9 – 15 decembrie 2013

9-15 decembrie 2013 este o săptămână în care ne confruntăm cu ceea ce poartă denumirea generică de „reziduuri”. Pentru unii acestea ar putea să ia înfăţişarea unor elemente pozitive şi, în ziua de marţi, 10 decembrie, să nu mai fie constrânşi în a lansa pretenţii faţă de cei din jur, în a se alinia unor standarde exterioare, ci pur şi simplu să facă parte din schema acestor etaloane ce le sunt impuse celorlalţi, adică să primească beneficii din partea anturajului. Alţii s-ar putea să se confrunte cu frici pe care nu au reuşit să le tempereze, nici să şi le explice sau să și le dizolve într-o altă formă de energie.
Confruntarea cu frica este o probă iniţiatică extrem de importantă, aşa cum am văzut din textele spirituale, ca rezistenţa la somn sau însuşirea virtuţilor.
9-15 decembrie este o săptămână a convingerilor. Vom vedea acum dacă acestea sunt pozitive sau nu şi tot prin acest proces de conştientizare vom traversa şi ipostaza zilei de 13 decembrie, când Jupiter şi Saturn îşi vor împlini trigonul lor, lăsându-ne impresia că ne aflăm în faţa unei şanse pe care nu o putem explora suficient de mult sau nu o putem ducem mai departe în forma în care credem că trebuie să o parcurgem.
În această săptămână învăţăm să lucrăm cu înţelesurile şi s-ar putea ca acestea, dacă se sprijină foarte mult pe experienţele ultimelor luni, să ne ducă spre slăbiciuni sau promiscuitate, spre gânduri de boală sau impurificare, spre agresivitate sau ură. Rezultatul nu este acela de a explora toate aceste situaţii care s-au consumat, nu de a retrăi ceea ce nu putem schimba, ci de a investiga remanența acestor evenimente pentru a le transforma într-o altă energie.
Abia spre finalul săptămânii vom vedea cu alţi ochi, mult mai clar, mai inteligent sau prin alte deschideri ori cu informaţii primite de pe alte canale, că această săptămână a fost destul de grea, care ne-a tulburat şi ne-a pus în faţa problemelor urgente. Ceea ce se consumă în această săptămână prin conflict înseamnă că se sprijină pe o energie negativă care trebuie transformată, schimbată pentru că în caz contrar duce la eşec, la prăbuşirea individului.
Nu trebuie să ne aşteptăm ca în această săptămână ca, făcând o faptă bună, să ne schimbăm locul şi poziţia pe care o avem de la început. Nu putem să facem troc, să devenim personaje pozitive cu cele câteva fapte bune pe care le-am făcut. Persoanele confuze de acum sunt acelea care anterior au amestecat valorile și care nu au înţeles în săptămâna anterioară că media în natură nu există şi că faptele sunt judecate una câte una, aşa cum ne judecă Domnul unul câte unul. Confruntarea cu faptele bune din trecut va fi recompensată prin armonie, înţelegere, detaşare sau contactul cu blândeţea universului, iar contactul cu greşelile trecutului ne aduce în faţa unor frici pe care nu am reuşit să le depăşim.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi foarte atenţi asupra confuziei. Atunci când vom fi confuzi înseamnă că lucrăm greşit cu înţelesurile, înseamnă că suntem tentaţi să cumpărăm un loc privilegiat cu o faptă bună, că suntem înclinați să amestecăm valorile, nu să le privim aşa cum le-am săvârşit, adică una câte una.

Sacrificiu. Autocunoaştere. Resursele sunt privite ca o formă de câştig. Contactul cu iubirea impersonală. Binele devine concret. Adevărul doare. Speranţa că în viitor lucrurile vor fi mai bune. Armonizare prin introspecţie.

Prima zi a săptămânii vine spre noi cu probleme de retribuire. Astăzi adevărul care este scos la iveală doare sau nemulţumeşte ori îl păcăleşte pe individ că soluţia sa este singura care poate fi aplicată. În continuare suntem în fereastra opoziţiilor pe care Venus din Capricorn le împlineşte cu Jupiter şi respectiv Lilith, aducând o particularizare a acestei dinamici agresive legată de administrarea unui fond prin trigonul pe care Luna din Peşti le trimite către planetele din Rac.
O parte din informaţiile care vin prin energia Lunii din Peşti ne îndeamnă către adoptarea unei viziuni de ansamblu, să punem în aplicare un îndemn mai vechi care a venit spre noi la începutul lunii decembrie sau chiar în luna anterioară. Acum reuşim ca această informaţie să fie încadrată corespunzător sau să fie folosită în beneficiul celui care are cea mai mare nevoie de ea. Speranţele de acum sunt proiectate în viitor pentru că lucrurile, prin Luna din Peşti, capătă o notă dramatică, îndemnându-i pe indivizi să privească întâmplările sau episoadele de acum în mod răsturnat.
Dacă în privinţa vieţii personale lucrurile ne îndeamnă acum spre autocunoaştere, atunci când vine vorba de raporturi sociale astăzi se pierde ceva, iar această pierdere ia înfăţişarea unui sacrificiu pe care oamenii consideră că trebuie în mod obligatoriu să-l abordeze dacă vor să trăiască în armonie sau dacă vor să nu-şi mai scoată ochii aşa cum s-a-ntâmplat anterior. Nu este o zi bună în a se realiza mobilitate pe valori pentru că Luna, chiar dacă face un trigon cu Jupiter, această şansă, acest noroc sau beneficiul care vine acum este pervertit, adică încărcat de drame ori văzut doar în aspectul său negativ. Dacă primim o invitaţie, în loc să ne gândim la bucuria deplasării, la bucuria schimbului de informaţii nu ne vin în minte decât preţul pe care trebuie să-l plătim și sarcinile suplimentare generate de această mobilitate de valori.
Dacă unii vor prefera să se axeze mai mult pe dramă, atunci administrarea valorilor sau întâmplări din trecut în care au fost alungaţi dintr-o conjunctură, dintr-o instituţie sau au fost marginalizaţi într-o anumită zonă a societății, iar prin această atitudine au fost privaţi de anumite drepturi, le vin în minte şi le acaparează tot spectrul percepţiilor. Se gândesc doar la oamenii care i-au jigniţi şi nu pot trece peste acest impediment.
Prin urmare, 9 decembrie este o zi în care oamenii se vor preocupa foarte mult de acumularea instrumentelor care ar putea să le modifice gradul de satisfacţie. În afara Primului Pătrar, adică a unghiului de 90 de grade care se împlineşte între luminarii în a doua parte a zilei, Luna participa doar la aspecte pozitive, ceea ce va lăsa impresia că în jur pluteşte o şansă, dar nu suntem în stare să profităm de ea.
Unii vor ajunge repede la concluzia că problema este la ei, că nu se pot sustrage caracterului dramatic al anumitor episoade pe care le-au traversat, că nu pot lăsa în urma impresii negative pe care cei din preajma le-au oferit cu atât de multă generozitate, alţii nu vor vedea acest lucru şi se vor adânci şi mai mult în speranţe false ori îşi vor proiecta aceste vise în viitor considerând că nu mai peste o săptămână, peste o lună sau poate peste un an ar putea primi ceea ce gândesc acum că le-ar fi necesar.
9 decembrie este o zi în care adevărul cu care intrăm în contact doare şi cei care sunt educaţi să privească lucrurile mai mult din punct de vedere afectiv decât raţional vor avea cel mult impresia că trăiesc într-o lume care nu mai orientează diverse situaţii agresive împotriva sa, dar cu care, deocamdată, nu poate realiza un schimb în mod direct.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu permite întâmplărilor care s-au consumat în urmă cu o săptămână, cu o lună sau poate chiar cu un an să ne coordoneze deciziile. De asemenea, nu este indicat nici să ne proiectăm bucuria prea departe în viitor. Pentru că astăzi se realizează un triunghi regal pe semne de apă, avem puterea necesară de a ne bucura de ceea ce avem în prezent, adică energia şi disponibilitatea necesare pentru a realiza o introspecţie pozitivă. Dacă ne sustragem acestor informaţii dramatice (opoziţia Venus-Lilith) atunci demersurile sociale ne vor duce în faţa unui bine concret.

Pretenţii. Ridicarea standardelor. Gândirea salvează. Stabilirea unor ţinte îndrăzneţe. Competiţie. Inspiraţie. Creativitate. Pionierat. Cuvântul este folosit în scopuri benefice. Binele grupului nu înseamnă şi binele naţiuni.

Caracterul dihotomic al tranzitului Lunii pe care-l vom urmări astăzi ne va aduce în faţa unor pretenţii. Astăzi este ridicat nivelul standardelor, iar o mare parte din procesele gândirii, abordate ieri, ce ne-au îndemnat să dezvoltăm o anume viziune de ansamblu asupra mediului în care trăim, trec în alt plan.
Astăzi, Mercur din Săgetător şi Uranus din Berbec îşi împlinesc trigonul lor. Cuvintele, exprimarea, împărtăşirea anumitor secrete personale ori ale celorlalţi ori pur şi simplu apropierea de o anume creativitate ar putea să-i ducă pe oameni spre performanţă. Cuvântul este utilizat pentru a susţine o întâmplare, o persoană, pentru a ţinti foarte sus ori pentru a scurta timpul de derulare a unor demersuri. Toate acestea se întâmplă pentru că în a doua parte a zilei Luna va fi în opoziţie cu Marte care abia a intrat pe zodia Balanţă, unde va sta până pe 26 iulie 2014. Acum ne vom afla în faţa unor probleme noi care ne vor curta de-a lungul următoarelor 7 luni, lansându-se mesajul că de această dată competiţia poate fi orientată împotriva standardelor personale. Astăzi nu ne va interesa succesul grupului, ci doar binele personal şi din această descindere mulţi lăsa impresia că binele pe care doresc să şi-l însuşească nu reprezintă o rezultantă obiectivă, deci nu poate deveni binele grupului sau naţiunii din care face parte. Trigonul lui Mercur cu Uranus aduce încredere în sine şi deopotrivă inspiraţie. Oamenii reuşesc să cântărească lucrurile mult mai bine, să se detaşeze de ceea ce ar putea să fie orientat împotriva lor şi vor prin experienţele pe care le au până acum, prin tăria de caracter ori prin reţinerile pe care le-au dovedit să medieze toate situaţiile inopinate care vin spre ei acum.
Cu alte cuvinte, prin disciplina pe care au dovedit-o pot să transforme o situaţie negativă într-un avantaj propriu şi asta fără a lansa pretenţii suplimentare, fără a face compromisuri din punct de vedere moral sau fără a distruge fericirea celorlalţi, ci pur şi simplu arată că, pe baza experienţelor, pot să fie înţelepţi atât pentru sine cât şi pentru cei din preajmă.
Dacă pentru unii segmentul străinătăţii este favorizat, cei care acum îşi fac planuri să se deplaseze la mare distanţă sau care se gândesc la faptul că succesul nu vine decât prin strămutare s-ar putea să aibă până la finalul lui iulie 2014 multe schimbări în planurile acestea sau surprize neplăcute. Astfel, este important ca în țintele pe care şi le stabilesc să nu considere că a sosit momentul strămutării sau a sosit momentul să o ia de la capăt cu toate, pentru că Marte în Balanţă se află în exil şi acum dorinţele s-ar putea să fie orientate împotriva individului prin nesincronizare cu anturajul. O planetă în exil aduce o trăsătură negativă orientată împotriva individului, iar în cazul de faţă limbajul, expresivitatea sau obsesia dreptăţii închipuite, nu neapărat aceea pe care individul o merită cu adevărat, ar putea deveni un obstacol major în atingerea performanţei.
Prin urmare, 10 decembrie devine o zi complicată pentru cei care nu au dorit să înveţe prea multe din ceea ce li s-a-ntâmplat în ultima perioadă. Dacă ziua anterioară ne îndeamnă să nu ne întoarcem spre trecut, acum trecutul devine un punct de referinţă, nu atât prin ceea ce s-a-ntâmplat, cât prin ceea ce am înţeles din ceea ce ni s-a-ntâmplat. Astăzi cuvântul, termenul, noţiunea sunt utilizate pentru progresul individual ori pentru cultivarea creativităţii. Trigonul lui Mercur cu Uranus, înseamnă şi inspiraţie şi, de asemenea, raportarea individului la alte standarde, cu mult superioare celor la care s-a raportat până acum. Este important însă de subliniat faptul că trigonul lui Mercur cu Uranus înseamnă şi careul Mercur-Chiron, deci ceea ce vedem acum ca oportunitate s-ar putea să însemne demers care consumă şi mai mult rezervele ori care se pune de-a curmezişul în şlefuirea morală a individului. Scopul benefic nu înseamnă doar atingerea gradului de satisfacţie, ci şi atingerea unei mulţumiri fără a distruge corola de minuni pe care o avem în preajmă.
Recomandarea pentru această zi este aceea că pentru orice decizie pe care trebuie să o adoptăm astăzi să consultăm auditoriul, dar nu din complezență, nu doar pentru a-i face acestuia pe plac, ci pentru a urmări care este feedback-ul astral în iniţiative de genul acesta.

Patimi. Convingeri impuse. Agresivitate. Idei noi. Dinamism. Se rupe un echilibru. Este acuzat cel eficient. Promiscuitate. Boala este un semn al impurificării spirituale.

Cei care nu au fost atenţi ieri şi s-au lăsat în voia entuziasmului astăzi vor atinge foarte repede punctul patimii. Dacă ieri Mercur s-a aflat în trigon cu Uranus, astăzi definitivează careul cu Chiron, acela care a reprezentată ieri un factor de control. Astăzi preia iniţiativa şi îi pune pe oameni în fata convingerilor impuse. S-ar putea ca o parte din aceste convingeri să fie marcate de duritate, neplăceri ori agresivitate. O parte ar putea să conţină atât de multe idei novatoare încât individul să aibă un imens regret că are atât de multe şanse şi atât de puţin timp pentru a le pune în practică. Indiferent ce alege astăzi, are impresia că rupe un echilibru, că opreşte un demers sau că se întoarce din drum. Din această cauză, pentru că multe din convingerile personale s-ar putea să fie acum în contradicţie cu demersurile personale, mulţi îşi vor lansa unii altora impresii false. Vor fi acuzaţi de promiscuitate, de insuficiență, de carențe informaţionale ori de făţărnicie.
Mercur din Săgetător are o atitudine categorică în fața performanţei. Atunci când vine vorba de expresivitate sau de creativitate, atunci când individul trebuie să-şi pună în practică un anumit talent nu trebuie să existe obstacol. Acum obstacolul vine din viziunea de ansamblu, din intuiţiile pe care le-am avut anterior, din avertismentele pe care cei din jur le-au lansat cu atât de multă generozitate sau semnale care vin din corp, acelea care spun că rezervele sunt pe sfârşite şi ar fi cazul că anumite iniţiative să fie uşor diminuate.
Pentru că Luna se află în plin tranzit prin zodia Berbec şi are de împlinit astăzi o conjuncţie cu Uranus, un trigon cu Mercur şi un careu cu Pluton, toate în prima parte a zilei, ceea ce se stabileşte de dimineaţă va fi continuat până spre seară, când vom intra în fereastra careului pe care Luna şi Jupiter o vor împlini în noaptea de miercuri spre joi, dar în spaţiul zilei de mâine.
Cei care lucrează cu energia sau sunt preocupaţi de aspectul ezoteric al vieţii vor căuta să înţeleagă în profunzime semnalele cu care au intrat în contact până acum şi care, astăzi, se dovedesc de actualitate. Le vor investiga sau le vor raporta la alte surse de informaţii, încercând să le găsească acestora esenţa. Unii vor considera că boala este semnul impurificării spirituale sau că anumite obstrucţiuni de factură spirituală constituie semnul că undeva, între ființa sa spirituală şi egregorul naţiunii, a apărut o distorsiune ori există o dizarmonie încă din momentul naşterii. Cel care obţine un rezultat şi doreşte să-l împărtăşească celorlalţi trebuie să se aştepte ca, astăzi, din cauza careului Mercur-Chiron, la o opoziţie din partea anturajului său, în cel mai fericit caz, la lipsa susţinerii.
Prin urmare, 11 decembrie este o zi în care ne luptăm cu însemnătatea convingerilor. Astăzi răscolim prin trecutul propriu sau îi consultăm pe cei din jur în ideea că vom afla lucruri esenţiale sau vom afla adevărul despre o problemă care ne frământă. Este posibil ca, în aceste căutări, multe confirmări să ne accentueze caracterul dramatic, nemulţumirea sau acele aşteptări negative pe care am fi putut să le avem de la cei din preajmă. Unii se vor preocupa astăzi de starea de sănătate şi vor identifica acele elemente de comportament alimentar, afectiv, mental sau civic despre care consideră acum că l-au îmbolnăvit sau care i-au diminuat vitalitatea.
Astăzi cei care obţin rezultate benefice sunt acuzaţi, nu sunt înţeleşi de cei din jur pentru că există o discrepanţă între mesajul individual şi ecoul grupului, întrucât fiecare se preocupă de ceea ce-l deranjează mai mult, de ceea ce-l doare mai tare sau de ceea ce-i lipseşte.
Indiferent spre ce ne îndreptăm din diversitatea acţiunilor care vin spre noi astăzi cu titlul de urgent vom avea impresia că se rupe un echilibru sau că facem un compromis pentru a merge mai departe ceea ce nu ne va fi pe plac.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea pradă păcatului de a-i învinui pe ceilalţi de ceea ce ni s-a-ntâmplat. O parte din acţiunile care fac parte din palmaresul vieţii personale au fost adoptate prin decizie proprie. Nu este cazul, cu atât mai mult acum, să-i acuzăm pe ceilalţi de deciziile pe care le-am adoptat în cunoştinţă de cauză.

Favoritisme. Moda atrage atenţia. Anturajul impune etalonul de normalitate. Severitatea ascunde slăbiciunile. Noutatea bruschează. Satisfacţii prin eşecul celorlalţi. Eşec. Prăbuşire.

Informaţiile care au venit spre noi în primele 3 zile ale săptămânii se aşează astăzi pe un făgaş normal. Astăzi, prin trigonul luminariilor oamenii dau semne că vor să se înţeleagă mai bine, să trăiască într-un mediu armonios, că vor să se racordeze la etalonul normalităţii, acela pe care comunitatea îl lansează. Din nefericire, această racordare cere o raportare la un nou set de reguli, ceea ce este perceput de individ cu severitate. El nu mai poate acum să se supună unor reguli noi, ci ar putea, cel mult, să se păcălească de faptul că acestea sunt noi pentru că sunt inversate într-o listă a priorităţilor. Astăzi noutatea bruschează şi cei care vor căuta să obţină satisfacţii imediate din acest gen de acţiune vor fi foarte dezamăgiţi sau vor primi din partea anturajului o confirmare negativă, iar asta înseamnă pentru ei prăbuşire, eşec ori sentimentul că această noutate îi bruschează, fără a mai renunţa la această convingere până la finalul anului 2013.
Duritatea pe care o probează unii ar putea să devină destul de incomodă pentru cei care sunt mai slabi de înger sau care vor să-şi găsească şi ei un loc în societate şi atunci mulţi dintre ei se vor axa pe acţiuni de scurtă durată, vor renunţa la proiectele pe termen lung şi, evident, vor renunţa şi la persoanele spre care s-ar fi îndreptat dacă aceste proiecte ar fi fost viabile. Cei care aleg să-şi diminueze impactul negativ pe care-l au asupra celorlalţi se vor sustrage careului în T pe semne cardinale, ce are Luna din Berbec drept planetă focar, şi se vor orienta către trigonul Luna-Soare. Asta înseamnă că nu-şi vor mai toci nervii gândindu-se la lucrurile rele pe care nu le pot schimba, ci se orientează cu mintea deschisă, cu sufletul curat către persoane din jur pe care până acum nu le-au integrat în schemele viitorului. Indiferent că aceştia sunt implicaţi în proiecte pe termen scurt, în cazul celor tineri, sau proiecte pe termen lung, în cazul celor învârstă, cu toţii, în decizia pe care o adoptă, arată o severitate anume.
Cu toţii am învăţa ceva din tranzitul lui Venus prin Capricorn care încă nu s-a terminat pentru că, începând cu 22 decembrie a acestuia an şi toată luna ianuarie a lui 2014, va fi în mers retrograd şi o parte din problemele pe care acum le afişăm celorlalţi cu titlul informativ sau despre care spunem că abia acum ne-au trecut prin mintea vor fi rediscutate, reanalizate sau traversate din nou.
Prin urmare, 12 decembrie este o zi în care căutăm armonia şi suntem dispuşi să facem sacrificii pentru a o obţine. Unii adopta această atitudine pentru că s-au săturat de tensiune sau nu vor să meargă mai departe cu tinichele legate de coadă. Alţii, în urma unei analize aplicate propriei vieţi, considera că nu mai au resursele necesare, că nu mai au vitalitatea necesară ori nu mai au nervii atât de tari să meargă mai departe în acest conflict.
Există însă şi o altă categorie de oameni aceia care se încăpăţânează să-i acuze pe ceilalţi de problemele lor şi să considere că dacă aceştia se simt vinovaţi de o greşeală pe care nu au săvârşit-o, atunci ei sunt victorioşi şi pot în situaţii foarte grave să facă apel la conjuncturi, aşa cum este cea pe care o parcurgem acum. Situaţii foarte grave ar putea să se întâmple, nu acum, ci în ianuarie 2014, cât timp Venus va fi în mers retrograd prin Capricorn. Acum şi aceştia fac apel, asemenea celorlalţi, la anumite experienţe personale, la modul cum au reuşit să-şi atingă un anumit grad de satisfacţie şi toate întâmplările la care fac trimitere par să aibă un punct comun: caută vinovaţi care să ducă în spate greşelile lor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta pe cât posibil să ne hrănim astăzi întreaga fiinţă cu mulţumirea. Mulţumirea este o virtute şi cine reuşeşte să se hrănească din izvorul nesecat al mulţumirii cosmice se poate numi un om fericit.

Contact cu înţelesuri ascunse. Luciditate. Evenimentele sociale care susţin grupul, naţiunea atrag atenţia. Se cere dreptate. Seriozitatea devine feedback-ul celorlalţi. Sancţiuni prin devieri. Neînţelegeri. Ruperea unor contracte. Progresul se face într-o zonă ascunsă opiniei publice. Avertismente. Semnale importante pentru destin.

Deşi la prima vedere s-ar înţelege că trigonul Jupiter-Saturn ar putea să ne aducă în faţa unor lucruri noi, prin retrogradarea lui Jupiter descoperim că, aceste lucruri cu care intrăm în contact în această perioadă, nu sunt noi, ci vechi de când lumea sau am mai luat contact cu ele cel puţin o singură dată, de la începutul anului până acum.
Faptul că retrăim anumite situaţii cu care ne-am mai confruntat arata de fapt contactul cu înţelesurile ascunse. Aceste înţelesuri ar trebui să ne sporească luciditatea sau să ne ajută să ne integrăm mai bine în grupul de apartenenţă. Dar pentru că astăzi Luna trece prin Coada Dragonului, când va veni vorba de experienţe personale, atunci când omul trebuie să-şi folosească relaţiile sociale pentru progresul personal, real nu acela susţinut pe impresiile celorlalţi, eşuează.
Se cere dreptate, însă dreptatea acestei zile este subiectivă şi ar putea ca, o parte din întâmplările la care se face trimitere, să fie interpretate într-un mod subiectiv sau după cum îi convine individului. Trigonul Jupiter-Saturn aduce progresul într-un cadru mult mai larg însă acest progres este condiţionat de o legiferare sau o clarificare făcută între două sau mai multe grupuri.
Din nou aducem în discuţie reconfigurarea centrelor de putere, din nou este invocat motivul războiului resurselor. De această dată, Saturn din Scorpion ar putea să încurajeze anumite regiuni mici sau anumite grupuri mai mici să pornească un demers agresiv împotriva celor mari pentru a se face remarcate. La un nivel redus, persoanele mai puţin pregătite, indivizii care au carențe mari de înţelegere sau cunoaştere se ridică împotriva celor mari pentru a fi văzuţi şi ei din mulţime.
În realitate, lucrurile care se desfăşoară astăzi şi care poartă amprenta progresului se derulează în spatele opiniei publice, dincolo de avertismentele ţipătoare, dincolo de textele lacrimogene sau de declaraţiile de război. Mesajul acestui unghi este: „A sosit momentul să se spună lucrurilor pe nume”. S-ar putea ca aceste lucruri care sunt acum atât de puternice şi agresive să aibă un impact periculos asupra individului care refuză să-şi raporteze viaţa sa la comunitate.
Pentru că omul trebuie să se preocupe şi de individualitatea sa, dar să şi trăiască în comunitate, progresul său trebuie să se realizeze pe ambele planuri, atât în forul interior, cât şi prin raporturile sociale pe care le dezvolta cu ceilalţi. Trigonul lui Jupiter retrograd cu Saturn înseamnă integrarea experienţelor de până acum într-un nou context social, dar şi susţinerea grupului prin realizările personale. Această simbioză trebuie să ducă spre progres, iar Luna din Coada Dragonului îi va sancţiona dur pe cei care refuză să facă acest lucru. Ea va avea grijă să ţină feedback-ul activ şi acolo unde lucrurile se abat să fie aduse pe calea de mijloc spre nemulţumirea sau disperarea celor care vor să trăiască în continuare pe linia extremelor.
Planeta se schimbă, mentalitatea oamenilor, în consecinţă, este invitată să se adapteze, iar îndemnul subtil, prin trigonul Jupiter-Saturn de acum, este acela de conciliere, adică de îndreptare a întregii fiinţe către zona de mijloc a conştiinţei globale şi asta săvârşită că o stare de fapt, prin simplitate, prin normalitate, foarte hotărât şi cu toate resursele de care dispune.
Pentru că impactul Lunii asupra Axei Dragonului este mediat de Neptun, înţelegem că acum faptele individuale au un ecou puternic asupra comunităţii sau asupra rasei umane în ansamblu. Neptun din Peşti, care aduce conştiinţa evoluţiei prin credinţă intervine acum şi îi oferă omului lecţii despre necredinţă.
Sunt identificate acele întâmplări din trecut unde am suferit pentru că nu am avut credinţă sau nu am dorit să punem un strop de bunătate în faptele pe care le-am săvârşit.
Prin urmare, 13 decembrie ne aduce în faţa unor înţelesuri speciale. Pe de o parte trigonul lui Jupiter retrograd cu Saturn înseamnă îndemnul comunităţii orientat către individ pentru a-l desprinde pe acesta de obiceiuri proaste. Unii însă au avut grijă ca dea lungul vieţii să-şi construiască obiceiuri rele atât de lipicioase încât să le vină foarte greu acum să se desprindă. Pot face lucrul acesta dacă fac apel la Neptun din Peşti ca mediator a relaţiei dintre Lună şi Axa Dragonului, adică la credinţa într-un for superior, în Dumnezeu sau credinţa în faptul că binele întotdeauna învinge.
Aceste lucruri în societatea actuală sunt blamate, acuzate sau ridiculizate însă cel care le practică şi a obţinut rezultate ştiu că acestea reprezintă o adevărată forţă de necombătut a universului.
Ziua de 13 decembrie ne îndreaptă spre două direcţii. Pe de o parte avem de-a face cu avertismentele desprinse din eşecuri anterioare, iar de parte cealaltă sunt resursele pe care le avem acum. Realizând o fuziune între acestea, oamenii înţeleg că nu trebuie să facă prea mari eforturi pentru a progresa, ci pur şi simplu trebuie să se decidă spre a se apropia de calea de mijloc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta cumva să descoperim în forul interior ecoul unui strigăt misterios. Planeta strigă spre locuitorii ei pentru a nu mai fi agresată prin tehnologie, prin gânduri rele, prin comportamente agresive sau pur şi simplu prin dispreţul pe care aceste fiinţe i-l arată. Cei care lucrează cu energia sau sunt preocupați de latura practică a ezoterismului vor reuşi să perceapă acum anumite informaţii care plutesc în jurul planetei şi care au rol de reglare a unor centre de putere în aşa fel încât ele să nu distrugă în totalitate acest habitat. Ţinta acestei zile nu este atât de mult informarea cât, pornind de la această informare, oamenii să înțeleagă că, dacă nu se apropie de calea de mijloc şi trăiesc în continuare pe linia extremelor, îşi fac rău singuri şi prin erorile pe care le fac reuşesc să-i contamineze şi pe ceilalţi sau să producă rele şi mai mari.

Emoţia este integrată greşit. Sfera ideilor face apel la restricţii. Interferenţe. Probleme disproporţionate. Disimulare. Ingeniozitate. Vise. Conflict între personalitate şi emoţie.

În momentul în care Soarele se află în sextil cu Junon, Luna se va afla în opoziţie cu Saturn, iar asta înseamnă pentru noi toţi că orice încercare de mediere, de apropiere de sensul lucrurilor ori de retrăire a unor emoţii pozitive primeşte din jur o opoziţie destul de dură.
Asta se va întâmpla pentru că, în mare parte, fiecare individ este vinovat pentru lucrurile care nu funcţionează în propria sa viaţă, în special acele lucruri care au fost lucrate suficient de mult, acele lucruri asupra cărora s-au aplecat cu toată disponibilitatea. Asta se întâmplă pentru că Jupiter şi Lilith nu vor reuşi să medieze opoziția Lună-Saturn şi singurele explicaţii care vor fi vizibile ne vor duce, ca şi în zilele anterioare, către episoadele marcante pe care le-am parcurs de la începutul lunii sau în luna anterioară şi care au avut un caracter negativ.
În plus faţă de zilele anterioare, acum încercăm să mediem toate aceste probleme prin diferite interferenţe. Oamenii devin permisiv la sugestiile celorlalţi, deschişi faţă de lucrurile pozitive, corecte sau către o anumită ingeniozitate ce se manifestă pe zona publică.
Dacă s-ar limita doar în această zonă a schimbului de idei sau a mulţumirii sufleteşti, atunci aceste obstacole care vin de pe zona publică adică absenţa feedback-ului ori un feedback negativ, ar fi ignorate sau trecute cu vederea ori criticate aşa cum merită. Cei mai mulţi care nu vor reuşi să facă acest lucru, vor invoca faptul că sunt constrânşi să pună la dispoziţia celorlalţi valori pe care nu le mai au şi, pentru a nu cădea pradă acestor elemente negative, visează mult sau, dacă sunt constrânşi de un factor exterior să explice ceea ce li se întâmplă, atunci oferă tot felul de justificări sau de informaţii suplimentare despre acestea, aducând vorba despre conflictul dintre personalitate şi emoţie, adică de conflictul dintre ceea ce sunt ei şi ceea ce simt că trebuie să devină.
Dacă nu se opresc din această înclinaţie spre a explora evenimentele sociale, oamenii ajung în ipostaza în care să-şi vadă problemele disproporţionat sau să confunde sectoarele şi să-şi aducă în familie complicaţiile sociale, fără a putea să le rezolve.
Prin urmare, 14 decembrie este o zi marcată de emoţie. Emoţiile în această zi dacă sunt protejate de conflictele sociale, ele sunt în cea mai mare parte pozitive, chiar şi atunci când îi îndeamnă pe oameni să viseze, chiar şi atunci când nu au suport real. Dacă ajung în zona publică pentru a le extinde sau pentru a se simţi bine cu prietenii, cu cunoscuţii ori pentru a reedita o întâlnire mai veche şi a clarifica anumite lucruri atunci oamenii se vor situa pe frecvenţa careului Luna-Junon, adică printr-o criză în relaţii. Nu trebuie să luăm de decisiv ceea ce ni se întâmplă astăzi decât dacă urmărim să nu interacţionăm prea mult cu ceea ce se întâmplă în jur, dacă vrem să lăsăm în urma conflictele sociale ori greutatea pe care societatea alege să o pună pe umerii individului.
Individul trebuie să-şi vadă astăzi de armonia familiei sau să o caute dacă aceasta nu există pentru a o uda, aşa cum procedează un grădinar cu plantele din curtea sa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza să hrănim dizarmoniile sociale. Nu trebuie să ne preocupăm acum de ceea ce nu merge bine în societate sau de acele întâmplări personale care s-au consumat pe zona publică. Azi trebuie să ne ocupăm de armonia familiei, de intimitate, de tot ceea ce este bun înălţător şi sublim care este pus în cele mai multe din cazuri la baza unui edificiu relaţional foarte bun.

Atracţii stranii între oameni diferiţi. Confuzie. Mesaje înşelătoare. Rigiditatea mentală. Sentimentul blocat cere prea multă atenţie. Terapie. Bulversare. Atracţie spre ceea ce este interesant pentru a vinde. Competiţie.

Abia acum, la finalul săptămânii, înţelegem cât de ciudată a fost săptămâna. Abia acum, când Luna trece în Gemeni şi când oamenii reuşesc să înțeleagă mult mai bine că au avut de înfruntat doi câini puternici, unul care trage de ei spre zona socială şi altul care i-a ținut în zona personală. Abia acum oamenii înţeleg că mesajele care au venit spre ei de-a lungul acestei săptămâni au fost înşelătoare. Dacă acum, prin trecerea Lunii din Gemeni, dau dovadă de rigiditate mentală, atunci sentimentul pe care au încercat să şi-l protejeze cu atât de mult efort în ziua anterioară se blochează și se va exprima până la finalul anului prin constrângeri sau teamă, evaluând anturajul după mesajele pe care le primeşte prin această comandă.
Comanda de teamă devine astăzi elementul principal care vine spre noi, nu pentru a ne îngrămădi într-un colţ şi a trăi cu frică până la sfârşitul anului. Contextul astral este obiectiv, el nu are un interes în sensul acesta şi pentru că atunci când se află în faţa necunoscutului, în faţă situaţiilor stranii sau în fața elementelor abstracte oamenii intervin cu o contracţie. Pentru ei această contracţie ia înfăţişarea fricii, pentru că frica este sentimentul cel mai explorat dintre toate. Iubirea este cea care îl eliberează pe om de frică şi îi conferă strălucirea şi fascinaţia iniţială, dar până acolo este nevoie de încredere, de practică, de curaj, adică tot ceea ce pune un terapeut în practica sa.
Trigonul pe care Luna şi Marte îl împlinesc în seara acestei zile înseamnă mai mult de o simplă combinaţie de factori care ar putea săi ducă pe individ la dezvoltare, la creştere, la expansiune, ci înseamnă competiţie. Un trigon pe semne de aer, după ce Luna în ziua anterioară a avut de parcurs o opoziţiei cu Saturn, octava sa superioară pe axa Taur-Scorpion, înseamnă libertăţi prost înţelese. Oamenii vor fi mai bulversaţi cu atât mai mult cu cât se afla mai aproape de informaţiile care ar putea să-l ajute. De aici şi confuzia ori să considere că anumite mesaje care vin spre ei nu-i ajută, nu-i ridică pe un nivel superior, ci îi păcălesc şi mai mult.
Prin urmare, finalul săptămânii devine un fel de secvenţă de final în cadrul unui demers care s-a exprimat doar de-a lungul acestei săptămâni şi care nu va fi dus în săptămâna viitoare, chiar dacă Luna în 15 decembrie abia şi-a început tranzitul sau prin Gemeni. Acum trebuie să ajungem la o concluzie, trebuie să înţelegem şi chiar dacă dihotomia acestei săptămâni a pus o mare greutate pe deciziile individului, acum trebuie să extragem din ambele direcţii ceea ce ne ajuta cel mai mult sau ceea ce ne motivează să nu distrugem lucrurile bune pe care le-am protejat până acum, să nu le vindem, ci să le păstrăm într-o vitrină printre alte lucruri speciale cu care ne-am întâlnit de-a lungul acestei vieţi.
Competiţia zilei de 15 decembrie este periculoasă pentru că ea se realizează prin rigiditate mentală sau printr-o anumită confuzie, ori prin teamă, ceea ce-l va duce pe individ să acumuleze o energie care nu-i va folosi sau care la un moment dat se va întoarce împotriva sa.
Astăzi ar trebui să se preocupe doar de introspecţie, doar de analiză sau să se consulte cu cei din jur ori cu cei pe care-i considera superiori din punct de vedere informaţional sau evoluaţi spiritual referitor la anumite probleme cu care s-au confruntat de-a lungul acestei săptămâni. Prin schimb de informaţii, oamenii se vor simţi înnobilaţi şi vor reuşi să depăşească multe din obstacolele acestei săptămâni şi a nu le luă cu ei în săptămâna următoare.
Dacă nu ne vom petrece ziua cu frică, dacă nu vom face apel la situaţii care ne-au hrănit aceste temeri, atunci vom reuşi să încheiem cu 15 decembrie o perioadă de tensiune şi angoasă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca pe cât posibil să nu facem apel la situaţii care ne trezesc agresiune sau teamă. Teamă va face tot timpul casă bună cu agresiune pentru că întotdeauna un om rău va proceda aşa pe motiv că se teme, iar un om care se teme va ajunge în cel mai scurt timp să devină foarte agresiv. Din acest cerc vicios se iese prin iertare, prin iubire sau, cine nu poate face prin putere proprie acest lucru, atunci va reuși printr-un schimb cu oameni buni, cu oameni generoşi, cu oameni care au gustat din blândeţea universului şi care doresc să o împartă cu ceilalţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.