16 – 22 decembrie 2019

16 – 22 decembrie 2019 este săptămâna curajului de a spune lucrurilor pe nume și de a-i ajuta pe cei care au nevoie de susținere, de putere, de încurajare, de soluții. Am mai avut și alte săptămâni când am vorbit despre curaj și despre inițiativă, dar nu în modul acesta, nu pornind de la un exemplu personal, nu pornind de la un curaj pe care un individ, indiferent de statutul pe care îl are, și-l exprimă. Vorbim despre o săptămână a descinderilor, unele chiar în forță, dar, în contrast, și despre una când oameni care au fost puternici în săptămânile anterioare, dar nu au fost văzuți așa, vor ieși în evidență și vor spune multe care vor rămâne în conștiințele celorlalți ca repere sau chiar în istorie. Pentru că este o săptămână care ne tentează pe minciună, pe reinterpretare, pe răstălmăcire, pe lucruri care nu ar trebui să ne atragă atenția, ci doar să ne informeze, suntem invitați să ne mobilizăm pentru că avantajele să nu le obținem pe seama neatenției sau slăbiciunilor celorlalți. Se face acum o împărțire rapidă, iar segmentarea aceasta nu este în avantajul nimănui.
Chiar dacă în această săptămână se împlinesc multe unghiuri dintre elementele astrale care au deplasare mai lentă, dintre planetele cu deplasare rapidă și cele cu deplasare mai lentă, elementul comun rămâne adevărului personal. Dacă până acum am cultivat ceea ce ne-ar putea scoate din această zonă a egoismului și a subiectivității atunci adevărul personal nu mai pune în dificultate pe nimeni, el va fi constructiv și ne va ajuta să transferăm mesajele pe care le avem acum, nu cele pe care le gândeam pe vremuri. Schimbările acestei săptămâni nu se adresează doar momentului de față. Ele vor intra în activitate din săptămâna următoare, când planeta Venus va fi stabilizată pe Vărsător, iar Soarele pe Capricorn. Atunci vorbim despre o dominare pentru un succes comun, unul care generează o satisfacție emoțională, iar celălalt o satisfacție materială. Săptămâna în curs este una a gândurilor atente, a mesajelor delicate pe care suntem tentați să le simplificăm, deși nu ar trebui. Unii se răzgândesc pentru că li se pare că sunt într-o ecuație falsă. Până să ajungă la certitudinea pe care și-o doresc vor trece prin mai multe frământări. Unele sunt acum legate de patrimoniu, respect, acceptarea unei particularități, iar altele vor veni în săptămânile următoare, chiar în lunile următoare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu lega totul de etichetă. Cel care se leagă de etichetă, fie că este bun, fie că este rău, va fi perdantul acestei săptămâni.

Nevoie de încredere, susținere, iubire. Lipsa de loialitate este privită acum ca o meschinărie. Egoismul este ascuns cu mare atenție. Atitudine cutezătoare. Competiție. Avem de demonstrat o putere. Frustrările trebuie analizate corect. Nu suntem triști, ci doar slabi.

Debutul acestei săptămâni complicate se face cu împlinirea unui unghi foarte interesant: sextilul Venus-Luna neagră. Luna se află acum pe zodia Leu și toată această dispunere care ne îndreaptă către atenție, dar în mod special către o atenție controlată, coordonată, rigidă, ne duce către situații conflictuale. Unii vor considera că sunt câștigați investigând meschinăriile umane, elementele foarte evidente ale unor caractere defecte, dar câștigul nu este atât de mare. Nu ajungem foarte departe făcând un inventar foarte strict al comportamentelor defecte, al oamenilor care nu vor să se schimbe, al ființelor leneșe, ci doar dacă, după această observație, nu rămânem triști și marcați de această conștientizare, ci puternici și curajoși. 16 decembrie ne aduce o lecție pe atitudine, încredere în sine, pe autocontrol, dar nu pentru a investiga, ci pentru a nu-i împovăra pe ceilalți cu propriile probleme.
Dacă în privința evenimentelor schema aceasta aduce un interes pentru acele acțiuni simple, preocupare în a ne desprinde de ceea ce ne solicită sau ne consumă din rezerve, ca trăire interioară totul este foarte furtunos, intens, fierbinte. Acum ies la lumină minciunile pe care le-am crezut și fie ne simțim înșelați sau păcăliți de ceea ce am crezut și nu se confirmă în planul real, fie ne consumăm prin voință proprie din patrimoniul pe care-l deținem pentru a fi crezuți că deținem acest nivel, că suntem la înălțimea socială, morală sau intelectuală pe care ne-o atribuim.
Prin urmare, prima zi a săptămânii cere o atenție pe încredere, pe susținere, pe loialitate. Toți oamenii se vor simți astăzi mai liberi decât s-au simțit în zilele anterioare, dar în cazul multora această libertate este falsă. Ea este înțeleasă ca fiind așa pentru că, la baza acțiunilor de acum, la baza a ceea ce vom face stă multă determinare, multă ambiție și multe orgolii. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală și care au urmărit de-a lungul practicii spirituale să tempereze aceste impulsuri vulcanice pentru că, până la urmă, linia de mijloc este cea mai bună, nu vor avea o zi atât de intensă. Nu vor simți că lucrurile vin unele după altele, că sunt acum în fața unor etape care se succed cu mare rapiditate, nu vor vedea nimic special în experiențele de acum. E minunat că se întâmpla așa pentru că asta dovedește că sunt în afara minciunilor care îi macină de regulă pe cei prinși foarte tare în cotidian. De partea cealaltă, cei agitați vor încerca să-și justifice tristețile sau eșecurile, dar, în realitate, ei nu sunt decât niște oameni slabi. Puterea acestei zile este demonstrată prin alegerile care ne duc în afara acestor furtuni. Aceste furtuni sunt lipsite de un rezultat bun, lipsite de conținut, lipsite de un mesaj care să ne ajute să ne consolidăm o poziție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu susține revolta prin niciun mijloc. Cel care susține revolta este atras în vârtejul tentațiilor ei.

Există oameni care se descurcă ușor singuri. Inventivitatea arată că persoanele care preferă solitudinea au mai multe fețe. Neglijență. Ceea ce este ciudat nu poate fi înțeles corect. Demersuri inutile. Problemă delicată. Apar complicații din cauza faimei sau din cauza dorinței de putere. Ceea ce este dur trebuie investigat corect. Învățătura ignorată. Răsturnări de situație prin corupție, umilință, gelozie.

Prin faptul că în seara acestei zile se definitivează careul dintre Soare și Luna neagră putem spune că ne aflăm într-un moment foarte delicat, unul dintre cele mai dificile ale săptămânii. Dimineață, Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Leu și va trece pe zodia Fecioară ceea ce ne va face mai atenți la detalii, la mesajele pe care le-am primit în zilele anterioare și cărora nu le-am acordat atenția cuvenită. Acum ni se pare că toate elementele simple, care nu se încadrează într-o structură trebuie privite cu mai mare atenție pentru că o simplă neglijență ar putea să ne coste scump imaginea socială. Această trezire la realitate ține tot de această natură falsă a săptămânii care nu îl va duce pe cel în cauză în postura de a spune un adevăr foarte clar, ci îi va crea imaginea omului care face lucrul acesta. De aceea, 17 decembrie ne va rămâne în memorie ca ziua neglijențelor, a demersurilor inutile, a răsturnărilor de situație pentru că am uitat un detaliu, am renunțat la anumite reguli, ne-am depărtat de etalonul specific. Primii care se vor plânge vor fi cei care și-au luat sarcini suplimentare, fără să le fie oferite, crezând că dacă ies în evidență în modul acesta va conta. Desigur, munca reprezintă un avantaj, dar acum nu va fi și nu va fi nici în această săptămână. 17 decembrie aduce multe dezamăgiri legate de evaluarea rezultatelor muncii, aprecierile pe care ar fi trebuit să le primim pentru orele suplimentare, ideile novatoare, susținerea unor colaboratori, a unor colegi, generozitate. Cei care participă la acest demers negativ nu sunt vinovați că îndeplinesc acum acest rol, ci doar mai slabi, mai puțin rezistenți în fața acestor pericole psihocomportamentale. Este clar că dificultățile de acum arată că nu au încă suficientă autoritate pentru a se face remarcați fără explicații suplimentare, pentru a rămâne în memoria celorlalți fără să facă o descriere precisă a faptelor pentru care auditorul să ajungă la concluzia pe care cel în cauză și-o dorește. Eșecul acestei zile îi poate aduce pe mulți către izolare, către o dezamăgire atât de adâncă încât să renunțe la relații care aveau viitor sau la prieteni foarte vechi.
Prin urmare, 17 decembrie este o zi de efort, de complicații care lovesc în imaginea socială a individului, arătându-i că persoanele din jur îl văd altfel, cu alte abilități și că în ochii lor are o altă imagine. Dacă avem suficientă luciditate atunci vom înțelege că multe din cele care se prezintă acum foarte dur cer să fie corectate, nu respectate. Duritatea zilei este strigătul de durere emanat de o rană foarte veche, nu rezultatul unor conflicte sociale inopinate. Ceea ce ne atrage atenția acum este o problemă delicată căreia îi vom acorda atenție și în zilele următoare, dar și în săptămânile ce vor veni. Și acum avem impresia că dacă vorbim tare, dacă spunem lucrurile clar și răspicat atunci mesajul este foarte sincer. Nu poate exista o asemenea sinceritate pe careul dintre Soare și Luna neagră, ci poate exista doar una subiectivă, aceea care se susține pe intenția celui în cauză de a convinge că mesajul pe care-l transmite acum este tot ceea ce știe despre această problemă, tot ceea ce poate fi cunoscut despre aceasta. Iată cât de subtilă este disimularea sau minciună acestei zile!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că rolul pe care trebuie să-l îndeplinim în această zi este doar acela de a fi prezenți într-un loc, de a pune un mesaj într-o conversație. E nevoie de acea sinceritate pe care o avem așezată la baza caracterului pentru ca lucrurile bune de acum să nu fie distruse de gafe de moment, de precipitare, de indecizie.

Avem multe de spus, dar nu și de dat. Carență. Neliniște profundă. Obstacolele nu dispar de la sine. Suntem marginalizați. Descoperim o problemă de limită. Lipsa de voință și de inițiativă ne duce spre dezordine. Grijile devin stânjenitoare. Oboseală. Avem un punct de vedere ce nu este respectat de ceilalți.

Sunt multe lucruri pe care vom încerca să le rezolvăm chiar de dimineață, când Luna va împlini careul cu Mercur, dar și mai târziu, când va trece prin opoziția cu Neptun sau prin unghiurile frumoase pe care le va împlini, spre seară, cu Marte, Saturn și Pluton. Astăzi devenim atenți la anumite obstacole pe care le-am parcurs în primele două zile ale săptămânii, unele care sunt legate de lipsa de voință, de furie, răzbunare, iar altele de carențe pe care le avem în această etapă a vieții. 18 decembrie nu este o zi de minciună, ci o zi a lucrurilor spuse clar pe nume, care obosesc, epuizează sau enervează. Ceea ce este strict nu se încadrează în nicio regulă pentru că ni se pare că persoanele din jur nu respectă regulile pe care trebuie să le respecte toată lumea. De aici și multe conflicte care se amplifică prin dezinvoltură, prin refuzul sarcinilor suplimentare, prin obsesia obstacolului care trebuie dat la o parte imediat. Dacă am avea puțină răbdare am înțelege că lucrurile acestea complicate nu se rezolvă peste noapte, ele vin în cascadă, întâi ca provocări, unele dintre ele pe limbaj, așa cum am vedea în dimineața acestei zile, iar altele prin adaptare la o condiție exterioară, așa cum vom vedea în mijlocul zilei. Dacă nu suntem atenți la această dimensiune a educației, dacă nu ne adaptăm în conformitate cu aceste aspecte eliberatoare, beneficiile care ne vin din unghiurile bune pe care Luna le împlinește cu maleficii Marte, Saturn și Pluton, nu ne vor folosi la nimic. Ceea ce nu a fost înțeles în prima parte a zilei și a devenit o presiune teribilă se transformă într-un fel de dialog interior epuizant și enervant în a doua parte a zilei. Ceea ce este obositor în prima parte a zilei, devine o confirmare a unei tensiuni interioare în a doua parte a zilei. Astfel înțelegem că 18 decembrie este un fel de gol, o zi care, în absența conștientizării, în absența efortului personal, nu ne oferă nimic din ceea ce ne spune deviza generală a săptămânii.
Prin urmare, 18 decembrie ne vorbește despre obstacole pentru care nu suntem pregătiți, despre conflicte pe care ni le amplificăm singuri, despre o oboseală care este rezultatul unui dialog interior lung, complicat și obositor. Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Fecioară abia în mijlocul zilei următoare. Până atunci mai sunt câteva aspecte majore care se vor consuma și care vor face din prima parte a zilei următoare una deosebit de importantă. Asta înseamnă că momentele acestea de gol sunt un fel de lux pe care un om responsabil nu și-l poate permite. Ideal ar fi să renunțăm la conversație, la cuvinte, la demonstrație, la ceea ce îi convinge pe ceilalți că este adevărat în momentul de față cu atât mai mult cu cât nici nouă nu ne este foarte clar ce adevăr trăim în momentul de față. Semnul că suntem într-un episod conflictual este dat de oboseală. Oboseală care nu-și are justificarea într-un efort imediat este semnul că ea a fost produsă de un efort anterior și că avem nevoie de un repaus imediat. Pentru un om special muțenia nu este o soluție, dar nu putem generaliza. Refuzând să participăm la un conflict este de preferat decât să îl alimentăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita asupra ignoranței. Astăzi putem afla ce înseamnă în cazul nostru ignoranță, ce ne lipsește, ce ne-ar completa, dar nu putem obține și, în plus, vedem și de ce nu putem atinge țintele pe care ni le-am stabilit.

Strategii elaborate cu mare atenție. Voința impusă. Ne lăsăm în voia unor evenimente pe care nu le înțelegem. Asocierile de acum vor fi foarte utile pe viitor. Un dezechilibru nezdruncină încrederea în forțele proprii. Este nevoie de inițiativă, voință, interes față de lucrurile bune. Suntem hotărâți, dar nu avem atât de mult curaj pe cât spune. Împărțim oameni în categorii sociale. Dureri neobișnuite.

Relația bună pe care Mercur o definitivează cu Junon în noaptea de miercuri spre joi ar trebui să fie un fel de salvare. În realitate, spectrul percepțiilor va fi acaparat de un alt sextil, cel dintre Marte și Saturn, care se va împlini în mijlocul acestei zile, cu puțin timp înainte ca Luna să își încheie tranzitul prin zodia Fecioară. Este clar că mijlocul săptămânii ne aduce în fața unui episod interesant. Avem nevoie de inițiativă, de mesaje foarte clare, să renunțăm la anumite excese și să punem în aplicare recomandările pe care le-am primit de curând. Ziua este marcată de evenimente neprevăzute, neașteptate, ce ar trebui să aibă asupra individului un impact frumos, plăcut, dar care va avea unul negativ. Cei care vor fi surprinși vor fi încăpățânați, iritați și nu vor accepta compania persoanelor care vor să se facă remarcate doar prin genul acesta de practici. La polul celălalt, oamenii izolați, vor experimenta dureri stranii, cele care sunt de fapt expresia unor probleme mai vechi legate de neacceptarea într-un grup, de modificarea unui statut, de refuzul ca atare, de respingerea unei mobilități. 19 decembrie este ziua când oamenii sunt împărțiți pe categorii, când nu contează pentru nimeni dacă se plâng de anumite dureri, dacă povestesc despre anumite riscuri, dacă își asumă schimbări pe care le-au făcut în numele grupului de apartenență și acesta, în timp, le-a negat. Sunt multe probleme de interacțiune care trebuie rezolvate în această zi, însă acestea sunt mult prea mici pentru cât de mari sunt adevăratele probleme. Relația bună dintre Marte și Saturn arată că avem suficient de multă înțelepciune încât, dacă suntem puțin atenți, vom reuși să surprindem esența, vom reuși să găsim soluțiile cele mai bune la problemele care ne-au dat bătăi de cap în ultima perioadă. Această disciplină beneficiază însă și de faptul că planeta Venus se află în continuare pe zodia Capricorn. În dimineața zilei următoare ea va părăsi această zodie, ceea ce face ca momentul de față să fie, din punct de vedere afectiv, un fel de ultimatum. Atunci când se pune problema intuiției, trebuie să acționăm imediat. Nu se știe care va fi rezultatul, dar fără această acțiune elementul genial, spectaculos va lipsi.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre acele situații care ne-au rămas în conștiință prin dezechilibrele pe care le-au produs. Este adevărat, acum suntem mai hotărâți, mai atenți cu ceea ce se întâmplă în jur, mai curajoși atunci când trebuie să clarificăm anumite probleme legate de mondenități. Mijlocul săptămânii nu este cel mai bun moment să dăm curs acestor mondenități, ci este mai curând un moment când ar trebui să devenim originali, să cultivăm exemple proprii pentru a descoperi dacă fericirea pe care o simțim în astfel de momente poate fi împărtășită sau reprodusă de alții care urmăresc aceleași etape. Astăzi descoperim că viața este puternică prin ceea ce facem, prin ceea ce spunem, prin curajul pe care îl avem, nu prin modalitățile mai vechi la care apelăm pentru a ne impune. Cei care se impun astăzi sunt, așa cum am văzut și în zilele anterioare, niște oameni slabi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi la tot ceea ce este util. Utilitatea este răspunsul unei nevoi mai vechi. Dacă avem nevoie de noutate, schimbarea nu vine acum prin utilitate, ci prin viziune.

Atragem ceea ce este bun, respingem ceea ce este rău. Suntem atenți la ceea ce ne afectează integritatea. Rănim fără să conștientizăm. Superioritatea este utilizată pentru grupuri, pentru mari mase de oameni, pentru omenirea în ansamblu. Perspicacitate. Acces ușor la abstractizare. Ne raportăm greșit la un motel moral. Vorbim prea mult despre ceea ce nu înțelegem. Rușine.

Astăzi, încă de dimineață, Venus va părăsi zodia Capricorn și va intra pe Vărsător. În plus, cu puțin timp înainte, Mercur va definitiva careul cu Neptun. Este o zi de eliberare, dar nu oricum, ci doar prin apelul la anumite complicații care ne scot din această zonă a abstractizării, care ne duc spre un model de înțelegere care deocamdată se poate impune. Faptul că ultimul aspect al zilei este un careu dintre Lună și Saturn, adică un aspect eliberator, este de preferat. Vorbim pe 20 decembrie despre curajul de a descoperi că lucrurile simple sunt puternice, că inovația poate veni fără să existe o experiență progresivă în domeniul respectiv și că inspirația are un rol aparte în tot ceea ce alegem de acum încolo. Abia acum simțim că suntem într-o săptămână binecuvântată, cea care ne ajută să spunem lucrurilor pe nume, fără să agresăm, fără să rănim pe nimeni, fără să punem în dificultate pe cineva. Faptul că Venus trece pe zodia Vărsător este pentru momentul de față un aspect foarte bun, dar, pe viitor, nu va fi. Acum este bun pentru că vine să echilibreze o frustrare legată de mesajul propriu, de înțelegerea unui conținut, de calitatea unei relații pe care oamenii superficiali nu vor să o observe. Mulți vor vorbi pe 20 decembrie despre noroc, dar Venus pe zodia Vărsător nu face decât să creeze această iluzie a norocului, pentru că aduce multă libertate care, dacă nu este susținută de o educație temeinică, duce la o dezordine teribilă, iar oamenii care sunt implicați în relațiile personale vor suferi din cauza acestei dezordini. De aceea, 20 decembrie va fi o zi a discuțiilor interminabile când oamenii vor greși raportându-se la un exemplu eronat, la oamenii care nu se pot integra, nu pot înțelege fenomenul social, ci sunt doar niște executanți. Aceștia reprezintă o altă parte a devizei săptămâni, cea care nu este consemnată în mesajul indicat mai sus. Ei sunt spectatori care constată că adevărații oameni pot să spună lucrurilor pe nume, pot fi curajoși într-un mod frumos și constructiv.
Prin urmare, 20 decembrie ne vorbește despre elementele frumoase care duc spre superioritate, despre calitățile pe care le au bărbații, despre calitățile pe care le au femeile, despre principiile care ar trebui să se regăsească în comportamentele celor două firi, fără a face trimitere la sex, la pasiuni personale, la obsesii. Cea mai mare greșeală a acestei zile este să ne raportăm la un model moral greșit. Este adevărat, nu știm unde ne vor duce pașii, dar panica pe care o vom experimenta nu folosește nimănui. Tensiunea pe care o avem în dimineața acestei zile și care este rezultatul careului Mercur-Neptun, nu are de ce să fie proiectată asupra evenimentelor viitoare. Ceea ce se întâmpla acum trebuie lăsat să se consume, adică avem nevoie să așteptăm vibrațiile programate pentru a doua parte a zilei pentru a trece cu bine acest obstacol.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după extreme. Fie că este abstract, fie că este perspicace, fie că este foarte practic, omul care spune lucrurilor pe nume cere, înainte de toate, să fie acceptat. Că îi este înțeles și mesajul, este o altă latură a problemei.

Lucrăm pentru binele celorlalți. Familiaritate. Se schimbă strategia. Suntem în fața unui eșec, dar refuzăm să vedem lucrul acesta. Ne întoarcem din nou către obsesia banului, acumulărilor. Un dezacord ne provoacă un dezechilibru. Speranțele trebuie investigate corect. Nu suntem atât de buni pe cât ne credem. Crize. Constrângerile ne ajută să ne cristalizăm opiniile despre ceilalți. Violență pe întâmplări neprevăzute.

Prima parte a zilei va fi dominată de faptul că Luna va trece pe ultimul sector de tranzit al zodiei Balanță. Tot atunci va definitiva sextilul cu Soarele, iar Venus va definitiva sextilul cu Chiron. În a doua parte a zilei Luna, trecută pe Scorpion, va încerca să schimbe viziunea pe care o avem despre întâmplările pe care le-am parcurs în ultima vreme, despre relațiile de familie, despre planurile de viitor. Nu vor fi prea multe de experimentat în această zi, chiar dacă unghiurile ne spun că suntem în fața unor episoade excepționale. Ele se integrează în deviza generală a săptămânii, deci fac parte dintr-un plan mai mare. Astăzi vorbim despre acumulări, despre visuri, despre o violență ciudată pe care am încercat să o negăm în zilele anterioare și care acum își pune amprenta, în special asupra celei de a doua părți a zilei, când Luna va trece prin opoziția cu Uranus după ce își va definitiva careul cu Venus. Conflictele mai vechi își pun amprenta asupra conjuncturilor sociale de acum și ni se pare că dacă am trecut de la torționari la victimă suntem acceptați, reușim să-i convingem pe ceilalți că am învățat ceva de la viață. În realitate, ceea ce se întâmplă pe 21 decembrie ține de speranța de a face parte dintr-un grup elitist, indiferent de trecut. Săptămâna aceasta nu poate să nu țină cont de trecut. Cel care are curajul să spună lucrurilor pe nume, fără a fi arogant, fără a face o demonstrație de putere, este un om care a înfruntat aroganțele altora, nu unul care s-a folosit de naivitatea oamenilor pentru a reuși să se strecoare și să intre în anumite medii sociale spre care tinde. 21 decembrie este o zi interesantă pentru că ea aduce violențe neprogramate, cele care sunt expresii necontrolate ale unor personaje care nici în prima parte a săptămânii, dar nici în săptămânile anterioare nu au avut nici cel mai mic interes pentru autocontrol. De aceea este indicat ca ziua aceasta să fie petrecută departe de aglomerații.
Prin urmare, 21 decembrie ne vorbește despre ceea ce ni se pare a fi familiar, dar, în realitate, să fie un element care strică, unul care generează crize, care pune în dificultate un om foarte simplu și care nu oferă soluții. Astăzi vorbim despre binele celorlalți, dar facem lucrul acesta pentru că suntem convinși că niciodată nu vom reuși să atingem nivelul celui pe care-l admirăm. Lăudăm ceea ce este deasupra noastră și acesta poate fi un exercițiu de emoție profundă. Desigur, nivelul următor este să trăim autentic ceea ce lăudăm. Deocamdată, avem curajul să spunem lucrurilor pe nume, să le arătăm, să le numim, să le identificăm. Mai târziu, când crizele vor fi depășite, vom reuși să conturăm ceva frumos pe ceea ce simțim încă de pe acum. Deocamdată, elementul cel mai dificil al momentului este cel al crizelor neprevăzute. Dacă suntem atenți asupra acestui aspect în a doua parte a zilei, dacă nu dăm curs acestor impulsuri, prin a gestiona corect o interacțiune sau prin refuzul interacțiunii, suntem niște oameni câștigați.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că a refuza o confruntare directă înseamnă a deveni oameni mici, ușor de ignorat și de respins. Refuzul confruntării arată că suntem oameni maturi. 21 decembrie trebuie să fie o zi de pace.

Se ridică o problemă de opinie care blochează un demers. Evenimentele confuze cer o raportare la valori ancestrale. Tranziție către o viață mai bună. Avem curajul să spunem ceea ce nu ne place. Filozofii noi. Progres pe baza mobilizării. Atitudine psihică defensivă. Disproporțiile ne ajută să luptăm împotriva a ceea ce este imprevizibil. Voință înțeleasă greșit. Schimbările pot contribui la redobândirea unui confort material.

Faptul că în dimineața acestei zile Soarele își va termina tranzitul sau prin zodia Săgetător și va intra pe zodia Capricorn arată că o parte din tensiunile zile anterioare sunt justificate deja, adică finalul care apare în dimineața acestei zile justifică multe din reacțiile de limită pe care le-am avut în zilele anterioare. Ultima zi a săptămânii este una de voință când ne facem planuri de viitor, când dorim să contribuim la tot ceea ce este bun, la ceea ce este valoros, sublim sau profund din ceea ce am întâlnit până acum. Trecerea Soarelui pe zodia Capricorn este semnul unei voințe reci, disciplinată, dar care poate aduce, deocamdată, o compensare a dezordinii din ultimele săptămâni. Mulți vor conștientiza abia acum, în ultima zi a săptămânii, deviza sub care ne-am situat în toate aceste zile, cea care ne vorbește despre curajul de a spune lucrurilor pe nume. Acum avem curajul să numim un avantaj, să ne mobilizăm, să ne declarăm împotriva unui adversar pentru că nu mai luptăm pe două fronturi, nu mai suntem obligați să activăm pe extreme. Acum avem un deziderat foarte clar pe care trebuie să-l rezolvăm. Dacă sunt mai multe, le vom lua pe rând. Ceea ce este imprevizibil nu ne mai zdruncină, nu mai suntem atât de timorați de eforturile celorlalți pe care trebuie să le plătim la un preț incorect. Dacă, în general, trecerea Soarelui pe zodia Capricorn nu este un semn de progres, de avantaj sau de succes, pentru că aduce, în această fază de început, șocul căderii într-o latură rece a firii care a fost mai puțin explorată, de această dată este. Întoarcerea la sine va fi privită acum ca o revenire la un echilibru psiho-emoțional, deci arată că a sosit momentul să oprim multe din schimbările obositoare pe care le-am alimentat în ultima perioadă și, deci, arată că a sosit momentul să participăm la anumite schimbări care ne pot oferi mai mult confort decât am crezut până acum. Opiniile care blochează demersuri sunt periculoase și de aceea, cu trecerea Soarelui pe zodia Capricorn lucrurile se vor rezolva simplu. Ceea ce blochează nu este de viitor. Ceea ce este dinamic are nevoie de o revizuire. Dacă mulți cred că sărbătorile acestui an vor fi încărcate de bucurie fără margini, așa cum și-au imaginat până acum, ar trebui să treacă puțin pe la preselecție. Poate până acum așa a fost. Anul acesta este altfel.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne arată și cum au fost ultimele zile, cum ar fi trebuit să-l interpretăm sau ce mesaje ne vor rămâne de acum încolo, dar și cum ne vor fi zilele până la sfârșitul acestui an. Vorbim despre o zi de graniță, când imprevizibilul este foarte evident, când situațiile neprevăzute își cer un loc foarte important în zona personală. Faptul că Venus se află acum într-o relație foarte proastă cu Uranus arată că suntem în continuare într-un sector marcat de nesiguranță. Una spunem și alta se întâmplă, una promitem și alta facem. Această disproporție este cumva echilibrată de faptul că promisiuni mai vechi se împlinesc pentru că funcționează după programe mai vechi. Sextilul Marte-Pluton le arate oamenilor curajul pe care îl au și, în această săptămână, îl vor folosi pentru a spune lucrurilor pe nume, după cum ne spune și deviza generală a săptămânii. Pe baza acestui echilibru, schimbările pe care le obținem vor fi de durată. Altfel, sunt de moment, conjuncturale, simpliste.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că lucrurile se întâmplă de la sine. Ceea ce credem că se întâmplă de la sine activează sub comanda unui element mai puternic, iar rezultatul va fi construit în așa fel încât să îl mulțumească doar pe el.

5 thoughts on “16 – 22 decembrie 2019

 1. Goida Lili spune:

  Buna seara, te rog din suflet sa-mi spui ce se intampla cand mai multe planete sunt in conjunctie cu fundul cerului natal, in special in perioada februarie-martie 2020, sunt nascuta in 27 mai 1965, ora 15,30, iti multumesc mult, o seara buna.

  1. Ai nevoie de o atentie mare pe aceasta perioada. O fi el Jupiter acolo, dar ai doi malefici, Saturn si Pluton, care sunt renumiti ca aduc o tenta sinistra. Daca, natal, nu aveai Luna neagra acolo era mai bine. Asa, nativ, exista niste componente conflictuale. Ele nu apar conjunctual, cum pare, ci sunt inserate in caracter. Prea vrei sa fii deasupra tuturor. Ceea ce vine in perioada indicata zdruncina aceasta sigurata pe care o ai cand esti deasupra tuturor fara sa te intereseze consecintele. Situatia se complica pentru ca tema indica un deficit de putere cu Saturn pe V care cere o compensatie prin impuneri, dar celelalte elemente merg spre alte zone.
   Nu ar trebui sa te temi doar de acea perioada cand se accentueaza acel aspect rau pe FC, ci ar fi indicat sa inveti sa-ti adaptezi mesajul in functie si de alte pareri. Chiar daca pe față nu sfidezi, in adancuri sfidarea exista. In intervalul indicat de tine vei vedea ce este rau din aceasta sfidare.

   1. Lili spune:

    Sunt preocupata pentru ca pe 21 martie am cununia civila, astept de o viata un om ca el, suntem in sintonie, nu – mi doresc probleme, multumesc mult, cu respect.

    1. Cred că dincolo ce toate care se pot spune despre ceea ce va fi și despre ce putem face este important să nu uităm de proverbul din vechime: „Cine seamănă vânt culege furtună!”. Sintonia este mai mult comodă decât eficientă. Când confortul s-a stabilizat evoluția se face prin stimulare reciprocă. Dacă este atât de frumos momentul (cum spui), cu siguranță la mijloc e ceva mai mult decât o sintonie.

 2. Maria spune:

  Foarte interesant!… daca aveti timp sa explicati, mi-ar fi de folos sa inteleg, la modul general si teoretic si cum lucreaza opozitia la Lilith (in dispunerea completa ar fi Soare Jupiter Lilith Rac X in orb de 2 grade opozitie Saturn Pluton si curand Jupiter IV). Multumesc! 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.