1 – 7 septembrie 2014

1 – 7 septembrie 2014 este săptămâna risipei și a recalibrării dorințelor la nevoile prezentului. Există anumite unghiuri astrale care mențin standardul ridicat al evenimentelor cosmice în această săptămână, însă va predomina o anume stare de calm, de interiorizare sau de căutare a problemelor de factură internă, încât multe din episoadele care se vor împlini fie marți, prin trecerea lui Mercur în Balanță, fie vineri, prin trecerea lui Venus în Fecioară, fie miercuri sau duminică, prin unghiuri la care participă Soarele, Pluton, Uranus, Chiron sau Junon, să ne lase impresia că suntem presați, grăbiți de o necesitate de fapt a lucrurilor pentru a lua decizii sau pentru a produce schimbări importante.
Valoarea specială a acestei săptămâni constă în invitația la cercetare interioară pentru a vedea ce anume din comportamentul propriu e alimentat de risipă, când anume am ales să cedăm în fața unor tentații pentru că am fost ignoranți, lacomi sau pătimași ori care sunt direcțiile principale la care se lucrează acum pentru ca anumite dorințe să fie modificate și a nu compromite prezentul. Nu se știe din această analiză generală care va fi motivul fiecăruia de protejare a prezentului. Se poate știi însă ca aceste treceri ale planetelor Mercur și Venus în zodiile următoare pun asupra acestui interval de 7 zile greutatea alegerilor adoptate în momente de criză. Cu alte cuvinte, logica situației ne îndeamnă să fim prudenți, atenție la ce se întâmplă pe zona publică și mai ales să nu cădem în păcatul de a lua în sens personal ceea ce se întâmplă în jur. Aceste previziuni astrale nu sunt dedicate doar celor care le consultă sau cred în astrologie. Ele descriu conjuncturi astrale, interacțiuni ale forțelor astrale care ne afectează pe toți. Asta înseamnă că indiferent dacă le știm sau nu, fiecare va urmări acum să-și exploreze propriile defecte de caracter și, după cum le este educația, vor sta drepți în fața acestor demoni pe care i-au creat sau se vor preocupa se îi ascundă.
Așadar, evenimentele sociale concrete sunt mai puțin importante pentru că de o valoare esențială vor fi acum reacțiile personale, cizelarea modului de a gândi sau rafinarea sentimentului. Acolo unde acest lucru va părea ridicol și, deci, nu va fi abordat, avem de-a face cu indivizi care se rătăcesc și care greșesc în lucruri banale atât de mult încât traseul pe care vor intra și care li se va părea mai clar abia duminică, să-i ducă pe căi nebănuite, încărcate de primejdie sau de consum care ar putea să vadă finalitatea abia în luna februarie a anului următor.
De asemenea, este și o săptămână a orgoliilor explorate, a neputinței de a găsi timp și energie pentru nevoile celorlalți pentru că tot ceea ce vine din interior doare, este de necontrolat, apăsător sau de maximă urgență. Acolo unde individul se va lăsa pe sine și își va ajuta aproapele fără a-i îndatora și pe ceilalți ca, pe viitor, să le întoarcă gestul, avem de-a face cu oameni deosebiți, cu ființe remarcabile pentru care săptămâna risipei și a recalibrării dorințelor la nevoile prezentului reprezintă ipostaza socială în care se relansează, chiar dacă nu au cerut și, prin preocupările lor, nu a urmărit acest lucru. Pentru acești oameni destinul vine cu surprize plăcute și abia spre finalul săptămânii vor realiza că intră într-un trend ascendent în care interacțiunile sociale sunt surse de bucurie sau mulțumire. Pentru acești oameni destinul, acea cale pe care intră acum, va avea o posibilă finalitate în februarie 2015.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de privi cu maturitate, cu căldură sufletească sau puterea pozitivă maximă de care suntem în stare greșelile care ne-a dus spre risipă sau dorințele care ne-au depărtat de oameni.

Teamă de singurătate. Nevoie de asociere. Inteligența practică ne îndeamnă spre dialog. Intransigență pe baza criteriilor etnice sau a crezului. Se face apel la libertate și putere. Viața pare un tunel fără sfârșit. Deciziile de acum nu pot corecta greșelile trecutului. Plăcerea este confundată cu bucuria.

Astăzi ne întâlnim, chiar din dimineața acestei zile, cu risipa. Nevoile de asociere, acelea care vin din relația pe care Luna o are acum cu planetele din Scorpion și, implicit, prin careurile pe care le trimite planetelor situate spre ultimul segment al zodiei Leu, scoate în evidență nevoia de asociere. De această dată această nevoie trebuie să ne protejeze, adică trebuie să se întâmple așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, acum câteva săptămâni, când din dorința de a corecta evenimente ale trecutului au tulburat anumite relații și ne-au impus punctul de vedere cu mari riscuri. Astăzi ne întâlnim cu aceste riscuri și nu le putem ignora, nu putem merge mai departe fără ca această răsplată să fie primită deja cu aceeași măsură cu care a fost oferită.
Trecerea Lunii pe ultimul segment al zodiei Scorpion vine cu acest mesaj al recompensei care, de fapt, ne umilește sau ne pune la punct. Cei care sunt mai orgolioși din fire, care acceptă atât de ușor provocările venite din partea destinului său care sunt în general rigizi nu vor accepta că au greșit și vor merge mai departe cu același preocupări. De această dată se revoltă copilul, părintele, asociatul sau partenerul de dialog care nu mai poate înghiți comportamentul sau minciunile care sunt oferite. Vom vedea însă că în această incompatibilitate între ceea ce avem de oferit și răspunsul pe care-l așteptăm de la cei din jur ne îndeamnă către exprimare, către dialog, ca și cum această dorință de interacțiune urmărește să ne adâncească și mai mult în problemele sau compromisurile ce nu au fost rezolvate anterior. Din această cauză viața, astăzi, ni se va părea ca un tunel fără sfârșit din care ne vin tot felul de episoade pe care nici nu apucăm să le înțelegem suficient că imediat ne trezim în fața altora. Asta se întâmplă pentru că Luna din Scorpion, prea atentă la ceea ce știe despre lume sau la slăbiciunile pe care le poate folosi pentru a-și atinge scopul, primește acum o lovitură dură din partea opoziției Soare-Neptun ce este în continuare activă pe bolta cerească. Ambițiile de acum sunt greu de înțeles sau de acceptat de comunitate pentru că ele, adesea, sunt confundate cu interesul meschin al unei persoane care are nevoie să îi convingă pe cei din jur că nu funcționează bine pentru ca, prin înțelegerea și acceptarea lor, aceasta să nu fie obligată să-și corecteze ceea ce ea însăși își consideră defect.
Este nevoie de multă tărie de caracter pentru a merge mai departe chiar dacă anturajul va opune rezistență. Indiferent de categoria în care se află, 1 septembrie ne pune în fața unei nevoi stranii. Pe de o parte, înțelegem că demersurile pe care le facem acum s-ar putea să fie văzute de viață în ansamblu ca o aroganță, ca atunci când cerem mai mult fără să facem nimic pentru asta, iar de partea cealaltă suntem conștienți că dacă, printr-o minune, am primi tot ceea ce solicităm astăzi dorințele se vor recalibra și vom avea mai multă putere, mai multe resurse pe care le vom folosi cu scopul de a ne corecta decizii greșite ale săptămânilor anterioare.
Există însă și o componentă interesantă care vine din această trecere a Lunii pe ultimul segment al zodiei Scorpion și care face trimitere la o confuzie pe care în general oamenii superficiali o fac. Este vorba de confuzia pe care unii o fac între plăcere și bucurie. Dacă se simt bine, dacă nu li se opune rezistență, dacă li se măgulește orgoliul, dacă sunt răsfățați prin abundență materială ori satisfacerea simțurilor au impresia că ceea ce trăiesc este bucurie. Bucuria se construiește prin contact cu dorința de progres, cu dorința de împărtășire ori de invitație la a participa împreună cu cei din preajmă la această stare de expansiune. Acolo unde acest lucru nu se întâmplă, avem de-a face doar cu plăcere și nu cu bucurie.
Dacă avem de-a face cu plăcere atunci deposedarea individului de ceea ce o întreține îl va duce pe acesta către depresie. În cazul bucuriei, simpla rememorare a acesteia, în absența totală a ceea ce a produs-o, duce la recrearea ei.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne zdruncină conștiința lucrului bine făcut sau conștiința necesității unui lucru chiar dacă, până acum, am fost siguri de importanța sa. Aproape toată ziua Luna se va afla pe ultimul sector al zodiei Scorpion încercând să ne tulbure conștiința cu lucruri care nu mai sunt de actualitate. Nu mai avem nevoie de ambiții deșarte, de lucruri care să strălucească, de relații care să ne facă să plângem sau să considerăm că avem nevoie de oameni puternici care să ne îndrume spre libertatea de a simții și de a alege. Dacă ținem în continuare să aducem din trecut relații care ne-au dovedit până acum că sunt păguboase, maniera în care ne vom confrunta cu magnetismul astral al zilei de 1 septembrie va fi unul încărcat de risipă. Dacă suntem rigizi, prea mult atașați de eșecurile trecutului este clar că alegem să risipim ceea ce avem acum, pentru că prezentul nu cere să explorăm plăcerea de a trăi, ci bucuria de a trăi. Privind ecuația astrală a zilei de 1 septembrie prin acest contrast construit între plăcere și bucurie, descoperim că sfera ideilor este un instrument folosit pentru explorarea unei bunăstări la care până acum nu ne-am gândit.
Așadar, a sosit momentul să nu mai risipim lumina spiritului, să nu mai compromitem simplitatea unui trai minunat doar de dragul de a fi la modă, ocupați tot timpul cu știrile, cu ceea ce se întâmplă pe stradă, cu interogarea contului din bancă sau alte preocupări spre care suntem îndemnați de această degradantă societate de consum. Spre seară, când Luna va trece în Săgetător oamenii vor fi mai puțin toleranți chiar și cu ei înșiși căutând acest contrast pentru a-și liniști agitația de peste zi. Apare astfel un fenomen interesant prin care, indiferent care a fost preocupările de peste zi, fie că au fost încurajate spre materialism sau spre spiritualitate, seara zilei de 1 septembrie va inventa un contrast pentru a oferi minții senzația că deține controlul și că se află înfiptă în realitate.
De altfel, nici nu vor mai conta evenimentele de peste zi, cele care țin de dorința de competiție, spirit critic, promovare a unei idei care anunță asocieri favorabile, decizii care să corecteze trecutul sau alte evenimente de această factură, pentru că seara acestei zile va distruge toată această siguranță prin contrast.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne deschide inima către lucrurile simple. Oricât de periculos va fi contrastul serii de 1 septembrie, dacă am căutat de-a lungul zilei ca evenimentele să fie privite prin simplitate sau chiar selectate pe baza acestui criteriu, contrastul acesta ne aduce în fața unei simplități și mai mari, poate chiar una genială pentru că, nu degeaba acum Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, zodie în care a intrat acum Luna, primește un trigon din partea lui Uranus. Trecutul nostru conține acest privilegiu de a fi atinși de evenimente geniale.

Sunt evitate confruntările directe. Viața socială complică problemele din intimitate. Anturajul nu se preocupă de nevoile individului. Individul este preocupat prea mult de ce se întâmplă cu celălalt. Asocieri complicate. Nevoie de a transfera răspunderea.

Oboseala pe care o resimțim în fața lucrurilor pe care nu le putem controla așa cum trebuie ne va lăsa impresia că viața socială se complică dintr-o dată. 2 septembrie este ziua când Mercur trece din Fecioară în Balanță, punând la grea încercare atitudinea față de partenerul de dialog sau relațiile care se construiesc cu membrii familiei ori cu prietenii apropiați. Deși Balanța, prin denumirea ei, ar sugera echilibru, când vine vorba de planeta Mercur sfera ideilor va oscila atât de mult, va aduce atât de multă nehotărâre sau, în extrema negativă, atât de multă prefăcătorie, încât va fi suficient doar un simplu moment de atenție pentru ca întregul edificiu al minciunii să fie desconsiderat. Este, de altfel, o ipostază destul de neplăcută pentru anturaj, mai ales că Mercur, abia intrat în zodia Balanță, se vede singur în tot zodiacul, fără prieteni sau dușmani, adică planetă neaspectată. Asta va intensifica dialogul interior și îl va motiva pe individul care nu primește răspuns imediat la solicitarea formulată în dimineața acestei zile ca, pe viitor, lucrurile să fie schimbate, iar răspunderea sa să-i fie transferată altcuiva.
Dacă în ceea ce privește viața personală putem spune că intrarea lui Mercur în Balanță aduce și tendința de a evita un conflict direct, de a neglija interesul individului, atunci când acesta este formulat prea dur sau categoric, pe zona publică lucrurile se complică mult mai mult pentru că, până acum, accentele pe putere au pornit din interior pe motiv că predispozițiile astrale ale ultimei perioade au vizat mai mult transformarea individului decât protejarea intereselor de grup. Pentru că preocuparea individului pentru propria perfecționare a fost vizibilă până în dimineața acestei zile, când Mercur a trecut în Balanță, adevăratul motiv pentru care aceste centre de putere au fost zdruncinate nu a fost cunoscut în totalitate. Acum interesul de grup nu mai este susținut pentru că în structura internă a individului, prin Mercur neaspectat din Balanță, devine o problemă vieții sale, fiind vizibilă mai curând prin tulburări de conștiință, zdruncin al încrederii în sine, ceea ce va face în așa fel încât unii, marcați de propriile probleme, să considere că nu mai este loc și de nevoile grupului de apartenență.
Dacă individul se va menține în aceeași schemă a autodepășirii, făcând în așa fel încât compatibilitatea cu problemele celorlalți să se realizeze pe o linie a bunului simț și a schimbului reciproc, a simbiozei care vine acum de la sine. Cei care studiază fenomenul social vor crede că această schimbare de registru va face ca problemele sociale să se rezolve de la sine, ca o consecință a faptului că indivizii care formează aceste structuri își rezolvă o parte din neajunsurile personale ceea ce va degaja de răspundere grupurile în care s-au integrat. Aici centrele de putere vor trece printr-un adevărat impas pentru că se vor vedea în postura în care să aibă resurse, dar indivizii care ar trebui să le folosească nu manifesta față de acestea niciun interes. Din această cauză 2 septembrie ar putea fi o zi în care se evită confruntările directe și se pierde un rezultat benefic obținut din această competiție. Ca urmare a ceea ce se constată într-un for decizional sau, poate, chiar în conștiința fiecăruia, dacă ne referim la individ, se va adopta o decizie care să fie în consonanță cu schimbarea momentului. Asta va fi rău pentru viața privată pentru că această decizie are integrată o sancțiune sau sarcini noi. Numai ce în ziua anterioară individul a dorit să transfere răspunderea pe umerii celuilalt, că, efectul de bumerang, arată că se poate face același lucru și la adresa lui.
Prin urmare, 2 septembrie ne aduce în fața unei schimbări de comportament pe care trebuie să o gestionăm cu mare atenție. Este adevărat tentația de a muncii mai puțin sau de a privi lucrurile cu mai multă deschidere, de a explora această ușurință în a lucra cu energia sau în a lucra cu noțiunile, cu înțelesurile ne poate duce și în punctul în care să credem că, făcând asta, este tot ceea ce trebuie să facem și nu este cazul să ne mai implicăm și în alte tipuri de activități. Mercur în Fecioară ne-a adus un anume simț al responsabilității, al programului, al timpului, al respectului față de oameni sau al respectului față de rezultatele muncii lor, iar acum se trece pe un nivel superior, însă s-ar putea ca urcarea pe treapta următoare să o facem fără bagaje, fără cunoștințe doar cu ce avem pe noi sau uitat prin buzunare. Acesta ar putea să fie un mare neajuns pentru grupurile care au pentru indivizii care le formează sarcini stricte.
Cele mai afectate sunt centrele de putere care se află în această perioadă într-un intens proces de reconfigurare. Faptul că individul are nevoie de concediu, de relaxare, de un alt program de lucru sau să îi fie recunoscute ideile înainte de a primi feedbackul din mediul social, înseamnă, pentru grup, a risipi resursele care au fost puse la dispoziția acestor persoane cu scopul de a obține un avantaj pentru grup sau instituție. Schimbarea aceasta de registru poate însemna ruperea de-un anturaj sau chiar tensiune la locul de muncă. Cine va dori să transfere responsabilitatea pe umerii celuilalt trebuie să fie conștient de faptul că întotdeauna se aplică principiul: „Pentru orice pește există un pește mai mare „. Solicitările suplimentare pe care indivizii le lansează acum grupurilor de apartenența sau societății ori pur și simplu pretențiile pe care le avem acum gratuit față de un for superior ne poate duce la consum suplimentar pentru că anturajul nu se interesează deloc de nevoile individului, deci răspunsul pe care îl așteptăm nu va veni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi prudenți în a lansa pretenții față de cel din jur. Cine se va preocupa acum de menținerea achizițiilor din ultima perioadă, cele legate de respectul față de munca, față de timp, față de program ori față de un ritm de cunoaștere ori autocunoaștere nu va fi considerat veriga slabă în mediul de apartenență. Nevoia sa de relaxare de destindere ori pur și simplu ieșirile sale din ritm vor fi percepute ca fiind elemente absolut normale pe care le resimte un om care muncește. 2 septembrie este ziua lui: „Cu ce măsură dai, cu aceea primești „.

Dificultăți în exprimare. Revoltă împotriva unui factor puternic. Sunt complicate relațiile prin absența unor resurse. Destăinuire. Divulgarea unui secret. Accident ca urmare a unei intenții egoiste. Frământările sociale ne aduc aminte de începutul anului. Se va vorbi despre crearea unui nou imperiu. Se cere recunoașterea puterii de influență.

Trecerea Lunii pe ultimul segment al zodiei Săgetător ne aduce dificultăți în exprimare sau tendința de a considera că a sosit momentul să ne facem singuri dreptate. Acest lucru se explică din punct de vedere astral prin faptul că Luna va deveni acum prietenă cu Uranus, cu Luna neagră, cu Venus, dar și cu Capul Dragonului, fără a reuși să medieze tendința Nodurilor. Este adevărat că toată această construcție poate să semene cu dorința de a face o impresie bună sau de a declara război unui personaj puternic și, în consecință, această intenție egoistă să ascundă în spatele său curaj sau chiar eroism. Prin asta, se recunoaște puterea de influență, bagajul de cunoștințe al adversarului sau sfera sa de înțelegere extinsă.
Mulți se gândesc la faptul că, dacă Luna trece acum ultimul segment al zodiei Săgetător și ne îndeamnă să ne așezăm lucrurile după prioritățile impuse de ultimele noutăți, destăinuirile nu vor fi periculoase. Prietenia pe care Luna o face acum cu Lilith ne incită la aventura însă scoate în evidență probleme publice, frământări sociale ce ne vor lăsa un gust amar pentru că ne duc mult prea departe în trecut sau poate doar până la începutul anului 2014, ceea ce nu ne va fi deloc pe plac.
Este adevărat că relația care se construiește acum între Soare și Pluton înseamnă acceptarea frământărilor sociale așa cum sunt ele construite acum, dar și exploatarea unei direcții pe care până acum am privit-o cu reținere sau chiar cu teamă. Oamenii vor dori să-și construiască un imperiu, să-și demonstreze forța și să fie apreciați pentru asta. Recunoașterea forței este o piatră de încercare pentru grupurile care trec prin frământări riscante. Acele structuri care, oricât de multe frământări ar traversa, nu se dizolvă, nu au de ce să-și facă griji atunci când Soarele și Pluton doresc să fie prieteni. Pentru aceste organisme sociale unghiul dintre cele două astre duce la consolidare și succes.
Ridicarea interdicției unui individ, dezvoltarea unui program de luptă împotriva unui adversar care până acum a avut multă putere ar putea să ne lase impresia că viața ne provoacă să ne amintim de victorii mai vechi pentru a le reproduce. Aici intervine problema care ne-a fost impusă de conjuncturile astrale ale săptămânilor anterioare și pe care am încercat să o rezolvăm fără a ne complica statutul sau patrimoniu. Divulgarea unui secret, pentru că despre asta este vorba, ar putea să ducă, în cazul celor nepregătiți, la accidente sau respingeri din partea grupului de apartenență.
Trigonul pe care Soarele și Pluton îl împlinesc de pe zodii de pământ nu va aduce putere de discriminare și nici împlinirea unor așteptări după cum solicită Soarele, ceea ce va da o mare putere planetei Pluton care în continuare va media opoziția Soarelui cu Neptun. Practic problemele pe care le avem acum au o singură țintă, un singur scop, acela de a ne aduce simțul realității la cotele optime, adică de a ne aduce cu picioarele pe pământ. Este de la sine înțeles că acolo unde nu este respectat acest îndemn astral, adică acolo unde oamenii se vor ocupa de alte lucruri decât cele care îi duc spre înțelegere sporită, liniște, acceptarea propriei condiții sau a unei metode care să le permită regenerarea, avem de-a face cu o accentuare a consumului resurselor, ceea ce va duce la accentuarea risipei. De altfel, risipa reprezintă un element periculos al acestei săptămâni, prin care va dori să motiveze nevoia de a spori puterea de influență.
Prin urmare, 3 septembrie aduce o nouă direcție crizei generale aplicată acestei săptămâni care ne vorbește despre adâncirea în risipă sau despre recalibrarea unor dorințe cu scopul de a le face mult mai ușor de folosit în prezent. Momentul de față nu este însă unul ușor de parcurs, pentru că ne duce cu gândul către începutul anului 2014, către frământările pe care le-am parcurs atunci și, mai ales, către tendința anumitor persoane din anturaj de a profita de rezervele celui care lasă impresia că are mai mult. Atunci s-a pierdut timp important sau au fost abordate anumite activități riscante care au provocat accidente sau care l-au dus pe individ foarte aproape de acestea. Acum se reeditează acele ipostaze, sunt rediscutate din nou condițiile de colaborare de atunci sau individul în sine dorește să se implice în mai multe proiecte pentru a se extinde.
Aici avem de-a face cu trăsăturile negative ale trigonului dintre Soare și Pluton, acelea care cer recunoașterea unei puteri de influență, acceptarea expansiunii sau împlinirea unor deziderate care până acum au fost reținute în profunzimea ființei. Dacă se pierde din vedere că puterea care ne vine acum din partea planetei Pluton are rolul de rectificare și nu de expansiune, atunci se ajunge ușor la discreditare sau chiar la accident.
În rest, ziua ne îndeamnă să ne implicăm în activități lipsite de consistență care ne lasă impresia că suntem activi și prin această activitate putem obține rezultate diverse, că avem cunoștințe, relații și că starea de oboseală pe care o vom resimți către seară este indiciul că suntem ființe active care lucrează, muncesc, depun efort și, în mod sigur, de pe urma acestor activități, vor exista și beneficii. În realitate, totul este o mare păcăleală pentru că ținta acestei zile nu are nimic de-a face cu extinderea, cu expansiunea sau cu dominarea. Totul se va centra în jurul autocunoașterii, autoinvestigării, că, atunci când este necesar, să ne facem un plan pentru a acționa pe viitor sau să facem o listă care să conțină două coloane: în prima calitățile și în cealaltă defectele. În practica psihologiei moderne se obișnuiește să se procedeze în felul acesta pentru a se conștientiza starea de față, adică realitatea prezenta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a asculta îndemnurile subtile, de a nu respinge vocea interioară sau de a nu ne implica în acțiuni sociale marcate de nemulțumire, revoltă sau de a uza de dreptul la replică. După cum ne spune deviza generală a acestei săptămâni prezentul are nevoie de recalibrare pentru că, altfel, lăsându-se nu voia dorințelor marcate de o anume tentă antisocială, individul ar putea să ajungă acolo unde nu și-a dorit niciodată: la sărăcie.

Frământări inutile. Nevoie de a demonstra. Argumentul este sărac în informații. Atitudinea înlocuiește conținutul. Visăm la o viață mai bună. Revoltă împotriva unui grup care nu susține ambițiile unui individ. Sinceritatea nu folosește la nimic. Ambiții prea mari. Nesinceritatea coordonează totul.

Trecerea Lunii în Capricorn în noaptea de miercuri spre joi ne aduce frământări inutile. Cei care se axează pe recomandarea acestei săptămâni nu vor trece prin astfel de tulburări și nici nu se vor complica prea mult în încercarea de a demonstra că sunt deținătorii unor resurse importante pentru comunitate. Vor fi reținuți, poate chiar zgârciți puțin, căutând să își consolideze poziția în grupul de apartenență prin investigații sau studii, nu prin dăruire. Motivul principal pentru care se face acest lucru vine dintr-o necesitate stranie. Deși indivizii nu doresc să dăruiască, nu au nimic de împărtășit grupului de apartenență, vor ca acest lucru să nu fie la fel și din partea celorlalți. Ei visează la o viață mai bună pe care sunt conștienți că nu și-o pot construi singuri. La asta se referă trigonul dintre Soare și Lună, la acest gen de sinceritate se așteaptă fiecare individ atunci când are de făcut ceva în raport cu societatea, se implică în activități sociale pe care știe că nu le poate finaliza singur.
Acest aspect, care este legat de visul de a construi o viață mai bună, poate conține și o dorință stranie. Se va urmări sancțiunea grupului de apartenență prin neparticipare la activități care par de maximă urgență. Revolta împotriva unui grup care nu susține condițiile individului ar putea constitui elementul definitoriu al zilei de 4 septembrie. Atunci când ne confruntăm cu dorințe de genul acesta, sinceritatea nu folosește la nimic pentru că ea îl izolează pe individ și mai mult de grupul care, după cum am văzut, nu-i acceptă pe zgârciți.
Vorbim aici de calitatea vieții și de nevoia de a construi un lucru foarte important prin așezarea pe alte baze. Trebuie să fim conștienți de faptul că această așezare pe alte baze nu se face de la sine, nici măcar ca efect al implicării în activități sociale cu caracter îndoielnic. Se face prin acțiune declarată în mod implicit și care vizează în special recalibrarea dorințelor pentru a face față nevoilor prezente.
Pentru că vorbim aici despre nevoia de a descoperi simplitatea în aspectul său fascinant, nu putem să nu amintim că zodia Capricorn îndreaptă atenția individului către interior și dacă în profunzimile sufletului el descoperă simplitate atunci visarea nu i se va mai părea o corvoadă, imaginația nu va fi o expresie a gândirii dezordonate, ci un instrument de lucru. De aceea dezvoltarea unei ambiții foarte mari fără a gusta din această simplitate ar putea să-l îndrume pe individ pe un drum nedorit. Ajuns pe această cale întunecată, Luna neagră din Leu și, implicit, planeta Venus, marcată de această conjuncție de care tocmai s-a desprins, care urmează, în seara zilei următoare, să treacă în zodia Fecioară, îi accentuează această dramă afectivă pe care o resimte atunci când nu recunoaște adevărul sau când se depărtează de simplitate.
Prin urmare, 4 septembrie are menirea de a ne accentua anumite frământări pe care dacă nu le vom pierde de sub control nu ne-am trezi pe o cale întunecată. Ziua este plină de sentimente stranii, de senzații neobișnuite care ar putea să ne ducă foarte ușor către revoltă. Dacă suntem într-o perioadă de conflict și grupul de apartenență nu susține un proiect personal sau este de acord cu ceea ce individul alege să facă acum atunci toată această ecuație astrală va deveni o greutate pentru că va accentua conflictul pe baza divergentelor de opinie și va încuraja discrepanțele care există între nevoile participanților la acest tip de dialog. Asta înseamnă că și deoparte, și de cealaltă se dezvoltă mari ambiții și va pierde mai mult acela care se va dovedi mai nesincer sau mai perfid.
Dacă lucrurile nu se desfășoară în această manieră complicată atunci revolta individului împotriva grupului, pe baza acestor ambiții care nu sunt împărtășite de comunitate, practic, nu va mai exista ori se va desfășura sub forma unei competiții constructive. Luna acum ajunsă în conjuncția cu Pluton și în careu cu Mercur ne-a răvășit ideile cu scopul de a ne îndrepta către lucruri esențiale. Dacă aceste lucruri esențiale nu găsesc în interiorul fiecăruia un sistem de valori atunci totul se poate bulversa și dorința nu va putea fi calibrată conform cerințelor prezente, ci totul va fi amplificat pentru că se va aștepta feedback-ul pe care partenerul de dialog nu este capabil să-l ofere. Fiind vorba despre un careu între Lună și Mercur vorbim despre probleme de comunicare sau despre deviație de la un subiect, de la un proiect, de la un traseu sau de la un tip de comunicare despre care am crezut că poate face mai multe. Cunoașterea de sine poate deveni atributul celui care nu se pierde în detalii și nu dorește ca, pe baza unui moft de moment, să se certe cu toată lumea ori să-și atribuie rolul de justițiar.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta, nu doar simplitatea, pentru că aceasta, în absența altor calități, ar putea să ducă spre sărăcire sau spre eliminarea unor valori ce ar putea fi utile pe viitor, ci acceptarea simplității privind sentimentul de dragoste și respect. Lumina are această calitate a simplității și a iubirii prin care toate ne sunt accesibile, toate devin vizibile și chiar și noi înșine, beneficiem în același timp și de atingerea sa caldă, și de mângâierea sa catifelată. Așadar, să alegem astăzi să fim Lumină.

Modificări de conduită. Sunt căutate plăcerile în defavoarea profunzimii sufletești. Trădare. Soluțiile de pe zona socială doar par bune, pentru că ele distrug un vis. Sunt promovați indivizi cu intenții obscure. Destinul ne rezervă surprize. Se dorește atragerea atenției anturajului. Risc de a compromite calitatea vieții prin atracție către plăceri nefirești.

5 septembrie este o zi grea. Astăzi vom fi tentați să ne modificăm conduita, să fim reticenți față de elementele noi care nu seamănă cu binele vechi pe care îl căutăm și din această cauză am putea să confundăm improvizația cu produsul original. Astăzi Venus se va afla pe ultimul grad al zodiei Leu, urmând ca, spre seară, să treacă în Fecioară. Nici trecerea sa pe ultimul grad din Leu, dar nici zodia următoare nu reprezintă pentru această planetă un beneficiu. În primul caz, sunt adâncite pretențiile ori criticismul nejustificat bazat pe faptul că nu am primit imediat ceea ce am solicitat, iar în cea de-a doua poziție ne referim la răstălmăcire, izolare față de anturaj sau teamă de a nu fi iubit, situație care ar putea, prin menținerea lor, să îi creeze individului senzația că este trădat în permanență și deci nu are de ce să investească încredere în actualele relații.
Această combinație de două trăsături negative, de această dată nu ne duce în ipostaza în care să se creeze o negație a negației. Se va intensifica sentimentul că suntem trădați, că soluțiile pe care le avem nu sunt acceptate de comunitate și atunci vom crede cu tărie că în această lumea sunt promovați doar cei care pot fi, după ce ajung în vârful ierarhiei, controlați foarte ușor. Acești indivizi cu intenții obscure folosesc astăzi un limbaj colorat, vorbind despre destin, despre misiuni sau o despre cât de util îi este individului să se lase învăluit de toate lucrurile nefirești pentru că numai așa se poate cunoaște.
În această zi Luna se va afla și în careu cu Axa Dragonului, mai ales că Uranus începe din ce în ce mai mult să se apropie de Coada Dragonului pentru a împlinii, abia în februarie 2015, o conjuncție cu acest element astral. Dar încă de pe acum se creează premizele unor experiențe cu adevărat remarcabile. Încă de pe acum se dorește atragerea atenției anturajului pe lucruri care nu sunt corecte, doar că, de această dată, nici metodele folosite nu sunt cele corecte.
Dezvoltarea acestor ambiții foarte mari, pe fondul unei dizarmonii puternice din partea ecuației astrale aferentă prezentului, îi poate duce pe unii spre modificări de conduită. Pentru că Luna se află într-o poziție negativă față de Axa Dragonului aceste modificări de conduită ar putea deveni simple deviații de la cale și să dureze foarte mult. Prin asta destinul ne arată că dacă suntem neatenți, dacă risipim în continuare resursele pe care le avem acum și refuzăm să ne folosim pentru a ne cunoaște mai bine atunci ne vom afla pentru o bună bucată de vreme în fața unor surprize neplăcute. Acum nu vom avea această senzație, pentru că Luna, în special în după-amiaza acestei zile, va fi în sextil cu Marte. Știm că Marte încă mai deține un mesaj secret din partea lui Saturn, de pe vremea când erau în conjuncție, lansând informația că așa cum ne-am descurcat până acum, la fel vom face și pe viitor, că doar nu se termină acum norocul din univers. Aceasta este o mare păcăleală pentru că dominația ecuației astrale din acest moment este deținută de crucea cosmică pe semne cardinale formată din Capul Dragonului, Lună, Uranus și Junon, Zmeul, format din Junon, Saturn, Pluton și Chiron, dar și careurile active pe care Luna neagră le trimite planetelor din Scorpion.
Cu alte cuvinte, vom considera că această senzație stranie de putere ne va spune că norocul încă ne curtează, chiar dacă el nu este acum vizibil, și că asta nu reprezintă decât nevoia disperată a omului de a visa continuu pentru a-și face prezentul mai puțin dureros. Apoi, trecerea planetei Venus în zodia Fecioară ne îndeamnă către plăceri nefirești, către suprimarea sentimentului, iubirii, comuniunii, pentru a muncii, a purifica, a împlini un deziderat sau a folosi toată această forță împotriva unui adversar foarte agresiv. Poate adversarul nu este așa de agresiv, dar asta nu va conta pentru că individul va avea impresia că i se opune rezistență până la limita suportabilității. Această senzație va fi dură, neplăcută, menită să îndrepte atenția către o contracție, către o izolare, către desprinderea de o serie de preocupări sau de anumite persoane din jur pentru a face față unei situații evaluate disproporționat. Ne lipsește acum esențialul pentru a percepe realitatea așa cum este ea și a nu ne risipi în tot felul de detalii păguboase: iubirea sinceră sau iubirea fără frică.
Prin urmare, 5 septembrie aduce o mare apăsare în contextul acestei săptămâni în care modificări de factură internă ne tulbură pe toți. Evenimentele de acum ne îndeamnă să răspundem la provocări, să jucăm asul din mânecă, să jucăm ultima carte, să strigăm peste tot unde credem că suntem auziți că am fost rugați sau că iubirea nu ne este împărtășită. La capitolul evenimente 5 septembrie aduce refuzul unui tratament, pierderea unui obiect sau tendința de a ne îndrept atenția către cunoștințe care să ne fie de folos pe viitor.
Este adevărat vom considera că astăzi sunt promovați indivizii care nu au cunoștințe necesare, care nu sunt suficiente de flexibili sau care atrag atenția celor din jur prin minciună, comportamente false sau tendința de a se integra în trădarea generală pe care anumite forțe sociale o promovează cu atât de multă insistență. Este important să nu ne lăsăm preocupați de aceste detalii, de ființele acestea care au acest gen de comportament pe orice conjunctură astrală, pentru că au venit în această viață cu acest mecanism de transformare a oricărei energii într-o forță de suprimarea sau de distrugere a binelui. Trecerea lui Venus pe ultimul grad din Leu arată că oamenii acum se tem de greutatea acestor structuri integrate și riscă, pe această percepție, să fie de acord cu modificarea propriei vieți în rău, așa după cum ființele fățarnice le cer.
Trecerea planetei Venus în Fecioară are un beneficiu, chiar dacă el va fi mic. Ne va aduce în fața unor certitudini deși acestea ar putea să însemne nouă greutate, o convingere și mai periculoasă sau negativă, o tristețe și mai mare pe care cu mare greutate să o îndepărtăm din suflet până în Luna februarie a anului următor. De această dată achizițiile momentului, convingerile pe care le punem la baza comportamentului s-ar putea să dureze mult și să ne convingă că a sosit momentul să ținem cont că societatea este o forță care domină liberul arbitru al individului și că dacă nu-i faci pe plac nu ai nicio șansă de reușită. Se poate anticipa că următoarele săptămâni vor fi dominate de această restricție afectivă pe baza căreia oamenii vor căuta să simtă mai puțin sau eronat pentru a-și diminua senzația de durere ori de dezamăgire.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu încărca și mai mult sufletul cu dezamăgirile momentului. Deja unghiurile care se împlinesc astăzi ne amintesc de trădări mai vechi, le retrăim pe acesta ca și cum s-au întâmplat recent și nu este cazul să intervenim și cu convingerile eronate ale acestui moment. Restricțiile afective ar trebui să se orienteze către plăceri păguboase sau către anumite comportamente sociale alimentate mental care au dovedit întotdeauna că nu ne sporesc puterile, ci dimpotrivă ne consumă și mai mult din rezerve. Avem puterea acum să fim restrictivi cu răul pentru a elibera binele și a ajuta să crească.

Neputința devine stare dominantă. Soluția se localizează doar la nivelul ideii. Compromis pe cale diplomatică. Forța de distrugere incendiază un bine pe care nu-l poate controla. Supunerea găsește soluție în orice situație. Orgoliul ne crează probleme.

Pentru faptul că anumite lucruri ni se vor părea puțin mai clare, ziua de 6 septembrie va avea o notă dominantă în schema acestei săptămâni, lăsând impresia că putem controla evenimentele cu care ne confruntăm sau că nu ne vom lăsa influențați în sens negativ de tot felul de personaje care vor cu orice preț să fie băgate în seamă ori să fie apreciate la valoarea pe care nu o au. Luna, trecând în zodia Vărsător încă din noaptea de vineri spre sâmbătă, va accentua o formă de neîncredere pentru că toată ziua de 6 septembrie va fi în fereastra opoziției cu Jupiter, creând probleme din cauza orgoliului sau din teama de a nu găsi cea mai bună soluție pentru problemele curente. Pentru că Luna trimite acum un unghi pozitiv către Mercur, planetă care se află în fereastra sextilului cu Jupiter, fără a reuși să medieze opoziția Lună-Jupiter de astăzi, se poate anticipa pentru ziua de 6 septembrie persistența unei forțe de distrugere care ar putea să ajungă mult mai departe decât pare la prima vedere. Este adevărat, prin cuvinte, prin ușurința de a pune sentimente în termeni, vom avea impresia de mobilitate. În realitate, încrederea în sine care vine din trecerea Lunii prin Vărsător poate alimenta acum convingerile ciudate, cele care sunt mult mai aproape de orgolii decât de forța pozitivă care are puterea de a modifica o situație și de a o transforma în avantaj.
Dacă în ceea ce privește viața personală ecuația astrală a zilei de 6 septembrie devine un fel de stare proastă sau de neastâmpăr, pe zona publică forța de distrugere care incendiază binele va avea, în aspectul său cel mai bun, conotația unui compromis vizibil pe cale diplomatică.
Cei care vor încerca cu orice preț să se impună sau să se facă remarcați, fugind de această tendință de a reconfigura structura internă, vor avea soluții minunate doar pentru cei din preajmă însă nu vor ști nimic despre ei, nu vor putea să găsească rezolvări la problemele cu care se confruntă acum, intrând în criză. Impasul momentului se va accentua mai mult cu cât ne vom apropia de seara zilei de 6 septembrie când Luna își va definitiva opoziția cu Jupiter și când teama de singurătate, de sărăcie sau de o formă de agresiune, poate crește în intensitate prin sporirea numărului celor care opun rezistență.
Cei care lucrează cu energia ori care se află într-un proces de cercetare spirituală vor înțelege că puterea acum are nevoie să șlefuiască sentimentul, gândul acela care, prin dezinteres, devine expresia brută a unui temperament nerafinat. Pentru acești oameni trigonul Lună – Mercur va însemna invitația la gânduri bune, cuvinte frumoase, calde, iar opoziția Lună-Jupiter înseamnă invitația la fapte bune pentru a oferit celor din jur un model corect.
În rest, ziua devine expresia unor fapte de rutină care, cu cât vor fi abordate mai mult, cu atât vor enerva mai tare, lăsând impresia de compromis. Această schemă astrală îi va face pe unii să-și amâne deplasări de teama ca nu cumva să li se întâmple ceva rău sau pentru că în noapte de vineri spre sâmbătă au avut parte de vise premonitorii. Alții consultă vraci, vindecători, clarvăzători, astrologi sau ghicitori de toate neamurile care îi avertizează că se află în fața unor forțe distrugătoare pe care nu le pot controla. Nu se știe din această analiză cu caracter general dacă anticiparea acelor forțe negative este reală sau nu, dacă individul este vulnerabil în fața unor forțe periculoase. Știm însă că acolo unde gândul sau fapta nu vor susține bună educație, regulile morale sau respectul pentru om și rezultatele muncii sale tot ceea ce este rău se poate împlini.
Prin urmare, 6 septembrie este o veritabilă lecție de viață. Nu ne va impresiona însă prin diversitatea evenimentelor sau prin mobilitatea lor, ci prin punctele sensibile pe care le atinge din minte sau din suflet cu scopul de a controla o parte a vieții pe care până acum am ignorat-o. La contactul cu problema înțelegem cât de distructivă poate fi ea și, implicit, vedem ceea ce deținem, cât de bogați suntem și ce bine ne-ar fi dacă ne-am utiliza și în această latură a ființei pe care am ignorat-o. Toată această construcție astrală este de fapt un îndemn practic spre un compromis. Nu este important ca acest compromis va fi doar prin cuvânt, prin atitudine sau chiar prin faptă. Ideea principală este aceea că dacă sentimentul nu este controlat, dacă gândul este lăsat în continuare să se risipească, fie prin critici nejustificate, prin conflicte sterile, fie prin automotivare spre acțiuni dinamice, atunci avem de-a face cu o persoană care are probleme mari cu propriul orgoliu și care, prin preocupările de până acum, a dezvoltat forțe orientate împotriva sa. Dacă până acum nu am avut probleme atât de mari se explică prin faptul că un noroc de natură karmică sau prin susținerea primită din preajma am fost protejați. Acum, când trecem prin săptămâna risipei și a dorințelor de recalibrare la nevoile prezentului, fiecare este invitat să facă ceva pentru el însuși. Cel care este obișnuit să primească mai mult decât să ofere, va arăta acum ce anume din ființa sa motivează o asemenea atitudine.
În rest, ziua se va remarca la capitolul procese mentale, decizii, activități săvârșite prin intermediul cuvântului, prin dialog sau prin creionarea etapelor următoare ale unui demers pe care nu-l vom finaliza niciodată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ridica nivelul ideilor și cel al sentimentelor. Orice efort săvârșit în direcția aceasta va preschimba miraculos tenta negativă a unui eveniment într-o situație cu un mare potențial de reușită. Oricât de greu sau oricât de justificate sunt atitudinile negative, criticile, starea de nervi sau acuzațiile, dacă le vom evita vom avea mai mult de câștigat.

Cadourile sunt binevenite. Criză de identitate. Vindecarea vine prin dragoste de oameni. Se stabilește un preț corect pentru un produs pus la dispoziția grupului. Viața ne surprinde. Combinații explozive. Neîncredere în partenerul de dialog. Intervenție asupra modului de a gândi. Schimbarea înseamnă eliberare.

Nota inedită a acestei zile va veni din faptul că Luna se va afla acum pe final de zodie Vărsător însă celelalte unghiuri care se împlinesc, în speță trigonul dintre Chiron și Junon sau careul dintre Uranus și Junon au fost active de-a lungul întregii săptămâni și astăzi se va constata doar o particularizare la contextul pe care Luna încearcă să-l descrie prin unghiurile pe care le împlinește. Unul din cele mai importante evenimente ale finalului de săptămână este faptul că în mijlocul zilei Luna va media tendința Nodurilor încercând să facă pace cu dușmanul. Astăzi Luna se va afla în sextil cu Uranus, dar și cu Coada Dragonului și, prin această mediere, se echilibrează axa relațiilor sau a afectivității, nu la modul general, ci prin expresia iubire dăruită versus iubire primită.
Prin faptul că Luna din Vărsător se va afla în relații negative cu planetele din Scorpion arată că ideile novatoare de acum, că tendința de a idealiza sau de a extrage din aceste sentimente păguboase un sens pozitiv, va fi contracarată de necesitățile momentului, de lipsurile care au strigat asupra noastră de-a lungul întregii săptămâni. Este adevărat, prin evenimentele din acest final de săptămână viața ne va surprinde însă cei care au respectat îndemnurile care au fost lansate de-a lungul acestei săptămâni prin ecuațiile astrale aferente fiecărei zile se pot proteja din fața acestor combinații explozive. Pentru ei Uranus în careu cu Junon nu va aduce crize relaționale și nici momentul de suprasaturație care face anumite relații să explodeze. Nimic din ceea ce se întâmplă astăzi nu îi vor face pe acești oameni prudenți în a nu se despărți, ci către a înțelege și mai mult care sunt nevoile celorlalți pentru ca pe viitor să fie evitate situațiile penibile în care să se ajungă la explicații suplimentare ori demonstrații.
Pentru că ne referim aici la influențe pozitive accesate doar după îndeplinirea anumitor condiții, putem vorbi și de înțelepciune, iar înțelepciunea care ne vine prin tranzitul Lunii prin Vărsător are conotații cu totul speciale pentru că îi ajută pe oameni să câștige timpul acela pe care și l-au pierdut în drame afective sau comportamente deviante.
Astfel, finalul săptămânii pentru cei mai mulți nu va fi ziua judecății, ci ziua autojudecății, momentul în care fiecare va înțelege în ce constă neîncrederea pe care o are în partenerul de dialog. Aici poate interveni și o modificare a modului de a gândi sau adoptarea unor fapte din necesitatea de a produce o schimbare. Schimbarea care vine prin careul Uranus-Junon arată noile reguli de conviețuire, noi obiective sau o toleranță la care nu se ajunge decât printr-o anumită constrângere. Cu alte cuvinte pentru a aprecia rezultatele muncii partenerului de viață este nevoie să pierzi toți banii la jocuri de noroc, pentru a înțelege cât de important este sfatul cuiva ești constrâns de viață să treci printr-o situație când, sub imperiul unor forțe obiective, nu-l poți obține. Deși, în aparență, banale, aceste situații au darul de a corecta modul de a gândi și de a ne pune pe drumul cel bun. Calea cea bună înseamnă, prin trigonul Chiron-Junon, un mod corect de a gândi și de a simți în așa fel încât să fie evitate cadourile păguboase, bolnăvicioase, acelea care produc fixații negative, ci de a construi o identitate pozitivă prin atracție către lumină.
Am văzut de-a lungul acestei săptămâni că atracția către lumina înseamnă și înțelegerea unui comportament pe care l-am preferat și care este cauza risipei din ultima perioadă. Dacă ajungem să înțelegem că acum nu ne este permis să risipim, vom accepta cu mai multă dăruire că anumite dorințe trebuie puse deoparte ori recalibrate.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce gândul cel de pe urma sau, în extrema cealaltă, posibilitatea de a face la adresa celor slabi abuzuri foarte mari. Nu este cazul ca acum, la final de săptămână, să cădem pradă acestor impulsuri periculoase pentru că intervenția principală a momentului nu cere orientarea împotriva celor slabi care ne enervează prin ritmul lent, ignorant sau prin promiscuitatea lor, fie că acestea sunt reale sau așa vrem să le vedem, ci ne invită să facem o corecția asupra analizatorului care ne oferă toate aceste informații. Aici, în acest sector, viața ne va surprinde și tot în această zonă vom constata exploziile cele mai mari.
Cei care refuză această șlefuire a propriului caracter vor beneficia, ca și ceilalți, de o libertate de expresie aparte, însă caracterul negativ se va răzbuna și începând cu săptămâna viitoare, gradat până în februarie 2015, vor primi ecouri negative din partea colaboratorilor, din partea celor din preajmă, fără ca aceștia să fie conștienți că, de fapt, le ating puncte sensibile.
În rest, ziua apare ca un fel de împlinire a planurilor sau proiectelor pe care le-am gândit de-a lungul întregii săptămâni. Este posibil ca o mare parte din acțiunile de acum să reprezinte finalitatea gândurilor ori a intențiilor care au venit spre noi în celelalte șase zile ale acestei săptămâni. În esență, chiar și aceste elemente care nu au început acum sau nu au nici sfârșit în această săptămână ne invită să nu risipim, să fim prudenți și să ne recalibrăm dorințele la nevoile de acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne dedica cea mai mare parte a timpului pentru a trăi în interior. Cel care se va conforma acestei recomandări astrale va descoperi în adâncul sufletului comori pe care nu le-a folosit pentru că nu știa de existența lor, deschideri speciale, sentimente profunde sau defecte pe care și le poate corecta gândind sau alegând să hrănească un anumit sentiment. Nu este indicat să ne desfășurăm ziua prin impunere sau orgolii. Rafinamentul ne va înnobila și ne va pregăti pentru ceea ce va veni spre noi începând cu săptămâna viitoare, în mod gradat, până în februarie 2015.

4 thoughts on “1 – 7 septembrie 2014

 1. maria spune:

  gheorghita,dumnezeu sa te binecuvanteze multi,multi ani de aici inaite ,multumesc,anul acesta pt mine a fost un an binecuvantat ,am primit ceea ce am semanat,culeg roadele ,si am baiatul ing .IT,multumesc inca odata imi esti de mare ajutor saptamana de saptamana,iti doresc multa iubire

  1. Maria,
   Îți mulțumesc!

 2. maria spune:

  din suflet pentru suflet cu multumiri infinite si cu mare drag

 3. monica spune:

  Sa fim lumina!Oh, cat de adevarat!
  Multumesc din nou!
  Cu toata dragostea si multa recunostinta pentru tot,Monica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.