30 ianuarie – 5 februarie 2017

30 ianuarie – 5 februarie 2017 este săptămâna performanțelor înțelese greșit și a reziduurilor ridicate la rang de reguli de bună purtare. Intervalul acesta este unul de evidențiere, nu doar a calităților, cele despre care vom afla prin particularitatea fiecărei zile, cum anume sunt apreciate și cum sunt respinse, ci și a defectelor, care trebuie să dispară dintr-un anumit context pentru ca grupul sau demersul în sine să poată supraviețui. Din această perspectivă, săptămâna în curs este una de pedeapsă, când un personaj care a activat și în anul anterior în mod negativ este pus la punct, este mutat dintr-un loc, este trecut în banca acuzaților, evidențiat în mod fals, transferat dintr-o locație într-alta cu scopul de a elibera un proces.
La capitolul evenimente astrale săptămâna aduce un episod spectaculos, cel dat de intrarea lui Junon pe zodia Capricorn. Acest eveniment, care se consumă pe 3 februarie, ne va lăsa impresia la momentul respectiv că reprezintă sinteza întregii săptămâni. În realitate, trecerea lui Junon pe Capricorn în această săptămână nu aduce decât avertismente, nu face decât să ne arate că se poate trăi și altfel, că asocierile nu trebuie menținute cu disperare, că omul poate trăi în solitudine fără a se simți pedepsit cu singurătatea.
Este clar că toată această mișcare a valorilor, bunurilor, principiilor, anunță o săptămână tumultoasă. Cel care își pierde siguranța de sine în această săptămână și-o va regăsi foarte greu până în vară. Se va implica în adversități gratuite, va dori să obțină cu orice preț anumite rezultate, să-i fie lăudate roadele muncii, să primească promisiunea clară a funcției, a poziției, să nu fie acuzat dacă repetă o schemă greșită a anului anterior. Pentru un căutător al adevărului săptămâna aceasta va fi de-a dreptul impresionantă prin ușurința cu care oamenii fac greșeli mari, dar vor să fie considerați sfinți.
Înțelegerea corectă a performanțelor cere o anume severitate. Până vineri, când Luna va intra pe zodia Capricorn, această severitate va fi privită ca o modalitate de protecție împotriva unui factor coroziv din exterior. După aceea, va fi privită ca o reinventare, ca și cum omul care se vede singur în fața unei probleme, în fața unui demers, are nevoie să-și reconfigureze întreaga schemă a vieții, să-și creeze noi obiceiuri, să-și construiască în alt discurs. Tot ceea ce se încadrează în afara acestei scheme va primi din partea celorlalți un răspuns negativ, iar individul în cauză va suferi și pentru că i se pare că performanța sa nu este apreciată, dar și pentru că va fi convins că elementele evidențiate ale celorlalți nu sunt altceva decât niște reziduuri.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu confunda mișcarea cu revolta. A fi implicați într-o mișcare personală sau socială înseamnă a avea un argument personal, susținut de experiențe personale. Altfel, orice formă de revoltă anulează voința proprie.

Seducție. Atitudine complicată de o soluție ce nu este acceptată. Ușurință. Indiferență. Depășirea unui obstacol prin atitudine. Orgoliul este disimulat, dar e vizibil.

Primul eveniment care se consuma în această săptămână este conjuncția Lunii cu Coada Dragonului. Din capul locului, momentul acesta ne invită să facem o călătorie în timp, să ne întoarcem către întâmplări care s-au consumat în anul anterior sau cu ani în urmă pentru a depăși un obstacol sau măcar pentru a-l înțelege. Conjuncția Lunii cu Coada Dragonului și implicit conjuncția acesteia cu planeta Neptun face din ziua de 30 ianuarie un model de conduită sau un exemplu referitor la cum anume ar trebui să înțelegem viciul, refuzul sau abuzul de putere. Nu ar trebui să fim foarte surprinși că pe finalul lunii ianuarie suntem invitați să luăm parte la astfel de evenimente. Luna ianuarie a făcut practic trecerea de la ceea ce s-a consumat în anul 2016, în ceață, în orb, fără să ne dăm seama la ce eveniment luăm parte, spre ceea ce urmează să se întâmple de-a lungul anului 2017. Faptul că are acest statut de hotar, de graniță, îi face pe unii să creadă că această claritate pe care o au față de ceea ce s-a întâmplat în trecut ori față de ceea ce urmează să facă acum reprezintă cel mai important lucru de acum. Nu, toată această conștientizare reprezintă o tentație în a evada din concret. Concretul este dur, face trimitere la performanțele pe care le putem obține, dar pentru care nu primim feedback, adică realitatea de acum arată că obținem rezultate, dar nu suntem apreciați, nu se vede lucrul acesta. În schimb, la polul celălalt, greșelile sau ceea ce ar trebui lăsat în urmă este ridicat la nivel de reguli de bune practici. În prima zi a săptămânii această explorare se limitează la sectorul emoțional. O parte din aceste conotații emoționale vor fi regăsite și în ziua următoare însă în alt mod, folosind alte instrumente sau prin interacțiune cu alte persoane.
Cea mai mare încercare a zilei de 30 ianuarie este aceea de a considera că privațiunile de până acum, suferințele pe care le-am parcurs anterior și pe care, la momentul respectiv, le-am văzut altfel, cele pe care le observăm acum printr-o claritate foarte mare, ni se par drept exemple de umilință gratuită de care trebuie să ne ferim. Orice om, în această lume, trebui să treacă prin încercarea suferinței. De aceea, fiecare, prin problemele pe care le parcurge, prin greutățile pe care le are, suferă la fel. Pentru fiecare, problema pe care o are este mult mai importantă decât problemele celorlalți. Mulți consideră că acesta este un semn de egoism, însă se înșală. Este o dovadă clară că individualitatea și, indiferent de model sau de epoci, ea este respectată de univers. Fiecare își parcurge drumul său pe măsura nevoii sale.
Prin urmare, 30 ianuarie este o zi de seducție. Suntem atrași să interpretăm într-un mod subiectiv evenimentele pe care le-am parcurs în anul anterior sau poate mai demult, în anii din urmă. Ceea ce înțelegem din toată această schemă ni se pare foarte clar, ba mai mult, ni se pare chiar esențial. Nu ar trebui să privim schema aceasta prin acest subiectivism bolnăvicios. Viața nu este construită pentru a elogia subiectivismul unui om, ci pentru a respecta individualitatea sa. Un om care conștientizează rolul pe care-l are în destinul său și în comunitate nu va fi lovit pe 30 ianuarie de subiectivism, ci va aprecia calitatea pe care o reprezintă prin individualitatea sa. Ceea ce știe el să facă va deveni important prin experiența sa, nu pentru că îi place sau nu-i place. Această diferență de nuanță este ușor înțeleasă de cei care sunt preocupați de înțelesurile profunde ale vieții. La polul celălalt, 30 ianuarie îi poate transforma pe oamenii leneși sau care nu sunt încă pregătiți să evolueze în persoane foarte orgolioase care vor cu orice preț să se laude că pot să facă ceva anume, că trebuie să li se respecte statutul, nivelul, de vreme ce ei consideră că aceste achiziții sunt foarte valoroase. Genul acesta de orgoliu rănit, de orbire este foarte periculos.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că mult mai câștigat este omul care iubește lucrurile simple și se împrietenește cu ele, decât cel care are acasă o colecție de lucruri complicate pe care nu le va folosi niciodată.

Distracțiile sunt plătite scump. Relațiile de familie devin complicate. Asocierile obișnuite. Bunul simț este ușor de criticat. Pervertirea unui mesaj. Apar probleme greu de rezolvat. Conjuncturile sociale sunt tratate greșit. Se caută câștigul imediat. Sentimentul este restrictiv. Teama de spații înguste. Iresponsabilitate. Judecăți limitate. Mișcare confuză. Pasiuni ciudate.

Trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Pești îi îndeamnă pe oameni către critică. Mulți ajung să gândească în felul acesta ori să se comporte așa pentru că prima zi a săptămânii li s-a părut periculoasă prin confuzie, când s-au întâlnit cu situații care s-au complicat, dar trebuiau luate ușor, trebuiau luate ca atare, adică față de care nu ar fi trebuit să aibă nicio reacție. Pentru acesta, momentul poate deveni unul de maximă vulgaritate, de duritate, de expresivitate, de indulgentă sau unul când mesajul personal poate fi pervertit cu acordul persoanei în cauză. De aici ne dăm seama că momentul echilibrat al zilei de 31 ianuarie se menține în raport cu un subaltern, cu persoana pe care o considerăm sub nivelul pe care-l avem, incapabil să se exprime prin informațiile pe care le avem sau la un nivel înalt.
Este clar că ultima zi a lunii ianuarie ne vorbește despre restricție și cel mai câștigat este personajul care reușește să se adapteze foarte bine în condiții de stres, care poate lucra prin restricție, prin interdicții, fără prea multe drepturi. Având în vedere că săptămâna îi îndeamnă pe oameni să se gândească la performanță deși libertatea aceasta și-o pot permite doar în primele două zile ale săptămânii, schema aceasta dominată de critică îi face pe unii să se supraaprecieze. Ei cred că sunt cei mai buni, cei mai pricepuți, că dețin cunoștințele cele mai avansate, că dețin o adevărată cheie a succesului și că nu prea au cu cine vorbi despre asta. De altfel, schema aceasta nu este ușor de dus, nici de integrat în ecuația astrală a săptămânii pentru că începând de mâine, 1 februarie, corelațiile se deplasează către alte planuri. Doar acum ni se pare că ne este permis să privim foarte departe, să credem că schimbările care s-au produs în ultima perioadă sunt până la urmă foarte bune sau expresia unui bine venit din partea destinului. Se întâmplă lucrul acesta pentru că sentimentul este trăit pe valori extreme, fie foarte restrictiv, fie foarte indulgent.
Prin urmare, ultima zi a lunii ianuarie este expresia unei abundențe pe care doar ne-o imaginăm, pe care o trăim ca și cum am fi cuprinși de o mare halucinație. De fapt, noi, pentru că studiem astrologia, știm că înțelesul acesta este expresia unui sentiment restrictiv, dovada iresponsabilității sau a judecăților limitate abordate în anul anterior. Cu alte cuvinte, ceea ce am gândit greșit în anul anterior fără să conteze care a fost rostul pentru care s-a întâmplat așa ceva, devine acum expresia unui avantaj care îi încurajează pe oameni către mișcare. Mișcarea ce are la bază ceea ce ne aducem aminte din anul anterior este confuză și-i va ține pe oameni captivi în pasiuni ciudate. Binele pe care-l conștientizează sau în care cred pe 31 ianuarie nu este decât expresia unei mari frustrări, a unei sărăciei emoționale pe care oamenii și-o refuză. În cazul acestor persoane performanțele nu sunt înțelese greșit, ci apreciate la adevărata lor valoare. Supraaprecierea celui în cauză se pare că este adevărata cauză a problemelor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a răspunde nevoii de mișcare, indiferent dacă aceasta ne atrage către zona publică, către persoanele pe care le disprețuim, indiferent dacă ea se manifestă în plan fizic sau în plan subtil.

Sunt lucruri care rămân în continuare nespuse. Conflict de idei. Neînțelegerea condițiilor impuse de ceilalți duce la revolta. Aspirații fanteziste. Prea multe vorbe și prea puține rezultate. Uitare. Refuz. Indecență.

Întreaga zi va fi sub semnul careului Mercur-Uranus, aspect astral care aduce neînțelegere, revoltă, prea multă mândrie sau multă dorință de conflict. Mulți vor argumenta că au nevoie să fie recunoscuți pentru ceea ce au făcut, pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce dețin. În realitate, schema zilei de 1 februarie le vorbește oamenilor despre aspirații fanteziste, despre idei proaste pe care vor cu încăpățânare să le prezinte ca fiind exemple de bune practici. Ceea ce se întâmplă acum ține mai curând de uitare decât de independență. Luna pe zodia Berbec amplifică acum nevoia de competiție, dar o duce prea departe, într-o zonă periculoasă producând schimbări rele. Cu toate că ea se află acum într-o dispunere frumoasă cu Soarele, cel care trece acum prin Vărsător, și aceste elemente individuale, aceste expresii personale ar putea cumva atenua nevoia de a ieși pe zona publică pentru aceeași atenție, pentru a smulge un rezultat sau o apreciere. Caracterul pozitiv al acestor dispuneri dintre planetele individuale și Uranus poate fi luat în considerare doar în cazul oamenilor care sunt deja orientați în mod pozitiv, care au deja obiceiuri frumoase la care nu doresc să renunțe. Ceilalți vor refuza prea ușor acest bine pentru că este mult mai atractivă zona aceasta a conflictului. Apoi, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, careul Mercur-Uranus mai aduce și uitare, o revoltă împotriva omului slab, împotriva celui care este bogat, dar nu știe, este inteligent, dar nu dorește să facă niciun fel de demonstrație cu ceea ce cunoaște. Pentru că multe din schemele astrale ale zilei de 1 februarie sunt orientate către conflict, ceea ce este cu adevărat important va rămâne nespus, departe de evoluție. Sintezele pentru acțiune aferente acestei decade pe care tocmai am început-o accentuează nevoia de a face și de a obține un rezultat rapid, iar gândul de progres, de înțelegere și armonie ne avertizează că suntem în continuare în perioada în care trebuie să ne pregătim pentru intrarea Lunii negre pe zodia Săgetător, eveniment care se va produce în mijlocul lunii februarie.
Prin urmare, prima zi a lunii februarie accentuează neînțelegerile care ne-au dat bătăi de cap de-a lungul lunii ianuarie sau pe finalul anului anterior. O formă de revoltă va fi vizibilă acum, dar, în cele mai multe din cazuri, ea se va amplifica acolo unde oamenii sunt agitați și nu știu de ce, nu se preocupă să își controleze aceste impulsuri, nu au nici cel mai mic interes în a fi liniștiți, în a înlocui vorbe fără rost cu tăcerea adâncă. Din acest punct de vedere 1 februarie este o zi obositoare, când oamenii cer prea multe rezultate fără să se gândească dacă au lucrat în sensul acesta sau dacă este momentul. Impulsul de a demonstra, de a critica este mult prea mare pentru ca autocontrolul să fie un produs conjunctural. Apoi, apare și nevoia de sprijin în așa fel încât fiecare individ va considera că își poate permite să pretindă celorlalți susținere, având în vedere că aceasta este expresia prieteniei, a colaborării, a schimbului de experiență. Cine își va da seama că impulsurile acestea predominante sunt obraznice, se va opri și va avea un debut frumos al lunii februarie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că binele trăit cu egoism, în separare vicioasă, este un rău în devenire.

Ridicarea nivelului de percepție prin interacțiune. Vorbele celorlalți nu sunt atât de ușor de înțeles. Se merge prea departe cu decizia. Acuzații nefondate. Vindecare prin metode neconvenționale. Seducție. Energizare. Se lucrează pe mai multe fronturi. Transformare. Decizii complicate. Ne interesăm de binele celuilalt. Probleme financiare.

Este o legătură foarte strânsă între ceea ce s-a consumat în prima zi a lunii februarie și ceea ce vom traversa acum. Lucrul acesta va fi observat nu doar pentru că Mercur va trece de la careul cu Uranus la careul cu Jupiter, accentuând acest careu în T pe semne cardinale, căruia îi este focar, ci și prin faptul că Luna neagră împlinește un unghi pozitiv cu Venus și se încearcă schimbarea unui rău cu unul și mai mare, doar pentru că în această etapă acesta este mai plăcut. Apoi, pentru că nu este totul, vom fi influențați de trecerea lui Junon pe ultimul grad din zodia Săgetător, fapt care duce la supraapreciere, teamă de critică și mărește interesul pentru competiție. Lucrul acesta este accentuat și de trecerea lui Venus pe ultimul grad din zodia Pești ceea ce înseamnă că momentul de față grăbește împlinirea unor demersuri chiar dacă nu acesta este scopul pentru care ni se întâmplă cele ce ni se întâmplă. Momentul acesta dur sau înșelător, care ne seduce și ne încurajează către acțiuni necugetate, considerând că numai în modul acesta ne putem face dreptate, reprezintă o etapă într-un final de ciclu, adică aduce sfârșitul unei epoci, dar nu a uneia sociale, nu a uneia cu impact exclusiv public, ci a unei etape personale. Dacă până acum am fost seduși din când în când să ieșim din obiceiul bun, din rutină pentru că greșeala era plăcută, deconectantă, lipsită de îngrădire, toate aceste ipostaze mai vechi pe care le-am iubit și le-am considerat evadări din tensiunea reguli se concentrează. Cel lucid va vedea acum că apropierea de latura vulgară, exprimarea prin partea întunecată a firii a produs întotdeauna efecte negative. Este adevărat, fiecare trebuie să își cunoască și această latură, dar nu pe seama celorlalți. Momentul zilei de 2 februarie accentuează greșelile pe care le-am făcut procedând greșit în raport cu ceilalți. Apoi, probleme financiare sau dificultățile pe care le traversăm în acest sector arată că o parte a ceea ce am gândit și am făcut în ziua anterioară, 1 februarie, se continuă și în prezent. Există însă și diferențe. Dacă, anterior, competiția, duritatea în exprimare, impulsivitatea susțineau nevoia personală de a fi recunoscuți, de a fi apreciați, de a ni se respectau un loc, pe 2 februarie impulsul acesta capătă o altă formă. Ni se pare că numai în modul acesta ne facem dreptate, numai așa obținem o mare performanță. Dar, așa cum ne spune și deviza generală aplicată acestei săptămâni, cu cât ne vom ridica mai sus prin laude, cu cât vom exagera rolul acestor performanțe, cu atât mai puțin vor fi înțelese și acceptate.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne trezește interesul de a repara mari erori ale vieții care nu s-au consumat cu mult timp în urmă, ci recent, în luna ianuarie sau pe finalul anului anterior. De altfel, și această zi le vorbește oamenilor despre performanțele pe care și le prezintă la un nivel nerealist, despre invidia pe care o au observând că performanțele celorlalți sunt apreciate mai mult. Atât în privința autoevaluării, cât și în cea a analizării faptelor celorlalți, observațiile personale sunt eronate. La asta ar trebui să ne gândim pe 2 februarie mai mult decât la a-i cerceta slăbiciunile celorlalți pentru a obține dreptate pe seama lor. Există un gând necuviincios care ne curtează acum, dar nu întâmplător, ci pentru că așa s-a întâmplat și în anul anterior, gândind în felul acesta și comportându-se în consecință ne-am eliberat de o mare tensiune, cea a disciplinei impuse, a regulilor pe care am fost obligați să le respectăm. Aici sunt incluse și complicații de factură financiară, griji față de ziua de mâine, o anume neliniște față de progresul pe care îl constatăm la celălalt. Unii vor prefera astăzi să-și urmărească adversarii, dușmanii, nu și-i pot scoate din minte, nu-i pot tolera, la sfârșitul zilei, când ar trebui să se gândească la ceea ce au făcut în ultima perioadă, se vor vedea grăbiți, prea îngrijorați, obosiți. Desigur, așa cum constatam din mesajul astral, acest rezultat l-au obținut prin voință proprie, pentru că nu există o forță exterioară care să impună acest efect.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de binele pe care trebuie să-l facem, nu de ceea ce se întâmplă în ograda celuilalt.

Siguranță. Relaxare pe baza promisiunilor celorlalți. Considerente nerealiste. Greșelile nu sunt atât de clare. Forțele proprii se bazează prea mult pe speranță sau pe egoismul. Spirit critic gratuit. Preocupări față de ceea ce susține binele celuilalt. Se face un desen interesant. Unificare. Înțelegere pe baza unui efort. Evenimentele militează împotriva unui dușman comun.

Junon va trece în zodia Capricorn în dimineața acestei zile unde va sta până în mijlocul lunii decembrie. Astfel, schema astrală care face referire la relații, la asocieri, la angajamente, dar și cele legate de viața de cuplu intră într-o perioadă de restricție. Capricornul nu poate oferi acestui asteroid puterea și expresivitatea necesare pentru a se împlini. Asta înseamnă că trecerea lui Junon prin zodia Capricorn accentuează neîmplinirile, aduce o frânare în demersurile asociative, cele care cer schimb de experiență sau încredere într-un partener. Acest element astral va avea pe tot parcursul acestui an un mesaj legat de căutarea resurselor personale, de identificarea acelor puteri de care trebuie să se folosească oamenii pentru a ieși din amorțeală, pentru a înțelege că se pot descurca singuri, pentru a nu mai depinde de alții și de ceea ce promit ei. Perioada de retrogradare a lui Junon, cuprinsă între 10 mai și 26 august va accentua această nevoie de celălalt, va accentua conflictul care hrănește teama de singurătate, de pierdere sau de abandon.
Dar momentul zilei de 3 februarie mai are un eveniment care va face casă bună cu mesajul care vine din partea lui Junon de pe zodia Capricorn. Venus va trece în seara acestei zile pe zodia Berbec, poziție care instigă la revoltă. În schema acestei săptămâni, trecerea lui Venus pe zodia Berbec și, apoi, cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie, împlinirea careului cu Junon, se referă tot la procese de revendicare, tot la pretenții absurde pe care oamenii le au atunci când li se pare că sunt nedreptățiți. Așadar, în momentul de față cele două noi poziții astrale nu aduc schimbări spectaculoase, dar le anunță.
Partea bună a acestor demersuri ne anunță că puterea individului va fi conștientizată fără interferențe din partea celorlalți, fără așa-zisul ajutor venit din partea comunității. În absența acestei forțe complementare expresia personală va fi mult mai bine văzută și mai puternică.
Prin urmare, ziua în care Junon trece pe zodia Capricorn, iar Venus pe zodia Berbec, aduce preocupări față de ceea ce susține binele celuilalt, fără interferențe din exterior. Acest interes față de binele celuilalt vine ca un ecou pe care-l trăiește individul prin care constată că nu are nevoie de celălalt pentru a primi ceva, ci pentru a trăi frumos, nu depinde de comunitate pentru că de acolo trebuie să-și ia resursele, ci din cu totul și cu totul alte motive. Omul care pe această conjunctură își descoperă puterea, depășește într-un mod frumos spiritul critic, cel care duce la conflicte și la anularea voinței personale, pentru a împlini așteptări mari. Vom vedea că de-a lungul acestui tranzit mulți vor descoperi cât de bine este să trăiești în solitudine, fără să te simți marginalizat, fără să crezi că ești pedepsit cu singurătatea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi încrezători că semnele de desprindere pe care le primim în această zi sunt bune.

Autoritate. Ameliorarea considerabilă a unei tensiuni. Erorile sunt înțelese ușor. Oamenii nu mai sunt acuzați atât de ușor. Polaritate. Forțele exterioare depind de intenția individului. Adversități gratuite. Dificultate. Comunicare complicată.

Luna se află acum în a doua sa zi de tranzit prin zodia Taur aducând în centrul atenției o problemă de autoritate. Această problemă de autoritate nu vine însă doar pentru că Luna trece prin acest semn, ci pentru că, în urma evenimentelor astrale consumate în zilele anterioare, nevoia aceasta de stabilitate, de a redobândi o poziție mai veche, scoate din umbră un personaj și îl transformă într-o celebritate. 4 februarie aducem calitățile într-un punct critic pentru că nu oricine a stat până acum în umbră, iar dintre cei care au stat în umbră nu oricine este capabil să fac o trecere atât de spectaculoasă.
Așa după cum se poate constata ceea ce știm despre demersurile în care suntem implicați, despre fenomenul social, ceea ce am aflat până acum despre mersul lucrurilor dă semne că se schimbă. Pentru unii 4 februarie poate deveni o zi de inversiune, când toate regulile sunt schimbate, abolite, date la o parte pentru a face loc unei schimbări spectaculoase. Nu se știe însă dacă această schimbare spectaculoasă are viață lungă, dar ea va da primele semne pe 4 februarie.
Apoi, o altă problemă care va fi vizibilă pe 4 februarie vine din ameliorarea unor tensiuni de factură internă. Pentru că un personaj care punea presiune pe o problemă de grup este promovat sau își îndreaptă atenția către alte demersuri despre care va crede că îl vor împlini, produce o temperare în cadrul acelor structuri aflate într-un moment critic. Având în vedere că această săptămână ne atrage atenția asupra performanțelor înțelese greșit, s-ar putea ca o parte dintre persoanele care evadează din zona confortabilă a unui grup pentru a obține mai mult să se înșele în privința acestor demersuri. De aici ne dăm seama că aceste personaje nu sunt pozitive, adică ele nu sunt promovate de vibrațiile sintetice ale zilei de 4 februarie pentru a fi prezentate ca un element de avangardă de care toți ar trebui să țină cont, ci li se deconspiră adevăratul lor rol pe care l-au avut în grupurile de apartenență. Adevărul aflat în modul acesta va avea asupra comunicării un impact negativ. Dar, știm, e de preferat o rană dureroasă, decât un sfârșit tragic.
Prin urmare, 4 februarie tulbură apele, scoate la lumină un personaj pentru a-l face celebru sau pentru a folosi cunoștințele pe care le deține la un nou nivel și, ca o consecință a acestui transfer, valoarea socială a acestui individ să crească. Toată această schemă minunată îl ajută pe omul profund să înțeleagă că, până la urmă, calitățile și defectele sunt repartizate în funcție de greutatea destinului și acesta să fie elementul reprezentativ care creează diversitate. Faptul că suntem diferiți prin vârstă, naționalitate, educație, obiceiuri sau alte elemente ce țin de mistică ori de ezoterism, că suntem născuți la anumite ore, în anumite zodii este, prin vibrația sintetica zilei de 4 februarie, mai puțin important. Important este ca toată această diversitate care ne cuprinde cu generozitate să ne ajute să ne împlinim un destin personalizat, nu să ne hrănească prejudecățile de a fi altfel, deci superiori în mod gratuit, față de alții. Astfel, acolo unde dimensiunea socială nu permite elevarea unui personaj pentru a-l scoate din anonimat, procesul acesta se poate desfășură la nivel individual, în interiorul unei structuri, în suflet, pentru a aduce la lumină o idee și prin evidențierea sa starea sufletească să se schimbe, încrederea în sine să devină o forță care alimentează liniștea interioară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita prejudecățile. Ceea ce se exprimă frumos devine autentic prin răspunsul frumos.

Relațiile personale sunt dificile. Scopul scuză mijloacele. Elucidarea unor dificultăți. Marcaje complicate. Se decide împotriva unui confident. Familia devine importantă. Dependență. Cuvântul pare să fie important. Fericirea este doar la capătul drumului. Se transmite un mesaj.

În ultima zi a acestei săptămâni Luna va împlini ultima opoziție cu Luna neagră când aceasta din urmă trece prin zodia Scorpion. În consecință, momentul acesta aduce o ultimă explozie, o ultimă formă de revendicare, o etapă finală într-un demers revendicativ care nu se poate încheia frumos. Este adevărat, Venus, abia intrată pe zodia Berbec, prin firea sa războinică, va media această opoziție și va transforma conflictul răutăcios în conflict constructiv. Desigur, lucrurile acestea bune nu vor dura, adică ele vor rămâne în continuare în conștiința de grup prin impulsul negativ, prin solicitările lipsite de substrat real, prin răutatea vizibilă acum.
Elementul cel mai frumos și mai bun al acestei zile vine din faptul că unii oameni vor vedea la capătul tunelului fericirea pe care o caută. Rămâne de văzut însă dacă nu cumva traseul pe care trebuie să-l parcurgă până acolo nu este plin de spini. Pentru mulți, ultima zi a acestei săptămâni devine o piesă de teatru, un joc trist și obositor, un instrument care îi determină să se depersonalizeze, să îmbrace hainele unui personaj, să trăiască prin calitățile acestuia, să sufere prin defectele noii identități. Nu este deloc simplu de parcurs această ipostază în care Luna i se opune Lunii negre, dar împlinește și un careu la Axa Dragonului. Întâmplările acestea nefericite, impulsurile acestea rele devin pentru foarte mulți confirmări ale faptului că viața este grea, dificilă, complicată, poate chiar enervantă. Omul profund nu va ține cont de aceste confirmări pentru că, oricât de adevărate sunt, ele nu reprezintă decât ipostaze ale prezentului. Este adevărat, schema decadei în care se consuma aceste evenimente accentuează rolul pe care-l au evenimentele în schema prezentului. Pentru foarte mulți ceea ce se întâmplă în momentul respectiv pare să fie decisiv, greu, categoric. Un om care s-a obișnuit să privească în profunzime, să treacă dincolo de aparența lucrurilor, să meargă la esență, va avea puțină răbdare, nu doar să se încheie această zi, ci să treacă și săptămâna următoare, adică să intre în decada a doua a lunii februarie pentru a vedea că lucrurile stau altfel.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne atrage atenția asupra lucrurilor esențiale pe care ar trebui să le trăim în afara unei note dramatice. Ceea ce este foarte evident și vizibil acum este de fapt un element minor care strigă să fie băgat în seamă, scos din anonimat. Se întâmplă lucrul acesta pentru că ultima zi a săptămânii devine o continuare a ceea ce s-a consumat în ziua anterioară, când vibrația sintetică a momentului de 4 februarie a scos din anonimat un personaj. Așadar, momentul acesta face trimitere la o convingere. Unii sunt tentați să accentueze această convingere prin nota dramatică a momentului, alții să o rafineze prin înțelesurile profunde ale momentului. Dacă acest gând se transpune în planul bunurilor, apar stricăciuni, iar pierderile materiale de acum reprezintă în mintea celui evoluat reziduurile materiale care se topesc de la sine, doar pentru că există o comandă a sufletului în a ne elibera de povești. Cu alte cuvinte, ceea ce ține de materie trebuie încadrat ca atare, iar ceea ce ține de suflet trebuie, de asemenea, să fie observat, analizat și judecat după instrumentele care vin din acest sector. Ceea ce se amestecă, nu ceea ce interferează, creează probleme și mai mari.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca contextul după dureri.

14 thoughts on “30 ianuarie – 5 februarie 2017

 1. Andina spune:

  Bună, te rog sa-mi spui cat durează opoziția lui Marte cu Marte natal ?Mulțumesc.

  1. O săptămâna înainte și după momentul de maximum.

 2. Maria spune:

  Nu vreau sa fiu confuza… lamuriti-mi o nuanta va rog frumos.. in text spune ca astazi oamenii care constientizeaza un bine sau vad o abundenta prin ceea ce s-a intamplat in ultimul timp exprima de fapt o frustrare, isi refuza o saracire emotionala.. nu prea inteleg… Multumesc.

  1. Se referă la „mișcarea ce are la bază ceea ce ne aducem aminte din anul anterior”… Nu oamenii, în general, trec prin așa ceva, ci doar cei care aduc din 2016 un element pe care îl consideră noroc. 31 ianuarie este expresia unei abundențe pe care doar ne-o imaginăm, a unei puteri care, dacă se bazează pe un episod din 2016 care, la momentul acela a fost confuz, dar acum pare un avanataj, devine o veritabila piatră de moară. Ianuarie face legatura între tulburătorul an 2016 și ceea ce vom experimenta în 2017. Partea buna pentru unii și rea pentru alții vine din faptul că instrumentele anului 2016 au primit luciditatea lui 2017 doar în ianuarie. De aceea un element venit pe filiera „dihotomiilor periculoase” invocat brutal acum nu este un avantaj. Invocăm un sunet, o vocaliză și credem că este o armonie, dar nu este decât un urlet. În 2016 am avut urechile tari. Atunci ulciorul a mers la apă că eram într-o zăpăceală teribilă. Acum este altfel. De altfel, vor mai fi momente în 2017 când invocarea brutală, ca acum, a unei achiziții din 2016, produce același efect.
   Despre asta este vorba…

   1. Maria spune:

    Multumesc mult!

 3. Ani spune:

  Buna seara!Domnule Coser,neasteptatul si neprevazutul lunii februarie isi face din plin prezenta.Care e opinia dumneavoastra despre Romania acum,vin hiene si o sfasie?Am o intuitie ingrijoratoare,ceea ce vad si aud,imi pare doar o simpla aparenta.Am senzatia ca se intampla ceva in spate,mult mai periculos si cu un scop ascuns .

  1. …bazate pe experiențele anului 2016. Nu există pădure fără uscătură, dar, uneori, uscăturile acestea tare mai trosnesc atunci când dă să crească o ramură tânără, o speranță.
   Vai de ea, săraca țară bogată!

   1. Ani spune:

    A-ti spus despre ziua de maine ca se va inlocui un rau cu altul.Eu percep intuitiv o mare neliniste,ceva din umbra ce pare ca pandeste.Tara asta parca nu poate gasii niciodata linistea.

    1. Noi, românii, pentru că nu suntem nici proști, cum cred unii, nici muți cum sunt alții, știm că hoțul strigă „hoții!”. Noi ar trebui să ne întrebăm care sunt adevarații hoti, cei care ne-au arătat ce știu sa facă ori cei care ne sperie cu ce-o să facă. Adevarații hoti sunt cei care au stricat sau au furat ceea ce noi românii nici nu am stiut că avem. Unii vor să fim patimași, să ne urâm între noi, să fim un sat fără câini, că tare bine le-ar fi… 🙁 E tristă această dezbinare…

     1. Ani spune:

      Este si periculoasa.Am emotii sa nu escaladeze provocand durere.De ce ,dupa atitia ani,nu se aseaza nimic,si vesnic intram in alte situatii aproape similare?Unde e bestia,si de ce beneficiaza de umbra ce o infasoara pt a nu se lasa vazuta?
      Poate pentru ca s-a pierdut credinta…ma scuzati!Ma framanta multe”de ce-uri”!Noapte cu liniste!Doamne ajuta!

     2. Da, așa i se întâmplă unui om care ascultă o maimuță și crede că aceasta vorbește, crede că are ceva de spus. Închide-ți urechile. Este complicată această inversiune.
      Mda, bună întrebare… nu se așază nimic. De ce? Pentru că nu toți spinii fac flori, iar noi am fost si suntem mângâiați cu spini. Ca să înțelegem avem mevoie să privim dintr-un cadru mai larg.

 4. ana spune:

  buna seara,

  caut sa inteleg ceva la lumea asta nebuna, dar nu intelg nimic…….Totusi va multumesc pentru ca aduceti un strop de lumina, o raza asupra acestui hatis prin ceea ce ne spuneti……………Sa avem rabdare si mai ales curaj ca poate sita intelepciunii va separa binele de rau

  o seara linistita !

  1. „Invinge durerea, razi cat se poate, caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte…” (William Shakespeare)

   1. ana spune:

    multumim mult !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.