15 – 21 septembrie 2014

15 – 21 septembrie 2014 este săptămâna ruperii de trecut și a descoperirilor spectaculoase. Mulți vor avea impresia că se află acum în fața unui mare gol. Vor privi evenimentele care vin spre ei cu o mare surprindere ca și cum nu sunt ale lor sau dacă le aparțin atunci merită să fie tratate cu dispreț ori să fie încadrate în categoria celor care pot să-și poarte singure de grijă. În realitate, întâlnirea cu trecutul din această săptămână are o componentă aparte. Acum ne întâlnim doar cu ceea ce trebuie revizuit, revăzut sau doar cu elementele care trebuie abandonate definitiv. Ruperea de trecut înseamnă întâlnirea cu relațiile păguboase sau cu acele atitudini ale celor din jur pe care să nu le putem rezolva altfel decât privindu-le dintr-un alt context, dintr-un alt loc sau în absența lor totală. Unii, care nu sunt obișnuiți să-și rezolve singuri problemele, vor privi acest interval de șapte zile cu sentimentul că se află în fața unor evenimente lipsite de sens, că sunt acuzați de lucruri care nu le aparține ori sunt implicați în evenimente care nu-i privesc. Dacă ar sta strâmb și ar judeca drept, ar înțelege că legăturile neobișnuite ale acestei săptămâni au ceva necurat la mijloc, au o tentă negativă poate chiar periculoasă sau malefică de care trebuie să ne desprindem.
Nu se poate anticipa din această analiză cu caracter general dacă desprinderea presupune și despărțirea de persoane alături de care am parcurs o perioadă importantă a vieții sau altele care țin de oprirea unor relații. De altfel, așa cum vom vedea din fiecare zi analizată aici că nici nu este important evenimentul în sine, cât de important este mecanismul care îl face vizibil. Cu alte cuvinte, nu este important momentul de conflict pe care am putea să-l avem cu un asociat, replicile dure pe care le schimbăm cu această persoană sau faptul că ni se reproșează ori suntem sancționați, cât de important este să înțelegem ce căutăm acolo unde se consuma acest episod. Prezența lui Lilith în majoritatea conjuncturilor importante din această săptămână este cea care ne spune, cu precădere, că nu este importantă maniera în care se consumă această desprindere de anumite ingrediente ale trecutului. Dacă Lilith nu ar fi fost prezentă în toată această ecuație, dacă nu ar dori atât de insistent să ne păteze ambiția, orgoliul sau creativitatea, atunci toată această întâlnire cu trecutul ar fi fost plină de aventură, de evenimente spectaculoase sau de întâlniri remarcabile. Așadar, lucrurile doar vor părea cu adevărat remarcabile, pentru că, de fapt, nu sunt sau, poate, ar putea fi, însă doar în situații rare, doar dacă sunt îndeplinite anumite condiții. Condițiile sunt diferite de la o zi la alta și de aceea nu doresc să le integrezi în această prezentare generală a săptămâni.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne pregăti cu toate forțele să trecem printr-o mare încercare a vieții. Nu este indicat ca acum, în acest interval, să luăm în ușor întâlnirea cu cozile pe care le-am lăsat în trecut, cu lucrurile dureroase care sunt spuse ușor, nu este indicat să tratăm cu indiferență un moment neplăcut despre care aflăm sau pe care-l conștientizăm din relația cu cineva din preajmă. Ajungem la descoperirile spectaculoase pozitive doar dacă trecutul nu este adus în prezent, ci este transformat în amintire. Pentru a putea face acest lucru oamenii au nevoie să fie deschiși la suflet, să treacă peste anumite inadvertențe care s-au consumat la un moment dat sub imperiul a ceea ce au trăit cândva și să privească înainte. Furtuna acestei săptămâni nu trebuie să stingă lumânarea sufletului doar pentru ca aceasta nu este pregătită pentru o asemenea confruntare.

Accidentele sunt privite ca lecții de viață. Adevărul doare. Revoltă împotriva unui factor care s-a dovedit slab. Putere de a plăti cu aceeași monedă. Singurătatea sperie. Începem o nouă aventură. Dreptul la replică inspiră teamă.

Debutul săptămânii se face prin participarea Lunii la o configurație numită Vaporul, moment în care oamenii ar putea să descopere că secretele pe care le-au ascuns atât de mult nu mai sunt chiar atât de periculoase pentru statutul lor și nici atât de dăunătoare viitorului. Informațiile pe care aceste secrete le ascund fac referire la anumite lecții de viață sau la accidente sociale care, prin aspectul lor ocult, fac adevărul dureros. Implicarea Lunii în aspecte importante cu planete din zodiile Fecioară, Leu, Pești, Berbec sau Balanță lasă impresia că ne aflăm în fața unor evenimente complexe. Caracterul diversificat al acestor evenimente este dat însă de experiența de viață. Nu multitudinea de aspecte dă realității de-acum acest caracter divers, ci faptul că memoria a acumulat o mare diversitate de informații și acum le accesează pe toate în același timp.
Este posibil ca o parte din ceea ce descoperim acum să nu ne îndemne către întreruperea de trecut, să nu fim motivați să lăsăm în urmă ceea ce nu am înțeles sau ceea ce nu ne este folositor, ci să ne încurajeze să ridicăm tonul, să vorbim mai tare, să cerem ceea ce ne aparține, adică să ne revoltăm împotriva a ceea ce credem că este slab sau poate fi dat la o parte. Practic, violențele acestei zile ne arată că suntem în fața unor episoade interesante. Cei care vor considera că au nevoie de o nouă aventură, în după-amiaza zilei de 15 septembrie, când Luna va fi în sextil cu Uranus, vor prefera anumite direcții prin care să plătească celor din jur cu aceeași monedă o faptă mai veche. În realitate, gestul lor arată că se tem de singurătate pentru că, de fapt, amintirile care le vin grămadă din trecut au cu predilecție această componentă a marginalizării.
Pentru că acum Luna trece prin zodia Gemeni și arată că se înțelege și cu Mercur și cu Capul Dragonului, dar și cu Uranus și cu Jupiter, dar nu poate să facă pace cu Venus din Fecioară și nici cu Chiron din Pești, înțelegem că dreptul la replica nu doar că va veni dintr-o frică disimulată, ci va duce mai departe această tensiune a neacceptării de sine, a revoltei față de propria persoană. Această relație proastă pe care Luna o are cu Venus și Chiron ne arată consum intern, grijă față de viitor sau incertitudine în fața unor lucruri pe care, fie nu ni le aducem aminte repede, fie nu le-am trăit. În felul acesta, se întărește convingerea că lucrurile pe care le-am traversat, chiar dacă sunt rele sau incomplete, sunt de preferat față de ceea ce pare să aibă acum caracter inovator. De altfel, aceasta este o întâmplare care susține neputința oamenilor de a se transforma într-un timp scurt, reticența lor față de schimbare, față de reîmprospătarea structurilor sufletești, față de ideile care ar putea, pentru că lucrează mai bine cu prezentul, să le împlinească dorințele.
Prin urmare, prima zi a săptămânii încearcă să ne încurajeze că n-am trăit degeaba, că anumite evenimente care, acum, doar nemulțumesc, în viitor ne vor speria cu farmecul lor și nu trebuie decât să facem, încă de pe acum, o selecție pozitivă a lor, nu trebuie decât să le mai privim o dată, să recitim conținutul unui text, a cererii, a atitudinii și vom descoperi acolo bucuria care ne-a scăpat în trecut. Această reîntoarcere, această revizuire a evenimentelor trecutului, conform îndemnului comun, nu se face cu scopul de a ne rupe de ceea ce s-a întâmplat pentru a face loc unui suflu proaspăt, ci ne sperie cu grijile suplimentare pe motiv că ceea ce vine nou s-ar putea să nu fie înțeles, să nu fie integrat ori să nu ni se potrivească. Vorbim aici despre caracterele slabe, despre ființele care în viața lor n-au făcut schimbări majore sau n-au făcut schimbări deloc, ci s-au lăsat în voia unor forțe exterioare care le-au modelat realitatea înconjurătoare. Acum consideră că trebuie în continuare să primească pentru că așa s-a întâmplat până acum și așa trebuie să se întâmple și de-acum încolo. Realitatea astrală a acestei săptămâni ne îndeamnă să rupem lanțurile trecutului și să ducem cu noi mai departe doar ceea ce s-a dovedit flexibil, doar ceea ce poate fi modelat sau integrat în noile structuri. Nu doar această zi, ci întreaga săptămână se află sub apanajul invitației de a ne desprinde de ceea ce ne apasă cel mai tare, pentru a vedea că se poate trăi și altfel, poate mai simplu sau poate mai bine. De altfel, la asta se rezumă energia acestei zile – la a descoperi ce e mai greu, mai neplăcut sau mai periculos din ceea ce ducem cu noi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita astăzi atitudinea de superioritate gratuită. Nu suntem superiori celorlalți prin nimic din ceea ce cărăm cu noi din trecut și care are acum această notă grea, ci am putea să fim superiori celorlalți prin profunzimea sufletească, cea care niciodată nu va veni asupra individului cu senzația de poluare sau de greutate. Așadar, ceea ce ni se pare greu cere să fie lăsat în urmă s-au revizuit.

Indecențele sunt privite ca exemple de bune practici. Se speră în mai bine. Se fac planuri de viitor. Se află un secret. Nimeni nu este perfect. Soluții incomode. Regret.

O parte din trăsăturile zilei anterioare se păstrează și în această zi, insistând mult asupra evaluării unor elemente care nu ne dau pace, care ne agasează prin indecență, care ne zgândăresc prin erorile pe care l-am făcut din prostie sau din ignoranță. Ne referim aici la trecerea Lunii pe ultimul segment al zodiei Gemeni care îi îndeamnă pe oameni să vorbească mult, prost, să spună ceea ce nu gândesc și apoi să regrete zile întregi sau poate o viață întreaga faptul că nu și-au ținut gura când trebuia. Nu vorbim aici doar de indecență, ci și de explorarea unui secret prin care se trece acum din segmentul personal în segmentul celuilalt. Faptul că în noaptea de luni spre marți se împlinește trigonul Lunii la Capul Dragonului arată că oamenii au nevoie de abilități practice, dar nu în ceea ce privesc acțiunile proprii, ci în ceea ce privesc acțiunile celorlalți. Cu alte cuvinte, tipurile de asocieri spre care suntem îndreptați în această zi au ca punct de referință această nevoie de practic pe care interlocutorul trebuie să și-o satisfacă.
Cei care lucrează cu energia sau sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală se vor afla acum în fața unui blocaj interesant. Vor observa că lucrurile bune nu merg mai departe prin practică, ci prin caracterul abstract. Pentru că în înțelegerea comună îl îndeamnă pe om să creadă acum că nu poate merge mai departe decât prin spirit practic se constată o mare contradicție între a merge mai departe prin viziune de ansamblu, prin apel la instrumente abstracte sau prin dragoste de frumos, rafinament, profunzime și a trăi o viață confortabilă prin compromis, promiscuitate ori viciu. Asta înseamnă, în sfera acțiunilor concrete, că se află în fața unei încercări interesante adică să creadă că numai dacă primesc din jurul răspuns imediat metodele pe care le utilizează acum sunt corecte. Cei din jur pot foarte bine să nu participe la intensitatea transformării unui individ, iar asta nu înseamnă că, în absența feedback-ului, transformarea sa nu este reală. Asta nu înseamnă că dacă acesta nu primește din jur un răspuns este cazul să se întoarcă din drum sau să pornească pe altă cale. Pentru această categorie de oameni este atât de importantă încât am nevoie urgentă să-și revizuiască atitudinea, comportamentul să nu-și compromită realizările de până acum, considerând că frumusețea unei idei se poate compara cu colțurile ascuțite ale unei prietene rătăcită pe drum.
În rest, ziua îi aduce pe oameni în fața unor probleme de comunicare, de transfer de valori și ne duce spre rememorare. Uitarea este elementul care ne va defini acțiunile acestei zile și totul se va roti în jurul a ceea ce-și amintesc sau prin ceea ce pierd pentru că nu-și amintesc.
Prin urmare, 16 septembrie reprezintă o zi îndrăzneață care duce mai departe mesajul zilei anterioare, acela care ne pune în temă referitor la anumite achiziții din trecut pe care trebuie cumva să le revizuim ori să le abandonăm. De această dată apele se separă mai mult și calitatea spiritului, procesele gândirii sau argumentele pe care le folosim atunci când alegem sau preferăm o anumită direcție îi vor face pe oameni să pară și mai diferiți unii de alții, arătându-le că este simplu să decidă pentru viitor de vreme ce toți fac același lucru. Prin această atitudine se arată că se speră în mai bine și că acest proces de transformare a elementelor negative sau incomode în procese de lucru, în instrumente tolerate, nu dovedesc altceva decât că putem să ne schimbăm răul în bine adică să facem așa cum ne îndeamnă poezia argheziană, să transformăm bubele, mucegaiurile și noroiul în frumuseți speciale.
O componentă interesantă a acestei zile va veni prin dorința de a profita, aceea care, la prima vedere, nu pare să reprezinte nicio problemă. Spre exemplu, un om care îndură, care acceptă foarte ușor o povară, tocmai pentru că poate face lucrul acesta, tocmai pentru că este blând, că acceptă ușor sau că tolerează, să primească din jur sarcini suplimentare, poveri în plus, tensiune, stres din partea celorlalți și, pentru că astăzi se împlinește și un sextil între Lună și Lilith, aceste personaje trebuie să se aștepte că nu le va fi ascultat deloc glasul, punctul de vedere, strigătul lui “Am nevoie de o pauză!”, “Nu mai pot!” ci, dimpotrivă, trebuie să se și bucure de povara pe care o primesc. Asta arată că suntem în continuare într-o perioadă de conflict intern în care partitura personală se poate eleva numai dacă se încearcă ceva nou, numai dacă se lasă în urmă acel mod de a fi care a demonstrat până acum cam ce ne poate oferii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a dezvolta față de noi, dar și față de cei din jur o atitudine blândă. Chiar și atunci când spunem nu, și este indicat să facem acest lucru astăzi, să o facem cu blândețe, cu bunătate în speranța că această negație reprezintă de fapt forța care oprește perpetuarea unui defect, a unui element rău sau a unei dureri.

Se pun bazele unor colaborări periculoase. Compromisul devine soluție bună. Sunt observate lucruri care nu ar trebui să fie văzute. Viața personală este expusă unor intrigi. Vulnerabilitate. Deposedare de putere. Adjudecarea unei puteri noi. Lucrurile bune sunt ținute departe de privirile curioșilor. Suntem obligați să plătim un tribut. Vindecare miraculoasă. Cine vede luminița de la capătul tunelului îi va speria pe ceilalți.

Abia astăzi descoperim cât de importantă este deviza generală a acestei săptămâni. Abia astăzi căutăm să simplificăm lucrurile printr-o racordarea la un nou ritm social, prin reducerea tensiunii cunoscute pentru a ne expune unei alte tensiuni mult mai periculoasă și mult mai ciudată, ca mod de desfășurare sau consecințe. Astăzi, Junon și Axa Dragonului se vor întâlni într-un careu și acest moment, pentru că se împlinește în separarea a ceea ce a venit spre noi în zilele anterioare, ne arată că nu suntem singuri, dar face acest lucru în modul cel mai neplăcut și complicat cu putință. Careul lui Junon la Axa Dragonului înseamnă de fapt și careul lui Junon la Mercur și rezultanta acestei dispuneri face apel la o inspirație ciudată, la tulburări de limbaj, la cheltuieli pentru a susține o cauză pierdută, pentru a menține o colaborare pe care nu mai este indicat să o ducem mai departe.
Chiar dacă mulți se vor speria de aceste unghiuri, noi, pentru că studiem astrologie, vom face apel la noțiunile abstracte, acelea care supraviețuiesc acum atacului agresiv din partea materialismului avid după recunoaștere. Astfel, visul va avea un rol absolut esențial. Mulți vor primi mesaje în timpul somnului, dacă ne referim la componenta concretă a vieții, prin care sunt îndrumați, sfătuiți, ajutați să depășească cu bine această perioadă a vieții. Alții, fiind obișnuiți deja să privească dincolo de materie și care, în general, au obiective care nu vizează această lume, sunt încurajați să meargă mai departe prin însăși aspirația către o lume subtilă, către o lume a binelui și a respectului. Judecând după faptul că asteroidul Junon din Rac se va lăsa acum dus de val și va cere de la relații mai mult decât este cazul, în speranța că va contrazice proverbul înțelept “Din coadă de câine nu poți face sită de mătase”, va încuraja spre acțiuni care să-l umple pe individul ambițios de disprețul și acuzațiile gratuite ale celorlalți. Viața, în general, are componente frumoase, dacă vrei să nu-i vezi duritatea cu care încearcă să domine natura spirituală, dar azi, pe careurile pe care Junon le trimite către Axa Dragonului și, implicit, către Mercur, frumusețea ei va fi o glumă bună. Astfel, doar pentru a demonstra puterea, viclenia, eficiența ori pur și simplu doar pentru a consuma niște nervi, viața personală va fi expusă unui anturaj incapabil să o aprecieze, să o respecte ori să o prețuiască. Oricum, învățăm ceva din toate acestea pentru că Junon încă se află în fereastra trigonului cu Saturn, din tot acest trecut care cere să fie lăsat în urma, va putea face apel la anumite întâmplări menite să ne liniștească ori să ne mențină încrederea în sine la cote optime.
Nu este însă puțin lucru să trecem prin aceste unghiuri cărora li se adăugă opoziția Lunii cu Pluton sau trecerea lui Marte din Săgetător, semn de explozii temperamentale ori de severitate dusă prea departe, până la limita dintre conflictul verbal și agresiunea fizică. Apoi, de partea cealaltă, nu ne va fi ușor nici cu Venus din Fecioară care primește opoziția lui Chiron pentru că acest unghi arată că rezervele ne sunt la cotele minime, ba, mai mult, nimeni nu pare să aibă răbdarea necesară să asculte de grijile celorlalți, nici chiar atunci când asta înseamnă a respecta sarcini de serviciu ori a se ține de o promisiune.
Cel care va dori să se ridice deasupra acestei condiții apăsătoare va avea nevoie să-și țină viața personală departe de privirile curioșilor. Vor vorbi puțin, vor acționa și mai puțin și, în plus, prin grația trigonului Junon-Saturn, vor avea tăria de caracter să-și vadă limitele, să înțeleagă că dacă au fost mai multe semne care le-au spus că drumul este greșit, că relațiile au nevoie de o pauză, că alcoolul nu este apă, chiar dacă are aceeași formă lichidă, își vor ține calitățile, achizițiile prețioase, intimitatea familiei departe de privirile curioșilor. Cu toate acestea pentru că nimeni nu este în afară determinismului astral, nici chiar aceștia nu vor putea să se detașeze complet. Rememorarea, apelul mental la evenimente care s-au consumat în prima parte a anului îi tulbură și îi încearcă cu gânduri de neîncredere ori îi tentează cu ideea ca pauză pe care o invocă acum să o lungească foarte mult, poate chiar să o facă permanentă. Prin asta plătesc un tribut liniștii și dacă, mai târziu, liniștea nu le oferă satisfacții pe măsură, dacă din ea nu se obține un avantaj concret atunci ea va naște contradicții care va întrista și va scădea încrederea în sine.
Prin urmare, 17 septembrie deschide o nouă pagină în viața personală care se va lăsa cu urmări și care nu ne va putea garanta că binele va învinge, că puterea va fi conservată, cel puțin așa cum se prezintă acum. Deși pare puțin cam sinistră, această expresie, componentă importantă a acestei ecuații astrale, ne tulbură cu gândul de a ne compromite, deci ne vor vorbi mai curând despre lupta pentru supraviețuire, despre o confruntare pe viață și pe moarte. Sigur, pentru că, după cum vedem din analizele pe care le facem aici săptămânal, viața este destul de complexă, această supraviețuire nu se referă numai la existența fizică, la a trăi printr-o integritate a materiei, fără semne pe corp, cu averea intactă ori fără modificări în cercul de cunoscuți sau prieteni, ci și la ceea ce am construit prin implicare personală. Astfel, imaginea publică, dorința de a face impresie, ambiția de a domina, neputințele, frică de sărăcie, singurătate, de a greși de a pierde privilegiile, teamă de întoarcere sunt toate acum abordate ca și cum sunt ființe de sine stătătoare. Pentru că, în general, ezoterismul ne învață că aceste instrumente hrănite de orgolii sau ignoranță au prins prea multă importanță de sine, putem merge puțin mai departe cu această conexiune, încercând să definim într-un cadru mult mai larg priza pe care o au aceste trăsături asupra vieții personale, vom vedea astăzi că nu ele ne aparțin, ci noi le aparținem și din această cauză confruntarea este atât de aprigă.
Cel curat nu va resimți lupta internă pentru că nu are ograda plină de animale care se ceartă între ele pentru întâietate, ci poate cel mult plante care vor să crească unele mai înalte decât altele. Aici avem de-a face cu adjudecarea unei puteri noi, cu o nouă lumină care ne intră în suflet și ne încurajează să privim foarte departe. Nimic din ceea ce vedem acum nu li se potrivește celorlalți, nimic nu li se poate integra vieții lor și de aceea orice istorisire, orice împărtășire despre toată această liniște neobișnuită, ireală, extraterestră s-ar putea să-i sperie.
Iată cât de clar ne arată contextul astral de acum că luptele sunt individuale și, mai ales, cât de utile sunt achizițiile de acum, cât de folositoare ne sunt valorile care ne vorbesc despre profunzimea sufletească, liniște, Pace, atenție, devotament sau despre respect și ajutor. Lumea se schimbă și, dacă judecăm această schimbare după conjuncturile de acum, se pare că nu suntem întrebați dacă ne-am pregătit suficient de mult pentru asta sau nu. Dintr-odată suntem prinși în acest joc minunat al transformării și chiar dacă acum noile achiziții, noile energii ni se par usturătoare, chiar dacă avem impresia că nu ne ajută, ci ne pleznesc peste față, peste gât, peste cap, peste brațe sau genunchi, în timp vom avea ocazia să vedem că toată această durere despre care am crezut că a fost provocată de prezent, cu toate ipostazele sale complicate, nu a fost altceva decât rezultatul apărut din încercarea universului de a ne îmbrățișa. Spinii pe care îi avem pe corp ne intră înapoi în piele cu atât mai mult cu cât atragem spre ființa noastră, din exterior, lumina unei vieți mai bune și, de aceea, pentru a nu simți durerea, pentru a nu crede că superior este cel care suferă, care se automutilează, avem nevoie să lăsăm în urmă trecutul greu, apăsător, adică spinii.
Așadar, este mai puțin important motivul pentru care ni se întâmplă, ceea ce vom argumenta, ceea ce spunem că ne afectează, enervează, compromite sau apasă, ci mecanismul care susținea toate aceste procese, particularizate în funcție de nivelul fiecăruia.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a alege perspectiva evenimentelor, binele care se produce pe o perioadă mare de timp pentru că acesta este cel mai generos, cel mai puternic și doar prin intermediul lui intrăm în posesia unor achiziții care ne țin aproape de lumină.

Se începe o medierea. Avem nevoie să înțelegem risipa. Administrarea valorilor ne pune în dificultate. Răbdare. Mintea rătăcește prin zone pe care nu le poate controla. Informațiile de acum ne vor folosi în anul 2015. Curiozitate periculoasă. O greșeală la un drum. Se vorbește despre o informație stranie. Misterul ne curtează.

Astăzi Luna trece pe ultimul segment al zodiei Rac și va căuta pe anumite tronsoane să ducă mai departe mesajul complicat al zilei anterioare, acela care ne-a lăsat în suflet unde de nemulțumire, de durere sau de insatisfacție. Careul Lunii la Axa Dragonului înseamnă extinderea către o zonă necontrolată, fără a obține rezultatul scontat. Din această cauză, astăzi se va constata o rătăcire prin idei care nu au reușit să ne trezească interesul nici măcar în ziua anterioară și care nu ne vor trezi interesul nici acum. Prin faptul că mintea rătăcește vom avea probleme și cu răbdarea, iar atunci când n-avem răbdare și Uranus mai are și o relație proastă cu Axa Dragonului vom fi foarte aproape de momentul în care să săvârșim acțiuni de o calitate îndoielnică sau să facem intenționat rău cuiva.
Relația pe care Luna o are cu Saturn și cu Chiron îi va separa în continuare pe oameni chiar după răbdarea pe care o au. Deci nu toată lumea va fi acum în viteză, alergând între două destinații și nerezolvând pe niciuna dintre ele. Avem pe cer o configurație numită Nicovala care implică aspectele despre care ziua anterioară ne-a vorbit pe un ton dur. De această dată, trigonul pe care Luna îl împlinește cu Saturn readuce în discuție anumite informații care vor fi reluate de-a lungul lui 2015 și care fac referire la curiozitate, la greșeală, la informații stranii sau la mister. Din această cauză, faptul că noaptea de joi spre vineri va fi dominată de Perioada fără direcție arată unora că le este cerută încă o decizie, le este cerut să mai facă încă un pas, încă un efort pentru a înțelege unde se risipesc și dacă sunt, așa cum se spune, atașați de pedeapsă. Cu alte cuvinte, lucrurile se vor desfășura astăzi în funcție de respectul pe care au reușit să și-l salveze după confruntările zilei anterioare în așa fel încât din ceea ce vedem pe cer să nu luăm, spre exemplu, opoziția lui Mercur cu Uranus, adică instabilitate, rătăcire în gafă sau pierderi substanțiale, ci conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului, adică inițierea unor proiecte importante capabile să ducă spre progres sau spre achiziții esențiale.
Prin urmare, 18 septembrie ne îndeamnă către mediere. De această dată, ca și în ziua anterioară, ecuația astrală înclină mai curând către o relație cu sine, decât către descinderi consumate pe zonă publică. Asta nu înseamnă că segmentul social va fi lipsit de evenimente, ci înseamnă că aceste evenimente de pe zona publică sunt coordonate de gradul de autocontrol sau de puterea de a selecta esențialul. Acolo unde avem de-a face cu o curiozitate periculoasă avem de-a face și cu informații stranii sau cu zone în care să fim în permanență curtați de lipsa controlului. Se poate vorbi aici despre înțelegeri aparte, despre dragoste de oameni pe care să o nu putem exprima într-un mod deschis, ci să căutăm persoane care au probat până acum că au același limbaj același nivel de înțelegere sau aceeași putere de a accepta pentru ca lucrurile să nu se mai risipească, așa cum am văzut că s-a întâmplat de la începutul săptămânii până acum.
Așadar, încercarea zilei de 18 septembrie care ne atrage spre trecut și spre necesitatea de a transforma resentimentele în amintiri, ne va vorbi astăzi mai curând despre ceea ce, în trecut, în prima parte a anului sau chiar în 2013, au avut statut de proiecte de viitor. Toate aspirațiile pe care le-am proiectat, cel puțin în această a doua jumătate a anului 2014 sau în 2015 sunt acum lovite de o curiozitate periculoasă și din această cauză trebuie lăsate în părăsire, uitate sau abandonate. Acolo unde lucrurile se desfășoară mai mult în zona abstractă avem de-a face cu un mister adânc, interesant, care ne poate vorbi despre întâlnirea cu un mare vindecător cu persoane capabile să ofere celorlalți exemple de rezistență, de răbdare, de înțelepciune sau de profunzime.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne apropia sufletul de instrumente abstracte. Acolo vindecarea nu este dictată de nevoia corpului, ci de o căutare a sufletului, de nevoia acestei părți a ființei de a se hrăni tot timpul cu lumină. Prin această lumină celelalte componente devin expresii ale profunzimii, iar misterul un instrument de autocunoaștere, nu un element dominat de compromisuri sau viciu.

Hotărâri care duc spre sacrificiu. Este neglijat interesul benefic. Ne interesează mai mult lucrurile compromițătoare. Album de familie. Pierdem energie. Risipim bani. Felicităm dușmanii și aceștia prind puteri.

19 septembrie este ziua încărcată de cele mai multe evenimente aflate pe specificul general al acestei perioade. Acum, când Mercur își definitivează sextilul cu Lilith, se iau hotărâri care duc la sacrificii, iar sacrificiile nu sunt agreate, nu sunt plăcute, ci ne îndeamnă să privim prea mult în direcția compromisului, acolo unde lucrurile se transforma fără a avea un cuvânt de spus, fără ca promotorul acestor proiecte să fie cumva băgat în seamă. Dacă asta înseamnă promovarea unor idei noi, deschiderea unui nou capitol în viața personală prin dezvăluiri sau prin solicitarea unor informații legate de trecutul unuia dintre membrii familiei, atunci lucrurile se pot așeza pe o albie pozitivă. Dacă nu, atunci se pierde energie prin conflicte inutile sau sunt felicitați dușmanii pentru a fi hrăniți ca, apoi, aceștia să prind puteri sporite.
Relația lui Lilith cu Mercur înseamnă de fapt o relație similară cu Capul Dragonului, moment în care Lilith va încerca să aplice o mediere destinului său, mai exact, în cazul de față, o mediere a problemelor de conștiință. Înțelegem de ce pierdem energie, de ce risipim banii, de ce iubim atât de mult dușmanii și apoi ne plângem că avem un trai nefericit și o viață amară.
Practic, astăzi intrăm în contact cu plăcerile vinovat, cu bucuriile care ne compromit sau cu atenția pe defect care înseamnă de fapt coborârea nivelului către o zonă unde nu ne poate ajuta nimeni nici măcar cu un sfat, dar mai curând cu o acțiune concretă. Acolo unde este neglijat acest aspect benefic, acolo unde interesul benefic este lăsat de izbeliște poate apărea și un conflict pe ideea de putere sau a unei confruntări care-i duce pe indivizi către penibil. Această dispută va scoate în evidență că protagoniștii iubesc prea mult defectele personale ori ale celorlalți și nu pot merge mai departe din cauza acestor greutăți legate de gât. Chiar dacă evenimentele aduc astăzi o mai mare diversitate episoadelor sociale nu obligă pe nimeni să lase în urmă nimic, ci tot cea ce ni se întâmplă astăzi e înfățișarea unor informații de care cel mai indicat ar fi să ținem cont. Practic, în funcție de ceea ce alegem astăzi vom prefera un traseu și, până la sfârșitul anului, aceasta ne va fi cărarea.
Prin urmare, 19 septembrie ne aduce în fața unor hotărâri categorice. Ne alegem calea, traseul, colaboratorii cu care vom lucra până la finalul anului. Astăzi Mercur și Lilith vor arăta că se înțeleg, însă prin compromis și doar prin intermediul unor indecențe care, s-ar putea, ca nici măcar să nu fie explicate cum trebuie. La cea mai mică scânteie, la cel mai simplu conflict verbal totul se inflamează, se ajunge la declarații incendiare sau la dispute de amploare. Chiar dacă toate acestea aduc diversitate zilei, ele nu sunt importante prin ceea ce se consuma acum, ci prin traseul pe care vor intra. Este posibil ca unii să fie fericiți că nu mai sunt constrânși de nimic, să învețe, să muncească, să fie responsabili, să se trezească la program sau să respect o promisiune. Pentru ei asta înseamnă bucurie de acum însă până la finalul anului vor vedea că aceste decizii confortabile de acum îi adâncesc și mai mult în compromis sau nu le vor permite să trăiască mai bine. Prin slăbiciunile lor, prin faptul că cedează în fața unor compromisuri ei dau putere dușmanilor, chiar dacă aceștia nu sunt ființe, ci defectele personale, viciile de care nu se pot desprinde.
Trecerea Lunii în Leu și împlinirea trigonului cu Marte înseamnă curaj, expresivitate sau îndrăzneală. Din nefericire, vom fi astăzi tentați să folosim aceste elemente mai mult pentru a ne justifica ceea ce nu vrem să schimbăm sau să lăsăm în urmă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi înainte oricât de greu este. Nu este important să luăm în seamă evenimentele acestei zile. Ele sunt compromițătoare sau ne vor păcăli atât de mult pentru că prin acestea viitorul nu este încărcat de bucurie sau satisfacție, ci doar de tristețe.

Nesiguranță. Acceptarea unui compromis. Speranțele într-o viață mai bună devin din ce în ce mai palide. Putere de concentrare pe un ideal ambițios. Acolo unde ne stă puterea ne va asta și slăbiciunea. Segregare. Dispute patrimoniale. Conflicte pe criterii ideologice sau etnice. Se face apel la conduită.

Întâlnirea Lunii cu Jupiter din dimineața zilei de 20 septembrie nu aduce momentul de succes pe care îl așteptăm. Pentru că imediat după aceea ea va intra în fereastra conjuncției cu Lilith și, implicit, va primi și sarcinii suplimentare prin rolul de mediator aplicat Nodurilor sale, Luna ne va îndemna la speranțe false, adică să ne așteptăm să primim ajutorul din partea unui grup și el să nu vină. Se poate vorbim aici şi despre acceptarea unui compromis ori despre inițierea unei colaborări care să ne ducă spre un compromis și care nu va putea fi rezolvată prin impactul experiențelor de viață ori prin ajutorul unor persoane în vârstă. Chiar dacă Luna se află astăzi în conjuncție cu Jupiter puterea de concentrare scade, sentimentul devine diluat ori folosit pentru a susține o minciună sau un demers fantezist. Pentru a fi ascultați astăzi trebuie să vorbim tare, clar, apăsat, să formulăm idealul cel mai ambițios ori să stăm în preajma celor care ne-au demonstrat până acum că au succes pentru că atrag atenția ușor celor din jur. 20 septembrie nu este o zi de succes, ci una în care observăm cât de multe facem pentru a ne risipi energia și a ne depărta de ceea ce ne întregește.
Acolo unde ne stă puterea acolo ne va sta și slăbiciunea pentru că Luna, din postura de asociat al lui Lilith, nu va putea să medieze în mod obiectiv tendința Nodurilor. Asta înseamnă că valorile personale intră în criză, că evenimentele trecutului acum nu vor putea fi rezolvate, adică nu vom rupe legătura cu acel trecut periculos, ci vom intra în și mai multe conflicte. Fiind vorba despre zodia Leu se va declanșa în 20 septembrie un război al orgoliilor. Cu toate că se face apel la conduită corectă, din partea Leului ne vine acum o demnitate deformată, o mândrie care îi convinge pe oameni să creadă că nu se amestecă peste tot și cu oricine, că alianțele, asocierile pe care le fac nu sunt de proastă factură, ci cele mai bune pe care le pot realiza. Stima de sine va fi ridicată la cote periculoase fără a-i oferi individului un dram de înțelepciune ori de bun-simț, ceea ce va duce la ipostaze penibile, grotești sau lipsite de respect.
Prin urmare, 20 septembrie ne învață cum să ne comportăm și lucrează asupra procedeelor delicate ale vieții încercând să modeleze caracterul individului fără ai produce leziuni. Mândria în această zi va fi însă prea mare pentru ca oamenii să nu-și facă rău singuri. Vorbim aici despre pierderea controlului asupra unui grup sau alunecarea pe o pantă periculoasă în care una să se aștepte din partea grupului de apartenență și altceva să se primească.
O parte a ecuației astrale aferente zilei de 20 septembrie este cea dată de conflictul pe criterii ideologice sau etnice. Deși știm că zodia Rac are mai mult decât zodia Leu un cuvânt de spus în problema aceasta, ideea de apartenență la o structură, senzația că aparținem unui grup elitist ori că împreună cu cei pe care îi considerăm asociați doborând lumea va impune asupra anturajului său asupra grupului de apartenență o greutate aparte. Prin această atitudine nu se face altceva decât se rupe o legătura cu un trecut bun. Aceste dispute pe criterii etnice accentuează conflictul cu cei care sunt diferiți și care ar putea să ne ofere un contrast pentru a ne oglindi și, în felul acesta, să ne vedem propriile defecte. A fi în conflict cu singurele elemente care ne pot ajuta pentru a fi mai buni, mai puternici sau mai eficienți arată o întunecare a minții. Semnul puterii, acela care ne vine din zodia Leu, va profita de această scenă teribilă și îi va spune individului că în jurul său are doar ființe alese și doar în zona aceasta trebuie să activeze și cine nu este cu el este împotriva sa. De aici și conflictul cu ființe situate pe un alt tronson de vârstă sau un alt segment social poate chiar din altă etnie, cu alte tradiții și o altă cultură. Nu este important acest conflict prin ceea ce invocă în mod direct, pentru că el nu duce în nicio direcție bună, însă nu se poate explica acest lucru celui avid de putere care face orice pentru a se menține la înălțime.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita rememorările negative. Am putea astăzi să întâlnim atât de mulți oameni falși cât nu putem număra în timpul pe care ni l-am propus să-l petrecem împreună cu ei. De aici și necesitatea de a face apel la o conduită corectă, echitabilă pentru că nici prostia și nici proștii nu pot fi vreodată întorși de pe drumul specific.

Se fac planuri de viitor. Lăcomia duce spre boală. Avem nevoie de susținere. Vorbele nu sunt ascultate. Imagini false. Iluziile sunt iubite mai mult decât este iubit adevărul. Problemele devin resorturi pentru a accesa un viitor îndrăzneț.

Finalul săptămânii încearcă să ne aducă într-un nou registru comportamental pentru a nu mai regreta că am fost de-a lungul săptămânii împotriva tuturor celor care ne-au greșit sau care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Acum se fac planuri de viitor care, de asemenea, au și o doză de lăcomie sau o notă indecentă. Apelul la experiențele vieții, poate chiar la experiențele celor mai în vârstă, nu înseamnă îmbogățire și nu ne duce nici la soluționare rapidă. Saturn, acum, chiar dacă se află într-un sextil cu Venus, nu va putea să medieze opoziția pe care Venus o realizează cu Chiron. Asta înseamnă că problemele care au fost puse în discuție de-a lungul săptămânii nu pot să-și găsească acum, la finalul intervalului pe care îl analizăm, o soluție imediată. Cine crede că ascultând sfatul unei persoane în vârstă sau poate a unei persoane mai educate, a găsit soluția, nu face decât să se hrănească cu imagini false, să creadă în iluzii sau să o ia pe o cale greșită.
Finalul săptămânii înseamnă, de fapt, lupta cu propria lăcomie, cu propriile eșecuri, cu propria răutate sau cu toate acestea prezentate într-o băutură dulce numită minciună. Este posibil ca unghiurile pozitive care se împlinesc astăzi, inclusiv conjuncția Lunii cu Lilith să ne convingă că, de fapt, problemele acelea pe care le-am disprețuit de-a lungul întregii săptămâni pentru că ni se păreau prea grele ori imposibil de rezolvat nu sunt altceva decât resorturi care ne propulsează către un viitor îndrăzneț.
Relația cu propriile experiențe de viață este acum în criză. Nu mai știm ce este adevăr și ce nu pentru că prea am fost agasați de minciună de-a lungul acestui interval. Ceea ce n-am împărtășit, ceea ce nu am apucat să punem la dispoziția celorlalți, pentru că nu am avut timp sau nu a fost loc, va deveni acum un element magic, o bucurie misterioasă care se mândrește cu ceea ce reprezintă ca și cum ar fi un supraviețuitor al unui episod istoric foarte grav. Privind aceste achiziții pe care le-am protejat prin sextilul lui Venus cu Neptun înțelegem că viața poate merge mai departe prin lucruri bune și, atunci când ne bazăm pe propriile experiențe, pe ceea ce dintr-o dată am descoperit la noi înșine, arătăm că suntem pe drumul cel bun, că nu este un pericol dacă în afară de acestea ne mai hrănim și cu puține iluzii, făcând încă un pas pe traseul pe care ni l-am ales. Asta înseamnă că vom deveni mulțumiți de disciplina de lucru, atenți la puterile pe care le avem și foarte selectivi cu oamenii. Este posibil ca la aceste concluzii să ajungem după o perioadă destul de lungă de tensiune sau incertitudine. Important este că toate acestea nu au reușit să distrugă ființa în ansamblu și nici s-o compromită. Drept dovadă, aceste lucruri bune pe care le descoperim la noi înșine arată că indiferent prin ce furtună trecem noi rămânem o lumânare aprinsă.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce din nou în fața unei lecții de viață interesantă. Astăzi se va vorbi despre acceptarea celui slab, despre toleranță, despre bucuria de a trăi cu puțin sau încântarea de a descoperi un element deosebit, puternic sau interesant la noi înșine. Cine nu se grăbește să tragă concluzii, persoanele care ascultă și nu vorbesc în timp ce interlocutorul își prezintă ideile, arată, pe lângă faptul că au o disciplină mentală aparte, că respectă părerile celuilalt și au un suflet flexibil. Prin flexibilitate, înțelegerea dintre Venus şi Saturn seamănă foarte mult cu prietenia neobișnuită dintre o domnișoară frumoasă și o bestie, ca în celebra poveste. Iluziile fac însă parte din jocul vieții și acolo unde am așteptat prea multe de la ceilalți, acolo unde lucrurile n-au mers după cum ne-am programat, problema adevărurilor false va deveni ca o boală care nu a fost tratată pe deplin. Astăzi nu găsim medicamentul potrivit, pentru că Venus se află în continuare în opoziție cu Chiron și medicul nu are încă toate datele pentru a ajunge la cel mai bun tratament. Ceea ce am acumulat însă este de o importanță covârșitoare pentru ceea ce va veni spre noi în următoarea perioadă. Acum suntem mulțumiți cu ceea ce avem și chiar dacă observăm cu luciditate faptul că anumite sectoare sociale trec prin transformări dureroase ori că oamenii din preajmă au intrat pe-o pantă descendentă a vieții sociale, reușim să găsim momente de încântare sau de satisfacție încât ziua de 21 septembrie să devină o zi frumoasă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi selectiv astăzi prin lucrurile bune pe care le simțim sau le gândim. Dacă suntem selectiv prin dramă, dorința de a da o replică dură sau de a tăia în carne vie pe motiv că avem dreptate atunci noi înșine ne știrbim din bucuria rezervată acestei zile.

2 thoughts on “15 – 21 septembrie 2014

 1. monica spune:

  Ce simplu pare… dar ce tema complexa:
  detasarea si nobletea-profunzimea sufleteasca!
  Multumesc pt ajutor…ma ghidez dupa aceste sfaturi,
  care-mi merg la CASA SUFLETULUI…
  Cu respect si recunostinta pt tot efortul,
  pe care-l depuneti pt noi … , care cautam drumul.
  Monica

 2. Aura Dvoracic spune:

  Multumesc !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.