9 – 15 decembrie 2019

9 – 15 decembrie 2019 este săptămâna luptelor deschise pe ringul de dans, a zborului zgomotos în jurul stâlpului de care suntem legați și a speranțelor care ne limpezesc. Multora, aceasta deviză generală le creează confuzii. Luptele nu se țin pe ringul de dans, zborul nu este zgomotos în jurul stâlpului de care suntem legați, iar speranțele sunt tot timpul active, ele nu ne limpezesc, ci ne alimentează latura activă a vieții. De aici înțelegem că totul va fi așezat pe o schemă greșită, nu inversată. Nu trăim o săptămână a inversiunilor, ci o săptămână a nepotrivirilor. Ceea ce nu este corect, dintr-odată se trezește și va fi propulsat în centrul atenției, în văzul tuturor. Ceea ce nu știm, află toată lumea înainte să ne dăm noi seama că am făcut o greșeală, ceea ce nu am înțeles că nu putem face, devine un fel de chin teribil de care vom dori să scăpăm în această săptămână și nu vom putea, iar ceea ce este plăcut se transformă într-un fel de speranță care va fi văzută, la un moment dat, ca un fel de linie moartă. Nu este o săptămână care să ne ducă spre depresie, dar ne poate aduce multe conflicte, complicații care să scoată în evidență tensiuni psihice, probleme pe care le-am ignorat în săptămânile anterioare și care acum ies la iveală cu chipuri noi. Aceste momente de tensiune sunt susținute de faptul că Mercur intră pe zodia Săgetător, în mijlocul săptămânii se împlinește Luna plină, Chiron își revine la mersul direct, iar în ultima zi Jupiter și Uranus definitivează trigonul pe care îl formează de ceva vreme și care nu este un element bun tocmai pentru că retrogradarea lui Uranus distruge tot ceea ce am crezut că poate avea un viitor. De aceea suntem atât de confuzi, atât de tulburați de lucrurile simple și atât de indiferenți față de binele care ar putea să vină din partea unui om simplu care pur și simplu își spune necazul, pur și simplu are nevoie de un cuvânt bun sau să știe că atunci când vorbește cineva se uită spre el. Nu ar trebui să fim surprinși dacă în momente de maximă sensibilitate cei pe care i-am apreciat pentru că am interacționat la un nivel intens emoțional sunt acum indiferenți. Ce ar trebui să înțelegem de aici? De aici ar trebui să înțelegem că interacțiunile cu acești oameni sunt în principal pe un alt nivel, nu că se fac vinovați de o anumită indiferență. Este adevărat că informația aceasta va fi dureroasă pentru toată lumea. Cert este că schema astrală de acum arată o revenire pe care ne-o dorim de mult timp, dar pentru care nu ne-am pregătit suficient. Au fost multe avertismente astrale, dar mesajul nu a fost atât de categoric și de concentrat încât puțini sunt cei care au reușit să se țină strict de conținut. De aceea, presiunea aceasta a lucrurilor șocante va face din săptămâna în curs una celebră.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu visa că lucrurile se împlinesc de la sine. De asemenea, nici ceea ce așezăm cu mâna, piatră peste piatră, nu ne oferă garanția că ar putea rezista în timp. Nuanțele sunt cele care ne ajută să ne strecurăm printre acești piloni karmici, pentru aceste forțe ale destinului personal cărora le este dat să acționeze asupra vieții în modul acesta. Noi știm, nu doar din poveștile copilăriei, ci și din episoadele de succes ale adolescenței sau ale tinereții, dar și din maturitatea pe care am obținut-o ca adulți, că binele întotdeauna învinge. El învinge chiar și atunci când alege sacrificiul final pentru că viața înseamnă mai mult decât ceea ce percepem cu simțurile. Viața în sine se folosește de simțuri și de instrumente psiho-emoționale, dar nu poate fi niciodată conținută de unul dintre ele. Viața este ceea ce trăiești, nu ceea ce crezi că trăiești!

Sămânță de scandal. Ne simțim copleșiți de muncă. Receptivitate. Carență. Ceea ce este agreabil nu este și util. Problemele sociale sunt subiective. Ne gândim să facem o mare impresie, o mare figură, gesturi ample. Posesiunea bunurilor nu mai este o prioritate. Punem la îndoială sfatul oferit de un om înțelept. Refuzăm recomandări. Scopul personal nu este același cu scopul colectiv.

Careul Jupiter-Chiron, pentru că se împlinește când Mercur parcurge ultimele minute ale zodiei Scorpion, deci este pe gradul anaretic, oferă zilei un moment de tensiune pe care îl vom intensifica după caracteristicile săptămânii anterioare. Dacă Mercur nu ar fi fost retrograd acum nu s-ar fi pus problema că, din viteză, din precipitare, să se modifice percepția individului în așa fel încât imaginea sa socială să fie afectată brusc. Cel care greșește în prima parte a zilei va avea feedback în a doua parte a zilei. Astfel, pe lângă mustrările de conștiință pe care și le face singur pe măsura conștientizării erorii personale va trebui să suporte și criticile celorlalți care le sunt aruncate fără pic de empatie. Din fericire, prezența Lunii pe Taur ajuta mult în a rezista cu tărie acestui asalt, chiar dacă rănile a ceea ce se va întâmpla azi se vor închide foarte greu. Trecând pe Săgetător, Mercur le aduce oamenilor un simț al adevărului, al exprimării, al transferului care depășește barierele de până acum, chiar și cele geografice. Chiar dacă acest criticism, care este susținut cu precădere pe noua poziție a lui Mercur, produce suferințe, adevărul trebuie respectat. A nu spune azi, presupune a transforma întreaga opinie într-o otravă chiar dacă nu este decât o opinie. Cel care respecta această direcție, va avea o seară liniștită care va contrasta teribil cu ceea ce s-a întâmplat în prima parte a zilei. Componenta psihologică va fi esențială acum. Dacă alegem să o folosim doar pentru a intensifica un regret să nu ne mirăm în zilele următoare, când vom avea nevoie de sfatul cuiva, că nu o să-l primim. Limitele orgoliilor nu ne sunt deloc utile acum. Cel care alege acțiunile care produc emoții intense, impresii puternice va rămâne cu alegerile sale și când va vedea că scopul personal nu este același cu cel de grup va fi deja prea târziu.
Prin urmare, 9 decembrie este o zi de detentă, însă, în timpul acțiunilor, cu greu ne vom da seama că are această calitate. Cu cât ne vom îndrepta atenția mai mult spre lucruri, spre obiecte, spre bani sau avantaje sociale cu atât ne vom depărta mai mult de oameni ca și cum ni se face o plată după care, în zilele următoare, cel care plătește să se elibereze de orice obligație față de cel care este plătit. Cel atent va înțelege că aceasta nu este o lăcomie pentru că plata este inclusă în drepturile individului, însă faptul că o cere acum arată o carență de înțelegere care îl va costa mult în relațiile sociale. Mercur va trece repede prin Săgetător (în dimineața zilei de 29 decembrie trece pe Capricorn) ceea ce aduce o precipitare și în aceste demersuri compromise. Pe ideea negația negației este o pozitivare putem spera că dacă suntem puțin atenți lucrurile dificile ale momentului nu vor intra într-un derapaj accentuat. O parte din acțiuni vor fi coordonate de patimi (Mercur anaretic pe Scorpion), însă va fi câștigat tot cel care va pune măsură în această zonă, gândindu-se că nu ar fi potrivit să fie atât de categorici, duri sau disperați pentru că, până la urmă, oricât de multă dreptate am avea nimeni nu este perfect.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu supraestima puterea adversarului său a celui pe care-l considerăm vinovat de ceva pentru a ne justifica lipsa de măsură. Să nu uităm că: “Vorbă dulce mult aduce!”

Jumătățile de măsură trebuie evitate. Relațiile interumane capătă sens prin maturitate. Traversăm o perioadă dificilă. Probleme de comunicare sunt înlăturate dacă ținem cont de opiniile celorlalți. Contrast obositor. Ceea ce ieri nu era sigur acum este. Aventuri obositoare. Senzații înțelese greu. Probleme din cauza prejudecăților.

A doua zi a săptămânii ne ajută să ne canalizăm eforturile care au ținte foarte bune. Se va mai menține încă o mică problemă de comunicare care ne-a dat bătăi de cap în zilele anterioare, în special în 9 decembrie, dar lucrurile acestea se vor așeza frumos, constructiv sau confortabil pentru cel în cauză. În ultima zi a primei decade se va vorbi despre puterea deciziilor, tocmai pentru că Luna, în cea mai mare parte din zi, va fi pe zodia Taur, ceea ce ne îndeamnă să ne bazăm pe lucruri rezistente, pe oameni puternici, pe convingeri perene. În momentul acesta conștientizăm prima parte a devizei săptămânii, cea care se referă la luptele deschise care apar într-un loc nespecific, acolo unde ar fi trebuit să existe un dialog, un alt tip de comunicare, un alt tip de interacțiune. Am ajuns aici pentru că în ultima perioadă am apreciat jumătățile de măsură, în pofida recomandărilor insistente care au venit din această zonă astrală. Acum ne este mai clar ceea ce ar fi trebuit să vedem în zilele anterioare și nu s-a întâmplat. Ceea ce până de curând nu era bine conturat, acum se vede atât de limpede încât nu mai lasă loc la interpretare. Desigur, Chiron se află în continuare în mers retrograd, dar impactul său asupra săptămânii este unul foarte bun pentru că ne aflăm într-un moment special. Peste două zile va fi Luna plină și întotdeauna o asemenea zi, cea de față, situată la 48 de ore de Luna plină are un plus de frumusețe, de farmec și de rafinament. Pe lângă toate acestea, problemele cauzate de prejudecăți sunt rezolvate printr-un comportament la care nu am mai apelat de mult timp, prin atitudini care nu au fost exersate în ultima perioadă, prin cuvinte care au fost uitate, printr-un dialog pe care nu l-am abordat recent pentru că ni s-a părut inutil sau că nu este potrivit tipului de interacțiune pe care îl dezvoltăm acum. Prin tot acest concurs de factori astrali ziua devine una puternică menită să ne ajute în a ne dezvolta, în a ne impune, în a ne face remarcați. Ceea ce punem la dispoziția celorlalți ne aparține, dar aceasta este doar jumătate din reușită. Unii, naivi de felul lor, cred că doar atât trebuie să deții pentru a obține succesul. Nu, mai trebuie să dispui și de anumite susțineri cosmice, cele pe care le-am construit altădată când nici nu ne gândeam că am fi avut nevoie de ele, pentru ca și susținere socială să fie pe măsură. Nu este suficient să fii deștept pentru a reuși, tocmai pentru că nu trăim într-o societate care promovează asemenea valori, dar dacă ești deștept și știi să îți transferi cunoștințele să le valorifici împreună cu ceilalți, adică ai ceea ce trebuie și dispui și de condiția socială care să accepte ceea ce ai de oferit atunci sunt îndeplinite toate condițiile. Acum nu se întâmpla așa. Acum oamenii consideră că dacă au, este suficient pentru a li se cumpără, pentru a li se oferi un preț și a li se îmbunătății condiția de trai. Pe moment, vor găsi avantaje, oameni care să-i susțină, vor beneficia de un anumit cadru care să primească, poate pentru că reprezintă un element surpriză, ceea ce au de oferit. Aceasta nu poate deveni o regulă.
Prin urmare, 10 decembrie ne pune la încercare răbdarea, dar și disciplina în interacțiune. Acum ne dăm seama dacă rezistăm, dacă luptele pe care le ducem sunt elegante, asemenea unui dans, sau brutale deci nepotrivite locului în care dorim să le desfășurăm. Ziua conține un surplus de energie, în special spre seară când Luna va trece pe zodia Gemeni și, prin împlinirea sextilului cu Chiron, oamenii vor considera că principala lor problema este că nu au explicat suficient și atunci vor suplimenta informațiile devenind obositori. În plus, momentul de față aduce și câteva direcții care ne ajută să ne consolidăm puterile pe care nu le-am folosit în săptămânile anterioare. Oamenii care merg pe automatisme vor vedea în 10 decembrie o zi banală, plină de întâmplări bizare, considerând că acest caracter straniu al întâmplărilor a existat și în zilele anterioare doar că au intensități diferite. Adevăratul caracter bizar este acum, celelalte au fost doar avertismente, doar direcții, au avut o tentă negativă asupra căreia trebuia să fim foarte atenți. În virtutea inerției, proiectează asupra acestor întâmplări vechile obsesii, ceea ce arată că rămân în continuare elemente de consum pentru cei care dețin cu adevărat puterea în această lume. Când se vor trezi vor înțelege mai bine că lucrurile nu sunt atât de simple.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne irosit timpul discutând despre ceea ce a fost deja clarificat în zilele anterioare. Ceea ce a fost clarificat anterior, chiar dacă ni se pare că este incomplet, să rămână așa. Dacă alegem să facem lucrul acesta vom descoperi că tot ceea ce trebuia înțeles s-a înțeles și, în plus, avem ocazia să mai facem câțiva pași pe acest teren care cerea, la un moment dat, doar o clarificare, dar acum descoperim că el poate să ne ofere mai mult.

Mințim pentru a ne apăra de primejdii. Omul elevat trăiește bine. Ne gândim la perioadele frumoase ale vieții. Un potențial se manifestă la capacitate maximă. Apar probleme legate de locul de muncă, ocupație, afaceri, profesii. Ceea ce este neprevăzut ține de domeniul financiar. Noi achiziții.

În mijlocul acestei zile Venus va împlini conjuncția cu Saturn pe care o formează de ceva vreme. Spre seară, Luna va trece prin trigonul cu Junon și acestea sunt singurele aspecte pe care momentul de față le conține. Dacă ar fi să ne raportăm la ceea ce am experimentat până acum am fi tentați foarte ușor să-i acuzăm pe ceilalți de toate lucrurile bune pe care le-am fi putut primi și de care ne-am fi putut bucura acum și nu s-a întâmplat. Dacă ne raportăm la viitor situația de față ni se pare un avantaj foarte mare, unul care ne situează în afara faptelor greșite pentru că acum putem s-o luăm de la capăt, putem să inițiem un nou proiect, putem să ne schimbăm imaginea negativă pe care ne-am format-o în primele două zile ale săptămânii sau de-a lungul acestui an. Se întâmplă ceva neobișnuit în această zi ca rezultat al acestei agitații, iar avantajul acesta vine doar pentru că există un potențial pe care-l explorăm, există o vibrație foarte frumoasă pe care o folosim acum ușor, fără mustrări de conștiință, fără inhibiții. Unii se vor adapta la condițiile dificile în care au fost expuși în ultima perioadă, iar alții vor renunța la aceste condiții dificile sperând că noutatea le va împlini așteptările pe care le au de la viață. Nu trebuie să uităm că această săptămână este una neobișnuită, când tentațiile ne pun în fața unor situații stranii când ar trebui să reacționăm așa cum nu am făcut-o niciodată. Cei intuitivi se vor adapta imediat și își vor rezolva într-un timp foarte scurt problemele cu care se confruntă acum. Ceilalți, vor răspunde provocărilor și vor face cea mai mare greșeală. Conjuncția Venus-Saturn aduce, înainte de toate, un interes pentru soluții frumoase pe care să le punem în aplicare prin disciplină, prin apel la modele care au rămas în continuare active chiar dacă epocile au avut, fiecare în felul ei, anumite direcții, anumite modele. Ceea ce se întâmplă astăzi ne arată ceva absolut minunat: clasicul nu se demodează niciodată.
Prin urmare, 11 decembrie ne vorbește despre un potențial pe care am putea să-l explorăm tocmai pentru că el este evidențiat în apropierea Lunii pline. 11 decembrie este despre prietenie, despre ceea ce a trecut testul timpului, despre ceea ce ne încântă pentru că este durabil, sever, dar protector. 11 decembrie este și o zi de încurajare, tocmai pentru că o ușoară neliniște îi spune că lucrurile acestea frumoase și certe nu sunt așa cum par. Trecând dincolo de aparențe descoperim ce avem de făcut. Ceea ce facem acum este un pas înainte, o victorie pentru că ne duce către mai multă muncă, dar făcute într-un mod plăcut, către mai multă satisfacție, dar nu din orgoliu, ci din apreciere obiectivă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu raportat totul la ceea ce poate fi cumpărat sau evaluat cu un preț. Sunt multe în lumea aceasta care nu vor putea niciodată primi un preț pe măsura nivelului pe care societatea de acum sau poate chiar rasa umană îl are.

Încrederea în sine zdruncinată de o defăimare. Încercăm să facem conexiuni, dar nu reușim. Deposedare de anumite drepturi. Neîncrederea în sine lansează celorlalți un mesaj greșit. Pericol. Anumite etape se derulează foarte lent. Relațiile interumane trec printr-o ușoară criză. Este nevoie de pregătire psihologică pentru a înfrunta o opoziție venită din zona publică. Adversitate.

Luna plina care se împlinește în dimineața acestei zile, ultima Lună plină de toamnă, ne arată că suntem zdruncinați de opinii pe care nu le-am evaluat corect, de impresii cărora le-am permis să ajungă mult prea departe în suflet. Există o luptă acum între superior și inferior, între ceea ce este exprimat și ceea ce este demonstrat, între cuvânt și mesaj. În momentul de față se gestionează ceva. Unii vor la gestiona un loc mai bun în societate, alții privilegii. Cu toții aleg acum, pe această Lună plină de toamnă, să obțină ceea ce nu au obținut altădată. Dacă într-un moment de mare simplitate existențială și-au dorit ceva ce nu au putut fi obținut, acum exagerează. Dacă atunci când erau mici au fost privați de multe bunuri materiale, acum își doresc, spre exemplu, să aibă câte un televizor în fiecare cameră, nu o cameră plină cu cărți. Când erau mici ni s-a implementat că idealul de confort este să devenim, ci să obținem în viitor ceea ce atunci ne-a lipsit. Această Lună plină ciudată lucrează cu înțelegerile pe care, dacă le depășim repede în stadiul acesta, depășim și traumele mai vechi, cele care au produs aceste dorințe bizare. 12 decembrie este, de asemenea, o zi de neîncredere când furia poate crea mari probleme, ne poate arăta că unii oameni ni se potrivesc doar pentru că nu se pot ridica la nivelul nostru de înțelegere, fără a considera că această neputință a lor este un handicap. Oamenii sunt diferiți, iar această diversitate este foarte bună și constructivă pentru că din punct de vedere evolutiv cei care au un cuvânt de spus în privința aceasta așa au considerat. Astăzi vom avea impresia că etapele se derulează lent. În realitate, dorințele sunt foarte intense, pentru că ideile vin foarte rapid una după alta, pentru că suntem dispuși să facem multe, dar nu știm. Acesta este paradoxul Lunii pline din 12 decembrie. Această Lună plină de pe Săgetător, care ar trebui să ne învețe ce este mai important și ce este ignorant, scoate în evidență ceea ce ne place, ceea ce a meritat să primim, ceea ce ni s-ar cuveni. Poate dacă peste acest moment nu s-ar fi suprapus și un careu dintre Lună și Luna neagră nu ne-am fi gândit că o situație banală ar putea să ne pună în dificultate în așa mod.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune în dificultate pentru că ne scoate în evidență problemele pe care le avem în relațiile cu cei pe care îi apreciem. Acum nu ne mai gândim la ceea ce ne unește, ci la ceea ce ne diferențiază de ei. Aceasta este o greșeală pentru că impulsul vine din partea Lunii pline, iar influența acestei faze a Lunii în curând se va disipa. În dimineața zilei următoare și Chiron își va reveni la mersul direct și atunci multe din cele pe care le gândim acum sunt într-un fel și altfel vor fi puse în aplicare începând cu ziua de mâine. Existând o intensitate a voinței, a ambiției, suntem tentați ca orice mesaj care vine din partea celorlalți să fie considerat greșit. Dar noi, pentru că studiem astrologie, nu suntem simpli consumatori ai unor previziuni astrale, știm că această respingere este un semn de neîncredere, o dovadă că nu avem încă pregătirea psihologică, emoțională sau spirituală pentru a înțelege care sunt diferențele dintre informații și mesaj, între acțiune și intenție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne bucura de ceea ce câștigăm acum prin forță. Ceea ce câștigăm acum ar fi indicat să împărțim. Aceste bunuri vin printr-o prosperitate care nu ne aparține, dar care ne atrage în sfera sa pentru că în vibrația astrală de acum există și puțină tentație. Cine merge mai departe pe această tentație ajunge să-și creeze relații complicate.

Rezistăm mai bine la anumite lovituri. Abandon. Binele îmbracă o formă artificială. Omul puternic și instruit reușește să demonstreze că are o viziune clara asupra vieții. Copilul simulează etape de adult. Conștientizare rapidă. Suntem pe punctul de a face o impresie minunată. Angrenarea unor mecanisme foarte îndrăznețe. Problemele materiale sunt ignorate, nu rezolvate.

În dimineața acestei zile în Chiron își revine la mersul direct după o lungă retrogradare, iar mijlocul zilei și la câteva ore distanță de acesta, adică în a doua parte a zilei, se vor împlini două unghiuri frumoase care aduc un contrast interesant momentului de zdruncin dat de revenirea lui Chiron la mersul direct. Astăzi ne confruntăm cu complicații de natură materială, cu grijă față de bunuri care nu mai funcționează, care nu mai pot fi folosite așa cum au fost folosite în ultimele luni și devenim dintr-odată tulburați pentru că am uitat că, de fapt, până și aceste lucruri revin la un program de funcționare mai vechi, așa cum era pe vremuri. 13 decembrie scoate în evidență oamenii care se complică din nimic, dar care au reușit să obțină rezultate remarcabile pentru că sunt atenți, harnici, ambițioși și inteligenți, dar nu vor fi mulțumiți pentru că vor vedea tot ce li se întâmplă ca o sumă de dileme. Se vor frământa acum gândindu-se dacă sunt doar harnici sau sunt și inteligenți, dacă sunt doar speculativi sau și sensibili. În realitate, începând cu 13 decembrie se angrenează mecanisme complexe care țin de lupta unui individ cu grupul opus ca și cum acesta a devenit dintr-odată liderul grupului de apartenența. Deocamdată acest lucru nu este confirmat, adică el nu este liderul nimănui, dar pentru că în perioada de retrogradare a lui Chiron a acumulat cu disciplină, cu atenție și cu respect pentru multe din directivele grupului se pare că acesta este singurul în măsură să facă față și fizic, și informațional, dar și emoțional unei confruntări de proporții ce nu va veni acum, în 2019, ci la anul următor, în 2020, an tulburător marcat de multe confuzii care sperie prin incertitudine și enervează prin lipsa de perspectivă reală. În felul acesta intervine în ecuația astrală a momentului cele două unghiuri minunate ale zilei, trigonul Marte-Neptun și conjuncția Venus-Pluton. O combinație între sentimentele frumoase pe care le-am hrănit din sărăcie sau prin suferință cu ambiția de a deschide o cale nouă, una care să însemne cel puțin pentru cei care participă la acest fenomen social un adevărat moment de evoluție, face din ziua de față una de graniță.
Prin urmare, 13 decembrie ne pune în fața unor momente delicate. Nu vom știi dacă să intervenim prin curaj sau să fim doar îndrăzneți, să acționăm în forță sau să convingem pe cineva să o facă în locul nostru. Lucrul acesta se întâmplă pentru că revenirea lui Chiron la mersul direct înseamnă o vizibilă schimbare de direcție pe o linie asupra căreia cei mai mulți dintre oameni nu au control – cea a moralității, a spiritualității, a purificărilor psiho-emoționale de care fiecare ființă are nevoie pentru a fi cel puțin sănătoasă fizic. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală se vor gândi astăzi dacă nu cumva au greșit calea. Asta înseamnă că toți vom fi zdruncinați, până și cei care sunt obișnuiți cu astfel de schimbări de direcție într-o zonă cu care lucrează mai ușor decât oamenii comuni. Zdruncinul acesta se va traduce în cazul lor prin momente de îndoială, dar acestea nu vor fi verbalizate, nu vor fi împărtășite, ci pur și simplu trăite ca și cum sunt personaje care se află pe o linie moartă și văd că aceasta în curând se sfârșește. Li se recomandă acestor oameni să fie echilibrați să accepte aceste imagini, dar să lase viața să lucreze. Viața înseamnă mai mult decât vede ochiul, mai mult decât aude urechea, chiar mai mult decât poate cuprinde și prelucra mintea, mentalul sau alte instrumente mai fine ale ființei. Viața înglobează ființa, nu invers și ea are propriile căi de expresie, propriul mister care nu poate fi inclus în totalitate în niciunul din instrumentele prin care se exprimă. Așadar, toate lucrurile frumoase care par fără viitor, toate lucrurile obositoare care par să aibă un viitor mai puternic sunt doar expresii de moment, impulsuri care vin dintr-un mare necunoscut care este viața. Cel care nu uită că lecția cea mai frumoasă pe care o poate învăța este să se lase surprins de toate lucrurile frumoase pe care cu toții le primim gratis va fi cel mai câștigat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne bloca atenția pe lucruri care trec. Impresiile rămân chiar dacă lucrurile trec. Dacă rămânem blocați pe impresii despre lucruri care nu mai există vom deveni la un moment dat sclavii lor și vom căuta lucruri care să ne confirme aceste impresii. În felul acesta, ne chinuim singuri. Să fim simpli pentru că simplitatea este o mare comoară a vieții, dar și cea mai scurtă cale care ne duce către miezul ei. A fi simplu în toată complexitatea a ceea ce ești reprezintă cel mai mare respect pentru marele necunoscut al creației care este viața.

Interes pentru o schimbare. Se discută despre obiceiuri și despre starea de spirit. Avem încredere în sentimente doar dacă s-a mai întâmplat lucrul acesta și altădată. Romantismul este ascuns cu grijă. Relațiile interumane se bazează mult pe avertismente, recomandări, protecție. Gândim frumos și numai în felul acesta atragem fericire. Eforturile depuse în trecut sunt încununate de succes. Avem o rezervă față de un om mincinos.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Rac, semnul pe care a trecut încă din ziua anterioară. Acum se exprimă la o intensitate maximă și ne aduce anumite probleme de adaptare care rămân într-un cadru intim, adică le vedem, le trăim, dar nu dorim să le împărtășim celorlalți. Rămânem cu o jumătate de măsură, una destul de intensă care va deveni destul de zgomotoasă în săptămânile următoare, când ne vom aminti ceea ce observăm acum. Ceea ce se întâmplă pe 14 decembrie este un fel de contradicție care vine din evaluarea greșită a unor colaborări. Ni se pare că suntem în locul nepotrivit, că ni se cere să punem la dispoziția celorlalți opinii pe care nu le-am sedimentat încă, să oferim un produs finit de care nu ne-am ocupat, să fim sprijin pentru niște oameni cu care nu simțim că avem nimic în comun. În felul acesta se traduce, în cuvinte simple, toată această presiune care vine de pe axa Capricorn-Rac. Chiar dacă gândim frumos, conjuncturile nu ne permit să ne exprimăm în direcția aceasta, tocmai de aceea, eforturile ni se par mult mai mari, iar lucrul acesta îl vom vedea acolo unde oameni dragi devin dintr-odată rezervați, au replici tăioase, nu au timp, nu se încadrează în ceea ce simțim că am avea nevoie să primim. Desigur, poate greșim pentru că ne așteptăm ca ei să citească în sufletele noastre ceea ce noi nu suntem în stare nici măcar să spunem, dar prietenii trec adeseori dincolo de cuvinte. Această discrepanță scoate în evidență prima parte a devizei săptămânii, cea care se referă la o confruntare într-un loc nespecific, dar și a exprimării zgomotoase. Chiar dacă 14 decembrie nu aduce unghiuri mari care să marcheze episodul acesta printr-un eveniment spectaculos, intensitatea emoțională va face ca lucrurile mici să rămână în memorie mult timp.
Prin urmare, 14 decembrie este o zi dinamică, menită să ne oferă un test al timpului, al înțelegerii și al controlului emoțional. Sunt emoții frumoase pe care le-am ascuns până de curând și pe care le-am arătat puțin în primele zile ale săptămânii pentru că ni s-a părut că era momentul potrivit sau pentru că ne-a luat valul. Acum, prin accentuarea axei Capricorn-Rac, ne retragem în bârlog, hibernăm, renunțăm la statutul pe care îl avem pentru a ne pregăti pentru încă un sezon. Din nefericire, aceasta este o reacție nespecifică. Ursul hibernează pentru că așa îi este programul de supraviețuire, dar omul, nu! În felul acesta, până și cel profund va duce o luptă cu sine într-o dimensiune nespecifică, într-o zonă întunecată asupra căreia nu are control. Ziua este dominată de combinații aparte care solicită psihicul și îl îndeamnă să treacă dincolo de situațiile banale. Faptul că acordăm o importanță mult prea mare întâmplărilor simple arată că nu cunoaștem tabloul întreg. Cel care este echilibrat pe 14 decembrie arată că știe să lucreze cu instrumentele abstracte, înțelege care sunt mecanismele psihicului uman și simte emoțiile celorlalți într-un mod cât se poate de real.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi prea emoționali, prea raționali, prea categorici, prea detașații. Extremele sunt periculoase pentru nuanța acestei zile. Acum putem descoperi cum suntem căutând să vedem și să scoatem la lumină picăturile din care suntem formați.

Sobrietate. Înțelege mai multe despre un grup și despre relații care îi definesc pe membri. Viața personală este înțeleasă mult mai bine prin raportare la un cadru mult mai larg. Consecințele devin logice. Instabilitatea este doar la nivel personal. Standardul social se schimbă. Investiții interesante. Reculegere. Suntem calmi într-o situație delicată.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Leu și va încălzi puțin atmosfera, îi va face pe oameni mai atenți la emoții, chiar dacă ar fi să atingă acest nivel din orgoliu. Cert este că începând cu dimineața acestei zile ne gândim altfel la idealul propriu. Faptul că Luna se află acum pe zodia Leu ne faci un pic mai egoiști și mai puțin permisivi față de nevoile celorlalți, dar astăzi se împlinește un unghi magnific, trigonul dintre Jupiter și Uranus, singurul programate a se consuma pe faza descendentă a ciclului progresului. Acest ciclu, început în 2010, se va sfârși în 2024. Următorul moment delicat de pe acest ciclul va fi parcurs la începutul anului 2020, ceea ce înseamnă că bucuria a ceea ce ni se anunță acum este destul de scurtă. De aceea episodul de față se integrează perfect în săptămâna în care ni se spune că doar speranțele se limpezesc. Desigur, nu este puțin lucru. Atunci când ajungi să conștientizezi că lucrezi doar cu speranțe înseamnă că toate celelalte instrumente ale ființei tale au fost purificate, încadrate într-o zonă a spiritului și pentru că aspirațiile sunt foarte puternice nu ne-a rămas decât aceste ultime frunzulițe cu care nu știm ce să facem. Învățătura creștină ne spune că pentru a deveni, pentru a crește, pentru a fi la un nivel înalt din punct de vedere spiritual avem nevoie să dăm Domnului până și aceste speranțe. Acesta este momentul în care conștientizăm, dar săptămânile următoare ne vor arăta care sunt episoadele când până și speranțele trebuie așezate într-un bol al ritualului personal pentru a-l oferi celui care merită mult mai mult de atât. 15 decembrie nu este o zi a reacțiilor emoționale, ci una a conștientizării rolului pe care îl avem în mediul în care ne-am integrat. A aprecia puterea cuiva înseamnă a te lăsa în voia unor astfel de gesturi, iar a fi puternic înseamnă a primi totul din partea celui care îți oferă ceva pentru că este atât cât poate da și faptul că lipsurile nu sunt inhibitorii pentru el, darurile sale sunt din el, din adâncul ființei sale. Măsura aceasta care este respectată între ființe situate pe nivele diferite arată că Universul este o creație extrem de permisivă, nu una exclusivistă. Singurele interdicții sunt cele pe care noi ni le impunem atunci când ne spunem că nu putem, că nu știm, că nu avem drepturi. Astfel, ne vom petrece ultima zi a acestei săptămâni de o manieră magică, simțind altfel, raportându-ne la valori perene, vorbind altfel, având alte nevoi. Se întâmplă toate acestea pentru că acest unghi atinge intensitatea maxima și acum doar scoate în evidență semințele unui progres, nu ne arată și progresul în sine. Avem nevoie să trecem de obstacolele lunilor următoare, de obstacolele anilor următori pentru că aceste semințe să devină arbori, plante purtătoare de rod.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne pune în fața unui moment foarte încordat pe care îl vom aborda după cum ne este educația. Dacă educația este bună, momentul este bun, simplu intim, aproape de sufletul personal, poate chiar deasupra mediei grupului. Dacă educația merge către vulgaritate, către gregar, o parte din patrimoniul personal este pus în dificultate pentru că vom fi expuși unui mediu care nu a dorit să evolueze nici atunci când noi am fost mai aproape de respectarea regulilor decât acum. Pe 15 decembrie ne întoarcem la torționarii mai vechi, iar aceștia ne primesc cu brațele deschise spunând că zona aceasta a promiscuității, a vulgarității este casa cea mai primitoare. Nici că se putea un eșec mai mare. De aceea, dincolo de orice aspirație, ideal sau îndemn, ziua aceasta are nevoie de refugiu, de intimitate, pentru că acum oamenii devin foarte receptivi la durerile celorlalți pe care le simt, dar nu le înțeleg și pentru că se întâmpla lucrul acesta se comportă ca și cum sunt ale lor. De aici și marea furtună a momentului care ar putea să-i ducă pe unii la fel ca pe Robinson Crusoe pe o insulă complet izolată. Până să ajungă acolo, toate convingerile lor vor fi justificate de ceea ce au preluat, de programele pe care le au, de ceea ce cred despre oameni chiar dacă nu are legătură cu realitatea. Consecințele acestor decizii devin logice, dar dacă nu sunt logice în timpul acțiunii, atunci când devin va fi prea târziu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite astăzi să visăm la un viitor mai bun dacă asta înseamnă a ne ține departe de furtunile care vin din partea celor care nu și-au rezolvat problemele atunci când ar fi trebuit pentru că nu au vrut, pentru că nu avut nici cel mai mic interes în sensul acesta, pentru că tot timpul au căutat pe cineva care să facă în locul lor. A ne ține departe de acești oameni înseamnă a lua o decizie foarte bună care ne pregătește pentru un viitor furtunos.

2 thoughts on “9 – 15 decembrie 2019

  1. ana spune:

    buna seara, mai aveti forta si generozitatea de a oferi previziuni pentru anul urmator ?? cumva in 31 decembrie ?? Va multumim !!!

    1. Forta si generozitatea exista, doar ca anul acesta previziuni anuale nu vor mai fi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.