29 septembrie – 5 octombrie 2014

29 septembrie – 5 octombrie 2015 este săptămâna tratamentelor inovative și a diversiunilor. Cu toate că această săptămână conține anumite elemente astrale pe care le vom explora cu intensitate sau implicare, perioada celor șapte zile pe care o analizăm aici nu va fi ieșită din comun, așa cum ne-am obișnuit cu evenimentele astrale din ultimele luni. Practic, se va continua o parte din direcțiile săptămânii anterioare în care am văzut că întâlnirea cu elementele bune, cu profunzimea sufletească sau cu liniștea a fost definitorie.
Încă de la începutul săptămânii Venus va trece din Fecioară în Balanță, schimbând din punct de vedere afectiv scena pe care vor juca, în intenția de a trăi mai bine, de a coabita în bune condiții, de a ne împlini anumite dorințe sau aspirații cu efort mai mic. Apoi, la finalul săptămânii, adică atât în ziua de sâmbătă cât și în cea de duminică, Marte, Mercur, Soarele Pluton și Uranus împlinesc unghiuri perfecte și transformă toate evenimentele banale, care au venit spre noi de la începutul săptămânii, în întâmplări neobișnuite. Prin aceste relații astrale viitorul va apărea altfel și, în virtutea acestei viziuni, el va putea fi schimbat după cum ne sunt aspirațiile sau gândurile.
Așa după cum se poate constata, această săptămână ne pune în fața unor elemente spectaculoase prin caracterul inovator sau halucinant, prin ușurința cu care ne deviază atenția de la lucrurile esențiale. Nu putem stabili dacă oamenii vor fi, ca în lunile anterioare, împărțiți în două sau mai multe categorii, adică oameni care se vor ocupa de implementarea elementelor novatoare sau alții care se vor ține de prostii.
De asemenea, pentru că unghiurile care se împlinesc la finalul săptămânii sunt pregătite din aproape în aproape, dar nu prin metodă, schemă de lucru sau procedeu, așa cum s-a întâmplat în săptămâna anterioară, când Venus se afla încă în zodia Fecioară, acum, prin schimbarea care vine spre noi la începutul săptămânii, pregătirile pentru ceea ce se întâmplă la finalul săptămânii sunt diferite, încărcate de un factor inovator sau dispuse să ne zăpăcească atât de mult încât să nu mai știm de unde am plecat și unde să ajungem.
Nu doresc prin această prezentare generală să anticipezi ceea ce este deja inserat ca analiză în spațiul rezervat fiecărei zile. Doresc însă să subliniez că elementul sintetic aplicat acestei săptămâni, că reușita, va depinde foarte mult de calitatea potențialului pe care-l alegem să-l folosim acum. Dacă ne lăsăm în voia evenimentelor sociale, în voia întâmplării trebuie să ne așteptăm ca rezultatul să fie pe măsura acestei intenții. Dacă trecerea lui Venus în Balanță nu înseamnă eliberarea de o regulă pe care am disprețuit-o, o eliberarea de disciplina pe care am desconsiderat-o, ci adoptarea armoniei, frumosului, dreptății prin aceste elemente de disciplină psiho-relațională atunci exploziile care vin spre noi la finalul săptămânii vor încărca natura umană de elemente pozitive, de atenție suplimentară, de disponibilitate pentru valori pozitive adică nu ne va lăsa în voia întâmplării, nu vom fi zăpăciți sau bulversați de toate ființele nefericite. Această invitație nu reprezintă un element auxiliar, ci o direcție importantă pe baza căreia ne putem construi viitorul. Există un proverb care spune “Vom deveni ceea ce gândim în acest moment că suntem” și această săptămână, prin combinațiile astrale, diverse va cântări această idee. Practic, acesta este elementul cel mai important al săptămânii care va veni cu precădere la finalul ei, acela care ne permite să vedem în depărtare un viitor posibil și apoi să ne mobilizăm toate forțele pentru a-l împlini.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a alege în cunoștință de cauză și cu toată determinarea de care suntem în stare să participăm la construirea unor evenimente frumoase. Este posibil ca unii să nu se gândească foarte departe la viitor pentru că fie nu au puterea necesară, fie nu doresc să-și proiecteze aspirațiile de acum într-un timp îndepărtat. Aceștia pot să-i ajute pe cei care au nevoie de proiecte de viitor să fie echilibrați, armonioși, puternici mai sănătoși sau mai atenți la metoda de lucru pe care o preferă.

Indiferență. Complicații cauzate de lipsa de înțelegere. Regret. Accident prin intermediul pământului. Speranțe false. Disconfort întreținut de lucrurile neterminate. Divergențele de opinie scot la lumină un adevăr dureros.

Chiar din noaptea de duminică spre luni, Luna va trece în Săgetător și va dori să repare ceea ce a stricat în ultimele zile prin suplimentarea nevoii de relaxare ori de confort. Cu toate acestea gândurile ne sunt răvășite, mintea încă lucrează la un alt ritm, la o altă viteză și multe din informațiile acestei zile s-ar putea să ne ia pe nepregătite. Se întâmplă ca astăzi, când încă mai avem în minte suflul destinderii, Venus să treacă pe ultimul grad al zodiei Fecioară, întorcând către sine tot ceea ce de-a lungul ultimelor săptămâni a fost acuzație, injurie, sancțiune. Dacă până acum am crezut că nu este adevărat ceea ce ni se spune și, în felul acesta, ne-am protejat, acum vedem că nu am fost atât de puternici pe cât am crezut și că o parte din aceste idei, sugestii, acuzații au avut o remanență puternică. Venus anaretic pe Fecioară gândește împotriva propriului bine pentru că nu se poate sustrage nevoii de confort, plăcerii de a ști totul, de a deține controlul, de a fi în ton cu tot ce se întâmplă în jur, dar și de a cunoaște acest lucru fără a investi emoții, sentimente, încredere.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală se vor lovi azi de regrete. În general, orice preocupare spirituală atrage după sine o simplificare a relațiilor, o diminuarea a inserției sociale pentru ca forțele ființei spirituale să crească, să se dezvolte și să-și atingă stadiul propus. Atingând acest stadiu al autoînvinuirii, schemele de acțiuni par să intre într-un impas și pentru a merge mai departe au nevoie de noi măsuri, de abordări noi, poate chiar de a reconsidera poziția pe care o avem. Cunoașterea de sine implică și a privi spre zonele întunecate ale firii și spre a curăța ființa de ceea ce este impur, greșit ori care nu ne aparține. În tot acest proces de evoluție este posibil ca adeptul să constate că oricât de mult practică, oricât de mult face, oricât de consecvent este pentru a respecta practica ori recomandările ghidului, nu obține rezultatele scontate. Asta se întâmplă pentru că pierde din vedere un lucru absolut esențial. Ființa sa prin încercările anterioare nereușite se află acum într-un proces accentuat de segmentare. Suntem jumătate sau sferturi, suntem bucăți care au fost uitate în timp, într-un complex cosmic foarte amplu și sofisticat care ne permite să supraviețuim aici în această lume, chiar dacă nu funcționăm la parametri optimi. Acum, când ne orientăm asemenea liliecilor, ecoul pe care îl primim ne spune cât de multe goluri avem, cât de puține ne-au rămas din schemele pe care le-am crezut atât de bine, de corecte și de eficiente și cât de periculos este acest impas.
Venus pe gradul anaretic din Fecioară ne vorbește despre efectele personale ca și cum acestea sunt singurele elemente pe care le conține ființa, ca și cum este singura realitate pe care o trăim. Există lumină în această lume, există iubire, iertare, liniște și bună înțelegere, dar pentru a le vedea trebuie să lăsăm deoparte ambiția de a ridica pietroiul pe care îl avem legat de picior chiar dacă teama că pierdem aurul din el este încă foarte mare.
Dar această greutate nu se adresează doar celor care sunt angrenați într-un proces de cercetare spirituală, de rafinare a propriilor structuri mentală sau afectivă, ci și celorlalți, arătându-le acum care este tentația cea mai mare pe care au considerat-o un privilegiu, care este plăcerea cea mai mare ce nu le poate oferi niciun pic de fericire, ci doar patimă, durere și deznădejde. Cunoașterea părții întunecate ne va vorbi acum despre speranțe false, despre disconfort, despre răceală, indiferență ori de tendința de a vedea oamenii ca pe simple obiecte mergătoare.
Prin urmare, 29 septembrie este o zi în care respirația devine grea, oboseala se instaurează și realizăm că avem nevoie de o altă hrană, de alte îndrumări, de alți colaboratori, de alte direcții. Intrăm în această săptămână cu primul contact cu diversiunile acestei lumi care judecă totul după interesul acordat, nu după valoarea conținută. Este nevoie să facem un efort acum pentru a înțelege că nu mai este util să ținem cu forța în sfera intimă ceva vechi pe motiv ca de acolo ne vin singurele bucurii, că acestea sunt singurele averi pe care le avem și nu putem merge mai departe fără acest puțin. Puținul (elementul specific lui Venus din Fecioară) este de fapt ceea ce trebuie lăsat în urmă, obiectul inutil pe care îl cărăm peste tot pe unde ne ducem, ca un pustnic bătrân care-și duce cu el o lingură de lemn, deși nu va avea niciodată la ce să o folosească.
Semnul acesta aduce o puternică apăsare a elementului pământ și asta poate însemna că structura ființei nu simte nevoie să se hrănească, să se deplaseze pentru că reziduurile pe care trebuie să le lase în urmă îi țin de foame, dar își primesc și răsplata inactivității, convingându-l pe individ că este prea obosit să mai facă ceva, că este prea mult încercat de vremurile pe care le trăiește pentru a mai dori să spere.
Vorbim aici despre o senzație de disconfort, despre cedarea în fața unor presiuni, despre tendința de a greși în adoptarea unei hotărâri, adică de a ne adânci și mai mult în convingerile care nu se dovedesc acum de bun augur. Contactul cu această săptămână a diversiunilor debutează cu o diversiune pe care individul și-o aplica lui însuși, mințindu-se ca totul este bine și nefăcând nimic real pentru a-i fi mai ușor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu crede în duritatea și negativitatea acestui moment. Să privim spre tot ceea ce tulbură, doare, enervează, sperie, dar să nu investim toate aceste forțe negative cu puterea Regelui, aceea care conduce regatul care suntem. Noi suntem ființe de lumină, deci strălucim, ne extindem, ne înălțăm, nu ne contractăm, nu împovărăm și nici nu ne compromitem unii pe alții. Așadar, ceea ce este simplu astăzi este și luminos.

Aspirații înalte. Vorba vindecă. Soluțiile de acum sunt corecte și de perspectivă. Eleganța devine o haină nouă, frumoasă, dar cam strâmtă. Ne uităm în trecut cu nostalgie. Nevoie de mișcare, de schimbare, de activitate. Se poate face o selecție pozitivă a evenimentelor.

În această a doua zi de Săgetător lucrurile nu mai sunt atât de grave cum erau în ziua anterioară. Acum Luna, depășind vârful zodiei Săgetător, va încerca să facă o alianță eficientă cu cei care până acum făceau legea. Ne referim aici la Uranus și Jupiter, cele două corpuri cerești care încă se află în trigon. Acum avem impresia că bucuriile frumoase care ne veneau din trecut chiar nu sunt utile și nu mai este nevoie să facem atât de mult efort pentru a menține în emisfera intimă lucrurile valoroase despre care credem că ne vor fi folositoare pe viitor. Trecând de mijlocul zodiei Săgetător, Luna va lăsa în urmă Nicovala la care au participat în dimineața zilei de 30 septembrie împreună cu Marte, Pluton, Chiron și Uranus. Acum viața ni se pare frumoasă și ne uităm în trecut cu nostalgie. Faptul că încă nu se află în zodia Săgetător nu înseamnă că avem mai puține lucruri de făcut. Avem în continuare de rezolvat anumite probleme de factură administrativă, adică o facem pe justițiarii sau dorim să îi învățăm pe ceilalți ceea ce credem că nu știu.
Faptul că Luna se află acum în sextil cu Capul Dragonului și în trigon cu Coada acestuia, fără a reuși să medieze tendința Nodurilor, ne arată că această nostalgie reprezintă doar un confort de o zi, un moment inedit în care ne simțim bine, dar pe care nu vom putea să îl reproducem pe viitor. Există însă o parte bună în tot acest complex de factori astrali, iar aceasta vine din faptul că se poate face o selecție pozitivă a evenimentelor din trecut spre care mintea ne îndreaptă acum.
Venus, abia intrată în zodia Balanță, lansează acum tot felul de pretenții care nu pot fi susținute de resursele pe care le avem acum. Unii vor dori să-și cumpere hainele cele mai scumpe, cărțile la care au visat de la începutul anului sau anumite aparate pe care să le folosească împreună cu familia. Este prea curând să se gândească la astfel de cheltuială pentru că, deși se vor gândi acum că fac o investiție, de fapt risipesc.
În a doua parte a zilei, când Luna se va afla în trigon cu Luna neagră lucrurile se vor complica mai mult decât ne-am așteptat în prima parte a zilei. Acum se va face o legătură stranie cu unghiul negativ pe care Luna și Chiron l-a împlinit în noaptea de luni spre marți. Ceea ce am intuit, am visat sau am simțit dă semne că se va împlini în seara zilei de marți. Cei care sunt ușor de influențat, care confundă intuiția, inspirația sau clarviziunea cu halucinațiile vor fi convinși că seara zilei de 30 septembrie le aduce împlinirea unor vise despre care vor crede că sunt premonitorii.
Prin urmare, 30 septembrie încheie un ciclu interesant care face trimitere la puterea de a decide asupra unor elemente delicate ale vieții personale sau, mai concret, ne spune ce ar trebui să facem cu resursele pe care le avem. La acest final de lună, viața ni se pare frumoasă și chiar ușoara însă vom vedea prin directivele trasate lunii octombrie că ea nu este nici pe departe așa. Caracterul inovator al informațiilor care vin spre noi acum au doar darul de a ne spune că este mult mai important acum să ne simțim confortabil cu ceea ce avem decât să ducem mai departe anumite idealuri prea îndrăznețe despre care nu știm dacă ne vor împlinii așteptările pe care le avem.
Cert este că prin această ultimă zi de Săgetător, Luna ne va îndemna către mișcare, către schimbare sau către săvârșirea de activități dinamice. Soluțiile de acum chiar dacă sunt concrete și ne vorbesc despre o anume perspectivă ele nu ne pot duce prea departe.
Este important să subliniem faptul că avertismentele care vin spre noi în noaptea de luni spre marți nu au echivalent în realitate, ci reprezintă doar o construcție mentală iluzorie. Visăm personajul care ne inspiră teamă, ne apare în vis frica cea mai puternică și ajungem la un moment dat să credem că aceste lucruri fac parte din planul realității. Ele sunt doar localizate în planul mental, adică sunt realități ale minții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa influențați de entuziasmul de acum. Avem nevoie de măsură, de disciplină, de independență pentru a depăși acest moment de explozie care nu înseamnă expansiune, ci risipă.

Controlul emoțiilor prin gând. Exemplele din jur nu pot fi integrate. Forța personală se conduce după reguli rigide. Vorbe prostești. Conduită duplicitară. Puterea slăbește acolo unde se refuză ajutorul. Durerea este inventată. Lansăm un salut către viitor.

1 octombrie debutează cu intrarea Lunii în zodia Capricorn și apoi împlinirea unor unghiuri care se adresează forului intim, vieții private adică împlinirea a două sextile, unul cu Mercur și celălalt cu Neptun, dar și a doua careuri, unul cu Venus și celălalt cu Soarele. Astfel, se poate vorbi la acest debut de lună despre necesitatea controlului emoțional, despre adoptarea unei discipline de viață pentru ca lucrurile care sunt importante să nu fie trecute cu vederea, să nu fie forțate să intre pe un canal nespecific și dezideratele acestei săptămâni, care sunt în legătură cu tratamentele inovatoare, să își atingă ținta.
Momentul 1 octombrie înseamnă de fapt și momentul în care lansăm anumite invitații către posibile persoane sau ipostaze cu care ne vom întâlni în viitor. Este puțin probabil ca lucrurile să rămână în forma în care le formulăm acum însă este foarte important ca ele să fie orientate pe această direcție pentru a se evita conduita duplicitară, aceea care îi face pe oameni să gândească într-un fel și să se exprime în altfel. Fiind vorba despre un tranzit al Lunii prin zodia Capricorn se poate aduce în discuție și o componentă care unora le este de-a dreptul antipatică. De fiecare dată când Luna trece prin Capricorn, forța personală se conduce după reguli rigide. Din această cauză unele persoane se pot exprima necuviincios dur sau împotriva armoniei pe care au întâlnit-o în perioada în care Luna trecea prin Săgetător.
Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală întâlnirea Lunii cu zodia Capricorn înseamnă de fapt și perioada în care își vor controla emoțiile mult mai bine prin comandă mentală. O parte dintre aceștia, poate chiar dintre cei care se află la început de drum, vor crede că au făcut un salt foarte mare și că de-acum încolo lucrurile vor sta altfel. Nu trebuie să fim atât de naivi și să credem că schimbarea se produce peste noapte pentru că cerul astral al zilei de 1 octombrie nu permite așa ceva.
Achizițiile aceste zile țin mai curând de contactul cu o profunzime aparte, aceea care ne vorbesc despre necesitatea de a face un salt, chiar dacă acum nu îl putem duce foarte departe. Chiar și dacă sărim ca un pui de broască, fie și dacă facem un pas de copil și nu salturi de uriași putem vorbi acum de un progres, de deplasare către ținta stabilită, iar asta ne poate încărca de o mulțumire aparte. În ciuda faptului că acțiunea concretă nu ne va putea mulțumi pe cât de mult ne așteptăm, direcția spre care ne orientăm ne face să lansăm încă de pe acum invitații speciale către cei pe care îi vom întâlni în viitor.
Suntem obișnuiți ca problemele pe care nu putem să le rezolvăm în prezent să le aruncăm în viitor. De această dată nu este cazul să procedăm în felul acesta, acum suntem îndemnați să construim evenimente posibil în viitor nu să fugim de responsabilitățile prezentului. Cei care sunt pasionați de ezoterism și care lucrează ușor cu energia înțeleg că avansații au puteri speciale, acelea care le permit să-și reașeze evenimentele pe pista timpului în așa fel încât să dețină un control asupra unei anumite zone rezervată viitorului. Spre această zonă se îndreaptă acum intențiile de a proiecta în viitor o realizare sau pur și simplu de a saluta o realizare despre care credem cu tărie că se va întâmpla.
Prin urmare, 1 octombrie ne deschide o pagină importantă în evoluția personală prin faptul că ne pune în fața unor acțiuni care să ne mobilizeze foarte mult puterea de introspecție și tăria de caracter. Nu doar acestea sunt mobilizate acum, la acest început de drum, ci și dorințele, în cazul în care ele au fost purificate prin încercările primelor zile ale săptămânii.
Putem descoperii acum că oamenii cărora nu le-am acordat prea multă importanță se transformă în protectori sau în ființe care au în viitor un rol foarte important. Este posibil ca aceste informații să treacă pe lângă noi, să nu ne atingă, să zboare către necunoscut dacă nu dispunem de aceea mobilizare lăuntrică, de aceea flexibilitate mentală menită să ne permită accesul la informații ascunse. Luna, prin trecerea sa prin Capricorn, ne îndeamnă să ne îndreptăm atenția către interior, să vedem care sunt emoțiile care ne trag în jos, și care sunt gândurile, aspirațiile sau dorințele care ne îndreaptă către un viitor luminos.
Așa după cum se constată, ziua devine reprezentativă la capitolul frământări interne și, dacă în zona intimă lucrurile acestea sunt ușor de înțeles și de încadrat, ele vor deveni cu adevărat problematice pe zona publică, în relațiile dintre grupuri. Dacă aceste grupuri au în interiorul lor și persoane mature care gândesc de mai multe ori un lucru înainte de a acționa atunci pasul spre viitor se numește acum investiție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne oferii astăzi privilegiul sau libertatea de a acționa dincolo de rigiditatea unor reguli care ne-au oferit până acum cam tot ceea ce au putut. A privi dincolo de o regulă înseamnă progres, chiar dacă nu se știe dacă e bine sau rău. Acest tandem bine-rău primește o lovitură dură din partea zilei de 1 octombrie nu pentru a ne întreba, ci pentru a ne arăta că acest raport, așa cum l-am gândit până acum, are nevoie de o reconfigurare, adică nimic nu este atât de rău pe cât pare și nici atât de bun decât am crezut.

Conspirațiile periculoase devin acum stupide. Adevărurile simple sunt cele mai puternice. Forța vitală crește prin introspecție. Segmentarea gândirii nu contribuie la descoperiri spectaculoase. Forța grupului inspiră teamă. Inventivitate în formularea aspirațiilor.

2 octombrie îi pedepsește în primul rând pe cei care au abuzat de vibrațiile astrale ale zilei de 1 octombrie și au trimis către viitor evenimente care nu le sunt specifice, pe care le-ar fi putut rezolva, dar nu au dorit. Intenția lor a fost să mascheze iresponsabilitatea, au vrut se ascundă că nu sunt în stare să facă față problemelor prezente și atunci și-au aruncat în viitor tot ceea ce ar fi putut, cu puțină mobilizare, să facă acum. Aceștia arată acum cât de ascunși au fost în zilele anterioare, cât de mult au dorit să evite o confruntare directă, să spună adevărul și în ziua de 2 octombrie i-au înfățișarea unor ființe pasionate de conspirații, de intrigi, de clevetiri care nu mai sunt atât de eficiente cum erau pe vremuri și devin stupide.
Astăzi, Luna se întâlnește cu Pluton și devine distribuitor de lumină până săptămâna viitoare, când se va întâlni cu Uranus. Acum problematica resurselor devine una de maximă necesitate pentru că vom fi judecați cu toții după cât de multe am protejat, acumulat deoarece Soarele, cu fiecare zi care trece, se adâncește în opoziția cu Uranus, deci cele două construiesc, împreună cu Pluton, un careu între semnele cardinale.
Faptul că Luna trece astăzi prin focarul acestui careu arată că emoțiile care au trecut pe la revizie în ziua anterioară sau care au avut nevoie de elemente inovatoare de la începutul săptămânii și până acum, ne vor îndrepta atenția către ceea ce este cu adevărat prețios pentru calitatea vieții. Asta, pe deoparte, ne va spori încrederea în sine și ne va face să ne credem importanți, la locul de muncă, în familie, în cercul de prieteni ori în locul în care ne oprim pentru a săvârși o faptă importantă. Dacă vom cumula valorile care au venit spre noi în ziua de 1 octombrie cu ceea ce vedem astăzi că ni se întâmplă vom constata că tensiunile pe care le-am observat în treacăt până acum și pe care am dorit să le ignorăm au rădăcini adânci într-o conduită zdruncinată. Practic resursele la care se face trimitere acum au nevoie de educație, bun-simț sau să nu se mai risipească prin sentimente confuze sau rătăcitoare. A simți puțin și a vedea mai mult, a acționa mai puțin și a savura mai mult liniștea, înseamnă lucrul cel mai important pe care am putea să facem astăzi.
De altfel, Luna se află acum și în careu cu Axa Dragonului și chiar dacă elementele pe care le surprindem acum și care au nevoie de reparare sunt apăsătoare sistemul de percepție ni le va deforma și mai mult și ni le va face și mai neplăcute și mai urâte și mai antipatice. Pentru că în după-amiaza acestei zile Luna va putea, prin sextilul cu Saturn, se împlinească un triunghi minor căruia să îi fie focar, putem vorbi acum despre descoperiri spectaculoase sau despre reformularea unor aspirații care să se potrivească cu sănătatea de care vom avea nevoie pe viitor.
Prin urmare, 2 octombrie reprezintă o zi foarte importantă pentru cele care doresc să-și inventarieze o parte din probleme sau chiar să și le rezolve. Gândirea este acum prea îndrăzneață sentimentele sunt ca niște simpli cerșetori care nu au primit nimic de-a lungul zilei, iar voința ni se va părea ca un soldat care nu a mai pus de mult timp mâna pe arma sa. Cu alte cuvinte, este o zi de curaj însă curajul va fi dovedit în fața unor probleme personale pe care până acum. Invitat să le rezolvăm în forma aceasta.
Vom descoperii astăzi că adevărurile simple sunt și cele mai puternice, iar cei care au încercat să păcălească destinul sau pe cineva important în demersurile pe care le au de rezolvat vor părea astăzi ridicoli. Dacă vor căuta să-și spună durerea atunci vor da peste oameni care au procedat la fel și asocierea lor va părea o adevărată conspirație despre care astăzi toată lumea va râde.
Pentru că este o zi de tensiune este important să ne conservăm forța vitală, să nu ne risipim în conflicte penibile pentru că acum careul în T de pe semne cardinale, ce are drept protagoniști Soarele, Pluton și Uranus primește, prin vizita Lunii, o componentă care ne va zăpăcii, ne va bulversa sau ne va face să vedem realitatea altfel decât am văzut-o în zilele anterioare, adică mai rău. Dacă vom avea suficientă putere atunci vom putea s-o preschimbăm pe aceasta în comandă pozitivă și să depășim cu bine acest moment.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne învinui de ceea ce constatăm că deținem și nu mai funcționează, de greșelile pe care le conștientizăm acum sau de ceea ce nu am făcut cu bună știință. Cu precădere în această zi avem nevoie să ne iertăm pe noi înșine pentru ca pe măsura propriei iertări să reușim să-i iertăm și pe cei din jur.

Ridicarea unei interdicții. Toleranță. Comunicare. Spirit de observație. Binele și răul se joacă pe un balansoar. Se fac planuri de viitor. Surprizele vor să simplifice raporturile sociale. Singurătatea sperie.

Înainte ca Luna să treacă în Vărsător va împlini o opoziție cu Junon și va aduce din nou în discuție dificultatea construită între două persoane care până acum au fost pe poziții antagonice. Poate, acele persoane nu sunt neapărat în conflict, poate nu sunt dușmani și poate nu vor fi niciodată, dar relația proastă dintre Lună și Junon scoate în evidență acum acele elemente incompatibile dintre doi oameni care au stat mai mult timp împreună sau care cred că se cunosc foarte bine. De aici poate interveni și o ușoară interdicție pe care un individ ar putea să opună partenerului său de dialog doar pentru că se simte mai puternic sau în măsură să impună astfel de reguli. Această agresiune, voalată la început, dar mai vizibilă pe parcurs, își are rădăcinile în conflictul individului cu societatea sau într-o anume aversiune pe care un cetățean o are față de societatea în care s-a integrat. Vorbim aici despre careul dintre Luna și Axa Dragonului care s-a împlinit în ziua anterioară și care-și răspândește razele nefaste, nu prin menținerea acestui unghi, ci prin consecințele faptelor.
Trecând în zodia Vărsător Luna îi îndeamnă pe oameni să acorde mai multă atenție spiritului de observație, inteligenței sau se vor simți mult mai puternici atunci când lucrează cu informațiile abstracte, atunci când simplifică totul la câteva noțiuni sau câteva direcții. Pentru cei care sunt obișnuit să lucreze cu informații abstracte surprizele zilei de 3 octombrie nu vor fi neplăcute, nici chiar atunci când sunt însoțite de sincope în comunicare sau de întârzieri în transmiterea unor mesaje.
Lăsându-se în voia acestor energii, oamenii se vor simții puternici că știu, că dețin o anumită putere de influență, că sunt deasupra celor din jur, că pot oricând să se descurce așa cum au demonstrat în ultima vreme. De partea cealaltă, trigonul pe care Luna și Venus îl vor împlini în seara zilei de 3 octombrie ne va vorbi despre ușurința cu care oamenii gustă din singurătate atunci când vor să se ridice în înaltul cerului, adică acolo unde nu se ajunge ușor. Performanța cere o astfel de plată și cei care vor să fie foarte buni în domeniul pe care îl aleg, cei care vor să se bucure de privilegiul pe care-l are omul care se situează deasupra tuturor sunt avertizați că acolo sus pe vârfurile ascuțite ale munților nu prea sunt oameni și dacă nu au fost educați să se bucure de solitudine atunci vor avea mari probleme în a se mulțumi cu aceste realizări. Nu vreau să spun că excelența este o penitență, ci să subliniem că acum când Luna trece prin Vărsător, avem ocazia să vedem că performanța nu este pentru oricine.
Prin urmare, 3 octombrie este o zi care dorește să ne învețe lucruri noi. În dimineața zilei de față lucrurile noi vor fi dureroase, neplăcute sau încărcate de atât de multă suspiciune, îndoială ori de o stare proastă încât vom fi tentați să credem că cei din jur sunt de vină și că observațiile pe care le fac, pentru că sunt neavizate ori incomplete, să strice toată ziua. Ceea ce se prefigurează a se întâmpla în dimineața zilei de 3 octombrie nu strică ziua nimănui. Dacă unii se dovedesc a fi mai puternici decât alții sau mai puternici decât erau în trecut în raport cu ei înșiși nu înseamnă că lucrurile vor rămâne în forma aceasta, nu înseamnă că de-acum înainte nu mai este nevoie de nimeni. Trecutul are rostul său în această ecuație astrală, iar aici nu ne referim la trecutul îndepărtat, ci la trecutul imediat, acela care s-a consumat în primele zile ale săptămânii.
Este posibil ca multe din evenimentele acestei zile să ne bulverseze atât de mult încât să ne regrupăm ideile pe noi priorități. De această dată prioritățile de acum nu sunt atât de utile pentru că ele nu sunt foarte practice. Dar sectorul lucrează ușor cu noțiuni abstracte cu informații care, doar prin implicarea altor factori astrali, se poate transforma în avuție, flori frumoase, casă cu grădină sau autoturism.
O altă componentă care poate veni din faptul că alegem să privim lucrurile răsturnată se conturează în zona așteptărilor pe care le aveam din partea unor lucruri mici mărunte sau din partea unor fragmente care au supraviețuit unei furtuni. Atunci când cineva ne vorbește despre lucruri frumoase ajungem la un moment dat să credem că acele lucruri, dacă ni le însușim, obligatoriu trebuie să compenseze tot conflictul, dezordinea sau suferința din ultima vreme. Este posibil ca aceste elemente benefice să fie prea firave și rolul lor să nu fie acela de a compensa tot acest neajuns. Nu este indicat să intrăm pe drumul acesta pentru că la final nu ne vor mai rămâne nici bucuriile mici care ne vin aproape, ci vom fi și mai dezamăgiți având experiența contactului cu bunătatea care nu ne folosește la nimic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa de liniștea sufletească. Acolo unde zăpăceala, dezordinea sau o banală stare de nervi nu ajunge, acolo vor răsări flori frumoase ale norocului, succesului, armoniei.

Întâmplări neobișnuite. Deschidere către noi soluții. Oamenii sunt mai buni. Eficiența depinde de starea de sănătate. Optimismul simplifica lucrurile. Lumina vieții este văzută mai ușor prin diversitate. Putem fi mai buni dacă ne propunem. Se face inventarul a ceea ce avem. Viitorul se dezvăluie celor cu viziune. Atracția către realizările trecutului da startul unei competiții care va dura 3 săptămâni. Duritatea vieții este amplificată de surprindere. Binele învinge.

Abia acum înțelegem mult mai clar ce înseamnă tratament inovator și cât de departe putem merge cu inventivitatea. Unii vor înțelege că acesta este momentul în care să accepte soluțiile celorlalți pentru a-și îmbunătății starea de sănătate sau pentru a produce o schimbare importantă în existența proprie. Asta înseamnă că ne aflăm acum în fața unui optimism contagios și că alegem să râdem pe seama celorlalți ori alegem să ne bucurăm de faptul că în sfârșit, după lungi rugăciuni și acatiste date la biserică, a murit și capra vecinului.
Careul pe care Marte și Chiron îl împlinesc astăzi ne va vorbi despre sărăcie. Din nefericire, sărăcia de acum vine cu acuzații sau cu etichete. Oamenii nu se mai gândesc la faptul că sărăcia reprezintă o consecință a unui nivel de trai sau rezultatul unor greșeli pe care le-au săvârșit în această viață sau poate în existențele anterioare, ci reprezintă un mijloc prin care să îi disprețuiască pe cei care au mai mult decât ei. Aici lucrurile se vor menține pe aceeași albie a gândirii răsturnate pentru că nimeni nu știe cum aproapele său a câștigat banii, câte compromisuri a făcut pentru asta și care sunt meritele sale pentru care beneficiază de acest standard de viață. Acum când Marte și Chiron vor fi în careu ne vom gândi doar la faptul că sărăcia, puținul, lipsurile sau absența obiectului pe care-l vedem peste gard sau în curtea vecinului arată că suntem pedepsiți și prin această pedeapsă ni se interzice dreptul la fericire. Mulți vor spune că fericirea este dependentă de achizițiile pe care le au, de standardul de viață sau de gradul de satisfacție. Fericirea nu are nicio legătură cu lucrurile acestea, nu este generată de vicii, de atașamente și nici nu este întreținută de acestea, numai că acum, când Soarele și Pluton sunt în careu, lucrurile se răstoarnă și valorile personale sunt judecate ca și cum acestea sunt răspunzătoare de ceea ce individul a sacrificat pentru a și le însuși.
Dacă adăugăm acestora și faptul că Mercur intră pentru aproximativ trei săptămâni în mers retrograd, iar Luna, spre seară, ca au un ultim aspect împlinit în spațiul acestei zile, atinge careul perfect cu Saturn, înțelegem că duritatea vieții nu vine de undeva de sus, de la stele, ci reprezintă consecința unor alegeri personale. Fiecare om de pe această planetă are acces la bucurie și tristețe are acces la evenimente încărcate de dramatism sau la evenimente simple, rafinate, sublime. Diferența dintre oameni, judecând după unghiurile acestei zile, este dată de modul cum pun aceste experiențe în ordine. Ordinea priorităților reprezintă lumina vieții personale și de aceea pentru unii această lumină a vieții reprezintă un bec slab, o lumânare pe care o pot duce prin furtună sau un far situat la o depărtare mult prea mare.
4 octombrie ne va vorbi despre dramele existenței personale și despre cât de mult ne putem influența viitorul gândind într-un anumit moment cu rigiditate, cu încrâncenare sau chiar cu o anume agresivitate. Atât unghiul care se construiește între Soare și Pluton, cât și cel care apare între Marte și Chiron agresează o formă de atracție. Acum ne vom învinui că suntem atrași de rău, de lucruri care se termina prost, de persoane de proastă condiție sau că nu suntem deloc inspirați să facem lucruri bune așa cum am văzut că pot să facă cei din jur.
Dacă ne detașăm puțin de această dramă, dacă ne detașăm de aceste colecții de evenimente nefericite și vedem că Luna reușește să medieze tendința Nodurilor prin Nodul de Sud, înțelegem că acest contact cu trecutul arată că nu putem lăsa în la voia întâmplării o parte din evenimentele marcante ale vieții pentru că zborul nu le include și pe acesta. Dacă ne detașăm de ele vom vedea că ne rămâne în urmă o prezență plăcută, agreabilă, adică binele personal acela care întotdeauna învinge.
Evenimentele acestei zile sunt decisive pentru ceea ce va veni spre noi în următoarele trei săptămâni. Din această cauză este indicat să ne permitem acum să fim mai buni, mai atenți, mai înțelepți sau să nu fim surprinși de o parte din evenimentele dure, nefericite ale acestei vieți. Acestea sunt în continuare în preajmă pentru că așa ne-am dictat, asta este comanda pe care trebuie s-o îndeplinească. Dacă vom reuși să fim pozitivi, nobili, demni, sinceri în această primă zi de retrogradare a lui Mercur atunci următoarele trei săptămâni vor avea un sprijin puternic, un etalon spre care să-și îndrepte atenția și să ușureze această povară a vieții.
Prin urmare, 4 octombrie reprezintă o zi foarte importantă a acestei săptămâni, poate chiar cea mai importantă dintre toate. Acum unghiurile care se împlinesc ne vorbesc despre lucruri decisive ale perioadei și implicit ale vieții. Acum se face un inventar a ceea ce avem și mulți își vor îndrepta atenția către experiențele nefericite ca și cum acestea reprezintă singura realitate. Abia acum înțelegem cât de important a fost momentul de revigorare, de originalitate sau de independență pe care conjuncturile astrale ale acestei săptămâni le presară peste tot. Astăzi oamenii au ocazia să devină mai buni, dar nu de la sine, ci în fața unei confruntări. Aproape că își doresc o confruntare, o problemă sau o greutate pentru a arăta că pot fi și buni sau că, dacă în situații de genul acesta sunt buni, înseamnă că pot fi așa tot timpul.
Experiențele la care vom face trimitere acum nu sunt în mod special localizate pe evenimente care s-au consumat în această săptămână sau în săptămâna anterioară, ci în ultimele luni când anumite decizii au fost adoptate cu multă aroganță, determinare sau duritate acuzându-i pe cei din jur și lăsând o impresie proastă asupra anturajului. Acum această impresie se întoarce împotriva celui în cauză sub forma unor aprecieri sau etichete. Cu cât vom fi mai surprinși de pulsul negativ al societății, de observațiile malițioase ale celor din jur cu atât viața ni se va părea mai dură sau fără speranță.
Acolo unde lucrurile vor scăpa de sub control avem de-a face cu rezultate răsturnate, nu doar cu un mod de a gândi diferit față de mulțime, față de grupul de apartenență sau față de profesori.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi echilibrați acum pentru a ne pune bazele următoarelor trei săptămâni prin gând curat sau dorință de a îndrepta lucrurile. Acolo unde oamenii vor da dovadă de invidie, de diferență față de rezultatele muncii celorlalți, adică așa cum au procedat până acum, vor da startul următoarelor trei săptămâni cu intenția de a face și mai mult rău.

Conduita se schimbă. Speranța prinde viață. Aducerile aminte sunt constructive. Diversiunea celor frustrați îți atinge o țintă. Detaliile compromit. Se răstălmăcește un mesaj. Inițiativă. Curaj. Exemplul personal se impune cu greu. Puterea personală este împrăștiată. Liderul se impune prin ceea ce a fost, nu prin ce face acum. Riscul de a supraevalua o patimă.

Dacă, în general, trecerea Lunii din Vărsător în Pești ne bulversează și ne îndeamnă să luăm decizii într-un timp foarte scurt, să abandonăm proiecte pentru o perioadă nedefinită, de această dată când Luna trece din Vărsător în Pești, Marte se va afla în trigon perfect cu Uranus aducând o modificare de conduită și deci un plus de speranță într-o viață mai bună. De fapt, împlinirea trigonului dintre Marte și Uranus reprezintă doar o latură a piramidei de foc ridicată pe cer între cei doi împreună cu Jupiter. Această dispunerea astrală este expresia unei intuiții folosită la un nivel foarte înalt, dar și a unei voințe care poate duce la săvârșirea unor fapte remarcabile. Practic să vorbim astăzi despre inițiativă despre curaj, despre răscolire unor probleme personale cu maximă luciditate, dar și cu dorința de a schimba ceea ce este rău în ceea ce este bun.
De asemenea, accentuarea zodiilor de foc prin aceste unghiuri împlinite acum dă putere suplimentară unui lider care preferă varianta cea mai simplă, adică să se impună prin apelul la ceea ce a făcut cândva, nu prin ceea ce poate să facă acum, în prezent.
Ceea ce este important de subliniat din ecuația zilei de 5 octombrie vine din faptul că unghiul perfect dintre Marte și Uranus reprezintă expresia unei puteri suplimentare însă ea nu se va putea exprima decât dacă se alege în cunoștință de cauză să se depășească o condiție, poate chiar condiția actuală în ansamblu, să se ridice nivelul sau să fie lăsat în urmă un obstacol. Asta înseamnă că putem investiga acele rămășițe ale trecutului care nu ne dau pace. Vorbim aici despre exemplu personal, despre riscul de a supraevaluat o durere personală, o patimă sau un accident. Noi acum ne încurajăm unii pe alții să facem lucruri mari însă aceste lucruri nu vor fi cu adevărat mari dacă sunt produse de o minte cu posibilități foarte reduse. Din această cauză este important să ne ridicăm la un nivel superior, să creștem într-un timp foarte scurt să fim cât de puternici putem, cât de inteligenți ne permite nivelul de cunoștințe sau educația pentru ca expresia momentului să fie cu adevărat remarcabilă. Altfel, rezultatul va fi mare, însă doar în ochii noștri.
Prin urmare, finalul săptămânii aduce împlinirea unor așteptări din partea unor cunoscuți, din partea prietenilor apropiați sau chiar din partea unui membru al familiei. Aceste așteptări se împlinesc nu neapărat prin mecanismul propriu, cât prin voința celor care aleg să se comporte într-un anumit fel. Acesta reprezintă de fapt și norocul special al acestei zile, dar și mijlocul prin care să fim antrenați în evenimente care să ne scoată din ritmul propriu, să ne facă să înțelegem că putem să fim mai mult decât suntem în acest moment. Ajungând la limita superioară a expresiei personale individul, prin voință proprie, poate să devină la rândul său un mare ajutor pentru cei aflați într-un moment dificil al vieții lor. Practic, totul devine un cerc vicios un fel de perpetuum mobile prin care oamenii se ajută unii pe alții să se ridice. Trecând în Pești va orienta energia trigonului dintre Marte și Uranus către suflet sau către mare spații. În felul acesta, vor fi oameni care dintr-o dată vor constata că au gust pentru cultură, că vor să citească mai mult, să călătorească în locuri în care și-ar dorit dintotdeauna să ne vadă sau să se apropie cu mai mult curaj de oamenii care pot fi exemple adevărate din punct de vedere moral, afectiv sau spiritual.
Din acest punct de vedere retrogradarea lui Mercur prin zodia Scorpion întâlnește acum prima zi întreagă și trigonului Marte cu Uranus va atenua acum din dezordine prin faptul că ascunde toată această neputință într-un mod foarte simplu. Îi determină pe oameni să-și întindă brațele către cer, către un cunoscut, către cel mai puternic invocând ajutorul. De această dată ajutorul este cerut nu pentru a depăși o umilință, ci pentru a da vieții un sens mult mai bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a-i urmării cu mare atenție cum se dezvolta oamenii, cum progresează care sunt ambițiile lor și cât de înțelepți sunt atunci când dau piept cu problemele majore. Nu se știe, s-ar putea ca din exemplul lor să învățăm mai multe decât pare la prima vedere.

1 thought on “29 septembrie – 5 octombrie 2014

  1. Aura Dvoracic spune:

    Multumesc !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.