2 – 8 decembrie 2013

2-8 decembrie este o săptămână de ruptură. Mulţi vor privi Luna nouă din 3 decembrie, apoi intrarea lui Mercur în Săgetător din 5 decembrie sau careul lui Mercur cu Neptun din 6 decembrie şi intrarea lui Marte în Balanţă din 7 decembrie ca pe niște ipostaze în care doresc să preia din nou controlul şi să-şi alunge duşmanul de pe moşie. Aceste descinderi sunt periculoase pentru că vor face în aşa fel încât, până la finalul demersului negativ pe care îl iniţiază, cel care declanşează această suită de situaţii, va deveni victimă.
Se va vorbi mult, despre orice, în special din 5 decembrie încolo, de când Mercur va intra pe Săgetător, însă elementul cel mai periculos al acestei săptămâni va sta în faptul că va delimita două mari intervale pe care le parcurgem acum. Pe de o parte, se încheie tranzitul lui Marte în Fecioară, care a adus probleme de factură administrativă, noi proiecte care păcălesc opinia publică, firma, naţiunea, noi asocieri care duc la sărăcirea elementelor situate la finalul demersului sau la periferia structurii şi, de partea cealaltă, intrarea lui Marte în Balanţă care înseamnă conflictul cu armonia pe care am încercat să o protejăm de la începutul anului 2013 până acum.
Astfel, începând cu intrarea lui Marte în Balanţă, oamenii vor fi constrânşi să risipească valorile, să ceară drepturi pe care nu le merită ori să-şi atribuie roluri mesianice, adâncindu-se şi mai mult în compromis sau deviind de la cale. Marte în Balanţă aduce revendicări pe motivul dreptăţii care, în timp, se vor transforma în avantaje personale nemeritate.
2-8 decembrie 2013 ne va îndemna să privim puterea ca pe un avantaj şi, în egală măsură, ne va tenta cu folosirea ei împotriva celor din preajmă, împotriva persoanelor care ar putea în viitorul apropiat să se ridice prin fapte bune. Cei care nu sunt atenţi devin personaje negative în mediul de apartenenţă dorind să facă dreptate. Acum, în această săptămână, dreptatea nu este apreciată, ea trebuie privită prin instrumentele spirituale din care provine, nu să fie cerută cu insistenţă prin acţiuni. Faptele tangente la dreptate vor constitui punctul slab al acestei săptămâni şi toate evenimentele vor gravita în jurul abuzului de putere motivat prin: „A sosit momentul să se facă dreptate”, „A sosit momentul adevărului”.
Cei care studiază astrologia şi urmăresc conjuncturile acestei săptămâni vor înţelege că nu acesta este momentul adevărului. Nu Marte în exil (Balanţa) are puterea de a aduce adevărul, ci are puterea, împreună cu un tranzit foarte rapid al lui Mercur prin Săgetător, de doar 19 zile, să-şi bulverseze pe cei din jur încât nimeni să nu mai ştie ce este adevăr şi ce este minciună.
Ca recomandare, ar fi indicat să parcurgem această săptămână prin post de gânduri, post alimentar sau post afectiv, să ne sustragem tuturor acestor impulsuri revendicative pentru că ele se transformă brusc în energii negative și nu avem încă suportul astral şi, poate, nici experiența necesară, să lucrăm cu elemente atât de periculoase şi de negative care pot apărea din faptul că li se permit acestor demoni să iasă din interior. Mulţi vor fi păcăliţi pentru că îi vor vedea doar ca pe nişte musculiţe nevinovate care îşi caută agitate un loc pe care să se aşeze. Cei care vor fi hotărâţi şi disciplinaţi în această atitudine vor câştiga un mare avantaj în această săptămână de care vor profita până pe 26 iulie 2014.

Puteri suplimentare. Înţelegere. Depăşirea unor limite stabilite prin neputinţă. Curaj în a aplica. Griji faţă de excesele celorlalţi. Efort pentru ridicarea standardelor. Adoptarea unei atitudini noi.

Finalul tranzitului Lunii prin Scorpion va aduce în noaptea de duminică spre luni o concentrare de idei care îi va pune la grea încercare pe cei care nu sunt obişnuiţi să lucreze cu instrumentele abstracte. Pentru aceşti oameni comuni conjuncţia Lunii cu Mercur le poate aduce vise complicate, bizare, însă doar cel care descoperă că imaginea are şi o componentă afectivă va reuşi să vadă că mesajul său este acum unul premonitoriu. Astfel, prin contactul cu acest gen de înţelegeri oamenii, pentru o scurtă perioadă de timp, simt că au puteri suplimentare, că înţeleg fenomenul vieţii altfel ori, într-o dispunere prozaică, înţeleg episoadele săptămânii anterioare, ca şi cum au fost treziţi brusc la realitate.
Noaptea de duminică spre luni îi va împărţi pe oameni în două categorii:
1. cei comuni care îşi vor amplifica de-a lungul acestei zile dramele săptămânii anterioare prin faptul că nu-şi vor putea opri strigătul interior, durerea și nemulţumirea care vin din contactul cu informaţia;
2. cei cu o putere de expresie peste medie pentru care rememorarea, introspecţia ori senzaţiile stranii ale nopţii de duminică spre luni îi vor înnobila şi îi vor motiva şi mai mult să lase în urma ceea ce doare, înspăimântă sau nemulţumeşte.
Abia când Luna va trece în Săgetător, când puterea şi expresia ei va aduce la lumină impulsuri pe linia clarificării, abia atunci oamenii vor considera că, folosindu-se de ceea ce au a sosit momentul să adopte o atitudine nouă, să se deschidă către alte forme de înţelegere, să asculte o altă muzică, să schimbe magazinul de unde îşi făcea aprovizionările de ani de zile ori să se oprească din agitaţia cotidiană şi să-şi permită să VADĂ, adică să urmărească oamenii, copacii, să simtă vântul care le mângâie obrazul să se bucure de lumină şi asta fără a pune peste acesta greutatea lipsurilor, stresul ceasului ori neplăcerile cauzate de anumite afecţiuni ori de frig.
Oferindu-şi acest drept la a trăi, oamenii îşi vor folosi puterea pentru a ridica standardul de a trăi ori îşi vor construi planuri de viitor prin intermediul acestor impresii armonioase. Puterea oamenilor vine din interacţiune cu mediul, tocmai de aceea forţa gândului care caută are nevoie de blândeţea universului, de protecţia lui, de zone molcome, puternice pentru a-l ajuta să se regenereze, aşa cum un copil care după ce a alergat toată ziua şi s-a bucurat de jocul său seară are nevoie de mângâierea caldă a mamei, de îmbrăţişarea ei, de siguranţa care i-o transmite contactul cu sursa puterii lui.
De la prânz încolo Luna va trece prin careul cu Neptun, prin trigonul cu Uranus şi apoi prin careul cu Chiron, iar asta înseamnă comunicare neobişnuită pentru a anula limita, angoasa, dizarmonia sau boala. Pentru a face acest lucru este însă nevoie de curaj sau măcar de puţin mai multă îndrăzneală decât am probat până acum pentru că de multe ori s-a dovedit că înţelegerea, mai ales când vine vorba de un unghi stresant la care participă Neptun sau Chiron, aşa ca acum, atinge zone dureroase ale fiinţei.
Prin urmare, debutul săptămânii va surveni într-un ton aparte. Se va face apel la puterea individului de a se detaşa și înţelegerea unor fapte care s-au consumat în săptămâna anterioară ori care îl frământă pe individ de mult timp. Îndreptându-se spre exterior, mulţi îşi vor face griji pentru excesele celorlalţi, considerând că dacă ei înţeleg în mod obligatoriu şi ceilalţi trebuie să procedeze la fel. Înţelegere trebuie să-i ducă pe oameni spre a face recomandări, spre a arăta lumina de la capătul tunelului nu să-i constrângă pe ceilalţi să îi calce pe urme, apoi să-i susţină traseul său prin convingeri ori printr-o altă formă de plată. Viaţa este şir întreg de interacţiuni, iar rezultanta, adică experienţă, nu poate să-i fie individului folositor decât prin înţelegere.
Astfel, apelul la trecut, adâncirea percepţiei într-o zonă care conţine problemele care cer acum soluţionare urgentă, ar putea să le aducă oamenilor astăzi aminte de teamă, de grijile cele mai mari ori de faptul că procedează greşit, că se uită într-o altă direcţie decât ar fi trebuit. Pentru că se trece azi prin trigonul Lunii cu Uranus, mulţi, în special în a doua parte a zilei, se vor simţi în formă, îndrăzneţi, încurajaţi să se implice în tot felul de activităţi, însă, imediat ce dau de probleme, se contractă, se tulbură şi îşi pierd cheful de viaţă. Nu acesta este scopul, pentru că suntem îndemnaţi să ne întoarcem spre aceste rădăcini, nu să le smulgem, ci să le udăm cu o altfel de apă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări azi care ne sunt zidurile, în ce ne-am consumat până acum, pe ce material ne-am risipit energia şi ce anume ne-a îndemnat să fim atât de siguri că zidul a însemnat protecţie, siguranţă, linişte.

Libertate. Cuvântul vindecă. Seninătate. Direcţiile sunt separate. Încurajare. Experimentarea este binevenită. Investigaţie. Analiză. Putere prin concentrarea ideilor. Studiu. Regulă care devine puternică prin scris, prin împărtăşire.

Azi Mercur şi Marte vor fi în sextil şi realizările zilei anterioare vor fi investigate într-un alt plan care, iniţial, ni se va părea asemănător celui din ziua anterioară, însă pe măsură ce ne apropiem de finalul zilei devenim mai conştienţi că azi, faţă de ieri, lucrăm mai mult cu dorinţele decât cu ceea ce s-a stabilizat pe destin că eroare, greşeală sau problemă.
În felul acesta, 3 decembrie ne invadează cu speranţa că, până la urmă, libertatea nu este o utopie, că putem deveni mai siguri, mai independenţi, adică să avem mai puține greutăţi pe umeri prin deciziile simple pe care le adoptăm acum, în acest moment. Mulţi descoperă astăzi că faptele bune nu se primesc prin media lor, că noi faţă de creaţiile proprii procedăm aşa cum procedează Fiinţa Supremă, cea care ne număra unul câte unul. Valoarea medie este un proces artificial şi el se susţine pe un etalon subiectiv, acela care susţine adesea neputinţa analizatorului de a se fixa unilateral pe fiecare dintre piese. Nu este nevoie să facem fapte excepţionale, pentru a ni le compensa pe cele rele, ci faptele rele sunt smulse cu tot cu rădăcini pentru a pune în loc altceva. Dacă privim aceste fapte prin medie, nu le putem vindeca, de aceea ideea de a compensa o faptă rea cu una bună constituie mai curând un troc, acela care, în privinţa valorilor spirituale, nu funcţionează.
Recepţia mutuală a lui Mercur cu Marte (Scorpionul reprezintă domiciliul nocturn al lui Marte) ne îndeamnă să ne ridicăm mari semne despre calitatea vieţii, fără să ne punem deloc problema că poate singurul vinovat în toată această ecuaţie este “media”. De aceea ideile astăzi se îndreaptă către separare, de aceea suntem îndemnaţi să explorăm, să investigăm, să cercetăm în locuri ascunse, să fim curioşi despre ce se întâmplă cu ceilalţi, despre ce trebuie să facem pentru a ne creşte productivitatea muncii, pentru a fi mai buni în ceea ce facem, dar pe zona socială rezultatele să nu se schimbe.
În privinţa evoluţiei spirituale, media este o eroare. Ea ar putea cel mult să-l ajute pe individ să revină pe zona de mijloc, de acolo de unde să-şi vadă patrimoniul personal (faptele bune şi rele împreună cu rezultatele lor) în mod singular. La fel cum în mişcare, în procesul muncii sau în alte activităţi, fiinţa umană nu poate fi privită ca o medie, ci ea foloseşte pe rând, mâinile, picioarele, creierul sau alte procese care acţionează de la locul lor fără să le apropie în vreun fel de acest concept de mediu, la fel faptele noastre, dacă le dorim purificate trebuie să le privim disparat. Nu putem considera că, dacă ne-a intrat un spine în picior, putem să-l lăsăm acolo pe motiv că media suprafeţei înţepate ne spune că acesta este un fapt minor. Corpul nostru, mentalul și spiritul nu au noţiunea de medie şi cei care îşi agresează fiinţă cu acest artificiu devin astăzi irascibili, îngânduraţi constatând că deşi ştiu atât de multe, nu le foloseşte la nimic. Media, în loc să simplifice, complică şi mai mult datele problemei, aducând o eroare părţilor componente care sunt perfecte în sine şi care nu au nevoie să fie învăluite, păcălite sau fragmentate pentru a fi convinse că fac parte din sistemul potrivit.
Azi trecem şi prin Luna nouă, iar această tendinţă de a ne apropia de simplitate, de regulile firescului, a firii, a naturii ne conferă o putere specială şi ne depărtează de teamă că elementele complexe nu pot fi investigate. Cei care se întorc la faptele simple reuşesc să intre astăzi în contact cu o forţă specială a gândurilor, să vadă esenţialul, să se exprime de o manieră mult mai eficientă şi să guste din isteţime, din inspiraţie la o intensitate mult superioară zilelor anterioare. Procedând aşa descoperă că îşi pot stabili reguli pe care să le poată aplica, că îşi pot pune legăminte care să nu-i mai ducă spre tristeţe ori constrângere şi să se simtă nu cu lanţuri în jur, ci cu bijuterii frumoase, care schimbă strălucirea corpului şi percepţia celorlalţi.
Lună nouă de astăzi ne ajută să ne reinventam valorile pe care pan acum le-am folosit greşit şi să ne concentrăm mai bine pe ideile care să ne ducă spre soluţii bune, spre eficiență, spre câştig sau avantaj ori spre a înfrunta o problemă şi a o transforma în avantaj propriu. Beneficii sunt în continuare lezaţi prin opoziţie, dar şi prin impactul Lunii negre asupra lor, lăsându-ne impresia că nu ne putem baza pe nimeni în afară de noi înşine. Faptul că în cazul Lunii noi această dispunere a beneficilor se află pe casele IV-X ne reduce spectrul preocupărilor la segmentul familiei şi la ce anume din zona socială a agasat acest sector în trecutul apropiat. Încrederea se câştigă astăzi prin încercări şi pentru că, prin relaţia de sextil dintre Lună şi Junon, se pune mult accent pe modul cum îi privim pe ceilalţi, pe atitudinea pe care ne-o permitem faţă de cei din jur, fiecare va avea parte de beneficii pe măsură puteri sale de a rămâne pozitiv în intenţia sa de a-şi face viaţa mai bună, nu de a găsi vinovaţi, nu de a porni o vânătoare de vrăjitoare pentru a ascunde proprii demoni.
Prin urmare, 3 decembrie va fi o zi de reculegere. Astăzi libertatea va avea conotaţii stranii. Unii îşi vor căuta puterile pe care le-au lăsat în trecut, în relaţii care s-au consumat abuziv sau doar prin mândrie, alţii vor dori să rupă aceste lanţuri ale neputinţei considerând că a sosit momentul să pună piciorul în prag şi să clarifice pentru totdeuna cine a fost vinovat de un eşec pe care l-au parcurs în săptămânile anterioare.
Ziua de Lună nouă este însă un prilej special de a pune în pământ seminţe bune. De aceea astăzi apelul la vindecare va fi condiţionat de cât de clar vom alege să vedem lucrurile şi cât de realist. O faptă rea nu va fi scoasă cu o faptă bună, ci prin procedee specifice, adică prin înţelegerea ei şi abordarea unui mecanism care să garanteze că nu va mai fi repetată. Dacă vom continua să credem că avem suflete curate, dacă dăm de mâncare celor pe care-i lovim nu facem decât să ne hrănim fiinţa cu idei artificiale care vor îmbolnăvi sufletul şi-l vor face să semene vânt, minţindu-se că e nevoie de răcoare şi să se considere o victimă a destinului când va veni timpul să culeagă furtună. Cine seamănă vânt pe Lună nouă cât de curând va culege furtună şi asta nu doar prin acţiunile dure pe care ar putea să le îndrepte spre ceilalţi, ci şi prin atitudinile bolnăvicioase pe care le îndreptăm faţă de noi înşine.
Prin faptul că azi Mercur şi Marte se află într-o recepţie mutuală va face din sextilul lor un instrument de investigaţie. Ceea ce observăm, constatăm sau ne iese în întâmpinare este apăsător, dur, complex şi cu cât ne fixăm ideile pe ceea ce l-a creat cu atât devin mai periculoase sau apăsătoare. Greşeala, eroarea, răutatea, invidia cer oglinzi pentru a se topi. Dacă unui asemenea defect îi arăţi un bloc de 10 etaje ele vor spune „Ia uite ce mare sunt!”, care le pui în faţa unor forţe de distrugere teribile ei vor spune „Am cea mai mare putere. Nu se pune nimeni cu mine!”. Dacă pui defectele în faţa unei oglinzi ele se vor autodevora căutând să-şi găsească valoarea şi puterea prin auto interogarea „ce sunt?”.
Fiinţa în ansamblu, nu media părţilor componente, ci suma lor, se va întreaba „cine sunt?”, în timp ce un defect se va întreba tot timpul „Ce sunt?”. Astfel, introspecţia ne poate ajuta prin genul acesta de raportare să fim puternici prin sumă, nu medie, adică să fim Întreguri nu Compensaţii.
Evenimentele comune ale acestei zile vor trece brusc într-un plan superior dacă gândul riguros, disciplinat, atent asupra adevărului şi avânt astăzi un ajutor de nădejde în Oglindă vor face parte din alaiul de la curte. Modestia nu înseamnă mizerie şi nici sărăcie, ci înseamnă simplitate şi putere din spirit. De aceea cei care hrănesc defectele ca pe purici vor considera că modestia este pentru proşti, iar diminuarea patrimoniului, a averii la nivelul strictelor necesităţi o pedeapsă din partea destinului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa azi de idei care să ne smulgă mentalul din materialismul abuziv în care am ales să-l abandonăm, gândindu-ne, spre exemplu, de ce florile, ca specii, sunt mai bătrâne decât oamenii, de ce Dumnezeu, care a pornit Creația de la imaginea perfecțiunii Sale, a ales să atinga acest stadiu doar prin Om sau coordonând simţurile spre alte zone legându-ne la ochi în timpul unui procedeu, realizându-l doar cu o mână ș.a.m.d.

Metodă. Disciplină. Sarcini suplimentare. Ţintele sunt înşelătoare. Mobilizarea ne sporeşte încrederea în sine. Obsesia controlului schimba ordinea priorităţilor. Teama de complex. Ruptură într-o zonă neesenţială.

Astăzi lucrurile se simplifică şi, pentru că Luna va trece în Capricorn, vom fi mai indulgenţi cu regulile, cu limitele şi mai detaşaţi de oameni. Pentru cei care sunt preocupaţi să lucreze cu oamenii, care în general sunt mai indulgenţi, cărora le place să interacţioneze, această schimbare de registru îi va pune în dificultate. Nu se vor simţi confortabil şi ceea ce în prima zi a săptămânii a însemnat privilegiu, astăzi devine constrângere, fiind tentaţi să dea vina pe faptul că evenimentele zilei de ieri şi-au pus asupra lor o amprentă negativă. Pentru a nu-şi distruge dragostea prin muncă, efort, printr-o viziune ori printr-o dependență vor visa că şi cum se vor afla deja la capătul liniei şi acolo se desfăşoară întreaga scenă. Aici vom observa că o parte din direcţiile afective ale zilei anterioare vor fi explorate mai departe, asta doar pentru a compensa un deficit.
Pentru că Luna şi Capul Dragonului se află acum în sextil, dar nu se mediază tendinţa Nodurilor, ci doar se constată, prin alte mijloace, prin alte instrumente ori prin intermediul altor persoane o realitate de fapt, ceea ce avem de făcut azi va deveni apăsător.
În felul acesta, mulţi vor privi evenimentele zilei de 4 decembrie cu o apăsare aparte pe care, culmea, nici nu vor putea să o explice suficient de corect. Pe de o parte vor avea libertatea să reducă anumite evenimente pentru a face loc altora, încărcate de o calitatea aparte, iar de partea cealaltă, teama de schimbare li se va părea neplăcută. Din dorinţa de a pune aceste două tendinţe în acelaşi vas oamenii vor produce o ruptură în scheme obişnuite, în rutină zilnică, în ritmul de lucru şi va trebuie ca până în martie 2014 să se adapteze la noul statut pe care şi-l cer acum. Dacă noile libertăţi îi tentează pe oameni cu o uşoară diminuare a nemulţumirilor, a neputinţei ori a strategiei pe care şi-au stabilit-o încă din luna noiembrie, cu cât se preocupă mai mult de noile finalităţi şi văd cu ce oameni se simt constrânşi să lucreze cu atât mai suspicioşi devin în privinţa acestor demersuri ori în faptul că rezultatul merită tot consumul.
Pentru că în continuare suntem în fereastra opoziţie dintre Venus şi Jupiter, intrarea Lunii în Capricorn ne reînvie temerile că, dacă în privinţa evenimentelor ne descurcăm, în privinţa sentimentelor suntem stângaci.
Ceea ce vine spre noi astăzi prin această încercare de factură afectivă va prefigura evenimentele pe care le vom explora în zilele de Peşti (Luna în Peşti) adică în ultima zi acestei săptămâni şi în prima zi a săptămânii viitoare. Acum perspectiva evenimentelor ne sperie şi cu cât încercăm să ne raportăm sentimentele la etaloanele promovate acum în societate, cu atât mai mult ne simţim într-o lume nebună ori ajungem la o concluzie care nu ne convine.
Prin urmare, 4 decembrie ne îndeamnă să ne apropiem mai mult de metodă, de ceea ce este verificat, poate chiar faţă de ceea ce până acum a dovedit că este rigid, dur sau care refuză flexibilitatea indiferent ce argument are. Ceea ce ne mobilizează acum ne va spori încrederea în sine, însă până şi pentru acest lucru avem de oferit un preţ în sensul că la finalul săptămânii avem de oferit explicaţii pentru ceea ce am spus sau am declarat acum, pentru ceea ce am refuzat să împărtăşim e baza unui blocaj afectiv ori să punem la dispoziţia celorlalţi ceva ce a fost realizat prin mobilizare afectivă.
Cine încearcă însă să continue demersurile zilei anterioare ducând mai departe separarea de probleme prin introspecţie, viziune ori progres vor produce o ruptură în schemele obişnuitului şi vor privi cu o anume reţinere tot ceea ce se desfăşoară pe mari întinderi, tot ceea ce se extinde, tot ceea ce ar putea să-l ducă la o anume viziune de ansamblu.
Cei care înţeleg că anumite evenimente trebuie lăsate în voia lor, vor avea parte astăzi de simplitate, de multă atenţie pe lucruri importante şi vor reuşi să şi-l facă prieten pe bătrânul timp.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne apropia astăzi de simplitatea lucrurilor, nu pentru a munci mai puţin, ci pentru a descoperi că uneori nu este cazul să punem carul înainte boilor. Caracterul complicat al evenimentelor vine din faptul că i se extinde acestuia lungimea de undă, este pus să acţioneze pe o suprafaţă mult mai mare sau îi este extinsă durata de viaţă, ceea ce nu este cazul acum.

Expansiune. Conversaţiile devin prioritare. Cerem dovezi de siguranţă. Griji pentru starea de sănătate. Ceea ce se repara azi durează. Nevoie de mişcare. Competiţie. Subiectivitatea este o dovadă de slăbiciune. Indecență ascunsă prin superficial, epuizare, mobilizare, dispută.

Trecerea lui Mercur în Săgetător înseamnă contactul cu o nouă formă de curaj. Lăsăm în urmă o tendinţă neplăcută, aceea de a răscoli secretele celorlalţi şi intrăm într-o perioadă, nu prea lungă, de doar 19 zile, în care vom fi preocupaţi de lucrurile care au scăpat până acum înţelegerii a ceea ce am pierdut prin investigare şi vrem acum să recuperăm prin senzaţie.
Prin Mercur în Săgetător cerem dovezi de siguranţă, nu dovezi ale adevărului, ale cunoaşterii şi din această cauză pentru că trecerea este bruscă şi, de asemenea, rapidă este şi trecerea lui Mercur prin Săgetător, mulţi îşi vor face griji pentru starea lor de sănătate pentru că multe din rezerve se situează la cotele minime. Astăzi, însă această realitate a stării de sănătate este alterată prin informaţie sau simptome, prin faptul că în a doua parte a zile Luna împlineşte două opoziţii cu Jupiter şi Lilith. Nu vom putea să ne menţinem echilibrul nici pentru că în mijlocul zilei Lună şi Saturn împlinesc un sextil, încercând să ne ajute să vedem lucrurile aşa cum sunt ele, să nu pornim într-o competiţie epuizantă, ci să ne oprim şi să relaţionăm doar în limita puterii pe care o avem acum.
Mercur în Săgetător aduce însă şi o înclinaţie spre competiţie. Pentru că trece foarte repede prin Săgetător, mulţi se vor grăbi să pună lucrurile la punct, să stabilească noi reguli de joc ori să schimbe regulile în timpul jocului căutând astfel să probeze faptul că atunci când sunt subiectivi se simt cel mai bine. În realitate, subiectivitatea nu reprezintă altceva acum decât o dovadă de slăbiciune.
Intrăm în perioada de tranzit a lui Mercur în Săgetător când suntem îndemnaţi să ne exprimăm mai bine, să fim comunicativi și să ignorăm anumite probleme care ne-au durut foarte mult cu sentimentul că suntem neînţeleşi sau cu mânii pe care nu am reuşit să le depăşim. Chiar dacă faptul că Luna din Capricorn trimite două opoziţii către Jupiter şi Lilith nu înseamnă altceva decât că iubirea este agresată pentru că spre finalul zilei Luna va trece şi prin conjuncţia cu Venus, îndemnându-i pe oameni să-şi ucidă sentimentele şi să-şi acorde mai multă credibilitate informaţiilor care nu au echivalent afectiv. Durerea reprezintă un element de referinţă al acestei zile şi oamenii vor prefera să o exploreze haotic. Nu doar astăzi se va întâmpla acest lucru, de-a lungul acestor aproximativ trei săptămâni de tranzit a lui Mercur prin Săgetător, prin faptul că mulţi vor invoca faptul că nu au timp să simtă, ci sunt grăiţi să-şi facă ordine în casă, să se ocupe de cumpărăturile de sărbători, să rezolve ultimele lucruri pe ultima sută de metri ori să organizeze perfect un eveniment tematic.
Toate aceste lucruri care lasă impresia că îl folosesc pe individ pentru un scop nobil, epuizează şi duce la divergenţe de idei ori la consum suplimentar.
Prin urmare, 5 decembrie este o zi de expansiune. Astăzi ne deschidem foarte mult către conversaţie, către exprimare, către planul ideilor. Din nefericire, facem acest lucru cu senzaţia că ducem în spate o imensă greutate, aceea pe care nu am reuşi să o rezolvăm în ultimele zile sau chiar în ultimele săptămâni.
Faptul că Mercur intră în Săgetător (exil) nu constituie o bucurie chiar atât de mare pentru că, pe de o parte, îi îndeamnă pe oameni la competiţie, le incită voinţă şi ambiţia mai mult decât pot duce şi îi încurajează să lupte contra timp. Mercur în Săgetător aduce, de asemenea, tendinţa de a repara o greşeală săvârşită prin contactul cu informaţia, iar pe de altă parte aduce o acută nevoie de mişcare. Mişcarea se poate realiza la modul concret prin activităţi sportive ori prin deplasare mentală. Pentru că trece foarte repede prin Săgetător toate acestea se fac în mare viteză, precipitat, ceea ce va slăbi puterea individului şi-l va îndemna să facă apel la rezervă dacă doreşte să-şi atingă ţinta pe care şi-a stabilit-o.
Zona familiei este agresată prin faptul că oamenii îşi ascund lipsa de comunicare sau anumite probleme legate de cuplu pe arhicunoscutul concept „Nu am timp”.
Aşa după cum se poate constata, trecerea lui Mercur în Săgetător aduce prea multă agitaţie pentru a se mai putea repara ceva. Totuşi cei care repara astăzi vor constata că aceste lucruri de care s-au ocupat şi care le-au transformat în felul acesta vor dura.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de instabilitate. Dacă vom face în aşa fel încât în toate preocupările să diminuăm instabilitatea vom avea mult mai multe şanse de reuşită decât dacă ne-am preocupa de acţiunea în sine.

Trădare. Risipă. Culpă. Autovătămare. Cuvânt folosit greşit. Regretul că destinul este altfel. Dorinţele duc spre pagubă. Apel la intuiţie. Abuz de cuvinte. Înstrăinare. Prea mult criticism.

Astăzi luăm contact cu indecența. Faptul că Luna trece în Vărsător ar putea să mai diminueze puţin din caracterul negativ al careului dintre Mercur şi Neptun şi distrăgându-ne atenţia de pe abuz, înstrăinare, criticism, pe nevoia de expansiune, pe universalizare sau pe tendinţa de a căuta în expansiune bucurii neobişnuite. Oricât de mult ne-am preocupa astăzi să ne distragem atenţia, să ne arătăm mulţumiţi, încântaţi sau serioşi în ceea ce avem de făcut, faptul că Neptun şi Mercur vor fi în careu ne va îndemna către dezamăgire. În egală măsură, Luna se va afla astăzi, în special în a doua parte a zilei, în careu cu Axa Dragonului, ceea ce va însemna dezamăgire raportată la un interval mare de timp, la un grup mare de oameni sau poate la destinul în ansamblu.
Ceea ce vine spre noi astăzi ne îndeamnă să considerăm că dorinţele ne împovărează, ne duc spre consum suplimentar sau spre pagubă. Cei care doresc să supravieţuiască sau care urmăresc să-şi atingă ţinta cu orice preţ vor face apel la intuiţie, vor invoca surse suplimentare de informaţii sau pur şi simplu se vor lăsa în voia direcţiei generale care vine din plan social. Nici aşa nu vor reuşi prea mult, deoarece cuvântul astăzi va fi folosit greşit în sensul că el va selecta din suita de informaţii din jur doar pe acela care îl rănesc pe individ ducându-l spre autovătămare şi menţinându-l în această zonă prin criticism.
Careul lui Mercur din Săgetător cu Neptun din Peşti vine spre noi cu o trăsătură definitorie: învinuirea. Oamenii se învinuiesc că acum, când văd câtă putere au, cât de multă disponibilitatea au sau de cât de multe posibilităţi dispun nu reușesc să-și schimbe calitativ viața și regretă că anterior au pierdut timp, regretă că s-au implicat aproximativ o lună şi jumătate în tot felul de demersuri fanteziste sau s-au lăsat consumaţi de mânii fără rost. Le regreta pe toate acestea şi fără să-şi dea seama rămân în aceeaşi zonă e care o acuză. Spunând că se ocupă de conduită, ei, de fapt, se ocupă de ceea ce se află în spatele conduitei, elogiind anumite elemente de detaliu din comportamentul oamenilor sau anumite situaţii lipsite de importanță şi neglijând cu succes contextul general.
Mulţi vor regreta considerând că s-au născut în familia nepotrivită, în țara nepotrivită, că ar fi fost cu adevărat persoane de succes dacă s-ar fi născut în altă zonă sau în alt timp. Acest mod de a gândi nu face altceva decât o selecţie negativă a ipostazelor pe care le avem acum în preajmă, spicuind din toată marea de informaţii pe care le are în jur, anumite secvenţe, anumite scene pe care nici nu le înţelege cum trebuie, ci doar prin ceea ce a trăit în ultimele 6 săptămâni abuzându-se cu impresiile negative pe care le extinde către alte zone sau către suprafeţe mai mari. Mulţi îşi agasează astăzi destinul, răzgândindu-se, întorcându-se din drum, ori certându-se cu singurii prieteni care le-au mai rămas în jur ori cu singurele persoane care erau dispuse să-i asculte, să poarte cu aceştia o conversaţie pe subiectul cel mai dureros ori care vor fi importante în viitor. Acest gen de autovătămare îl duce pe individ către risipă şi îl îndeamnă să privească realitatea vieţii prin trădări.
Prin urmare, 6 decembrie este o zi apăsătoare. Mulţi consideră că este una dintre cele mai apăsătoare zile din ultimele luni şi nu sunt departe de adevăr. Astăzi Mercur şi Neptun vor fi în careu şi mulţi se vor arăta dezamăgiţi de realitatea pe care o au în jur, încercând să extindă aceste impresii la suprafeţe mai mari sau să le transfere în altă zone. Vor considera că destinul le este potrivnic sau că nu au fost susţinuţi suficient de familie, de grupul de apartenenţa, de ţară.
Unii, în încercarea lor de a supravieţui sau de a-şi duce mai departe demersurile în care sunt implicaţi, abuzează astăzi de cuvânt şi văd că sunt prea puţini oameni în jur care îi ascultă, care îi urmăresc ori care ar fi dispuşi să ia parte la invitaţiile pe care ei le lansează. Pe acest fond negativ trecerea Lunii prin Vărsător le aduce oamenilor tendinţa de a ignora lucrurile esenţiale, ca şi cum toţi sunt cu capul în nori şi nu realizează pericolul ipostazelor în care se implică.
Pentru că astăzi luăm contact cu trădarea sau, aflăm de trădări mai vechi, mulţi vor fi marcaţi de sentimentul înstrăinării. Se vor simţi marginalizaţi la locul de muncă, ciudaţii grupului sau vor considera că dacă iau calea străinătăţii vor trăi mai bine. Aceste decizii luate pe careul dintre Lună şi Axa Dragonului sunt greşite, sunt marcate de prea mult dramatism şi ele trebuiesc amânate pe o altă perioadă când planetele îl vor ajuta pe individ să fie obiectiv. Astăzi cu toţii suntem subiectivi şi nu prin elemente pozitive, ci dimpotrivă prin nemulţumiri, prin drame, prin risipă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a considera că nimic din ceea ce ni se întâmplă astăzi nu reprezintă adevăratul chip al realităţii, ci doar o ipostază care vine spre noi pentru o analiză suplimentară sau pentru a înţelege că dacă până acum am învins într-o confruntare sau am avut parte de anumite realizări, nu înseamnă că suntem protejaţi de pericole. Aici în această lume viaţa este o luptă şi cel care descoperă că de fapt aceasta este singura dispută în care nu trebuie să intervii cu mânie, agresivitate, ci doar cu voinţă, tenacitate, disciplina şi cu iubire, se detaşează de contextul agresiv al acestei zile şi devine un învingător.

Abandon. Nevoie de pauză. Griji faţă de echilibru. Risipă de valori. Încredere în puterea a ceea ce nu s-a spus. Planuri care aduc un consum suplimentar. Se decide greşit. Vinovatul de acum îşi va ispăşi pedeapsa până la finalul lunii iulie 2014.

Astăzi Marte va intra în Balanţă şi va avea în acest semn un tranzit deosebit de lung, apăsător şi încărcat de o însemnătate aparte pentru că el va intra în Scorpion abia pe 26 iulie 2014, ceea ce va însemna mai bine de jumătate de an în care această planetă să lucreze cu puterea oamenilor de a înţelege însemnătatea relaţiilor, de a se sacrifica pentru ceea ce este important în viaţă fără a nu se consuma întru totul, ci de a deveni catalizator pentru destinul lor sau pentru al celorlalţi fără a se compromite în ceea ce reprezintă scopul vieţii sau destinul în sine.
Pentru că, în general, Marte în Balanţă înseamnă agresarea extremelor şi identificarea căii de mijloc, de această dată, prin faptul că Marte va sta prea mult în acest semn, având şi o perioadă de retrogradare, în intervalul 1 martie – 20 mai, va agresa dorinţa de echilibru şi va îmbrăţişa extremele, oscilând între acestea şi bulversând grupurile de oameni sau pe cei care ar trebui să se ocupe de soarta individului, de dreptate publică sau de legiferări.
Pe această poziţie mulţi îşi vor atribui roluri mesianice considerând că lupta cu agresivitatea, cu mânia sau cu anumite comportamente antisociale. În realitate, ei luptă cu răul folosind răul sau luptă cu comportamentele indecente preluându-le şi integrându-le în dimensiunea proprie a vieţii ducând în mod indubitabil la compromiterea întregii fiinţe, dar şi a destinului său. Marte în Balanţă nu protejează valorile, ci aduce risipă de valori, griji faţă de echilibru atât de mari şi epuizante încât îi va traumatiza pe oameni cu dorinţa de dreptate, ducându-i într-o zonă în care să nu mai ştie ce este bun şi ce este rău şi să aleagă întâmplător dintr-o serie întreagă de valori pe unele dintre ele şi să spună că în ele cred.
Marte în Balanţă va căuta vinovaţi, dar va spune altceva, va învinui la întâmplare oameni şi va elogia procedeul, legea, tehnica, ducând la risipirea sentimentului uman şi la deviere de la cale. Sigur, acest tranzit, fiind foarte lung, va fi personalizată în funcţie de unghiurile la care participa şi de ipostazele astrale pe care le determina prin aport propriu. De-a lungul tranzitului sau va participa şi la unghiuri pozitive, dar va avea în special un rol important în primăvara lui 2014 în construirea unei cruci cosmice pe semne cardinale, prin implicarea maleficilor Uranus şi Pluton, dar şi a lui Jupiter.
Ceea ce se prefigurează acum, ia înfăţişarea nevoii de linişte. Oamenii au nevoie de o pauză, au nevoie să nu caute vinovaţi peste tot, ci să se uite în propria ogradă şi să nu-şi facă planuri suplimentare doar pentru că se simt revigoraţi, doar pentru că dintr-odată au identificat un tribunal care ar putea să le dea dreptate într-o cauză. Cel care caută vinovaţi acum, se va transforma până pe 26 iulie, când Marte va ieşi din Balanţă şi va intra în Scorpion, din acuzator în acuzat, regretând faptul că s-a lăsat tentat de decizii greşite, chiar dacă a a făcut-o conştient. O trăsătură care va fi vizibilă în tot acest tranzit prin Balanţă, indiferent de unghiurile la care participă, este aceea de a invoca drept principal vinovat, ceea ce se ascundă sau refuză să se afişeze la scena deschisă, oamenii vor avea tendinţa să aibă încredere în lucrurile care nu s-au afişat încă, în ceea ce s-a ascuns, în ceea ce nu a fost împărtăşit, în acea latură a caracterului care-l face pe om rezervat, modest sau care îi spune: „Stai în umbră pentru că acolo eşti protejat”.
Cei care sunt formatori de idei sau care urmăresc să conducă, să ghideze sau să îndrume vor vedea în aceste lucruri ascunse principalul adversar şi vor acuza mai mult ceea ce nu înţeleg, ceea ce nu cunosc sau informaţiile la care nu au acces în mod direct.
Prin urmare, 7 decembrie constituie începutul unei perioade lungi şi anevoioase care se va finaliza pe 26 iulie 2014 de tranzit al lui Marte prin Balanţă. Obsesia echilibrului îi va face pe unii să-şi distrugă armonia familiei, să scoată la lumină lăcomia, invidia, aroganța sau lipsa respectului faţă de intimitatea celorlalţi. Lucrurile care sunt decise astăzi sunt îndreptate împotriva mişcării pozitive, împotriva progresului plăpând pe care mulți au încercat să-l abordeze de la începutul săptămânii încoace cu mari eforturi. Acum, când Luna şi Saturn sunt în careu ei vor considera că dacă nu au obţinut repede un rezultat, înseamnă că rezultatul este steril, că mai mult consumă decât primesc şi că totul este sortit eşecului.
În realitate, informaţiile sau secvenţele care vin spre noi astăzi ne îndeamnă spre pauză. Pauza, liniştea, odihna ne îndemnă să ne păstrăm valorile pe care le avem în jur să nu risipim ceea ce avem cu atât de mult efort şi mai ales să nu decidem împotriva celorlalţi. Faptul că Mercur este în Săgetător şi Marte în Balanță înseamnă pentru mulţi îmbrăţişarea riscului. De această dată riscul este susţinut de două semne care se află în competiţie pentru un ideal, nu se completează pentru atingerea acestei ţinte şi, până la final, este suficient să apară o mică fisură în tot acest demers care iniţial pare perfect pentru că părţile care sunt implicate în această coaliţie, coabitare sau asociere să lupte una împotriva celeilalte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa trecutul să-şi lingă rănile şi de a ne ocupa acum de viitor, pornind în tot acest demers care va dura până spre finalul lui iulie 2014 cu sentimentul că avem nevoie de linişte. Dacă acum pornim cu aceste gânduri, de-a lungul tranzitului lui Marte prin Balanță vom reveni periodic la acest etalon şi nu ne vom risipi acuzând gratuit, ci făcând lumină prin procedee specifice căii de mijloc.

Revendicare. Înţelegeri care nu pot fi aplicate. Atracţie către condiţionări. Grijile ne fac să ne simţim în activitate. Regres prin folosirea greşită a informaţiilor. Se sacrifică precizia de dragul viziunii de ansamblu.

Trecerea Lunii în Peşti ne îndeamnă să ne extindem orizontul informaţiilor către alte zone, domenii sau către alte sectoare încercând să integrăm noile energii ale lui Marte din Balanţă în contextul problemelor pe care nu le-am rezolvat. Informaţiile care vin spre noi acum au calitatea de a fi soluţii ce pot fi aplicate pe termen lung. Luna se află în trigon cu Capul Dragonului şi aduce o nouă perspectivă lucrurilor, însă ideile s-ar putea să se deruleze cu o prea mare viteză şi să creeze anumite sincope sau distorsiuni în continuarea în bune condiţii a acestei etape în care ne aflăm.
Asta înseamnă că grijile nu vor fi înţelese şi integrate în modul potrivit sau am putea să considerăm în mod greşit că de această dată condiţionările ar putea să ne ducă spre o finalitate pozitivă. Orice element particular, orice detaliu care primeşte din partea individului mai multă atenţie decât s-a întâmplat până acum îl îndeamnă să-şi sacrifice viziunea de ansamblu. Dacă ar avea mai multă încredere în ideile sale atunci ar putea să facă o selecţie şi nu ar mai putea să-şi risipească timp important, energie, pentru a regândi aceeași idee din care nu se mai poate stoarce nimic. De vreme ce aceste elemente de detaliu se dovedesc a fi sterile, rezultatele care le produc nu vor avea sorţi de izbândă.
Victoria va veni numai prin viziune de ansamblu, numai prin raportarea impresiilor sau soluţiilor de acum la întregul context în care se afla individul şi, evident, cei care vor folosi aceste informaţii în mod greşit nu vor mai putea ţine pasul cu ceilalţi, nu vor mai putea să îndeplinească în timp util anumite etape ale acestor evenimente sociale sau demersuri şi vor regresa.
Regresul va avea un impact negativ asupra individului, ducându-l spre drame sau amplificându-i neîncrederea în sine. El nu va vedea cât de corect este destinul pe care şi l-a ales, cât de puternice sau de solide sunt etapele în care s-au implicat şi va considera că dacă întregului edificiu îi lipseşte un şurub de o anumită culoare, înseamnă că totul este sortit eşecului şi ar trebui să o ia de la capăt. Din nefericire, nici nu se poate implica în demersuri de genul acesta, dar nici nu poate să o ia de la capăt, nu are energia necesară, este conştient de acest lucru şi îşi aminteşte în acest conflict cu el însuşi de trădări sau de risipă, de anumite greşeli pe care le-a făcut, nu foarte departe în timp, ci de la începutul săptămânii încoace.
Prin urmare, finalul săptămânii se află în tonul vibraţiilor astrale ale celorlalte zile din acest interval, aducându-l pe individ în faţa unei revendicări. El invoca termenul de revendicare într-un mod nepotrivit sau foarte aproape de înţelesul condiţionării. Condiţionarea vine astăzi printr-o atenţie exagerată îndreptată către lucruri mici, către detalii şi pierdere viziunii de ansamblu. Cei care se lăsă în voia acestui val de conjuncturi astrale vor considera că ceea ce li se întâmplă astăzi constituie confirmarea unor intuiţii sau observaţii în voia cărora s-a lăsat de-a lungul săptămânii. În realitate, nu fac altceva decât să-şi selecteze anumite observaţii negative pe care şi atunci, la timpul la care s-au produs au fost, de asemenea, privite negativ, adică scoase din context.
Acum un detaliu scos din context îl va face pe individ să înţeleagă că întregul său edificiu este greşit şi îl va tulbura din punct de vedere afectiv, depărtându-l de la scopurile sale, de la preocupările sale, făcându-l să se abată de la calea sa. Cel care-şi sacrifica viziunea de ansamblu asupra acestei săptămâni sau asupra perioadei pe car eo traversăm va avea de oferi un tribut dizarmoniei pentru că se va da de gol că anterior nu a dorit să pornească cu dreptul în tranzitul lui Marte prin Balanţă, ci s-a lăsat cuprins de senzaţii stranii, de dorinţe neobişnuite, de un curaj nebun de a-şi face dreptate singur, de a-i face pe ceilalţi să sufere şi a considera că asta înseamnă dreptate. Nu a trebuit să aştepte mult pentru asta, ci doar o zi. Astăzi vor realiza că dorinţa de răzbunare cu Marte în Balanţă reprezintă o forţă care se întoarce prima dată împotriva individului pentru a-i testa acestuia bunele intenţii. Astăzi ne sunt testate bunele intenţii pe care le avem faţă de cei cu care colaborăm sau faţă de noi înşine în demersurile de maximă urgenţă în care suntem implicaţi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a folosi ziua de 8 decembrie pentru investigare, pentru a descoperi care sunt tendinţele care ne distrug viziunea de ansamblu pentru a înţelege aceşti duşmani vicleni care vor să ne depărteze de la cale sau care ar putea, pe viitor, dacă vor fi ignoraţi, să ne facă să stagnăm.

1 thought on “2 – 8 decembrie 2013

  1. hoji spune:

    Saptamana de ruptura!!!! Sa speram ca nu va fi totala, ca deja ne cam ustura…
    … le vezi, dom’le, nu gluma. Nu stiu cum, dar…
    Respect…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.