foarte important. Se face apel la experiențele celorlalți. Judecata nu mai constrânge. Regret. Partitura se schimbă. Personalizarea unei probleme constatată la altcineva. Sintezele devin obositoare. Relații complicate. Opinii confuze. Răzvrătire. Aspirații greu de realizat.

Luna își încheie acum tranzitul său prin zodia Vărsător urmând ca în seara acestei zile să treacă în zodia Pești. Până când să se producă acest ingres, va avea de împlinit cinci unghiuri, din care patru pozitive și unul negativ. Dacă unghiurile pozitive, cele împlinite cu Uranus, Jupiter, Saturn și Junon încurajează către exprimarea propriei opinii, deschiderea către opiniile celorlalți pentru a fi utilizate ca sfaturi, ca avantaje personale, relația proastă a Lunii cu Luna neagră ne amintește despre un impas. În consecință, ultima zi a acestei săptămâni îi încurajează pe oameni să se comporte ca și cum se află în fața unui ultimatum, au de rezolvat probleme importante pe ultima sută de metri.
Toată această situație susținută de trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Vărsător devine o bază pentru împlinirea conjuncției Mercur și Pluton. Având în vedere că nu este prima dată când aducem în discuție faptul că momentul 2017 va invoca cu precădere anumite episoade care țin de tranzitul lui Pluton prin Capricorn, ca ultima etapă înaintea unui nou început. Mulți se întreabă de ce acest an are această calitate și de ce nu și ceilalți ani din 2008 încoace. Saturn se află în 2017 pe final de tranzit prin zodia Săgetător urmând ca la sfârșitul acestui an să intre în domiciliu. Practic, din punctul de vedere al tranzitului planetei Saturn, intrarea sa în domiciliu arată începutul unui nou ciclu. De aceea episoadele care țin de vibrația zodiei Capricorn, în speță unghiurile pe care în această etapă pluton le realizează au calitatea de retrospectivă, de sinteză. La începutul acestui an, în momentul de față sintezele devin obositoare, greu de înțeles, poate chiar confuze, pentru că o mare parte din vibrațiile de acum se bazează pe ceea ce a fost confuz și obositor în anul anterior. Dacă 2016 nu ar fi fost un an ciudat, sintezele de acum ar fi avut rol tămăduitor, de lumina, de creștere și dezvoltare. Cum nu s-a întâmplat așa, anul 2017 are o altă calitate și ajutoarele sale, planetele cu unghiurile pe care le formează, se supun acestor reguli. De aceea conjuncția lui Mercur cu Pluton este în momentul de față o încurajare către detașare, către a conștientiza ceea ce este confuz sau rău pentru a lăsa în urmă. Nu putem împlini calitatea profundă a acestei etape decât dacă adoptăm atitudinea terapeutului: ceea ce este rău trebuie să se desprindă, adică omul devine curat prin eliberare de păcat.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămânii ne pune la încercare răbdarea și puterea de aprofundare. Este posibil ca opiniile celor din jur să ni se pară acum puțin cam obositoare, dar nimic nu ne va opri să împlinim încă o etapă a evoluției dacă aspirațiile sunt clar definite, dacă nu-i judecăm pe ceilalți doar după ceea ce știm că s-a întâmplat în anul 2016, ci, dacă trebuie să facem lucrul acesta, să analizăm o perioadă mai mare, spre exemplu cea din 2008 încoace.
O altă problemă a zilei de 29 ianuarie vine din refuzul de a împărți. Oamenii se vor simți acum furați, deposedați, suprasolicitați și de aceea nu vor să împartă, cred că pot să decidă în sensul acesta și prin refuzul lor consideră că își fac o mare dreptate. În felul acesta se poate explica de ce pasul înapoi, izolarea, încrâncenarea sau negația, adică, în contextul acesta al conjuncției Mercur-Pluton pe zodia Capricorn, ca focar în careul în T pe semne cardinale, reprezintă punctul de interes care dorește să echilibreze o problemă de justiție, de interacțiune, de relație, adică opoziția Jupiter-Uranus. Așadar, opiniile acestei zile au nevoie de echilibru, să iasă din zona confuziilor, dar nu prin atitudini categorice și nici prin lașitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a vedea care este slăbiciunea celor cu care interacționăm. Cel care va vedea slăbiciunile celorlalți și va rămâne obiectiv sau un martor tăcut, demonstrează că știe să respecte atât puterea cât și slăbiciunea celui cu care interacționează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.