2017 – ANUL SINTEZELOR

(DOWNLOAD) 2017 – ANUL SINTEZELOR

Pentru că lăsăm în urmă un 2016 atât de încercat, 2017 va fi pentru cei mai mulți dintre noi o mare bucurie. Având în vedere că multe din cele care s-au consumat anterior se vor regăsi în schemele acestui an, intervalul acesta poate primi orice denumire însă doar una singură le poate integra, le poate include: sintezele. Astfel, unii vor spune că este un an al răzbunărilor, al jocurilor de culise, un an al credinței sau al progresului. Cei mai optimiști anunță un an al succesului, al echilibrului și al binelui pe care individul poate să și-l facă lui însuși sau pe care dorește să îl obțină pentru stabilitatea grupului de apartenență. Privite separat, acestea nu pot îngloba trăsăturile definitorii ale acestui interval. Doar termenul de sinteză ne poate ajuta să înțelegem de ce de-a lungul celor 12 luni vom realiza o combinație neobișnuită între elemente pozitive și negative, dar nu ca în anul anterior, adică fără să înțelegem nimic, ci cu un scop, unul clar definit de individ, unul care este în consonanță cu destinul său, nu cu o necesitate de fapt, nu cu o directivă impusă de prezent. Cu alte cuvinte, vom duce mai departe trăsăturile anului anterior, ne vom comporta ca și cum suntem pe o pantă ascendentă, dar nu ne răzbunăm, nu doar progresăm, nu doar avem mai multă credință, nu participăm la jocuri de culise în mod gratuit, nu suntem parte ale acestor elemente în virtutea inerției, ci pentru că așa dictează destinul personal. În consecință ideea de ansamblu va semăna în 2017 cu globalizarea, dar nu are nimic de-a face cu aceasta. În felul acesta, vom vedea din nou profeți falși care vor vorbi cu foarte multă convingere despre situații minore, dar de această dată vor avea și ei dreptate, adică se va confirma ceea ce au spus, ceea ce au anticipat pentru că intervalul acesta este extrem de permisiv, foarte bogat în evenimente, foarte intens. Partea bună vine din comparația pe care o vom face cu anul 2016. Aproape toate faptele pe care le vom realiza, toate deciziile pe care le vom lua vor evidenția această comparație cu anul anterior în ideea de a ne demonstra nouă înșine că vremurile acestea întunecate au trecut și că am făcut un pas înainte.
Dar dintre toate aceste elemente auxiliare care, însumate, fac din 2017 un an al sintezelor, se evidențiază un element pe care îl vom folosi drept catalizator. Credința este catalizatorul tuturor problemelor și mecanismul care ne ajută să ajungem la succes și să ieșim din orice situație imposibilă. Din nefericire cei care se mândresc ori care se laudă că sunt pătrunși de credință, în 2017 vor vedea că metodele vechi, schemele ruginite implementate în conștiința de grup care spun despre credință că este o forță pasivă sau un instrument folosit pentru a cere, nu pentru a face, nu vor mai da rezultate bune. Credința este o formă activă și cei care o vor face pasivă o vor transforma într-o senzație care, cu timpul, va alimenta mecanisme de dizarmonie, de boală, adică forțe care duc la delir mistic. 2017 ne ajută să descoperim credința reală și avem posibilitatea să vedem și primele rezultate, adică să înțelegem că facem parte dintr-o mare Lucrare, una care se referă în primul rând la evoluția individuală, la progresul personal și apoi, prin rezonanță cu cei care simt și gândesc la fel, să participăm la un proces de grup. 2017 nu este, prin definiție, un an mistic, însă fiecare va descoperi în alegerile pe care le va face acea putere încărcată de mister despre care nu poate spune aproape nimic, dar pe care o simte integrată în sistemul său de percepție, de gândire, de evoluție. În încercarea de a explica inexplicabilul un individ sincer va ajunge la fapta animată de credința de a participa la o mare lucrare. Doar prin acest proces anul 2016 are înțeles, doar prin necesitatea aprofundării experiențelor personale în acest mod lupta cu sine, cu morile de vânt, doar așa haosul anului anterior are un rost. În 2016 am exersat, iar acum participăm la competiție.
Nu doresc să anticipezi ceea ce este deja prezentat de-a lungul acestui material pentru că aș scoate un element sau o idee dintr-un context. Cu toate acestea, doresc să subliniez faptul că avem motive serioase pentru a întâmpina anul 2017 cu bucurie. Nu înseamnă că este un an ușor, nici nu poate fi după un 2016 atât de tulburător, așa cum am anticipat și cum am prezentat în analizele săptămânale pe tot parcursul său, dar este un an plin de semnificații. Dintre toate elementele credința are rolul cel mai important, pentru că ea conține piatra filozofală, puterea cea mai mare, forța activă, nu pasivă, care poate produce schimbări fascinante, impresionante, de neînchipuit pentru stadiul pe care îl avem acum.
Astfel, fiecare lună va lucra cu sintezele într-un mod aparte, va invoca anumite instrumente, va remedia anumite neajunsuri și, prin comunicarea activă care există între perioade, va produce anumite rezultate. Unele ni se vor părea grele, altele deosebit de grele, dar sunt și perioade foarte bune, unele care devin așa prin influențe generale, altele care devin bune prin particularizarea impusă de semnul natal. Fiecare perioadă va lucra cu două tipuri de sinteze: sintezele pentru acțiune și sintezele pentru înțelegere, emoție și cunoaștere. Acestea reprezintă două direcții, una care activează prin acțiuni concrete, iar cealaltă care activează ca un resort subtil, cel dat de emoții, de gânduri, de aspirații. Deși prezentate din punct de vedere tehnic par foarte complexe, ele nu sunt decât expresii ale unor procese la care intuitiv fiecare apelează într-un moment ca acesta, când trebuie să sintetizeze. Abia, apoi, ne putem gândi că aceste sinteze își vor întinde tentaculele și către anii din urmă, nu doar către anul anterior, abia după aceea putem îndrăzni să lucrăm cu instrumente care au activat pe conjuncturi ce sunt din ce în ce mai diferite față de ceea ce trăim în momentul de față. În consecință, posibilitatea de expansiune prin aceste sinteze este una fabuloasă și fiecare individ, în funcție de puterea și de disponibilitatea de care dispune, va alege cât de mare să fie intervalul pe care-l sintetizează. Cert este că la finalul anului vom știi clar cum ne situăm, ce fel suntem, vom ști mai multe despre oameni, despre grupuri poate chiar despre rasa umană în ansamblu. 2017 devine, în felul acesta, un an de prag, de demarcație, dar și un an de concentrare. Ființele care participă la o lucrare mondială, cea care vizează îmbinarea dintre vechi și nou știu bine lucrul acesta.
În toată această schemă a sintezelor, ciclurile planetare au un rol esențial. Pentru a nu ne depărta de specificul acestui material, sunt prezentate aici doar ciclurile planetei Marte și doar din perspectiva anului 2017. Celelalte cicluri, atât cele ce țin de raportul planetelor individuale între ele, dar și relațiile cu planete colective, celelalte cicluri care apar între planetele cu deplasare lentă vor face obiectul unui alt material. Referitor la anul 2017, informații despre impactul lor au fost inserate de-a lungul acestui material. Ciclurile planetei Marte pentru că sunt considerate cicluri tampon între cele individuale și cele colective trebuie cunoscute foarte bine pentru a folosi cât mai bine sintezele anului 2017.
Să sperăm că fiecare își va găsi puterea lăuntrică, norocul, lumina de care are nevoie pentru ca aceste sinteze să nu fie episoade pasagere, să nu fie simple întâmplări despre care să-și amintească peste ani, ci să aibă cu adevărat statutul de piatră de hotar. Pentru cei victorioși 2017 este o veritabilă piatră de hotar în destinul lor. Pentru ceilalți va fi un an generos care va permite să împrumute pentru o anumită perioadă de timp pietrele de hotar ale celorlalți.

54 thoughts on “2017 – ANUL SINTEZELOR

 1. Lorina spune:

  Multumesc,Gheorghita!
  Ca de fiecare data,un material de exceptie,in urma unei munci de Sisif…Sa daruiesti de fiecare data,fara a cere nimic in schimb, aceasta e marea iubire de oameni,acesta este marea impacare cu tine insuti…
  La multi ani !

 2. Elena spune:

  Mulțumesc, Gheorghiță… Am așteptat cred acest moment al sintezelor de atât de mult timp…
  Vedem ce va fi… cât am crescut in ani anteriori, cât am învățat, cât m-am maturizat… privind in urma, încă o data înțeleg însemnătatea evenimentelor care au venit peste mine si cât de mult m-au schimbat…
  Știu ca încă nu s-a terminat, ca abia acum in 2017 vor apărea rezultatele anilor anteriori… am simțit asta si tu confirmi asta…
  Încă o data mulțumesc…
  Si un sincer si călduros LA MULȚI ANI!!!

 3. doina spune:

  Mulțumim mult, dle Coșer, pentru profunzimea sfaturilor prețioase pe care cu generozitate ni le oferiți. LA MULȚI ANI !!! MULTĂ SĂNĂTATE ȘI PUTERE DE MUNCĂ !!!

 4. ana maria spune:

  Si eu va multumesc😊
  Si din suflet un 2017 prosper,benefic,creativ.
  Cu drag ana mari

 5. Mihaela spune:

  Astazi, aceasta analiza astrologica a anului 2017 ne-a impresionat pe toti, mai intai prin dimensiunea ei, care a lasat, ca prima impresie, senzatia ca autorul ar mai fi avut foarte multe de spus…daca ar fi fost posibil, intinderea ar fi fost fara margini…Citind-o, am convingerea ca vom trece pe nivelul de apreciere superior celui cantitativ….va prima aprecierea Calitatii. Si stiu, din experienta anilor trecuti, deloc putini, ca este extrem de simplu sa te cufunzi in acest gen de scriere, pana la a te identifica cu cele citite….iar la final, bucuria sufletului tau, pentru hrana primita, sa fie fara margini…..
  Multumesc!!!! (un cuvant aparent micut, dar nici el nu are margini…..)

 6. Ani spune:

  Multumim frumos si sincer!Ca întotdeauna,sfarsitul de an il astept cu mare placere si curiozitate.
  Va multumim mult pentru daruire,efort si cunoastere!Noul an,sa va fie si dumneavoastra mangaierea si raspunsul necesar sufletului!
  La multi ani!

 7. adriana spune:

  Un an greu, cel putin pentru Sagetator…si eu ma pregateam de o mare schimbare profesionala…..citind previziunile, sunt ingrozita; ma incoltesc indoieli, daca e bine sau nu, daca sa raman unde sunt, desi nu mai e ceea ce imi doresc; nu mai am curaj…
  La multi ani si multumim pentru randurile frumoase.

 8. stefi spune:

  La multi ani,sa va de-a dzeu sanatate si multe impliniri,sa aveti in continuare puterea si intuitia de a ne lumina drumul.Articolele dv sint ca un far in negura vietii,ce ne arata drumul chiar si atunci cind s-a stricat busola.va multumesc.

 9. Dragii mei,
  Vă mulțumesc și vă prețuiesc!

 10. mariana spune:

  multumesc frumos

 11. ana spune:

  La multi ani sanatosi incarcati de nenumarate bucurii ! multumim pentru lucrarile excelente si care ne ridica un val de neintelegere pentru unii dintre noi care nu se descurca prin hatisul acestei vieti

 12. Cristina spune:

  Am inceput, cum se cuvenea, cu ciclurile lui Marte: ca de obicei, sunt deja, iarasi si mereu surprinsa de combinatia asta rara dintre amploarea perspectivei si finetea nuantelor. Multumim, Gheorghita si, inca o data, felicitari!

  La multi ani!

 13. IOANA BOBOCEA spune:

  MULTUMESC ! NU MA LAS FAC PARTE DINTRE CEI CARE LUPTA PANA LA VICTORIE ,ANUL 2016 A FOST NU PREA BUN ,DAR ABIA IL ASTEPT PE 2017 ,AN DE SPERANTE SI VICTORII !

 14. otilia spune:

  La multi ani din toata inima!!! Va urez din tot sufletul sa fiti sanatos si iubit!!! Cu toata stima si cu multumiri pornite din profunzimea plina de caldura sincera.

 15. Ann spune:

  La multi ani 2017 ! Sa fiți binecuvântat în spirit și în litera !

 16. Ina spune:

  La multi ani si un 2017 perfect!

 17. daniela spune:

  Far! Far călăuzitor ești pentru toți! Mulțumim! La multi ani!

 18. Vă mulțumesc!
  Și eu vă doresc un 2017 simplu, dar încărcat de înțelesuri profunde.

 19. Mihaela spune:

  Pentru tot efortul dvs. grija de a explica coerent pe intelesul meu, materialul foarte elaborat, efortul de a dezvolta atatea informatii, va multumesc si va doresc Anul Nou plin de opotunitati si visuri implinite. Cu deosebita consideratie, Mihaela

 20. adriana vela spune:

  Anul sintezelor a inceput cu o extrem de dificila… sinteza! Nici nu se putea altfel, cand vorbim despre Gheorghita Coser. Dar cine sa stie ce este cu adevarat o sinteza, in afara de cel care a si facut-o?! Cati dintre noi stiu ce este de fapt, o sinteza? Cat de importanta este, cat de frumoasa, cat de greu de realizat? Cata munca cuprinde, cata framantare, cata provocare, cata pasiune, cate drumuri interioare? Nu! Sunt sigura ca nu stiu! Nici chiar norocosii care reusesc sa intredeschida usa si sa vada ceva. Ceva ce nici ei nu inteleg ce poate fi… Ce este. Dar nu e nimic. Nimic dramatic, vreau sa spun. Pentru ca pentru asta exista Gheorghita. Gheorghita Coser! Sa ne spuna!
  La Multi Ani!

  1. Punct ochit, punct lovit!
   A face corect o sinteza nu înseamnă doar a înțelege și a beneficia de înțelegere, ci și a integra, a reintegra, a reîntregi ființa.
   Adevărat, este greu, uneori chiar foarte greu, dar tragem speranță că nu ne chinuie nimeni, că nu trecem prin perioade grele degeaba. Toate au un rost. În cazul de față, rostul va fi descoperit în 2018.
   Așadar, avem de lucru și în 2017, dar nu pe întuneric, așa cum s-a întâmplat în 2016, ci la vedere, pe față.

 21. Lili spune:

  Bună seara,
  Multumim pentru efort si daruire!
  La multi ani cu sanatate si cu experiente minunate!

 22. mihai spune:

  La mulți ani
  Speram să fie un an mai bun pentru săgetători.Cu Saturn de vreo 2 ani prin zodie am trăit cred una din cele mai grele perioade din viață.Observ totuși că previziunile diferă la astrologi chiar pentru aceeași zodie în 2017. Apoi horoscopul chinezesc îmi spune că anul va fi foarte bun ,plus că am ascendentul în berbec care este determinant după 30 de ani.Cum conciliem aceste variabile ?
  O seară frumoasă

  1. Vrei să-ți spun eu care este punctul de legatură între previziunile astrologilor doar pentru că sunt ori ți se par diferite? Apoi, să le corelez pe acestea cu zodiacul chinezesc doar pentru că, nu se stie dacă după lună sau an, ai aflat că este un an bun pentru tine? Și pentru că nu este tot, ceea ce rezultă ar trebui să fie în concordanță cu una dintre cele mai mari aberații ale astrologiei moderne – ascendentul devine activ dupa 30 de ani?
   Sunt capabil să dau un astfel de răspuns, dar nu-l vei putea digera.

   1. mihai spune:

    Mi-am exprimat doar o nedumerire .Era doar o întrebare retorică ..Cât despre ascendent am citat doar opinia unor astrologi.Ce doream să spun este că nu există adevăr absolut ceea ce prezentați este o analiză personală a unor date .Nu înțeleg vehemența..Iar de digerat am digerat atât de multe încât pot suport orice opinie și nimic nu mă mai miră.Cred că dialogul trebuie să fie civilizat ..Observ doar autosuficiență ,și mult mult orgoliu .Doar Dumnezeu nu poate greși .În rest măsura domnule Coser măsura
    Nu am nevoie de nici un răspuns l-am primit
    Toate cele bune

    1. Măsură în ce? Solicitarea ta este obraznică. Nu te-am pus eu să scrii prostii atât de mari. Adică eu ar fi trebuit să citesc tot ce au scris alții, să deduc ce ai fi înțeles tu din ce ai citit (deși nu spui ce ai citit), să fac niste corelații și apoi să le raportez la două elemente particulare (semnul natal Săgetător și Berbecul la ascendent) din care a doua prezentată așa cum am spus anterior – activarea ascendentului dupa 30 de ani care este una dintre cele mai mari aberații ale astrologiei moderne. Si să rezulte ce? Cum este 2017 pentru tine? :))))))))
     Este ca și cum ai ști doar „lingurision”, „furculision” și francezii sunt „fără măsură” că te consideră obraznică.
     Cine îți laudă prostiile înseamnă că are nevoie de aplaudaci. Eu nu am nevoie de aplaudaci.

     PS: Dar, domnu’, cred că știm cine sunteți și de ce procedați așa…
     (Umătoarele comentarii nu ți le voi mai valida tocmai pentru că știu cine ești)

  2. Ovidiu spune:

   Haide, haide … nu te mai plange atata. Suntem barbati :))! Eu ce sa ma zic ca sunt Scorpion, cu Saturn in scorpion pe harta natala … si cu tranzitul lui prin zodia mea de acum cativa ani, acoperind cu „maiestrie” casa a 8-a?
   Si pentru ca nu ar fi fost suficient acum ma arde la bani si alte nevoi primare 😛 … ma roade tentatia sa-mi cumpar VR pentru PlayStation4 si nu ma lasa constiinta 🙂 … Asta este greu, nu ce spui acolo!
   Lasand gluma la o parte … hai ca mai ai un pic si scapi … inca un an si gata … pune-ti acolo in calendar 20-Dec-2017 … si unde mai zici ca va fi si cu multe evenimente astrale, deci transformari (cu si fara ghilimele) si stii cum e … cand e mult de lucru, timpul trece repede 🙂 … Si apropo … si eu tot cu ascendent in berbec sunt. Iar simplist vorbind … mai bine foc cu foc cum esti tu … decat apa cu foc cum sunt eu … Sa nu te aud! Si nu te mai certa atat de mult cu Saturn … Cand te protejeaza si nu te lasa sa gresesti e bine, nu-i asa?
   Daca te plangi acum, ce-ai sa mai faci cand iti intra si Jupiter in mers retrograd pentru ceva luni bune acum in primavara-vara? Aoleo … trebuia sa ma abtin sa nu te am pe constiinta :)) !!!

 23. Ani spune:

  Domnule Coser,care e smecheria cu Lilith?De exemplu pt scorpion.Ce se poate face pentru a-i diminua din influenta?Ma refer la momentul acesta in care traverseaza aici.Stiu si simt ca se poate face ceva,dar in zapaceala din 2016 nu am reusit sa ma pozitionez constructiv.Sa fiti in lumina

  1. Nu este nicio şmecherie. Luna neagră concentrează. Problema pe care o patronează pare mult mai intensă, mai delicată ori mai periculoasă pentru că așa trebuie să fie. Sunt elementele cele mai murdare ale ființei pe care, altfel, le-am ignora, le-am ascunde.
   Când le întâlneşte, primul impuls este frică, apoi agresivitatea. În cele din urmă, omul îşi propune să le ignore ori, mai rău, să le considere parte din normalitate.
   Ele trebuie privite în faţă, raportate la o normalitate deja definită cu scopul de a vedea unde înţeapă cel mai tare. Problemele Lunii negre ne şoptesc la ureche „Aminteşte-ţi că eşti muritor!”.

  2. Ovidiu spune:

   Doamna Ani,
   Nu va cunosc, dar cu siguranta, atata timp cat ne intalnim aici, suntem cu siguranta deja prieteni.
   Fiecare mesaj, fiecare idee dezbatuta aici este cel putin pentru mine o provocare. De prea putine ori butonez sau imi dau cu parerea, insa acum o voi face. Sunt Scorpion … si m-a ros cel putin la fel de tare treaba legata de „smecheria cu Lilith” … asta pana cand am inceput sa-i inteleg existenta si importanta, gratie cursurilor de astrologie pe care le-am parcurs ca un adevarat vanator de informatie :).
   Ce cred eu este asa: Lilith, aceasta luna neagra, … ei bine … nu e chiar asa de neagra … este de fapt gri … iar in final devine cat se poate de alba … si am sa ma explic: in imaginatia mea bogata (ce zodie ziceam ca sunt ?!?) am inteles Lilith ca un fel de copil tampit de 15-18 ani care baga batul prin gard unui caine, iar atunci ca acesta il apuca, el trage cu viteza batul inapoi cu putere. Nu ar trebui acum sa ne imaginam … nici cum ii raneste botul cainelui si nici sa ne lasam influentati acest exemplu total neplacut, dar cam asa se intampla cu sufletul nostru si ratiunea noastre in relatie cu Lilith. Ea vine si ne intinde cursa, tentatia exact in modul cel mai sensibil pentru fiecare in parte … precum si cu cel mai mare impact. De ce face asta?! … noi deja stim (nu m-as hazarda sa defalc si acest topic acum). Ea sta exact la granita dintre realul obiectiv si cel subiectiv (al imaginatiei noastre) si il hraneste din cand in cand pe cel din urma cu cate-o bomboana -> suficient cat sa ii „tina isonul” pentru adancirea in “tenebre”.
   Si acum … putin despre psihologia acestui “copil tampit”: ce se intampla daca nu apucam batul? Cainele sta pe partea cealalta a gardului, il zambeste copilului, priveste batul, zambeste din nou … si continua sa se joace … in acelasi loc … fara sa se indeparteze de “copil”. Ei bine … Lilith mai incearca o data, consternata fiind ca ”ulciorul nu prea mai merge la apa” – cainele, la fel … si inca o data … si inca o data … pana cand se opreste … moment in care negrul lunii “transcende” catre gri … Ei bine … mai incearca cate-un bat, mai mult sau mai putin “colorat” … manata de aceeasi consternare a faptului ca noi … nu mai “punem botul” … iar gri-ul “transcende” catre alb.
   Concluzia mea: O data ce ne invatam lectia ispitei, indiferent de domeniul in care ea “activeaza”, Lilith ne devine cel mai bun prieten, cel mai bun paznic al verticalitatii noastre … si binenteles, cel mai credincios … si ce este cel mai important … pentru totdeauna in curenta noastra viata.
   Foarte pe scurt, cam asta ar fi povestea din spatele urmatoarei mele propuneri: “Hai sa o lasam pe Lilith sa-si faca treaba. Ea are rolul ei, este parte integranta din noi, iar lipsa ei (sau diminuarea impactului corespunzator) nu ne-ar ajuta sa elovuam”
   Cum ne zicea Toma Caragiu: “Nu e dracul chiar asa de negru! E blond!”

   1. Lilith spune:

    Draga Ovidiu,după cum te-ai exteriorizat, cred ca Lilith te-a desemnat cel mai drăguț cățeluș de companie.Ti-ai arătat prea mult talentele de cățel nazdravan și acum te tine în brate (ție nu-ți arata batul).Cu atâtea talente nebănuite poate vei deveni protagonistul unui filmuleț drăguț pe un site de socializare 😈.😂😂😂

    1. Ovidiu spune:

     Doamna Ani (sau „Lilith”, dupa cum vad ca v-ati autointitulat),
     Va inteleg ironia. In acelasi timp ne aflam pe un forum cu un specific clar. Poate ca ar fi mai bine sa ne pastram atentia asupra subiectelor dezbatute aici si mai putin in a apela la ridiculizari de proasta calitate cu un traiect catre personal pe care nu sunt foarte convins ca ni-l permitem niciunul din noi. Daca nu ati inteles foarte clar mesajul meu, mai cititi-l o data. Nu toti intelegem din prima. Spre exemplu eu a trebuit sa va citesc acest mesaj de 3-4 ori pentru a-mi da seama de „profunzimea” si „inteligenta” cu care va exprimati.
     Apropo: dupa virgula si punct se lasa intotdeauna un spatiu :).

     1. Nu, aici nu este un forum!
      Așadar, conversațiile acestea se opresc aici.

 24. Ani spune:

  Aha.Deci,sa tocesc genunchii mai mult,metaforic vorbiind.E draguta si se plimba prin casa 10.E in conjunctie si cu Soarele si Venus.Se pare ca am potential mare,pt ca din 2008,sau facut aranjamente 😊 in departamentele superioare pt ca pana la urma sa pricep.Cu ajutorul lui Dumnezeu doresc sa se intample asa.

 25. Diana spune:

  Îți mulțumesc, ca mama, pentru paragraful de la pag.45 .Interesant studiu despre timpul petrecut de copii în fata calculatorului ,ca timp cheltuit în activități non-verbale,conducând la nedezvoltarea emisferei stangi.Vizionarea excesiva a calculatorului subminează dezvoltarea limbajului și a cititului.Ca părinte, implicat în educația copilului , trebuie sa intri în lumea lor..a copiilor din era digitala.Anul trecut a avut de făcut un proiect despre sistemul solar.Am pregătit 9 planete drăguțe și copilul meu mi-a spus:”mama sunt doar 8″ „cum adică?” întreb eu surprinsa…”Pluto nu mai este planeta?”Îmi poți explica ,te rog”””S-a descoperit ca sunt 70.000 de corpuri cerești cu densitate și masa asemănătoare lui Pluto” (copilul meu are 11 ani) Eu am insistat sa-i găsim un loc și lui Pluto în proiectul nostru (pentru care a primit un 10),dar răspunsul a fost categoric:nu se poate,se supăra proful’.La engleza, a avut o tema cu gradele de comparație ale adjectivului..:cea mai frumoasa,cei mai înalți, etc.Ma pregăteam sa-i ofer cartea de gramatica a limbii engleze…El deja intreba chatbot voice „Which is the longest river în the world?”Cred ca ne îndreptăm spre o alta era.Totul va fi diferit.Da,dezvoltarea emisferei drepte atrage lucrurile pozitive prin frecventa undelor alfa emise de emisfera dreapta.Intuiția, telepatia,clarviziunea,empatia și creativitatea aparțin emisferei drepte.La multi ani 2017!

  1. Toată cartea este interesantă, nu doar cele cateva pasaje pe care le-am extras pentru corelații. Cine este interest o poate consulta. Este vorba despre „Efectele televiziunii asupra minții umane” de Virgiliu Gheorghe, Editura Evanghelismos, 2005.

   Da, Pluton are, mai nou, în astronomie o altă calitate. În astrologie rămâne la fel.

 26. adi dragos spune:

  aceleași urări și meniri de bine dar dublate de recunoștere și recunoștință conștientă – și iar, spor în toate bune, cu drag și bucurie 🙂 !

 27. Ani spune:

  Buna seara !Ma scuzati domnule Coser!Aveti dreptate !Aici nu este un forum.Doresc doar sa specific ca,nu eu am raspuns mai sus.Astfel de limbaj si abordarea din umbra nu ma caracterizeaza ,nu le gasesc nici un sens.O seara linistita!

 28. mourre gina spune:

  Buna seara, domnule Coser.Caut de aproape doua saptamini previziunile pt rac (asa cum ne-ati obisnuit in fiecare an ) nu gasesc nimic.Probabil inca nu ati publicat ? Multumesc din inima pt munca imensa si minutioasa care o faceti .Ma ajutat enorm in evolutia mea .Pe curind.

  1. Asta e o gluma?
   O fi el mare materialul, dar are cuprins. Racul începe la pagina 805.

  2. Ovidiu spune:

   Buna Gina,

   Acest lucru se poate intampla. Foarte rar, dar se poate intampla!
   Uneori download-ul unui document lung/cu multe pagini (dar nu neaparat cu o dimensiune semnificativa) – nu intru acum in detalii tehnice – poate da rateuri, scapand pagini. Partea buna este ca in aproape 100% din cazuri ne putem da usor seama. In acest caz, sterge documentul descarcat (din local la tine) si mai descarca-l o data.

 29. mourre gina spune:

  Multumesc! Am gasit.Fabulos! Cuvintele sunt prea mici pentru un om asa de mare!! Cu tot respectul Mourre Gheorghina

 30. mourre gina spune:

  Buna Ovidiu
  Multumesc pt sfaturile tale .M G

 31. Cristina spune:

  Gheorghita, citesc din anul 2017, perioada de sfarsit de noiembrie:

  ‘Asta se intampla pentru ca facem parte dintr-un proces foarte complex, o furtuna a transformarilor sociale in care ne-am integrat cu buna stiinta, si dupa ce aceasta se va linisti, va trebui sa ne alegem un loc si pe baza achizitiilor pe care le-am acumulat din aceasta furtuna, dar pe care le-am si pastrat, nu le-am lasat distruse de furtuna, sa construim o noua rasa.’

  ‘..sa construim o noua rasa’. Mie asta nu imi suna prea bine decat daca are conotatie strict spirituala. Daca pe ‘a construi’ il iau insa literal, in sens de interventie concreta – fizica, genetica – imi suna chiar foarte-foarte prost. Pt ca mi se pare ca nu avem dreptul sa facem asta, si ca nu asta e ideea, nu asta e solutia. Unde gresesc?

  1. Greșești atunci când spui că nu avem dreptul. Avem dreptul să facem tot ce putem, inclusiv să suportăm consecințele faptelor proprii. Desigur, dacă vrei să obții un anumit rezultat îți stabilești singur rigorile la care te supui, dar nu înseamnă că nu ai dreptul să faci. Fă, dar vei supota consecințele si, desigur, nu orice faci te duce acolo unde ai vrea să fii. Adevărata profunzime a vieții vine din a deveni mai liber prin acțiune, nu un prizonier căruia i se adaugă noi și noi condamnări, nu un om paralizat de frica erorii continue. Acționează, ai dreptul acesta, pănă când înveți cum să devii liber prin acțiune.
   Da, ai înțeles bine. Am remarcat că termenul „sinteză” nu prea impresionează pe nimeni. Sinteza este un fel de judecată de apoi, un fel de răscruce de drumuri. De ficecare dată când se impune un asemenea moment ceea ce urmează este un alt traseu. Din fericire, în zona aceasta sunt posibile și schimbări pozitive, nu doar negative. Până la urmă tot binele învinge. Aceasta este regula în Creație. Sigur, avem nevoie să nu privim confruntările dintre bine și rău la modul simplist. Aici, în lumea aceasta, nu am venit în vacanță. Binele cel mai mare pe care ni-l putem face este să evoluăm ca entitate, iar această evoluție implică să te desprinzi de tenebre, să-ți controlezi viciile pentru a nu le lăsa să-ți distrugă speranța, Lumina, nu să te lupți cu ele, iar acest proces să te ajute să urci spre Cunoaștere, spre înțelegerea că Lumina te definește, nu lucrurile, nu stările lucrurilor. În contextul acesta orice pas mic pe care îl faci, fie prin suferință, fie prin privațiuni, fie prin apropierea de Liniște, este o victorie a binelui. Binele adevărat a învins în tine și prin tine. Lumea poate rămâne la fel, lucrurile, de asemenea. O nouă rasă de ființe care au dus firescul spre un nivel profund este o necesitate. Nu contează că fiecare va avea o contribuție (genetica, spiritualitatea, excesele de putere, banul etc.), ci contează rezultatul. Să nu uităm că trăim într-o lume plină de interdicții. Interdicția este adevăratul crez al omului si pentru a se produce o schimbare cu toții avem dreptul să intervenim. Si cel bun, și cel rău au lucrat pentru asta. Acum s-a sintetizat. De „mâine” un nou membru va apărea. O fi Frankenstein sau Pinocchio, o fi Burebista sau Charle de Gaule, Gandhi sau Zalmoxe sau toti laolaltă, nu știm. Știm însă că acesta este expresia pasului în față pe care rasa umană îl face. Necesitatea ne spune că extensia rasei nu se poate face prin nivelul degenerat la care suntem. Nu poti alega la 100m garduri bolnav de ciroza, iar ficatul de imprumut deja nu mai este o soluție.

   1. Cristina spune:

    Gheorghita, sunt de acord cu tot ce spui si admit ca expresia ‘nu avem dreptul’ nu a fost una fericita. In realitate, aveam in minte faptul ca o atare alegere nu ar fi una care sa duca spre Lumina tocmai pt ca infirma, contrazice exact acest principiu esential al libertatii de care vorbesti. Pt ca, asa cum spui, important este ca ‘binele adevarat sa invinga in TINE si prin TINE’. Or, in cazul unei contributii genetice, mai poate fi vorba de ‘MINE’ (tu, eu, noi…etc.) ?

    Sub acest aspect eu chiar as tinde sa cred ca de fapt s-ar putea sa am dreptate cand spun ‘nu avem dreptul’. Pt ca, din punctul meu de vedere (adica din perspectiva a ce am inteles eu de-a lungul experientei mele), ceea ce incalca principiul sacru al libertatii merge spre distrugere. Ca privim aceasta distrugere ca pe o sanctiune sau ca pe o consecinta cred ca asta e mai putin important, s-ar putea sa fie si una si alta deopotriva, pt ca daca te opui Vietii este firesc sa mergi catre moarte, asa e, dar asta se intampla si pt ca Viata sta la baza principiului Creator. Cu alte cuvinte, sigur ca daca trec pe rosu nu ar trebui sa ma mire ca ma calca masina, dar asta nu exclude faptul ca acel semafor si acea regula de circulatie nu eu am facut-o.

    In fine, cred ca aceste aspecte sunt mai putin importante pt ca impresia mea e ca vorbim aceeasi limba aici si divagatiile conceptuale nu-si au rostul, Eu am inteles accentul pe care il da termenul ‘sinteza’, dar tehnic, concret, ce semnifica asta ‘la firul ierbii’, abia acum incep sa intuiesc. Tu ai spus de altfel in analiza ca la sfarsitul anului deja vom cam sti pe ce teren ne aflam. Ei, acum ca ne apropiem de acest final de an, incep si eu sa pricep, iata ca semnificatia concreta a ‘sintezei’ cam incepe sa capete contur 🙂

    Intrebarea e: Iisus nu intamplator S-a intrupat explicit ca Fiu al Omului. Pt ca El a venit pt OM, si OMULUI i S-a adresat. Or daca, genetic, intervenim asupra omului, mai putem vorbi de om? Si chiar daca aceasta interventie va duce la alegeri mai bune, se mai poate vorbi de respectul libertatii si al identitatii? Poate ca vom face alegeri mai bune – sau mai proaste – poate ca vom fi niste burebiste sau niste frankensteini…ok. Intrebarea cheie este: vom mai fi NOI INSINE?

    A, daca vorbesti de noi membri, asta e alta poveste. Poate ca acesti ‘terti’ au fost mereu printre noi, poti sa stii…? Eu una habar n-am. Pe mine ma intereseaza daca nu cumva alegerile noastre proaste de pana acum, cedarile noastre succesive de libertate, venite din lasitate sau necredinta sau egoism sau stiu eu din ce alte motive..vor conduce – bine, generic vorbesc, ca e clar ca vor exista diferente de la individ la individ – la o pierdere majora si definitiva a libertatii, la sclavie si, treptat, la anularea identitatii.

    Da, Lumina va invinge. Dar asta nu inseamna ca Intunericul nu va inghiti pe unii sau pe altii. Iar asta nu am spus-o eu, ci Altcineva mai mare ca mine. :)) Si crede-ma, a spus-o repetat, apasat, cu durere si ca avertisment.

    1. Cristina spune:

     ps: scz de greseli si dezlanare…am scris rapid, fara sa ‘pritocesc’ prea mult..

     1. Dacă atunci când ai spus că nu avem dreptul te-ai referit, de fapt, la a face alegerile corecte, da, este firesc să-ți pui atâtea întrebări. De altfel, în capul oricărui om normal apare de la sine o întreagă furtună referitor la această problemă. Dar treaba asta cu corectitudinea este și ea relativă. Căderea în întuneric este o experiență prin care trecem cu toții. Nu este o noutate. Acum, aici, trăim această experiență a credinței în interdicție ca ființă, sex, orientare, apartenență la un cult, capabilități fizice, mentale, afective etc. Totul este supus credinței în interdicție. Așadar, o schimbare nu poate decât să pună în pericol aceasta credință în interdicție. De asta schimbarea nu vine de la sine. Unii vor să sfideze interdicția și grăbesc schimbarea, alții se tem de ea și o refuză. Indiferent de impuls, zona este aceeași. Este adevărtat, făcută fără cap, eliberarea de interdicție poate genera especte catastrofale. Dar să nu ne legăm de detalii. Că nu despre asta este vroba. În sămânța deciziei stă intenția, iar aceasta (intenția) produce întotdeauna rezultatul pentru care a fost creată, nu altul. Ce obține omul este exact ce a intenționat, chiar și catastrofa. Scara evoluției permite si astfel de situații. Din perspectiva noastra cei care pierd sunt învinși, dar, nu trebui să uităm, avem o viziune destul de limitată asupra vieții. Poate ei nici nu erau pregătiți să evolueze, poate nu aveau nici cel mai mic habar pentru ce ar trebui să lucreze. Experiența pe care noi o vedem nefastă poate nu este așa, ci încercarea reușită de a se familiariza, de a se impregna, de a vedea, pentru ca în momentul saltului să știe spre ce să tindă. Așadar, nu ai nevoie la nesfârșit de acest „tine” , ci de „tine”-le adevărat. Cel de acum este ca o cârpă cu care îți învelești corpul, nu pielea ta. De aceea pe tine te cheama cum te cheamă, nu Gucci, Armani sau Braiconf. Dar „tine”-le adevărat nu poate fi recunoscut de cei care nu și-au folosit ochii niciodată sau care nu și i-au folosit de mult timp. Așa că, această reîntoarcere se face în salturi, iar familiarizarea este o etapă pe care, obsedați de interdicții, am ajuns să o vedem ca fiind eșec.
      Treaba asta cu întunericul care te ia îmi sună a sat fără căini. Nu se prea întâmplă „să te ia”, ci se întâmplă să te duci spre… Or, asta nu se face peste noapte. Viața trăită este altfel decât cea povestită. Întunericul te tentează, te încearcă, vorbește cu tine, dar sfârșitul tragic tu îl decizi. Dacă ar fi fost altfel nu am fi ajuns aici, așa cum o fi el acest „aici”. Ne-ar fi înghițit de mult timp.
      Așadar, să fim optimiști. Avem motive.

 32. paula spune:

  „Zodia Varsator va fi, ceea mai dezavantajata, de pozitia lui Saturn incepand cu finalul lunii decembrie” spuneti dvs.in ANUL SINTEZELOR. Ce inseamna asta?Multumesc !

  1. Saturn le trece pe casa a XII-a.

 33. paula spune:

  Acest lucru l-am vazut precizat de dvs , insa de unde vine dezavantajul pentru aceasta zodie?Multumesc pentru expl[catii!

  1. Pe casa a XII-a Saturn se află în cea mai proastă poziție a sa.

 34. paula spune:

  Poate fi considerata ca oportunitate aceasta pozitie a lui Saturn,pentru cel care doreste sa se transforme???

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.