8 – 14 septembrie 2014

8 – 14 septembrie 2014 este săptămâna curajului de a schimba și a bucuriei de a fi altfel. Contactul cu puterea de a schimba este un mare beneficiu pe care conjuncturile astrale ale acestor 7 zile ni-l rezervă. Practic, fiecare ecuație astrală ne trezește o expresie a puterii personale, urmând ca factorul de reglare să vină din modul cum suntem obișnuiți să reacționăm, din cât de important ni se pare autocontrolul, din cât de multe rezerve avem și, nu în ultimul rând, din nivelul de deschidere.
Săptămâna este plină de evenimente astrale vizibile mai ales din unghiurile pe care planetele individuale le realizează cu cele colective. Mesajul lor sintetic face, așadar, apel la o anume flexibilitate prin care ne alegem să protejăm viață ori să o distrugem. Aventura conștiinței are neapărată nevoie de aceste raze ale curajului, dar nu doar atât, ci și de faptul că la finalul acestui traseu bucuria de a fi altfel să ne învăluie și să ne facă să ne simțim bine cu ceea ce avem, cu ceea ce putem să facem ori cu etapele pe care am reușit până acum să le împlinim.
Vorbim, așadar, nu doar despre o săptămână a curajului, ci și de una a voinței și acolo unde voința nu este corect orientată nici puterea nu este prezentă. Pentru că toate merg în cascadă, fiind deposedat de putere sentimentul este constrâns să se exprime distorsionat, iar de aici până la a ne construi o realitate marcată pe lipsa de iubire nu este decât un pas. Deci atunci când un înțelept ne îndeamnă spre a îndrăzni mai mult cu inima, să ne ridicăm nivelul de vibrație, să lăsăm gândul liber spre a se înălța cât mai mult, fără a-l îngrădi în scheme, obsesii sau concepte ruginite, ne invită să trecem prin toate aceste etape curaj-voință-putere-iubire. Având în fața acestei scheme, evenimentele sociale vor putea fi înțelese mult mai ușor, adică vom putea mult mai simplu să observăm unde ne lipsește voința, unde puterea este deficitară și unde lipsa iubirii se întinde ca o liană.
La capitolul evenimente, această perioadă este marcată de ambiția de a găsi un înlocuitor pentru muncă, dar nu și pentru beneficii, de a constata că o disfuncție chiar nu a trecut, nu s-a vindecat pentru că diagnosticul a fost superficial ori tratamentul nu a fost aplicat corect, de descoperire a unor plăceri care sunt așezate la baza unor tratative și care au menirea de a ascunde natura reală a problemei. Dintre toate acestea, începutul săptămânii se adresează mai curând vieții private, iar încercările depășite în această zonă aduc un plus de putere, în timp ce a doua parte a săptămânii va acutiza tensiunea dintre așteptările individului și necesitatea ca societatea să fie așezată pe baze mult mai clare sau, măcar, mult mai liniștite.
Finalul săptămânii aduce, cu trecerea lui Marte în Săgetător, combinații explozive. Abia acum reușim să înțelegem de ce anumite persoane, care nu s-au remarcat în ultimele luni prin ceva special, s-au frământat și s-au tot chinuit de-a lungul acestei săptămâni, invocând lipsa susținerii din partea anturajului. Dintre toate zilele, 14 septembrie aduce această combinație explozivă care nu permite, de la sine, redobândirea liniștii, ci doar evidențierea unor probleme interne împreună cu calitățile. Cine a mai trecut prin aceste forme de evidențiere, de ieșire din anonimat, va ști cum este ca, pe lângă un talent, anturajul să afle și despre preferințele ciudate ale individului, va reuși să-și găsească relativ repede echilibrul și dinamismul care vin spre noi începând cu 14 septembrie să nu-i sperie. Ceilalți, vor considera că speranțele într-un viitor mai bun îi motivează să dea totul, să ridice probleme care schimbă lumea, care inversează ordinea lucrurilor și le poate sigura, pe viitor, un loc mai sigur. Lumea nu se schimbă peste noapte, de aceea aceste pretenții dacă nu se bazează pe achiziții personale puternice, probate în prima jumătate a săptămânii, nu sunt decât iluzii. Avantajul major al acestei săptămâni este acela că ne va pregăti pentru informațiile care vor veni spre noi abia peste doi ani, când Marte va trece din nou peste această poziție (finalul lui iulie și începutul lui august 2016) și când maleficii Uranus și Pluton nu vor mai fi în relația tensionată de acum, semn că vin vremuri mai bune. Acum doar le intuim, doar ne gândim la ele ca la posibile evenimente, însă până atunci sunt multe condiții de îndeplinit. Dacă anul 2015 nu va fi trecut cum trebuie (vom vedea asta în analiza generală a anului 2015) atunci reperele aferente verii lui 2016, spre care ni se îndreaptă acum gândurile, rămân doar simple iluzii.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu visa la o vreme mai bună când încă se aud lupii urlând în depărtare. Viața nu se schimbă peste noapte și cel harnic, atent, responsabil, știe acest lucru. Viața este ceea ce trăim și dacă iubirea, sentimentul profund, ca finalitate într-un proces complex care pornește de la curaj și trece prin voință și apoi putere, nu ne ține în echilibru, dacă ne îndreaptă către resentiment, răzbunare, teamă, incertitudine sau pretenții, înseamnă că vom folosi curajul acestei săptămâni doar pentru a visa, nu și pentru a face ceva în mod concret.

Puterea de a spune lucrurilor pe nume. Incertitudine față de planurile de viitor. Vindecarea unei dureri se face prin întâlnirea cu o durere și mai mare. Inspirația ne ajută să vedem foarte departe. Încredere în forțele proprii. Se face dovada unei puteri speciale. Limita dintre înțelegere bun-simț, pe deoparte, și dorința de distrugere, anarhie, de partea cealaltă, creează confuzie. Adevărul este dur.

Debutul săptămânii se face într-un ton agresiv. Numai ce Luna a intrat în Pești și, în dimineața acestei zile, are de împlinit o opoziție cu Venus, încercând să limpezească lucrurile prin conflict sau prin declarații deschise. De fapt, întâlnirea Lunii cu Neptun, care se va consuma până în mijlocul zilei, arată și ea că incertitudinile se transformă în sentimente și dor atât de mult încât nu au nevoie să fie exprimate, ci au nevoie să primească din jur un feedback pe măsură. Este de la sine înțeles că acolo unde avem de-a face cu oameni înțelepți care sunt atenți la fenomenul social, care sunt încrezători în forțele proprii, limita înțelegerii nu va constitui și o barieră în a se exprima ori în a pune la dispoziția celorlalți sentimentele vizibile acum. De altfel, 8 septembrie este o mare încercare pentru noi toți pentru că ne pune în fața unor puteri speciale în care sentimentul să fie un cârmaci atent, un asistent al înțelegerii, însă nu cel mai important element al zilei.
Astfel, înțelegem că sextilul pe care Lilith și Capul Dragonului îl împlinesc ar putea să însemne o invitație la distrugere, la anarhie sau la confuzie, nu pentru a evidenția un păcat personal, ci pentru a-l pune dificultate pe cel din preajmă și încercarea aceasta să fie doar pentru el. Este de la sine înțeles că astăzi inspirația ne ajută să vedem foarte departe sau ne va pune în fața unor incertitudini cu totul speciale. Este adevărat, când Lilith se adresează Capului Dragonului în acest mod adevărul va fi dur, categoric sau încărcat de o putere specială. Pentru că sentimentul este bruiat încă de dimineață, senzația că ne aflăm în fața unor evenimente importante pe care nu le putem explica sau nu le putem demonstra în niciun fel tinde să ne acapareze tot spectrul percepției. Chiar dacă lucrurile astăzi se vor desfășura de o manieră impulsivă, realitatea înconjurătoare va fi percepută în mod disproporționat axându-se foarte mult pe sentimentul durerii și al neîmpliniri.
Practic, opoziția pe care Soarele și Chiron o împlinesc încă din dimineața zilei de 8 septembrie ne vorbește despre aceste sentimente apăsătoare care, cu cât sunt explorate mai mult, cu atât se extind și asupra zonelor nespecifice, spre exemplu, asupra planurilor de viitor.
Este adevărat atât opoziția Soarelui cu Chiron cât și prietenia lui Lilith cu Capul Dragonului ne arată că putem ajunge la finalitate pe drumul cel mai scurt care este, deopotrivă, și cel mai greu sau mai complicat. Practic, durerea acestei zile este creată de fuziunea mai multor experiențe care poate să ne spună atât lucruri bune, cât și lucruri rele, spre exemplu că bunul simț și înțelegerea nu îl vor părăsi niciodată pe cel bun și înțelept, iar disperarea, ura, disprețul pot duce spre distrugere sau anarhie pentru că, după cum va considera cel în cauză, numai așa ne putem face dreptate.
Dar pentru că ne aflăm în săptămâna curajului de a schimba și a bucuriei de a fi altfel, greutatea zilei de 8 septembrie ne îndeamnă cu precădere să privim mai departe decât am văzut până acum sau mai adânc în suflet, pentru a înțelege că toate aceste lucruri apăsătoare au un rost, o explicație și nu este indicat ca de prima dată să le primim cu nervi sau cu iritare. Încercările vieții au nevoie de zâmbete mature și trebuie atenție sporită.
Prin urmare, 8 septembrie ne aduce în fața unor încercări existențiale de o însemnătate aparte. Astăzi aflăm care este cauza problemelor cu care ne confruntăm, adică nu doar descoperim cât de mult bun-simț suntem dispuși să arătăm celorlalți, cât de multă dorință de distrugere avem, cât de mult disprețuim și mai ales cât de mult ne afectează toate aceste lucruri. Practic, acum realizăm că ceea ce suntem în prezent reprezintă și suma factorilor pe care i-am creat singuri prin aceste alegeri. În trecut, poate nu foarte departe, ci de la începutul anului până acum, am ales să fim într-un anumit fel să judecăm oamenii după anumite criterii, să fim intransigenți sau toleranți după bunul plac, iar acum vedem rezultatele.
8 septembrie ne pune în fața unor expresii personale de o mare intensitate care ar putea să ne surprindă prin faptul că sunt create de combinația dintre bine și rău pe care nimeni altcineva din exterior nu o poate explica sau demonstra. Binele și răul din acest aliaj sunt creații personale și numai prin observații personale pot fi separate. Cel care nu va dori sau nu va fi atent la ceea ce simte sau exprimă, persoana care nu va înțelege că este în prezent ceea ce s-a construit pe sine cu mare efort și cu alegeri deliberate în ultima vreme, va trăi în 8 septembrie o mare confuzie. Ne referim aici la corectarea stării de sănătate, dar și la soluțiile pe care le alegem la problemele de maximă importanță acum. Nu trebuie privită cu indiferență nici încrederea în sine, dar nici slăbiciunile zilei de 8 septembrie. Și ele, la rândul lor, sunt expresii a ceea ce am creat în ultima perioadă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de autoinvestigația propriei ființe. Nu ne pierdem vremea dacă vom fi mai mult decât altădată atenți la ceea ce simțim, gândim, putem să facem ori la ceea ce refuzăm sau disprețuim cu insistență. Toate acestea ne vorbesc despre instrumentele pe care le folosim acum în cunoaștere. Nu se știe dacă ne pot duce acolo unde spun, adică la cunoaștere, dar, de vreme ce le folosim atât de insistent, înseamnă că doar în ele credem.

Problemele par să fie atenuate de un noroc nespecific. Viața își urmează cursul. Se face o buclă și se deviază de la verticalitate și profunzime. Promovarea valorilor personale depinde de dezamăgire. Neîncredere în partenerii de dialog. Deciziile se apropie de nefiresc. Se obține o poziție socială fără merite.

Faza de Lună plină care se împlinește astăzi pe axa Fecioară-Pești ne aduce în fața unor probleme care par să fie atenuate de un noroc nespecific. Astfel, ecuația zilei de 8 septembrie va avea și asupra zilei de 9 septembrie o remanență interesantă. Lupta cu slăbiciunile personale, cu problemele pe care nu ni le-am rezolvat, ci doar le-am ascuns printre defecte ne va afecta astăzi gândirea profundă, sentimentul de apartenență la un grup și atitudinea pe care o avem față de calitățile pe care până acum le-am aprobat. Insistând pe această idee, vom avea sentimentul că intrăm într-o buclă a timpului și că suntem deviați de la traseul inițial prin tot felul de invitații care nu ne fac cinste. Acesta poate fi rezultatul faptului că Luna se află pe ultimul segment al zodiei Pești și încă ne îndeamnă să credem că dacă alunecăm, dacă ne strecurăm din fața problemelor atunci putem să ascundem și neîncrederea față de partenerii de dialog sau în deciziile pe care l-am hrănit atât de mult în ultima vreme.
Neîncrederea în partenerii de dialog, pe această Lună plină, ne duce spre sărăcie. Nu ne referim aici doar la puținul material, înțelesul preferat de omul modern, ci ne referim și la puținul spiritual care contractă inima, sentimentul, trăirea și îl face pe individ să nu mai simtă intens, amplu, deschis sau profund.
Dar Luna plină care se împlinește acum, când ne aflăm în plin tranzit prin zodia Fecioară, nu se referă doar la această componentă numită “sărăcie”, ci se referă și la afectarea stării de sănătate, a puterii de a înțelege nevoile celorlalți și asupra ideii de a ne imobiliza doar pentru a le umple lor un gol. Este clar că forța dezlănțuită de pe această axă ne îndeamnă să ne promovăm valorile personale și, dacă nu avem suficient de multă tărie de caracter sau înțelepciune, să facem acest lucru împotriva celorlalți. Așa cum se spune că doar omul bolnav are nevoie de doctor, la fel și acum suntem invitați să facem dovada altruismului când sufletul se chircește de zgârcenie sau se ascunde din fața bunătății.
În mod cu totul surprinzător, această ipostază a Lunii pline va intensifica lucrurile lipsite de valoare. De aceea poziția socială care este obținută acum va fi criticată pe motiv că nu a existat la baza acestei forme de recompensă merite reale. Tot ceea ce nu este real, tot ceea ce înșală sau păcălește este inflamat și prezentat ca o variantă viabilă, adică ia înfățișarea acestei bucle care îl deviază pe omul modern de la verticalitate și profunzime.
Pe acest fond sextilul care se împlinește între Soare și Junon face parte dintr-o construcție mult mai amplă numită Zmeu ce are pe mijloc opoziția Soarelui cu Chiron, aceea care s-a împlinit la grad perfect în ziua anterioară. Când realizăm că avem nevoie de cei din preajmă, de prietenia lor vom urmări cu mai mare atenție defectele personale care ar putea să-i stânjenească. Așa după cum se poate constata, această fază a Lunii pline pune mult accent pe nevoie, pe necesitate, ducând această idee de ajutor către un sector unde valorile personale se definesc prin dezamăgiri. Practic, acolo unde este nevoie de un om, de un lider există și o dezamăgire pe care dorim să o compensăm.
Prin urmare, 9 septembrie accentuează problemele pe care le avem cu noi înșine, în special acelea care nu ne permit să ne bucurăm de bogăția pe care o avem în preajmă. Simplu fapt că nu se opune rezistență acum este suficient să ni se activeze teama de singurătate, de sărăcie, de puțin sau prin grija că pe viitor nu vom reuși să beneficiem de prosperitatea pe care ne dorim. În fața acestui impas, promovarea valorilor personale se va face acum prin alte repere, pe baza altor criterii de comparație sau pentru alte beneficii. Nu este indicat să ne lăsăm acum antrenați în astfel de demersuri pentru că nu poziția socială este importantă, nu bogăția pe care o gândim acum prin frica de a nu avea, ne împlinește, ci modul cum alegem să-i protejam pe cei din jur de propriile noastre defecte.
N-am mai avut de la începutul anului și până acum o ipostază atât de clară menită să ne scoată în evidență caracterul periculos al defectelor proprii. Cei din jur au nevoie la un moment dat să fie informați de cel care le cunoaște cel mai bine, adică de stăpânul acestor defecte. Dacă, încă de dimineață, de când ne trezim, vom fi cu conștiința conjuncției Lună-Chiron, adică în nevoia de luciditate, sau în sextilul Soare-Junon, adică în sentimentul că trebuie să facem ceva important în această zi vom dovedi că suntem puternici și pozitivi. Altfel, viața însăși va înclina balanța către inflamarea elementelor iluzorii și nu ne vom mai putea menține pe această linie a curajului de a schimba și a bucuriei care se înfiripă un suflet.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta să nu îi expunem pe cei din jur la defectele proprii. În felul acesta, îi protejăm de răul cel mai mare pe care am putea să li-l facem.

Îndoială. Suspiciune față de un mesaj benefic pentru care nu se percepe o taxă. Susținerea este o iluzie. Agresiune împotriva iubirii. Mesajele devin înșelătoare. Trecutul amână discordia. Duritate. Cele mai bune soluții sunt pentru sine. Decizii grele. Istoria nu se scrie după informațiile prezentate de presă.

Încă din noaptea de marți spre miercuri, Luna va intra în Berbec și va produce doar o schimbare de atitudine. În profunzime, lucrurile par să meargă pe aceeași direcție, fără schimbări importante, fără ca mesajul lor să fie modificat. Asta înseamnă că se menține o iluzie, aceea a puterii de a obține tot ceea ce dorim, căreia i se adaugă și faptul că deciziile, cu cât sunt mai grele și mai apăsătoare, cu atât mai tare promit schimbări importante. Nu ne referim aici în mod special la viața privată, aceea care pare să meargă pe o linie constantă, ci mai curând la aspectul public, cel dominat astăzi de opoziția dintre Venus și Neptun. Din nou se activează axa Fecioară-Pești, din nou avem o greutate pe lucruri nespuse sau pe ceea ce urmărim să ne însușim și nu putem încă.
De această dată, componenta afectivă, susținută de conflictul dintre Venus și Neptun, se referă la mesajele pe care le primim din jur, nu doar de la cunoscuți ori prin diferite canale de comunicare, media, educaționale, culturale ș.a.m.d., cât mai ales prin cele subtile. Intuiția este agresată de un neastâmpăr, de dorința de a împlini deziderate într-un timp foarte scurt. Dacă această ecuație astrală va fi vizibilă mai curând pe această zonă publică, pentru că acolo vor fi mai evidente dezamăgirile, sfera privată va avea de trecut testul încrederii în sine. Cu Luna în zodia Berbec, încrederea în sine nu a fost niciodată folosită în mod corect. Mai ales acum, când Luna va avea de traversat, în a doua parte a zilei, opoziție cu Mercur pe Berbec–Balanță, axa deja agresată de opoziția dintre Mercur și Uranus. Ne referim aici la decizii grele, la puterea de a selecta informația în mod corect sau de a înlocui iluzia cu adevărul. În 10 septembrie adevărul doare și pentru a avea un sistem de referință încercăm să le rezolvăm pe toate într-un timp foarte scurt pentru că acolo unde vom greși, să intervenim cu scuze sau cu motivații legate de timpul de lucru sau neatenția scuzabilă în momente ca acestea, când totul trebuie rezolvat foarte repede.
Această relație negativă de pe axa Fecioară-Pești ne vorbește acum despre atașamente periculoase. Mulți constată la un moment dat că evoluția a fost foarte lentă sau oprită din cauza acestor atașamente. Cei care lucrează cu energia și care trăiesc pentru a face ceva în viață sunt, de asemenea, atenți asupra a ceea ce se întâmplă cu ei și nu lasă să treacă o zi fără să caute răspunsuri la diferite întrebări existențiale. Această problemă a atașamentului face parte din investigațiile pe care aceștia le realizează cu perseverență. Unii dintre ei constată că revoluția este lentă pentru că sunt rigizi, încăpățânați sau, oricum ar fi, nu sunt atât de flexibil pe cât li se cere în momentul de față. Numai din interior se poate spune cât de intense și întortocheate sunt sentimentele celor care pot evolua, care au toate prerogativele necesare zborului, dar totuși nu fac asta. Și așa după cum constată în această zi de 10 septembrie relațiile bune și rele construite de Mercur cu Jupiter și respectiv Pluton vine să aducă două fețe ale aceleași monede, personalizată sub forma opoziției Venus-Neptun.
Așa după cum observăm, această Lună plină din Fecioară, chiar dacă nu a avut o influență directă asupra opoziției Venus-Neptun, faptul că s-a împlinit axa Fecioară-Pești vine în ecuația astrală cu această componență a detaliului, cu obsesia perfecțiunii, cu teama de a nu lăsa în urma situații nerezolvate care să accentueze dramele afective și să îl pună pe individ în conflict cu propriul trecut. Acum, simplele conflicte depozitate în memoria individuală devin persoane, ființe, entități de sine stătătoare de care individul se teme. Toate acestea limitează flexibilitatea sau o agasează mult prea mult în așa fel încât acolo unde ar trebui ca fiecare să dea dovadă de flexibilitate, se arată duritate, încrâncenare sau teama de schimbare.
Prin urmare, 10 septembrie devine o zi a îndoielii, a suspiciuni față de un mesaj benefic. Acest lucru se întâmplă cu precădere pentru că lucrurile bune de acum nu se pot exprima din cauza lipsei de flexibilitate. Din această cauză, mulți vor alege acum să susțină o iluzie, să alimenteze un adevăr fals și să-și folosească toată energia pe care doresc s-o pună la dispoziția celor din jur pentru această înșelăciune. Experiența iubirii devine în această zi de 10 septembrie o întâlnire cu trecutul. Cei care, de felul lor, sunt ființe pozitive, care abordează realitatea înconjurătoare cu duritate vor reuși să se împace acum cu trecutul sau, mai exact, lăsând de la ei, arată celor din jur că vor să piardă pentru ca ansamblul să supraviețuiască, adică să fie liniște și pace.
Totuși, cu toate că aceste mesaje sunt înșelătoare, adică abordează pe moment iertarea sau renunțarea la conflict, rămân active în amintire lucrurile neînțelese sau informațiilor false care nu-au fost băgate pe gât cu forța. Dar, în special cei care sunt ocupați cu această latură ezoterică a vieții, vor observa că aceste conflicte sociale marcate de un bine parțial sau de un rău incapabil să se susțină prin propria energie, arată că, de fapt, se duce o luptă împotriva unor calități personale care nu s-au manifestat încă la adevărata intensitate. Cu alte cuvinte, se dorește descurajarea individului înainte ca acesta să facă primul pas într-un demers important pentru viața sa. Aici putem vedea pe zona publică același tip de atașament periculos pe care îl putem constata și în viața internă. Cu alte cuvinte, ceva ne tragem jos, ne oprește, nu ne permite să mergem mai departe și dacă cerem cu insistență o explicație atunci ni se va spune cu totul altceva decât adevărul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne desfășura ziua de 10 septembrie în afara fricii de a acționa. Frica este inamicul nr. 1 al acestei zile. Astfel, cel slab va arăta astăzi că este cel mai flexibil, în timp ce cel puternic va avea îndoieli. Conștientizând acest adevăr ne va veni mult mai ușor să le inversăm pe cele două.

Întâlnire cu pedeapsa. Revoltă față de lucrurile care nu au fost susținute prin decizii de grup. Ne întâlnim cu un personaj periculos. Atenție la secrete! Suspiciune față de noroc. Se transferă o informație. Cuvântul înseamnă putere.

În 11 septembrie lucrurile ne vor fi puțin mai clare. Revolta de acum ne va orienta către anumite decizii categorice pe care vom încerca să le așezăm la baza unor evenimente sociale. Practic, ne vom justifica toată agresiunea manifestată față de grupul de apartenență prin condiția pe care o deținem sau prin limitările care ne opresc din a gusta intensitatea vieții. Dacă vom urmări că, de fapt, Marte, o perioadă importantă acestei zile, se va comporta de o manieră izolată, adică va avea calitatea de planetă neaspectată în Scorpion, am înțelege de ce frustrările, nemulțumirile sau abuzurile pe care le-am constatat în zilele anterioare, de la începutul săptămânii până acum, se transformă într-o sancțiune pe care individul și-o aplică lui însuși. 11 septembrie reprezintă întâlnirea cu pedeapsă și asta ne va duce către o revoltă pe care să încercăm să o justificăm prin tot felul de tertipuri, ca și cum adevărul nu are legătură cu problema pusă în discuție acum. Faptul că în continuare este activă tensiunea de pe axa Fecioară-Pești, căreia i se adaugă o nouă tensiune, cea de pe axa Berbec-Balanță, arată că se dorește intervenția în forță sau se scoate asul din mânecă și se joacă ultima carte, în speranța că se poate adjudeca acum o victorie importantă. Pentru unii, asta înseamnă întâlnirea cu un personaj periculos prin care și-a făcut simțită prezența încă de acum o săptămână, când Luna se afla în conjuncție cu Pluton. Acum aflăm adevărul, persoana este deconspirată ori ea însăși își dezvăluie adevăratele intenții. Tot ceea ce se manifesta ține de jocul puterii și s-ar putea ca lupta dintre cele două tabere să capete, în special în a doua parte a zilei, conotații periculoase. Așadar, atenție la secrete, atenție la lucrurile care nu trebuie cunoscute de cei din jur sau care pot fi folosite în într-un mod necuviincios.
De altfel, acest sextil între Soare și Saturn ne vorbește despre abilitatea de a selecta informația, de a fi selectivi cu oamenii, cu timpul sau de a colecta din jur acele informații care sunt importante. Fără a impune celor din jur puterea pozitivă, în primul rând prin selecție, nu vom reuși să transferăm informațiile pe care le preluăm astăzi din jur, ci doar să retrăim aceleași drame, aceleași nemulțumiri poate chiar cu același persoane.
Prin urmare, 11 septembrie ne pune în fața unor decizii importante. Pentru că, în plus față de ziua anterioară, acum se activează și axa Berbec-Balanță, aceste decizii ne grăbesc sau vor lăsa impresia că lucrurile, dacă nu sunt rezolvate rapid, se orientează către o zonă periculoasă și, mai târziu, nu vom putea să le rezolvăm așa cum ne dorim. Realizăm astăzi că avem nevoie de înțelepciune și o vom afișa celorlalți prin cuvinte, termene, prin citate celebre sau prin apel la marile biografii. Mai există astăzi o componentă interesantă, aceea legate de imitație, prin care oamenii care nu reușesc să construiască lucruri importante vor imita reușitele celorlalți și se vor bucura și ei că, dacă tot nu sunt ctitori, să fie măcar utilizatori.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor considera că 11 septembrie este un vârf în abordarea curajului de a fi într-un anumit fel. Alegând să procedeze într-un anumit fel ori să se prezinte grupului de apartenență prin atitudini categorice, decisive, de fapt, dovedesc că au curaj și că schimbarea le este prielnică. Probând curajul ei, de fapt, se situează în proximitatea puterii de a produce modificări importante în grupul de apartenență. Lucrurile acestea care vin prin propozițiile construite pe cele două axe Berbec-Balanță și Fecioară-Pești arată curajul celor puternici și spaima celor slabi. Cel care urmărește fenomenul social și vrea să înțeleagă ceva din ceea ce trăiește va avea ocazia în această zi de 11 septembrie să se întâlnească cu un mare noroc, acela care îl învață că experiențele vieții sale sunt încărcate cu toate bogățiile pe care crede că le poate obține numai de la alții. Deține tot ceea ce are nevoie pentru a progresa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne limpezi gândurile înainte de a acționa pe zona publică. Puterea personală nu are nevoie de un sprijin exterior, ci interior pentru a clădi prin energia personală, prin experiențele personale valori remarcabile.

Ne amintim de fapte bune. Nu este agreată minciuna. Avem sentimentul că urmează să se întâmple ceva. Sunt căutate metode neobișnuite de relaxare. Adevărul ni se înfățișează într-o haină nouă. Complicații în susținerea unei idei. Lucrurile simple au o aparență puternică. Informația alege cale directă pentru transfer. Este evitat anturajul tulburat.

Astăzi ne amintim de fapte mai bune și din această cauză vom avea senzația că lucrurile se orientează spre bine. 12 septembrie este ziua în care ne oprim pentru a lua o gură de aer proaspăt, pentru a ne odihni puțin și a porni din nou într-o călătorie rapidă în următoarele două zile care au mai rămas din această săptămână. Astfel, deviza generală a acestei săptămâni va fi particularizată la nivelul zilei de 12 septembrie printr-un sentiment de ușurare, de acceptare a binelui sau acceptare a lucrurilor așa cum sunt ele. Mulți se vor gândi că dacă tot nu pot produce schimbări importante, dacă tot elementul personal nu poate clădi un edificiu atât de important pe cât credeam că avem nevoie, atunci ar fi cazul să ne liniștim și să ne vedem de ceea ce avem în preajmă pentru că acestea sunt singurele bogății. Vom avea impresia că adevărul ni se înfățișează într-o haină nouă și că toate complicațiile care se vor afișa astăzi vin doar din sfera ideilor.
Lucrurile simple au acum o aparență foarte plăcută și chiar dacă, până acum, nu am traversat momente periculoase în care schimbul de idei sau întrebările existențiale să ne pună în dificultate alegerile personale, ziua de 12 septembrie va fi calmă, liniștită pentru că vom evita anturajul tulburat și nu ne vom teme de nimic din ceea ce avem acum în preajmă. Senzația de putere se va transforma acum în nevoie de interiorizare pentru că vom simți că din suflet ne vine forța cea mai mare, de-acolo suntem inspirați și doar prin intermediul sufletului putem să luptăm împotriva minciunii ori să ne protejăm de ea.
Vom observa astăzi că Luna din Taur trimite, spre seară, un trigon către Pluton și, practic, cea mai mare parte din zi se va afla în fereastra acestui unghi. Din această cauză avem pe cer o configurație numită Zmeu la care participă Luna, Venus, Pluton și Neptun și care ne va vorbi despre necesitatea detașării sau nevoia urgentă de a ne desprinde de sursa stresului, a fricii, a nemulțumirii sau boli.
Prin urmare, 12 septembrie înseamnă un moment de respiro în care ne facem inventarul a ceea ce ne-a rămas după confruntările de la începutul săptămânii până acum sau ceea ce am reușit să păstrăm fără distrugeri din rea voință sau din ignoranță. Astăzi ne amintim de fapte bune și dorim să impresionăm pe cei din jur prin cunoștințele pe care le avem sau prin faptele pe care suntem dispuși să le facem fără a cere nimic în schimb. Faptul că Luna se află în Taur îl va face pe individul bine intenționat să se gândească la o formă de plată, dar fiind activ contrastul între ceea ce se întâmpla astăzi și ceea ce s-a întâmplat de la începutul săptămânii și până acum va face în așa fel încât plata să nu fie de natură materială sau să nu fie cerută în mod direct. Există o plată și prin sentiment, prin susținere, prin prezență, fără a fi cerute în mod special. În ezoterism se spune că măsura cu care dai, cu aceea primești, iar ziua de 12 septembrie ne va scoate în evidență măsura a ceea ce oferim, dar și modul în care primim.
Lucrurile simple au acum o aparență puternică pentru că din zona aceasta ne vine relaxarea sau destinderea, de aici ne vine puterea de a merge mai departe. Este posibil ca unii se vadă ziua de 12 septembrie ca o zi în care se selectează anturajul, se dau deoparte elementele negative pentru că acestea lasă un gust amar sau devin prea grele pentru a fi duse mai departe pe traseul care va începe cu 13 septembrie. Chiar dacă evenimentele acestei zile arată că bucuria de acum este restrictivă, pentru că încă sunt active tensiunile susținute de cele două axe Berbec-Balanță și Fecioară-Pești, sentimentul de împlinire, de mulțumire sau de liniște va fi intim, personal, și abia spre seara acestei zile vom fi tentați să împărtășim și celorlalți din ceea ce simțim sau trăim.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta ritmul astral și de a rezerva această zi pentru liniște. Dacă evenimentele sociale nu ne permit să abordăm și componenta fizică a relaxării, măcar să facem Pace în minte, în suflet, în inima pentru a ne pregăti pentru ceea ce va veni spre noi începând cu ziua următoare.

O slăbiciune este explorată. Un schimb dur de replici va pune în dificultate o zonă vulnerabilă a societății. Oamenii slabi primesc o șansă. Apel la iluzie într-un mod dureros. Atitudinile categorice sunt adoptate de cei puternici. Se pornește pe un drum nou. Curajul de a lupta împotriva unor conspirații. Durerea ne convinge că simțim corect.

Momentul în care Mercur și Uranus sunt în opoziție calitatea gândurilor și puterea de a pătrunde dincolo de aparențe comportă modificări importante. Acum, adevărul de dincolo de iluzie, cel care ne îndemnă să uzăm de curajul de a schimba lumea după cum considerăm de cuviință, ne spune că bucuria de a fi altfel este singura recompensă. Aici intervine momentul în care unii s-ar putea să considere că nu le este suficient, că nu este de ajuns ceea ce li se promite și de aceea au nevoie să tulbure apele și mai mult, să arate că peste ei nu se trece, că, dacă vor, pot obține mai mult. Pe axa Berbec-Balanță opoziția celor doi aduce complicații relaționale pe un sector destul de delicat. Mulți vor proceda în felul acesta și pentru că știu cât de vulnerabil este acest segment, dar și cât de periculos poate fi pentru ceilalți dacă este adjudecat. Vorbim aici despre abuzul de putere, despre abuzul aplicat bunelor intenții, bunelor moravuri prin termeni, minciuni lansate cu predilecție către mințile care nu au încă maturitatea necesară să le respingă.
Opoziția lui Mercur cu Uranus poate fi apreciată și ca o invitație la măsură, în situația în care nimic din ceea ce ni se întâmplă nu duce în direcția aceasta. Dacă lucrurile sunt puternice, atunci factorul de control va fi fals, tendențios ori specific altui departament. Dacă lucrurile sunt slabe, atunci elementul de control va avea tendința de a acapara totul, de a face în locul celorlalți tot ceea ce ei nu sunt în stare și de a menține aparența că totul se desfășoară în parametri normal.
Așadar, multe din direcțiile pe care până acum le-am considerat complicate, negative ori de care ne temeam să vorbim în public, ne incită curiozitatea și ne îndeamnă, uzând din plin de ele, să facem un contrast puternic. În felul acesta, indiferent de zona socială în care ne situăm, vom avea imaginea oamenilor puternici care, fie țin locul unui factor de reglare incompetent, fie se folosesc de unul care știe bine ce are de făcut. Oricum ar fi, o curiozitate este exploatată și chiar dacă nu ajungem la un schimb dur de replici, mintea va înțepa prin idei, atitudine ori prin schemele de selecție la care apelează.
Cei care vor prefera minciuna sunt ființe triste, cărora le place să sufere, să-și amintească doar de regret pentru că de fapt au o atitudine proastă despre sine. Se întâmplă ca, de mult ori când oamenii bat în retragere, să nu fie vorba despre lașitate, ci despre o atitudine pozitivă care nu se poate susține pe sine ori care nu poate fi înțeleasă de cei din jur. Ezitarea și apoi regretul a ceea ce s-a pierdut poate însemna, pentru firile puternice, care doresc să evolueze, teama de orgoliul personal care ar putea distruge ceva bun ori strica iremediabil o imagine pe care, cel în cauză, crede că și-o menține mult mai bine prin ezitare. Opoziția lui Mercur cu Uranus aduce această răscolire a informațiilor ca și cum viața ne îndeamnă să ne scuturăm acum de fals ori de elemente auxiliare și să le vedem exact cum suntem, pentru a vedea dacă, atunci când ne gândim că o acțiune în forță ne-ar strica imaginea, nu cumva greșim.
Cu toate acestea, momentul 13 septembrie este în egală măsură și o invitație la a celebra răul, suferința și de a transforma toate acestea în informații utile evoluției. Da, uneori suferința este utilă, însă doar când ea este o necesitate de fapt, nu când o preferăm. Suferința autoimpusă ne afectează simțul realității și ne transformă în ființe rigide, periculoase, adică așa cum credem că am fi dacă am da dovadă de acel curaj pe care îl oprim. Pentru că acum cadrul social, prin Luna din Taur, este unul prielnic multor evenimente, fertil, fără a se pune problema dacă sunt bune sau nu, faptul că Marte va fi toată ziua pe gradul anaretic din Scorpion, pune la îndoială bunele intenții atunci când sunt formulate așa. Nu este o rușine să greșești, un om superior are respect față de muncă și nu va vedea greșeala, ci efortul în ansamblu, însă atunci când consideri munca un exemplu de perfecțiune, așa cum vom fi tentați să facem acum, din cauza lui Marte anaretic de pe Scorpion, ceva este în neregulă cu intențiile în ansamblul lor. Așadar, obsesia perfecțiunii și din cauza lui Marte anaretic din Scorpion, dar și din cauza opoziției Mercur-Uranus de pe axa relațiilor (Berbec-Balanță), ascunde o mare minciună. Cu siguranță, în cazul acesta, adevărul este la polul opus și cei care se confruntă cu așa ceva este important să știe.
Prin urmare, 13 septembrie ne conduce pe un traseu complicat spre care vom reveni peste câțiva ani, când Marte va trece din nou prin Scorpion și când rolul lui Uranus, acela care vine din careul pe care îl împlinește cu Pluton, se va diminua. Acum mulți vor avea impresia că lucrurile se desfășoară pentru binele individului, că nu vom primi nicio sancțiune, indiferent cât de mult vom insista pe o direcție egoistă, indiferent cât de mult se abuzează de ceilalți. Curajul acesta răstălmăcit nu va rămâne fără răsplată și de aceea falsa senzație de putere, focul chimic pe care îl întreține Scorpionul acum, prin intermediul planetei Marte, este un fel de iubire cu frică aceea despre care știm din învățăturile înțelepților că atrage pedeapsa.
Ceea ce vine spre noi în această zi înseamnă, practic, și inițierea unui nou drum în care durerea să nu se mai consume atât de trist și în care nemulțumirile să nu mai fie atât de corozive și, în egală măsură, atât de importante. În 2016, la finalul lunii iulie și începutul lunii august când Marte va trece din nou peste poziția în care se afla acum Uranus și Pluton nu vor mai fi în careu și, prin această degajare, se anunță zorii unei noi ere. Acum trăim doar cu speranța că ne aflăm la început de drum ori că pașii pe care îi facem acum ne îndreaptă în mod sigur către această destinație. Chiar dacă și aceasta este o iluzie pentru că, practic, schimbarea va veni abia peste doi ani, faptul că se atenuează durerea gândind așa ne consolează și chiar ne convine.
În rest, ziua este încărcată de tensiunea ca orice am face avem nevoie să ne protejăm, să ne apărăm de agresiunile celorlalți și, pe alocuri, vom face asta chiar printr-o agresiune și mai mare. Rezultatul va duce la risipă ori la limitarea prerogativelor funcției, chiar dacă asta înseamnă suplimentarea volumului de lucru. Puterea și slăbiciunea vor fi extremele cu care vom lucra acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi toleranți cu cei care greșesc, cu erorile în sine, dar nu indulgenți, nu excesiv de permisiv pentru că permisivitatea nu duce acum la același tip de răspuns din partea anturajului, ci la împovărare, suplimentarea muncii sau agresiuni, și care sunt făcute cu scopul de a fi verificată sau dovedită o putere. Întâi să fim bun, curajoși, atenți, utili, înțelegători și apoi să ne bucurăm de puterea care ne vine din partea acestora.

Se face apel la ordine. Nevoie de mișcare. Strălucirea atrage chiar dacă chiar este falsă. Se cere dovadă a maturității. Se declară război elementului incomod. Lucrurile se întorc împotriva individului fără a fi anunțate. Se decide susținerea unui grup chiar dacă acesta nu merită. O întâmplare din luna iulie ne dă peste cap planurile de viitor. Laudă de sine nu miroase a bine.

Finalul săptămânii ne aduce în fața unei importante schimbări de vibrație prin faptul că Marte trece în zodia Săgetător și ne îndeamnă să facem mișcare, să ne punem ordine în gânduri, să căutăm acțiunile care să ne ofere și satisfacție și care să ne permită să strălucim, deși ansamblul perioadei pe care o traversăm este încărcată de un risc major în ceea ce privesc acțiunile săvârșite pe spațiul public.
Marte în Săgetător este promotorul ideilor îndrăznețe, al performanței, este purtătorul unor idealuri înalte și vrea ca tot ceea ce atinge să preschimbe în recompense imediate, în plăcere, în beneficiu, în avere, în certificate sau diplome care să ateste recunoașterea unor competențe profesionale sau talente. Totuși, Marte asigură acum mai curând o energie de fundal, pentru că valorile principale nu se referă doar la a obține performanță într-un mediu și atât, ci ne încurajează să ridicăm standardul la locul de muncă, să obținem autorizări de funcționare, recunoașteri într-un cadru mult mai larg, impunerea unui anumit produs pe piață sau chiar recalibrarea unor indici de piață din care fiecare să se aleagă cu un beneficiu substanțial. Așadar, aici nu este vorba doar despre Marte și intrarea sa în Săgetător, cât mai ales de trigonul pe care Saturn din Scorpion îl împlinește cu Junon din Rac. Strălucirea este acum un obiectiv important și ea va cere anularea unei dureri, stingerea unei dezamăgiri și orientarea către noi tipuri de asocieri. Marte din Săgetător ne oferă toată forța și dinamismul de care avem nevoie pentru a trece peste orgolii, peste lipsuri, chiar peste absența timpului și a atinge obiectivul stabilit.
Pentru că 14 septembrie mai conține încă un aspect important (trigonul Venus-Pluton) intențiile ascunse, plăcerile distrugătoare, cele care au făcut din tranzitul lui Marte prin Scorpion un instrument de tortură pentru cei slabi, arată că nimic nu se schimbă peste noapte și că de energia și dinamismul lui Marte, abia intrat în Săgetător, se folosesc tot cei care au abuzat până acum de putere, iar câștigul și-l împart tot între ei. Ceilalți se aleg, cel mult, cu beneficiul muncii.
Din combinațiile speciale care apar acum ne putem aștepta ca în ultima zi a săptămânii să fim pe punctul de a înfăptui ceva remarcabil, împotriva schemei generale, împotriva liderilor care și-au pregătit un loc privilegiat, călduț în fruntea listei. Surprizele, care pot apărea acum și care vor fi posibile după ce Luna va intra în Gemeni (9:30), vor căuta să simplifice lucrurile și să facă interacțiunile sociale mai ușoare. Cu alte cuvinte, de dragul unui progres, gândind că beneficiile celor din vârf pot fi oferite tuturor celor care ajung acolo, mulți pot dezvolta astăzi atitudini revoluționare, pe motiv că pot schimba modul de adresare, tabăra sau chiar înscrie la o competiție care să le ducă în final o victorie cu totul surprinzătoare. Astfel, 14 septembrie este o zi generoasă cu cei care au dovedit și până acum că au curaj, că au un fond care nu poate fi șters, anulat și care, la momentul oportun, se manifestă eficient.
Sigur, pentru că nimic nu se schimbă peste noapte, energia năvalnică a lui Marte din Săgetător, cel care are nevoie de mari spații, de competiții, de schimburi multiple pentru a-și proba nivelul de cunoștințe, inteligența, puterea, aduce și ridicarea defectelor de caracter la un nivel foarte înalt, încât să le vadă și cei care sunt foarte departe fizic, geografic, dar și foarte departe în timp. Asta înseamnă că faptele de acum nu sunt și nici nu pot fi impecabile, iar greșelile se vor îndrepta către tendința de a îmbrățișa o direcție, un concept, o idee, de a participa la un eveniment dinamic, dar pentru alegerea căruia se folosește vechiul sistem de referință, vechile obiceiuri. Practic, aceste ființe care vor să schimbe lumea au pornit la această luptă uitând că întâi trebuie să se schimbe pe sine. Timpul scurt, resursele puține, absența unei susțineri importante din partea anturajului ar putea fi posibilele cauze pentru care ceea ce se stabilește acum nu se va obține așa cum se dorește, ci în alt mod și cu alte beneficii. Cei de pe margine nu vor lua parte la tot acest proces decât prin suport, susținere, donații făcute tocmai pentru că nu se știe care este natura internă a procesului pe care-l susțin.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce un fel de răspuns la toate frământările care au venit spre noi de-a lungul acestei săptămâni. Acum înțelegem de ce am avut nevoie de curaj, de inițiativă, de ce rezervele a trebuit să fie păstrate, consumate cu moderație sau pe baza unui calcul precis, pentru că acesta este momentul când facem apel la ele.
14 septembrie ne încălzește inima cu gândurile pe care nu le-am abordat până acum, fie pentru că nu am avut curaj să simțim, să iubim, să atingem, să îndrăznim, fie că realitatea înconjurătoare părea mult mai grea, apăsătoare ori neputincioasă în a susține ceva important. Ceea ce vedem acum în față este frumos, luminos, puternic și ne motivează să mai sperăm că viitorul are ceva frumos cu care să ne încânte. Este posibil ca aceste gânduri de bucurie să fie simple interferențe ale celor de răzbunare, tristețe, incertitudine ori susținute de o oboseală fizică pe care să nu o putem înlătura cu nimic din ceea ce avem la îndemână. Poate fi vorba astăzi și despre o situație atât de ciudată! Pentru că acestea să nu prindă rădăcini este nevoie să ieșim din ritm, să lăsăm în urmă nu doar energiile lui Marte din Scorpion, cel care poate schimba totul cu patimă și, evident, cu un preț, ci să privim în față, pe fereastră, dincolo de realitatea deprimantă, de plictiseală, oboseală sau de lipsuri.
Momentul 14 septembrie va face acum apel la ceea ce s-a întâmplat în luna iulie, când Marte se afla în conjuncție cu Capul Dragonului și când speranțele într-un viitor mai bun au fost de-a lungul lunii august întunecate de un strigăt de durere, de nemulțumire și imprudențe care au fost plătite scump. Acum un aer proaspăt ne învăluie din nou și nu ne permite să cădem în scheme vechi, acelea care ne atrag și ne spun că peste noapte nu se schimbă nimeni. Da, este adevărat, peste noapte nu se schimbă nimeni, dar 14 septembrie nu se referă la o schimbare bruscă, la o dezvelire categorică și imediată de vechiul caracter, ci la a ne permite să gustăm puțin din lumină, din liniște, din atenție, din bunăstare sau din dragoste pentru a ne aminti cât de puternici suntem și cât de speciali. De fiecare dată când suntem invitați să ne apropiem de aceste virtuți, în propria viață există deja contrastul, deci a întinde mâna și a le atinge nu este deloc simplu, dar, cel puțin acum, la finalul săptămânii curajului de a schimba și a bucuriei de a fi altfel, se merită.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza tristețea, grijile, umbra, lipsurile. Acestea există în aspectul lor dramatic doar dacă le permitem. Prin acest procedeu nu înseamnă a ne hrănim mintea cu alte iluzii, ci că urmărim să descoperim că se poate gândi și altfel. Gândul nu este un produs al nivelului, ci un instrument prin care putem schimba nivelul, de aceea este atât de liber, de aceea forța sa este atât de mare.

5 thoughts on “8 – 14 septembrie 2014

 1. monica spune:

  Foarte incurajator mesajul general pt saptamana urmatoare!
  Trebuie atentie maxima!
  MULTUMESC inca o data pt. sfaturi!
  Cu respect si multa dragostept tot,Monica.

 2. maria spune:

  gheorghita minunat ,extrordinara analiza, numai cei harnici,atenti si responsabili stiu intr-adevar ca nu pot visa cand lupii urla in departare ,ma incadrez multumesc

 3. Marinela spune:

  De cand v-am descoperit, viata mea si a celor apropiati a capatat o buna oranduiala. De studiul astrologiei nu m-am mai ocupat.
  Am simtit ca pentru acum este suficient sa stiu cam de unde vin limitarile si momentele grele dar si cele bune (si foarte important sa intuiesc cam pe ce remediu sa pun mana cand e nevoie).
  Restul, si de fapt cele mai importante achizitii, vin prin lectura analizelor pe care le faceti.

  Multumim!
  Ganduri bune va trimitem cu drag!

 4. Aura Dvoracic spune:

  Multumesc !

  1. Dragii mei,
   Va mulțumesc și vă prețuiesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.