9 – 15 aprilie 2012

Săptămâna 9 – 15 aprilie aduce două schimbări astrale speciale, intrarea lui Pluton în mers retrograd, marţi, şi revenirea lui Marte la mersul direct, sâmbătă. Acestora li se alătură cele patru unghiuri împlinite de Venus cu Uranus (sextil, luni), Junon și Capul Dragonului (opoziţie, joi), Chiron (careu, vineri), trigonul luminariilor miercuri şi careul acestora vineri. Săptămână se încheie cu un unghi care se împlineşte o singură dată pe an, opoziţie Soare-Saturn, ultima realizată de aceştia doi pe axa Berbec-Balanță în acest ciclul. Luna va parcurge un sector de zodiac de la 18 grade Scorpion la 25 grade Vărsător, aducând, prin conjuncţia cu Capul Dragonului de marţi, începutul unui noi ciclu draconitic.
9-15 aprilie nu este deloc o săptămână simplă, în primul rând pentru că apar importante mobilizări karmice, prin modulaţii la nivelul mersurilor retrograde ale planetelor, dar şi o importantă revalorizare a vieţii personale prin expunerea ei, chiar compromiterea, în primul rând prin folosirea resurselor în alt context, risipirea şanselor de ridicare pe criterii obiective (conjuncţia Venus-NS de joi) apoi înfruntarea unui mare obstacol social prin opoziţia Soare-Saturn împlinită duminică. Se pot invoca aici voinţa, curajul şi abnegaţia, dar ele dacă nu au deloc valoare practică, oricât de înălţătoare sau de pozitive, se vor dovedi vor fi utilizate împotriva individului. În această săptămâna orice opoziţie ne îngrijorează pentru că aceste unghiuri tensionate ne oferă o senzaţie de oboseală şi mulţi vor constata o scădere a randamentului, o diminuarea a rezistenţei la efort, la stres sau o intoleranţă la temperaturi ridicate, vânt ori umezeală. În realitate, discrepanţa dintre interesul personal, susţinut pe dorinţe limitate, şi cel social susţinut pe interesul de grup este principala cauză care realizează un balans periculos atât în plan psihic, emoţional cât şi în cel fizic.
De marţi seara până sâmbătă dimineaţa cei doi malefici Marte şi Pluton se vor afla împreună în mers retrograd, aducând la lumină într-un mod uşor diminuat un potenţial distrugător amplu şi neplăcut. Diminuarea este realizată de uşurinţa cu care Venus deturnează interesul şi greutatea de pe esenţial pe plăcut, dar şi magnetismul crescând al opoziţie dintre Soare şi Saturn, împlinită duminică. Aceasta înseamnă că nu chemarea spre trecut este importantă, ci dorinţele necontrolate, cele care ne transformă în persoane lacome. Este lesne de înţeles că lăcomia acestei săptămâni ne îndeamnă spre a decide eronat, pentru a consuma acum, când ni se pare că şansa ne este alături, evenimente pe care altădată le-am fi privit cu reticenţă sau măcar cu prudenţă.
Aşadar, combinaţia dintre îndemnul de a grăbi împlinirea unor evenimente şi schimbarea unora printr-o decizie lipsită de logică sau înţeles sta la baza multor acţiuni dedicate acestei săptămâni.

Luni, 9 aprilie
Trigonul Lunii cu Mercur, împlinit pe finalul tranzitului prin Scorpion aduce o uşoară redresare a gândirii şi o înclinație spre concret, spre sentimente stabile. Apropierea de practic este, de altfel, ultima gară, ultimul salt calitativ între grup, colectivitate şi idee, noţiune, mobilitate, adică între Lună şi Mercur, până când Mercur va părăsi semnul Peştilor. Calitatea specială pe care o are acest aspect este aceea a armonizării relaţionale. Evident, nu poate fi vorba despre o reparare, ci doar de o modulare a disconfortului, o împărţire a problemelor pe sarcini mai uşor de realizat, adică o apropiere de dimensiunea practică a vieţii. Scorpionul este, prin definiţie, un semn al abilităţilor practice. El încurajează spre a aprecia, valorifica sau pune în valoare, în orice domeniu se îndreaptă, calitatea reală vieţii, simţul, senzaţia, mulţumirea, plăcerea, satisfacţia cu mândria şi orgoliul învingătorului. Efortul său se va desfăşura întotdeauna în jurul acestor noţiuni practice şi nu va putea să-şi depăşească condiţia decât după ce se declară mulţumit de ceea ce primeşte.
Da, azi, în special prima jumătate, am putea să ne întâlnim cu șansa de a ne declara mulţumiţi de ceea ce primim din anturaj, de ceea ce putem să ridicăm din ceaţa, haosul sau degringolada săptămânii anterioare pentru a găsi o soluţie la tot ceea ce vine spre noi azi pentru urgentare. În felul acesta, lucrăm cu noţiuni legate de comunicare, comerţ, transfer de valori, dar şi de reevaluarea comportamentului uman şi aşezarea lui pe alte baze. Astfel, Scorpionul devine azi diplomat, pentru că renunţă la spiritul de combativitate, agresivitatea implicită şi, chiar dacă se ascunde în continuare, tensiunea născută din nesiguranţa relaţiilor se mai temperează şi poate aprecia frumosul. Apreciind frumosul descoperă că sunt în jurul său indivizi care gândesc la fel ca el, dar nu pentru a-l egala şi apoi depăşi, ci dintr-o rezonanță plăcută a vieţii.
Pe acest fond, al ridicării prin bine, corect şi armonie, Venus şi Uranus îşi împlinesc sextilul lor pe gradele 5 ale zodiilor Gemeni, respectiv Berbec. Marea tendinţă este aceea de a da naştere unei exprimări rafinate, de a folosi expresia personală pentru a depăşi limite neplăcute ale inhibiţiei sau complexelor de inferioritate, de a promova, de a ridica standardul personal spre o limită superioară. Asta implică îndrăzneală, curaj, depăşirea în mod constructiv a limitelor sau accederea la o serie de informaţii care nu devin periculoase pentru cel care le obţine. Experienţa face parte din tolba cu săgeţi cu care oamenii îşi trimit unii altora ameninţări sau impresii, prin care se fac remarcaţi sau prin care îşi anunţă venirea în scena socială într-un anume fel, poate chiar unul neobişnuit.
Relaţia de sextil dintre cele două planete încurajează activităţile mondene, ieşirile în oraş, plimbările într-un cadru destins, plăcut, reconfortant, distractiv, menit să elimine stresurile ultimelor zile sau poate chiar săptămâni. Se poate şi virtual, prin imaginaţie sau prin vizualizare ori imaginaţie creatoare, accede la un segment social benefic şi constructiv. Totuşi, nu aș neglija careul Lunii cu Neptun care este mai în măsură să avertizeze individul, pentru că este un aspect stresant, decât sextilul Venus-Uranus care va fi în mare parte benefic şi cum este şi firesc de bine nu se teme nimeni. Da, careul Lună-Neptun ne va vorbi despre teamă, despre indecizie, reţinere, repliere, despre acele tendinţe pe care nu le putem împlini şi care ne oferă o senzaţie de tristeţe, disconfort sau agresiune.
Faptul că mintea este uşor rătăcitoare, că imaginaţia scapă de sub control, că dorim să înţelegem dintr-o conversaţie doar anumite lucruri reprezintă aspecte pe care le putem controla, accepta sau chiar gestiona într-o oarecare măsură. Această dezordine se sprijină pe tensiune afectivă, iar tensiunea afectivă nu se poate manifesta decât dacă raţionamentele pe care le folosim, în special în seara acestei zile, sunt lipsite de logică, poate chiar aberante în contextul în care sunt plasate. Indecența, nepotrivirea şi lipsa de logică pot reprezenta sarea şi piperul pus în cantităţi prea mari într-o mâncare pe care unii ar dori-o dulce.
Prin urmare, începem săptămâna într-un ton dulce amărui, cald, până spre seară, dar distructivă cu cât ne apropiem mai mult de miezul nopţii. Se poate vorbi, astfel, de intenţia de a construi ceva bun care cere timp şi pentru că nu se poate finaliza până la finalul zilei contactul cu careul Lună-Neptun activ în noaptea de luni spre marţi visul unui succes de proporţii se poate risipi într-un gest făcut la beţie, la bucurie necontrolată, la entuziasm nepotrivit sau pur şi simplu dintr-o lipsă de înţelegere practică.
Ziua ne aduce din nou un paradox pentru a începe într-un ton practic, destins, motivat de un rezultat concret şi a sfârși în eşec, prin destrămarea visului de îmbogăţire, succes, prietenie sau realizare.
Pentru astrologi, dar în special pentru cei care sunt pasionaţi de astrologia ezoterică, aceasta reprezintă ultima zi a ciclului draconitic şi vor înţelege că evenimentele cu care este presărată, oricât de practice se vor dovedi în prima parte, ele nu au înţeles concret, fizic, material decât dacă slujesc un scop nobil, unul spiritual, unul aducător de elevare lăuntrică, de cunoaştere.
Pentru că 9 aprilie este ziua lui „Astăzi putem să jucăm ce vrem, dar s-a terminat cu respectul.” (Ion Lucian) recomandarea este aceea de a ne aminti de ceea ce îi onorează pe cei din jur, de a face fapte bune, de a cinsti memoria înaintaşilor, de a păzi, cu condescendenţă, o idee pe care cineva, cu mai multă experienţă de viaţă a lansat-o.

Marţi, 10 aprilie
În Săgetător, Luna întâlneşte Capul Dragonului şi aduce începutul unui nou ciclu draconitic. Chiar dacă această conjuncţie se împlineşte dimineaţa, multe din aspectele pe care Luna le împlineşte azi se consumă până la acest moment. Este vorba despre careul cu Marte, trigonul cu Uranus, opoziţie cu Venus şi conjuncţie cu Junon. Toate acestea aduc o coloratură specială zilei, punând într-un amestec îndemnuri negative, revolta, negaţia, nesiguranţa, dar şi speranţa că prin această manifestare lucrurile se pot schimba rapid în bine.
Ideea de a pune în discuţie elementul cel mai dureros, de a înfrunta teama şi nemulţumirea, de a critica exact elementul care ne inspiră cea mai multă teamă face din dimineaţa acestei zile una eroică, menită să sintetizeze ceea ce nu s-a putut evidenţia în ultimele săptămâni. Tristeţea, dezamăgirea, revolta ne face să fim lucizi şi eficienţi. Evident, este vorba despre o eficienţă pe termen scurt, dar una care este dispusă să producă efecte pe termen lung. Acest efect se produce în primul rând prin implicarea crucii mobile într-un demers la care Pluton, vedeta zilei de azi, prin intrarea sa în mers retrograd, intervine prin trigon, adică prin cultivarea unei abilităţi, printr-o manevră pozitivă, una corectă, eficientă.
Eficienţa lui Pluton este recunoscută printre astrologi ca fiind una deosebit de amplă. Acţiunile sale nu se limitează doar la nivelul unui sigur sector, el putând acţiona concomitent pe mai multe planuri şi să nu se includă deloc în niciunul dintre acestea. Acest principiu catalizator (să provoace reacţia, dar să nu se consume în ea) aduce zilei o uniune, o fuziune a ideilor şi gândurilor ca şi cum dintr-odată oamenii îşi descoperă că au idealuri comune şi pot lucra pentru atingerea unei ţinte comune.
Retrogradarea lui Pluton care va ţine până pe 18 septembrie nu se adresează, aşadar, individului în mod singular, cât grupului din care face parte. Gândirea, concepţia despre lume şi viaţa, prin Pluto retrograd, se naşte dintr-o necesitate acerba de a produce o modificare de concepţie, de a schimba metoda, locul, grupul, resursele, de a înlocui nu de dragul de a schimba, ci pentru a ridica standardul, pentru a da curs dorinţei de mai bine prin transformare, nu o simplă schimbare. Dacă prin Uranus schimbarea implică şi modificări de suprafaţă, care nu presupun modelarea caracterului, prin Pluton acestea devin obligatoriu pârghii de reducere a degradării utilizând simplificare sau înfruntarea elementului care corodează. Din practică se poate deduce că perioadele de retrogradare ale lui Pluton sunt mult mai periculoase decât cele în care acesta are mers direct, pentru că acum omul este mai uşor supus pericolelor, mult mai vulnerabil în fața mişcărilor de grup devenind mai uşor de influenţat, manipulat şi condus. Totuşi, nu trebuie să cădem în superficialitatea de a raporta totul la câteva elemente de observaţie personală. Pluton, aduce în astrologie marile cicluri de transformare, prin unghiurile pe care le împlineşte cu celelalte planete. Atunci când va împlini unghiuri cu planete individuale, va influenţa sfera personală, iar atunci când va împlini unghiuri cu planete cu deplasare mai lentă, de la Jupiter spre periferia sistemului solar, se va adresa grupurilor, naţiunilor sau rasei umane în ansamblu. Combinaţiile dintre acestea ne spun în ce măsură suntem influenţaţi de grup şi, mai ales, cum. În acest moment, Pluton ridică un trigon cu Marte şi unul cu Jupiter, fără a se împlini toate unghiurile pentru a se definitiva o piramidă de pământ, dar şi celebrul careu cu Uranus ce va fi activ până în 2016. În felul acesta, mesajul transformării lansat de iniţierea retrogradării lui Pluton este unul ce se adresează creatorilor de valori, celor care au fost puşi de destin în postura de a oferi exemple de practică morală, spirituală sau chiar socio-culturală, dar şi naţiunilor. Dacă, în primul caz, societatea oferă acum un elan, o ridicare, lansând prin această invitaţie şi îndemnul de a ne însuşi un succes, o creştere pe linie profesională, în cea a patrimoniului personal, raportul grupurilor între ele ne aminteşte de marile confruntări ale lumii, de conflicte deschise, de starea de tensiune permanentă, neputinţa de a găsi un punct de vedere comun, de răutate, invidie şi de viclenia cu care sunt folosite diferite tertipuri şi metode pentru a influenţa opinia publică.
Judecând după acestea, bucuria şi succesul ce ne vin din relaţiile de trigon Pluton-Marte şi Pluton-Jupiter pălesc în faţa unui careu Pluton-Uranus, mult mai intens şi ca magnetism, dar şi ca durata de manifestare. Dacă bucuriile şi succesul la care lucrăm acum, până în septembrie, când Pluton va ieşi din retrogradare, au o notă realistă, fiind capabile să ne ofere şi puţine rezultate notabile ce ar putea să dăinuie în timp, tensiunea dintre naţiuni, grupuri, tabere, tinde să acapareze în totalitate opinia publică. Pe baza acestui îndemn, mulţi vor ajunge să se revolte fără să mai ştie de ce, evitând esenţialul, pentru ca pasul ce vine dinspre Uranus nu lucrează cu Eul personal, ci cu cel colectiv. Tocmai de aceea, cel care se revoltă, participă la schimbările sociale care sunt prevăzute în schemele geneticii astrale, modificând cărămizile existenţiale după cum dictează conştiinţa de grup, dar el, ca entitate, va rămâne în acelaşi stadiu.
Acest paradox al transformării poate avea conotaţii majore asupra destinului individual din perspectiva astrologiei karmice, adică doar acolo unde memoria partiturii individuale constă în sonorităţi care depăşesc în intensitate şi consistenţă dimensiunea acestei vieţi, însă din punctul de vedere al astrologiei previzionale, cea care judecă starea de fapt şi care surprinde mecanismul de desfăşurare a evenimentelor, nu.
Prin urmare, 10 aprilie ne aduce un gust special al aventurii, al exprimării abordată în mai multe mijloace sau maniere, dar şi o formă de alipire a dorinţelor personale la cele de grup pentru a fenta destinul şi a comporta, împreună cu grupul de apartenenţă, progrese importante. Dacă demersurile prin care încercăm să păcălim sunt de mică anvergură, ţinând mai curând de situaţia în care se doreşte influenţarea unei impresii pe termen scurt, rezultatul poate fi pozitiv şi stabil, însă proiectele de anvergură dacă se vor susţine pe planurile de azi vor avea nevoie de preschimbări, de reinventarieri, de modificări ce se vor desfăşura pe alte conjuncturi.
Limitându-ne doar la sfera de influenţă a acestei zile, mulţi vor avea senzaţia că se implică în acţiuni importante doar pentru că mintea lor pune în fiecare faptă sau intenţie o picătură de perspectivă şi atenţia le sare dintr-odată în secvenţele viitoare, abandonând prezentul şi ceea ce se întâmplă acum. Acesta va fi modul prin care vom combate tensiunea, stresul sau prin care ne vom mai diminua teama de incertitudine. Azi se lucrează asupra comportamentului, a asupra ideilor şi, prin această preocupare, vom căuta să dăm evenimentelor o notă plăcută. Nu este vorba de conciliere, înţelegere, iertare sau toleranţă. Aceste elemente, dacă vor apărea, vin deja pe un teren abordat anterior, ceea ce poate fi un indiciu pentru cei care vor să înţeleagă mecanismul evenimentelor că dacă sunt iertaţi azi pentru o greşeală mai veche, dacă azi li se trece cu vederea o gafă sau o răutate se întâmplă pentru că anterior s-a făcut un demers, a existat o preocupare în acest sens.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne apleca asupra acestor sentimente nobile: înţelegerea, iertarea, compasiunea, acceptarea, toleranţa. Dacă reuşim să le cultivăm acum vom avea şi certitudinea că ne continuăm un drum, că facem ceea ce am făcut anterior şi, poate, nu am fost conştienţi că împlinim acest plan minunat de pozitivare a fiinţei.

Miercuri, 11 aprilie
Pe ultimul sector al zodiei Săgetător, Luna împlineşte un trigon cu Soarele şi aduce un răspuns cercetărilor de ieri, o formulare pertinentă aplicată unui demers cu caracter public. Această formă de răspuns este un element esenţial al zilei de 11 aprilie pentru că împlineşte nevoia de expansiune, progres, aventură (trigon Lună-Soare) prin depăşirea unui obstacol legată de neînţelegeri mai vechi (februarie 2012) (careul Lună-Mercur) şi care se vor transpune într-un rezultat oficial, răspuns pe cale juridică, administrativă sau sub forma unei adrese înaintată de o autoritate publică (sextil Luna-Saturn) ce s-a consumat în ziua de 9 decembrie 2011, când Saturn trecea, în mers direct peste punctul pe care îl tranzitează azi.
Luându-se în calcul aceste repere (februarie şi preajma zilei de 9 decembrie 2011) inconjuncția pe care Mercur şi Saturn o împlinesc azi va reuşi să mişte din loc un mecanism astral rigid, puternic pe care aplicaţia opoziţiei Soare-Saturn, ce se va împlini duminică, 15 aprilie, o conferă. A valoriza calităţile creatoare prin relaţia Mercur-Saturn înseamnă a lăsa o urmă care să conteze mult în posteritate, un studiu, un demers personal care să fie important pentru comunitate, pentru dimensiunea personală a vieţii. Actul, documentul, solicitarea scrisă, răspunsul oficial toate acestea sunt instrumente care mişcă din loc un mecanism complicat care fără efort personal, fără un consum personal ar fi dus la o stagnare în rău, la un compromis sau eşec.
Luminariile sunt însă lezate de cei doi protagonişti (Luna de Mercur şi Soarele de Saturn) asta înseamnă că succesul nu se bazează pe aportul personal, ci pe mecanism, procedura, principii, pe relaţii între departamente, de modul cum este pus în aplicare transferul de informaţie, cum circulă valorile dintr-o zonă într-alta. În felul acesta, acestea atât emoţiile, cât şi vitalitatea, atât sentimentul cât şi optimismul cu care oamenii se implică în demersurile sociale sunt, prin lezarea luminariilor, oprite, fragmentate, criticate, întoarse din drum sau anulate. Ceea ce se află în spatele a ceea ce este evident, ceea ce se va situa dincolo de comunicat, gest, avertisment reprezintă de fapt un succes notabil, unul pe care mulţi nici nu l-au putut anticipa la începutul acestei luni când reminiscenţe ale luptei de clasă ce s-a consumat în finalul lunii martie au adus în centrul atenţiei interese ţinute ascunse mult timp. Acum interesul celui lovit va prima, înţelegerea celui care nu a fost apreciat, ci, dimpotrivă, a fost marginalizat, înlăturat, fragmentat sau criticat. Chiar dacă se poate presupune că existând un duşman comun mulţi se pot apropia mai mult, se pot uni, forța cu care se intervine în această zi nu este una specială, nu este una care să ne ridice moralul, ci să ne arată cât de complicate sunt efectele acţiunilor trecute, cât de dificil sunt de abordat structurile sociale pe care ni le construiește fie pentru a ne susţine confortul, fie pentru a ne dovedi că suntem puternici.
Pe ultimul segment al zodiei Săgetător, vibraţiile Lunii sunt eminamente arzătoare şi nu putem să intervenim prin creaţie, printr-un aport personal, unul pe care să-l inventăm pe loc, unul pe care să-l înălţăm acum din apă, ci doar să ne privim în ochi creaţia şi să acceptăm cu o anume resemnare sau, pentru cei pozitivi, cu bucuria rezultatele.
Prin urmare, 11 aprilie ne va spune o poveste interesantă, cea a propriei vieţi, una care să ne amintească de cât de complicate sunt conflictele, cât de delicate sunt rezultatele şi cât de ample pot fi construcţiile unei vieţi trăită pentru a împlini un scop. Principiul dual, cel care controlează întreaga manifestare a universului ni se înfăţişează azi sub forma unui element care ne instiga la a-l folosi, dar dacă cineva îl foloseşte suferă. Energia volitivă, qi-ul personal, dublul eteric, focul, forţa, puterea de influenţă, expansiunea psihismului toate acestea sunt elemente despre care cei mai mulţi spun că ne aparţin. Da, probabil că aşa este, însă în mod sigur programul de lucru, motivaţia pentru care ajungem să le folosim este una cu totul şi cu totul diferită de cele pe care le ştim. Tocmai de aceea a persevera într-un sens poate duce la devierea de la cale, aşa cum se întâmplă cu munca, alimentaţia, ambiţia, seriozitatea, datoria. Toate acestea, folosite cu moderaţia şi în combinaţii variate şi armonioase, construiesc o combinaţie miraculoasă, ceea ce se înţelege prin cheia succesului, însă exagerând într-o anumită direcţia balanţa se înclină şi pentru că, trăind într-o deviaţie de la armonia unghiul de reflexie a lumii, adică punctul de vedere, raza care se reflectă din analizator pe obiect pentru a-l percepe ne oferă informaţii eronate despre starea lucrurilor, sensul sau deplasarea lor.
Toate acestea pentru omul comun, cel care nu deţine cunoştinţe ezoterice, iar contactul său cu astrologia poate fi unul pasager, sunt elemente care nu au nicio relevanță. Oamenii care simt pulsul vieţii şi, ca o consecinţă a acestei situaţii, doresc să înţeleagă viaţa se simt îndreptaţi azi spre a gândi ciudat, a acţiona împotriva obişnuinţei, a se desprinde de schemele iniţiale, a accepta suferinţă care li se pare insuportabilă sau a se dezveli de durerea pe care au negat-o tot timpul. Acesta reprezintă un pas, o ridicare a nivelului de înţelegere, o depăşire a condiţiei prezente pentru a învăţa să trăiască. Chiar dacă la început mai greu, cu timpul înţelege că în absenţa confortului omul este o ființă care îşi distruge simţurile, care nu se mai simte apropiat de natură, de semeni, care trăieşte pentru a hrăni idealuri moarte şi, conform elementului la care se raportează, şi ei se sinucid câte puţin în fiecare zi.
Azi vom ucide puţin din ceea ce vedem în oglindă, adică din chipul fals, din eul fals, cel care ne spune că suntem simţurile, iar când ne-am convins că suntem simţurile, ne oferă o nouă tentaţia aberantă: „Sunt ceea ce-mi place mai mult la simţul acesta”. Finalul este să nu mai vedem cum trebuie, să nu mai auzim ce ne este util, să nu mai mirosim şi nici să nu mai gustăm decât din ceea ce reprezintă etalonul absolut al vieţii aristocrate spre care tindem.
Dezbrăcați de corp şi de toată învăţătura sa falsă, ne întoarcem în straturile de lumină, unde avem totul de-a gata fără a înţelege cum de suntem creatori, după chipul şi asemănarea Unicei Fiinţe.
Pentru că 11 aprilie este întâi de toate o zi de înţelegere, recomandarea este aceea de a ne debarasa de suspiciunea că dacă nu înţelegem ceea ce simţim, gândim sau percepe într-un anume mod nu înseamnă că este aberant.

Joi, 12 aprilie
Intrată în Capricorn, Luna ne aduce o notă de tragicomedie adăugând puţină seriozitate pe fundalul uneori erori de concepţie, de gândire sau chiar de faptă pe care cei prea siguri pe ei le vor face azi pe zona publică. Venus, pe acest fundal al tranzitului Lunii în Capricorn, se întâlneşte azi cu Coada Dragonului şi ne pune în situaţia de a ne întâlni, prin umor, jovialitate şi destindere, cu unele dintre cele mai dificile ipostaze ale propriei existenţe, cu cele mai delicate decizii. Azi, unii pot decide să se separe dintr-o simplă glumă, iar alţii să se stabilească într-un ţinut extrem de periculos doar pentru că acum nu se mai tem să recunoască faptul că le plac provocările. Privind toate acestea înţelegem cât de complicat este meniul zilei, câte fructe de mare vii putem aveam în farfurie pe care nu vom şti să le mâncăm.
Luna împlineşte azi şapte aspecte, două până la împlinirea opoziţie Venus-Junon (sextilul cu Neptun, trigonul cu Marte), un careul cu Uranus între cele două aspecte pe care le împlineşte Venus (opoziţie Venus-Junon, conjuncţie Junon-NS) şi patru după ce Venus trece prin Coada Dragonului (sextil cu Chiron, conjuncţie cu Pluton, trigon cu Lilith, trigon cu Jupiter). Toate acestea ţintesc spre o reformare a ideii de supravieţuire, la o desprindere de o tensiune mai veche, de o structură care nu mai poate împlini aspiraţiile pe care le împlinea cu câteva săptămâni în urmă. Venus în Gemeni ne încurajează să luăm decizii pripite, să considerăm că întregul cadru social este de vină pentru ceea ce nu am făcut în sfera personală de la începutul anului încoace şi ne pun în postura de a face din relaţiile personale, cele care au şi conotaţii profesionale, un teatru ieftin, un spectacol de stradă.
Acest cadru, la care participă o suită întreagă de planete lasă impresia unei naivităţi, a unei greşeli săvârşită de un om care îşi susţine superioritatea înainte de a o proba, ascunzând prin nemulţumirea publică o anume lene, o pasivitate, ori o lipsă de direcţie.
Când Venus şi Junon sunt în opoziţie şansele unei bune înţelegeri sunt minime, schimbul de informaţii nu se mai situează pe cele mai bune nivele, valorile superioare, cele ale implicării afective ori ale schimbului de idei nu se mai situează la cotele cele mai bune şi atunci, pentru a se ascunde, oamenii mint, profită unii de încrederea celorlalţi şi ies la rampa cu declaraţii populiste care prind la cei slabi de înger sau lipsiţi de o anume motivaţie. Dacă pe acest fond risipirea în elemente care nu au pic de relevanţă poate sugera o nume mobilitate, o anume adaptare la orice condiţii de trai ori la orice situaţi socio-profesională, când Venus trece prin Coada Dragonului ne vin din trecut rezolvări pe probleme care s-au evidențiat, cu aproximativ jumătate de an în urmă (noiembrie 2011), când Venus trecea prin Capul Dragonului. Pentru că înclinaţia spre subiectivism azi nu ne ajută să progresăm prin confruntarea cu trecutul, reacţia la întâlnirea a acelor elemente care ne vin din trecut va fi aceea de datorie, obligare, condiţionare, forţare. Mulţi îşi vor aminti ce au de primit de la ceilalţi şi nu se vor mai arăta indulgenţi, nu vor mai ierta, nu vor mai trece cu vederea, ci îşi vor pune pe hârtie tot ceea ce, potenţial, au de adunat de la cunoscuţi, apropiaţi, colegi sau ce au de primit de la societate, atribuindu-şi prin asta un anume statut. A pretinde să primeşti doar în virtutea unor legi făcute de oameni, în situaţia în care ştim cât de uşor poate fi ocolită o lege, aduc un motiv în plus în favoarea ideii de tristă naivitate.
12 aprilie ne avertizează în privinţa atitudinii false, a minciunii, a prefăcătoriei, a făţărniciei motivate de condiţionările sociale. Nu există nimic în planul social, dar nici în cel al vieţii personale care să ne oblige să desconsiderăm adevărul, ci doar alegerea personală, ca şi în noiembrie, pe baza propriilor raţionamente existenţiale.
Prin urmare, acest impuls, această schemă de acţiune, sextilul Lunii cu Neptun, apoi trigonul cu Marte şi, între cele două aspecte construite de Venus, careul cu Uranus, ne vorbeşte despre refuzul grupului, despre tensiunea provocată de atitudini negative, de acordarea unei mai mari importanțe aparenţelor, prefăcătoriei, simulării, decât trăirilor şi atitudinilor veritabile. Dacă acţiunile săvârşite în luna noiembrie 2011 au fost corecte, dacă, de asemenea, intenţiile care au stat la baza planurilor demarate la acel moment nu au vizat subminarea unei autorităţi, ci doar realizarea unui schimb, ce-i drept mai delicat, ecoul cu care intrăm acum în contact va lua înfăţişarea unei continuări pe acţiuni demarate în luna anterioară. În realitate, adevărul îşi are rădăcinile în luna noiembrie 2011.
Chemarea negativă pe care o simt unii în aceste momente îi îndeamnă să motiveze că sunt forţaţi de împrejurări, că sunt obligaţi de anturaj să reacţioneze aşa şi, mai ales, constrânşi de statut, de raţiuni ce ţin de viaţă de familie sau tipul de relaţie pe care l-au cultivat până acum. În realitate, totul nu este decât o construcţie căreia i se acordă o altă importanță, un alt statut, care este folosită pentru un alt scop decât îi era destinaţia.
„A trebuit să mint”, „Mă obliga să mă port aşa” ș.a.m.d. sunt exemple de atitudini cultivate în această zi. Tocmai de aceea recomandarea este aceea de a ne aminti azi de cuvintele lui Aristotel: „Mi-e prieten Platon, dar mai prieten îmi este adevărul”.

Vineri, 13 aprilie
Careul lui Venus cu Chiron care se împlineşte azi la o oră de la miezul nopţii este doar unul dintre cele trei careuri care ating azi intensitatea maximă, alături de careul dintre luminarii şi respectiv careul Lună-Saturn. Ultimul aspect al zilei este sextilul Lună-Mercur ce se va împlini spre seară şi care va încerca să mai tempereze din ciudăţeniile pe care întreaga zi ni le va lansa.
Dintre toate aceste unghiuri, careul Venus-Chiron este cel mai important, detaşându-se de celelalte prin abilitatea cu care ne va pune la îndoială succesul pe care l-am comportat în zilele anterioare. Din nou este vorba despre teamă, despre nesiguranţă, despre o încadrare greşită, despre judecarea eronată a cauzelor după care este analizată o situaţie sau un context. Prin acest careu între isteţimea şi mobilitatea sentimentelor şi împovărarea vieţii cu experienţe inutile se dezlănţuie ca o sfidare, ca o revoltă împotriva a ceea ce individul crede că nu i s-a împărtăşit, cum că nu a avut şansa să cunoască sau că i s-a interzis, iar pentru a compensa aceasta se apelează la metode improprii de comunicare, la selecţie fragmentată a suitei de evenimente în aşa fel încât fiecare să-şi susţină propriul adevăr.
Azi ne batem fiecare cu adevărul în care credem cel mai mult sau cu cel care ne convine cel mai tare, fără să ne pese câtuşi de puţin de nevoile celorlalţi, de cât de puternic i s-ar spulbera visul, dacă îi este necesar să afle mai multe despre adevărul celuilalt ș.a.m.d.
Dacă toate acestea pornesc de la un şarm, o plăcere de-a dreptul narcisistă de a susţine propria idee, de a jongla cu idee, cu gesturile, de a capta atenţia şi a-i face pe ceilalţi să creadă în ea sau să se simtă complexaţi de faptul că nu sunt pe aceeaşi lungime de undă, cea mai mică opoziţie care vine din anturaj poate duce la scântei, la conflicte puternice, la explozii temperamentale. Ulterior, motivul, cel care a fost explorat, nu mai contează, nu mai este important, oamenii risipindu-şi întreaga energie într-o poveste pe care, de această dată, o vor prezenta la polul opus. Şi această indignare este tot un adevăr pe care omul obişnuit va încerca să-l implementeze cu aceeaşi convingere, tocmai de aceea este important, încă de la începutul zilei, să ne fixăm obiective realiste, să fim corecţi cu ceilalţi şi să nu ne lăsăm antrenaţi de fascinanta îngustime a minţii, cea care azi îşi mai arăta o umbra: narcisismul.
În mijlocul zilei, Ultimul pătrar ne pune la încercare încrederea în sine. Va fi însă un element mult prea intim, mult prea bine ascuns pentru a fi vizibil în faţa celorlalţi şi tocmai de aceea amprenta cea mai puternică a zilei va veni din partea careului Venus-Chiron. În felul acesta, careul Luna-Saturn va întoarce tensiunea împotriva propriei persoane în aşa fel încât mâine, când Marte va reveni la mersul direct, întregul circ al zilei de azi se va arăta în adevărata sa înfăţişare, amplificând nemulţumirea, jenă, ruşinea, ori groaza.
Prin urmare, judecată este o glumă bună a zilei de azi. Fie că se face apel la ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme sau la ceea ce nu s-a întâmplat, deşi am dorit, modul cum formulam întrebările, cum este ales auditoriul, cum se aleg subiectele de discuţie este unul cât se poate de dificil de gestionat. Amprenta principală a zilei rămâne însă un alint periculos, acela de a sfida utilul, necesarul, urgentul, pentru un moft de moment, acela care va cântări mult azi, dar şi mai mult mâine.
13 aprilie este deci o zi de moft, iar cei care lucrează cu energia, care sunt angrenaţi într-un proces de cunoaştere ştiu că descinderile acestei zile, tocmai pentru că se susţin pe o dizarmonie indică o descindere în forţă, soldată cu o încălcare a liberului arbitru.
Unii vor vedea această acţiune că pe una cât se poate de necesară, alţii vor considera că e loc de aşa ceva, că sunt încurajaţi şi că nu sunt deloc forţaţi să-şi dovedească aroganța sau tupeul. Momentul este însă unul care poate leza karma pozitivă, transformând armonia firavă într-un subiect de bârfa sau discordie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de bunul simţ al omului de la ţară care nu uită că sub soare au loc toţi şi dacă judecă sau este judecat nu ţine de raţiune de a exista, ci de maniera în care anumiţi oameni aleg să facă un schimb. Bunul simț nu este însă în afara controlului, tocmai de aceea putem lua acesta drept principal indicator care să ne spună când am greşit.

Sâmbătă, 14 aprilie
Am ajuns şi la celebra zi în care Marte revine la mersul direct. În afara celor care, prin intermediul astrologiei, reuşesc să înţeleagă fenomenele de masă, cele pe care unii le intercalează printre celelalte aspecte ale vieţii, puţini au fost cei care au putut să înţeleagă, încă de la începutul anului, că retrogradarea lui Marte, în contextul unui tranzit atât de lung şi periculos prin Fecioară, poate leza atât de mult structurile statului, că nativii din această zodie vor fi efectiv catapultaţi într-o zonă publică extrem de vizibilă, fiind lezaţi prin aceasta în slăbiciunile cele mai mari.
Judecând după faptul că şi în 24 ianuarie, când Marte a intrat în mersul retrograd, ca și acum Venus ridică un careul, atunci cu Axa Dragonului, iar acum cu Chiron, ce s-a împlinit ieri şi acum se afla în separaţie, ne schimbă metodă de lucru, cadrul, mijloacele folosite, însă ne menţine modul de reacţie, fundalul. Există oameni care pentru experimentele lor pretind destinului modificări importante. Dacă suferă doresc să o facă pentru ceva, dacă studiază se aşteaptă din neant să le vină un mesaj genial, iar dacă au făcut un gest caritabil să audă în jur ropote de aplauze. Poate destinul unora conţine o astfel de schema de manifestare, însă această zi, prin conjuncturile pe care le lansează, nu poate înfiripă nimic din toate acestea, aducând o conştientizare agresivă a ceea ce s-a înfăptuit în ultimele trei luni, dar nu ca o înţelepciune de viaţă, nici ca o revenire la realitate, ci ca o desprindere de un mod de fi, statut, obicei, regulă, procedeu, speranţă de a împlini sau soluţiona care va avea în centrul său o ţintă, un nou ideal, o nouă strategie.
Fiind vorba despre Vărsător (Luna trece în acest semn la puţin timp de la miezul nopţii), dar şi despre Fecioară (prin Marte), maniera specială prin care se va construi o legătură între metodă şi libertate, între îngrădire, ca mijloc de a aduna, strânge, acumula şi uşurinţa de a folosi toate aceste rezerve cu o mare largheţe sufletească ni se va înfăţişa ca un nou context social. Combinaţia între uşurinţa de a accepta provocările, ce ne vine dinspre Vărsător, şi obsesia preciziei, a perfecţiunii, a explicaţiei, a logicii şi raţiunii, ce ne vine dinspre Fecioară, ne convinge că parcurgem un context nou, cu planuri de viaţă impregnate de noutate, marcate de scheme noi de supravieţuire, de mijloace noi de a privi lumea, de a o înfrunta.
Evident, în contextul acestei zile, nu totul va depinde de revenirea lui Marte la mersul direct, ci va fi impulsionat şi de cele trei sextile pe care Luna le va împlini cu Uranus, Junon şi Capul Dragonului, dar şi de trigonul Lună-Venus, împlinit spre seară. Cu aceste unghiuri omul obişnuit se va simți ridicat în sfere înalte, pus să gândească diferit decât a făcut-o până acum, să apreciere altfel munca celorlalţi și, prin aceste noi serii de conexiuni, dar şi folosindu-se de îndemnul de a aprecia informaţia, relaţiile şi conjuncturile, altfel decât a făcut-o în ultimele trei luni, forţa cu care se poate decide asupra unui nou proiect să se dovedească suficient de mare încât să iniţieze acum ceva substanţial.
Există însă un obstacol, cel care vine din lipsa de control pe care am dovedit-o în ziua anterioară. Judecând după faptul că oamenii, în general, nu sunt atenţi la modul cum se manifestă comportamentul lor, fiind prea ocupaţi cu a reacţiona şi mai puţin cu a gândi, analiza, înţelege, prelucra toate acestea, mulţi vor îndrepta acuzaţiile unui insucces spre anturaj, deşi vor observa că vină le aparţine în mare parte. O uşoară disimulare ne cuprinde azi şi asta nu înseamnă că vom fi tentaţi să minţim, ci că nu vom acorda prea multă importanţă acestei trăsături. Adevărul este întotdeauna important, însă azi el nu va putea fi privit aşa, nu va putea fi apreciat ca pe un stâlp de susţinere a oricărei idei sau fapte.
Cei care lucrează cu energia, care se preocupă de sensul vieţii văd în această relaţie complexă a Lunii cu Uranus, Junon, Capul Dragonului şi Venus o serie de oportunităţi de care trebuie să profite pentru a înţelege calitatea anturajului, punctele sale de dinamică şi putere, dar şi pentru a localiza zone de regenerare, tehnici de rafinare a structurii energetice, de debarasare a vechilor structuri.
Prin urmare, 14 aprilie ne aduce într-o postură nouă, aceea de a fi promotor al unor idei importante, mijlocitor între vechile tabere şi ceea ce pare să se întrevadă acum că se va întâmpla în viitorul apropiat. Azi ne apropiem cu mai multă atenţie de tehnică, procedeu, logică, raţiune, ordine, precizie, dar nu pentru a ne bucura de toate acestea, ci pentru a le folosi cu maximă eficienţă în a construi un nou ideal, în a ne ridica pe o nouă treaptă. Pentru unii o nouă treaptă înseamnă puţină linişte, puţină consolare, încrederea că un val ucigător a trecut, că au depăşit o mare încercare a vieţii, pentru alţii această conjunctură se poate materializa prin promovări şi avansări în funcţie, invitaţii de colaborare, promisiuni care se pot materializa în următoarele luni.
Revenirea lui Marte la mersul direct înseamnă şi încheiere unei etape de complicaţii sociale, de frământări şi intrarea într-o anume normalitate, care va semăna puţin cu cea din a doua jumătate a lunii noiembrie 2011, când Marte trecerea peste gradul la care se afla acum. Evident, conjuncturile acum sunt diferite, însă Luna se află, de asemenea, pe axa Leu-Vărsător, ca atunci, selectând din multitudinea de evenimente care s-au consumat atunci pe cea referitoare la creativitate, relaţii de factură afectivă (a dărui – a primi), dar şi cele legate de orgoliu, lupta pentru putere şi recunoaştere socială. Momentul acesta va avea însă puterea de a ne aduce în postura de creatori de valori, după calitatea intenţiilor dovedite în a doua jumătate a lunii noiembrie 2011. Ambiţiile de atunci sunt acum valorificate, evident, şi criticate aspru, dar acum par să fie protejate de contextul astral pentru a trece pe nivelul următor, de la gând la acţiune, de la intenţie la faptă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta provocarea acestei zile de a descoperi creativitatea, care reprezintă sensul şi rostul principal pentru care venim în această lume. Dacă în sferele subtile, în astralul superior de unde vin aici majoritatea entităţilor, plenitudinea şi abundență sunt realităţi indiscutabile, absenţa lor în acest plan, în anumite cazuri aproape totală, îl motivează pe individ să-şi caută propria sursa de creaţie, asemenea Fiinţei Divine. Am venit aici pentru a descoperi că suntem creatori. „Sensul existenţei şi datoria fiecărui om este creaţia.” (Mircea Eliade)

Duminică, 15 aprilie
Nu doar această zi, ci întreaga săptămână, pentru că se situează în aplicaţia acestui aspect (opoziția Soare-Saturn), stă sub semnul rigidităţii şi agresivităţii puse împotriva unei stabilităţi declanşată la adresa unui individ sau a unei structuri care dovedeşte consistenţă şi forţă în exprimare. Indiferent cât de complicate sunt descinderile sociale patronate de aceste vibraţii întregul mecanism este îndreptată împotriva individului, a punctului său cel mai trainic, a stabilităţii sale maxime.
Soarele şi Saturn se opun o singură dată pe an şi în toată perioada de aproximativ 14 zile cât durează aspectul (7 zile pe fază ascendentă şi 7 pe cea descendentă) întregul spectru al evenimentelor se îndreaptă spre o limitare, o frânare a demersurilor, o culpabilizare a individului în faţa unor situaţii de care nu este în mod direct răspunzător. Nu ne referim aici la contextul politic, deși relaţia de opoziţie dintre Soare şi Saturn afectează puternic acest capitol, ci la una mai mare, cea a relaţiilor sociale, a raporturilor de natură administrativă care aduc frânari în exercitarea funcţiei de conducere, agresiuni în acest sector, răsturnări de situaţii, distanţă, surpare, afectarea imaginii sau chiar sancţionarea unui individ care nu a putut să se situeze pe calea de mijloc. Prin această opoziţie nu există cale de mijloc, iar maturitatea, experienţa, avuţia, puterea, funcţia şi demnitatea vor fi instrumente care vor agresa elementul personal cel mai puternic şi mai sigur.
Alături de această opoziţie agresivă, Luna, în fundal, mai împlineşte azi două careuri, unul cu Jupiter şi altul cu Lilith. În felul acesta, sfera personală nu este deloc pregătită să înfrunte o dizarmonie socială, nu poate să înţeleagă, să cuprindă şi nici să asimileze o agresiune care vine din planul social. Tocmai de aceea numitorul comun al acestora este aceea de slăbire organică sau psihoemoţională, refuzul unui traseu, preschimbarea înfăţişării, a designului, a locuinţei, dar nu sub impulsul unui mesaj benefic, ci sub imperiul unor presiuni de factură socială, ce ţin de domeniul administrativ, financiar sau chiar politic. Pentru că această opoziţie taie crucea cosmică mobilă formată din Venus, Marte, Junon şi Chiron, care se suprapune peste Axa Dragonului, contextul social este unul reformator, unul care distruge un element pentru a pune repede altul în loc. Crucea mobila este un element care duce la dispersie pentru că sugerează că elementele care compun un anume context social se risipesc în micile armonii, cele individuale, în loc să urmărească interesul de grup. Această risipire va părea ca o influenţă venită din exterior, ca o adaptare la condiţiile sociale, ca o ajustare a metodelor de lucru la solicitării venită din mediul social. Motivul pentru care reţinerea şi agresiune opoziţiei Soare-Saturn va părea atât de dureroasă este că, la rândul ei, crucea cosmică mobilă aduce complicaţii sociale pentru că doreşte să adune într-un sigur loc oamenii cu multiple experienţe, dar în domenii diferite. Dacă din afară ea va părea diversitate, fiind, de altfel, un element lăudabil, din interior aceasta va risipi şansele ca structura să reuşeşte în ceea ce şi-a propus. Sunt, astfel, pierdute din vedere relaţii importante, infuzii de capital, schimburi de experienţă, aplicarea unor sugestii din exterior pe motiv că „avem şi noi dintr-astea”. Pentru că nu este deloc depăşit acest context, opoziţia Soare-Saturn, care inhibă, nu va face deloc risipă de mijloace şi nici de noroc și va cere, punctual, soluţionare tuturor componentelor care sunt implicate în structură. Aşa ajunge ca fiecare să înţeleagă că nu poate face parte dintr-un grup doar de umplutură, doar la număr, ci fiecare va trebui să îndeplinească nişte sarcini.
Şansa, care apare din faptul că Marte, un alt malefic, nu mai este retrograd, ne ajută să gândim în conformitate cu timpurile viitoare, nu pe baza resentimentelor din trecut. Judecând după faptul că întregul ansamblu al lunii aprilie lucrează mult la capitolul valori personale, faptul că nu avem acum planete individuale care să fie retrograde ne dă o speranţă, aceea că poate, într-un moment anume vom reuşi să ne mobilizăm pentru a face faţă încercărilor.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce un aspect destul de complicat, rece şi dur care se împlineşte o singură dată pe an. Este, de altfel, ultima opoziţie Soare-Saturn pe axa Berbec-Balanță, ultima răbufnire a unei vieţi sociale tulbure de a construi valori stabile, de a înlocui ceea ce nu a mers bine. Evident, de-a lungul istoriei oamenii au dovedit de multe ori că apariţia şansei nu înseamnă şi fructificarea ei, asta înseamnă că ar cam trebui să luăm în calcul şi posibilitatea de a risipi o oportunitate, de nu fi în stare să evaluăm corect o propunere, dar şi de a nu gândi corect pasul următor, în cazul în care a ne depăşi condiţia înseamnă a mai face un pas în proiectul de acum.
Chiar dacă faptul că nu mai avem un Marte retrograd, adică nu am putea să mai avem surprize în sfera administrativă, justiţia şi tentaţia, adică Jupiter şi Lilith, trimit careuri spre Lună, adică, în zona socială, ceea ce înseamnă că nu este deloc urmărit interesul individului, ci dimpotrivă. Ultima zi a săptămânii ne aduce o dovadă clară a faptului că nu politica este vinovată, aşa cum crede toată lumea, ea doar se vinde foarte bine, ci o anume mentalitate, mediocră de altfel, pe care un anume individ sau un grup de indivizi o foloseşte cu succes.
A fi rigid, azi, înseamnă a fi o persoană de succes, a impresiona opinia publică, a câştiga încredere sau susţinere din partea unui factor de decizie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne declara azi în afară rigidităţii. Asta implică a socializa, a respecta programul stabilit de dimineaţă, a corecta, fie şi numai mental, erorile zilelor anterioare, dar a ne permite un pic de spontaneitate, a lăsa o parte din zi pe seama neprevăzutului pentru a comunica cu anturajul în afara unei scheme construită de un anumit context astral, ci a primi şi ceea ce stabilesc alţii. Asta ţine de schimbul de informaţii şi valori, de comunicare, chiar dacă nu constituie în niciun caz comunicarea în sine.

2 thoughts on “9 – 15 aprilie 2012

 1. Buzila-Ionas Mihaela spune:

  Buna ziua.
  Ma numesc Mihaela si pe data de 5 aprilie v-am trimis un mesaj pe adresa dvs. gasita la Contact.Va vorbeam acolo despre un proiect cu oameni si pentru oameni caruia as dori sa-i dau viata. Speranta mea era ca sa ma intrebati despre ce este vorba mai concret, de ce va spun asta dvs.
  Proiectul meu se refera la un mod concret prin care se poate schimba mentalitatea prin exemplul personal, vizibil, care genereaza rezultate palpabile.Nu poate fi facut decat cu oameni care pun la dispozitie (cu toata dragostea )o mica parte din timpul , gandurile si experienta lor de viata.
  Cum acest Vis este in faza de proiect, el are nevoie de viziunea cat mai multor oameni care sa vrea sa contribuie la schimbare, sa fie schimbarea, evolutia.
  Va multumesc pentru ocazia pe care mi-ati dat-o, aceea de a deschide o usa daca am cheia potrivita.
  Va doresc Sarbatori Luminate si va multumesc (am mai facut-o de nenumarate ori in gand ) ca exiatati in viata mea.

 2. Mihaela,
  atât cât am putut înțelege din ceea ce mi-ai cerut, ți-am scris pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.