22 – 28 septembrie 2014

22 – 28 septembrie 2014 este săptămâna siguranței și a luminii care consolează. Spre deosebire de săptămânile anterioare, avem acum parte de un moment de liniște, de relaxare sau de independență. Este posibil să avem parte de toate deodată, asta în funcție de cum am cerut să fim respectați, de recompensa pe care am cerut-o universului, în funcție de ceea ce ne așteptăm să primim pentru tot efortul din ultima perioadă. În acest interval pe care-l analizăm, Pluton își va reveni la mersul direct după o perioadă de 5 luni de retrogradare, iar Soarele va intra în Balanță, marcând practic echinocțiul de toamnă. Dar acestea nu sunt singurele evenimente ale săptămânii în curs, ci doar două vârfuri alături de care putem aminti și Luna nouă care se împlinește miercuri, 24 septembrie, trigonul Jupiter-Uranus de joi, 25 septembrie sau trecerea lui Mercur în Scorpion din ultima zi a acestei săptămâni. Nici acestea nu sunt singurele evenimente importante cu care vom lua contact de-a lungul celor șapte zile. Marte va avea acum un cuvânt de spus în relația proastă cu Neptun, iar Venus în relația bună cu Junon. De asemenea, Luna va parcurge un segment de zodiac de la Fecioară la Scorpion, adică aproape un sfert de zodiac.
Săptămâna siguranței și a luminii care consolează înseamnă de fapt o confruntare cu sine, întâlnirea cu calitățile sau defectele personale însă nu ca într-o oglindă, ci prin exercițiul funcțiunii. Luna nouă din 24 septembrie delimitează, practic, această săptămână în două perioade în care primele două zile să fie complet diferite față de finalul săptămânii, deși unghiurile care se împlinesc la începutul săptămânii activează și mai încolo. Se va vorbi astfel despre restricții, despre planurile noi, despre nevoia de a clarifica o relație cu un apropriat sau de a acorda încredere unui om încă o dată, deși până acum, de câte ori am făcut-o, ne-a dezamăgit.
Este posibil ca pentru unii siguranța să vină din prea mult efort, iar pentru alții să vină din opusul acestora. Unghiurile astrale ale acestei săptămâni nu impun un anumit mod de a reacționa, nici o anumită alegere drept condiție importantă pentru că lumina cu care vom intra în contact prin mulțumire, încântare sau fericire să poată consola.
Dintre toate evenimentele amintite mai sus trigonul lui Jupiter cu Uranus are spectrul cel mai larg de acțiune și, implicit, intervenția cea mai puternică, cea mai dură sau cea care ne poate încărca de cel mai mult noroc sau cele mai multe beneficii. Dacă în ziua de 25 septembrie alegem să fim posomorâți, morocănoși sau să ne orientăm gândurile numai spre rău, numai spre ceea ce nu am putut depăși, vom folosi forța creativității care ne vine din acest unghi pentru a ne asocia cu oameni ce gândesc și simt la fel, nu doar pentru a ne construi un traseu propriu deși acesta ar putea fi mult mai bun decât ceea ce am trăit până acum.
Dar pentru că toate acestea sunt mult mai ușor de parcurs prin contrastul pe care-l fac cu ceea ce a venit spre noi în săptămânile anterioare nu înseamnă că rezultatele muncii acum sunt și ele trecute în plan secund. Este important să le privim pe acestea cu maximă seriozitate pentru că, în caz contrar, ne vom leza încrederea în sine sau puterea de a crea la care vom face apel în lunile următoare până la finalul anului. Desigur, această componentă a creativității va veni spre noi și în 2015 însă prin alte mijloace.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi responsabili cu bucuriile și tristețile pe care le preferăm. Un om responsabil poate să transforme tot ceea ce este el într-un edificiu important nu pentru a rămâne în istorie, pentru că și istoria, asemenea celor care o construiesc, se stinge, ci pentru că așa le spune sufletul. Misterul mesajului venit din suflet reprezintă elementul cel mai frumos al acestei săptămâni pe care suntem îndemnați să îl protejăm.

Teamă de sancțiune. Indecență. Oamenii se simt săracii pentru că nu știu cum să-și dorească o schimbare pozitivă. Atitudine refractară față de anturaj. Lipsurile îi înrăiesc pe oameni. Descoperim lucruri minunate în preajmă. Revoltă împotriva unui vis care nu poate fi împlinit.

Deși astăzi, în marea lor majoritate, se împlinesc doar unghiuri negative, cu o singură excepție, trigonul Lună-Pluton, debutul acestei săptămâni, care ne vorbește despre siguranță și despre lumină, care ne consolează, ne va pune în fața unei frici interesante pe care vom putea s-o rezolvăm din aproape în aproape și cu fiecare pas pe care îl parcurgem, pentru a obține și mai multă liniște sau și mai multă putere. Careul Marte-Neptun, împlinit în dimineața acestei zile, ne vorbește despre redobândirea puterii de a trăi sau reînvierea unei motivații care are legătură atât cu dorința de viață cât și cu plăcerea de a demonstra puterea de influență sau forța în general.
În fața unor încercări atât de importante, oamenii constată că au multe lipsuri. Careul Marte-Neptun nu este singurul aspect negativ al acestei zile, ci avem în derulare și două unghiuri la care participă Luna şi care vizează două aspecte negative cu protagoniștii careului indicat mai sus. Asta înseamnă careu în T pe semne mutabile ce devine cauza principală pentru care oamenii dezvoltă o atitudine refractară față de cineva din preajmă, însă această situație nu este o sursă de rău, pentru că lucrurile acum se îndreaptă către bine. Chiar dacă ele sunt încărcate de o greutatea parte, chiar dacă ne trezim de dimineață irascibili, temători față de o schimbare, săraci sau singuri, cu cât ne apropiem de cea de-a doua parte a zilei, cu cât ne apropiem de împlinirea trigonului dintre Lună și Pluton, cu atât lucrurile se așază mai bine și starea de confort se instalează.
Totuși, această redescoperire a siguranței de sine se va realiza în această zi prin contactul cu lucrurile mici. Dacă oamenii aleg să respingă toate aceste invitații pozitive care vin spre ei în crescendo de dimineață și până după-amiază, atunci se vor preocupa mai mult de ceea ce le lipsește, decât de ceea ce îi împlinește. Procedând în felul acesta, arată că au o anume experiență în a se revolta împotriva unui vis și se vor arăta cu atât mai reticenți față de acesta cu cât se vor situa mai departe de împlinirea sa. De altfel, eșecul cuiva înseamnă pentru cei slabi invitația la a se erija în adevărați înțelepți, îndemnându-i pe cei din preajmă spre alte activități sau spre dezamăgire pe motiv că au văzut ei că pe drumul acesta nu se poate merge.
În rest, ziua de 22 septembrie reprezintă și întâlnirea cu complicații personale pe care nu le putem împărtăși sau pe care nu vom dori să le împărtășim dintr-o frică și mai mare decât teama pe care o inspiră mesajul în sine. Adică, ne temem că răul se poate prolifera, că o frică neîmpărtășită s-ar putea să găsească în jur surori și, în următoarea perioadă, să nu mai putem scăpa de ea.
Prin urmare, debutul săptămânii ne arată că suntem deja într-un interval care nu ne agasează cu invitații la evenimente pe care să nu le putem soluționa sau care ne provoacă repulsie. Orice stare, fie ea și negativă, se desfășoară într-un registru al cunoscutului, totul fiind înțeles și așezat într-un raft de unde să-l putem lua oricând, adică nu suntem agasați, așa cum am fost în săptămânile anterioare, de lucruri periculoase sau compromițătoare.
Există însă o componentă a zilei de 22 septembrie în fața căreia unii s-ar putea să cedeze sau din cauza ei s-ar putea să o ia pe căi stranii. Atitudinea negativă față de propria persoană, teama intensă că dacă împărtășim ceva ne compromitem și mai mult, frica de oameni, de neprevăzutul care vine printr-un factor uman poate amplifica revolta împotriva unui vis și, de asemenea, îl poate duce pe individ mult mai departe de împlinirea sa.
În general, adică pentru cei mai mulți dintre oameni, aceste sentimente sunt ținute sub control, invitate sau înțelese gradat de dimineață până în a doua parte a zilei în așa fel încât ele cel mult să nu se schimbe, dar nici într-un caz să nu se amplifice până la o intensitate periculoasă. Astăzi se declară război unui vis despre care credeam că nu ne duce nicăieri și, această componentă, dacă nu vine dintr-o dramă corozivă, cu care am luat contact și în săptămânile anterioare, deci nu este nouă, atunci rezultatul este unul bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta să ne sprijinim astăzi doar pe lucrurile bune pe care ni le reamintim. Dacă nu putem înțelege corect atitudinea unui personaj care ne-a greșit în trecut și ale cărui fapte ne invadează acum, să ne îndreptăm atenția către lucrurile bune, să căutăm calități sau pur și simplu să lăsăm această judecată pentru o altă perioadă.

Fericirile se numără altfel. Revenirea la o stare de normalitate după o explozie. Se critica prea mult. Indiferență față de un factor social. Interes pentru realizări personale. Planuri îndrăznețe. Nostalgiile sunt formulate pentru a impresiona.

În noaptea de luni spre marți Soarele se află pe ultimul grad al zodiei Fecioară și ne aduce aminte de lucruri neplăcute. Pentru că toată această situație se realizează atunci când mulți preferă să se odihnească, când își limitează spectrul preocupărilor la doar câteva acțiuni (în cazul celor care au activitate nocturnă) putem spune că ultimul grad al zodiei Fecioară, tranzitat anul acesta de Soare, nu ne va aduce atât de multe probleme câte ar putea. Lucrurile însă nu se desfășoară într-o direcție prea încurajatoare pentru că Luna se află în continuare în Fecioară și nu ne putem desprinde încă de presentiment, de grija față de ceea ce nu putem controla ori pur și simplu față de problemele materiale. 23 septembrie este însă ziua când Pluton își revine la mersul direct și când, după un eveniment complicat pe care-l anticipăm că se va consuma tot în noaptea de luni spre marți, lucrurile dau semne că revin la normal.
Balanța nu prea are respect față de valorile materiale, ci doar se folosește de ele pentru propria satisfacție. Spre exemplu: în cazul vibrației care ne vine din zodia Fecioară, bijuteriile sunt considerate valori ce pot fi convertite în bani sau care conferă un anumit statut material, în timp ce Balanța le ia ca pe niște accesorii care obligatoriu trebuie să atragă atenția. Finalitatea este aceea care face diferența între cele două și tot finalitatea impune la acest moment de început, când Soarele intră în zodia Balanță și lasă în urmă zodia Fecioară, să ne așezăm planurile într-o anumită ordine.
Revenirea lui Pluton la mersul direct când Soarele încă se afla în Fecioară ne vorbește despre o întoarcere bruscă la anumite momente pe care le-am traversat la începutul anului 2014. Este adevărat, toată ziua de 23 septembrie Pluton va fi static în Capricorn și va lucra asupra interesului personal, dar nu la modul general, ci încurajând un dezinteres față de un anumit factor social. Cu alte cuvinte, ne grăbim să spunem lucruri pe care nu le gândim sau care nu au statut de concluzie, ne grăbim să îmbrăcăm informația în haine strălucitoare sau noi pentru că așa considerăm acum că ajungem la fericire. Noua calitate a lui Pluton și intrarea Soarelui în Balanță ne vorbesc acum despre nostalgii care nu sunt înțelese corect. Ecuația astrală a momentului, pentru că se desfășoară într-o lume în care deciziile sunt importante, fac trimitere la informații sau la noțiuni, la experiențe de viață care, asemenea altora cu care ne-am confruntat în săptămânile anterioare, trebuie așezate la baza unui edificiu important. Vom vedea de-a lungul lui 2015 cât de importantă este armonia psihică, afectivă, cât de utilă ne este buna relaționare pe care o abordăm acum. Lucruri aparent banale, lipsite de o finalitate progresivă, așa cum am fost învățați până acum, devin piese importante într-un plan de viitor. Trecând în Balanță, Soarele, celor care sunt maturi sau care au preocupări tangente la viața spirituală, ar trebui să le reamintească de lumea de dincolo, de călătoria sufletului și de experiențele adânci, profunde pe care fiecare persoană trebuie să le aibă pentru a progresa.
În rest, ziua ne încurajează către activități superficiale care, în plus, mai sunt și plăcute, chiar dacă pe alocuri nu sunt utile. Plăcutul a înlocuit în această zi utilul și mulți nu vor fi mulțumiți cu această situație.
Prin urmare, 23 septembrie, adică echinocțiul de toamnă, înseamnă pentru cei mai mulți revenirea la normalitate după consumarea unui moment de explozie. Dacă judecăm combinația dată de revenirea lui Pluton la mersul direct și intrarea Soarelui în zodia Balanță înțelegem că aparența lucrurilor, caracterul lor superficial ne va trezi şi acum mai mult interes și va fi tonic pentru statutul social, dar și pentru calitatea vieții. Unii au avut o perioadă destul de încărcată, marcată de lipsuri sau conflicte între generații pe care acum și le văd stinse parțial sau total. Vorbim aici și despre o corectare a caracterului propriu, o diminuare a atitudinii agresive care i-a îndemnat pe mulți să demonstreze bani, putere doar pentru a obține un avantaj direct. Luna se află în continuare în plin tranzit prin zodia Fecioară și astăzi va împlini, după ce Soarele va trece în noul semn, două sextile cu Saturn și respectiv Junon și o conjuncție cu Venus. Toate acestea primesc de-a lungul zilei opoziții din partea lui Chiron care ne atrage atenția că plăcutul nu e totuna cu utilul, iar acolo unde conflictul se mută în acest segment lucrurile s-ar putea să scape de sub control. De altfel, întotdeauna Chiron va interveni ca un factor de reglare, amintindu-ne de lecții de viață, de curaj, de acele virtuți care duc la creștere și dezvoltare spirituală, dar care uneori sunt în conflict cu interesele materiale.
23 septembrie este o zi încărcată de plăcere, bucurie, până și greutățile inerente care vin ca efect al evenimentelor ce s-au consumat în zilele anterioare, par să accepte această notă agreabilă. Este o zi încărcată de nostalgie sau de plăcerea de a ne arăta indiferenți față de ceea ce până acum ne inspira teama. Este adevărat că această atitudine va fi afișată într-un mod puțin mai timid, dar începutul este promițător.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura de caracterul degajat al evenimentelor din această zi fără a considera că responsabilitățile sunt de domeniul trecutului. Astăzi avem parte de un semnal pozitiv, de un moment de liniște sau de desprindere de încărcătura dramatică a ultimei perioade, dar nu o eliberare totală de acestea.

Restricții. Planuri noi, speranță într-o viață mai bună. Destinul poate fi schimbat prin curaj sau printr-o gestiune corectă. Se respinge o nuanță. Avem nevoie de informații clare. O mână nevăzuta ne ajută.

Astăzi se împlinește Luna nouă și scăpăm de grijile materiale care ne-au înspăimântat atât de mult în ultima perioadă. Nu înseamnă că scăpăm de o problemă, ci corectăm atitudinea care ne făcea să le vedem pe acestea disproporționat. Asta înseamnă că prin întâlnirea luminariilor de pe zodia Balanță se respinge o nuanță și se alege adevărul clar, lumina puternică sau fascicolul care are lumina cea mai clară, nu doar o nuanță.
Luna nouă din 24 septembrie are ascendentul momentului pe ultima decadă a zodiei Balanță, între Capul Dragonului și Mercur. Întâlnirea luminariilor se poziționează în casa 11-a, a prietenilor și protectorilor, și se pare că acestea sunt singurele elemente pozitive ale cerului astral aferent fazei de Lună nouă de acum. Celelalte elemente ale cerului astral de acum ne îndeamnă să gestionăm greșit o informație, să muncim pentru lucruri care nu au nicio cauză. Careul pe care Marte și Neptun l-au împlinit în prima zi a acestei săptămâni și care este în continuare activ face o legătură între casele a II-a și a V-a, iar asta înseamnă că ne va vorbi despre iluzia banului câștigat ușor sau despre iluzia iubirii la care nu vom ajunge niciodată. Faptul că cerul astral al acestei zile nu ne ajută să ducem mai departe binele fazei de Lună nouă ar putea să ne lase impresia că ne aflăm în fața unor restricții. La prima vedere restricțiile sunt de ordin material, referitor la anumite pretenții pe care le avem de la niște oameni care ne-au dovedit până acum că nu pot iubi în modul în care ne așteptăm, că nu pot gândi la fel, că nu se pot comporta civilizat ori că sunt niște trădători. Aspirațiile sociale sunt de asemenea încărcate de neputința de a face o impresie bună pentru că Lilith, pe fază de Lună nouă, ocupă casa a X-a și ne afectează imaginea socială sau aspirațiile pe care le vom hrăni în următoarele patru săptămâni.
Practic, Luna nouă din 24 septembrie va fi bună pentru reașezarea priorităților, pentru înțelegerea situațiilor care se află acum în derulare, nu pentru a iniția proiecte noi sau pentru a trece într-o nouă etapă. Și din această cauză săptămâna primește această componentă ce ține de nevoia de siguranță.
În rest, ziua va fi marcată de nevoia de informații clare, de ajutor, fiind mai curând înclinați să cerem decât să oferim. Atunci când oferim fără să ni se fi cerut, pe această dispoziție astrală există toate șansele să dezamăgim persoana sau beneficiarul acestora și să nu fim acea mână nevăzuta care ajută, ci piciorul care încurcă.
Prin urmare, 24 septembrie înseamnă întâlnirea cu o decizie care ne poate schimba destinul ori ne poate ajuta să gestionăm mult mai bine ceea ce avem. Directivele principale ale Lunii noi de acum nu sunt acelea de a construi idealuri noi, de a ne pune pe un traseu nou, ci de a aduce celor care se află în derulare un suflu nou. Mulți vor avea impresia că viața li se schimbă și că dacă sunt tolerați mai ușor, acceptați cu mai multă inteligență în grupul de apartenență sau remarcați de cineva care activează pe un alt tronson sau în altă zonă socială înseamnă că au lăsat în urmă o viață grea și un trai amar. Nici prin această Lună nouă nu se produc schimbări esențiale, decât dacă tot efortul alimentat de energia astral aferentă acestei zile este folosit pentru consolidare. Luna nouă din Balanță din 24 septembrie consolidează informații, relații sociale sau ne face mai ușor de remarcat pentru un personaj puternic pe care îl avem de mult timp în preajmă și care are toate șansele să devină un protector.
O componentă aferentă acestei Luni noi care le va face tuturor pe plac este simplitatea. Contactul cu lucruri stranii, neobișnuite sau aflate într-un plan superior al exprimării sau existenței ne invită să simplificăm lucrurile pentru a putea cuprinde cât mai mult sau pentru a vedea cât mai clar ce se află foarte departe. Nu înseamnă că și ajungem acolo unde vedem, ci înseamnă că vom fi mulțumiți și încântați de informații sau de viziune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia acestei simplități. Simplitatea ne spune astăzi că universul nu are nevoie să fie înglobat în structura individuală pentru a fi apreciat. El poate fi admirat de la distanță sau analizat prin simulare mentală. Acesta este un procedeu care lucrează bine cu informațiile abstracte și doar în acest sector se poate vorbi de un progres, însă și aici doar de unul minim.

Contactul cu întâmplări ce nu pot fi evitate. Opoziții venite dintr-o zonă legislativă. Protecția înseamnă înțelepciune. Lucrurile mici și mărunte sunt privite disproporționat. Nefericirea este ascunsă prin atitudini dure. Inspirația ne ajută să producem schimbări importante.

Astăzi se împlinește trigonul Jupiter-Uranus, cu Uranus retrograd, îndemnând spre a arăta un sentiment de protecție față de situațiile care nu au mers în regulă în săptămânile anterioare. Acest lucru se explică prin faptul că Jupiter va media opozițiile pe care Uranus le realizează cu Luna și Capul Dragonului. Pentru că deplasarea acestora (Uranus și Jupiter) este puțin cam lentă această mediere se va aplica și în cazul opoziției Soare-Uranus care se va consuma ceva mai târziu (7 octombrie).
Dar ziua de 25 septembrie nu este renumită doar pentru faptul că împlinește un unghi atât de special, ci și pentru că Venus și Junon își vor definitiva sextilul lor aducând zilei o notă restrictivă, dar plăcută pentru că, de fapt, Venus, Junon și Saturn împlinesc un triunghi minor cu Venus focar. Aceste două direcții importante ale zilei de 25 septembrie ne vorbesc astăzi despre nevoia de a fi protejați prin înțelepciune. Cu alte cuvinte, experiențele de viață sunt atât de importante încât o simplă rememorare, o simplă călătorie în trecut generează concluzii înțelepte care se pot transforma în soluții la probleme urgente. Pentru că Uranus are acum o relație proastă cu Axa Dragonului, dar bună cu Jupiter, justițiarul, se va vorbi acum de o poziție categorică venită dintr-o zonă legislativă. Din fericire, această opoziție se soldează cu un rezultat bun și oamenii vor fi mulțumiți pentru că nu se mai ceartă, nu se mai dau în judecată sau nu mai sunt obligați să meargă la mediator.
Practic, elementul cel mai vizibil al acestei zile ține de această conduită rectificată, de înțelegerea că prin cele mai simple metode, prin cele mai simple mijloace se va reuși compensarea unei tensiuni care a fost vizibilă în ultimele patru săptămâni.
Dacă ne referim însă la trigonul dintre Jupiter și Uranus trebuie în mod imperios necesar să aducem în discuție necesitatea inspirației, vocația, aceea pe care unele persoane nici nu și-au descoperit-o încă, pentru că acum se va pune accentul pe aceste elemente personale ca și cum numai așa se poate schimba sensul vieții, direcția evolutivă sau chiar calitatea gândurilor. Foarte curând și Marte va intra în relație pozitivă cu cele două planete, vedetele acestei zile, și se va desena pe cer o Piramidă de foc, semn că acela va fi momentul când ideile de acum vor fi puse în aplicare. Acum îndrăznim mai mult, gândim mai curat sau avem mai multă speranță prin instrumentele care ne sunt aproape, nu prin ceea ce vedem foarte departe.
Dar în după-amiaza acestei zile se va împlini și conjuncția Lunii cu Capul Dragonului, moment în care se inițiază un nou ciclu draconitic. Deci ceea ce gândim, simțim sau dorim să punem în aplicare acum nu sunt simple reacții, ci emanații personale care ne pot duce spre mari realizări.
Prin urmare, 25 septembrie ne îndeamnă să opunem rezistență răului pentru a descoperi binele personal. Este posibil ca acest lucru să se realizeze prin viziuni disproporționate ale vieții însă nu prin ceea ce se vede foarte departe, ci prin ceea ce avem aici, aproape. Se va lucra mult mai bine cu informația, cu noțiunile, iar raportul social va fi mult mai liniștit și căldura sufletului se va putea exprima mult mai ușor. Acolo unde avem de-a face cu o greutate a vieții, cu o tensiune mai veche, problema nu poate fi compensată de un singur unghi care se împlinește într-o zi, ci, poate, de un complex de factori astral care se extind pe o perioadă mare de timp. Atitudinile dure ale acestor oameni vor arăta că de prea puține ori de-a lungul vieții au simțit că sufletul li se încălzește de fericire. Unii chiar nu au cunoscut niciodată acest sentiment și atunci când au spus că sunt fericiți de fapt erau liniștiți sau mulțumiți de un lucru lipsit de importanță.
Raportul special care se realizează acum între Jupiter și Uranus poate arăta și faptul că elementele acestei zile nu sunt instrumentele reale cu care vom lucra în viitor, ci doar promotorii a ceea ce vom utiliza mai târziu. Ceea ce se întâmplă acum ne deschide apetitul pentru acțiune, pentru lectură, pentru muncă sau pentru creație, urmând ca peste câteva săptămâni să ne întâlnim cu adevăratele instrumente din utilizarea cărora să obținem un edificiu important.
Acolo unde oamenii sunt nerăbdători va exista și confuzia că beneficiul acestei zile va fi menținut în următoarea perioadă. Aceste persoane vor confunda protecția cu confortul și nu vor reuși să îi convingă pe cei din jur de exemplul pe care îl oferă, ci vor avea nevoie de un probatoriu concret, de cineva care să le susțină ideea, de un referent, de un martor.
În rest, ziua va dori să combată probleme acute care se manifestă la nivelul vieții intime prin anumite indicații către zona socială. Cu alte cuvinte, unii se vor liniști, nu vor mai fi recalcitranți, se vor tempera, vor fi mulțumiți cu ceea ce au doar pentru că văd că pe zona socială sunt oameni care o duc mai rău decât ei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi cu maximă responsabilitate lucrurile care vin spre noi acum. Nimic nu este de anvergură, nimic nu este banal, pentru că ceea ce se întâmplă acum se adresează unui viitor posibil pe care ni-l dorim. Dacă arătăm că suntem serioși cu puținul pe care-l avem vom oferi universului garanția că abundența pe care ne-o oferă nu reprezintă o greșeală.

Puterile ascunse trec printr-o verificare. Moment important în care decidem pentru viața proprie. Curiozități stranii. Se clarifică o problemă de cuplu. Asocieri care ies din zona de confort. Aspirații către mai mult, mai bine, mai sigur.

Astăzi Luna își încheie tranzitul său prin zodia Balanță și după ce dimineață va finaliza tipul de relație pe care dorește să îl construiască cu Lilith și cu Junon se va afla în conjuncție cu Mercur, apoi, pentru scurt timp, va intra în Perioada fără direcție, urmând ca în după-amiaza acestei zile să treacă în Scorpion. Practic, astăzi ne vom ocupa de sentimente, dar nu pentru a le explora așa cum ne face plăcere să credem că ni se permite, ci pentru a le face credibile în fața unui auditoriu sau pentru a le vinde la un preț foarte bun. Puterile ascunse trec astfel printr-o verificare. Dacă ceea ce a venit spre noi până acum de la începutul săptămânii a însemnat și un test pe care l-am trecut cu brio atunci abilitățile, talentele sau deschiderile pe care le avem vor putea să treacă din nou printr-o simplă verificare, adică prin testul încrederii. Testul încrederii de astăzi ne va alimenta și curiozitățile stranii pe care le avem față de ceea ce se întâmplă în viețile celorlalți. Multe planete, care se grupează în colțurile unei Nicovale, ne vorbesc acum atât despre seriozitatea relațiilor, cum este trigonul lui Junon cu Saturn, sau despre neseriozitate, șantaj sau altă atitudine periculoasă, cum este sextilul Lunii cu Lilith.
Asocierea aceasta se consumă în zona confortului și dacă ne întâlnim pe stradă cu persoane pe care nu le-am văzut de mult timp trebuie să ne așteptăm să primim un tir întreg de întrebări despre viața personală, realizările din ultima vreme, planuri de viitor, proiecte împlinite la care trebuie să răspundem punctual, nu evaziv.
Ziua va fi grea pentru cei care sunt sincer sau care vor să-și desfășoare viața într-un registru al prieteniei deschise și al iubirii față de aproape. Luna, de pe ultimul segment al zodiei Balanță, îi arată individului care sunt fățarnicii din jur și cât de important este să-și protejeze puritatea sufletului de aceste atitudini indecente care vin din partea lor. Pentru aceștia cea mai mare realizare a acestei zile este izolarea.
Prin urmare, 26 septembrie este o zi care ne încântă prin faptul că nu ne este permis să facem orice. Dacă primele zile ale săptămânii nu ne-au așezat o bază a relaționării, dacă nu avem măsură în a vorbi cu ceilalți, în a ne prezenta față de un auditoriu, în a negocia un bun sau în a îndeplini anumite etape aferente unui proiect, atunci 26 septembrie va fi o zi dezordonată în care curiozitățile îi vor stânjeni pe toți cei din preajmă și nimeni nu va avea mustrări de conștiință.
26 septembrie ne aduce iluzia relațiilor degajate. Din această cauză, indicat ar fi să mergem mai departe prin cultivarea puterilor ascunse sau prin a ne lăsa în voia evenimentelor. Este posibil ca pe tronsonul pe care am lucrat în primele zile ale săptămânii să primim din nou o verificare, să fie nevoie din nou să facem dovada cunoștințelor, priceperii sau să arătăm că ne-am pierdut răbdarea și că putem lucra în continuare într-un mediu ostil, agresiv sau sărac.
Trecerea Lunii în Scorpion în după-amiaza acestei zile arată că nimic nu va fi trecut cu vederea, nimic nu va fi iertat așa cum s-a crezut în prima parte a zilei. Acesta este momentul în care aspirațiile cresc în intensitate și ne dorim ca totul să fie mai mult prin cantitate, mai bine prin conținut și mai sigur prin profunzime.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta provocările zilei de astăzi nu pentru că putem răspunde oricum la întrebări sau ne putem comporta în orice fel pe motiv că nu ar exista sancțiuni, ci pentru a ne testa cât de flexibil suntem. Sensibilitatea este o trăsătură minunată pe care putem s-o constatăm, s-o investigăm sau să o explorăm mult mai ușor prin unghiurile acestei zile.

Încercare importantă pe autocontrol. Mecanismele sociale depind de intenția individului de a le întreține. Efort. Nu se ține cont de părerile celorlalți. Iubim pericolul. Ne îndoim de bunele intenții ale celorlalți. Inspirația are o componentă egoistă. Cercetări nefirești.

O parte din trăsăturile zilei anterioare se mai păstrează, însă se va insista mai mult acum pe autocontrol. Cu alte cuvinte, relațiile acum vor fi ghidate după inspirație, însă nu vom avea nevoie și de repere importante pe motiv că nu putem ajunge la destinație dacă acestea nu sunt clar definite sau limpezi. Ziua ne aduce o sporire a încrederii în sine sau punerea în aplicare a unor planuri care până acum ni s-au părut fanteziste. Prin această înclinație către practică, anumite mecanisme sociale merg mai departe către o nouă etapă, însă nu prin ceea ce sugerează mecanismul specific, ci prin efortul individului. 27 septembrie este o zi de forță, de muncă, o zi în care căutăm pericolul și dorim să-i punem la încercare pe toți cei din jur, să vedem cât de bogați sunt, cât de mult ne iubesc și cât de sincer pot fi.
Cu toate acestea, ceea ce vine spre noi în ziua de sâmbătă 27 septembrie va fi încărcat de mare speranță. Luna va fi prieten acum și cu Pluton și cu Neptun și chiar dacă unii se îndoiesc de bunele intenții ale colaboratorilor vor căuta prin comportamentul personal să compenseze tot acest deficit. În cazul acestor oameni care se îndoiesc, inspirația va avea o componentă egoistă, însă nu vor reuși să facă rău celorlalți prin cunoaștere incompletă sau prin ambițiile prea mari pe care le au.
Cu alte cuvinte, 27 septembrie ne pune în fața unui vis periculos în care să sperăm că viața se poate modifica printr-un noroc, printr-un câștig neașteptat, printr-o promisiune pe care cineva din preajmă, într-un moment de zăpăceală, o face.
Va exista însă o componentă periculoasă integrată zilei de 27 septembrie și ea va fi indicată din punct de vedere astral de careul pe care Luna şi Jupiter îl împlinesc. Aici se dă o grea lovitură celui care lucrează în secret. Jupiter, în zilele anterioare, s-a implicat în diferite conjuncturi astrale prin care a mediat o problemă amplă de destin. Acum mofturile sau pretențiile de moment aplică o lovitură dură acestei dorințe de a schimba condiția socială, statutul sau modul de a ne raporta la o achiziție. Pentru aceștia, intervențiile sau pretențiile de moment sunt considerate cercetări nefirești mânate de o curiozitate absurdă, ca atunci când ne îndoim de prietenia cuiva doar pentru că a îndrăznit o singură dată să refuze, chiar dacă până atunci toate au fost în regulă.
Prin urmare, 27 septembrie ne îndeamnă să încălcăm un protocol. Este posibil ca acest lucru să nu se soldeze cu niciun pericol, oamenii să nu-și piardă capul, să nu-și uite lucruri importante pe unde se duc în vizită sau să nu jignească cel mai bun prieten doar pentru că nu-și pot controla un moment de neatenție sau de nervi. Totuși, pentru că ziua se încheie cu un careu între Lună și Jupiter ceea ce se consumă acum ne duce către risipă, către a ne acuza un colaborator sau a ne acuza pe noi înșine cu scopul de a ne opri de pe un drum important sau de a devia de pe un traseu care nu a ajuns încă la finalitate.
Cu toate că aceste eforturi ar putea să ne lase impresia că oamenii cei mai activi astăzi sunt și cei mai răsfățați, 27 septembrie înseamnă și o zi de muncă, de efort pentru că numai așa ajungem să ne expunem unui pericol constructiv, cum se întâmplă acum. Chiar dacă anumite studii, cercetări sau verificări pe care le facem acum pot părea în ochii celorlalți ca fiind nefirești, rezultatul ne va mulțumi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a arăta că putem avea încredere în sine fără a atenta la integritatea celorlalți, fără a agresa încrederea în sine a celorlalți.

Inteligență practică. Senzația că putem mai mult. Putere de concentrare. Atenție mărită. Putere de a răsturna lucrurile în avantajul propriu. Suntem îndemnați să dovedim forța. Ne detașăm de o componentă afectivă și îi vedem pe cei din jur ca instrumente pentru atingerea propriului succes.

Ultima zi a săptămânii aduce o importantă schimbare de vibrație astrală prin faptul că Mercur trece din Balanță în Scorpion. Practic, acum ne vom afla în fața unei invitații aparte. Pe de o parte vom resimții o curiozitate foarte mare față de realizările celorlalți, gândindu-ne cum anume au reușit de au ajuns atât de departe, iar de partea cealaltă vom face un inventar strict asupra puterilor pe care le avem acum. În urma acestei investigații s-ar putea ca unii să constate că nu mai au putere de concentrare, că au pierdut bani, ca au un prieten mai puțin sau că nu sunt foarte siguri pe ceea ce vor să facă de-acum încolo. În Scorpion, Mercur se simte mult mai bine decât în Balanță. El comunică doar ceea ce va dori, va fi mai concentrat, mai atent la detalii și mai curios, încât din orice activitate spre care își va îndrepta atenția se va alege cu ceva bun. Este adevărat, poate veni către ceilalți și cu o critică exagerată sau cu dorința de a răsturna ordinea aflat în curs cu scopul de a obține un avantaj propriu. Indiferent de tipul de acțiune pe care-l va săvârși individul, va dovedii forță, putere și atenție.
Pentru că lucrurile acum sunt mult mai blânde decât au fost în săptămânile anterioare, acest nerv, această curiozitate care îl îndeamnă pe individ spre a se interesa de ceea ce se întâmplă cu ceilalți, poate fi folosit și ca un instrument de investigare. Curiozitatea aceasta când devine științifică ne poate duce la un rezultat eminamente pozitiv sau, de ce nu, la o mare descoperire.
Totuși chiar dacă trecem de la conversații de conveniență, la cele de interes pentru mondenități, la inteligență practică nu înseamnă că ziua se rezumă doar la această componentă. Luna, aflat în plin tranzit prin zodia Scorpion, se întâlnește astăzi cu Saturn și din această poziție va trimite unghiuri către Lilith, Junon și către Venus. Cu alte cuvinte, la baza acestei descinderi stă o motivație afectivă. Practic, ne declarăm împotriva unui adversar nu doar pentru că am fost înlăturați dintr-o structură, ci pentru că nu am mai avut loc acolo din cauza unei persoane față de care am investit o mare încredere. Mercur și Luna în Scorpion vin cu tentația trădării, dar și cu sentimentul că suntem înșelați de toată lumea.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii, prin trecerea lui Mercur în Scorpion, ne aduce o schimbare bruscă a contextului astral. Dintr-odată devenim mult mai atenți, mai lucizi, mai disciplinați cu programul de lucru sau cu banii pe care trebuie să îi cheltuim. De-aici ne poate veni o mare putere de concentrare, o atenție sporită său interes pentru lucruri ascunse. Dacă avem de-a face cu oameni care studiază, care cercetează, care au un limbaj elevat și care nu se coboară la nivelul mondenităților sau bârfelor atunci 28 septembrie reprezintă momentul în care descoperă ceva. Este posibil ca această descoperire să fie și o recompensă din partea destinului pentru că au învins un obstacol, poate chiar pe sine, o patimă, o dorință periculoasă sau o formă de lăcomie.
Aceste persoane, dacă sunt îndemnate să-și folosească forța, se vor simțim puternice atunci când le vorbesc celorlalți despre realizările lor. Ceea ce au descoperit acum nu este un element întâmplător, nu reprezintă o ipostază de o clipă a vieții lor, ci finalul unei perioade în care a mai avut parte și de alte descoperiri sau realizări la fel de importante. Pe de o parte, Mercur în Scorpion, iar de partea cealaltă Luna în această zodie, într-o relație interesantă cu Saturn, Lilith, Junon, Venus arată că dispunem de o mare putere de concentrare pe care vom fi tentați să o folosim cu scopul de a preschimba ordinea lucrurilor și de a le așeza după cum ne convine mai bine. Este posibil ca această atitudine să nu facă modificări numai în propria viață și să mai sară gardul, să se mai ducă și pe la vecini, pe la prieteni sau pe la cunoscuți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abuza de încrederea în sine, de forța suplimentară pe care o simțim acum că ne animă, ci de a dovedi spirit practic, abilități de a lucra cu rezultatele comportate până acum fără a le distruge pe ale celorlalți. Aceasta ar trebui să fie limita pe care sub nicio formă nu trebuie să o depășim.

3 thoughts on “22 – 28 septembrie 2014

  1. Gabriela spune:

    Dragul meu Gheorghita, absolut tot ce scrii tu se probeaza in realitate. Frumoasa saptamana ne asteapta. Iti doresc sanatate si multa putere ,ca sa te pot citi mult timp de acum inainte.
    Multumesc,
    Gabriela

  2. maria spune:

    gheorghita,multumesc,cat de frumos este totul,cand ai parte de lumina adevarata,esti o minune,multumesc ,o saptamana plina de lumina iti doresc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.